A Református Dunamenti Kistérségi Diakónia (REDUKIDI) 2013 évi szakmai közhasznúsági beszámolója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Református Dunamenti Kistérségi Diakónia (REDUKIDI) 2013 évi szakmai közhasznúsági beszámolója"

Átírás

1 1 A Református Dunamenti Kistérségi Diakónia (REDUKIDI) 2013 évi szakmai közhasznúsági beszámolója Az Egyesület célja, tevékenységei: (kivonat az Alapszabályból) 1. kulturális tevékenység: - az ifjúság nevelése, elsősorban ifjúságnak, időseknek, de emellett más korosztálynak is programok szervezése 4. oktatási tevékenység: a helyes életmóddal kapcsolatos előadások szervezése, 6. egészségügyi tevékenység: mentális és szenvedélybetegségek kezelése, utógondozása, lelkisegélynyújtás, egyéb humán egészségügyi szolgáltatás (otthoni szakápolás, otthoni hospice ellátás). 7. szociális tevékenység: családvédelem, egészségkárosultak támogatása, idősek támogatása, ruhák, műszaki cikkek gyűjtése, szétosztása, betegek, egyedülállók, idősek segítése, házi szociális gondozás, és szociális rászorulók étkeztetése. A fenti célok megvalósításával a Diakónia az alábbi cél szerinti közhasznú tevékenységeket végzi: 1. egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, 2. szociális tevékenység, családsegítés, idôskorúak gondozása, 4. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, 11. hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, I., Egyesületi tevékenységek 1., Élelmiszeradományok Adománygyűjtések A Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez 2011-ben hospice és tartósan beteg részére nyújtottunk be pályázatot, 2013-ban 2 alkalommal 90 fő részére 32 fajta élelmiszerből 3344 db-ot osztottunk szét - Majosháza, Áporka, Kiskunlacháza, Délegyháza, Dunavarsány, Halásztelek, Szigethalom, Szigetszentmiklós településeken. 2., Majosházai Hospice Ház javára A Diakónia célja, egy 15 beteg befogadására alkalmas egészségügyi ellátást biztosító intézmény építése, melyben a gyógyíthatatlan daganatos betegek fájdalmainak és egyéb kínzó tüneteinek csökkentése, hazakísérése, a családtagok, gyászolók támogatása történik a lelkész és a hospice team segítségével. Az építkezés idén 2013 nyarán elkezdődött, a főépület és a raktár-épület alapozásával, a főépület főfalainak megépítésével elkészültünk. Az otthon a ráckevei és a szigetszentmiklósi járás 20 településén élő felnőtt daganatos betegek ingyenes fekvőbeteg-intézményi ellátását fogja biztosítani személyi válogatás nélkül, családias környezetben február 9-én tartottuk az első Hagyományőrző Disznótorunkat, ahol a diakónusok és önkéntesek részvételével egész napos kulturális programot szerveztünk a falu lakosságának november 20-án tartottuk meg adománygyűjtő jótékonysági estünket a Zuglói Református Egyházközség támogatásával a templomban, ahol a Kálvin Kórus, a és a Majosházi Kórus részvételével sikerült színvonalas műsort szerveznünk kb. 100 fő részére.

2 2 Adományok összesítése a Hospice Ház javára 2013 évben Önkéntes tevékenységek 1. Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok A Magyar Református Szeretetszolgálat által létrehozott Szeretethíd programhoz Szolgálatunk május 24-én és 25-én temető takarítási munka felvállalásával csatlakozott. Ezen kívül diakónustársainkkal áprilisban, augusztusban és szeptemberben is végeztünk temetőtakarítási, kertészeti munkákat. A Diakónia munkatársai egész évben, folyamatosan ellátják a konténerek és a komposztálók körüli teendőeket, ezzel is segítve a temető kulturált környezetének megteremtését. 2., Méltóság mezeje program Az önkéntesek és diakónusok a rendezvény szervezésében, lebonyolításában, a nárcisz virágágyások megépítésében, ültetésekben vettek részt. 3., Hospice Ház építése Az önkéntesek a hospice ház beruházásában az alábbi tevékenységekben vettek részt, telek kimérése, áramvételi hely kiépítése, ideiglenes kerítés építése, alapozási munkálatokban, az építési terület kitakarításában, az elkészült falak téliesítésében vettek részt. Önkéntes munkaóra 2013 évben: 163 fő által 815 óra volt.

3 3 Kulturális tevékenységek 1. Méltóság mezeje szemléletformáló program A programsorozatot a Magyar Hospice Alapítvány indította még 2007-ben, célja az volt, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a haldokló daganatos betegek gondozása, a hospice ellátás, nem csak intézményi, hanem a beteg saját otthonában is megtörténhet. A betegeknek joguk van akár az otthoni környezetben is emberhez méltóan eltávozni. A programsorozat két központi nyilvános rendezvénye a nárciszok ültetéséhez és virágzásához kapcsolódik. A nárcisz a rákbetegeket gondozó szervezetek gyakori szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője. A program által elért célcsoport elsődlegesen a gyermekek korosztálya, hiszen általuk a családjuk és szűkebb környezetük is megismerkedhet a hospice szemlélettel. A programokon a gyermekek közreműködésével futó- és sportversenyeket, irodalmi-zenés műsorokat szervezünk, településenként megépítjük a nárcisz virágágyásokat a későbbiekben azok gondozását az iskolák magukra vállalják egyesületünkkel közösen. A nárciszos logót viselő gyerekek és események láttán egyértelműen beazonosítható a hospice mozgalom, célunk, hogy beépüljön a köztudatba a virágok által közvetített üzenet április 5-én Dunaharasztiban a Baktay Ervin Gimnáziummal közösen megépítettük az 5. nárciszágyásunkat és a Gimnázium énekkarával, a Nem adom fel együttes részvételével műsort szerveztünk a diákok számára április 19-én Szigetszentmiklóson megszerveztük az első Nárcisz sétánkat 6 középiskola diákjaival, a Sportcsarnokban az önkéntes tevékenység bemutatására meghívtuk a magyarországi szeretetszolgálatok képviselőit június 1-én Délegyházára kerékpártúrát szerveztünk a Gyereknap alkalmából, délután folyamán csatlakoztunk a Vállalkozók a Majosházi Gyermekekért Alapítvány programjához október 11-én Szigethalmon a Szent István Általános Iskola gyermekeivel együttműködve önkéntesek segítségével megépítettük a 6. nárcisz virágágyásunkat október 11-én Majosházán a Hospice Világnap alkalmával kulturális programot szerveztünk és a hospice házunk udvarán átadtuk a 7. nárciszvirágágyást. 2., Majosházi Nyár A Majosházi nyár programsorozat célja a szünidőben gyermekeink részére tartalmas programok megrendezése. Ezen programokat az Önkormányzat segítségével a helyi civil szervezetek szervezik meg. Az idei évben augusztus 24-én aszfaltrajz-versenyt és kézműves foglalkozást szerveztünk a majosházi gyermekeknek. II., Az otthoni hospice ellátás adatai: Az év folyamán 80 (31 nő, 49 ffi) főnél teljesítettünk otthoni hospice ellátást. Vizitnap 2329, az ellátott hospice betegek közül a daganatos betegek aránya 99 %. A hospice ellátás átlagos gondozási ideje átlagosan 29 nap volt. Halálozási arányszám 99 %, ebből 70 %-a otthonában hunyt el. Leggyakoribb diagnózisok: tüdő-hörgő C fő, C fő, C61H0 5 fő, C56H0 4 fő, C fő, C20H0 4 fő, C64H0 3 fő, C fő, C fő, C5080 3fő, C fő, C19H0 3 fő.

4 4 OEP finanszírozott tevékenységek megoszlása: szakápolás 1531 fájdalomcsillapítás 480 gyógytorna 0 fizioterápia 0 szociális tevékenység 60 dietétika 36 mentálhigiénia 35 gyógyszerelés tervezése A hospice ellátásban foglalkoztatottak létszáma: Főállású munkatársak: - 1 fő adminisztrátor Kiegészítő foglalkozású munkatársak: - 1 fő hospice orvos, - 9 fő nővér, - 1 fő szociális munkás, - 1 fő mentálhigiénés szakember, - 1 fő dietetikus szakember, - 1 fő gyógytornász - 1 fő hospice koordinátor Tárgyévben a finanszírozás Ft volt, a tényleges ráfordítás Ft Tárgyi feltételek fejlesztése: A tárgyi eszközök beszerzését a évi 1 % adományból tudtuk biztosítani: III., Gyógyászati segédeszközök biztosítása Egyesületünk az országban egyedülállóan rendelkezik külföldi testvérgyülekezetektől adományba kapott - ápolási eszközökkel időszakban 878 esetben vették igénybe eszközeinket. A 2013-ban 129 fő 180 db eszközt kölcsönözött, (Ügyszám: 172 db) IV., Az Egyesület elnyert pályázatai évben 1., Nemzeti Együttműködési Alap NEA-TF-13-M címe: Ápolási eszközök kölcsönzése Elnyert támogatás: Ft A pályázat keretében az 1 fő adminisztrátor bruttó bérét és az épület rezsi költségét számoltuk el. Elszámolása megtörtént, a pályázat lezárásra került.

5 5 2., Nemzeti Együttműködési Alap NEA-TF-13-SZ-0095 címe: Méltóság mezeje és az önkéntesség Elnyert támogatás: Ft A pályázaton elnyert összeget a Méltóság mezeje programjainkra fordítottuk. A pályázat utófinanszírozott a támogatást 2014-ben kapjuk meg. 2., A Majosháza Község Önkormányzat: Civil szervezetek működési pályázata Mint minden évben, 2013-ban is pályázatot nyújtottunk be, az elnyert pályázati összegből - 100,000 Ft - a főállású munkatárs 1 havi bruttó bérének arányos részét biztosítottuk. V., Az Egyesület adminisztratív munkája 2013 évben - hospice ügyben 125 db levelezési ügyirat került feldolgozásra, - diakónia ügyben 507 db levelezési ügyirat került feldolgozásra, db eszközkölcsönzési irat került feldolgozásra - könyvelési tételek előkészítése 2500 db (banki és készpénzes) - Pályázatok - 4 db - előkészítése, beadása, elszámolása - tételhitelesítés, összesítés, másolás 2 példányban, egy pályázat sikertelen volt. - éves statisztikai jelentések KSH felé történő - eszköznyilvántartás kiadás, bevétel, leltár vezetése, telefonügyelet, szállítás, karbantartás, - 80 fő hospice beteg teljes dokumentációja (20-60 dokumentum betegenként az elrendelés függvényében), - 16 fő munkatárs személyi anyagának nyilvántartása. (diploma, reg.kártya, sz.ig., lakcím ny., taj-, adó-kártya, megállapodás-munkaszerződés, munka alkalmassági stb.) - OEP felé havi teljesítményjelentési kötelezettségek, - ISO minősítés dokumentációja, karbantartása, illetve megújítása, ban 3 közgyűlést tartottunk, 24 határozatot hozott a közgyűlés, ban 5 vezetőségi ülést tartottunk, 55 határozatot hozott a vezetőség A vezető tisztségviselők tiszteletd íjban nem r észesültek! Az általuk végzett munkaóra: a vezető koordinátor heti 40 óra, pénztáros heti 20 óra, titkár-elnökhelyettes havi 20 óra. Ez az idő egy 8 órás és két 4 órás főállású munkatárs idejét és bérét váltja ki. Egyesületünk tagja: 22 fő + 3 fő felügyelőbizottsági tag. Egyéb önkénteseink: 23 fő. A rendezvényeken támogatóink a helyi egyházak képviselői, gyülekezeti tagjai, majosházi civil szervezetek tagjai, téglajegy árusító önkénteseink száma: 35 fő. 1., Majosházai Hospice Ház VI., Egyesületünk jövőbeni tervei: 2014-ben a főépület falainak megvédése érdekében a zárófödém és a tetőszerkezet megépítését tervezzük, az adománygyűjtés a rendezvények által folyamatos. 2., Méltóság mezeje A Méltóság mezeje programunk által megismertetjük munkánkat, a hospice szellemiséget népszerűsítjük, 2014 szeptemberében Taksonyban és Szigetcsépen átadjuk a nárciszágyásunkat.

6 6

A Zselici Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület 2010. évi Közhasznúsági jelentése

A Zselici Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület 2010. évi Közhasznúsági jelentése A Zselici Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület 2010. évi Közhasznúsági jelentése Szenna, 2011. február 5. Orbán Balázs Elnök Az egyesület adatai A szervezet neve: A szervezet bejegyzésének ideje, száma:

Részletesebben

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány 2008. évről szóló közhasznúsági jelentése

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány 2008. évről szóló közhasznúsági jelentése A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány 2008. évről szóló közhasznúsági jelentése A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítványt a Fővárosi Bíróság az 1959. évi IV. tk. (Ptk) 74/A (4) bekezdése

Részletesebben

Ahospice-ellátás több mint húsz éve létezik

Ahospice-ellátás több mint húsz éve létezik 744 ASZKLEPION GYÓGYÍTÁS SZOCIOLÓGIA PSZICHOLÓGIA ZENE TÖRTÉNELEM ETIKA O RVOSLÁS ÉS TÁRSADALOM FILOZÓFIA GAZDASÁG IRODALOM JOG KOMMUNIKÁCIÓ SZELLEM ÉS KULTÚRA... A gyógyíthatatlan betegségek szimbóluma

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. március 28-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. március 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ munkájáról Előkészítette: Kádasné Öreg Julianna igazgató Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Véleményező Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány 2010. évről szóló közhasznúsági jelentése

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány 2010. évről szóló közhasznúsági jelentése A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány 2010. évről szóló közhasznúsági jelentése A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítványt a Fővárosi Bíróság az 1959. évi IV. tk. (Ptk) 74/A (4) bekezdése

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ZALAI DOMBSÁG TURIZMUSÁÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ------------------------------------------ Dr Nagy Árpád Dezsőné Elnök P:h: Kelt: Bázakerettye, 2011.01.31. TARTALOM 1. A szervezet

Részletesebben

Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyermekekért

Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyermekekért 1 Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyermekekért www.novolibro.hu/napraforgo 1046 Budapest Megyeri utca 226. földszint Telefon: 380-92-76 E-mail: napraforgo@novolibro.hu Adószám: 18104635-1-41-1 Bankszámlaszám:

Részletesebben

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK ALAKULÁSA TELEPÜLÉSÜNKÖN 2012. ÉVBEN

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK ALAKULÁSA TELEPÜLÉSÜNKÖN 2012. ÉVBEN SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK ALAKULÁSA TELEPÜLÉSÜNKÖN 2012. ÉVBEN Alsózsolca Város helyi adottságai 1 Alsózsolca Borsod Abaúj - Zemplén megyében, Miskolc Megyei jogú várostól 10 km-re

Részletesebben

BESZÁMOLÓ 2011. ÉVRŐL

BESZÁMOLÓ 2011. ÉVRŐL Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 06-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből A képviselő-testület Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testület 8/2012.

Részletesebben

Hatékonyan működő és együttműködő civil szervezetek a Dél-Dunántúli Régióban

Hatékonyan működő és együttműködő civil szervezetek a Dél-Dunántúli Régióban Hatékonyan működő és együttműködő civil szervezetek a Dél-Dunántúli Régióban A programban résztvevő szervezetek bemutatása A program a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósult meg Pécs, 2010

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április havi ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április havi ülésére Siófok Város Gondozási Központja 8600 Siófok, Korányi S. u. 1/a Telefon: 84-311-013 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014-03-20. Dr. Pavlek Tünde jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

Beszámoló a Szociális Szolgálat 2012 évi tevékenységéről

Beszámoló a Szociális Szolgálat 2012 évi tevékenységéről Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületi Önkormányzat SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT 1221 Budapest Anna u. 10. Email: kapcsolat@szocszolg22.hu; vezeto@szocszolg22.hu www.szocszolg22.hu Beszámoló a Szociális Szolgálat

Részletesebben

Melléklet Keszthely Város Önkormányzata Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának módosítása (A 2004. évben elfogadott és 2007. áprilisában, 2009. decemberében, 2011. novemberében módosított alapkoncepció

Részletesebben

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó. 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó. 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 2 Bevezetés Az önkormányzat gyermekvédelmi feladatait a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Wojtyla Ház Szociális Ellátó és Szolgáltató Nonprofit Kft. 2011. évi közhasznú beszámolója

Wojtyla Ház Szociális Ellátó és Szolgáltató Nonprofit Kft. 2011. évi közhasznú beszámolója Wojtyla Ház Szociális Ellátó és Szolgáltató Nonprofit Kft 2011. évi közhasznú beszámolója A Szent Anna Porta Szolgáltató Közhasznú Társaság 2005. március 16-án alakult, Cégbírósági bejegyzésének száma:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Családsegítő és Gyermekjóléti

Részletesebben

~2.J. számú előterjesztés

~2.J. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~2.J. számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ 2014. évi tevékenységéről

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Kiegészítő melléklet a Tölösi Péter Alapítvány 2013. évi működéséről I. Általános információk: -------------------------------- Az alapítvány 1990-ben alakult. Célja a pécsi gyermekklinika onkológiai osztályán

Részletesebben

EGYÜTT A DAGANATOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY 6200 Kiskőrös, Mező u. 16. Adószám: 18356076-1-03 Bírósági bejegyzés száma: Pk. 61.038/1999/2.

EGYÜTT A DAGANATOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY 6200 Kiskőrös, Mező u. 16. Adószám: 18356076-1-03 Bírósági bejegyzés száma: Pk. 61.038/1999/2. EGYÜTT A DAGANATOS GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY 6200 Kiskőrös, Mező u. 16. Adószám: 18356076-1-03 Bírósági bejegyzés száma: Pk. 61.038/1999/2. 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Elfogadta a 2012. május 4-én

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2014. évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2014. évi tevékenységéről Szakmai beszámoló a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2014. évi tevékenységéről Működés: Szövetségünk 2014-ben a következő feltételekkel kezdte működését: A Fővárosi Önkormányzat a Sportszékházban

Részletesebben

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Kétegyházi Intézményegysége 2012. évi szakmai beszámolója

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Kétegyházi Intézményegysége 2012. évi szakmai beszámolója A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Kétegyházi Intézményegysége 2012. évi szakmai beszámolója Készítette: dr. Rakuszné Villám Mária intézményegység- vezető Beszámolóm a Gyulai

Részletesebben

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés

Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Önkéntes jó gyakorlatok gyűjtése Bevezetés Az Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület csatlakozik a Hajdú-Bihar megyei Életfa Önkéntes Centrum kezdeményezéséhez, melyben jó gyakorlatok összegyűjtését

Részletesebben

Siketvakok Országos Egyesülete

Siketvakok Országos Egyesülete Siketvakok Országos Egyesülete KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. Kelt: 2009. február 10. 1 T A R T A L O M 1. A szervezet alapadatai 2. a) Számviteli beszámoló b) A költségvetési támogatás felhasználása c)

Részletesebben

V. GIESSWEIN SÁNDOR SZOLIDARITÁSI PROGRAM. V/1 Szolidaritási és szociális program a tataiakért. Szociális igények

V. GIESSWEIN SÁNDOR SZOLIDARITÁSI PROGRAM. V/1 Szolidaritási és szociális program a tataiakért. Szociális igények A 2008-BAN KÉSZÜLT MAGYARY TERV FELÜLVIZSGÁLATA ÉS ÚJ CÉLKITŰZÉSEK MEGFOGALMAZÁSA figyelembe véve a Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2010-14-es gazdasági programjában foglaltakat is V. GIESSWEIN

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Délegyháza Község Önkormányzatának 2010. évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak ellátásáról

BESZÁMOLÓ. Délegyháza Község Önkormányzatának 2010. évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak ellátásáról BESZÁMOLÓ Délegyháza Község Önkormányzatának 2010. évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak ellátásáról Tisztelt Képviselő-testület! A törvény kötelezi az önkormányzatot, hogy minden év május 31.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. december 31-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. december 31-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 180. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. december 31-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása és a Kistérségi Fejlesztési Tanács 2009. évi tevékenységéről A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása 2009-ben ötödik, teljes évi tevékenységét zárta.

Részletesebben

Beszámoló a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ tevékenységéről, a társulási megállapodás alapján végzett munkáról

Beszámoló a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ tevékenységéről, a társulási megállapodás alapján végzett munkáról Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ 9330 Kapuvár, Dr. Lumniczer Sándor u. 12. E-mail: nyitottkapuvar@tszszk.hu Tel: 06-96/595-088 Fax: 06-96/595-089 Beszámoló a Nyitott Kapu-Vár Térségi

Részletesebben

Hospice betegellátás 2013 - a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület felmérése alapján

Hospice betegellátás 2013 - a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület felmérése alapján Hospice betegellátás 2013 - a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület felmérése alapján Összeállította: Dr. Hegedűs Katalin és Munk Katalin Magyar Hospice-Palliatív Egyesület www.hospice.hu A Magyar Hospice-Palliatív

Részletesebben

Z a l a k a r o s K i s t é r s é g T ö b b c é l ú T á r s u l á s S z o c i á l i s A l a p e l l á t ó K ö z p o n t 8749 Zalakaros Zrínyi u 2

Z a l a k a r o s K i s t é r s é g T ö b b c é l ú T á r s u l á s S z o c i á l i s A l a p e l l á t ó K ö z p o n t 8749 Zalakaros Zrínyi u 2 Z a l a k a r o s K i s t é r s é g T ö b b c é l ú T á r s u l á s S z o c i á l i s A l a p e l l á t ó K ö z p o n t 8749 Zalakaros Zrínyi u 2 Tel.: 93/340-737 Ikt. Sz: 25-8 / 2011 Tárgy: Beszámoló

Részletesebben