Csillagozni készülünk király udvarába

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Csillagozni készülünk király udvarába"

Átírás

1 MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZAT Tisztelt Ifjúságnevelő! Tisztelettel hívjuk meg Önöket a SzékelyKapuk-ZöldKapuk program 2015/2016-os tanévben megrendezésre kerülő diákvetélkedőjébe! Korunk eseményei Közép-Európa legnépszerűbb ökocivilizációs vetélkedőjének időszerűségét egyre nyilvánvalóbbá teszik, a legmagasabb szintű vezetői elismeréseket elnyerve. Résztvevő diákjaink meghívást kaptak az Európai Parlament elnökének 2016 újévi ünnepi fogadására, és köszönthetik többek között Magyarország Köztársasági Elnökét és a Magyar Parlament elnökét. A csapatverseny szorosan kapcsolódik, illetve könnyen illeszkedhet iskolás csoportok, értékteremtő közösségek tanulmányi, szakköri és fakultatív tevékenységéhez. A diákok, a kreatív és közösségi cselekvés lehetőségeinek felfedezésével, saját életük fontos kihívására készülhetnek. A játékban való részvétel nagyon egyszerű lehet. Alig kell hozzá más, mint gyermekek és pedagógusok alkotó, optimista együttműködése, kimozdulás a negatív közvélekedésből. A részvétel valódi örömöt jelenthet az értékteremtő, pozitív szellemiségű csapatoknak! Komplex programunk messzebbre mutató hatása révén óriási diák-összefogással támogatjuk erdők telepítését, az Élő Bolygónk világ-kampányt, kárpátaljai diákok iskolába járását, továbbá - sürgető globális felelősségvállalás jegyében - kongói kisiskolások éves iskoláztatását. Szívesen hívjuk meg Önöket is a pályázati keretek között zajló vetélkedőbe! A pályázat beadási határideje október 30. A Haladó, Mentor és Sokszorozó csapatok nevezési határidőig, további kezdő csoportokat hívhatnak meg a vetélkedőbe! Kelt: Szeged, október 9. Üdvözlettel: Hegyi Katalin Programkoordinátor

2 MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZAT Diákok ökocivilizációs aktivitásának támogatása 9-13 éves (5-8 osztályos) iskolásoknak/alkotó csoportoknak kiírt nemzetközi verseny 2015/2016-M A programot idei esztendőben támogató alapítvány Magyarországon: Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány, (Európai Sternsinger szervezetek, továbbá az Afrikáért Alapítvány partnere.) Felelős koordinátor: Hegyi Katalin, info@szekely-kapuk.hu A pályázati kiírás komplex célja: Learning by doing felkészülés az előttünk álló évek kihívásaira, az ökológiai, a gazdasági, a társadalmi és kulturális tennivalók feltárásával és az aktív, kreatív és közösségi cselekvés lehetőségeinek tudatosításával. A résztvevő diákok, pedagógusok és iskolák közösségi kultúrával, öngondoskodással és környezeti neveléssel kapcsolatos élményszerű együttműködésének elősegítése. Iskolás osztályok öntevékeny szponzori hálózatépítésének elősegítése. Humanitárius és környezettudatos társadalmi kezdeményezések erősítése. Programszervezés elemeinek felfedezése, elsajátítása. Bekapcsolódás neves világszervezetek partnerségébe. A pályázati program elnyerhető jutalmai: I. A legkiemelkedőbb iskolák elnyerhetik A közép-kelet-európai közösségi kultúra ápolásának és a környezettudatos közösségi élet társadalmi előmozdításának kiváló műhelye 2016 vándorcímet; II. A legkiválóbb sokszorozó csoportokból delegálunk brüsszeli/római/nemzetközi képviseletet (pl. EU parlamenti elnökség fogadására); III. A kimagasló alkotásokat nagyobb presztízsű helyeken bemutatjuk, nemzetközi publikációkban és neves konferenciákon megjelenítjük; IV. Pedagógusok referencia-támogatása mellett az eredményes csapatok mentorként vehetnek részt a 2016 évi jubileumi világjátékon; V. A pontversenyben minősített helyezést elérő csoportok további választható jutalma : - részvételi jog dalmáciai nemzetközi pedagógusszemináriumra, VAGY - Dalmácia-Medugorje utazásra, VAGY - nemzetközi ifjúsági ökokulturális táborra az ADRIA világszép partvidékén, VAGY - ingyenes szálláshelyek dél-alföldi (HU) természetjáró csoportos diákkiránduláshoz a 2015/16 vagy 2016/17-es tanévben, VAGY - csoporttagoknak és vezetőiknek szóló tárgyi emlékek, referencia-dokumentumok. VI. Ukrajnai/kárpátaljai csapatoknak ezen felül: A legkiválóbb humanitárius betlehemező csoportok intézményei/közösségei számára pénzbeli humanitárius támogatás szervezése. A SzékelyKapuk-ZöldKapuk program időkerete: Az intézmény pályázásának határideje: október 30. A két félévre terjedő verseny végeredményének kihirdetése április 8. A 2015/2016-os pontverseny rövid leírása: A sikeresen pályázó intézmények, iskolák egy 11+1 fős csapattal nevezhetnek be a következő játékokra:

3 Közép-kelet-európai Humanitárius Betlehemes Játékok 2015/2016 Igazan ragyog a Szó: Tegyünk valamit együtt Civilizációnkért! Dramatikus népi játékok, betlehemezéssel: perces derűs, néprajzilag is értékes betlehemes játék megtanulása (ősi dallamok, ízes régi nyelv, vagy ezektől ihletett mai feldolgozások, esetleg hangszereléssel). Ennek előadása december folyamán, saját környezetben, legalább 5 helyen (pl. szociális, kulturális, közszolgálati intézményeknél, cégeknél, kereskedelmi helyeken, médiában stb.), Betlehemes Naplót vezetve. Határidők: A betlehemező csoportok nevezési határideje: november 30. A pontverseny dokumentációjának beküldési határideje: január 22. A játék eredményhirdetésének határideje február 19. (Ez a program lehetőséget ad közép-európai ill. afrikai humanitárius akcióba való bekapcsolódásra, egyszersmind előkészület a 600 éves nemzetközi jubileumi világjátékokra.)

4 Játékszabályok 1. Csak azon csoportok vehetnek részt a játékban, amelyeknek intézményét a.) az intézményvezető pályázati határidőig benyújtott pályázati adatlapja alapján visszajelzéssel befogadtuk, így megkapták a nevezési dokumentumokat; b.) továbbá, amely csoportok nevezési határidőig elküldött nevezését START-csomaggal nyugtáztuk! A kapcsolattartás interneten történik: info@szekely-kapuk.hu 2. A játékban minden (max fős) csoport értékes, dramatikus néphagyományok és szellemiségük tiszteletével, színvonalas, hiteles és vidám betlehemezéssel vehet részt; 3. A csoport vállalja egy perces derűs, népies, karácsonyi betlehemes játék megtanulását és előadását (ősi dallamok, ízes-humoros régi nyelv, vagy ezektől ihletett mai feldolgozások, esetleg népi tánccal és hangszereléssel...); 4. A csoport vállalja, hogy december folyamán saját környezetében legalább 5 helyen (például szociális, kulturális, közszolgálati intézményeknél, cégeknél, kereskedelmi helyeken, médiában stb.) előadja műsorát; 5. A csoport vállalja, hogy Betlehemes Naplót vezet, amit január 22-ig elküld a levelezési címünkre (6782 Mórahalom, IV. K. 43.); 6. A csoport vállalja, hogy a betlehemezés hagyományának megfelelően, humanitárius motivációval és tudatosan gyűjtött adományokat humanitárius célokra használja. (A támogató alapítvány kizárólag a bankszámlára érkezett adományokért szavatol.) 7. A sokszorozó legalább 6 csoportot, a mentor legalább 2 kezdő csoportot hoz és támogat. A sokszorozók közül kiválasztott területi vezető koordinációs kapcsolatot tart térsége összes csapatával, és segíti a jutalomprogramok előkészítését. 8. A játék szervezése és az abban való részvétel emelkedett erkölcsi, lelkiismereti alapokon történik, jogi felelősséget a programban megfogalmazott vállalásainkért garantálunk! 9. A résztvevők vállalják, hogy az egész játék során szem előtt tartják az ügy fontosságát, jelentőségét, emelkedett erkölcsi dimenzióját és kihívását. Az ügyhöz méltatlan visszaélésekért kizárás jár. 10. Minden csapat a nevezéskor kiküldött pontozási táblázat alapján önértékelést végez, mely pontszámot a programszervező alapítvány delegáltja a napló és egységes pontozási rendszer alapján felülbírálva véglegesít.

5 Vándorkiállítás 2015/16 Tegyünk valamit együtt a Földért! Környezetvédelmi akció Vándorkiállítás: Hat tablós kiállítási anyagot kell készíteni Környezetbarát háztartás, vagy Életfa, vagy Öngondoskodó család témában. A gondolkodásra késztető kiállítási anyagot legalább 5 helyen, vándorkiállításként kell kiállítani a nevezett intézmény környezetében található látogatottabb helyeken (például szociális és kulturális központok, közigazgatási intézmények, nagyobb cégek, piaci, kereskedelmi és szolgáltató helyek stb.). A kiállítás megnyitóját a plakátkészítők műsora képezi. Dokumentált és illusztrált Kiállítási Napló -t kell készíteni. Határidők: A ZöldKapuk akció a nevezéstől kezdődően március 4-ig tart. A pontverseny dokumentációjának Kiállítási napló - beküldési határideje: március 11. (Ez a program lehetőséget ad diákok faültetési világakciójába és környezeti nevelési programokba való bekapcsolódásra.)

6 Játékszabályok 1. Csak azon csoportok vehetnek részt a játékban, amelyeknek intézményét a. az intézményvezető pályázati határidőig benyújtott pályázati adatlapja alapján visszajelzéssel befogadtuk, és így megkapták a nevezési dokumentumokat; b. továbbá amely csoportok nevezési határidőig elküldött nevezését START-csomaggal nyugtáztuk! A kapcsolattartás interneten történik, info@szekely-kapuk.hu címen. 2. Az intézmény nevezett, maximum 11+1 fős csoportjának hat tablós, tablónként 1db. mintegy A/1 méretű, lehetőleg szuggesztív (és informatív) kiállítási anyagot kell készítenie. Minden tabló áttekinthető, megkapó, elgondolkodtató, és kreatívan-koncentráltan informatív legyen, magába gyűjtve a választott téma leglényegesebbnek tartott elemeit: Címtabló 1.Tabló 2.Tabló 3.Tabló 4.Tabló 5.Tabló 6.Tabló KÖRNYEZETBARÁT HÁZTARTÁS -MIT TEGYÜNK KÖRNYEZETÜNKÉRT? Éghajlatváltozás? Veszélyben az élővilág? Egy régi, környezetbarát ház felépítése. Háztartásunk környezetbarát működtetése. Hogyan lesz környezetbarát az életünk? Alkalmazkodó Építészet ÉLETFA (AZ ÉLŐ FA ÉS AZ EMBERISÉG ÖKOLÓGIAI KAPCSOLATA.) A kiállítás címe, célja, készítője és fontos tudnivalók A fa és a légkör minőségének kölcsönhatása A fa és a globális felmelegedés kölcsönhatása A fa és a talajvíz minőségének kölcsönhatása; A fa és a biológiai sokszínűség kölcsönhatása; Az élő fa ajándékai az ember kertjében és udvarán; Ültessünk sok fát, ligetet és erdőt a Földön! ÖNGONDOSKODÓ CSALÁD (A JÖVŐ ZÖLDELLŐ ÖKO-KÖZÖSSÉGE) A családi közösség válsága és az egyéni, közösségi, ökológiai válság kölcsönhatása A család, mint zöldellő közösség: A közösségi kapcsolatok megújulása és tavaszi felzöldülése. A családban egymásnak ajándékozott zöld idő: alkotás és pihenés zöld formái. Családbarát élelmezés és ruházkodás a zöld életvitel és öngondoskodás jegyében. Zöld háztartás, csökkenthető rezsi-kiadások. Zöldellő szövetkezések: Családok a családokért - összefogás. 3. A kiállítási anyagot vándorkiállítássá kell tenni a nevezett intézmény térségében található látogatottabb (pl. szociális és kulturális központok, közigazgatási intézmények, nagyobb cégek, kereskedelmi és szolgáltató helyek stb.) terekben, kiállítási alkalmanként minimum egy napra, minimum öt helyen. 4. A kiállítással tudatosan adománygyűjtést kell végezni valamely környezeti neveléssel, családgondozással, környezeti katasztrófával sújtottak megsegítésével foglalkozó civil szervezet javára, vagy amely bekapcsolódik az egymillió fa ültetésének világakciójába. (A szervező alapítvány kizárólag a bankszámlára érkezett adományokért szavatol.) 5. Dokumentált és illusztrált részletes Kiállítási Napló -t kell készíteni minden pontot érő eseményről vagy mozzanatról, amit március 11-ig elküld levelezési címünkre (6782 Mórahalom, IV. K. 43.) 6. A sokszorozó legalább 6 csoportot, a mentor legalább 2 kezdő csoportot hoz és támogat. A sokszorozók közülük kiválasztott területi vezető koordinációs kapcsolatot tart térsége összes csapatával, és segíti a jutalomprogramok előkészítését. 7. A résztvevők vállalják, hogy az egész játék során szem előtt tartják az ügy fontosságát, jelentőségét, emelkedett erkölcsi dimenzióját és kihívását. Az ügyhöz méltatlan visszaélésekért kizárás jár. 8. Minden csapat a nevezéskor kiküldött pontozási táblázat alapján önértékelést végez, mely pontszámot a programszervező alapítvány delegáltja a napló és az egységes pontozási rendszer alapján felülbírálva véglegesít.

7 A csatlakozás módja Jelentkezés, részvételi feltételek, határidők: 1. A meghívott intézmény vezetője a PÁLYÁZATI adatlap beküldésével október 30-ig pályázik, a jelen pályázati kiírás ismeretében. A pályázati díj (7.000 Ft/csapat, külföldieknek 25 Euro/csapat) befizetésével az intézmény és a kezes alapítvány között partneri elköteleződés jön létre a csapatok játékban való részvételéhez, és a jutalmak elnyeréséhez! A pályázat befogadását visszaigazoljuk, kiküldve a megjelölt csoportvezetők számára a nevezési dokumentumokat. ( Mentorok és Sokszorozók november 30-ig hozhatnak további mentorált csoportokat, meghívással közvetítve számukra az általunk küldött pályázati és nevezési anyagokat!) 2. A pályázati feltételeket eredményesen teljesítő intézmények csapatai külön-külön, egyedi NEVEZÉSsel, november 30-i beküldési határidővel, beneveznek a pontversenybe, és nevezésük alapján megkapják a STARTcsomagot. (Ennek menete: A csoportvezető pedagógus(ok) a kitöltött nevezési dokumentummal és a játékszabályok aláírásával benevez(nek) határidőig a programba. A nevezés beérkezését postafordultával visszaigazoljuk, és a nevező csapatoknak elküldjük a START-csomagot. Így a csapattal való közvetlen kapcsolat létrejön, és a csapat start -olhat a közép-kelet-európai versenyen.) Ajánlások -1- Korábbi évek jutalmat nyert csapatai mentor vagy sokszorozó vagy területi vezető kategóriára pályázhatnak a versenyben. -2- Egy tag-/intézmény a hatékony munka miatt maximum 2 csapattal jelentkezhet, amennyiben a két csapat a két játékforduló pontversenyét együttesen vállalja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy intézményből VAGY 1 csapat indul és vesz részt mindkét fordulóban, VAGY 2 csapat külön vesz részt egyik vagy másik fordulóban. Ezáltal a vetélkedő akár egy egész osztálynyi diák számára is elérhetővé válik! -3- Határon túli intézmények csapatai országuk nyelvén is részt vehetnek. A kapcsolattartás a csoporttal interneten és magyarul történik. (Biztosítani kell a rendszeres internetes kapcsolattartást a csoportvezetőkkel.) -4- Az intézmény csapatai bátrak legyenek, hiszen nemzetközi versenyünkben a bátorság előrevetíti a sikeres részvételt! -5- A jó munkához érdemes tanácsadóként bevonni az iskolák szaktanárait, a szakmai információk és az összetett problematika feltérképezéséhez. Továbbá a művészeti/néprajzi (pl. zene vagy néptánc), irodalom-, média-, színjátszóvagy rajzszakköröket -6- A fenntartható önépítés és az ügy ökocivilizációs aktualitása legyen legfőbb hajtóerőnk! A külső jutalmakat ráadásnak tekintsük! -7- A civilizációs célkitűzések alapján nem csak iskolák, hanem egyéb alkotó csoportok (civil szervezetek, értékteremtő egyházi közösségek) is jelentkezhetnek csapataikkal. -8- A világ országaiban élő, értékteremtő magyar diákok közösségeit is fogadjuk a versenyben! -9-Csoportvezető pedagógusok szakmai referenciaként igazolást kérhetnek munkájukról Az eredményesen pályázók nevezési határidőig meghívhatnak további mentorált kezdő csoportokat!

Ezúton küldjük meg Önnek a közép-európai SzékelyKapuk-ZöldKapuk 2017/18 program idei vetélkedőjének pályázati kiírását.

Ezúton küldjük meg Önnek a közép-európai SzékelyKapuk-ZöldKapuk 2017/18 program idei vetélkedőjének pályázati kiírását. Pályázati Hírlevél Tisztelt Ifjúságnevelő! Ezúton küldjük meg Önnek a közép-európai SzékelyKapuk-ZöldKapuk 2017/18 program idei vetélkedőjének pályázati kiírását. A vetélkedő szorosan kapcsolódik, illetve

Részletesebben

9-13 éves (5-8 osztályos) iskolásoknak/alkotó csoportoknak kiírt nemzetközi vetélkedő 2017/2018-M

9-13 éves (5-8 osztályos) iskolásoknak/alkotó csoportoknak kiírt nemzetközi vetélkedő 2017/2018-M MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZAT 9-13 éves (5-8 osztályos) iskolásoknak/alkotó csoportoknak kiírt nemzetközi vetélkedő 2017/2018-M A programot támogató alapítvány Magyarországon: Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány

Részletesebben

SzékelyKapuk-ZöldKapuk

SzékelyKapuk-ZöldKapuk Jubileum 10 Pályázati Hírlevél Sokszorozóknak Kedves Meghívottunk! Az elmúlt évek eredményei alapján örömmel hívjuk meg Önt mentornak/sokszorozónak idei jubileumi székelykapus programunkba. Ehhez kapcsolódóan

Részletesebben

Csillagozni készülünk király udvarába

Csillagozni készülünk király udvarába MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZAT Tisztelt Értékteremtő / Közösségvezető / Intézményvezető! Tisztelettel hívjuk meg Önöket a SzékelyKapuk-ZöldKapuk program 2014/2015-ös tanévben megrendezésre kerülő diák-akciójába!

Részletesebben

Magyarok Karácsonyi Világjátéka 2017/18

Magyarok Karácsonyi Világjátéka 2017/18 Magyarok Karácsonyi Világjátéka 2017/18 Mindenhova bekopogunk KÁRPÁT-MEDENCEI HÁZAK, FALVAK, VÁROSOK RÓMA, BRÜSSZEL EU PARLAMENT Gyertek velünk csillagozni! *Éljen az igazi Karácsony* Magyarok Karácsonyi

Részletesebben

Tisztelt Értékteremtő Közösségvezető / Intézményvezető!

Tisztelt Értékteremtő Közösségvezető / Intézményvezető! PÁLYÁZATI KIÍRÁS - Iskolások ökocivilizációs aktivitásának támogatása Tisztelt Értékteremtő Közösségvezető / Intézményvezető! Gazdasági, társadalmi és ökológiai válságjelenségekkel fémjelzett korszakunk

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Külföldön élő magyar közösségek támogatása. Tisztelt Értékteremtő!

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Külföldön élő magyar közösségek támogatása. Tisztelt Értékteremtő! PÁLYÁZATI KIÍRÁS Külföldön élő magyar közösségek támogatása Tisztelt Értékteremtő! Fogadja tiszteletteljes meghívónkat diákkezdeményezésünkbe! Támogatni kívánjuk azokat az értékteremtő magyar közösségeket,

Részletesebben

ÖRÖKZÖLDEK KOLOZSVÁR

ÖRÖKZÖLDEK KOLOZSVÁR Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok 2017-2018 Székely Kapuk-Zöld Kapuk-projekt 5-8 osztályos iskolásoknak/alkotó csoportoknak kiírt nemzetközi ökocivilizációs vetélkedő 2017/2018-M ÖRÖKZÖLDEK KOLOZSVÁR

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév

Kari BME ösztöndíj 2017/18. tanév őszi félév A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG hirdet a Kulturális és tudományos keretből elnyerhető támogatásra. A felosztható keretösszeg: 3 millió Ft. 1. A 2012. évben megvalósítandó ünnepi rendezvényekre, eseményekre, kiemelten az irodalmi, történelmi,

Részletesebben

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium

SPACES. Bornemisza Péter Gimnázium SPACES Sociology-Philosophy-Arts Concerning Extraterrestial Sciences Tudományos és fantasztikus lehetőség a világ működése iránt érdeklődő diákok számára! Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely

Részletesebben

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik 2016. január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban eltöltött

Részletesebben

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye. Versenyszabályzat 1204 Budapest, Török Flóris u. 89. és fax: 283-0624 283-0858 www.eotvos-szki.sulinet.hu Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenye Versenyszabályzat A verseny kiírója: Eötvös

Részletesebben

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK

Kari BME ösztöndíj JOGOSULT HALLGATÓK A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Egyetem) Építészmérnöki Kar (Kar) Hallgatói Képviselet (Építész HK) ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11.

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM 2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM AZ ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVÉNEK CÉLKITŰZÉSEI az Unio Tanácsa 2010/37/EK döntése alapján Az Európai Unión belüli önkéntes tevékenység

Részletesebben

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League VERSENYFELHÍVÁS Az EBC*L Champions League Immár hatodik éve kerül megrendezésre az EBC*L (Egységes Európai Gazdasági Oklevél) versenye, melyen minden évben sok száz résztvevő méri össze gazdasági tudását.

Részletesebben

A környezet nagykövetei

A környezet nagykövetei A környezet nagykövetei Pályázati felhívás A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás pályázatot hirdet általános- és középiskolai diákok részére A környezet nagykövetei címmel a Kaposmenti

Részletesebben

2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 1. A pályázat kiírója Név: Zarnócz András Alapítvány Székhely: 6000 Kecskemét, Budai utca 29. Nyilvántartási szám: Pk. 60225/2006., Kecskeméti Törvényszék Adószám: 18369779103

Részletesebben

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat

OBO VIDEÓPÁLYÁZAT. Pályázati kiírás és szabályzat OBO VIDEÓPÁLYÁZAT Pályázati kiírás és szabályzat Az OBO Bettermann Hungary Kft. videópályázatot hirdet A környezetvédelem menő! címmel a környező települések tanulói számára. A pályázat célja a fiatal

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2014/2015-ös tanévre. Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért tanulmányi ösztöndíjra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2014/2015-ös tanévre. Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért tanulmányi ösztöndíjra PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2014/2015-ös tanévre Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért tanulmányi ösztöndíjra A Q.E.D. Bajzások a Bajzásokért alapítvány pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíjra az alábbiak szerint: 1.

Részletesebben

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése.

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése. ALUTA NÍVÓDÍJ 2010 A pályázat kiírója Az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület) hagyományainak megfelelően nyilvános pályázatot hirdet a tevékenységének célkitűzéseiben megfogalmazott szakmai elvárásoknak

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KEMPELEN FARKAS GIMNÁZIUM

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KEMPELEN FARKAS GIMNÁZIUM KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KEMPELEN FARKAS GIMNÁZIUM AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA: Azoknak a tanulóknak, akik 2016. január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele,

Részletesebben

A Benkő István Alapítványt Dr. Stephen Benkő alapította. Az Alapítvány nyitott, bárki csatlakozhat hozzá.

A Benkő István Alapítványt Dr. Stephen Benkő alapította. Az Alapítvány nyitott, bárki csatlakozhat hozzá. I. A Benkő István Alapítványt Dr. Stephen Benkő alapította. Az Alapítvány nyitott, bárki csatlakozhat hozzá. Benkő István Alapítványi pályázatai A Benkő István Alapítvány a következő pályázatokat hirdeti

Részletesebben

Felhívás. Jutalmazás:

Felhívás. Jutalmazás: Felhívás A Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és konzorciumi partnere a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) támogatásban részesült a Svájci-Magyar

Részletesebben

Kenguru és Gyermek Kupa. Versenykiírás 2010/2011.

Kenguru és Gyermek Kupa. Versenykiírás 2010/2011. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Kenguru és Gyermek Kupa Versenykiírás 2010/2011. MEGTÁRGYALTA ÉS ELFOGADTA AZ MKOSZ ELNÖKSÉGE 2010. szeptember 20. 2010/2011. KENGURU ÉS GYERMEK KUPA 2. 1. A verseny

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság. Újvárosi DSE Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság. Újvárosi DSE Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Kötélugró Csapatbajnokság Időpont: 2016. december 10. Helyszín: Szolnoki Szent-Györgyi

Részletesebben

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője 1980-as évek: a tömegoktatás következménye a tehetségvédelem újraéledése (nemzetközi, hazai) Megalakul a Tehetség Világtanács (1975), majd az Európai

Részletesebben

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013.

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELHÍVÁS - ADATLAP A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK SZABADIDŐSPORT PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSÁRA 1 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) együttműködési felhívás keretében

Részletesebben

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016.

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. A verseny védnöke: Miklósa Erika operaénekes A verseny meghirdetője: Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Székesfehérvár,

Részletesebben

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni!

Versenyeinkre a nevezéseket 2013. április 25-ig legyetek szívesek elküldeni! Általános Iskolák Igazgatóinak Munkaközösségeinek L A N D O R N A P 2013. május 22. (szerda) Tárgy: versenykiírások Kedves Kollégák! A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola az idei tanévben a következő

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25. J a v a s l a t Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban című ÁROP-1.A.3.- 2014. pályázat benyújtására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH.

Részletesebben

Egy hét a kedvencemmel

Egy hét a kedvencemmel PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Igazgatók, Igazgatónők, Pedagógusok! A környezeti nevelés és a felelős kisállattartás fontosságának hangsúlyozására a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet

Részletesebben

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenyét

Hallássérült Tanulók Országos Szabóky Adolf Informatika és Sportversenyét 1204 Budapest, Török Flóris u. 89. és fax: 283-0624 283-0858 www.eotvos-szki.sulinet.hu Versenykiírás 2015/2016. tanév Hagyományainknak megfelelően, ebben az évben is szeretnénk megrendezni a Budapest

Részletesebben

Összeállította: Kiss Zoltánné koordinátor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös kiadványa alapján.

Összeállította: Kiss Zoltánné koordinátor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös kiadványa alapján. Összeállította: Kiss Zoltánné koordinátor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös kiadványa alapján. (www.kozossegi.ofi.hu) Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Az ökoiskolai munkatervünk 2017/2018

Az ökoiskolai munkatervünk 2017/2018 Az munkatervünk 2017/2018 Tevékenységek, feladatok Határidő Felelősök A/ Alapdokumentumok Az iskola pedagógiai programjában, helyi tantervében kiemelten képviseli a fenntarthatóság pedagógiájának törekvéseit.

Részletesebben

Zöld Óvodából ökoiskolába. Saly Erika Ökoiskola témavezető Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Zöld Óvodából ökoiskolába. Saly Erika Ökoiskola témavezető Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Zöld Óvodából ökoiskolába Saly Erika Ökoiskola témavezető Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet saly.erika@ofi.hu Fogalmi meghatározás Mit jelent az, hogy Zöld Óvoda? A Zöld Óvoda kritériumrendszere 1. Kapcsolat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. civil szervezetek (egyesületek, alapítványok)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. civil szervezetek (egyesületek, alapítványok) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS S Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008

EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 EBC*L GAZDASÁGI VERSENY 2008 HAZAI ÉS NEMZETKÖZI FORDULÓVAL Európa gazda(g)ságot tanul! Részletes ismertető 2 / 5 oldal EBC*L GAZDASÁGI VERSENY Európa gazda(g)ságot tanul! Immár negyedik éve kerül megrendezésre

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

Környezeti nevelés, szemléletformálás a Pannontáj-Sokoró Natúrparkban

Környezeti nevelés, szemléletformálás a Pannontáj-Sokoró Natúrparkban Környezeti nevelés, szemléletformálás a Pannontáj-Sokoró Natúrparkban Székely Rita Pannontáj- Sokoró Natúrpark munkaszervezet vezetője Magyar Natúrpark Szövetség alelnöke A natúrpark múltja Sokoró Ökológiai

Részletesebben

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016-2017 1 Kiemelt nevelési, oktatási és egyéb feladataink: Folyamatos felkészülés a kompetenciamérésre. Az olvasás- és íráskészség, a szövegértés fejlesztése

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak. PhD hallgatók számára

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak. PhD hallgatók számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 Az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztése forrásból támogatott 2018.szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak

Részletesebben

Munkaterv a 2018/2019-es tanévre Eseménynaptár

Munkaterv a 2018/2019-es tanévre Eseménynaptár Munkaterv a 2018/2019-es tanévre Eseménynaptár Időpont Tevékenység, program Felelős 2018. szeptember Első félév: szeptember 1 január 25. Első tanítási nap 3. Tanévköszöntő Osztályfőnöki órák 4-5. Gólyaprogram

Részletesebben

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége

Magyar Ugrókötelesek Szövetsége Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Páros és Csapatbajnokság Időpont: 2018.02.10. (Szombat) Helyszín: - Mórahalom,

Részletesebben

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP-1.3.5-16 Alapvető célok: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből)

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) 2018. szeptember 3. Ünnepélyes tanévnyitó (hétfő) Első tanítási nap - osztályfőnöki órák (3 óra) Törzslapok és bizonyítványok dokumentációja (a korábbi

Részletesebben

Egyetemi BME ösztöndíj

Egyetemi BME ösztöndíj Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás a 2016/17. tanév tavaszi félévre A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (EHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

Pályázati feltételek. a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNICEF Magyar Bizottsága által kiírt,

Pályázati feltételek. a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNICEF Magyar Bizottsága által kiírt, Pályázati feltételek a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az által kiírt, az ENSZ Gyermek- és Ifjúsági Delegáltak Magyarországi Programjára Kritériumok való jelentkezéshez Mindkét korcsoport esetén: magyar

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az első világháború történelmi emlékezetét feldolgozó filmforgatókönyvek megalkotásának támogatása témában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik Géniusz Országos Tehetségnap Budapest, 2010. március 27. Sarka Ferenc a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke A tehetségsegítés nemzeti

Részletesebben

EFOP ISKOLAKÖZPONTÚ HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TÁMOGATÁSA

EFOP ISKOLAKÖZPONTÚ HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TÁMOGATÁSA EFOP-1.3.9-17 ISKOLAKÖZPONTÚ HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TÁMOGATÁSA PÁLYÁZAT CÉLJA: A felhívás célja, hogy összhangban az Európai Unió és Magyarország között létrejött Partnerségi Megállapodás irányelveivel

Részletesebben

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL EFOP-1.3.5-16 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL PÁLYÁZAT CÉLJA: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Jelen lenni örömmel, megfigyelni nyitottsággal, tevékenykedni együtt! ISKOLAKERT-HÍRLEVÉL

Jelen lenni örömmel, megfigyelni nyitottsággal, tevékenykedni együtt! ISKOLAKERT-HÍRLEVÉL Jelen lenni örömmel, megfigyelni nyitottsággal, tevékenykedni együtt! ISKOLAKERT-HÍRLEVÉL 2015 szeptember/2 Megrendezésre került az I. Országos Iskolakert-hálózati Találkozó 2015. szeptember 18-án Budapesten,

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11.

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Iktatószám: 23924-1/2016. Előadó: dr. Antal Anikó SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. Tárgy: A 2016. évi oktatási

Részletesebben

Versenykiírás. A pályázás menete:

Versenykiírás. A pályázás menete: Versenykiírás A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület orosz-magyar mesemondó versenyt hirdet minden olyan hazai és határon túli általános iskola számára, ahol tanítják az orosz nyelvet,

Részletesebben

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület A szervezet célja A Dél-Zalai civil szektor tevékenységének, érdekvédelmének, forrásteremtésének és környezetvédelmi,- karitatív akcióinak koordinálása. Térségfejlesztési

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TEHETSÉG azonosítószámú SZTE KIEMELKEDŐEN TEHETSÉGES HALLGATÓI SZÁMÁRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TEHETSÉG azonosítószámú SZTE KIEMELKEDŐEN TEHETSÉGES HALLGATÓI SZÁMÁRA A tehetség értékének kibontakoztatása a kiválósága érdekében című projekt terhére, mint külső forrásból támogatott SZTE TEHETSÉGPONT KIVÁLÓSÁGI tudományos ösztöndíj PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TEHETSÉG 02-2015-001

Részletesebben

POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK

POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK POGÁNYI INFORMÁCIÓS NAPOK 2017.03.09-10. Felsőoktatási és Középiskolás Diákközpontú Szellemiségért és Világért Egyesület rendezésében A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Részletesebben

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM 1192 Budapest, Gutenberg krt. 6. Tel: 347-9040 Fax: 347-9046 honlap: deak.kispest.hu e-mail: gimnazium@deak.kispest.hu kdfg19@gmail.com Célkitűzésünk, hogy a törvény adta

Részletesebben

Versenyek, pályázatok középiskoláknak

Versenyek, pályázatok középiskoláknak Versenyek, pályázatok középiskoláknak Pályázat neve: A hónap fotója. Pályázat kiírója: Turista Magazin Téma: A pályázatra havonta bárki beküldheti a saját maga által készített, témánként maximum 2-2 fotóját,

Részletesebben

WASBE - Kelet-Európa VI. SÁRVÁRI NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI VERSENY és XVI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL 2015. 07. 10-11. Sárvár, Magyarország

WASBE - Kelet-Európa VI. SÁRVÁRI NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI VERSENY és XVI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL 2015. 07. 10-11. Sárvár, Magyarország WASBE - Kelet-Európa VI. SÁRVÁRI NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI VERSENY és XVI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL 2015. 07. 10-11. Sárvár, Magyarország Sárvár Város Önkormányzata a Sárvári Fúvószenekari Egyesület szervezésében

Részletesebben

A pályázat kiírója: Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottság (KK Bizottság)

A pályázat kiírója: Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottság (KK Bizottság) Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottság pályázati felhívása a 296/2015. (IX. 01.) sz. határozata alapján, a

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft. Kiíró: Felsőcsatár Község Önkormányzata PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pályázat címe: Helyi civil szervezetek támogatása Pályázhatnak: Helyi tevékenységet folytató egyesületek A fenti körbe nem tartozó szervezetek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Kereskedelmi Bank Rt. által 1988. december 17-én a volt Kossuth Lajos Tudományegyetem javára létesített UNIVERSITAS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2016-os

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. KRESZ 8-próba

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. KRESZ 8-próba PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2015. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében pályázatot hirdet nevelési-oktatási intézmények 1-8. évfolyamai

Részletesebben

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai Tartalom A pályázat célja... 2 A pályázat részcéljai... 2 Az intézmények által vállalt megvalósítandó tevékenységek (fotók)... 2 Székhely Intézmény... 2 Bezerédj István Szakképző Iskolai Tagintézmény...

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához A Pályázati útmutató elválaszthatatlan része a Pályázati felhívás, a Pályázati adatlap kitöltése, és a szükséges

Részletesebben

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen. Torna B kategória 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák körében. Rendszeres foglalkoztatási, versenyzési lehetőség biztosítása a torna sportággal megismerkedő fiatalok

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

VERSEGHY FERENC GIMNÁZIUM A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT RENDJE

VERSEGHY FERENC GIMNÁZIUM A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT RENDJE VERSEGHY FERENC GIMNÁZIUM A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT RENDJE 2013 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 6. (4) bekezdésének értelmében 2016. január 1-jétől az érettségi bizonyítvány kiadásának

Részletesebben

ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV. -Dr.Füredi Árpádné Társadalomtudományi és nevelési munkaközösség vezető

ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV. -Dr.Füredi Árpádné Társadalomtudományi és nevelési munkaközösség vezető Az ÖKO Munkaközösség tagjai: -Németh Gábor Intézményvezető ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV ÖKO munkaközösség vezető Szakos Ibolya Természettudományi munkaközösségi tag -Dr.Füredi Árpádné

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 26181/2016. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS A Párbajtőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

MŰVELŐDÉSI, KÖZOKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁG

MŰVELŐDÉSI, KÖZOKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁG Cegléd Város Önkormányzatának Művelődési, Közoktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága pályázatot hirdet 2011. évi Sport keretből elnyerhető, ceglédi székhelyű sportegyesületek működési támogatására A felosztható

Részletesebben

4. (13) bekezdés: A közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között

4. (13) bekezdés: A közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között Közösségi szolgálat Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 40 (13) bek., 97 (2.) bek. A Nemzeti alaptanterv kiadásáról bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 110/2012.

Részletesebben

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016.

Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Fülemüle tehetségkutató informatika verseny 2016. Én így tanítanám az informatikát. Most minden általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban résztvevő tanuló megmutathatja, hogy milyen informatika

Részletesebben

MARTIN JÁNOS SZAKKÉPZŐ ISKOLA MISKOLC

MARTIN JÁNOS SZAKKÉPZŐ ISKOLA MISKOLC MARTIN JÁNOS SZAKKÉPZŐ ISKOLA MISKOLC Martin János Szakképző Iskola A Martin János Szakképző Iskola felvállalta a sajátos nevelési igényű fiatalok speciális képzését és számtalan új ötlettel, differenciált

Részletesebben

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok!

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok! Médiatámogatói együttműködés V. Magyarországi Klímacsúcs 2013. szeptember 12. Jövőnk a víz Budapest Meghívom Önöket a Klíma Klub szervezésében az V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciára!

Részletesebben

Iskolai Közösségi Szolgálat. Iskolai Közösségi Szolgálat

Iskolai Közösségi Szolgálat. Iskolai Közösségi Szolgálat Iskolai Közösségi Szolgálat Iskolai Közösségi Szolgálat 20/2012. EMMI rendelet 133. változásai (2016. VIII. 24.) (4) A gimnázium, a szakgimnázium a 9-12. évfolyamos, a szakközépiskola a 9-13. évfolyamos

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2010/2011.

Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2010. szeptember 30. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

A legfontosabb adatok

A legfontosabb adatok Alapítva 1876-ban A legfontosabb adatok Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ Iskola címe: 8000 Székesfehérvár, Budai út 7. Tagintézmény: 8000 Székesfehérvár, Sziget u. 1. www.telekiblanka.hu

Részletesebben

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj Működési szabályzat és Pedagógusi pályázati felhívás a 2018/2019-es tanévre A National Instruments a virtuális

Részletesebben

100 játék IV. Szakmai nap

100 játék IV. Szakmai nap Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * 100 játék IV. Szakmai nap a

Részletesebben

Változás és állandóság. Szolnok Városi Óvodák

Változás és állandóság. Szolnok Városi Óvodák Változás és állandóság Pályázat szakmai igazgató helyettesi megbízás elnyerésére Feltételek: Legalább 10 év szakmai gyakorlat Széleskörű elméleti tájékozottság az óvodapedagógiában Tájékozottság a köznevelési

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016/17. tanév Készítette: Bádonyiné Olasz Erzsébet Börcsökné Csontos Tünde Ökoiskolai munkacsoport: Tagjai: Alsós osztályfőnöki mk: Felsős osztályfőnöki mk.: Alsós humán mk.: Felsős

Részletesebben

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY A verseny Fővédnöke: Szervezőbizottság tagjai: Pásztor

Részletesebben

Továbbhaladási szabályzat a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában a 4 és a 1+4 évfolyamos gimnáziumi képzésben

Továbbhaladási szabályzat a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában a 4 és a 1+4 évfolyamos gimnáziumi képzésben Továbbhaladási szabályzat a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában a 4 és a 1+4 évfolyamos gimnáziumi képzésben Érvényes: a 2018-2019-es tanévben történő továbbhaladásra,

Részletesebben

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 HÍRLEVÉL 2014/I. 2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 kiemelt projekt keretében az idén is indulnak térítésmentes, a továbbképzési kötelezettség

Részletesebben

Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja. Információs Napok, február

Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja. Információs Napok, február Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja Információs Napok, 2009. február Projekt bemutatása Háttér Projekt célja Pályázók köre Értékelés szakmai szempontjai Értékelés eljárásrendje

Részletesebben

Eljössz hozzánk sakkozni? Tájékoztató

Eljössz hozzánk sakkozni? Tájékoztató Eljössz hozzánk sakkozni? Persze, szívesen! Tájékoztató a választható alkalmi sakkfoglalkozásokról, bemutatókról, továbbképzésekről oktatási intézmények számára A program szervezője: Sakkmatyi Képességfejlesztő

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE 1. Munkaközösség tagjai (tanított tantárgyak, óraszámok) NÉV TANTÁRGYAK, ÓRASZÁMOK Béres Edit Magyar

Részletesebben