S Z A K F E L A D A T O K T A R T A L M I M E G H A T Á R O Z Á S A Növénytermelés és kertészet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "S Z A K F E L A D A T O K T A R T A L M I M E G H A T Á R O Z Á S A. 01101-1 Növénytermelés és kertészet"

Átírás

1 S Z A K F E L A D A T O K T A R T A L M I M E G H A T Á R O Z Á S A 5. számú melléklet Szakágazat száma Szakfeladat száma, megnevezése NÖVÉNYTERMELÉS ÉS KERTÉSZET Növénytermelés és kertészet ÁLLATTENYÉSZTÉS Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a növénytermelési és kertészeti termékek előállításával, a növényi vető- és szaporítóanyag termesztésével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat Állattenyésztés A háziasított, félig háziasított és a ház körül élő kisállatok, valamint egyéb állatok tenyésztésének, vágóállatok és egyéb állati termékek előállításának bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni NÖVÉNYTERMELÉSI, KERTÉSZETI, ÁLLATTENYÉSZTÉSI ÉS KISEGÍTŐ MEZŐGAZDASÁGI SZOLGÁLTATÁS Növénytermelési, kertészeti szolgáltatás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a díjazás vagy szerződés alapján végzett növénytermesztési szolgáltatás, a növény-egészségügyi szakszolgálat, a talajerőgazdálkodási szolgáltatások, a meliorációs, rekultivációs tevékenységek, a termésbecslés bevételeit és kiadásait Állattenyésztési szolgáltatás Díjazás vagy szerződés alapján végzett állattenyésztési szolgáltatás. Ide tartozik a törzskönyvezés, a mesterséges megtermékenyítő szolgálat, állatbírálat, tenyészérték becslés.

2 Kisegítő mezőgazdasági szolgáltatás Ide tartoznak a máshová be nem sorolt mezőgazdasági szolgáltatások, így: a parkosítás, zöldterületek gondozása, közterületeken füvesítés, faápolás, termőhelyi besorolás, mezőgazdasági fajtaminősítés VADÁSZATI SZOLGÁLTATÁS Vadászati szolgáltatás Vadászattal kapcsolatos különféle díjazás ellenében nyújtott külön szolgáltatások: vadászati lehetőségek biztosítása, vadászatok szervezése, előkészítése, kísérők, szakszemélyzet biztosítása, vadásztrófeák preparálása, szállításra való előkészítése, lőtt vad nyúzása, bőr szállításra való előkészítése, trófeabírálat ERDŐGAZDÁLKODÁSI SZOLGÁLTATÁS Erdőgazdálkodási szolgáltatás Ide tartozik a költségvetési szerv által végzett erdőgazdálkodási szolgáltatási tevékenység KÖNYV- ÉS ZENEMŰKIADÁS Könyv- és zeneműkiadás LAPKIADÁS A könyvek, füzetek, zeneművek szerkesztésével, lektorálásával, fordításával kapcsolatos kiadói tevékenység Lapkiadás Időszaki lapok (napilap, hetilap vagy ritkább időközökben azonos címmel megjelenő publikációk) szerkesztésével, lektorálásával kapcsolatos kiadói tevékenység.

3 MAGASÉPÍTŐIPAR Magasépítőipar MÉLYÉPÍTŐIPAR Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a költségvetési szerv által végzett magasépítőipari tevékenység bevételeit és kiadásait Mélyépítőipar Ezen a szakfeladaton az utak, vasutak, hidak, vízi építmények, alagutak és föld alatti építmények kivitelezésének és fenntartásának bevételeit és kiadásait kell tervezni és elszámolni Helyi közutak, hidak, alagutak létesítése és felújítása Az önkormányzat a helyi közutak, hidak, alagutak létesítésével és felújításával kapcsolatos bevételeit és kiadásait tervezheti és számolhatja el ezen a szakfeladaton ÉPÜLETFENNTARTÁS ÉS KORSZERŰSÍTÉS Épületfenntartás és korszerűsítés Ezt a szakfeladatot azok a költségvetési szervek alkalmazhatják, amelyek nem a saját elhelyezésüket biztosító épületükön (vagy egyéb magasépítményeken) végeznek fenntartási, korszerűsítési, bontási tevékenységet. Itt kell tervezni és elszámolni a műemlékvédelmi helyreállítások bevételeit és kiadásait is EGYÉB NEM BOLTI KISKERESKEDELEM Egyéb nem bolti kiskereskedelem Ezt a szakfeladatot azok a költségvetési szervek alkalmazhatják, amelyek tankönyv forgalmazást végeznek.

4 DIÁKOTTHONI, KOLLÉGIUMI ELLÁTÁS Nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő nem fogyatékos gyermekek, tanulók kollégiumi, externátusi elhelyezése (szorgalmi időben) A nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő, kollégiumi, externátusi elhelyezésben részesülő nem fogyatékos gyermekek, tanulók (szorgalmi időben történő) kollégiumi foglalkozásával, lakhatási feltételei biztosításával, továbbá a kollégium szakmai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátáshoz kapcsolódó további tevékenységekkel, valamint a kollégistákkal, externátusi elhelyezettekkel kapcsolatos bevételeket és kiadásokat e szakfeladaton kell tervezni és elszámolni. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz (pl. felnőttoktatáshoz) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: kollégiumi és externátusi elhelyezésben részesülők létszáma (fő) Teljesítménymutató: férőhelyek száma db Nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő fogyatékos gyermekek, tanulók kollégiumi, externátusi ellátása (szorgalmi időben) A nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő, kollégiumi, externátusi elhelyezésben részesülő fogyatékos gyermekek, tanulók (szorgalmi időben történő) kollégiumi foglalkozásával, lakhatási feltételei biztosításával, a fogyatékosság által meghatározott állapotának megfelelő teljes ellátásával, továbbá a kollégium szakmai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, valamint a kollégistákkal, externátusi elhelyezettekkel kapcsolatos bevételeket és kiadásokat e szakfeladaton kell tervezni és elszámolni, attól függetlenül, hogy a fogyatékos gyermekek, tanulók nevelése, felkészítése, a foglalkozások megszervezése külön, vagy a nem fogyatékos tanulókkal közösen történik-e. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz (pl. felnőttoktatáshoz) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: kollégiumi és externátusi elhelyezésben részesülők létszáma (fő) Teljesítménymutató: férőhelyek száma (db)

5 Felsőoktatásban tanulók kollégiumi ellátása A felsőoktatásban tanuló fiatalok diákotthoni, kollégiumi ellátását kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni. A diákotthon, kollégium szünidő alatti - más szervek, illetve magánszemélyek részére történő hasznosításának bevételeit és kiadásait is e szakfeladaton kell tervezni és elszámolni, ha az nem minősül vállalkozási tevékenységnek. Feladatmutató: ellátottak száma (fő) Teljesítménymutató: férőhelyek száma (db) Kollégiumi, externátusi szolgáltatás a felnőttoktatásban résztvevőknek, a kollégiumi férőhelyek szorgalmi időszakon kívüli (szünidei) hasznosítása Az iskolarendszerű felnőttoktatásban résztvevő tanulók számára szorgalmi időben biztosított kollégiumi, externátusi foglalkozási, elhelyezési szolgáltatásokkal, továbbá a kollégium szakmai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, valamint a kollégistákkal, externátusi elhelyezettekkel kapcsolatos bevételeket és kiadásokat e szakfeladaton kell tervezni és elszámolni. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) A kollégium szorgalmi időszakon kívüli (szünidei) egyéb hasznosításának bevételeit és kiadásait is e szakfeladaton kell tervezni és elszámolni, ha az nem minősül vállalkozási tevékenységnek. Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz (pl. felnőttoktatáshoz) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: kollégiumi és externátusi elhelyezésben részesülők létszáma (fő) Teljesítménymutató: férőhelyek száma (db) Otthoni ellátás keretében biztosított különleges (gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai) gondozás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a különleges gondozásra jogosult gyermekek, tanulók otthoni (szülői, gondozói) ellátása keretében korai fejlesztésben, gondozásban, fejlesztő felkészítésben (képzési kötelezettség teljesítésében), rehabilitációs ellátásban, részesülőkkel, a fogyatékosságuk miatt magántanulók otthoni ellátásával kapcsolatos bevételeket, kiadásokat. Feladatmutató: ellátásban részesülők létszáma (fő) Teljesítménymutató: évi gondozási napok száma (nap/év)

6 Gyermek-, tanuló felügyelet, készenlét Ezen a szakfeladaton kell elszámolni a bentlakásos intézményekben, intézetekben (kollégiumban, gyógypedagógiai intézetben, konduktív pedagógiai intézetben, fogyatékosok ápoló, gondozó otthonában stb.), illetve az externátusban elhelyezett gyermekek, tanulók folyamatos pedagógiai és rendszeres egészségügyi felügyeletének (ügyeletének), a szakmai feladat ellátásához tartozó készenlétnek a bevételeit és a kiadásait. (Pl. pedagógusok, gyermekfelügyelők, egyéb szakmai személyzet stb.). Ugyancsak e szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a gyermekek, tanulók napközbeni ellátásával, óvodai nevelésével, iskolai oktatásával kapcsolatos egyéb felügyeleti, készenléti tevékenység (pl. a foglalkozások, a tanítás kezdete előtti és utáni felügyelet, kirándulásokon a készenlét stb.) bevételeit és kiadásait. Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat) intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz (pl szakfeladat vagy az oktatási szakfeladatokhoz) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: ellátásban részesülők átlagos létszáma (fő) Teljesítménymutató: évi gondozási napok száma (nap/év) EGYÉB KORLÁTOZOTTAN IGÉNYBEVEHETŐ SZÁLLÁSHELY SZOLGÁLTATÁS Üdültetés A költségvetési szerv által üzemeltetett, fenntartott üdülők, hétvégi házak, táborok bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton elszámolni. A más szervek részére biztosított szálláshely szolgáltatást is itt kell elszámolni, ha az nem minősül vállalkozási tevékenységnek. Feladatmutató: férőhelyek száma (db) Teljesítménymutató: üdültetési napok száma (db) Egyéb szálláshely szolgáltatás INTÉZMÉNYI ÉTKEZTETÉS Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az önálló jogi személyként működő nővér- és orvosszállások, illetve a költségvetési szerv dolgozói által igénybevehető, állandó és átmeneti jelleggel fenntartott szálláshelyek bevételeit és kiadásait. Feladatmutató: férőhelyek száma (db) Óvodai intézményi étkeztetés A szolgáltatótól vagy üzemeltetőtől, az étkezés helyszínétől függetlenül, ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az óvoda által szervezett intézményi étkeztetés keretében az

7 7 óvodás gyermekeknek biztosított étkezéssel kapcsolatos bevételeket, kiadásokat. (Pl. a feladatot ellátó konyhai dolgozókkal, egyéb személyzettel, nyersanyaggal stb. kapcsolatos bevételek, kiadások.) Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat) munkahelyi étkeztetéshez (55241 szakfeladat) és más szakmai feladathoz (pl. kollégiumi, externátusi elhelyezéshez) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: intézményi étkeztetést igénybe vevők létszáma (fő) Teljesítménymutató: évi élelmezési napok száma (nap/év) Iskolai intézményi étkeztetés A szolgáltatótól vagy üzemeltetőtől, az étkezés helyszínétől függetlenül, ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az iskola által szervezett intézményi étkeztetés keretében a tanulóknak biztosított étkezéssel kapcsolatos bevételeket, kiadásokat. (Pl. a feladatot ellátó konyhai dolgozókkal, egyéb személyzettel, nyersanyaggal stb. kapcsolatos bevételek, kiadások.) Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat) munkahelyi étkeztetéshez (55241 szakfeladat) és más szakmai feladathoz (pl. kollégiumi, externátusi elhelyezéshez) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: intézményi étkeztetést igénybe vevők létszáma (fő) Teljesítménymutató: éves élelmezési napok száma (nap/év) Kollégiumi intézményi étkeztetés A szolgáltatótól vagy üzemeltetőtől, az étkezés helyszínétől függetlenül, ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a kollégium által szervezett intézményi étkeztetés keretében a kollégiumi és az externátusi elhelyezésben részesülőknek biztosított étkezéssel kapcsolatos bevételeket, kiadásokat. (Pl. a feladatot ellátó konyhai dolgozókkal, egyéb személyzettel, nyersanyaggal stb. kapcsolatos bevételek, kiadások.) Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), a munkahelyi étkeztetéshez (55241 szakfeladat) és más szakmai feladathoz (pl. kollégiumi, externátusi elhelyezéshez) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: intézményi étkeztetést igénybe vevők létszáma (fő) Teljesítménymutató: éves élelmezési napok száma (nap/év)

8 EGYÉB KORLÁTOZOTTAN IGÉNYBEVEHETŐ VENDÉGLÁTÁS Munkahelyi vendéglátás A munkáltató által üzemeltetett éttermek, büfék bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni MENETRENDSZERŰ KÖZÚTI, HELYI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS Menetrendszerű közúti, helyi személyszállítás Az önkormányzatok által fenntartott és üzemeltetett autóbuszokkal végzett menetrendszerű, rendszeres személyszállítás bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni BELVÍZI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS Belvízi személyszállítás RÉVKÖZLEKEDÉS Ezt a szakfeladatot azok a költségvetési szervek alkalmazhatják, amelyek alaptevékenysége a belvízi személyszállítás Révközlekedés Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az önkormányzatok által fenntartott és üzemeltetett hajó- és kompátkelő járatok személy- és áruszállítással összefüggő bevételeit és kiadásait KÖZUTAK, HIDAK, ALAGUTAK ÜZEMELTETÉSE, FENNTARTÁSA Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása E szakfeladatba tartozik az országos és az önkormányzati közutak és hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása. Ide tartozik a helyi és távolsági autóbuszok végállomásainak, megállóinak üzemeltetése is.

9 REPÜLŐTEREK ÜZEMELTETÉSE, LÉGIFORGALMI SZOLGÁLTATÁS Repülőterek üzemeltetése, légiforgalmi szolgáltatás E szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a közforgalmú repülőterek, légikikötők üzemeltetésén kívül a polgári légiforgalom irányításával összefüggő tevékenységeket (repülésbejelentés, indító és fogadó szolgálat), a légi járművek földi kiszolgálásával kapcsolatos tevékenységeket UTAZÁSSZERVEZÉS, IDEGENVEZETÉS Utazásszervezés, idegenvezetés TÁVKÖZLÉS Az utazással kapcsolatos információk, tanácsok és tervek nyújtását, turisták és utazók részére bel- és külföldi utazások megszervezését, szálláshelyek foglalását, jegyek beszerzését és egyéb utazásokkal kapcsolatos megbízások teljesítését, továbbá az idegenforgalommal kapcsolatos egyéb tevékenységeket (pl. idegenvezetés) kell ezen a szakfeladaton megtervezni és elszámolni Távközlés Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a hang, kép, adat vagy egyéb információ továbbítását vezetéken, kábelen, rádión, optikai úton, vagy elektromágneses rendszeren keresztül Városi és kábeltelevízós rendszerek üzemeltetése E szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a városi és a kábeltelevíziós rendszerek üzemeltetésének bevételeit és kiadásait SAJÁT VAGY BÉRELT INGATLAN HASZNOSÍTÁSA Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása E szakfeladatot az önkormányzatok gazdálkodási feladatait ellátó költségvetési szervek alkalmazhatják az önkormányzat tulajdonában vagy az általa bérelt ingatlanok adásvételével, bérbeadásával, kezelésével, üzemeltetésével kapcsolatos bevételek és kiadások kimutatására. Feladatmutató, teljesítménymutató: -

10 INGATLANKEZELÉS, - FORGALMAZÁS, - KÖZVETÍTÉS, - BECSLÉS (MEGBÍZÁSOS ALAPON) Ingatlankezelés, - forgalmazás, - közvetítés, -becslés (megbízásos alapon) A szakfeladatot azok a költségvetési szervek alkalmazhatják, melyeknek alaptevékenységébe tartozik az ingatlanok vétele, értékesítése, kölcsönzése, üzemeltetése, kezelése, értékbecslése EGYÉB SZÁMÍTÁSTECHNIKAI TEVÉKENYSÉG Egyéb számítástechnikai tevékenység A szakfeladatot azok a költségvetési szervek alkalmazhatják, amelyek alaptevékenységként olyan számítástechnikai tevékenységet végeznek, amely egyébként nem sorolható a 72 Számítástechnikai és ehhez kapcsolódó tevékenységek ágazat más szakágazatába MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYI KUTATÁS ÉS KÍSÉRLETI FEJLESZTÉS Természettudományi kutatás és kísérleti fejlesztés A természettudomány körébe tartozó tudományágak közül a matematika, fizika, csillagászat, kémia, biológia, a máshova nem sorolt, élettel kapcsolatos tudományok, geológia, fizika területén azon alkotó tevékenységként végzett alapkutatás, alkalmazott kutatás, valamint a kísérleti fejlesztés bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni, amely nem minősül vállalkozási tevékenységnek Orvostudományi kutatás és kísérleti fejlesztés Az orvostudomány területén azon alkotó tevékenységként végzett alapkutatás, alkalmazott kutatás és kísérleti fejlesztés bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton elszámolni, amelyek nem minősülnek vállalkozási tevékenységnek Agrártudományi kutatás és kísérleti fejlesztés Az agrártudomány területén azon alkotó tevékenységként végzett alapkutatás, alkalmazott kutatás és kísérleti fejlesztés bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton elszámolni, amelyek nem minősülnek vállalkozási tevékenységnek.

11 Műszaki tudományi kutatás és kísérleti fejlesztés A műszaki tudomány területén azon alkotó tevékenységként végzett alapkutatás, alkalmazott kutatás és kísérleti fejlesztés bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton elszámolni, amelyek nem minősülnek vállalkozási tevékenységnek HUMÁN ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÁS ÉS KÍSÉRLETI FEJLESZTÉS Humán és társadalomtudományi kutatás és kísérleti fejlesztés JOGI TEVÉKENYSÉG A társadalomtudomány és a humán tárgyak (közgazdaságtan, lélektan, szociológia, jogtudomány, nyelvészet, művészet stb.) területén azon alkotó tevékenységként végzett alapkutatás, alkalmazott kutatás és kísérleti fejlesztés bevételeit és kiadásait kell tervezni és elszámolni, amelyek nem minősülnek vállalkozási tevékenységnek. Ide tartozik a kriminológiai és kriminalisztikai kutatás is Jogi tevékenység A szabadalmakkal, szerzői jogokkal kapcsolatos tevékenység bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni SZAKMAI, TERVEZÉSI TANÁCSADÁS Meteorológiai szolgáltatás A meteorológiai szolgáltatással kapcsolatos bevételeket és kiadásokat kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni Földmérési és térképészeti szolgáltatás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a földmérési, térképészeti tevékenységek, szolgáltatások bevételeit és kiadásait.

12 MŰSZAKI ELEMZÉS ÉS TESZTELÉS Műszaki elemzés és tesztelés Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az anyag- és termékvizsgálat valamennyi típusával összefüggő bevételeket és kiadásokat (minőségellenőrzés, minőségtanúsítás, szabványosítás), a környezetvédelmi méréseket, az összetétel- és a tisztaságvizsgálatokat, pl. ásványvizek, élelmiszerek stb. esetében. Ide tartozik továbbá a minőség és a megbízhatóság vizsgálata, a termékek bizonylatolása, a hiba elemzése, az anyagok minősítése, a műszaki jellemzők, a termékek vagy anyagok paramétereinek vizsgálata MÁSHOVÁ NEM SOROLT GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGET SEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁS Máshová nem sorolt gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni azokat a máshová nem tartozó gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatásokat (pl. fordítás, tolmácsolás), amelyeket a költségvetési szerv alaptevékenységként végez ÁLLAMHATALOM, ÁLLAMI ÉS ÖNKORMÁNYZATI IGAZGATÁS ÁLLAMHATALMI SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Államhatalmi szervek tevékenysége Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az államhatalmi szervek (Országgyűlés, Köztársasági Elnökség, Alkotmánybíróság, Állami Számvevőszék, Országgyűlési Biztosok Hivatala) tevékenységével összefüggő bevételeket és kiadásokat KORMÁNYZATI SZERVEK IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉGE Kormányzati szervek igazgatási tevékenysége E szakfeladaton a Miniszterelnökség és a minisztériumok igazgatási tevékenységével összefüggő bevételeket és kiadásokat kell tervezni és elszámolni.

13 ORSZÁGOS HATÁSKÖRŰ SZERVEK IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉGE Országos hatáskörű szervek igazgatási tevékenysége A szakfeladaton az egyéb szakfeladatokba nem sorolt országos hatáskörű szervek igazgatási tevékenységével összefüggő bevételeket és kiadásokat kell tervezni és elszámolni TERÜLETI IGAZGATÁSI SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Területi, körzeti igazgatási szervek tevékenysége A helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzését, az első és másodfokú hatósági jogkör gyakorlását végző területi igazgatási szervek tevékenységének bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni, továbbá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvényben, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény 52. -ának (2)-(3) bekezdésében hivatkozott kormányrendeletben kijelölt, illetve engedéllyel rendelkező önkormányzatok elsőfokú gyámügyi és építésügyi igazgatási feladataihoz kapcsolódó kiadásait, bevételeit ÖNKORMÁNYZATOK IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉGE Önkormányzatok igazgatási tevékenysége Az önkormányzat (fő)polgármesteri hivatala, a megyei önkormányzat hivatala, a közös képviselőtestület hivatala, a körjegyzőség, a hatósági igazgatási társulás tevékenységével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni HELYI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉGE Helyi kisebbségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a helyi kisebbségi önkormányzatok igazgatási tevékenységének bevételeit és kiadásait a jogszabályi kereteken belül meghozott testületi határozatok alapján.

14 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐVÁLASZTÁSSAL KAPCSOLATOS FELADATOK VÉGREHAJTÁSA Országgyűlési képviselőválasztással kapcsolatos feladatok végrehajtása Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az országgyűlési képviselőválasztással kapcsolatos bevételeket és kiadásokat ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐVÁLASZTÁSSAL KAPCSOLA- TOS FELADATOK VÉGREHAJTÁSA Önkormányzati képviselőválasztással kapcsolatos feladatok végrehajtása Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az önkormányzati képviselőválasztással kapcsolatos bevételeket és kiadásokat MÁSHOVÁ NEM SOROLHATÓ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Máshová nem sorolható szervek tevékenysége E szakfeladatot azok a költségvetési szervek alkalmazhatják, amelyek igazgatási tevékenységet végeznek és más szakfeladaton nem tervezhetők, illetve számolhatók el bevételeik és kiadásaik ELLENŐRZÉS, PÉNZÜGYI IGAZGATÁS, INFORMÁCIÓ, ÁLLAMI VAGYONKEZELÉS ADÓ- ÉS PÉNZÜGYI IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉG Adó- és pénzügyi igazgatási tevékenység Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni azon költségvetési szervek tevékenységével összefüggő bevételeket és kiadásokat, amelyek alaptevékenysége az adók, illetékek beszedése, ellenőrzése.

15 VÁM- ÉS PÉNZÜGYŐRSÉGI TEVÉKENYSÉG Vám- és pénzügyőrségi tevékenység Itt kell tervezni és elszámolni a vám- és pénzügyőrség feladatkörébe utalt tevékenységek pl. az áru-, utas- és ajándékforgalom vámellenőrzési, az áruforgalom után esedékes adók, vámok, illetékek kiszabási és beszedési-, a szesz- és adójövedéki ellenőrzési-, a színesfém forgalommal és fémjelzéssel, sorsjátékokkal összefüggő ellenőrzési-, a pénzügyi bűncselekmények és szabálysértések felderítési, nyomozási, elbírálási tevékenységgel kapcsolatos bevételeket és kiadásokat GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZŐ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Gazdasági és pénzügyi ellenőrző szervek tevékenysége A nem államhatalmi szervek által végzett gazdasági és pénzügyi ellenőrző tevékenység és a munkaügyi ellenőrzési tevékenység bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni STATISZTIKAI ADATGYŰJTÉS ÉS FELDOLGOZÁS Statisztikai adatgyűjtés és feldolgozás A statisztikai adatgyűjtéssel és feldolgozással, az államháztartási információs rendszerek működtetésével kapcsolatos tevékenységek bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni ÁLLAMI (KINCSTÁRI) VAGYONKEZELÉSI TEVÉKENYSÉG Állami (kincstári) vagyonkezelési tevékenység Az állami (kincstári) vagyon kezelésével, az állami vagyonügynökségi feladatokkal megbízott intézmények, bizottságok tevékenységének bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni.

16 MÁSHOVÁ NEM SOROLHATÓ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Máshová nem sorolható szervek tevékenysége Ezt a szakfeladatot azok a költségvetési szervek alkalmazhatják, amelyek ellenőrzési, pénzügyi igazgatási, információs, állami vagyonkezelési tevékenységet végeznek, és nem sorolhatók a 7512 egyéb szakfeladataiba NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÜLÜGYI, KÜLKERESKEDELMI ÉS NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK Külügyi, külkereskedelmi és nemzetközi kapcsolatok Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a külügyi, külkereskedelmi és nemzetközi tudományos együttműködési, oktatási, kulturális kapcsolatok körébe tartozó tevékenységek bevételeit és kiadásait MENEKÜLTÜGY, LETELEPEDÉS Menekültügy, letelepedés A menekültügyi, letelepedési tevékenységet ellátó szervezetekkel kapcsolatos bevételeket, kiadásokat kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni MÁSHOVÁ NEM SOROLHATÓ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Máshová nem sorolható szervek tevékenysége A máshová nem sorolható, nemzetközi kapcsolatokat folytató szervek tevékenységét kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni.

17 VÉDELEM MAGYAR HONVÉDSÉG PARANCSNOKSÁGA ÉS KATONAI IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉGE Magyar Honvédség parancsnoksága és katonai igazgatási tevékenysége A Magyar Honvédség Parancsnoksága (jelenleg a Honvéd Vezérkar is) tevékenységével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni FŐ VÉDŐERŐK TEVÉKENYSÉGE Fő védőerők tevékenysége Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a fő védőerőkhöz tartozó katonai szervezetek közvetlen működéséhez szükséges bevételeket és kiadásokat REAGÁLÓ ERŐK TEVÉKENYSÉGE Reagáló erők tevékenysége Itt kell megtervezni és elszámolni a reagáló erőkhöz tartozó katonai szervezetek közvetlen működéséhez szükséges bevételeket és kiadásokat TERÜLETVÉDELMI ERŐK TEVÉKENYSÉGE Területvédelmi erők tevékenysége Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a területvédelmi erőkhöz tartozó katonai szervezetek közvetlen működéséhez szükséges bevételeket és kiadásokat HM (MH) HIVATALOK ÉS HÁTTÉRINTÉZMÉNYEK TEVÉKENYSÉGE HM (MH) hivatalok és háttérintézmények tevékenysége Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a hivatalok, háttérintézmények (valamint a központi ellátó szervezetek) saját tevékenységével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat.

18 MOZGÓSÍTÁSI, TARTALÉKOLÁSI TEVÉKENYSÉG Mozgósítási, tartalékolási tevékenység Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az országmozgósítási tevékenység, az állami stratégiai-, cél- és egyéb tartalékok kezelésével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat TERÜLETI HONVÉDELMI IGAZGATÁSI TEVÉKENYSÉG Területi honvédelmi igazgatási tevékenység Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a minősített időszakokra felkészítést végző területi honvédelmi igazgatási szervek tevékenységével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat MÁSHOVÁ NEM SOROLHATÓ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Máshová nem sorolható szervek tevékenysége 7515 IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS Védelmi tevékenységet folytató, máshová nem sorolható szervek tevékenységét kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni BÍRÓSÁGOK TEVÉKENYSÉGE Bíróságok tevékenysége A Legfelsőbb Bíróság és a területi bíróságok tevékenységével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni ÜGYÉSZSÉGEK TEVÉKENYSÉGE Ügyészségek tevékenysége E szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az ügyészi szervek tevékenységével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat.

19 BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI TEVÉKENYSÉG Büntetés-végrehajtási tevékenység Itt kell megtervezni és elszámolni a büntetés-végrehajtási feladatok azon bevételeit és kiadásait, amelyek a fogvatartott személyek őrzésével, elhelyezésével, ellátásával, szállításával, foglalkoztatásával, a büntetés-végrehajtási intézmények fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatban merülnek fel IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI TEVÉKENYSÉG Igazságügyi szakértői tevékenység Ezt a szakfeladatot az igazságügyi szakértői tevékenységet végző szervezetek alkalmazhatják a tevékenység bevételeinek és kiadásainak tervezésére és elszámolására MÁSHOVÁ NEM SOROLHATÓ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Máshová nem sorolható szervek tevékenysége Az igazságszolgáltatás területén jelentkező egyéb olyan tevékenységek bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni, amelyek nem tartoznak az előző szakfeladatokba KÖZBIZTONSÁG, TŰZ- ÉS KATASZTRÓFAELHÁRÍTÁS RENDŐRSÉGI TEVÉKENYSÉG Rendőrségi tevékenység Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a közbiztonság és a belső rend védelmével kapcsolatos bevételeket és kiadásokat KÖZTÁRSASÁGI ŐREZREDI TEVÉKENYSÉG Köztársasági őrezredi tevékenység Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a hazai és a külföldi vezető személyek védelmével, a kormányzati szempontból kiemelt objektumok őrzésével kapcsolatos tevékenységek bevételeit és kiadásait.

20 HATÁRŐRSÉGI TEVÉKENYSÉG Határőrségi tevékenység Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az államhatár őrzésével, védelmével, a forgalom ellenőrzésével és az egyéb határőrségi tevékenységgel kapcsolatos feladatok bevételeit és kiadásait NEMZETBIZTONSÁGI TEVÉKENYSÉG Nemzetbiztonsági tevékenység FELDERÍTŐ TEVÉKENYSÉG Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a nemzetbiztonsági feladatok ellátására létrehozott költségvetési szervek ezirányú tevékenységével összefüggő bevételeket és kiadásokat Felderítő tevékenység Itt kell tervezni és elszámolni a Magyar Honvédség Vezérkara Katonai Felderítő Hivatala, illetve az egyéb felderítő feladatokat ellátó szervezetek tevékenységével (ideértve a külképviseleteken működő katonai és légügyi attasé hivatalokat is) kapcsolatos bevételeket és kiadásokat. Feladatmutató, teljesítménymutató: TŰZVÉDELEM, KATASZTRÓFA-ELHÁRÍTÁS Tűzvédelem, katasztrófa-elhárítás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a tűzoltási, a tűz elleni védekezési, a műszaki mentés, az ipari és természeti katasztrófák elhárításával kapcsolatos tevékenységek bevételeit és kiadásait POLGÁRI VÉDELMI TEVÉKENYSÉG Polgári védelmi tevékenység Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az élet és az anyagi javak támadó fegyverek hatása elleni védelem, az elemi csapások és egyéb katasztrófák elhárításához kapcsolódó tevékenység bevételeit és kiadásait.

21 MÁSHOVÁ NEM SOROLHATÓ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Máshová nem sorolható szervek tevékenysége A közbiztonság, tűz- és katasztrófa-elhárítás területén a 7516 egyéb szakfeladataiba be nem sorolható tevékenységek bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni ÁLLAMIGAZGATÁSI, ÖNKORMÁNYZATI SZOLGÁLTATÁS ÁLLAMIGAZGATÁSI CÉLÚ SZOLGÁLTATÁS Államigazgatási célú szolgáltatás Az államigazgatási célú igazgatási szolgáltatást végző irodák, intézetek stb. tevékenységének bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni IGAZGATÁSI CÉLÚ INTÉZMÉNYEK ELLÁTÓ, KISEGÍTŐ SZOLGÁLATAI Igazgatási célú intézmények ellátó, kisegítő szolgálatai Az igazgatási tevékenységet ellátó központi költségvetési szervek mellett szervezett, feladatellátást segítő, gazdálkodási feladatokat ellátó szervezetek tevékenységének bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni, beleértve a kormányzati szervek hírösszeköttetését, s a kormányzati objektumok üzemeltetését is HATÓSÁGI, (FŐ)FELÜGYELETI, SZAKMAI IRÁNYÍTÁSI TEVÉKENYSÉG Hatósági, (fő)felügyeleti, szakmai irányítási tevékenység A hatósági, (fő)felügyeleti, szakmai irányítási tevékenységet végző költségvetési szervek tevékenységét kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁS Munkaügyi szolgáltatás A munkaügyi szolgáltatást végző munkaügyi központok, azok területi szervei, valamint egyéb ez irányú tevékenységet folytató szervek alkalmazhatják e szakfeladatot a bevételek és kiadások tervezésére és elszámolására.

22 ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK ELLÁTÓ, KISEGÍTŐ SZOLGÁLATAI Önkormányzati intézmények ellátó, kisegítő szolgálatai Az önkormányzati intézmények mellett szervezett, feladatellátásokat segítő gazdálkodási szervezetek tevékenységeivel kapcsolatban felmerült bevételeket és kiadásokat kell e szakfeladaton tervezni és elszámolni INTÉZMÉNYI VAGYON MŰKÖDTETÉSE Intézményi vagyon működtetése A szakfeladatot a közoktatási feladatot ellátó intézményeknek kell alkalmazniuk. Attól függetlenül, hogy az intézmény hányféle szakmai feladatot, szolgáltatást lát el, ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az intézményi vagyon működtetésével (üzemeltetésével, fenntartásával) és nem vállalkozási hasznosításával (pl. bérbeadásával) kapcsolatos bevételeket és kiadásokat. (Pl. a vagyon és az infrastruktúra üzemeltetésével, fenntartásával kapcsolatos gazdálkodás, pénzügyi számviteli, gondnoki tevékenység, takarítás, karbantartás, gépjármű üzemeltetés, szállítás, raktározás, portaszolgálati, éjjeliőri és egyéb működtetési célú tevékenység stb.) E szakfeladaton intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz (pl. oktatás) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: a létesítmény szolgáltatásait igénybe vevők létszáma (fő) SZAKMAI TEVÉKENYSÉGET IRÁNYÍTÓ ÉS KISEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁS Szakmai tevékenységet irányító és kisegítő szolgáltatás A szakmai tevékenységet irányító és kisegítő tevékenységek bevételeit és kiadásait kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni.

23 POLGÁRI SZOLGÁLAT Polgári szolgálat Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a polgári szolgálatot teljesítőkkel összefüggő költségtérítéseket. A szakfeladatot nem alkalmazhatják a polgári szolgálatot teljesítőt foglalkoztató költségvetési szervek, mivel e foglalkoztatottakkal kapcsolatban felmerülő bevételeket és kiadásokat a polgári szolgálatot teljesítő által ellátott tevékenységnek megfelelő szakfeladaton kell tervezni és elszámolni MÁSHOVÁ NEM SOROLHATÓ SZERVEK TEVÉKENYSÉGE Máshová nem sorolható szervek tevékenysége Az államigazgatási és önkormányzati szolgáltatást végző egyéb szerveknek ezen a szakfeladaton kell bevételeiket és kiadásaikat tervezni és elszámolni NEM ÁLLAMIGAZGATÁSI CÉLÚ SZOLGÁLTATÁSOK, TEVÉKENYSÉGEK KUTATÁST, KÍSÉRLETI FEJLESZTÉST KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK Kutatást, kísérleti fejlesztést kiegészítő tevékenységek VÍZÜGYI SZAKIGAZGATÁS Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a kutatási, kísérleti fejlesztési tevékenységek szervezésével, irányításával, a tudományos minősítésekkel összefüggő feladatok bevételeit és kiadásait Vízügyi szakigazgatás A vízügyi szakigazgatás keretébe tartozó tevékenységek (hatósági, felügyeleti, engedélyezési stb.), a vízrajzi, vízmérési tevékenységek ellátásával összefüggésben felmerülő bevételeket és kiadásokat kell ezen a szakfeladaton tervezni és elszámolni.

24 VÍZKÁRELHÁRÍTÁS Vízkárelhárítás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a vízkárrendezési, árvíz- és belvízvédelmi, a nem építési jellegű folyó és tószabályozási tevékenység bevételeit és kiadásait VÁROS- ÉS KÖZSÉGGAZDÁLKODÁSI SZOLGÁLTATÁS Város- és községgazdálkodási szolgáltatás E szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az önkormányzatoknak a helyi közlekedés támogatásával, piaci és vásári tevékenységgel összefüggő és egyéb városi és községgazdálkodási szolgáltatással kapcsolatos bevételeket és kiadásokat. A közvilágítással és köztemető-fenntartással kapcsolatos bevételeket és kiadásokat nem itt, hanem a és szakfeladaton kell tervezni és elszámolni TELEPÜLÉSI VÍZELLÁTÁS ÉS VÍZMINŐSÉG-VÉDELEM Települési vízellátás és vízminőség-védelem Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni az önkormányzatnak a települési vízellátás és vízminőség-védelem tevékenységével összefüggő bevételeket és kiadásokat KÖZTEMETŐ FENNTARTÁSI FELADATOK Köztemető fenntartási feladatok Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a helyi önkormányzatok köztemető fenntartásával kapcsolatos bevételeit és kiadásait KÖZVILÁGÍTÁSI FELADATOK Közvilágítási feladatok Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a helyi önkormányzatok közvilágítási feladataival kapcsolatos bevételeit és kiadásait.

25 GAZDASÁG- ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI FELADATOK Gazdaság- és területfejlesztési feladatok Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a költségvetésben e jogcímen megjelenő bevételeket és kiadásokat PIACI INTERVENCIÓS FELADATOK Piaci intervenciós feladatok Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a költségvetésben e jogcímen megjelenő bevételeket és kiadásokat. Feladatmutató, teljesítménymutató: PÉNZELLÁTÁSI ELŐIRÁNYZATOK A szakágazatba tartozó szakfeladatok azt a célt szolgálják, hogy az államháztartás egyes alrendszereiben a pénzellátást végző szervek e tevékenységgel kapcsolatos - ágazatra, szakágazatra, szakfeladatra nem bontható - bevételeik és kiadásaik együttesen kimutathatók legyenek. Ugyancsak e csoportba tartozik a költségvetési szervek vállalkozási tevékenységeinek kimutatására szolgáló szakfeladat FEJEZETEK ELSZÁMOLÁSAI Fejezetek elszámolásai A technikai szakfeladaton kell bevételként kimutatnia a fejezetnek a Kincstári Egységes Számláról a fejezet számára költségvetési támogatásként kiutalt összeget, illetve - kiadásként - a fejezet felügyelete alá tartozó költségvetési szerv, az elkülönített állami pénzalap, továbbá a nem az államháztartás alrendszereibe tartozó szervezetek számára átutalt támogatást. A költségvetési kiadások szempontjából végső felhasználási típusú kiadások (pl. személyi juttatások, készletbeszerzés) nem számolhatók itt el ÖNKORMÁNYZATOK ELSZÁMOLÁSAI Önkormányzatok elszámolásai Ezen a szakfeladaton kell elszámolni az önkormányzat által a felügyelete alá tartozó költségvetési szervek részére kiutalt, illetve az intézmény által kapott intézményfinanszírozást. Itt kell kimutatni továbbá a pénzmaradvány elszámolását, valamint az önkormányzaton belüli pénzeszköz átadást és átvételt. Minden más pénzeszköz átvételt és pénzeszköz átadást azon a szakfeladaton kell szerepeltetni, amilyen célra azt átvették,

26 26 illetve átadták. A szakfeladaton működési kiadások nem mutathatók ki TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ALAP ELSZÁMOLÁSAI Társadalombiztosítási alap elszámolásai A szakfeladatot a társadalombiztosítási alap(ok) kezelői használhatják az alap(ok) teljes pénzforgalmának elszámolására, továbbá meghatározott - a társadalombiztosítás rendszere által lebonyolított, de nem a társadalombiztosítást terhelő kifizetések - egyéb pénzforgalom kimutatására ELKÜLÖNÍTETT ÁLLAMI PÉNZALAPOK ELSZÁMOLÁSAI Elkülönített állami pénzalapok elszámolásai A technikai szakfeladat az elkülönített állami pénzalapok bevételeinek - ideértve a költségvetési támogatást is - és kiadásainak elszámolására szolgál. E szakfeladaton kell továbbá tervezni és elszámolni az elkülönített állami pénzalapoktól átvett feladatok előirányzatait az előirányzatot kezelő szervnél KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK VÁLLALKOZÁSI TEVÉKENYSÉGE Költségvetési szervek vállalkozási tevékenysége A szakfeladat azt a célt szolgálja, hogy a központi költségvetési szervek, a helyi önkormányzatok és a felügyeletük alá tartozó költségvetési szervek külön szabályozott vállalkozási tevékenységei egyetlen helyen, az alaptevékenység szakfeladataitól elkülönítetten jelenjenek meg ÖNKORMÁNYZATOK FELADATRA NEM TERVEZHETŐ ELSZÁMOLÁSAI Önkormányzatok feladatra nem tervezhető elszámolása Ezen a szakfeladaton mutatják ki a helyi önkormányzatok az őket megillető sajátos folyó-, felhalmozási és tőke jellegű bevételi, valamint költségvetési támogatási pénzforgalmi előirányzatait és teljesítéseit FEJEZETI KEZELÉSŰ SPECIÁLIS ELSZÁMOLÁSOK Fejezeti kezelésű speciális elszámolások A szakfeladat a fejezeti kezelésű előirányzatokat érintő olyan elszámolások kimutatására szolgál, mely az egyéb szakfeladatok között nem számolható el (pl. III. ISZP visszafizetése, közmunkavégzés támogatása).

27 MUNKAVÉDELEM, MUNKABIZTONSÁG Korszerű munkavédelem és munkabiztonság Itt kell tervezni és elszámolni a munkavédelemmel összefüggő továbbképzés (oktatás, propaganda), kutatás, fejlesztés jogcímen történő kiadásokat, továbbá a munkavédelmi, szabálysértési bírságból befolyó bevételeket ÓVODAI NEVELÉS, ISKOLAI ÉLETMÓDRA FELKÉSZÍTÉS Óvodai nevelés, iskolai életmódra felkészítés A nem fogyatékos gyermekek óvodai nevelésével és iskolai életmódra felkészítő foglalkozásával /beleértve a szükséges logopédiai, dyslexia-megelőző és felzárkóztató foglalkozásokat, az étkezés ideje alatti átfedési időt és a rendszeres egészségügyi felügyeletet is, de a gyermekfelügyeletet (55137 szakfeladat) nem/, továbbá az óvoda szakmai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, valamint az óvodás gyermekekkel kapcsolatos bevételeket, kiadásokat kell e szakfeladaton tervezni, elszámolni. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: óvodai nevelést igénylők létszáma (fő) Teljesítménymutató: férőhelyek száma (db) Fogyatékos gyermekek óvodai nevelése, iskolai életmódra felkészítése A fogyatékos gyermek óvodai nevelésével és iskolai életmódra felkészítő foglalkozásával /beleértve a szükséges pedagógiai, gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai, logopédiai, dyslexia-megelőző foglalkozásokat, az étkezés alatti átfedési időt és a rendszeres egészségügyi felügyeletet is, de a gyermekfelügyeletet (55137 szakfeladat) nem/, továbbá az óvoda szakmai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, valamint az óvodás gyermekekkel kapcsolatos bevételeket, kiadásokat kell e szakfeladaton tervezni, elszámolni attól függetlenül, hogy a fogyatékos óvodás gyermekek nevelése, ellátása külön vagy a nem fogyatékos gyermekekkel közösen történik. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.)

28 28 Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: óvodai nevelést igénylők létszáma (fő) Teljesítménymutató: férőhelyek száma (db) ISKOLAI OKTATÁS Nappali rendszerű, általános műveltséget megalapozó iskolai oktatás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a nem fogyatékos tanulók nappali rendszerű, általános iskolai, gimnáziumi oktatásában, az oktatási törvény alapján működő szakközépiskolai oktatásban (a középiskola esetében beleértve a munkába állást előkészítő, illetve segítő elméleti és gyakorlati tanítási órákat, szakközépiskola esetében az elméleti és a gyakorlati oktatást), továbbá a közoktatási törvény szerinti nappali rendszerű iskolai oktatás általános műveltséget megalapozó pedagógiai szakaszának évfolyamain (beleértve a szakiskolai felzárkóztató oktatást, a szakmai előkészítő ismeretek oktatását), a tanórai és tanórán kívüli foglalkozásokkal, az iskola pedagógiai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, valamint a tanulókkal kapcsolatos bevételeket és kiadásokat. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) A szakfeladat alkalmazhatósága nem függ attól, hogy az iskola - a jogszabályi keretek között - hány évfolyammal működik. Ehhez a szakfeladathoz tartozik az Oktatási Minisztérium egyedi megoldás alkalmazására vagy kísérlet folytatására jogszabály alapján kiadott engedélyével nappali rendszerű általános iskolai, gimnáziumi és az oktatási törvény alapján szakközépiskolai oktatást végző iskolák tanórai és tanórán kívüli foglalkozásaival, pedagógiai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, a tanulókkal kapcsolatos bevételek és kiadások tervezése és elszámolása is. Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz (pl. fogyatékos tanulók oktatásához, felnőttoktatáshoz) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. A szakfeladat alkalmazhatósága nem függ attól, hogy az iskola - a jogszabályi keretek között - hány évfolyammal működik. Feladatmutató: tanulók létszáma (fő),

29 29 (a magántanulók és a vendégtanulók létszáma is), Teljesítménymutató: tanulócsoportok száma (db) (a magántanulók külön csoportot alkotnak, a vendégtanulókat nem kell külön csoportba sorolni) Fogyatékos tanulók nappali rendszerű, általános műveltséget megalapozó iskolai oktatása Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a fogyatékos tanulók nappali rendszerű általános iskolai, gimnáziumi oktatásában, az oktatási törvény alapján működő szakközépiskolai oktatásban (a középiskola esetében beleértve a munkába állást előkészítő, illetve segítő elméleti és gyakorlati tanítási órákat, szakközépiskola esetében az elméleti és a gyakorlati oktatást), továbbá a közoktatási törvény szerinti nappali rendszerű iskolai oktatás általános műveltséget megalapozó pedagógiai szakaszának évfolyamain (beleértve a szakiskolai felzárkóztató oktatást, a szakmai előkészítő ismeretek oktatását), a tanórai és tanórán kívüli foglalkozásokkal, az iskola pedagógiai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, valamint a tanulókkal kapcsolatos bevételeket és kiadásokat attól függetlenül, hogy a fogyatékos tanulók oktatása külön, vagy a nem fogyatékos tanulókkal közösen történik. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) A szakfeladat alkalmazhatósága nem függ attól, hogy az iskola - a jogszabályi keretek között - hány évfolyammal működik. Ehhez a szakfeladathoz tartozik az Oktatási Minisztérium egyedi megoldás alkalmazására vagy kísérlet folytatására jogszabály alapján kiadott engedélyével a fogyatékos tanulók számára nappali rendszerű általános iskolai, gimnáziumi és az oktatási törvény alapján szakközépiskolai oktatást végző iskolák tanórai és tanórán kívüli foglalkozásaival, pedagógiai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, a tanulókkal kapcsolatos bevételek és kiadások tervezése és elszámolása is. Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz (pl. felnőttoktatáshoz) tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: tanulók létszáma (fő) (a magántanulók és a vendégtanulók létszáma is) Teljesítménymutató: a tanulócsoportok száma (db) (a magántanulók külön csoportot alkotnak, a vendégtanulókat nem kell külön csoportba sorolni) Általános műveltséget megalapozó iskolarendszerű felnőttoktatás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a felnőttoktatásban tanulók nappali rendszerű (pl. ifjúsági osztály, csoport), nappali oktatás munkarendje, valamint az

30 30 esti, levelező vagy más sajátos munkarend szerinti általános iskolai, gimnáziumi és az oktatási törvény alapján működő szakközépiskolai oktatásban (a szakközépiskola esetében beleértve az elméleti és a gyakorlati képzést is), továbbá a közoktatási törvényben meghatározott iskolai oktatás általános műveltséget megalapozó pedagógiai szakaszának évfolyamain a tanórai foglalkozásokkal, az iskola szakmai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, a tanulókkal kapcsolatos bevételeket és kiadásokat (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) A szakfeladat alkalmazhatósága nem függ attól, hogy az iskola - a jogszabályi keretek között - hány évfolyammal működik. Ehhez a szakfeladathoz tartozik az Oktatási Minisztérium egyedi megoldás alkalmazására vagy kísérlet folytatására jogszabály alapján kiadott engedélyével az iskolarendszerű felnőttoktatásban tanulók számára általános iskolai, gimnáziumi és az oktatási törvény alapján szakközépiskolai oktatást végző iskolák tanórai foglalkozásaival, pedagógiai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátásához kapcsolódó további tevékenységekkel, a tanulókkal kapcsolatos bevételek és kiadások tervezése és elszámolása is. Ezen a szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez (75176 szakfeladat), intézményi étkeztetéshez (pl , 55234, szakfeladatok) és más szakmai feladathoz tartozó bevételek, kiadások nem tervezhetők és nem számolhatók el. Feladatmutató: iskolarendszerű felnőttoktatásban résztvevők létszáma (fő) Teljesítménymutató: tanulócsoportok száma (db) ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS Alapfokú művészet-oktatás Ezen a szakfeladaton kell tervezni és elszámolni a közoktatási törvényben meghatározott művészeti ágakban alapfokú művészetoktatási intézményként működő iskola szakmai feladat ellátásával, az iskola pedagógiai-szakmai irányításával, vezetésével, a szakmai feladat ellátáshoz kapcsolódó további tevékenységekkel, a tanulókkal kapcsolatos bevételeket és kiadásokat. (Pl. a pedagógusok, a szakmai feladatot ellátó egyéb személyzet, a hangszerek, a szakmai eszközök, anyagok, a pedagógiai szakmai szolgáltatások stb. bevételei, kiadásai.) E szakfeladatot nem lehet alkalmazni a nem iskolarendszerű alapfokú művészetoktatás (pl. a munkaközösségek, természetes vagy jogi személyek által szervezett önköltséges tanfolyamok), továbbá a közoktatási törvényben meghatározottaktól eltérő művészeti ágakban történő alapfokú művészetoktatás bevételeinek és kiadásainak tervezésére, elszámolására. A szakfeladaton az intézményi vagyon működtetéséhez szakfeladat), intézményi étkeztetéshez

S Z A K F E L A D A T R E N D. 01101-1 Növénytermelés és kertészet

S Z A K F E L A D A T R E N D. 01101-1 Növénytermelés és kertészet 4. számú melléklet S Z A K F E L A D A T R E N D Szakágazat száma Szakfeladat száma, megnevezése 01100 NÖVÉNYTERMELÉS ÉS KERTÉSZET 01101-1 Növénytermelés és kertészet 01200 ÁLLATTENYÉSZTÉS 01201-8 Állattenyésztés

Részletesebben

SZAKFELADAT REND. Szakfeladat száma, megnevezése. 01101-1 Növénytermelés és kertészet

SZAKFELADAT REND. Szakfeladat száma, megnevezése. 01101-1 Növénytermelés és kertészet 4. számú melléklet SZAKFELADAT REND Szakágazat száma Szakfeladat száma, megnevezése 01100 NÖVÉNYTERMELÉS ÉS KERTÉSZET 01101-1 Növénytermelés és kertészet 01200 ÁLLATTENYÉSZTÉS 01201-8 Állattenyésztés 01400

Részletesebben

Szakfeladat száma, megnevezése

Szakfeladat száma, megnevezése SZAKFELADATOK TARTALMI MEGHATÁROZÁSA 5. számú melléklet Szakágazat száma Szakfeladat száma, megnevezése 01100 NÖVÉNYTERMELÉS ÉS KERTÉSZET 01101-1 Növénytermelés és kertészet Ezen a szakfeladaton kell tervezni

Részletesebben

S Z A K Á G A Z A T I R E N D. Szakágazat megnevezése

S Z A K Á G A Z A T I R E N D. Szakágazat megnevezése 3. számú melléklet S Z A K Á G A Z A T I R E N D Szakágazat száma Szakágazat megnevezése 012200 JUH-, KECSKE-, LÓTENYÉSZTÉS 014100 NÖVÉNYTERMELÉSI SZOLGÁLTATÁS 014200 ÁLLATTENYÉSZTÉSI SZOLGÁLTATÁS 015000

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Kiegészítő tevékenység megnevezése

Kiegészítő tevékenység megnevezése Száma Szakfeladat Alap 014034 552312 552323 552411 751950 631211 701015 751153 751175 Kisegítő mezőgazdasági szolgáltatás Óvodai intézményi étkeztetés Iskolai intézményi étkeztetés Munkahelyi vendéglátás

Részletesebben

1. A Határozat 2. számú mellékletében jóváhagyott Jókai Mór Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium alapító okirata az alábbiak szerint módosul:

1. A Határozat 2. számú mellékletében jóváhagyott Jókai Mór Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium alapító okirata az alábbiak szerint módosul: Kivonat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. április 28. napján megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 40/2011. (IV. 28.) határozata

Részletesebben

Az önkormányzat feladata, hatásköre, alaptevékenységinek köre

Az önkormányzat feladata, hatásköre, alaptevékenységinek köre Az önkormányzat feladata, hatásköre, alaptevékenységinek köre 6. (1) A helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján az önkormányzat feladata a helyi közszolgáltatások körében különösen: a településfejlesztés,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest, Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a többször módosított

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest, Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a többször módosított ALAPÍTÓ OKIRAT Budapest, Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a többször módosított - 1992. évi XXXVIII. tv. az államháztartásról, a költségvetési

Részletesebben

Szakfeladat - tevékenységtípus száma, megnevezése Nyitó Záró Átlag Mutatótípus - mutató száma, megnevezése állomány állomány állománya

Szakfeladat - tevékenységtípus száma, megnevezése Nyitó Záró Átlag Mutatótípus - mutató száma, megnevezése állomány állomány állománya 37 Mutatószámok Szakfeladat - tevékenységtípus száma, megnevezése Nyitó Záró Átlag Mutatótípus - mutató száma, megnevezése állomány állomány állománya 471900-4 Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem

Részletesebben

TESSEDIK SÁMUEL FŐISKOLA

TESSEDIK SÁMUEL FŐISKOLA TESSEDIK SÁMUEL FŐISKOLA Költségvetési alapokmánya Szarvas 2004. február 2 XX. Oktatási Minisztérium 1. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai - törzskönyvi nyilvántartási szám (PIR törzsszám): 329860

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 2009. szeptember 24-én tartandó ülésének 9. számú Az önkormányzat intézményi alapító okiratok módosítása tárgyú napirendi pontjához. Előadó: Mező József jegyző Előkészítette:

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A HERCEG BATTHYÁNY FÜLÖP GIMNÁZIUM ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL 1. A költségvetési szerv neve: Herceg Batthyány

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT (tervezet)

EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT (tervezet) EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT (tervezet) Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzatának képviselőtestülete az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 49.., valamint a költségvetési

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata 1, 2 Törzsszám: 342087 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 19/1998. (I. 29.) KT. számú határozata az államháztartásról

Részletesebben

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe:

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe: A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a Karacs Ferenc Gimnázium,

Részletesebben

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Riport filterek. MEGYE [01] PUK [9100] urlap [37]

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Riport filterek. MEGYE [01] PUK [9100] urlap [37] Összesítő riport Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA Riport filterek Szűrés MEGYE [01] PUK [9100] urlap [37] Érték - 1 - Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés 37 A mutatószámok állományának

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8885/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Tárgy: BKMÖ Kecskeméti Közoktatási, Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézménye (Kecskemét)

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT /egységes szerkezetben/

ALAPÍTÓ OKIRAT /egységes szerkezetben/ ALAPÍTÓ OKIRAT /egységes szerkezetben/ 1. Költségvetési szerv neve: Dunavecse Város Polgármesteri Hivatal * 2. Költségvetési szerv székhelye: Dunavecse, Fő út. 43. Telephelye: Dunavecse, Báthory u. 6.

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM 2004. évi költségvetési alapokmánya

MISKOLCI EGYETEM 2004. évi költségvetési alapokmánya MISKOLCI EGYETEM 2004. évi költségvetési alapokmánya 1. Fejezet, megnevezése : XX. Oktatási Minisztérium 2. Költségvetési szerv a) azonosító adatai - törzskönyvi nyilvántartási szám: PIR törzsszám: 308801

Részletesebben

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg.

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. 58/2008. (IV. 24.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. június 15-ei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Tapolca környéki intézményei gazdasági irodája elnevezésű költségvetési

Részletesebben

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása

Balassagyarmat Város Önkormányzatának 2010. évi állami támogatása 44 Támogatási jogcím Fajlagos Mennyiségi egység Mutató A Rendelet 1.sz. melléklete Ft Számított összeg 1. a (1)Lakosságszám szerint 1 57 fő 1649 32 16 3 2. Körzeti igazgatás 2. aokmányirodák működése és

Részletesebben

Kivonat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szeptember 23. napján megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szeptember 23. napján megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. szeptember 23. napján megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 134/2011. (IX.23.) határozata

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése,

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-2/2008. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-2/2008. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-2/2008. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. január 31-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

1. A költségvetési szerv elnevezése: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

1. A költségvetési szerv elnevezése: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatala BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT Polgármesteri Hivatala Alapító Okirata Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselőtestülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a Polgármesteri

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 06-6/283-32/2009 TÁRGY: ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK SZAKFELADATRENDJE MELLÉKLET: 24 DB ÚJ E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Domoszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény, az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény, valamint a

Részletesebben

Önkormányza-tok igazgatási tevékenysége 751153. Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása 701015. Polgári védelmi tevékenység 751670

Önkormányza-tok igazgatási tevékenysége 751153. Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása 701015. Polgári védelmi tevékenység 751670 4. számú melléklet a Szatymaz Községi Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2007. évi vitelének szabályairól szóló /2007. (..) KT. rendelethez kiemelt

Részletesebben

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben Lakitelek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Összesen: Ft

Összesen: Ft Normatív hozzájárulások és normatív, kötött felhasználású támogatások megalapozó felmérése a 2010. évre Ócsa Város Önkormányzat Összesen: 487 391 241 Ft 1 / 29 oldal Egyéb: 233 670 455 Ft Mutató A helyi

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata 2. sz. melléklet a 114/2009. (VIII. 27.) sz. KT. határozathoz. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata /egységes szerkezetben / Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

FARKAS EDIT RÓMAI KATOLIKUS

FARKAS EDIT RÓMAI KATOLIKUS FARKAS EDIT RÓMAI KATOLIKUS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM KESZTHELY Módosításokkal egységes szerkezeíbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT Eredeti alapító okirat kelte: 1991.07.11. 1992.06.18. 1994.06.03. 1997.09.01.

Részletesebben

Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből. J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből. POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 77/2011.(V.30.)ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA 31.sz. melléklet a 10/2010. (1.18.) számú határozathoz SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4)

Részletesebben

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 321/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 321/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. június30-i ülésének jegyzőkönyvéből 321/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja a Hunyadi

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 16. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Medgyaszay István

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2008. évi költségvetésének I. félévi módosítása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 128/2003. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A SZIROMBONTOGATÓ ÓVODA ALAPTÓ OKIRATÁRÓL

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 128/2003. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A SZIROMBONTOGATÓ ÓVODA ALAPTÓ OKIRATÁRÓL ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 128/2003. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A SZIROMBONTOGATÓ ÓVODA ALAPTÓ OKIRATÁRÓL Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Győr SZÉCHE YI ISTVÁ EGYETEM 2008.ÉVI ALAPOKMÁ YA

Széchenyi István Egyetem Győr SZÉCHE YI ISTVÁ EGYETEM 2008.ÉVI ALAPOKMÁ YA Széchenyi István Egyetem Győr SZÉCHE YI ISTVÁ EGYETEM 2008.ÉVI ALAPOKMÁ YA 1. Fejezet megnevezése: XX Oktatási Minisztérium 2. Széchenyi István Egyetem a) azonosító adatai PIR törzsszáma: 308900 az egyetem

Részletesebben

felsőoktatásban résztvevő

felsőoktatásban résztvevő e) szakfeladatonként a szakfeladat szám megjelölésével a feladatmutatók megnevezése, köre Növénytermesztés, 010000 állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatások 020000 Erdőgazdálkodás 100000

Részletesebben

KIADÁSOK kiemelt előirányzatai

KIADÁSOK kiemelt előirányzatai POLGÁRMESTERI HIVATAL ÖNÁLLÓ INTÉZMÉNY SZAKFELADATAI 2007 Kisegítő mezőgazdasági 014034 Közutak, hidak, alagutak létesítése és felújítása 452025 Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása 631211

Részletesebben

Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okirata

Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okirata Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okirata KGF/1352/2/2011. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2), valamint 89. (1) bekezdésében, a közoktatásról

Részletesebben

Károly Róbert Főiskola költségvetési alapokmánya

Károly Róbert Főiskola költségvetési alapokmánya Károly Róbert Főiskola költségvetési alapokmánya 1. Fejezet száma, megnevezése: XX. Oktatási Minisztérium 2. A költségvetési szerv a) azonosító adatai: - törzskönyvi nyilvántartási száma: 597649000 - megnevezése:

Részletesebben

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 3.sz. melléklet az 1/2018. ( II.26 ) önkormányzati rendelethez Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban, 011130 - Önkormányzatok

Részletesebben

7631 Pécs-Vasas Szövetkezet utca 13. 7691 Pécs-Somogy, Bányatelep 42. 7691 Pécs-Somogy, Búzakalász utca 47.

7631 Pécs-Vasas Szövetkezet utca 13. 7691 Pécs-Somogy, Bányatelep 42. 7691 Pécs-Somogy, Búzakalász utca 47. A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Székhelye: 7629 Pécs, Komlói u. 58.

Részletesebben

K I V O N A T. Dr. Hajdu Lajos sk. Potornainé Szűcs Katalin sk. polgármester jegyző

K I V O N A T. Dr. Hajdu Lajos sk. Potornainé Szűcs Katalin sk. polgármester jegyző Berekfürdő Községi Önkormányzat J e g y z ő j e 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. K I V O N A T a Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 3. napján tartott testületi ülésének

Részletesebben

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 19/a. sz. melléklet a / 2009. (IX.28.) számú határozathoz BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az államháztartásról szóló

Részletesebben

Somberek Község Önkormányzat évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Somberek Község Önkormányzat évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 2. sz. melléklet a 9/2017. (V.30.) önkormányzati rendelethez Somberek Község Önkormányzat 2016. évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 011130 - Önkormányzatok

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-7/2009. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 98/2009. (XI. 27.) közgyűlési határozata intézményi alapító okiratok

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg.

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg. 6/2007. (II. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. július 1-jei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Intézményeinek Kincstára elnevezésű költségvetési szervet alapít.

Részletesebben

A Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratáról

A Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratáról K i v o n a t Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Képviselő-testülete 43/ 2010.(03.29. ) Öh. számú A Biatorbágy Város Polgármesteri

Részletesebben

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból Vadna község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018.(V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017.évi költségvetéséről szóló 2/2017.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Vadna község

Részletesebben

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012.(IV.18.) Önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2010. (XI.29.) Önkormányzati rendeletének módosításáról Almásfüzitő

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása:

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása: ALAPÍTÓ OKIRAT Arnót község Önkormányzati Képviselő-testülete és Sajópálfala község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az államháztartásról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 85/2002. (IV.29.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 85/2002. (IV.29.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 85/2002. (IV.29.) számú h a t á r o z a t a egyes középfokú intézmények alapító okiratainak módosításáról A Közgyűlés 1. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX.

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁMOSPÉRCS

POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁMOSPÉRCS Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV törvény 8. (2) bekezdés a.) pontjában biztosított jogkörében eljárva a Vámospércs

Részletesebben

BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására

BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására Készítette: Halmos Istvánné ágazatvezető Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester Előterjesztést

Részletesebben

Elemi költségvetés elkészítéséhez használandó

Elemi költségvetés elkészítéséhez használandó Szociális és Munkaügyi Minisztérium Zalaegerszegi Gyermekotthona Zalaegerszeg, Posta út 144. Elemi költségvetés elkészítéséhez használandó 20. évi formanyomtatványok, mellékletek Zalaegerszeg, 20. február

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.)

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.) Nyírábrány Nagyközség Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S alapító okiratok kiegészítésére (2014. február 27.) A Képviselőtestület 2014. február 5-ei ülésén az Államháztartásról szóló törvény és

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/ (IV.12.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat. évi költségvetéséről szóló 3/. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyírpazony Község

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: -5a6178-49-938-67-7f456175-6e7b5d58-a5d-50-6065 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 04 ${pukorzet} 0707 74 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A

Részletesebben

Magyar joganyagok - Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola - alapító okirat 2. oldal A költségvetési szerv működésére, külső és belső kapcsol

Magyar joganyagok - Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola - alapító okirat 2. oldal A költségvetési szerv működésére, külső és belső kapcsol Magyar joganyagok - Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola - alapító okirat 1. oldal Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola alapító okirata 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: -5813-22-78-6d1e6f62-21-67681e1e-25-15-48-e-4a138 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 20 0500 ${pukorzet} fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus A

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/201 (IX.2) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/201 (III.1) önkormányzati rendelet áról Sarkadkeresztúr Község

Részletesebben

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat - 1 - DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL Alapító okirat Dunasziget Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az

Részletesebben

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző 116/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 2/A. (3) bekezdésében és a 93. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA. Egységes szerkezetben

ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA. Egységes szerkezetben ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA Egységes szerkezetben Egységes szerkezetbe foglalva: 2012. február 13. A 2/2012. (II. 13.) számú

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA. Jóváhagyta: Békés Város Képviselı-testülete a 161/2000. (V. 12.) KT számú határozatával

BÉKÉS VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA. Jóváhagyta: Békés Város Képviselı-testülete a 161/2000. (V. 12.) KT számú határozatával BÉKÉS VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA Jóváhagyta: Békés Város Képviselı-testülete a 161/2000. (V. 12.) KT számú határozatával a 33/2004. (II. 26.), 140/2005. (VI. 23.), 295/2006. (XI. 30.),

Részletesebben

Alapító okirat. Jogszabályban meghatározott közfeladata: Helyi önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége.

Alapító okirat. Jogszabályban meghatározott közfeladata: Helyi önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége. Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) és (3) bekezdése, az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 66.

Részletesebben

Összesítő riport. Riportoló intézmény: KENDERES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT. Szűrési feltételek. Csoportosítási feltételek. Pénzügyi körzet 0301

Összesítő riport. Riportoló intézmény: KENDERES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT. Szűrési feltételek. Csoportosítási feltételek. Pénzügyi körzet 0301 Összesítő riport Riportoló intézmény: KENDERES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Szűrés Szűrési feltételek Érték Csoportosítási feltételek Csoportosítás Pénzügyi körzet 0301 Érték - 1 - Tartalomjegyzék Szám Űrlap megnevezés

Részletesebben

03-01 Teljesítménymutató - begyűjtött hulladék mennyisége (t) Teljesítménymutató - begyűjtött hulladék mennyisége (t)

03-01 Teljesítménymutató - begyűjtött hulladék mennyisége (t) Teljesítménymutató - begyűjtött hulladék mennyisége (t) MÁK program Készült: 212.1.3 15 óra 32 perc Önkormányzati költségvetési szervek 21. évi tervezése (21.3. időszak) 1.Lap Megye: 13 Körzet: 5 Törzsszám: 731278 NAGYKÖRÖS 21-1 Erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási

Részletesebben

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat 11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) alapító okiratának módosítása 1 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a

Részletesebben

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT 1.1. Az intézmény neve: ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez

KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez (Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (II. 04.) módosítása, Alapító okiratok módosítása) A

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Szűrési feltételek

Összesítő riport. Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA. Szűrési feltételek Összesítő riport Riportoló intézmény: BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA Szűrés Feladatellátási funkció Kiterjesztett azonosító Szűrési feltételek (Teljes egyezés ) OMG (Teljes egyezés ) null Érték Tartalomjegyzék

Részletesebben

ÉVES KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

ÉVES KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 08 ${pukorzet} 0428 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet 74 településtípus A fejezet megnevezése, székhelye: A megye megnevezése, önkormányzat

Részletesebben

55 SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS

55 SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS Államháztartási szakfeladatrendi besorolás (Alapító Okirat melléklete) 55 SZÁLLÁSHELY-SZOLGÁLTATÁS 559 Egyéb szálláshely-szolgáltatás 5590 Egyéb szálláshely-szolgáltatás 55901 Diákotthoni, kollégiumi szálláshelynyújtás

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 249/2003. (X. 1.) számú h a t á r o z a t a a 2003/2004-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-ei ülésére. Tárgy: A Többcélú Társulási Megállapodás módosítása

ELŐTERJESZTÉS. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-ei ülésére. Tárgy: A Többcélú Társulási Megállapodás módosítása ELŐTERJESZTÉS Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-ei ülésére Tárgy: A Többcélú Társulási Megállapodás módosítása Előterjesztő: Pergő Margit polgármester Előkészítő: dr.

Részletesebben

2017. évi előirányzat. Tény 2016

2017. évi előirányzat. Tény 2016 01 02 03 04 05 06 07 32 33 34 35 36 37 38 39 178 179 184 185 186 194 203 207 218 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 240 264 265 sz. melléklet 011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

PERBÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA

PERBÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA PERBÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA Perbál Község Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok és a Magyar Köztársaság 2008. évi CV. törvény 2..(2) bekezdése és a 4.

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2009. (X. 15.) rendelete Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Hangony Községi Önkormányzat

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A

Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A Nagykálló Város Polgármesteri Hivatal alapító okiratának elfogadása tárgyában (a 331/2009. (VII.10.) KT, 405/2009.(VIII.25.)

Részletesebben

Polgármesteri Hivatalhoz tartozó szakfeladatok bevételeinek pénzforgalmi adatai

Polgármesteri Hivatalhoz tartozó szakfeladatok bevételeinek pénzforgalmi adatai Polgármesteri Hivatalhoz tartozó szakfeladatok bevételeinek pénzforgalmi adatai Megnevezés Kisegítő mezőgazdasági szolgáltatás 1434 Támogatásértékű működési bevétel fejezettől 55 55 3 55 Intézményi működési

Részletesebben

Éves költségvetési beszámoló

Éves költségvetési beszámoló Adatellenőrző kód: -7-8073-2f-63-13-14-20-1c-2a39b3034-18-3c6c-7a-4d-39 Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 14 ${pukorzet} 3100 47 fejezet cím/alcím megye pénzügyi körzet településtípus

Részletesebben

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 348/2009. (IX.25.) K.t. sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i ülésére

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i ülésére Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 28-i ülésére Tárgy: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala alapító okiratának módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Alapító Okirat módosítása

Alapító Okirat módosítása Alapító Okirat módosítása Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatának Képviselőtestülete a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Alapító Okiratát az alábbiak

Részletesebben

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek)

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek) B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott

Részletesebben

Módosított előírányzat Kiküldetések kiadásai Köztemető-fenntartás és -működtetés. Módosított előírányzat

Módosított előírányzat Kiküldetések kiadásai Köztemető-fenntartás és -működtetés. Módosított előírányzat 2. sz. melléklet a 0/207. (V.30.) önkormányzati rendelethez Somberek Község Önkormányzat 206. évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 030 - Önkormányzatok és

Részletesebben

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33.

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33. Okirat száma: A 39/2015.(III.19.) határozat 1. melléklete Módosító okirat A Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Sajószentpéter Városi Önkormányzat képviselő-testülete által 2014. február 27. napján kiadott,

Részletesebben

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val 1. oldal Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okirata 1 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okiratát (a továbbiakban:

Részletesebben

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 6. sz. előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2016. (...) ö n k o r m á n y z

Részletesebben