Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás, P. H.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás, P. H."

Átírás

1 FÉLAUTOMATA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY 8 memóriás digitális félautomata vérnyomásmérõ TÍPUS: MEDLINE SE Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás, P. H. Gyártja: MEDICOR ELEKTRONIKA ZRT. H-1097 Budapest, Illatos út 9. Tel.: , /119 m. Fax:

2 2 Használati útmutató Köszönjük, hogy Ön is a Medline SE-6200 digitális félautomata vérnyomásmérõt vásárolta meg. A szakszerû használat érdekében kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót. A vérnyomásról A vérnyomás az áramló vér erejének az artériák falára gyakorolt hatása. A vérnyomás a szívveréssel egy ritmusban változik. Amikor a szívizom összehúzódik, kipréseli magából a vért, ilyenkor szisztolés vér - nyomásról, amikor elernyed, beszívja a vért, diasztolés vérnyomásról beszélünk. A vérnyomás a szívközeli nagy artériákban a legmagasabb, a vérkeringés perifériás részei felé pedig fokozatosan csökken. A hipertenzió (magasvérnyomás) felnõttek és idõskorúak között igen gyakori. Ha nem kezelik, betegség kialakulásához vezethet, ilyenek például az agyvérzés, az infarktus. A vérnyomást szabályozni kell, hogy megakadályozzuk túl magassá válását. Ez történhet a sófogyasztás csökkentésével, meghatározott diétával és az életmód változtatásával. Még olyan emberek esetében is megakadályozható a magas vérnyomás súlyosbodása, akik magas vérnyomással születtek. Miért jó otthon mérni a vérnyomásunkat? Ha a vérnyomást orvos méri kórházban vagy rendelõintézetben, az emberben idegesség, szorongás alakulhat ki. Ezen kívül a vérnyomást számos tényezõ befolyásolhatja (fájdalom, izgalom), ezért nem lehet egyetlen mérés alapján megítélni. Ha a vérnyomásunkat reggel, közvetlen felkelés után, de még reggelizés elõtt, nyugalmi állapotban mérjük, megkapjuk az ún. alapvérnyomást. Idegenben ezt elég nehéz így megállapítani, ezért célszerû a vérnyomásmérést otthon elvégezni. Magunk is megmérhetjük vérnyomásunkat otthon, saját készülékünkkel, és rend - szeresen feljegyezhetjük a kapott értékeket. Ezekrõl beszámolhatunk kezelõorvosunknak.

3 Használat elõtti tudnivalók 3 Fontos, hogy megtegyük, mielõtt vérnyomást mérünk: a készülék használata elõtt gondosan olvassuk el a használati útmutatót a karunkat úgy helyezzük el egy lapos felületen (asztallap), hogy a felkarunk a szívünk magasságában legyen maradjunk nyugodtan és csendben a mérés során gyõzõdjünk meg arról, hogy a mandzsetta a használati útmutatónak megfelelõ helyzetben van-e a mérés kezdete elõtt a szokásos szisztolés nyomás fölé nyomassuk a mandzsettát mmhg-rel vérnyomásmérõjének használata elõtt beszéljen errõl orvosával friss alkáli- (tartós, hosszú élettartalmú) elemeket használjon a mûszer tisztításához száraz, puha textildarabot használjon. A vérnyomásméréssel kapcsolatban ne tegyük a következõket: se a karunkat, se a kezünket ne mozgassuk a mérés alatt ne beszéljünk vagy rágjunk a mérés alatt több egymás utáni mérést ne végezzünk legalább 5-8 perces szünetek nélkül ne változtassunk a kezelésen csupán ezen vérnyomásmérõ mérési eredményei alapján, csakis a kezelõorvos tanácsa alapján vérnyomásmérést megelõzõ 30 perc során ne dohányozzon ne ejtse le vagy rázza meg mechanikusan a készüléket - ez egy értékes, pontos mûszer! ne használjon hígítót, alkoholt, benzolt vagy nedves textildarabot a készülék tisztításához ne tegye ki készülékét szélsõséges hõmérsékletnek, párának, közvetlen napsugárzásnak vagy pornak tárolás során se a mandzsettát, se a gumicsövet ne törje meg, az ilyen bánásmód az élettartamot lerövidítheti.

4 4 Használat elõtti tudnivalók 1. A vérnyomásmérési eredményeket orvosnak, vagy nagy gyakorlattal rendelkezõ egészségügyi szakembernek kell értékelnie, lehetõleg olyannak aki ismeri páciensének kórtörténetét. Ha Ön rendszeresen használja a készüléket, feljegyzi a mérési eredményeket, orvosa számára tájékoztatást nyújt vérnyomása folyamatos alakulásáról. 2. A vérnyomás a nap folyamán idõrõl idõre, természetes módon változik (lásd az ábrát!), ugyanakkor számos tényezõ befolyásolja, mint pl. a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a gyógyszerfogyasztás, a fizikai erõkifejtés. 3. A különösen gyenge, vagy szabálytalan pulzus mérési hibákat okozhat, bár az ilyen esetek ritkán fordulnak elõ. Ha ilyen szabálytalanságokat észlel, forduljon az orvosához vagy a MEDICOR márkaszervizhez. 4. A készüléket felnõttek használatára szánták. Amennyiben gyermek vérnyomásának mérésére kívánja használni, kérje ki orvosa tanácsát. Vérnyomástípusok mmhg 85 A vérnyomás változik a napszaktól, évszaktól és a tevékenységtõl függõen. Az ábrán látható a vérnyomás napi változása. A munkavégzés, fájdalom (A pont), szexuális aktus (B pont) megnöveli a vérnyomást. Az ábrán feltüntetet értékeket 5 percenként mérték és látható, hogy a mérések között mindig van különbség. A vérnyomás nappal magasabb, mint alvás közben.

5 A készülék felépítése 5 Szisztolés vérnyomás kijelzési hely Diasztolés vérnyomás, pulzusszám és leeresztési sebesség kijelzési hely Mandzsetta csatlakozó dugasz Memória nyomógomb Be- és kikapcsoló nyomógomb Levegõleeresztõ gomb Mandzsetta Labdapumpa

6 6 A készülék használatánál fontos kijelzések magyarázata Jelzések Jelenség / ok Tennivaló Ì Mérés folyamatban van Mérési helyzetben jelenik meg, a pulzus érzékelésekor villog Mérés folyamatban van, maradjon nyugalomban Leeresztés A jel villog, a készülék áram alatt van, még maradt levegõ a mandzsettában Légtelenítse a levegõleeresztõ nyomógombbal Még alacsony a mandzsetta nyomás A mérés megkezdõdött, de a mandzsetta nyomás alacsony volt Ismételje meg a felfújást Kimerült elem Akkor jelenik meg, amikor az elemek kimerültek Cserélje ki mind a négy elemet újakra. ERR Mérési hiba PUL ERR Pulzus hiba Akkor jelenik meg, amikor nem lehet helyes mérési eredményt elérni Akkor jelenik meg, amikor nem lehet a pontos pulzusszámot meghatározni Eres sze ki a le ve gõt a man - dzset tá ból a le ve gõ le eresz tõ nyo mó gomb bal és a mé rést is mé tel je meg

7 Felkészülés a mérésre 7 1. Az elemek behelyezése Nyissa fel a tartórész fedelét a készülék széle irányában történõ húzással és helyezze el az elemeket. Fordítson figyelmet a pozitív és negatív pólusokra az ábrának megfelelõen! Ha a készüléket hosszabb ideig nem használják, akkor az elemeket ki kell venni a készülékbõl! 2. A mandzsetta felhelyezése a karra Helyezze fel a mandzsettát bal felsõ karjára úgy, hogy az ábrának megfelelõen, a könyökhajlat fölé 2-3 cm-rel kerüljön. Ne gyûrje fel az inge vagy zakója ujját, hanem inkább vegye le azt! Ha a ruha ujja szorítja a karját, hibás mérési eredményt kaphat. Csatlakoztassa a mandzsetta csatlakoztató dugaszát a készülékhez. Rajz a mandzsetta helyes felhelyezésérõl elszorítás 1 ujjnyi bal kar könyökhajlat Figyelem! Ügyelni kell arra, hogy a mandzsettacsõ ne csípõdjön össze és ezáltal ne akadályozzuk meg a levegõ leeresztését! 3. Mérési testhelyzet Maradjon ülõ helyzetben, esetleg dõljön kissé hátra. A vérnyomásmérés alatt ne mozgassa a karját! 1. Helyezze fel a mandzsettát a bal felsõ karjára. 2. Kapcsolja be a készüléket (nyomja meg a POWER nyomógombot). A készülék bekapcsolása után mintegy 1 másodpercre minden jelzés egyszerre megjelenik a kijelzõn. Amikor a kijelzõn a "0" jel jelenik meg, a készülék készen álla mérésre. Ha megjelenik a " " jel, akkor maradt levegõ a mandzsettában, vagy a mandzsettacsatlakozó kicsúszott a csatlakozóhüvelybõl, ezt meg kell igazítani.

8 8 A mérés elvégzése A "0" jel meg je le né se után már kb. 1 má sod perc cel el kezd he ti a lab da pum pa se gít - sé gé vel a man dzset ta fel fú já sát. A fel fúj ta tá si nyo más ér ték le gyen mmhg-rel ma ga sabb, mint a vár ha tó szisz to - lés ér ték. Ha a be-ki kap cso ló nyo mó gom bot (power) a fel fúj ta tás ide je alatt meg nyom juk, ak - kor a ké szü lék ki kap csol, de a le ve gõ a man dzset tá ban ma rad. Ilyen kor meg kell nyom ni a lab da pum pa le eresz tõ nyo mó gomb ját a kel le met len és hos szú ide jû szo rí - tás el ke rü lé sé re! 3.Amikor a mandzsetta már felfújt állapotban van, a "Ì" jel villogása jelzi, hogy a mérés folyamatban van. aktuális nyomásérték (fokozatosan csökken) mérés folyamatban jelzés levegõleeresztési sebesség (3-5 között) A mandzsettanyomás értéke a kijelzõ bal oldalán, a leeresztési sebesség jelzõszáma pedig a jobb oldalán látható. Ha a készülék érzékeli a pulzust, akkor a nyomás kijelzése átvált a kijelzõ jobb oldalára. Ebben az idõben a "Ì" jel a pulzus ütemében villog. villogó jelzés aktuális nyomásérték Ha a mérés befejezõdött és megszólal a síphang, akkor a szisztolés nyomásérték a kijelzõ bal oldalán és a diasztolés nyomásérték a kijelzõ jobb oldalán jelenik meg. 2-3 másodperccel ezután a nyomásértékek és a pulzusszám értéke felváltva jelennek meg a kijelzõn. szisztolés nyomás diasztolés nyomás pulzusszám váltakozó kijelzés Ha a mandzsettanyomás elégtelen és a mérési eredmény nem jelenik meg, akkor a felfújást meg kell ismételni.

9 A mérés elvégzése 9 A mandzsettanyomás teljes megszüntetése a labdapumpán lévõ nyomógomb megnyomásával és rövid idejû nyomva tartásával lehetséges. 5. Kikapcsolás A kikapcsoláshoz meg kell nyomni a power (be-ki kapcsoló) nyomógombot. 6.Korábbi mérés eredményének megjelenítése A mérés megkezdése elõtt megtekinthetjük az elõzõ mérés eredményeit a memory (memória) nyomógomb megnyomásával. Az új mérés eredménye törli az elõzõt, és korlátlan ideig tárolva marad, amíg az elemeket a készülékben hagyjuk. Két mérés között tartson 5-8 perc szünetet, nyugalmi állapotban. Ez a továbbfejlesztett vérnyomásmérõ max. 8 memóriahellyel rendelkezik az Ön vérnyomás-értékeinek tárolására! Ez a készülék automatikusan tárolja 8 egymás utáni mérésének eredményeit és azokat késõbb is megtekintheti a mérés után, vagy a mérés elõtt: A memória lekérdezése a mérés után: - Nyomja meg és tartsa lenyomva kb. 2 másodpercig a memory nyomógombot és éppen elvégzett mérés után, amikor a kijelzõn már láthatók a mért eredmények, addig, amíg meg nem jelenik jobboldalt fent az 1-es szám és alatta a memória bekapcsolását jelzõ M betû. Ekkor a legutoljára mért, automatikusan tárolt mérési eredmények jelennek meg: szisztolés nyomás, diasztolés nyomás váltakozva a pulzus értékével. Ezután ismét megjelennek az éppen mért eredmények. - Nyomja meg a nyomógombot az elsõ tárol t érték megjelenésekor és megjelenik a 2-es szám jobbra fent és alatta az M betû. Az utolsó elõtti második mérés eredményei válnak láthatóvá. - Így visszafelé lekérdezheti mind a 8 mérés eredményeit. A második tárolt mérési eredménytõl kezdve már csak a szisztolé és a diasztolé nyomásértékei jelennek meg, a pulzusszám nem. A memória lekérdezése a mérés elõtt: - Kapcsolja be a vérnyomásmérõt. Amikor megjelenik a 0, nyomja meg a memory nyomógombot kb. 2 másodpercre, amíg az 1-es szám jobboldalt fent és alatta az M betû meg nem jelenik, azután láthatóvá válnak az utolsó mérés eredményei. - A memory nyomógombnak a tárolt érték megjelenése idején való ismételt megnyomásával, ahogyan ezt fentebb már leírtuk, "visszalapozhatunk" a mérési eredmények között. 7. Automatikus kikapcsolás Ha a készüléket bekapcsolt állapotban hagyja a mérés befejezése után, az automatikusan kikapcsol. A mérés folytatásához a be-ki nyomógombot (power) ismét meg kell nyomni, ezzel bekapcsoljuk a készüléket.

10 10 Tudjon többet vérnyomásmérõjérõl! Minden gondosság ellenére elõfordulhatnak olyan esetek, amikor nem ismerjük fel azonnal, hogy a hiba oka miben rejlik. Annak érdekében, hogy ezeket elkerülhessük, jó figyelembe venni a következõ tájékoztatást. Különbözõ személyek eltérõ módon reagálnak a vérkeringés hosszabb idejû akadályozására. Ezért szükséges az, hogy ellenõrizzük az érintett végtagot (pl. szemrevételezéssel) a vérnyomásmérés alatt. Szükség esetén a mérés azonnal megszakítható (a mandzsettanyomás megszüntethetõ) a labdapumpa nyomógombjának megnyomásával. Tisztítás és karbantartás Otthoni használatnál a készüléket állandó higiéniai viszonyok között, ugyanazok a személyek használják. Ebben az esetben csak a készülék rendes tisztántartásáról kell gondoskodni, úgy, hogy a mandzsettát minden használat után a készülékkel együtt a táskába helyezzük, és elegendõ havonta egyszer letörölni a készülék felületét egy száraz, tiszta, puha textildarabbal. Ekkor a mandzsettát is töröljük le mindkét oldalán egy langyos vízzel átnedvesített textildarabbal. A tépõzár felületét ne dörzsöljük textildarabbal, mert szöszölheti a textilkendõt és a tépõzár tele lesz textilszálakkal. Az orvosi rendelõkben és klinikai használatnál, ahol különbözõ személyeket vizsgálnak ugyanazzal a készülékkel, a tisztítást a mérések számától függõen gyakrabban, mintegy 30 mérésenként kell úgy elvégezni, hogy a mandzsettát a fent leírt módon letörlik és ezután etilénoxidban sterilezik. Nagy betegforgalomnál több ilyen módon kezelt mandzsettát kell készenlétben tartani. Kalibrálás és karbantartás A vérnyomásmérõk hitelesítésre kötelezett mûszerek. Az egyes országokban érvényes elõírásoktól függõen a kalibrálásokat meghatározott idõközönként - általában kétévente egyszer - el kell végezni. Különleges alkalmazási feltételek mellett (hiperbárikus viszonyok) a készüléket a mindenkor adott környezeti jellemzõkre kell kalibrálni. Ajánlatos, hogy a készüléket minden kalibrálás elõtt szervizzel vagy szakemberrel vizsgáltassuk át (ilyen helyzet csak az élettani vizsgálatokat végzõ kutatóknál fordul elõ, a hétköznapi, otthoni használatra nem vonatkozik). A vizsgálat terjedelme magában foglalja a mandzsetta légtömörségének ellenõrzését, a helyes leeresztési sebesség beállítását és a készülék mûködésének ellenõrzését. Az esetleg elhasználódott (tömítetlenné vált) mandzsettát ki kell cserélni.

11 Tudjon többet vérnyomásmérõjérõl! 11 Az Ön ál tal vá sá rolt Medline SE-6200 tí pu sú fél au to ma ta vér nyo más mé rõ 5-7 éves élet kor tól kezd ve (a fel kar kör fo ga tá tól füg gõ en; a leg ki sebb körfogatérték 20 cm) szol gál vér nyo má sunk mé ré sé re. Cse cse mõk vér nyo má sá nak meg ha tá ro zá sá ra nem al kal mas ez a ké szü lék. A Medline SE-6200 ké szü lék a bel sõ áram el lá tá sú esz kö zök kö ré ben tar to zik és tar tós üzem re szán ták. Ezt a ké szü lé ket ott ho ni hasz ná lat ra és or - vo si pra xis szá má ra, va la mint kli ni kai hasz ná lat ra ter vez ték, azon ban nem sza bad hasz nál ni rob ba nó ké pes ke ve ré kek (pl. al ta tó gá zok oxi gén nel és kéj gáz zal va ló ke - ve ré ke) je len lét ében. A készülék használatánál figyelembe kell venni a tisztántartásra vonatkozó javaslatokat. Mi vel a Medline SE-6200 pon tos mé rõ ké szü lék, a pon tos mé ré si funk ci ók ér de ké ben kí mé le te sen kell ke zel ni, el len õriz tet ni, il let ve kar ban tar tá sá ról gon dos kod ni kell. A ké szü lék mé ré si pon tos sá gát a ve le vá sá rolt man dzset tá tól el té rõ man dzset ta le ront hat ja, ezért min dig a ké szü lék kel vá sá rolt man dzset tát hasz nál juk, amely al kal - mas 20 cm és 38 cm kö zöt ti kör fo ga tú fel ka ron va ló hasz ná lat ra (vagy bár mely vég - ta gon, ame lyen a mé rést vég zik). Az al kal ma zás nál nem jö het lét re ve ze tõ ké pes kap cso lat a ké szü lék meg érint he tõ ré szei és a ké szü lék fé mes ré szei kö zött a mû - anyag ból ké szült ké szü lék ház mi att. Víz a készüléken vagy a készülékben Az Ön készüléke ugyan jól zárt, mégsincs védve víz behatolása ellen, ezrét erre figyelemmel kell lenni. Véletlenül a készülékre jutott folyadék nem okoz veszélyt még akkor sem, ha a készülék vízben esik. Alig van annak valószínûsége, hogy a készülékre szóródott folyadék bejusson a készülék belsejébe, ezért a készüléket töröljük le egy száraz textildarabbal. Kétely esetén forduljon a szervizhez. Tûzveszély és más kockázat A készülék túlnyomórészt mûanyagokból áll, amelyeknek nem szabad nyílt lánggal érintkezésbe kerülniük. A mandzsettát igen könnyen tönkretehetik egy égõ cigarettával. A készülék belsejébõl nem fenyeget tûzveszély. A készülék tönkremenetelénél (összetörik) az elemek kiesnek belõle, és így már nincs meg az esély arra, hogy a bennük lévõ energiával tûz keletkezzék.

12 12 Mûszaki adatok A készülék fajtája: Digitális, félautomata vérnyomásmérõ készülék Típus Medline SE-6200 Kijelzõ rendszer digitális, 6 számjegyes LCD Mérési módszer oszcillometriás Áramforrás 4 db 1,5 V-os LR6 AA típusú elem Mérési tartomány: vérnyomás mmhg pulzus mmhg Mérési pontosság: vérnyomás ±3 mmhg pulzus ±5% Pumpálás kézi, labdapumpával Levegõleeresztés mágnesszelepen keresztül, állandó sebességgel Gyors leeresztés: a labdapumpán elhelyezett nyomógomb megnyomásával Memória beépített memóriaegység, amely lehetõvé teszi az elõzõ vérnyomásmérés eredményeinek kiírását a kijelzõre Automatikus kikacsolás 2 perc 30 másodperc után, ha a készüléket nem használják, automatikusan kikapcsol Elemek élettartama 2 hónap, napi 3 perc használatnál Környezeti hõmérséklet Méret 122 (h) x 84 (sz) x 41 mm (m) Tömeg kb. 270 g (4 db elemmel együtt) Tartozékok mandzsetta csõvel, labdapumpával és csatlakozóval Kiegészítõ kelléket: papírkarton doboz táska 4 db LR6 AA típusú elem használati útmutató és jótállási jegy

13 Használati útmutató 13 Kérjük, ellenõrizze, hogy a jótállási jegy le van-e pecsételve, a vásárlás napja fel van-e tüntetve! Ezek hiánya esetén a jótállás nem érvényes! A Medicor Elektronika Zrt. - rendeltetésszerû használat esetén - a vásárlás napjától számított 8 évig jótállást vállal. A 8 éves jótállás feltétele, hogy a Vevõ a készüléket a vásárlás napjától számított 2-ik, 4-ik ill. 6-ik év leteltéig ellenõriztesse a Medicor Elektronika Zrt. szervizével. Az ismételt ellenõrzés hiányában a jótállás 2 év. Az ellenõrzés költsége a Vevõt terheli a szerviz mindenkori árjegyzéke szerint. A Medicor Elektronika Zrt. a mandzsettára a készülék 1 éves koráig vállal jótállást. Figyelem! Ha a készülék nem mûködik az elemekre gyanakodjon, cserélje ki azokat. Az elemekre nem vonatkozik a jótállás, azokat a készülék vásárlásakor gratis adjuk. A jótállási idõ alatt történõ meghibásodás esetén a készüléket a jótállási jeggyel és a számlával (másolatával) együtt kérjük a márkaszervizhez postán vagy személyesen eljuttatni: A szervizbe történő szállítás költségét a gyártó nem vállalja, az a vevőt terheli. Medicor Elektronika Zrt Budapest, Illatos út 9. Telefon: , /119 m. Fax: Levélcím: 1725 Budapest, Pf. 312 A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. 15/2003. (IX.22.) Korm. rendelet 4. (1).

14 14 A márkaszerviz megközelítése Ez a készülék eleget tesz az MDD 93/42 EEC Gyógyászati eszközök irányelvei alapvetõ követel ményeinek és ezért jogosan viseli a CE 0120 konformitási jelet. Ellenõrzés igazolása 2. év PH 4. év PH 6. év PH

15 Jótállási jegy 15 Jótállási szelvények a kötelezõ jótállási idõre Bejelentés idõpontja: 5. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; aláírás Bejelentés idõpontja: 4. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; aláírás Bejelentés idõpontja: 3. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; aláírás Bejelentés idõpontja: 2. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; aláírás Bejelentés idõpontja: 1. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; aláírás Levágandó jótállási, javítási szelvények Jótállási szelvény 5. Típus: Gyári szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 4. Típus: Gyári szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 3. Típus: Gyári szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 2. Típus: Gyári szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 1. Típus: Gyári szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h.

16 16 Szervíz címek SE-33 TENS IZOM-, IDEG-STIMULÁTOR A mellékhatás mentes fájdalom - csillapítás korszerû fizikoterápiás eszköze akut és krónikus fájdalmak esetén is használható javítja a perifériás keringést, elõsegíti a sejtek anyag - cseréjét kiegészíti a gyógytornát gyógyításban és megelõzésben egyaránt használható 143 Hz a fájdalomcsillapító frekvencia Látogasson el web-áruházunkba! Több mint 600 féle egészségét örző/regeneráló termékből válogathat, kedvező áron vásárolhat. BIZTONSÁG ÉS NYUGALOM A KÓRHÁZBAN ÉS OTTHON MB-01 (S) csecsemõ légzés-figyelõ Garanciális szervíz: MEDICOR ELEKTRONIKA Zrt Budapest, Illatos út 9. Tel.: , /119 m. Fax: Garanciális idõn túli szervízek: 4025 Debrecen, Petõfi tér 4. MEDITERV GMK. Tel.: Gyõr, Szigethy A. u. 78/a. WOLF KKT. Tel.: Szigetszentmiklós, Gyártelep BE-DENT KFT. Tel.: Kecskemét, Batthyány u. 18. MEDIDENT KFT. Tel.: Lenti, Kossuth Lajos u. 8. TUBOLY ZOLTÁN Tel.: Miskolc, Fogarasi u. 1/a. MEDITRADE KFT. Tel.: Nagyvenyim, Nefelejcs u. 2. MÁRKUS JÁNOS Tel.: Székesfehérvár, Nagyszombati u MED-SZERVÍZ Tel.: Szombathely, Paragvári u. 15. ALADDIN KFT. Tel.:

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY LOGIKAI VEZÉRLÉSÛ DIGITÁLIS AUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ. Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás, P. H.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY LOGIKAI VEZÉRLÉSÛ DIGITÁLIS AUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ. Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás, P. H. 8 MEMÓRIAHELYES LOGIKAI VEZÉRLÉSÛ DIGITÁLIS AUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ TÍPUS: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY SE-7000RN 0120 Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás, P. H. Gyártja: Medicor Elektronika Zrt.

Részletesebben

8 memóriás digitális automata vérnyomásmérõ

8 memóriás digitális automata vérnyomásmérõ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JGY 8 memóriás digitális automata vérnyomásmérõ TÍPUS: MLIN S-2000 0120 Gyártási szám: ladás kelte: aláírás, P. H. Gyártja és forgalmazza: Medicor lektronika Zrt. H-1097

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY DIGITÁLIS VÉRNYOMÁSMÉRÕ 8 MEMÓRIAHELYES

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY DIGITÁLIS VÉRNYOMÁSMÉRÕ 8 MEMÓRIAHELYES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY DIGITÁLIS VÉRNYOMÁSMÉRÕ 8 MEMÓRIAHELYES Vérnyomásmérõ típus Gyártási szám Eladás kelte SE-4000 automata SE-4200 félautomata SE-4400 teljesen automata, FUZZY Aláírás,

Részletesebben

CSUKLÓNMÉRÕ, DIGITÁLIS, AUTOMATA, KOMPAKT VÉRNYOMÁSMÉRÕ

CSUKLÓNMÉRÕ, DIGITÁLIS, AUTOMATA, KOMPAKT VÉRNYOMÁSMÉRÕ KD-737 CSUKLÓNMÉRÕ, DIGITÁLIS, AUTOMATA, KOMPAKT VÉRNYOMÁSMÉRÕ Használati útmutató 0197 Gyári szám: Értékesítés dátuma: Aláírás/PH. Garancia és javítási jegyzék DÁTUM HIBA MEGNEVEZÉSE SZERVIZ ALÁÍRÁSA/PH.

Részletesebben

BESZÉLİ VÉRNYOMÁSMÉRİ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY 8 MEMÓRIAHELYES LOGIKAI VEZÉRLÉSŐ, DIGITÁLIS, AUTOMATA, BESZÉLİ VÉRNYOMÁSMÉRİ

BESZÉLİ VÉRNYOMÁSMÉRİ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY 8 MEMÓRIAHELYES LOGIKAI VEZÉRLÉSŐ, DIGITÁLIS, AUTOMATA, BESZÉLİ VÉRNYOMÁSMÉRİ BESZÉLİ VÉRNYOMÁSMÉRİ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS JÓTÁLLÁSI JEGY 8 MEMÓRIAHELYES LOGIKAI VEZÉRLÉSŐ, DIGITÁLIS, AUTOMATA, BESZÉLİ VÉRNYOMÁSMÉRİ Típus: SE-7000 VOICE CE0120 Gyártja: MEDICOR ELEKTRONIKA Zrt. H

Részletesebben

'Î- "650."5" %*(*5Õ-*4 '&-,"3."/%;4&55Õ4 7Î3/:0.Õ4.Î3Â Használati útmutató

'Î- 650.5 %*(*5Õ-*4 '&-,3./%;4&55Õ4 7Î3/:0.Õ4.Î3Â Használati útmutató Használati útmutató Gyári szám: Értékesítés dátuma: Aláírás/PH. Garancia és javítási jegyzék Az erre a készülékre érvényesített garanciajegy és a vásárlási blokk, -számla megléte és rendeltetésszerû használat

Részletesebben

SE-33 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék...a legújabb fejlesztés eredménye

SE-33 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék...a legújabb fejlesztés eredménye SE-33 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék...a legújabb fejlesztés eredménye Használati útmutató és jótállási jegy 0120 Gyártási szám:........................... Eladás kelte:..............................................

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 9236C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 9234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. LCD Kijelző... 3 5. Működési leírás... 3 6. Karbantartás...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 990B Digitális SMD Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági megjegyzések... 2 3. A készülék felépítése, kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési tulajdonságok...

Részletesebben

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ 33. szám Ára: 3887, Ft TARTALOMJEGYZÉK 62/2006. (III. 27.) Korm. r. Az egyes pénzbeli szociális ellátások elszámolásának szabályairól...

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

testiny.hu DA-7100 Digitális alkoholszonda Használati Útmutató Üzemanyagcellás érzékelő Személyes és professzionális használatra

testiny.hu DA-7100 Digitális alkoholszonda Használati Útmutató Üzemanyagcellás érzékelő Személyes és professzionális használatra Digitális alkoholszonda Üzemanyagcellás érzékelő Személyes és professzionális használatra DA-7100 Használati Útmutató Üzemanyagcellás érzékelő 4 számjegyű kijelző háttérvilgítással Automatikus kikapcsolás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 990A Digitális SMD Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági megjegyzések... 2 3. A készülék felépítése, kezelőszervek... 2 5. Mérési tulajdonságok... 4 6. Mérési

Részletesebben

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató Ultrahangos távolságmérő Modell: JT-811 Használati útmutató I. Funkciók 1) A mérés angolszász/metrikus mértékegységekben 2) Lehetőség van a kezdeti mérési pont kiválasztására 3) Adatrögzítés/adatok előhívása

Részletesebben

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek 75. szám Ára: 2478, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2007: LXI. tv. A cég nyil vá nos ság ról, a bí ró sá gi cég el já rás ról és a vég el szá

Részletesebben

KVDP470 hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérő. Kezelési útmutató

KVDP470 hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérő. Kezelési útmutató KVDP470 hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérő Kezelési útmutató Tartalom 1. Kezelés 1.1. Általános tanácsok 1.2. Kezelés 1.3. Be/ki kapcsolás 1.4. Funkciók 1.4.1. C/ F mértékegység váltás 1.4.2. %rh/td

Részletesebben

#" " "!" "!"!!# " 5*+2!&! 1 ' 33 - # '&-,"30/.Î3Â %*(*5Õ-*4 "650."5" 7Î3/:0.Õ4.Î3Â )BT[OgMBUJ UNVUBUw 5.695.0054.00.9a

#  ! !!!#  5*+2!&! 1 ' 33 - # '&-,30/.Î3Â %*(*5Õ-*4 650.5 7Î3/:0.Õ4.Î3Â )BT[OgMBUJ UNVUBUw 5.695.0054.00.9a Gyári szám: Értékesítés dátuma: Garancia és javítási jegyzék Aláírás/PH. Zrt Zrt Garancia (2) Bevezetés (4) A mérõeszköz részei (5) A funkció leírása (6) Mûszaki jellemzõk (6) A mérés elõtt (7) A mérés

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

vérnyomásmérés Premium-minőség az Ön egészségéért. www.boso.co.hu

vérnyomásmérés Premium-minőség az Ön egészségéért. www.boso.co.hu vérnyomásmérés Premium-minőség az Ön egészségéért. www.boso.co.hu Erre kell figyelni vérnyomásmérésnél. Vérnyomásméréshez üljön kényelmesen. Támassza meg a hátát és a karját. Lábait ne keresztezze. Tegye

Részletesebben

136 Con Dolore. Tenor 1. Tenor 2. Bariton. Bass. Trumpet in Bb 2. Trombone. Organ. Tube bell. Percussions

136 Con Dolore. Tenor 1. Tenor 2. Bariton. Bass. Trumpet in Bb 2. Trombone. Organ. Tube bell. Percussions Tenor 1 Tenor 2 Bariton Bass Trumpet in Bb 1 Trumpet in Bb 2 Trombone Percussions Organ 136 Con Dolore Tube bell X. Nikodémus: Mer - re vagy, Jé - zus, hol ta - lál - lak? Mu-tass u - tat az út - ta- lan

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója

A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója Műszaki adatok Mérési tartomány: (-33...+500) C Pontosság: max. a mért érték ±2 %-a, ill. ±2 C (amelyik nagyobb) Felbontás: 0,1 C (200 C felett 1

Részletesebben

AAT Fit-010. Elektrokémiai alkoholszonda. Használati utasítás

AAT Fit-010. Elektrokémiai alkoholszonda. Használati utasítás AAT Fit-010 Elektrokémiai alkoholszonda Használati utasítás 1 Mérés A Fit-010 elsősorban személyes használatra szánt professzionális alkoholszonda. Az elektrokémiai érzékelő a platina és az alkohol molekulák

Részletesebben

A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója

A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója Műszaki adatok Mérési tartomány: (-33...+500) C Pontosság: max. a mért érték ±2 %-a, ill. ±2 C (amelyik nagyobb) Felbontás: 0,1 C (200 C felett 1

Részletesebben

BM 20. Bloeddrukmeter Gebruikshandleiding Computador de pressão arterial Instruções de utilização

BM 20. Bloeddrukmeter Gebruikshandleiding Computador de pressão arterial Instruções de utilização BM 20 Bloeddrukmeter Gebruikshandleiding Computador de pressão arterial Instruções de utilização Blodtryksmåler Betjeningsvejledning Brugsanvisning Blodtrycksmätare Blodtrykkmåler Bruksveiledning Verenpainemittari

Részletesebben

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520 Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági szabályok... 3 2. Megjegyzések... 3 3. A mérőműszer leírása... 3 4. LCD kijelző leírása... 4 5. Mérési mód...4 6. A pirométer

Részletesebben

SEIKO DIGITÁLIS METRONÓM DM110 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

SEIKO DIGITÁLIS METRONÓM DM110 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SEIKO DIGITÁLIS METRONÓM DM110 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy a SEIKO DM110 Digitális Metronómot választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el jelen használati utasítást, mielőtt használni kezdi a DM110

Részletesebben

A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI

A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT KIADVÁNYAI 2 A MA GYAR TÖR TÉ NEL MI TÁR SU LAT KI AD VÁ NYAI A kö tet írá sai zöm mel a hu sza dik szá zad idõ sza ká ról szól nak, más részt pe dig át té te le sen ér vel

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7. 1. Normál mérés 7. 2. Mérés tárával 7. 3. Instabil tömeg mérése 8

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7. 1. Normál mérés 7. 2. Mérés tárával 7. 3. Instabil tömeg mérése 8 TELECOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7 1. Normál mérés 7 2. Mérés tárával 7 3. Instabil tömeg mérése 8 Automatikus kikapcsolás 8 MELLÉKELET 9 Az elem 9 Hibaüzenetek 9

Részletesebben

38. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. áp ri lis 5., szerda TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1311, Ft. Oldal

38. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. áp ri lis 5., szerda TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1311, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. áp ri lis 5., szerda 38. szám Ára: 1311, Ft TARTALOMJEGYZÉK 79/2006. (IV. 5.) Korm. r. A fel sõ ok ta tás ról szóló 2005. évi CXXXIX. tör vény egyes

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. áp ri lis 19., szerda 46. szám I. kötet Ára: 1679, Ft TARTALOMJEGYZÉK 20/2006. (IV. 19.) BM r. A belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek, valamint

Részletesebben

CXIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 1357 Ft 2. SZÁM

CXIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 1357 Ft 2. SZÁM CXIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 1357 Ft 2. SZÁM AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA B U D A P E S T, 2 0 0 6. F E B R U Á R 2 8. TARTALOM Oldal TÖRVÉNY 2003. évi CXXIX. tv. a köz be szer zé sek rõl (egy sé

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

Receiver REC 220 Line

Receiver REC 220 Line Receiver hu Használati utasitás 00000 0-4 Használati útmutató A STABILA egyszerűen kezelhető vevő, amellyel gyorsan érzékelhetők a lézersugarak. A vevő képes a STABILA vonallézer impulzusmodulált lézersugarai

Részletesebben

mg40 hasznalati.qxp 2006.01.30. 17:21 Page 1 FÉLAUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

mg40 hasznalati.qxp 2006.01.30. 17:21 Page 1 FÉLAUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ mg40 hasznalati.qxp 2006.01.30. 17:21 Page 1 FÉLAUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MediGuard 40 Jellemzõk: Félautomata Könnyen leolvasható kijelzõ 60 mérés automatikus tárolása Hangjelzés

Részletesebben

Finoman érintse meg a gombot a mérleg bekapcsolásához.

Finoman érintse meg a gombot a mérleg bekapcsolásához. POIDS HU A TERMÉKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK ÉS ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Lamart márkájú terméket, amely Pierre Lamart nevét viseli A termék tulajdonságai Négy pontos tenzometrikus érzékelő

Részletesebben

148. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. de cem ber 5., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1701, Ft. Oldal

148. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. de cem ber 5., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1701, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. de cem ber 5., kedd 148. szám Ára: 1701, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2006: C. t v. A kül föl di bi zo nyít vá nyok és ok le ve lek el is me ré sé rõl szóló 2001.

Részletesebben

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő 1. Áttekintés Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A biztosnágos és megfelelő működés érdekében, kérjük alaposan olvassa át a Qick Start kézikönyvet. A globálisan

Részletesebben

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer

Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Vércukormérő-műszer Wellion CALLA Light Színt hoz az életébe 4 divatos színben Jobb olvashatóság a legmagasabb kontraszt által Wellion CALLA Light Egyszerűen kezelhető Zárt egységek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben

Használati útmutató AX-5002

Használati útmutató AX-5002 Használati útmutató AX-5002 PIROMÉTER HŐELEMMEL 1. Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta a hőmérséklet mérő szondával ellátott pirométert. Szánjon néhány percet a használati útmutató elolvasására a munkakezdés

Részletesebben

BC 30. H Vérnyomásmérő készülék Használati útmutató

BC 30. H Vérnyomásmérő készülék Használati útmutató BC 30 H H Vérnyomásmérő készülék Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de MAGYAR

Részletesebben

AX-PH02. 1. Az eszköz részei

AX-PH02. 1. Az eszköz részei AX-PH02 1. Az eszköz részei A. PH/TEMP kapcsoló: üzemmód kapcsoló: állítsa a kapcsolót PH érték, hőmérséklet vagy nedvességtartalom állásba. B. ON gomb: a bekapcsoláshoz nyomja meg a gombot. C. ÉRZÉKELŐ

Részletesebben

A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 18/2009. (III. 6.) FVM rendelete. 2009/27. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 5065

A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 18/2009. (III. 6.) FVM rendelete. 2009/27. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 5065 2009/27. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 5065 1. (1) A ren de let cél ja a mo ni tor ing ada tok egy sé ges rend - szer alap ján tör té nõ adat szol gál ta tá si ke re te i nek meg ha tá - ro zá sa. (2)

Részletesebben

A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM ÉS AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FÕFELÜGYELÕSÉG HIVATALOS LAPJA. Tartalom

A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM ÉS AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FÕFELÜGYELÕSÉG HIVATALOS LAPJA. Tartalom VI. ÉVFOLYAM 2. szám 2008. feb ru ár 25. A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM ÉS AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FÕFELÜGYELÕSÉG HIVATALOS LAPJA Munkaügyi Közlöny Szerkesztõsége 1054 Budapest, Alkotmány

Részletesebben

A SZÓRVÁNNYÁ VÁLÁS FOLYAMATA MINT A NEMZETI KISEBBSÉGI KÖZÖSSÉG LEBOMLÁSÁNAK TERMÉKE

A SZÓRVÁNNYÁ VÁLÁS FOLYAMATA MINT A NEMZETI KISEBBSÉGI KÖZÖSSÉG LEBOMLÁSÁNAK TERMÉKE A SZÓRVÁNNYÁ VÁLÁS FOLYAMATA MINT A NEMZETI KISEBBSÉGI KÖZÖSSÉG LEBOMLÁSÁNAK TERMÉKE Mirnics Károly A DESTRUKTURÁLÓ TÉNYEZÕK SZÁMBAVÉTELE ÉS A DESTRUKCIÓ FOLYAMATÁNAK SZOCIOLÓGIAI MEGVILÁGÍTÁSA Egy nemzetrész

Részletesebben

CITIZEN. Digitális, automata felkaros vérnyomásmérő készülék GYCH-456 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CITIZEN. Digitális, automata felkaros vérnyomásmérő készülék GYCH-456 HASZNÁLATI UTASÍTÁS CITIZEN Digitális, automata felkaros vérnyomásmérő készülék GYCH-456 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást! TARTALOM JEGYZÉK: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK KEZELÉS

Részletesebben

TECH 700 DA. How true pro s measure. Használati útmutató.

TECH 700 DA. How true pro s measure. Használati útmutató. TECH 700 DA How true pro s measure Használati útmutató www.stabila.com Tartalomjegyzék Fejezet Oldal 1. Rendeltetésszerű használat 3 2. A készülék elemei 3 3. Elemek behelyezése / elemcsere 4 4. Üzembe

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

(Margitszigeti sétány, 1940 körül; MNM) Copyright Márai Sándor jogutódai L. C. Gaal (Toronto)

(Margitszigeti sétány, 1940 körül; MNM) Copyright Márai Sándor jogutódai L. C. Gaal (Toronto) A borítóillusztráció Gruber Ferenc fotójának felhasználásával készült (Margitszigeti sétány, 1940 körül; MNM) A borító Kiss László munkája. Copyright Márai Sándor jogutódai L. C. Gaal (Toronto) Kiadja

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

DB11 hasznalati.qxp 2005.01.07. 12:15 Page 1

DB11 hasznalati.qxp 2005.01.07. 12:15 Page 1 DB11 hasznalati.qxp 2005.01.07. 12:15 Page 1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VIVAMAX KÉTFUNKCIÓS, FELKAROS VÉRNYOMÁSMÉRÕ, KIHAJTHATÓ KIJELZÕVEL TÍPUSSZÁM: DB11 DB11 hasznalati.qxp 2005.01.07. 12:15 Page 2 MI A VÉRNYOMÁS?

Részletesebben

Nedvességmérő. Használati útmutató... 2

Nedvességmérő. Használati útmutató... 2 Nedvességmérő MD Használati útmutató... 2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEVEZETÉS Ez a nedvesség mérő hasznos eszköz arra a célra, hogy a fa vagy építőanyagok (pl. beton, tégla, esztrich, gipszkarton, tapéta stb.)

Részletesebben

AUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MG 150f

AUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MG 150f MG 150.qxp 2006.01.30. 16:12 Page 12 AUTOMATA VÉRNYOMÁSMÉRÕ KÉSZÜLÉK KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MG 150f Jellemzõk: Real Fuzzy Technológia 90 mérés automatikus tárolása Egy gombnyomásos mûködtetés Könnyen leolvasható

Részletesebben

Teljesen automatikus vérnyomásmérő felkaron való méréshez, SC 6800

Teljesen automatikus vérnyomásmérő felkaron való méréshez, SC 6800 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Teljesen automatikus vérnyomásmérő felkaron való méréshez, SC 6800

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA FELHÍVÁS!

AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA FELHÍVÁS! LVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1-120. OLDAL 2007. január 9. AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA ÁRA: 1113 FT FELHÍVÁS! Fel hív juk tisz telt Ol va só ink fi gyel mét a köz löny utol só ol da lán köz zé

Részletesebben

Használati útmutató PAN Aircontrol

Használati útmutató PAN Aircontrol Használati útmutató PAN Aircontrol Air Quality meter Tartalom 1. Bevezető... 2 2. Szállítmány tartalma... 3 3. Általános biztonsági útmutatások... 3 4. A készüléken lévő szimbólumok magyarázata... 4 5.

Részletesebben

DIGITÁLIS ALKOHOLSZONDA

DIGITÁLIS ALKOHOLSZONDA DIGITÁLIS ALKOHOLSZONDA (1) LCD kijelző (2) Bekapcsoló gomb (3) Leheletérzékelő szonda (4) Elemtartó Tulajdonságok 1. Digitális alkohol teszt hangjelzéssel 2. Tartomány: 0.00-0.19% BAC & 0.0-1.9g/l (or

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám TARTALOMJEGYZÉK 2008:

Részletesebben

6. szám. 2006/6. szám HATÁROZATOK TÁRA 51. Budapest, 2006. feb ru ár 13., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 414, Ft. Oldal

6. szám. 2006/6. szám HATÁROZATOK TÁRA 51. Budapest, 2006. feb ru ár 13., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 414, Ft. Oldal 2006/6. HATÁROZATOK TÁRA 51 Budapest, 2006. feb ru ár 13., hétfõ 6. TARTALOMJEGYZÉK 2019/2006. (II. 13.) Korm. h. Az Or szá gos Tu do má nyos Ku ta tá si Alap prog ra mok 2006. évi több - lettámogatához

Részletesebben

LVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM ÁRA: 874 Ft 2006. ja nu ár 27.

LVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM ÁRA: 874 Ft 2006. ja nu ár 27. LVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM ÁRA: 874 Ft 2006. ja nu ár 27. T A R T A L O M Szám Tárgy O l d a l Törvények 2006: X. tv. A szövetkezetekrõl --------------------------------------- 370 2006: XI. tv. Az ál lat

Részletesebben

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY A ma gyar la kos ság bel föl di uta zá sai PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY Ké szí tet te: a Ma gyar Tu riz mus Rt. Ku ta tá si Igaz ga tó sá gá nak meg bí zá sá ból a M.Á.S.T. Pi ac- és Köz vé le mény ku ta tó

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU Használati útmutató Köszönjük, hogy a Hama termékét választotta. Kérjük, hogy figyelmesen és az elejétől a végéig olvassa el a használati útmutatót. A dokumentumot gondosan őrizze meg, mert még szüksége

Részletesebben

Kézi elektromos vérnyomásmérő LCD képernyővel és hangi figyelmeztetéssel. SilverCloud MB23 - HASZNÁLÁLATI ÚTMUTATÓ -

Kézi elektromos vérnyomásmérő LCD képernyővel és hangi figyelmeztetéssel. SilverCloud MB23 - HASZNÁLÁLATI ÚTMUTATÓ - Kézi elektromos vérnyomásmérő LCD képernyővel és hangi figyelmeztetéssel SilverCloud MB23 - HASZNÁLÁLATI ÚTMUTATÓ - Fontos információk: ú O l v a s s á k e l fi g y e l m e s e n e z t a k é z k ö n y

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18010 Lábmasszírozó gép insportline Otterchill TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 HASZNÁLAT... 3 ELEM CSERE... 4 ALTERNATÍV HASZNÁLAT... 4 2 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Digitális hangszintmérő

Digitális hangszintmérő Digitális hangszintmérő Modell DM-1358 A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. Használati útmutató Óvintézkedések

Részletesebben

123. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. szep tem ber 21., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1155, Ft

123. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. szep tem ber 21., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1155, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. szep tem ber 21., péntek 123. szám TARTALOMJEGYZÉK 241/2007. (IX. 21.) Korm. r. A köz al kal ma zot tak jog ál lá sá ról szó ló 1992. évi XXXIII. tör

Részletesebben

19. szám. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. A pénzügyminiszter 12/2005. (II. 16.

19. szám. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. A pénzügyminiszter 12/2005. (II. 16. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. feb ru ár 16., szerda 19. szám TARTALOMJEGYZÉK 12/2005. (II. 16.) PM r. A kincs tá ri rend szer mû kö dé sé vel kap cso la tos pénz ügyi szolgálta -

Részletesebben

BC 80 H Vérnyomásmérő Használati útmutató

BC 80 H Vérnyomásmérő Használati útmutató BC 80 H Vérnyomásmérő Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com MAGYAR Tartalom 1. A készülék ismertetése...2 2. Fontos tudnivalók...2 3. A készülék leírása...5

Részletesebben

Csuklós vérnyomásmérő KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Csuklós vérnyomásmérő KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ANDON KD-791 Csuklós vérnyomásmérő KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót a használat előtt, és őrizze meg a későbbi használatokhoz. A KÉSZÜLÉK RÉSZEI: Memória gomb / Óra

Részletesebben

Receiver REC 150. hu Használati utasitás

Receiver REC 150. hu Használati utasitás Receiver hu Használati utasitás Használati útmutató A STABILA egyszerűen kezelhető vevő, amellyel gyorsan érzékelhetők a forgó lézerek. A Receiver a rotációslaser lasersugarait lehet fogni még akkor is,

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék Tartalom Tartalom Bevezetés Alkatrészek Általános figyelmeztetések és biztonság Az Allergia Elleni Készülék használata Áramforrás Termékjellemzők Karbantartás A készüléken található szimbólumok magyarázata

Részletesebben

172. szám II. kö tet. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

172. szám II. kö tet. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. de cem ber 29., csütörtök 172. szám II. kö tet TARTALOMJEGYZÉK 125/2005. (XII. 29.) GKM r. A köz úti jár mû vek mû sza ki meg vizs gá lá sá ról szóló

Részletesebben

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter 31/2008. (XII. 31.) KvVM rendelete

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter 31/2008. (XII. 31.) KvVM rendelete 26734 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2008/193. szám A környezetvédelmi és vízügyi miniszter 31/2008. (XII. 31.) KvVM rendelete a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról

Részletesebben

115. szám 1. kö tet* A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. au gusz tus 31., péntek TARTALOMJEGYZÉK. 1 2. kö tet ára: 5124, Ft

115. szám 1. kö tet* A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. au gusz tus 31., péntek TARTALOMJEGYZÉK. 1 2. kö tet ára: 5124, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. au gusz tus 31., péntek 115. szám 1. kö tet* 1 2. kö tet ára: 5124, Ft TARTALOMJEGYZÉK 1. kö tet: 224/2007. (VIII. 31.) Korm. r. A köz al kal ma zot

Részletesebben

Feltétel. Perfekt Vagyonés üzemszünet biztosítás. Érvényes: 2007. januártól

Feltétel. Perfekt Vagyonés üzemszünet biztosítás. Érvényes: 2007. januártól Feltétel Perfekt Vagyonés üzemszünet biztosítás Érvényes: 2007. januártól Perfekt Vagyon- és üzemszünet biztosítás feltételei TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK 3 1.1 A BIZTOSÍTÁSI SZERZÔDÉS HATÁLYA

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. AM50 légsebességmérő

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. AM50 légsebességmérő HŰTŐTECHNIKAI ÁRUHÁZAK 1163. Budapest, Kövirózsa u. 5. Tel.: 403-4473, Fax: 404-1374 3527. Miskolc, József Attila u. 43. Tel.: (46) 322-866, Fax: (46) 347-215 5000. Szolnok, Csáklya u. 6. Tel./Fax: (56)

Részletesebben

79. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú ni us 14., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1472, Ft. Oldal

79. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú ni us 14., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1472, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. jú ni us 14., kedd 79. szám TARTALOMJEGYZÉK 2005: XLVI. tv. A ma gyar ál lam pol gár ság ról szóló 1993. évi LV. tör vény és a kül föl di ek be uta

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2004. no vem ber 15., hétfõ 169. szám TARTALOMJEGYZÉK 2004: CI. tv. Az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekrõl szóló tör vé nyek mó do

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI TARTALOM BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 FUNKCIÓK... 3 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ... 4 KÖRNYEZETVÉDELEM... 4 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Kérjük, a termék

Részletesebben

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás Mark-X Használati utasítás Kérjük, hogy a készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Az Alcovisor Mark X digitális alkoholszonda elektrokémiai érzékelőt használva határozza

Részletesebben

LIX. ÉVFOLYAM ÁRA: 1365 Ft 4. SZÁM TARTALOM MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE. Ma gyar or szág Alap tör vé nye (2011. áp ri lis 25.)...

LIX. ÉVFOLYAM ÁRA: 1365 Ft 4. SZÁM TARTALOM MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE. Ma gyar or szág Alap tör vé nye (2011. áp ri lis 25.)... LIX. ÉVFOLYAM ÁRA: 1365 Ft 4. SZÁM A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA BUDAPEST, 2011. áp ri lis 30. TARTALOM MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE Ma gyar or szág Alap tör vé nye (2011. áp ri lis 25.)... Oldal Melléklet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 63B Digitális Rezgésmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti ellenőrzés... 2 3. Funkciók... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. LCD Képernyő... 3 6. Műszaki jellemzők...

Részletesebben

135. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. no vem ber 6., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 189, Ft. Oldal

135. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. no vem ber 6., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 189, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. no vem ber 6., hétfõ 135. szám TARTALOMJEGYZÉK 28/2006. (XI. 6.) PM r. A pré mi um évek prog ram mal, va la mint a kü lön le ges fog lal koz ta tá si

Részletesebben

13. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, ja nu ár 30., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3555, Ft. Oldal

13. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, ja nu ár 30., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3555, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2009. ja nu ár 30., péntek 13. szám TARTALOMJEGYZÉK 19/2009. (I. 30.) Korm. ren de let A föld gáz el lá tás ról szóló 2008. évi XL. tör vény ren del ke zé

Részletesebben

28. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, már ci us 10., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1863, Ft. Oldal

28. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, már ci us 10., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1863, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. már ci us 10., péntek 28. szám TARTALOMJEGYZÉK 49/2006. (III. 10.) Korm. r. A föld gáz el lá tás ról szóló 2003. évi XLII. tör vény egyes ren del ke

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott ASC típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

BM 40 H Használati utasítás Vérnyomásmérő

BM 40 H Használati utasítás Vérnyomásmérő BM 40 H H Használati utasítás Vérnyomásmérő BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Magyar Tisztelt

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6688F Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5100A Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Alap műveletek... 3 6.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM

A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM V. ÉVFOLYAM 1. szám 2007. ja nu ár 31. A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA Szo ci á lis Közlöny Szerkesztõsége 1054 Budapest, Akadémia u. 3. Telefon: 475-5745 Megjelenik szükség szerint.

Részletesebben

hazsn_utmutatovernyom.qxp 2007.04.20. 15:28 Használati útmutató VIVAMAX színes kijelzõs csuklós vérnyomásmérõ

hazsn_utmutatovernyom.qxp 2007.04.20. 15:28 Használati útmutató VIVAMAX színes kijelzõs csuklós vérnyomásmérõ Használati útmutató VIVAMAX színes kijelzõs csuklós vérnyomásmérõ Tartalom Használati útmutató vérnyomásmérõ készülékhez Mi a vérnyomás?.................................. 03 Miért hasznos az otthoni vérnyomásmérés?.............

Részletesebben

MESEBÁL 3.A hõs kisegér Huszti Zoltán

MESEBÁL 3.A hõs kisegér Huszti Zoltán MSBÁL. hõs kisegér Huszti Zoltán nek 12 Marsch lt egy - szerélt a kam - ra sar - ka mé - lyén, Laczó Zoltán Vince lt egy - szerélt egy órus ora hõs kis - e-gér. Hosz - szú far - ka volt és büsz - ke nagy

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. au gusz tus 31., vasárnap. 128. szám. Ára: 250, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. au gusz tus 31., vasárnap. 128. szám. Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. au gusz tus 31., vasárnap 128. szám Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. au gusz tus 31., vasárnap TARTALOMJEGYZÉK 24/2008.

Részletesebben