KROHNE műszerek alkalmazásainak előnyei az ivóvíz és szennyvíz hálózatok rekonstrukciója illetve új hálózatok kiépítése során

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.tervker.hu KROHNE műszerek alkalmazásainak előnyei az ivóvíz és szennyvíz hálózatok rekonstrukciója illetve új hálózatok kiépítése során"

Átírás

1 KROHNE műszerek alkalmazásainak előnyei az ivóvíz és szennyvíz hálózatok rekonstrukciója illetve új hálózatok kiépítése során A Tervker 2003 zrt. elődje a Tervker Mérnöki Iroda Kft ben alakult Egerben, mint az ipari irányítástechnikai alkatrészek kis- és nagykereskedelme. Az egyre bővülő termékpaletta és a vállalat dinamikus fejlődése nyitotta meg a kaput a magasabb szintű társasági forma előtt, így május 1-jétől működik a Tervker 2003 Kereskedelmi Fővállalkozó zrt. (Tervker 2003 zrt.) március 1-jétől a cég a MÉRKER 2007 Zrt. nevet viseli, hogy a méréstechnikai oldalát jobban hangsúlyozza. Cégünk három telephelyen működik, Egerben, Budapesten és Siófokon. Budapesten 6500 m 2 -es raktáráruházunkkal, Egerben most építés alatt álló 2500 m 2 -es raktáráruházunkkal állunk az Ügyfelek rendelkezésére. Cégünk raktárkészletét kifejezetten mérés- és irányítástechnikai eszközökre specializáltuk mind Budapesten, mind Egerben. Cégünk önálló logisztikai rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a gyártótól a végfelhasználóig történő ingyenes leszállítást az ország teljes területén. Cégünk fő profilja: széles körű ipari szakkereskedés, elektronikai termékek, vezérléstechnikai, méréstechnikai berendezések, energiamegtáplálási szekrények, szerelvények, kábelek és egyéb villamos anyagok forgalmazása. A Tervker 2003 zrt. a KROHNE kizárólagos magyarországi képviseletét látja el. A KROHNE műszerek világszínvonalú technológiát képviselnek az áramlás- és szintmérés területén. A KROHNE műszerek az OMH etalonműszerei, mérőpadoknál hitelesítésre használják őket. Raktárkészletünkön folyamatosan növekvő mennyiségben tartunk mérőműszereket, indukciós átfolyásmérőket, tömegáramlás-mérőket, radaros szintmérőket. Mérőműszerek, pl. ultrahangos koffer bérbeadásával is foglalkozunk. Raktárunkon lévő standard típusú indukciós műszereket a megrendeléstől számítva 48 órán belül leszállítjuk óta működik sikeresen a MOL Nyrt.-vel kötött PSO keretszerződésünk (ami január 1-jétől Global 5 néven működik), így KROHNE tömegáramlás-mérőt, ultrahangos-, indukciós- és örvényleválásos átfolyásmérőt, valamint szintmérőket kizárólag a Tervker 2003 zrt. szállít be a MOL csoport tagjainak. A KROHNE műszerekhez tervezési, beüzemelési szaktanácsot adunk, illetve igény szerint folyamatos továbbképzési lehetőséget biztosítunk Ügyfeleink számára. A KROHNE termékekre 24 hónapos garanciát vállalunk A garanciaidőn túl karbantartási szerződést ajánlunk. A Krohne 1921-ben, a németországi Duisburgban alapított vállalat, amely a világ egyik vezető műszergyártójává nőtte ki magát ben, a hollandiai Krohne Altometer megalapításával kezdte a mágneses-indukciós áramlásmérő műszerek gyártását, amiben azóta a világ vezető nagyhatalma lett. Nyugodtan mondhatjuk, hogy itt készülnek a világ legpontosabb, és legfejlettebb indukciós áramlásmérői.

2 Az Optiflux 2000 egy általános célú indukciós mérőműszer, amely akár 0,2%-os pontosságával elszámolási mérésre is alkalmazható, és igen széles méretválasztékban (DN25 - DN3000) kapható. A műszer bélése polipropilénből vagy keménygumiból készülhet. Kapható hozzá földelőgyűrű, amit a műanyag csővezetékekbe kell beépíteni, a vízzel való fémes kontaktus elérése céljából. Ennek speciális változata: a nagyon magas, és koptató hatású szilárdanyag tartalommal rendelkező folyadékok mérése esetén védi a mérőcső belépő élét, ezáltal növeli annak élettartamát. Víz- és szennyvízipari területre a KROHNE Optiflux 2000 típusú indukciós műszereket a standard hosszaktól eltérő, különleges beépítési hosszakkal is legyártja a Krohne, külön felár nélkül. Így például a régi Gamma műszerek helyére bárminemű mechanikus átalakítások nélkül beszerelhetőek. Ezáltal beépítési költséget lehet megtakarítani. Ilyen speciális megoldást kizárólag a KROHNE vállal Európában. A műszert nagyobb átmérőkben (DN DN 3000) kedvezőbb áron kínáljuk, mint a versenytársaink. Az Optiflux család legkedvezőbb árú tagja az Optiflux 1000, ami szendvics kivitelének köszönhetően erőteljesen csökkenti a beszerzési költségeket. A mágnesesindukciós átfolyásmérők között az egyik legkiválóbb műszer az Optiflux 4000, ami a rendkívül széles bélés és elektróda választékának köszönhetően minden kémiai anyagnak ellenáll. Külön előnye még a Krohne műszereknek, hogy 1972 óta a Krohne konzekvensen követi azt az irányzatot, hogy a mérőcsőben semmiféle elektronikai alkatrész nincs. Így bármilyen régebben gyártott Krohne műszeren is egyszerűen lehet elektronikai részt cserélni, és a műszer még csak utólagos kalibrációt sem igényel. Ez főként a nagy átmérőjű műszerek felújításánál, ahol maga a mérőcső teljesen ép, csak az elektronikai egysége régi, és esetleg már megbízhatatlan, jelent jelentős könnyebbséget a kivitelezésben, illetve a költségben. Számos magyarországi vízmű és szennyvíztelep alkalmazza nagy megelégedéssel ezen műszereket (Fővíz, FCSM, DRV, stb.).

3 Az Optiflux 5000 egy nagy pontosságú mérőműszer. Pontossága egyedülálló az indukciós áramlásmérők körében: 0,15% a mért értékre vonatkoztatva. Ezt a teljesítményt az egyedülálló belső kialakításnak köszönheti. ZrO 2 kerámiából készült bélése egy szűkítő szakaszt is tartalmaz, ami egyben áramlásrendezőként is funkcionál. Ez a kerámiabelső nagyon jól ellenáll a koptató hatásoknak is, így minden ilyen alkalmazásra is ajánljuk. Platina elektródáival párosítva gyakorlatilag minden vezetőképes folyadék mérésére alkalmas. A kisebb belső átmérőjű műszerek esetében az elektródák kialakítása is a Krohne innovatív hozzáállását bizonyítja. Ezen méreteknél nincs külön kialakított elektróda, hanem a kerámia mérőcső anyaga van szennyezve platinával, így az elektróda gyakorlatilag a mérőcső maga. Ezzel a fejlesztéssel lehetett elérni, hogy a legkisebb műszer átmérője 2,5 mm legyen. Szintén egy újítás eredménye, hogy ez a műszertípus már nem csak szendvics, de karimás kivitelben is kapható. Magyarországon jellemzően vízórák kalibráló padjába beépítve használják (MOM, Debreceni Vízmű, stb.), de találkozhatunk vele szép számmal a szennyvíztelepek polielektrolit adagolásánál is (FCSM). A fenti műszerekhez a Krohne kétféle elektronikai egységet gyárt. Mind a kettő elhelyezhető a mérőcsővel egybeépítve (kompakt), vagy attól elkülönítve (leválasztott kivitel), akár 1000 m-es távolságra is, bár ilyen nagy távolságra az alkalmazandó speciális kábel miatt nem kifizetődő. Az IFC 010 gazdaságos választás az elektronikai egységeket tekintve. A fenti mérőkkel kombinálva a 0,3%-os pontosságot produkálja, ami alapján elszámolási mérésre is használható. Kimeneteit tekintve rendelkezik bekötéstől függően aktív vagy passzív analóg kimenettel, impulzus/frekvencia kimenettel, valamint állapotkimenettel. Az analóg kimenete lehet 4-20 ma, vagy 0-20 ma. Ez szoftveresen kapcsolható éppúgy, mint az, hogy impulzus vagy frekvencia kimenetet szeretnénk használni.

4 Az IFC 300 elektronika a legutolsó fejlesztés eredménye. Pontosabb, mint a másik jelátalakító, így még inkább használható elszámolási mérésre. Nagyméretű grafikus kijelzőjén egyszerre három mért érték is megjeleníthető. Ezek az értékek az átfolyási értéken, és a két egymástól függetlenül konfigurálható összegzőn kívül lehetnek például a közeg vezetőképességére vonatkozó adatok, vagy akár különböző mért hőmérsékleti értékek is. A kijelzőjén két mérési lapot mutathat, tehát akár hat különböző változó is látható, valamint rendelkezik egy maximum 100 perc hosszúságú trend ábrázolásának lehetőségével is. A műszer teljes egészében kielégíti a NAMUR szabvány indukciós áramlásmérők öntesztjére vonatkozó követelményeit. Azaz figyelmeztető jelzéseket generál, ha a működési feltételek a mérő számára kedvezőtlenül változnak, illetve hibajelzést küld, ha valamilyen működésbeli hibát észlel. Ezeket a hibás körülményeket képes beazonosítani is, így nagyban segíti a karbantartási munkákat. A Tidalflux egy speciális műszer, ami nem teltszelvényes csővezeték esetén is képes pontos átfolyási adatokat szolgáltatni. Egyedülálló szintmérési megoldásának köszönhetően messze kimagaslik a konkurensek közül mind pontosság (1%), mind megbízhatóság terén. A műszer működése alapjában véve egyszerű. A víz áramlási-sebességét hagyományos indukciós elven méri. A Tidalflux nagysága a szintmérésben mutatkozik meg. A mérő bélésébe két darab fegyverzet van beágyazva, így a műszer egy nagy kondenzátorként viselkedik. A telitettség változásával egyidejűleg változik a kondenzátor eredő dielektromos állandója is, vagyis a kapacitás is. Vagyis a csőszakasz telitettségének változása kapacitásváltozást eredményez. A vezérlő elektronika egy nagyfrekvenciás jel segítségével a kondenzátor nagyfrekvenciás ellenállását méri, majd digitális formában adja tovább a mért szintet a feldolgozó-, távadó elektronikának. A feldolgozó egység ebből, és a mért áramlási sebességből számolja az átfolyási értéket.

5 A műszer pontosságára jellemző, hogy a szintmérést gyárilag 0,1%-os pontosságra kalibrálják. Így tudja elérni a Tidalflux a maga nemében elképesztő, és egyedülálló 1%-os végértékre vonatkoztatott pontosságot. Ezzel messze túltesz a legjobb konkurencia, vagy akár a konkurens mérőbukós, mérőszűkületes nyíltfelszíni áramlásmérési elvű megoldások maximum 5-6%-os pontosságán. A szintmérés ily módón történő megvalósításának előnye a konkurens műszertípusoknál jellemzően használt ultrahangos megoldásokkal szemben az, hogy egyrészt sokkal nagyobb a pontosság, másrészt mérőképességét nem befolyásolja a szennyvíz esetén jellemzően keletkező habzás illetve, a víz által sodort egyéb szennyeződés. A másik jellemző megoldás a több elektródapár használata. Ez a megoldás ugyan üzembiztos, de csak diszkrét szinteket tud érzékelni, így mindenképpen pontatlanabb a Tidalfluxnál. Jellemzően gravitációs vezetékben folyó szennyvíz mérésére használják több helyen is (FCSM, Heves Megyei Vízmű, Hungarospa, FAG Csapágygyár, stb.). Az indukciós műszercsalád egyik legújabb tagja a Waterflux 2000 névre hallgat. Ez a műszer egy beépített GSM adóval rendelkező akkumulátoros táplálású áramlásmérő. Legnagyobb előnye, hogy két Li-ion akkumulátorával a konkurenciánál lényegesen hosszabb ideig, akár 10 évig is működhet, de egy akkumulátorral is 6 évig üzemképes. A beépített GSM adójának köszönhetően a mért adatok bármikor, bármilyen távolságból, vezetékes csatlakozás nélkül lekérdezhetőek. Kiválóságát mutatja, hogy az idei (2007) Magyar Regula kiállításon is dijat nyert. Az ultrahangos műszerek szintén a hollandiai gyáregységben készülnek. Két csoportra oszthatjuk őket. A csövön kívülre, utólagosan is felszerelhető műszerek (ultrahangos mérőbőröndök), valamint a csőbe építhető műszerek. A csővezetékbe építhető mérők egyik típusa az UFM Ezek a műszerek már a Krohne által a kezdetektől is támogatott ultrahangos mérési elv alapján, az utazási idő különbségének mérésével számolnak. Ez egy teljesen megbízható, nagy pontosságot szavatoló mérési elv. A nagyobb átmérőjű mágneses-indukciós elvű mérők ára, a szükségszerűen beépítendő nagyméretű tekercsek miatt nem túl kedvező. Ezzel szemben az ultrahangos mérési elvű műszereknél gyakorlatilag ugyanazokat a szenzorokat lehet használni DN25-ös méretnél, mint akár DN3000-nél. Így ezen műszereket főként nagyobb átmérők esetén (kb. DN500 felett) ajánljuk, jellemzően ivóvíz mérésének céljára. Magyarországon még csak elvétve találkozhatunk vele, de Nyugat-Európában már bevett szokás a használatuk.

6 Úgy gondoljuk, hogy egy mai, modern, nagyobb méretű vízmű, vagy szennyvízkezelő vállalat nem lehet meg egy UFM 610 P típusú hordozható, kívülről felszerelhető, ultrahangos mérési elvű mérőbőrönd nélkül. Ez a percek alatt felhelyezhető és beüzemelhető készülék 2%-os pontosságú mérést biztosít, így nagyban segíti a hálózaton, vagy egyes mérőműszerekben keletkező hibák jellegének, és helyének felderítését, így költséget takarít meg a karbantartási munkák kivitelezése során. Analóg és impulzus kimenetének köszönhetően akár ideiglenesen pótolhat is egy meghibásodott műszert. Akkumulátorral 24 órán keresztül működőképes, de üzemelhet hálózati feszültségről is. Nagyméretű memóriájában a mért adatok eltárolhatóak, majd számítógéppel kiolvashatóak. Speciális változata az Optisonic 6300, ami fixen telepíthető elektronikával rendelkezik. Kifejezetten ajánljuk, ha például a felújítási munkák során egy nagy méretű csővezetéken szeretnének a későbbiekben folyamatos mérést megvalósítani, de a cső megbontása nehézkes, körülményes, túl veszélyes, vagy üzemviteli szempontból lehetetlen. A tömegáramlás-mérők közül kiemelnénk az Optimass 1000 típust, ami egy rendkívül kedvező árfekvésű, nagy pontosságú (0,2%) műszer. A nemesacélból készült kettős egyenes mérőcsöve alacsony nyomásesést biztosít, és kémiailag is ellenálló. A műszer elsődleges mért értékként méri a tömegáramlást, a hőmérsékletet, valamint a közeg sűrűségét. Ennek megfelelően ajánljuk használatát nagyobb szennyvíztelepeken, ahol a szennyvíziszapból rothasztókban fejlődő gázt felhasználják. Ezeken a helyeken egy műszerként méri a betárolt mennyiséget, valamint a sűrűséget, azaz a víztartalmat. Így egy műszert megspórolhatunk. Utoljára, de nem utolsó sorban teszünk említést szintmérő műszereinkről, amelyek egyaránt használhatóak szint, valamint nyíltfelszíni csatornában való áramlásmérésre is. Optiwave 7300 C és Optiflex 1300 C típusú szintmérők egyaránt alkalmasak távolság-, szint- és térfogatmérésre, továbbá az Optiflex 1300 C alkalmas réteghatár mérésre is. Mindkét műszerhez tartozik egy úgynevezett Pactware program, amely teljes mértékben felhasználóbarát és nagy segítséget nyújt beüzemelésnél és hibakeresésnél. Nagy pontosságot biztosítanak (+/- 3mm) elérhető áron. A műszerek képesek ürestartály-kép felvételére, mely kiszűri a zavaró jeleket.

7 A víz- és szennyvízkezelés minden igényét kielégítő analizátorokkal is rendelkezünk. Az AC 050 mérőerősítő egy mikroprocesszor vezérlésű elektronika beépített szabályozóval, víz elemzésének használatára. Különleges tulajdonsága, hogy kétsoros, háttér megvilágításos alfanumerikus LCD kijelzővel, valamint az illetéktelen hozzáférés kikerülése érdekében jelszavas védelemmel rendelkezik.

Indukciós áramlásmérés ISOMAG MÁGNESINDUKCIÓS ÁRAMLÁSMÉRŐK

Indukciós áramlásmérés ISOMAG MÁGNESINDUKCIÓS ÁRAMLÁSMÉRŐK Indukciós áramlásmérés ISOMAG MÁGNESINDUKCIÓS ÁRAMLÁSMÉRŐK M I N D I G A F E L S Ô S Z I N T E N Á R A M L Á S M É R Ő K N I V E L C O z R t. a z I S O I L I n d u s t r i a M I N D I G A F E ISOMAG MÁGNESINDUKCIÓS

Részletesebben

MOL Nyrt. Százhalombattai Finomító, MOL Nyrt. Algyő, Kiskunhalas, Hajdúszoboszló, BorsodChem Nyrt., Fővárosi Vízművek Zrt.

MOL Nyrt. Százhalombattai Finomító, MOL Nyrt. Algyő, Kiskunhalas, Hajdúszoboszló, BorsodChem Nyrt., Fővárosi Vízművek Zrt. www.tervker.hu A Tervker 2003 zrt. a KROHNE kizárólagos magyarországi képviseletét látja el. A KROHNE műszerek világszínvonalú technológiát képviselnek az áramlás- és szintmérés területén. A KROHNE műszerek

Részletesebben

Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31. 1 SonoSelect heat meter

Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31. 1 SonoSelect heat meter Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31 1 SonoSelect heat meter Hőmennyiségmérők Fűtés, hűtés Átfolyásmérő Kiértékelő elektronika Hőmérséklet érzékelő pár Kompakt kialakítás

Részletesebben

Mérõmûszerek víz- és szennyvízkezeléshez

Mérõmûszerek víz- és szennyvízkezeléshez KROHNE 03/2002 7.02336.23.00 GR/OP Mérõmûszerek víz- és szennyvízkezeléshez KROHNE A víz mindennek az alapja. Minden a víztõl származik, és minden a vízbe tér vissza. Thálész KROHNE mérõmûszerek vízhez

Részletesebben

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ AXIOMA ENCO QALCO XILO SOLVO ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ QALCOSONIC HEAT 2 ALKALMAZÁS EGYEDI JELLEMZŐK A QALCOSONIC HEAT2 Ultrahangos hűtési- és fűtési hőmennyiségmérőt elfogyasztott

Részletesebben

Indukciós áramlásmérő MAG típus. Beépítési és beüzemelési útmutató

Indukciós áramlásmérő MAG típus. Beépítési és beüzemelési útmutató Indukciós áramlásmérő MAG típus Beépítési és beüzemelési útmutató 1. Mérőcső 1.1 Hidraulikus kialakítás A mérőcső beépítésénél figyelembe kell venni a következő szabályokat a. Mérőcső előtt 5-10 névleges

Részletesebben

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők - Levegő tisztítású ph armatúra - Nyomás alatt szerelhető ph armatúra Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT

Részletesebben

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok Kezelési utasítás 02/2010 SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok 2 Általános utasítások Az üzembe helyezés során figyelembe kell venni

Részletesebben

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. 2xS-F-R 2xS-T-R - a korábbi jól bevált sorozat típusai a következők

Részletesebben

Szennyvízmennyiség-mérés

Szennyvízmennyiség-mérés Szennyvízmennyiség-mérés 2017. 11. 20. HYDROPROJEKT 99 KFT. 6726 Szeged, Vánky J. u. 24/B. Akkreditált Kalibráló Laboratórium Szélpál Zoltán Szélpál Tamás 2017. 11. 20. Bemutatkozás Megalakulás 1999-ben

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET A ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú mérést

Részletesebben

Méréstechnika. Szintérzékelés, szintszabályozás

Méréstechnika. Szintérzékelés, szintszabályozás Méréstechnika Szintérzékelés, szintszabályozás Irodalom VEGA Grieshaber KG katalógusa Puskás Tivadar Műszer és Gépipari Szövetkezet Szintmérő műszerek katalógusai Mérési elvek Úszógolyós szintérzékelők

Részletesebben

Kérdések. Sorolja fel a PC vezérlések típusait! (angol rövidítés + angol név + magyar név) (4*0,5p + 4*1p + 4*1p)

Kérdések. Sorolja fel a PC vezérlések típusait! (angol rövidítés + angol név + magyar név) (4*0,5p + 4*1p + 4*1p) Sorolja fel az irányító rendszerek fejlődésének menetét! (10p) Milyen tulajdonságai és feladatai vannak a pneumatikus irányító rendszereknek? Milyen előnyei és hátrányai vannak a rendszer alkalmazásának?

Részletesebben

- a korábbi jól bevált sorozat típusok a következők voltak: POK-F-DO illetve POK-T-DO

- a korábbi jól bevált sorozat típusok a következők voltak: POK-F-DO illetve POK-T-DO - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők Rádiókommunikáció Vezetéknélküli kommunikáció az oldott-oxigén mérő és az oldott-oxigén-tükör vagy az AQUADAT készülék között. Utólagos műszerezéseknél megtakarítható

Részletesebben

HYDRO-SPLIT MODEL. Főbb jellemző adatai :

HYDRO-SPLIT MODEL. Főbb jellemző adatai : HYDRO-SPLIT MODEL A Hydro-Split modell alkalmazható berendezések hőmennyiség mérésére, legyen az csökkentett vagy nagyméretű csőhálózattal ellátva, ott ahol a kompakt mérő beépítése nem lehetséges. Nagymennyiségű

Részletesebben

ISOIL ISOMAG. Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére

ISOIL ISOMAG. Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére ISOIL ISOMAG Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére 1 / 12 gi2p050m0600h_01 Forgalmazó: NIVELCO Ipari Elektronika zrt. H-1043 Budapest, Dugonics u. 11. Tel.:

Részletesebben

MOL Nyrt. MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓK IRÁNYÍTÁSTECHNIKA. Kötet- és füzetjegyzék MGS-M-LOG-I-LI. Rev

MOL Nyrt. MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓK IRÁNYÍTÁSTECHNIKA. Kötet- és füzetjegyzék MGS-M-LOG-I-LI. Rev MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem Logisztika MOL Nyrt. MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓK IRÁNYÍTÁSTECHNIKA Kötet- és füzetjegyzék MGS-M-LOG-I-LI Rev. 1.00.00 www.mol.hu Ez a dokumentáció a MOL Csoport tulajdona.

Részletesebben

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással 10 Kompakt mérőórák 0,6-15 m 3 /h Áramlásmérők 0,6-1000 m 3 /h Rádiókommunikáció, wireless M-Bus (OMS), M-Bus Adatközpont az összes kommunikációs rendszerhez

Részletesebben

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó Bevezetés A TxBlock-USB érzékelőfejbe építhető, kétvezetékes hőmérséklet távadó, 4-20mA kimenettel. Konfigurálása egyszerűen végezhető el, speciális

Részletesebben

Kompakt örvényáramú áramlásmérő alacsony viszkozitású folyadékokhoz

Kompakt örvényáramú áramlásmérő alacsony viszkozitású folyadékokhoz Kompakt örvényáramú áramlásmérő alacsony viszkozitású folyadékokhoz mérés ellenőrzés vizsgálat l Méréstartomány 0,5-,5... 0-00 l/min l Pontosság: ±,5% F.S. l pmax 0 bar; tmax 80 C l Csatlakozás G...G,

Részletesebben

KÖZEG. dv dt. q v. dm q m. = dt GÁZOK, GŐZÖK ÉS FOLYADÉKOK ÁRAMLÓ MENNYISÉGÉNEK MÉRÉSE MÉRNI LEHET:

KÖZEG. dv dt. q v. dm q m. = dt GÁZOK, GŐZÖK ÉS FOLYADÉKOK ÁRAMLÓ MENNYISÉGÉNEK MÉRÉSE MÉRNI LEHET: GÁZOK, GŐZÖK ÉS FOLYADÉKOK ÁRAMLÓ MENNYISÉGÉNEK MÉRÉSE MÉRNI LEHET: AZ IDŐEGYSÉG ALATT ÁTÁRAMLÓ MENNYISÉG TÉRFOGATÁT TÉRFOGATÁRAM MÉRÉS q v = dv dt ( m 3 / s) AZ IDŐEGYSÉG ALATT ÁTÁRAMLÓ MENNYISÉG TÖMEGÉT

Részletesebben

SITRANS F M MAG 8000 Pontos mérés a víz alatt Belső energia 10 évre. sitrans f

SITRANS F M MAG 8000 Pontos mérés a víz alatt Belső energia 10 évre. sitrans f SITRANS F M MAG 8000 Pontos mérés a víz alatt Belső energia 10 évre sitrans f s Egyszerű kompakt vagy szeparált beépítés Könnyen telepíthető Egyszerű beépíthetőség Minimális megelőző és követő egyenes

Részletesebben

V5001S Kombi-S ELZÁRÓ SZELEP

V5001S Kombi-S ELZÁRÓ SZELEP V5001S Kombi-S ELZÁRÓ SZELEP Alkalmazás TERMÉKADATOK A V5001S Kombi-S zárószelepet lakó vagy kereskedelmi fűtő- és hűtőrendszerek csővezetékeinek elzárására használják. A szelep az előremenő vagy visszatérő

Részletesebben

NIVOCONT KONDUKTÍV SZINTKAPCSOLÓK SZINTKAPCSOLÓK

NIVOCONT KONDUKTÍV SZINTKAPCSOLÓK SZINTKAPCSOLÓK NIVOCONT KONDUKTÍV M I N D I G A F E L S Ô S Z I N T E N ÁLTALÁNOS ISMERTETÔ A konduktív elven mûködô szintkapcsoló mûszerek vezetôképes folyadékoknál alkalmazhatók. A mérés feltétele, hogy a folyadék

Részletesebben

Programozó- készülék Kezelőkozol RT óra (pl. PC) Digitális bemenetek ROM memória Digitális kimenetek RAM memória Analóg bemenet Analóg kimenet

Programozó- készülék Kezelőkozol RT óra (pl. PC) Digitális bemenetek ROM memória Digitális kimenetek RAM memória Analóg bemenet Analóg kimenet 2. ZH A csoport 1. Hogyan adható meg egy digitális műszer pontossága? (3p) Digitális műszereknél a pontosságot két adattal lehet megadni: Az osztályjel ±%-os értékével, és a ± digit értékkel (jellemző

Részletesebben

Szabályozó áramlásmérővel

Szabályozó áramlásmérővel Méretek Ød Ødi l Leírás Alkalmazási terület Az áramlásmérő felhasználható szabályozásra és folyamatos áramlásmérésre is. Állandó beépítésre készült, így már a tervezési fázisban specifikálni kell. Szerelési,

Részletesebben

Mininfra GABONA GYORSELEMZŐ ismertető és ajánlat

Mininfra GABONA GYORSELEMZŐ ismertető és ajánlat Mininfra GBON GYORSELEMZŐ ismertető és ajánlat 2010 július Tisztelt Ügyfelünk! Jelenleg kínált speciális beltartalom vizsgáló készülékeink főbb jellemzői a következők: Gabonák, lisztek mintaelőkészítés

Részletesebben

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig.

Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Polymerbeton aknarendszer Korrózióálló tetőtől talpig. Könnyű, egyszerű és költséghatékony beépítés Korrózióálló Hosszú élettartam Egyedi kialakítás is lehetséges Erős és szivárgásmentes. Polymerbeton

Részletesebben

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Ipari hőfogyasztásmérő programm Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Metrima ipari hőfogyasztásmérő rendszer legmodernebb elektronika, magasfokú rugalmasság és átfogó

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁS A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5 C - 90 C mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

SONOtrack" ultrahangos áramlásmérő

SONOtrack ultrahangos áramlásmérő SONOtrack" ultrahangos áramlásmérő Gőz, kondenzszerelvények és berendezések Működési elve: A csõvezetékekre kívülrõl annak megbontása nélkül felszerelhetõ ultrahangos Sono-Track áramlásmérő két speciális

Részletesebben

Statikus beszabályozó szelepek MSV-F2, PN 16/25, DN

Statikus beszabályozó szelepek MSV-F2, PN 16/25, DN Statikus beszabályozó szelepek MSV-F2, PN 16/25, DN 15-400 Leírás MSV-F2 DN 15-150 MSV-F2 DN 200-400 Az MSV-F2 statikus beszabályozó szelep család, fűtő-és hűtőrendszerekben a keringtetett közegek elosztásának

Részletesebben

SHARKY 775 ULTRAHANGOS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

SHARKY 775 ULTRAHANGOS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ULTRAHANGOS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET A kompakt ultrahangos hőmennyiségmérő hosszú távon, extrém körülmények között is biztosítja a maximális pontosságot a hőenergia mérésben, az egészen

Részletesebben

Mechanikus vízóra SIEMECA

Mechanikus vízóra SIEMECA 5 340 SIEMECA Mechanikus vízóra WFU WFK WFW Mechanikus óra hideg- és melegvíz mérésére - A kumulált fogyasztás kijelzése Távleolvasási lehetőség - Egysugaras mérő - Szárazon futó számlálómű mágneses árnyékolással

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ HYDRUS ALKALMAZÁS A HYDRUS ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú

Részletesebben

Mérőeszköz webáruház : http://www.controlmax.hu/webshop. Érvényes : 2010.06.01-től 1 / 7

Mérőeszköz webáruház : http://www.controlmax.hu/webshop. Érvényes : 2010.06.01-től 1 / 7 KALIBRÁLÁSI ÁRLISTA Control-Max Szolgáltató És Kereskedelmi Kft H-2840, Oroszlány, Gábor Áron út 11. Telefon : +36 (20) 9840-694 Telefax: +36 (34) 364-575 E-mail : info@controlmax.hu Web : http://www.controlmax.hu

Részletesebben

Hordozható Infravörös Hőmérők

Hordozható Infravörös Hőmérők Hordozható Infravörös Hőmérők MicroRay PRO - Alacsony költségű infra hőmérő otthoni vagy ipari használatra A Eurotron gyártmányú MicroRay PRO infravörös hőmérő az ideális eszköz arra, hogy ellenőrizze

Részletesebben

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel A Protecta intelligens EuroProt készülékei a védelem-technika és a mikroprocesszoros technológia fejlődésével párhuzamosan követik a kommunikációs

Részletesebben

SHARKY 775 ULTRAHANGOS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

SHARKY 775 ULTRAHANGOS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET A kompakt ultrahangos hőmennyiségmérő hosszú távon, extrém körülmények között is biztosítja a maximális pontosságot a hőenergia és vízfogyasztás mérésben, az egészen kicsitől a nagy

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master-

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master- Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK -Master- A "MEGA-CHECK -Master-" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új generációs MEGA-CHECK rétegvastagságmérő eszközökben használtak

Részletesebben

Digitális hangszintmérő

Digitális hangszintmérő Digitális hangszintmérő Modell DM-1358 A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. Használati útmutató Óvintézkedések

Részletesebben

INFO PRÉMIUM MINŐSÉG, ALACSONYABB ÁRON 3/2019

INFO PRÉMIUM MINŐSÉG, ALACSONYABB ÁRON 3/2019 INFO 3/2019 www.alcaplast.hu PRÉMIUM MINŐSÉG, ALACSONYABB ÁRON OK Flexibilis WC bekötőcső PREMIUM Dupla csonk P155Z, P156Z Felülről tisztítható leeresztők A392C, A504CKM, A507CKM TARTALOM 2 FLEXIBILIS

Részletesebben

ALACSONY ZAJSZINTŰ CSÖVEK ÉS SZERELVÉNYEK Alacsonyabb zajszintet (akár 19dB) és vibrációt biztosít.

ALACSONY ZAJSZINTŰ CSÖVEK ÉS SZERELVÉNYEK Alacsonyabb zajszintet (akár 19dB) és vibrációt biztosít. ALACSONY ZAJSZINTŰ CSÖVEK ÉS SZERELVÉNYEK Alacsonyabb zajszintet (akár 19dB) és vibrációt biztosít. Peštan világszerte A Peštan vállalat vezető pozíciót tölt be a műanyag csövek és PVC profilok gyártásában

Részletesebben

INFÓ GAIA AWARDS 2014 DÍJ

INFÓ GAIA AWARDS 2014 DÍJ INFÓ INFÓ GAIA AWARDS 2014 DÍJ Nagy örömmel szeretnénk Önöknek bejelenteni, hogy az ALCAPLAST társaság elnyerte a rangos GAIA AWARDS 2014 díjat a Big 5 Dubai kiállításon. Az innovatív termékért való versenyben

Részletesebben

fojtószelep-szinkron teszter

fojtószelep-szinkron teszter fojtószelep-szinkron teszter Általános ismertető A SYNCTOOL fojtószelep-szinkron teszter több hengeres, hengerenkénti fojtószelepes motorok fojtószelep-szinkronjának beállításához nélkülözhetetlen digitális

Részletesebben

ISOIL ISOMAG. Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére, beszúrós kivitelű érzékelőkkel

ISOIL ISOMAG. Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére, beszúrós kivitelű érzékelőkkel ISOIL ISOMAG Mágnesindukciós áramlásmérők folyadékok teltszelvényű csővezetékben történő mérésére, beszúrós kivitelű érzékelőkkel 1 / 12 gi2p050m0600h_01 Forgalmazó: NIVELCO Ipari Elektronika zrt. H-1043

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

CORONA MCI TÖBBSUGARAS VÍZMÉRŐ NEDVESENFUTÓ

CORONA MCI TÖBBSUGARAS VÍZMÉRŐ NEDVESENFUTÓ CORONA MCI ALKALMAZÁSI TERÜLET A CORONA MCI többsugaras, nedvesenfutó, kapszulás vízmérő, melynek jellemzője, hogy konstrukciójának köszönhetően a hitelesítési ciklus lejártát követően csak a mérőkaszulát

Részletesebben

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő TDM 200 TDM 200 Ideális időszakos átfolyás-, és nyomásmérési feladatokhoz Kábel nélküli kapcsolat Riasztás-kiadási lehetőség Beépített, újratölthető akkumulátor Beépített

Részletesebben

STIEBER Levegőtisztaság-védelmi védelmi Bt STIEBER Környezetvédelmi Kft. STIEBER Akkreditált Kalibráló Laboratórium Előadó: Stieber József Tevékenységi körünk Gázelemző szerviz Akkreditált kalibráló laboratórium

Részletesebben

F-1 típusú deflagrációzár (robbanászár) -Gépkönyv-

F-1 típusú deflagrációzár (robbanászár) -Gépkönyv- Az F- típusú deflagrációzár rendeltetése A Földfém Kft. által gyártott F- típusú deflagrációzárak kielégítik az MSZ EN 2874:200 számú szabványban rögzített robbanászárakkal szemben támasztott követelményeket.

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 MŰSZER AUTOMATIKA KFT. H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u.10. Pf.56.Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 www.muszerautomatika.hu

Részletesebben

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-2-0170/2013 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

Nemzeti Akkreditáló Testület. RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT-2-0170/2013 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Nemzeti Akkreditáló Testület RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAT20170/2013 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A TiszaTeszt Méréstechnikai Kft. Kalibráló Laboratórium (4440 Tiszavasvári, Kabay J. u. 29.) akkreditált

Részletesebben

Elektromos pumpával és precíz nyomásszabályozással az ADT 761 hordozható automatikus nyomáskalibrátor ideális

Elektromos pumpával és precíz nyomásszabályozással az ADT 761 hordozható automatikus nyomáskalibrátor ideális ADT761 Automata kalibrátor Automatikus előállítás 2,5 mbar - 40 bar határok között 0,02 0,05 %FS pontosság Két önálló modul Hordozható (5,6 kg) ISMERTETŐ Elektromos pumpával és precíz szabályozással az

Részletesebben

Folyamatirányítás NIVISION FOLYAMATKIJELZÔ RENDSZER

Folyamatirányítás NIVISION FOLYAMATKIJELZÔ RENDSZER Folyamatirányítás NIVISION FOLYAMATKIJELZÔ RENDSZER M I N D I G A F E L S Ô S Z I N T E N S Z O F T V E R ÁLTALÁNOS ISMERTETÕ A NIVISION egy VISION X9 alapú XSDL (Extensible Structure Declaration Language)

Részletesebben

KM-165, KM-185, KM-200

KM-165, KM-185, KM-200 Műanyag Áramlásmérők KM-165, KM-185, KM-200 Alkalmazási terület Műszaki paraméterek Mérési elv Lebegőtestes mérési elv Üzemi nyomás max.: Nyomásesés: Pontosság: PN 10 20 C-on lásd. 3. oldalon lévő táblázatot

Részletesebben

DG Blue. Hátrahúzott vortex járókerék. Általános jellemzők

DG Blue. Hátrahúzott vortex járókerék. Általános jellemzők Hátrahúzott vortex járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény EN-GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre. Tömítő készlet 2 (kettő) ellentétes oldalon elhelyezkedő

Részletesebben

Fűtési- és hűtési hőmennyiségmérők

Fűtési- és hűtési hőmennyiségmérők Fűtési- és hűtési hőmennyiségmérők Tények Előnyök Hasznok comp Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Comptech Kft. 1221 Budapest, Jobbágy u. 5. T.: (1)226-1585 www.multical.hu Kamstrup A/S Industrivej

Részletesebben

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek Az erőművekben és transzformátor alállomásokon lévő akkumulátortelepeknek hálózat kiesés esetén készenléti energiát kell szolgáltatniuk. Sajnálatos módon az

Részletesebben

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK KÁBELVÉDŐ CSÖVEK PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK A csöveket a Szerb Nyersanyagellenőrző Intézet, valamint a Nikola Tesla elektrotechnikai intézet vizsgálta be, valamint rendelkeznek a PTT unió nemzetközi

Részletesebben

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon.

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon. légmennyiség szabályozó állítómotorral Alkalmazási terület A légmennyiségszabályozókat a légcsatorna-hálózatban átáramló légmennyiség pontos beállítására és a beállított érték állandó szinten tartására

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK Pocket

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK Pocket Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK Pocket A "MEGA-CHECK Pocket" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új "MEGA-CHECK Pocket" rétegvastagság mérő digitális mérő szondákkal

Részletesebben

Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók

Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók Brio 2000 MT áramláskapcsoló A Brio 2000 MT áramlás és nyomás ellenőrzésére alkalmas szivattyús rendszerekben. Amíg vízáramlás van a rendszerben, az ellenőrző egység

Részletesebben

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu Kaméleon K860 Univerzális Digitális Szabályozó A K860 szabályozók általános automatizálási feladatokra kifejlesztett digitális szabályozók. Épületgépészeti alkalmazásokra kiválóan alkalmasak, gazdaságos

Részletesebben

ROG4K. EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő ( A) Előnyök. Leírás

ROG4K. EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő ( A) Előnyök. Leírás ROG4K EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő (20-4000 A) Leírás Az áramérzékelő működése Rogowski elven alapul, EM210 fogyasztásmérővel együtt kell használni ( EM210 72D MV5 és EM210 72D MV6 verzió) egy-két

Részletesebben

A Dräger PEX 1000 egy 4-20 ma távadó modul, amelyik a Dräger Polytron SE Ex DD szenzor fejek mv jeleit ma jelekké alakítja, és elküldi őket a

A Dräger PEX 1000 egy 4-20 ma távadó modul, amelyik a Dräger Polytron SE Ex DD szenzor fejek mv jeleit ma jelekké alakítja, és elküldi őket a Dräger PEX 1000 A Dräger PEX 1000 egy 4-20 ma távadó modul, amelyik a Dräger Polytron SE Ex DD szenzor fejek mv jeleit ma jelekké alakítja, és elküldi őket a vezérlőegységhez, mint amilyen a Dräger REGARD

Részletesebben

Ultrahangos hőmennyiségmérők és más megoldások, alapfogalmak, táv-leolvasás, okos mérés. Szorcsik Gábor Metsys Gazdasági Szolgáltató Kft.

Ultrahangos hőmennyiségmérők és más megoldások, alapfogalmak, táv-leolvasás, okos mérés. Szorcsik Gábor Metsys Gazdasági Szolgáltató Kft. Szorcsik Gábor Metsys Gazdasági Szolgáltató Kft. Bemutatkozás Szorcsik Gábor Metsys Gazdasági Szolgáltató Kft. Tevékenységünk: ultrahangos hőmennyiségmérők előszigetelt távfűtési csővezetékek - egyéb távfűtési

Részletesebben

Hőmérséklet érzékelők és védőhüvelyek

Hőmérséklet érzékelők és védőhüvelyek Hőmérséklet érzékelők és védőhüvelyek Pt500 hőmérséklet érzékelő védőhüvelyes vagy közvetlenül a hőhordozó folyadékba merülő kivitelben, Hőálló szilikon kábel, Párba válogatva kerül szállításra, Érzékelőt

Részletesebben

EDC kommunikációs modul

EDC kommunikációs modul Energia mérés EDC kommunikációs modul Rápattintható modul vízmérőhöz biztos távleolvasáshoz, vízmérők AMR/AMI okos mérési rendszerekbe integrálásához Minden, ami számít. Energia mérés EDC kommunikációs

Részletesebben

PLASSON ELEKTROFÚZIÓS GEOTERMIKUS RENDSZER vigyázunk a környezetünkre

PLASSON ELEKTROFÚZIÓS GEOTERMIKUS RENDSZER vigyázunk a környezetünkre PLASSON ELEKTROFÚZIÓS GEOTERMIKUS RENDSZER vigyázunk a környezetünkre Amíg a hőmérséklet a föld felett állandóan változik, napról napra, évszakról évszakra, a földfelszín alatt, a fagyhatár alatt (kb.

Részletesebben

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás:

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás: DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A SYS00-A a Dialog-III készülékcsalád analóg jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten épületgépészeti szabályozási és vezérlési feladatok

Részletesebben

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer

Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer Környezeti CO-/CO 2 mérőműszer testo 315-3 Párhuzamos CO- és CO 2 mérés, az európai EN 50543 szabványnak megfelelően Párhuzamos és közvetlen CO-/CO 2 mérés C Megfelel az EN 50543 szabványnak Kényelmes

Részletesebben

Intelligens Digitális Szenzortechnika

Intelligens Digitális Szenzortechnika Kézi zavarosságmérő IDS elektróda a MultiLine IDS műszerekhez helyszíni mérések céljára Egyszerű 2- vagy 3-pontos kalibrálás Multi-paraméteres mérésekhez alkalmazható Az új VisoTurb 900 IDS egy IR fényforrással

Részletesebben

WAVIN RENDSZERÛ MÛANYAG TISZTÍTÓAKNÁK KG CSATORNACSÖVEKHEZ

WAVIN RENDSZERÛ MÛANYAG TISZTÍTÓAKNÁK KG CSATORNACSÖVEKHEZ WAVIN RENSERÛ MÛANYAG TISTÍTÓAKNÁK KG CSATORNACSÖVEKHE A Wavin Kft. a Wavin PVC KG csatornacsô rendszeréhez kapcsolódó mûanyag tisztítóaknarendszert kínál. A Wavin tisztítóaknák mindenhol alkalmazhatók,

Részletesebben

Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.

Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft. 1034 Budapest, III.ker. Dévai Bíró Mátyás tér 25. T: 06-1/367-6892, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu 8000 Székesfehérvár, Huszár u. 2/8 T: 06-22/502-793, F: 06-22/502-794 www.kerexfehervar.hu

Részletesebben

DH 300. Nyomástartó szelep. Termék adatlap. Alkalmazás

DH 300. Nyomástartó szelep. Termék adatlap. Alkalmazás DH 300 Nyomástartó szelep Alkalmazás Termék adatlap Ezek a nyomástartó szelepek olyan szabályzók, melyek a belépő oldali nyomást tartják beállított értéken. Olyan alkalmazásokban javasolt, ahol a szelep

Részletesebben

A precíz mérés szerepe az épületgépészetben. 2015.11.30. Előadó: Engel György

A precíz mérés szerepe az épületgépészetben. 2015.11.30. Előadó: Engel György A precíz mérés szerepe az épületgépészetben 2015.11.30. Előadó: Engel György Miért kell mérni? Megfelelő beállítás Hibafeltárás Hibaelhárítás 2/24 Mit kell mérni? Hűtő-klíma rendszert Légtechnikai rendszert

Részletesebben

TxRail-USB Hőmérséklet távadó

TxRail-USB Hőmérséklet távadó TxRail-USB Hőmérséklet távadó Bevezetés TxRail-USB egy USB-n keresztül konfigurálható DIN sínre szerelhető hőmérséklet jeladó. Lehetővé teszi a bemenetek típusának kiválasztását és konfigurálását, méréstartomány

Részletesebben

DMG termékcsalád. Digitális multiméterek és hálózati analizátorok háttérvilágítással rendelkező grafikus LCD kijelzővel

DMG termékcsalád. Digitális multiméterek és hálózati analizátorok háttérvilágítással rendelkező grafikus LCD kijelzővel DMG termékcsalád Digitális multiméterek és hálózati analizátorok háttérvilágítással rendelkező grafikus LCD kijelzővel Egyszerű és intuitív navigációs menü Grafikus kijelző, menü 5 nyelven Ethernet, USB,

Részletesebben

FU Béléscsövek F+L Rögzített és szabad karimás szerkezetek GPD-F Előkarimák

FU Béléscsövek F+L Rögzített és szabad karimás szerkezetek GPD-F Előkarimák Épülettechnikai rendszerek www.uga.eu FU Béléscsövek F+L Rögzített és szabad karimás szerkezetek GPD-F Előkarimák 24 órás szállítási szolgáltatás igény esetén Minőségi garancia az összes termékre Világméretű

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ. 4 Kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, számlázási adatok rögzítésére fűtési és kombinált rendszerekben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ. 4 Kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, számlázási adatok rögzítésére fűtési és kombinált rendszerekben AKAMAZÁSI TERÜET A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5-90 mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energy efficiency class A (MPS : 6,6 vagy 8,8 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26249

Részletesebben

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN

STAP. Nyomáskülönbség szabályozók DN STAP Nyomáskülönbség szabályozók DN 65-100 IMI TA / Nyomáskülönbség szabályozók / STAP STAP A karimás STAP egy kiváló minőségű nyomáskülönbség-szabályozó, amely állandó értéken tartja a nyomáskülönbséget

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

JUMO BlackLine CR-GT / -EC / -GS Konduktív 2-elektródás vezetőképesség mérő cella

JUMO BlackLine CR-GT / -EC / -GS Konduktív 2-elektródás vezetőképesség mérő cella 1/8 Oldal JUMO BlackLine CR-GT / -EC / -GS Konduktív 2-elektródás vezetőképesség mérő cella Cellaállandó K=0,01-1,0 202922-es sorozat univerzálisan alkalmazható, pl. ivóvízre és felszíni vizek monitorozására,

Részletesebben

Ipari Elektronika Project. Kft

Ipari Elektronika Project. Kft Ipari Elektronika Project Tervező és Kivitelező Kft µs- C 0/4-20mATransmitter (VK-TEMP 2006) Kezelési leírás TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ... 1 2. KALIBRÁCIÓ... 1 3. MŰKÖDÉS... 2 4. SORKAPOCS BEKÖTÉS...

Részletesebben

ADWA Elektrokémiai műszerek. Hordozható ph, EC, ORP, DO mérők

ADWA Elektrokémiai műszerek. Hordozható ph, EC, ORP, DO mérők ADWA Elektrokémiai műszerek. Hordozható ph, EC, ORP, DO mérők A hordozható műszerek csoportja már profi műszerek kategóriáját takarja és általában professzionális tevékenységekkel kapcsolatban ajánljuk,

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energetikai besorolás A (MPS : 11 vagy 13,5 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26213 Típus:

Részletesebben

Hőmennyiségmérés a lakásokon innen és túl Danfoss hőmennyiség mérőkkel. 1 SonoSelect heat meter

Hőmennyiségmérés a lakásokon innen és túl Danfoss hőmennyiség mérőkkel. 1 SonoSelect heat meter Hőmennyiségmérés a lakásokon innen és túl Danfoss hőmennyiség mérőkkel 1 SonoSelect heat meter Hőmennyiségmérés(fűtés vagy hűtés) alapjai Mi is a fűtési(hűtési) hőmennyiségmérő? A fűtési (hűtési) hőmennyiségmérő

Részletesebben

Digitális kijelzésű villamos mérőműszerek

Digitális kijelzésű villamos mérőműszerek MŰSZAKI ISMERTETŐ Digitális kijelzésű villamos mérőműszerek Az elosztóberendezésekben, kapcsolótáblákban alkalmazott műszereket nevezzük táblaműszereknek. A táblaműszerekkel váltakozóáramú áram (A), feszültség

Részletesebben

GR BluePRO. Darálókéses szivattyúk. Általános jellemzők

GR BluePRO. Darálókéses szivattyúk. Általános jellemzők Darálókéses szivattyúk Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény EN-GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre, 2 (két) ellentétes oldalon elhelyezkedő szilícium-karbid mechanikus

Részletesebben

Hőmennyiségmérők. Ultrahangos és szárnykerekes hőmennyiségmérők fűtési és/vagy hűtési energiamennyiség mérésére, kommunikációval vagy anélkül

Hőmennyiségmérők. Ultrahangos és szárnykerekes hőmennyiségmérők fűtési és/vagy hűtési energiamennyiség mérésére, kommunikációval vagy anélkül Hőmennyiségmérők Ultrahangos és szárnykerekes fűtési és/ hűtési energiamennyiség mérésére, kommunikációval anélkül www.siemens.hu/homennyisegmerok UH50 Ultrahangos Az UH50 (régebben T550...) típusú a legváltozatosabb

Részletesebben

Megbízhatóság, precizitás, minőség

Megbízhatóság, precizitás, minőség Professzionális bevontelektródás inverteres hegesztőgép Liftes (emeléses) AWI gyújtással Megbízhatóság, precizitás, minőség MMA - Bevontelektródás inverteres hegesztőgépek Liftes (emeléses) AWI Gyújtással

Részletesebben

Földfelszíni meteorológiai mérőműszerek napjainkban

Földfelszíni meteorológiai mérőműszerek napjainkban Földfelszíni meteorológiai mérőműszerek napjainkban 2016.10.22. Gili Balázs Bevezetés Az Országos Meteorológiai Szolgálat több, mint 20 éve kezdte a mérőhálózat automatizálását. Ez idő alatt az érzékelők

Részletesebben

TA-COMPACT-T. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Visszatérő hőmérséklet szabályozó szelep hűtési rendszerekhez

TA-COMPACT-T. Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Visszatérő hőmérséklet szabályozó szelep hűtési rendszerekhez TA-COMPACT-T Kombinált fogyasztói szabályozó és beszabályozó szelepek Visszatérő hőmérséklet szabályozó szelep hűtési rendszerekhez IMI TA / Szabályozó szelepek / TA-COMPACT-T TA-COMPACT-T A TA-COMPACT-T

Részletesebben

Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád

Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád Vaillant Brand - Az új ecotec plus >40kW készülékcsalád Vaillant Folie 1 EURO SMALL EURO BIG ECOEURO APC ECOTEC plus ecotec plus >40kW ecotec plus >40kW készülék jellemzői (1/4) Vaillant Folie 2 A Vaillant,

Részletesebben

STAP DN 65-100. Nyomáskülönbség szabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE

STAP DN 65-100. Nyomáskülönbség szabályozó szelep ENGINEERING ADVANTAGE Nyomáskülönbség szabályozók STAP DN 65-100 Nyomáskülönbség szabályozó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE A karimás STAP egy kiváló

Részletesebben

RÉSZLETEZŐ OKIRAT (1) a NAH /2017 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

RÉSZLETEZŐ OKIRAT (1) a NAH /2017 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz RÉSZLETEZŐ OKIRAT (1) a NAH-2-0170/2017 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz 1) Az akkreditált szervezet neve és címe: TiszaTeszt Méréstechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság Kalibráló Laboratórium

Részletesebben