KLEBERSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KLEBERSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT"

Átírás

1 Szám:08000/561-8/2013. ált. Gyır-Moson-Sopron Megyei Rendır-fıkapitányság Bőnügyi Igazgatóság Bőnmegelızési Osztály Gyır, Szent Imre u Gyır, Pf.: 302 (96) BM: (03-21) Fax: /15-69 GroupWise ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! A Gyır-Moson-Sopron Megyei Rendır-fıkapitányság szeptemberi bőnmegelızési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendır-fıkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendırségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. Amennyiben úgy gondolja, hogy nem szeretne a késıbbiekben a hírlevelünkbıl kapni, kérem elektronikus formában jelezze részünkre és a címlistából törölni fogjuk. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bőnmegelızési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bőncselekményekrıl szóló tájékoztatók alapján készítjük el. A leírt bőncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna. Amennyiben a hírlevél tartalmát hasznosnak ítéli a forrás megjelölésével!, bátran felhasználhatja a lakosság tájékoztatására (pl. képújság a helyi TV-ben, önkormányzati intézmények faliújságai, stb.). Remélem ezzel is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az Ön településének lakói minél kevesebb számban váljanak bőncselekmények áldozatává. Hírleveleinkben a hétköznapi életben gyakran elıforduló, illetve aktuálisan megtörtént bőncselekményekre, illetve azok megelızési lehetıségeire hívjuk fel a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá! Bőnmegelızési tanácsadók Befejezıdött annak a 100 bőnmegelızési tanácsadónak a képzése, akik szeptember második felében kezdik meg munkájukat a KLEBERSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT által kijelölt középiskolákban. A tevékenységükhöz szükséges jogi ismereteket és a fiatalkorúakkal kapcsolatos büntetı- és szabálysértési eljárási szabályokat, másrészt pedagógiai tapasztalatokat ismerhettek meg. A munkájukhoz szükséges normákon kívül konfliktuskezelést, kábítószer-prevenciót, valamint a rendırség középiskolai tematikus programját az ELLEN-SZER programot sajátították el. A bőnmegelızési tanácsadók minden megyében és a fıvárosban szeptember második felétıl mintegy 200 iskolában kezdik meg munkájukat, miután az oktatási intézmények és a rendırség közötti együttmőködési megállapodásokat megkötötték. Az iskolák nagysága, az ott tanulók száma nagyban befolyásolja, hogy egy tanácsadó hány tanintézetben dolgozik majd. Honlapunk:

2 - 2 - Feladatuk az iskolába járó fiatalok bőncselekményekkel szembeni fokozott védelme mind elkövetıi, mind pedig a sértetti oldal tekintetében, kiemelt figyelemmel az internet veszélyeire, a családon belüli erıszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bőncselekményekre, valamint a közlekedésbiztonságra. A rendırtisztek a gyermek és ifjúságvédelmi feladatok ellátásán kívül támogatják azokat a korábbi eredményesen mőködı rendırségi iskolaprogramokat, mint a Suli Moped program. A tanácsadók munkájukat a tankerületekkel egyeztetett éves munkaterv alapján az iskolák vezetıivel együttmőködésbe látják el. Amennyiben a tanintézet részrıl igény merül fel, a tanácsadó osztályfınöki órán, szülıi értekezleten vesz részt, vagy felvilágosító elıadásokat tart. A rendırtisztek kapcsolatot tartanak továbbá az illetékességi területükön tevékenykedı - az ifjúságvédelemben szerepet játszó - állami, önkormányzati, társadalmi és civil szervezetekkel.* Gyır-Moson-Sopron megyében 6 bőnmegelızési tanácsadó kezdte meg tevékenységét. *(Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat) 1. A bizalom áldozata J. Á. feljelentést tett az általa B. T. néven ismert tettes ellen, akinek július 22-én elutalt Forintot kettı darab telefonért, de azokat a mai napig sem kapta meg és azóta az eladót sem lehet elérni. A bőncselekménnyel okozott kár: Forint. Kérjük Önöket annak érdekében, hogy ne váljanak áldozattá, ha vásárolni akarnak akár mobiltelefont vagy bármilyen más tárgyat, akkor azt a legcélszerőbb úgy megtenni, hogy a vásárlás személyes átvétellel történjen, így lehetıség van biztosra menni. 2. Nem biztos, hogy velünk nem történhet meg M. K. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki augusztus 03-án Gyırben az egyik bevásárlóközpontban, mialatt a feljelentı a kosarába pakolt, eltulajdonította a pénztárcáját, benne kb Forint készpénzével. A bőncselekménnyel okozott kár: Forint. A vásárlás befejezését követıen a pénztárcájukat tegyék el, mivel az elkövetık ilyenkor azt használják ki, hogy a megvásárolt áru pakolása közben a legtöbben a személyes dolgaikra nem annyira figyelnek oda, és így könnyen megszerezhetıvé válnak az értékeik. 3. Valaki megtalálta G. B. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki augusztus 07-én Gyırött az egyik buszmegállóban letett és rövid idıre ırizetlenül hagyott táskáját eltulajdonította a benne lévı mobiltelefonnal, ruhanemőivel, saját és barátja személyes irataival együtt. A bőncselekménnyel okozott kár: Forint. Utazáskor sokszor kerülhetnek olyan helyzetbe amikor le kell rakni a csomagjaikat, ilyenkor célszerő a csomagokat a testırizetükben, maguk mellett tartani, mivel elıfordulhat a fenti

3 - 3 - eset is mutatja, hogy ellopják a csomagokat akkor is ha csak egy kis idıre hagyják ırizet nélkül. A személyes iratainkat célszerő mindig magunknál tartani. 4. Közeledik a főtési szezon Rendıri jelentés alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki augusztus 04. és 15. közötti idıben K. Gy. tulajdonát képezı a település külterületén lévı szántóföldek végébıl kivágott és eltulajdonított 19 darab, különbözı átmérıjő akácfát. A bőncselekménnyel okozott kár: Forint. R. község feljelentése alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki augusztus 15. megelızı idıszakban R. község kezelésében lévı út melletti árokból nagy mennyiségő fát kivágtak és elszállítottak. A lopási kár kb Forint. Sajnos vannak olyanok, akik ezt a módját választják a téli tőzifa beszerzésének. Javasoljuk, hogy a tulajdonosok egész évben rendszeresen nézzenek körül a földterületeiken, erdırészeikben, kifejezetten a késı nyári, ıszi és téli idıszakban, ezzel biztosítva, hogy a használatukban vagy tulajdonukban lévı területek vonatkozásában ne érje Önöket kár. Amennyiben az engedéllyel kivágott fát azonnal nem tudják majd a területrıl beszállítani, így annak ırzését célszerő megszervezni. 5. Drága nyeremény P. J. feljelentése alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki augusztusában megjelent a sértett lakásán azzal, hogy felesége nyert egy garnitúra ágynemőt, egy másikat pedig eladásra kínált ,- Forintért. P. J. a pénzt átadta az ismeretlen nınek, aki ezt követıen távozott. Korábban is elıfordultak hasonló módon elkövetett bőncselekmények. Az ilyen jellegő bőncselekmények áldozatai legtöbbször az idısebb korosztályhoz tartoznak. Elıfordul, hogy hasonló módon jutnak be a lakásokba és onnan különbözı értékeket is elvihetnek. Arra kérnénk Önöket, hogy idısebb hozzátartozójukra fokozottan figyeljenek, hogy ne váljanak hasonló bőncselekmények áldozatává. 6. Az Internetes világ árnyoldaláról 1 N. A. feljelentése alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki augusztusában a sértett tudta és beleegyezése nélkül az Egyesült Államokban több alkalommal internetes vásárlást hajtott végre a sértett által az egyik banknál vezetett folyószámlájáról Forint értékben. A bőncselekménnyel okozott kár: Forint. Az Internet elterjedésével egyre több digitális bőncselekményt követnek el, az egyik ilyen eset, amikor valakinek a bankszámlájáról tudta és beleegyezése nélkül az Interneten vásárlást hajtanak végre. Ilyen eseteknek mindig van elızménye, például korábban valamilyen módon ismertté vált az ismeretlen elkövetı részére a sértett bankkártyájának adatai (például egy nem biztonságos Internetes kapcsolaton történt vásárlás következtében). A bankkártya adatokat soha ne adják meg ben, vagy más nem banki őrlapon keresztül!

4 - 4 - E havi ELBÍR-hírlevelünk mellékletében az Internetes vásárlással kapcsolatosan bıvebben olvashatnak. 7. Az Internetes világ árnyoldaláról 2 V. H. Z. feljelentése alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki az egyik internetes oldalon ausztriai munkavégzés címén adott fel hirdetést, miszerint Bécsbe keres betanított munkásokat. A sértett a megadott telefonszámon felvette a kapcsolatot egy K. L. néven bemutatkozó személlyel, aki közölte, hogy a szállást a cég nem állja, ezért elıre egy hónapra Forintot be kell fizetni, melyet a sértett átutalással teljesített. Az utalás feladási díja Forint volt, így összesen Forintot adott fel. Ezt követıen a munkát hirdetı személy már nem volt elérhetı. Okozott kár: Forint. Ma már bárki vállalhat munkát szabadon az Európai Unióban, ezt kihasználva vannak elkövetık, akik álhirdetéseket adnak fel és kihasználják a munkát keresık bizalmát, hogy pénzt szerezzenek tılük. Ilyen hirdetésekkel az Interneten és a nyomtatott médiában is találkozhatnak. Amennyiben ilyen hirdetéssel találkoznak és munkát vállalnának külföldön, célszerő akár az Internet segítségével tájékozódni (referenciákat keresni) arról a vállalkozóról, vállalkozásról, cégrıl, aki(k) a munkaerıt toborozzák, így kisebb az esély, hogy áldozattá válhatnak. 8. Trükkös pénzváltás Rendıri jelentés alapján eljárás indult ismeretlen tettesek ellen, mivel augusztusában az egyik postahivatalba bement két férfi és a postavezetı figyelmét pénzváltás közben elterelték és így 18 db Forintos bankjegyet tulajdonítottak el. Lopással okozott kár: Ft. Kérjük a posták, pénzváltók, üzletek, és egyéb nagy pénzforgalmat lebonyolító egységek alkalmazottait, vezetıit, hogy a fentiekhez hasonló módon pénzváltást kérı személyekkel kapcsolatos ügyintézés, pénzváltás során fokozott figyelemmel, és körültekintéssel járjanak el, ne hagyják magukat siettetni, mert ezzel belekeveredhetnek a pénzszámolásba, továbbá kérnénk, hogy az elıvett pénzt a kezükbıl ne rakják le a pultra, asztalra és ne tévesszék szem elıl. 9. Áldozatvédelem A Gyır-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítı Osztályának munkatársai minden hónapban tartanak ügyfélfogadást Téten, Mosonmagyaróváron és Sopronban is. 1. Téten a Fı. u. 94. szám alatt (Gyermekjóléti Szolgálat), minden hónap 4. csütörtökén óra közötti idıben; 2. Mosonmagyaróváron az Erkel Ferenc u. 10. szám alatt, minden hónap 3. keddjén óra közötti idıben; 3. Sopronban a Kıszegi u. 1/A. szám alatt (Munkaügyi Központ), minden hónap 2. csütörtökén óra közötti idıben.

5 10. Lelki Elsısegély Telefonszolgálat Bárhonnan, vezetékes és mobil telefonról európai rövidített hívószámon elérhetı díjmentesen és névtelenül éjjel-nappal Magyarország területérıl. A szolgáltatásnak köszönhetıen a hívó fél egy embertársával oszthatja meg problémáit, elfogadó, nem ítélkezı légkörben. A szolgáltatás lelki támaszt nyújt magányos, lelki traumát átélı vagy az öngyilkosságot fontolgató hívók számára. Az Internetes vásárlásról Melléklet Az Internet-használat terjedésével a valós élet funkció is megjelentek a virtuális térben. Ilyen funkció a vásárlás is, amelynek azonban vannak kockázatai is. Az Internet használat terjedésével a valós élet funkció is megjelentek a virtuális térben. Ilyen funkció a vásárlás is. Az internetes vagy online kereskedelem mind a vásárlók, mind az eladók (kereskedık) számára sok elınnyel jár. A vevık kényelmesen, otthonról vásárolhatnak, összehasonlíthatják az árakat, majd a megrendelést követıen futár hozza házhoz az árut. Mivel azonban a felek nem találkoznak egymással, a vevı a fizetést megelızıen nem látja élıben a terméket az internetes vásárlásnak vannak kockázatai is, hiszen ezeket a csalók kihasználhatják. Nem kell azonban azt hinni, hogy az eladók többsége csaló lenne. Az internetes vásárlásnak alapvetıen két fajtája van: a webshopokban és a aukciós portálokon történı vásárlás. A webshopokban általában a kereskedık új terméket árulnak, számlával, jótállással. Az aukciós portálokon viszont sok esetben használt termékek szerepelnek, számla és jótállás nélkül. Így az áruk is alacsonyabb, de a vásárlásnál ezt mindig tartsák szem elıtt. Személyes átvétel Az online vásárlás legnagyobb kockázata, hogy megkapja-e a pénzéért a kiválasztott árut, illetve azt kapja-e, olyan minıségben, amit kiválasztott. A webshopokon és az aukciós portálokon keresztül történı vásárlásoknál többnyire van lehetıség arra, hogy a terméket személyesen vegye át, a helyszínen fizetve. Ez a legbiztonságosabb forma, hiszen a fizetés elıtt láthatja az árut, és ha az nem felel meg az elképzeléseinek, elállhat a vásárlástól. Aukciós portál esetében ennek lehetnek negatív következményei, ezért a licitálás elıtt kérjenek megfelelı tájékoztatást a termékrıl, így csak akkor kell elállni a vásárlástól, ha a tájékoztatás a valóságnak nem megfelelı. Csomagküldés Nem mindig van lehetıség a személyes átvételre (pl. távolság miatt, webshop esetében üzlethelyiség hiánya). Ilyenkor marad a postai út. A megrendelés (licitálás) elıtt mindig tájékozódjanak a jótállás feltételeirıl, szállítási költségekrıl és a szállítás idejérıl. Webshop esetében nézzék meg, hogy ki üzemelteti az oldalt. Ez lehet cég vagy magánszemély (egyéni vállalkozó), az oldalon fel kell tüntetni a címet, az adószámot és cégjegyzékszámot, illetve a csomagküldésre jogosító nyilvántartási számot. A webshopok és akciós portálok használatához általában regisztráció szükséges, a kért adatokat (szállítási cím, , telefonszám) pontosan adják meg, hiszen ezek elengedhetetlenek az üzlet sikeres lebonyolításához.

6 - 6 - Utánvétel Az áru kifizetése történhet többféleképpen. Az egyik az utánvétellel történı fizetés, ilyenkor a postásnak vagy a futárnak kell fizetni. Ez általában szállítási díjon felül plusz költséget (általában néhány százforintnyi összeget) jelent. Ebben az esetben a csomagot biztosan megkapjuk. Mindig ellenırizzük, hogy a csomag bontatlan és nem sérült-e. Ha felbontották vagy sérült, akkor ne vegyék át, hanem küldjék vissza a feladónak. Ha van lehetıség, nyissák ki és ellenırizzék, hogy tényleg a megrendelt áru van-e benne. Átutalás, bankkártya használat Utánvétel helyett van lehetıség az áru elıre történı kifizetésére. Ez történhet átutalással, ebben az esetben kapnak egy elıleg számlát, amin szerepel a számlaszám és az átutalandó összeg. Ezt akár személyesen a bankban vagy az interneten keresztül is átutalhatják. Az átutalás mellett sok esetben fizethetnek bankkártyával szintén az interneten keresztül. Ehhez általában dombornyomott kártyára van szükség, de vannak olyan nem dombornyomott kártyák is, amelyekkel lehet így fizetni. Egyes bankok bocsátanak ki virtuális kártyákat, amelyekre elızıleg a kívánt összeget a vásárlás elıtt fel tudják tölteni, így vásárlás után nem marad rajta pénz. A bankkártyás fizetésnél meg kell adni a kártya adatait (bankkártya típusa, száma, tulajdonos neve, lejárati ideje és a hátoldalon található biztonsági kódot). Ezek ismeretében visszaélésre nyílna lehetıség, hiszen a jövıben, aki ismeri ezeket az adatokat, szintén tudna vásárolni. (ezért praktikus a virtuális kártya, amin a vásárlás után nem marad pénz). Ennek kiküszöbölése érdekében csak bank által mőködtetett, biztonságos oldalon adják meg ezeket az adatokat. Több bank is mőködtet ilyet, a kereskedı dönt, hogy melyikkel köt szerzıdést. Ebben az esetben az eladó nem kerül kapcsolatba az adatokkal, hanem átirányítják Önöket egy bank által mőködtetett oldalra, és ott kerülnek feldolgozásra a kártyaadataik. Az oldalon ellenırizzék, hogy rendelkezik-e tanúsítvánnyal. Ennek megléte garantálja, hogy az oldal tényleg az, aminek mutatja magát, (tényleg a bank üzemelteti), illetve, a kapcsolat legyen megfelelıen titkosított (az így elküldött adatokat nem lehet visszafejteni). A bankkártya adataikat soha ne adják meg ben, vagy más nem banki őrlapon keresztül! Paypal Az elektronikus fizetésre a bankkártyán kívül létezik már mód is. Ez a Paypal fizetési rendszerének használata. Ebben az esetben a Paypal oldalán kell regisztrálni és megadni a kártyaadatokat, majd hitelesítési folyamatot követıen már használhatják is. A vásárlások során a Paypal fizetési módot választva a Paypal oldalára jutnak, ahol belépve jóvá tudják hagyni a megadott tranzakciót. Ez a vásárlóknak ingyenes. Ellenırizzék ilyenkor is a https meglétét, hiszen elképzelhetı, hogy a csalók egy áloldalra irányítanak át, hogy megszerezzék a belépési adataikat. A paypalos fizetésnél a bankkártyájuk kerül megterhelésre, de annak adatait az eladó nem látja. Összefoglalva: Lehetıség szerint, válasszunk személyes átvételi módot; Ellenırizzék az eladót (visszajelzések, közzétett adatok alapján); Bankkártya adatainkat csak a bank online fizetésre létrehozott oldalán adják meg ( ben soha); Ellenırizzék, hogy a fizetésre használt oldal rendelkezik-e tanúsítvánnyal.

7 - 7 - (Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat) Gyır, szeptember 13. Tisztelettel: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezetı Fogadják meg tanácsainkat! Elızzük meg együtt a bőncselekményeket! Gyır-Moson-Sopron Megyei Rendır-fıkapitányság Bőnmegelızési Osztály

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. március havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa.

Részletesebben

Szám:08000/561-4/2013. ált. Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintézı: Domonkos Szilveszter r. ırgy. Telefon: 96/520-000/1034

Szám:08000/561-4/2013. ált. Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintézı: Domonkos Szilveszter r. ırgy. Telefon: 96/520-000/1034 Gyır-Moson-Sopron Megyei Rendır-fıkapitányság Bőnmegelızési Osztály Gyır, Szent Imre u. 2-4 9002 Gyır, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69 GroupWise cím:bunmeg.gyormrfk@gyor.police.hu

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL. 1. Az emlékezés vámszedői közeledik Mindenszentek Ünnepe! Az ilyen bűncselekmények megelőzésére az alábbiakat ajánljuk:

ELBÍR HÍRLEVÉL. 1. Az emlékezés vámszedői közeledik Mindenszentek Ünnepe! Az ilyen bűncselekmények megelőzésére az alábbiakat ajánljuk: Szám:08000/561-9/2013. ált. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69

Részletesebben

ELBÍR Hírlevél. 1. Internet, mint az bűncselekmény elkövetésének helye, illetve a csábító hirdetések

ELBÍR Hírlevél. 1. Internet, mint az bűncselekmény elkövetésének helye, illetve a csábító hirdetések Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69 GroupWise cím:bunmeg.gyormrfk@gyor.police.hu

Részletesebben

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Feladat az osztálynak Párosítsátok az A oszlopban lévı szórészleteket a B oszlopban lévıkkel úgy, hogy értelmes szavakat kapjatok! A oszlop + B oszlop

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY. Ügyszám: 08000/ 433-3 /2016. ált. Tisztelt Olvasó!

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY. Ügyszám: 08000/ 433-3 /2016. ált. Tisztelt Olvasó! GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY Ügyszám: 08000/ 433-3 /2016. ált. Tisztelt Olvasó! ELBÍR HÍRLEVÉL A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. áprilisi bűnmegelőzési

Részletesebben

(2-3. old.) (4. old.) (5. oldal)

(2-3. old.) (4. old.) (5. oldal) (2-3. old.) (4. old.) (5. oldal) 1 FŐKAPITÁNY AJÁNLÁSÁVAL Kedves Olvasó! Tisztelettel ajánlom a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett, 2017. december havi bűnmegelőzési

Részletesebben

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál

e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál e-aláírás és az e-fizetés bevezetése a földhivatali szolgáltatásoknál Weninger Zoltán Földmérési és Távérzékelési Intézet GisOpen 2008. Székesfehérvár március 12-14 Tartalomjegyzék Az e-aláírással és az

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY Ügyszám: 08000/ 258- /2018. ált. ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. október havi bűnmegelőzési

Részletesebben

E L B I R. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - november havi hírlevele -

E L B I R. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - november havi hírlevele - E L B I R A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer - november havi hírlevele - "Világnapok" novemberben Az internetes vásárlás ne csak

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. februári havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa.

Részletesebben

(2-4. old.) (4-5. old.) (5. old.) (6-7. oldal) oldal) (5-7. old.)

(2-4. old.) (4-5. old.) (5. old.) (6-7. oldal) oldal) (5-7. old.) (2-4. old.) (4-5. old.) (5. old.) (5-7. old.) (6-7. oldal) oldal) 1 FŐKAPITÁNY AJÁNLÁSÁVAL Kedves Olvasó! Tisztelettel ajánlom a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szerkesztett,

Részletesebben

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer. Tisztelt Olvasóink!

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer. Tisztelt Olvasóink! ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer A FÉR MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG BŐNMEGELİZÉSI HIRLEVELE Tisztelt Olvasóink! Az év vége felé közeledve, bőnmegelızési szempontból több,

Részletesebben

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft.

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft. ETR WEB - VPOS Befizetés Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. 1. oldal Tartalomjegyzék 0 Bevezetés...3 1 Háttérinformációk...4 1.1 ETR VPOS...4 1.2 Bejelentkezés...4 2 Online fizetés OTP-n

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI ÉS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK www.elektromosfutotestek.hu weboldal és webáruház

SZÁLLÍTÁSI ÉS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK www.elektromosfutotestek.hu weboldal és webáruház SZÁLLÍTÁSI ÉS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK www.elektromosfutotestek.hu weboldal és webáruház ÜZEMELTETİI ADATOK Név: Eurovill Profi Kft. Székhely: 1181 Budapest, Wlassics Gyula utca 36. Telephely: 1044

Részletesebben

BŐNMEGELİZÉSI HÍRLEVELE 2015. D E C E M B E R T A R T A L O M: 1. Veszélyek az ünnepek alatt

BŐNMEGELİZÉSI HÍRLEVELE 2015. D E C E M B E R T A R T A L O M: 1. Veszélyek az ünnepek alatt VESZPRÉMI RENDİRKAPITÁNYSÁG BŐNMEGELİZÉSI HÍRLEVELE 2015. D E C E M B E R T A R T A L O M: 1. Veszélyek az ünnepek alatt 2. Gépkocsi feltörés 3. Télen is óvatosan 1. Veszélyek az ünnepek alatt A karácsonyi

Részletesebben

ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer Környezetvédelemés falopás Fejér megye gazdag olyan erdıs, fás területekben, ahol a természeti környezet megırizte jellegzetes arculatát,

Részletesebben

Az általános szerződési feltételek ( ASZF) megtekintéséhez és letöltéséhez kattintson ide!

Az általános szerződési feltételek ( ASZF) megtekintéséhez és letöltéséhez kattintson ide! Webáruház használata, kezelési segédlet, - hasznos vásárlási, szállítási információk, módok, díjak - Általános szerződési feltételek (ASZF) - - Az áruházban feltüntetett árak bruttó árak, tehát áfával

Részletesebben

Bankválasztó. Válasszon testreszabottan! Az Ön bankszámlája valóban azt nyújtja Önnek, amire igazán szüksége van?

Bankválasztó. Válasszon testreszabottan! Az Ön bankszámlája valóban azt nyújtja Önnek, amire igazán szüksége van? Válasszon testreszabottan! Bankválasztó Az Ön bankszámlája valóban azt nyújtja Önnek, amire igazán szüksége van? Tanulmányozza át tájékoztatónkat, és válassza ki bankját, bankszámláját tudatosan! ERRE

Részletesebben

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS FUTÁRSZOLGÁLATTAL

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS FUTÁRSZOLGÁLATTAL MEGRENDELÉS Webáruházunk az interneten keresztül érhető el, de készleten lévő termékeink, ill, temékmintáink a 1132 Budapest, Visegrádi u. 60. 1/5 címen megtekinthetők. Megrendelését az áruház online felületén,

Részletesebben

11. Pénzforgalom a bankszámlán. A. Mi a bankszámlakivonat? B. Mit neveznek pénzforgalomnak? C. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak?

11. Pénzforgalom a bankszámlán. A. Mi a bankszámlakivonat? B. Mit neveznek pénzforgalomnak? C. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak? A. Mi a bankszámlakivonat? B. Mit neveznek pénzforgalomnak? C. Milyen készpénz nélküli fizetési módok vannak? Egyenleg a kupac tetején Molnár apuka mindig zavarban van, amikor megérkezik postán a banki

Részletesebben

AJÁNLAT. Kfl Telefonrendszer Prepaid szolgáltatás használatára. Kfl Informatikai Betéti Társaság. Kommunikációs üzletág

AJÁNLAT. Kfl Telefonrendszer Prepaid szolgáltatás használatára. Kfl Informatikai Betéti Társaság. Kommunikációs üzletág Ajánlat AJÁNLAT Kfl Telefonrendszer Prepaid szolgáltatás használatára. Kfl Informatikai Betéti Társaság Kommunikációs üzletág www.eur21.eu info@eur21.eu +36 24 200 000 +36 209 243 486 Page 1 Bemutatkozás

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

Vásárlás és bankügyek online, vagy telefonnal

Vásárlás és bankügyek online, vagy telefonnal Tatabánya, 2018. október 6. XLVII. Komárom-Esztergom Megyei Könyvtári Hét Vásárlás és bankügyek online, vagy telefonnal SZILASSI ANDREA JÓZSEF ATTILA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR Témáink Hol vásárolhatunk

Részletesebben

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV Bocskai István Szakképzı Iskola Hajdúszoboszló ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV Érvényes: 2009. szeptember 01-tıl 2 A Bocskai István Szakképzı Iskola igazgatója, mint munkáltató, valamint az intézményben mőködı AOKDSZ

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM

ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM E-szolgáltatások, E-ügyintézés 1 ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM Mindazon eszközök és eljárások összességét, amelyekkel megvalósítható az áruk, termékek, szolgáltatások és ellenértékük

Részletesebben

Hibridlevél Bankkártyás fizetés tájékoztató

Hibridlevél Bankkártyás fizetés tájékoztató Hibridlevél Bankkártyás fizetés tájékoztató 1 / 5 Tartalomjegyzék 1. A szolgáltatás általános ismertetése... 3 2. Fizetés menete... 3 3. Elfogadott kártyatípusok... 3 4. Megrendelés lemondása, reklamáció...

Részletesebben

Alkatrészek és egyéb termékek, tartozékok

Alkatrészek és egyéb termékek, tartozékok Sebõ Elektronik - Sebõ Attila e.v. internetes csomagküldõ kereskedelem Általános fizetési rendelési és szállítási feltételek és tájékoztató a panaszkezelés módjáról Alkatrészek és egyéb termékek, tartozékok

Részletesebben

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés Felhasználói Dokumentáció 2014.01.08. Tartalomjegyzék Tájékoztató a PayU Mobil fizetési módról... 3 Az alkalmazás aktiválása... 3 Bankkártya regisztráció folyamata...

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG HÍRLEVELE 2011. október ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

A FEJÉR MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG HÍRLEVELE 2011. október ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer A FÉR MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG BŐNMEGELİZÉSI HIRLEVELE Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! 2011. október hónapja, a Fejér Megyei Rendırfıkapitányság

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Filamania Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.philament.eu

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2014. október 1 - i rendkívüli nyilvános testületi ülésére az Tárgy: napirendi pont mellékletei 1. sz. napirendi

Részletesebben

Bruttó vagy nettó árat kell az online shopban kínált termék vonatkozásában feltüntetni?

Bruttó vagy nettó árat kell az online shopban kínált termék vonatkozásában feltüntetni? Bruttó vagy nettó árat kell az online shopban kínált termék vonatkozásában feltüntetni? Az általános árfeltüntetési szabályoknak megfelelően a webshopban kínált termékek esetében is a fogyasztó által ténylegesen

Részletesebben

Webáruház nyitás és üzemeltetés törvényi előírások és szabályozások

Webáruház nyitás és üzemeltetés törvényi előírások és szabályozások törvényi előírások és szabályozások 2011 Ez a kiadvány szabadon másolható és terjeszthető a forrás () megjelölésével. Bevezető helyett... rögtön tisztázzunk egy tévhitet: Az e-kereskedelemben történő értékesítés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter. Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.hu Szám: 7861/2007. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira

Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira Bűnmegelőzési tanácsok a megemlékezés napjaira November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy a temetőkben és környékükön meglopják

Részletesebben

Szám:08000/561-10/2013. ált. Tisztelt Olvasó!

Szám:08000/561-10/2013. ált. Tisztelt Olvasó! Szám:08000/561-10/2013. ált. Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69

Részletesebben

HIRDETMÉNY. hatályos 2010. április 27-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig XGA bankszámla kondíciói

HIRDETMÉNY. hatályos 2010. április 27-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig XGA bankszámla kondíciói HIRDETMÉNY hatályos 2010. április 27-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig XGA bankszámla kondíciói Bankszámla devizaneme XGA bankszámla kondíciói Kamat/Hozam Magánszámla: Éves kamat 1-500.000,- Ft

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. POS kártyaelfogadás szolgáltatása

A CIB Bank Zrt. POS kártyaelfogadás szolgáltatása A CIB Bank Zrt. POS kártyaelfogadás szolgáltatása 1 A CIB Bank POS kártyaelfogadói szolgáltatásával, különbözı hazai és nemzetközi kibocsátású kártyák elfogadását biztosítja azon jogi- vagy természetes

Részletesebben

Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek Felhasználási feltételek Az uccusetak.hu weboldal böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a szolgáltatás használatára vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket,

Részletesebben

Raiffeisen Mobil Banking

Raiffeisen Mobil Banking Raiffeisen Mobil Banking Használati útmutató Magánszemélyeknek 2013. május 1. BEVEZETÉS Kedves Ügyfelünk! Örömmel üdvözöljük Önt a Raiffeisen Mobil Banking felhasználók között. Szolgáltatásunkat azzal

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés Fontos tudnivaló Ha a fizetés nem teljesül, következménye sincs. Ha például az ügyfél elindítja bankkártyás fizetést, de nem adja meg a kártyaadatait, visszalép, nem utal vagy bármi egyéb módon megszakítja

Részletesebben

AUM Jógabazár Általános Szerződési Feltételek

AUM Jógabazár Általános Szerződési Feltételek AUM Jógabazár Általános Szerződési Feltételek Vásárlói szerződés Érvényes: 2013. március 17-től A Vásárlói szerződés a vevő e-mailen, telefonon vagy a webáruház rendszerén keresztül leadott megrendelése

Részletesebben

DXN EUROPE. Vevőtájékoztató

DXN EUROPE. Vevőtájékoztató Vevőtájékoztató A webshop üzemeltetője a DXN Europe Kft. Székhelye: 1081 Budapest, Rákóczi út 63. Ügyfélszolgálati irodája: 1081 Budapest, Rákóczi út 73. Telefonszáma: (+36-) 1/236-0164 Cégjegyzékszáma:

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó!

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! - 1 - Ügyszám: 08000/ 258- /2018. ált. ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. december havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon

Részletesebben

EPC e-payment Task Force tag MSE e-fizetések munkacsoport vezetı

EPC e-payment Task Force tag MSE e-fizetések munkacsoport vezetı Mire jó az e-sepa? Turny Ákos igazgató OTP Bank Nyrt. EPC e-payment Task Force tag MSE e-fizetések munkacsoport vezetı 1 Tartalom 1. Mit ad nekünk az EPC? 2. Az (e-mandate) 3. Az (e-payment) 4. Az (m-payment)

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Bankszámla devizaneme Bankszámla kondíciói

HIRDETMÉNY. Bankszámla devizaneme Bankszámla kondíciói HIRDETMÉNY hatályos 2011. január 25-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe (továbbiakban: Bank) bankszámla kondíciói Bankszámla devizaneme Bankszámla kondíciói

Részletesebben

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ 1. Belépés a PayPal rendszerébe: A Sign Up for Free gomb megnyomásával 2. Ez a belépés az alábbi oldalra irányítja, ahol alapbeállításként a Personal Account van kijelölve

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Megrendelése leadásával Ön a KÉKZORKA Kft. partnere, vásárlója lesz. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi információkat, tudnivalókat. A KÉKZORKA KFT. WEBÁRUHÁZÁNAK

Részletesebben

Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintéző: Domonkos Szilveszter r. szds. Telefon: 96/ /1034. Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Tárgy: ELBÍR Hírlevél Ügyintéző: Domonkos Szilveszter r. szds. Telefon: 96/ /1034. Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Győr, Szent Imre u. 2-4 9002 Győr, Pf.: 302 (96) 520-020 BM: (03-21) 14-76 Fax: 520-000/15-69 GroupWise cím:bunmeg.gyormrfk@gyor.police.hu

Részletesebben

1. Fizetési feltételek

1. Fizetési feltételek Fizetés, szállítás, garancia 1. Fizetési feltételek 1.1. Általános tudnivalók A Fejlesztő Játékok Webáruházban a minimális rendelési érték: 5000 Ft. Amennyiben a kosárba tett termék(ek) ára eléri vagy

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/012-36/2012. Nyilvános változat! A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. U. Gy. vezetı jogtanácsos által képviselt TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. (Budaörs) eljárás alá

Részletesebben

SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató

SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató MIT ÉRDEMES TUDNI A SIMPLEPAY FIZETÉSI RENDSZERRŐL? A SimplePay Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti. Az OTP Mobil

Részletesebben

MakiMaki.hu. Általános Szerződési Feltételek

MakiMaki.hu. Általános Szerződési Feltételek MakiMaki.hu Általános Szerződési Feltételek A MakiMaki.hu webáruház használatával a látogató kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja a MakiMaki.hu használatára és szolgáltatásaira vonatkozó Általános Szerződési

Részletesebben

MKB-WESTEND ÉLMÉNYKÁRTYÁHOZ KAPCSOLÓDÓ JUTALOM PROGRAM FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSA

MKB-WESTEND ÉLMÉNYKÁRTYÁHOZ KAPCSOLÓDÓ JUTALOM PROGRAM FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSA MKB-WESTEND ÉLMÉNYKÁRTYÁHOZ KAPCSOLÓDÓ JUTALOM PROGRAM FELTÉTELEK MÓDOSÍTÁSA Az MKB Bank Zrt. (a továbbiakban: MKB vagy Bank ) által kibocsátott MKB-WestEnd MasterCard Standard hitelkártyához (a továbbiakban:

Részletesebben

es tanév 5-6. osztályos kategória 1.forduló

es tanév 5-6. osztályos kategória 1.forduló ISKOLA NEVE:. CSAPAT NEVE: TELEPÜLÉS:. 1. feladat kvíz 2018-2019-es tanév 5-6. osztályos kategória 1.forduló Ha megnéztétek a vigyázz#kápé vlog részeit, akkor könnyedén válaszolni tudtok az alábbi kvízsorra.

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ A negyedéves munkaerı-felmérés tapasztalatai a dél-dunántúli régióban 2009. I. negyedév A felmérés lényege A PHARE TWINING svéd-dán modernizációs folyamat során

Részletesebben

HIRDETMÉNY A BANKKÁRTYA KONDÍCIÓS LISTA Magánszemélyek részére vonatkozó kondícióinak változásáról

HIRDETMÉNY A BANKKÁRTYA KONDÍCIÓS LISTA Magánszemélyek részére vonatkozó kondícióinak változásáról A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cgj.sz.: 01-10-041004) ezúton értesíti tisztelt Üzletfeleit, hogy a CIB Bank Bankkártyák vonatkozó kondíciói 2012. augusztus 15-i hatállyal a következık

Részletesebben

FinnAura üzletszabályzat

FinnAura üzletszabályzat 1. Adataink (Webáruház) A Webáruház üzemeltetője FinnAura üzletszabályzat Üzemeltető: FinnAura Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (2011 Budakalász, Bokros u. 29.) Adószám:

Részletesebben

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság. Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság. Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek IV. számú módosításának kivonata 2010. március 15. Általános szerzıdési

Részletesebben

További információk a következı címen szerezhetık be: XAzonos a fent említett kapcsolattartási ponttal/pontokkal

További információk a következı címen szerezhetık be: XAzonos a fent említett kapcsolattartási ponttal/pontokkal AZ EGYSZERŐ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRİ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatalos név: Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Postai cím: Hollán Ernı u. 1.

Részletesebben

NHB Növekedési Hitel Bank. Bankkártya Hirdetmény

NHB Növekedési Hitel Bank. Bankkártya Hirdetmény NHB Növekedési Hitel Bank Bankkártya Hirdetmény Hatályos: 2016. október 17. 1 Tartalom 1. MASTERCARD LAKOSSÁGI ELEKTRONIKUS BETÉTI BANKKÁRTYA KONDÍCIÓK... 3 1.1. BANKKÁRTYA IGÉNYLÉS FELTÉTELEI... 3 1.2.

Részletesebben

Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Információs Centrum

Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Információs Centrum Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Civil Információs Centrum 5000 Szolnok, Baross u. 56. Tel. / fax: 56 /221-882 E-mail: szolnok@civilhaz.t-online.hu web: nonprofit.hu/szolnok Megbízólevél átadása SZOLGÁLTATÁSAINK

Részletesebben

SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató

SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató MIT ÉRDEMES TUDNI A SIMPLEPAY FIZETÉSI RENDSZERRŐL? A SimplePay Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti. Az OTP Mobil

Részletesebben

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló

es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló ISKOLA NEVE:. CSAPAT NEVE: TELEPÜLÉS:. 1. feladat kvíz 2018-2019-es tanév 3-4. osztályos kategória 1. forduló Ha megnéztétek a vigyázz#kápé vlog részeit, akkor könnyedén válaszolni tudtok az alábbi kvízsorra.

Részletesebben

Általános felhasználási feltételek. 1. Üzemeltetői adatok. 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre. 3. Rendelési információk

Általános felhasználási feltételek. 1. Üzemeltetői adatok. 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre. 3. Rendelési információk Általános felhasználási feltételek 1. Üzemeltetői adatok 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre 3. Rendelési információk 4. A megrendelt termék/házhoz szállítás díjának fizetésének módja 5. Elállás

Részletesebben

Árubemutatással kapcsolatos bűncselekmények

Árubemutatással kapcsolatos bűncselekmények Elbir Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer 2018. április havi hírlevele Idősek sérelmére elkövetett trükkös csalások Árubemutatással kapcsolatos bűncselekmények Zsebtolvajok Az idősek

Részletesebben

Minali befizetés online a PayPal segítségével

Minali befizetés online a PayPal segítségével Minali befizetés online a PayPal segítségével Útmutató lépésről-lépésre Ha rendelkezel internetfizetésre alkalmas bankkártyával, vagy ha van PayPal számlád, akkor a Minali projektbe ezen keresztül is be

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Fıiskola Kommunikációs eszközök használati szabályzata

Apor Vilmos Katolikus Fıiskola Kommunikációs eszközök használati szabályzata Apor Vilmos Katolikus Fıiskola Kommunikációs eszközök használati szabályzata 1. Kommunikációs eszközök meghatározása, használatuk célja és általános feltételei 1. A fıiskola minden dolgozójának ill. a

Részletesebben

Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) Munkába állás

Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) Munkába állás Down Alapítvány 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Munkába állás Miért jó, ha van munkánk? Van jövedelmünk - ki tudjuk fizetni a költségeinket (Pl. a lakásunk

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl RENDİRKAPITÁNYSÁG Közrendvédelmi Osztály Kiszombor Rendırırs 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6775 Kiszombor, Régi Makói u. 2. 6900 Makó Pf.1 Tel. : (62) 511-260 Fax : (62) 511-280 (62) 525-020 ugyelet.makork@csongrad.police.hu

Részletesebben

A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai

A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai Tisztelt Ügyfelünk! A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet (a továbbiakban: Társaság) munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt a

Részletesebben

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK HATÁLYOS: 2012. JÚNIUS 10. NAPJÁTÓL CIB Bankkártyák KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE 1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK 1.1. típusok típusa k fedezetéül szolgáló Bankszámla

Részletesebben

A Szuper Használtruha Kereskedés Általános Szerződési és Felhasználási feltételei

A Szuper Használtruha Kereskedés Általános Szerződési és Felhasználási feltételei A Szuper Használtruha Kereskedés Általános Szerződési és Felhasználási feltételei 1. Általános rendelkezés Kérjük amennyiben vásárlója, kíván lenni az általunk forgalmazott termékeknek, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Barangolás. Keresés. Regisztráció

Barangolás. Keresés. Regisztráció Barangolás Áruházunkban tetszés szerint barangolhat, személyazonossága felfedése nélkül is megismerkedhet termékeinkkel, árainkkal; regisztrációs kényszer nélkül tájékozódhat a részletekről. Termékeinket

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Állami támogatás mellett nyújtott kiegészítı kamattámogatásos hitelek

LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Állami támogatás mellett nyújtott kiegészítı kamattámogatásos hitelek Érvényes: 2010. december 1-tıl visszavonásig Állami támogatás mellett nyújtott kiegészítı támogatásos hitelek Megnevezés es Kamattámogatás Ügyfél által fizetendı mutató (THM) jutalék 3 Elı-, végtörlesztés

Részletesebben

ÁSZF, Jogi Nyilatkozat

ÁSZF, Jogi Nyilatkozat ÁSZF, Jogi Nyilatkozat ÁSZF Az adásvételi szerződés a www.almachips.hu weboldalon felkínált árut megrendelő vevő és az internetes áruház üzemeltetője a NASI-PACK Kft., 6440 Jánoshalma, Deák Ferenc u. 45.,

Részletesebben

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Műszaki előfeltételek

Műszaki előfeltételek Műszaki előfeltételek 1. Böngésző proxy beállítás A T-Mobile HotSpot szolgáltatás igénybe vételéhez böngészőprogramban ki kell kapcsolni a proxy beállításokat. Ehhez Internet Explorer esetén a Tools/Internet

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Hajdú-Bihar Megyei Rendır-fıkapitányság Hajdúnánás Rendırkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM Tel.: 32/53-20 Fax.: 32/53-21 e-mail: hraskoj@hajdu.police.hu

Részletesebben

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó!

ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! - 1 - ELBÍR HÍRLEVÉL Tisztelt Olvasó! A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. január havi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság

Részletesebben

NHB Növekedési Hitel Bank. Bankkártya Hirdetmény

NHB Növekedési Hitel Bank. Bankkártya Hirdetmény NHB Növekedési Hitel Bank Bankkártya Hirdetmény Hatályos: 2016. december 13. 1 Tartalom 1. MASTERCARD LAKOSSÁGI ELEKTRONIKUS BETÉTI BANKKÁRTYA KONDÍCIÓK... 3 1.1. BANKKÁRTYA IGÉNYLÉS FELTÉTELEI... 3 1.2.

Részletesebben

Bűnmegelőzési tanácsok. A trükkös lopások megelőzése

Bűnmegelőzési tanácsok. A trükkös lopások megelőzése Bűnmegelőzési tanácsok A trükkös lopások megelőzése Vannak bűnelkövetők, akik kihasználják azt, hogy az idősek jóindulatúak, segítőkészek, a figyelmüket könnyen el lehet terelni, és közülük sokan egyedül

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS ESETÉBEN

TÁJÉKOZTATÓ A SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS ESETÉBEN TÁJÉKOZTATÓ A SZÉCHENYI PIHENŐ KÁRTYA ELFOGADÁSÁRÓL ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS ESETÉBEN Szolgáltató cégnév: Klub Rekreáció Kft. SZÉP kártya alszámla ( zseb ) neve, amelyet be tudunk fogadni szolgáltatásunk

Részletesebben

Gulyás Emese. Nem látják át, és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok 1. 2010. május

Gulyás Emese. Nem látják át, és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok 1. 2010. május Gulyás Emese Nem látják át, és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok 1 2010. május A közvélemény-kutatás a Tudatos Vásárlók Egyesülete, az Új Magyarország Fejlesztési Terv

Részletesebben

JEUNESSE HÁTTÉRIRODA FUNKCIÓI, MŰKÖDÉSE 7. WALLET

JEUNESSE HÁTTÉRIRODA FUNKCIÓI, MŰKÖDÉSE 7. WALLET JEUNESSE HÁTTÉRIRODA FUNKCIÓI, MŰKÖDÉSE 7. WALLET A Wallet a Te a elektronikus pénztárcád, ide érkezik be a cégtől a jutalékod. A Walletodat a regisztráció után aktiválnod kell, ezt az első bejelentkezéskor

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

Idősek bűn-és baleset-megelőzési akadémiája: előadás sorozat idősek és idősekkel foglalkozó szakemberek számára

Idősek bűn-és baleset-megelőzési akadémiája: előadás sorozat idősek és idősekkel foglalkozó szakemberek számára Idősek bűn-és baleset-megelőzési akadémiája: előadás sorozat idősek és idősekkel foglalkozó szakemberek számára 2018. szeptember 3-tól a KEM Rendőr-főkapitányság a KEM Kormányhivatallal és a KEM Baleset-megelőzési

Részletesebben

A Football Mania Online Webshop Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) (hatályos: 2014.02.24.-től)

A Football Mania Online Webshop Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) (hatályos: 2014.02.24.-től) A Football Mania Online Webshop Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) (hatályos: 2014.02.24.-től) 1. A Webshop szerződés alanyai 1.1 Szolgáltató: A Football Mania Online Webshop (továbbiakban Webshop)

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 1. tavaszi nagykatalógus (LED értékcsomag) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében, illetve

Részletesebben

gyermekei Gondoljon jövőjére!

gyermekei Gondoljon jövőjére! Gondoljon gyermekei jövőjére! Szeretné megalapozni gyermekei jövőjét? Olvassa el tájékoztatónkat, hogy megtudja, hogyan gondoskodhat anyagi biztonságukról! BEFEKTETÉSEK 29 Milyen kérdésekben segít ez a

Részletesebben

MAGYAR POSTA ZRT. Az e-kereskedelem logisz/kai partnere

MAGYAR POSTA ZRT. Az e-kereskedelem logisz/kai partnere MAGYAR POSTA ZRT. Az e-kereskedelem logisz/kai partnere 1 Mivel készültünk a mai napra? 2 Fogyasztói magatartás A mai fogyasztók már nem járnak vásárolni, hanem mindig és mindenhol vásárolnak. Forrás:

Részletesebben

AKCIÓ! Szentkirályi 1,5 L ásványvíz. Bruttó 109 Ft! Szentkirályi - Emese 1,5 L ásványvíz. Bruttó 75 Ft! Theodora 1,5 L ásványvíz. Bruttó 79 Ft!

AKCIÓ! Szentkirályi 1,5 L ásványvíz. Bruttó 109 Ft! Szentkirályi - Emese 1,5 L ásványvíz. Bruttó 75 Ft! Theodora 1,5 L ásványvíz. Bruttó 79 Ft! AKCIÓ! Szentkirályi 1,5 L ásványvíz Bruttó 109 Ft! Szentkirályi - Emese 1,5 L ásványvíz Bruttó 75 Ft! Theodora 1,5 L ásványvíz Bruttó 79 Ft! 1 / 7 Minimális rendelhető mennyiség 15 zsugor,azaz 90 palack,

Részletesebben

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról

LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (XII. 19.) rendelete A falugondnoki szolgálatról Lovas Község Önkormányzati képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990.

Részletesebben

Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel.

Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel. 1 Hásságy Község Önkormányzatának 9/2004.(XII.13.) rendelete a falugondnoki szolgálatról (egységes szerkezetben a 14/2006. XII.18. rendelettel. ) Hásságy Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi

Részletesebben

Elektronikus fizetés megvalósítása

Elektronikus fizetés megvalósítása Elektronikus fizetés megvalósítása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 1 MIRİL LESZ SZÓ A projekt környezete, célcsoportjai,

Részletesebben

PRESZTÍZS. Pintér Zsuzsanna

PRESZTÍZS. Pintér Zsuzsanna PRESZTÍZS Pintér Zsuzsanna Miért pont a PRESZTÍZS? Az ügyfelek igényei szerint BIZTONSÁG Aviva: nagy és tapasztalt világcég Független vagyonkezelés Garantált eszközalap: Profitır Rugalmasan alakítható

Részletesebben

ONLINE VÁSÁRLÓ PERSZÓNÁK szeptember 25

ONLINE VÁSÁRLÓ PERSZÓNÁK szeptember 25 ONLINE VÁSÁRLÓ PERSZÓNÁK 1 2017. szeptember 25 ONLINE VÁSÁRLÁS SZÁMOKBAN hetente többször 3% Vásárolt az interneten az elmúlt egy évben* Online vásárláshoz használt eszköz havonta egy vagy néhány alkalommal

Részletesebben