Windows Phone 8S by HTC Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Windows Phone 8S by HTC Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Windows Phone 8S by HTC Felhasználói kézikönyv

2 2 Tartalom Tartalom Kibontás A telefon 8 Alsó fedőlap 9 SIM-kártya 10 Tárolókártya 11 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 A telefon beállítása A PIN-kód beírása 15 A telefon első beállítása 15 Fiókbeállítás 15 Névjegyek másolása a telefonra 16 Az első hét az új telefonnal Érdekes funkciók 17 Kezdőképernyő 18 Érintési gesztusok 19 Gesztusok 21 Hangerő beállítása 22 Alvó üzemmód 23 Lezárás képernyő 23 Csengőhang módosítása 24 Téma megváltoztatása 25 Képernyőfotó készítése 25 Átváltás alkalmazások között 25 Windows Áruház 26 Beszéd használata a telefonon 26 Kamera Alapvető tudnivalók a fényképezőgépről 28 Fénykép készítése 29 Videó rögzítése 30 Felvétel után 30 Telefonhívások Hívás kezdeményezése 31 Hívások fogadása 32 Mit csinálhatok egy hívás közben? 33

3 3 Tartalom Konferenciahívás kezdeményezése 34 Híváslista 34 Repülési üzemmód be- vagy kikapcsolása 35 Kapcsolatok Kapcsolattartás 36 A partnerek importálása a SIM-kártyáról 36 Új névjegy hozzáadása 36 Ugrás egy adott részre a névjegylistán 37 A névjegylista szűrése 37 Partnerprofilok összevonása 37 Keresés, szerkesztés vagy törlés 38 Megosztás partnercsoporttal valós időben 39 Névjegyek csoportokba rendezése 41 Mi az Én csempe? 42 Küldés közösségi oldalakra 43 Közösségi állapotfrissítések szűrése 44 Billentyűzet A virtuális billentyűzet használata 45 Szavak beírása prediktív szövegbevitellel 46 A billentyűzet nyelvének megváltoztatása 47 Üzenetek Szöveges üzenetek és csevegés egy helyen 48 Képek, videók, egyebek megosztása üzenetben 49 Üzenet megtekintése és megválaszolása 50 Beszélgetések kezelése 51 Microsoft fiók hozzáadása 52 POP3/IMAP fiók hozzáadása 52 Microsoft Exchange ActiveSync fiók hozzáadása 53 ek ellenőrzése 54 küldése 55 ek kezelése 56 fiók beállításainak módosítása 56 Fényképek, videók és zene Fényképek 57 Zene + videók 59 Tárolóhely Tárolóhelytípusok 61 Terület felszabadítása a telefon tárolóhelyén 61 Telefon- és SD-kártya tárolóhely ellenőrzése 62 Gazdálkodás a telefon tárolóhelyével 62

4 4 Tartalom Szinkronizálás és biztonsági mentés Tartsa adatait szinkronban 63 Fájlok biztonsági mentése 63 Internetkapcsolatok Adatkapcsolat 64 Wi-Fi 65 A telefon használata mobil hotspotként 67 Keresés és Internetböngésző Keresési módok a weben 68 Információk keresése 69 Kódok, címkék és szöveg beolvasása 69 Weboldalak megnyitása, navigálás 71 Zene keresése 72 Térképek és tartózkodási hely Helymeghatározási szolgáltatások 74 Térképek 74 Közeli helyek 78 Naptár Mire használható a Naptár? 80 Naptári találkozó létrehozása 80 Új teendő hozzáadása 81 Naptárak megjelenítése és szinkronizálása 82 További alkalmazások Mit végezhetek el a HTC hub-on? 83 Mi található az Office-központban? 89 Xbox LIVE a Játékok központban 91 Bluetooth Bluetooth tartozék csatlakoztatása 92 Bluetooth kapcsolat bontása 92 Párosítás megszűntetése 93 Beállítások Figyelmes telefon funkciók 94 Takarékos üzemmód bekapcsolása 94 Kijelző beállításainak módosítása 95 Hangbeállítások módosítása 95 A nyelv megváltoztatása 96 Hozzáférhetőségi beállítások 96 Az alkalmazások kezelése 96 Telefonadatok ellenőrzése 97

5 5 Tartalom Biztonság A SIM-kártya védelme PIN-kóddal 98 A telefon védelme jelszóval 99 A telefon biztonságossá tétele a gyerekek számára 99 A Gyereksarok beállítása 99 Gyereksarok indítása 100 Gyereksarok bezárása és letiltása 100 Frissítés és alapállapotba állítás Hogyan szerezzen be és telepítsen frissítéseket 101 Előkészületek szoftverfrissítéshez 102 Frissítések telepítése 102 Gyári alapállapotba állítás 103 Védjegyek és szerzői jogok Tárgymutató

6 6 A kézikönyvben alkalmazott jelölések A kézikönyvben alkalmazott jelölések Ebben a felhasználói kézikönyvben a következő szimbólumokkal jelöljük a fontos és hasznos információkat: Ez egy megjegyzés. A megjegyzés kiegészítő információkat nyújt, például mi történik, ha elvégez vagy nem végez el egy bizonyos műveletet. A megjegyzés olyan információkat is nyújt, amely csak bizonyos helyzetekre vonatkozik. Ez egy tipp. A tipp alternatív megoldást nyújt egy bizonyos lépésre vagy eljárásra, vagy egy olyan lehetőségre hívja fel a figyelmet, amelyet hasznosnak találhat. Ez olyan fontos információkat jelöl, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy bizonyos műveletet elvégezzen, vagy hogy egy szolgáltatás rendeltetésszerűen működjön. Ez egy biztonsági figyelmeztetés, amely olyan óvintézkedéseket javasol, amelyek betartásával elkerülhetők az esetleges problémák.

7 7 Egyéb hasznos források Egyéb hasznos források Az egészséggel, biztonsággal és jogszabályokkal kapcsolatban olvassa el a csomaghoz mellékelt Biztonsági és szabályzási útmutatót. A jelen kezelési kézikönyv kiegészítéseként további információkat, Gy.I.K-et stb. talál a oldalon. A Windows Phone további funkcióiról a Súgó+Tippek részben olvashat telefonján. Vagy böngészőjéből látogasson el a windowsphone.com oldalra. Bizonyos Windows Phone funkciók vagy Microsoft szolgáltatások nem minden országban vagy régióban elérhető.

8 8 Kibontás Kibontás A telefon 1. VISSZA 2. USB-csatlakozó 3. START 4. KERESÉS 5. Kamera gomb 6. HANGERŐ 7. Közelségérzékelő 8. Állapotjelző LED 9. KI-/BEKAPCSOLÓ 10. 3,5 mm-es headset csatlakozó Ha képernyővédőt szeretne használni, akkor ne fedje le és ne takarja el a közelségérzékelőt. A készülékhez vásárolható olyan képernyővédő, amelyen található egy kisméretű nyílás a közelségérzékelőnek.

9 9 Kibontás Alsó fedőlap Az alsó fedőlap eltávolítása A SIM-kártya és a tárolókártya foglalatához az alsó fedőlap eltávolításával férhet hozzá. 1. Tartsa stabilan a telefont úgy, hogy az előlap lefelé nézzen. 2. A hüvelykujjaival tolja kifelé az alsó fedőlapot az eltávolításhoz.

10 10 Kibontás Az alsó fedőlap visszahelyezése Az antennák a fedőlap alatt találhatók. Ha a hívások és az adatátvitel során a lehető legjobb jelminőséget szeretné elérni, akkor ügyeljen arra, hogy pontosan illessze vissza a fedőlapot. 1. Igazítsa a hátlap alján lévő fogakat a telefon oldalán lévő nyílásokba. 2. A hüvelykujjaival nyomja le a hátlapot, majd nyomja, amíg nem rögzül a helyén. Kattanást fog hallani, ha az alsó fedőlap beakadt a helyére. SIM-kártya A SIM-kártya tartalmazza az Ön telefonszámát, szolgáltatói adatait, valamint egy memóriát, ahol telefonkönyv-bejegyzéseket és/vagy SMS üzeneteket tárolhat. A SIM-kártya behelyezése 1. Vegye le az alsó fedőlapot. 2. Helyezze be a SIM-kártyát úgy, hogy az aranyszínű érintkezői felfelé nézzenek, a levágott sarka pedig befelé nézzen. 3. Tolja a SIM-kártyát addig, amíg a helyére nem pattan.

11 11 Kibontás A SIM-kártya eltávolítása A SIM-kártya eltávolítása előtt mindig kapcsolja ki a telefont. 1. Vegye le az alsó fedőlapot. 2. Nyomja meg a SIM-kártyát, hogy kidobja a foglalat. 3. Húzza ki a SIM-kártyát a foglalatból. Tárolókártya A tárolókártyán tárolhatja fényképeit, videóit, zenéit stb. A memóriakártya behelyezése 1. Vegye le az alsó fedőlapot. 2. A microsd kártyát az aranyszínű érintkezőivel lefelé helyezze be a tárolókártya-nyílásba és nyomja, amíg be nem kattan a helyére.

12 12 Kibontás A tárolókártya lecsatolása Ha el kell távolítania a tárolókártyát a telefon bekapcsolt állapotában, akkor először le kell csatolnia a tárolókártyát, hogy elkerülje a tárolókártyán levő fájlok sérülését vagy meghibásodását. 2. Érintse meg a Beállítások > telefon tárolóhelye elemet. 3. Érintse meg az SD-kártya > SD-kártya eltávolítása elemet. A tárolókártya eltávolítása 1. Vegye le az alsó fedőlapot. 2. Nyomja meg a memóriakártyát, hogy kiakadjon a foglalatból. 3. Húzza ki a tárolókártyát a foglalatból.

13 13 Kibontás Akkumulátor Telefonjában újratölthető, nem eltávolítható akkumulátor található. Az akkumulátor újratöltés nélküli üzemideje nagyban függ attól, hogyan használja a telefonját. A szolgáltatások és a tartozékok hatással lehetnek az akkumulátor üzemidejére. Ha például mindig bekapcsolva hagyja a Bluetooth kapcsolatot, az több energiát használ. A hosszú telefonbeszélgetések és a hosszas böngészések az interneten sok energiát fogyasztanak. Vegye figyelembe tartózkodási helyét is: a mobilhálózat gyenge térereje, valamint a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok jobban igénybe veszik akkumulátorát. Az akkumulátor töltése A telefon használatba vétele előtt javasolt feltölteni az akkumulátort. Az akkumulátor töltésére csak a dobozban mellékelt hálózati tápegység és az USBkábel használható. 1. Csatlakoztassa az USB-kábel kisebbik végét az USB-csatlakozóhoz. 2. Csatlakoztassa az USB-kábel másik végét az elektromos hálózati adapterhez. 3. Az akkumulátor töltésének megkezdéséhez dugja be a hálózati tápegységet egy konnektorba. Ha az akkumulátor töltődik, a visszajelző LED folyamatosan vörösen világít. A fény zöld színű lesz, ha az akkumulátor teljesen fel van töltve. Ha a telefont bekapcsolt állapotban tölti, az akkumulátor töltés ikon jelenik meg az állapotsorban. Miután az akkumulátor feltöltődött, az akkumulátor töltés ikon helyett a teli akkumulátor ikon lesz látható. Biztonsági okból a töltés leáll, ha az akkumulátor túlmelegedik.

14 14 Kibontás Ki és bekapcsolás Bekapcsolás Nyomja meg a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot. Ilyen egyszerű! Ha először kapcsolja be a telefont, be kell állítania azt. Kikapcsolás 1. Ha a kijelző ki van kapcsolva, a kijelző visszakapcsolásához nyomja meg az KI-/ BEKAPCSOLÓ gombot. 2. Nyomja meg és tartsa nyomva a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot, amíg meg nem jelenik a húzza lefelé a kikapcsoláshoz üzenet. 3. Húzza ujját lefelé a képernyőn. A telefon nem válaszol? Indítsa újra a telefont, ha nem válaszol, amikor megérinti a képernyőt, vagy nyomja le a gombokat. Nyomja le és legalább 12 másodpercig tartsa lenyomva a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot. A telefon kikapcsol, majd újra bekapcsol.

15 15 A telefon beállítása A telefon beállítása A PIN-kód beírása Némely SIM-kártya a mobilszolgáltató által beállított PIN-kódot (személyi azonosító számot) használ. Ha a készülék PIN-kódot kér, írja be, majd koppintson a bevitel gombra. Ha háromszor hibás PIN-kódot ad meg, a SIM-kártya zárolódik. Ha ez történik, feloldhatja a PUK-kód (PIN Unlocking Key PIN feloldó kód) használatával, amit a mobil szolgáltatójától kaphat meg. A telefon első beállítása Az első bekapcsolásakor a telefon felkéri a beállítások megadására. Csak kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és pillanatok alatt elkészül az üzembe helyezéssel. A Tartsa szinkronban az életét képernyőn ne feledjen el bejelentkezni a Microsoft fiókjával, amelyet követően elérheti a Windows áruházat, a SkyDrive tárolószolgáltatást és a további szolgáltatásokat. Ha nincs Microsoft fiókja, érintse meg a létrehozás elemet, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Microsoft fiókot a számítógépéről is létrehozhat; ehhez látogasson el a signup.live.com címre. Fiókbeállítás Állítson be online fiókokat ek küldéséhez és fogadásához, illetve egyéb műveletekhez. A beállított fiók típusától függően más elemek is megjelenhetnek telefonján, mint a névjegyek, naptárak vagy egyéb információk. Ha bejelentkezik a közösségi hálózati fiókjaiba, a barátainak állapotfrissítéseit is megkapja és megtekintheti az általuk feltöltött képeket. Fiók beállítása 2. Érintse meg a Beállítások > +fiókok elemet. 3. Érintse meg a fiók hozzáadása elemet, majd érintse meg a beállítani kívánt fiók típusát. 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a fiók létrehozásához.

16 16 A telefon beállítása Fiók szinkronizálása Ha nem látja legfrissebb jeit vagy állapotfrissítéseit fiókjában, kézzel is szinkronizálhatja a fiókot, hogy letöltse azokat. 2. Érintse meg a Beállítások > +fiókok elemet. 3. Nyomja meg és tartsa nyomva a fiókot, amelynek adatait le szeretné tölteni, majd érintse meg a szinkronizálás lehetőséget. Fiók törlése 2. Érintse meg a Beállítások > +fiókok elemet. 3. Nyomja meg és tartsa lenyomva a törölni kívánt fiókot, majd érintse meg a törlés elemet. Az elsődleges Microsoft fiókot nem lehet törölni. Az eltávolításához gyári alaphelyzetbe állítást kell végrehajtani. Névjegyek másolása a telefonra Számos különböző módon hozzá lehet adni névjegyet a telefonhoz. Internetes fiókok Telefonos névjegyek SIM-kártya Outlook (Exchange ActiveSync ) Bluetooth A névjegyadatok importálásához jelentkezzen be az internetes fiókjaiba. Közvetlenül a telefonon is létrehozhat és tárolhat névjegyeket. Másolja át a SIM-kártya névjegyeit a telefonra. A munkahelyi névjegyeket Outlook (Exchange ActiveSync) segítségével szinkronizálhatja. Bluetooth kapcsolaton keresztül másik telefonról is fogadhat névjegyeket.

17 17 Az első hét az új telefonnal Az első hét az új telefonnal Érdekes funkciók Családjával és a barátaival folyamatosan kapcsolatban maradhat, és megoszthatja velük az élete történéseit. Most már azt is hallhatja, ami eddig hiányzott a zenéből. És még sok minden más. Tegye egyedivé és valóban a sajátjává a telefont A Kezdőképernyőt az Ön számára fontos elemekkel szabhatja testre. A legfontosabb névjegyekkel, zenei albumokkal, alkalmazásokkal stb. élő csempéket hozhat létre, majd elhelyezheti őket a Kezdőképernyőn. További részletek: Kezdőképernyő (18. Oldal). Rögzítsen minden pillanatot Néhány a kamera szolgáltatásai közül: A kamerát gyorsan elindíthatja a KAMERA gomb megnyomásával, akár akkor is, ha a telefon alvó módban van. A kamerát különféle körülmények között használhatja. Az eseményeket nagyfelbontású videókon rögzítheti. Minderről a Kamera (28. Oldal) című részben talál további információt. Beats By Dr. Dre Audio A Beats Audio integrációnak köszönhetően a készülék gazdag, autentikus módon szólaltatja meg a hangokat, legyen szó akár zenehallgatásról, videók lejátszásáról vagy játékokról. További tudnivalók: A zenei hangzás javítása (59. Oldal). SkyDrive integráció A SkyDrive szolgáltatáson tárolt fényképek, videofelvételek és dokumentumok bármikor és bárhonnan elérhetők. Lásd: Megosztás (58. Oldal).

18 18 Az első hét az új telefonnal Kezdőképernyő A Kezdőképernyőn élő csempék jelennek meg, amelyek folyamatosan frissülnek, és megmutatják a legszemélyesebb dolgait. Láthatja a fényképalbumát, a szöveges és e- mail üzenetek számát stb. A csempék görgetéséhez egyszerűen csak húzza az ujját fel vagy le a képernyőn. Húzza az ujját balra az alkalmazások és a beállítások eléréséhez. Bármelyik betűcsempét megérintve az ábécé összes betűjének csempéjét megjelenítheti. A Kezdőképernyőre bármelyik képernyőről visszaléphet a gombbal. Csempék átrendezése és átméretezése 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a mozgatni kívánt csempét, amíg az lebegni nem kezd. 2. A csempe átméretezéséhez érintse meg a nyilat a jobb alsó sarokban. 3. Húzza a csempét az új helyére. 4. Ha végzett a csempék áthelyezésével, nyomja meg a vagy a gombot. Kitűzés a kezdőképernyőre Gyakorlatilag bármit kitűzhet a kezdőképernyőre: alkalmazásokat, képeket, dalokat, kedvenc weboldalakat, dokumentumokat, még névjegyeket is. Például, ha kitűz egy névjegyet a kezdőképernyőre, közvetlenül abból a mozaikból elérheti az illető összes frissítését csatornák, ek, szóveges üzenetek és hívásemlékeztetők. 1. Ha ki szeretne tűzni valamit, nyomja meg és tartsa nyomva, amíg meg nem jelenik egy menü. 2. Koppintson a kitűzés a kezdőképernyőre lehetőségre. Mozaik kitűzésének megszűntetése 1. Nyomja meg és tartsa nyomva az eltávolítani kívánt mozaikot. 2. Koppintson a gombra.

19 19 Az első hét az új telefonnal Érintési gesztusok A telefont alapvetően érintési gesztusokkal használhatja. Érintés Érintse meg a képernyőt az ujjával, ha a képernyőn elemeket szeretne kiválasztani, például alkalmazásokat vagy beállítási ikonokat, vagy érintse meg a képernyőn megjelenő gombokat. Nyomva tartás A rendelkezésre álló funkciók megjelenítéséhez (például a billentyűzet további billentyűinek eléréséhez) nyomja meg és tartsa nyomva a megfelelő elemet. Simítás vagy csúsztatás Az ujját függőlegesen vagy vízszintesen a képernyőn húzva végiggörgetheti a hosszabb listákat, valamint megjelenítheti a központok további képernyőit.

20 20 Az első hét az új telefonnal Húzás Tartsa a képernyőn lenyomva az ujját a húzás elkezdéséhez. Húzáskor ne emelje fel az ujját addig, amíg el nem érte a célpozíciót. Suhintás A suhintás hasonlít a simításhoz, de ilyenkor az ujjaival könnyebb, gyorsabb mozdulatokat kell végrehajtania; ilyen például, amikor a Kezdőképernyőről átlép az alkalmazások listájára. Összecsípés és széttárás Egyes alkalmazásokban, például a Fényképek és az Internet Explorer alkalmazásban az ujjait széttárva nagyíthatja fel a képernyőn látható képet vagy szöveget.

21 21 Az első hét az új telefonnal A képernyőn csípő mozdulatot téve lekicsinyítheti a képet vagy szöveget. Gesztusok Gesztusok segítségével lehetőség van többek közt a csengés elnémítására. Elnémítás átfordítással Ha hívás érkezik, akkor a készüléket átfordítással elnémíthatja. A hangerő csökkentése felvétellel Üzleti találkozón vagy étteremben hívás érkezésekor vegye fel a készüléket, ezzel csökkentheti a csengőhang hangerejét.

22 22 Az első hét az új telefonnal Hangerő beállítása automatikus növekedésre, ha a készülék zsebben vagy táskában van A zajos utcán nem hallja a készüléket, miközben a táskájában csörög? Beállíthatja úgy a telefont, hogy felismerje, ha táskában vagy zsebben van, és növelje a csengőhang hangerejét, hogy akkor is hallhassa, ha zajos környezetben tartózkodik. A megjelenítés javítása a telefon elfordításával A legtöbb képernyő esetén a képernyő tájolása automatikusan megváltozik állóról fekvőre, ha oldalra fordítja a telefont. Szövegbevitel közben oldalra fordíthatja a telefont, hogy egy nagyobb billentyűzetet használhasson. Hangerő beállítása 1. Nyomja meg a HANGOSÍTÁS vagy a HALKÍTÁS gombot, hogy megjelenjen a hangerősáv. 2. Nyomja meg annyiszor, hogy elérje a hívánt hangerőt. A csengés némítása 1. Nyomja meg a HANGOSÍTÁS vagy a HALKÍTÁS gombot, hogy megjelenjen a hangerősáv. 2. Koppintson a gombra. Ha a Rezgés opciót bekapcsolta a beállításokban, telefonja rezgő üzemmódba kapcsol. Ha nincs, telefonja néma üzemmódba kapcsol.

23 23 Az első hét az új telefonnal Alvó üzemmód Az alvó üzemmód úgy kíméli az akkumulátort, hogy a telefont alacsony fogyasztású állapotba helyezi, miközben kikapcsolja a kijelzőt. Azt is megakadályozza, hogy véletlenszerűen megnyomja a gombokat, ha telefonja zsebében vagy a táskájában van. Továbbra is fogadhatja az üzeneteket és a hívásokat. A készülék átállítása alvó módba Röviden nyomja meg a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot, hogy kikapcsolja a kijelzőt, és a készüléket alvó üzemmódba állítsa. A telefon automatikusan Alvó üzemmódba kapcsol, ha egy ideig nem használja. Ébresztés alvó üzemmódból A telefon felébresztéséhez nyomja meg a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot. Fel kell oldania a képernyőt. A telefon automatikusan felébred, amikor egy bejövő hívás érkezik. Lezárás képernyő A képernyő feloldása Húzza ujját felfelé a képernyő feloldásához vagy a bejövő hívás fogadásához. Ha állított be jelszót a beállítások közt, be kell írnia a képernyő feloldásához.

24 24 Az első hét az új telefonnal A zárolási képernyő hátterének megváltoztatása Keressen az előre beállított háttérképek gyűjteményében, vagy válasszon egyet a kamerával készített képek közül. 2. Érintse meg a Beállítások > zárolási képernyő elemet. 3. Érintse meg a Háttér jelölőnégyzetet, majd válassza a fénykép elemet. 4. Érintse meg a fénykép módosítása elemet, majd válasszon ki egy fényképet az albumokból, vagy érintse meg a elemet egy új fénykép elkészítéséhez. 5. Ha a kiválasztott fénykép nagyobb, mint a háttérkép megengedett mérete, vágja körbe a fényképet. A körülvágáshoz a fénykép húzásával helyezze a fénykép azon részét a vágómezőbe, amelyet háttérként szeretne használni, majd érintse meg a elemet. Zárolási képernyő értesítéseinek testreszabása A fontos értesítésekről gyors áttekintést kaphat közvetlenül a zárolási képernyőn. 2. Érintse meg a Beállítások > zárolási képernyő elemet. 3. Válasszon ki egy alkalmazást a részletes értesítésekhez. 4. Válasszon ki legfeljebb öt alkalmazást a gyors értesítésekhez. 5. Ha végzett, nyomja meg a vagy a gombot. Csengőhang módosítása Válasszon a gyári csengőhangok közül. 2. Érintse meg a Beállítások > csengőhangok+hangok elemet. 3. Koppintson a Csengőhang mezőre. 4. Halgasson bele egy csengőhangba a neve melletti lejátszás ikonra koppintva. 5. Koppintson a használni kívánt csengőhangra.

25 25 Az első hét az új telefonnal Téma megváltoztatása Lehangolt? Megváltoztathatja a képernyő hátterét és a kiemelés színét, hogy illeszkedjen hangulatához. A kiemelés színe sok helyen megjelenik, például a kezdőképernyő kis mozaikjain, az alkalmazásikonokon, a webes hivatkozásokon, az üzenetekben és így tovább. 2. Érintse meg a Beállítások > téma elemet. 3. Koppintson a megfelelő mezőre a háttér és a kiemelések színének megváltoztatásához. Képernyőfotó készítése Szeretné megmutatni a magas játékpontszámát, írni egy blogbejegyzést a telefon szolgáltatásairól vagy állapotfrissítést küldeni a zeneszámról, amit éppen hallgat? A képernyőről könnyedén készíthet fotót. Tartsa lenyomva a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot, majd nyomja le a gombot. A képernyőfotó a Fényképek központ képernyőképek albumába kerül. Átváltás alkalmazások között A telefon figyelemmel követi, hogy Ön mely alkalmazásokat használta utoljára, és lehetővé teszi az egyszerű váltást közöttük. 1. Nyomja le hosszan a gombot, ekkor megjelenik az utoljára használt alkalmazások listája. 2. Húzza az ujját jobbra vagy balra a képernyőn, majd érintse meg a futtatni kívánt alkalmazást. Az utoljára használt alkalmazások között nem jelennek meg azok, amelyeket a gombbal, illetve a telefon kikapcsolásával zárt be.

26 26 Az első hét az új telefonnal Windows Áruház Az Windows Áruház alkalmazásban egyszerűen letöltheti és megvásárolhatja az igényeinek megfelelő alkalmazásokat. Ingyenes és fizetős alkalmazások széles választékát érheti el a hétköznapi alkalmazásoktól kezdve, a hatékony üzleti alkalmazásokon át, a szórakoztató játékokig. Dalokat is vásárolhat. A Kezdőképernyőről húzza az ujját balra, majd érintse meg az Áruház elemet a vásárlás elkezdéséhez. Beszéd használata a telefonon Indítson hívást, küldjön üzenetet vagy keressen meg egy helyet egyszerűen a hangjának a használatával. A beszéd szolgáltatás bizonyos országokban vagy régiókban nem érhető el. 1. Hosszan nyomja meg a gombot. Ha most használja először a beszéd szolgáltatást, akkor a képernyőn megjelenik néhány példa arra, amit mondhat. A példák elolvasása után érintse meg az elfogadás elemet. 2. Mondjon egy utasítást, például: Ha fel szeretne hívni valakit a partnerlistáról, mondja a következőt: Jennifer Singer hívása, mobil. Egy alkalmazás megnyitásához, például a Naptár alkalmazáséhoz mondja a következőt: Naptár megnyitása. Ha keresni szeretne valamit a weben, például pizzériákat, mondja a következőt: Pizzériák keresése. Ha segítségre van szüksége, akkor mondja a következőt: Mit mondjak?, ezáltal megtekintheti vagy meghallgathatja a felhasználható különböző hangutasításokat. További beszédparancsok bekapcsolása A beállításokban további beszédparancsokat kapcsolhat be, mint például a gyorstárcsázó számok mentése és felhívása. Arra is beállíthatja a telefont, hogy hangosan felolvassa a szöveges üzeneteket, és lehetővé tegye a válaszüzenetek diktálását, gépelés nélkül. 2. Érintse meg a Beállítások > könnyű kezelés elemet. 3. Érintse meg a Beszéd a telefon hozzáférhetőségéhez be/ki kapcsolót további beszédparancsok bekapcsolásához a telefonhívásokhoz. Az alábbi parancsokat használhatja:

27 27 Az első hét az új telefonnal Gyorstárcsázás mentése Hívás szám Hívástovábbítás be-/ kikapcsolása Gyorstárcsázó szám hozzárendeléséhez Gyorstárcsázó szám hívásához A hívástovábbítás be-/kikapcsolásához 4. Nyomja meg a gombot a visszatéréshez a beállítások listájára. 5. Érintse meg a beszéd elemet. 6. Győződjön meg róla, hogy az Hangmegerősítések lejátszása kapcsoló be van kapcsolva. Ezáltal a telefon hangosan beszél és értesíti a bejövő telefonhívásokról. 7. Ha be kívánja állítani, hogy a telefon felolvassa a szöveges üzeneteket, érintse meg a Bejövő szöveges üzenetek hangos felolvasása mezőt. Válassza ki, hogy a telefon mindig felolvassa-e a szöveges üzeneteket, vagy csak akkor, ha Bluetooth- vagy vezetékes headsetet használ.

28 28 Kamera Kamera Alapvető tudnivalók a fényképezőgépről Akár üzleti, akár kikapcsolódási célból utazik, a kamerával élvezheti a fényképek és videók készítésének örömét. A Kezdőképernyőn húzza az ujját balra, majd érintse meg a Kamera elemet a Kamera alkalmazás megnyitásához. Alternatív megoldásként nyomja meg a KAMERA gombot. Tudta, hogy a Kamera alkalmazást akkor is meg tudja nyitni, ha a képernyő ki van kapcsolva vagy le van zárva? Egyszerűen nyomja meg és tartsa nyomva a KAMERA gombot. Keresőképernyő A következő vezérlőket találja a Keresőképernyőn: Fénykép/videó üzemmód Vaku mód Videofény Kameralencsék Ugrás a fotóalbumra A vaku és a videofény nem érhető el, ha az akkumulátor töltöttsége túl alacsony.

29 29 Kamera Nagyítás, kicsinyítés A fénykép vagy a videó elkészítése előtt felnagyíthatja vagy lekicsinyítheti a tárgyat. A nagyításhoz vagy a kicsinyítéshez a képernyőn egyszerűen tárja szét vagy csípje össze az ujját. Beállítások megváltoztatása 1. Érintse meg a > fényképbeállítások vagy a videobeállítások elemet, majd válasszon a különböző beállítások, például a felbontások közül. 2. A beállítások mentéséhez a módosítás végrehajtása után érintse meg a mentés elemet. További kamerabeállítások kereséséhez húzza az ujját balra a Kezdőképernyőn, majd érintse meg a Beállítások elemet. Ezután húzza az ujját az alkalmazások listához, majd érintse meg a fényképek+kamera elemet. Fénykép készítése 1. Nyissa meg a Kamera alkalmazást. 2. Válassza ki a kamerabeállításokat: Érintse meg a elemet a kamera beállításához automata vaku, vaku be vagy vaku ki módra. Érintse meg a elemet a lencsék kiválasztásához vagy letöltéséhez. Érintse meg a > fényképbeállítások elemet a használni kívánt felbontás kiválasztásához. 3. Tartsa stabilan telefonját függőlegesen (álló kép) vagy vízszintesen (fekvő kép). 4. A fénykép elkészítése előtt kicsinyíthet és nagyíthat is. 5. A fénykép elkészítéséhez: Nyomja le félig a KAMERA gombot, hogy fókuszáljon, majd nyomja a gombot teljesen le a fénykép elkészítéséhez. A kamera automatikusan a kép közepére fókuszál. Alternatív megoldásként érintse meg valahol a képernyőt, hogy oda fókuszáljon, majd készítse el a fényképet. A fénykép a Fényképek központ Fotóalbum albumába kerül. Ha van telepített SD-kártyája, megváltoztathatja az alapértelmezett mentési helyet. Húzza az ujját balra a Kezdőképernyőn, majd érintse meg a Beállítások > telefon tárolóhelye elemet. Ezután érintse meg az Új képek tárolása a következőn: elemet.

30 30 Kamera Videó rögzítése Videókat álló és fekvő tájolással is rögzíthet. Lejátszáskor a legjobb képi élményt akkor nyújtják a videói, ha azokat fekvő elrendezésben készíti. 1. Nyissa meg a Kamera alkalmazást. 2. Érintse meg a elemet és váltson videó üzemmódba. A képernyőn megjelenik a videó számlálója. 3. Válassza ki a videorögzítési beállításokat: A elemmel be- és kikapcsolhatja a videofényt a felvétel idejére. Érintse meg a > videobeállítások elemet a használni kívánt felbontás kiválasztásához. 4. A felvétel előtt kicsinyíthet és nagyíthat is. 5. Nyomja meg a KAMERA gombot, hogy elkezdje a felvételt. 6. A felvétel befejezéséhez nyomja meg újból a KAMERA gombot. A videó a Fényképek központ Fotóalbum albumába kerül. Felvétel után Miután elkészítette a fényképet vagy a videót, megnézheti azt, valamint a már korábban készített felvételeket is, a Kamera alkalmazás elhagyása nélkül. Azt is kiválaszthatja, hogy mit tegyen a fényképpel vagy a videóval, például feltöltse a SkyDrive helyre vagy megossza egy közösségi hálózaton. 1. A Keresőképernyőn érintse meg a elemet. Ennek alternatívájaként húzza el az ujját a képernyőn. Látni fogja az utoljára készített fotót vagy videót. 2. Ha az egy fénykép, duplán koppintson rá, vagy csípje össze és nyújtsa a fénykép kicsinyítéséhez vagy nagyításához. Ha az egy videó, csak érintse meg a lejátszás ikont, hogy megnézze a felvételt. 3. Érintse meg a elemet, ha meg szeretné nézni, mit tehet a fényképpel vagy a videóval. 4. Csípje össze a képernyőt a filmszalag nézethez. Ezután egyszerűen csak húzza az ujját balra vagy jobbra, hogy tallózzon fényképek és videók között. 5. A felvétel folytatásához húzza az ujját balra, amíg vissza nem ér a Keresőképernyőre.

31 31 Telefonhívások Telefonhívások Hívás kezdeményezése Egyes SIM-kártyákhoz a mobilszolgáltató által beállított PIN-kód (személyi azonosító szám) tartozik. Ha a készülék PIN-kódot kér, írja be a kódot, majd érintse meg a Bevitel gombot. Ha háromszor rossz PIN kódot ad meg, a SIM kártya lezárásra kerül. Ne aggódjon. Csak vegye fel a kapcsolatot a mobilszolgáltatójával, és kérdezze meg a PUK-kódot (PIN feloldó kódot). 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a elemet. 2. A billentyűzet megnyitásához érintse meg a gombot. 3. Tárcsázza a hívni kívánt számot, majd érintse meg a hívás gombot. A hívás bontásához érintse meg a hívás befejezése gombot. Ha bontani szeretné a hívást, de a tárcsázó képernyő már nem látható, akkor érintse meg a képernyő tetején szereplő értesítést, majd a hívás befejezése elemet. Segélyhívás kezdeményezése Bizonyos térségekben akkor is kezdeményezhet segélyhívást, ha nincs SIM-kártya készülékében, vagy a SIM-kártya zárolva van. 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a elemet. 2. Koppintson a gombra a számbillentyűzet megnyitásához. 3. Írja be a helyi segélyhívószámot, majd koppintson a hívás gombra. Ha adott meg jelszót, de elfelejtette, segélyhívást a jelszó megadása nélkül is kezdeményezhet, ha a segélyhívás gombra koppint a lezárási képernyőn, majd tárcsázza a segélyhívó számot. Nemzetközi hívások kezdeményezése 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a elemet. 2. Koppintson a gombra a számbillentyűzet megnyitásához. 3. Nyomja meg és tartsa nyomva a 0 billentyűt, amíg meg nem jelenik a + jel. A plusz jel (+) jelzi, hogy nemzetközi hívást kezdeményez (a helyett, hogy beírná az országában érvényes nemzetközi előhívószámot).

32 32 Telefonhívások 4. Írja be a következőket a számbillentyűkön: Országhívószám vagy régiókód Körzetszám (az elején lévő 0 nélkül) Telefonszám 5. Koppintson a hívás gombra. Hívások fogadása Ha egy hívást kap, megjelenik a Bejövő hívás képernyő. Hívás fogadása Koppintson a válasz gombra. Vagy, ha a kijelző kikapcsolt és felébred a beérkező híváskor, húzza felfelé ujját a képernyő aljáról annak feloldásához, majd koppintson a válasz gombra. Hívás elutasítása Koppintson az elutasítás gombra. Vagy, ha a kijelző kikapcsolt és felébred a beérkező híváskor, húzza felfelé ujját a képernyő aljáról annak feloldásához, majd koppintson az elutasítás gombra. Telefoncsöngés lenémítása a bejövő hívás elutasítása nélkül Tegye a következők egyikét: Helyezze telefonját képernyővel lefelé egy vízszintes felületre. Ha telefonja már kijelzővel lefele van letéve, akkor továbbra is csengeni fog a később bejövő hívások esetén. Nyomja meg a HANGOSÍTÁS vagy HALKÍTÁS gombot. Nyomja meg a KI-/BEKAPCSOLÓ gombot a csengés elnémításához és a kijelző kikapcsolásához.

33 33 Telefonhívások Mit csinálhatok egy hívás közben? Ha egy hívás folyamatban van, a képernyő gombjaival bekapcsolhatja a hangszórót, tartásba helyezheti a hívást stb. A hangszóró bekapcsolása hívás közben A halláskárosodás lehetőségének csökkentése érdekében ne tartsa a telefont a füléhez, ha a hangszóró be van kapcsolva. A hívás képernyőn koppintson a hangszóró gombra. A hangszóró kikapcsolásához csak koppintson újra a hangszóró gombra. Hívás tartásba helyezése A hívás képernyőn koppintson a tartás gombra. A hívás folytatásához koppintson újra a tartás gombra. Váltás a hívások között Ha már hívásban van, és szeretné fogadni a másik hívást, akkor átválthat a két hívó között. 1. Ha másik hívása érkezik, koppintson a válasz gombra a második hívás fogadásához és az első hívás tartásba helyezéséhez. 2. A hívások közti váltáshoz koppintson a képernyő tetején lévő sávra. 3. Az aktuális hívás befejezéséhez és a másik híváshoz való visszatéréshez, koppintson a hívás befejezése gombra. A mikrofon elnémítása hívás közben A hívás képernyőn érintse meg az elnémítás gombot. A mikrofon újra bekapcsolásához koppintson még egyszer az elnémítás gombra.

34 34 Telefonhívások Konferenciahívás kezdeményezése Barátaival, családtagjaival vagy munkatársaival egyszerűen folytathat konferenciabeszélgetést. Kezdeményezze az első hívást (vagy fogadja a hívást), majd hívja a további számokat, hogy hozzáadja azokat a konferenciához. Ellenőrizze, hogy SIM-kártyájához engedélyezve van-e a konferenciahívás szolgáltatás. Részletes információt mobilszolgáltatójától kaphat. A konferenciahívásba bekapcsolható emberek maximális száma a mobilszolgáltatótól függ. 1. Hívja fel a konferenciahívás első résztvevőjét. 2. Ha létrejött a kapcsolat, koppintson az új résztvevő gombra, majd adja hozzá a második résztvevőt. Az első résztvevő automatikusan tartásba kerül. 3. Ha létrejött a kapcsolat a második résztvevővel, koppintson a hívásegyesítés gombra. 4. Újabb résztvevő hozzáadásához koppintson az új résztvevő gombra, majd tárcsázza a meghívni kívánt személyt. 5. Ha létrejött a kapcsolat, koppintson a hívásegyesítés gombra. 6. Ha privát beszélgetést szeretne folytatni a hívás egyik résztvevőjével, koppintson a magánbeszélgetés gombra, majd az illető nevére vagy számára. Koppintson a hívásegyesítés gombra, hogy újra egyesítse a hívást többi résztvevővel és folytassa a konferenciahívást. Vagy a privát beszélgetés befejezéséhez koppintson a hívás befejezése gombra. A konferenciahívás befejezéséhez koppintson a hívás befejezése gombra. Híváslista A Hívásnaplóban ellenőrizheti a nem fogadott hívásokat, a tárcsázott telefonszámokat és a fogadott hívásokat. Hívások ellenőrzése a hívásnaplóban 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a elemet. 2. Az előzményekben: Törléshez nyomjon meg és tartson nyomva egy számot vagy egy nevet. Koppintson egy számra vagy névre, hogy megnyissa a profil listát, ahol választhat, hogy visszahívja partnerét, szöveges üzenetet küld, elmenti a számot (ha még nincs mentve névjegyei között), és így tovább.

35 35 Telefonhívások Új telefonszám hozzáadása a névjegyekhez a hívásnaplóból 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a elemet. 2. Koppintson az elmenteni kívánt telefonszámra, majd a gombra. 3. Koppintson a elemre új névjegy létrehozásához. 4. Szükség esetén szerkessze a számot, válassza ki a telefonszám típusát, majd koppintson a gombra. 5. Adja meg a partner nevét, és egyéb adatát, majd koppintson a gombra. A hívásnaplójában szereplő számokat egy létező névjegyhez is elmentheti. A hívásnapló lista törlése Az előzményekben: Szám vagy név eltávolítása Nyomja meg és tartsa nyomva a számot vagy nevet, majd koppintson az elem törlése lehetőségre. Teljes napló törlése Koppintson a > az összes törlése lehetőségre. Repülési üzemmód be- vagy kikapcsolása A legtöbb országban a jogszabályok úgy rendelkeznek, hogy a repülőgépek fedélzetén ki kell kapcsolni a vezeték nélküli eszközöket. A vezeték nélküli funkciókat úgy is kikapcsolhatja, hogy repülési üzemmódba kapcsolja a telefont. Ha repülési üzemmódba kapcsol, minden vezeték nélküli antenna kikapcsol, köztük a hívás funkció, az adatszolgáltatások, a Bluetooth és a Wi-Fi. Ha kikapcsolja a repülési üzemmódot, a hívás funkció visszakapcsol, valamint visszaáll a Bluetooth és a Wi-Fi korábbi állapota. 2. Érintse meg a Beállítások > repülési üzemmód elemet. 3. Koppintson az Állapot lehetőségre, hogy ki- vagy bekapcsolja. Ha repülési üzemmódba kapcsolt, a ikon jelenik meg az állapotsoron.

36 36 Kapcsolatok Kapcsolatok Kapcsolattartás A Emberek központ több, mint egy egyszerű telefonkönyv. Itt maradhat naprakész a közösségi oldalakkal és tarthatja a kapcsolatot az Önnek legfontosabb személyekkel. 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a Emberek csempét. 2. Csúsztassa az ujját balra vagy jobbra a képernyőn, hogy megnyissa a névjegyalbumot, és megnézze mi történik partnereivel. mind újdonságok Saját névjegyalbum. Érintsen meg egy partnert a felhíváshoz, szöveges üzenet írásához, csevegéshez vagy az adott személy frissítéseinek és képeinek megtekintéséhez. Itt nézheti meg partnere legújabb állapotfrissítéseit, ráadásul praktikusan egy helyre össze van gyűjtve minden az összes közösségi oldaláról. előzmények Itt gyorsan megtekintheti és elérheti azon partnereit, akiket mostanában megtekintett, vagy akikkel mostanában kommunikált. együtt Itt privát szobákat hozhat létre a csevegéshez, a fényképek, videók, naptárak és egyebek megosztásához. Azért is létrehozhat csoportokat, hogy könnyebben kövesse barátai állapotfrissítéseit, csoportos szöveges üzeneteket küldjön stb. A partnerek importálása a SIM-kártyáról Amikor importálja névjegyeit a SIM-kártyáról, azok automatikusan szinkronizálásra kerülnek Microsoft fiókjával. Nem lesznek törölve a SIM-kártyáról. Ha nem állított be Microsoft fiókot, akkor a névjegyek a telefonra kerülnek mentésre. 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a Emberek csempét. 2. Érintse meg a > beállítások > SIM-kártya névjegyeinek importálása elemet. Új névjegy hozzáadása 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a Emberek csempét. 2. A mind névjegylistán érintse meg a elemet. 3. Ha a telefonon több fiók is be van állítva, érintse meg a kívánt fiókot és hozza létre benne a névjegyet.

37 37 Kapcsolatok 4. Érintse meg az egyes elemeket (pl. név, telefon, ), majd írja be az adatokat. Miután megadta az egyes elemekhez tartozó adatokat, a mentéshez érintse meg a gombot. 5. Érintse meg a fénykép hozzáadása elemet és rendeljen képet a névjegyhez, vagy a kamerával készítsen képet partneréről. 6. Ha végzett, az új névjegy mentéséhez érintse meg a elemet. Ugrás egy adott részre a névjegylistán 1. A mind névjegylistán érintsen meg egy betűt, így az ábécé összes bejűjének csempéjét megjelenítheti. 2. Érintsen meg egy betűt hogy gyorsan arra a részre ugorjon, amelyek partnernevei az adott betűvel kezdődnek. A névjegylista szűrése Szűrheti a listákat, hogy csak a kiválasztott fiókok névjegyei jelenjenek meg. 1. A Emberek ban koppintson a > beállítások lehetőségre. 2. Koppintson a névjegyalbum szűrése lehetőségre. 3. Válassza ki a fiókot, amelynek névjegyeit meg akarja jeleníteni, majd koppintson a gombra. Partnerprofilok összevonása A Emberek közt egy vagy több verziója is meglehet ugyanannak a névjegynek. Ennek oka legtöbbször, hogy egy partnere profilja több közösségi oldalon vagy fiókban is elérhető. A legtöbb esetben telefonja automatikusan összefűzi a partnerprofilokat. Azokat, amelyek nincsenek összevonva, sajátkezűleg összevonhatja. 1. Koppintson egy névjegyre, amelyből egy vagy több ismételt bejegyzést talál a mind névjegylistán. 2. Koppintson a gombra. 3. Az alábbi lehetőségei vannak: Az ajánlott társítások alatt (ha elérhető), koppintson arra, amelyiket a névjegyhez szeretné fűzni. Koppintson a névjegy kiválasztása lehetőségre, majd koppintson arra, amelyik ismételt bejegyzés.

38 38 Kapcsolatok Névjegyprofilok szétválasztása 1. A mind névjegy listán koppintson az összekapcsolt profillal rendelkező névjegyre. 2. Koppintson az ikon hivatkozásra, amely a kapcsolatok számát jelzi. 3. A társított profilok alatt koppintson a szétválasztani kívánt elemre. 4. Koppintson a leválasztás lehetőségre. Keresés, szerkesztés vagy törlés Partner keresése Ha névjegyalbuma nagyon hosszú, a keresés lehet a leggyorsabb módja, hogy megtaláljon egy névjegyet. 1. A mind névjegylistán koppintson a gombra. 2. A keresősávba írja be a keresendő partner utó- vagy vezetéknevének első néhány betűjét. Megjelennek az egyező névjegyek. 3. Koppintson a névjegyre az illető kapcsolati adatainak megtekintéséhez. Névjegyadatok módosítása A Facebook, Twitter, vagy LinkedIn névjegyeket nem lehet módosítani. Azonban információkat adhat hozzá, majd egy másik fiókba (például Microsoft fiók) mentheti. 1. A mind névjegylistán érintse meg azt a névjegyet, amelynek adatait módosítani kívánja. 2. Érintse meg a elemet. 3. Ha ez egy csatolt névjegy (valaki több fiókkal, amely egy bejegyzésként jelenik meg a névjegylistán), érintse meg a módosítani kívánt fiókot (érintse meg például a Microsoft fiók módosítása elemet). 4. Módosítsa a névjegy adatait, vagy adjon hozzá új adatokat. Miután egy elemhez minden adatot megadott, a módosítások alkalmazásához érintse meg a elemet. 5. Ha végzett, nyomja meg a vagy a gombot.

39 39 Kapcsolatok Névjegy törlése Bár nem törölheti a Facebook, Twitter, vagy LinkedIn névjegyeit telefonján, más szolgáltatások névjegyeit törölheti. Ha ezt teszi, a névjegy telefonjáról, és abból az online szolgáltatásból is törlésre kerül, amelyikben azt tárolta. 1. A mind névjegy listán koppintson a törölni kívánt névjegyre. 2. Koppintson a > törlés lehetőségre. 3. Ha a névjegy összekapcsolt névjegy (valakié, akinek több fiókja is van), válassza ki, melyik fiókból szeretné törölni a névjegyet. Vagy tartsa nyomva a névjegyet, majd koppintson a törlés lehetőségre. Megosztás partnercsoporttal valós időben A szobák olyan helyek, amelyekben csoportosan lehet csevegni, illetve megoszthatók a fényképek, videók, naptárak stb. Új szoba létrehozása A szobában csak Windows Phone 8 készülékkel rendelkező partnerek vehetnek részt. Amikor szobát hoz létre, Ön a szoba tulajdonosa. Az összes többi szobában található tag vendég. 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a Emberek csempét. 2. Az együtt képernyőn érintse meg a > Szoba elemet. 3. Adjon nevet a szobának, majd érintse meg a elemet. 4. Érintse meg a elemet, majd válasszon ki egy partnert a meghíváshoz a szobába. Ismételje meg ezt a lépést további partnerek meghívásához a szobába. A meghívók a szobába szöveges üzenetként kerülnek elküldésre. 5. Ha végzett, érintse meg a elemet. Partnerek meghívása a szobába 1. Érintse meg azt a szobát, amelybe partnereket szeretne meghívni. Nem hívhat meg embereket, ha nem Ön a szoba tulajdonosa. 2. Érintse meg a > elemet.

40 40 Kapcsolatok 3. Érintse meg a meghívni kívánt partnert. 4. Másik partner meghívásához érintse meg a elemet. 5. Ha végzett, érintse meg a elemet. A meghívott személy kap egy szöveges üzenetet egy hivatkozással, hogy csatlakozzon a szobához. Szobacsempék átrendezése Keverje fel kicsit a dolgokat. A szobatagok csempéit bármilyen sorrendben átrendezheti. 1. Érintse meg a módosítani kívánt szobát. 2. Nyomjon le és tartson lenyomva egy partnert, amíg a csempe nem lebeg. 3. Húzza a csempét egy másik helyre. 4. Ha végzett, nyomja meg a gombot. Szoba kezelése Az Ön által létrehozott szobát csak Ön kezelheti. 1. Érintse meg a kezelni kívánt szobát. 2. Érintse meg a elemet. 3. Az alábbi lehetőségei vannak: A szoba nevének módosítása. Vendégek hozzáadása vagy eltávolítása. A szoba törlése. Szoba elhagyása 1. Érintse meg az elhagyni kívánt szobát. A szobát nem hagyhatja el, ha Ön a tulajdonos. 2. Érintse meg a > szoba elhagyása > elhagyás elemet.

41 41 Kapcsolatok Névjegyek csoportokba rendezése A csoportok segítenek a közösségi hálózatok szűrésében. A csoportok segítségével egyszerűen küldheti el ugyanazt az t és szöveges üzenetet több partnernek is. Amikor létrehoz egy csoportot, akkor az megjelenik az együtt képernyőn. Érintsen meg egy csoportot és megjelennek a csoporttagok és azok közösségi hálózati frissítései, a csoport , szöveges üzenetváltások és csevegések beállításaival. Új csoport létrehozása 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a Emberek csempét. 2. Az együtt képernyőn érintse meg a > Csoport elemet. 3. Adjon meg egy csoportnevet, majd érintse meg a elemet. 4. Érintse meg a elemet, majd válasszon ki egy partnert a hozzáadáshoz a csoporthoz. Ismételje meg további partnerek hozzáadásához a csoporthoz. Nyomjon meg és tartson lenyomva egy csoportot, hogy kitűzze a kezdőképernyőre. Névjegy hozzáadása csoporthoz 1. Érintse meg azt a csoportot, amelyhez partnereket kíván hozzáadni. 2. Érintse meg a > element. 3. Érintse meg a hozzáadni kívánt névjegyet. Partner eltávolítása csoportból 1. Érintse meg azt a csoportot, amelyből el kíván távolítani egy partnert. 2. Érintse meg a elemet, majd válassza ki azt a partnert, akit el kíván távolítani. 3. Érintse meg az eltávolítás csoportból elemet. Tag kapcsolattartási beállításainak módosítása Ha egy partnernek több címe vagy telefonszáma van, akkor kiválaszthatja a használandó címet vagy telefonszámot, ha csoportos t vagy szöveges üzenetet küld. 1. Érintse meg a csoportot azzal a taggal, akinek kapcsolattartási beállításait módosítani kívánja. 2. Érintse meg a elemet, majd érintse meg a partnert. 3. Az adatok módosításához érintse meg a Telefonszám mezőt vagy az cím mezőt.

42 42 Kapcsolatok 4. Ha végzett, érintse meg a elemet. 5. Érintse meg a elemet a visszatéréshez a csoportképernyőre. Csoportcsempék átrendezése A csoporttagokat nem ábécé sorrendben szeretné megjeleníteni? A csoporttagok csempéit bármilyen sorrendbe rendezheti. 1. Érintse meg a módosítani kívánt csoportot. 2. Nyomjon le és tartson lenyomva egy partnert, amíg a csempe nem lebeg. 3. Húzza a csempét egy másik helyre. 4. Ha végzett, nyomja meg a gombot. Csoport átnevezése 1. Érintse meg az átnevezni kívánt csoportot. 2. Érintse meg az > átnevezés elemet. 3. Adja meg a csoport új nevét. 4. Ha végzett, érintse meg a elemet. Csoport törlése 1. Érintse meg a törölni kívánt csoportot. 2. Érintse meg a > törlés elemet. Mi az Én csempe? Az Én csempe egy parancsikon az Ön saját profiljához. Az Én csempét elérheti a Kezdőképernyőről vagy a Emberek központból. Itt mindent egy helyen megtalál a közösségi hálózatokhoz. A Kezdőképernyőn érintse meg az Én csempét. A Kezdőképernyőn érintse meg a Emberek csempét. Érintse meg a profilképét. Íme, néhány dolog, amit tehet: Új üzenet írása a közösségi oldalaira. Közösségi oldalak megtekintése és megjegyzés fűzése a közzétételekhez. Tetszésnyilvánítás a közösségi oldalak üzeneteire. Válaszadás vagy továbbtweetelés a Twitter oldalon. A profilkép frissítése a Facebook oldalon. A profilkép frissítése a Microsoft fiókban. Csevegési állapot beállítása. Hadd lássák mások, mikor elérhető azonnali üzenetek küldéséhez.

43 43 Kapcsolatok Küldés közösségi oldalakra Hozhat létre üzenőfali bejegyzéseket közösségi oldalain, kommentálhatja mások bejegyzéseit, és tetszését nyilváníthatja. Be is jelentkezhet, hogy megossza tartózkodási helyét barátaiva. Menjen a Beállítások > + fiókok menübe, ahol megnézheti milyen típusú közösségi oldalakat lehet beállítani telefonján. Üzenet közzététele 1. A Kezdőképernyőn érintse meg az Én csempét. 2. Érintse meg a frissítés közzététele elemet, majd írja be az üzenetet. 3. Ha egynél több közösségi fiókja van, érintse meg a Küldés ide szövegdobozt, válassza ki, melyik fiókba küldi, végül érintse meg a elemet. 4. Érintse meg a elemet. Megjegyzés fűzése egy bejegyzéshez 1. A Kezdőképernyőn érintse meg a Emberek csempét. 2. Húzza ujját balra vagy jobbra és lépjen az újdonságok elemre, így láthatja partnerei legfrissebb üzenőfali bejegyzéseit. 3. Ha lát egy olyan bejegyzést, amelyhez hozzá szeretne szólni, vagy amelyről tetszést kíván nyilvánítani, érintse meg a elemet. 4. Érintse meg a megjegyzés hozzáadása mezőt, írja be hozzászólását, majd érintse meg a elemet. Ha tetszést kíván nyilvánítani egy bejegyzésről, akkor érintse meg a (vagy érintse meg a elemet, ha nem tetszik). elemet Bejelentkezés Ha bejelentkezik valahová, megoszthatja a tartózkodási helyét a partnereivel úgy, hogy közzéteszi egy vagy több közösségi oldalán. Megkeresheti a közeli helyeket, de saját kezűleg is hozzáadhat egyet. 1. A Kezdőképernyőn érintse meg az Én csempét. 2. Érintse meg a bejelentkezés elemet. 3. Tegye a következők egyikét: Érintsen meg egy helyet a listán, hogy onnan bejelentkezzen. Ha nem látja felsorolva a helyet, érintse meg a elemet, hogy az alkalmazás megtalálja, hol van. Adja meg a hely nevét, ahol épp tartózkodik, majd érintse meg a elemet. Egy közeli hely kereséséhez érintse meg a elemet, írja be a hely nevét, majd érintse meg a ikont.

44 44 Kapcsolatok 4. Amint megtalálta azt a helyet, amelyről be kíván jelentkezni, érintse meg a Közzététel mezőt a bejelentkezéshez használni kívánt fiók kiválasztásához. 5. Érintse meg a Megosztás a Facebookon a következővel: mezőt a Facebook adatvédelmi szint beállításához. 6. Bejelentkezéshez érintse meg a elemet. Közösségi állapotfrissítések szűrése Elárasztják a frissítések? Próbálja egyszerre csak egy közösségi oldal bejegyzéseit olvasni. El is rejtheti egy vagy több közösségi oldal frissítéseit. A Emberek között csúsztassa az ujját balra vagy jobbra az újdonságok elemhez. Érintse meg az összes fiók elemet, majd azt a fiókot, amelyiknek a bejegyzéseit látni szeretné. Érintse meg a > beállítások elemet, majd válassza a A szűrt partnerektől származó bejegyzések elrejtése elemet. A névjegyek listáján kiszűrt közösségi oldalak bejegyzései már nem jelennek meg. Azért is létrehozhat csoportot, hogy csak az adott csoportban szereplő partnerek frissítései jelenjenek meg.

45 45 Billentyűzet Billentyűzet A virtuális billentyűzet használata Ha elindít egy alkalmazást vagy kiválaszt egy mezőt, amelynek szöveg vagy számok bevitelére van szüksége, megjelenik a virtuális billentyűzet. Érintse meg bárhol a képernyőt ott, ahol írhat, és a billentyűzet automatikusan megjelenik. Miután befejezte a billentyűzet használatát, nyomja meg a gombot a bezárásához. A nagybetűs írás váltóbillentyűjének bekapcsolása Nyomja le és tartsa lenyomva, vagy érintse meg duplán a shift billentyűt. Érintse meg újra a nagybetűs írás váltóbillentyűjének kikapcsolásához.

46 46 Billentyűzet Számok és szimbólumok megadása 1. Érintse meg a elemet, ha át szeretne váltani a numerikus- és szimbólumbillentyűzetre. A billentyűzeten számokat, általános írásjeleket és szimbólumokat talál. 2. További szimbólumok használatához érintse meg a elemet. 3. Néhány szimbólum billentyű további szimbólumokat is felhozhat. További szimbólumok megtekintéséhez nyomjon le és tartson lenyomva egy szimbólumot. Például: Nyomja le és tartson lenyomva egy szimbólum billentyűt, például a bal oldali zárójel billentyűt, majd érintse meg a kívánt szimbólumot. Nyomja le és tartsa lenyomva a pont billentyűt, ezzel további írásjeleket hozhat fel, majd érintse meg a kívánt írásjelet. A pénznemszimbólum billentyűt hosszan lenyomva választhat a további elérhető pénznemszimbólumok közül. A kurzor mozgatása Ha a kurzort a már beírt szöveg közepébe szeretné vinni, akkor nyomja le és tartsa lenyomva a módosítani kívánt szöveget, amíg megjelenik a kurzor, majd húzza az ujját a kurzor áthelyezéséhez a kívánt helyre. Szavak beírása prediktív szövegbevitellel A virtuális billentyűzet képes a prediktív szövegbevitelre, így segít a gyors és pontos gépelésben. A prediktív szövegbevitel alapértelmezés szerint be van kapcsolva, és gépelés közben megjelennek a javasolt szavak. Szó beírása prediktív módban: Ha kiemelve és vastag betűtípussal látja a kívánt szót, csak érintse meg a szóközt, hogy beillessze a szót a szövegbe. Ha a gépelés befejezése előtt már látja a kívánt szót a javaslatok között, érintse meg a szót, hogy beillessze azt a szövegbe. További szavak megjelenítéséhez húzza az ujját végig a javaslatokon. Ha elgépelt valamit vagy hibás szót válaszott ki, akkor érintse meg a szót a javaslati sáv megjelenítéséhez, majd válassza ki a helyes szót.

Windows Phone 8X by HTCtől. Felhasználói kézikönyv

Windows Phone 8X by HTCtől. Felhasználói kézikönyv Windows Phone 8X by HTCtől Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás A telefon 8 SIM-kártya 9 Akkumulátor 11 Ki és bekapcsolás 12 A telefon beállítása A PIN-kód beírása 13 A telefon első beállítása

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC ChaCha 8 Alsó fedőlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 16 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1

Kezdõ lépések. Nokia N93i-1 Kezdõ lépések Nokia N93i-1 A készülék gombjai és részei összecsukott mód 2. kiadás HU, 9253949 Típusszám: Nokia N93i-1. A további hivatkozásokban Nokia N93i néven szerepel. 1 A fõ kamera és az objektív.

Részletesebben

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení UMAX VisionBook 8Wi Használati útmutató ásti balení Csomag tartalma A csomag a következőket tartalmazza: Táblagép USB kábel Hálózati adapter Táblagép leírása Név Funkció 1. Audio port (3.5 mm) Fülhallgató,

Részletesebben

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG TG7100_7120HG(hg-hg)_QG.fm Page 1 Friday, May 12, 2006 11:38 AM 1 Csatlakoztatások Bázisállomás Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG7100HG/KX-TG7102HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Részletesebben

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Explorer 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 A PIN-kód beírása

Részletesebben

HTC Desire 620. Felhasználói kézikönyv

HTC Desire 620. Felhasználói kézikönyv HTC Desire 620 Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Érdekes funkciók A HTC Desire 620 készülék szolgáltatásai 9 Kibontás HTC Desire 620 11 Hátlap 12 micro SIM kártya 14 Tárolókártya 15 Akkumulátor

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Tartalomjegyzék. A termék kialakítása... 4 Gombok Az óra feltöltése Az óra szíja... 6 Az óra szíjának kicserélése... 6

Tartalomjegyzék. A termék kialakítása... 4 Gombok Az óra feltöltése Az óra szíja... 6 Az óra szíjának kicserélése... 6 Tartalomjegyzék A termék kialakítása... 4 Gombok... 4... 5 Az óra feltöltése... 5 Az óra szíja... 6 Az óra szíjának kicserélése... 6... 7 SIM-kártya beszerzése... 7 A SIM-kártya behelyezése... 8 A SIM-kártya

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Flyer Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 7 HTC Flyer 7 Felső burkolat 9 Memóriakártya 10 Akkumulátor 11 Ki és bekapcsolás 11 Ujjmozdulatok 12 A HTC Flyer

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU

Kezdő lépések. Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU Kezdő lépések Nokia N95-1 9205559, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei (telefon mód) Típusszám: Nokia N95-1. A továbbiakban Nokia N95 néven szerepel. 1 Fõkapcsoló 2 és választógombok a parancsok

Részletesebben

Doro PhoneEasy 508. Magyar

Doro PhoneEasy 508. Magyar Doro PhoneEasy 508 Magyar 1 14 15 2 3 4 5 13 12 11 10 9 8 6 7 16 17 18 19 A készülékhez tartozó tételek az adott régióban elérhető vagy az Ön szolgáltatója által kínált szoftvereknek és tartozékoknak megfelelően

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor {LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm - súly: 8,6 g - hatótávolság: 10m -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor - töltési idő: 2 óra - készenléti idő: 120 óra - beszélgetési

Részletesebben

Az Office 365 használata Windows Phone-telefonon

Az Office 365 használata Windows Phone-telefonon Az Office 365 használata Windows Phone-telefonon Rövid útmutató az első lépésekhez E-mailek megtekintése Beállíthatja, hogy Windows Phone-telefonján e-maileket tudjon küldeni és fogadni Office 365-fiókján

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation XE with Beats Audio 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor

Részletesebben

Nokia 900 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 900 - Felhasználói kézikönyv Nokia 900 - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 6 Gombok és a készülék részei 6 A vissza, az indítás és a keresés gomb 7 A SIM-kártya behelyezése 8 A telefon

Részletesebben

Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC ChaCha Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC ChaCha 8 Alsó fedőlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 16 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Az Ön HTC Salsa Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Salsa Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Salsa Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Salsa 8 Alsó fedőlap 10 Az akkumulátor-rekesz ajtaja 11 SIM-kártya 12 Memóriakártya 13 Akkumulátor 14 Ki

Részletesebben

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása Rövid útmutató az első lépésekhez A biztonságos hozzáférésnek, megosztásnak és fájltárolásnak köszönhetően bárhonnan hatékonyan dolgozhat. Jelentkezzen be az Office 365-előfizetésébe, majd az appindítón

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések HTC Sensation XE a következővel: Beats Audio 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Az

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

myphone 2015. Minden jog fenntartva. myphone HaloX Használati útmutató

myphone 2015. Minden jog fenntartva. myphone HaloX Használati útmutató Használati útmutató 1 csomag tartalma: Használat előtt ellenőrizze a csomag tartalmát: készülék, akkumulátor, töltő, töltő állomás, microusb kábel, használati útmutató, Amennyiben valamely tartozék hiányzik,

Részletesebben

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Wildfire S 8 Hátlap 10 SIM-kártya 10 Memóriakártya 13 Akkumulátor 14 Ki és bekapcsolás 17 A PIN-kód

Részletesebben

Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 A telefon 8 Alsó fedőlap 10 Az akkumulátor-rekesz ajtaja 12 SIM-kártya 13 Memóriakártya 14 Akkumulátor 15

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation 8 Hátlap 10 SIM-kártya 12 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 15 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató Arlo Baby kamerához

Gyors telepítési útmutató Arlo Baby kamerához Gyors telepítési útmutató Arlo Baby kamerához Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlo Baby-t választotta! A kezdés egyszerű. A csomag tartalma Arlo Baby kamera USB hálózati adapter (országonként eltérő) Gyors

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

UMAX Visionbook 10Wi

UMAX Visionbook 10Wi UMAX Visionbook 10Wi Használati útmutató A csomag a következőket tartalmazza: Csomag tartalma Táblagép Billentyűzet Hálózati adapter Használati útmutató Táblagép leírása Felülnézet Oldalnézet balról Elölnézet

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602 Használati útmutató Xperia Z C6603/C6602 Tartalomjegyzék Xperia Z Használati útmutató...6 Első lépések...7 Mi az Android?...7 Eszköz áttekintés...7 Összeszerelés...8 Az eszköz be- és kikapcsolása...10

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Wildfire S 8 Hátlap 10 SIM-kártya 10 Memóriakártya 13 Akkumulátor 14 Ki és bekapcsolás 17 A PIN-kód

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

BackBeat PRO 2 BackBeat PRO 2 Special Edition. Használati útmutató

BackBeat PRO 2 BackBeat PRO 2 Special Edition. Használati útmutató BackBeat PRO 2 BackBeat PRO 2 Special Edition Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Hangerő 3 Zene lejátszása/szüneteltetése 3 Zeneszám kiválasztása 3 Nyílt zenehallgatás 3 Aktív zajszűrés 3 Töltés

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Üzembe helyezési útmutató Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211337, 1. kiadás HU A készülék gombjai és részei 8 Érintőképernyő 9 Másodlagos kamera 10 Hangerő/Nagyítás gomb 11 Média gomb 12 Képernyő-

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Owner s Guide December 6, 2010 NSOG-1.0-100 Legal 2 2 Jogi nyilatkozat A szerzői jogok tulajdonosa: 2011 Google Inc. Minden jog fenntartva. Copyright 2010 Google Inc. All rights

Részletesebben

HTC Desire C Felhasználói kézikönyv

HTC Desire C Felhasználói kézikönyv HTC Desire C Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC Desire C 8 Hátlap 9 Az akkumulátor eltávolítása 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Az akkumulátor töltése 13 Ki és bekapcsolás 13 A HTC

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY ERICSSON XPERIA GO http://hu.yourpdfguides.com/dref/4379959

Az Ön kézikönyve SONY ERICSSON XPERIA GO http://hu.yourpdfguides.com/dref/4379959 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY ERICSSON XPERIA GO. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation XL with Beats Audio 8 Hátlap 11 SIM-kártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás

Részletesebben

Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Rhyme 9 Hátlap 11 SIM-kártya 13 Memóriakártya 13 Akkumulátor 15 Ki és bekapcsolás 16 A PIN-kód beírása 17

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306

Használati útmutató. Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Használati útmutató Xperia T2 Ultra D5303/D5306 Tartalomjegyzék Első lépések... 7 A használati útmutatóról...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 A készülék első bekapcsolása...10 Miért van szükség Google

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató. 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást! CD290 CD295

Rövid üzembe helyezési útmutató. 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást!   CD290 CD295 Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome CD290 CD295 Rövid üzembe helyezési útmutató 1 Csatlakoztassa! 2 Bevezetés 3 Jó szórakozást! A doboz tartalma

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

A1 Okosóra használati útmutató

A1 Okosóra használati útmutató A1 Okosóra használati útmutató Használat elött kérem olvassa el a használati útmutatót 1.BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS. 1.1 A jelen dokumentumban szereplő információk előzetes értesítés nélkül módosíthatók

Részletesebben

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon Ismerkedés a MyPal készülékkel Kezelőszervek az előlapon Kezelőszervek az oldalon Kezelőszervek a hátlapon Kezelőszervek a készülék tetején Kezelőszervek a készülék alján A MyPal készülék beüzemelése Mielőtt

Részletesebben

Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben alkalmazott jelölések Ebben a felhasználói kézikönyvben a következő szimbólumokkal jelöljük a fontos és hasznos információkat: Ez

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

HTC EVO 3D Felhasználói kézikönyv

HTC EVO 3D Felhasználói kézikönyv HTC EVO 3D Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések HTC EVO 3D 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Az akkumulátoros üzemidő meghosszabbítása 15 Ki és bekapcsolás 16

Részletesebben

KONTAKT Webalkalmazás útmutató. Dátum Módosította Leírás Verzió 2014.04.01 E- Group Kiindulási verzió 1.0 2014.06.06 E- Group Tördelés módosítása 1.

KONTAKT Webalkalmazás útmutató. Dátum Módosította Leírás Verzió 2014.04.01 E- Group Kiindulási verzió 1.0 2014.06.06 E- Group Tördelés módosítása 1. KONTAKT Webalkalmazás útmutató Dátum Módosította Leírás Verzió 2014.04.01 E- Group Kiindulási verzió 1.0 2014.06.06 E- Group Tördelés módosítása 1.1 1 Dokumentum információ: Projekt megnevezése: Projekt

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia C3 Dual D2502

Használati útmutató. Xperia C3 Dual D2502 Használati útmutató Xperia C3 Dual D2502 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A készülék első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google -fiókra?...9

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia C C2305/C2304

Használati útmutató. Xperia C C2305/C2304 Használati útmutató Xperia C C2305/C2304 Tartalomjegyzék Xperia C Használati útmutató...6 Első lépések...7 Android mi ez és mire való?...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 Az eszköz be- és kikapcsolása...10

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602

Használati útmutató. Xperia Z C6603/C6602 Használati útmutató Xperia Z C6603/C6602 Tartalomjegyzék Első lépések...7 A használati útmutatóról...7 Eszköz áttekintés...7 Összeszerelés...8 A készülék első bekapcsolása...10 Miért van szükség Google

Részletesebben

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez A készülék főbb elemei a központi egység, a HD kamera, az asztali HUB kiemelhető mikrofonnal (H sorozat) vagy 1-2 darab asztali mikrofon (HVC sorozat)

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD175) Bázisállomás (CD170) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

PT02 Kisállat GPS Nyomkövető Használati Útmutató. helyes beüzemelés érdekében. A képek csak tájékoztató

PT02 Kisállat GPS Nyomkövető Használati Útmutató. helyes beüzemelés érdekében. A képek csak tájékoztató PT02 Kisállat GPS Nyomkövető Használati Útmutató IP67 Vízállóság Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el az útmutatót a helyes beüzemelés érdekében. A képek csak tájékoztató jellegűek. I. Termék

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület GroupWise WebAccess Alap-illesztőfelület gyorskalauz 8 Novell GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület Gyorskalauz www.novell.com A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület használata Miután a rendszergazda

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás

SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás SilverCrest Action Camcorder Alkalmazás Android verzió Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A SilverCrest Action Camcorder alkalmazás elindítása... 2 Rögzítés üzemmód... 2 A Média album... 3 Felvételek átvitele

Részletesebben

HTC Sensation Felhasználói kézikönyv

HTC Sensation Felhasználói kézikönyv HTC Sensation Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések HTC Sensation 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Az akkumulátoros üzemidő meghosszabbítása 15 Ki és bekapcsolás

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: VOYAGER LEGEND CS BLUETOOTH SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma Headset irányítás

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

MAGYAR. Android 4.0 vagy újabb, vagy ios 5.0 vagy újabb operációs rendszerű készülék. WiFi útválasztó.

MAGYAR. Android 4.0 vagy újabb, vagy ios 5.0 vagy újabb operációs rendszerű készülék. WiFi útválasztó. IP kamera Bevezetés: MAGYAR Szem előtt tarthatja tulajdonát és értékeit ezzel a ténylegesen Plug & Play IP kamerával. Könnyen és egyszerűen használatba vehető, nem kell konfigurálni. Az ingyenes ucare

Részletesebben

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU

Nokia N76-1. Kezdő lépések. 9254327, 2. kiadás HU Nokia N76-1 Kezdő lépések 9254327, 2. kiadás HU A készülék gombjai és részei (összecsukott és kinyitott állapot) A továbbiakban: Nokia N76. 1 Jobb oldali fedélgomb 2 Középsõ gomb 3 Bal oldali fedélgomb

Részletesebben

HP UC kihangosító. Felhasználói útmutató

HP UC kihangosító. Felhasználói útmutató HP UC kihangosító Felhasználói útmutató Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos védjegye, amelyet a Hewlett-Packard Company licencmegállapodás

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

Az Ön HTC Desire HD készüléke Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Desire HD készüléke Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Desire HD készüléke Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben alkalmazott jelölések Ebben a felhasználói kézikönyvben a következő szimbólumokkal jelöljük a fontos és hasznos információkat: Ez egy

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató X Felhasználói útmutató Tartalom Előszó Újdonságok Hangfelismerés Új kamera módok Rendezői mód Wi-Fi+ 5 Hüvelyk mód 5 Touchplus 7 Széf 8 A képernyő lezárása és feloldása 9 Első lépések Csatlakozás Wi-Fi

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Első lépések Tartalomjegyzék Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Könyvespolc A könyvespolc elemei A könyvespolc funkciói Egy kiadvány letöltése Egy kiadvány megnyitása Olvasó modul Olvasás

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure telepítése mobil eszközre. Telenor elektronikus levélben eljuttatta az F-Secure biztonsági megoldás mobilra telepíthető verziójának

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Az Ön HTC Desire S készüléke Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Desire S készüléke Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Desire S készüléke Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 A telefon 8 Alsó fedőlap 10 Az akkumulátor-rekesz ajtaja 12 SIM-kártya 13 Memóriakártya 14 Akkumulátor

Részletesebben

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847 DOUBLEPHONE Two phones in one MT847 Használati útmutató Elölnézet Alulnézet Mikrofon Hangszóró OK gomb. Zseblámpa be/ kif (3mp.) Navigációs gombok: bal/ jobb/fel/le/ok Töltő aljzat Felülnézet USB aljzat

Részletesebben

BackBeat FIT 500 sorozat. Használati útmutató

BackBeat FIT 500 sorozat. Használati útmutató BackBeat FIT 500 sorozat Használati útmutató Tartalomjegyzék Párosítás 3 Párosítás 3 Második eszköz párosítása 3 Párosítás Mac számítógéphez 3 Töltés és illeszkedés 4 Töltés 4 Alapvető tudnivalók 5 A fejhallgató

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

A termékkel kapcsolatos tájékoztatás

A termékkel kapcsolatos tájékoztatás Kezdeti lépések Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban. Az itt szereplő információ előzetes értesítés

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

Az Office 365 használata Android-telefonon

Az Office 365 használata Android-telefonon Az Office 365 használata Android-telefonon Rövid útmutató az első lépésekhez E-mailek megtekintése Beállíthatja, hogy Android-telefonján e-maileket tudjon küldeni és fogadni Office 365-fiókján keresztül.

Részletesebben