KTF-kérelem nyelve: 6. Az ügylet típusa A kérelem ténylegesen tervbe vett behozatalra vagy kivitelre besoroltatni:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KTF-kérelem nyelve: 6. Az ügylet típusa A kérelem ténylegesen tervbe vett behozatalra vagy kivitelre besoroltatni:"

Átírás

1 EURÓPAI KÖZÖSSÉG KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ TARIFÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS (KTF) IRÁNTI KÉRELEM 1. Kérelmező (teljes név és cím) Hivatalos bejegyzések Nyilvántartási szám: Telefonszám: Telefax-szám: Benyújtás helye: Benyújtás dátuma: év hónap nap Vámazonosító: KTF-kérelem nyelve: 2. Jogosult (teljes név és cím) (bizalmas) Szkennelendő képek: Igen, száma (db): Nem Kiadás dátuma: év hónap nap Telefonszám: Telefax-szám: Ügyintéző: Minták visszaadva: Vámazonosító szám: Fontos megjegyzés A kérelem aláírásával a kérelmező felelősséget vállal azért, hogy a kérelemben és a csatolt pótlap(ok)on megadott adatok a pontosak és hiánytalanok. A kérelmező hozzájárul ahhoz, hogy ezt a felvilágosítást és az esetleg szolgáltatott fényképeket, ábrákat, brosúrákat stb. az Európai Bizottság adatbázisában tárolják, és hogy 3. Vámügynök (megbízott) vagy képviselő (teljes név és cím) a szolgáltatott adatok a kérelmező által benyújtott, illetve a hatóság által melléklet (vagy mellékelendő) fényképeket, ábrákat, brosúrákat stb. is beleértve, amelyeket a 2. és 9. rovatban nem jelöltek meg bizalmasként, az Interneten keresztül közzétehetők. 4. A KTF ismételt kiadása A KTF ismételt kiadása iránti kérelem esetén kérjük kitölteni ezt a rovatot. Telefonszám: Telefax-szám:... Vámazonosító: 5. Vámnómenklatúra Kérjük feltüntetni, hogy az árut melyik nómenklatúrába kívánja 6. Az ügylet típusa A kérelem ténylegesen tervbe vett behozatalra vagy kivitelre besoroltatni: vonatkozik? Igen Nem Harmonizált Rendszer (HR) 7. Javasolt besorolás Kombinált Nómenklatúra (KN) Kérjük jelezze, hogy véleménye szerint hová kell az árut besorolni. TARIC... Export-visszatérítési nómenklatúra Egyéb (kérjük megadni): Az áru leírása Amennyiben szükséges, adja meg a termék pontos összetételét, az alkalmazott vizsgálat módszerét, az elvégzett gyártási műveleteket, a termék értékét (az összetevőket is beleszámítva), a termék felhasználási célját, szokásos kereskedelmi megnevezését, és készletek esetén a kiskereskedelmi forgalom számára szokásos kiszerelés módját. (Amennyiben szükséges, használjon külön lapot.)

2 9. Kereskedelmi megnevezés és kiegészítő információ * Kérjük adja meg, hogy az Ön által a kérelem 10. rovata szerint benyújtott vagy a hatóság által mellékelt (vagy mellékelendő) információk közül melyek kezelendőek bizalmasan. 10. Minták stb. Kérjük jelezze, hogy az alábbiak közül melyiket mellékelték a kérelemhez: áruismertető brosúra fénykép minta egyéb Kéri a minták visszaküldését? Igen Nem A kérelmezőre terhelhetők a vámhatóság részéről az elvégzett vizsgálatok, a szakértői vélemények vagy a minták visszaküldése miatt felmerülő különleges költségek. 11. Egyéb KTF kérelmek * és egyéb már kiadott KTF * Kérjük jelezze, ha azonos vagy hasonló termékek esetében egy másik vámhivatalnál vagy másik tagállamban már kérelmezte KTF kiadását, illetve kiadtak-e Önnek KTF-et. Igen Nem Ha igen, adja meg a részleteket és mellékelje a KTF fénymásolatát: Kérelmezés szerinti ország: Kérelmezés helye: Kérelmezés dátuma: év hónap nap Kérelmezés szerinti ország: Kérelmezés helye: Kérelmezés dátuma: év hónap nap 12. Egyéb jogosultaknak kiadott KTF-ek * Kérjük jelezze, ha tudomása van arról, hogy azonos vagy hasonló termékek esetében egyéb kérelmezőnek már kibocsátottak KTF-et. Igen Nem Ha igen, adja meg a részleteket: Kibocsátó ország: Kibocsátó ország: 13. Dátum és aláírás Hivatkozási szám: Dátum: év hónap nap Aláírás: Hivatalos bejegyzések: * Ha nem elég a hely, használjon külön lapot.

3 Európai Közösség Kötelező Tarifális Felvilágosítás (KTF) iránti kérelem Általános Tájékoztató Kérjük, olvassa el figyelmesen a KTF kérelem nyomtatványának kitöltése előtt 1. A nyomtatvány kitöltéséhez szükséges részletes ismertetőt a nyomtatvány hátoldalán találja meg 2. A Kötelező Tarifális Felvilágosítások az október 12-én kelt 2913/1992/EGK számú Tanácsi Rendelet, illetve az július 2-án kelt 2454/1993/EGK számú Bizottsági Rendelet előírásainak megfelelően kerülnek kiadásra. Ezen jogszabályok másolatai beszerezhetők: Európai Közösség Hivatalos Kiadványainak Irodája L-2985 Luxembourg rue Mercier 2. vagy a tagállamok terjesztő helyein. A fenti jogszabályok vonatkozó rendelkezései letölthetők az Adózás és Vámunió Főigazgatóság (DG TAXUD) hivatalos honlapjáról is A Kötelező Tarifális Felvilágosítás iránti kérelmet az október 12-én kelt 2913/1992/EGK számú Tanácsi Rendelet 12. cikk (7) bekezdésében foglaltak alkalmazása céljából lehet benyújtani 4. A KTF nem használható fel már megtörtént export-import ügylettel kapcsolatosan vagy akkor, ha a vámeljárás még folyamatban van 5. Minden termékre külön-külön kérelmet kell benyújtani 6. A KTF-t csak a jogosult illetve annak nevében és felelősségére eljáró megbízottja használhatja fel 7. A kérelem nyomtatvány 2. és 9. rovatában feltüntetett adatok bizalmasan kezelendők a szolgálati titokra vonatkozó előírásoknak megfelelően 8. A KTF határozat kiadása térítésmentes. Ha azonban külön költség merül fel az áru vizsgálatával, a beszerzett szakértői véleménnyel, vagy az árunak a kérelmezőhöz történő visszaküldésével kapcsolatban, akkor ezek költsége a kérelmezőre terhelhetők. 9. A vámhatóság megkövetelheti a csatolt dokumentumoknak az érintett tagállam hivatalos nyelvére (vagy egyik hivatalos nyelvére) történő lefordítását 10. Amennyiben a kérelem a valóságnak nem megfelelő, illetve hiányos adatokat tartalmaz a kiadott határozat visszavonható 11. További információ kapható az Adózás és Vámunió Főigazgatóság honlapján felsorolt vámhatóságoktól:

4 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ TARIFÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS ( KTF ) IRÁNTI KÉRELEM NYOMTATVÁNYHOZ Az alábbi részletes tájékoztató segítséget nyújt az július 2-án kelt 2454/93/EGK számú Bizottsági Rendelet 1/B mellékletét képező KTF kérelem nyomtatvány kitöltéséhez. A nyomtatvány rovatait kérjük nyomtatott nagy betűkkel kitölteni. Kérjük, gondosan olvassa el a nyomtatvány kitöltése előtt. 1. rovat Kérelmező (teljes név és cím) Kérelmező az a személy, aki által, vagy akinek a nevében KTF kérelem került benyújtásra a vámhatósághoz. Kérjük, töltse ki ezt a rovatot, mielőtt megkezdi a 2. rovat kitöltését. A kérelmező neve és címe (beleértve az címet is, ha van ilyen) 5 sor, maximum 175 karakter. Az cím előtt Kérjük, feltüntetni cím : Telefonszám (ajánlott): egy sor maximum 25 karakter Fax szám (ajánlott) egy sor maximum 25 karakter Vámazonosító szám (ajánlott): adja meg a vámhatóság által kiadott egyedi azonosító számot egy sor maximum 25 karakter 2. rovat Jogosult (teljes név és cím) Jogosult az a személy, akinek a nevére a kötelező érvényű tarifális felvilágosítás kibocsátásra került. Kérjük, töltse ki ezt a rovatot, mielőtt megkezdi a 3. rovat kitöltését. A jogosult neve és címe (beleértve az címet is, ha van ilyen) 5 sor, maximum 175 karakter. Az cím előtt Kérjük, feltüntetni cím : Telefonszám (ajánlott): egy sor maximum 25 karakter Fax szám (ajánlott): egy sor maximum 25 karakter Vámazonosító szám (ajánlott): adja meg a vámhatóság által kiadott egyedi azonosító számot egy sor maximum 25 karakter 3. rovat Megbízott vagy képviselő (teljes név és cím ) (a rovat kitöltése választható) Akkor töltse ki ezt a rovatot, ha meg kíván nevezni olyan megbízottat vagy képviselőt, aki a vámeljárás során a jogosult nevében fogja benyújtani a KTF-t, ellenkező esetben hagyja üresen és folytassa a kitöltést a 4. rovattal. A megbízott vagy képviselő neve és címe (beleértve az címet is, ha van ilyen) 5 sor, maximum 175 karakter. Az cím előtt Kérjük, feltüntetni cím : Telefonszám (ajánlott): egy sor maximum 25 karakter Fax szám (ajánlott): egy sor maximum 25 karakter Vámazonosító szám (ajánlott): adja meg a vámhatóság által kiadott egyedi azonosító számot egy sor maximum 25 karakter

5 4. rovat A KTF ismételt kibocsátása (a rovat kitöltése választható, de ha kitöltésre kerül, minden adatot kötelezően meg kell adni) A KTF határozat a jelenlegi szabályozás szerint 6 évig érvényes. Amennyiben Ön már jogosultja egy KTF-nek, amelynek az érvényessége már lejárt vagy rövidesen le fog járni, és e határozat újrakiadását kérelmezi, kérjük, töltse ki ezt a rovatot, ellenkező esetben hagyja üresen és folytassa a kitöltést az 5. rovattal. KTF azonosító szám: írja be annak a KTF-nek az azonosító számát, amelynek a jogosult az újrakiadását kéri. Az első két számjegy annak az országnak a kétjegyű ISO kódját jelöli, ahol a határozatot kiadták. A fennmaradó 20 karaktert az illetékes kiadó vámszerv rendeli hozzá az egyedi azonosító számhoz. érvényesség kezdete : írjon be négy számjegyet az évre, két számjegyet a hónapra és két számjegyet a napra, amely dátumtól az eredeti KTF érvényes volt nómenklatúra kód: írjon be maximum 22 pozíciót 5. rovat Vámnómenklatúra Kérjük, jelölje meg a vonatkozó négyzetbe x-szel, hogy az áruosztályozáshoz melyik Nómenklatúra alkalmazását kéri. Ha a kívánt Nómenklatúra a listán nem szerepel, adja meg a vonatkozó Nómenklatúrát. Legyen figyelemmel arra, hogy a KTF kiadása csak a Harmonizált Rendszeren alapuló Nómenklatúrán történhet. A Harmonizált Rendszer (HR) világszerte 6 számjegyes vámtarifaszámot jelent. A Kombinált Nómenklatúrát (KN) az Európai Unióban 8 számjegyes vámtarifaszámmal alkalmazzák. A TARIC EU szinten a 9. és a 10. nómenklatúra kód pozíciót jelenti, ahol ezek a pozíciók tarifális és nem tarifális intézkedéseket jelölnek, mint pl. felfüggesztések, kvóták, antidömping vámok stb. Az Export Visszatérítési Nómenklatúra a mezőgazdasági támogatásokkal függ össze. Ha bármilyen kétsége van az alkalmazni kívánt Nómenklatúrával kapcsolatban, forduljon az illetékes vámhatósághoz. 6. rovat Ügylettípus A megfelelő négyzetbe jelölje meg x-szel, hogy a kérelem ténylegesen tervezett export vagy import ügyletre vonatkozik. 7. rovat Javasolt áruosztályozás Kérjük, jelölje meg azt a nómenklatúra kódot, ahová véleménye szerint az árut osztályozni kell. A kód maximum 22 pozíciót tartalmazhat. 8. rovat Áruleírás Kérjük, adja meg az áru olyan részletes leírását, amely lehetővé teszi annak azonosítását és besorolását a vámnómenklatúrába. Adjon meg minden részletet az áru összetételéről, és az alkalmazott vizsgálatok módszeréről, amelyekkel a megfelelő áruosztályozást megállapította. Ez a rovat maximum karakterrel kitölthető szabad mezőt tartalmaz. Minden bizalmasan kezelendő adatot a 9. rovatban tüntessen fel.

6 9. rovat Kereskedelmi megnevezés és további információk (a rovat kitöltése választható) Kérjük, itt tüntessen fel minden olyan adatot, amelynek bizalmas kezelését kívánja beleértve a márkajelzéseket és az áruk modell számát Bizonyos esetekben - beleértve azokat az eseteket, amikor mintákat csatoltak -, a vámhatóság fényképeket készíthet (pl. a mintákról), vagy vizsgálatot kérhet a laboratóriumtól. Kérjük, jelölje meg egyértelműen, hogy az ilyen fényképek, analízis eredmények egészben vagy részben bizalmasan kezelendők. Bármely olyan információ, amelynek bizalmas kezelését nem kérte, közzé lesz téve az interneten elérhető EBTI adatbázisban. Ez a rovat maximum karakterrel kitölthető szabad mezőt tartalmaz. 10. rovat Minták stb. (a rovat kitöltése választható) Kérjük, jelezze, ha a kérelméhez áruismertetőt, mintát, brosúrát, fényképet vagy más egyéb olyan dokumentumot csatolt, amely a vámhatóság segítségére lesz a kérelem elbírálásában. A vonatkozó négyzetben jelöljön meg egy x-et. Ha mintát is csatolt, jelölje meg x-szel, hogy azok visszaküldését kéri-e? 11. rovat Egyéb KTF kérelmek illetve meglevő KTF-ek Kérjük, tüntesse fel a részletes adatokat, ha a jogosult azonos vagy hasonló áru(k)ra más vámszervnél vagy más tagállamban már kérelmezte KTF kiadását, vagy a jogosult részére már adtak ki KTF-t hasonló vagy azonos áru(k)ra. Ha nem elég a hely kérjük külön lap használatát. Írjon x-et a megfelelő négyzetbe, ha már volt KTF kérelme. Ha az igen négyzetet töltötte ki, kérjük, töltse ki a kötelező részt a kérelem országa: írja be az ország kétjegyű ISO kódját (lásd 1.sz.lábjegyzet) benyújtásának helye: írja be a vámszerv megnevezését (maximum 35 karakter) a benyújtás ideje: írjon be négy számjegyet az évre, két számjegyet a hónapra és két számjegyet a napra a rovat kitöltése választható, ha olyan benyújtott kérelme van, amire még nem adtak ki KTF határozatot a rovat kitöltése kötelező, ha kérelemre már kiadtak KTF határozatot KTF azonosító szám: írja be a KTF azonosító számát. Az első két karakter annak az országnak a kétjegyű ISO kódját jelöli, ahol a határozatot kiadták. A fennmaradó 20 karaktert az illetékes kiadó vámszerv rendeli hozzá az egyedi azonosító számhoz. érvényesség kezdete: írjon be négy számjegyet az évre, két számjegyet a hónapra és két számjegyet a napra nómenklatúra kód: írjon be maximum 22 pozíciót 12. rovat Más jogosultak részére kiadott KTF határozatok Ha tudomása van azonos vagy hasonló áru(k)ra más jogosultak részére kiadott KTF határozat(ok)ról, a részleteket itt adja meg. Ha nem elég a hely, kérjük külön lap használatát. Kiadott KTF határozatokra vonatkozó információk az EBTI adatbázisban lekérdezhetők:

7 Kérjük, jelölje meg x-szel a megfelelő négyzetbe, ha tudomása van más KTF határozatokról. Ha az igen négyzetet jelölte meg x-szel a z alábbi információ közlése ajánlott kibocsátó ország : írja be a kétjegyű ISO kódot (lásd az 1.sz. lábjegyzetet) KTF azonosító szám: a két első karakter a kibocsátó ország kétjegyű ISO kódja, a további maximum 20 karakter az illetékes vámhatóság által hozzárendelt egyedi azonosító szám érvényesség kezdete: írjon be négy számjegyet az évre, két számjegyet a hónapra és két számjegyet a napra nómenklatúra kód: írjon be maximum 22 pozíciót 13. rovat Dátum és aláírás Miután leellenőrizte a kérelem pontos és hiánytalan kitöltését írja alá és adja meg a pontos dátumot. Ha külön lapot is használt, azt is írja alá és vezesse rá a pontos dátumot. hivatkozási szám (választható): ha van önnek nyilvántartási száma, adja meg itt (egy sor maximum 35 karakter) dátum: írjon be négy számjegyet az évre, két számjegyet a hónapra és két számjegyet a napra 1. sz. lábjegyzet ISO 3166 ország kódok AT=Ausztria, BE=Belgium, CY=Ciprus*, CZ=Cseh Köztársaság*, DE=Németország, DK=Dánia, EE=Észtország*, ES=Spanyolország, FI=Finnország, FR=Franciaország, GB=Egyesült Királyság, GR=Görögország, HU=Magyarország*, IE=Írország, IT=Olaszország, LT=Litvánia*, LU=Luxemburg, LV=Lettország*, MT=Málta*, NL=Hollandia, PL=Lengyelország*, PT=Portugália, SE=Svédország, SI=Szlovénia*, SK=Szlovákia* * május 1-től

KTF. Kötelező Tarifális április 16. Herédi János 1

KTF. Kötelező Tarifális április 16. Herédi János 1 KTF Kötelező Tarifális Felvilágosítás Herédi János 1 A KTF általános jellemzői A Közösségi Vámkódex 11. cikke alapján a vámhatóságtól bárki kérhet felvilágosítást a vámjogszabályok alkalmazásával kapcsolatosan,

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.4.8. C(2016) 2002 final ANNEXES 1 to 2 MELLÉKLETEK a következőhöz: A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete a 952/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletnek

Részletesebben

Az áruosztályozás és megjelenése más közterhekben

Az áruosztályozás és megjelenése más közterhekben Az áruosztályozás és megjelenése más közterhekben Az áruosztályozás nemcsak vámkérdés! 1 Kereskedelmi Vámtarifa EU Közös Vámtarifája EU Integrált Közösségi Vámtarifája TARIC rendszer Áruosztályozás alkalmazása

Részletesebben

A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete (EU) / MELLÉKLETEK. a következőhöz: A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete

A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete (EU) / MELLÉKLETEK. a következőhöz: A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.12.17. C(2015) 9248 final ANNEXES 1 to 13 A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete (EU) / MELLÉKLETEK a következőhöz: A Bizottság felhatalmazáson alapuló rendelete

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.127.08.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

Jogcímkód: Általános tudnivalók

Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A juh és kecske állatállomány elektronikus jelölése kapcsán a 79/2011. (VIII. 3.) VM rendelet alapján benyújtott támogatási kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.131.01.01 Általános tudnivalók

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01

Részletesebben

Vám visszatérítésére Vámjogi helyzet igazolása. A/3, 4 lap. A/7, 4 lap

Vám visszatérítésére Vámjogi helyzet igazolása. A/3, 4 lap. A/7, 4 lap Európai uniós nyomtatványok A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának engedélyével a VIVA Média Holding gondoskodott az úniós csatlakozás után szükséges európai uniós nyomtatványok gyártásáról.

Részletesebben

SEGÉDLET. A támogatási év minden év április 1-jétől, következő év március 31-éig tart és négy tárgynegyedévből áll.

SEGÉDLET. A támogatási év minden év április 1-jétől, következő év március 31-éig tart és négy tárgynegyedévből áll. SEGÉDLET a tenyészkoca állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0632 számú Kifizetési kérelem, valamint N0633 számú Tartási hely adatok Kifizetési kérelemhez nyomtatványok helyes kitöltéséhez

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Javasoljuk, hogy a kérelem csomagot tértivevényes ajánlott küldeményként adja postára. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza át

Részletesebben

II. Az import engedélyre vonatkozó tudnivalók

II. Az import engedélyre vonatkozó tudnivalók This page can only be read in Magyar. II. Az import engedélyre vonatkozó tudnivalók 1.) Az import engedélyek kérelmezése Az AGRIM engedélyt kizárólag Behozatali kérelem adatlapon (AGRIM) lehet kérelmezni.

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása intézkedés kifizetési kérelmének kitöltéséhez 1. A formanyomtatványok kitöltése előtt kérjük, alaposan tanulmányozza

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a 2004-2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a 2004-2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2004-2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez A támogatás igényléséhez a Területalapú támogatások főlap és a Területalapú támogatások betétlap

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó MAGYAR KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL T á j é k o z t a t ó egyes textil- és ruházati termékek importjának 2015. január 1-jétől érvényes autonóm szabályozásáról Észak-Korea, Fehéroroszország Felhívjuk

Részletesebben

Útmutató a VIES regisztrációhoz

Útmutató a VIES regisztrációhoz Útmutató a VIES regisztrációhoz A lenti folyamatleírás feltételezi a szükséges nyomtatványok elektronikus úton történő beadásához szükséges hozzáférést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Első lépés Kérjük,

Részletesebben

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges.

Kitöltési útmutató. - Szaktanácsadás és a szakképzés jogcím tekintetében csak jogutódlás lehetséges. 2. számú melléklet Kitöltési útmutató a Jogutódlás megállapítása/kötelezettség átadás jóváhagyása iránti kérelem egyes ÚMVP és HOP beruházási jogcímek esetében c. formanyomtatvány kitöltéséhez Fontos tudnivalók:

Részletesebben

A NAV eszközei a kínai áruforgalom magyarországi vámkezelésének felgyorsítására. Bakai Kristóf Péter pénzügyőr ezredes Vámszakmai szakfőigazgató

A NAV eszközei a kínai áruforgalom magyarországi vámkezelésének felgyorsítására. Bakai Kristóf Péter pénzügyőr ezredes Vámszakmai szakfőigazgató A NAV eszközei a kínai áruforgalom magyarországi vámkezelésének felgyorsítására Bakai Kristóf Péter pénzügyőr ezredes Vámszakmai szakfőigazgató Egy övezet, egy út Az Európai Unió minden tagállamában egységes

Részletesebben

II. Egyes pénzforgalmi nyomtatványok mintája

II. Egyes pénzforgalmi nyomtatványok mintája 33830 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 211. szám II. Egyes pénzforgalmi nyomtatványok mintája 1. Átutalási megbízás-minta M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 211. szám 33831 2. Hatósági átutalási megbízás-minta

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a tárgyi eszköz cseréjére vonatkozó bejelentéshez a 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet 23. (1) c) pontja alapján

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a tárgyi eszköz cseréjére vonatkozó bejelentéshez a 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet 23. (1) c) pontja alapján KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a tárgyi eszköz cseréjére vonatkozó bejelentéshez a 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet 23. (1) c) pontja alapján (Bejelentés tárgyi eszköz cseréjéről formanyomtatvány kitöltési útmutatója)

Részletesebben

SEGÉDLET. a baromfi állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0411 számú Kifizetési kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez

SEGÉDLET. a baromfi állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0411 számú Kifizetési kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez Általános információ SEGÉDLET a baromfi állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0411 számú Kifizetési kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez 1. A kifizetési kérelem benyújtása előtt célszerű

Részletesebben

SEGÉDLET. a sertés állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0409 számú Kifizetési kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez

SEGÉDLET. a sertés állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0409 számú Kifizetési kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez Általános információ SEGÉDLET a sertés állatjóléti támogatások igénybevételéhez szükséges N0409 számú Kifizetési kérelem nyomtatvány helyes kitöltéséhez 1. A kifizetési kérelem benyújtása előtt célszerű

Részletesebben

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma: Kérelem benyújtásának időpontja: Kérelmet átvevő vámszerv megnevezése, aláírása: KÉRELEM vámhatósági nyilvántartásba vételhez a kereskedelmi gázolaj utáni adó-visszaigénylés érvényesítéséhez Új kérelem

Részletesebben

A TANÁCS 2658/87/EGK RENDELETE (1987. július 23.) a vám- és a statisztikai nómenklatúráról, valamint a Közös Vámtarifáról (HL L 256, , o.

A TANÁCS 2658/87/EGK RENDELETE (1987. július 23.) a vám- és a statisztikai nómenklatúráról, valamint a Közös Vámtarifáról (HL L 256, , o. 1987R2658 HU 01.01.2000 002.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A TANÁCS 2658/87/EGK RENDELETE (1987. július 23.) a

Részletesebben

Kitöltési útmutató a D4401-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kifizetési kérelem Főlaphoz

Kitöltési útmutató a D4401-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kifizetési kérelem Főlaphoz Kitöltési útmutató a D4401-01 Őshonos állatfajták megőrzése Kifizetési kérelem Főlaphoz A nyomtatványon az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági

Részletesebben

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

Az adatszolgáltatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az adóévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni.

Az adatszolgáltatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az adóévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. Kitöltési útmutató a 14K83 jelű, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatszolgáltatása az általa a magánszemélynek kifizetett támogatásokról elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A személyi

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01)

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ működési előleg kifizetési kérelem (D0721-01) TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D0721-01 MŰKÖDÉSI ELŐLEG KIFIZETÉSI KÉRELEM... 5 2 Általános tudnivalók 1. A kérelem formanyomtatványának

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, július 4. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, július 4. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. július 4. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2016/0198 (COD) 10904/16 ADD 1 MIGR 128 CODEC 1018 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2016. június 30. Címzett: az

Részletesebben

K5600/K5601Támogatási kérelem Főlap

K5600/K5601Támogatási kérelem Főlap KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2005-ös támogatási évi anyatehéntartás támogatás igényléséhez szükséges K5600/K5601 Támogatási kérelem Főlaphoz és K5602 Támogatási kérelem Betétlaphoz Fontos! Anyatehéntartás támogatási

Részletesebben

C 385 Hivatalos Lapja

C 385 Hivatalos Lapja Az Európai Unió C 385 Hivatalos Lapja 61. évfolyam Magyar nyelvű kiadás Tájékoztatások és közlemények 2018. október 25. Tartalom II Közlemények AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

Adatlap. Merck Tanulmányi Támogatás a 2014/2016. tanévre. 1. Személyes adatok: 1.1 A pályázatot benyújtó személyi adatai: Születési hely: Név:

Adatlap. Merck Tanulmányi Támogatás a 2014/2016. tanévre. 1. Személyes adatok: 1.1 A pályázatot benyújtó személyi adatai: Születési hely: Név: Beadási határidő: 2014. október 1. 2 eredeti példányban kell benyújtani! Kérjük, hogy kitöltés előtt figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatót! Adatlap Merck Tanulmányi Támogatás a 2014/2016. tanévre

Részletesebben

Pályázati adatlap. Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év. Foglalkozás:

Pályázati adatlap. Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év. Foglalkozás: Pályázati adatlap Rotary Mosonmagyaróvár Tanulmányi Támogatás 2017.év 1. A pályázó adatai 1.1 A pályázatot benyújtó személyi adatai: Anyja leánykori neve: Levelezési cím: Email cím (ha van): Születési

Részletesebben

Érvényes: január 27-től.

Érvényes: január 27-től. Kitöltési útmutató Zárjegy megrendelőlap című J10/1 elektronikus nyomtatvány KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009 - verzió 1.0 Érvényes: 2009. január 27-től. 1. oldal; összesen: 11 Kitöltési útmutató a Zárjegy

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető!

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Kitöltési útmutató a 18K37 jelű, a munkáltató adatszolgáltatása az általa munkavállalónak lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy a kincstár közvetítésével nyújtott kölcsön 2018. évben elengedett összegéről

Részletesebben

19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 19TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 13K90 jelű, a befektetési szolgáltató adatszolgáltatása értékpapír átruházásáról elnevezésű nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 13K90 jelű, a befektetési szolgáltató adatszolgáltatása értékpapír átruházásáról elnevezésű nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 13K90 jelű, a befektetési szolgáltató adatszolgáltatása értékpapír átruházásáról elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény

Részletesebben

MELLÉKLETEK I III. MELLÉKLET. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

MELLÉKLETEK I III. MELLÉKLET. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.4.24. C(2015) 2619 final ANNEXES 1 to 3 MELLÉKLETEK I III. MELLÉKLET a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE a kábítószer-prekurzorokról

Részletesebben

67/2004. (IV. 28.) GKM rendelet

67/2004. (IV. 28.) GKM rendelet 67/2004. (IV. 28.) GKM rendelet az áruk, szolgáltatások és anyagi értéket képviselő jogok országhatárt, illetve vámhatárt átlépő kereskedelméről szóló 110/2004. (IV. 28.) Korm. rendelet végrehajtásáról

Részletesebben

2 eredeti példányban kell benyújtani! Kérjük, hogy kitöltés előtt figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatót! Beadási határidő: 2015. október 1.

2 eredeti példányban kell benyújtani! Kérjük, hogy kitöltés előtt figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatót! Beadási határidő: 2015. október 1. 2 eredeti példányban kell benyújtani! Kérjük, hogy kitöltés előtt figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatót! Beadási határidő: 2015. október 1. Adatlap Merck Tanulmányi Támogatás a 2015/2017 tanévre

Részletesebben

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3 Kitöltési útmutató a 14K37 jelű, a munkáltató adatszolgáltatása az általa munkavállalónak lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy a kincstár közvetítésével nyújtott kölcsön 2014. évben elengedett összegéről

Részletesebben

13/13. kötet HU. Az Európai Unió Hivatalos Lapja

13/13. kötet HU. Az Európai Unió Hivatalos Lapja 113 31994D0023 L 17/34 AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK HIVATALOS LAPJA 1994.1.20. A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (1994. január 17.) az európai műszaki engedélyre vonatkozó közös eljárási szabályokról (94/23/EK) AZ EURÓPAI

Részletesebben

Tájékoztató az autonóm vámfelfüggesztésekről és vámkontingensekről

Tájékoztató az autonóm vámfelfüggesztésekről és vámkontingensekről Tájékoztató az autonóm vámfelfüggesztésekről és vámkontingensekről A közösségi feldolgozóipar fejlődésének, a termelékenység és a versenyképesség növekedésének elősegítése céljából az Európai Unió az autonóm

Részletesebben

Tisztelt Felhasználó!

Tisztelt Felhasználó! Tisztelt Felhasználó! A csoportos beszedési megbízáson, a Szerződő fél azonosítója a kedvezményezetnél rovatban a számlán szereplő, szerződéses folyószámla számot kell megadnia. Az azonosító 12 számjegyből

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a 2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. a 2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 2005-ös támogatási évben benyújtható területalapú támogatási kérelem kitöltéséhez 1. A támogatás igényléséhez szükséges: K0051 Területalapú támogatás 2005 Főlap, K0052 és/vagy K0053

Részletesebben

MELLÉKLET I. MELLÉKLET AZ ÚJ ÉLELMISZERRÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉSRE IRÁNYULÓ KONZULTÁCIÓS KÉRELMET KÍSÉRŐ LEVÉL MINTÁJA

MELLÉKLET I. MELLÉKLET AZ ÚJ ÉLELMISZERRÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉSRE IRÁNYULÓ KONZULTÁCIÓS KÉRELMET KÍSÉRŐ LEVÉL MINTÁJA HU MELLÉKLET I. MELLÉKLET AZ ÚJ ÉLELMISZERRÉ TÖRTÉNŐ MINŐSÍTÉSRE IRÁNYULÓ KONZULTÁCIÓS KÉRELMET KÍSÉRŐ LEVÉL MINTÁJA A tagállam illetékes szerve Dátum: Tárgy: Konzultációs kérelem a(z) új élelmiszerré

Részletesebben

JOGI HÍRLEVÉL 2012/3. Ecovis Holding Budapest

JOGI HÍRLEVÉL 2012/3. Ecovis Holding Budapest WWW.ECOVIS.HU WWW.ECOVIS.COM Tartalom HÓNAP témája: Üzleti partnerek közösségi adószámának megerősítése Dr. Balogh Péter Róbert ügyvéd, senior partner, irodavezető Dr. Jean Kornél ügyvéd, senior partner

Részletesebben

MUNKAANYAG. Herédi János. A TARIC rendszeralkalmazásának szabályai. A követelménymodul megnevezése: Áruosztályozás és áruismeret

MUNKAANYAG. Herédi János. A TARIC rendszeralkalmazásának szabályai. A követelménymodul megnevezése: Áruosztályozás és áruismeret Herédi János A TARIC rendszeralkalmazásának szabályai A követelménymodul megnevezése: Áruosztályozás és áruismeret A követelménymodul száma: 1982-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-004-50

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdészeti potenciál helyreállítás intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdészeti potenciál helyreállítás intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az erdészeti potenciál helyreállítás intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Általános tudnivalók... 2 Támogatási kérelem - Főlap (D1500-01)... 3 Támogatási kérelem - Betétlap

Részletesebben

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér:

Ezen a nyomtatványon a adóévre vonatkozó kötelezettség teljesíthető! Jogszabályi háttér: Kitöltési útmutató a 18K102 jelű, adatszolgáltatás a kisadózó vállalkozás részére a 2018. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről elnevezésű nyomtatványhoz Ezen a nyomtatványon a 2018.

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 574/2014/EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

A BIZOTTSÁG 574/2014/EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE 2014.5.28. L 159/41 RENDELETEK A BIZOTTSÁG 574/2014/EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2014. február 21.) a 305/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet III. mellékletének az építési termékekre

Részletesebben

SEGÉDLET. a méhcsaládok számának szinten tartásának támogatása (méhanya támogatás) iránti kérelem (B1217-02 jelű nyomtatvány) helyes kitöltéséhez

SEGÉDLET. a méhcsaládok számának szinten tartásának támogatása (méhanya támogatás) iránti kérelem (B1217-02 jelű nyomtatvány) helyes kitöltéséhez SEGÉDLET a méhcsaládok számának szinten tartásának támogatása (méhanya támogatás) iránti kérelem (B1217-02 jelű nyomtatvány) helyes kitöltéséhez Általános tudnivalók 1. A kifizetési kérelem nyomtatványainak

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság (EU) / felhatalmazáson alapuló rendelete

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság (EU) / felhatalmazáson alapuló rendelete EURÓPI IZOTTSÁG rüsszel, [ ](2015) draft NNE 1 PRT 1/3 MELLÉKLET a következőhöz: izottság (EU) / felhatalmazáson alapuló rendelete a 952/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletnek az Uniós Vámkódex

Részletesebben

(EGT-vonatkozású szöveg)

(EGT-vonatkozású szöveg) L 77/6 2018.3.20. A BIZOTTSÁG (EU) 2018/456 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2018. március 19.) az új élelmiszerré történő minősítésre irányuló, az új élelmiszerekről szóló (EU) 2015/2283 európai parlamenti és

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

A szakmai követelménymodul tartalma:

A szakmai követelménymodul tartalma: Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

SEGÉDLET. Általános tudnivalók

SEGÉDLET. Általános tudnivalók SEGÉDLET a varroa atka elleni alternatív védekezés higiénikus aljdeszka, valamint a keretek megjelölésére alkalmas rádiófrekvenciás azonosító (RFID-chip) beszerzésének támogatása iránti kérelem (B1216-02

Részletesebben

TUDNIVALÓK. a Kérelem egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez

TUDNIVALÓK. a Kérelem egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez TUDNIVALÓK a Kérelem egyéni vállalkozók részére nyomtatvány-garnitúra kitöltéséhez A nyomtatvány-garnitúra 7 kitöltendő oldalból, 1 tájékoztató oldalból, továbbá 3 opcionálisan kitöltendő oldalból áll:

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4008/2014. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4008/2014. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4008/2014. tájékoztatás a jövedéki szabályozásban alkalmazott vámtarifaszámoknak megfelelő KN-kódokról A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának

Részletesebben

1675 Budapest Ferihegyi repülőtér 1. Pf.: 41 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI 2. A PART-66 ALAPJÁN KIADOTT ENGEDÉLY ADATAI (HA VAN) 3.

1675 Budapest Ferihegyi repülőtér 1. Pf.: 41 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI 2. A PART-66 ALAPJÁN KIADOTT ENGEDÉLY ADATAI (HA VAN) 3. 1675 Budapest Ferihegyi repülőtér 1. Pf.: 41 EASA Form 19 PART-66 LÉGIJÁRMŰ KARBANTARTÓ SZAKSZOLGÁLATI ENGEDÉLY KÉRELEM Első kiadás / Változás / Megújítás / Konvertálás Az EU Bizottság (EC) No. 2042/2003

Részletesebben

MUNKAANYAG. Dézsi Zsolt. Kötelező Tarifális Felvilágosítások és a. Kötelező Érvényű Vámtarifa Besorolások. alkalmazásának szabályai

MUNKAANYAG. Dézsi Zsolt. Kötelező Tarifális Felvilágosítások és a. Kötelező Érvényű Vámtarifa Besorolások. alkalmazásának szabályai Dézsi Zsolt Kötelező Tarifális Felvilágosítások és a Kötelező Érvényű Vámtarifa Besorolások alkalmazásának szabályai A követelménymodul megnevezése: Áruosztályozás és áruismeret A követelménymodul száma:

Részletesebben

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. új regisztrációhoz

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. új regisztrációhoz Kitöltési útmutató szaktanácsadói névjegyzékbe történő új regisztrációhoz 1 Tartalom Új regisztráció lépései:... 4 A regisztráció sikeres befejezése:... 7 Adatmódosítás... 9 Hiánypótlás... 11 Kérdések

Részletesebben

I. Blokk Személyes adatok /nyomtatott nagybetűkkel kérjük kitölteni/ A szürke mezőket a Diákjóléti Bizottság (továbbiakban: DJB) tölti ki!

I. Blokk Személyes adatok /nyomtatott nagybetűkkel kérjük kitölteni/ A szürke mezőket a Diákjóléti Bizottság (továbbiakban: DJB) tölti ki! Rendszeres szociális ösztöndíj pályázati űrlap I. Blokk Személyes adatok /nyomtatott nagybetűkkel kérjük kitölteni/ A szürke mezőket a Diákjóléti Bizottság (továbbiakban: DJB) tölti ki! FIGYELEM! A pályázati

Részletesebben

A 305/2011/EU Rendelet V. és III. mellékletében bekövetkezett változások. 2014. június 16-ig hatályos változat 2014. június 16-tól hatályos változat

A 305/2011/EU Rendelet V. és III. mellékletében bekövetkezett változások. 2014. június 16-ig hatályos változat 2014. június 16-tól hatályos változat A 305/2011/EU Rendelet V. és III. mellékletében bekövetkezett változások. 2014. június 16-ig hatályos változat 2014. június 16-tól hatályos változat V. melléklet A TELJESÍTMÉNY ÁLLANDÓSÁGÁNAK ÉRTÉKELÉSE

Részletesebben

(EGT-vonatkozású szöveg)

(EGT-vonatkozású szöveg) L 65/116 A BIZOTTSÁG (EU) 2017/393 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2016. november 11.) az internalizált kiegyenlítésről szóló információk bejelentéséhez és továbbításához alkalmazandó táblákra és eljárásokra vonatkozó

Részletesebben

Aláírás: TAJ szám: - - Kelt:,...

Aláírás: TAJ szám: - - Kelt:,... Adatlap a többször módosított 1968. február 29-i 259/68/EGK, Euratom, ESZAK tanácsi rendelet és a 2012. évi CXII. törvény alapján, nyugdíjtranszferhez E nyomtatvány pontos kitöltése a kérelem elbírálását

Részletesebben

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ

ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ ŰRLAP PERBEHÍVÁS ELFOGADÁSÁNAK/ELUTASÍTÁSÁNAK BEJELENTÉSÉHEZ P15-16-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 3. OLDAL - BEAVATKOZÓ KÉPVISELŐI... 9 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ JOGI

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ VÁMRENDSZERE

AZ EURÓPAI UNIÓ VÁMRENDSZERE AZ EURÓPAI UNIÓ VÁMRENDSZERE Alkalmazása a tagországok - hatóságai részére kötelező - vállalkozások részére ajánlott BRÜSSZELI KÖZPONTTAL RENDELKEZŐ, ahhoz nemzeti (tagországi) központokkal csatlakozó,

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók Kitöltési útmutató a 14K50 jelű, a hitelintézet és a kincstár adatszolgáltatása a vissza nem térítendő munkáltatói támogatások 2014. évi kifizetéséről elnevezésű nyomtatványhoz Jogszabályi háttér: - A

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

Ez a kategória kereskedelmi statisztikai célokat is szolgál.

Ez a kategória kereskedelmi statisztikai célokat is szolgál. Származás: a nemzetközi kereskedelemben az áru gazdasági nemzetiségét árulja el. Két típusa van: 1, Nem preferenciális származás: a származás igazolásához nem kapcsolódik kedvezményes vámtétel alkalmazásának

Részletesebben

Az ingatlan ingatlan-nyilvántartás szerinti besorolása: (lakás, lakóház, stb.) A Felhasználó neve:... A Felhasználási hely pontos címe:... ...

Az ingatlan ingatlan-nyilvántartás szerinti besorolása: (lakás, lakóház, stb.) A Felhasználó neve:... A Felhasználási hely pontos címe:... ... SZALKA-VÍZ NYILATKOZAT a közüzemi szolgáltatási szerződéses jogviszony szerinti Felhasználó VÍZIKÖZMŰ-SZOLGÁLTATÁS SZÜNETELTETÉSE iránti kérelméhez Felhasználó azonosító Felhasználási hely kódja Bekötési

Részletesebben

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3

A munkáltató az adatszolgáltatást a tárgyévet követő év január 31-éig (2015. február 2-áig) köteles teljesíteni. 3 Kitöltési útmutató a 14K37 jelű, a munkáltató adatszolgáltatása az általa munkavállalónak lakáscélú felhasználásra hitelintézet vagy a kincstár közvetítésével nyújtott kölcsön 2014. évben elengedett összegéről

Részletesebben

gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez

gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez ŰRLAP gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez Alkalmazandó 2018. január 1-jétől Az űrlap kitöltése előtt olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót! I. A bejelentettre vonatkozó adatok

Részletesebben

Közlekedési kedvezmény megállapítása iránti KÉRELEM (Beadási határidő: tárgyév március 31. és szeptember 30.)

Közlekedési kedvezmény megállapítása iránti KÉRELEM (Beadási határidő: tárgyév március 31. és szeptember 30.) Közlekedési kedvezmény megállapítása iránti KÉRELEM (Beadási határidő: tárgyév március 31. és szeptember 30.) Kérem, hogy kitöltés előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót! A kérelmet és a

Részletesebben

SEGÉDLET. Általános tudnivalók

SEGÉDLET. Általános tudnivalók SEGÉDLET a varroa atka elleni alternatív védekezés higiénikus aljdeszka, valamint a keretek megjelölésére alkalmas rádiófrekvenciás azonosító (RFID-chip) beszerzésének támogatása iránti kérelem (B1216-03

Részletesebben

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN P16-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL TÁMOGATOTT FELEK... 3 3. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ

Részletesebben

2003.11.27. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 312. A BIZOTTSÁG HATÁROZATA. (2003. november 26.)

2003.11.27. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 312. A BIZOTTSÁG HATÁROZATA. (2003. november 26.) 003..7. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 3. A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (003. november 6.) a kutyák, macskák és görények Közösségen belüli mozgásához való útlevélminta létrehozásáról (az értesítés a C(003)

Részletesebben

AD;Andorra; AE;Egyesült Arab Emírségek; AF;Afganisztán; AG;Antigua és Barbuda; AI;Anguilla; AL;Albánia; AM;Örményország; AO;Angola; AQ;Antarktisz;

AD;Andorra; AE;Egyesült Arab Emírségek; AF;Afganisztán; AG;Antigua és Barbuda; AI;Anguilla; AL;Albánia; AM;Örményország; AO;Angola; AQ;Antarktisz; AD;Andorra; AE;Egyesült Arab Emírségek; AF;Afganisztán; AG;Antigua és Barbuda; AI;Anguilla; AL;Albánia; AM;Örményország; AO;Angola; AQ;Antarktisz; AR;Argentína; AS;Amerikai Szamoa; AT;Ausztria; AU;Ausztrália;

Részletesebben

Cégbejegyzési kérelem

Cégbejegyzési kérelem 3170 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 31. szám 4. melléklet a 12/2014. (II. 28.) KIM rendelethez 4. melléklet a.. /2014. (.) KIM rendelethez 1. A Cvhr. 1. számú mellékletének Cégbejegyzési kérelem elzésű

Részletesebben

A TANÁCS 143/2008/EK RENDELETE

A TANÁCS 143/2008/EK RENDELETE 2008.2.20. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 44/1 I (Az EK-Szerződés/Euratom-Szerződés alapján elfogadott jogi aktusok, amelyek közzététele kötelező) RENDELETEK A TANÁCS 143/2008/EK RENDELETE (2008. február

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ŰRLAP orvostechnikai eszközök felülvizsgálatára 4/2009. (III. 17.) EüM rendelet 17. -a és 13. Melléklete szerint

JELENTKEZÉSI ŰRLAP orvostechnikai eszközök felülvizsgálatára 4/2009. (III. 17.) EüM rendelet 17. -a és 13. Melléklete szerint Címzett: Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ ORVOSTECHNIKAI FŐOSZTÁLY H-1054 Budapest, Zrínyi u. 3. 1380 Budapest, Pf. 1188. JELENTKEZÉSI ŰRLAP orvostechnikai eszközök felülvizsgálatára 4/2009.

Részletesebben

Cím: Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája Jászberény, Lehel vezér tér 18. sz.

Cím: Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája Jászberény, Lehel vezér tér 18. sz. A pályázott feladat végrehajtásáról és a nyert pénzösszeg Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető

Részletesebben

I. Fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. 1. A Szabályzat célja

I. Fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. 1. A Szabályzat célja Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 10/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a gondnokoltak és az előzetes jognyilatkozatok nyilvántartásáról szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bíróságok

Részletesebben

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ

ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ P23-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL A BEADVÁNY TARTALMA... 4 ŰRLAP EGYÉB BEADVÁNY BENYÚJTÁSÁHOZ P23-18-01 nyomtatvány A nyomtatvány a Kúria,

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a vámazonosító szám (VPID) igényléséhez, módosításához, valamint a közösségi vámazonosító szám (EORI-szám) igényléséhez, módosításához ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Tisztelt Ügyfelünk! A www.vam.gov.hu

Részletesebben

Halasztó hatályú illetve részletre történő adófizetés iránti kérelem biztosítékkal

Halasztó hatályú illetve részletre történő adófizetés iránti kérelem biztosítékkal MELLÉKLET: 16 Halasztó hatályú illetve részletre történő adófizetés iránti kérelem biztosítékkal Kitöltés előtt kötelezően olvassa el az utasítást. Az adózó adatai (Elnevezés/családi-és utónév) (Székhely/lakcím:

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú, behajtási tilalommal érintett közterületekre gépjárművel történő behajtás engedélyezésének

Részletesebben

(EGT-vonatkozású szöveg)

(EGT-vonatkozású szöveg) 2015.6.27. L 162/33 A BIZOTTSÁG (EU) 2015/1013 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2015. június 25.) a kábítószer-prekurzorokról szóló 273/2004/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletre, valamint a kábítószer-prekurzoroknak

Részletesebben

151. KÉRELEM HELYES ELSZÁMOLÁS MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN

151. KÉRELEM HELYES ELSZÁMOLÁS MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN 151. KÉRELEM HELYES ELSZÁMOLÁS MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: A Kérelmező szerint az elszámolás helytelen adatot, számítási hibát tartalmaz, és/vagy vitatja szerződésmódosuláshoz kapcsolódóan

Részletesebben

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók

Az adatszolgáltatás kitöltésével és benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók Kitöltési útmutató a K100 jelű, az adókedvezményre jogosító igazolást kiállító szerv adatszolgáltatása a tartósan álláskereső, a gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban

Részletesebben

N y. Teljesítés gyakorisága Éves Féléves Negyedéves. Havi

N y. Teljesítés gyakorisága Éves Féléves Negyedéves. Havi N y Teljesítés gyakorisága Éves Féléves Negyedéves Havi Jelen nyomtatvány kitöltésével és aláírásával felhatalmazom pénzforgalmi szolgáltatót arra, hogy a fentebb megjelölt kedvezményezettet az általam

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4009/2014. tájékoztatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott. 4009/2014. tájékoztatás A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4009/2014. tájékoztatás a jövedéki szabályozásban alkalmazott vámtarifaszámoknak megfelelő KN-kódokról szóló 4008/2014. számú tájékoztatás módosításáról A jövedéki

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ŰRLAP orvostechnikai eszközök felülvizsgálatára 4/2009. (III. 17.) EüM rendelet 27. -a és 13. Melléklete szerint

JELENTKEZÉSI ŰRLAP orvostechnikai eszközök felülvizsgálatára 4/2009. (III. 17.) EüM rendelet 27. -a és 13. Melléklete szerint Címzett: Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal ORVOSTECHNIKAI FŐOSZTÁLY H-1051 Budapest, Zrínyi u. 3. Budapest, 1380 Pf. 1188. JELENTKEZÉSI ŰRLAP orvostechnikai eszközök felülvizsgálatára

Részletesebben

ÁTTEKINTŐ TARTALOMJEGYZÉK

ÁTTEKINTŐ TARTALOMJEGYZÉK ÁTTEKINTŐ TARTALOMJEGYZÉK 5 ÁTTEKINTŐ TARTALOMJEGYZÉK Részletes tartalomjegyzék... 15 Előszó... 55 Rövidítések... 57 1. Bevezetés... 61 1.1. A vámunió... 61 1.2. Jogforrások... 63 2. Területi hatály...

Részletesebben

4. számú melléklet az országkódokról AF=AFGANISZTÁN AX=ALAND AL=ALBÁNIA DZ=ALGÉRIA UM=AMERIKAI CSENDES ÓCEÁNI SZIGETEK US=AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK

4. számú melléklet az országkódokról AF=AFGANISZTÁN AX=ALAND AL=ALBÁNIA DZ=ALGÉRIA UM=AMERIKAI CSENDES ÓCEÁNI SZIGETEK US=AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK AF=AFGANISZTÁN AX=ALAND AL=ALBÁNIA DZ=ALGÉRIA UM=AMERIKAI CSENDES ÓCEÁNI SZIGETEK US=AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK AS=AMERIKAI SZAMOA AD=ANDORRA AO=ANGOLA AI=ANGUILLA AQ=ANKTARTISZ AG=ANTIGUA ÉS BARBUDA AR=ARGENTINA

Részletesebben

versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez

versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez ŰRLAP versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez Alkalmazandó 2018. január 1-jétől Az űrlap kitöltése előtt olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót! I. A bejelentettekre vonatkozó adatok Az összes,

Részletesebben

ŰRLAP Keresetlevél (kérelem) közigazgatási határozat vagy végzés bírósági felülvizsgálata iránt

ŰRLAP Keresetlevél (kérelem) közigazgatási határozat vagy végzés bírósági felülvizsgálata iránt ŰRLAP Keresetlevél (kérelem) közigazgatási határozat vagy végzés bírósági felülvizsgálata iránt BM-KF-01-1-0 nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK... 2-3 2. OLDAL - KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Munkavédelmi

Részletesebben