ÖSSZEÁLLÍTÁS A JUBILEUMI SZENT ERZSÉBET-ÉV ESEMÉNYEIRŐL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÖSSZEÁLLÍTÁS A JUBILEUMI SZENT ERZSÉBET-ÉV ESEMÉNYEIRŐL"

Átírás

1 ÖSSZEÁLLÍTÁS A JUBILEUMI SZENT ERZSÉBET-ÉV ESEMÉNYEIRŐL október 25. A Szent Erzsébet-évről a külföldi sajtóban A L'Osservatore Romano vatikáni napilap tavaly több ízben is foglalkozott a Szent Erzsébet-év eseményeivel október 25. A felvidéki magyarság bekapcsolódása a Szent Erzsébet-év eseményeibe Orosch János pozsony nagyszombati püspök üzenete a Szent Erzsébet-év megnyitására október 30. Előadás Szent Erzsébetről A Szent István Társulat Haza a magasban című sorozatában Török József tanszékvezető egyetemi tanár Árpád-házi Szent Erzsébet Thüringia vagy Hungaria? címmel tartott előadást november 12. A Szent Erzsébet-év megnyitása Ófehértón A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye egyik legrégebbi templomában, az ófehértói Szent Erzsébettemplomban nyitotta meg Bosák Nándor megyéspüspök az egyházmegye Szent Erzsébet-évét. Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspök beszéde Ófehértón Az egyházmegye számos programmal csatlakozott a jubileumi évhez november 12. Szent Erzsébet-hét Polgáron A polgári imaközösségek, ifjúsági csoportok darab a jubileumi évet hirdető, Szent Erzsébet életútjának rövid ismertetését tartalmazó 2007-es kártyanaptárt, rózsát osztottak szét a járókelők között november 17. Sajtótájékoztató a Szent Erzsébet-évről A jubileumi év programjairól tartott sajtótájékoztatót Seregély István egri érsek, a jubileumi év előkészítő bizottságának elnöke, Kuklay Antal, a Sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény vezetője és Szabó Irén, a Szent Erzsébet Történelmi Társaság elnöke.

2 2006. november 17. Szent Erzsébet-év a ferenceseknél Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából a ferences rend is jubileumi évet hirdetett, amelyet november 17-én Rómában nyitott meg Erdő Péter bíboros. Az emlékév záró szentmiséjét november 17-én Assisiben, az Angyalos Boldogasszony-bazilikában tartják november 17. A Szent Erzsébet-év kezdete Debrecenben A debreceni katolikus plébániák hívei cipókat ajándékoztak a járókelőknek a város öt forgalmas pontján november Megkezdődött a Szent Erzsébet-év Sárospatakon November 17-én, Árpád-házi Szent Erzsébet halálának 775. évfordulóján szentmisével kezdődött az Árpád-házi Szent Erzsébet-év helyi megnyitója a Rákóczi-vár Szent Erzsébet-kápolnájában. November 18-án Seregély István érsek nyitotta meg Szent Erzsébet szülővárosában a jubileumi évet a plébánia és a város számára november 18. A Szent Erzsébet-év megnyitása az Esztergom Budapesti Főegyházmegyében Közel háromszázan gyűltek össze az Esztergom Budapesti Főegyházmegye plébániáinak karitászmunkatársai közül a Magyar Szentek Templomában, hogy részt vegyenek a Karitász lelkinapján november 18. A Kassai Főegyházmegye magyar híveinek zarándoklata Sárospatakra Pásztor Zoltán püspöki helynök vezetésével a Kassai Főegyházmegye magyar papsága és hívei is részt vettek a Szent Erzsébet-év nyitó szentmiséjén Sárospatakon. Az MKPK körlevele Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia november 19-én körlevélben hirdette meg Magyarországon a Szent Erzsébet-évet. A Szent Erzsébet jubileumi év ünnepélyes megnyitója Budapesten A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Erdő Péter bíboros vezetésével a Szent István-bazilikában ünnepélyes szentmise keretében megnyitotta a Szent Erzsébet-évet. Erdő Péter bíboros szentbeszéde a Szent Erzsébet-év megnyitó szentmiséjén

3 Szent Erzsébet rózsája-díj 2006 A szentmisét követően Erdő Péter bíboros a Művészetek Palotájában adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Erzsébet rózsája-díjat Gombás Istvánné Fehér Annának a szenvedélybetegek gyógyulásáért kifejtett fáradhatatlan, önzetlen tevékenységéért. A felvidéki magyarok is csatlakoztak a Szent Erzsébet-évhez Orosch János pozsony-nagyszombati segédpüspök kezdeményezésére a felvidéki magyarok is csatlakoztak a Szent Erzsébet-évhez. Az ünnepi megnyitóra a pozsonyi Szent Márton-dómban szentmise keretében került sor. Szegeden is megnyitották a Szent Erzsébet-évet Kiss-Rigó László szeged csanádi megyéspüspök az újszegedi Szent Erzsébet-templom búcsúján ünnepi szentmisével nyitotta meg az emlékévet. Az Egyházmegyei Karitász a város több templomában Erzsébet-kenyeret osztott. A Szent Erzsébet-év megnyitása a Kaposvári Egyházmegyében Somogysámsonban az egyházmegye mintegy 150 fiatalja jött össze, hogy egész napos programmal készüljön a Szent Erzsébet-évre. Szent Erzsébet-év megnyitása Szabadkán A szabadkai kórház Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére felszentelt kápolnájában Pénzes János szabadkai megyéspüspök ünnepi misével nyitotta meg a jubileumi évet. A Szent Erzsébet év megnyitása Kárpátalján A Munkács melletti Pósaházán Majnek Antal püspök nyitotta meg a Szent Erzsébet-évet a Munkácsi Egyházmegyében. Majnek Antal püspök üzenete a Szent Erzsébet-évre A Szent Erzsébet-év megnyitása Ruzsán Szent Erzsébet ünnepén immár harmadik alkalommal hirdette meg a ruzsai egyházközség a jubiláns házasok szentmiséjét, amelyen 44 házaspár kérte Isten áldását. Szent Erzsébet-búcsú Nagyenyeden Nagyenyeden a város védőszentjének ünnepén, Szent Erzsébet napján Jakubinyi György gyulafehérvári érsek ünnepi szentmisét mutatott be.

4 Megnyílt a Szent Erzsébet-év a Győri Egyházmegyében is A püspöki székváros Szent Erzsébetről elnevezett templomában Takács Nándor ny. püspök mutatott be ünnepi szentmisét november Győri egyetemisták Türingiában A győri Egyetemi Lelkészség szervezésében Türingiában 30 fiatal vett részt zarándokúton, amelynek során Szent Erzsébet-emlékhelyeket kerestek fel december 2 3. Árpád-házi Szent Erzsébet szónokverseny a Nyíregyházi Papnevelő Intézetben A 2006-os szónokverseny témája kapcsolódva a jubileumi évhez Árpád-házi Szent Erzsébet volt december 7. Szent Erzsébet évében a munkanélküliekért a Karitász szemináriumsorozata Három alkalomból álló nemzetközi szeminárium-sorozatot rendezett a Katolikus Karitász munkanélküliekkel foglalkozó önkéntesek számára a Szent Erzsébet-évben. A decemberi első alkalmat még kettő követte 2007 februárjában és májusában december 20. A Katolikus Karitász rajz- és fotópályázata A Katolikus Karitász és az egyházmegyei karitászszervezetek Szent Erzsébet évében rajz- és fotópályázatot hirdettek január 5. Szentmise és zászlómegáldás a győri Szent Erzsébet-templomban A jubileumi év kapcsán a Szent Erzsébetről elnevezett győri templomban ünnepi szentmisét mutatott be Beer Miklós váci megyéspüspök január 12. Pályázat középiskolásoknak Szent Erzsébetről Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Pályázatot hirdetett középiskolások számára Szent Erzsébet rózsája címmel január 13. Pápai Lajos látogatása a Schönstatt családmozgalomnál A győri megyéspüspök a győr-ménfőcsanaki Árpád-házi Szent Margit Evangelizációs Centrumba látogatott január 23. Imafüzet a Szent Erzsébet-évre A Pázmaneum Társulás imafüzetet jelentetett meg a Szent Erzsébet-évhez kapcsolódóan.

5 2007. február 10. Kiállítás Szent Imréről és Szent Erzsébetről Az egyházmegyei Szent Imre- és az országos Szent Erzsébet-év programjai keretében vándorkiállítás nyílt Székesfehérváron az Egyházmegyei Múzeumban február 11. Kiállítás Szent Erzsébetről Budapesten A budapest árpádföldi Szent Anna egyházközség 800 éve született Árpád-házi Szent Erzsébet címmel kiállítást rendez a magyar szent európai ábrázolásaiból február Szent Erzsébetről Indiában Egy Indiában tartott nemzetközi konferencián, amelynek fő témája a kultúrák átadása volt, Szent Erzsébetről tartott előadást Kránitz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora február Tudományos konferencia Szent Erzsébetről Rómában A Ferences Világi Rend szervezésében február 23-án a római Antonianum Egyetemen rendeztek tudományos konferenciát Szent Erzsébetről. Másnap délelőtt a Szent Kozma és Damján-bazilikában került sor a Szent Erzsébet ábrázolását bemutató kiállítás megnyitására. A megemlékezést február 25- én délelőtt ünnepi szentmise zárta március 7. Seregély István érsek levele a hazai települések polgármestereihez Seregély István érsek, a Szent Erzsébet-évi programok előkészítő bizottságának elnöke levélben kérte a polgármestereket, hogy nevezzenek el közterületeket a világszerte legismertebb magyar szentről. Kun Béla utcahosszal vezet március 12. Árpád-házi Szent Erzsébet régen és ma Az Esztergom Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelősége a Szent Erzsébet-év alkalmából Árpád-házi Szent Erzsébet régen és ma címmel pályázatot hirdetett vers, leporelló és diavetítés kategóriában március 13. Szent Erzsébet Park és köztéri szobor Szepsiben Egy park és egy köztéri szobor fogja viselni Szent Erzsébet nevét a felvidéki Szepsiben március 15. Belvárosi zarándoklat a nemzetért A Belvárosi Főplébániához tartozó öt templom közös engesztelő zarándoklatot tartott a nemzetért Sárospatakon.

6 2007. március 17. Liszt Szent Erzsébet nyomában kiállítás Kiállítás nyílt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeumában március 21. Honlap Szent Erzsébetről Ruzsai fiatalok honlapot hoztak létre, amelyen egybegyűjtötték a világ minden Szent Erzsébetet ábrázoló alkotását, valamint a róla elnevezett közterületeket március 23. Szent Erzsébet utcák születőfélben Balatonfenyves, Pálháza március Római Szent Erzsébet-nővérek látogatása Miskolcon A Szent Erzsébet-év alkalmából Szent Erzsébet-nővérek látogattak Rómából és Firenzéből a Miskolc Mindszenti Plébániára, hogy Szent Ferenc Kisnővéreivel együtt részt vegyenek a nagyböjti lelkigyakorlaton március 26. Médiapályázat Szent Erzsébet évében az Egri Főegyházmegyében Az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Iroda médiapályázatot hirdetett éves fiataloknak a Szent Erzsébet-év jegyében április 4. Szent Erzsébetről elnevezett utcák Veszprém, Budapest IV. kerület, Kunszentmiklós április 12. Vándorkiállítás Szent Erzsébetről Az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság, két német evangélikus egyházkerület és azok diakóniai szolgálata rendezésében Korona, kenyér és rózsák címmel kiállítás nyílt a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban április A Szent Erzsébet-ereklye Kárpátalján A magyarországi Ferences Világi Rend a jubileumi évben a szent ereklyéjével ellátogat Magyarország ferences helyeire, nem hagyva ki a határon túli ferences közösségeket sem. Ungváron és Szerednyén a ferences templomokban, Pósaházán pedig a Munkácsi Egyházmegye eddig egyetlen, Szent Erzsébetről elnevezett kápolnájában, illetve a nagyszőlősi ferencesek régi-új központjában tartottak imaórát.

7 2007. április 14. Főegyházmegyei ministránstalálkozó Esztergomban Az Esztergom Budapesti Főegyházmegye Hivatásgondozó Bizottsága idén is megrendezte az egyházmegyei ministránstalálkozót. A délelőtti versenyre való felkészülés témakörei voltak: szentek felismerése képekről, Szent Erzsébet és Szent Imre élete április Szent Erzsébet botja Érsekújváron Szent Erzsébet botja vándorútján ferences közösségeket látogatott meg, így jutott el Érsekújvárra is április 16. Ülésezett a Szent Erzsébet Jubileumi Bizottság A Szent Erzsébet Jubileumi Bizottság és a Szent Erzsébet Baráti Kör az MKPK székházában a jubileumi év eddigi és még tervezett programjairól, kiadványairól folytatott megbeszélést április 23. A Karitász rajz- és fotópályázatának eredményhirdetése Nyíregyházán A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből mintegy 221 pályázó 226 alkotása érkezett a felhívásra. Az ünnepélyes eredményhirdetésére a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban került sor április 26. Előadások és kézműves programok Sárospatakon A sárospataki Művelődés Háza sorozatot indított Szent Erzsébet és kora címmel a jubileumi év keretében, a pünkösdi ünnepségre való felkészülés céljával. A sorozat keretein belül többek között kézműves foglalkozásokat, történelmi játszóházat rendeztek április 30. A Szombathelyi Egyházmegye zarándoklata Mariazellbe Az egyházmegye zarándoklata a Szent Erzsébet jubileumi évben május 4. Egy zarándok Szent Erzsébet nyomában Átlépte a szlovák-magyar határt Esztergomnál Rolf Damm, aki Wartburgból indult, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet nyomdokain gyalog érkezzen meg Sárospatakra, ahol pünkösdkor ünnepségsorozattal emlékeznek a város 800 éves szülöttére május 5. Szent Erzsébet utak országszerte Sármellék, Hernádnémeti, Szentgotthárd, Vajdácska, Balatonkeresztúr, Solymár.

8 2007. május 5. Szent Erzsébet nyomában zarándoklat Bécsbe A Mária Légió felvidéki tagozata és a Pázmaneum Társulás közösen szervezett zarándoklatot Bécsbe és Boldogasszonyra május 5. A Szeretet Szentje hittanverseny Szent Erzsébet életéről A Szeged Csanádi Egyházmegye hittanversenyének zárónapja Domaszéken május 6. Szent Erzsébet szobrát avatták fel Egerben A 10 órai szentmise után az érseki palota kertjében Seregély István ny. egri érsek ünnepélyesen megáldotta Árpád-házi Szent Erzsébet szobrát május 18. Szent Erzsébet-évi hittanverseny az Egri Főegyházmegyében A versenyre felső tagozatos, önkormányzati iskolába járó gyerekek jelentkezhettek május 19. Kortárs művészek Szent Erzsébetről Sárospatakon Hódolat Szent Erzsébet előtt címmel képző- és iparművészeti kiállítás nyílt az újonnan átadott sárospataki Szent Erzsébet Házban május 19. Hittanverseny és gyermeknap Nagykálló Harangodon Nagykálló Harangodon második alkalommal rendeztek Egyházmegyei Gyermeknapot, amelynek központi programja az egyházmegyei Szent Erzsébet Hittanverseny döntője volt május 24. Konferencia Szent Erzsébetről Budapesten Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Árpád-házi Szent Erzsébet kultusza a XIII-XVI. században címmel konferenciát szervezett az egyetem Bölcsészettudományi Karán május 25. Díjátadás a Szent Erzsébet-évben A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet által a jubileumi év alkalmából meghirdetett pályázatok díjainak átadására került sor Budapesten május 26. Szent Erzsébet-kiállítás gyermekrajzokból Egerben A Katolikus Karitász és az egyházmegyei karitászszervezetek által meghirdetett ifjúsági rajz- és fotópályázat egri résztvevőinek munkáiból készült kiállítás megnyitója a Keresztény Ifjúsági Klubban.

9 2007. május 26. Espereskerületi ifjúsági találkozó Nagylengyelben A zalaegerszegi esperesi kerület fiataljai számára szervezett találkozót a Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Fóruma a Szent Erzsébet-év jegyében május 28. Pályázat az Esztergom Budapesti Főegyházmegyében Az Esztergom Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelősége Árpád-házi Szent Erzsébet régen és ma címmel meghirdetett pályázatának eredményhirdetésére került sor Máriaremetén, a Karizmák Ünnepén május 28. Emlékezés Szent Erzsébetre Sárospatakon Tisztelői tizenötödik alkalommal gyűltek össze, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet szenttéavatásának évfordulóján a szolgáló szeretet példaképére ünnepi szentmisével emlékezzenek, amelyet Seregély István ny. egri érsek mutatott be a Vártemplomban május 30. Olasz kiadvány Árpád-házi Szent Erzsébetről A nemzetközi Szent Erzsébet év alkalmából az olasz Elledici szalézi könyvkiadó megjelentetett egy kötetet Árpád-házi Szent Erzsébet életéről. Szerzője P. Luigi Cavagna ferences, a milánói katolikus egyetem lelkésze június 1. Köztereket neveztek el Szent Erzsébetről Monok, Lengyeltóti, Körmend, Mikóháza június Zarándoklat Aachenbe Árpád-házi Szent Erzsébet nyomában Az Országos Lelkipásztori Intézet 2007-ben is meghirdette az újra hagyományossá váló hétévenkénti aacheni zarándoklatot. Idén a zarándokok Szent Erzsébet életének fontosabb állomásait is felkeresték június 2. A Szent Erzsébet-évi Egerszalóki Gyerekzarándoklat Gyerekzarándoklatot szerveztek Egerszalókra a jubileumi év jegyében június 2. A Szent Erzsébet-pályázatok eredményhirdetése Miskolcon A miskolci esperesi kerület által tavasszal meghirdetett rajzpályázat, versmondó verseny, valamint színjátszó pályázat eredményhirdetésére és díjkiosztójára került sor a Miskolc-Mindszenti Plébánián.

10 2007. június 14. Árpád-házi Szent Erzsébet tisztelete képekben A Szegények Orvosa Körmendért Alapítvány és a Körmendi Kulturális Központ kiállítást rendezett Árpád-házi Szent Erzsébet tisztelete képekben címmel a körmendi Városi Színház előcsarnokában június 16. Hódolat Szent Erzsébet előtt hangversenykörút A Gyimesfelsőloki Római Katolikus Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium csángó és székely növendékei hangversenykörutat tartottak Magyarországon a jubileumi év alkalmából. A kórus többek között Sárospatakra is ellátogatott június 24. Szent Erzsébet-oltárkép szentelése és kiállítás Debrecenben Bosák Nándor püspök felszentelte a Simon M. Veronika által készített Szent Erzsébet-oltárképet a Szent Erzsébet Otthon kápolnájában június 24. Szoborszentelés Győrött A jubileumi év alkalmából a győri Szent Erzsébet egyházközség a templom közelében parkot alakított ki, ahol elhelyezték Árpád-házi Szent Erzsébet életnagyságú szobrát. A szobrot Pápai Lajos megyéspüspök áldotta meg június 29-július 1. A magyar családok Szent Erzsébet-évi találkozója Sárospatakon A Magyar Katolikus Családegyesület (MAKACS) és a Sárospataki Plébánia szervezésében került sor a magyar családok Szent Erzsébet-évi találkozóját. A sárospataki családtalálkozó témáiról A magyar családok Szent Erzsébet-évi találkozójának üzenete június 30. Árpád-házi Szent Erzsébet képkiállítás nyílt Szepsiben A XI. Szepsi Napok keretében nyílt kiállítás Árpád-házi Szent Erzsébet képi ábrázolásait mutatta be július 7. Szent Erzsébet születésnapja Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulóján Ternyák Csaba egri érsek mutatott be ünnepi szentmisét a magyar királylány szülővárosában, Sárospatakon július 7. XVI. Benedek pápa levele a Szent Erzsébet-év alkalmából Árpád-házi Szent Erzsébet születésnapján tette közzé a Szentszék XVI. Benedek pápa Erdő Péter bíboroshoz írt levelét, amelyben a Szentatya Szent Erzsébet életművét méltatja.

11 2007. július Gitáros tábor a Szent Erzsébet-év jegyében A Katolikus Ifjúsági Mozgalom és a Kaposfői Plébánia szervezésében gitáros képzőtábort tartottak a Somogy megyei Öreglakon. A gitáros képzés mellett a jubileumi év alkalmából akadályversenyt is szerveztek július 21. Kolping-találkozó Debrecenben Szent Erzsébet irgalmas szeretete jegyében A Kolping Egyesület körzeti találkozójára Debrecenben és Hármashegyalján került sor július 21 augusztus 4. A Szent Erzsébet-ereklye Gyöngyösön A Ferences Világi Rend szervezésében július 21-től augusztus 4-ig a Gyöngyös Alsóvárosi Ferences Plébánián őrizték Szent Erzsébet ereklyéjét július Vajdasági zarándokok Szent Erzsébet szülőhelyén A vajdasági Keresztény Értelmiségi Kör zarándoklatot szervezett Sárospatakra, hogy ezzel fejezzék ki tiszteletüket a 800 éve született Árpád-házi szent előtt augusztus 27. A Nemzetközi Szent Erzsébet Baráti Kör ülése Seregély István érsek elnökletével Sárospatakon ülésezett a Nemzetközi Szent Erzsébet Baráti Kör. Az ülésen a Szent Erzsébet-év elmúlt és jövőbeni eseményei kerültek szóba augusztus 31. Szent Erzsébet ereklyéje a Kaposvári Egyházmegyében Mesztegnyőre érkezett Szent Erzsébet ereklyéje, amelyet ünnepélyesen fogadtak a zsúfolásig megtelt templomban szeptember 20. Árpád-házi szentjeink képekben Kiállítás a Városmisszió jegyében A szent születésének 800. évfordulóján egy főképpen régi könyvekből álló kiállítással adózott emlékének az Országos Széchényi Könyvtár szeptember 23. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás Hatvanban Hatvanban került sor a Szent Erzsébet életét és legendáit feldolgozó Rózsacsoda Gyermekrajzpályázat díjkiosztó ünnepségére.

12 2007. október 3. Szent Erzsébet-kiállítás Segesden Magyarország virága, Árpád-házi Szent Erzsébet emlékei Európában címmel fotókiállítás nyílt Segesden. A tárlat 35 tablónyi, több mint 350 felvételt tartalmazó gyűjteményt mutat be október 4. Szent Erzsébet tér Kiskunhalason? A KDNP helyi szervezetének elnöksége beadványban kérte Kiskunhalas önkormányzatát, hogy a településen teret nevezzenek el Árpád-házi Szent Erzsébetről október 12. Szent Erzsébet-konferencia a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen A konferencia szándéka az volt, hogy Szent Erzsébet alakját tudományos szempontból közelítse meg és bemutassa, hogyan lehet életművét jogi kérdésekhez kapcsolni október 27. Családok találkozója Nádszegen A Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete és a Remény hetilap Nádszegen családtalálkozót szervezett, amelyet Bíró László kalocsa-kecskeméti segédpüspök nyitott meg Szent Erzsébetről szóló előadásával november 4. A Szent Erzsébet-év lezárása a Felvidéken A felvidéki magyarság a pozsonyi Szent Márton-dómban ünnepi szentmisével zárta le a jubileumi Szent Erzsébet-évet. A szentmise főcelebránsa és szónoka Orosch János pozsony nagyszombati segédpüspök volt november 6. Könyv Szent Erzsébetről gyermekeknek A Bencés Kiadó a Szent Erzsébet jubileumi év alkalmából új kötettel bővíti gyermekkönyv sorozatát november 8. Véget ért a Magyar Katolikus Családegyesület XIV. Családkongresszusa A máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban Bíró László családreferens püspök vezetésével zajló kongresszus többek között a Szent Erzsébet-évvel foglalkozott november 10. Árpád-házi ünnep Veszprémben Márfi Gyula érsek a Szent Margit-templomban ünnepi szentmisét mutatott be, amelynek keretében került sor a Szent Erzsébet-ereklye ünnepélyes fogadására, valamint a Szent Imre-év lezárására november Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje Veszprémben Ezen a héten Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje Veszprém templomaiba látogatott el.

13 2007. november 11. Árpád-házi Szent Erzsébet-kiállítás Firenzében A firenzei dóm Al Duomo kiállítótermében a Szent Erzsébet-év egyik olaszországi záró eseményeként megnyílt az Árpád-házi Szent Erzsébet-kiállítás. _op=view&id= november 11. Detroitban ünnepi szentmisével zárult a Szent Erzsébet-év Detroit és környéke magyarsága szentmisével zárta Árpád-házi Szent Erzsébet jubileumi évét. A hívek ez alkalommal tekinthették meg a templom új Szent Erzsébet-szobrát. op=view&id= november 12. Kiállítás nyílt Szent Erzsébet-babákból Az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság és a Kis Áron Magyar Játék Társaság közös pályázatot hirdetett babakészítők számára a 800 éve született királylány tiszteletére. A beérkezett művekből a sárospataki Szent Erzsébet Házban nyílt kiállítás, amely 2008 pünkösdjéig látogatható op=view&id= november 15. Emlékérme Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulójára A Magyar Nemzeti Bank Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója elnevezéssel 5000 forint névértékű, ezüst emlékpénzt bocsát ki Sárospatakon november Szent Erzsébet-ünnep Pécsett Barsi Balázs ferences szerzetes háromnapos lelkigyakorlatával, gyermekprogramokkal, színdarabbal, filmvetítéssel és ünnepi szentmisével zárja a Szent Erzsébet-évet a Pécs-kertvárosi Szent Erzsébet Plébánia. _op=view&id= november Szent Erzsébet-konferencia Csíksomlyón A Gyulafehérvári Karitász, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Irodalomtudományi, valamint Német Nyelv és Irodalom Tanszéke nemzetközi konferenciát tart a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban november 17. Szent Erzsébet-ünnepség Csíksomlyón A jubileumi évet az erdélyi magyarság körében lezáró szentmisét Jakubinyi György gyulafehérvári érsek mutatja be a csíksomlyói kegytemplomban november 17. A Szent Erzsébet-év lezárása Körmenden November 17-én, szombaton délután kerül sor a Szent Erzsébet-év, valamint Brenner János-emlékév lezárására Körmenden. A templom falán elhelyezett emléktáblát Konkoly István ny. megyéspüspök áldja meg.

14 Szent Erzsébet tér Körmenden A jubileumi év alkalmából a helyi önkormányzat Szent Erzsébetről nevezte el a templom melletti teret november 17. Erdő Péter látogatása a Kassai Főegyházmegyében Alojz Tkáč kassai érsek meghívására Erdő Péter bíboros látogatást tesz a főegyházmegyében. Délelőtt Szepsiben megáldja a Szent Erzsébetet-szobrot, délután pedig a kassai Szent Erzsébet-dómban ünnepélyesen bezárja a jubileumi Szent Erzsébet-évet november 18. A Szent Erzsébet-év lezárása Sárospatakon A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi év záróünnepsége kor kezdődik Sárospatakon, Szent Erzsébet szülővárosában. Idén Mádl Dalma kapja a Szent Erzsébet rózsája-díjat A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén nyolcadik alkalommal nyújtja át a Szent Erzsébet rózsájadíjat. Az egyházmegyék, az egyházközségek, a karitászszervezetek és a szerzetesrendek javaslatai alapján Mádl Dalma az idei kitüntetett. op=view&id= november 18. A Szent Erzsébet-év lezárása Marcaliban A marcali plébánia a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmisével zárja le a jubileumi Szent Erzsébet-évet november 18. Kiállítás Szent Erzsébetről 800 éve született Árpád-házi Szent Erzsébet címmel nyílik meg november 18-án Varsányi Katalin fotókiállítása a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-templom altemplomában november 18. Franciaországban is megemlékeznek Szent Erzsébetről Egyházi és kulturális programsorozat részeként november 6-án Párizsban emlékkiállítás nyílt a Szent Erzsébetről elnevezett templomban. November 18-án André Vingt-Trois párizsi érsek szentmisét mutat be a jubileumi év lezárásaként a párizsi Notre Dame-ban november 19. A Szent Erzsébet-év lezárása a Kalocsa Kecskeméti Főegyházmegyében Bábel Balázs kalocsai érsek a mélykúti Karitász Nap ünnepi szentmiséje után bejelentette: az egyházmegye november 19-én, Kiskunhalason zárja a jubileumi esztendőt november 20. A Szent Erzsébet-év lezárása a Munkácsi Egyházmegyében Majnek Antal munkácsi megyéspüspök Pósaházán zárja le a jubileumi évet a Szent Erzsébet Idősek Otthonának kápolnájában. op=view&id= november 20.

15 Szent Erzsébet-freskók Nápolyból Szent Erzsébet és Mária, Nápoly magyar királynéja címmel fotókiállítás nyílik a nápolyi Santa Maria Donnaregina-templom Erzsébet-freskóiból a Magyarok Házában (Budapest, V. ker., Semmelweis u. 1-3). op=view&id= december 16. Szent Erzsébet tér- és szoboravatás Ibrányban A Szent Erzsébet-év alkalmából a római katolikus egyházközség kérésére Ibrány Város Önkormányzata elhatározta, hogy a város egyik központi terét Szent Erzsébetről nevezi el. Az összeállítást a Magyar Kurír november 15-én készítette. A gyűjtemény honlapunkon is megtalálható. További kiegészítések várhatók!

A szentgotthárdi Egyházközség programja 2007.

A szentgotthárdi Egyházközség programja 2007. A szentgotthárdi Egyházközség programja 2007. Január Február 6. szombat 9.00 Házáldások 8. hétfő 17.00 Karitász összejövetele 13. szombat 19.30 Egyházközségi farsangi bál 15. hétfő 9.00 Szentségimádás

Részletesebben

A Körmendi Egyházközség évi tervezett programja

A Körmendi Egyházközség évi tervezett programja A Körmendi Egyházközség 2017. évi tervezett programja Január 3. kedd 18.00 A Karitász csoport összejövetele 5. csütörtök 19.00 Felnőtt katekézis 7. szombat 19.00 A Családcsoport összejövetele 8. vasárnap

Részletesebben

Március. Jézus Szent Szíve templom Kossuth Lajos park, Művelődési Ház 18-23 Lelkigyakorlat: szentmise 17,00 Jézus Szent Szíve templom

Március. Jézus Szent Szíve templom Kossuth Lajos park, Művelődési Ház 18-23 Lelkigyakorlat: szentmise 17,00 Jézus Szent Szíve templom Március 15 Ünnepi szentmise Ünnepi megemlékezés, centenáriumi megnyitó Kossuth Lajos park, Művelődési Ház 18-23 Lelkigyakorlat: szentmise 17,00 22 Jubileumi Missziós Keresztút 13,00 Útvonal: Plébánia,

Részletesebben

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora Polgármesteri Iroda Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Csekovszky Árpád Művészeti Közalapítvány Erdős Renée Ház Muzeális

Részletesebben

Programfüzet 1. negyedév

Programfüzet 1. negyedév Ferences Jubileum 1209-2009 Programfüzet 1. negyedév Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány 1024 Budapest Margit körút 23. Ferences Jubileum 1209-2009 Programfüzet 1. negyedév 4 Az Úr adjon nektek

Részletesebben

Diákhitel Központ Zrt.

Diákhitel Központ Zrt. Diákhitel Központ Zrt. Éves kiadvány Statisztikai melléklet 2005/2006. tanév Statisztikai adatok az egyes intézményekben tanult, törlesztésre kötelezett ügyfelekről Budapest, 2006. augusztus 31. TARTALOM:

Részletesebben

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17.

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. V. Mária Út Konferencia Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. 2015. október 16., péntek Helyszín: Csíksomlyó, Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ - Hotel Salvator** 17.00

Részletesebben

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár e-mail: leveltar@veszpremiersekseg.hu Tel.: (88) 426-088

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár e-mail: leveltar@veszpremiersekseg.hu Tel.: (88) 426-088 Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár e-mail: leveltar@veszpremiersekseg.hu Tel.: (88) 426-088 TÁJÉKOZTATÓ 2015. augusztus 26-án Veszprémben, Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán megrendezésre kerülő

Részletesebben

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44 A levéltári források szerint Szilvágy nevének első írásos említése 1343-ból ered. Két Szilvágyról értesülünk, az egyikben akkor Szent Márton tiszteletére épült templom állt. A török harcok idején annyira

Részletesebben

Foglakozások ideje: péntekenként 19.00 Karitász csoport Vezetője: Werbőczi Erzsébet

Foglakozások ideje: péntekenként 19.00 Karitász csoport Vezetője: Werbőczi Erzsébet Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban

Részletesebben

Szent Erzsébet Út. Egy új európai kulturális út. Sárospataktól Wartburgig!?

Szent Erzsébet Út. Egy új európai kulturális út. Sárospataktól Wartburgig!? Szent Erzsébet Út Egy új európai kulturális út Sárospataktól Wartburgig!? Előzmények 1. 1. Erősségeink számbavétele: Sárospatak Szent Erzsébet szülőhelye 1990-es rendszerváltás után civil összefogás és

Részletesebben

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel:

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel: Pályázati felhívás A Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Magyar Nemzeti Bank támogatásával ösztöndíjpályázatot hirdet a 2013/2014-es tanévre felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony

Részletesebben

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége. Magyar Delegáció beszámolója a. 2013.06.24. 2014.06.23. közötti időszakról

Magyar Máltai Lovagok Szövetsége. Magyar Delegáció beszámolója a. 2013.06.24. 2014.06.23. közötti időszakról 1 Magyar Máltai Lovagok Szövetsége Magyar Delegáció beszámolója a 2013.06.24. 2014.06.23. közötti időszakról A Delegáció jelenlegi létszáma: 78 fő, (46 %) a teljes létszám 168. Az elmúlt évben elhunyt

Részletesebben

Szögi László: Az egyetemi és akadémiai ifjúság politikai szerepvállalása között. ELTE Levéltári Nap November 3.

Szögi László: Az egyetemi és akadémiai ifjúság politikai szerepvállalása között. ELTE Levéltári Nap November 3. Szögi László: Az egyetemi és akadémiai ifjúság politikai szerepvállalása 1830-1880 között ELTE Levéltári Nap 2017. November 3. 1847-ben működő felsőoktatási intézmények Sorszám Intézmény Korszak 1. Budai-Pesti

Részletesebben

SZENT ANNA PLÉBÁNIA. Állandó programjaink:

SZENT ANNA PLÉBÁNIA. Állandó programjaink: Munkaterv 2018 1 Állandó programjaink: Mise a Karitászért: minden hónap utolsó keddje 7 órakor Mise a papi, szerzetesi hivatásokért: minden hónap első péntekén 18 órakor Mise a Rózsafüzér-társulatért:

Részletesebben

Napcsoda Hatvanban 2015

Napcsoda Hatvanban 2015 Beszámoló a Civil Alap öntevékeny, önszerveződő közösségeket támogató keret pályázatához Napcsoda Hatvanban 2015 A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett Ezerszínű Világ című 10. Jubileumi

Részletesebben

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel:

Pályázati felhívás. Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan diák, aki az alábbi pályázati feltételeknek együttesen megfelel: Pályázati felhívás Figyelembe véve azt, hogy a gazdasági képzésen nagyon alacsony az államilag támogatott helyek száma, ezért lehetőséget adunk arra, hogy a pályázatban részt vehessenek az önköltséges

Részletesebben

Hittan tanmenet 3. osztály

Hittan tanmenet 3. osztály Hittan tanmenet 3. osztály Heti óraszám: 2 Összes óra: 80 A Mennyei Atya gyermekei című hittankönyvhöz Iskolai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák,

Részletesebben

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék és Régészeti Tanszék szervezésében BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és

Részletesebben

Befejeződött a püspöki konferencia téli ülése Magyar Kurír Katolikus Hírportál, December 3, 2015

Befejeződött a püspöki konferencia téli ülése Magyar Kurír Katolikus Hírportál, December 3, 2015 Befejeződött a püspöki konferencia téli ülése Magyar Kurír Katolikus Hírportál, December 3, 2015 A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia december 1 2-ig megtartotta téli rendes ülését, amelyen az alábbi

Részletesebben

MAGYARORSZÁG LEVÉLTÁRAI. Szerkesztette: BLAZOVICH LÁSZLÓ MÜLLER VERONIKA

MAGYARORSZÁG LEVÉLTÁRAI. Szerkesztette: BLAZOVICH LÁSZLÓ MÜLLER VERONIKA MAGYARORSZÁG LEVÉLTÁRAI Szerkesztette: BLAZOVICH LÁSZLÓ MÜLLER VERONIKA Budapest - Szeged 1996 TARTALOM TARTALOM 5 Bevezető (Blazovich László Müller Veronika) 9 KÖZLEVÉLTÁRAK 27 ÁLTALÁNOS LEVÉLTÁRAK 27

Részletesebben

K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T a Köznevelési, Tudományos és Kulturális Bizottság 2014. április 14-én tartott soron következő ülésének

Részletesebben

- VALLÁSOS TÁRSULATOK GYÖNGYÖSÖN A SZÁZADBAN

- VALLÁSOS TÁRSULATOK GYÖNGYÖSÖN A SZÁZADBAN Szakmai beszámoló a Gyöngyös-Felsőváros Római Katolikus Főplébánia - VALLÁSOS TÁRSULATOK GYÖNGYÖSÖN A18-20. SZÁZADBAN című időszaki vándorkiállítás megvalósításáról (pályázati azonosító: 204106/2198 ;

Részletesebben

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen Január 10-18. Kilenced Árpád-házi Szent Margit tiszteletére szent mise. Január 27. Kávé és gyógy gomba bemutató a Múzeum és Könyvtárban. JANUÁR FEBRUÁR Február 8. Hagyományőrző

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

László nagyváradi megyéspüspök körlevele III. / 2009

László nagyváradi megyéspüspök körlevele III. / 2009 László nagyváradi megyéspüspök körlevele III. / 2009 Nr. 844/2009. AZ IFJÚSÁGI MUNKA MEGSZERVEZÉSE Mivel lelkipásztori munkánk egyik fontos területe a gyermekek és az ifjúság nevelése, nagyon fontosnak

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény A Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata először érkezik

Részletesebben

17.00 Klimo Könyvtár és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Könyvtárának megtekintése

17.00 Klimo Könyvtár és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Könyvtárának megtekintése Az itt olvasható összeállítással (a rendezvény programjával, az előadások prezentációival és egy fotógalériával) szeretnénk bemutatni a rendezvény eseményeit. (Fotók: Balogh Ferenc és Boda Miklós ) 1.

Részletesebben

23. kép: Siekerszki Zenobia festőművész kiállítása 24. kép: XVII. kerületi Lengyelekért díj átadása

23. kép: Siekerszki Zenobia festőművész kiállítása 24. kép: XVII. kerületi Lengyelekért díj átadása 2004. Január 28.: Farsang. Február 17. Művészeti Szalon a Csekovszky Árpád Művelődési Házban: Siekerszki Zenobia festőművész Lengyel-magyar tájakon c. kiállítása. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel

Részletesebben

Megvalósítás helyszíne település. Hajléktalanokat Segítő Szolgálat 9027 Győr, Avar u. 3. Győr Közterületen élők étkeztetése

Megvalósítás helyszíne település. Hajléktalanokat Segítő Szolgálat 9027 Győr, Avar u. 3. Győr Közterületen élők étkeztetése TE-001 TE-002 TE-003 TE-004 TE-005 TE-006 TE-007 TE-008 Hajléktalanokat Segítő Szolgálat 9027 Győr, Avar u. 3. Győr Hajléktalanokat Segítő Szolgálat 9027 Győr, Avar u. 3. Győr Betegszoba működtetése 8

Részletesebben

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének. Határozat száma 71/2016. 72/2016. 73/2016. 74/2016. 75/2016. Előterjesztő Gulyás Tibor Határozat tartalma A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ

A felsőoktatási intézmények. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ A felsőoktatási intézmények KAZINCZY FERENC SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENYÉNEK 44. országos döntője scientia et f idelitate Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

2012. évi Pályázati program címe. Összművészeti programsorozat. A év májusdecember. kulturális tevékenységének támogatására

2012. évi Pályázati program címe. Összművészeti programsorozat. A év májusdecember. kulturális tevékenységének támogatására Melléklet ok: Sorszám Kulturális tevékenységek támogatása szervezet neve 2011.évi Önkormányzati pályázat megnevezése Korábbi önkormány zati támogatáss al elszámolte? 2012. évi Pályázati program címe Mellékletek?

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz

Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Egyházi Könyvtárak Egyesülése 1085 Budapest, Üllői út 24. 20/824 38 81 gabriella.hubert@lutheran.hu Szakmai beszámoló a 3508/01141 sz. pályázathoz Örökségünk jövője - A 21. század kihívásai a muzeális

Részletesebben

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i ülésének jegyzőkönyvéből Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Tudományos és Kulturális Bizottsága 2013. május 28-i

Részletesebben

Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban

Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban 2017. 05. 13. A Diakónia Keresztyén Alapítvány 51. munkapontját nyitották meg hivatalosan szombaton, május 13-án Mezőpanitban. Az új iroda nyitása, az otthoni

Részletesebben

es tanév programtervezete szülőknek, tanulóknak

es tanév programtervezete szülőknek, tanulóknak 2018-19-es tanév programtervezete szülőknek, tanulóknak Szeptember 3. 8 óra: tanévnyitó ünnepély 16 órától kamara és hangszeres órabeosztása külön értesítést kapnak az érintettek 17 órától szülői értekezlet:1.a,

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Dr. Beer Miklós megyéspüspök atya június 1-jén töltötte be 75. életévét. Ez a papi és püspöki nyugdíjkorhatárunk, amikor kötelező

Részletesebben

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra 2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január 9. Január 17. 16 óra Január 26. 15 óra Január 27. 11.00 óra Január 30. 10-17 óra Február 1. Február

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2015.

Rendezvénynaptár 2015. Rendezvénynaptár 2015. Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező Január 18. 15 00 Magyar Kultúra Napja Művelődési Ház Művelődési Ház 30. közgyűlése Művelődési Ház Február 13. Tűzoltó közgyűlés Művelődési

Részletesebben

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00 Szeptember 2 vasárnap 9:00 tanévnyitó 9:30 Veni Sancte szentmise az 1-4. évfolyamnak 3 hétfő 1. tanítási nap 14:00-17:30 zeneiskolai beiratkozás régi és új hangszeres növendékeknek helyszín: az általános

Részletesebben

Egyházaink hírei MEGHÍVÓ november. GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. AlsóDABASI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. GyóNI REFORMÁTUS GyüLEKEZET

Egyházaink hírei MEGHÍVÓ november. GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. AlsóDABASI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. GyóNI REFORMÁTUS GyüLEKEZET 2018. november KATOLIKUS egyházközségeink F GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG miserendünk: Novembertől a téli miserend lép életbe. Hétfőn, kedden, pénteken és szombaton 17.00 órakor kezdődik a szentmise. Vasárnap

Részletesebben

KÖSZ! Program 2014 Támogatott pályázók listája

KÖSZ! Program 2014 Támogatott pályázók listája KÖSZ! Program 2014 Támogatott pályázók listája Pályázó Pályázati kategória Terület Pályázat címe 1 Belső Tűz Legyél Te a Tűz! 2 Belső Tűz Alkossunk együtt! 3 ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő 4 Daniló

Részletesebben

Kálvin Emlékévek konferencia Budapest, 2014. október 18. Kálvin Emlékévek a Református Pedagógiai Intézetben

Kálvin Emlékévek konferencia Budapest, 2014. október 18. Kálvin Emlékévek a Református Pedagógiai Intézetben Kálvin Emlékévek konferencia Budapest, 2014. október 18. Kálvin Emlékévek a Református Pedagógiai Intézetben Szontagh Pál igazgató Az évfordulók a felejtés elleni küzdelem eszközei. Így kínál alkalmat

Részletesebben

2011.évi önkormányzati pályázat megnevezése

2011.évi önkormányzati pályázat megnevezése 1. számú melléklet Sorszám Egyházak és egyházi szervezetek neve Pályázott kategória Pályázati program címe 2011.évi önkormányzati pályázat megnevezése Korábbi önkormány zati támogatáss al elszámolte? Mellékletek?

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT SZÉCHENYI ISTVÁN SZÜLETÉSÉNEK 225. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL TARTANDÓ ÜNNEPSÉGSOROZATRA IDŐPONT: 2016. SZEPTEMBER 21. HELYSZÍN: NAGYCENK A SZÉCHENYI-EMLÉKBIZOTTSÁG

Részletesebben

2014. NAGYHETI-HÚSVÉTI SZERTARTÁS- ÉS MISEREND VESZPRÉMBEN

2014. NAGYHETI-HÚSVÉTI SZERTARTÁS- ÉS MISEREND VESZPRÉMBEN 2014. NAGYHETI-HÚSVÉTI SZERTARTÁS- ÉS MISEREND VESZPRÉMBEN Szent Mihály Főplébánia 2014. ÁPRILIS 11. FÁJDALMAS PÉNTEK 18.00 Élő keresztút a Károly templomtól a Bazilikáig 10.30 Érseki szentmise, barkaszentelés,

Részletesebben

Szakmai nap, amely a szellemi hanyatlásra, a szellemi betegségekre irányította a figyelmet

Szakmai nap, amely a szellemi hanyatlásra, a szellemi betegségekre irányította a figyelmet http://www.soprontv.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6051&catid=51:2 015-hirek&Itemid=100 Szakmai nap, amely a szellemi hanyatlásra, a szellemi betegségekre irányította a figyelmet 2015.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Beszámoló a képviselő testület 2013. február 24-i üléséről

Beszámoló a képviselő testület 2013. február 24-i üléséről Beszámoló a képviselő testület 2013. február 24-i üléséről Napirend 1. Visszatekintés 2. A megyés püspök látogatásának tapasztalatai feladatok 3. Az egyházmegyei ifjúsági találkozó előkészítése 4. A következő

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben

A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője. Program

A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője. Program A felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd versenyének 40. országos döntője Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudomány Kar Magyar Nyelvtudományi Tanszék 1088 Budapest,

Részletesebben

1 FESTUM VARADINUM XII. RENDEZVÉNYSOROZAT NAGYVÁRAD, 2003. MÁJUS 11. MÁJUS 18.

1 FESTUM VARADINUM XII. RENDEZVÉNYSOROZAT NAGYVÁRAD, 2003. MÁJUS 11. MÁJUS 18. 1 FESTUM VARADINUM XII. RENDEZVÉNYSOROZAT NAGYVÁRAD, 2003. MÁJUS 11. MÁJUS 18. Május 11. 10.00 órától: Református ünnepi istentiszteletek Helyszínek: Nagyvárad református templomai (a rogériuszi templomban

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Református Világtalálkozó

Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Református Világtalálkozó Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Református Világtalálkozó 2014. 06. 30. A Magyar Református Egyház minden hatodik évben szervez világtalálkozót. Az 5 évvel ezelőtt megalakult egységes Magyar Református

Részletesebben

Gyulai séta Albrecht Dürer / / emlékei nyomán múltban, jelenben, jövőben

Gyulai séta Albrecht Dürer / / emlékei nyomán múltban, jelenben, jövőben Gyulai séta Albrecht Dürer /1471-1528/ emlékei nyomán múltban, jelenben, jövőben 1878 Haan Lajos evangélikus lelkész kiadványának megjelenése Dürer Albert családi nevéről s családjának származási helyéről

Részletesebben

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ 2015. DECEMBER 31. Január 10-én-én, a Regina Mudi-templom ovis miséjén a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy rövid jelenettel szerepeltek.

Részletesebben

A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója

A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója Ezerszínű világ című X. jubileumi nemzetközi gyermekrajz vándorkiállítás Budapesten az ARS SACRA MŰVÉSZETI FESZTIVÁLON A kezdet kezdetén A Tilma Alapítvány

Részletesebben

MOB Sportiskolai Program évi forrás

MOB Sportiskolai Program évi forrás MOB Sportiskolai Program 2015. évi forrás sorszám támogatott szervezet támogatás célja támogatás összege (Ft) megvalósulás helye KLIK fenntartású intézmények támogatásai: 1. Sugovica Sportiskolai Általános

Részletesebben

Megújult az egyházközségi honlap

Megújult az egyházközségi honlap LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL XIV. évfolyam 3. szám 2014. március Megújult az egyházközségi honlap Amint a templomi hirdetésekben már hírül adtuk, megújult a plébánia honlapja. A

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Husz János és a huszitizmus hatása a magyarországi művelődésben

Husz János és a huszitizmus hatása a magyarországi művelődésben Husz János és a huszitizmus hatása a magyarországi művelődésben 2015/11/09-2015/11/10 2015/10/30 Több kulturális intézmény közös szervezésében, Husz János halálának 600. évfordulója alkalmából, tudományos

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

Március 2-ig látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt

Március 2-ig látogatható az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállítás a Néprajzi Múzeumban. Részletek itt Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A februári elnökségi értekezlet témái: Együttműködés lehetőségei a Nemzeti Parkokkal; A NESZ

Részletesebben

Határozati javaslatok

Határozati javaslatok Határozati javaslatok Határozati javaslat az 2. sz. melléklethez 1. /PJB/2017. (IV. 16.) sz. határozat A Pénzügyi és Jogi Bizottság szavazattal az államháztartáson kívüli források (támogatások) átadásának,

Részletesebben

Hogyan jött létre a kiállítás?

Hogyan jött létre a kiállítás? Mindannyian szívesen foglalkozunk valamivel, vagy éppen gyűjtünk valamit. Árus-Kovács Gábor katolikus plébánosunk miseruhákat gyűjt, melyből a tavasz folyamán kiállítást rendeztek Balatonalmádiban. Az

Részletesebben

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu HÁTTÉRANYAG a 2013. június

Részletesebben

Katolikus megújulás Északkelet-Magyarországon

Katolikus megújulás Északkelet-Magyarországon Katolikus megújulás Északkelet-Magyarországon II. II. Katolikus megújulás Északkelet-Magyarországon II. Katolikus megújulás Északkelet-Magyarországon Művelődéstörténeti konferencia a jezsuita rend sárospataki

Részletesebben

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011.

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011. KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011. Január: 23. Vince napi borszentelés 24. Magyar Kultúra Napja Megemlékezés osztályonként 24-28. Ökomenikus imahét Helye: a községi templomok 29. Előadássorozat

Részletesebben

MAGYAR NAP a Varsói Egyetemen

MAGYAR NAP a Varsói Egyetemen Barátka Agnieszka PhD hallgató, Varsói Tudományegyetem, Magyar Tanszék MAGYAR NAP a Varsói Egyetemen 2017. május 26-án megrendezésre került a Varsói Tudományegyetem Magyar Tanszékének és a Varsói Magyar

Részletesebben

Kezdő időpont 10:00 10:00 13:00. Dr. Veress E. u. 6. Szivárvány Gyermekház. 48-as tér 1. Közösségek Háza. Szabadság u. 4-6. Mohácsi ÖK Irodaháza

Kezdő időpont 10:00 10:00 13:00. Dr. Veress E. u. 6. Szivárvány Gyermekház. 48-as tér 1. Közösségek Háza. Szabadság u. 4-6. Mohácsi ÖK Irodaháza 2005.10.03 2005.10.05 2005.10.10 2005.10.14 Pályaorientációs és Nyílt 2005.10.17 2005.10.19 Napok Képzési, 2005.09.27 szolgáltatás és állásbörze melyik úton? 2005.10.14 2005.10.15 Komló 13:00 Pécs Pécs

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 18-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-221/2016. ELŐTERJESZTÉS A Kulturális Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2016. május 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Ünnepi szertartás- és miserend Veszprémben Szent Mih{ly Főpléb{nia

Ünnepi szertartás- és miserend Veszprémben Szent Mih{ly Főpléb{nia Ünnepi szertartás- és miserend Veszprémben Szent Mih{ly Főpléb{nia Szent Mihály Bazilika: 16.00:pásztorjáték, 24.00 éjféli érseki szentmise Károly templom: 24.00 éjféli szentmise Ferences templom: 21.00

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Nyilvános sorsolás 2015. március 25. 1 V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS 2015. március 25. (szerda) 10.15 óra RÉSZTVEVŐK - LEÁNYOK Ssz.

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00-

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00- . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma)

Részletesebben

Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE. Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE

Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE. Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE 2017.-2018. ÉVES PROGRAM ÉS MUNKAREND 2017.08.21. h Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE Egész nap VEZETŐI TERVEZÉS 2017.08.22. k Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE

Részletesebben

A Gubicza család találkozói, eseményei

A Gubicza család találkozói, eseményei A Gubicza család találkozói, eseményei GUBICZA CSALÁDOK ESEMÉNYEI 2006 évben I. Gubicza találkozó Bakonyszentlászló, 2006. augusztus 19. Szervező: Gubicza Ilona 2007 évben Családtörténeti kutatás, nemzetközi

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 2019. évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati a Budapest Főváros XVIII. kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat: Bolgár gyermeknapi rendezvény.

Részletesebben

Ünnepi konferencia az Országházban a Vallásszabadság Éve alkalmával

Ünnepi konferencia az Országházban a Vallásszabadság Éve alkalmával Sajtóközlemény Ünnepi konferencia az Országházban a Vallásszabadság Éve alkalmával A Magyar Unitárius Egyház, partnerségben az Országgyűlés Hivatalával ünnepi konferenciát szervezett 2018. március 9-én,

Részletesebben

Rendezvény archívum 2001

Rendezvény archívum 2001 Január 2001. január 9. A NEKTÁR Alkalmazói Tanácsának 2001. január 15. AMICUS-bemutató 20001. január 18. A Könyvtári és Szakirodalmi Tájékoztatási Szabványosítási Bizottság 2001. január 23. A Magyar Tudományos

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG 2018. július hit vallás Egyházaink hírei KATOlIKus egyházközségeink F református egyházközségeink GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG Július hónap hétköznapi szentmiséivel kapcsolatban figyeljük a templomi hirdetéseket!

Részletesebben

BOD PÉTER HÁROMSZÁZ ÉVE KONFERENCIA NAGYENYEDEN ÉS MAGYARIGENBEN

BOD PÉTER HÁROMSZÁZ ÉVE KONFERENCIA NAGYENYEDEN ÉS MAGYARIGENBEN Főszervezők: BOD PÉTER Alapítvány Gyulafehérvár Bethlen Gábor Kollégium Nagyenyed Társszervezők: Bethlen Gábor Dokumentációs Könyvtár, Nagyenyed; Magyarigeni Református Egyházközség; Bod Péter Megyei Könyvtár,

Részletesebben

1. Hol rendezik meg immár évek óta az Országos Latinovits Zoltán vers-és prózamondó versenyt?

1. Hol rendezik meg immár évek óta az Országos Latinovits Zoltán vers-és prózamondó versenyt? Honismereti vetélkedő V. forduló 1. Hol rendezik meg immár évek óta az Országos Latinovits Zoltán vers-és prózamondó versenyt? a. Siófok b. Balatonszárszó c. Balatonszemes 2. Hol volt 2010-ben a Csík Ferenc

Részletesebben

Orosz nyelvtanfolyamok középiskolásoknak 2013 elsı félévében. Mit ér az irodalom, ha magyar és oroszul szólal meg?

Orosz nyelvtanfolyamok középiskolásoknak 2013 elsı félévében. Mit ér az irodalom, ha magyar és oroszul szólal meg? Orosz nyelvtanfolyamok középiskolásoknak 2013 elsı félévében 2013 elsı felében folytatódtak az ingyenes orosz nyelvtanfolyamok középiskolásoknak az ELTE Ruszisztikai Központjában. 2013 januári metodikai

Részletesebben

A MINŐSÍTÉSSEL NEM RENDELKEZŐ ZENEKAROK, ÉNEKKAROK ÉVI EMTV. SZERINTI MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSA

A MINŐSÍTÉSSEL NEM RENDELKEZŐ ZENEKAROK, ÉNEKKAROK ÉVI EMTV. SZERINTI MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSA 1 3415-01-0001/18 2 3415-01-0002/18 Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Magyarország Göd Dunakeszi Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Emtv. szerinti 2018. évi működési A Dunakeszi

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító SZAKMAI BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító KKETTKK-56P-04-0050 Pályázó neve: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító 15350844-2-05

Részletesebben

Egyházközségi hírlevél

Egyházközségi hírlevél HAVAS BOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2018. JÚLIUS 30. Egyházközségi hírlevél Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja Ministránsok és cserkészek Szeptember Szentmisék és szertartások rendje közösségi imaéletünk

Részletesebben