Fontos megjegyezni, hogy a VXT monitorokat különleges csomagolásban kapta kézhez. Kérjük, őrizze ezt meg az esetleges szállításhoz, postázáshoz.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fontos megjegyezni, hogy a VXT monitorokat különleges csomagolásban kapta kézhez. Kérjük, őrizze ezt meg az esetleges szállításhoz, postázáshoz."

Átírás

1

2 Bevezetés Először is gratulálunk az új KRK hangfalaihoz, és üdvözöljük a KRK tulajdonosok egyre bővülő táborában. A KRK VXT sorozatú aktív stúdiómonitorokat arra tervezték, hogy mindig igazodjanak a változó körülményekhez, melyeket a felhasználók támasztanak. Franciául a VXT igazságot jelent, és ez megmutatkozik a hangfalakon is; a zenét mindig az igazságnak megfelelően adják vissza. A VXT monitorok olyan részleteket tartalmaznak, melyektől a KRK hangfalai továbbra is etalonnak számítanak a stúdiókban. Ezt a sorozatot a cég közeltéri zászlóshajója, az Exposé mintájára, annak szigorú tervezési filozófiája szerint alkották meg. A VXT sorozat újításai a különleges mély-, illetve magassugárzók, az ívelt elülső rész a jobb hangképért, az újragondolt, merevebb doboz, mely a mélyvisszaadást segíti, valamint a hosszúkás reflexnyílások, amik csökkentik a fellépő zajokat. Ezeken felül olyan praktikus újításokat tartalmaznak, mint a továbbfejlesztett hangszóró-védő áramkör és az új hangszórók, melyeknek köszönhetően javult a frekvencia-visszaadás. Ezek eredményeképp egy olyan megbízható stúdiómonitor született, mely határozott mély-, tiszta közép-, és precíz, természetes magashangokkal rendelkezik. Akár fontos keverési feladatokra, akár egy különleges hangzás nüansznyi részleteinek meghallgatására használjuk, hamar kiderül, hogy a VXT széria pont olyan precíz a munkájában, mint mi magunk. Ez a kézikönyv az új VXT hangsugárzók tulajdonságait és használatukat mutatja be. Kérjük, szánjon rá pár percet, hogy végigolvassa. Köszönjük, hogy a KRK-t választotta. Fontos megjegyezni, hogy a VXT monitorokat különleges csomagolásban kapta kézhez. Kérjük, őrizze ezt meg az esetleges szállításhoz, postázáshoz.

3 Tervezési filozófia Egy stúdió monitor olyan eszköz, melynek segítségével aurálisan (fülünkkel) mérhetjük egy audió sáv változásait. Ha bármelyik sokat tapasztalt stúdiós szakembert kérdezzük, hogy melyek egy jó stúdió monitor tulajdonságai, lényegében mindegyik ugyanazt válaszolja: pontosság, transzparencia, egyenletes átvitel, és valósághűség. Egyszerűen fogalmazva, a stúdió hangmérnökök azt akarják, hogy monitoraik a belépő elektromos jel hatására az átalakítók mechanikus mozgásával reprodukálják az eredeti jelet, és tegyék ezt mindenféle eltérés vagy kompromisszumok nélkül. Ezen szakemberek munkája a monitoraiktól függ, hogy művészi víziójukat amilyen pontosan csak lehet visszadják a különböző audió médiumokon keresztül. Ehhez műszakilag a monitor tervezése során három fontos kritériumot kell szigorúan szem előtt tartani: a spektrális egyensúlyt, a torzítás kezelést és a rezonancia kezelést. 1. Spektrális egyensúly (Timbre) Kutatás támasztja alá, hogy egy stúdió monitor számára valóban fontos a megfelelő spektrális egyensúly. A spektrális balansz a következőkkel definiálható: teljesen egyenletes átvitel a főirány (on-axis) mentén teljesen egyenletes oktávtól oktávig átvitel teljesen egyenletes átvitel a mellékirányokban (off-axis) A legjobb hangmérnökök és producerek visszajelzéseit hallgatva a KRK mérnökei megértették, hogy válhat egy megfelelően beállított monitor nélkülözhetetlen eszközzé felvétel során. A VXT monitorok átvitelét olyan laposra tervezték, amennyire csak lehetett, így, amit hallunk, a hanganyag valódi természetét adja vissza színezés vagy kiemelés nélkül. Biztosak lehetünk abban a tényben, hogy mixeink pontosak és fázis koherensek lesznek. 2. Torzítás kezelés Bármiféle veszteség vagy többlet az audió jelben torzítást eredményez és ez létrejöhet magában a hangszórókban is. A VXT család hangszóróinak torzítása nagyon alacsony, ami természetesen növeli a reprodukciós pontosságot. Különböző, erősítőkben keletkező torzításokat is kiküszöböltek; a legismertebbek ezek közül az intermodulációs-, a tranziens intemodulációs- és a harmonikus torzítás. Torzítást eredményezhet a hullám fizikai közege is, turbulenciát és diffrakciót (elhajlást) tapasztalhatunk. A KRK tervezői olyan eljárásokat fejlesztettek ki, melyekkel megszüntethetők vagy minimalizálhatók ezek az ártó hatások. 3. Rezonancia kezelés A tárgyaknak egy bizonyos frekvencián létrejövő rezgését a rezgést keltő hatás eltávolítása után rezonanciának nevezzük. A rezonanciák is vezető szerepet játszanak egy hangszóró teljesítményének minőségében. A KRK tervei ezért a driver és a doboz rezonanciáinak minimalizálására is kiterjednek.

4 Design elemek Új, egyedi Tweeter és Woofer (magas- és mélysugárzó) a VXT monitorok minden típusához egyedi tervezésű szőtt kevlár LF hangszórók készülnek. A kevlár az egyik legerősebb, legkönnyebb és legridegebb anyag, amiből a modern hangszórótölcséreket gyártják. Különleges fizikai jellemzői minimalizálják az axiális vagy kúp irányú felbomlási módokat. Mind a mély-, mind a magassugárzóknak gyorsabb a támadási idejük. Az új tweetereknél magasfrekvenciás bővülést és javított torzítási karakterisztikát értek el. Rezonanciamentes bővített mélytartományú dobozok a dobozok ABS (Akrilnitril- Butadén-Sztirol) szerkezeti habból készültek, ami erősebb szerkezeti integráltságot biztosít a sztandard szilárd ABS anyagoknál. Az ily módon erősített falak vékonyabbak lettek, mintha MDF lapokból készültek volna, növelve a belső térfogatot és így javítva az alacsonyfrekvenciás átvitelt. A szerkezeti hab jobb tompítási karakterisztikája nagyban csökkenti a doboz rezonanciáját. Az új doboz harmadik előnye a konstrukcióval elérték, hogy ne legyenek párhuzamos belső falak, így nincsenek állóhullámok vagy csomópontok sem, amelyek rendkívül károsak egy doboz külső és belső akusztikai tulajdonságaira. Ezekkel a jellemzőkkel érik el, hogy doboz bármiféle színezetet ültessen a hangra. Aktív hangváltók a VXT család teljesítményfokozatai három aktív szűrőt tartalmaznak (szubszónikus, alul- és felüláteresztő). Ez a három szűrő együttműködve folytonos integrációt nyújt a driverekkel, teljesen egyenletes spektrális átvitelt biztosítva. Kétutas erősítés a KRK VXT erősítői audiofil minőségű elemeket és a lehető legrövidebb jelutat alkalmazzák a transzparencia érdekében. A kimeneti teljesítményt az LF és HF driverek érzékenységnek és teljesítményének megfelelően egyenlítették ki. A minimális zaj és minél kisebb búgás elérése érdekében a dobozokat toroid transzformátorokkal szerelték. Ívelt felület ahogy a KRK zászlóshajójánál, az Exposé-nál is minden él és portnyílás erősen kerekített, csökkentve a diffrakciót, jobb részletgazdagságot és jobb sztereó hangképet nyújtva ezzel. Az ívelt felületek javítják az off axis terjedést vagyis a mellékirányú hangképet is. Résalakú portok a résalakú portok csökkentik a turbulenciát és a torzítást, ami rosszul tervezett köralakú reflexnyílások esetén keletkezik. Kiiktatható limiter a monitorok tartalmaznak egy limiter áramkört, ami a védelmet szolgálja. Alapállapotban ez ki van kapcsolva. Arra tervezték, hogy csökkentse az erősítő és/vagy a hangszórók túlvezérlésének negatív hatásait. A limiter működés közben nagyban csökkentheti a hangszórók károsodásának rizikóját. Ennek ellenére kiiktatható a hátoldalon található Clip indicator/limiter switch kapcsolóval. Ez csak akkor ajánlott, ha a monitort jóval a működési határokon belül használjuk. Az előlapon található jelzőfény segít megtalálni a torzítás nélküli optimális szintet.

5 A hátoldalon található kezelőszervek (A) Hangerőszabályzó A bemeneti érzékenységet állíthatjuk a készülék hátán található potenciométerrel (az óramutató járásával ellentétesen csökken az érzékenység). Ezen értéket 30 és +6 db között állíthatjuk. A gyári +6 db-es érték a legtöbb feladathoz elegendő. Normál körülmények közt csak akkor kell rajta változtatni, ha a hangfalat térhatású rendszerben szeretnék használni, vagy ha a jelforrás hangerejét nem tudjuk állítani. (B) A magashangszóró finombeállítása (csak a VXT 6 és VXT 8 modelleknél) A magashang-visszaadást szabályozhatjuk a készülék hátán található háromállású kapcsolóval. A beállítható értékek: 1 db, 0, vagy +1 db, melyek 2 khz-es frekvenciánál értendőek. Gyárilag a kapcsoló középállásban van, így nem változtat a hangképen. Teremakusztikai szempontokat figyelembe véve állíthatunk a kapcsolón, hogy megőrizzük a monitorhangfal egyenletes átvitelét. (B) A mélyhangszóró finombeállítása (csak a VXT 6 és VXT 8 modelleknél) Ezzel a háromállású kapcsolóval a hangfal mélyfrekvenciás átvitelén állíthatunk. A falak közelsége nem kívánt hatással van a mély hangokra. Teremakusztikai szempontokat figyelembe véve úgy állítsa be a kapcsolót, hogy megőrizze a monitorhangfal egyenletes átvitelét és kiküszöbölje ezen hatásokat.

6 A háromállású kapcsoló megengedi, hogy kedvünkre állítsuk be a stúdió monitorok mélyvisszaadását, ha falak közelében vagy sarkokban kerülnek elhelyezésre. A WHOLE állás, az angol teljes kifejezésből adódóan nem módosítja a hangképet. A QUARTER beállítás szolgáltatja a legkevesebb mélyhangot, míg a HALF az előbbi kettő közötti állás. Gyárilag a kapcsoló WHOLE állásban van. Ezen kézikönyv a továbbiakban több, hasznos tanáccsal szolgálhat a pontos beállításra vonatkozóan. (C) Túlvezérlés jelző/limiter kapcsoló Ez a kapcsoló is három állásban használható. 1. Bekapcsolt állásban a túlvezérlés jelző aktív, de a limiter ki van kapcsolva. Ilyenkor a vörös LED jelzi, hogy az erősítő túl van-e vezérelve. Ha a led csak ritkán akkor is halványan villan fel, még nem esik baja a hangfalnak. Ha viszont huzamosabb ideig világít, vegyen vissza a bemeneti jelszintből, mert károsíthatja a monitort. Ez a javasolt beállítás nagyobb hangerőn történő keveréshez, mert egy visszajelzést ad a túl magas jelszintről. 2. Kikapcsolt állásban a visszajelző led és a limiter is ki van kapcsolva. 3. Limit állásnál a bemenő jel keresztülhalad a limiter áramkörön, ami leszabályoz egy előre definiált szintnél. Amikor a limiter működésbe lép az erősítő túlvezérlésekor, a led kigyullad. A zöld fény intenzitása és hossza a leszabályzás mértékével arányos. Nem ajánlott keverni bekapcsolt limiter mellett, mivel az változtathatja a hanganyag karakterisztikáját. Ehelyett inkább halkítsunk a bemenő jelszinten a túlvezérlés határáig. A rendszer összeillesztése Bekapcsolás A V8-as bekapcsolása előtt ellenőrizzünk minden csatlakozást, állítsuk a szabályzókat a minimumra, és kapcsoljuk be a jelforrást. A főkapcsoló a hangfal hátulján található. Bekapcsolt állapotban az előlapon lévő KRK logó világít. Némítás kapcsoló Bekapcsolt állapotban a magasfeszültségű tápegység kikapcsol, ha körülbelül húsz percig nem érzékel bemenő jelet. Az alacsony feszültségű táp továbbra is működik. A némítás megszűnik, ha jelet érzékel az áramkör. Ha alacsony jelszintű, vagy szakaszos (pl.: játékokhoz tartozó, vagy térhatású) hanganyaggal dolgozunk, ajánlatos a némítás kapcsolót kikapcsolt állásban hagyni.

7 Neutrik Combo csatlakozó A Neutrik Combo csatlakozó magába foglal egy XLR, TRS és egy 6,3 mm jack csatlakozót, melyek pozitív ágát kettes számmal jelölték. Ha szimmetrikus csatlakozást használunk, a jelforrásnál kössük össze a földelést a középső kivezetéssel. Ezt megfelelő kábellel, vagy átalakítóval tehetjük meg. A hangfalak felszerelése A közeltéri monitorok, a definíció szerint mentesek a teremmel való kölcsönhatástól, melyben elhelyezik őket. Ez össze sem hasonlítható a hagyományos sztereó hangsugárzókkal, vagy a stúdiókban használt rendszerekkel, ahol a hangminőséget nagyban befolyásolják a falakról, mennyezetről és a padlóról visszaverődő hangok. Azzal, hogy lerövidítik a fülünk és a hangfal közti távolságot, a közeltéri monitorok hatalmas előnyre tesznek szert, mert nem befolyásolja hangjukat a szoba karakterisztikája. A magas-, illetve mélyfrekvenciás átvitel módosításának is nagy szerepe van a terem egyenetlenségeinek kompenzálásában, a pontosabb hangvisszaadás elérésében. (Lásd a magas-, és mélyhangszóró finombeállítása részt. Ezen kapcsolók csak a VXT 6-os, és VXT 8-as modelleken találhatók meg.) Egy csillapított helyiségben általában magashang kiemelésre van szükség, míg azok csökkentése ellensúlyozhatja a visszaverődéseket. A mély frekvenciákat beállíthatjuk, hogy kompenzálják az első visszaverődéseket, melyek hagyományos, sztereó elrendezésnél a földről, stúdió körülmények között a keverőpultról jutnak a hallgatóhoz (ha a hangfalak a pult fölött helyezkednek el). Ha a monitorokat a hátsó, vagy oldalsó falakhoz közel, vagy a sarkokba tesszük, az megemeli a mély hangok intenzitását. Általánosságban, ha körülbelül 1 méterre tesszük a hangfalakat a falaktól, sarkoktól, kevesebb lesz a mélyfrekvenciás kölcsönhatás (nem számítva ide a keverőpultot). Az ideális elrendezés általában nem praktikus, ilyenkor használhatjuk a mélyfrekvenciák finombeállítását. Tegyük fel, hogy van két különböző stúdiónk. Az egyikben a monitorok közel vannak a falakhoz, a másikban távolabb. Ha egyszerűen állítunk a mély hangokon, ugyanazt az átvitelt kapjuk mind a két helyen. Ez akkor lehet fontos, ha az egyik stúdióban keverünk, a másikban masterelünk. A hangfalak elhelyezése A hangfalak helyes elhelyezése a stúdiókban kulcsfontosságú a hangzás szempontjából. Alapvetően az olyan elrendezés a helyes, melyben a hallgató pozíciója teljesen le van fedve, és a hangfalak egy vízszintes síkban vannak. Jó módszer a hangzás ellenőrzésére egy olyan CD lejátszása, amit nagyon jól ismerünk. Az egyes hangfalakat könnyen beállíthatjuk, ha figyelünk az ún. holt terekre, ahol hirtelen csökken a magas hangok intenzitása.

8 Kétcsatornás beállítás Közeltéri elrendezés egy stúdióban a hangfalak általában a keverőpult fölött, vagyis közeltéri pozícióban vannak. Az ilyen elrendezés akkor helyes, ha a hangfalak egy egyenlőszárú háromszög csúcsaiban helyezkednek el, a hallgatóra irányítva (lásd 1. ábra). Ilyenkor a hangfalak 60 fokos szögben elfordítva állnak. Ezt a hagyományos sztereó elrendezés egyik kiegészítéseként értelmezhetjük. 1. ábra Mid-field, azaz közepes terű elrendezés nagyban hasonlít a közeltéri elrendezésre (lásd 2. ábra). Általában nagyobb monitoroknál, vagy akkor alkalmazzák, ha a hangfalak túl nehezek a keverőpultra helyezéshez. Nagyobb területen képesek az optimális hangzást biztosítani, és nagyobb térrel rendelkeznek. A helyes beállításhoz fontos, hogy a hangszóró a keverőpult síkjánál magasabban legyen. 2. ábra Mélyhangszóróval kiegészített elrendezés A beállítást ilyenkor kezdjük a mélysugárzó legjobb helyének megtalálásával. Ha tehetjük, használjuk a 3. ábrán látható elrendezést. Lehet, hogy ez nem praktikus, vagy nem lehetséges az adott szobában. Ha a monitorokat megfelelően elrendeztük, hallgassunk olyan zenét rajtuk, melyben biztosan vannak mély frekvenciák. Ha van a mélyhangszórón fázisfordítási lehetőség, állítsuk be a legnagyobb sávszélességet, majd a fázist, hogy a lehető leghangosabban szóljon a hallgatási pozícióban. Ez után állíthatunk a mély aluláteresztő szűrőjén, hogy kiegészítse a monitorok frekvenciamenetét, majd állítsuk be a megfelelő hangerőt.

9 3. ábra 5.1-es, térhatású elrendezés Kezdjük a két első csatorna hangfalainak 30 fokos elfordításával a centerhez képest. Természetesen egyforma távolságra, és egy síkban kell lenniük a hallgatási pozíciótól (lásd 4. ábra). A jobb és bal hátsó (surround vagy rear) hangfalakat a centerhez képest 110 fokos szögbe állítsuk, ugyanolyan távolságra. A mélyhangszóró akkor működik a leghatékonyabban, ha közvetlenül a center alatt helyezzük el (mint a 4. ábrán). Ha ez nem lehetséges, próbáljuk meg a középső hangfaltól kicsit jobbra vagy balra rakni, az alá. Gondoskodjunk róla, hogy a hangfalak a keverőpult síkjánál magasabban legyenek. 4. ábra

10 7.1-es, térhatású elrendezés Ez az elrendezés plusz két sugárzót alkalmaz a hallgató pozíciójának jobb és bal oldalán. Így nagyon hasonló a mozikban alkalmazott térhatású rendszerekhez, azzal a különbséggel, hogy ott több hangfal van oldalt elhelyezve, hogy kompenzálják a terem hosszúságát. Az elülső két hangfal ilyenkor általában nagyobb szöget zár be a hallgatási pozícióval, mint az 5.1-es elrendezésnél, azért, hogy megfeleljenek a mozikban alkalmazott rendszerekkel, ahol a hangsugárzók nincsenek befordítva a középpont felé, hanem a falakkal párhuzamosak. Ugyanez a helyzet a filmzenei stúdiókban. A középső, center sugárzó ugyanúgy helyezkedik el, mint az 5.1-es beállításnál. A mélyhangszóró itt is akkor működik a leghatékonyabban, ha közvetlenül a center alatt helyezzük el. Ha ez nem lehetséges, próbáljuk meg a középső hangfaltól kicsit jobbra vagy balra rakni, az alá. Mint az elülső három hangfalnak, az oldalsóknak is egyforma távolságra kell lenniük a hallgatási pozíciótól, attól közvetlenül jobbra, illetve balra. Ugyanígy a hátulsó, surround hangsugárzóknak. A 7.1-es térhatású kialakítás a leginkább kiegyensúlyozottabb, a legegyenletesebb lesugárzást biztosítja. A legjobb választás olyan helyeken, ahol a hangok irányát pontosan meg kell tudni határozni mind oldalirányban, mind elölről-hátra. Ha a monitorokat elhelyeztük, egyesével be kell állítani a hangerejüket, hogy mindegyik csatorna egyforma hangnyomást biztosítson a hallgatási pozícióban. Ezt egyszerűen úgy tehetjük meg, ha egyszerre csak egy csatornát állítunk. Használjunk hangnyomásmérőt és valamilyen szűrt zajt (rózsazajt), hogy külön leteszteljük a csatornákat. Mérjük meg az egyik csatornát, majd a mért legkisebb hangnyomás értékhez állítsuk be a többit. A hangsugárzók hangereje így meg kell hogy egyezzen, ezzel készek a sokcsatornás működésre. 4. ábra

11 Műszaki adatok: Modell VXT 4 VXT 6 VXT 8 Magassugárzó 1 selyem dóm NEO 1 selyem dóm Ferrite 1 selyem dóm Ferrite Mélysugárzó 4 szőo kevlár 6 szőo kevlár 8 szőo kevlár Bemenet Epusa Szabályzók XLR- 6.3mm TRS Combo 10 k Ohm szimmetrikus 1.tű = föld 2.tű = poziev 3.tű = negaev Hangerőszabályzó +6 db- től 30 db- ig állítható XLR- 6.3mm TRS Combo 10 k Ohm szimmetrikus 1.tű = föld 2.tű = poziev 3.tű = negaev Hangerőszabályzó +6 db- től 30 db- ig állítható XLR- 6.3mm TRS Combo 10k Ohm szimmetrikus 1.tű = föld 2.tű = poziev 3.tű = negaev Hangerőszabályzó +6 db- től 30 db- ig állítható Földelés kapcsoló LFT (Be) vagy GND (Ki) Túlvezérlés jelző Be, Ki, vagy Limit AutomaQkus némítás Be, vagy Ki Földelés kapcsoló LFT (Be) vagy GND (Ki) Túlvezérlés jelző Be, Ki, vagy Limit AutomaQkus némítás Be, vagy Ki Földelés kapcsoló LFT (Be) vagy GND (Ki) Túlvezérlés jelző Be, Ki, vagy Limit AutomaQkus némítás Be, vagy Ki Magashangszóró finombeállítása nincs Mélyhangszóró finombeállítása nincs Magashangszóró finombeállítása +1 db, 0, 1 db Mélyhangszóró finombeállítása Teljes ( 3 52 Hz) Fél ( 3 60 Hz) Negyed ( 3 75 Hz) Magashangszóró finombeállítása +1 db, 0, 1 db Mélyhangszóró finombeállítása Teljes ( 3 40 Hz) Fél ( 3 48 Hz) Negyed ( 3 62 Hz) Erősítő és biztosítékok Magas: 15 wao Mély: 30 wao 2,0 A 100 VAC 50 Hz 2,0 A VAC 50/60 Hz 1,0 A VAC 50/60 Hz Magas: 30 wao Mély: 60 wao 3,15 A 100 VAC 50 Hz 3,15 A VAC 50/60Hz 1,6 A VAC 50/60Hz Magas: 60 WaO Mély: 120 WaO 4,0 A 100 VAC 50 Hz 4,0 A VAC 50/60 Hz 2,0 A VAC 50/60 Hz Frekvencia átvitel 56 Hz 22 khz +/ 2 db 49 Hz 22kHz +/ 1,5 db 37 Hz 22 khz +/ 1,5 db Maximális hangnyomás Zenei: 104 db Csúcs: 107 db Zenei: 108 db Csúcs: 111 db Zenei: 111 db Csúcs: 114 db Méretek Magasság: 25,6 cm Szélesség: 18,6 cm Mélység: 17,7 cm Magasság: 36,8 cm Szélesség: 26,3 cm Mélység: 24,6 cm Magasság: 43,8 cm Szélesség: 31,8 cm Mélység: 30 cm Súly 6,3 kg 12,2 kg 18,5 kg OmniMount 20.5 WBX 30.0 WBX 60.0 WBX kompaqbilitás Csavarok Epusa M6 M6 M8 Csavarok mérete 12,5 mm 17,5 mm 13,5 mm 20,0 mm 17,75 mm 26,0 mm

12

EON 10G2. Főbb jellemzők:

EON 10G2. Főbb jellemzők: EON 10G2 Főbb jellemzők: Az egyik legsikeresebb, legmeghatározóbb hangsugárzó család második generációjának tagja. 10 -os Differential Drive mélysugárzó, neodímium mágnessel szerelve, a kis tömeg és az

Részletesebben

MAX 250. 160 W-os végerősítő. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55

MAX 250. 160 W-os végerősítő. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55 MAX 250 160 W-os végerősítő PHONIC Jellemzők: A Phonic Max - szériának köszönhetően mindenki megtalálhatja azt a végfokot, amire rendszeréhez szüksége van. Bemenetek szempontjából egyaránt csatlakoztatható

Részletesebben

STÚDIÓMONITOROK LSR2328P LSR2310SP

STÚDIÓMONITOROK LSR2328P LSR2310SP LSR2300 STÚDIÓMONITOROK LSR2325P LSR2328P Professzionális minőség. Elérhető árkategóriában. LSR2325P LSR2328P MSC1 Kétutas 5" Bi-Amp Stúdiómonitor Kétutas 8" Bi-Amp Stúdiómonitor Aktív 10" Szubbasszus

Részletesebben

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság, és a készülék optimális

Részletesebben

XLS SOROZAT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

XLS SOROZAT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV XLS SOROZAT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Biztonsági információk...2 Megfelelőségi nyilatkozat...2 1. Bevezető...3 1.1 Jellemzők...3 1.2 Kézikönyv használata...3 2. Beszerelés...4 2.1 Kicsomagolás...4

Részletesebben

- Stúdió hangfalak : Mackie MR8 mk3 Mackie MR8 mk3

- Stúdió hangfalak : Mackie MR8 mk3 Mackie MR8 mk3 Mackie MR8 mk3 1 / 6 A népszer? MR-8-ös új, harmadik kiadása, javított akusztikával, új elektronikával és küllemmel. Értékelés: Még nincs értékelés Ár Alapár áfával együtt: Fogyasztói ár: 100.900 Ft Kedvezmény:

Részletesebben

Használati útmutató. 1.0 verzió. 2003. augusztus

Használati útmutató. 1.0 verzió. 2003. augusztus Használati útmutató 1.0 verzió 2003. augusztus BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELMEZTETÉS: A tűzveszély vagy elektromos áramütés veszélyének elkerülése érdekében, a berendezést ne érje eső vagy nedvesség hatása.

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

2 Series Grafikus Equalizer

2 Series Grafikus Equalizer 2 Series Grafikus Equalizer Felhasználói kézikönyv FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK A fenti nemzetközileg elfogadott jelek figyelmeztetnek a készülék belsejében előforduló elektromos veszély lehetőségére.

Részletesebben

Állványra/polcra helyezhető hangsugárzó

Állványra/polcra helyezhető hangsugárzó G-SERIES G FIVE Garantált Genelec minőség és a tartósság Ipari formatervezés a díjnyertes tervező Harri Koskinen által Aktív technológia, intelligens energiatakarékos üzemmód Rendkívül kompakt alumínium

Részletesebben

5. Tisztítás...14 5.1 Felületek tisztítása...14 5.2. HT40 PRO belső szélzsák tisztítása...14

5. Tisztítás...14 5.1 Felületek tisztítása...14 5.2. HT40 PRO belső szélzsák tisztítása...14 2 3 4 Tartalomjegyzék 3, 4, 8, 9 ábrák...2 5, 6, 7, 10 ábrák...3 11-16 ábrák...4 1. Biztonsági előírások...6 2. Készülék bemutatása...6 2.1 Bevezetés...6 2.2 Doboz tartalma...7 2.3 Opcionális tartozékok...7

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

model leírás nettó ár

model leírás nettó ár model leírás nettó ár M SOROZAT - MUSIC CREATION AKTÍV MONITOROK M030AM KÉT UTAS AKTÍV "MUSIC CREATION" MONITOR Natural Composite Enclosure (NCE ) ház, DCW technológiával, védőrácsokkal és mágneses árnyékolással

Részletesebben

GENELEC NETTÓ/BRUTTÓ árlista 1107 Budapest, Fogadó u. 3. GENELEC150706 tel: 06-1-4319005; fax: 06-1-4319006 000000

GENELEC NETTÓ/BRUTTÓ árlista 1107 Budapest, Fogadó u. 3. GENELEC150706 tel: 06-1-4319005; fax: 06-1-4319006 000000 M SOROZAT - MUSIC CREATION AKTÍV MONITOROK M030AM KÉT UTAS AKTÍV "MUSIC CREATION" MONITOR Natural Composite Enclosure (NCE ) ház, DCW technológiával, védőrácsokkal és mágneses árnyékolással Mélysugárzó:

Részletesebben

REVA Ft Bruttó kiskereskedelmi ár REVA Ft Bruttó kiskereskedelmi ár REVA ,50 Ft Nettó kiskereskedelmi ár

REVA Ft Bruttó kiskereskedelmi ár REVA Ft Bruttó kiskereskedelmi ár REVA ,50 Ft Nettó kiskereskedelmi ár REVA REVA-4 Álló hangsugárzó Típus: 2.5-utas Ház típusa: Bass Reflex Mélysugárzó: 2 x 150mm Üvegszálas Középsugárzó: 115mm Üvegszálas Magassugárzó: 25mm puha dóm Érzékenység (2.83V @ 1m): 88 db Ajánlott

Részletesebben

ComfortControl 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 06 HÁTTÁMLA SZÖGE 04 ÜLÉSMAGASSÁG 07 KARFA MAGASSÁG

ComfortControl 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 06 HÁTTÁMLA SZÖGE 04 ÜLÉSMAGASSÁG 07 KARFA MAGASSÁG 1. lépés: Oldja ki a széket. 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 2. lépés: Igazítsa a széket a testéhez. 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 04 ÜLÉSMAGASSÁG 3. lépés: Igazítsa a széket munkastílusához. 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA

Részletesebben

PAB 02 típusú ablakátbeszélő

PAB 02 típusú ablakátbeszélő Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 02 típusú ablakátbeszélő készülékhez Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság,

Részletesebben

Lars & Ivan THA-21. Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató

Lars & Ivan THA-21. Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató Lars & Ivan THA-21 Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató Lars & Ivan Köszönjük, hogy Lars & Ivan gyártmányú készüléket választott. A Lars & Ivan elkötelezett mind a minőségi zenehallgatás

Részletesebben

ELECTRONIC-STAR. Mikrofon rendszer

ELECTRONIC-STAR. Mikrofon rendszer ELECTRONIC-STAR Mikrofon rendszer 10005828 A küldemény tartalma: Vezeték nélküli egység csatlakozó adapter 6.3 mm mono jack 9V elem, PP3 (2darab VH2, VN2 vagy VHN2- nek) Mikrofonok / transmitter(ek) a

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Gyors áttekintés... 6 Blokkdiagram... 8 Csatornák felépítése... 9 Méretek... 16 Tipikus

Részletesebben

Auna AMP-5100 használati utasítás

Auna AMP-5100 használati utasítás Auna AMP-5100 használati utasítás Tisztelt Vevőnk, köszönjük, hogy termékünket választotta. Ez azt mutatja, hogy Ön az audio berendezések tekintetében igényes vásárló. Büszkék vagyunk arra a hagyományra,

Részletesebben

Használati útmutató. Autós CB rádió PNI Escort HP 9001

Használati útmutató. Autós CB rádió PNI Escort HP 9001 Használati útmutató Autós CB rádió PNI Escort HP 9001 1. Figyelem: Használat előtt kérjük olvassa el figyelmesen a használati útmutatót, és kérjük őrizze meg az útmutatót későbbi használatra. a készülék

Részletesebben

Állványra/polcra helyezhető hangsugárzó

Állványra/polcra helyezhető hangsugárzó JADE JADE 7 Álló hangsugárzó Álló kivitelű hangsugárzó Mélysugárzó: 2 x 175mm Acufibre Mélysugárzó: 150mm Acufibre Közép-sugárzó: 65mm Alu-cellulóz Magassugárzó: 25mm dóm Ajánlott erősítő teljesítmény:

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Gyors áttekintés... 6 Blokkdiagram... 8 Csatornák felépítése... 9 Rack be szerelés... 16

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Méretek... 6 Rack-be szerelés... 8 Blokkdiagram... 9 Csatornák felépítése... 10 Műszaki

Részletesebben

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók A VSF-1xx műholdas KF elosztó család, a műholdvevő LNB-ről érkező SAT KF jelek veszteség nélküli, illetve alacsony beiktatási csillapítással

Részletesebben

HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató

HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató HPR122i HPR152i HPR153i HPR151i HPR181i 12, 2 utas hangsugárzó 15, 2 utas hangsugárzó 15, 3 utas hangsugárzó 15, mélysugárzó 18, mélysugárzó Biztonsági

Részletesebben

KARAOKE HANGFAL SZETT

KARAOKE HANGFAL SZETT KARAOKE HANGFAL SZETT Használati utasítás Figyelmeztetések: - A készülék használata előtt olvassa el a használati utasítást. - Őrizze meg a használati utasítást, hogy bármikor segítségül hívhassa. - Kérjük,

Részletesebben

HSS86 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó

HSS86 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó HSS86 (93.034.028) típusú léptetőmotor meghajtó Jellemzők Teljesen zárt kör Alacsony motorzaj Alacsony meghajtó és motormelegedés Gyors válaszidő, nagy motorsebesség Optikailag leválasztott ki és bemenetek

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Beállítás és hibakeresés... 4 Kábelek bekötése... 6 Méretek... 8 Blokkdiagram... 9 Csatornák felépítése... 10

Részletesebben

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó HSS60 (93.034.027) típusú léptetőmotor meghajtó Jellemzők Teljesen zárt kör Alacsony motorzaj Alacsony meghajtó és motormelegedés Gyors válaszidő, nagy motorsebesség Optikailag leválasztott ki és bemenetek

Részletesebben

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató LED DRIVER 6 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató Tartsa meg a dokumentumot, a jövőben is szüksége lehet rá! rev 2 2015.09.30 DEZELECTRIC LED DRIVER Bemutatás A LED DRIVER

Részletesebben

Műszertechnikai és Automatizálási Intézet MÉRÉSTECHNIKA LABORATÓRIUMI MÉRÉSEK ÚTMUTATÓ

Műszertechnikai és Automatizálási Intézet MÉRÉSTECHNIKA LABORATÓRIUMI MÉRÉSEK ÚTMUTATÓ Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Műszertechnikai és Automatizálási Intézet MÉRÉSTECHNIKA LABORATÓRIUMI MÉRÉSEK ÚTMUTATÓ 20/7. sz. mérés HAMEG HM-5005 típusú spektrumanalizátor vizsgálata

Részletesebben

Horn Distribution (HU) Kft november oldal

Horn Distribution (HU) Kft november oldal UTOPIA Be KIT N 5 Komponens szett 13cm komponens szett 13cm TBe magassugárzó passzív keresztváltó 4480 beállítási lehetőséggel maximális terhelhetőség: 150W névleges terhelhetőség: 75W érzékenység: 89.5dB

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Blokkdiagram... 6 Csatornák felépítése... 7 Rack be szerelés, méretek... 15 Tipikus alkalmazások...

Részletesebben

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 35%.

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 35%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján: Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Analóg elektronika - laboratóriumi gyakorlatok

Analóg elektronika - laboratóriumi gyakorlatok Analóg elektronika - laboratóriumi gyakorlatok. Mûveleti erõsítõk váltakozó-áramú alkalmazásai. Elmélet Az integrált mûveleti erõsítõk váltakozó áramú viselkedését a. fejezetben (jegyzet és prezentáció)

Részletesebben

GZIB 80XBT. 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában 21 251,97 Ft

GZIB 80XBT. 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában 21 251,97 Ft IRIDIUM GZIB 80XBT 26 990 Ft 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában 21 251,97 Ft 20 cm-s mélysugárzó bass-reflex ládában terhelhetőség 150W RMS egyedi, szabadalmaztatott Ground Zero Bass Tunnel technológia

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Version 1.0 2001. március

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Version 1.0 2001. március HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Version 1.0 2001. március BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ FIGYELEM: Az áramütés veszélyének elkerülése érdekében ne távolítsa el a készü-lék burkolatát ill. hátlapját. A készülék belsejében felhasználó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IL-REF20H mozgásérzékelős LED reflektorhoz www.inlightled.hu Bevezetés A passzív, infravörös érzékelővel ellátott LED reflektor érzékeli a mozgást, valamint a testhőmérsékletet.

Részletesebben

SHINE 8 HCP. 5.0 házimozi hangsugárzó szett ,36 Ft

SHINE 8 HCP. 5.0 házimozi hangsugárzó szett ,36 Ft HANGFAL SZETTEK SHINE 8 HCP 149 990 Ft 5.0 házimozi hangsugárzó szett 118 102,36 Ft SHINE 2 x 8 - háromutas álló Bass Reflex hangsugárzó Mély-közép hangsugárzó: 2 x 5 "125mm-es mélysugárzó + 8'' Érzékenység

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

Üzembe helyezési és telepítési kézikönyv. S sorozat Duplasugár 1/16

Üzembe helyezési és telepítési kézikönyv. S sorozat Duplasugár 1/16 Üzembe helyezési és telepítési kézikönyv S sorozat Duplasugár 1/16 2 Tartalomjegyzék Főbb komponensek listája 4. oldal Üzembe helyezési javaslatok 5. oldal A tartókonzol felszerelése 6. oldal Telepítési

Részletesebben

Tartalomjegyzék Biztonsági információk Megfelel ségi nyilatkozat Bevezet Beszerelés ködtetés Egyéb funkciók Hibajavítás szaki adatok

Tartalomjegyzék Biztonsági információk Megfelel ségi nyilatkozat Bevezet Beszerelés ködtetés Egyéb funkciók Hibajavítás szaki adatok Tartalomjegyzék Biztonsági információk...2 Megfelelőségi nyilatkozat...2 1. Bevezető...3 1.1 Jellemzők...3 1.2 Kézikönyv használata...3 2. Beszerelés...4 2.1 Kicsomagolás...4 2.2 Beszerelés...4 2.3 Szellőzés...4

Részletesebben

M ű veleti erő sítő k I.

M ű veleti erő sítő k I. dátum:... a mérést végezte:... M ű veleti erő sítő k I. mérési jegyző könyv 1. Visszacsatolás nélküli kapcsolások 1.1. Kösse az erősítő invertáló bemenetét a tápfeszültség 0 potenciálú kimenetére! Ezt

Részletesebben

Horn Distribution (HU) Kft Október 15. oldal 1

Horn Distribution (HU) Kft Október 15. oldal 1 IRIDIUM GZIB 100XBT 29 990 Ft 25 cm mélysugárzó bass-reflex ládában 23 614,17 Ft 25 cm-s mélysugárzó bass-reflex ládában teljesítmény 250W beépített hangszóró GZIW 250X egyedi Ground Zero Bass Tunnel technológia

Részletesebben

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére!

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére! A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA Leírás telepítő szakemberek részére! ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A Sun Power berendezés a 24 V-os Telcoma automatizációk mozgatására lett tervezve, szükségtelenné téve a 230

Részletesebben

Pataky István Fővárosi Gyakorló Híradásipari és Informatikai Szakközépiskola. GVT-417B AC voltmérő

Pataky István Fővárosi Gyakorló Híradásipari és Informatikai Szakközépiskola. GVT-417B AC voltmérő Pataky István Fővárosi Gyakorló Híradásipari és Informatikai Szakközépiskola Elektronikus anyag a gyakorlati képzéshez GVT-417B AC voltmérő magyar nyelvű használati útmutatója 2010. Budapest Tartalomjegyzék

Részletesebben

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap Hexium Kft. VIDOC-JANUS-TWR 2 1. Általános leírás A TWR (Twisted Pair Receiver) csavart érpáron érkező differenciális videojelet alakítja vissza koaxiális

Részletesebben

Register your product and get support at SPA1260. HU Felhasználói kézikönyv

Register your product and get support at   SPA1260. HU Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/support SPA1260 HU Felhasználói kézikönyv a (L) (R) b (L) (R) c d e (L) (R) f (L) (R) AUX HU Vigyázat! A terméket óvja a rácsepegő vagy ráfröccsenő

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

2. Kábelezés...5. oldal

2. Kábelezés...5. oldal Tartalomjegyzék 1. Biztonsági előírások / Leírás...3. oldal 1.1. Biztonsági előírások...3. oldal 1.2. A csomag tartalma...3. oldal 1.3. Rendelhető kiegészítők...3. oldal 1.4. Tulajdonságok...3. oldal 1.5.

Részletesebben

FONTOS MEGJEGYZÉS. A garancia érvényesítéséhez őrizze meg a vásárláskor kapott számlát!

FONTOS MEGJEGYZÉS. A garancia érvényesítéséhez őrizze meg a vásárláskor kapott számlát! Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást! Ne használja a készüléket

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4100 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv A Super THD rövid bemutatása Gratulálunk, hogy Ön a Garrett termékcsalád THD modelljét választotta! Ön gyorsan és egyszerűen elsajátíthatja fémdetektor kezelését, miután figyelmesen

Részletesebben

Mindig az Ön rendelkezésére áll!

Mindig az Ön rendelkezésére áll! Mindig az Ön rendelkezésére áll! A termék regisztrációja és a rendelkezésre álló támogatás igénybevétele a következő weboldalon lehetséges: www.philips.com/welcome Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips

Részletesebben

100 V-os rendszerek és rendszerelemek

100 V-os rendszerek és rendszerelemek H A N G O S Z L O P O K CS4 20 100V-on 10W, 20W 70V-on 5W, 10W Fekete: közös, zöld:500 ohm, fehér: 1 Kohm SPL (1W/1m) 89dB ±3dB Max. SPL (W/1m) 102dB Frekvencia átvitel (-10dB) 150-13 khz Test: alumínium,

Részletesebben

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a K8AB-AS Egyfázisú áramrelé Ezek az egyfázisú áramrelék a túláramok és áramesések figyelésére szolgálnak. Egyetlen relé lehetővé teszi a kézi és az automatikus nyugtázást. Az indítászárolási és a kapcsolási

Részletesebben

GZIB 80XBT. 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában ,97 Ft

GZIB 80XBT. 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában ,97 Ft IRIDIUM GZIB 80XBT 26 990 Ft 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában 21 251,97 Ft 20 cm-s mélysugárzó bass-reflex ládában terhelhetőség 150W RMS egyedi, szabadalmaztatott Ground Zero Bass Tunnel technológia

Részletesebben

REFERENCE 1.2 DC REFERENCE 2.2 DC

REFERENCE 1.2 DC REFERENCE 2.2 DC REFERENCE REFERENCE 1.2 DC Típus: High End álló hangsugárzó Kivitel: 3½-utas bass-reflex rendszer Névleges/zenei teljesítmény: 500/900 Watt SPL (1W / 1m): 89,5 db (1 W, 1 m) Frekvencia tartomány: 18...40.000

Részletesebben

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P Használatba vétel előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Keverő erősítők Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P JELLEMZŐK: 1. Három mikrofon bemenet, két külső műsorforrás

Részletesebben

EUPHONIA MS5 EUPHONIA MS4

EUPHONIA MS5 EUPHONIA MS4 EUPHONIA EUPHONIA MS5 frekvencia tartomány + / - 3 db [Hz]: 31-28000 Érzékenység (2,83 V / 1 m) [db]: 89,0 impedancia [ohm]: 4 Maximum SPL [db]: 115 Ajánlott erősítő teljesítmény [Watt]: 5-50 Keresztváltási

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR 3XC Magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR3XC járműérzékelő szenzor - 3 dimenzióban érzékeli a közelében megjelenő vastömeget. - Könnyű telepíthetőség. Nincs szükség az aszfalt felvágására,

Részletesebben

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 A műszaki jellemzők, a funkciók és ezáltal a kezelés módosításának joga fenntartva. 1.0 változat 1201 Mindennapi használat 3 Miután beállította a következő oldalakon leírtak

Részletesebben

1. Visszacsatolás nélküli kapcsolások

1. Visszacsatolás nélküli kapcsolások 1. Visszacsatolás nélküli kapcsolások 1.1. Kösse az erõsítõ invertáló bemenetét a tápfeszültség 0 potenciálú kimenetére! Ezt nevezzük földnek. A nem invertáló bemenetre kösse egy potenciométer középsõ

Részletesebben

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 15%.

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 15%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján: Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA Pocket Radio AE1506 1 AERIAL DIAL LENS TUNING BAND (FM/MW or LW) 2 VOLUME/ POWER OFF p BATTERY COMPARTMENT 2x R6/UM3/AA Minõségtanúsítás A garanciajegyen feltüntetett forgalombahozó vállalat a 2/1984.

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

MB 208/H. Art. No TERMÉK ADATLAP

MB 208/H. Art. No TERMÉK ADATLAP MB 208/H 4 Ω Art. No. 5931 Az MB 208/H kitből, egy 2-utas, kompakt méretű, magas érzékenységű és nagy teljesítményű hangsugárzó építhető. Amellett, hogy ideális monitornak mind vokál, mind hangszer részére

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-601/ID VDT-601F/ID VDT-601(F)/ID Leírás v2.2 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 1.1. Csatlakozók...3 2. Felszerelés...4 2.1. Névtábla elhelyezése...5

Részletesebben

Genelec árlista. Genelec M030AM Kompakt, kétutas aktív közeltéri monitor, matt fekete 110 945 Ft 140 900 Ft

Genelec árlista. Genelec M030AM Kompakt, kétutas aktív közeltéri monitor, matt fekete 110 945 Ft 140 900 Ft M SOROZAT - MUSIC CREATION AKTÍV MONITOROK M030AM KÉT UTAS AKTÍV "MUSIC CREATION" MONITOR Genelec M030AM Kompakt, kétutas aktív közeltéri monitor, matt fekete 110 945 Ft 140 900 Ft M040AM KÉT UTAS AKTÍV

Részletesebben

3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ. Kezelési útmutató XM-ZR602. 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU)

3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ. Kezelési útmutató XM-ZR602. 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) 3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ Kezelési útmutató XM-ZR602 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) Fõbb jellemzõk 110 W legnagyobb teljesítmény csatornánként (4 Ω-on). Ez a készülék mono erősítőként

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 595A. VDT-595A Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 595A. VDT-595A Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT 595A VDT-595A Leírás v1.4.pdf Tartalom 1 Kaputábla és Funkciói... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Zárnyitás műszaki adatai... 4 4 Felszerelés... 4 5 Rendszer

Részletesebben

Digitális interfészek Digitrack

Digitális interfészek Digitrack Digitális interfészek Digitrack USB AD/DA konverter Működési leírás: A készülék képes a feltüntetett mintavételi frekvenciák mindegyikén a bemenetére csatlakoztatott analóg, vagy digitális jelet a számítógép

Részletesebben

CS Lilin. Kültéri ház PIH-510 H/L

CS Lilin. Kültéri ház PIH-510 H/L PIH-510H/L 1. oldal, összesen: 8 CS Lilin Kültéri ház PIH-510 H/L Telepítési útmutató A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletesebben

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap Hexium Kft. VIDOC-JANUS-TWT 2 1. Általános leírás A TWT (Twisted Pair Transmitter) koaxiális kábelen érkező videojelet fogad, átalakítja differenciális

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

113dBSPL RMS@1m, 42Hz-21kHz ±2.5dB 1032AP Kétutas aktív közeltéri monitor 415,920 Ft. 1032AE Mint 1032AP, de fekete furnér borítással 415,920 Ft

113dBSPL RMS@1m, 42Hz-21kHz ±2.5dB 1032AP Kétutas aktív közeltéri monitor 415,920 Ft. 1032AE Mint 1032AP, de fekete furnér borítással 415,920 Ft KÉTUTAS, BIAMP AKTÍV MONITOROK 6010A KOMPAKT KÉTUTAS AKTÍV KÖZELTÉRI MONITOR Mélysugárzó: 76mm 12W Magassugárzó: 19mm 12W 93dBSPL RMS@1m, 74Hz-18kHz ±2.5dB 6010AP Kompakt, kétutas aktív közeltéri monitor

Részletesebben

GZIB 80XBT. 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában ,17 Ft

GZIB 80XBT. 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában ,17 Ft IRIDIUM GZIB 80XBT 24 990 Ft 20 cm mélysugárzó bass-reflex ládában 19 677,17 Ft 20 cm-s mélysugárzó bass-reflex ládában terhelhetőség 150W RMS egyedi, szabadalmaztatott Ground Zero Bass Tunnel technológia

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-607C/S1 VDT-607C/S1 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Felszerelés...4 3. Beállítások...4 3.1. Kaputábla címének beállítása...5

Részletesebben

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság COBALT COBALT Plus COBALT Pro DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ cobalt_hu 07/15 A COBALT / COBALT Plus / COBALT Pro a védett területen történő mozgás érzékelését teszi lehetővé. Ez a kézikönyv

Részletesebben

MICROPOD BLUETOOTH MICROPOD SE

MICROPOD BLUETOOTH MICROPOD SE MICROPOD MICROPOD BLUETOOTH Stílusos vezeték nélküli aktív hangsugárzó rendszer A hozzáadott Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat teszi MicroPod Bluetooth hangsugárzókat az egyik legsokoldalúbbá a Scandyna

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: WHOOPEE

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modell: WHOOPEE HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modell: WHOOPEE Köszönjük, hogy WELL terméket választott. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat, és tartsa meg. Rendelési azonosító: SPKR-BT-ECHO-WL Tulajdonságok:

Részletesebben

WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19.

WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19. WARRIOR 21178 WIREMAC-E ELEKTROMOS LYUKASZTÓ (3:1) MECHANIKUS FÉM IKERSPIRÁL ZÁRÓGÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS 2011.05.19. Tartalom 1) Figyelmeztetés... 2 2) Műszaki adatok... 2 3) A gép leírása... 2 4) Üzembe

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

NEM SZÜKSÉGES SZÁMÍTÓGÉP

NEM SZÜKSÉGES SZÁMÍTÓGÉP NEM SZÜKSÉGES SZÁMÍTÓGÉP 4-csatornás DJ kontroller digitális keverővel Kettős USB audio interfész 2 számítógép csatlakoztatása egyidejűleg 3 Serato DJ kiegészítő csomag mellékelve (Pitch n Time; Flip;

Részletesebben

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást.

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást. ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341 Használati leírás Olvassa el és értse meg a következő leírást. Mielőtt hozzákezdene Távolítsa el a csomagolást. Ellenőrizze, hogy minden alkatrész hiánytalan e vagy

Részletesebben

Sajtóinformáció. RBHU/MK cm_bremenmp74test_h. Összehasonlító teszt Jelprocesszorok. Blaupunkt Bremen MP74*

Sajtóinformáció. RBHU/MK cm_bremenmp74test_h. Összehasonlító teszt Jelprocesszorok. Blaupunkt Bremen MP74* Sajtóinformáció RBHU/MK cm_bremenmp74test_h Összehasonlító teszt Jelprocesszorok Blaupunkt Bremen MP74* A hildesheimi autórádió-műhelyben sem lehetett megkerülni a DSP kérdését. A Bremen MP74 azon autóhifirajongóknak

Részletesebben

A 2310 HTS. Állványra / polcra helyezhető hangsugárzó

A 2310 HTS. Állványra / polcra helyezhető hangsugárzó A-SERIES A 2310 HTS 259 990 Ft 5.1 hangsugárzó szett 204 716,54 Ft 4 x A 23 2-utas 3-1/2 szatellit hangsugárzó 1 x A 223C 2-utas 3-1/2 centersugárzó 1 x ASW 250-250-Wattos subwoofer Színválaszték: Fekete,

Részletesebben

Kezelési útmutató. Előerősítő 8szoros

Kezelési útmutató. Előerősítő 8szoros Kezelési útmutató Előerősítő 8szoros 0530 00 Működési leírás Az előerősítő 8szoros felerősíti 8 forrás audiojelét mint például tuner, CD-Player stb. 5 V AC kimeneti feszültségre. Így ez alkotja az illő

Részletesebben

Erősítő tanfolyam Keverők és előerősítők

Erősítő tanfolyam Keverők és előerősítők Erősítő tanfolyam Keverők és előerősítők Hol tartunk? Mikrofon Gitár Dob Keverő Végfok Mi az a keverő? Elektronikus eszköz Audio jelek átalakítása, majd keverése Csatornák erősítése (Hangszínszabályozás)

Részletesebben

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Raychem EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Általános rész Kérjük az üzembe helyezés előtt elolvasni. A zavartalan üzem

Részletesebben

Horn Distribution (HU) Kft Január 10. oldal 1

Horn Distribution (HU) Kft Január 10. oldal 1 CD RADIÓK GZCR 335BT CD/USB/BT Rádió CD / MP3 / USB / SD / MMC lejátszás teljesítmény: 4 x 40W levehet7 el7lap RDS, FM/AM tuner, 30 állomás EQ, 1 pár RCA fehér háttérvilágítás beépített bluetooth modul

Részletesebben

Backstage Gitárerősítő használati utasítás

Backstage Gitárerősítő használati utasítás Backstage Gitárerősítő használati utasítás www.forte.hu Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden

Részletesebben

(HANG)TECHNIKA 2. CSATLAKOZÓK, KÁBELEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018

(HANG)TECHNIKA 2. CSATLAKOZÓK, KÁBELEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018 (HANG)TECHNIKA 2. CSATLAKOZÓK, KÁBELEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018 HANGTECHNIKAI CSATLAKOZÓK, KÁBELEK Csatlakozók XLR Jack RCA Speakon Kábelek Mikrofonkábelek Hangszerkábelek, line kábelek Sztereó line

Részletesebben