A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÉPZÉSI KLASZTER ALAPÍTÓ OKIRATA. Miskolc, 2015.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÉPZÉSI KLASZTER ALAPÍTÓ OKIRATA. Miskolc, 2015."

Átírás

1 A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÉPZÉSI KLASZTER ALAPÍTÓ OKIRATA Miskolc,

2 2 TARTALOM A Klaszter általános céljai... 3 Az Alapítók stratégiai céljai... 4 A Klaszter adatai... 5 A Klaszter tevékenysége... 5 Általános tevékenységek... 5 Klaszter szolgáltatások... 6 A Klaszter Alapítóinak neve, adatai... 7 Klaszter megalakulása... 7 A Klaszter jogállása... 8 A Klaszter tagjainak jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése... 8 A tagok jogai... 8 A tagok kötezettségei... 8 A tagság megszűnése... 9 A Klaszter felépítése... 9 A Közgyűlés A Klasztermenedzsment szervezet A Klaszter Elnöke A Klaszterre vonatkozó pénzügyi, vagyoni szabályok A Klaszter bevételei Vegyes rendelkezések... 14

3 3 A L A P Í T Ó O K I R A T A jelen Alapító Okiratban felsorolt Alapítók az Alapító Okirat aláírásának napján létrehozzák a "Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Képzési Klasztert (továbbiakban: Klaszter). A KLASZTER ÁLTALÁNOS CÉLJAI a. a megye társadalmi, gazdasági felzárkózásának elősegítése; b. a gazdaságfejlesztéshez szükséges megfelelő munkaerő-piaci információk biztosítása; c. a megye foglalkoztatási szintjének növelése; d. a megyei munkaerő-piac gyakorlati képzési igényének tartós kiszolgálása; e. gyakorlati helyek kapacitásainak bővítése a Klaszter tagok közreműködésével; f. területi és ágazati munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagálni képes munkaerőpiaci együttműködés biztosítása; g. együttműködés érdekvédelmi és egyéb szervezetekkel; h. együttműködés elősegítése hazai és nemzetközi szervezetekkel ennek érdekében közös projektek megvalósítása; i. hazai és nemzetközi felnőttképzési együttműködés fejlesztése; j. hazai és nemzetközi szervezetekben a tagok érdekeinek, véleményének képviselete.

4 4 AZ ALAPÍTÓK STRATÉGIAI CÉLJAI a. a válság következtében felduzzadt munkanélküliség kezelése; b. a régiós és területi foglalkoztatási egyenlőtlenségek csökkentése; c. a fiatalok elhelyezkedésének segítése; d. az alacsony iskolai végzettségűek, szakképzetlenek foglalkoztatásának elősegítése; e. közvetlen támogatás a munkahelyteremtéshez; f. munkaerő-piaci kulcskompetenciák fejlesztése; g. a versenyképes tudás megszerzésének támogatása; h. versenyképes munkaerő a vállalkozások számára; i. a szakképzés rendszerének fejlesztése; j. a gazdaság igényeihez igazodó szakképzés támogatása; k. lehetőség biztosítása a szakképzésben való részvételre; l. versenyképes szak- és felnőttképzés; m. a szakképzés járuljon hozzá a foglalkoztatási szint emeléséhez és a gazdasági növekedéshez; n. olyan szakképzési struktúra létrehozása, amellyel biztosítható a munkaerő-piaci kereslet és kínálat egyensúlya; o. a munkaerő-piaci képzések célzottabbá tétele; p. a gazdaságot képviselő szervezetek szerepének további növelése a szakképzésben.

5 5 A KLASZTER ADATAI A Klaszter elnevezése: Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Képzési Klaszter A Klaszter székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 1. A Klaszter működési területe: Borsod-Abaúj-Zemplén Megye A KLASZTER TEVÉKENYSÉGE ÁLTALÁNOS TEVÉKENYSÉGEK a. a régió érintett szervezeti együttműködési hálózatának kialakítása; b. a kapcsolatok erősítése közép- és felsőfokú képzéssel foglalkozó szervezetek között, közösen koordinált tudásátadáson és hatékony felmérések eredményein keresztül támogatva azt, hogy a képzés a valós munkaerő-piaci igényeknek megfelelően alakuljon; c. a meglévő oktatási kapacitások hatékonyabb működtetése, a szinergiák kihasználása; d. Miskolci Egyetem tudástőkéjének hatékony piaci konvertálása; e. a régió munkaerő minőségének javítása, valamint a foglalkoztatottság növekedésének elősegítése, f. a tagvállalatok érdekeinek képviseletét olyan területeken, mely hatást gyakorol működésükre, gazdálkodásukra, eredményességükre; g. pályázatfigyelés, pályázatírás.

6 6 KLASZTER SZOLGÁLTATÁSOK a. informálja a tagokat pályázati lehetőségekről, az aktuális szakmai kérdésekről, ennek keretében előadásokat, vitaüléseket, konzultációkat, szakmai tanácskozást és tanfolyamokat szervez; b. piackutatás, adatgyűjtés, igényfelmérés, üzleti tervezés; c. pályázatok készítése, lebonyolítása, tanácsadás; d. megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése; e. források feltárása és allokálása; f. felkérés alapján részt vesz vagy javaslatot tesz a gazdaságfejlesztési feladatokhoz kapcsolódó és azok céljait szolgáló elkülönített pénzalapok és költségvetési előirányzatok felhasználására vonatkozó határozatok kimunkálásában; g. egyeztetést szervez a tagokat érintő gazdasági- társadalmi programozási dokumentumokkal kapcsolatban; h. fórumok működtetése; i. kapcsolatépítés; j. honlap működtetése, melynek célja a tagok tájékoztatásán túl az érdeklődők informálása az aktuális információkról.

7 7 A KLASZTER ALAPÍTÓINAK NEVE, ADATAI ALAPÍTÓ CÉG NEVE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. Miskolci Egyetem Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sanmina Magyarország Kft. Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. PreC-Cast Kft. K V Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. SZÉKHELYE 3525 Miskolc, Városház tér , Egyetemváros 3525 Miskolc, Szentpáli utca Alsózsolca, Gyár u Mezőkövesd, Asztalos utca 3980 Sátoraljaújhely, Ipar út Berente, Ipari út 2. KÉPVISELŐJÉNEK NEVE KLASZTER MEGALAKULÁSA A Klaszter határozatlan időre alakul. Csatlakozhat a Klaszterhez minden olyan jogi személy vagy magánszemély, aki magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen Alapító Okiratban rögzített céljait, illetve azok megvalósításában együtt kíván működni. A tagok belépése a Klaszterbe önkéntes. Az Alapítók tagsági viszonya jelen Alapítói Okirat aláírásával keletkezik. A csatlakozni kívánók a Klaszter Közgyűlésének jóváhagyása esetén a Csatlakozási Nyilatkozat aláírásával csatlakozhatnak a Klaszterhez.

8 8 A KLASZTER JOGÁLLÁSA Szerződő felek rögzítik, hogy a Klaszter nem jogi személy, önálló jogalanyisággal nem rendelkezik. A KLASZTER TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI, A TAGSÁG MEGSZŰNÉSE A TAGOK JOGAI a. a tagok jogosultak a Klaszter tevékenységeiben részt venni, b. a tagok jogaikat személyesen vagy meghatalmazott képviselőik útján gyakorolhatják, c. a taggyűlésen a tagokat egy-egy szavazat illeti meg, d. a tagok jogosultak a Közgyűlés összehívására, illetve napirendjére javaslatot tenni, e. a tagok jogosultak a Klaszter döntéshozó testületében, a Közgyűlésben 1-1 képviselő révén részt venni, f. a Klaszter tevékenységébe tartozó bármely ügyben felvilágosítás kérni, g. a Klaszter szolgáltatásait igénybe venni, h. bármely tag kezdeményezheti a képviselő személy visszahívását a Közgyűlésről. A TAGOK KÖTEZETTSÉGEI a. a Klaszter Alapító Okiratát és határozatait betartani, b. a jogszabályok és az Alapító okirat rendelkezéseinek megfelelően a Klaszter munkájában részt venni, c. a Klaszter kezdeményezéseit és céljait szakmailag és morálisan támogatni,

9 9 d. a Klaszter által szervezett rendezvényeken és szakmai fórumokon a lehetőségeinek megfelelően részt venni, e. javaslataival, tanácsaival hozzájárulni a Klaszter működésének javításához és hatékonyabbá tételéhez, f. hozzájárulni egy regionális és a későbbiekben akár még kiterjedtebb szakmai szervezet kiépítéséhez, g. gazdasági érdekeit nem sértő információkat szolgáltat a Klaszter által végzett esetleges kutatásokhoz, felmérésekhez. A TAGSÁG MEGSZŰNÉSE a. magánszemély tag halálával; b. jogi személy tag jogutód nélküli megszűnésével; c. a Klaszter megszűnésével vagy megszüntetésével; d. a Klaszterből való kizárás esetén, a Közgyűlés határozata alapján, ha kötelezettségeit megszegi e. a Klaszterből való kilépés esetén. A KLASZTER FELÉPÍTÉSE A Klaszter működését a Közgyűlés döntései alapján, a vonatkozó jogszabályok és az Alapító Okirat által meghatározott keretek között folytatja. A Klaszter legfőbb szerve a Közgyűlés. A Közgyűlés élén a Klaszter Elnök (továbbiakban: Elnök) áll. A Klaszter végrehajtó szerve a Klasztermenedzsment. A Klaszter működésének részletes szabályait a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza (továbbiakban SZMSZ).

10 10 A KÖZGYŰLÉS A Klaszter legfőbb döntéshozó szerve, mely évenként legalább egyszer ülésezik. A Közgyűlés élén az Elnök áll. A Közgyűlés összehívása, illetve levezetése az Elnök feladata. Az Elnök a Közgyűlés vezetésével mást is megbízhat. A Klaszter jogi személyiséggel rendelkező alapítóit és tagjait a cégjegyzékbe vagy egyéb nyilvántartásba bejegyzett, arra jogosultsággal rendelkező személyek, illetve meghatalmazás alapján a képviseleti joggal rendelkező személy által meghatalmazott személy képviselheti. A Közgyűlés ülésén az alapítók és a csatlakozó tagok mindegyike egy-egy delegáltja révén jogosult részt venni. A Közgyűlésen valamennyi tagnak 1 szavazati joga van. A Közgyűlés akkor határozatképes, ha a tagjainak több mint fele jelen van. A Közgyűlés idejéről és napirendjéről 8 nappal korábban ki kell értesíteni a tagot. Ha a Közgyűlés nem határozatképes, a megismételt Közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes. A Közgyűlés döntéseit általában nyílt szavazással és egyszerű többséggel hozza. A Klaszter Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzített esetekben az összes tag szavazatának 2/3-os többsége szükséges. A Közgyűlésen jelen lévő tag kezdeményezheti a titkos szavazást. Dönt a következő kérdésekben: a. Alapító Okirat elfogadása, módosítása; b. SZMSZ elfogadása és módosítása; c. az Elnök megválasztása; d. a Klasztermenedzsment tagjainak megválasztása e. az Elnök előterjesztése alapján az éves költségvetés elfogadása; f. a Klaszter stratégiai és taktikai nyomvonalának meghatározása, végrehajtásának irányítása, ellenőrzése; g. a Klaszter éves zárszámadásának elfogadása; h. az éves, illetve stratégiai munkaterv elfogadása; i. a Klaszter nevében benyújtandó pályázatokról j. a Klaszter fejlesztési forrásainak (projekt forrásainak) felhasználásáról történő döntés, s végrehajtásának ellenőrzése;

11 11 k. a Klasztermenedzsmenti feladatok ellátásáról; l. csatlakozni kívánó új tagok felvételéről; m. a tag kizárásáról; n. a működési területen feladatkörében eljárva a lehetséges fejlesztések, stratégiák, technológiai és egyéb un. logisztikai feladatok tekintetében állásfoglalásról o. a Klaszter megszűntetéséről. A KLASZTERMENEDZSMENT SZERVEZET A Klaszter operatív szervezete. A Klasztermenedzsment szervezete 3 tagból áll. A Klasztermenedzsment szervezet élén az Elnök áll. A Klasztermenedzsment szervezetet a Közgyűlés választja meg a Klaszter tagjai közül, megbízatása pedig a Közgyűlés általi visszahívással vagy lemondással, illetve a Klasztermenedzsment szervezet jogutód nélküli megszűnésével szűnik meg. A Klasztermenedzsment szervezet lemondása a lemondástól számított 60 nap elteltével válik hatályossá, kivéve, ha a Közgyűlés az új Klasztermenedzsment szervezet megválasztásáról hamarabb gondoskodik. A Klasztermenedzsment szervezet feladata: a. az operatív irányítás; b. gondoskodik a tagnyilvántartás vezetéséről, valamint szükség szerint a tagfelvételi eljárás technikai lebonyolításáról; c. szükség szerint gondoskodik a Klaszter Közgyűlése ülésen kívül történő szavazás előkészítéséről és technikai lebonyolításáról; d. menedzselés; e. a Klaszter hálózatának bővítése; f. közös K+F tevékenység koordinálása; g. pályázati tevékenység ellátása;

12 12 h. szakmai érdekképviselet tevékenység ellátása; i. együttműködés kialakítása hasonló területen működő klaszterekkel. A Klasztermenedzsment szervezet: a. a pályázatokon jogosult a közgyűlés határozata alapján indulni; b. a társaság a klaszter tagjaiból az igényeknek megfelelően projekt társaságokat szervez; c. a klaszter tagjai részére tanácsadást, és más szolgáltatásokat (képzés, kiállítás, tapasztalatcsere, konferencia,) végez; d. a politikai döntéshozók felé közvetíti a szakmai szervezetek észrevételeit, javaslatait. A KLASZTER ELNÖKE Az Elnököt a Közgyűlés választja meg határozatlan időre. Az Elnök feladatai: a. irányítja a Klaszter munkáját és tevékenységét, valamint biztosítja a folyamatos és zavartalan működésüket; b. ellátja a napi igazgatási feladatokat a Klasztermenedzsment vezetésével; c. a munkájáról és a Klaszter tevékenységéről a Közgyűlése igénye szerint, de legalább évi egy alkalommal beszámol; d. minden év novemberében előkészíti és döntésre beterjeszti a Klaszter stratégiai terveit, éves munka- és üzleti, illetve marketing és beruházási tervét, valamint költségvetését, továbbá a mindezek előző évi végrehajtásáról szóló, indokolt beszámolóját; e. gondoskodik a Klaszter mérlegének, vagyonkimutatásának elkészítéséről, a Klaszter vagyonának rendeltetésszerű használatáról, növeléséről és megóvásáról;

13 13 f. rendelkezik a Klaszter pénzeszközeit kezelő elkülönített bankszámla és egyéb pénzeszközei fölött; g. a Klaszter nevében illetve érdekében kötelezettségeket vállal; h. gondoskodik a szolgáltatások teljesítésének ellenőrzéséről; i. kezdeményezi a Klaszter Közgyűlésénél a szükséges döntések meghozatalát, és javaslatot tesz az ülések napirendjére; j. összehívja és levezeti a Klaszter Közgyűlés üléseit; k. gondoskodik a Klaszter Közgyűlés határozatainak nyilvántartásáról és végrehajtásáról, valamint mindezekről szükség szerint tájékoztatja a tagokat, illetve a Klaszter Közgyűlést; l. folyamatosan gondoskodik a jelen SZMSZ és a Klaszter egyéb belső szabályzataiban előírt feladatok megfelelő ellátásáról, a Klaszter szolgáltatásainak teljesítéséről és fejlesztéséről, valamint mindezek rendszeres ellenőrzéséről. m. a Klasztert jogosult képviselni hatóságok, más társaságok és bíróság előtt. A KLASZTERRE VONATKOZÓ PÉNZÜGYI, VAGYONI SZABÁLYOK A KLASZTER BEVÉTELEI a. támogatások; b. bizonyos Klaszter által nyújtott szolgáltatások díja; c. adományok. A Klaszter éves rendes Közgyűlése határozza meg a bevételek felhasználását. A Klaszter megszűnése esetén a megszűnéskor a tagok egyenlő arányban osztják fel egymás között a Klaszter vagyonát.

14 14 VEGYES RENDELKEZÉSEK Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, illetve az egyéb vonatkozó jogszabályok irányadók. Alapítók egybehangzóan kijelentik, hogy képviseleti joguk önálló és korlátlan, jelen szerződésben foglalt megállapodás megkötéséhez esetlegesen szükséges felhatalmazással rendelkeznek. Alapítók jelen Alapító Okiratot átolvasás és egymás felé igazolt egységes értelmezést követően, mint szerződési akaratukkal minden megegyezőt, 7 eredeti példányban írják alá. Szerződő Felek rögzítik, hogy jelen szerződésben írtak, illetve a Klaszter működése során a tudomásukra jutott bármely információ üzleti titoknak minősül, azt Felek harmadik személlyel nem osztják meg. Szerződő Felek tudomással bírnak arról, ha titoktartási kötelezettségüket felróhatóan megszegik, kártérítési felelősséggel tartoznak. Miskolc, 2015 Farkas Zoltánné ügyvezető Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

15 15 Dr. Torma András József rektor Miskolci Egyetem Bihall Tamás elnök Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Bodnár László ügyvezető Sanmina Magyarország Kft. Bakai László ügyvezető Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. Szabó Zsolt ügyvezető PreC-Cast Kft. Kovács Ferenc ügyvezető K V Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÉPZÉSI KLASZTER ALAPÍTÓ OKIRATA

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÉPZÉSI KLASZTER ALAPÍTÓ OKIRATA A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÉPZÉSI KLASZTER ALAPÍTÓ OKIRATA Miskolc, 2015. Jelen Alapító Okiratban felsorolt Alapítók az Alapító Okirat aláírásának napján létrehozzák a "Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT tervezet

ALAPÍTÓ OKIRAT tervezet ALAPÍTÓ OKIRAT tervezet A jelen Alapító Okiratban felsorolt Alapítók az Alapító Okirat aláírásának napján létrehozzák a Magyar Vízi Szabadidősport Eszköz- és Felszerelés Gyártó és Javító Klasztert (továbbiakban

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Működési Szabályzat ajánlás a regionális koordinációk részére. Egyesületi Elnökség által jóváhagyva: 2011.

Részletesebben

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRAT A 2011. július 18-i módosítással egységes szerkezetbe foglalva. Az alapító okirat módosítását a Kapolcs-Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Csomádi Vállalkozói Inkubátorház és Innovációs Központ. Alapító Okirat és Működési Szabályzat

Csomádi Vállalkozói Inkubátorház és Innovációs Központ. Alapító Okirat és Működési Szabályzat Csomádi Vállalkozói Inkubátorház és Innovációs Központ Alapító Okirat és Működési Szabályzat 1. A Csomádi Vállalkozói Inkubátorház és Innovációs Központ adatai 1.1. Az Inkubátorház alapítása A Csomádi

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat I. Általános rész 1.1. A Közalapítvány alapítása: A Közalapítványt Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése alapította a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F alapján, a 19/2001.

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint:

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint: ALAPÍTÓ OKIRAT Kardhordó Kálmán (a volt 508-as Szakmunkásképző és Szakközépiskola 1958-tól 1996-ig tanára) ( új név: Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola) ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

A Beszerzési Vezetők Klubja. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Beszerzési Vezetők Klubja. Szervezeti és Működési Szabályzata A Beszerzési Vezetők Klubja Szervezeti és Működési Szabályzata A Vezetőség elfogadta: 2016. március 25. A Tagság megszavazta és egyben életbe lépett: 2016. április 06. BVK-SZMSZ 20160406.final 1/8 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

NAUTIC370RUN OSZTÁLYSZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. számú módosítás

NAUTIC370RUN OSZTÁLYSZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. számú módosítás NAUTIC370RUN OSZTÁLYSZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. számú módosítás 2016.03.15. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az Osztályszövetség neve: Nautic370Run Osztályszövetség. Az osztály kommunikációs

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

INFORMÁCIÓMENEDZSMENT INNOVÁCIÓS KLASZTER A L A P Í T Ó O K I R A TA

INFORMÁCIÓMENEDZSMENT INNOVÁCIÓS KLASZTER A L A P Í T Ó O K I R A TA INFORMÁCIÓMENEDZSMENT INNOVÁCIÓS KLASZTER A L A P Í T Ó O K I R A TA 2008.10.27. 1 INFORMÁCIÓMENEDZSMENT INNOVÁCIÓS KLASZTER ALPÍTÓ OKIRATA 1. Általános rendelkezések 1.1. A Szervezet neve, székhelye,

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A Fórum üléseinek helyszíne: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Békés Megye Önkormányzat Közgyűlésének

Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A Fórum üléseinek helyszíne: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Békés Megye Önkormányzat Közgyűlésének A BÉKÉS MEGYEI KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Fórum adatai A Fórum neve: A Fórum rövidített neve: Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető

Részletesebben

A TAMÁSI GIMNÁZIUMÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA

A TAMÁSI GIMNÁZIUMÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA A TAMÁSI GIMNÁZIUMÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan) A Tamási Város Önkormányzatának Képvisel -testülete /a továbbiakban: Alapító/ a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata ROSTI PÁL GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata Dunaújváros, 2013. 2013. 1 S Z K A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata A szülői munkaközösség

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Alulírott alapítók a PTK-ban meghatározottak szerint tartós közérdekû célra ALAPÍTVÁNYT hozunk létre az alábbi feltételek szerint:

ALAPÍTÓ OKIRAT. Alulírott alapítók a PTK-ban meghatározottak szerint tartós közérdekû célra ALAPÍTVÁNYT hozunk létre az alábbi feltételek szerint: ALAPÍTÓ OKIRAT Alulírott alapítók a PTK-ban meghatározottak szerint tartós közérdekû célra ALAPÍTVÁNYT hozunk létre az alábbi feltételek szerint: 1. Az alapítvány neve: Simonyi Károly Szakközépiskola és

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktárának működéséről Biatorbágy Város Képviselő testülete az Alaptörvény

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll.

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll. I. Általános rendelkezések II. Tagság III. Szerveze6 felépítés a. Helyi szervezet b. Megyei/terüle3 szervezet IV. Országos Küldö?gyűlés V. Országos Elnökség VI. Záró rendelkezések I. Általános rendelkezések

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. közötti

Részletesebben

BÉKÉSCSABAI REGIONÁLIS. Turisztikai Klaszter

BÉKÉSCSABAI REGIONÁLIS. Turisztikai Klaszter BÉKÉSCSBI REGIONÁLIS Turisztikai Klaszter Szervezeti és Működési Szabályzata 2011. május Általános Rendelkezések Ez a dokumentum a Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszter, továbbiakban röviden Békéscsabai

Részletesebben

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a Szécsényi kistérség társadalmi-gazdasági fejlődésének támogatását a humánerőforrás fejlesztésével és a

Részletesebben

EREDMÉNYKOMMUNIKÁCIÓS KIADVÁNY

EREDMÉNYKOMMUNIKÁCIÓS KIADVÁNY EREDMÉNYKOMMUNIKÁCIÓS KIADVÁNY Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Képzési Klaszter, avagy gyakorlatorientált ágazati szak- és felnőttképzési együttműködések a megye húzóágazataiban TÁMOP-2.2.7 B-2-13/1-2014-0006

Részletesebben

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1 ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1. Általános rendelkezések 1.1 1 Az egyesület neve: Bolgár Kulturális Fórum. 1.2 Az egyesület székhelye: 1112 Budapest, Cirmos u. 1-3., B lépcsőház, VIII. em. 47.

Részletesebben

Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 1173 Budapest, Pesti út 117. Alapító okirat. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt)

Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 1173 Budapest, Pesti út 117. Alapító okirat. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 1173 Budapest, Pesti út 117. Alapító okirat (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) 2013 A Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (1173 Bp., Pesti út 117.) jelen

Részletesebben

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ~ 1 ~ ALAPÍTÓ OKIRAT A Fejér Megyei Önkormányzat alapító a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.)

Részletesebben

A Dunántúli Vízilabda Liga (DVL) alapító okirata

A Dunántúli Vízilabda Liga (DVL) alapító okirata A Dunántúli Vízilabda Liga (DVL) alapító okirata I. Bevezetés A Dunántúli Vízilabda Liga (DVL) a tagok együttműködésén alapuló és szabad elhatározásával létrejövő klaszter, amely elsősorban a Dunántúlon

Részletesebben

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Készült: 2017. február 16. A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának

Részletesebben

MedKlaszter Egészségipari és Biotechnológiai Innovációs Klaszter (MedCluster Hungary - Biotech and Healthcare Innovation Cluster) (MedKlaszter)

MedKlaszter Egészségipari és Biotechnológiai Innovációs Klaszter (MedCluster Hungary - Biotech and Healthcare Innovation Cluster) (MedKlaszter) MedKlaszter Egészségipari és Biotechnológiai Innovációs Klaszter (MedKlaszter) ALAPÍTÓ OKIRAT 2014. március 21. A mellékelt alapítói tagjegyzékben felsorolt szervezetek a mai napon létrehozzák a MedKlaszter

Részletesebben

SZAKSZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA IFJÚSÁGI TAGOZATÁNAK (SZEFIT) SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKSZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA IFJÚSÁGI TAGOZATÁNAK (SZEFIT) SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZAKSZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA IFJÚSÁGI TAGOZATÁNAK (SZEFIT) SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I) Általános rendelkezések 1) Elnevezés: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozata 2)

Részletesebben

Alapító okirat 2017.

Alapító okirat 2017. Szociális Otthoni Idősekért Alapítvány 2145 Kerepes, Gyulai Pál utca 20. Alapító okirat (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt) 2017. A Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthona [elnevezése

Részletesebben

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése Frankelos és Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baráti Kör ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Frankelos

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EURÓPA EGÉSZSÉGÜGYI KLASZTER LÉTREHOZÁSÁRA

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EURÓPA EGÉSZSÉGÜGYI KLASZTER LÉTREHOZÁSÁRA EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EURÓPA EGÉSZSÉGÜGYI KLASZTER LÉTREHOZÁSÁRA Jelen Együttműködési Megállapodás célja, hogy a Tagok szabályozott szervezeti keretek között rögzítsék a megalakulás és a működés

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T Püspökladány Város Önkormányzata az 1990. évi LXV. törvény 88. -ában megfogalmazott jogosultságával élve közérdekű alapítványt hozott létre a város sportfeladatai ellátásának

Részletesebben

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának

Részletesebben

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE

VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE VÁNDOR SÁNDOR ÉS RÉVÉSZ LÁSZLÓ EMLÉKE ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁNAK ÜGYRENDJE 2009. I. Általános rendelkezések A kuratórium az alapítvány vagyonának kezelője, általános ügydöntő, ügyvivő szerve. Kezeli az

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A /2009.( ) Kgy.sz.határozat melléklete A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság Szervezeti és

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője Ózd, 2016. április 28. Ózd

Részletesebben

A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje

A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje A MAGYAR KERESKEDELMI és IPARKAMARA Magyar - Török Tagozatának ügyrendje A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. Törvényben valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Alapszabályában szereplő

Részletesebben

MAGYAR KÖLTSÉG OPTIMALIZÁLÓ KLASZTER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSOKKAL, EGYSÉGES SZERKEZETBEN

MAGYAR KÖLTSÉG OPTIMALIZÁLÓ KLASZTER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSOKKAL, EGYSÉGES SZERKEZETBEN MAGYAR KÖLTSÉG OPTIMALIZÁLÓ KLASZTER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSOKKAL, EGYSÉGES SZERKEZETBEN I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Általános ismertető/helyzetkép/célok A Klaszter fő célkitűzése, hogy

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

Alumni szabályzat. Dunaújváros, 2013.

Alumni szabályzat. Dunaújváros, 2013. Alumni szabályzat Dunaújváros, 2013. A Dunaújvárosi Főiskola (továbbiakban Főiskola) Rektori Tanácsa a Főiskolán, illetve annak jogelőd intézményeiben végzett hallgatók, valamint a Főiskolával és jogelődjeivel

Részletesebben

ÖREGDIÁK SZERVEZETÉNEK SZABÁLYZATA

ÖREGDIÁK SZERVEZETÉNEK SZABÁLYZATA 1 A SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KARA ÖREGDIÁK SZERVEZETÉNEK SZABÁLYZATA Budapest, 2011 2 A Szent István Egyetem Szenátusa és az Állatorvos-tudományi Kar Kari Tanácsa a dékán kezdeményezésére

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft ügyvezetője Ózd Város

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Bizottság BIZOTTSÁGI ÜGYREND Iktatószám: Készítette*: Gecse Veronika 2018. 02. 21. Bizottság titkára, vagy a Dátum bizottság elnöke által

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

(1) A Szervezet neve: Szénhidrogén-szállítóvezetéki Szakági Műszaki Bizottság Székhelye: Siófok

(1) A Szervezet neve: Szénhidrogén-szállítóvezetéki Szakági Műszaki Bizottság Székhelye: Siófok Szénhidrogén-szállítóvezetéki Szakági Műszaki Bizottság MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. Általános rendelkezések 1. A Műszaki Bizottság neve, székhelye (1) A Szervezet neve: Szénhidrogén-szállítóvezetéki Szakági

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y MAGYAR VEGYIPARI SZÖVETSÉG 1036 Budapest Bécsi út 85. Telefon/Fax: (1) 363-8720 E-mail: kozpont@mavesz.hu Honlap: www.mavesz.hu A L A P S Z A B Á L Y - a 2006.május 9.-i közgyűlés 1/2006. (V.9.) sz. határozatával

Részletesebben

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015.

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. Az Érdekképviseleti Fórum megalakítása és működtetése: A gyermeki jogok érvényesülésének és védelmének érdekében a gyermekjóléti

Részletesebben

Alapító Okirata. 1. A közalapítvány elnevezése: Vének községért Közalapítvány. 2. A Közalapítvány székhelye: Vének, Petőfi Sándor u.3.

Alapító Okirata. 1. A közalapítvány elnevezése: Vének községért Közalapítvány. 2. A Közalapítvány székhelye: Vének, Petőfi Sándor u.3. Vének községért Közalapítvány Alapító Okirata Vének község önkormányzata a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv. 74/A-G. -ai alapján létrehozza a jogi személyként működő alábbi közalapítványt.

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

SILA ŽIEN FEMINE FORTIS ERŐS NŐK POLGÁRI TÁRSULÁS ALAPSZABÁLYZATA

SILA ŽIEN FEMINE FORTIS ERŐS NŐK POLGÁRI TÁRSULÁS ALAPSZABÁLYZATA SILA ŽIEN FEMINE FORTIS ERŐS NŐK POLGÁRI TÁRSULÁS ALAPSZABÁLYZATA 1. CIKKELY 1. A polgári társulás megnevezése: Sila žien Femine Fortis Erős Nők 2. Idegen nyelven: Femine Fortis 3. A társulás székhelye:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan.

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. Kovács Gábor Személyi szám: 1 591020 1141 Lakcím: 2854 Dad, Badacsonyi utca 14. Fülöp Pál Személyi szám: 1 610920

Részletesebben

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács Intézményi Tanács Köznevelési törvény (2011. évi CXC. törvény) 73. (3) Az iskolában a helyi közösségek érdekeinek képviseletére a szülők, a tanulók, a nevelőtestület, az intézmény székhelye szerinti települési

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

INNOVATÍV TURIZMUS KLASZTER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA A KLASZTER ALAPADATAI, JOGÁLLÁSA

INNOVATÍV TURIZMUS KLASZTER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA A KLASZTER ALAPADATAI, JOGÁLLÁSA INNOVATÍV TURIZMUS KLASZTER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA mely elfogadásra került 2011. március 10.- én Szolnokon, a Szolnoki Főiskola Campus Főépületében az Innovatív Turizmus Klaszter alakuló Közgyűlésén,

Részletesebben

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Dunaföldvár, 2016. szeptember 20. 1. Általános rendelkezések 1.1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011.

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

North Hungarian Automotive Cluster

North Hungarian Automotive Cluster North Hungarian Automotive Cluster Alapítók Miskolci Egyetem Innovációmenedzsment Kooperációs Kutatási Központ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pannon Autóipari Klaszter 2 Az ImKKK

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Magyar-Szlovén Tagozatának. Ügyrendje

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Magyar-Szlovén Tagozatának. Ügyrendje 92-550-515 / Fax: 92-550-525 ZMKIK. 8900. Zalaegerszeg, Petőfi S.u.24. e-mail: zmkik@zmkik.hu A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovén Tagozatának Ügyrendje 2016. 1 A gazdasági kamarákról szóló

Részletesebben

A MAGYAR HANGFELVÉTEL-KIADÓK SZÖVETSÉGE KÖZÖS JOGKEZELŐ EGYESÜLET (MAHASZ) ALAPSZABÁLYA

A MAGYAR HANGFELVÉTEL-KIADÓK SZÖVETSÉGE KÖZÖS JOGKEZELŐ EGYESÜLET (MAHASZ) ALAPSZABÁLYA A MAGYAR HANGFELVÉTEL-KIADÓK SZÖVETSÉGE KÖZÖS JOGKEZELŐ EGYESÜLET (MAHASZ) ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben, a 2012. április hó 18. napján, valamint 2012. december 14. napján a Taggyűlés által jóváhagyott

Részletesebben

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint.

Alapító okirat. A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. Alapító okirat A Marcali Városi Önkormányzat (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) mint alapító közalapítványt hoz létre az alábbiak szerint. 1./ A Közalapítvány neve: Családokért Közalapítvány 2./ A Közalapítvány

Részletesebben

Az IAB Hungary. Alapszabálya. 2012. október 16-án módosítva.

Az IAB Hungary. Alapszabálya. 2012. október 16-án módosítva. Az IAB Hungary Alapszabálya 2012. október 16-án módosítva. Az IAB Hungary a Magyar Reklámszövetség keretein belül 2008. november 13-án létrejött tagozat, mely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY A MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1/10 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Villamos Hálózat Tervező, Szerelő és Üzemeltető Szakosztály

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje 1 A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Külügyi Bizottsága a jogszabályokkal és a vonatkozó egyetemi szabályzatokkal

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1055 BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Dátum: 1/9 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A. Szakosztály

Részletesebben

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Budapest, 1121 Költő u. 21. Szervezeti és Működési Szabályzat 1. A szakosztály megnevezése, jelképe: A szakosztály magyar neve: Magyar

Részletesebben

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat 2.2. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA A Miskolci Egyetem Szenátusának 379/2012. sz. határozata. - 1 - A Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabálya

Részletesebben

Kapos Íjász Egyesület Kaposvár ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Kapos Íjász Egyesület Kaposvár ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Kapos Íjász Egyesület Kaposvár ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Kapos Íjász Egyesület (a továbbiakban sportegyesület) az önkéntesség elvén létrehozott, az egyesülési jogról alkotott 1989. Évi

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKTARISZNYA ALAPÍTVÁNY MONOR ALAPÍTÓ OKIRAT 2 Ezen alapító okirat azért készült, hogy az 1. pontban megnevezett alapító az 1959. évi IV. törvény, a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11.

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11. Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT 2012. október 11. 1 Alulírott alapító a Ptk. 74/A-G -ai alapján a következők szerint rögzíti egységes szerkezetben 2012. október 11. a Sárospataki Theologiai

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS)

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET (TITKÁRI TANÁCS) Ü G Y R E N D J E Elfogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya I. Név Somogy Megyei Népművészeti Egyesület 7400 Kaposvár Egyenesi u. 83. Alapítási éve: 1997. Az egyesület bélyegzője: köralakban, Somogy Megyei Népművészeti

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján létrehozták az Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 2. sz. melléklet amely létrejött Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 6.8.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget.

Részletesebben

Öttevény Községért Közalapítvány. Alapító Okiratának módosítása

Öttevény Községért Közalapítvány. Alapító Okiratának módosítása Öttevény Községért Közalapítvány Alapító Okiratának módosítása 1. Az alapító okirat preambuluma a következő bekezdéssel egészül ki: A létrehozott közalapítvány a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi

Részletesebben