IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Elnök

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Elnök"

Átírás

1 IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Elnök Dr. Brezsnyánszky Károly (36 1) fax (36 1) Budapest, Stefánia út 14. Titkár Dr. Demény Attila (36 1) fax (36 1) Budapest, Budaörsi út 45 Az IUGS Magyar Nemzeti Bizottság 2009 évi jelentése Az IUGS Magyar Nemzeti Bizottság 2009-ben két ülést tartott, április 1-én és december 1-én. Az ülések fontosabb témái: 1) Az IUGS MNB megújulása. Az MTA X. Osztály elnöke elfogadta a bizottság tagságára tett javaslatot, amiben a teljes szavazati joggal bíró tagok mellett a hazai intézmények és a hazai vonatkozású nemzetközi szervezetek képviselıi is jelen vannak. 2) A Föld Éve rendezvénysorozaton belül az alábbi rendezvényekrıl tárgyalt a bizottság, illetve határozta el a szakmai támogatást: - IAGA 2009, Sopron. Rendkívül sikeres konferencia volt, kb résztvevıvel. A szervezık jelentést nyújtottak be a X. Osztály vezetésének. - Geoturizmus Forgatag. A szervezıbizottság megalakult, 2009-ben egy ankét megrendezésére került sor, magára a nagyrendezvényre 2010-ben számíthatunk. - Lisszabon, november, a Föld Éve zárórendezvénye. A zárórendezvényen a Föld Éve MNB vezetése és két TDK-nyertes hallgató vett részt a szervezık támogatásával. A rendezvényen a Magyar Nemzeti Bizottság elismerı kitüntetésben részesült az elmúlt három év kiemelkedı munkájáért. 3) A nemzetközi szervezetek hazai képviselıi, illetve az adott szervezetek munkáját ismertetı kollégák tájékoztatták a bizottságot a társulatokon belül lezajlott eseményekrıl és fejleményekrıl. 4) A bizottság megtárgyalta az ICSU global environmental change vision programon belül kialakított képet. 5) A bizottság támogatja és figyelemmel kíséri az IMA2010 nemzetközi kongresszus elıkészületeit. A fentiekrıl részletes információt a mellékelt emlékeztetık és társulati jelentések tartalmaznak. Brezsnyánszky Károly a Bizottság elnöke sk. Demény Attila a Bizottság titkára sk december 18.

2 IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Elnök Dr. Brezsnyánszky Károly (36 1) fax (36 1) Budapest, Stefánia út 14. Titkár Dr. Demény Attila (36 1) fax (36 1) Budapest, Budaörsi út 45 IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Az ülés idıpontja: április1. (szerda), 13:00. Az ülés helye: Magyar Állami Földtani Intézet, igazgatói tanácsterem. Jelen vannak: Brezsnyánszky Károly elnök, Demény Attila titkár, Haas János, Horváth Ferenc. Meghívottként: Babinszky Edit, Nádor Annamária, Szıcs Teodóra, Török Ákos. Napirend: 1) A megújuló Nemzeti Bizottság és az állandó meghívottak listájának megvitatása. A bizottság a mellékelt tagnévsort elfogadta. Felmerült a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal képviseletének kérdése. /Brezsnyánszky Károly elnök úr az ülést követıen felvette a kapcsolatot Szabados Gáborral, az MBFH elnökével, aki dr. Hámor Tamás részvételét támogatta/ A tagnévsort az IUGS MNB vezetése beterjeszti a X. Osztály elnökének jóváhagyásra. 2) Tervezett Föld Éve rendezvények 2009-ben. - IAGA 2009, Sopron. Ehhez kapcsolódóan a Föld Éve nemzetközi szervezıbizottsága 5 óriás kivetítıt biztosít, amit Sopronban, Miskolcon és Budapesten (3 helyen) fognak elhelyezni. A IYPE 45 perces filmjét egy 15 perces magyar összeállítás egészíti ki. - Geoturizmus Forgatag. A szervezıbizottság létrejött, a financiális alapokat most tisztázzák. Várhatóan 4 napos rendezvény lesz a Magyar természettudományi Múzeumban, remélhetıen a támogatások lehetıséget bizotosítanak az ingyenes látogatásra. Javaslatok hangoztak el a program kiszélesítésére (pl. bor és geológia). - Lisszabon, november, a Föld Éve zárórendezvénye. Két hazai szervezı és két hallgató részvétele lehetséges. Várhatóan csak az utazási költséget kell fedezni. A hallgatók kiválasztására a következı javaslatok hangzottak el: a 2009-es Ifjú Szakemberek Ankétjának két gyıztese, a GEOFIFIKA szerkesztésében részt vevı hallgatók, vagy a 2009-es OTDK résztvevıi közül kiválasztandó két fı. A vita során a bizottság jelen lévı tagjai az OTDK-n sikerrel szereplı hallgatók kiválasztását fogadták el. A szükséges anyagi támogatást várhatóan az MFT tudja biztosítani. Tekintettel arra, hogy az OTDK két helyszínen zajlik (Szombathely és Miskolc) javasolt egy-egy hallgató kiválasztása. A szombathelyi konferencia illetékes zsőrijét Demény Attila, Szarka László és Weiszburg Tamás fogja alkotni, a miskolci helyszínen a zsőrizés megszervezésére Földessy Jánost kéri fel az IUGS MNB elnöke. /Ez az ülést követıen megtörtént/

3 3) IUGS hírek: Kosovo IUGS tagságának ügyében a magyar bizottság tartózkodással szavazott; az IUGS elnöke elismerı levelet köldött a 2008-as Föld Éve rendezvényekkel kapcsolatban, a levelet továbbítottuk az MTA vezetésének és honlapokon publikáljuk. 4) Meghívott szervezeti képviselık beszámolása: - Babinszki Edit: PROGEO aktivitás, hazai és nemzetközi rendezvények. - Nádor Annamária: az INQUA 2011-ben tartja Genfben a kongresszusát, a várható magyar részvételre való tekintettel jó lenne a hazai tagdíjfizetést tisztázni a X. osztállyal. - Szıcs Teodóra: IAH. A hazai bizottság évente egy konferenciát szervez. Jó kapcsolat alakult ki az IAH vezetésével. - Haas János: IAS. Az IAS volt elnöke, Judith MacKenzie április án magyarországon tartózkodik és egy lecture tour keretében elıadásokat tart. - Horváth Ferenc: Nemzetközi Litoszféra Program. A hazai munka szervezése Harangi Szabolccsal közösen folyik. - Török Ákos: ismertette az International Society for Rock Mechanics és az International Association for Engineering Geology nemzetközi rendezvényeit. 5) Egyebek: a 2009-es EGU (Bécs) konferencián az európai IUGS tagországok rövid összejövetel lesz, Demény Attila titkár részt vesz és beszámol a fejleményekrıl Végezetül Brezsnyánszky Károly elnök az ülés bezárta. Összeállította: Demény Attila, a Bizottság titkára, sk április 3. IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Elnök Dr. Brezsnyánszky Károly (36 1) fax (36 1) brezsnyanszky@mafi.hu 1143 Budapest, Stefánia út 14. Titkár Dr. Demény Attila (36 1) fax (36 1) demeny@geochem.hu 1112 Budapest, Budaörsi út 45 IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Az ülés idıpontja: december 1. (kedd), 10:00. Az ülés helye: Magyar Állami Földtani Intézet, igazgatói tanácsterem. Jelen vannak: Brezsnyánszky Károly elnök, Demény Attila titkár, Haas János, Hámor Tamás, Kordos László, Weiszburg Tamás. Meghívottként: Horváth Gergely, Pogácsás György, Sipos Péter, Szıcs Teodóra. Napirend: Két napirendi pont összevont tárgyalása: 1. Beszámoló a Föld Éve lisszaboni zárórendezvényérıl; 2. Az IUGS NB szerepe a folytatódó Föld Éve programokkal kapcsolatban.

4 Brezsnyánszky Károly elnök úr röviden ismertette a a zárórendezvény eseményeit. A Föld Éve Magyar Nemzeti Bizottság a Föld Éve rendezvénysorozatban kifejtett kiváló munka elismeréseként egy emlékplakettet kapott, amit elnök úr bemutatott. Magyarországról az MNB részérıl elnök úr, valamint két hallgató (Jankovics Éva és Serfızı Róbert) költségeit fedezte a portugál fél. A Föld Éve MNB mandátuma december 31-én lejár, a folytatásra vonatkozó terveket a bizottság megvitatta. A vitában amelyhez minden résztvevı bizottsági tag hozzászólt elhangzottak: a Föld Éve lehetett volna sikeresebb, a hiányosságoknak elsısorban anyagi okai voltak, hiányzott a döntéshozói támogatás; a további munkát segítheti a döntéshozók figyelmének felkeltése; A Föld Éve szervezıbizottság által Lisszabonban javasolt külön nemzetközi intézet felállítása szükségtelen, létezik az UNESCO-nak megfelelı szervezete; a további hazai aktivitást a szakmai szervezetek (pl. MFT és MGE) fogják folytatni; az MFT tervei az ismeretterjesztés tekintetében ismertek (pl. geoturizmus, geoparkok); a Föld Éve logo további használatát hazai és nemzetközi szinten meg kell oldani; az egyetemi rendszerben a szakmai ismeretterjesztı elıadások sorozata folytatódik. Következı teendıként az MNB tagjai egy, Sólyom László köztársasági elnök úrnak készítendı beszámoló elkészítését, valamint annak több döntéshozói körbe történı elküldését határozták meg. 3. Az IUGS MNB éves jelentése (az affiliált szervezetek képviselıinek beszámolója: az elmúlt év eseményei, várható események az új évben). Az IUGS affiliált szervezeteinek hazai képviselıi közül jelen levı tagok beszámoltak az általuk koordinált vagy nyomon követett társulatok évi tevékenységérıl és terveirıl: Haas János IAS és SEPM, Horváth Gergely - PROGEO, Pogácsás György - AAPG, Sipos Péter - AAG, Szıcs Teodóra IAH. Az ülésig egy tag küldött rövid írásos beszámolót, a többi beszámoló december 15-ig várható. A bizottság titkára kiemelte, hogy a beszámoló nem kötelezı érvényő, de hozzájárul az IUGS hazai tevékenységének megítéléséhez, amit az MTA mint az IUGS tagdíjat fedezı szervezet értékel, ezért a szakma érdeke a megfelelı beszámolókkal történı hozzájárulás. 4 Egyebek. - ICSU global environmental change vision. Demény Attila rövisen ismertette a kezdeményezés eredményét, aminek szakmai tartalma a jelenlevık megállapítása alapján is viszonylag szerény.

5 - EU TAIEX program. Hámor Tamás tájékoztatta a jelenlevıket a programról, ami a késıbbiekben is várhatóan folytatódni fog és a balkáni országokkal történı kapcsolattartást könnyítheti meg. Végezetül Brezsnyánszky Károly elnök úr bezárta az ülést és minden jelenlevınek boldog ünnepeket és jó munkát kívánt. Összeállította Demény Attila a Bizottság titkára sk december 2.

6 IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Beszámoló az Association of Applied Geochemists (AAG) évi tevékenységérıl A év legnagyobb eseménye az AAG szempontjából a 24. Nemzetközi Alkalmazott Geokémiai Szimpózium volt, amelyet az IAGC (International Association of GeoChemistry) és az IAG (International Association of GeoAnalysts) szervezetekkel közösen rendeztek június 1. és 4. között. Az eseményt 10 év után rendezték ismét a szervezet hazájában, idén a kanadai Frederictonban, a new brunswick-i egyetemen. Az eseménnyel párhuzamosan, ugyanazon a helyszínen rendezték meg a North Atlantic Minerals Symposium (NAMS) konferenciát is. Ezekhez kapcsolódóan 3 további workshop és 6 terepbejárás is megrendezésre került. Az IAGS keretében az alábbi szekciókban zajlottak az elıadások: ércképzı folyamatok; izotópgeokémia az érckutatásban; litogeokémiai módszerek; esettanulmányok alkalmazott geokémiai kutatásokból; urántelepek. A NAMS rendezvény ezzel szemben sokkal inkább a környezeti témákra összpontosított (eljegesedett területek kutatása; alkalmazott vízgeokémia; széndioxidtárolás; talajgeokémia; toxikus elemek a környezetben; terepi geokémiai analízis; bányászati hulladékok geokémiája). Összesen 15 plenáris elıadás, 13 szekciónyitó elıadás és 146 további elıadás hangzott el. Az eseménynek magyar résztvevıje nem volt. A kétévente megrendezésre kerülı esemény legközelebb ben, Finnországban lesz. Az AAG az év elején választotta meg a es idıszakra a vezetıség szakmai munkáját segítı öttagú tanács tagjait: Elizabeth Bailey (USGS), John Carranza (International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation, Hollandia), Robert Eppinger (USGS), Chris Oates (UK), Erik Weiland (Terra Technology, USA). Az egyesületnek magyar vonatkozású eseménye az idei évben nem volt. Készítette: Sipos Péter Budapest, november 30.

7 Az IAH MNT 2009 évi beszámolója az IUGS MNB részére A 2009-es év során szeptemberben Hyderabadban rendezték meg az IAH 37. kongresszusát, Water: A vital resource under stress - How science can help címmel. E kongresszust az IAHS társszervezettel közösen szervezték és közel 500 résztvevıje volt a rendezvénynek. A közös szimpóziumok és workshopok lehetıvé tették az együtt gondolkodást, és a résztvevık megtalálhatták az érdeklıdésükhöz legközelebb álló témaköröket. Egy magyar elıadója, illetve résztvevıje volt a kongresszusnak, valamint további egy elıadás társzerzıiként mőködtek közre magyar kutatók. A rendezvény fıbb témái a következık voltak: Joint Symposia (JS.1-4) JS. 1 Ecohydrology of surface and groundwater dependent ecosystems JS. 2 Trends and sustainability of groundwater in highly stressed aquifers JS. 3 Improving integrated surface and groundwater resources management in a vulnerable and changing world JS. 4 Hydroinformatics in hydrology, hydrogeology and water resources Joint Workshops (JW.1-4) JW. 1 Measuring and modelling interactions between surface water and groundwater JW. 2 Transboundary water management: Science and policy JW. 3 Rural and urban water systems: Minimising adverse impacts of global change on water resources. JW. 4 Isotope tracing for water balance, hydrodynamics and hydrological processes, including groundwater recharge, as an indicator of water resources sustainability IAHS Symposia (HS.1-3) HS. 1 High mountain snow and ice hydrology HS. 2 New approaches to hydrological prediction in data sparse regions HS. 3 Hydrological theory and limits to hydrological predictability in ungauged basins. IAHS Workshops (HW.1-7) HW. 1 Regionalisation of models for operational purposes in developing countries HW. 2 Sediment problems and sediment management in Asian river basins HW. 3 Flood risk management HW. 4 Space-time scaling for ET and soil moisture modelling using remote sensing HW. 5 Prediction in ungauged basins a benchmark report HW. 6 Precipitation variability and water resources HW. 7 New statistics in hydrology IAH Symposia (G.1-4): Hydrogeology of Hard Rocks G. 1 Groundwater resources development G. 2 Groundwater quality and pollution G. 3 Groundwater resource management G. 4 Socio-economic issues relevant to groundwater Ez évi ankétját december 8-án tartotta a magyar tagozat, a Magyar Állami Földtani Intézetben. Az ankét témája a vízgyőjtı gazdálkodási tervek készítésének témaköre volt. A rendezvényre meghívást kaptak a Magyarhoni Földtani Társulat, valamint a Hidrológiai Társaság Vízgazdálkodási Szakosztályának tagjai is. A rendezvényen 27 fı vett részt. A résztvevık aktív közremőködése a program aktualitását és fontosságát jelezte. A program a következı volt: IAH MNT II. Vízföldtani Ankétja a Mikulás jegyében

8 Budapest, MÁFI, Lábnyomos terem 13:00 13:10 Üdvözlés Megnyitó: Szıcs Teodóra 13:10 13:30 Tahy Ágnes: Tájékoztató az Országos Vízgyőjtı-gazdálkodási Tervrıl 13:30 13:50 Gondárné Sıregi Katalin: A felszín alatti víztestek mennyiségi állapotértékelése, intézkedési javaslatok 13:50 14:10 Tóth György: A termálvíztestek mennyiségi állapota 14:10 14:40 Kérdések, hozzászólások 14:40 15:00 Szünet (büfé) 15:00 15:20 Szıcs Teodóra: A felszín alatti víztestek minıségi állapotértékelése, intézkedési javaslatok 15:20 15:40 Deák József: Diffúz nitrát szennyezések és nitrát-érzékeny területek viszonya 15:40 16:10 Kérdések, hozzászólások 16:10 17:00 Kerekasztal beszélgetés az elmúlt év konferenciáinak tapasztalatairól és az IAH MNT-t érintı egyéb kérdésekrıl , Budapest dr. Szıcs Teodóra IAH MNT elnöke

9 Beszámoló a ProGEO Egyesület évi tevékenységérıl Önkritikusan meg kell állapítani, hogy az Egyesület a évben viszonylag szerény teljesítményt nyújtott, kevés konkrét eredményt tud felmutatni. A legfıbb hiba az volt, hogy bár az Elnökség többször ülésezett és kidolgozott terveket, magát a tagságot nem mozgósította konkrét feladatokra. Így a 2009-es év úgy foglalható össze, hogy fı tevékenységünk a re tervezett programok elıkészítésére korlátozódott. Ezek részletes ismertetésére és megvitatására egy késıbbi napirendi pontban fog sor kerülni, de már itt a beszámolóban szeretném az elıkészítı munkálatokat ismertetni. Egy ilyen tervezett program egy országos rendezvény, egy elsı megközelítésben Országos Geotóp Napnak nevezett rendezvény meghirdetése a földtudományi természeti értékek megismertetése és népszerősítése céljából. Ennek mintájául debreceni és nyíregyházi tagtársaink szervezésében vezetık dr. Novák Tibor és dr. Sütı László, a debreceni egyetem, ill. a nyíregyházi fıiskola oktatói voltak október 10-re a bükkaljai Cserépfaluba meghirdettek egy ilyen rendezvényt. Ennek elızményeként már 2008-ban volt egy hasonló címő rendezvény, ám mivel az egy teljesítménytúrával volt összekapcsolva (a teljesítménytúra egyes állomásain voltak a földtudományi értékeket népszerősítı állomások is), nem igazán lehetett megbecsülni, hogy mennyien érdeklıdtek a földtudományi helyszínek iránt. Ezért 2009-ben le lett választva egy 12 km-es külön Geotóp táv, amely az Ördögtorony tanösvény útvonalát járta végig, úgy, hogy egyes különlegesen érdekes helyen földrajzos egyetemisták tartottak tájékoztatókat. Erre a távra csak azok neveztek, akik erre voltak kíváncsiak, összesen 150 fı. Emellett rövidebb útvonalon külön vezetett túrák is indultak Holló Sándor geológus (Bükki Nemzeti Park) és Novák Tibor vezetésével, összesen 45 fınek. Ez mindösszesen szép számú érdeklıdıt jelent, de nem szabad elfelejteni, hogy a Geotóp Nap egy nagy rendezvény, a Less Nándor-emléktúra részeként lett meghirdetve, annak a több mint 2000 fı résztvevıje adta a merítés bázisát. Két másik tervezett rendezvény elıkészítése is megkezdıdött, két konferenciáé. Az egyik egy magyar szakembereknek szóló, 2010 ıszére tervezett Földtudományi Természetvédelmi Nap megszervezése. A program központi rendezvénye egy tudományos konferencia lenne, amelynek részvevıi a témával foglalkozó szakemberek lesznek. A másik egy nemzetközi konferencia megrendezése ugyanezen témakörben, amely összekapcsolódik majd az európai ProGEO Egyesület WG1 munkacsoportjának szokásos ülésével. Ennek tervezett idıpontja szeptember 1 4. Ennek elıkészítéseként felvettük a kapcsolatot a Magyar Természetbarát Szövetséggel (MTSZ), amely 2010/2011-ben részt vesz az Év vidéke elnevezéső magyar-szlovák közös rendezéső nemzetközi programban, és a tárgyalások alapján Dúró Imre igazgató javaslatára a két rendezvényt összekapcsoljuk, pontosabban a ProGEO rendezvény bekerül az Év vidéke rendezvénysorozatába, ami PR és marketingszempontból (szórólapok stb.) elınyös az Egyesület számára. A Geotóp Nap programjához négy helyszínre (Sopron, Szeged, Tata, Vác) már készült elızetes tervezet, mások jelezték, hogy vállalnák a nap megszervezését, vezetését. A évi Országos Geotóp Nap megrendezése pénzügyi támogatására pályázatot nyújtottunk be a Norvég Civil Támogatási Alaphoz. Sajnos a pályázat elsı körébıl nem jutottunk tovább. A évben igyekeztünk az információk terjesztésében elırelépni. Két részletes hírlevélben tájékoztattuk tagtársainkat a magyar és a nemzetközi ProGEO Egyesület aktuális ügyeirıl. Ezen kívül mivel az Egyesület, ill. képviselıje állandó meghívottja lett az IUGS (Nemzetközi Földtani Unió) Magyar Nemzeti Bizottságának, tagtársainknak megküldtük az IUGS hírleveleit is. Az információáramlást leghatékonyabban honlapunk segíthetné elı, de itt is önkritikusan meg kell állapítani, nem éltünk a lehetıséggel, lényegében nem kerültek fel új anyagok, értékes információk a honlapra. Ezen változtatni akarunk. Bár nem az Egyesület konkrét munkájának köszönhetı, de mégis megemlítendı, hogy tiszteletbeli elnökünk, Tardy János nagy munkája eredményeként célegyenesbe fordult a Novohrad Nógrád Geopark ügye. Ezt nem csak tagtársunk személye miatt tartom fontosnak megemlíteni, hanem azért is, mert a geoparkok szervezıdésének elvi alapjai sok tekintetben megegyeznek Egyesületünk céljaival, a sikeres létrehozás tehát nekünk is érdekünk. A tervezett geopark ügye elıkerült Magyarhoni Földtani Társulat által szervezett Geoturizmus Ankéton is. A rendezvényen Egyesületünk több tagja is részt vett. A Társulat elnökével és ügyvezetıjével, Haas Jánossal és Krivánné Horváth Ágnessel megegyeztünk, hogy Egyesületünk a továbbiakban aktívan bekapcsolódik a geoturizmussal kapcsolatos rendezvényekbe, munkákba, de ennek részleteit még ki kell munkálni. Ha már a geoturizmust szóba hoztam, itt kell megemlíteni, hogy megjelent a Magyarország földtani atlasza országjáróknak címő kiváló kiadvány, amely számos földtudományi értékrıl ad részletes leírást,

10 így szinte megtestesíti Egyesületünk fı célját, a földtudományi értékek megırzését, védelmét és leginkább hogy azok minden lehetséges módon való megismertetését elısegítse. Bár a kötet összeállítása és kiadása alapvetıen a magyar Állami Földtani Intézetnek köszönhetı, mégis mivel számos kiváló tagtársunk részt vett a munkában, fontosnak tartom itt a beszámolóban megemlíteni. A tavalyi Közgyőlésen egyik alapvetı célként tőztük ki egy kataszterezı jellegő felmérés beindítását ismertebb és kevéssé ismert földtudományi értékek feltárására, leírására, ismertetésére. Tárgyilagosan el kell ismernünk, hogy ez a felmérés egyelıre nem indult be, legalábbis egységes, tervszerő formában, de a tervet nem szabad feladni, reméljük 2010-ben e téren elıre lépünk. Nemzetközi kapcsolatainkat illetıen a 2009-es év csendes volt, sem az Európai ProGEO Egyesület, sem a WG1 munkacsoport amelynek tagja vagyunk nem tartott konferenciát, munkaülést. A legfontosabb eredmény nemzetközi szinten, hogy 2009 májusában megjelent a ProGEO tudományos folyóiratának, a Geoheritage-nek az elsı száma a Springer Kiadónál. Reméljük, hogy a folyóiratban hamarosan magyar tárgyú írásokat is üdvözölhetünk. Reméljük, hogy a ProGEO évi Hagenben megrendezendı konferenciáján Egyesületünk több tagja részt fog venni törekedve arra, hogy magyarországi földtudományi értékeket, tudományos mőhelyekben folyó munkákat, kutatások eredményeit ismertessék. Egyéb nemzetközi ügyekrıl saját hírleveleink és az IUGS hírlevelei elég részletes információval szolgáltak. E rövid beszámoló már részben foglalkozott azokkal a kérdésekkel, amelyeket bár terveztünk, de nem valósítottunk meg, így azok megvalósítása a következı évekre tolódik át, valamint röviden szót ejtettem további konkrét 2010-re és 2011-re vonatkozó tervekrıl. Ezek megvitatása, valamint konkrét célok, határidık és felelısök kijelölése a mostani közgyőlés feladata lesz, ezért Tagtársainkat aktív vitára, javaslatok elıterjesztésére kérem, ennek keretében kérem ezt a évrıl szóló beszámolót is megvitatni és elfogadni. Budapest, december 11. Horváth Gergely elnök

11 American Association of Petroleum Geologists AAPG Az AAPG-t 1917-ben 68 évvel a Magyarhoni Földtani Társulat megalakulása után alapították. Taglétszáma meghaladja a fıt, 110 országban vannak helyi szervezetei. Az elmúlt években Bérczi István volt az AAPG European Régi választott elnöke. Magyarországon a Miskolci Egyetemen mőködik AAPG Student Chapter, az ELTE AAPG Student Chapter megalakítása most van folyamatban. Non profit szervezet. Bevételei részben tagdíjakból, részben konferencia és tanfolyam bevételekbıl, folyóirat és könyvkiadásból, online szak cikk, szakkönyv és online GIS térkép adatbázis bevételekbıl ill adományokból származnak. Az AAPG Foundation az elmúlt kilencven évben jelentıs tıkét halmozott fel. Az egyéni tagdíj 100 $ körüli összeg évente. Az online adatbázis használati díja az olajvállalatok számára megállapodás tárgya, kisebb cégek vélhetıen $ / év körüli összegért már hozzájuthatnak. A szénhidrogén földtan témakörében valószínőleg ez a legátfogóbb földi szakcikk adatbázis. Igénybe vehetısége a nemzetközi szénhidrogén kutatási arénában egymással versengı olajvállalatok számára esetenként rendkívül fontos lehet. Az AAPG a három másik nagy nemzetközi szakmai tudományos szervezettel, az European Association of Exploration Geoscientists and Engineers el (EAEG), a Society of Exploration Geophysicist el (SEG), és a Society of Petroleum Engineers el (SPE) permanens küzdelmet vív azon kb nyugati világhoz tartozó szénhidrogén ipari geoszakemberért akik meg tudják fizetni az 100 $ feletti évi tagsági díjat és képesek megfizetni az association sokrétő, nívós de a magyarországi fizetésekhez képest egyáltalán nem olcsó szolgáltatásait. A tagságért folyamodóknak korábban komoly megmérettetésen kellett keresztül esniük, három régi tagtól kellett részletesen indokolt írásos ajánlást csatolniuk. Nemzetközi szakmai kapcsolatok nélkül ez elég nehezen volt teljesíthetı. Manapság jelentısen enyhült a felvételi procedúra szigorúsága. A tagsági viszony mindmáig számos közvetett elınnyel jár ( könnyebb certified geologist minısítést szerezni stb). A szervezet minden évben megrendezi hagyományos nagy nemzetközi konferenciáit Az AAPG Annual Convention & Exhibitio t (mindig Észak Amerikában) Az AAPG International Conference & Exhibition t (mindig más kontinensen) Az European Region Annual Conference t (mindig más európai országban) Az Offshore Technology Conference t (az SPE vel közösen) Az APPEX konferenciát (buy and sell exploration and production deals) A nagy konferenciák mellett számos kisebb tematikus és kontinens konferenciát is rendeznek, általában az adott országok szakmai tudományos szervezeteivel közösen. Évrıl évre népszerőbbek az AAPG által évente szervezett egyetemi szénhidrogén kutatási versenyek. A versengı egyetemek öt fıs diák csapatai januárban digitális formában megkapják valamely földi onshore vagy offshore kutatási koncessziós terület szeizmikus, mélyfúrási és egyéb adatait. A kézhez kapott digitális adatokat és a szakirodalomban fellelhetı információkat felhasználva, a diákok március végéig elvégzik az adott kutatási koncesszió, komplett, nemzetközi olajipari standardok szerinti kiértékelését, beleértve a jövıbeli termelési sorokat és az azokon alapuló cash flow elemzését. A március végi kontinens elıdöntıkön a versenyt szponzoráló nagy olajvállalatok szakmai vezetıibıl álló zsőri elıtt kell az egyes diákcsapatoknak az eredményeiket prezentálniuk. Minden kontinensrıl az elsı helyezett csapat kerül be a júniusi AAPG Annual Conventionhoz kapcsolódó döntıbe. Összeállította. Pogácsás György

12 Beszámoló az IAS kapcsolatainkról Hazai vonatkozásban a legfontosabb esemény az volt, hogy az IAS Lecture Tour keretében Judit A. McKenzie professzort fogadtuk április között. 29-én az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetében szerveztünk számára bemutatót, majd rövid terepbejárást. 30-án az ELTE TTK épületében két el adást tartott, amit konzultáció követett. A program, a korábbi hasonló szervezés programokhoz hasonlóan, kiemelked jelent ség volt a hazai szedimentológia szempontjából szept között Szaridia szigetén Algheroban rendezték meg a 27. Regionális Szedimentológiai Konfereciát, amelyen 5 hazai kutató vett részt. A legközelebbi Szedimentológiai Világkongresszust 2010 szept okt. 1.között tartják Argentínában, Mendoza városában. Nem tudok magyar részvételi szándékról. Haas János

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

AZ IUGS MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁG 2011 ÉVI JELENTÉSE. A Nemzeti bizottság fő tevékenységi területei a következők voltak:

AZ IUGS MAGYAR NEMZETI BIZOTTSÁG 2011 ÉVI JELENTÉSE. A Nemzeti bizottság fő tevékenységi területei a következők voltak: IUGS Magyar Nemzeti Bizottság Elnök Dr. Brezsnyánszky Károly (36 1) 251 4680 fax (36 1) 251 0703 E-mail: brezsnyanszky@mafi.hu 1143 Budapest, Stefánia út 14. Titkár Dr. Demény Attila (36 1) 309 2600 fax

Részletesebben

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata

A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata A PTE TTK Fizikai Intézetének Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1. A Fizikai Intézet 1.1. Az Intézet neve: Pécsi Tudományegyetem Fizikai Intézete Angolul: Institute of Physics of Pécs 1.2. Az Intézet

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS NÓGRÁDI GEOPARK EGYESÜLET 2011. éves gazdasági évéről A közhasznúsági jelentés tartalma: a). a számviteli beszámolót; b). a költségvetési támogatás felhasználását; c). a vagyon felhasználásával

Részletesebben

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci Salgótarján Megyei Jogú Város A l p o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 314-668 Szám: 14945/2009. Javaslat a Nógrád Megyei Civil Szolgáltató Központot mőködtetı Mozgáskorlátozottak

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 22-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 22-i ülésére Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. szeptember 22-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás pályázat benyújtásához Lajosmizse Város Mővelıdési Háza és Könyvtára részére Az

Részletesebben

Magyar Controlling Egyesület

Magyar Controlling Egyesület Magyar Controlling Egyesület Kik vagyunk A Magyar Controlling Egyesület mindazon magánszemélyek, gazdasági társaságok és intézmények által létrehozott és mőködtetett civil szervezet, akik és amelyek fontosnak

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

X. JUBILEUMI SZAKNYELVI KONFERENCIA

X. JUBILEUMI SZAKNYELVI KONFERENCIA X. JUBILEUMI SZAKNYELVI KONFERENCIA A szaknyelvi kompetenciafejlesztéstıl a munkaerıpiacig Budapest, 2010. november 19-20. Fıvédnök: Sándorné Dr. Kriszt Éva PhD a Budapesti Gazdasági Fıiskola rektora Védnök:

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

MTA X. Földtudományok Osztálya Földtani Tudományos Bizottságának évi tevékenysége

MTA X. Földtudományok Osztálya Földtani Tudományos Bizottságának évi tevékenysége MTA X. Földtudományok Osztálya Földtani Tudományos Bizottságának 2013. évi tevékenysége 1. A tudományos bizottság 2013. évi tevékenysége: A Földtani Tudományos Bizottság alapvető feladata a geológia nemzetközi

Részletesebben

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 1. (1) A magyar számviteli standardokról, azok értelmezéseirıl és a kapcsolódó

Részletesebben

EMLÉKEZTETİ. a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl

EMLÉKEZTETİ. a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl EMLÉKEZTETİ a 2009. május 11-12-i EVDSZ Szövetségi Vezetıségi ülésrıl Helyszín: Hotel Római tárgyalóterme, Budapest, 1039 Szent János u. 16. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Levezetı elnökök: Gál Rezsı

Részletesebben

A nyitórendezvény Párizs

A nyitórendezvény Párizs A nyitórendezvény Párizs 60 ország, 1000 résztvevő (politikusok, tudósok, szakmai szervezetek képviselői, nemzeti képviselők, diákok) Nemzetközi Diákpályázat győztesei Kiállítás, bemutatók, geo-song Párizsi

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 54. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009. évrıl

Közhasznúsági jelentés 2009. évrıl Közhasznúsági jelentés 2009. évrıl Fordulónap: 2009.december 31. Beszámolási idıszak: 2009.július 14-2009.december 31. A szervezet bemutatása: Elérhetıség: 2200 Monor Kossuth L. u. 65-67 Azonosító adatok:

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. június 7-én 9 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén jelenlévıkrıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Székhely: 9400 Sopron, Király J. u. 24. Adószám: 18985933-1-08 MNyT sz: Pk.T.61.982/2007 (Gy-M-S) Lev. cím: 9401 Sopron,

Részletesebben

AZ EGYÜD ÁRPÁD MŐVÉSZETI ISKOLÁÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja és alapvetı feladatai

AZ EGYÜD ÁRPÁD MŐVÉSZETI ISKOLÁÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja és alapvetı feladatai AZ EGYÜD ÁRPÁD MŐVÉSZETI ISKOLÁÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések - A szervezet elnevezése: Együd Árpád Mővészeti Iskoláért Egyesület - Szervezeti forma: Egyesület - Az egyesület székhelye:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 3/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 17-19. TARTALOMJEGYZÉK 17/2011.(IV.19.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-92012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

Részletesebben

A Tisza vízgyőjtı helyzetértékelése 2007

A Tisza vízgyőjtı helyzetértékelése 2007 A Tisza vízgyőjtı helyzetértékelése 2007 Kovács Péter P fıosztályvezetı-helyettes Vízgyőjtı-gazdálkod lkodási és s VízvV zvédelmi Fıosztály Szolnok, 2008. június 26. Az ICPDR létrehozta a Tisza Csoportot,

Részletesebben

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata (az Országos Érdekegyeztetı Tanács 2008. július 04. jóváhagyta) 1. / A szervezet megnevezése: Munkaügyi Közvetítıi

Részletesebben

1. A versenykultúra (a fogyasztói döntéshozatal kultúrájának) fejlesztése körébe tartozó tevékenységek

1. A versenykultúra (a fogyasztói döntéshozatal kultúrájának) fejlesztése körébe tartozó tevékenységek Jelen beszámoló a Gazdasági Versenyhivatal (GVH, hivatal) Versenykultúra Központ (GVH VKK) nevő szervezeti egységének 2008. évi tevékenységét ismerteti. A GVH VKK egyrészt a GVH versenykultúra fejlesztése

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl A Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány és kuratóriuma elsısorban pályázati támogatások

Részletesebben

VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA

VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás ÜGYREND VAS MEGYEI SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS TANÁCSADÓ TESTÜLETE SZÁMÁRA 8 / 2006. (III.23.) OM rendelet 20. -a alapján A Tanácsadó Testület szavazati joggal

Részletesebben

HAGYOMÁNYOK HÁZA BARÁTI KÖRE EGYESÜLET. 1011 Budapest, Corvin tér 8. 2011. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

HAGYOMÁNYOK HÁZA BARÁTI KÖRE EGYESÜLET. 1011 Budapest, Corvin tér 8. 2011. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE HAGYOMÁNYOK HÁZA BARÁTI KÖRE EGYESÜLET 1011 Budapest, Corvin tér 8. 2011. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Budapest, 2012. március 8. Dr. Halmos Béla elnök 1 A Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület közhasznúsági

Részletesebben

./.. (...) 10/1999. (III.31.)

./.. (...) 10/1999. (III.31.) SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ- TESTÜLETÉNEK./.. (...) számú rendelete a helyi közmővelıdés szabályozására címő a 10/1999. (III.31.) számú rendelet módosításáról Sárospatak Város Képviselı-testülete a muzeális

Részletesebben

Nyilvánossági Útmutató

Nyilvánossági Útmutató Nyilvánossági Útmutató Készült az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében a magyar környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek támogatása, a Második Nemzeti Környezetvédelmi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK október 30-i ÜLÉSÉRE

E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK október 30-i ÜLÉSÉRE AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 269. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Szekszárdi Német Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezése a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule közös fenntartására E L İ T E R J E S Z T

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Székhely: 9400 Sopron, Király J. u. 24. Adószám: 18985933-1-08 MNyT sz: Pk.T.61.982/2007 (Gy-M-S) Lev. cím: 9401 Sopron,

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács 2010. évi munkájáról E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Szám: 41-4 /2012. Jegyzıkönyv. Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. március 28-i ülésérıl

Szám: 41-4 /2012. Jegyzıkönyv. Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. március 28-i ülésérıl Szám: 41-4 /2012. Jegyzıkönyv Készült: a Fejér Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Jogi, Fejlesztési és Nemzetiségi Bizottság 2012. március 28-i ülésérıl Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás a bizottság elnöke, Balogh

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/. (II. 17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Nyirád Község Önkormányzatának a költségvetési finanszírozásból

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Szlovák Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.. /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Szlovák Önkormányzata 2011. március

Részletesebben

ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben. 1. Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben. 1. Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben 1. Általános rendelkezések (1) A Franciaországi Ösztöndíjasok Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) nonprofit jogi személy. Alapítói az Alapszabály 1.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Kollégium Nevelıtestülete Tisztelt Kollégák!

Kollégium Nevelıtestülete Tisztelt Kollégák! A választásokról Egy szervezet ereje, életképessége abban is megmutatkozik, hogy - vezetıi testületeinek megújítása nem okoz törést a szervezet "üzemszerő" mőködésében; - biztosított a folyamatos személyi

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR SZÉCHENYI ISTVÁN GAZDÁLKODÁS- ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA.

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR SZÉCHENYI ISTVÁN GAZDÁLKODÁS- ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA. NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR SZÉCHENYI ISTVÁN GAZDÁLKODÁS- ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA Mérlegen az ember Az emberi erıforrás értéke a vállalatok képzési gyakorlatának

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2. JEGYZŐKÖNYV Amely készült: Jelen vannak: a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén 2012. január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.) a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-i ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1228 /2009 E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Napok programja

Részletesebben

5. A FÉT nem helyettesíti a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács tevékenységét.

5. A FÉT nem helyettesíti a szakszervezet és a közalkalmazotti tanács tevékenységét. A Nyíregyházi Fıiskola Érdekegyeztetı Tanácsának mőködési rendje I. Az Érdekegyeztetı Tanács megalakulása, célja, hatásköre 1.1. A többszörösen módosított 1993. évi LXXX. felsıoktatási törvény (Ftv.) 112..

Részletesebben

Kedves Olvasó, hogy a jövıbeni felhasználók befolyásolhassák

Kedves Olvasó, hogy a jövıbeni felhasználók befolyásolhassák Kedves Olvasó, Ön most az Intercultool projektünk elsı magyar nyelvő hírlevelét olvassa, A projekt célja egy olyan értékelési módszertan valamint mérıeszköz kifejlesztése, amely valós visszajelzést ad

Részletesebben

A PTE TTK Fizikai Intézet Szervezeti és Mőködési Szabályzata

A PTE TTK Fizikai Intézet Szervezeti és Mőködési Szabályzata A PTE TTK Fizikai Intézet Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1. A Fizikai Intézet 1.1 Az Fizikai Intézet a továbbiakban: az Intézet neve: Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikai Intézet Angol

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-19/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. december 12-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében a röjtökmuzsaji és ebergıci

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 2012. február 13-án 13,35 órakor megtartott nyilvános ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közjóléti Bizottságának 2012. február 13-án 13,35 órakor megtartott nyilvános ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2012. február 13-án 13,35 órakor megtartott nyilvános ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Kis-házasságkötı terem Veszprém, Óváros tér 9/B. Az ülésen megjelentek: dr. Strenner

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Testnevelés- és Sporttudományi Intézet Szervezeti- és Mőködési Szabályzata. Általános rendelkezések

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Testnevelés- és Sporttudományi Intézet Szervezeti- és Mőködési Szabályzata. Általános rendelkezések A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Szervezeti- és Mőködési Szabályzata 1. Általános rendelkezések 1. Az Intézet neve: Angolul: Németül: (rövidítése: TSTI, a továbbiakban Intézet) Institut of

Részletesebben

Csuhány Bence Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Heves megyei referens. Parád,2013 március 26.

Csuhány Bence Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Heves megyei referens. Parád,2013 március 26. Csuhány Bence Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Heves megyei referens Parád,2013 március 26. MNVH megalakulása, jogszabályi háttér 1698/2005 EK rendelet 1060/2008. (IX.19.) Korm. határozat 131/2008. (X. 1.)

Részletesebben

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÉSZREVÉTELEI az Aarhusi Egyezmény 10.

Részletesebben

Szakmai önéletrajz. Személyi adatok

Szakmai önéletrajz. Személyi adatok Szakmai Önéletrajz, 2015. január Dr. Jordán Győző, SZIE-MKK KEMT Szakmai önéletrajz Személyi adatok Név: Jordán Győző Végzettség: PhD - GIS digitális terepmodellezés (Uppsala University) MSc - Dr. univ.

Részletesebben

.../2009. ( ) számú önkormányzati rendelete. a Budapesti Ifjúsági Tanács létrehozásáról

.../2009. ( ) számú önkormányzati rendelete. a Budapesti Ifjúsági Tanács létrehozásáról Budapest Fıváros Közgyőlésének.../2009. ( ) számú önkormányzati rendelete a Budapesti Ifjúsági Tanács létrehozásáról A Fıvárosi Közgyőlés a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1),

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 40. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló a kábítószer probléma visszaszorítására elfogadott stratégia eredményeinek és a KEF munkájának tapasztalatairól E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD

Részletesebben

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma

KÉPZİI FELHÍVÁS. Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma KÉPZİI FELHÍVÁS Tárgy Ifjúsággal és ifjúságszakmában foglalkozó képzık szemináriuma Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és M. S Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt. Határidı 2013. április 15.

Részletesebben

MTA X. Földtudományok Osztálya Bányászati Tudományos Bizottságának 2013. évi tevékenysége

MTA X. Földtudományok Osztálya Bányászati Tudományos Bizottságának 2013. évi tevékenysége MTA X. Földtudományok Osztálya Bányászati Tudományos Bizottságának 2013. évi tevékenysége 1. A tudományos bizottság 2013. évi tevékenysége A Bányászati Tudományos Bizottság alapvető feladata a bányászat,

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE INNOVÁCIÓS

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE INNOVÁCIÓS SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE INNOVÁCIÓS STRATÉGIAI PROGRAMJA A Konzorcium megbízásából készítette: MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda Laser Consult Mőszaki-Tudományos és Gazdasági Tanácsadó Kft. 2003 Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2012. Elıkészítı: Ján Krisztina ELİTERJESZTÉS A Képviselı-testület 2012. július 26-i ülésére Tárgy: Pályázatok

Részletesebben

A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a 2010/2011-es tanévre

A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a 2010/2011-es tanévre A Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola Diákönkormányzatának éves program tervezete a -es tanévre Osztályterem-díszítı verseny A -es tanévben a Diákönkormányzat bevezeti a pontozásos rendszerő osztályterem-díszítı

Részletesebben

V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága. J e g y z ı k ö n y v

V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága. J e g y z ı k ö n y v V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84-11/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. május 27-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Berecz Pál képviselı Dr. Árva-Lóky Zsófia képviselı

Részletesebben

Szakmai beszámoló a MAGISZ (elnökségének) 2005 évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló a MAGISZ (elnökségének) 2005 évi tevékenységéről Szakmai beszámoló a MAGISZ (elnökségének) 2005 évi tevékenységéről Dr. Herdon Miklós elnök 2006.02.23. MAGISZ Közgyűlés 1 Tisztújító közgyűlés - 2002.02.09 MAGISZ Emlékérem A közgyűléssel összekapcsolt

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Magyar Okleveles Adószakértık Egyesülete FELHÍVÁS Válság a pénzügyekben pénzügyek a válságban konferencia SOPRON 2009. szeptember 29-30. A Nyugat-magyarországi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. augusztus 9-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült:

Jegyzıkönyv. Készült: Jegyzıkönyv Készült: Olaszliszka Község Önkormányzat Képviselıtestületének és Vámosújfalu Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2009. február 5-én 16 órakor a körjegyzıség székhelyén megtartott nyílt,

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.... /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2008. ÉVI PÁLYAVÁLASZTÁSI RENDEZVÉNYSOROZAT TOLNA MEGYEI

TÁJÉKOZTATÓ A 2008. ÉVI PÁLYAVÁLASZTÁSI RENDEZVÉNYSOROZAT TOLNA MEGYEI TÁJÉKOZTATÓ A ÉVI PÁLYAVÁLASZTÁSI RENDEZVÉNYSOROZAT TOLNA MEGYEI PROGRAMJAIRÓL A már második alkalommal szervezi meg a Mi a pálya? elnevezéső, regionális szintő pályaválasztási rendezvénysorozatát. Az

Részletesebben

1. Beszámoló a Szemesért Kht 2008. évi tevékenységérıl Elıadó: Liber Árpád a Szemesért Kht igazgatója

1. Beszámoló a Szemesért Kht 2008. évi tevékenységérıl Elıadó: Liber Árpád a Szemesért Kht igazgatója JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. február 16-án 14.00. órakor a Latinovits Zoltán Mővelıdési Ház földszinti tanácskozó termében megtartott sosros nyilvános

Részletesebben

Összefoglaló - Jármőipari biztonságtechnikai szakmai nap

Összefoglaló - Jármőipari biztonságtechnikai szakmai nap Összefoglaló - Jármőipari biztonságtechnikai szakmai nap 2010 október 26. kedd 09:30 INNONET elıadóterme - 9027 Gyır, Gesztenyefa u. 4. 09:30 09:35 Köszöntı Kabács Zoltán NYDRFÜ által felkért külsı szakértı

Részletesebben

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl.

Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános Közgyőlésérıl. VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: 2023-9/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. szeptember 13-án 18:10 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Beszámoló a XVII. Gyıri és III. Kisalföldi Levéltári Napról

Beszámoló a XVII. Gyıri és III. Kisalföldi Levéltári Napról Beszámoló a XVII. Gyıri és III. Kisalföldi Levéltári Napról A Magyar Nemzeti Levéltár Gyır-Moson-Sopron Megye Gyıri Levéltára, a Magyar Nemzeti Levéltár Gyır-Moson-Sopron Megye Soproni Levéltára, a MOKK

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: 16 fı, a szövetség tagjainak képviselıjeként a mellékelt jelenléti ív szerint

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: 16 fı, a szövetség tagjainak képviselıjeként a mellékelt jelenléti ív szerint JEGYZİKÖNYV amely készült az Országos Közgyőjtemények Szövetsége 2009. december 8. napján, Szentendre, Sztaravodai út, Pf.: 63. alatt megtartott tisztújító közgyőlésén Jelen vannak: 16 fı, a szövetség

Részletesebben

H U M Á N V Á R O S P O L I T I K A I

H U M Á N V Á R O S P O L I T I K A I B U D A P E S T FİVÁROS ÖNKORMÁNYZATA H U M Á N V Á R O S P O L I T I K A I FİPOLGÁRMESTER-HELYETTES Szám: 14/943/10/2009 Egyeztetésre megküldve a Fıvárosi Közgyőlés állandó bizottságai és tanácsnokai

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.. /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

ALAPSZABÁLY OPTIKAI, AKUSZTIKAI, FILM- ÉS SZÍNHÁZTECHNIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY OPTIKAI, AKUSZTIKAI, FILM- ÉS SZÍNHÁZTECHNIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET ALAPSZABÁLY OPTIKAI, AKUSZTIKAI, FILM- ÉS SZÍNHÁZTECHNIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az Egyesület neve: Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület (rövidítve:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. május 5-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT

Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT A doktori iskola (DI) minıségbiztosítási tevékenységét a SZIE Doktori és Habilitációs Tanácsa által kidolgozott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

MUNKÁLTATÓI SZERZİDÉS

MUNKÁLTATÓI SZERZİDÉS MUNKÁLTATÓI SZERZİDÉS mely létrejött egyfelıl a DIMENZIÓ Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár székhelye: H-1054 Budapest, Vécsey u. 3., nyilvántartási száma: Fıvárosi Bíróság 60.978/98., adószáma: 18234732-1-41,

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Együttmőködési megállapodás megkötése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával a TIOP-1.2.1/A-12/1

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Csorba Csaba jegyzı; Kis Éva jegyzıkönyvvezetı

JEGYZİKÖNYV. Dr. Csorba Csaba jegyzı; Kis Éva jegyzıkönyvvezetı Gyomaendrıd 18/1999. JEGYZİKÖNYV Készült 1999. július 29-i kihelyezett ülésérıl a gyomaendrıdi Barátság Sport Egyesület újonnan épített székházában (Gyomaendrıd, Népliget). Jelen vannak: Dr. Dávid Imre

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 19-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

Köszöntötte a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács ülésén megjelent tagokat.

Köszöntötte a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács ülésén megjelent tagokat. Szám: 101-1/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: 2012. április 24-én 9.00 órakor a Képviselıi Irodaház (Budapest Széchenyi rakpart 19.) V./570-es tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl Jelen vannak: Vargha Tamás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-4/2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Fertıszentmiklós Város Önkormányzat Képviselı Testülete és Csapod- Ebergıc-

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 102. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása 2013. évi mőködésérıl E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A fıvárosi, megyei közigazgatási hivatalokról szóló 214/2010. (VII. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 19. (1) bekezdésének

Részletesebben

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására.

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. A 103/2011.(V.19.) KT határozat melléklete a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. 1. A Társulási Megállapodás I. fejezetének /Általános

Részletesebben

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap június 17. Balatonlelle HÖOK Választmány ülése

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap június 17. Balatonlelle HÖOK Választmány ülése Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2016. június 13. Budapest Egyeztetés Németh Gergővel az EFOTT Civil térrel kapcsolatban 2016. június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap 2016. június 17. Balatonlelle

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV Készült: Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestület Pénzügyi Bizottságának 2013.06.19-i ülésérıl. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 4106/2012. Sorszám: 14. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. december 6.

Részletesebben