19. szám február hírmondó

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "19. szám 2015. február hírmondó"

Átírás

1 19. szám február hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Tartalom: Beköszöntött a tavasz, mely megfényesíti cégünk fennállásának közelgő 11. születésnapját. Hoszszú évek tapasztalatával és profi szakmai csapatunkkal várjuk a hamarosan dömpingszerűen beinduló pályázati időszakot. Az év első hónapjait ügyfeleink és partnereink pályázati felkészülésének szenteljük. Folyamatos informálással és a várható támogatási lehetőségek közlésével kalauzoljuk Önt a pályázatok világában. Ügyvezetői köszöntő Előnyben a gyártó és feldolgozó cégek? Késedelmes projektek! Rendezvényeink GoodWine Külföldi irodánk jelenti Napos oldal 1. oldal 2. oldal 4. oldal 5. oldal 6. oldal 7. oldal 9. oldal 2015 az első év, melyben nagy változások következhetnek be a pályáztatás területén, így fontosnak tartjuk a megfelelő tájékoztatást. Büszkén jelenthetem ki, hogy már az első negyedévben több neves eseményen részt vettünk. Megjelenéseinkkel szakmai támogatást, felkészülési tanácsokat kívánunk közvetíteni a pályázni vágyók felé az új kapcsolatok, és kiváló eredmények elérése érdekében. Az elmúlt esztendőben több újdonsággal is szolgáltunk partnereink számára, melyeket az idei évben fejleszteni szeretnénk. Szinte már hagyomány jellegű eseménnyé avanzsál a GoodWine Üzleti Borklub, melyet negyedik alkalommal szerveztünk meg. A méltán sikeres rendezvény keretében az üzletemberek ismét egy kötetlenebb, ám mégis szakmai kapcsolatépítésen vehettek részt. Fontos említést tennünk róla, hogy egyre közelebb van a várva várt április, amikor az első nagyobb pályázati hullám keretében magas összegű támogatásokra lehet majd pályázni. Egyre több pályázati kiírás lát napvilágot, melyeket hitvallásunknak megfelelően a lehető leghamarabb osztunk meg ügyfeleinkkel, valamint pályázati témában érdekelt cégvezetőkkel, önkormányzatokkal, non-profit szervezetekkel. Jelen lapszámunkban összefoglalót készítettünk Önnek az idén már megvalósult eseményekről, rendezvényekről és előrevetítjük várható megjelenéseinket. Információkat közlünk a várható pályázati lehetőségekről a nyugodt felkészülés szellemében. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos GoodWill Cégcsoport GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

3 Pályázati hírek Előnyben a gyártó és feldolgozó cégek? Áprilisban beindul a pályázati szezon! Február 13-a nem volt fekete péntek az Uniós források területén, hiszen ezen a napon 5 magyar operatív programunkat hagyta jóvá az Európai Bizottság és ennek értelmében a következő években közel 20 Milliárd Euró fejlesztés valósulhat meg hazánkban. A kedvező hírt követően már tisztán látható: 2-3 hónapon belül több száz milliárd forint értékben kerülnek kiírásra a as költségvetés első pályázatai! Az operatív programok tervezeteiből kiolvasható, hogy a feldolgozóiparban tevékenykedő vállalkozások részesülnek előnyben. Több pályázat, több támogatási cél. De mit is jelent ez? A gyártó és feldolgozó vállalkozások főként a GINOP, VEKOP és KEHOP program pályázataiból számíthatnak támogatásra. A rendelkezésre álló keretösszeg igen magas, tehát érdemes a szektor vállalkozóinak előre megtervezni fejlesztéseiket és kivárni a megfelelő pályázat megjelenését, hisz ezzel akár felére csökkenthetik a kívánt beruházásuk költségét! Operatív program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Környezet és Energiahatékonyság Operatív Program (KEHOP) Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) Uniós támogatás (Mrd Ft) Nemzeti önrész (Mrd Ft) Összesen (Mrd Ft) A legnépszerűbbek: telephelyfejlesztés és eszközbeszerzés A konvergencia régióban székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozások előre láthatóan elsőként (akár már áprilisban) a KKV-k termelési kapacitásának bővítése pályázaton indulhatnak. A pályázat keretében telephelyfejlesztésre, eszközbeszerzésre nyílik lehetőség átlagosan millió forint/projekt értékben. Fontos pályázati cél lesz a munkahelyteremtés is, így az új munkahelyet teremtő vállalkozások további támogatást igényelhetnek üzemük fejlesztésére. Fontos, hogy ezeken a konstrukciókon kizárólag feldolgozóiparban tevékenykedő vállalkozások jogosultak indulni. A fiatal pályakezdőket alkalmazók külön pályázaton is indulhatnak gyakornoki program működtetésével, melyre tervezetten 3-4 Millió forint támogatást igényelhetnek. Energetika a termelési költségek jelentősen csökkenthetőek! A GINOP-ban fontos szerepet kapnak az energetikai korszerűsítést célzó pályázatok, mellyel a gyártó cégek energetikailag tudják korszerűsíteni üzemüket és akár megújuló energiával tudják jelentősen csökkenteni energiaszámlájukat. A pályázati támogatás mindenképpen hasznos a megújuló energiát például napenergiát hasznosítani kívánó vállalkozásoknak, hiszen a korábbi évek tapasztalata alapján pályázati támogatás igénybevételével akár felére csökkenthető a megtérülési idő. Az energetikai pályázatok kapcsán előre láthatóan épületenergetikai fejlesztésekre (hőszigetelés, nyílászáró-csere) és napelem, napkollektor, hőszivattyú beszerzésére nyílik lehetőség.

4 Pályázati hírek Egy sikeres fejlesztés a korábbi Uniós költségvetésből - Napelemes rendszer a pilisjászfalui N&N Sváb Pékség Épületére Az N & N Sváb Pékség 8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el napelemes rendszer telepítésére a GoodWill Consulting Kft. segítségével a KMOP kódjelű pályázati kiíráson. A napelemes rendszer 136 darab, egyenként 250 Wp-es polikristályos napelem modulból épül fel. A napelemek által termelt egyenáramot 2 darab 17 kw-os háromfázisú, kültéri inverter alakítja át váltakozó árammá. A napelemes rendszer éves szinten kwh-t termel, és segítségével az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 32,2 tonnával fog csökkenni. Innováció Még mindig kiemelt cél! Ahogy korábban, úgy a as Uniós költségvetésben is kiemelkedő helyen szerepel az innováció. Azok a vállalkozások, melyek tevékenységük során újszerű (innovatív) megoldást alkalmaznak, vagy új terméket, szolgáltatást vezetnek be, számos innovációt célzó pályázaton indulhatnak és jelentős többlettámogatást igényelhetnek. Informatika Új támogatási területek is! A GINOP pályázatokban fontos hangsúlyt kapnak továbbá az informatikai fejlesztések is. A korábbi évekből ismert vállalati folyamatmenedzsment támogatásán túl a tervek szerint új informatikai fejlesztésekre is igényelhető támogatás. dr. Veres Ilona Operatív és marketing igazgató GoodWill Consulting Kft.

5 Pályázati hírek Késik uniós projektjének befejezése? Emiatt eleshet számos Széchenyi 2020-as pályázati forrástól! Komoly szankciókra számíthatnak azok, akiknek nem zárul le uniós projektjük 2015 decemberéig. A palyazat.gov.hu portálon olvasható közlemény szerint idén év végéig az összes as projektet le kell zárni, hogy Magyarország lehetőség szerint az ebben az időszakban meghatározott keretösszeg 100%-át le tudja hívni. Ugyanakkor nem csak a fejlesztéseket kell befejezni, hanem a pénzügyi elszámolásoknak is meg kell lenniük a megadott időpontra. Azon korábban már támogatott fejlesztésektől, melyek a kormány megítélése szerint veszélyeztetik a ciklus zárását, megvonhatják a forrásokat, ezáltal csökkentve az ország költségvetési kockázatát. Az is előfordulhat szankcióként, hogy a késedelmes projekteknél kamatokkal együtt vissza kell fizetni a támogatást, mely komoly hatással lehet az adott cég gazdasági helyzetére. Továbbá jelentős pénzügyi forrásoktól is eleshetnek a fejlesztéseikkel késlekedő projektgazdák, ugyanis projektjük lezárásáig nem vehetnek igénybe támogatást a Széchenyi 2020 pályázati rendszerben. Ugyanakkor a gazdasági élet azon szereplőit, akiknek projektjét kockázatosnak ítélik, levélben értesítik ennek tényéről. Ugyanakkor szankcióval sújtják azon állami intézményeket is, melyeknek hibájából nem teljesül egyegy projekt lezárása. Ebben az esetben az elvesztett forrás mértékével csökkentik a 2016-os évben a központi költségvetési támogatásukat. Érdemes tehát minél hatékonyabban kihasználni a következő hónapokat, hiszen jelentős gazdasági hátrányba kerülhetnek azok, akik kimaradnak a Széchenyi 2020 hamarosan startoló pályázataiból. Források: projekteket_a_kormany html

6 Rendezvényeink Évindító rendezvényeink Ugyan még csak két hónap telt el 2015-ből, cégcsoportunk máris számos konferencián vett részt pályázati és energetikai témakörben is. Saját szervezésű rendezvényeinken túl több külsős konferenciára is felkértek bennünket előadást tartani, melyeken értékes tudással és hasznos információkkal gazdagítottuk a hallgatóságot. Az elmúlt évek tendenciáit követve idén is kirajzolódni látszik az informátori szerep fontosságát hűen tükröző konferencianaptárunk, számos találkozási pontot igyekszünk biztosítani egész évben az érdeklődőknek. Ezen alkalmaknak fontossága abban is rejlik, hogy minél gyorsabban, minél pontosabb tudással vértezzük fel vendégeinket az új pályázati rendszerrel, elérhető és várható támogatásokkal, beruházási elképzeléseikkel kapcsolatban. Az idei évben megjelenő társasházi pályázatok előkészítésére és a pályázat részletesebb tájékoztatása érdekében, január én Debrecenben és Miskolcon került megrendezésre második alkalommal a Társasházi konferenciánk. A konferencián előadást tartott Csépány Zsuzsa a nyíregyházi irodánk regionális igazgatója, a nyílászárócsere, hőszigetelés, megújuló energia témakörében Baranyák Zoltán vezető energetikai szakmérnök-goodwill Consulting Kft.- Lakatos Imre energetikai szakmai vezető, gépészmérnök- GoodWill Energy Kft.- valamint az Otthon melege program finanszírozása témakörében Zupcsán László, az N-Alexander Kft. üzleti vezetője. Február 5-én, Budapesten a BKIK Székházában a Piac és Profit szervezésében megrendezésre kerülő Start Up konferencián Madarász András értékesítési igazgatónk tartott előadást a Hazai és EU-s pályázati forrásokról startupoknak címmel. A konferencia eredményességének köszönhető, hogy számos megkeresésünk volt kiállítói asztalunknál. A MAPASZ, Magyar Passzívház Szövetség szervezésében február 18-tól február 20-ig került megrendezésre a VIII. Magyar Passzívház Konferencia, melyen vezető pályázati tanácsadó, csoportvezető kolléganőnk Torma Erzsébet tartott előadást energetikai pályázatok témakörében. A hónap végén pedig egy három napos rendezvénysorozat keretében a BNI Nemzetközi Networking-en is részt tudtunk venni, melyet a Lurdy házban tartottak meg február 24-től február 26-ig. A rendezvénysorozat fókuszában a kis- és középvállalkozások szervezeti fejlesztései, az új piaci dimenziók elérésének lehetőségei álltak. A konferencia résztvevői történeteiket, tapasztalataikat, az elkövetett hibákból és a végigvitt jó megoldásokból leszűrt következtetéseiket ismerhették meg, miközben a körasztalos bemutatkozások során számos új üzleti kapcsolatra tehettek szert. Rendezvényeink a jövőben Márciusban is számos rendezvényen találkozhat és ismerkedhet meg vállalkozásunkkal. Többek között mi is ott leszünk az év egyik legjelentősebb szakmai rendezvényén. A Portfolio szervezésében 2015 március 12-én - Uniós Források 2015 című konferencián cégünk ügyvezetője, Harsányi Gábor is előadást fog tartani a as időszak pályázati lehetőségeiről. Ezen a napon a már rendszeressé vált Online konferenciánkra is regisztrálhat, melynek témája az új célterületek, jelentős támogatásai az új Uniós pályázatokban ennek tükrében, fókuszban az informatika lesz. Ezt követően március 17-én a Világ Gazdaság konferenciáján innováció témakörében Harsányi Gábor cégünk ügyvezetője tart majd előadást, Minden, ami innováció - kkv-k innovatív fejlesztési lehetőségei hazai társfinanszírozott és tisztán uniós forrásokból címmel. Az elkövetkező időszakban saját szervezésű pályázat felkészítő Workshop-ok alkalmával személyesen tudjuk majd a pályázatokra való felkészítést és tájékoztatást biztosítani. Előzetesen a terveink szerint az első állomások Kecskemét, Szolnok, Szeged, Győr, és Balassagyarmat lesznek.

7 GoodWine Tartalmas beszélgetések és jó borok IV. GoodWine Üzleti Borklub Negyedik alkalommal került megrendezésre a GoodWine Üzleti Borklub én az Almárium Bisztróban, ahol az előadók és a vendégek egyaránt kellemes környezetben, ízletes borok kíséretében tölthették el ezt a könnyed estét. A rendezvény fő témája a Sport volt, így neves olimpikonok és szakemberek emelték az est színvonalát. A sport nem egy könnyű szakma, és nem csak a szőlőhegyen kell kemény munkával megizzadni az eredményekért. A kiemelkedő sportsikerek mögött kemény lelki és fizikai munka áll, mely nap, mint nap próbára teszi a sportolók szervezetét. Az este folyamán arra kerestük a választ, hogy valójában miben rejlik a magyar sportsikerek titka illetve, hogy gyakorlás, pénz vagy szerencse kell a kiemelkedő eredményekhez? A program hangulatát ismert sportolóink tették feledhetetlenné. Beszélgető partnereink voltak többek közt, Tokaji-Kulcsár Zsófia olimpikon, kétszeres magyar junior és felnőtt ezüstérmes műkorcsolyázó, Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott, többszörös Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, Hajnal András kétszeres olimpikon, EB ezüstérmes műugró, Tokaji Viktor 154-szeres válogatott jégkorongozó, és Szabó Szilárd sportújságíró. Az est műsorvezetőjeként R. Kárpáti Péter színművészt köszönthettük. A tartalmas és érdekes beszélgetések mellett a résztvevők élvezhették a borkóstolás élményét is, melyhez a borokat a Tiffan s Pincészet biztosította, Ifj. Tiffán Zsolt képviseletében. A program újdonsága volt, hogy a vendégeknek különleges íz világú vacsorát szolgáltak fel, melyhez az este kínált borok kitűnően passzoltak. A Borklub egy kiváló alkalmat biztosított arra, hogy üzletemberek kötetlen hangulatban beszélgethettek szakmai témákról, és üzleti életről a mindennapokból kiszakadva egy kellemes borkóstolóval egybekötve. Köszönjünk vendégeinknek a megtisztelő részvételt!

8 Külföldi irodánk jelenti! 8 milliárd euró Horvátország ennyivel gazdálkodhat között 2013-ban Horvátország csatlakozásának évében, zágrábi székhelylyel már a 4. Európai Uniós tagállamban nyitott irodát a magyar tulajdonú Goodwill Cégcsoport. A horvát pályázati rendszerről és a EU költségvetés horvát pályázatairól Gordon Safarikot, a Goodwill Consulting doo ügyvezetőjét kérdeztük ban Horvátország is az Európai Unió tagjává vált. Mi jellemezte azt az évet? Voltak már pályázatok? Mielőtt beléptünk az EU-ba, az IPA pályázatok már elérhetőek voltak, az utolsót június 6-án függesztették fel ban hazai intézmények készítették az operatív programokat és nem voltak strukturális alapok. Hazánkban már 2013 végén bejelentették a költségvetési időszakot. Hogyan viszonyulnak a horvát vállalkozások a csatlakozás nyújtotta előnyökhöz? Nagy Önöknél a pályázati kedv? Természetesen nagy a pályázati kedv és a várakozás, főleg mivel naponta hallani a médiában a politikusok bejelentéseit a tervezett magas támogatási összegekről. Másik fontos dolog pedig az, hogy a vállalkozások lehetőséget látnak a pályázatokban arra, hogy valamilyen módon visszakapják azt a pénzt, amelyet éveken át befektettek az állami gazdaságba és az egész Európai Uniós csatlakozás folyamatba. Továbbá mindezek mellett nagy előny az is, hogy a rendelkezésükre álló támogatások segítségével fellendül a gazdasági aktivitás és fejlődik a versenyképesség között milyen jelentősebb pályázatok kerültek kiírásra? Melyek a népszerű pályázati területek? A legnagyobb várakozás a mezőgazdasági termelésben és az iparban használatos eszközökre, berendezésekre vonatkozó kiírások iránt mutatkozik, de népszerűek az energetikai, turisztikai pályázatok is, továbbá állandó kedvencnek számítanak az IKT (Infokommunikációs technológia) szektor támogatási lehetőségei. Az új közötti pályázati időszak Horvátországnak is jelentős támogatási keretet biztosít. Horvátország pontosan mekkora összeggel gazdálkodhat? A közötti pályázati időszakban több mint 8 milliárd eurót biztosítanak Horvátországnak, tehát ez több mint 1,14 milliárd euro évente. Ez az összeg majdnem tízszer több, mint amennyi a rendelkezésünkre állt az IPA programban. Egyrészt a pályázatok fajtájától függ, hogy mennyit sikerül ebből a keretből kihasználni, másrészt sok múlik a horvát illetékes hatóságokon, mert ők felelősek a pályázatok kiírásáért. A támogatás elosztása viszont az operatív programoktól függ. Az új költségvetési időszakból mely gazdaságfejlesztésre irányuló pályázatok kerültek már kiírásra és mit várnak az idénre? Kiírásra kerültek támogatások az ipari és irodai berendezések beszerzésére; az infrastruktúrafejlesztésre és az energiahatékonyság növelésére (a közcélú berendezések, magánjogi személyek, vállalkozások számára). Nagyon várjuk és remélhetőleg ebben az évben kiírásra kerülnek a mezőgazdasági, és vidéki területre vonatkozó pályázatok is. A magyar vállalkozások érzékenyek a támogatási intenzitásra. Önöknél hány százalékos intenzitás mellett pályázhatnak a vállalkozások? Minimálisan 35% és maximálisan 70% támogatási intenzitás jellemző, de bizonyos pályázatokban akár 100 % is elérhető. Horvátországban ez attól függ, hogy honnan érkezik a támogatási igény. Nagyobb intenzitást szánnak a tájvédelmiés hegyvidéki területekre, továbbá a szigetekre.

9 Külföldi irodánk jelenti! Horvátországban húzóágazat a turisztika. Milyen támogatási formák vannak Önöknél erre a területre és kik vehetik igénybe? Általában olyan pályázatokról van szó, amelyek ösztönözik a turisztikai szezont, a turisztikai infrastruktúra építését, felújítását, a promóciós aktivitásokat, rendezvényeket. Többféle támogatásra lehet pályázni. Az Idegenforgalmi Minisztériumon kívül, Horvátországban támogatásokat biztosít az úgynevezett Idegenforgalmi Fejlesztési Alap is. Mivel a turizmus Horvátországban húzóágazatnak számít, kiemelt státuszban, több pályázati konstrukcióban is szerepel. Hogy látja, mennyire népszerű a magyar vállalkozások körében Horvátország? Az együttműködés nagyon fontos mindkét országnak, főleg az új piacok nyitása, az új EU források miatt. Az EU csatlakozásnak köszönhetően a magyar vállalkozásoknak is elérhető lett a horvát piac. Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a magyar vállalkozások száma. Ennek oka az lehet, hogy a két ország közötti politikai és közlekedési kapcsolatok nagyon jól alakultak. Horvátország a magyarok számára már évek óta az egyik kedvenc üdülőhely, érzelmi kapcsolatok is kialakultak, ami nagyon sokat számít. Továbbá a földrajzi pozíció is kedvez az üzleti terjeszkedésnek. Magyar nemzetiségű munkavállaló is dolgozik Önöknél Zágrábban. Ezek szerint a magyar vállalkozások könnyen tudnak a horvát pályázati rendszerről informálódni. Van érdeklődés? Természetesen minden alkalmazottunk beszél angolul, ami nagyban megkönnyíti a kommunikációt a külföldi cégekkel. Ami a magyar vállalkozásokat illeti, nagy érdeklődés mutatnak a pályázatok iránt, mert egyre több magyar tulajdonú cég nyitja meg a kapuit Horvátországban. Vannak olyan vállalkozások, amelyek már pályáztak Magyarországon, de most szeretnék kihasználni a lehetőségeiket nálunk is. Mivel sokan nem beszélik a horvát nyelvet, hatalmas előny és segítség a cégeknek a magyarul beszélő pályázatíró. A magyar nemzetiségű pályázatíró mellett, még egy magyar nyelvű munkavállaló dolgozik nálunk, így felkészülten várjuk az esetleges nemzetközi együttműködést. Minek kell megfelelnie egy magyar vállalkozásnak, ha horvátországi fejlesztéséhez támogatást venne igénybe? Szinte minden pályázat esetén szükséges a céget Horvátországban regisztrálni. Ennek az egyik oka az új cégek alapításának ösztönözése, attól függetlenül, hogy ki a tulajdonosa, főleg ha a munkalehetőség jelent a helyi lakosság számára. A másik lehetőség a partner keresés Horvátországban, akivel aztán pályázni tud, vagy akin keresztül a szolgáltatásokat, termékeket értékesíteni lehet a jövőben. Milyen tervei vannak, hogyan képzeli el, milyen lesz a horvát Goodwill 2016-ban? A terveink elsősorban a terjeszkedéshez kötődnek Horvátországban, ami teljesen összhangban van az Eu-ból jövő támogatások összegével. Meg kell említenem, hogy számunkra nagy kihívást jelent azon vállalati szabványok alkalmazása, amelyeket az anyacég már évek óta sikeresen használ. Célunk megvalósulásáért nagyon fontos a munkatársaink támogatása és a többi GWC iroda, főleg a magyar iroda tapasztalatainak megvitatása. Horvátországi cégbejegyzés, partnerkeresés, pályázati lehetőségek felkutatása esetén a Goodwill Cégcsoport áll rendelkezésére! Goodwill Consulting d.o.o Maksimirska cesta 94, Zagreb Tel.:

10 Napos oldal Állítsa a napsugarakat saját otthona szolgálatába! Megújuló energia magánszemélyeknek A napelem segítségével a napenergiát elektromos árammá alakíthatja, így akár teljesen kiválthatja vele villanyszámláját! Miért érdemes Önnek napelemes rendszert telepíteni családi házára? - Egyszeri ráfordítást igényel, akár évig is hibátlanul működik, így garantáltan megtérülő befektetés, ha napelemes rendszert telepíttet otthonára - Akár 100%-ban kiválthatja áramszámláját a napelem által megtermelt energiával - Minimális karbantartási költségek - a napelemek nagyon stabil, és jó minőségű szerkezetek, az időjárási viszontagságoknak ellenállnak; hosszú élettartamuk alatt megbízhatóan üzemelnek, ezért a karbantartásra fordított idő és energia minimális - A napenergia független. Nem befolyásolja sem a politikai, sem a gazdasági környezet - A napenergia a fenntartható energiagazdálkodás alapja a napenergia tiszta, természetes, környezetbarát energiaforrás, nincs károsanyag kibocsátása, így az energia megtakarítás és a költségcsökkentés mellett környezetünkre is odafigyelhetünk a napelemes rendszerek létesítésével Mit jelent ez egy átlagos családi ház esetében? Egy átlagos családi ház esetében 4 fő állandó lakóval számolva, az éves fogyasztás 3500 kwh, ez éves körülbelül Ft-os áramszámlát jelent évente. Ekkora áramigény kiszolgálására egy 3kW-os rendszer telepítésére van szükség. A fenti rendszer összköltsége Ft. * A számok tájékoztató jellegűek. Az egyes lakóépületek fogyasztása eltérhet a példában megjelölttől. Telepítsen most kedvező árak mellett napelemes rendszert családi házára és takarítsa meg áramszámlája nagy részét!

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen.

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP Támogatás intenzitás Változások, tapasztalatok Háttér és alapfogalmak

Részletesebben

1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP

1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP 1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP 1.2.2-16 2016. nov.5-től Keretösszeg: 21 Mrd Ft min 5m Ft max 25m Ft Támogatás intenzitás: max 50% - új eszközök beszerzése - eszközökhöz kapcsolódó

Részletesebben

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015 SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015 A 2007-2013 és a 2014-2020-as tervezési időszak összehasonlítása A 2007-2013 és a 2014-2020-as tervezési időszak összehasonlítása EURÓPA 2020 Stratégia: Hazai és

Részletesebben

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OPERATÍV PROGRAMOK FORRÁSELOSZTÁSA Operatív program Költségvetési juttatás (EUR) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 7 684 204 174 Terület-

Részletesebben

MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA

MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fenntartható gazdaság szempontjai

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin

2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin 2015.06.17. 2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

Részletesebben

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.09.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló

Részletesebben

A B C D E 1. Felhívás azonosító jele Felhívás neve Felhívás keretösszege

A B C D E 1. Felhívás azonosító jele Felhívás neve Felhívás keretösszege A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1. azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A Frank-Elektro

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a turizmusban

Támogatási lehetőségek a turizmusban Támogatási lehetőségek a turizmusban Hévíz 2015. május 28. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Lehetőségek az operatív programokban 2014-2020 1. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP)

Részletesebben

2014-2020 Pályázatok irányai

2014-2020 Pályázatok irányai 2014-2020 Pályázatok irányai Operatív programok 2014-2020 ÁROP VOP TIOP 2007-2013 EKOP GOP 975 Mrd 2014-2020 KOOP TÁMOP VEKOP VOP GINOP 2 668 Mrd KEOP EFOP ROP KÖZOP 1322/2013 (VI. 12.) Korm. határozat

Részletesebben

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ GAZDASÁGFEJLESZTÉS 2014-2020 MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ PÁLYÁZATOK A KKV SZEKTORBAN? DR. GORDOS TAMÁS PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG PROGRAMIRODA VEZETŐ BUDAPEST, 2016. OKTÓBER 27. TARTALOM 2014-2020 programozási

Részletesebben

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 A gépbeszerzést, technológiai fejlesztést, munkaerő bővülést és piaci megjelenést tervező vállalkozások számíthatnak először forráslehetőségre.

Részletesebben

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak.

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Horizon 2020 Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Munkatársainkkal a kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, érdekképviseleti

Részletesebben

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály Budapest,

Részletesebben

Intézményrendszernek végzett munkák

Intézményrendszernek végzett munkák Boza Pál HDI Consulting Kft. 2013. október 29. Budapest HDI Consulting Kft. Intézményrendszernek végzett munkák KEOP IH számára pályázati konstrukciók előkészítése pl. KEOP 4.3.1 Norvég Alap energiahatékonysági

Részletesebben

A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI

A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI SZABÓ KRISZTINA JÚLIA NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMOK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 FEJLESZTÉS POLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZERE EU EU 202 stratégia 11 tematikus cél >> 7zászlóshajó stratégia EU KOH. POL Kohéziós politika rendeletei (2014-2020) Szabályok

Részletesebben

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS Dr. Bene Ildikó Szolnok, 2015.11.24. ÚMFT-ÚSZT projektek projektgazdák szerinti megoszlása JNSZ megyében 2007-2013 között JNSZ megye uniós támogatásai 2007-2013 ÖSSZESEN:

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS, FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁS A GINOP-BAN Keller Péter főosztályvezető-helyettes Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című,

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, GINOP-4.1.1-8.4.4-16 számú felhívásról A pályázati kiírás keretében a

Részletesebben

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft.

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások Előadó: Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Egymásra épülő üzletágaink Finanszírozási tanácsadás Projektmenedzsment

Részletesebben

A B C D E. 2. GINOP Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard március

A B C D E. 2. GINOP Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard március 1. melléklet az 1006/2016. (I. 18.) Korm. határozathoz A GINOP éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1. azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozói pályázati lehetőségek Zalaszentgrót, 2015. május 21. Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1995. január 9-én

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.11.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Az EU célrendszere 2007-2013 Kevésbé fejlett országok és régiók segítése a strukturális és kohéziós alapokból 2014 2020 EU versenyképességének

Részletesebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK Hauser Richárd tanácsadó A bemutatásra kerülő pályázati felhívások GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Zöldségtermesztés a homokon szakmai konferencia Nyíradony, 2015.09.25. Tartalom

Részletesebben

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17.

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Bozzay Balázs Pannon Megújuló Energia Klaszter www.bfh.hu, 30/226 77 55 Környezetileg minimum

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program MÓDOSÍTOTT GINOP ÜTEMTERV 20. GINOP-1.1.1- GINOP-1.1.2- VEKOP- GINOP-1.1.3- GINOP-1.1.4- GINOP-1.2.1- neve keretösszege Vállalkozói inkubációs tevékenységek

Részletesebben

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A MAG Zrt. által kínál lehetőségek Dr. Novák Csaba ügyvezető igazgató, MAG Zrt. A Nemzeti Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési eredményei

Részletesebben

Nemzetközi Geotermikus Konferencia. A pályázati támogatás tapasztalatai

Nemzetközi Geotermikus Konferencia. A pályázati támogatás tapasztalatai Nemzetközi Geotermikus Konferencia A pályázati támogatás tapasztalatai Bús László, Energia Központ Nonprofit Kft. KEOP 2010. évi energetikai pályázati lehetőségek, tapasztalatok, Budapest, eredmények 2010.

Részletesebben

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser 2016. november 4. Újonnan megjelent pályázati felhívások Kis összegű eszközbeszerzés - GINOP 1.2.2-16 Nagy összegű eszközbeszerzés

Részletesebben

Miskolc, 2008. okt. 15. Dr. Petrás Ferenc A prezentáció tematikája Regionális Fejlesztési Programok a számok tükrében ROP gazdaságfejlesztés 2009-10 ROP Akcióterv gazdaságfejlesztés újdonságai Regionális

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom:

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Az elmúlt évben a gazdasági válság minden bizonnyal az

Részletesebben

Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19.

Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19. Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19. Dr. Debreczeni Ferenc Ügyvezető Igazgató ÉARFÜ Nonprofit Kft. UMFT eredményei régiónkét (valamennyi

Részletesebben

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP)

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) A módosított VEKOP ÉFK-ban keretemeléssel érintett felhívások: 1011/2016. (I. azonosító jele

Részletesebben

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban MSZÉSZ XLI. Közgyűlés Kujbus Krisztián, tanácsadó, OTP Hungaro- Projekt Kft. 2014. november12. 1 A 2014-2020-as fejlesztési időszak uniós forrásainak

Részletesebben

A HIPA támogatási egyablak szolgáltatása

A HIPA támogatási egyablak szolgáltatása Befektetőbarát Település Program A HIPA támogatási egyablak szolgáltatása 2015. október 7. A HIPA támogatási részlege Állami Támogatások Főosztály EKD Osztály A Kormány egyedi döntésével nyújtott készpénztámogatás

Részletesebben

keretösszege (Mrd meghirdetésének módja GINOP Ipari parkok fejlesztése 6 standard Meghirdetve áprilisban

keretösszege (Mrd meghirdetésének módja GINOP Ipari parkok fejlesztése 6 standard Meghirdetve áprilisban Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 20. évre szóló éves fejlesztési keret azonosító jele GINOP-1.1.1- GINOP-1.1.2- VEKOP- GINOP-1.1.3- GINOP-1.1.4- neve Vállalkozói inkubációs tevékenységek

Részletesebben

A B C D E. 2. GINOP-1.1.1 Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard október

A B C D E. 2. GINOP-1.1.1 Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard október 1. melléklet az 1173/2015. (III. 24.) Korm. határozathoz A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály

Részletesebben

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA TARTALOM I. HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 1. KEHOP, GINOP 2014-2020 2. Pályázatok előkészítése II. ENERGIA HATÉKONY VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEK

Részletesebben

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2011. január 19., szerda AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt.

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. március GINOP 2015 várható pályázatok Megnt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi tervezett ütemezése. A várható pályázati

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. [GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA Alapítva 2000-ben PÁLYÁZAT] BÉR- ÉS JÁRULÉK TÁMOGATOTT MUNKAERŐ, ESZKÖZBESZERZÉS ÉS KISLÉPTÉKŰ INGATLAN BERUHÁZÁS LEHETŐSÉGÉVEL! GINOP-5.2.4-16

Részletesebben

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu Hírlevél 2010. július 1 Hírlevél 2011. január Hírlevél 2011. január 2 MILLIÁRD FELETT A JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEALAPOK BEFEKTETÉSEI A 2010 első félévében, az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram keretében

Részletesebben

Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft.

Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft. Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szerepe a legjelentősebb Hazai fejlesztések

Részletesebben

Az Ifjúsági Garancia Rendszer és programjainak bemutatása

Az Ifjúsági Garancia Rendszer és programjainak bemutatása Az Ifjúsági Garancia Rendszer és programjainak bemutatása GINOP 5.2.5 Gyakornoki program támogató szolgáltatások projektindító Győr, 2016. november 22. Temesszentandrási Judit Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

várható fejlesztési területek

várható fejlesztési területek 2014-2020 várható fejlesztési területek EU támogatási prioritások A Bizottság által meghatározott 11 tematikus célkitűzéshez való kötelező illeszkedés 1.a kutatás, a technológiai fejlesztés és innováció

Részletesebben

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu Horgos Lénárd M27 ABSOLVO HVCA-MISZ-M27 2012-09-06 Tartalom Mikor és milyen forrást tudok igénybe venni az innovációs projektemhez? És utána? Az üzleti modellek és a felkészülés kérdései A paradicsom színre

Részletesebben

Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság)

Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) A fenntarthatóságot segítő regionális támogatási rendszer jelene és jövője ÉMOP - jelen ROP ÁPU Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) A környezeti fenntarthatóság érvényesítése A környezeti

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

31. szám 2016. február hírmondó

31. szám 2016. február hírmondó 31. szám 2016. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Gőzerővel dübörög tovább az év, ami mind a pályázatok világában, mind pedig cégünk életében is

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Megújult pályázatkezelési folyamat a MAG Zrt-nél 1. Pályázatkezelési folyamat Társadalmi egyeztetés a kiírást megelőzően Egyszerűsített eljárásrendek

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. OKTÓBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. OKTÓBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk tájékoztatni az újonnan megjelenő, és a folyamatosan beadható pályázatokról. Budapesti és Pest megyei cégek számára a pályázati lehetőségek jelentősen

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Fejlesztési

Részletesebben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Vanessia Magyarország Kft. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G, II. lh. 4. em. E-mail: vanessia@vanessia.hu Tel.: (+36 1) 319 2707 Fax: (+36 1) 319 2702 1

Részletesebben

Közreműködő szervezet: DARFÜ, DDRFÜ, ÉMRFÜ, KDRFÜ, Pro Regio, NYDRFÜ

Közreműködő szervezet: DARFÜ, DDRFÜ, ÉMRFÜ, KDRFÜ, Pro Regio, NYDRFÜ Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást ajánlom szíves figyelmükbe: Pályázat címe: Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek

Részletesebben

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ A 2007-2013-as programozási időszak eredményei, tapasztalatai, előretekintés Müller Ádám, SA Pénzügyi és Monitoring igazgató-helyettes Szombathely,2014.04.10. Felülről

Részletesebben

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14.

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14. Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energiaforrást támogató pályázati lehetőségek Havasi Patrícia Energia Központ Szolnok, 2011. április 14. Zöldgazdaság-fejlesztési

Részletesebben

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Az ENERGIA 2011. április 14. Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.eu Tartalom: 1. Miért alakult? 2. Kik a tagjai? 3. Hogyan

Részletesebben

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara A megújuló energiák alkalmazásának szerepe és eszközei a vidék fejlesztésében, a Vidékfejlesztési Program 2014-20 energetikai vonatkozásai Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A Fejlesztési program eszközrendszere: Energiahatékonyság Zöldenergia megújuló energiaforrások

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

Hírlevél 2007. november 1. START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 2008. augusztus

Hírlevél 2007. november 1. START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 2008. augusztus Hírlevél 2007. november 1 Hírlevél 2008. augusztus Hírlevél 2008. augusztus 2 ÚJ, KÖRNYEZETKÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉST TÁMOGATÓ PÁLYÁZATI KIÍRÁS JELENT MEG A hazai vállalkozások körében népszerű,

Részletesebben

Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ. Szombathely szerepe és lehetőségei A NYPJMK-ban Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató

Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ. Szombathely szerepe és lehetőségei A NYPJMK-ban Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szombathely szerepe és lehetőségei A NYPJMK-ban 2014-2020 Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató Budapest, 2014. március 26. Tartalom 1. Jövőkép 2. Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

III. Hírlevél. Harmadik hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre, információkra szeretnénk. Pályázati dömping jön

III. Hírlevél. Harmadik hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre, információkra szeretnénk. Pályázati dömping jön III. Hírlevél Harmadik hírlevelünkben az alábbi pályázati lehetőségekre, információkra szeretnénk felhívni figyelmét: 2014. december 28. www.napi.hu Pályázati dömping jön Már a jövő év elejétől nagy számban

Részletesebben

MEGJELENT A 2015. ÉVRE SZÓLÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OP (GINOP) FEJLESZTÉSI KERETE!

MEGJELENT A 2015. ÉVRE SZÓLÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OP (GINOP) FEJLESZTÉSI KERETE! MEGJELENT A 2015. ÉVRE SZÓLÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OP (GINOP) FEJLESZTÉSI KERETE! 1. prioritás: Kis- és versenyképességének javítása 1 GINOP-1.1.1 2 GINOP-1.1.2 3 GINOP-1.2.1 4 GINOP-1.2.2

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, kis- és

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020 GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020 GINOP-ról általánosságban Magyarország -a Budapestet és Pest megyét magába foglalóközép-magyarország Régiót leszámítva - nem éri el az EU átlag

Részletesebben

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató Energia Központ Nonprofit Kft. bemutatása Megnevezés : Energia Központ

Részletesebben

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 KEOP Beérkezett pályázatok Energetikai pályázati

Részletesebben

Energia Akadémia Pályázati források. CAM Consulting Kft.

Energia Akadémia Pályázati források. CAM Consulting Kft. Energia Akadémia Pályázati források Budaörs, 2016. május 17. Boza Pál, Virág Emese CAM Consulting Kft.. Áttekintésre kerülő operatív programok - Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) -

Részletesebben

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4.

OTP Consulting Romania OTP Bank Romania. Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, április 4. OTP Consulting Romania OTP Bank Romania Uniós források vállalkozásoknak Nagyvárad, 2008. április 4. A Nemzeti Stratégiai Referencia Kerethez kapcsolódó Operatív Programok Humánerőforrás-fejlesztési Operatív

Részletesebben

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre Sajtóanyag 10 új -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 13-án mintegy 13 milliárd forint értékben újabb tíz gazdaságfejlesztési ot jelentet meg. Ezek a ok

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A Széchenyi Programiroda tevékenysége, vállalkozásfejlesztés A Széchenyi Programiroda feladatai Az Új Széchenyi Terv célkitűzése: hatékony pályázati rendszer működtetése a kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE BENYÚJTOTT VERZIÓ Összefoglaló

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE BENYÚJTOTT VERZIÓ Összefoglaló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE BENYÚJTOTT VERZIÓ Összefoglaló Prioritás A prioritás egyedi célkitűzései: A prioritáshoz kapcsolódó tervezett

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET-

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET- Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP-2011-2.1.1/B) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től december 31-ig lehetséges. Támogatás célja Az Új Széchenyi

Részletesebben

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek. Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17.

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek. Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17. ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17. I. Általános szabályok az ÚSZT vállalkozásfejlesztési pályázataira vonatkozóan II. Az ÚSZT

Részletesebben

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI ELŐZMÉNYEK 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti

Részletesebben

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program évre szóló éves fejlesztési kerete

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program évre szóló éves fejlesztési kerete A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program évre szóló éves fejlesztési kerete Prioritás Felhívás azonosító jele Felhívás neve Felhívás keretösszege (Mrd Ft) Felhívás meghirdetésének módja Felhívás

Részletesebben

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m Energetikai témájút KEOP-pály lyázatok Az önellátó energiagazdálkod lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m 25. 1 Pályázni válság idején? Milyen kiutat

Részletesebben

Támogatási lehetőségek között a turisztikai piaci szereplőknek az Operatív Programokban

Támogatási lehetőségek között a turisztikai piaci szereplőknek az Operatív Programokban Támogatási lehetőségek 2014-2020 között a turisztikai piaci szereplőknek az Operatív Programokban Az alábbi összeállítás a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó azon támogatási lehetőségeket tartalmazza,

Részletesebben

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban.

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Tisztelt Vállalkozó Ügyfelünk! Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. MÓDOSULT A TELEPHELY

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens

Részletesebben

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Erősségeink Több mint 50 magasan képzett fejlesztési szakértő 700-800 vállalati ügyfél, 150 önkormányzat Több mint 90 Mrd Ft elnyert támogatás

Részletesebben

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP)

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) VÁLLALKOZÁSOK STRUKTURÁLT TAPASZTALATCSERÉJE Konferencia 2014. Október 1., Gödöllő Kocza Mihály oktatási

Részletesebben