19. szám február hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "19. szám 2015. február hírmondó"

Átírás

1 19. szám február hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Tartalom: Beköszöntött a tavasz, mely megfényesíti cégünk fennállásának közelgő 11. születésnapját. Hoszszú évek tapasztalatával és profi szakmai csapatunkkal várjuk a hamarosan dömpingszerűen beinduló pályázati időszakot. Az év első hónapjait ügyfeleink és partnereink pályázati felkészülésének szenteljük. Folyamatos informálással és a várható támogatási lehetőségek közlésével kalauzoljuk Önt a pályázatok világában. Ügyvezetői köszöntő Előnyben a gyártó és feldolgozó cégek? Késedelmes projektek! Rendezvényeink GoodWine Külföldi irodánk jelenti Napos oldal 1. oldal 2. oldal 4. oldal 5. oldal 6. oldal 7. oldal 9. oldal 2015 az első év, melyben nagy változások következhetnek be a pályáztatás területén, így fontosnak tartjuk a megfelelő tájékoztatást. Büszkén jelenthetem ki, hogy már az első negyedévben több neves eseményen részt vettünk. Megjelenéseinkkel szakmai támogatást, felkészülési tanácsokat kívánunk közvetíteni a pályázni vágyók felé az új kapcsolatok, és kiváló eredmények elérése érdekében. Az elmúlt esztendőben több újdonsággal is szolgáltunk partnereink számára, melyeket az idei évben fejleszteni szeretnénk. Szinte már hagyomány jellegű eseménnyé avanzsál a GoodWine Üzleti Borklub, melyet negyedik alkalommal szerveztünk meg. A méltán sikeres rendezvény keretében az üzletemberek ismét egy kötetlenebb, ám mégis szakmai kapcsolatépítésen vehettek részt. Fontos említést tennünk róla, hogy egyre közelebb van a várva várt április, amikor az első nagyobb pályázati hullám keretében magas összegű támogatásokra lehet majd pályázni. Egyre több pályázati kiírás lát napvilágot, melyeket hitvallásunknak megfelelően a lehető leghamarabb osztunk meg ügyfeleinkkel, valamint pályázati témában érdekelt cégvezetőkkel, önkormányzatokkal, non-profit szervezetekkel. Jelen lapszámunkban összefoglalót készítettünk Önnek az idén már megvalósult eseményekről, rendezvényekről és előrevetítjük várható megjelenéseinket. Információkat közlünk a várható pályázati lehetőségekről a nyugodt felkészülés szellemében. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos GoodWill Cégcsoport GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

3 Pályázati hírek Előnyben a gyártó és feldolgozó cégek? Áprilisban beindul a pályázati szezon! Február 13-a nem volt fekete péntek az Uniós források területén, hiszen ezen a napon 5 magyar operatív programunkat hagyta jóvá az Európai Bizottság és ennek értelmében a következő években közel 20 Milliárd Euró fejlesztés valósulhat meg hazánkban. A kedvező hírt követően már tisztán látható: 2-3 hónapon belül több száz milliárd forint értékben kerülnek kiírásra a as költségvetés első pályázatai! Az operatív programok tervezeteiből kiolvasható, hogy a feldolgozóiparban tevékenykedő vállalkozások részesülnek előnyben. Több pályázat, több támogatási cél. De mit is jelent ez? A gyártó és feldolgozó vállalkozások főként a GINOP, VEKOP és KEHOP program pályázataiból számíthatnak támogatásra. A rendelkezésre álló keretösszeg igen magas, tehát érdemes a szektor vállalkozóinak előre megtervezni fejlesztéseiket és kivárni a megfelelő pályázat megjelenését, hisz ezzel akár felére csökkenthetik a kívánt beruházásuk költségét! Operatív program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Környezet és Energiahatékonyság Operatív Program (KEHOP) Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) Uniós támogatás (Mrd Ft) Nemzeti önrész (Mrd Ft) Összesen (Mrd Ft) A legnépszerűbbek: telephelyfejlesztés és eszközbeszerzés A konvergencia régióban székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozások előre láthatóan elsőként (akár már áprilisban) a KKV-k termelési kapacitásának bővítése pályázaton indulhatnak. A pályázat keretében telephelyfejlesztésre, eszközbeszerzésre nyílik lehetőség átlagosan millió forint/projekt értékben. Fontos pályázati cél lesz a munkahelyteremtés is, így az új munkahelyet teremtő vállalkozások további támogatást igényelhetnek üzemük fejlesztésére. Fontos, hogy ezeken a konstrukciókon kizárólag feldolgozóiparban tevékenykedő vállalkozások jogosultak indulni. A fiatal pályakezdőket alkalmazók külön pályázaton is indulhatnak gyakornoki program működtetésével, melyre tervezetten 3-4 Millió forint támogatást igényelhetnek. Energetika a termelési költségek jelentősen csökkenthetőek! A GINOP-ban fontos szerepet kapnak az energetikai korszerűsítést célzó pályázatok, mellyel a gyártó cégek energetikailag tudják korszerűsíteni üzemüket és akár megújuló energiával tudják jelentősen csökkenteni energiaszámlájukat. A pályázati támogatás mindenképpen hasznos a megújuló energiát például napenergiát hasznosítani kívánó vállalkozásoknak, hiszen a korábbi évek tapasztalata alapján pályázati támogatás igénybevételével akár felére csökkenthető a megtérülési idő. Az energetikai pályázatok kapcsán előre láthatóan épületenergetikai fejlesztésekre (hőszigetelés, nyílászáró-csere) és napelem, napkollektor, hőszivattyú beszerzésére nyílik lehetőség.

4 Pályázati hírek Egy sikeres fejlesztés a korábbi Uniós költségvetésből - Napelemes rendszer a pilisjászfalui N&N Sváb Pékség Épületére Az N & N Sváb Pékség 8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el napelemes rendszer telepítésére a GoodWill Consulting Kft. segítségével a KMOP kódjelű pályázati kiíráson. A napelemes rendszer 136 darab, egyenként 250 Wp-es polikristályos napelem modulból épül fel. A napelemek által termelt egyenáramot 2 darab 17 kw-os háromfázisú, kültéri inverter alakítja át váltakozó árammá. A napelemes rendszer éves szinten kwh-t termel, és segítségével az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 32,2 tonnával fog csökkenni. Innováció Még mindig kiemelt cél! Ahogy korábban, úgy a as Uniós költségvetésben is kiemelkedő helyen szerepel az innováció. Azok a vállalkozások, melyek tevékenységük során újszerű (innovatív) megoldást alkalmaznak, vagy új terméket, szolgáltatást vezetnek be, számos innovációt célzó pályázaton indulhatnak és jelentős többlettámogatást igényelhetnek. Informatika Új támogatási területek is! A GINOP pályázatokban fontos hangsúlyt kapnak továbbá az informatikai fejlesztések is. A korábbi évekből ismert vállalati folyamatmenedzsment támogatásán túl a tervek szerint új informatikai fejlesztésekre is igényelhető támogatás. dr. Veres Ilona Operatív és marketing igazgató GoodWill Consulting Kft.

5 Pályázati hírek Késik uniós projektjének befejezése? Emiatt eleshet számos Széchenyi 2020-as pályázati forrástól! Komoly szankciókra számíthatnak azok, akiknek nem zárul le uniós projektjük 2015 decemberéig. A palyazat.gov.hu portálon olvasható közlemény szerint idén év végéig az összes as projektet le kell zárni, hogy Magyarország lehetőség szerint az ebben az időszakban meghatározott keretösszeg 100%-át le tudja hívni. Ugyanakkor nem csak a fejlesztéseket kell befejezni, hanem a pénzügyi elszámolásoknak is meg kell lenniük a megadott időpontra. Azon korábban már támogatott fejlesztésektől, melyek a kormány megítélése szerint veszélyeztetik a ciklus zárását, megvonhatják a forrásokat, ezáltal csökkentve az ország költségvetési kockázatát. Az is előfordulhat szankcióként, hogy a késedelmes projekteknél kamatokkal együtt vissza kell fizetni a támogatást, mely komoly hatással lehet az adott cég gazdasági helyzetére. Továbbá jelentős pénzügyi forrásoktól is eleshetnek a fejlesztéseikkel késlekedő projektgazdák, ugyanis projektjük lezárásáig nem vehetnek igénybe támogatást a Széchenyi 2020 pályázati rendszerben. Ugyanakkor a gazdasági élet azon szereplőit, akiknek projektjét kockázatosnak ítélik, levélben értesítik ennek tényéről. Ugyanakkor szankcióval sújtják azon állami intézményeket is, melyeknek hibájából nem teljesül egyegy projekt lezárása. Ebben az esetben az elvesztett forrás mértékével csökkentik a 2016-os évben a központi költségvetési támogatásukat. Érdemes tehát minél hatékonyabban kihasználni a következő hónapokat, hiszen jelentős gazdasági hátrányba kerülhetnek azok, akik kimaradnak a Széchenyi 2020 hamarosan startoló pályázataiból. Források: projekteket_a_kormany html

6 Rendezvényeink Évindító rendezvényeink Ugyan még csak két hónap telt el 2015-ből, cégcsoportunk máris számos konferencián vett részt pályázati és energetikai témakörben is. Saját szervezésű rendezvényeinken túl több külsős konferenciára is felkértek bennünket előadást tartani, melyeken értékes tudással és hasznos információkkal gazdagítottuk a hallgatóságot. Az elmúlt évek tendenciáit követve idén is kirajzolódni látszik az informátori szerep fontosságát hűen tükröző konferencianaptárunk, számos találkozási pontot igyekszünk biztosítani egész évben az érdeklődőknek. Ezen alkalmaknak fontossága abban is rejlik, hogy minél gyorsabban, minél pontosabb tudással vértezzük fel vendégeinket az új pályázati rendszerrel, elérhető és várható támogatásokkal, beruházási elképzeléseikkel kapcsolatban. Az idei évben megjelenő társasházi pályázatok előkészítésére és a pályázat részletesebb tájékoztatása érdekében, január én Debrecenben és Miskolcon került megrendezésre második alkalommal a Társasházi konferenciánk. A konferencián előadást tartott Csépány Zsuzsa a nyíregyházi irodánk regionális igazgatója, a nyílászárócsere, hőszigetelés, megújuló energia témakörében Baranyák Zoltán vezető energetikai szakmérnök-goodwill Consulting Kft.- Lakatos Imre energetikai szakmai vezető, gépészmérnök- GoodWill Energy Kft.- valamint az Otthon melege program finanszírozása témakörében Zupcsán László, az N-Alexander Kft. üzleti vezetője. Február 5-én, Budapesten a BKIK Székházában a Piac és Profit szervezésében megrendezésre kerülő Start Up konferencián Madarász András értékesítési igazgatónk tartott előadást a Hazai és EU-s pályázati forrásokról startupoknak címmel. A konferencia eredményességének köszönhető, hogy számos megkeresésünk volt kiállítói asztalunknál. A MAPASZ, Magyar Passzívház Szövetség szervezésében február 18-tól február 20-ig került megrendezésre a VIII. Magyar Passzívház Konferencia, melyen vezető pályázati tanácsadó, csoportvezető kolléganőnk Torma Erzsébet tartott előadást energetikai pályázatok témakörében. A hónap végén pedig egy három napos rendezvénysorozat keretében a BNI Nemzetközi Networking-en is részt tudtunk venni, melyet a Lurdy házban tartottak meg február 24-től február 26-ig. A rendezvénysorozat fókuszában a kis- és középvállalkozások szervezeti fejlesztései, az új piaci dimenziók elérésének lehetőségei álltak. A konferencia résztvevői történeteiket, tapasztalataikat, az elkövetett hibákból és a végigvitt jó megoldásokból leszűrt következtetéseiket ismerhették meg, miközben a körasztalos bemutatkozások során számos új üzleti kapcsolatra tehettek szert. Rendezvényeink a jövőben Márciusban is számos rendezvényen találkozhat és ismerkedhet meg vállalkozásunkkal. Többek között mi is ott leszünk az év egyik legjelentősebb szakmai rendezvényén. A Portfolio szervezésében 2015 március 12-én - Uniós Források 2015 című konferencián cégünk ügyvezetője, Harsányi Gábor is előadást fog tartani a as időszak pályázati lehetőségeiről. Ezen a napon a már rendszeressé vált Online konferenciánkra is regisztrálhat, melynek témája az új célterületek, jelentős támogatásai az új Uniós pályázatokban ennek tükrében, fókuszban az informatika lesz. Ezt követően március 17-én a Világ Gazdaság konferenciáján innováció témakörében Harsányi Gábor cégünk ügyvezetője tart majd előadást, Minden, ami innováció - kkv-k innovatív fejlesztési lehetőségei hazai társfinanszírozott és tisztán uniós forrásokból címmel. Az elkövetkező időszakban saját szervezésű pályázat felkészítő Workshop-ok alkalmával személyesen tudjuk majd a pályázatokra való felkészítést és tájékoztatást biztosítani. Előzetesen a terveink szerint az első állomások Kecskemét, Szolnok, Szeged, Győr, és Balassagyarmat lesznek.

7 GoodWine Tartalmas beszélgetések és jó borok IV. GoodWine Üzleti Borklub Negyedik alkalommal került megrendezésre a GoodWine Üzleti Borklub én az Almárium Bisztróban, ahol az előadók és a vendégek egyaránt kellemes környezetben, ízletes borok kíséretében tölthették el ezt a könnyed estét. A rendezvény fő témája a Sport volt, így neves olimpikonok és szakemberek emelték az est színvonalát. A sport nem egy könnyű szakma, és nem csak a szőlőhegyen kell kemény munkával megizzadni az eredményekért. A kiemelkedő sportsikerek mögött kemény lelki és fizikai munka áll, mely nap, mint nap próbára teszi a sportolók szervezetét. Az este folyamán arra kerestük a választ, hogy valójában miben rejlik a magyar sportsikerek titka illetve, hogy gyakorlás, pénz vagy szerencse kell a kiemelkedő eredményekhez? A program hangulatát ismert sportolóink tették feledhetetlenné. Beszélgető partnereink voltak többek közt, Tokaji-Kulcsár Zsófia olimpikon, kétszeres magyar junior és felnőtt ezüstérmes műkorcsolyázó, Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott, többszörös Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, Hajnal András kétszeres olimpikon, EB ezüstérmes műugró, Tokaji Viktor 154-szeres válogatott jégkorongozó, és Szabó Szilárd sportújságíró. Az est műsorvezetőjeként R. Kárpáti Péter színművészt köszönthettük. A tartalmas és érdekes beszélgetések mellett a résztvevők élvezhették a borkóstolás élményét is, melyhez a borokat a Tiffan s Pincészet biztosította, Ifj. Tiffán Zsolt képviseletében. A program újdonsága volt, hogy a vendégeknek különleges íz világú vacsorát szolgáltak fel, melyhez az este kínált borok kitűnően passzoltak. A Borklub egy kiváló alkalmat biztosított arra, hogy üzletemberek kötetlen hangulatban beszélgethettek szakmai témákról, és üzleti életről a mindennapokból kiszakadva egy kellemes borkóstolóval egybekötve. Köszönjünk vendégeinknek a megtisztelő részvételt!

8 Külföldi irodánk jelenti! 8 milliárd euró Horvátország ennyivel gazdálkodhat között 2013-ban Horvátország csatlakozásának évében, zágrábi székhelylyel már a 4. Európai Uniós tagállamban nyitott irodát a magyar tulajdonú Goodwill Cégcsoport. A horvát pályázati rendszerről és a EU költségvetés horvát pályázatairól Gordon Safarikot, a Goodwill Consulting doo ügyvezetőjét kérdeztük ban Horvátország is az Európai Unió tagjává vált. Mi jellemezte azt az évet? Voltak már pályázatok? Mielőtt beléptünk az EU-ba, az IPA pályázatok már elérhetőek voltak, az utolsót június 6-án függesztették fel ban hazai intézmények készítették az operatív programokat és nem voltak strukturális alapok. Hazánkban már 2013 végén bejelentették a költségvetési időszakot. Hogyan viszonyulnak a horvát vállalkozások a csatlakozás nyújtotta előnyökhöz? Nagy Önöknél a pályázati kedv? Természetesen nagy a pályázati kedv és a várakozás, főleg mivel naponta hallani a médiában a politikusok bejelentéseit a tervezett magas támogatási összegekről. Másik fontos dolog pedig az, hogy a vállalkozások lehetőséget látnak a pályázatokban arra, hogy valamilyen módon visszakapják azt a pénzt, amelyet éveken át befektettek az állami gazdaságba és az egész Európai Uniós csatlakozás folyamatba. Továbbá mindezek mellett nagy előny az is, hogy a rendelkezésükre álló támogatások segítségével fellendül a gazdasági aktivitás és fejlődik a versenyképesség között milyen jelentősebb pályázatok kerültek kiírásra? Melyek a népszerű pályázati területek? A legnagyobb várakozás a mezőgazdasági termelésben és az iparban használatos eszközökre, berendezésekre vonatkozó kiírások iránt mutatkozik, de népszerűek az energetikai, turisztikai pályázatok is, továbbá állandó kedvencnek számítanak az IKT (Infokommunikációs technológia) szektor támogatási lehetőségei. Az új közötti pályázati időszak Horvátországnak is jelentős támogatási keretet biztosít. Horvátország pontosan mekkora összeggel gazdálkodhat? A közötti pályázati időszakban több mint 8 milliárd eurót biztosítanak Horvátországnak, tehát ez több mint 1,14 milliárd euro évente. Ez az összeg majdnem tízszer több, mint amennyi a rendelkezésünkre állt az IPA programban. Egyrészt a pályázatok fajtájától függ, hogy mennyit sikerül ebből a keretből kihasználni, másrészt sok múlik a horvát illetékes hatóságokon, mert ők felelősek a pályázatok kiírásáért. A támogatás elosztása viszont az operatív programoktól függ. Az új költségvetési időszakból mely gazdaságfejlesztésre irányuló pályázatok kerültek már kiírásra és mit várnak az idénre? Kiírásra kerültek támogatások az ipari és irodai berendezések beszerzésére; az infrastruktúrafejlesztésre és az energiahatékonyság növelésére (a közcélú berendezések, magánjogi személyek, vállalkozások számára). Nagyon várjuk és remélhetőleg ebben az évben kiírásra kerülnek a mezőgazdasági, és vidéki területre vonatkozó pályázatok is. A magyar vállalkozások érzékenyek a támogatási intenzitásra. Önöknél hány százalékos intenzitás mellett pályázhatnak a vállalkozások? Minimálisan 35% és maximálisan 70% támogatási intenzitás jellemző, de bizonyos pályázatokban akár 100 % is elérhető. Horvátországban ez attól függ, hogy honnan érkezik a támogatási igény. Nagyobb intenzitást szánnak a tájvédelmiés hegyvidéki területekre, továbbá a szigetekre.

9 Külföldi irodánk jelenti! Horvátországban húzóágazat a turisztika. Milyen támogatási formák vannak Önöknél erre a területre és kik vehetik igénybe? Általában olyan pályázatokról van szó, amelyek ösztönözik a turisztikai szezont, a turisztikai infrastruktúra építését, felújítását, a promóciós aktivitásokat, rendezvényeket. Többféle támogatásra lehet pályázni. Az Idegenforgalmi Minisztériumon kívül, Horvátországban támogatásokat biztosít az úgynevezett Idegenforgalmi Fejlesztési Alap is. Mivel a turizmus Horvátországban húzóágazatnak számít, kiemelt státuszban, több pályázati konstrukcióban is szerepel. Hogy látja, mennyire népszerű a magyar vállalkozások körében Horvátország? Az együttműködés nagyon fontos mindkét országnak, főleg az új piacok nyitása, az új EU források miatt. Az EU csatlakozásnak köszönhetően a magyar vállalkozásoknak is elérhető lett a horvát piac. Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a magyar vállalkozások száma. Ennek oka az lehet, hogy a két ország közötti politikai és közlekedési kapcsolatok nagyon jól alakultak. Horvátország a magyarok számára már évek óta az egyik kedvenc üdülőhely, érzelmi kapcsolatok is kialakultak, ami nagyon sokat számít. Továbbá a földrajzi pozíció is kedvez az üzleti terjeszkedésnek. Magyar nemzetiségű munkavállaló is dolgozik Önöknél Zágrábban. Ezek szerint a magyar vállalkozások könnyen tudnak a horvát pályázati rendszerről informálódni. Van érdeklődés? Természetesen minden alkalmazottunk beszél angolul, ami nagyban megkönnyíti a kommunikációt a külföldi cégekkel. Ami a magyar vállalkozásokat illeti, nagy érdeklődés mutatnak a pályázatok iránt, mert egyre több magyar tulajdonú cég nyitja meg a kapuit Horvátországban. Vannak olyan vállalkozások, amelyek már pályáztak Magyarországon, de most szeretnék kihasználni a lehetőségeiket nálunk is. Mivel sokan nem beszélik a horvát nyelvet, hatalmas előny és segítség a cégeknek a magyarul beszélő pályázatíró. A magyar nemzetiségű pályázatíró mellett, még egy magyar nyelvű munkavállaló dolgozik nálunk, így felkészülten várjuk az esetleges nemzetközi együttműködést. Minek kell megfelelnie egy magyar vállalkozásnak, ha horvátországi fejlesztéséhez támogatást venne igénybe? Szinte minden pályázat esetén szükséges a céget Horvátországban regisztrálni. Ennek az egyik oka az új cégek alapításának ösztönözése, attól függetlenül, hogy ki a tulajdonosa, főleg ha a munkalehetőség jelent a helyi lakosság számára. A másik lehetőség a partner keresés Horvátországban, akivel aztán pályázni tud, vagy akin keresztül a szolgáltatásokat, termékeket értékesíteni lehet a jövőben. Milyen tervei vannak, hogyan képzeli el, milyen lesz a horvát Goodwill 2016-ban? A terveink elsősorban a terjeszkedéshez kötődnek Horvátországban, ami teljesen összhangban van az Eu-ból jövő támogatások összegével. Meg kell említenem, hogy számunkra nagy kihívást jelent azon vállalati szabványok alkalmazása, amelyeket az anyacég már évek óta sikeresen használ. Célunk megvalósulásáért nagyon fontos a munkatársaink támogatása és a többi GWC iroda, főleg a magyar iroda tapasztalatainak megvitatása. Horvátországi cégbejegyzés, partnerkeresés, pályázati lehetőségek felkutatása esetén a Goodwill Cégcsoport áll rendelkezésére! Goodwill Consulting d.o.o Maksimirska cesta 94, Zagreb Tel.:

10 Napos oldal Állítsa a napsugarakat saját otthona szolgálatába! Megújuló energia magánszemélyeknek A napelem segítségével a napenergiát elektromos árammá alakíthatja, így akár teljesen kiválthatja vele villanyszámláját! Miért érdemes Önnek napelemes rendszert telepíteni családi házára? - Egyszeri ráfordítást igényel, akár évig is hibátlanul működik, így garantáltan megtérülő befektetés, ha napelemes rendszert telepíttet otthonára - Akár 100%-ban kiválthatja áramszámláját a napelem által megtermelt energiával - Minimális karbantartási költségek - a napelemek nagyon stabil, és jó minőségű szerkezetek, az időjárási viszontagságoknak ellenállnak; hosszú élettartamuk alatt megbízhatóan üzemelnek, ezért a karbantartásra fordított idő és energia minimális - A napenergia független. Nem befolyásolja sem a politikai, sem a gazdasági környezet - A napenergia a fenntartható energiagazdálkodás alapja a napenergia tiszta, természetes, környezetbarát energiaforrás, nincs károsanyag kibocsátása, így az energia megtakarítás és a költségcsökkentés mellett környezetünkre is odafigyelhetünk a napelemes rendszerek létesítésével Mit jelent ez egy átlagos családi ház esetében? Egy átlagos családi ház esetében 4 fő állandó lakóval számolva, az éves fogyasztás 3500 kwh, ez éves körülbelül Ft-os áramszámlát jelent évente. Ekkora áramigény kiszolgálására egy 3kW-os rendszer telepítésére van szükség. A fenti rendszer összköltsége Ft. * A számok tájékoztató jellegűek. Az egyes lakóépületek fogyasztása eltérhet a példában megjelölttől. Telepítsen most kedvező árak mellett napelemes rendszert családi házára és takarítsa meg áramszámlája nagy részét!

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen.

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP Támogatás intenzitás Változások, tapasztalatok Háttér és alapfogalmak

Részletesebben

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OPERATÍV PROGRAMOK FORRÁSELOSZTÁSA Operatív program Költségvetési juttatás (EUR) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 7 684 204 174 Terület-

Részletesebben

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015 SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015 A 2007-2013 és a 2014-2020-as tervezési időszak összehasonlítása A 2007-2013 és a 2014-2020-as tervezési időszak összehasonlítása EURÓPA 2020 Stratégia: Hazai és

Részletesebben

2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin

2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin 2015.06.17. 2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

A B C D E 1. Felhívás azonosító jele Felhívás neve Felhívás keretösszege

A B C D E 1. Felhívás azonosító jele Felhívás neve Felhívás keretösszege A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1. azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a turizmusban

Támogatási lehetőségek a turizmusban Támogatási lehetőségek a turizmusban Hévíz 2015. május 28. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Lehetőségek az operatív programokban 2014-2020 1. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP)

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.09.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló

Részletesebben

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

2014-2020 Pályázatok irányai

2014-2020 Pályázatok irányai 2014-2020 Pályázatok irányai Operatív programok 2014-2020 ÁROP VOP TIOP 2007-2013 EKOP GOP 975 Mrd 2014-2020 KOOP TÁMOP VEKOP VOP GINOP 2 668 Mrd KEOP EFOP ROP KÖZOP 1322/2013 (VI. 12.) Korm. határozat

Részletesebben

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 A gépbeszerzést, technológiai fejlesztést, munkaerő bővülést és piaci megjelenést tervező vállalkozások számíthatnak először forráslehetőségre.

Részletesebben

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak.

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Horizon 2020 Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Munkatársainkkal a kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, érdekképviseleti

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály Budapest,

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A Frank-Elektro

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 FEJLESZTÉS POLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZERE EU EU 202 stratégia 11 tematikus cél >> 7zászlóshajó stratégia EU KOH. POL Kohéziós politika rendeletei (2014-2020) Szabályok

Részletesebben

Intézményrendszernek végzett munkák

Intézményrendszernek végzett munkák Boza Pál HDI Consulting Kft. 2013. október 29. Budapest HDI Consulting Kft. Intézményrendszernek végzett munkák KEOP IH számára pályázati konstrukciók előkészítése pl. KEOP 4.3.1 Norvég Alap energiahatékonysági

Részletesebben

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozói pályázati lehetőségek Zalaszentgrót, 2015. május 21. Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1995. január 9-én

Részletesebben

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Az EU célrendszere 2007-2013 Kevésbé fejlett országok és régiók segítése a strukturális és kohéziós alapokból 2014 2020 EU versenyképességének

Részletesebben

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Zöldségtermesztés a homokon szakmai konferencia Nyíradony, 2015.09.25. Tartalom

Részletesebben

Nemzetközi Geotermikus Konferencia. A pályázati támogatás tapasztalatai

Nemzetközi Geotermikus Konferencia. A pályázati támogatás tapasztalatai Nemzetközi Geotermikus Konferencia A pályázati támogatás tapasztalatai Bús László, Energia Központ Nonprofit Kft. KEOP 2010. évi energetikai pályázati lehetőségek, tapasztalatok, Budapest, eredmények 2010.

Részletesebben

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS Dr. Bene Ildikó Szolnok, 2015.11.24. ÚMFT-ÚSZT projektek projektgazdák szerinti megoszlása JNSZ megyében 2007-2013 között JNSZ megye uniós támogatásai 2007-2013 ÖSSZESEN:

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.11.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19.

Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19. Észak - Alföldi Régió Fejlesztése az Új Magyarország Fejlesztési Terv lehetőségei alapján 2010. Február 19. Dr. Debreczeni Ferenc Ügyvezető Igazgató ÉARFÜ Nonprofit Kft. UMFT eredményei régiónkét (valamennyi

Részletesebben

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft.

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások Előadó: Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Egymásra épülő üzletágaink Finanszírozási tanácsadás Projektmenedzsment

Részletesebben

Miskolc, 2008. okt. 15. Dr. Petrás Ferenc A prezentáció tematikája Regionális Fejlesztési Programok a számok tükrében ROP gazdaságfejlesztés 2009-10 ROP Akcióterv gazdaságfejlesztés újdonságai Regionális

Részletesebben

A B C D E. 2. GINOP-1.1.1 Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard október

A B C D E. 2. GINOP-1.1.1 Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard október 1. melléklet az 1173/2015. (III. 24.) Korm. határozathoz A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A

Részletesebben

A HIPA támogatási egyablak szolgáltatása

A HIPA támogatási egyablak szolgáltatása Befektetőbarát Település Program A HIPA támogatási egyablak szolgáltatása 2015. október 7. A HIPA támogatási részlege Állami Támogatások Főosztály EKD Osztály A Kormány egyedi döntésével nyújtott készpénztámogatás

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom:

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Az elmúlt évben a gazdasági válság minden bizonnyal az

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban MSZÉSZ XLI. Közgyűlés Kujbus Krisztián, tanácsadó, OTP Hungaro- Projekt Kft. 2014. november12. 1 A 2014-2020-as fejlesztési időszak uniós forrásainak

Részletesebben

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2011. január 19., szerda AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten

Részletesebben

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17.

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Bozzay Balázs Pannon Megújuló Energia Klaszter www.bfh.hu, 30/226 77 55 Környezetileg minimum

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu Hírlevél 2010. július 1 Hírlevél 2011. január Hírlevél 2011. január 2 MILLIÁRD FELETT A JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEALAPOK BEFEKTETÉSEI A 2010 első félévében, az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram keretében

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, kis- és

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt.

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. március GINOP 2015 várható pályázatok Megnt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi tervezett ütemezése. A várható pályázati

Részletesebben

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA TARTALOM I. HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 1. KEHOP, GINOP 2014-2020 2. Pályázatok előkészítése II. ENERGIA HATÉKONY VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEK

Részletesebben

MEGJELENT A 2015. ÉVRE SZÓLÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OP (GINOP) FEJLESZTÉSI KERETE!

MEGJELENT A 2015. ÉVRE SZÓLÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OP (GINOP) FEJLESZTÉSI KERETE! MEGJELENT A 2015. ÉVRE SZÓLÓ GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OP (GINOP) FEJLESZTÉSI KERETE! 1. prioritás: Kis- és versenyképességének javítása 1 GINOP-1.1.1 2 GINOP-1.1.2 3 GINOP-1.2.1 4 GINOP-1.2.2

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály

Részletesebben

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu Horgos Lénárd M27 ABSOLVO HVCA-MISZ-M27 2012-09-06 Tartalom Mikor és milyen forrást tudok igénybe venni az innovációs projektemhez? És utána? Az üzleti modellek és a felkészülés kérdései A paradicsom színre

Részletesebben

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara A megújuló energiák alkalmazásának szerepe és eszközei a vidék fejlesztésében, a Vidékfejlesztési Program 2014-20 energetikai vonatkozásai Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Megújult pályázatkezelési folyamat a MAG Zrt-nél 1. Pályázatkezelési folyamat Társadalmi egyeztetés a kiírást megelőzően Egyszerűsített eljárásrendek

Részletesebben

Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft.

Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft. Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szerepe a legjelentősebb Hazai fejlesztések

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Fejlesztési

Részletesebben

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató Energia Központ Nonprofit Kft. bemutatása Megnevezés : Energia Központ

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési

Részletesebben

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ A 2007-2013-as programozási időszak eredményei, tapasztalatai, előretekintés Müller Ádám, SA Pénzügyi és Monitoring igazgató-helyettes Szombathely,2014.04.10. Felülről

Részletesebben

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre Sajtóanyag 10 új -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 13-án mintegy 13 milliárd forint értékben újabb tíz gazdaságfejlesztési ot jelentet meg. Ezek a ok

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A Fejlesztési program eszközrendszere: Energiahatékonyság Zöldenergia megújuló energiaforrások

Részletesebben

A turizmuspolitika aktuális kérdései és a 2014-20-as uniós programtervezés

A turizmuspolitika aktuális kérdései és a 2014-20-as uniós programtervezés A turizmuspolitika aktuális kérdései és a 2014-20-as uniós programtervezés Tourinform 2014. május 13. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Rekordok és problémák 2 A SZÉP Kártya a belföldi turizmus motorja

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. OKTÓBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. OKTÓBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk tájékoztatni az újonnan megjelenő, és a folyamatosan beadható pályázatokról. Budapesti és Pest megyei cégek számára a pályázati lehetőségek jelentősen

Részletesebben

Közreműködő szervezet: DARFÜ, DDRFÜ, ÉMRFÜ, KDRFÜ, Pro Regio, NYDRFÜ

Közreműködő szervezet: DARFÜ, DDRFÜ, ÉMRFÜ, KDRFÜ, Pro Regio, NYDRFÜ Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást ajánlom szíves figyelmükbe: Pályázat címe: Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek

Részletesebben

Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság)

Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) A fenntarthatóságot segítő regionális támogatási rendszer jelene és jövője ÉMOP - jelen ROP ÁPU Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) A környezeti fenntarthatóság érvényesítése A környezeti

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM Balogh Balázs regionális igazgató ADITUS Zrt. 1054 Budapest, Báthori u. 3. 1. PRIORITÁS K+F ÉS INNOVÁCIÓ - Gazdaságban hasznosuló ipari kutatás és kísérleti fejlesztés

Részletesebben

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz Jelen tájékoztatóban foglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatokkal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek,

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

Közép-Magyarországi Operatív Program eredményei és tapasztalatai Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. Varga Tamás ügyvezető igazgató

Közép-Magyarországi Operatív Program eredményei és tapasztalatai Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. Varga Tamás ügyvezető igazgató Közép-Magyarországi Operatív Program eredményei és tapasztalatai Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. Varga Tamás ügyvezető igazgató Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Részletesebben

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Köszöntöm Önöket! Az előadás vázlata 1. A Rolling Consulting Hungary bemutatása 2. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14.

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14. Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energiaforrást támogató pályázati lehetőségek Havasi Patrícia Energia Központ Szolnok, 2011. április 14. Zöldgazdaság-fejlesztési

Részletesebben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Vanessia Magyarország Kft. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G, II. lh. 4. em. E-mail: vanessia@vanessia.hu Tel.: (+36 1) 319 2707 Fax: (+36 1) 319 2702 1

Részletesebben

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban.

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Tisztelt Vállalkozó Ügyfelünk! Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. MÓDOSULT A TELEPHELY

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A Széchenyi Programiroda tevékenysége, vállalkozásfejlesztés A Széchenyi Programiroda feladatai Az Új Széchenyi Terv célkitűzése: hatékony pályázati rendszer működtetése a kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

HŐENERGIA HELYBEN. Célok és lehetőségek. Fűtsünk kevesebbet, olcsóbban, hazai energiával!

HŐENERGIA HELYBEN. Célok és lehetőségek. Fűtsünk kevesebbet, olcsóbban, hazai energiával! HŐENERGIA HELYBEN Célok és lehetőségek Fűtsünk kevesebbet, olcsóbban, hazai energiával! Hazánk hőellátó energiahordozó struktúrája ma (EurObserv ER 2013): Földgáz 340 PJ (9,3 milliárd m3) Geotermia 4,5

Részletesebben

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön 2 Tartalomjegyzék 1) Forrásbevonás stratégia megvalósításához 2) Piaci megjelenés támogatása (GOP 3.3.3) 3) Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás

Részletesebben

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek. Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17.

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek. Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17. ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17. I. Általános szabályok az ÚSZT vállalkozásfejlesztési pályázataira vonatkozóan II. Az ÚSZT

Részletesebben

MTVSZ, 2013.10.01. Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása

MTVSZ, 2013.10.01. Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása MTVSZ, 2013.10.01 Versenyképes Közép- Magyarország Operatív Program bemutatása A közép-magyarországi régió és a VEKOP speciális helyzete A KMR és a régió fejlesztését célzó VEKOP speciális helyzete: Párhuzamosan

Részletesebben

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m Energetikai témájút KEOP-pály lyázatok Az önellátó energiagazdálkod lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m 25. 1 Pályázni válság idején? Milyen kiutat

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

Hírlevél 2007. november 1. START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 2008. augusztus

Hírlevél 2007. november 1. START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 2008. augusztus Hírlevél 2007. november 1 Hírlevél 2008. augusztus Hírlevél 2008. augusztus 2 ÚJ, KÖRNYEZETKÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉST TÁMOGATÓ PÁLYÁZATI KIÍRÁS JELENT MEG A hazai vállalkozások körében népszerű,

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési pályázatok 2012

Vállalkozásfejlesztési pályázatok 2012 Vállalkozásfejlesztési pályázatok 2012 Név Cél Pályázhatnak Elszámolható költségek Támogatás technológiafejlesztés GOP-2.1.1/A Közép-Magyarországi Régió felfüggesztve! Komplex vállalati technológiafejlesztés

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020 GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM 2014-2020 GINOP-ról általánosságban Magyarország -a Budapestet és Pest megyét magába foglalóközép-magyarország Régiót leszámítva - nem éri el az EU átlag

Részletesebben

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 KEOP Beérkezett pályázatok Energetikai pályázati

Részletesebben

ÉPÜLETENERGETIKAI CIVIL AKADÉMIA

ÉPÜLETENERGETIKAI CIVIL AKADÉMIA ÉPÜLETENERGETIKAI CIVIL AKADÉMIA Dr. Maráczi Zsolt Társaság a Lakásépítésért Egyesület, ügyvezető elnök EU-források felhasználása az energia hatékony lakásberuházásoknál a 2014-2020 közötti időszakban

Részletesebben

GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA

GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA PÁLYÁZAT CÉLJA: A KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek

Részletesebben

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Erősségeink Több mint 50 magasan képzett fejlesztési szakértő 700-800 vállalati ügyfél, 150 önkormányzat Több mint 90 Mrd Ft elnyert támogatás

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2011

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2011 ÚJ SZÉCHENYI TERV 2011 USZT pályázati kírások 2011 I. félévében Vállalakozásfejlesztés Témakör Ki pályázhat? Támogatás összege Logisztikai- és raktárfejlesztés Budapesten) Kis- és középvállalkozás Nagyvállalat

Részletesebben

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP)

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) VÁLLALKOZÁSOK STRUKTURÁLT TAPASZTALATCSERÉJE Konferencia 2014. Október 1., Gödöllő Kocza Mihály oktatási

Részletesebben

Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012.

Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012. Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012. Goodwill Consulting Kft. Országos pályázati tanácsadó, pályázatíró cég Regionális irodák: Budapest, Nyíregyháza Külföldi képviselet: Románia:

Részletesebben

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületeinek energiahatékonysági fejlesztésének előkészítése

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületeinek energiahatékonysági fejlesztésének előkészítése KEOP-7.14.0/15-2015-0004 A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületeinek energiahatékonysági fejlesztésének előkészítése A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületállomány-kataszterében a pályázat benyújtásakor

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP Tapasztalatok szerint Magyarországon a mikro- és kisvállalkozások, kevés kivételtől eltekintve, nem tudják kihasználni gazdasági adottságaikat és megvédeni saját

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE BENYÚJTOTT VERZIÓ Összefoglaló

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE BENYÚJTOTT VERZIÓ Összefoglaló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG RÉSZÉRE BENYÚJTOTT VERZIÓ Összefoglaló Prioritás A prioritás egyedi célkitűzései: A prioritáshoz kapcsolódó tervezett

Részletesebben

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.

Az ENERGIA. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért. Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv. FMKIK Energia Klub: Az élhető holnapért Mi a közeljövő legnagyobb kihívása? Az ENERGIA 2011. április 14. Nagy István klub elnöke istvan.nagy@adaptiv.eu Tartalom: 1. Miért alakult? 2. Kik a tagjai? 3. Hogyan

Részletesebben

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára Kutatási és Technológiai Innovációs Alap - 2012 Új innovációs pályázatok az ÚSZT keretében Kiemelt figyelem a K+F+I témájú pályázatokra. 5 pályázati konstrukció Hazai és nemzetközi lehetőségek KKV-k számára

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

1. Technológia és infrastrukturális beruházások

1. Technológia és infrastrukturális beruházások AKTUÁLIS ÉS VÁRHATÓ PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK NAGYVÁLLALATOKNAK A 2009-2010 ÉVEKBEN 1. Technológia és infrastrukturális beruházások Technológia fejlesztés I. Támogatás mértéke: max. 30% Támogatás összege:

Részletesebben

31. szám 2016. február hírmondó

31. szám 2016. február hírmondó 31. szám 2016. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Gőzerővel dübörög tovább az év, ami mind a pályázatok világában, mind pedig cégünk életében is

Részletesebben

MAGYAR FENNTARTHATÓSÁGI CSÚCS 2015

MAGYAR FENNTARTHATÓSÁGI CSÚCS 2015 MAGYAR FENNTARTHATÓSÁGI CSÚCS 2015 Fókuszban a migráció és a klímaváltozás összefüggései Időpont: 2015. november 18. Helyszín: Budapest, Hotel Arena (Budapest, Ifjúság útja 1-3.) 2015-ben hatodszorra rendezi

Részletesebben

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai előadó: Radics Ernő Nemzetgazdasági Minisztérium, Ipari és Építésgazdasági Főosztály Tiszaújváros, 2013. november 4. 1 Az Ipari Parkok,

Részletesebben

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon Dr. BALOGH Zoltán Ph.D. nemzetközi ügyek csoport vezetője Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség

Részletesebben

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK 2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK Róka László területfejlesztési szakértő Téglás, 2014.09.24. www.megakom.hu Európai Uniós keretek EU 2020 stratégia: intelligens, fenntartható és befogadó növekedés feltételeinek

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete A kis és középvállalkozások versenyképességének javítása

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Smitola László Széchenyi Programiroda Nyugat-dunántúli Régió fejlesztési tanácsadó KEOP tel.: 06-20-450-5878 Széchenyi Programirodák

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/8/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 25-i ülésére Tárgy: Döntés az Önkormányzatok és intézményeik

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk tájékoztatni az újonnan megjelenő, és a folyamatosan beadható pályázatokról. Budapesti és Pest megyei cégek számára a pályázati lehetőségek jelentősen

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21.

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Új Széchenyi Terv Kitörési pontok Gyógyító Magyarország Egészségipari Program Zöldgazdaság-fejlesztési Program Otthonteremtési

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program

Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program A megújuló energiaforrások hasznosításának támogatása a KEOP keretében Bánfi József, Energia Központ Kht. Kihívások az energetikában

Részletesebben

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat melléklete 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat

Részletesebben