EVS Reflect and Act! Élménybeszámoló egy lengyelországi szemináriumról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EVS Reflect and Act! Élménybeszámoló egy lengyelországi szemináriumról"

Átírás

1 2015. március 11. Április 30: a következő EVS pályázati határidő Az Erasmus+ Európai Önkéntes Szolgálat programjának következő pályázati határideje április 30-a? Kinek szól és mit jelent a pályázati határidő? Mire érdemes odafigyelni? Mit tehet az, aki lecsúszik a határidőről? EVS tájékoztató napok márciusban Az Erasmus+ program Európai Önkéntes Szolgálat alprogramjáról személyesen szerezhetsz információkat a Fiatalok a Vidékért Egyesület, mint EVS küldő szervezet által tartott tájékoztatón. EVS koordinátoraink február folyamán 3 alkalommal tartanak kiscsoportos tájékoztatót a programról, ahol a résztvevők feltehetik kérdéseiket. Az önéletrajz készítésről röviden Az EVS önkéntesek fogadó oldali kiválasztása során az önéletrajz és a motivációs levél a két legismertebb dokumentum. Az önéletrajzot közvetlenül a fogadó szervezetek számára küldött érdeklődő levélhez érdemes csatolni. Motivációs levelet azonban csak azoknak a szervezeteknek érdemes küldeni, akik korábban már jelezték együttműködési szándékukat és nyitottak önkéntesek fogadására. Videók az EVS önkéntesek biztosításáról A Hang-Kép Alapítvány önkénteseivel közösen készített egy videó sorozatot, amelyben lépésről lépésre bemutatják, hogyan is igényelhetik vissza az EVS önkéntesek a biztosítótól a projekt alatt felmerült egészségügyi ellátásaikhoz kapcsolódó költségeiket. EVS Reflect and Act! Élménybeszámoló egy lengyelországi szemináriumról EVS - Reflect and Act! (Seminar for supporting EVS coordinators in building quality and accessibility in their projects) címmel EVS szemináriumot rendezett az Erasmus+ program lengyel, cseh, szlovák és magyar nemzeti irodája március 3-7. között. Finnországba sürgősen magyar önkéntest keresünk

2 A projekt már támogatást kapott az Erasmus+ programtól. A partnerségben a Fiatalok a Vidékért Egyesület a küldő szervezet. Az önkéntesség májusban indul, ezért sürgősen önkénteseket keresünk. Mutasd meg magad! A hírlevél a Nemzeti Együttműködési Alap pénzügyi támogatásával jelenik meg. Ez a hírlevél a Fiatalok a Vidékért Egyesület nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem felelős az abban foglalt tartalomért. Április 30: a következő EVS pályázati határidő Az Erasmus+ programban évente 3 pályázati határidő van az Európai Önkéntes Szolgálat programban pályázók számára. Idén ezek: február 4., április 30. és október 1. Kinek szólnak, kire vonatkoznak ezek a határidők? Elsősorban az önkénteseket küldő és fogadó, illetve EVS koordináló szervezetek számára. Ezek azok a szervezetek, melyek akkreditálva vannak a programban való részvételre. Ők találhatók meg a hivatalos EVS adatbázisban, és ennél fogva csak ezek a szervezetek jogosultak arra, hogy pályázatot nyújtsanak be az Erasmus+ programhoz. A szervezeteket tartalmazó adatbázis itt található meg: Az Erasmus+ pályázat célja, hogy az EVS projektet megvalósító szervezetek anyagi támogatáshoz jussanak az Európai Bizottság költségvetéséből. A pályázati határidő elmulasztása a szervezetek számára súlyos következményekkel is járhat: ha lekésik az aktuális határidőt, akkor már csak a következő határidőre nyújthatnak be pályázatot, ez pedig a projekt megvalósításának időbeli csúszását okozza. Azok az EVS szervezetek, amelyek pályázatot terveznek benyújtani a soron következő pályázati határidőre aktívan keresnek önkénteseket a pályázat határidő előtti időszakban. Ez nagyjából 1-2 hónapos időtartamot ölel fel. Tehát minden pályázati határidő előtt 1-2 hónappal megélénkül az önkéntesek iránti igény és napvilágot látnak az önkénteseket toborzó hirdetések. A pályázati határidő után egy csendesebb, nyugodtabb időszak következi, már ami az önkéntesek toborzását illeti.

3 Az önkéntesek, illetve a projekteket kereső fiatalok számára mindenképpen az tűnik a leghatékonyabb megoldásnak, ha bemutatkozó dokumentumaikkal ebben a csendesebb időszakban elkészülnek és készen állnak a startra. Mindezek alapján a február hónap egy ilyen csendesebb időszak, érdemes tehát a hónap folyamán elkészíteni az önéletrajzokat és böngészni az EVS adatbázist. Március elejétől ismét várható az önkénteseket kereső EVS hirdetése megsokszorozódása. Aki erre az időszakra kész bemutatkozó dokumentációval rendelkezik, nagyon sikeres rajtot vehet a fogadó szervezetek felkutatását illetően. Egy önkéntes-jelölt fiatal soha nem csúszhat le az Erasmus+ pályázati határidőről, mivel ezek a határidők nem a résztvevőknek, hanem a szervezeteknek szólnak. Egyre több szervezet pályázik Erasmus+ forrásokért úgy, hogy a pályázatában nem jelöli meg az önkéntes személyét, tehát a pályázat benyújtását nem előzi meg az önkéntes kiválasztása. Ilyen esetekben a toborzás és kiválasztás az Erasmus+ pályázat elbírálását követően, jellemzően az önkéntes szolgálat megkezdése előtti egy-két hónapban történik. Az önkéntesek toborzásának és kiválasztásának rendszere tehát átalakulóban van. Amíg az előző 15 évben egyértelmű kiválasztási csúcsok jellemezték a pályázati határidők előtti időszakot, addig mára úgy változott meg a rendszer, hogy egyre több EVS felhívással lehet találkozni, mely már az Erasmus+ támogatás elnyerése után lát napvilágot, ezzel széthúzva az időbeli csúcsokat, időben egyenletesebbé téve a jelentkezési lehetőségeket. Érdemes tehát folyamatosan nyomon követni az EVS hirdetéseket tartalmazó on-line felületeket, köztük a FIVE EVS Facebook oldalát: EVS tájékoztató napok márciusban Az Erasmus+ program Európai Önkéntes Szolgálat alprogramjáról személyesen szerezhetsz információkat a Fiatalok a Vidékért Egyesület, mint EVS küldő szervezet által tartott tájékoztatón. Az Európai Önkéntes Szolgálat folyamatát lépésről lépésre áttekintjük a tájékoztatón. A résztvevők pontos képet kapnak arról, hogy mit és hogyan kell teljesíteniük annak érdekében, hogy fogadó szervezetet találjanak és kiválasztásra kerüljenek egy fogadó szervezet által. Az általunk ajánlott önéletrajz formátummal résztvevőink versenyképessé válnak az önkéntes helyekért folytatott európai versenyben. Segédleteket készítettünk, melyek lépésről lépésre vezetik a jelentkezők, hogy fogadó szervezetre találjanak. Az alábbi linken regisztrálhatod magad valamelyik EVS tájékoztató találkozónkra: Amennyiben még nem töltöttél ki EVS jelentkezési lapot, és ennek hiányában jelentkezel a tájékoztató napra a Doodle.com oldalon keresztül, nem láthatjuk elérhetőségeid, ezért nem tudunk értesíteni abban az esetben, ha váratlan okból a tájékoztató alkalom elmarad. EVS jelentkezési lapot ide kattintva tölthetsz ki:

4 form A meghirdetett tájékoztatók március 13-án, 19-én és 25-én egyaránt 15 órakor kezdődnek. Egy-egy alkalom nagyjából 2 órát vesz igénybe. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A helyszín mindhárom alkalommal: Budapest, Nyugati tér, Alexandra könyvesház. Találkozó a meghirdetett időpontban a földszinti bejárat előtt, majd ezt követően az első emeleti kávézóban tartjuk a tájékoztatót. Az önéletrajz készítésről röviden Ha nincs túl sok időd, akkor létezik az önéletrajz készítésének egy nagyon egyszerű formája, melyet az alábbiakban ismertetünk. Az önéletrajz mindig legyen rendezett, könnyen áttekinthető, de egyben figyelemfelkeltő is. Ez utóbbi ez egyszerű, de szép, viszont nem túl giccses dizájnnal és néhány fotó szövegközi elhelyezésével érhetjük el. Az önéletrajz műfaját tekintve tisztán a tényekre összepontosítson. A célnak megfelelő önéletrajzot úgy tudsz készíteni, ha tisztában vagy azzal, milyen témában tervezed az önkéntességet (pl. természetvédelem, sport, idősek gondozása, kultúra stb.). Az önéletrajz minden egyes pontjánál (leszámítva a személyes adatokat) mutasd ki az összefüggést az általad választott témával. Az önéletrajz néhány állandó fejezetre tagolható, melyek az alábbiak: személyes adatok és elérhetőségek a megpályázott pozícióhoz való viszony munkatapasztalatok tanulmányok nyelvtudás kompetenciák A személyes adatoknál az alábbiakra ügyelj: A neved lehetőleg így add meg: VEZETÉKNÉV Keresztnév. Ebben a formában felírva teljesen mindegy a sorrend, mert a csupa nagybetű jelzi a vezetékneved. Születési dátum (a hely megadása nem szükséges) Cím: Ország, utca és házszám, irányítószám, város Az elérhetőségeknél az alábbiakra figyelj: A telefonszám mindig az országkód megadásával kezdődik (+36) és sose tartalmazzon zárójeleket, perjeleket. Így lesz egyértelmű a hívószám. Az cím egyszerű, add meg. A skype ID megadása célszerű, mert vélhetően skype interjúra kerül majd a sor a kiválasztás későbbi szakaszában. Mindig csak egy telefonszámot és címed adj meg. A megpályázott pozícióhoz való viszonyod: lehetőleg írd le szó szerint, hogy EVS önkéntes szeretnél lenni.

5 Add meg, hogy mennyi időre szeretnél önkéntes lenni. Jobban jársz, ha intervallumot írsz: pl hónapra. Add meg azt az időintervallumot, amikor el tudod kezdeni az önkéntes szolgálatot pl. május és szeptember közötti kezdéssel. Munkatapasztalatok Lehetőleg ne adj meg 3 évnél régebbi munkatapasztalatot, kivéve akkor, ha nincs más lehetőséged Legfeljebb 3-4 munkatapasztalat megadása bőven elegendő. Lehetőleg olyan munkatapasztalatokat adj meg, melyek valamilyen módon kapcsolódnak az önkéntességed témájához. A kapcsolódást mindig neked kell kimutatni. Ez lehet akár egy cérnaszálon függő kapcsolódás is. Csak a tényeket írd le: mikor és mennyi időre, milyen cégnél, szevezetnél szereztél munkatapasztalatot, mit csináltál konkrétan és annak mi köze a választott EVS témádhoz. Tanulmányok Csak a legmagasabb tanulmányaid ismertesd. Kivételt képez ez alól a szakmai képzés. Pl. MA hallgató vagy, de előtt két BA-t végeztél, akkor add meg mindkét BA-t és az MA képzést is ismertesd. Törekedj a lényegre: mikor, hol és mit tanultál. Nyelvtudás Először az anyanyelved add meg. Mindig a magasabb nyelvtudástól haladj az alacsonyabb szinten beszélt nyelvek felé. A nyelvtudás ismertetésénél ne támaszkodj a nyelvvizsgák felsorolására. A nyelvtudásod bemutatása kizárólag a jelenlegi tudásszinted önmagad által történő értékelése alapján történjen. Kompetenciák Szociális kompetenciák Itt érdemes a korábbi önkéntes tapasztalatokat ismertetni. Még szerencsésebb, ha ezek közül egy-kettő kapcsolatban van az EVS témáddal. A már megszokott módon törekedj a tények felsorakoztatására: milyen szervezetnél, mikor, mit dolgoztál. Nagyon fontos annak ismertetése is egy mondatban, hogy miért. Művészeti kompetenciák és kézügyesség Minden ami kultúrával, művészettel, kézügyességgel összefügg, még a furógép, a meszelő, a kalapács használata is ide számít, csakúgy, mint a hangszeres tudás, éneklés, festés, faragás, kézműveskedés. Szintén törekedj a tények ismertetésére, de leírhatod, ha voltak már sikereid, elismerésben részesültél valamikor, vagy mondjuk felléptél bármilyen létszámú közösség előtt. Szervezési kompetenciák Mindenki szervezett már életében valamit, ha mást nem akkor egy kirándulást a barátokkal. Írj részleteket egy-két olyan eseményről, amikor szervezőként voltál jelen, és fogalmazd meg azokat a tevékenységeket, amelyeket konkrétan végeztél.

6 Számítógépes kompetenciák Nagyon egyszerű: sorold fel azokat az offline, online és közösségi média szoftvereket, amelyek kezeléséhez értesz. Érdeklődési kör és hobbik Szinte minden ide tartozik, amit szívesen csinálsz, és az önéletrajz előző fejezeteiben nem volt még róla szó. Az önéletrajzod színesítheted néhány fotóval. A személyes adatoknál, a neved mellett szerepeljen egy rólad készült mosolygós portré. Lehetőleg legyen hétköznapi, és kerüld a hivatalos fotókat. A hétköznapi azt jelenti itt, hogy hétköznapi mosoly, hétköznapi haj és öltözet, tehát mutasd a hétköznapi arcot. A kompetenciák fejezetet színesítheted néhány rólad készült fotóval, ami éppen egy-egy szóban forgó tevékenység végzése közben ábrázol téged. Az önéletrajz és motivációs levél készítésről további leírásokat találsz itt: Videók az EVS önkéntesek biztosításáról A Hang-Kép Alapítvány önkénteseivel közösen készített egy videó sorozatot, amelyben lépésről lépésre bemutatják, hogyan is igényelhetik vissza az EVS önkéntesek a biztosítótól a projekt alatt felmerült egészségügyi ellátásaikhoz kapcsolódó költségeiket. A sorozat tartalma: fogorvos, szemész, orvos, kórház vészhelyzetben, tervezett kórházi ellátás, önkéntes AXA regisztrációja (szervezeteknek). Hisszük, hogy mindannyiunk munkáját megkönnyítik ezek a rövid videók. EVS Reflect and Act! Élménybeszámoló egy lengyelországi szemináriumról A szlovák, cseh, magyar és lengyel nemzeti irodák közös szervezésben megrendezett képzésen a szervező országok és a kaukázusi régió EVS koordinátorai vehettek részt. A tréning célja, hogy lehetőséget nyújtson tapasztalattal rendelkező illetve kezdő EVS koordinátorok számára, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat, illetve megismerjék egymás szervezeteit és a további együttműködéseket, partnerségeket megalapozó kapcsolatot alakítsanak ki egymással.

7 A részt vevők fejleszthették szakmai, illetve személyes kompetenciáikat, és tájékozódhattak a nemzeti irodák képviselői segítségével az ERASMUS+ program ifjúsági fejezetei által nyújtott lehetőségekről, gyakorlati tanácsokat kaphattak projektjeik megvalósításához. A trénerek különböző témákban szerveztek műhelyfoglalkozásokat: kiégés megelőzése, kommunikáció, konfliktuskezelés, DEOR tevékenységek és módszerek, jó gyakorlatok bemutatása-átvétele, pályázatírás lépésről lépésre, mentor-koordinátor együttműködés, önkéntesek motiválása-motiváció fenntartása, az EVS önkéntesek elhelyezkedési esélyeinek változása és ezzel összefüggésben a tanulás fogalmának új megközelítésmódjai. A magyarországi résztvevők aktívan bekapcsolódtak a tevékenységekbe, számos új ötlettel, jó gyakorlattal lettek gazdagabbak, nem csak nemzetközi kapcsolatot építettek ki, hanem a találkozó fontos hozadéka a magyarországi szervezetek egymás közötti kapcsolatépítése, a koordinátorok személyes megismerése. A tréning résztvevői számára a képzők létrehoztak egy zárt Facebook csoportot, melyen keresztül a csoport tagjai továbbra is tarthatják egymással a kapcsolatot, megoszthatják egymással tapasztalataikat, véleményüket, információikat, letölthetik a szemináriumon bemutatott és használt támogató anyagokat. A magyar résztvevők értékesnek találták a szemináriumon kapott DEOR ötleteket, az önkéntesek és toborzása során kapott tippeket. A Kaukázus országaiból érkezett résztvevők megismerése által szélesedett látókörünk és szemléletmódunk. A képzési program szüneteiben, pihenőiben a magyar résztvevők folyamatosan megosztották egymással Erasmus+ gyakorlati tapasztalataikat, tanácsokat adtak egymás számára azokon a területeken, melyek tekintetében széleskörű tapasztalattal rendelkeznek. A tréning során szerzett tapasztalatokat, ismereteket, jó gyakorlatokat, szemléletmódot a hazatérést követően intézményi szinten megbeszéléseken osztjuk meg a munkatársakkal, lokális partnereinkkel és önkénteseinkkel. A résztvevők a szeminárium beszámolóját megosztották a szélesebb hazai szakmai közönséggel honlapjaikon, Facebook oldalukon is. A szemináriumon Magyarországot a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület, a Wexedu Alapítvány, a Harmónia Szabadidő és Kulturális Közhasznú Egyesület, a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület, az EUFA Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület, a Menedékház Alapítvány, a HUMAN-NET Alapítvány és a Fiatalok a Vidékért Egyesület képviselték. Finnországba sürgősen magyar önkéntest keresünk A projekt fő témája a fenntartható ökológiai gazdálkodás és vidéki élet Finnországban. A helyszín egy dél-finnországi biodinamikus gazdaság és annak közössége. Az önkéntesek megismerhetik az öko gazdálkodáson alapuló életstílust és saját életükre vonatkoztatva is válaszokat kaphatnak kérdéseikre. A fiatalok többek között öko épületek építésében és gazdálkodásban vesznek részt a fogadó közösség tagjaként, ezért a döntéshozatali folyamatokban is szerepük lesz. A projekt egyik fő témája éppen az, hogy az önkéntesek a barátságos és befogadó helyi közösség részét képezzék. Az önkéntesek számára tervezett tevékenységek a projektben - ökológiai gazdálkodással kapcsolatos feladatok

8 - öko épületek építése - egyszerűbb háztartási munkákban való segítség, mint pl. takarítás, bevásárlás - bio budik építésében való részvétel - állatgondozás a farmon - helyben megtermelt élelmiszerek feldolgozása a konyhában - a közösségi eseményeken való aktív részvétel - gyerekekkel való foglalkozások - és egyéb újabb ötletek és lehetőségek felvetése a fogadó közösség számára További fontos részletek: - Finnországban május és október között -5 és +30 C fok között alakul a hőmérséklet. - A projekt legtöbb tevékenysége a szabadban zajlik, kivéve akkor, ha esik az eső, vagy különösen hideg van. - Az önkénteseknek készen kell állnia arra, hogy időnként 60 fős közösség számára főzzenek (a fogadó közösség tagjának segítségével) - a szállás egyszerű, és mind a 6 önkéntes egy nagy közös térben alszik. A helyiség néhány bútor által kisebb zugokra oszlik, ami némi privát szférát képez. - A fogadó közösség kb. 40 főből áll. - A farm 2 km-re található a 4400 fős Vesilahti városkától, valamint 30 km távolságra a fős Tempere várostól. A projekt fontos részét képezi hátrányos fiatalok fogadása, ezért a kiválasztás során előnyben részesülnek azok a jelentkezők, akik gazdasági vagy szociális vagy földrajzi értelemben hátrányos helyzetűnek számítanak. A hátrányos helyzetet meghatározó kategóriák leírása a jelentkezés folyamatánál (alább), az 1. pontban megadott linken található kérdőívben olvasható. Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik megbízható, legalább középszintű élő angol nyelvtudással rendelkeznek. Az EVS projektekre többségében lányok szoktak jelentkezni. A projektben fogadott 6 önkéntes tekintetében nagyon fontos a nemek közti azonos arány, ezért a kiválasztás során a fiúk nagyobb eséllyel indulnak, azonban lány jelentkező kiválasztása sem kizárt. A szervezet honlapja itt érhető el: A fogadó szervezet korábbi önkénteseinek blogját itt érheted el: Az EVS projekt küldő szervezete a Fiatalok a Vidékért Egyesület. A finn fogadó szervezet korábban benyújtott Erasmus+ pályázata elbírálás alatt van. A pályázati eredmény várható időpontja április folyamán. Ezzel párhuzamosan zajlik az önkéntesek kiválasztása is a projektre. Az önkéntesség kezdete: május 11.

9 Az önkéntesség időtartama 6 hónap. A fogadó szervezet 6 önkéntest fogad egyszerre. A csoport életkor, kulturális háttér és a nemek aránya értelmében diverzifikált. Ennek célja az, hogy a résztvevők megismerjék egymás véleményét és aspektusait a projekt témájában. Ez jelentősen hozzájárul személyes fejlődésükhöz, interkulturális tapasztalataik szélesítéséhez. A csapatban egy magyar önkéntes számára van hely. Az önkéntesség kezdő időpontja és egyben időtartama a finn vegetációs időszakhoz kötődik, ezért módosítására nincs lehetőség. A projekt egyik elvárása, hogy az önkéntesség alatt és azt követően a résztvevők a projektben szerzett tapasztalataikat megosszák saját közösségükkel és terjesszék az ökogazdálkodás fontosságát. A jelentkezőktől önéletrajzot, motivációs levelet és fényképet vagy egy kreatív fényképes bemutatkozó dokumentációt várunk. Az önkéntesek kiválasztása során a jelentkezők személyes motivációit és az új szemléletmódra való nyitottságot és tanulási szándékot és konkrét tanulási célokat tartjuk legfontosabb szempontnak. Jelentkezési határidő: március 20. A jelentkezés folyamata: 1. A Fiatalok a Vidékért Egyesület általános EVS jelentkezési lapjának (on-line elérhető) kitöltése: form 2. Angol nyelvű önéletrajz néhány fotóval rólad. 3. Angol nyelvű, a projekt konkrét tartalma és célkitűzései alapján megfogalmazott motivációs levél. Amennyiben ezekkel kapcsolatban bármilyen kérdésed van, írj t EVS koordinátorunknak a mokos.bela@fve.hu címre. A jelentkezők pályázatait a küldő szervezet továbbítja a finn fogadó szervezet számára. Ezt követően a benyújtott bemutatkozó dokumentációk alapján a fogadó szervezet előszűrést végez a jelentkezők közül. A kiválasztás végső fordulójába kerülő jelentkezőkkel ezt követően Skype interjút folytatnak. Ha ez a projekt vagy az EVS program általában érdekel, szeretnél a jövőben önkéntes lenni, akkor vegyél részt személyesen EVS tájékoztató napunkon. Az időpontokról érdeklődj honlapunkon: részvételi szándékod jelezd az evs@fve.hu címen. Az Erasmus+ program keretében működő Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) szabályait és folyamatát könnyen átláthatóvá tesszük számodra a kétórás kiscsoportos tájékoztatón, ahol

10 választ kapsz egyéni kérdéseidre is. A személyes ismeretség a további közös munkánk alapját képezi. Amennyiben az EVS programról alapvető részleteket szeretnél megtudni, látogass el honlapunkra: Az Európai Önkéntes Szolgálat az Erasmus+ Program keretében valósul meg az Európai Unió pénzügyi támogatásával. A hirdetés tartalma kizárólag a Fiatalok a Vidékért Egyesület felelőssége, és az Európai Bizottság nem felelős az abban megjelent információkért. Changing lives. Opening minds.

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

HÁLÓZAT. Nemzetközi mobilitási információk fiataloknak

HÁLÓZAT. Nemzetközi mobilitási információk fiataloknak HÁLÓZAT Nemzetközi mobilitási információk fiataloknak Az Eurodesk Európa 34 országában van jelen. 33 hazai partnerszervezet: helyi és regionális civil szervezetek, közintézmények, ifjúsági irodák, közösségi

Részletesebben

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 Fiatalok Lendületben Program Időtartam: 2007-2013 Célja: Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási közegben a fiatalok aktív polgári részvételének elősegítése

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő

Részletesebben

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet 2. Számú Melléklet Pályázati adatlap A sikeres pályázat érdekében minél részletesebben töltsd ki az adatlapot. A megadott információkkal minél precízebben próbáld megfogalmazni gondolataidat, szándékodat.

Részletesebben

Erasmus+ IT4ALL A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nél

Erasmus+ IT4ALL A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nél Erasmus+ IT4ALL A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nél TARTALOMJEGYZÉK A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nélError! Bookmark not defined. TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. Roma fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek szóló képzés levezetése

KÉPZŐI FELHÍVÁS. Roma fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek szóló képzés levezetése KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy Roma fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek szóló képzés levezetése Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és a Konszenzus Alapítvány Budapesti Szervezete Határidő 2013. február

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A humánerőforrás gazdálkodás több területén magas szintű, korszerű és komplex szolgáltatás nyújtását célul kitűző KORMÁNYZATI SZEMÉLYÜGYI SZOLGÁLTATÓ ÉS KÖZIGAZGATÁSI KÉPZÉSI KÖZPONT

Részletesebben

TESTVÉRVÁROS-PROGRAM ÚTMUTATÓ KONFERENCIÁK ÉS SZEMINÁRIUMOK

TESTVÉRVÁROS-PROGRAM ÚTMUTATÓ KONFERENCIÁK ÉS SZEMINÁRIUMOK TESTVÉRVÁROS-PROGRAM ÚTMUTATÓ 2004 KONFERENCIÁK ÉS SZEMINÁRIUMOK 1. Mit jelent a tematikus konferencia és a training szeminárium? 2. Ki szervezhet konferenciákat és szemináriumokat? 3. Ki pályázhat? 4.

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu

KÉPZİI FELHÍVÁS. Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35. Tel.: +36 (1) 237-6700 Fax: +36 (1) 237-6760 www.yia.hu www.eurodesk.hu KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Megérkezés utáni képzés (4 alkalom) Félidıs értékelı találkozó (4 alkalom) (6 hónapnál hosszabb önkéntes szolgálat esetében) Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és a Konszenzus

Részletesebben

Ajánlások. az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához

Ajánlások. az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához Ajánlások az 50 év feletti potenciális önkénteseket célzó általános képzések kidolgozásához Ways to enhance active aging through volunteering WEActiveVol Erasmus+ Strategic Partnership 2016-1-PL01-KA204-026166

Részletesebben

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV

ISMERED HIDD EL, JELENKEZZ MÉG MA, SCINDIKÁTORA ÉS LEGYÉL TE AZ ÉV ISMERED azt az érzést, amikor elmész egy társaságban, és SENKI NEM ÉRTI, mit tanulsz, és mivel foglalkozol www.scindikator.hu HIDD EL, át tudjuk érezni! Éppen ezért folytatja idén is a Nők a Tudományban

Részletesebben

Út a sikeres pályázathoz. Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek

Út a sikeres pályázathoz. Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek Út a sikeres pályázathoz Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek Korábbi tapasztalatok, motivációk Korábban részt vettünk egy Erasmus+ projektben, mint partnerintézmény, ami nagyon sikeres volt Meglévő

Részletesebben

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, a Finn Köztársaság Oktatási Minisztériuma,

Részletesebben

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés...

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés... Online pályázás lépésről lépésre Tartalom Regisztráció... 2 Önéletrajzi adatok... 2 Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3 Pályázat elkészítése... 4 A részképzés... 4 B posztgraduális

Részletesebben

Országos Egészségfejlesztési Intézet

Országos Egészségfejlesztési Intézet Országos Egészségfejlesztési Intézet (Budapest, Nagyvárad tér 2.) pályázatot hirdet egészségfejlesztő konzulens munkakör betöltésére Munkakör pontos megnevezése: egészségfejlesztő konzulens Főbb feladatai:

Részletesebben

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Sok éves vállalkozói vagy vállalkozásokat segítő tapasztalattal rendelkezik? Szívesen használná tudását, tapasztalatát mélyszegénységben élő közösségek segítésére?

Részletesebben

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN

INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG ÖNKÉNTES MUNKÁBAN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA Napjainkban egyre nagyobb társadalmi értéket képvisel az önkéntes munka. A mai fiatalok már középiskolai tanulmányaik során a tanterv részeként

Részletesebben

FELHÍVÁS PÁLYÁZATI ÉRTÉKELŐ SZAKEMBEREK RÉSZÉRE

FELHÍVÁS PÁLYÁZATI ÉRTÉKELŐ SZAKEMBEREK RÉSZÉRE FELHÍVÁS PÁLYÁZATI ÉRTÉKELŐ SZAKEMBEREK RÉSZÉRE A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a közalapítvány által kezelt pályázatok bírálatában való részvételre köznevelés, felsőoktatás, felnőtt tanulás,

Részletesebben

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat

Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Pályázati felhívás Tudósítás a jövőről TEDx Danubia Cafe 2011 tudósító pályázat Legyél te is ott, ahol a jövőt megálmodják! Tudósíts egyenesen az első sorból és mutasd be a TEDx Danubia Cafe 2011-es előadásait!

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. (hirdetmény)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. (hirdetmény) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (hirdetmény) Nyírmada Város Önkormányzata mint Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet a Nyírmada szociális célú városrehabilitációja című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

EFOP VEKOP-17

EFOP VEKOP-17 EFOP-3.2.15- VEKOP-17 2017-00001 azonosítószámú A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kiemelt projekt keretében Pályázati

Részletesebben

Friss diplomások figyelem!!! Pályázati útmutató

Friss diplomások figyelem!!! Pályázati útmutató S.C. Develo Group Consulting S.R.L. CUI 322529936 office@dgroupconsulting.ro Str. Petőfi Sándor, nr. 7, etajul 2 530120 Miercurea Ciuc, Harghita Tel: 0742529926, 0752314414 Friss diplomások figyelem!!!

Részletesebben

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató EUROPASS PORTFOLIÓ Mobilitás az Európai Unióban Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató Munkavállalói mobilitás Cél: 2010-re az EU a világ legversenyképesebb régiója Eszköz: növelni kell a tanulmányi

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban

Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban Campus Mundi program - felsőoktatási intézmények nemzetköziesítésének támogatása Cél: a hazai felsőoktatási intézményekben

Részletesebben

ERASMUS Roadshow Külföldi ösztöndíjak bemutatása február 23.

ERASMUS Roadshow Külföldi ösztöndíjak bemutatása február 23. ERASMUS Roadshow Külföldi ösztöndíjak bemutatása 2016. február 23. Erasmus Plus program Az Európai Bizottság 2014-2020 közötti programja Magában foglalja a korábbi Erasmus programokat (mobilitás, közös

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018. Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018. Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére Humanitárius segítségnyújtáshoz szükséges kapacitásépítés a fogadó

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

Civilek a Fiatalokért Egyesület bemutatása

Civilek a Fiatalokért Egyesület bemutatása Tisztelt Partnereink! Egyesületünk EFOP-1.2.1-15-2016-00681 pályázattal kapcsolatban a megvalósításhoz partnereket keres, kérem engedje meg, hogy részletesebben bemutassam az egyesületünk és az említett

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázat jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?!

A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?! A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A mindennapi sikeres együttműködés és kommunikáció záloga a logisztikában az idegen nyelv?! Készítette:

Részletesebben

EURÓPA A POLGÁROKÉRT

EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 Információs nap Budapest, 2015.01.13. A program célja a polgárok ismereteinek javítása az

Részletesebben

Az önéletrajz fogalma, célja

Az önéletrajz fogalma, célja Az önéletrajz fogalma, célja Az önéletrajz (görög eredetű nemzetközi szóval autobiográfia) olyan életrajz, amelyet szerzője saját életéről ír. Az USA-ban a resume, míg az Európai Unióban a curriculum vitae

Részletesebben

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ február 23.

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ február 23. ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ 2017. február 23. ERASMUS PLUS PROGRAM Erasmus Plus program Az Európai Bizottság 2014-2020 közötti programja Magában foglalja a korábbi Erasmus programokat (mobilitás, közös képzések),

Részletesebben

ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAM

ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAM ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAM FELHÍVÁS AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM HALLGATÓI RÉSZÉRE A PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE A program célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatók számára a munkatapasztalat-szerzésre,

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Pályázat megnevezése (angol) Pályázat kódja Erasmus+ Az Európai Önkéntes Szolgálat Nagyszabású Eseményei 2017 Learning

Részletesebben

FELHÍVÁS A PALLAS ATHÉNÉ GEOPOLITIKAI ALAPÍTVÁNY MUNKAKÖREINEK BETÖLTÉSÉRE

FELHÍVÁS A PALLAS ATHÉNÉ GEOPOLITIKAI ALAPÍTVÁNY MUNKAKÖREINEK BETÖLTÉSÉRE FELHÍVÁS A PALLAS ATHÉNÉ GEOPOLITIKAI ALAPÍTVÁNY MUNKAKÖREINEK BETÖLTÉSÉRE A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány pályázatot hirdet az Alapítvány munkaszervezete személyi állományának feltöltésére. Az

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ. Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ. Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet az ÉAOP-2009. 5.1.1/D-09-2f 2011 0006 számú, Kisújszállás városközpont funkcióbővítő

Részletesebben

ISKOLAI CSOMAG DIÁKOKNAK ÉS TANÁROKNAK. Mit kínál az AFS a középiskoláknak?

ISKOLAI CSOMAG DIÁKOKNAK ÉS TANÁROKNAK. Mit kínál az AFS a középiskoláknak? ISKOLAI CSOMAG DIÁKOKNAK ÉS TANÁROKNAK Mit kínál az AFS a középiskoláknak? INTERKULTURÁLIS TANULÁS IDEGEN NYELVEN prezentáció fiatal elôadóink idegen nyelven, játékos Külföldi, feladatokon keresztül vezetik

Részletesebben

Képzettségi elvárások:

Képzettségi elvárások: Az MP Solutions Személyzeti Tanácsadó Kft. - toborzási és kiválasztási csapata bővítésére - HR gyakornokot keres. HR gyakornok Feladat és felelősségi kör: szaksajtó figyelés és piackutatási projektekben

Részletesebben

Pályázati dokumentáció. Antoni Györgyi antoni.gyorgyi@rekthiv.elte.hu

Pályázati dokumentáció. Antoni Györgyi antoni.gyorgyi@rekthiv.elte.hu Pályázati dokumentáció Antoni Györgyi antoni.gyorgyi@rekthiv.elte.hu Pályázati dokumentáció legfontosabb elemei: 1. Pályázati felhívás 2. Pályázati útmutató 3. Adatlap 4. Mellékletek A pályázati felhívás

Részletesebben

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board.

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board. Új munkatársak megtalálása és megtartása Célok Toborzással kapcsolatos célok Jelentkezők- minőség és mennyiség Time to hire rövidítése Állásajánlatok elfogadási arányának a növelése Célcsoport Szakmailag

Részletesebben

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ Március 07.

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ Március 07. ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ 2018. Március 07. ERASMUS PLUS PROGRAM Erasmus Plus program Az Európai Bizottság 2014-2020 közötti programja Magában foglalja a korábbi Erasmus programokat (mobilitás, közös képzések),

Részletesebben

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM 2007-2013 Nem-formális tanulás? Informális tanulás Formális tanulás Nem-formális tanulás 2 Fiatalok Lendületben Program számokban Elızmény: Ifjúság 2000-2006 Program Idıtartam:

Részletesebben

Tudnivalók EVS önkénteseknek. Készüljünk együtt az EVS-re 4. A motivációs levél. Írta: Mokos Béla

Tudnivalók EVS önkénteseknek. Készüljünk együtt az EVS-re 4. A motivációs levél. Írta: Mokos Béla Tudnivalók EVS önkénteseknek Készüljünk együtt az EVS-re 4. A motivációs levél Írta: Mokos Béla Ha EVS önkéntes szeretnél lenni, akkor szükséged lesz olyan bemutatkozó dokumentációra, amelyen keresztül

Részletesebben

BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL 2012. ÉV

BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL 2012. ÉV BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL 2012. ÉV VitaFutura az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvány 1139 Budapest, Teve u. 9/c 3/15. Budapest, 2013. április 24. képviselő www.vitafutura.hu * info@vitafutura.hu * Tel.:

Részletesebben

R o m a é s c i g á n y ö s z t ö n d í j J e l e n t k e z é s i l a p

R o m a é s c i g á n y ö s z t ö n d í j J e l e n t k e z é s i l a p R o m a é s c i g á n y ö s z t ö n d í j J e l e n t k e z é s i l a p 2 0 1 3-2 0 1 5 A PÁLYÁZATI ŰRLAP KITÖLTÉSE ELŐTT KÉRJÜK, FIGYELMESEN TANULMÁNYOZD ÁT A KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓT! ADATLAP A JELENTKEZŐ

Részletesebben

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 HÍRLEVÉL 2014/I. 2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 kiemelt projekt keretében az idén is indulnak térítésmentes, a továbbképzési kötelezettség

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. Pályázati felhívása (a GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. Pályázati felhívása (a GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. Pályázati felhívása (a GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) DJP Hálózat Területi Vezető munkakörre a Dél-alföldi régióban DAR Területi vezető 3 pozícióra, az alább

Részletesebben

Iskolai, óvodai partnerségek

Iskolai, óvodai partnerségek Pályázatíró szeminárium Iskolai, óvodai partnerségek Budapest. 2018.01.18. Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása (KA1) Pályázó intézményben dolgozók szakmai fejlődésének támogatása Szakmai

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

II. Hallgatói nyári egyetem (M2) - Felsőoktatási mobilitási projektek - egyéni beszámoló

II. Hallgatói nyári egyetem (M2) - Felsőoktatási mobilitási projektek - egyéni beszámoló 1 of 23 2016.06.17. 8:08 II. Hallgatói nyári egyetem (M2) - Felsőoktatási mobilitási projektek - egyéni beszámoló Kérjük, a visszautazást követő 15 napon belül küldje el az on-line kitöltött tartalmi beszámolót

Részletesebben

Innovatív Dél-Zala Helyi termékre épülő bemutató helyek, látványműhelyek kialakítása NYILATKOZAT

Innovatív Dél-Zala Helyi termékre épülő bemutató helyek, látványműhelyek kialakítása NYILATKOZAT NYILATKOZAT Alulírott (pályázó hivatalos képviselőjének neve), mint a.. (vállalkozás neve, címe, adószáma) kijelentem, hogy a Helyi termékre épülő bemutató helyek, látványműhelyek kialakítása elnevezésű

Részletesebben

EVS megoldás fiataloknak és civil szervezeteknek

EVS megoldás fiataloknak és civil szervezeteknek Ifjúságsegítő hallgatók figyelmébe! A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálata és a Civilek a Jövőért Alapítvány képzést hirdet az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben

Részletesebben

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Milton Kft. Tréning ajánló Elérhető tudás hiteles forrásból Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Bevezetés Tisztelt Ügyfelünk! Kedves Hölgyem és Uram! Belső,

Részletesebben

Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek. Groska Éva mentor

Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek. Groska Éva mentor Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek Groska Éva mentor Az önkéntes szemszögéből felmerülő szempontok 1. Milyen tevékenységeket

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet magasabb vezetői

Részletesebben

Campus Mundi ösztöndíj-tájékoztató

Campus Mundi ösztöndíj-tájékoztató Campus Mundi ösztöndíj-tájékoztató Szombath Zita, Vaprezsán Viktória Tempus Közalapítvány Szent István Egyetem 2017. november 30. Tempus Közalapítvány Államközi ösztöndíjak Kétoldalú államközi megállapodások

Részletesebben

RIVER projekt. A projekt bemutatása

RIVER projekt. A projekt bemutatása RIVER projekt A projekt bemutatása Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. (Hivatkozási szám: 517741-LLP-1-2011-1-AT-GRUNDTVIG-GMP) A kiadvány a szerző nézeteit tükrözi,

Részletesebben

ÁLLÁS HIRDETÉSI ADATLAP

ÁLLÁS HIRDETÉSI ADATLAP ÁLLÁS HIRDETÉSI ADATLAP MUNKAKÖ R ADATAI: *Munkakör/beosztás megnevezése: *Az intézmény megnevezése, ahol a munkavégzésre sor kerül: (szervezeti egység megnevezése - kar, intézmény, szak) **Munkakör betölthetőségének

Részletesebben

Mi az, hogy Chachipe (Diák)?

Mi az, hogy Chachipe (Diák)? Mi az, hogy Chachipe (Diák)? Ha 12 25 év közötti fiatal vagy, akkor a Chachipe (Diák) Neked szól! A Chachipe szó roma nyelven azt jelenti, hogy igazság és valóság, de az utóbbi években jog értelemben is

Részletesebben

MOL Gyermekgyógyító Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

MOL Gyermekgyógyító Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához MOL Gyermekgyógyító Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A MOL Gyermekgyógyító Program 2014-ben is online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák

Részletesebben

Pályázati feltételek. a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNICEF Magyar Bizottsága által kiírt,

Pályázati feltételek. a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNICEF Magyar Bizottsága által kiírt, Pályázati feltételek a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az által kiírt, az ENSZ Gyermek- és Ifjúsági Delegáltak Magyarországi Programjára Kritériumok való jelentkezéshez Mindkét korcsoport esetén: magyar

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére január 15.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére január 15. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2018. január 15. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

Tájékoztató a közösségi szolgálatról diákoknak és szülőknek. Iskolai koordinátor: Vallus Éva tanár,

Tájékoztató a közösségi szolgálatról diákoknak és szülőknek.   Iskolai koordinátor: Vallus Éva tanár, Tájékoztató a közösségi szolgálatról diákoknak és szülőknek. www.kozossegi.ofi.hu Iskolai koordinátor: Vallus Éva tanár, evavallus@gmail.com Kire vonatkozik első alkalommal a 2016. január 1-je után érettségi

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben MFP-NHI/2019 A nemzeti és helyi identitástudat erősítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLET. Pályázati lehetőségek külföldön és belföldön

EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLET. Pályázati lehetőségek külföldön és belföldön EURÓPAI SZOLIDARITÁSI TESTÜLET Pályázati lehetőségek külföldön és belföldön MI EZ? Az Európai Unió új programja tapasztalatok: EVS és Erasmus+ önkéntesség, LIFE és Európa a polgárokért program Célok: szolidaritás

Részletesebben

Felhívás. Jutalmazás:

Felhívás. Jutalmazás: Felhívás A Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és konzorciumi partnere a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) támogatásban részesült a Svájci-Magyar

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Képzési Program Somogy megyei civil szervezetek fejlesztése Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület 7477 Szenna Kossuth Lajos u. 14. Adószám: 18783236-1-14 Tartalom

Részletesebben

Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat. SZTE Állam- és Jogtudományi Kar február 4.

Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat. SZTE Állam- és Jogtudományi Kar február 4. Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 2015. február 4. Miért jó a hallgatói mobilitás? Nyelvtudás fejlesztése; Interkulturális és szakmai kapcsolatok építése

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

Hallgatói nyári egyetem (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló

Hallgatói nyári egyetem (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló LimeSurvey - Hallgatói nyári egyetem (M2) - Felsőoktatási mobilitási p... 1. oldal, összesen: 24 oldal Hallgatói nyári egyetem (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló Kérjük,

Részletesebben

START+ INFORMÁCIÓS NAP

START+ INFORMÁCIÓS NAP START+ INFORMÁCIÓS NAP CÉLOK Kompetenciafejlesztés Interaktív ifjúságpolitika Részvétel a munka világában és a közéletben Kultúrák közötti párbeszéd Társadalmi befogadás Az ifjúsági munka fejlesztése Eredmények

Részletesebben

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2 Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához Információ és online formanyomtatványok: http://simap.ted.europa.eu I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Súlyosan, vagy halmozottan fogyatékos és/vagy autista gyermekek és fiatalok fejlesztésének, iskolai tanulmányútjának támogatása Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány

Részletesebben

EFOP ÖNKÉNTESSÉG SZEMÉLYRE SZABVA

EFOP ÖNKÉNTESSÉG SZEMÉLYRE SZABVA EFOP-1.3.8-17 ÖNKÉNTESSÉG SZEMÉLYRE SZABVA PÁLYÁZAT CÉLJA: A fiatalok számára a középiskolai tanulmányokat követően minimum fél év, maximum egy év tapasztalatgyűjtés, önkéntességen és társadalmi szolgálaton

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÁLLÁSRA PÁLYÁZÓK RÉSZÉRE

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÁLLÁSRA PÁLYÁZÓK RÉSZÉRE ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÁLLÁSRA PÁLYÁZÓK RÉSZÉRE Köszönjük, hogy érdeklődik a cégünk által meghirdetett álláspályázat iránt. Kérjük, hogy mielőtt pályázatát elküldi részünkre, olvassa el figyelmesen az

Részletesebben

GIR A program 4 fő pontja az ISKOLA, a RENDEZVÉNYEK, az EGYESÜLET és a KOMMUNIKÁCIÓ! ISKOLA

GIR A program 4 fő pontja az ISKOLA, a RENDEZVÉNYEK, az EGYESÜLET és a KOMMUNIKÁCIÓ! ISKOLA GIR 2015 A 2015. évi GIR program célja továbbra is a korábban felvázoltak szerint a rögbi sportág megismertetése minél több emberrel, valamint minél több igazolt játékos rögbibe való integrálása. A program

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT ELSŐ ÁLLOMÁS XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó 2013. június 14. 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP 111 milliárd forint támogatás a kultúrának

Részletesebben

CSALÁDTÁMOGATÁSI NYOMATATVÁNY Kérjük, nyomtatott betűkkel, OLVASHATÓAN töltse ki!

CSALÁDTÁMOGATÁSI NYOMATATVÁNY Kérjük, nyomtatott betűkkel, OLVASHATÓAN töltse ki! CSALÁDTÁMOGATÁSI NYOMATATVÁNY Kérjük, nyomtatott betűkkel, OLVASHATÓAN töltse ki! 1. SZEMÉLYI ADATOK BETEG GYERMEK ADATAI Név: Születési hely: Születési idő: Anyja születési neve: Testvérek száma: TAJ

Részletesebben

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT A SEED Alapítványt 1990-ben hozta létre kilenc szervezet, közöttük minisztériumok,

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

Társadalmi Megújulás Operatív Program. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása PÁLYÁZAT Program neve Támogatás szakmai iránya Program kódja Megvalósítandó cél: Kedvezményezettek Társadalmi Megújulás Operatív Program Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP-3.3.14.A-12/1

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2018/2019-ES TANÉVRE

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2018/2019-ES TANÉVRE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2018/2019-ES TANÉVRE 1. A pályázati felhívás célja: A Magyar Táncművészeti Egyetem pályázni jogosult

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2015/2016. ÉVI ERASMUS+ TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2015/2016. ÉVI ERASMUS+ TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2015/2016. ÉVI ERASMUS+ TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA 1. A pályázati felhívás célja: A pályázni jogosult hallgatói számára Erasmus+ külföldi részképzés

Részletesebben

Gondolkozz projektben!!!!! Félsziget Fesztivál 2010 augusztus 26-29 között Marosvásárhely, Románia

Gondolkozz projektben!!!!! Félsziget Fesztivál 2010 augusztus 26-29 között Marosvásárhely, Románia Gondolkozz projektben!!!!! Félsziget Fesztivál 2010 augusztus 26-29 között Marosvásárhely, Románia 1 Marosvásárhely, Románia Félsziget Fesztivál, Civil Park. Szponzorok: 2 Nagyon nagy szeretettel vár téged

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 1. Pályázó neve 2. Megpályázott bírósági fogalmazói álláshely(ek) bíróságonként, rangsorolva* 1. 2. 3. 3. Pályázó

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum

Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum III. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2016. FEBRUÁR 08. CIC-16- Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület Cím: 6200 Kiskőrös, Klapka Gy. u. 79. Telefon: +36 (20) 295 59 35 E-mail:

Részletesebben

3. Az Ösztöndíj pályázat benyújtásához kapcsolódó adatkezelés

3. Az Ösztöndíj pályázat benyújtásához kapcsolódó adatkezelés ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Dimény Imre Hallgatói Ösztöndíj pályázathoz kapcsolódó adatkezeléshez 1. Adatkezelő megnevezése Teljes név: Adatkezelő képviselői: Pozíció: E-mail címe: Szent István Egyetem Dr.

Részletesebben

ISKOLAI CSOMAG DIÁKOKNAK ÉS TANÁROKNAK. Mit kínál az AFS a középiskoláknak? H-1071 Budapest, Dózsa György út 62. F/1. T:

ISKOLAI CSOMAG DIÁKOKNAK ÉS TANÁROKNAK. Mit kínál az AFS a középiskoláknak? H-1071 Budapest, Dózsa György út 62. F/1. T: ISKOLAI CSOMAG DIÁKOKNAK ÉS TANÁROKNAK Mit kínál az AFS a középiskoláknak? H-1071 Budapest, Dózsa György út 62. F/1. T: +36 1 225 1380 www.afs.hu INTERKULTURÁLIS TANULÁS IDEGEN NYELVEN prezentáció fiatal

Részletesebben

II. Hallgatói szakmai gyakorlat (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló

II. Hallgatói szakmai gyakorlat (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló 1 of 24 2016.06.17. 8:11 II. Hallgatói szakmai gyakorlat (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló Kérjük, a visszautazást követő 15 napon belül küldje el az on-line kitöltött

Részletesebben

GRUNDTVIG TANULÁSI KAPCSOLATOK PROJEKT

GRUNDTVIG TANULÁSI KAPCSOLATOK PROJEKT TrEE Teaching re cycling and Environmental Education Az újrahasznosítás és a környezetvédelem oktatása GRUNDTVIG TANULÁSI KAPCSOLATOK PROJEKT Partnerek : Ulixes scs (IT) - coordinator Association "Social

Részletesebben

Hallgatói szakmai gyakorlat (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló

Hallgatói szakmai gyakorlat (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló LimeSurvey - Hallgatói szakmai gyakorlat (M2) - Felsőoktatási mobilit... 1. oldal, összesen: 25 oldal Hallgatói szakmai gyakorlat (M2) - Felsőoktatási mobilitási pályázatok - Egyéni záró beszámoló Kérjük,

Részletesebben

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies Nemzetközi pályázati lehetőségek a felsőoktatás fejlesztésében Európán belül és a világban 2014. november 3. Kilin Emőke 16 CEEPUS tagország

Részletesebben