19. szám február hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "19. szám 2015. február hírmondó"

Átírás

1 19. szám február hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Tartalom: Beköszöntött a tavasz, mely megfényesíti cégünk fennállásának közelgő 11. születésnapját. Hoszszú évek tapasztalatával és profi szakmai csapatunkkal várjuk a hamarosan dömpingszerűen beinduló pályázati időszakot. Az év első hónapjait ügyfeleink és partnereink pályázati felkészülésének szenteljük. Folyamatos informálással és a várható támogatási lehetőségek közlésével kalauzoljuk Önt a pályázatok világában. Ügyvezetői köszöntő Előnyben a gyártó és feldolgozó cégek? Késedelmes projektek! Rendezvényeink GoodWine Külföldi irodánk jelenti Napos oldal 1. oldal 2. oldal 4. oldal 5. oldal 6. oldal 7. oldal 9. oldal 2015 az első év, melyben nagy változások következhetnek be a pályáztatás területén, így fontosnak tartjuk a megfelelő tájékoztatást. Büszkén jelenthetem ki, hogy már az első negyedévben több neves eseményen részt vettünk. Megjelenéseinkkel szakmai támogatást, felkészülési tanácsokat kívánunk közvetíteni a pályázni vágyók felé az új kapcsolatok, és kiváló eredmények elérése érdekében. Az elmúlt esztendőben több újdonsággal is szolgáltunk partnereink számára, melyeket az idei évben fejleszteni szeretnénk. Szinte már hagyomány jellegű eseménnyé avanzsál a GoodWine Üzleti Borklub, melyet negyedik alkalommal szerveztünk meg. A méltán sikeres rendezvény keretében az üzletemberek ismét egy kötetlenebb, ám mégis szakmai kapcsolatépítésen vehettek részt. Fontos említést tennünk róla, hogy egyre közelebb van a várva várt április, amikor az első nagyobb pályázati hullám keretében magas összegű támogatásokra lehet majd pályázni. Egyre több pályázati kiírás lát napvilágot, melyeket hitvallásunknak megfelelően a lehető leghamarabb osztunk meg ügyfeleinkkel, valamint pályázati témában érdekelt cégvezetőkkel, önkormányzatokkal, non-profit szervezetekkel. Jelen lapszámunkban összefoglalót készítettünk Önnek az idén már megvalósult eseményekről, rendezvényekről és előrevetítjük várható megjelenéseinket. Információkat közlünk a várható pályázati lehetőségekről a nyugodt felkészülés szellemében. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos GoodWill Cégcsoport GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

3 Pályázati hírek Előnyben a gyártó és feldolgozó cégek? Áprilisban beindul a pályázati szezon! Február 13-a nem volt fekete péntek az Uniós források területén, hiszen ezen a napon 5 magyar operatív programunkat hagyta jóvá az Európai Bizottság és ennek értelmében a következő években közel 20 Milliárd Euró fejlesztés valósulhat meg hazánkban. A kedvező hírt követően már tisztán látható: 2-3 hónapon belül több száz milliárd forint értékben kerülnek kiírásra a as költségvetés első pályázatai! Az operatív programok tervezeteiből kiolvasható, hogy a feldolgozóiparban tevékenykedő vállalkozások részesülnek előnyben. Több pályázat, több támogatási cél. De mit is jelent ez? A gyártó és feldolgozó vállalkozások főként a GINOP, VEKOP és KEHOP program pályázataiból számíthatnak támogatásra. A rendelkezésre álló keretösszeg igen magas, tehát érdemes a szektor vállalkozóinak előre megtervezni fejlesztéseiket és kivárni a megfelelő pályázat megjelenését, hisz ezzel akár felére csökkenthetik a kívánt beruházásuk költségét! Operatív program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Környezet és Energiahatékonyság Operatív Program (KEHOP) Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) Uniós támogatás (Mrd Ft) Nemzeti önrész (Mrd Ft) Összesen (Mrd Ft) A legnépszerűbbek: telephelyfejlesztés és eszközbeszerzés A konvergencia régióban székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozások előre láthatóan elsőként (akár már áprilisban) a KKV-k termelési kapacitásának bővítése pályázaton indulhatnak. A pályázat keretében telephelyfejlesztésre, eszközbeszerzésre nyílik lehetőség átlagosan millió forint/projekt értékben. Fontos pályázati cél lesz a munkahelyteremtés is, így az új munkahelyet teremtő vállalkozások további támogatást igényelhetnek üzemük fejlesztésére. Fontos, hogy ezeken a konstrukciókon kizárólag feldolgozóiparban tevékenykedő vállalkozások jogosultak indulni. A fiatal pályakezdőket alkalmazók külön pályázaton is indulhatnak gyakornoki program működtetésével, melyre tervezetten 3-4 Millió forint támogatást igényelhetnek. Energetika a termelési költségek jelentősen csökkenthetőek! A GINOP-ban fontos szerepet kapnak az energetikai korszerűsítést célzó pályázatok, mellyel a gyártó cégek energetikailag tudják korszerűsíteni üzemüket és akár megújuló energiával tudják jelentősen csökkenteni energiaszámlájukat. A pályázati támogatás mindenképpen hasznos a megújuló energiát például napenergiát hasznosítani kívánó vállalkozásoknak, hiszen a korábbi évek tapasztalata alapján pályázati támogatás igénybevételével akár felére csökkenthető a megtérülési idő. Az energetikai pályázatok kapcsán előre láthatóan épületenergetikai fejlesztésekre (hőszigetelés, nyílászáró-csere) és napelem, napkollektor, hőszivattyú beszerzésére nyílik lehetőség.

4 Pályázati hírek Egy sikeres fejlesztés a korábbi Uniós költségvetésből - Napelemes rendszer a pilisjászfalui N&N Sváb Pékség Épületére Az N & N Sváb Pékség 8 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el napelemes rendszer telepítésére a GoodWill Consulting Kft. segítségével a KMOP kódjelű pályázati kiíráson. A napelemes rendszer 136 darab, egyenként 250 Wp-es polikristályos napelem modulból épül fel. A napelemek által termelt egyenáramot 2 darab 17 kw-os háromfázisú, kültéri inverter alakítja át váltakozó árammá. A napelemes rendszer éves szinten kwh-t termel, és segítségével az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 32,2 tonnával fog csökkenni. Innováció Még mindig kiemelt cél! Ahogy korábban, úgy a as Uniós költségvetésben is kiemelkedő helyen szerepel az innováció. Azok a vállalkozások, melyek tevékenységük során újszerű (innovatív) megoldást alkalmaznak, vagy új terméket, szolgáltatást vezetnek be, számos innovációt célzó pályázaton indulhatnak és jelentős többlettámogatást igényelhetnek. Informatika Új támogatási területek is! A GINOP pályázatokban fontos hangsúlyt kapnak továbbá az informatikai fejlesztések is. A korábbi évekből ismert vállalati folyamatmenedzsment támogatásán túl a tervek szerint új informatikai fejlesztésekre is igényelhető támogatás. dr. Veres Ilona Operatív és marketing igazgató GoodWill Consulting Kft.

5 Pályázati hírek Késik uniós projektjének befejezése? Emiatt eleshet számos Széchenyi 2020-as pályázati forrástól! Komoly szankciókra számíthatnak azok, akiknek nem zárul le uniós projektjük 2015 decemberéig. A palyazat.gov.hu portálon olvasható közlemény szerint idén év végéig az összes as projektet le kell zárni, hogy Magyarország lehetőség szerint az ebben az időszakban meghatározott keretösszeg 100%-át le tudja hívni. Ugyanakkor nem csak a fejlesztéseket kell befejezni, hanem a pénzügyi elszámolásoknak is meg kell lenniük a megadott időpontra. Azon korábban már támogatott fejlesztésektől, melyek a kormány megítélése szerint veszélyeztetik a ciklus zárását, megvonhatják a forrásokat, ezáltal csökkentve az ország költségvetési kockázatát. Az is előfordulhat szankcióként, hogy a késedelmes projekteknél kamatokkal együtt vissza kell fizetni a támogatást, mely komoly hatással lehet az adott cég gazdasági helyzetére. Továbbá jelentős pénzügyi forrásoktól is eleshetnek a fejlesztéseikkel késlekedő projektgazdák, ugyanis projektjük lezárásáig nem vehetnek igénybe támogatást a Széchenyi 2020 pályázati rendszerben. Ugyanakkor a gazdasági élet azon szereplőit, akiknek projektjét kockázatosnak ítélik, levélben értesítik ennek tényéről. Ugyanakkor szankcióval sújtják azon állami intézményeket is, melyeknek hibájából nem teljesül egyegy projekt lezárása. Ebben az esetben az elvesztett forrás mértékével csökkentik a 2016-os évben a központi költségvetési támogatásukat. Érdemes tehát minél hatékonyabban kihasználni a következő hónapokat, hiszen jelentős gazdasági hátrányba kerülhetnek azok, akik kimaradnak a Széchenyi 2020 hamarosan startoló pályázataiból. Források: projekteket_a_kormany html

6 Rendezvényeink Évindító rendezvényeink Ugyan még csak két hónap telt el 2015-ből, cégcsoportunk máris számos konferencián vett részt pályázati és energetikai témakörben is. Saját szervezésű rendezvényeinken túl több külsős konferenciára is felkértek bennünket előadást tartani, melyeken értékes tudással és hasznos információkkal gazdagítottuk a hallgatóságot. Az elmúlt évek tendenciáit követve idén is kirajzolódni látszik az informátori szerep fontosságát hűen tükröző konferencianaptárunk, számos találkozási pontot igyekszünk biztosítani egész évben az érdeklődőknek. Ezen alkalmaknak fontossága abban is rejlik, hogy minél gyorsabban, minél pontosabb tudással vértezzük fel vendégeinket az új pályázati rendszerrel, elérhető és várható támogatásokkal, beruházási elképzeléseikkel kapcsolatban. Az idei évben megjelenő társasházi pályázatok előkészítésére és a pályázat részletesebb tájékoztatása érdekében, január én Debrecenben és Miskolcon került megrendezésre második alkalommal a Társasházi konferenciánk. A konferencián előadást tartott Csépány Zsuzsa a nyíregyházi irodánk regionális igazgatója, a nyílászárócsere, hőszigetelés, megújuló energia témakörében Baranyák Zoltán vezető energetikai szakmérnök-goodwill Consulting Kft.- Lakatos Imre energetikai szakmai vezető, gépészmérnök- GoodWill Energy Kft.- valamint az Otthon melege program finanszírozása témakörében Zupcsán László, az N-Alexander Kft. üzleti vezetője. Február 5-én, Budapesten a BKIK Székházában a Piac és Profit szervezésében megrendezésre kerülő Start Up konferencián Madarász András értékesítési igazgatónk tartott előadást a Hazai és EU-s pályázati forrásokról startupoknak címmel. A konferencia eredményességének köszönhető, hogy számos megkeresésünk volt kiállítói asztalunknál. A MAPASZ, Magyar Passzívház Szövetség szervezésében február 18-tól február 20-ig került megrendezésre a VIII. Magyar Passzívház Konferencia, melyen vezető pályázati tanácsadó, csoportvezető kolléganőnk Torma Erzsébet tartott előadást energetikai pályázatok témakörében. A hónap végén pedig egy három napos rendezvénysorozat keretében a BNI Nemzetközi Networking-en is részt tudtunk venni, melyet a Lurdy házban tartottak meg február 24-től február 26-ig. A rendezvénysorozat fókuszában a kis- és középvállalkozások szervezeti fejlesztései, az új piaci dimenziók elérésének lehetőségei álltak. A konferencia résztvevői történeteiket, tapasztalataikat, az elkövetett hibákból és a végigvitt jó megoldásokból leszűrt következtetéseiket ismerhették meg, miközben a körasztalos bemutatkozások során számos új üzleti kapcsolatra tehettek szert. Rendezvényeink a jövőben Márciusban is számos rendezvényen találkozhat és ismerkedhet meg vállalkozásunkkal. Többek között mi is ott leszünk az év egyik legjelentősebb szakmai rendezvényén. A Portfolio szervezésében 2015 március 12-én - Uniós Források 2015 című konferencián cégünk ügyvezetője, Harsányi Gábor is előadást fog tartani a as időszak pályázati lehetőségeiről. Ezen a napon a már rendszeressé vált Online konferenciánkra is regisztrálhat, melynek témája az új célterületek, jelentős támogatásai az új Uniós pályázatokban ennek tükrében, fókuszban az informatika lesz. Ezt követően március 17-én a Világ Gazdaság konferenciáján innováció témakörében Harsányi Gábor cégünk ügyvezetője tart majd előadást, Minden, ami innováció - kkv-k innovatív fejlesztési lehetőségei hazai társfinanszírozott és tisztán uniós forrásokból címmel. Az elkövetkező időszakban saját szervezésű pályázat felkészítő Workshop-ok alkalmával személyesen tudjuk majd a pályázatokra való felkészítést és tájékoztatást biztosítani. Előzetesen a terveink szerint az első állomások Kecskemét, Szolnok, Szeged, Győr, és Balassagyarmat lesznek.

7 GoodWine Tartalmas beszélgetések és jó borok IV. GoodWine Üzleti Borklub Negyedik alkalommal került megrendezésre a GoodWine Üzleti Borklub én az Almárium Bisztróban, ahol az előadók és a vendégek egyaránt kellemes környezetben, ízletes borok kíséretében tölthették el ezt a könnyed estét. A rendezvény fő témája a Sport volt, így neves olimpikonok és szakemberek emelték az est színvonalát. A sport nem egy könnyű szakma, és nem csak a szőlőhegyen kell kemény munkával megizzadni az eredményekért. A kiemelkedő sportsikerek mögött kemény lelki és fizikai munka áll, mely nap, mint nap próbára teszi a sportolók szervezetét. Az este folyamán arra kerestük a választ, hogy valójában miben rejlik a magyar sportsikerek titka illetve, hogy gyakorlás, pénz vagy szerencse kell a kiemelkedő eredményekhez? A program hangulatát ismert sportolóink tették feledhetetlenné. Beszélgető partnereink voltak többek közt, Tokaji-Kulcsár Zsófia olimpikon, kétszeres magyar junior és felnőtt ezüstérmes műkorcsolyázó, Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott, többszörös Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, Hajnal András kétszeres olimpikon, EB ezüstérmes műugró, Tokaji Viktor 154-szeres válogatott jégkorongozó, és Szabó Szilárd sportújságíró. Az est műsorvezetőjeként R. Kárpáti Péter színművészt köszönthettük. A tartalmas és érdekes beszélgetések mellett a résztvevők élvezhették a borkóstolás élményét is, melyhez a borokat a Tiffan s Pincészet biztosította, Ifj. Tiffán Zsolt képviseletében. A program újdonsága volt, hogy a vendégeknek különleges íz világú vacsorát szolgáltak fel, melyhez az este kínált borok kitűnően passzoltak. A Borklub egy kiváló alkalmat biztosított arra, hogy üzletemberek kötetlen hangulatban beszélgethettek szakmai témákról, és üzleti életről a mindennapokból kiszakadva egy kellemes borkóstolóval egybekötve. Köszönjünk vendégeinknek a megtisztelő részvételt!

8 Külföldi irodánk jelenti! 8 milliárd euró Horvátország ennyivel gazdálkodhat között 2013-ban Horvátország csatlakozásának évében, zágrábi székhelylyel már a 4. Európai Uniós tagállamban nyitott irodát a magyar tulajdonú Goodwill Cégcsoport. A horvát pályázati rendszerről és a EU költségvetés horvát pályázatairól Gordon Safarikot, a Goodwill Consulting doo ügyvezetőjét kérdeztük ban Horvátország is az Európai Unió tagjává vált. Mi jellemezte azt az évet? Voltak már pályázatok? Mielőtt beléptünk az EU-ba, az IPA pályázatok már elérhetőek voltak, az utolsót június 6-án függesztették fel ban hazai intézmények készítették az operatív programokat és nem voltak strukturális alapok. Hazánkban már 2013 végén bejelentették a költségvetési időszakot. Hogyan viszonyulnak a horvát vállalkozások a csatlakozás nyújtotta előnyökhöz? Nagy Önöknél a pályázati kedv? Természetesen nagy a pályázati kedv és a várakozás, főleg mivel naponta hallani a médiában a politikusok bejelentéseit a tervezett magas támogatási összegekről. Másik fontos dolog pedig az, hogy a vállalkozások lehetőséget látnak a pályázatokban arra, hogy valamilyen módon visszakapják azt a pénzt, amelyet éveken át befektettek az állami gazdaságba és az egész Európai Uniós csatlakozás folyamatba. Továbbá mindezek mellett nagy előny az is, hogy a rendelkezésükre álló támogatások segítségével fellendül a gazdasági aktivitás és fejlődik a versenyképesség között milyen jelentősebb pályázatok kerültek kiírásra? Melyek a népszerű pályázati területek? A legnagyobb várakozás a mezőgazdasági termelésben és az iparban használatos eszközökre, berendezésekre vonatkozó kiírások iránt mutatkozik, de népszerűek az energetikai, turisztikai pályázatok is, továbbá állandó kedvencnek számítanak az IKT (Infokommunikációs technológia) szektor támogatási lehetőségei. Az új közötti pályázati időszak Horvátországnak is jelentős támogatási keretet biztosít. Horvátország pontosan mekkora összeggel gazdálkodhat? A közötti pályázati időszakban több mint 8 milliárd eurót biztosítanak Horvátországnak, tehát ez több mint 1,14 milliárd euro évente. Ez az összeg majdnem tízszer több, mint amennyi a rendelkezésünkre állt az IPA programban. Egyrészt a pályázatok fajtájától függ, hogy mennyit sikerül ebből a keretből kihasználni, másrészt sok múlik a horvát illetékes hatóságokon, mert ők felelősek a pályázatok kiírásáért. A támogatás elosztása viszont az operatív programoktól függ. Az új költségvetési időszakból mely gazdaságfejlesztésre irányuló pályázatok kerültek már kiírásra és mit várnak az idénre? Kiírásra kerültek támogatások az ipari és irodai berendezések beszerzésére; az infrastruktúrafejlesztésre és az energiahatékonyság növelésére (a közcélú berendezések, magánjogi személyek, vállalkozások számára). Nagyon várjuk és remélhetőleg ebben az évben kiírásra kerülnek a mezőgazdasági, és vidéki területre vonatkozó pályázatok is. A magyar vállalkozások érzékenyek a támogatási intenzitásra. Önöknél hány százalékos intenzitás mellett pályázhatnak a vállalkozások? Minimálisan 35% és maximálisan 70% támogatási intenzitás jellemző, de bizonyos pályázatokban akár 100 % is elérhető. Horvátországban ez attól függ, hogy honnan érkezik a támogatási igény. Nagyobb intenzitást szánnak a tájvédelmiés hegyvidéki területekre, továbbá a szigetekre.

9 Külföldi irodánk jelenti! Horvátországban húzóágazat a turisztika. Milyen támogatási formák vannak Önöknél erre a területre és kik vehetik igénybe? Általában olyan pályázatokról van szó, amelyek ösztönözik a turisztikai szezont, a turisztikai infrastruktúra építését, felújítását, a promóciós aktivitásokat, rendezvényeket. Többféle támogatásra lehet pályázni. Az Idegenforgalmi Minisztériumon kívül, Horvátországban támogatásokat biztosít az úgynevezett Idegenforgalmi Fejlesztési Alap is. Mivel a turizmus Horvátországban húzóágazatnak számít, kiemelt státuszban, több pályázati konstrukcióban is szerepel. Hogy látja, mennyire népszerű a magyar vállalkozások körében Horvátország? Az együttműködés nagyon fontos mindkét országnak, főleg az új piacok nyitása, az új EU források miatt. Az EU csatlakozásnak köszönhetően a magyar vállalkozásoknak is elérhető lett a horvát piac. Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a magyar vállalkozások száma. Ennek oka az lehet, hogy a két ország közötti politikai és közlekedési kapcsolatok nagyon jól alakultak. Horvátország a magyarok számára már évek óta az egyik kedvenc üdülőhely, érzelmi kapcsolatok is kialakultak, ami nagyon sokat számít. Továbbá a földrajzi pozíció is kedvez az üzleti terjeszkedésnek. Magyar nemzetiségű munkavállaló is dolgozik Önöknél Zágrábban. Ezek szerint a magyar vállalkozások könnyen tudnak a horvát pályázati rendszerről informálódni. Van érdeklődés? Természetesen minden alkalmazottunk beszél angolul, ami nagyban megkönnyíti a kommunikációt a külföldi cégekkel. Ami a magyar vállalkozásokat illeti, nagy érdeklődés mutatnak a pályázatok iránt, mert egyre több magyar tulajdonú cég nyitja meg a kapuit Horvátországban. Vannak olyan vállalkozások, amelyek már pályáztak Magyarországon, de most szeretnék kihasználni a lehetőségeiket nálunk is. Mivel sokan nem beszélik a horvát nyelvet, hatalmas előny és segítség a cégeknek a magyarul beszélő pályázatíró. A magyar nemzetiségű pályázatíró mellett, még egy magyar nyelvű munkavállaló dolgozik nálunk, így felkészülten várjuk az esetleges nemzetközi együttműködést. Minek kell megfelelnie egy magyar vállalkozásnak, ha horvátországi fejlesztéséhez támogatást venne igénybe? Szinte minden pályázat esetén szükséges a céget Horvátországban regisztrálni. Ennek az egyik oka az új cégek alapításának ösztönözése, attól függetlenül, hogy ki a tulajdonosa, főleg ha a munkalehetőség jelent a helyi lakosság számára. A másik lehetőség a partner keresés Horvátországban, akivel aztán pályázni tud, vagy akin keresztül a szolgáltatásokat, termékeket értékesíteni lehet a jövőben. Milyen tervei vannak, hogyan képzeli el, milyen lesz a horvát Goodwill 2016-ban? A terveink elsősorban a terjeszkedéshez kötődnek Horvátországban, ami teljesen összhangban van az Eu-ból jövő támogatások összegével. Meg kell említenem, hogy számunkra nagy kihívást jelent azon vállalati szabványok alkalmazása, amelyeket az anyacég már évek óta sikeresen használ. Célunk megvalósulásáért nagyon fontos a munkatársaink támogatása és a többi GWC iroda, főleg a magyar iroda tapasztalatainak megvitatása. Horvátországi cégbejegyzés, partnerkeresés, pályázati lehetőségek felkutatása esetén a Goodwill Cégcsoport áll rendelkezésére! Goodwill Consulting d.o.o Maksimirska cesta 94, Zagreb Tel.:

10 Napos oldal Állítsa a napsugarakat saját otthona szolgálatába! Megújuló energia magánszemélyeknek A napelem segítségével a napenergiát elektromos árammá alakíthatja, így akár teljesen kiválthatja vele villanyszámláját! Miért érdemes Önnek napelemes rendszert telepíteni családi házára? - Egyszeri ráfordítást igényel, akár évig is hibátlanul működik, így garantáltan megtérülő befektetés, ha napelemes rendszert telepíttet otthonára - Akár 100%-ban kiválthatja áramszámláját a napelem által megtermelt energiával - Minimális karbantartási költségek - a napelemek nagyon stabil, és jó minőségű szerkezetek, az időjárási viszontagságoknak ellenállnak; hosszú élettartamuk alatt megbízhatóan üzemelnek, ezért a karbantartásra fordított idő és energia minimális - A napenergia független. Nem befolyásolja sem a politikai, sem a gazdasági környezet - A napenergia a fenntartható energiagazdálkodás alapja a napenergia tiszta, természetes, környezetbarát energiaforrás, nincs károsanyag kibocsátása, így az energia megtakarítás és a költségcsökkentés mellett környezetünkre is odafigyelhetünk a napelemes rendszerek létesítésével Mit jelent ez egy átlagos családi ház esetében? Egy átlagos családi ház esetében 4 fő állandó lakóval számolva, az éves fogyasztás 3500 kwh, ez éves körülbelül Ft-os áramszámlát jelent évente. Ekkora áramigény kiszolgálására egy 3kW-os rendszer telepítésére van szükség. A fenti rendszer összköltsége Ft. * A számok tájékoztató jellegűek. Az egyes lakóépületek fogyasztása eltérhet a példában megjelölttől. Telepítsen most kedvező árak mellett napelemes rendszert családi házára és takarítsa meg áramszámlája nagy részét!

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen.

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP Támogatás intenzitás Változások, tapasztalatok Háttér és alapfogalmak

Részletesebben

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENTETREND 2015 FEJLESZTÉS POLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZERE EU EU 202 stratégia 11 tematikus cél >> 7zászlóshajó stratégia EU KOH. POL Kohéziós politika rendeletei (2014-2020) Szabályok

Részletesebben

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015

SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015 SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI MENETREND 2015 A 2007-2013 és a 2014-2020-as tervezési időszak összehasonlítása A 2007-2013 és a 2014-2020-as tervezési időszak összehasonlítása EURÓPA 2020 Stratégia: Hazai és

Részletesebben

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OPERATÍV PROGRAMOK FORRÁSELOSZTÁSA Operatív program Költségvetési juttatás (EUR) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 7 684 204 174 Terület-

Részletesebben

Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft.

Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft. Előadó: Ambrus Tímea Terra-Tender Kft. Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szerepe a legjelentősebb Hazai fejlesztések

Részletesebben

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin

2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin 2015.06.17. 2015-re várható hazai pályázati lehetőségek Tájékoztatás új pályázati lehetőségekről 2015. Június 16. Kövy Katalin NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt.

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. március GINOP 2015 várható pályázatok Megnt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi tervezett ütemezése. A várható pályázati

Részletesebben

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály Budapest,

Részletesebben

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 A gépbeszerzést, technológiai fejlesztést, munkaerő bővülést és piaci megjelenést tervező vállalkozások számíthatnak először forráslehetőségre.

Részletesebben

A B C D E 1. Felhívás azonosító jele Felhívás neve Felhívás keretösszege

A B C D E 1. Felhívás azonosító jele Felhívás neve Felhívás keretösszege A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1. azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.09.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a turizmusban

Támogatási lehetőségek a turizmusban Támogatási lehetőségek a turizmusban Hévíz 2015. május 28. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Lehetőségek az operatív programokban 2014-2020 1. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP)

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.11.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

2014-2020 Pályázatok irányai

2014-2020 Pályázatok irányai 2014-2020 Pályázatok irányai Operatív programok 2014-2020 ÁROP VOP TIOP 2007-2013 EKOP GOP 975 Mrd 2014-2020 KOOP TÁMOP VEKOP VOP GINOP 2 668 Mrd KEOP EFOP ROP KÖZOP 1322/2013 (VI. 12.) Korm. határozat

Részletesebben

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft.

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások Előadó: Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Egymásra épülő üzletágaink Finanszírozási tanácsadás Projektmenedzsment

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre Sajtóanyag 10 új -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 13-án mintegy 13 milliárd forint értékben újabb tíz gazdaságfejlesztési ot jelentet meg. Ezek a ok

Részletesebben

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban

Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Milyen változások várhatóak az Uniós források felhasználásával kapcsolatban Az EU célrendszere 2007-2013 Kevésbé fejlett országok és régiók segítése a strukturális és kohéziós alapokból 2014 2020 EU versenyképességének

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2011

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2011 ÚJ SZÉCHENYI TERV 2011 USZT pályázati kírások 2011 I. félévében Vállalakozásfejlesztés Témakör Ki pályázhat? Támogatás összege Logisztikai- és raktárfejlesztés Budapesten) Kis- és középvállalkozás Nagyvállalat

Részletesebben

A hamarosan megjelenő GINOP pályázat prioritásai, keretösszegei és várható pályázatok száma

A hamarosan megjelenő GINOP pályázat prioritásai, keretösszegei és várható pályázatok száma A hamarosan megjelenő GINOP pályázat ai, keretösszegei és várható pályázatok száma 2014-2020 Uniós források kb. 133 pályázat kb. 2733 milliárd Ft 2015 GINOP kb. 70 pályázat kb. 830 milliárd Ft Várható

Részletesebben

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozói pályázati lehetőségek Zalaszentgrót, 2015. május 21. Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1995. január 9-én

Részletesebben

Előadó: Durszt Anikó Terra-Tender Kft.

Előadó: Durszt Anikó Terra-Tender Kft. Előadó: Durszt Anikó Terra-Tender Kft. A 2007-2013. évi európai uniós fejlesztési ciklus zárása 2015. év végéig ki kell fizetni az előző ciklusban leszerződött összes projektet A Miniszterelnökség nyilvánosságra

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012.

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. USZT pályázati kírások 2012. I. félévében Vállalkozásfejlesztés Témakör Ki pályázhat? Támogatás összege (Ft) KKV-k pályázhatnak (nagyválallat nem!) KKV technológia fejlesztés (A)

Részletesebben

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban

Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban Turisztikai pályázati lehetőségek a 2014-2020-as időszakban MSZÉSZ XLI. Közgyűlés Kujbus Krisztián, tanácsadó, OTP Hungaro- Projekt Kft. 2014. november12. 1 A 2014-2020-as fejlesztési időszak uniós forrásainak

Részletesebben

A B C D E. 2. GINOP-1.1.1 Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard október

A B C D E. 2. GINOP-1.1.1 Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard október 1. melléklet az 1173/2015. (III. 24.) Korm. határozathoz A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17.

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Bozzay Balázs Pannon Megújuló Energia Klaszter www.bfh.hu, 30/226 77 55 Környezetileg minimum

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály

Részletesebben

Intézményrendszernek végzett munkák

Intézményrendszernek végzett munkák Boza Pál HDI Consulting Kft. 2013. október 29. Budapest HDI Consulting Kft. Intézményrendszernek végzett munkák KEOP IH számára pályázati konstrukciók előkészítése pl. KEOP 4.3.1 Norvég Alap energiahatékonysági

Részletesebben

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2011. január 19., szerda AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA Dr. Szabados Zsuzsa osztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA Milos Katalin- Főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért

Részletesebben

A turizmuspolitika aktuális kérdései és a 2014-20-as uniós programtervezés

A turizmuspolitika aktuális kérdései és a 2014-20-as uniós programtervezés A turizmuspolitika aktuális kérdései és a 2014-20-as uniós programtervezés Tourinform 2014. május 13. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Rekordok és problémák 2 A SZÉP Kártya a belföldi turizmus motorja

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Megújult pályázatkezelési folyamat a MAG Zrt-nél 1. Pályázatkezelési folyamat Társadalmi egyeztetés a kiírást megelőzően Egyszerűsített eljárásrendek

Részletesebben

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA TARTALOM I. HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 1. KEHOP, GINOP 2014-2020 2. Pályázatok előkészítése II. ENERGIA HATÉKONY VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEK

Részletesebben

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban.

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Tisztelt Vállalkozó Ügyfelünk! Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. MÓDOSULT A TELEPHELY

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM 2015. ÉVI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAMBAN

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM 2015. ÉVI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAMBAN NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM 2015. ÉVI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAMBAN Milos Katalin Főosztályvezető Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK, KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK, NONPROFIT SZERVEZETEK

VÁLLALKOZÁSOK, KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK, NONPROFIT SZERVEZETEK AJÁNLAT 2012 I. negyedévében a kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, önkormányzatok, valamint nonprofit szervezetek számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében IR Intelligens

Részletesebben

Nemzetközi Geotermikus Konferencia. A pályázati támogatás tapasztalatai

Nemzetközi Geotermikus Konferencia. A pályázati támogatás tapasztalatai Nemzetközi Geotermikus Konferencia A pályázati támogatás tapasztalatai Bús László, Energia Központ Nonprofit Kft. KEOP 2010. évi energetikai pályázati lehetőségek, tapasztalatok, Budapest, eredmények 2010.

Részletesebben

ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY. Nagy András Ügyvezető igazgató

ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY. Nagy András Ügyvezető igazgató ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY Nagy András Ügyvezető igazgató 1 Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben hozta létre a Zala Megyei Önkormányzat Céljaink: A Zala megyei gazdasági

Részletesebben

Mikro-, kis vállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Keller Péter osztályvezető Vállalkozásfejlesztési Főosztály

Mikro-, kis vállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Keller Péter osztályvezető Vállalkozásfejlesztési Főosztály Mikro-, kis vállalkozások forráshoz jutási és pályázati lehetőségei Keller Péter osztályvezető Vállalkozásfejlesztési Főosztály Mezőkovácsháza 2010. szeptember 8. Előadás tartalma Vállalkozások finanszírozási

Részletesebben

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020. NETWORKSHOP 2014 Pécs FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2014-2020 NETWORKSHOP 2014 Pécs A FEJLESZTÉSPOLITIKA UNIÓS SZABÁLYRENDSZER 2014-2020 EU EU Koh. Pol. HU Koh. Pol. EU 2020 stratégia (2010-2020) 11 tematikus cél >> 7 zászlóshajó

Részletesebben

Hazai és EU-s pályázati lehetőségek Startupoknak 2015. 05. 11.

Hazai és EU-s pályázati lehetőségek Startupoknak 2015. 05. 11. Hazai és EU-s pályázati lehetőségek Startupoknak 2015. 05. 11. Hazai pályázatok GINOP VEKOP pályázatok GINOP: GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM Területi hatály: Magyarország konvergencia

Részletesebben

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Zöldségtermesztés a homokon szakmai konferencia Nyíradony, 2015.09.25. Tartalom

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom:

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Az elmúlt évben a gazdasági válság minden bizonnyal az

Részletesebben

Heves Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020

Heves Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 A Károly Róbert Főiskola kutatási eredményeinek hasznosítása a gyakorlatban konferencia 2014. július 1. Heves Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 Domján Róbert osztályvezető Területfejlesztési

Részletesebben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben

Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Változások a 2014-2020-as pályázati rendszerben Vanessia Magyarország Kft. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G, II. lh. 4. em. E-mail: vanessia@vanessia.hu Tel.: (+36 1) 319 2707 Fax: (+36 1) 319 2702 1

Részletesebben

Széchenyi2020 első vállalkozói pályázatai

Széchenyi2020 első vállalkozói pályázatai Széchenyi2020 első vállalkozói pályázatai Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2014.10.22. Készítette: ECONOSERVE Pályázati Kft. Büki Péter Benedek Bálint Tematika Széchenyi2020 Pályázati

Részletesebben

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Pécs, 2013.12.06.

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Pécs, 2013.12.06. Gazdaságfejlesztés 2014-2020 Barta E. Gyula vezérigazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Pécs, 2013.12.06. A bizalom megnyilvánul a megkeresésekben 80 000 74 000 76 000 70 000 Darabszámok 60 000

Részletesebben

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül 2010. február1. KEOP-2009-4.2.0/A: Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal A konstrukció ösztönözni és támogatni

Részletesebben

A gazdaságfejlesztés jelene, jövője. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A gazdaságfejlesztés jelene, jövője. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A gazdaságfejlesztés jelene, jövője Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Széchenyi Programirodák szervezete és működése Budapesti székhellyel országos hálózat Régiós

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZÉCHENYI 2020 - GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM BEMUTATÁSA Milos Katalin - Főosztályvezető Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEKNEK. Operatív Program neve:

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEKNEK. Operatív Program neve: A Széchenyi 2020, az Új Széchenyi Terv és a Nemzeti Együttműködési Alap összefoglaló táblázata vállalkozások költségvetési szervek és nonprofit szervezetek részére KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEKNEK Környezet és

Részletesebben

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Biró Eszter igazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Debrecen, 2013.11.29.

Gazdaságfejlesztés 2014-2020. Biró Eszter igazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ. Debrecen, 2013.11.29. Gazdaságfejlesztés 2014-2020 Biró Eszter igazgató MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Debrecen, 2013.11.29. Partneri kapcsolat alakult ki az ügyfelekkel Projekt Partner Rendszer A Projekt Partneri Rendszer

Részletesebben

Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT.

Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM Céljai:

Részletesebben

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP)

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) VÁLLALKOZÁSOK STRUKTURÁLT TAPASZTALATCSERÉJE Konferencia 2014. Október 1., Gödöllő Kocza Mihály oktatási

Részletesebben

20. szám 2015. március hírmondó

20. szám 2015. március hírmondó 20. szám 2015. március hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Cégvezetőként elmondhatom, hogy a március hónap várakozásokkal teli volt számunkra, hiszen izgatottan

Részletesebben

Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16.

Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16. Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok VEKOP, GINOP Támogatás intenzitás Változások Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok: Partnerségi

Részletesebben

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14.

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14. Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energiaforrást támogató pályázati lehetőségek Havasi Patrícia Energia Központ Szolnok, 2011. április 14. Zöldgazdaság-fejlesztési

Részletesebben

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon Dr. BALOGH Zoltán Ph.D. nemzetközi ügyek csoport vezetője Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség

Részletesebben

EU 2014 2020 a K&H Bank segíti Önt a felkészülésben! EU Pályázati Iroda Tamás Marianna

EU 2014 2020 a K&H Bank segíti Önt a felkészülésben! EU Pályázati Iroda Tamás Marianna EU 2014 2020 a K&H Bank segíti Önt a felkészülésben! EU Pályázati Iroda Tamás Marianna EU 2020 prioritások MFF 2014-2020 az EU bruttó nemzeti jövedelmének (GNI) 1 %-a Kohéziós Politika EU elvárás Magyarország

Részletesebben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében Dr. Papp Csaba megyei jegyző Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 1 A megyei önkormányzat feladatai megyei szintű

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A Fejlesztési program eszközrendszere: Energiahatékonyság Zöldenergia megújuló energiaforrások

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk tájékoztatni az újonnan megjelenő, és a folyamatosan beadható pályázatokról. Budapesti és Pest megyei cégek számára a pályázati lehetőségek jelentősen

Részletesebben

Martfű általános bemutatása

Martfű általános bemutatása 2014 Martfű általános bemutatása Martfű földrajzi elhelyezkedése Megújuló lehetőségek: Kedvezőek a helyi adottságok a napenergia és a szélenergia hasznosítására. Martfűn két termálkút működik: - Gyógyfürdő

Részletesebben

AKTUÁLIS PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK

AKTUÁLIS PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK AKTUÁLIS PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK 2015. szeptember Amennyiben egy pályázati kiírás felkelti érdeklődését és további információkat szeretne kapni róla, azt kérjük jelezze a jobb oldalon található jelölőnégyzetben,

Részletesebben

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek. Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17.

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek. Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17. ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERVBEN aktuális pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft. 2011. május 17. I. Általános szabályok az ÚSZT vállalkozásfejlesztési pályázataira vonatkozóan II. Az ÚSZT

Részletesebben

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató Energia Központ Nonprofit Kft. bemutatása Megnevezés : Energia Központ

Részletesebben

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai előadó: Radics Ernő Nemzetgazdasági Minisztérium, Ipari és Építésgazdasági Főosztály Tiszaújváros, 2013. november 4. 1 Az Ipari Parkok,

Részletesebben

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK 2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK Róka László területfejlesztési szakértő Téglás, 2014.09.24. www.megakom.hu Európai Uniós keretek EU 2020 stratégia: intelligens, fenntartható és befogadó növekedés feltételeinek

Részletesebben

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m Energetikai témájút KEOP-pály lyázatok Az önellátó energiagazdálkod lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m 25. 1 Pályázni válság idején? Milyen kiutat

Részletesebben

12. szám 2014. június hírmondó

12. szám 2014. június hírmondó 12. szám 2014. június hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Az elmúlt hónap ismét számos izgalmas eseményt tartogatott számunkra. A nyár beköszöntével a főszerep újra a megújuló

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A Széchenyi Programiroda tevékenysége, vállalkozásfejlesztés A Széchenyi Programiroda feladatai Az Új Széchenyi Terv célkitűzése: hatékony pályázati rendszer működtetése a kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. ÁPRILIS

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. ÁPRILIS Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk figyelmébe ajánlani partnerünk, a Menedzsment Fórum szervezésében megrendezésre kerülı Pályázati Konferenciát. Partnereink 10 %-os kedvezményre jogosultak

Részletesebben

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Tematika Felkészülés a 2014-2020-as időszakra

Részletesebben

Pályázatok a gazdaságfejlesztésért, 2007

Pályázatok a gazdaságfejlesztésért, 2007 Pályázatok a gazdaságfejlesztésért, 2007 Ormosy Gábor, vezérigazgató 2007. május 10. Legfőbb kritika az NFT I. időszakából Hosszú átfutás az értékelés, a szerződéskötés és a kifizetés tekintetében Bonyolult

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Otthon Melege Program. Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Otthon Melege Program Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram Pályázat kódszáma: ZFR-TH/15 2015. február 23. 1. A pályázati

Részletesebben

GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA

GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA PÁLYÁZAT CÉLJA: A KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek

Részletesebben

Bicskei Oroszlán Patika Bt 22076423-2-07

Bicskei Oroszlán Patika Bt 22076423-2-07 MVM Partner - a vállalkozások energiatudatosságáért pályázat 2. rész A pályázó által megvalósított, energiahatékonyságot növelő beruházás és/vagy fejlesztés bemutatása A napelem a Napból érkező sugarak

Részletesebben

2014-2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014.10.16.

2014-2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014.10.16. 2014-2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014.10.16. TEMATIKA Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás Operatív programok VEKOP, GINOP Támogatás intenzitás Várható pályázatok HÁTTÉR ÉS ALAPFOGALMAK Főbb

Részletesebben

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Köszöntöm Önöket! Az előadás vázlata 1. A Rolling Consulting Hungary bemutatása 2. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Turizmuspolitikánk legfőbb céljai a versenyképesség növelése és a turisztikai fejlesztések érdekében

Turizmuspolitikánk legfőbb céljai a versenyképesség növelése és a turisztikai fejlesztések érdekében Turizmuspolitikánk legfőbb céljai a versenyképesség növelése és a turisztikai fejlesztések érdekében 2014. február 12. Dr. Nemes Andrea főosztályvezető NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály Válság

Részletesebben

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu Horgos Lénárd M27 ABSOLVO HVCA-MISZ-M27 2012-09-06 Tartalom Mikor és milyen forrást tudok igénybe venni az innovációs projektemhez? És utána? Az üzleti modellek és a felkészülés kérdései A paradicsom színre

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési eszközök

Gazdaságfejlesztési eszközök Gazdaságfejlesztési eszközök A 2014-20 tervezési időszakban Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye, Nyírbátor, 2013. 12. 11. Előadó: Szuhóczky Gábor, közgazdász TOP vállalkozói partnerségi munkacsoport vezetője

Részletesebben

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP)

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2014-2020 (VEKOP) VÁLLALKOZÁSOK STRUKTURÁLT TAPASZTALATCSERÉJE 2014. december 1., Százhalombatta Kocza Mihály oktatási menedzser Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2015. évi pályázatok teljes listája

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2015. évi pályázatok teljes listája A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2015. évi pályázatok teljes listája Megjelent a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2015. évi pályázatok teljes listáját

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési

Részletesebben

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás

Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Fejlesztési források - kicsiknek és nagyoknak Tőke-Hitel-Támogatás Erősségeink Több mint 50 magasan képzett fejlesztési szakértő 700-800 vállalati ügyfél, 150 önkormányzat Több mint 90 Mrd Ft elnyert támogatás

Részletesebben

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásairól

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásairól Pénzt a legjobb helyre és a leggyorsabban -2011. február 10. - Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásairól TARTALOM 1. ÚSZT-ről általában 2. Támogatási lehetőségek 3. Kérdések, konkrét projektek ÚSZT-RŐL

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL VÁLLALKOZÁSOKNAK

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL VÁLLALKOZÁSOKNAK PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL VÁLLALKOZÁSOKNAK A Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázati kiírásban több mint duplájára emelték a támogatási összegeket. A vissza nem térítendő támogatás összege maximum 10 millió

Részletesebben

Pályázati tapasztalatok és lehetőségek KEOP. Kovács József tanácsadó Eubility Group Kft.

Pályázati tapasztalatok és lehetőségek KEOP. Kovács József tanácsadó Eubility Group Kft. Pályázati tapasztalatok és lehetőségek KEOP Kovács József tanácsadó Eubility Group Kft. Jelen és közelmúlt támogatási rendszere 1. ÚMFT-Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 2. Új Magyarország Vidékfejlesztési

Részletesebben

Napelem vagy napkollektor? Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató

Napelem vagy napkollektor? Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató Napelem vagy napkollektor? Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgató SOKAN MÉG ÖSSZEKEVERIK 2 ŐKET Magazin címlap, 2012 Magazin ajánló, 2012 NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK 3 Napkollektoros

Részletesebben

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat melléklete 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat

Részletesebben

Energetikai támogatási rendszerek 2009. Június 03. Rajnai Attila Energia Központ Kht.

Energetikai támogatási rendszerek 2009. Június 03. Rajnai Attila Energia Központ Kht. Energetikai támogatási rendszerek 2009. Június 03. Rajnai Attila Energia Központ Kht. Energia Központ Nonprofit Kft. bemutatása Megnevezés : Energia Központ Energiahatékonysági, Környezetvédelmi és Energia

Részletesebben

Megújuló energia, megtérülő befektetés

Megújuló energia, megtérülő befektetés Megújuló energia, megtérülő befektetés A megújuló energiaforrás fogalma Olyan energiaforrás, amely természeti folyamatok során folyamatosan rendelkezésre áll, vagy újratermelődik (napenergia, szélenergia,

Részletesebben

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK UNIÓS FORRÁSAI, FINANSZÍROZÁS

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK UNIÓS FORRÁSAI, FINANSZÍROZÁS A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK UNIÓS FORRÁSAI, FINANSZÍROZÁS Stratégiától a megvalósításig EU 2020 és Közös Stratégia Partnerségi Megállapodás 2014-2020-as fejlesztési források Finanszírozási források

Részletesebben

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében AJÁNLAT 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Kálvária

Részletesebben