á r b a n kialakított, szobrával díszített olvasósarok őrzi. Hamvainak nyughelye a város köztemetőjében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "á r b a n kialakított, szobrával díszített olvasósarok őrzi. Hamvainak nyughelye a város köztemetőjében"

Átírás

1

2

3 Debrecen a város mai területén egykor létezett falvak között a 13. században jutott vezető szerephez. A vallási, politikai, gazdasági erőssége miatt szinte városállamként létező Debrecen történelme folyamán két alkalommal is Magyarország fővárosának szerepét töltötte be. Napjainkban az Észak-alföldi Régió minden szempontból dinamikusan fejlődő központja. S mi kell ahhoz, hogy egy európai városban jól érezze magát az ember? A látnivalókon, izgalmas kulturális és sporteseményeken kívül természetesen az, hogy a felhőtlen szórakozásra is lehetőség legyen. Nos, ennek természetesen Debrecen sincs híján! Sorra nyílnak a békebeli kávéházak, a bensőséges hangulatot árasztó teázók, az alternatív helyek, s a zenés klubok. Csobogó vizű szökőkutak, kellemes parkok és a sétálóövezetben lévő számtalan terasz várja tavasztól őszig a kikapcsolódni vágyókat. A bátrabbak egyes helyeken akár télen is kitelepedhetnek, s gyönyörködhetnek a város esti fényeiben vagy a hóesésben. Debrecen főterén büszkén az ég felé nyújtózó Református Nagytemplom tornyából páratlan kilátás nyílik a városra.

4 Közel fél évezrede már, hogy Debrecen Magyarország egyik kulturális központja. Az 1538 óta folyamatosan működő Református Kollégiumban a magyar kultúra legkiválóbbjai tanultak, nagykönyvtárában és múzeumában számos értékes gyűjteménnyel ismerkedhet meg a látogató. Könyvtárának egyes ritkaságai a világon is egyedülállók, múzeumában közel tárgyat őriz. A magyar ötvösség és hímzőkultúra kincseit bemutató iparművészeti gyűjteménye párját ritkító. A református gyökerű kultúrát az irodalomban a Debrecenhez ezer szállal kötődő Szabó Magda munkássága tükrözi leghívebben. A 2007-ben elhunyt írónő emlékét a róla elnevezett könyvesbolt, az egyetemi könyvt á r b a n kialakított, szobrával díszített olvasósarok őrzi. Hamvainak nyughelye a város köztemetőjében található. Az ország legnagyobb vidéki konferencia-központjában, a 2006-ban nyílt deb- receni Kölcsey Közp o n t - ban számos hazai és n e m - zetközi sztár fordult meg napjainkig. Kiállítóterme, valamint elõcsarnoka nagyszabású tárlatok helyszíne. Debrecen kulturális és szellemi értékei közé tartozik a belvárosi Déri Múzeum. Az intézmény legfõbb vonzerejét Munkácsy Mihály monumentális alkotásai, a Krisztus-trilógiához tartozó festmények jelentik. Egyiptomi múmiák, kelet-ázsia gyûjtemény, távol-keleti fegyverek és még sok-sok érdekesség várja még az érdeklõdõket a múzeumban. A város új, 3 szintes modern mûvészeti galériája, a Modem 2007-ben Firenze és Tokió után a világon harmadikként mutathatta be a több mint 160 ezer látogatót vonzó, Az igazi Da Vinci címû kiállítást. Debrecenben mindezek mellett irodalmi és szobrászati múzeum, filatéliai kiállítóterem, valamint számos galéria található.

5 Hajdan Debrecen híres volt kézműveseiről és kereskedőiről, akik mesterségüknek megfelelően külön utcákban laktak és dolgoztak. Emléküket ma például a Tímár, a Varga utcák neve őrzi, s utódaik viszik tovább egyes foglalkozások évszázados hagyományait. Mindezekkel egy helyen is megismerkedhetnek az érdeklődők, hiszen a kézművesek házában azaz a Tímárházban a műhelysoron a szűrrátét-készítés, a hímzés, a gyöngyfűzés, a népviselet-készítés, a csipkeverés, a fazekasság, valamint a kékfestés rejtelmeibe pillanthatnak bele. A vállalkozó kedvűek arra is lehetőséget kaphatnak, hogy e mesterségek fogásainak némelyikét maguk is kipróbálhassák. Így szerezhetnek tapasztalatot arról, milyen is volt hajdan egy kézműves élete, milyen is megízlelni a kétkezi alkotó munka örömeit.

6 Ki gondolná, hogy a város legnagyobb hagyományokkal bíró, egyben legnagyobb szabású fesztiválja, a Debreceni Virágkarnevál már több mint száz éves múltra tekint vissza? A történetírók ugyanis már 1905-ből említenek egy virágkorzót. A színpompás karneválon eddigi történelme során 100 millió szál virágot, 600 virágkocsit, több tízezer hazai és külföldi előadót láthatott az a több millió látogató, aki Debrecenben töltötte augusztus 20-át. A Debreceni Virágkarnevál az utóbbi években egy hétig tartó programsorozattá bővült, már augusztus 15-én kezdetét veszi a zene, a tánc és a virágok jegyében. Debrecen ezen kívül a magyarországi tavaszi és őszi fesztiváloknak is részese. Minden évben külföldi sztárokat is felvonultató dzsessznapokat rendez, világhírű kétévenkénti Bartók-kórusversenye, valamint nemzetközi rangú katonazenekari fesztiválja.

7

8 A gyógyvíz a természet patikájának egyik legértékesebb kincse. A számtalan fürdővel büszkélkedő Magyarország területén található a világ egyik leggazdagabb termál- és gyógyvízkészlete. A debreceni fürdőkultúra 180 éves múltra tekint vissza. A város történetében meghatározó szerepet játszó gyógyfürdő az ország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőn létesült. Az itt található Aquaticum Gyógy- és Fürdőközponthoz tartozó termálfürdő 63 Celsius-fokos minősített gyógyvizének alkalmazásával 40 különböző kezeléssel segíti a vendégek gyógyulását a közeli orvostudományi egyetem biztonságot adó hátterével. A fürdő gyógyvize reumatikus, bőrgyógyászati betegségek és nőgyógyászati problémák enyhítésére kiválóan alkalmas. Világszerte egyre többen ismerik fel az egészséges életmód szerepét a betegségmegelőzésben, a tartós jó közérzet kialakításában. A debreceni wellness-sziget mintegy 60-féle hagyományos és különleges szolgáltatást nyújt a szépülni, felfrissülni vágyóknak. A karcsúsító és a salaktalanító algás tengeri fürdőtől a trópusi gyógyfürdőn át a keleti gyógymódokig tucatnyi kényeztetés választható.

9 Hova menjek? Mit csináljak? Unatkozni Debrecenben nem lehet! Koncert a Főnix csarnokban, diszkó a táncolni vágyóknak vagy szolid élőzene egy kellemes étteremben. A belvárost elhagyva élménydús szórakozást nyújt a család minden tagjának az 50 éves debreceni állatkert, mely 17 hektáron mutatja be öt földrész 165 fajának 1500 példányát. A kert különleges értékei közé tartozik a nílusi vízilópár, Linda és Szigfrid, akiknek lánya vezérnősténnyé nőtte ki magát az amerikai San Diegó-i Disneylandben. Nagy hagyománya van az állatkerti táboroknak, működik állatsimogató és a még több kalandra vágyó látogatók izgalmas éjszakai sétára indulhatnak a különleges állatfajokat felvonultató első vidéki állatkertben. Az esti-éjszakai Debrecenben van valami felszabadult, valami ígéretes, ami abból fakad, hogy a jó helyek száma állandóan növekszik. A fiatalok egyik új helyről vándorolnak a másikra. Különösen így van ez tavasztól őszig, amikor teljes erővel beindul a szabadtéri üzem

10 Jó vagy rossz időben, szabadban vagy fedett helyen, a játszani, mozogni vágyó gyerekeket egy sereg lehetőség várja Debrecenben. Kellemes családi program lehet az egész évben nyitva tartó, különleges trópusi növényekkel ellátott, déltengeri hangulatot árasztó, fedett mediterrán élményfürdő. Hullámmedence, gyermek- és bébimedence, 12 csúszda, mászófal, barlangfürdő, vízichopperek és egyéb szórakoztató elemek biztosítják a felejthetetlen kikapcsolódást. Az élményfürdő közelében található vidámparkban elvarázsolt kastély, óriáskerék, dodgem, kisvasút és lovasforgó gondoskodnak a szórakozni vágyó kicsik és nagyok jó hangulatáról. A gyerekekkel a kulturparkban tett látogatást kiválóan kiegészítheti egy kacagtató előadás megtekintése Debrecen bábosházában, a Vojtina Bábszínházban. Igazi élmény a Debreceni Egyetem mögötti kaktuszgyűjtem é n y é r ő l híres botanikus kert, ahol a világon ismert 3000 fajta közül 2500 található meg. A trópusi gyűjtemény üvegházi ritkaságai mellett különleges orchideák, banánfa és vanília is látható a csodálatos kertben.

11 Debrecen száz éve játszik fontos szerepet a magyar sportéletben. A város máig legnépszerűbb futballklubja, a DVSC 1902-ben alakult, s az elmúlt években jutott a csúcsra: 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben is elhódította az országos bajnoki címet. A város kézilabdás lányai 1987-ben megnyerték a magyar bajnokságot és többször a magyar kupát is elhódították. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által edzésközponttá minősített atlétikai stadionnal, modern jégcsarnokkal, új versenyuszodával és sportcsarnokkal rendelkező Debrecen felkerült a világ sporttérképére is től napjainkig számos nemzetközi versenynek atlétikai ifjúsági világbajnokság, torna Európa- és világbajnokság, jégkorong világbajnokság adott otthont. A sportolásra vágyók a városban és vonzáskörzetében számos helyen hódolhatnak szenvedélyüknek. Bowling- és squashpályákkal, paint ball lehetőséggel, jól felszerelt fitnesztermekkel, fallabda, tenisz- és quad (négykerekű terepmotor) pályákkal várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

12 Debreceni töltött káposzta, orjaleves, hortobágyi húsos palacsinta, slambuc, szürkemarha-húsból készült különlegességek, halászlé hortobágyi biohalakból, kenyérlángos, kemencében sütött-főzött ételek. Debrecen hangulatos éttermeiben másutt sehol meg nem található kínálatból választhat a vendég! Nyaranta a városközpontban a Debreceni Pulykanapok gasztronómiai fesztiválja várja az érdeklődőket. A cukrászdákban érdemes megkóstolni a hagyományos dobostortát, Rákóczi-túróst, a cukormentes süteményeket vagy a tönkölybúzalisztből sütött pogácsát. A helyi és a magyaros specialitásokon túl egy nagyváros gasztronómiai kínálata természetesen nem nélkülözheti a nemzetközi konyha ízeit sem. Így Debrecenben is megtalálhatók például görög, kurd, kínai, mexikói és olasz ételeket kínáló éttermek.

13 A Református Kollégiumtól átvett teológiai, bölcsészeti és jogi karral kezdte meg működését 1914 októberében a debreceni egyetem. Impozáns főépületének átadására 1932-ben került sor és 1952 között az addig egységes intézményt széttagolták, s csak ben alakulhatott meg újra az összesen 15 karral köztük például bölcsész, természettudományi, orvosi, agrár, közgazdasági, jogi, zeneművészeti, óvodapedagógiai karokkal rendelkező Debreceni Egyetem. Az intézmény napjainkban összesen közel 30 ezer diákot oktat. Orvostudományi centrumában nemzetközileg elismert angol tannyelvű oktatás is folyik, mely a világ számos országából vonz hallgatókat. A Debreceni Nyári Egyetemet a nemes hagyományok, a magas színvonalú nyelvoktató munka mellett éppúgy jellemzi a bensőséges családiasság, mint a fesztiválhangulat. Az intézmény mely 2007-ben ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját, ben vált a magyar nyelv oktatásának első számú központjává. Hallgatói azóta kizárólag a magyar nyelvvel és kultúrával ismerkedni kívánó külföldiek. Évente ország több mint 600 diákját tanítja közel 50 nyelvtanár segítségével. A nyári kurzus nem csupán a nyelvtanulásra ad alkalmat a hallgatóknak, hanem gazdag kulturális programot, s kirándulási lehetőségeket is kínál Magyarország keleti régiójában.

14 Debrecennek van egy vize, kinek Hortobágy a neve tartja a népdal. Ez valaha szó szerint igaz volt, hiszen a Hortobágyot folyójával együtt a város birtokolta. A puszta ma a Világörökség címet viselő Hortobágyi Nemzeti Park területe. Természeti értékeinek bemutatását látogatóközpont segíti, ahonnan élménydús felfedezőutakra indulhatnak az ökoturizmus kedvelői, a pusztaprogram keretében pedig kalandos lovaskocsikázáson vehetnek részt kicsik és nagyok. A Hortobágy szélén, az M3-as autópálya polgári leágazásánál található az M3 Archeopark. Itt az érdeklődők régészeti és tájtörténeti kiállítás segítségével ismerkedhetnek meg az Észak-Alfölddel. Debrecent északról nyírségi lankák, keletről a nyári könynyűzenei fesztiváljáról ismert Vekeritavat, valamint a bánki arborétumot is magában foglaló Erdőspuszták övezi. Ezt a tájegységet akár a Zsuzsi kisvasúttal utazva is fel lehet fedezni de kellemes túrákat t e h e t n e k kerékpárral és akár gyalogosan is. A lovaglás szerelmesei csodálatos környezetben, igazi tanyasi körülmények között próbálhatják ki például a westernlovaglás szabadságát, különlegességét. Hajdú-Bihar megye nyolcvankét települése számos egyedi és értékes látnivalót kínál a turisták számára, területén több mint kétszáz országosan védett műemlék található. Nagykerekiben a Bocskai-vár, Nyíracsádon az Árpád-kori református templom, Hortobágyon a Kilenclyukú híd és a Pásztormúzeum várja az érdeklődőket.

15 Impresszum Kiadja: Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Debrecen 4024, Piac utca 20. Felelős kiadó: Kósa Lajos polgármester Tel./fax: / , / Web: Grafika, tördelés: Kaméleon Dizájn Kft. További információ: Tourinform Iroda, 4024 Debrecen, Piac utca 20. Tel.: (+36) 52/

16

Kossuth Lajos Tudomány Egyetem

Kossuth Lajos Tudomány Egyetem Kossuth Lajos Tudomány Egyetem Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa, a keleti országrész tudományos és kulturális központja, fesztiválváros. A protestantizmus egyik fellegvára, amiért gyakran

Részletesebben

Mezôtúr köszönti Önt! Legyen Ön is MEZŐTÚRista!

Mezôtúr köszönti Önt! Legyen Ön is MEZŐTÚRista! Mezôtúr köszönti Önt! Mezőtúr az Alföld közepén, a Nagykunságban, Budapesttől 150 km-re, a 46-os főút mentén helyezkedik el. A Hortobágy-Berettyó-főcsatorna két partján fekvő város a Budapest-Szolnok-Békéscsaba

Részletesebben

Turisztikai régiók Magyarországon

Turisztikai régiók Magyarországon Turisztikai régiók Magyarországon Magyarországon kilenc turisztikai régió található, régiónként egységes és egymástól jól megkülönböztethető turisztikai kínálattal. Ezek a régiók a következők: Észak-Magyarország,

Részletesebben

Dél-alföldi. Programajánló

Dél-alföldi. Programajánló 2014 Dél-alföldi Programajánló 2 Dél-Alföldi Programajánló 2014 Kedves Utazó! A Dél-Alföld számtalan ismert és kevésbé ismert látnivalója mellett az utazás megtervezésekor érdemes számba venni az utazási

Részletesebben

Óriási buli a Campuson. július 22 26. között a Nagyerdőn 2015. JÚN. 18. AUG. 11.

Óriási buli a Campuson. július 22 26. között a Nagyerdőn 2015. JÚN. 18. AUG. 11. Óriási buli a Campuson Caro Emerald, Enter Shikari, Modestep, Wilkinson július 22 26. között a Nagyerdőn 2015. JÚN. 18. AUG. 11. PROGRAMOK ÉS JEGYINFORMÁCIÓK: AUGUSZTUS 20. 7.30 PIAC UTCA Karneváli felvonulás

Részletesebben

Budapest. Közép-Dunavidék. Kistérségei

Budapest. Közép-Dunavidék. Kistérségei Budapest Közép-Dunavidék Kistérségei www.itthon.hu Itthon otthon van Erdő Etyek-Budai borvidék Kunsági borvidék Nemzeti Park Régióhatár Autópálya Vasút Komp Tourinform Iroda Kastély Vár Várrom Múzeum Gyógy/termál/wellness

Részletesebben

Köszöntõ. Keszey János polgármester. Dudás Zsolt elnök Balatonalmádi Turisztikai Egyesület

Köszöntõ. Keszey János polgármester. Dudás Zsolt elnök Balatonalmádi Turisztikai Egyesület Köszöntõ Tisztelt Barátaink, Kedves Vendégeink! Balatonalmádi egyedülálló, amfiteátrumszerû fekvése különleges klímát biztosít a városnak. Aki igazán ismeri ezt a vidéket, tudja, hogy nemcsak a nyár szép,

Részletesebben

A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI

A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK NAPPALI TAGOZAT PUBLIC RELATIONS SZAKIRÁNY A TÉRSÉGI ARCULATBA ILLŐ TURISZTIKAI VONZERŐ FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

Guide. magyar nyelv. hivatalos. ingyenes. Budapest. Fesztiválok, események. M vészet és dizájn. Bulizóna. Budapest. Pihenés, feltölt dés.

Guide. magyar nyelv. hivatalos. ingyenes. Budapest. Fesztiválok, események. M vészet és dizájn. Bulizóna. Budapest. Pihenés, feltölt dés. hivatalos Guide magyar nyelv ingyenes Fesztiválok, események M vészet és dizájn Bulizóna Pihenés, feltölt dés Budapest környéke Nevezetességek Hasznos információk BTH Budapesti Turisztikai Nonpro t Kft.

Részletesebben

Szakmai záróbeszámoló az OTKA T/F 042771. számú kutatási pályázathoz a 2003-2007 között elvégzett munkáról

Szakmai záróbeszámoló az OTKA T/F 042771. számú kutatási pályázathoz a 2003-2007 között elvégzett munkáról Szakmai záróbeszámoló az OTKA T/F 042771. számú kutatási pályázathoz a 2003-2007 között elvégzett munkáról Készült az OTKA IRODA részére 1093 BUDAPEST Czuczor u. 10. Téma: AZ IDEGENFORGALOM FEJLESZTÉSÉNEK

Részletesebben

Legyen Neked is Pincéd! Térségi kalauz. Látnivalók, programok, szállások és vendéglátás. a Monori Pincefalu. környezetében

Legyen Neked is Pincéd! Térségi kalauz. Látnivalók, programok, szállások és vendéglátás. a Monori Pincefalu. környezetében Legyen Neked is Pincéd! Térségi kalauz Látnivalók, programok, szállások és vendéglátás a Monori Pincefalu környezetében Legyen Neked is pincéd! Kiadta: Keress minket az interneten: www.monoriborut.hu www.legyennekedispinced.hu

Részletesebben

ingyenes melléklete 2014. június 28. TARTALOM AJÁNLÓ: Részletes programterv 2014. július 11-12-13. 9-14. oldal

ingyenes melléklete 2014. június 28. TARTALOM AJÁNLÓ: Részletes programterv 2014. július 11-12-13. 9-14. oldal TARTALOM AJÁNLÓ: A pislákoló lángot sokan őrzik Borbás Ferenc 3. oldal Pillanatfelvételek nyolc évszázad krónikájából 4. oldal Megvalósul a festőóriás álma Vágó Pál 4. oldal Koncert ajánló 7. oldal Kínálat

Részletesebben

Katalógus HIVATALOS. INGYENES MAGYAR 2011. tavasz nyár ősz

Katalógus HIVATALOS. INGYENES MAGYAR 2011. tavasz nyár ősz INGYENES MAGYAR 2011. tavasz nyár ősz Katalógus HIVATALOS BUDAPESTINFO Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ NEVEZETESSÉGEK KULTÚRA KIRÁNDULÁSOK ESEMÉNYEK GYÓGYFÜRDŐK GASZTRONÓMIA VÁSÁRLÁS SZÓRAKOZÁS

Részletesebben

Az utazás élménye mindenkié!

Az utazás élménye mindenkié! Az utazás élménye mindenkié! AKADÁLYMENTES AJÁNLATOK 2014 Tartalom: Bemutatkozunk... 3 Kirándulások... 4-7 Esztergom... 4 Győr... 5 Komárom, Mór... 6 Szentendre... 7 Fürdőlátogatások... 8-11 Agárd... 8

Részletesebben

16. Bikk-Makk Erdészeti Erdei Iskola

16. Bikk-Makk Erdészeti Erdei Iskola 16. Bikk-Makk Erdészeti Erdei Iskola Észak-Magyarország (Bükk-hegység) 3559 Répáshuta Üzemeltetõ: Északerdõ Zrt. Répáshutai Erdészet Szállásfoglalás: 3559 Répáshuta, Herman O. u. 44. Tel./Fax:46/ 390-176

Részletesebben

Üdítô látvány. A legjobbak leszünk

Üdítô látvány. A legjobbak leszünk A legjobbak leszünk Dr. 3 6 Kósa Árpádot, a Nyírsuli Kft. ügyvezetôjét a gazdasági társaság jövôjérôl kérdeztük. Elgondolásai új alapokra helyezik Nyíregyháza sportéletét és utánpótlás nevelését. Új igazgató

Részletesebben

Szentes Város Idegenforgalmi Koncepciója 2011-2015

Szentes Város Idegenforgalmi Koncepciója 2011-2015 Szentes Város Idegenforgalmi Koncepciója 2011-2015 Készítette: Deim Éva, idegenforgalmi referens 1. Helyzetelemzés 1.1. Szentes idegenforgalmi környezete 1.1.1. A turizmus nemzetgazdasági szerepe A turizmus

Részletesebben

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014 AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014 W W W. B L A G U S S. H U 2 KEDVES UTAZÓ! Örömmel nyújtjuk át Önnek a 2014- es autóbuszos utazásainkat bemutató megújult katalógusunkat. A közkedvelt és immár hagyományosnak számító

Részletesebben

tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25

tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25 tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25 településeink BADACSONYTOMAJ, BADACSONYÖRS, BADACSONY BADACSONYTÖRDEMIC, BADACSONYLÁBDIHEGY

Részletesebben

Tartalom. Jelmagyarázat 6, 24 25, 51, 55. Hasznos információk 5. Városi közlekedés 11. Múzeumok, templomok 14. Kulturális Sugárút 22

Tartalom. Jelmagyarázat 6, 24 25, 51, 55. Hasznos információk 5. Városi közlekedés 11. Múzeumok, templomok 14. Kulturális Sugárút 22 Tartalom 5 Hasznos információk 5 Városi közlekedés 11 Múzeumok, templomok 14 14 Kulturális Sugárút 22 Nevezetességek, városnézés 26 Antiklesen 36 Zene, színház, események 38 Budapest környéke 40 11 42

Részletesebben

Székesfehérvár. Kalandozás a királyok városában. Látnivalók Élmények Program. Szállás Étterem. www.turizmus.szekesfehervar.hu

Székesfehérvár. Kalandozás a királyok városában. Látnivalók Élmények Program. Szállás Étterem. www.turizmus.szekesfehervar.hu Székesfehérvár Kalandozás a királyok városában Látnivalók Élmények Program Szállás Étterem www.turizmus.szekesfehervar.hu SZÉKESFEHÉRVÁR FEDEZZE FEL ÚJRA 2013-BAN! KIRÁLYI NAPOK Augusztus 14-24. Augusztus

Részletesebben

Fotók: Ujvári Sándor Kovács Attila

Fotók: Ujvári Sándor Kovács Attila Szerkesztette: Ballai Máté Ballainé Svébis Márta Illés Ferenc dr. Kecskés László Keresztes Teréz Ladányi-Kovács Zoltán Moiskó Csilla Molnár Verona Sörösné Boldoczki Tímea Varga István Fotók: Ujvári Sándor

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014-2020. MEGBÍZÓ: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata KÉSZÍTETTE: ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment

Részletesebben

KULTURÁLIS RANDEVÚ BUDAPESTEN

KULTURÁLIS RANDEVÚ BUDAPESTEN MInden élménnyel több leszel KULTURÁLIS RANDEVÚ BUDAPESTEN Szabadtéri Színpad RaM Colosseum Széchenyi Gyógyfürdő Hősök tere Nyugati pályaudvar Vajdahunyad vára Országház Hagyományok Háza Széchenyi Lánchíd

Részletesebben

I. BEVEZETÉS 3 II. TRENDEK A TURIZMUSBAN 8 III. TATA VÁROS TURISZTIKAI HELYZETELEMZÉSE 17

I. BEVEZETÉS 3 II. TRENDEK A TURIZMUSBAN 8 III. TATA VÁROS TURISZTIKAI HELYZETELEMZÉSE 17 I. BEVEZETÉS 3 I.1 A DOKUMENTUM ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉNEK LEHATÁROLÁSA 3 I.2 A STRATÉGIA CÉLJA, FELÉPÍTÉSE 3 I.3 ALKALMAZOTT MÓDSZEREK 4 II. TRENDEK A TURIZMUSBAN 8 II.1 A VILÁGTURIZMUS TRENDJEI 8 II.1.1

Részletesebben

HERMAN OTTÓ RÖVID ÉLETRAJZA

HERMAN OTTÓ RÖVID ÉLETRAJZA HERMAN OTTÓ RÖVID ÉLETRAJZA Herman Ottó, az utolsó magyar polihisztor 1835. június 26-án született a felvidéki Breznóbányán. Szüleivel 1847-ben költöztek át Alsóhámorba. Iskoláit Miskolcon kezdte, tanulmányai

Részletesebben

KEZDÉSRE HANGOLVA SAJTÓANYAG PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA 2010-ES PROGRAMJAIRÓL PÉCS, 2009. JÚNIUS 12. www.pecs2010.hu

KEZDÉSRE HANGOLVA SAJTÓANYAG PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA 2010-ES PROGRAMJAIRÓL PÉCS, 2009. JÚNIUS 12. www.pecs2010.hu KEZDÉSRE HANGOLVA SAJTÓANYAG PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA 2010-ES PROGRAMJAIRÓL PÉCS, 2009. JÚNIUS 12. www.pecs2010.hu KÖSZÖNTÔK 4 NAGYRENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK 8 KÉPZÔMÛVÉSZET, KIÁLLÍTÁSOK 13 KOMOLYZENE

Részletesebben

ÉLMÉNY KATALÓGUS. Wellness Üdülés

ÉLMÉNY KATALÓGUS. Wellness Üdülés ÉLMÉNY KATALÓGUS Wellness Üdülés Üdvözöljük a feldobó élmények világában! Egyedi ajándékának sokszínű programajánlatából saját maga választhatja ki azt az élményt, amelyre a legjobban vágyik. Kiváló feltételeket

Részletesebben