Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "http://mszp.hu/calendar"

Átírás

1 szerda

2 Költségvetés MSZP: recesszió várható, a zárolás nem elég Washingtoni konferencia a magyar médiatörvényről Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a fideszes kormányzás árát Budapest fizeti meg Fővárosi Közgyűlés - Napirenden maradt a költségvetési koncepció, felvették a víz- és csatornadíj-emelést OGY - Krónika (szabálysértés) OGY Krónika (szabálysértési eljárás, rendvédelmi törvények) Visszavonatná a helyi adók megváltoztatásával kapcsolatos rendeletmódosítást a pécsi MSZP MSZP: kidurrantak a fideszes lufik Erzsébet jön. És rögtön visz is... A hivatalos infláció és a valós érzet Felhívás a demokrácia őreinek Nyílt levél Selmeczi Gabriellának és Orbán Viktornak Tabajdi: Valóban minden gyümölcslé egészséges? Maradás helyett haladás Tabajdi: Sikeres volt a lengyel elnökség Tabajdi Csaba: Nem volt korrekt politikai verseny az orosz választásokon Napirenden a közüzemi szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatának működése Megint hazudott, Dancsó úr! A Magyar Szocialista Párt minden médiaszereplése megtekinthető az alábbi honlapon:

3 Költségvetés MSZP: recesszió várható, a zárolás nem elég Budapest, december 14., szerda (MTI) - Az MSZP szerint recesszió, mintegy fél százalékos gazdasági visszaesés várható jövőre, ezért a 1,5 százalékos növekedéssel kalkuláló költségvetés főszámait nem szabad változatlanul hagyni. A szocialisták hétfői frakcióülésükre meghívták Fellegi Tamást, hogy adjon tájékoztatást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalásokon képviselt kormányzati álláspontról. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a feltételezett gazdasági visszaesés miatt a kormány által jövőre tervezett 1400 milliárd forinton túl számításaik szerint további milliárdos kiadáscsökkentés szükséges, amit lehetetlen zárolással megoldani. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az MSZP két hónapja a következő évi költségvetés tarthatatlanságára figyelmezteti a kormányt, de az eddig nem hallgatott rá, így már csak két hét maradt az újratervezésre. Ha ez nem történik meg, jövőre biztosan pótköltségvetésre lesz szükség - tette hozzá, megjegyezve: a miniszterelnök a múlt héten szintén a költségvetés áttervezéséről beszélt, hétfőn viszont már azt mondta, hogy a főszámokon nem szabad módosítani. Pártja álláspontjáról szólva Mesterházy Attila elmondta: az MSZP olyan költségvetést tudna támogatni, amely segíti a munkahelyteremtést, esélyt ad a gazdasági növekedésre és nem a legnehezebben élőkre teszi a megszorítások terheit. Ezzel összefüggésben bírálta a parlamentben kedden elfogadott új munka törvénykönyvét, mondván, hogy az a kabinet véleményével ellentétben nem bővíti majd a foglalkoztatási lehetőségeket, hanem - a minimálbér-emeléssel együtt - elbocsátási hullámhoz vezethet. Mesterházy Attila arról is beszámolt, hogy a szocialisták hétfő délelőtti frakcióülésére meghívták Fellegi Tamást, aki tárca nélküli miniszterként vezeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tárgyaló magyar delegációt, hogy tájékoztatást kérjenek tőle a kormány tárgyalási pozíciójáról.

4 Washingtoni konferencia a magyar médiatörvényről A budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) a következő hetekben tanulmányt tesz közzé csaknem kéttucatnyi európai ország azon több mint félszáz jogszabályáról, amelyek a magyar kormány hivatkozási alapjául szolgálnak a médiatörvénnyel kapcsolatban - jelentette be szerdán Ellen Hume, a CEU médiaszakos professzora Washingtonban, a Magyarország médiatörvénye - egy évvel később címmel megrendezett panelbeszélgetésen. Hume professzor szerint a tanulmány célja, hogy megállapítsa: valóban összhangban álle a vonatkozó európai szabályozásokkal a magyar médiatörvény, és hogy valóban igazságtalanul bírálták-e miatta Magyarországot. A felmérést az érintett országok szakembereinek bevonásával készítette el az egyetem. Ellen Hume elmondta, hogy magyar újságírók a vele folytatott beszélgetések során felvetették: szükség volna a sajtószabadságra vonatkozó uniós irányelvek megalkotására. Charles Gati, a Johns Hopkins Egyetem professzorának megítélése szerint a szavazatok 52,7 százalékával kétharmados parlamenti többségre szert tevő magyar kormány "következetesen hamisan állítja be" a mandátumát, úgy interpretálva azt, mintha egy második rendszerváltásra kapott volna felhatalmazást. Gati "nem liberálisnak" és "irányítottnak" nevezte a magyar demokráciát, de visszautasította, amikor a kérdezők egyike, egy bolgár újságírónő a "neo-totalitárius" jelzőt használta. A magyar származású egyetemi tanár és publicista "képmutatásnak" nevezte, hogy a kormány, amelynek nyolc miniszteréből három tagja volt az MSZMP-nek, kriminalizálni akarja az MSZP-t. A magyar médiatörvény jogi és morális hatásairól Haraszti Miklós, a New York-i Columbia Egyetem vendégtanára, az EBESZ volt sajtószabadság-felelőse, a magyar médiumok és újságírók helyzetéről pedig Weyer Balázs, a Minőségi Újságírásért Alapítvány szakmai zsűrijének tagja tartott előadást. A washingtoni magyar nagykövetséget képviselő Stumpf Anna felvetésére Nadia Diuk moderátor, a rendezvény egyik házigazdája, az amerikai Nemzeti Alapítvány a Demokráciáért alelnöke kifejezte reményét, hogy a témakörben megrendezendő fórumokra a jövőben meghívást kapnak a magyar kormányt képviselő előadók is. Az esemény másik két társzervezője a Nemzetközi Sajtótámogatási Központ és a Nyílt Társadalom Alapítvány volt.

5 Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a fideszes kormányzás árát Budapest fizeti meg Az MSZP szerint a fideszes kormányzás árát megint a budapestiek fizetik meg, ennek legújabb bizonyítéka az iparűzési adó 25 százalékos emelése. Mint azt az MTI megírta, négy kormánypárti, fővárosi illetőségű politikus nyújtott be olyan javaslatot a parlamentnek, amely a jelenlegi 2-ről 2,5 százalékra emelné az iparűzési adó mértékét. A többletet a Fővárosi Közgyűlés használhatná fel a BKV finanszírozására. Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérdezte: "valóban ez a sarc lesz a végső?" Mint mondta, a fővárosiak naponta milliárd forintot "tesznek a közös kalapba", így három nap alatt befizetik az iparűzési adó emeléséből tervezett 50 milliárdos plusz bevételt. Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy ezt fizesse ki Budapestnek ahelyett, hogy újabb sarcokat vetnek ki, mert ezzel több tízezer munkahelyet veszélyeztetnek. A 2012-es fővárosi költségvetési koncepcióval kapcsolatban azt mondta, az elmúlt napok történései miatt "értéktelen papírhalmazzá" vált, nem tárgyalható, ezért a visszavonását kéri. Tüttő Kata frakcióvezető-helyettes hozzátette: úgy szüntetnek meg húsz év alatt felépített szociális és oktatási vívmányokat, hogy 12 milliárdos tartalékot képeznek. Azt javasolta, vegyék le napirendről a koncepció tárgyalását, és várják meg, mi lesz a helyzet laz országos költségvetés újratervezése és az IMF-tárgyalások után. Fővárosi Közgyűlés - Napirenden maradt a költségvetési koncepció, felvették a víz- és csatornadíj-emelést A 2012-es költségvetési koncepcióról, valamint áremelésekről dönthet a Fővárosi Közgyűlés, miután 18 igen szavazattal, 10 tartózkodás mellett elfogadták a testület napirendjét. A napirendi vitában Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője a jövő évi költségvetési koncepció visszavonását kérte, arra hivatkozva, hogy a kormány az országos költségvetés számainak felülvizsgálatára készül. Ugyanezt javasolta Losonczy Pál, a Jobbik frakcióvezetője is, szerinte a koncepció aktualitását vesztette, ezért át kell dolgozni. A költségvetési koncepciót végül 18 igen és 13 nem szavazattal napirenden tartották. A képviselők díjemelésekről is dönthetnek. A hulladékkezelési díj 7,4 százalékkal drágulhat, átlagosan 6,6 százalékkal emelkedhet a kegyeleti szolgáltatások ára, valamint átlagosan 4 százalékkal nőhetnek a kéményseprő-ipari díjak, ha a képviselők megszavazzák az előterjesztéseket.

6 A helyszínen napirendre vették a jövő évi víz- és csatornadíj-emelést is, ami György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes indoklása szerint szerződéses kötelessége az önkormányzatnak. Ha nem emelnének, a városnak saját költségvetéséből kellene havonta pótolni a vízközműcégek által kért összegeket, erre azonban nincs mód. Az indítvány szerint az ivóvíz-fogyasztási díj átlagosan 3,6 százalékkal emelkedne, a csatornahasználati díj pedig átlagosan 3,84 százalékkal drágulna. OGY - Krónika (szabálysértés) A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényjavaslat részletes vitájával kezdődött az Országgyűlés szerdai ülése. A vitára rendelkezésre álló időkeret 4 óra 20 perc. MSZP: a kormány a szegénységet rendészeti problémának tekinti Harangozó Tamás, az MSZP képviselője közölte, elsősorban azért tartják elfogadhatatlannak a javaslatot, mert a szegénységet rendészeti problémának tekinti, börtönbe zárja azokat, akik "egzisztenciális okokból megbotlanak", miközben ez nem old meg semmit és "marha drága" lesz az államnak. Mint mondta, elképesztőnek tartják, hogy a XXI. században elkövetési formaként lehet leírni egy jogszabályban azt, hogy valakinek nincs lakása. Szerinte ez alapján bűnözői magatartást nem folytató hajléktalan embereket fognak börtönbe zárni, megbüntetni, miközben a problémát csak tologatják majd egyik helyről a másikra. Frakciótársa, Bárándy Gergely szintén erről a kérdésről azt mondta: nem csak az probléma, hogy szám szerint nincs elég hajléktalan-ellátó intézmény, hanem a körülmények sem megfelelőek, sok helyen kifosztják, megverik a hajléktalanokat. Szerinte először a hajléktalan ellátás feltételeit, körülményeit kellene rendezni és csak utána jogszabályt alkotni erről a kérdésről. Harangozó Tamás kifogásolta azt a rendelkezést, hogy annak is elvehetik a jogosítványát, akit hat hónapon belül kétszer, akár csak kisebb súlyú közlekedési szabálysértésen kapnak, például azon, hogy nem kapcsolta fel az autón a világítást. Szerinte ezt a rendelkezést vagy el kell hagyni, vagy a kisebb súlyú közlekedési szabálysértéseket ki kell zárni. Az ellenzéki politikus kritizálta azt is, hogy a kormány a javaslatban megemelné a kiszabható pénzbírságok legalacsonyabb és legmagasabb összegét, 5, illetve 300 ezer forintra, és azt is, hogy 15 napra csökkentik a pénzbírság befizetésének határidejét. Szerinte ezt 30 napra kellene megnövelni, mert lehetetlen helyzetbe kerülhetnek olyan családok, akik hó végén éppen kijönnek a fizetésből, és egy akár több százezer forintos büntetést képtelenek 15 napon belül befizetni. Önök nem azoknak fognak ártani, akinek szeretnének - tette hozzá. A helyszíni bírságok összegének megemelésével kapcsolatban

7 arra hívta fel a figyelmet, hogy sokkal előnyösebb, ha az intézkedő rendőrnek nincs dolga a szabálysértővel, mert ellenkező esetben megteremtik a korrupció lehetőségét. A 48 órás tettenérési szabály elhagyását is javasolta, mert szerinte ez alapján akár az Alkotmánybíróság elnökét is előállíthatják mentelmi joga ellenére, ha valaki egyértelműen azonosítja, hogy a "Tescóból elvitt egy grillcsirkét". Javasolta azt is, hogy a közérdekű munka szankcióját csak elzárással büntethető szabálysértések esetében alkalmazzák. OGY Krónika (szabálysértési eljárás, rendvédelmi törvények) Lefolytatta a szabálysértési eljárásról szóló törvényjavaslat részletes vitáját szerdán az Országgyűlés, majd ezt követően a képviselők elkezdték a rendvédelmi törvények részletes vitáját. MSZP: továbbra is ügyészi kontroll mellett lehessen adatokat lekérni Harangozó Tamás arról beszélt, hogy a fideszes Kövér László házelnök nyújtotta be azokat a módosító javaslatokat, amelyek alapvetően megváltoztatnák a törvényt. A NIBEK-re vonatkozó indítványuk azt célozza, hogy legyen a kormánynak egy értékelő, elemző központja, de ezzel együtt a SZEBEK-et (Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ) is fenntartanák - mondta, hozzátéve: a példátlan adathozzáférési jogosultságot nem tartják elfogadhatónak. Az ideiglenes személyi védelemről azt mondta, továbbra sem tartják elfogadhatónak, hogy ennek időtartamát 30 napról 12 hónapra emeljék. Beszélt arról a módosító javaslatukról is, amely az igazoltatott kérésére kötelezővé tenné az igazoltatás dokumentálását, az indokolatlan igazoltatási gyakorlat elkerülése érdekében. MSZP: aggályos a túlzott hatalomkoncentráció Molnár Zsolt (MSZP) felszólalásában aggályosnak tartotta azt a túlzott hatalmi koncentrációt, ami a NIBEK létrehozásával, illetve az Információs Hivatal Belügyminisztérium alá rendelésével valósulna meg. A képviselő hangsúlyozta, hogy a NIBEK nem kerül be a nemzetbiztonsági szervek közé, így nem célszerű és nem is jogszerű, ha összekapcsolják az adatbázisaikat. A politikus kérte, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ellenőrzési jogosultsága terjedjen ki a Terrorelhárító Központra is. MSZP: Kövér László javaslatával nem állna fel a "szuper titkosszolgálat" "Kicsit szégyellem is magam miatta" mondta a szocialista Bárándy Gergely, amikor jelezte, támogatja Kövér László módosítóját. Hangsúlyozta, a házelnök javaslata úgy változtatná meg az eredetileg előterjesztett jogszabályt, hogy nem jönne létre egy

8 "szuper titkosszolgálat". Szavai szerint az viszont indifferens, hogy létre jön-e a Kövér László által javasolta elemző központ. A politikus a módosítót a Fideszen belüli, a "Kövér-csapat és a Pintér-csapat" közötti hatalmi harc leképeződésének nevezte. A rendvédelmi törvények szerdai részletes vitájának folytatásában a parlamentben az LMP, az MSZP és a Jobbik is egyet nem értését fejezte ki a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ (NIBEK) létrehozásával kapcsolatban. MSZP: az a kérdés, hogy milyen hatáskört kap a NIBEK Juhász Ferenc (MSZP) annak a véleményének adott hangot, hogy miután látható a kormányzati szándék a NIBEK létrehozására, így már csak az a kérdés, hogy ez milyen hatáskörrel történik meg. A politikus azt mondta, nem lehet egy embernek vagy egy szervezetnek olyan jogosítványokat adni, hogy minden információnak a birtokában legyen. Meglátása szerint, ahogy az állam esetében működik a különböző szervek között a hatalommegosztás elve, ugyanúgy kell megosztani az információgyűjtés és értékelés feladatait a különböző titkosszolgálatok között. Leszögezte, hogy eközben biztosítani kell az ellenőrizhetőséget és az állampolgárok jogait is. Végül leszögezte, hogy ő és frakciója is támogatja a fideszes Kövér László módosító javaslatát, amelyik szerint nincs szükség egy újabb csúcsszervezetre. Visszavonatná a helyi adók megváltoztatásával kapcsolatos rendeletmódosítást a pécsi MSZP Pécs, december 14., szerda (MTI) A pécsi MSZP-frakció a közelmúltban elfogadott építmény-, telek-, idegenforgalmi és iparűzési adóra vonatkozó döntések visszavonását kezdeményezi a csütörtöki közgyűlésen. Tóth Bertalan önkormányzati képviselőtársával, Schmuck Rolanddal tartott szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: két hét alatt hatezer aláírást gyűjtöttek össze a pécsi polgároktól, akik "ezzel nemet mondtak az új pécsi adók bevezetésére". A tiltakozó aláírások száma azt mutatja - tette hozzá -, hogy a helyi adók megváltoztatásával kapcsolatos, a közgyűlés által októberben megszavazott rendeletmódosítás vállalhatatlan többletterhet jelent a pécsieknek. A két politikus közölte azt is, hogy kezdeményezik egy gazdaságfejlesztési stratégiát kidolgozó szakértői bizottság felállítását is a közgyűlésen. A Fidesz pécsi elnöksége az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP-s politikusok felvetéseire reagálva azt írta, "a szocialista politikusok elkeseredett küzdelmet folytatnak az igazság ellen, s megtévesztették a jóhiszemű pécsi polgárokat, és visszaéltek a nevükkel, az álírásukkal." Véleményük szerint a mostani adóváltozások bevezetésének közvetlen oka, hogy a szocialisták felelőtlen és rossz gazdálkodást folytattak. A két szocialista politikus

9 november 15-én jelentette be, hogy aláírások összegyűjtésével szeretnék támogatni az adóváltozások visszavonásával kapcsolatos kezdeményezésüket. A pécsi közgyűlés október 13-án döntött arról, hogy több helyi adó emelésével és a mentességek megszüntetésével jövőre növeli a város bevételeit. Az önkormányzat az új rendeleteknek és módosításoknak köszönhetően az idei 8,74 milliárd forint helyett jövőre 11 milliárd forintot remélhet a helyi adóbefizetésekből. MSZP: kidurrantak a fideszes lufik Sopron, december 14., szerda (MTI) - Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a soproni, kihelyezett kormányülés helyszíne előtti téren Kalmár István, az MSZP helyi elnöke az ott várakozó újságíróknak, és úgy fogalmazott: sorra durrannak ki a Fidesz lufijai, már csak a "kommunikációs léggömb" tartja magát. Az ellenzéki politikus azt mondta: sorra durrannak ki azok a lufik, amelyeket a Fidesz az elmúlt másfél évben már túl nagyra fújt, így kidurrant például a gazdasági szabadságharc és a "légvárakra épült" költségvetés lufija is. Viszont egy lufi még mindig tartja magát, ez pedig a kommunikáció - tette hozzá, majd mondandója illusztrálásaként két narancsszínű léggömböt kidurrantott, egyet pedig elengedett. Giró-Szász András kormányszóvivő az MTI helyszínen lévő tudósítójának a szerdai kormányülés után azt mondta, gazdasági kérdésekről is tárgyalt a kabinet a kihelyezett tanácskozásán. A kormány abból az alkalomból ülésezett Sopronban, hogy a város lakói 90 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy Magyarországhoz kívánnak tartozni.

10 Erzsébet jön. És rögtön visz is... Budapest, december 14., szerda (OS) - A kormány döntött: januártól az állam veszi kézbe a dolgozóknak járó étkezési utalványok kibocsátását. Az Erzsébet-utalványról ma még sem a munkáltatók, sem a munkavállalók, sem pedig az elfogadóhelyek nem tudják, hogyan működik majd. Csak az biztos: csökken az étkezési utalványra szánt összeg és korlátozzák a felhasználás lehetőségeit is. A cafetériapiac átalakításának céljaival, hogy az utalvány kibocsátója az állam legyen, a nyereség pedig gyermekétkeztetésre fordítódjon, az MSZP egyet tud érteni. De mi lesz a rendszer felhasználóival, a magyar munkavállalókkal? A cafetériapiac tényleges átalakításának eredményeképpen ugyanis az eddig járó 18 ezer forint helyett csak 5 ezer forintot használhatnak fel a munkavállalók élelmiszervásárlásra, forintot pedig melegétkeztetésre, de azt kizárólag az adott munkáltató dolgozóit ellátó, a telephelyén működő üzemi étkezőhelyen lehet majd felhasználni, ahogy ez az utalványt beharangozó tájékoztatóból kiderült. Akkor, amikor rekordszintre emelkedik a szegények adója (2012. január elsejétől 27 százalék az áfa), egekben az üzemanyagárak, mindezek begyűrűznek a termékek és szolgáltatások áraiba, s az egykulcsos szja is elsősorban a kis- és közepes keresetű munkavállalókat sújtja, elfogadhatatlan az étkezési utalványok összegének csökkentése, és a felhasználás lehetőségének szűkítése! Pál Béla, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának tagja

11 A hivatalos infláció és a valós érzet Budapest, december 14., szerda (OS) - 4,3 százalékkal nőttek az árak egy év alatt a KSH adatai szerint, de a részletes adatok sokkal súlyosabb helyzetet mutatnak. Ugyanis koránt sem mindegy, mely tételek drágultak leginkább és főleg mely társadalmi csoportokat érintenek ezek a kiemelt áremelkedések. A KSH jelentése szerint az élelmiszerek és az üzemanyagok drágulása növelte az inflációt. Az élelmiszerek ára az átlagot meghaladóan 5,1 százalékkal nőtt, az üzemanyagoknál pedig több mint 20 százalékos volt az emelkedés. Az élelmiszereknél a tagolás igen rémisztő képet mutat: a cukor 42,4 százalékkal, a margarin 24,4, a sertészsiradék 18,6, a kávé 16,4, a liszt 13,3, a tej 8,8, a kenyér 6,5 százalékkal nőtt. Ugyancsak átlag felett,6,3 százalékkal nőtt a háztartási energia ára, ezen belül a palackos gázé 14,7, a távfűtésé 9,1, a vezetékes gázé 5,6 százalékkal, de a csatornadíj 10, a szemétszállítás 6,4, a vízdíj 4,3 százalékos emelkedése is több mint az átlag, és még csak most jön a 27 százalékra emelt áfa következményeinek java! Azaz a legnagyobb társadalmi réteget érinti leginkább a legmagasabb mértékű infláció. A drága elektronikai cikkek és luxustermékek jelentős mértékű árcsökkenése nyomta le az inflációt 4,3 százalékra, amit elvétve vásárol minimálbéren élő munkavállaló, átlagos keresetből két gyermekét nevelő család vagy kisnyugdíjas. Az új szja-törvény szerint pedig egy forintot kereső apa és forintos keresettel bíró anya 2 gyerek esetén Ft, 3 gyerek esetén Ft nettó bércsökkenést kénytelen elszenvedni. Ez sem az inflációt, sem az adóemeléseket nem veszi figyelembe. Sőt: a családbarát kormány tovább csökkenti a családok nettó jövedelmét, de legalább nem emeli a családi pótlékot.? Ezek az emberek a KSH átlagolt inflációjánál sokkal nagyobb mértékű drágulást élnek meg, márpedig ők a lakosság döntő hányada. A Fidesz tehát eddigi intézkedéseivel elvette a fizetésük jelentős részét az igazságtalan adórendszerrel, a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaik elvételével kirabolta őket, a szociális védelmet leszűkítette számukra, és most még az inflációnál sem óvja őket kellő mértékben, sőt, ismét rájuk hárítja a legnagyobb terheket. Mindeközben Orbán Viktor nem szégyelli kijelenteni, hogy továbbra is célja a középosztály megerősítése, amit másként nem tud megvalósítani, mint az átlagos vagy az alatti keresetűektől elvett pénzekből. Senkinek ne legyen kétsége, a miniszterelnöknek egy csepp szégyenérzete nem lesz ettől, mert a Fidesz szerint nekik erre felhatalmazást adott a nemzet. Igaz, ma már őket senki nem kérdezi meg erről. Az MSZP követeli, hogy Orbán Viktor vágja le végre a jobbkezét és készítsen olyan költségvetést, amely megkíméli a lakosságot a további terhektől és igazságosan osztja meg azt a gazdagok és kevéssé tehetősek között! Török Zsolt, szóvivő

12 Felhívás a demokrácia őreinek Budapest, december 14., szerda (OS) - Tegnap a Fidesz-KDNP-frakció név szerinti szavazással elfogadta az új Munka törvénykönyvét, holott azzal még a kormány sem elégedett, ahogy a kormányfő is megfogalmazta. Most nem is azzal foglalkoznánk, hogy akkor minek szavazták meg. Sokkal inkább azt szeretnénk elérni, hogy a Fidesz-frakció vezetője - aki oly sokszor a demokrácia őreként tünteti fel magát - biztosítsa a nemzet számára a lehetőséget, hogy erről az országot érintő kérdésről megerősítő népszavazás döntsön. Az MSZP számára elfogadhatatlan az új Munka törvénykönyve (Mt.). Elfogadhatatlan, mert a rugalmasság és biztonság elvéből a rugalmasságot megadja a munkáltatónak, ellenben a munkavállalónak nem adja meg a biztonságot, sőt, rombolja azt. Elfogadhatatlan, mert kiszolgáltatottságot teremt. Kiszolgáltatottságot a jogbiztonság tekintetében, mivel a kollektív szerződés szerint az általános jogszabályokhoz képest negatívabb szabályozást is lehet hozni a munkavállalóra nézve. Kiszolgáltatottságot teremt, mivel megteremti a több munkáért kevesebb bért elvét, amelyet olyan döntésekkel alapoz meg, amik egyértelműen munkavállaló-ellenesek. A műszakpótlékokat megszűnteti vagy drasztikusan csökkenti, túlórapótlékoknál engedélyezi a szabadidővel történő megváltás intézményét, vagy megteremti, hogy a munkaadó egyáltalán ne fizesse ki azt oly módon, hogy az alapbérbe beépíthetik a túlórapótlékot, azaz eltűntethetik. Kiszolgáltatottságot teremt, mert olyan torz megoldást alkalmaznak, amellyel regionális szinten eltérő mértékű minimálbéreket lehet megállapítani, azaz nem érvényesül az egyenlő munkáért egyenlő bér elve. Kiszolgáltatottságot teremt, mert a munkásvédelem sérül, mivel az új Mt. leginkább a munkaadók érdekeit védi, a szakszervezetek helyett pedig az államot nevezi meg Orbán Viktor mint a munkavállalók őrét. Ezzel nem csak az a baj, hogy ilyet legutóbb 1989 előtti rendszer merészelt megvalósítani, de a demokrácia őreként is megtestesülő miniszterelnök egyben munkaadó, ezért nem várható el tőle, hogy teljes erejével megvédje a munkavállalókat. Vélhetően csak egy pillanatnyi figyelemkiesés eredményezhette Orbán Viktornál ezt a szereptévesztést. Az MSZP felszólítja a Fidesz frakcióvezetőjét - aki számtalanszor adta tanújelét annak, hogy a demokrácia feltétlen híve -, hogy az MSZP által ellenjegyzett országgyűlési határozati tervezetet írja alá frakciótársaival együtt, és ezzel biztosítsa annak lehetőségét, hogy megerősítő népszavazás döntsön az új Mt. elfogadásáról vagy elutasításáról. Gúr Nándor, a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke, országgyűlési képviselő

13 Nyílt levél Selmeczi Gabriellának és Orbán Viktornak Budapest, december 14., szerda (OS) - Miért kellett eddig várni? A valamikori nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott nemrég riogatással vádolt meg, amikor azt mondtam, hogy tömeges tragédiákat fog okozni az Orbán-kormány hatástanulmányok nélküli, a szakma számításait teljesen figyelmen kívül hagyó, a rokkantak és megváltozott munkaképességűek ellátásának átalakítása. Én lennék a legboldogabb, ha nem lett volna igazam, de a szociológia tudomány és nem csak érzelmi kérdés. A számok nem hazudnak. A veszprémi eset nem az első és sajnos nem az utolsó tragédia, amit elszenved a nemzet az Önök minden szakértelmet nélkülöző nyugdíjátalakítása miatt. Az Önök stratégiája a működő nyugdíjrendszer szétverése, új rendszer sehol sem fedezhető fel a koncepciójukban. A felelőtlenség, az átgondolatlanság, a politikai érdekek miatt még a szakmai minimumot is sutba dobó, embertelen megszorítások menthetetlenül vezettek ehhez a végkifejlethez. Hiába figyelmeztettem Önöket lassan egy éve rendszeresen, hiába emlékeztettem Önöket a szakmai kritériumokra, hiába hoztam el a szakma legjelesebb képviselőinek hatástanulmányait, hiába kértem, hogy hallgassanak az évtizedek óta felhalmozott tudásra, tapasztalatra. Most meg kell fizetniük a vakságuk, tanulatlanságuk, felelőtlenségük, elvtelenségük, önhittségük miatt bekövetkező tragédiák árát. Önök a felelősök mindezért! Tisztelt Orbán Viktor! Igen, miniszterelnök úr, az Ön felelőssége az, hogy egy méltatlan feladatra megtalálta a megfelelő személyt, aki szakmai alkalmatlanságával, hozzá nem értésével kiszolgálója volt az Ön politikai akaratának. Az Ön felelőssége, hogy nem volt hajlandó és ma sem hajlandó egyeztetni senkivel, legyen az a szakma képviselője, szakszervezet vagy ellenzéki szakpolitikus. Az Ön felelőssége, hogy eltűrte, hogy bár a szakma számtalan alkalommal cáfolta számításokkal, tanulmányokkal, évtizedek alatt összegyűjtött tudással, tapasztalattal szerzett ismeretekkel Selmeczi Gabriellát, Ön mégis posztján hagyta, amíg el nem végezte a piszkos munkát. Kedves Selmeczi Gabriella! Az Ön felelőssége, hogy bár tudta, amit csinál, az ellenkezik a szakma minden eddigi ismeretanyagával, mégis ragaszkodott a posztjához és ragaszkodott a nyilvánvalóan

14 hamis, hazug, a gazemberséget súroló elképzeléshez. Önök a legelesettebb réteget sodorták végső elkeseredésbe. Önöknek kell elszámolniuk tettük következményeivel! Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja Tabajdi: Valóban minden gyümölcslé egészséges? Bezárulnak a fogyasztókat megtévesztő kiskapuk "A gyümölcslevekkel kapcsolatban a fogyasztók általános meggyőződése az, hogy természetes eredetűek és egészségesek. Esetükben ezért különösen fontos, hogy kiszűrjük azokat a feliratokat, amelyek alkalmasak a fogyasztók megtévesztésére" - hangsúlyozta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja az EP plenáris ülésén, az Európai Unióban készülő új, gyümölcslevekre vonatkozó szabályozás vitájában. "Jelenleg a gyümölcslevek dobozán számos olyan jelzés előfordulhat, amelyek alkalmasak a fogyasztó megtévesztésére. Az irányelv felszámolná ezeket a kiskapukat" - mondta a szocialista képviselő. A készülő irányelv megtiltja, hogy a gyártók olyan gyümölcsöt ábrázoljanak a csomagoláson, amelyet a csomagolt gyümölcslé nem tartalmaz. Kötelezővé teszi annak világos feltüntetését, ha a gyümölcslé koncentrátumból készült, vagy ha mesterséges ízfokozót adtak hozzá. Ezekben az esetekben az irányelv megtiltja a friss gyümölcslé elnevezés használatát. A szabályozás határozottan megkülönbözteti a friss gyümölcsleveket a sűrítményből, vagy porból előállított, magas cukortartalmú gyümölcsnektártól. Tabajdi Csaba emlékeztetett arra, hogy a most készülő uniós szabályozás kiegészíti a néhány hónapja elfogadott, az élelmiszerek címkézéséről szóló irányelvet. "Mindezek az előírások az európai, köztük a magyar vásárlók érdekeit szolgálják. A magyar fogyasztók körében is egyre nagyobb az igény arra, hogy egészségesen táplálkozzanak. Ehhez azonban rendelkezniük kell a tudatos döntést megalapozó információkkal" - mondta a szocialista képviselő. Maradás helyett haladás A lengyel elnökséget értékelte az EP

15 A lengyel elnökség a maradás helyett a haladást, a zaj helyett a hatékonyságot, a befordulás helyett a nyitást, a 20. század helyett a 21-iket, a dacos különállás helyett az Uniót ajánlotta - értékelte Herczog Edit az EP-plenáris ülésén az elmúlt fél évben zajlott lengyel uniós elnökséget. A képviselő a régi mondást lengyelül idézve úgy fogalmazott: "Lengyelország Európa két jó barát, együtt ül, és issza borát". Barroso bizottsági elnök a lengyel elnökséget nagyon sikeresnek értékelte, még akkor is, ha a lezárt dossziék száma kevesebb volt a vártnál. "Az Európába, és a demokratikus intézményekbe vetett hit olyan hozzáadott érték, amit jó lenne, ha minden kormányfő megfogadna" - hangzott el. Az elnökségtől búcsúzó Donald Tusk kormányfő szerint van, aki azt gondolja, hogy bátornak és büszkének kell lenni, hogy az ember nemet mondjon. Ez nem igaz - fogalmazott a lengyel politikus -, mert bátornak és büszkének ahhoz kell lenni, hogy az ember igent mondjon. Tabajdi: Sikeres volt a lengyel elnökség Szakmailag a magyar, politikailag a lengyel elnökség volt sikeresebb Az egyértelmű európai elkötelezettség a pozitív megítélés záloga "A lengyel elnökség idején az Európai Unió bővítése és az integráció mélyítése terén egyaránt jelentős előrelépést tettünk. A lengyelek a magyar uniós elnökség kiváló szakmai előkészítő munkájára alapozhattak. Míg Magyarország esetében a szakmai munka volt sikeres, a lengyelek egyértelmű elkötelezettséget mutattak az Európai Unió iránt. Nem tettek euroszkeptikus nyilatkozatokat, amiként azt Orbán Viktor többször megengedte magának. Ezért szakmailag a magyar, politikailag viszont a lengyel elnökség volt sikeresebb" - fogalmazott Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a lengyel uniós elnökség értékeléséről tartott plenáris vitához benyújtott írásos nyilatkozatában. A lengyel elnökség kapcsán Tabajdi Csaba méltatta, hogy szeptemberben sikerült megállapodni az EU gazdasági kormányzásának elmélyítését szolgáló hatos jogszabálycsomagról, amely december 13-án már hatályba is lépett. Ez a megállapodás szolgált kiinduló pontként az azóta megkötött Euró Plusz Paktumhoz és a múlt heti Európai Tanácsülésen született pénzügyi paktumhoz is. "Az unió bővítési folyamatában elért siker, hogy decemberben aláírásra került a horvát csatlakozási szerződés és döntés született arról, hogy jövőre megindulhatnak a csatlakozási tárgyalások Montenegróval. Ezek kulcsfontosságú lépések a nyugat-balkáni térség stabilitása szempontjából. Bízom benne, hogy februárban döntés születik a szerb tagjelölti státusz megadásáról is" - fogalmazott a szocialista delegációvezető. Tabajdi Csaba kiemelte, hogy a lengyel elnökség a magyarok szakmai előkészítő munkájára alapozta sikereit. "A gazdasági kormányzás kapcsán a magyar elnökségnek

16 szinte minden téren sikerült konszenzust teremtenie, és szintén a magyar elnökség idején zárultak a horvát csatlakozási tárgyalások." A szocialisták brüsszeli vezetője rámutatott, hogy a lengyel kormány az uniós elnökség kapcsán nemzeti konszenzusra törekedett és ez az együttműködési készség a brüsszeli fórumokon is érzékelhető volt. A magyar kormány ezzel szemben az uniós elnökség idejére időzítette a szólásszabadságot korlátozó médiatörvény és a jogállamiságot csorbító, egypárti új alaptörvény elfogadását. "A magyar kormány romló nemzetközi megítélése beárnyékolta a soros elnökség szakmai teljesítményét" - fogalmazott Tabajdi. Tabajdi Csaba: Nem volt korrekt politikai verseny az orosz választásokon Az Európai Parlamentben bírálták az orosz választások lebonyolítását "Választói megfigyelőként Moszkvában is hangsúlyoztam, hogy komoly figyelmeztetést kapott az országot irányító Putyin-Medvegyev tandem a december 4-i orosz parlamenti választásokon. Nem volt korrekt a politikai verseny, mivel azt akadályozta az orosz választójogi- és párttörvény, valamint a médiához való egyenlőtlen hozzáférés. Mindezt tetézték a választásokon elkövetett szabálytalanságok. Ennek ellenére az Egységes Oroszország Párt elveszítette alkotmányozó többségét " - hangsúlyozta Tabajdi Csaba az Európai Parlament plenáris ülésén, az oroszországi parlamenti választások értékeléséről tartott vitában. "Az eredmény azt jelzi, hogy súlyos bizalmi válság alakult ki az államfő és a miniszterelnök személye kapcsán. A vontatottan haladó gazdasági és politikai reformok miatt az orosz gazdaság fejlődése elmaradt más feltörekvő gazdaságoktól, elsősorban Kínától" - mondta Tabajdi. A szocialista delegációvezető a vitában kifejtette, az Egységes Oroszország hiába ígért stabilitást, az nem párosult gyors gazdasági és szociális fejlődéssel, jogállamiság megerősítésével és a korrupció visszaszorításával. A hatalom politikai retorikája és kommunikációs ereje kifulladt, a mesterségesen felépített pártrendszeren a repedés jelei mutatkoznak. "A kétharmados többség elvesztése egyben esélyt is ad az orosz demokráciának. Magyarország példája is igazolja, hogy mennyire káros a demokrácia szempontjából, ha egyetlen párt túlhatalomhoz jut, ha hiányzik a megfelelő parlamenti egyensúly. A legfontosabb döntések meghozatalához az orosz kormánypártnak partnert kell keresnie. Nem kizárt azonban, hogy a kormánypárt valódi ellenzéke nem a parlamenti képviselethez jutott pártok között lesz, hanem az utcai megmozdulásokat szervező mozgalmakban" - zárta felszólalását Tabajdi Csaba.

17 Napirenden a közüzemi szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatának működése A Fogyasztóvédelmi bizottság mellett működő, szocialista vezetésű Fogyasztói panaszok kezelésének intézményrendszerét áttekintő albizottság mai ülésén megtárgyalta a közüzemi szolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatával kapcsolatos tapasztalatokat. Az ülésen megjelentek a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Energia Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság képviselői, a közüzemi szolgáltatók, illetve a fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek. A szolgáltatók konstruktívan vettek részt a tartalmas vitában, amelyen a képviselők teljes létszámban jelentek meg. Több kérdésben egyetértés született. Az albizottság javasolja, hogy a témát a bizottság jövőre vegye ismét napirendre. Javasolja továbbá, hogy fogalmazzon meg ajánlást a hatóságok felé: alakítsák ki álláspontjukat a telefonos ügyfélszolgálatot érintő alábbi kérdésekben a törvényben használt ésszerű várakozási idő konkrét meghatározására; a telefonos ügyfélszolgálatok menürendszerének ésszerűsítésére (különös tekintettel az ügyfélkódokra), illetve a panaszkezelési határidőkre vonatkoztatva. Javaslatot tett az albizottság arra is, hogy a közüzemi szolgáltatók a civilekkel együtt dolgozzanak ki egy egységes magatartási kódexet. Az elhangzott javaslatok túlnyomó többsége a fogyasztóvédelmi törvény része kellene legyen. Ezért a lassan két éve készülő jogszabálytervezet részleteit jó lenne végre látni. Reméljük, hogy a kormány évi jogalkotási programjában már nemcsak papíron vesszük napirendre, hanem ténylegesen is megismerjük az elképzeléseket. Tóth Csaba, a Fogyasztóvédelmi bizottság tagja, országgyűlési képviselő Megint hazudott, Dancsó úr! A múlt héten az orosházi önkormányzati iskolarendszer (már ami még Dancsó József rombolása után megmaradt) védelme érdekében fordultam a város fideszes polgármesteréhez, a térség fideszes országgyűlési képviselőjéhez, jelezve, hogy hazugság, amit korábban állított, vagyis az új fenntartótól, az államtól való visszaszerződés csupán üzemeltetői feladatokat és nem valós beleszólási lehetőséget fog jelenteni. Éppen ezért javasoltam, hogy át sem kellene adni az iskoláinkat az államnak, nagyon jó helyen vannak azok az önkormányzatnál, bár maradt volna minden általános és középiskolánk ilyen fenntartású, nem tartanánk itt. Erre Dancsó József azt

18 válaszolta, hogy rémeket látok, olyan dolgokkal vagdalózom, amelyeknek nincs valóságalapjuk, és javasolta, hogy várjuk meg, milyen jogszabályi környezetet alkot majd a Parlament. Érdeklődéssel néztem tehát a december 13-i, keddi parlamenti szavazásokat, hogy lássam, ebben a témában Dancsó József milyen jogszabályi környezetet alkot. Sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy megint hazudott, és ismét Orosháza, valamint az itt élők érdekeivel szemben cselekedett. A helyi önkormányzatokról szóló T/4864-es törvényjavaslat általános és részletes vitája az elmúlt hetekben lezajlott, kedden a módosító indítványokról szavaztak a képviselők. A törvényjavaslat 12. -a felsorolja a helyi közügyeket és a helyi önkormányzati feladatokat. Itt szerepel mások mellett az óvodai ellátás, de nem található az alap- és a középfokú oktatás. Ez tehát az a rém, amely hetek óta nyugtalanít engem is, és másokat is: az államosítás réme! Dancsó úr megtehette volna, hogy módosító javaslattal él: ha nincs benne, hát kerüljön bele az alap- és a középfokú oktatás, ilyen módon maradjon önkormányzati feladat. Dancsó úr ezt nem tette meg! Megtette viszont Varga Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő, aki más szocialista honatyákkal együtt a T/4864/402. számú módosító indítványában azt javasolta, hogy az alapfokú nevelés és közoktatás legyen továbbra is a helyi önkormányzat feladata. Ugyanerről szólt a T/4864/296-os módosító indítvány is. Dancsó József az interneten bárki számára elérhető, nyilvános parlamenti jegyzőkönyv tanúsága szerint ezeket a módosító indítványokat nem támogatta, és ily módon hagyta, hogy az állam január elsejétől átvegye a még megmaradt önkormányzati fenntartású iskoláinkat. Varga Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő egyébként a módosító indítványok mellett, tehát az államosítás ellen szavazott. (1. jegyzet) Ugyanezen a napon szavaztak a parlamenti képviselők a T/4856 A nemzeti köznevelésről címet viselő törvényjavaslathoz beérkezett módosító indítványokról is. Itt is módja lett volna Dancsó Józsefnek, hogy Orosháza érdekeit képviselje, de itt sem tette. A törvényjavaslat ugyanis az előbb említett önkormányzati törvénnyel összhangban az általános, szak-, szakközépiskolai és gimnáziumi nevelést és oktatást az állam feladatai közé sorolja. Bár kétségtelenül szerepel benne az a lehetőség, hogy köznevelési szerződéssel a településünk az intézmények fenntartását visszaveheti, de a 76. csupán arról rendelkezik, hogy a visszavett intézményben a működtetés költségei ebben az esetben az önkormányzatot terhelik, illetve le kell mondanunk az oktatásért felelős miniszter javára az intézményvezető (igazgató) kinevezésének jogáról. (2. jegyzet) Semmilyen további jogosítványról a törvényjavaslat nem szól. Magyarul: a Dancsó József által hangoztatott visszaszerződés csak ál-fenntartói szerepet jelent, valójában semmilyen beleszólást sem biztosít az iskola életébe, pusztán működtetői-üzemeltetői feladatokat kaphatunk vissza, lásd viráglocsolás és tanteremkifestés. Innentől majd semmilyen lényeges kérdésbe sem szólhatunk bele, az oktatási intézmény addig és úgy létezik, amíg és ahogy azt a valódi fenntartó, az állam akarja. Továbbra is mondom tehát, hogy ha ilyen feltételekkel lehet csak visszaszerződni az önkormányzati megmaradt iskoláinkat, akkor át sem szabadna őket adni! Volt persze ehhez a törvényjavaslathoz is olyan módosító indítvány (pl. T/4856/ jegyzet), amely az államosítás ellen irányult, de ezek nem kerülhettek parlamenti szavazásra. Dancsó József, ha nagyon akarta volna, maga is benyújthatott volna ilyen módosítót, érvelhetett volna mellette, felszólalhatott volna, de persze nem

19 akarta, és nem tette. Egyszerűbb volt fideszes pártkatonaként lapítani, mint sem a városáért és az itt élőkért küzdeni akár a saját pártjával szemben is. Mindkét törvényjavaslat esetében előreláthatólag jövő hét hétfőn tartják az Országházban a zárószavazást. A múlt héten írt közleményem utolsó sorai aktuálisabbak, mint valaha: Dancsó úr, ne hazudozzon tovább! Az MSZP Orosházi Szervezete és minden Orosházi nevében felszólítjuk, hogy eszébe ne jusson olyan törvényeket megszavazni a Parlamentben, amelyek még a maradék iskoláinkat is elveszik tőlünk! Az orosházi önkormányzati iskolák maradjanak önkormányzatiak! Figyelni fogjuk, hogy ezeknél a törvényeknél hogyan szavaz, de figyelni fogják Önt az Orosháziak is! És higgye el, Dancsó úr, hogy a legközelebbi alkalommal ők fognak majd szavazni Önről: a semmit érő és gyalázatos munkájáról! Orosháza, december 14. Füvesi Sándor önkormányzati képviselő az MSZP Orosházi Szervezete elnökségi tagja JEGYZETEK 1. jegyzet: T/4864/402: v=i&p_szavkpvcsop=i&p_ckl=39 T/4864/296: v=i&p_szavkpvcsop=i&p_ckl=39 2. jegyzet: Részletek a T/4856 A nemzeti köznevelésről szóló törvényjavaslatból: bekezdés: Az állam gondoskodik az óvoda kivételével az alapfeladatok ellátásról. A törvényjavaslat pontja definiálja az alapfeladat kifejezést, és többek között ide sorolja az általános, szak-, szakközépiskolai és gimnáziumi nevelést és oktatást. A bekezdése rendelkezik arról, hogy egy Orosháza lakosságszámú település a köznevelési intézmények fenntartását az államtól köznevelési szerződéssel átveheti. Ha csak ideáig olvastuk volna a törvényjavaslatot, akár meg is nyugodhatnánk, Dancsó Józsefnek igaza van, rémeket láttunk. De egy kicsit lejjebb a köznevelési szerződés kifejezés is definiáltatik, imígyen: bekezdés: A köznevelési szerződés keretében a települési önkormányzat vállalja a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők illetményén és azok járulékain felül jelentkező összes működtetési költség saját forrásból történő finanszírozását. A települési önkormányzat vállalja az átvett intézmény épülete állagának megóvását 6. bekezdés: A települési önkormányzattal kötött köznevelési szerződés tartalmazza az intézményvezető megbízási és a megbízás visszavonási fenntartói jogról való lemondást az oktatásért felelős miniszter javára. 3. jegyzet: T/4856/109. számú módosító indítvány, amely arról szólt, hogy a törvénybe kerüljön bele a következő szövegrész is: Az állam a köznevelési feladatokról elsődlegesen a helyi önkormányzati feladatellátás keretében gondoskodik. Az állami közvetlen intézményfenntartással akkor gondoskodik a köznevelési feladatok ellátásról, ha a települési önkormányzat nem tud vagy nem akar részt venni a köznevelési feladat ellátásában.

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.04.04. szerda A civil társadalmat erősítené az EU a keleti partnerországokban Komoly előrelépések az EU keletei partnersége terén Túllőhet a célon az EU szigorú termékcímkézése Nemzeti Eszközkezelő

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ )

J e g y zőkönyv FVB-19/ (FVB-19/ ) FVB-19/20010. (FVB-19/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2010. december 6-án, hétfőn, 10 óra 5 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében

Részletesebben

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ )

J e g y zőkönyv FMB-7/2011. (FMB-36/ ) FMB-7/2011. (FMB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2011. május 9-én, hétfőn, 9.30 órakor a Képviselői Irodaház 128. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.21. csütörtök Továbbra is folytatható a szakszerű libatömés Magyarországon Javíthatatlan költségvetés Négymillióan a létminimum alatt Enni vagy nem lenni: az itt a kérdés! Megyeházákból szellemházak?

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.05.08. kedd Mesterházy Attila az Egyesült Államokban tárgyal Képzetlenül a munka világában Tíz ok a telefonadó ellen Nem igaz, hogy a családi vállalkozásokat segítik a földbérletpályázatokon Ingyenes

Részletesebben

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL)

J e g y zőkönyv HOB 3/2011/EL (HOB 5/ /EL) HOB 3/2011/EL (HOB 5/2010-2014/EL) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Ellenőrző albizottságának 2011. április 28-án, csütörtökön, 10 óra 05 perckor az Országház földszint

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: KTB/118-1/2012. KTB/59/2012. sz. ülés (KTB/169/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: KTB/118-1/2012. KTB/59/2012. sz. ülés (KTB/169/ sz. ülés) Ikt. sz.: KTB/118-1/2012. KTB/59/2012. sz. ülés (KTB/169/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának 2012. november 26-án, hétfőn, 20 óra 22 perckor

Részletesebben

MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA?

MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA? MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK LENYÚLÁSA FIDESZ MÓDRA? Korózs Lajos Elnökségi tag lajos.korozs@mszp.hu STRASBOURGI BÍRÓSÁGHOZ ÉS AZ ALKOTMÁNY BÍRÓSÁGHOZ FORDUL AZ MSZP Az MSZP minden jogorvoslati lehetőséget ki

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚLIUS 2-3. (HÉTFŐ-KEDD) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚLIUS 2-3. (HÉTFŐ-KEDD) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2018. JÚLIUS 2-3. (HÉTFŐ-KEDD) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. június 29-én 11 00 órai állapot szerint JÚLIUS 2. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra határozathozatalok:

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

Orbán-levél: A hazugság ódája. Korózs Lajos Elnökségi tag

Orbán-levél: A hazugság ódája. Korózs Lajos Elnökségi tag Orbán-levél: A hazugság ódája Korózs Lajos Elnökségi tag Orbán garanciája semmit nem ér! A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/ ) sz. ülés Ikt.sz.: OKB/2-1/2013. OKB-1/2013. sz. ülés (OKB-109/2010-2014.) sz. ülés J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. február 12-én, kedden, 9 óra 16 perckor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2017. április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás

Részletesebben

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés)

J e g y ző k ö n y v. Ikt.sz.: FMB/64-1/2012. FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/ sz. ülés) Ikt.sz.: FMB/64-1/2012 FMB-10/2012. sz. ülés (FMB-72/2010-2014. sz. ülés) J e g y ző k ö n y v az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának 2012. május 14-én, hétfőn 9 óra 37 perckor a Képviselői

Részletesebben

Összehasonlító adatok 2006., 2010., évekről

Összehasonlító adatok 2006., 2010., évekről AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGE 215. január 26. Összehasonlító adatok 26., 21., 214. évekről Készítette: Tájékoztatási és Módszertani Osztály Tartalomjegyzék oldal Az országgyűlési ülésszakok, ülések és ülésnapok

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/ sz. ülés) Ikt. sz.: ISB/40-1/2012. ISB-10/2012. sz. ülés (ISB-69/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának 2012. május 29-én, kedden, 11 óra

Részletesebben

Az Országgyűlés Éricezett NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a

Az Országgyűlés Éricezett NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a frcrti át(vszií n : ()r.,_,l,_gytiks Hivatal a Az Országgyűlés Éricezett. 2015 NOV p 9..../2015 (...) OGY határozat a A Honvéd Egészségpénztár önhibájukon kívül kárt szenvedett tagjaina k megsegítésér

Részletesebben

Összehasonlító adatok 2006., 2010., I. félévek

Összehasonlító adatok 2006., 2010., I. félévek AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGE 214. július 4. Összehasonlító adatok 26., 21., 214. I. ek Készítette: Tájékoztatási és Módszertani Osztály A 214. július 4-ei ülés számított adataival. Tartalomjegyzék oldal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Ikt. sz.: KVB/45-2/2014. KVB-17/2014. sz. ülés (KVB-17/2014-2018. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Költségvetési bizottságának 2014. december 8-án, hétfőn 11 óra 08 perckor az Országház

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Korózs Lajos: totális káosz a kormányhatározat, ötletelés zajlik;

Részletesebben

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 2 MEGSZORÍTÁSOK Gyurcsány Ferenc nyilatkozata a választások előtt:

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ )

J e g y zőkönyv. Nbb-10/2011. (Nbb-29/ ) Nbb-10/2011. (Nbb-29/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának 2011. május 24-én, kedden, 11 óra 13 perckor a Képviselői Irodaház I. emelet III. számú tárgyalótermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/ sz. ülés) Ikt. sz.: KUB-40/34-3/2017. KUB-12/2017. sz. ülés (KUB-77/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Külügyi bizottságának 2017. október 25-én, szerdán, 10 óra 14 perckor az Információs Hivatal tanácstermében

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2014. február 3-án, hétfőn, 10 óra 09 perckor kezdődően,

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

ÖSSZEHASONLÍTÓ ADATOK AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2009., 2013., I. félév

ÖSSZEHASONLÍTÓ ADATOK AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2009., 2013., I. félév ÖSSZEHASONLÍTÓ ADATOK AZ ORSZÁGGYŰLÉS TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2009., 2013., ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA, 2017 Készült a Tájékoztatási és Iromány-nyilvántartó Iroda Tájékoztatási és Módszertani Osztályán, az Informatikai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés) Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Gazdasági bizottságának 2015. június 8-án, hétfőn, 11 óra 40 perckor az Országház főemelet 37-38.

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI ŐSZI ÜLÉSSZAKA OKTÓBER 27-28-I, (HÉTFŐ-KEDDI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2014. október 27-én 14 30 órai állapot szerint OKTÓBER 27. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra határozathozatalok: 14

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKÉNEK JAVASLATA AZ ORSZÁGGYŰLÉS JÚNIUS 18-I (HÉTFŐ) ÉS JÚNIUS 20-I (SZERDA) RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJÉRE 2018. június 14-én 16 30 órai állapot szerint JÚNIUS 18. HÉTFŐ üléskezdés:

Részletesebben

J e g y zőkönyv KSB-14/2011. (KSB-36/ )

J e g y zőkönyv KSB-14/2011. (KSB-36/ ) KSB-14/2011. (KSB-36/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának 2011. szeptember 13-án, kedden, 13 óra 02 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 569. számú tanácstermében

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz. KTB/103-1/2012. KTB/49/2012. sz. ülés (KTB/159/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz. KTB/103-1/2012. KTB/49/2012. sz. ülés (KTB/159/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz. KTB/103-1/2012. KTB/49/2012. sz. ülés (KTB/159/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának 2012. november 5-én, hétfőn 10 óra 06 perckor az

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Ikt. sz.: TAB/46-2/2015. TAB-27/2015. sz. ülés (TAB-53/2014-2018. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Törvényalkotási bizottságának 2015. szeptember 18-án, pénteken, 10 óra 37 perckor az Országház

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: KUB/8-2/2014. KUB-2/2014. sz. ülés (KUB-150/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: KUB/8-2/2014. KUB-2/2014. sz. ülés (KUB-150/ sz. ülés) Ikt. sz.: KUB/8-2/2014. KUB-2/2014. sz. ülés (KUB-150/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Külügyi bizottságának 2014. február 4-én, kedden, 8 óra 33 perckor kezdődően, az Országház főemelet

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA ÁPRILIS (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS ÁPRILIS 18-I (HÉTFŐI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA ÁPRILIS (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS ÁPRILIS 18-I (HÉTFŐI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2016. ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA ÁPRILIS 11-12-13. (HÉTFŐ-KEDD- SZERDA) ÉS ÁPRILIS 18-I (HÉTFŐI) ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2016. április 11-én 14 15 órai állapot szerint AZ ÜLÉS ELSŐ HETE: ÁPRILIS

Részletesebben

1996/1997-es tanév Eseménykrónika: 1996. május 30 1997. június 12.

1996/1997-es tanév Eseménykrónika: 1996. május 30 1997. június 12. 1996/1997-es tanév Eseménykrónika: 1996. május 30 1997. június 12. 1996. máj. 30. Sajtó: Béremelés de milyen áron? 1996. jún. 23. Országgyûlés Oktatási, Tudományos, Ifjúsági és Sportbizottság ülése 1996.

Részletesebben

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/303-2/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 3-i nyilvános ülésére

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/303-2/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület május 3-i nyilvános ülésére 11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/303-2/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. május 3-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Döntés önálló önkormányzati képviselői indítványról

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI FŐIGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2017 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. december 4-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Kérdés... 1 Azonnali kérdés...

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. május 3. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. május 2-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére BELÜGYMINISZTER../../BM Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. rendelkezései szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2011....-án. ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a települési önkormányzat hivatásos tűzoltóság, önkormányzati

Részletesebben

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Miért? A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből

Részletesebben

Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács december 20-i üléséről

Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács december 20-i üléséről 1997. év Tájékoztató az Érdekegyeztető Tanács 1996. december 20-i üléséről Napirend előtti felszólalásában a munkavállalói oldal a szervezkedési szabadságot veszélyeztető és a munka világát szabályozó

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/ sz. ülés) Ikt. sz.: OTB/44-1/2013. OTB-13/2013. sz. ülés (OTB-101/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának 2013. május 14-én, kedden, 9 óra 54 perckor az

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 53-20/2013. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 557, 558, 559, 560/2013. (IX. 11.) 2 Jegyzőkönyv Készült

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/31-1/2013. FVB-14/2013. sz. ülés (FVB-116/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/31-1/2013. FVB-14/2013. sz. ülés (FVB-116/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: FVB/31-1/2013. FVB-14/2013. sz. ülés (FVB-116/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2013. május 21-én, kedden, 10 óra 37 perckor a Képviselői Irodaház

Részletesebben

J e g y zőkönyv ÖKB-3/2010. ÖKB-3/

J e g y zőkönyv ÖKB-3/2010. ÖKB-3/ ÖKB-3/2010. ÖKB-3/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2010. május 26-án, szerdán, 8 órakor az Országház delegációs termében megtartott üléséről

Részletesebben

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :24. Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Iromány száma: T/17683. Benyújtás dátuma: 2017-10-05 09:24 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 8U1O7WHC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /242 mellék

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /242 mellék Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/242 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Önkormányzati alkalmazottak

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. február 2 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. február 20-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága Ellenőrző albizottságának 2015. január 20-án, kedden, 10 óra 00 perckor az Országgyűlés

Részletesebben

Frakcióvezetők a Parlamentben

Frakcióvezetők a Parlamentben Frakcióvezetők a Parlamentben A Képviselőfigyelő elemzése alapján az LMP-s Schiffer András számít messze a legaktívabb frakcióvezetőnek az Országgyűlésben. Mind a hozzászólások, mind a nem önálló kategóriájában

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a november 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről1. Sorszám Javaslat száma, címe

TÁJÉKOZTATÓ a november 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről1. Sorszám Javaslat száma, címe Országgyűlés Hivatala Budapest, 201november 1 Törvényhozási Igazgatóság Tájékoztatási és Irománynyilvántartó Iroda TÁJÉKOZTATÓ a 201 november 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről1 Sorszám Javaslat

Részletesebben

A legkisebb falutól Brüsszelig képviselni a magyar érdekeket

A legkisebb falutól Brüsszelig képviselni a magyar érdekeket 1. oldal (összes: 6) A részvételi arányok azt jelzik, hogy az eredmény, a Magosz listájának győzelme, legitim - tette hozzá Jakab István a szervezet és együttműködő partnerei választási eredményeket értékelő

Részletesebben

Az államigazgatás. Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás

Az államigazgatás. Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás Az államigazgatás Részei központi államigazgatás + területi államigazgatás A., Központi államigazgatás I. A kormány miniszterelnökből és miniszterekből áll 1. A kormány megalakulása a., a választások után

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés) Ikt. sz.: EMB/24-1/2013. 2/2013./NE. sz. ülés (2/2010-2014./NE. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság A nők esélyegyenlőségével foglalkozó albizottsága

Részletesebben

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014.

J e g y zőkönyv AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. AIÜB-V-1/2010. AIÜB-V-1/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága az országgyűlési képviselők számának csökkentéséhez szükséges választójogi reformot

Részletesebben

1/E/TD/2013. Tartalmazza: Torony: 5/2013. (II.13.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda 2013. évi költségvetésének. elfogadásáról.

1/E/TD/2013. Tartalmazza: Torony: 5/2013. (II.13.) számú határozatot A Csicsergő Óvoda 2013. évi költségvetésének. elfogadásáról. 1/E/TD/2013. Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete és Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 13-i nyílt együttes ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: Torony: 9/2013. (II.13.)

Részletesebben

* * * Fax: (36 1) 216 7295. Dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos Budapest 1051 Nádor utca 22. Tisztelt Dr. Péterfalvi Attila Úr!

* * * Fax: (36 1) 216 7295. Dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos Budapest 1051 Nádor utca 22. Tisztelt Dr. Péterfalvi Attila Úr! Dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos Budapest 1051 Nádor utca 22. Tisztelt Dr. Péterfalvi Attila Úr! A Magyar Természetvédők Szövetsége 2005 év elején kétszer kérte a Pénzügyminisztériumot, hogy hozza

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-9/2018. Tárgy: Lakások és helyiségek bérleti díja Mell.: 2 pld. rendelet-tervezet

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: EUB/91-1/2013. EUB-32/2013. sz. ülés (EUB-121/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának 2013. november 5-én, kedden, 8 óra 38 perckor az Országház főemelet

Részletesebben

J e g y zőkönyv FVB-13/2011. (FVB-35/2010-2014.)

J e g y zőkönyv FVB-13/2011. (FVB-35/2010-2014.) FVB-13/2011. (FVB-35/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2011. június 28-án, kedden, 11 óra 34 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 562. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2012. október 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. 2012. október 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2012. október 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Papp

Részletesebben

AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN

AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN Európai Gazdasági és Szociális Bizottság AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN Külkapcsolatok Az EGSZB és a Nyugat-Balkán: kétszintű megközelítés Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) kettős regionális

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén TORONY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DOZMAT KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének 2016. február 03-án megtartott közös testületi ülésén Helye: Torony Község

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/ sz. ülés) Ikt.sz.: OKB/36-1/2013. OKB-29/2013. sz. ülés (OKB-137/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának 2013. július 4-én, csütörtökön, 19 óra 17 perckor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. június 9-én (kedden) 15.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Részletesebben

J e g y zőkönyv NOB-26/2011. (NOB-26/2010-2014.)

J e g y zőkönyv NOB-26/2011. (NOB-26/2010-2014.) NOB-26/2011. (NOB-26/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának 2011. november 9-én, szerdán, 10 óra 07 perckor az Országház földszint 1. számú tanácstermében megtartott

Részletesebben

Az ülés helye: Veszprém, Polgármesteri Hivatal, Komjáthy terem

Az ülés helye: Veszprém, Polgármesteri Hivatal, Komjáthy terem Jegyzőkönyv Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. május 19-én (csütörtök) 08 00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 30-9/2015. Császártöltés Község Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült : Császártöltés Község Képviselő-testületének 2015. május 28-án 16,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004.április 26-i ülésére Tárgy: Szociális célú pályázatokhoz Képviselő-testületi határozat Előadó: Koósné Stohl Ilona Intézményvezető

Részletesebben

Fidesz szociálpolitikája = Gyöngyöspata. Korózs Lajos Elnökségi tag

Fidesz szociálpolitikája = Gyöngyöspata. Korózs Lajos Elnökségi tag Fidesz szociálpolitikája = Gyöngyöspata Korózs Lajos Elnökségi tag Szociálpolitika hatása a lakossági jövedelmekre A társadalmi jövedelmek a háztartások összes jövedelmének kb. 1/3-át teszik ki. A pénzbeli

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ a június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS MÓDSZERTANI OSZTÁLY 2018 TÁJÉKOZTATÓ a 2018. június 5-i plenáris ülésnap főbb eseményeiről Tartalomjegyzék Napirend előtti felszólalás...

Részletesebben

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA MÁJUS I, HÉTFŐ-KEDDI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA MÁJUS I, HÉTFŐ-KEDDI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE AZ ORSZÁGGYŰLÉS 2014. ÉVI TAVASZI ÜLÉSSZAKA MÁJUS 12-13-I, HÉTFŐ-KEDDI ÜLÉSÉNEK NAPIRENDJE 2014. május 12. 14 30 órai állapot szerint MÁJUS 12. HÉTFŐ üléskezdés: 13 00 óra ülés befejezése: kb. 21 00 óra,

Részletesebben

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya:

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya: VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET ENCS Szám: 138-13/2011/Rk. JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület az Encs Városi Művelődési Központ és Könyvtár kistermében 2011. szeptember 14-én 7.00 órai kezdettel tartott

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. március 23-án (Péntek) 15.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. március 23-án (Péntek) 15.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. JEGYZŐ KÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. március 23-án (Péntek) 15.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal I. emeleti tárgyalóterme

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. április 1 TÁJÉKOZTATÓ a 2017. április 10-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Írta: Administrator 2012 január 17. (kedd) 12:24

Írta: Administrator 2012 január 17. (kedd) 12:24 Bérkompenzáció 2012 igénylés : az elvárt béremeléshez 21 milliárdot ad a kormány. A kormány pályázati rendszerben, vissza nem térítendő támogatás formájában átvállalja a bérfejlesztés 2-3 százalékát a

Részletesebben

Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén

Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén Budapest jelenleg kevésbé kormányellenes vagy borúlátó, mint az ország egésze. A fővárosban is többségben vannak azok, akik kormányváltást szeretnének, de arányuk

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2004. december 13. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2004. december 14. (kedd) 15,30 óra

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2016. november 15. TÁJÉKOZTATÓ a 2016. november 14-ei plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2008. december 11-én 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA. TÁJÉKOZTATÓ a május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1. Tartalomjegyzék ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TÖRVÉNYHOZÁSI IGAZGATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSI ÉS IROMÁNY-NYILVÁNTARTÓ IRODA Budapest, 2017. május 9. TÁJÉKOZTATÓ a 2017. május 8-ai plenáris ülésnap főbb eseményeiről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Gyermektelenek és egygyermekesek

Gyermektelenek és egygyermekesek Adócsökkentés: kiszámoltuk, mennyivel marad több a zsebedben 2015.05.02 13:38 A kormány múlt héten bejelentett tervei szerint jövőre a mostani 16 százalékról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: IV.56-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2015. május 7-én (csütörtökön) 15 órakor a Vármegyeháza dísztermében (Szekszárd, Béla király tér

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. január 16-án megtartott soron kívüli nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal dísztermében Jelen vannak: Drávucz Katalin polgármester levezetése mellett, Bagi Zsolt, Dr.

Részletesebben

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402 Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: Az Európai Unió Tanácsának 2016. május 13-án Brüsszelben tartott

Részletesebben

1. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 37-34/2015. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT

1. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 37-34/2015. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT 1. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE Ikt. szám: 37-34/2015. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat Képviselő- testületének december 13- án tartandó soron kívüli üléséről.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat Képviselő- testületének december 13- án tartandó soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat Képviselő- testületének 2012. december 13- án tartandó soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Bejelentéssel vannak: Meghívottak: távol Dr. Sütő

Részletesebben

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: 2019-01-11 09:41 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

A NEMZETI KÖZNEVELÉSRŐL, A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMRÓL

A NEMZETI KÖZNEVELÉSRŐL, A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMRÓL A NEMZETI, A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMRÓL HUJBER ILDIKÓ YŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉSI ÉS FELÜGYELETI FŐOSZTÁLYÁNAK VEZETŐ-FŐTANÁCSOSA kihirdetése XII. 29. hatálybalépése

Részletesebben

PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA

PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA XV. Iktatószám: 262-10/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 2017. június 29-én megtartott, n y í l t, s o r o

Részletesebben

***II AJÁNLÁSTERVEZET MÁSODIK OLVASATRA

***II AJÁNLÁSTERVEZET MÁSODIK OLVASATRA EURÓPAI PARLAMENT 2004 2009 Foglalkoztatási és Szociális Bizottság 2006/0008(COD) 26.1.2009 ***II AJÁNLÁSTERVEZET MÁSODIK OLVASATRA a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról szóló 883/2004/EK rendelet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: A 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. Jelen vannak: a részéről: Szvitankó Tamás, a bizottság elnöke Tarnavölgyi László Lendák Lajos Zoltán

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM./2009. Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. rendelkezései szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2009.......-án/én. ELŐTERJESZTÉS a 2001. évi C. törvény III. részének hatálya alá

Részletesebben