A KOSÁRLABDÁZÁS KEZDETEI

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A KOSÁRLABDÁZÁS KEZDETEI"

Átírás

1 A KOSÁRLABDÁZÁS KEZDETEI A kosárlabda mai formájára emlékeztető játékot a Közép- és Dél- Amerikában élő mayák és aztékok már játszották a vallási ünnepek alkalmával. A régészek szerint a Jukatán félszigeten az i.sz. 7. században Pok-ta-pok néven egy szent növények morzsalékával töltött gumilabdával, amelyet mintegy cm magasan lévő lyukas körlapba kellett bejuttatni. A 16. században az aztékok tömör gumilabdával, rögzített gyűrűre játszottak, amely már jobban hasonlított a mai kosárlabdára. A tét viszont nagyobb volt: a vesztes csapatot feláldozták az isteneknek A kosárlabda mai változata 1891-ben az amerikai Massachusetts államban lévő Springfieldből indult világhódító útjára. A játék kiötlője dr. James Naismith főiskolai tanár volt, aki január 15-én írta le a szabályokat. A főiskola diákjai játszották az első kosárlabda mérkőzést január 20-án, majd az első nyilvános meccset is megrendezték a főiskola diákjai és tanárai között március 1-én ban már palánk is került a kosár mögé, sőt az első női mérkőzést is lebonyolították óta a csapatok létszáma 5-5 fő. Az Amerikában egyre népszerűbb sportág 1904-ben St. Louisban már szerepelt az olimpián, bemutató jellegű nemzetközi főiskolai torna keretében. Európában is egyre ismertebbé vált, és június 18-án Genfben megalakult a FIBA (a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség). Az 1936-os berlini olimpia óta elmaradhatatlan sporteseménye az olimpiai játékoknak. Magyarországon Kuncze Géza testnevelő tanár honosította meg a sportágat, miután 1912-ben, Németországban megismerte a játék palánk nélküli formáját, a korbball-t ben Kuncze fordításában jelent meg a magyar szabálykönyv, melynek segítségével tanítványai játszottak először Magyarországon kosárlabdát. A húszas években már sorozatban voltak mérkőzések és bajnoki tornák. A Magyar Atlétikai Szövetség 1925-ben Kosárlabda Bizottságot alakított ban a MOTESZ küldöttei létrehozták a Kosárlabda Játék Bizottságot. A hivatalos Magyar Bajnokság 1933-ban indult (már palánkra) ben magyar férfi válogatott is részt vett az első EB-n. Szegeden már a harmincas években kosárlabdáztak, sőt középiskolás bajnokság is volt. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 1942-ben alakult meg. Még ebben az évben nevüket Magyar Kosárlabda Szövetségre változtatták. A háború után lendült fel igazán hazánkban a kosárlabda sport. Jellemző, hogy ben már 107 kosárlabda egyesületet tartottak számon Magyarországon. 1

2 2 68 ÉVES VÁSÁRHELY KOSÁRLABDA SPORTJA Városunkban 1945 előtt csaknem ismeretlen volt ez a játék, bár 1933 őszén Genersich Gabriella a leánygimnázium új tanárnője próbálkozott megszervezni egy leánycsapatot. Később valami hasonlót Banga Sámuel tornatanár repülő kosárlabda néven igyekezett megvalósítani a bethlenes diákok között. A háború után 1945 júliusában a HMTE kísérletet tett egy kosárlabda szakosztály létrehozására, de nem járt sikerrel június 3-án az egyik újságíró a Vívópályán járt, ahol azt látta, hogy kosaraztak a fiúk a lányok ellen és győztek a lányok. A városban újnak számító sportág első lépéseiről rögtön be is számolt az újságban őszén szervezte Balogh Imre és Telek Endre az első férfi csapatot. Rajtuk kívül tagjai voltak dr. Kovács Pál, dr. Kováts Dénes, Könyöki Lóránt, dr. Faragó László, Petrik Sándor, Zikély Mihály és Sallai Lázár. Segítségükkel a MÁV HTVE keretén belül megalakult a kosárlabda szakosztály. Az első palánkot a gimnázium tornatermében állították fel, amelyet Bán Márton asztalos készített. Hamarosan a gimnazista fiúk is elkezdtek kosarazni, majd a női szakosztály is létrejött Kovács Ida, Telek Magda, Csongor Lajosné, Petrik Erzsébet, Nagy Ilona, Molnár Margit, Meszlényi Ilona, Kovács Ella és Vörös Jolán részvételével január 24-én mindkét helyi újságban megjelent a gimnázium fiatal testnevelőjének, Balogh Imrének a felhívása, amelyben ismerteti a kosárlabda történetét és biztatja a fiatalokat - próbálják ki ezt a szép sportot. Másnap játszotta első bemutató és egyben bajnoki mérkőzését a férfi kosárlabda csapat, amelyen rögtön győzelemmel kezdtek: január 25. MÁV HTVE - Szegedi Tisza (15-22) kerületi férfi bajnoki HTVE : Telek Endre 2, Kovács Pál 13, Balogh Imre 23, Faragó László 2, dr. Kováts Dénes 1, Zikély Mihály -, Petrik Sándor -, Kardos Sándor -. A sportág hamar népszerű lett. A téli időszakban még a HMTE focistái is rendszeresen kosaraztak edzéseiken. A nők ebben az évben csak barátságos mérkőzéseket játszottak, elsősorban egymás ellen.

3 BALOGH IMRE március 7-én született Hódmezővásárhelyen. A Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett 1941-ben, majd a Testnevelési Főiskola hallgatója lett. Itt ismerkedett meg kedvenc sportágával, a kosárlabdázással. A háború, majd a hadifogság után hazatérve 1946 júliusában szerzett diplomát a TF-en. Ez év szeptemberétől 1981-ig, nyugállományba vonulásáig a Bethlen Gábor Gimnáziumban tanított. A sport iránti szenvedélyes szeretetét dinamikus, szuggesztív egyénisége révén plántálta át az egymást követő diáknemzedékekbe ban Ö honosította meg városunkban a kosárlabda sportot. Edzősége alatt a férficsapat, melynek 1962-ig aktív játékosa is volt, évtizedekig szerepelt eredményesen az NB II-ben. A Gimnázium csapatai számos bajnokságot és kupát nyertek vezetésével, sőt a fiúk többször is az országos döntőbe jutottak. A férficsapat ötször végzett dobogón az NB II -ben, nemegyszer alig lemaradva a feljutástól. A nők is több éven át NB II-ben játszottak edzősége alatt. Eredményes testnevelő tanári munkáját fémjelzi, hogy nevelőedzője volt a sokszoros válogatott és olimpikon Bencze János és Gabányi László kosárlabdázóknak, valamint Juhász Katalin és Gyuricza József tőrvívó világbajnokoknak. A férfi kosárlabda csapatnak 1976 végéig, a nőinek 1979-ig volt trénere. Munkájáért számos helyi és országos elismerésben részesült. Hosszú, súlyos betegség után július 17-én hunyt el. BALOGH IMRE ALAPÍTVÁNY A vásárhelyi kosárlabdasport létrehozójának emlékét diáksport alapítvány őrzi, amely Hódmezővásárhely egyik legrégebben működő civil szervezete. Balogh Imre 1991-ben hozta létre. A Szegedi Törvényszék bejegyzése: Pk /1992, nyilvántartási száma: 270. Az Alapítvány jogosult az SZJA 1 %-ának igénylésére, adószáma: Az Alapító okiratban világosan és egyértelműen meghatározott a célja: Hódmezővásárhely kosárlabda utánpótlásának, és elsősorban a diákkosárlabdázás támogatása a gyerekek sportolási körülményeinek javítását szolgálja. Az Alapítvány kezdeményezésére és segítségével jött létre, mint önálló egyesület a Vásárhelyi Kosársuli SE. 3

4 4 A SZERVEZETT UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS KEZDETEI VÁSÁRHELYEN A vásárhelyi kosárlabdasportban 1946-tól egészen 1990 végéig igazából nem beszélhetünk szervezett utánpótlás nevelésről. Természetesen a Bethlen Gábor Gimnázium tanulóira épült a kosárlabda, de a város csapatai csak a felnőtt NB II-es, majd NB I-es bajnokságokban indultak. Az 1980-as évektől kötelező volt ugyan részt venni az országos utánpótlás bajnokságban, de ezt iskolai csapatokkal oldották meg őszén dr. Elek András toborozta össze az első, az egész városra épülő serdülő (1977/78/79-es) csapatot. A Főiskola tornatermében kezdték meg az edzéseket. Egy év alatt a gyerekek létszáma 38 főre nőtt, ezért a szülők javasolták hogy egyesületi vagy alapítványi keretek közt kellene folytatni a munkát. Az 1991-ben létrehozott Balogh Imre Alapítvány felvállalta ezt a feladatot. Ettől kezdve a szülői befizetésekből, a városi- és céges támogatásokból, valamint pályázati pénzekből biztosítva lettek a folyamatos működés anyagi feltételei. A rendezvényekhez mindig sikerült szponzorokat találni, amiben segített az Alapítvány jó sajtómarketingje is. Az 1991/92-es tanévben közel 3 hónapig tartó városi általános iskolai bajnokságot szerveztek, amelynek döntőjét a Hmvhelyi KK Videoton NB I-s Magyar Kupa mérkőzés előtt játszották: Kossuth SzKI terme Városi diákdöntő (III. k.cs.): Testnevelés Tagozatos Á.I. Tarjáni Á.I (46-17) Testnev. Tag.: Dobsa 19, Elek 4, Molnár 41, Vörös 2, Gazdag 2, csere: Agócs 4, Csetényi 2, Bánfi 8, Orgovány R. -. Tavasszal lejátszották a gyerekek első meccsüket, idegenek ellen: Mezőgazdasági Főiskola barátságos mérkőzés: Békéscsaba Hódmezővásárhely (24-22) Vásárhely: Molnár 14, Dobsa 4, Elek 2, Szilágyi G. 1, Bartucz -, csere: Vörös 5, Truczán 6, Gazdag 10, Lakatos 2, Agócs 2. A következő hónapban, Balogh Imre 70. születésnapja tiszteletére hatcsapatos tornát szerveztek Kossuthban, négy megye legjobb serdülő együttesei részére. Az Alapítvány Kupa győztese a Nagykőrös lett: Nagykőrös Hódmezővásárhely (55-22) Vásárhely: Dopsa 10, Elek -, Csetényi 4, Molnár 22, Agócs 1, csere: Szilágyi G. 11, Gazdag -, Vörös 3, Truczán 2, Remzső -, Szűcs Bánfi -. A torna legjobb dobói: 1. Deák Attila (Nagykőrös), 2. Mester Ferenc (Kecskemét), 3. Molnár Márk (Vásárhely)

5 Alapítvány Kupa 2. hely Szeged Megyei Diákolimpiai Döntő (III. k.cs.): Testnev. Tag. Á.I. Szeged, Tarján IV. Á.I (36-34) = 2. hely! Testnev. Tag.: Agócs 8, Csetényi 2, Dopsa 12, Elek 4, Molnár 21, csere: Vörös 11, Orgovány R. 1, Bánfi -, Fátyol 2, Gazdag 7. A következő hónapokban számtalan hazai és vidéki barátságos mérkőzést játszottak a fiúk és lassan megtanultak kosarazni májusában a Balogh Imre Alapítvány kidolgozta egy átfogó kiválasztási- és versenyrendszer, azaz egy kosársuli alapjait. A kezdeményezéshez sikerült szponzort is találni, a Város legkedveltebb szórakozóhelye a Phoenix Clubétterem tulajdonosai révén (Bónus Istvánnal az élen). A júniusi toborzón 9 iskola 95 (!!) fiútanulója jelent meg. Az 1992/93-as tanévben az első ízben kiírt középiskolai bajnokságban, amely Phoenix Kupa néven futott, 5 iskola indult. A győztes a Bethlen Gimnázium csapata lett (Gazdag, Hajdú, Kecskés, Kiss, Ratkay, Szabó, Szilágyi G., Truczán edző dr. Elek András) A városi általános iskolai (III. korcsoportos) bajnokság 8 (!!) csapat részvételével zajlott. Ennek a küzdelemsorozatnak Maksa Imre cége, a Mikrotechnika Kft. volt a névadó szponzora. A bajnoki címet a Testnevelés Tagozatos Iskola szerezte meg (Csetényi, Elek, Fátyol, Molnár, Orgovány R., Vörös edző dr. Elek András). 5

6 1992 őszén a gyerekeket leigazoltuk a HKK-ba. Sorra jöttek a hazai és vidéki meccsek váltakozó sikerrel Kossuth SZKI Országos Serdülő Kupa negyeddöntő: Hmvhelyi KK Bajai KK (41-43) HKK: Bánfi 4, Vörös 9, Molnár 31, Utasi 1, Fátyol 6, csere: Elek 2, Csetényi 4, Orgovány R. 10, Pataricza 6, István 2. 6 Országos Serdülő Kupa negyeddöntő 2. hely Minden mérkőzésen, minden tornán Molnár Márk volt a legeredményesebb játékos akinek teljesítményére felfigyeltek és december végén meghívót kapott a Magyar serdülő válogatottba! 1993 tavaszán a miniknek (II. korcsoport) is megrendeztük a városi bajnokságot, melyet a Testnevelés Tagozatos Általános Iskola nyert Kossuth SzKI II. Alapítvány Kupa (5 serdülő csapat indult) A döntőben: Vásárhely Karcag (39-21) 1. Vásárhely (Albert, Bánfi, Csetényi, Elek, Fátyol, István, Molnár, Orgovány R., Pataricza, Takács, Utasi, Vörös edző dr. Elek András) Mezőberény Országos Serdülő Kupa középdöntő: 2 győzelem-1 vereség, hármas holtverseny után csak 3. hely a Bp. Honvéd és a Szolnok mögött. Nem sikerült az Országos Döntőbe jutni. Legjobb dobó Molnár Márk 98 pont.

7 Hmvhely, Kossuth Megyei Diákolimpiai Döntő: 1. Hódmezővásárhelyi Testnevelés Tagozatos Általános Iskola /24. Mezőberény Területi Diákolimpiai Döntő: 2. Hódmezővásárhelyi Testnevelés Tagozatos Általános Iskola Zalaegerszeg Országos Diákolimpiai Döntő: 6. Hódmezővásárhelyi Testnevelés Tagozatos Általános Iskola (Bácsi, Bánfi, Csetényi, Elek, Fátyol, Molnár, Orgovány R., Pál, Utasi, Vörös edző dr. Elek András) A döntő legeredményesebb játékosa Molnár Márk 160 ponttal. Országos Diákolipiai Döntő 7. hely után Ausztriában június 1993 őszén már volt ifjúsági, kadett és serdülő csapatunk is. Czuprák László, Szöginé Kotormán Zsuzsa, Polányi Géza és ifj. Balogh Imre pedig a kisebbeknek tartott előkészítő foglalkozásokat októberében a Balogh Imre Alapítvány megszervezett egy Kelet-Magyarországi Kadett Bajnokságot, amely a kieséses rendszerű országos kupával szembe folyamatos versenyzési lehetőséget biztosított a csapatoknak. 12 együttes jelentkezett! A közel féléves rendezvénysorozathoz Égető Gyula révén névadó szponzort is sikerült szerezni, így Hód-Transz Kupa néven futottak a meccsek én dr. Elek Andrást az OTSH Eszterházy Miksa díjban részesítette kiváló utánpótlás nevelő- és szervező munkájáért. 7

8 Az 1993/94-es tanévben már négy korcsoportban, 6-6 iskola részvételével került megrendezésre a városi diákolimpia. Győztesek: Tarjáni Általános Iskola (II. kcs), Testnevelés Tagozatot Általános Iskola (III. kcs) és Bethlen Gábor Gimnázium (IV. és V. kcs) végén és 1994 elején a kadett csapat már nemzetközi mérkőzéseket is játszott az Arad (RO) és az Eszék (HR) fiataljai ellen. 8 A vásárhelyi kadett csapat az 1993/94-es bajnokságban Vásárhely Országos Ifjúsági Kupa Döntő: A nyolcas döntő megrendezésére az MKOSZ a Balogh Imre Alapítványt kérte föl az új Hódtói Sportcsarnokban. Erre is sikerült szponzorokat találni, sőt névadót is: Adidas OIK néven játszották a meccseket. A győztes a Budapesti Tungsram SC lett, a Szolnok, a Baja, a Budapesti Honvéd, a Pécs, a Zalaegerszeg, a Dombóvár és az Albacomp előtt. A vásárhelyi (még csak) kadett korú kosarasok számára óriási élmény volt ez a négy nap. Ráadásul ők dolgoztak asztalszemélyzetként Budapest Pattogós-Reac Kupa - 8 csapattal: 1. Hódmezővásárhely kadett (Apró, Bánfi, Bányai, Csetényi, Elek, Gazdag, Molnár M., Molnár Zs., Orgovány R., Pataricza, Szabó, Szűcs, Utasi) 1994 májusában véget ért a Hód-Transz Kupa : 1. Nagykőrös, 2. Hmvhely kadett, 3. Hmvhely Bethlen.

9 Hódtói Sportcsarnok Területi Diákolimpiai Döntő: Hat megye legjobb I-II.-os fiú és leány csapatai küzdöttek az első két-két helyért, ami az Országos Döntőbe jutást jelentette. A vásárhelyi fiúcsapat csak bronzérmes lett. Hmvhely, Bethlen Debreceni Tóth Á. Gimn (47-17) Hmvh.: Csetényi 10, Bányai 14, Pataricza 11, Gazdag 8, Molnár 15, csere: Szabó 12, Truczán 2, Elek -, Mérai 2, Vörös -. - edzők: Polányi Géza és dr. Elek András Hódtói Sportcsarnok Országos Diákolimpiai Döntő: A Balogh Imre Alapítvány munkájára az Országos Diáksport Szövetség is felfigyelt, így megrendezhette az ország legjobb 8-8 fiú és leány csapatának viadalát, Alföldi Porcelángyár Kupa néven. A Hódtói Sportcsarnokban a fiúknál a Bajai Tóth K. Gimnázium, a Kossuthban a leányoknál a Kecskeméti Bólyai Gimnázium nyert Svendberg (Dánia) Európa egyik legnagyobb tömegsport fesztiválján vehették részt a éves vásárhelyi fiatalok. Itt valóban nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos, de azért öt meccsükből négyet megnyertek Molnár Márkék. A vásárhelyi kosaras fiatalok Dániában 1994 nyarán 9

10 1994 augusztusában már két komplett csapattal, a kadettal (1978/79) és az ifivel (1976/77) kezdték meg a felkészülést dr. Elek András tanítványai októberében ismét megszervezte az Alapítvány a Kelet- Magyarországi Kadett Bajnokságot. Ezúttal Mérai József cége lett a főszponzor, így Ford-Capitol Kupa néven startolt el a küzdelemsorozat, melyre 14 csapat nevezett. Az 1994/95-ös NB I/A csoportos ifibajnokságban a HKK csapatában már zömmel az alapítványos fiatalok játszottak sikerrel Hódtói Sportcsarnok NB I/A ifjúsági mérkőzés: Vásárhelyi KK Fehérvár KC (36-35) HKK: Kútvölgyi 7, Molnár 26, Gazdag 2, Horga 4, Imre 19, csere: Utasi 4, Apró 4, Ratkay 2, Bányai -, Szűcs Hódtói Sportcsarnok Országos Ifjúsági Kupa selejtező: Vásárhelyi KK SZEDEÁK SE (31-32) HKK: Papy 20, Molnár 19, Utasi 1, Apró 2, Ratkay 8, csere: Bánfi 6, Szabó 14 (edző dr. Elek András). A csapat továbbjutott a középdöntőbe. 10

11 A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI KOSÁRSULI SPORTEGYESÜLET december 21-én az Ifjúsági Park nagytermében közel 70 fő gyűlt össze, hogy egy utánpótlás sportegyesület megalakításában részt vegyenek. A cél az volt, hogy az új egyesület átvegye a Balogh Imre Alapítvány szerepét a város legnépszerűbb sportágának, a kosárlabdázásnak szervezett kereteket biztosítson melynek egyértelmű célja az utánpótlás nevelés. A Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület végülis 31 szülő, edző, testnevelő aláírásával megalakult. Kilenctagú elnökséget választottak, melybe a kosárlabdát támogatni kívánó cégek vezetői is bekerültek. Elnöknek az ötletgazdát dr. Elek Andrást választották. A Város Önkormányzata és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is támogatásáról biztosította az új egyesületet, amely az ország második Kosársulija lett a MAFC-Kosársuli után január 30-án született meg a Csongrád Megyei Bíróság bejegyző végzése (Pk /1994), 963. nyilvántartási sorszámon. Az egyesület színe (akárcsak a városnak) kék/sárga lett, logója egy zsákoló hód. 11

12 Az 1994/95-ös tanévben a Bethlen Gimnázium II. korcsoportos csapata Polányi Géza testnevelő vezetésével a megyei-, majd területi döntőt megnyerve bejutott az Országos Diákolimpiai Döntőbe és 8. lett. 1994/95-s Kelet-Magyarországi Kadett Bajnokság végeredménye: 1. Vásárhelyi Kosársuli 15 győzelem 1 vereség (Ambrus, Bánfi, Bere, Csetényi, ifj. Elek A., Jakab, H Szabó, Mérai, Molnár, Orgovány, Pál, Pataricza, Utasi, Vörös edző dr. Elek András) Kossuth SzKI öt csapat részvételével serdülő torna: 1. Vásárhelyi Kosársuli 4 győzelem 0 vereség (Bácsi, Böszörményi, Daru, Forrai, Kenéz, Kiss, Kotormán, Kun, Kurai, Molnár S., Ormos, Pataricza II., Pál, Szalay és Vilics edző: Mucsi Tamás) 2. Békéscsaba, 3. Kecskemét Hódtói Sportcsarnok Országos Kadett Kupa Döntő: Ezúttal már a Vásárhelyi Kosársuli fiataljai is résztvevők voltak, miután ősszel a selejtezőn Mezőberényben veretlenül elsők lettek, majd januárban hazai pályán a Bp. Honvéd mögött a második helyen végeztek (kiverve a Paksot és a Szombathelyt). A döntő előtt számtalan sikeres felkészülési mérkőzést játszottak Molnár Márkék. 12

13 A Vásárhelyi Kosársuli csoportjában 2. lett, de a keresztjátékban kikapott a Bp. Honvédtól. Az 5. helyért re verték az Albacompot. Az ATC - Országos Kadett Kupa végeredménye: 1. Zalaegerszeg-Goldsun, 2. Szolnoki VSI, 3. Danone-Honvéd, 4. MAFC/B, 5. Vásárhelyi Kosársuli, 6. Albacomp, 7. MAFC/A, 8. Malév SC. Az 1995/96-os NB I/A csoportos ifjúsági bajnokságban a csapat jópárszor kikapott, de sok értékes győzelmet is szerezve végül 7. lett Hódtói Sportcsarnok NB I/A-s ifjúsági mérkőzés: Vásárhelyi Kosársuli Marc-Körmend (47-45) Hmvh.: Molnár 32/3, Bányai 6, Bánfi 4, Apró 2, Utasi 23, csere: Csetényi 11, H.Szabó Székesfehérvár NB I/A-s ifjúsági mérkőzés: Albacomp Vásárhelyi Kosársuli (35-47) Hmvh.: Molnár 27/6, Bányai 2, Bánfi -, Szabó 16, Utasi 23/3, csere: Csetényi 2, Vörös 4, Héjja -, Elek Kecskemét utánpótlás kosárlabda tornák: a Kosársuli első mini csapata (Dezső Attila és Mucsi Tamás tanítványai) lépett pályára, és három győzelemmel megnyerte a tornát. a Kosársuli serdülő együttese (Czuprák László csapata) második lett Hódtói Sportcsarnok Országos Ifjúsági Kupa középdöntő: A Kosársuli nem jutott tovább, mert a későbbi bajnok Nagykőrös és a negyedik Szolnok mögött csak harmadik lett a csapat. 13

14 Klauzál utcai terem Országos Mini Kupa selejtező: A Kosársuli 3 győzelemmel másodikként jutott a középdöntőbe /16. Kecskemét Országos Mini Kupa középdöntő: Vásárhelyi Kosársuli Budafok (39-30) Hmvh.: Fábián 2, Fricskó 21, Czibere 2, Kiss -, Szenti 4, csere: Fürdök 4, Szabó A. 30, Viola 4, Miklós 2, Majsay 2. A Vásárhelyi Kosársuli 2 győzelemmel és 1 vereséggel hármas holtverseny után, harmadikként nem jutott be az Országos Döntőbe Miskolc Országos Középiskolás Diákolimpia Döntő: A megyei-, majd területi döntőt is veretlenül megnyerő Bethlen Gábor Gimnázium fiú csapata Polányi Géza testnevelő és dr. Elek András edző vezetésével a 6. helyen végzett. (Bányai Viktor, Bányai Zsolt, Bánfi Gergely, Csetényi András, ifj. Elek András, Gazdag Balázs, Mérai László, Molnár Márk, Pataricza Márk, Szabó András, Vörös István) 1996 májusában, Franciaországban jártak a Kosársuli fiataljai. Az áprilisi vásárhelyi vendéglátást viszonozva testvérvárosunk, a tengerparti Golfe-Juan Vallauris vezetői hívták meg egy hétre 3 csapatunkat. A serdülő-, kadett- és ifi kosarasok számtalan mérkőzést játszottak, és közben bejárták a francia Riviérát Cannes és Monaco között. 14 A fiúk a Cannes-i Filmfesztivál dicsőség lépcsőin

15 Hódtói Sportcsarnok Magyar Ifjúsági Kupa Döntő: Vásárhelyi Kosársuli Nagykőrös (53-49) elődöntő Ld.: Molnár M. 36, Utasi 22, H. Szabó 18, Bánfi 16. FALCO KC - Vásárhelyi Kosársuli (36-34) döntő Ld.: Molnár M. 30, Utasi 14. A vásárhelyi kosárlabda 1996-ig legsikeresebb, ezüstérmes csapata: Szabó, Héjja, Utasi, Apró, H. Szabó, Bányai, (hiányzik: Imre A., Papy Zs.), dr. Elek András, Vörös, ifj. Elek A., Molnár M., Bánfi,Csetényi. Az 1996/97-es bajnoki szezonban a Kosársuli már nemcsak az utánpótlás (ifjúsági, kadett, serdülő, mini) korosztályokban, hanem a felnőttek közt is nevezett. Az MKOSZ elismerve az eddigi munkát, a Vásárhelyi Kosársuli csapata elindulhatott a felnőtt NB II-ben Hajdúszoboszló NB II-s férfi mérkőzés: Hajdúszoboszlói KK Vásárhelyi Kosársuli (46-44) Hmvh.: Molnár M. 27, Deák 9, Utasi 11, Apró 5, H. Szabó 22, csere: Csetényi 4, Bánfi 9, Héjja -, Elek én 50 éves a kosárlabda sport Hódmezővásárhelyen emlékünnepség keretében került sor Balogh Imre domborművének felavatására a Gimnázium emeleti folyosóján. A vásárhelyi kosárlabda sport megteremtőjének portréját Erdős Péter készítette. 15

16 A felnőtt NB I/A csapat kiesése miatt ebben a szezonban az ifik az NB I/B-s bajnokságban indulhattak, és sorra nyerték meccseiket Budafoki Csarnok NB I/B-s junior mérkőzés: Budafoki KK Vásárhelyi Kosársuli (42-57) Kosársuli: Elek 10, Csetényi 17, Molnár M. 29, Utasi 28, Bere 16, csere: Héjja 3, Mozsár Hódtói Csarnok NB I/B-s junior mérkőzés: Vásárhelyi Kosársuli Salgótarján (61-19) Kosársuli: Vörös 7, Molnár M. 11, Csetényi 17, Utasi 20, Bere 24, csere: Bánfi 11, Elek 7, Héjja 2, Ambrus 8, Mozsár Hódtói Csarnok Országos Ifjúsági Kupa középdöntő: Hármas holtverseny (körbeverés) után a Kosársuli 1. helyen jutott be az Országos Döntőbe, a 2. Nyíregyházával együtt januárjában a serdülők (Dezső Attila csapata), majd a kadettek (Mucsi Tamás tanítványai) is 2. helyen jutottak tovább a középdöntőbe februárjában a minicsapat (Balogh Imre és Polányi Géza vezetésével) hazai pályán ugyancsak sikeresen vette az országos selejtezőt Hódtói Csarnok Országos Ifjúsági Kupa Döntő: Végeredmény: 1. Marc-Körmend, 2. MAFC, 3. Zalaegerszeg, 7. Vásárhelyi Kosársuli (1978/79) A torna gólkirálya (egyben All-Star csapattag) Utasi Gábor 117 pont. 16 A Kosársuli OIK csapata: Kiss A., Héjja, Utasi, Bere, Ambrus, Böszörményi, Csetényi, Mozsár, Vörös, Bánfi, Elek, Molnár M., dr. Elek András edző

17 A Vásárhelyi Kosársuli fiataljai első NB I/B-s szezonjukban a bajnokság 3. helyén végeztek. A csapat tagjai: Ambrus, Bánfi, Bere, Csetényi, Elek, Héjja, H. Szabó, Molnár M., Mozsár, Utasi és Vörös edző dr. Elek március: sem a kadett, sem a serdülő csapat nem jutott tovább /05. Hódtói Csarnok Országos Mini Kupa középdöntő: A Vásárhelyi Kosársuli csapata 2. helyen végzett, és az Országos Döntőbe jutott. A torna legjobb dobója Szenti Gábor lett 75 ponttal Debrecen Országos Diákolimpia Döntő, IV. k.cs.: 5. Bethlen G. Gimnázium (Bánfi, Bányai, Böszörményi, Csetényi, Elek, Jakab, Molnár Márk a torna gólkirálya, Mérai, Pataricza, Vörös, edzők: Polányi Géza és dr. Elek András) Gyöngyös NB II-s férfi mérkőzés Gyöngyösi KE Vásárhelyi Kosársuli (31-38) Kosársuli: Molnár M. 19, Deák 14, Utasi 17, Bánfi 22, Imre A. 4, csere: Elek 13. Az NB II Keleti csoportjának végeredménye: 1. Biogál Debrecen, 2. Tiszaújváros, 3. Vásárhelyi Kosársuli A Kosársuli bronzérmes NB II-es csapata május 17

18 Budapest Országos Mini Kupa Döntő (1984/85) A B csoportból másodikként (2 győzelem 1 vereség) jutott tovább a csapat, majd legyőzte a MAFC Kosársulit, így döntőt játszhattak. A döntőben csak hosszabbítás után tudtak nyerni a házigazdák: DIANA SE Bp. Vásárhelyi Kosársuli h.u. (54-54, 30-22) A torna All-Star csapatába beválasztották Kis Tamást. Az OMK 2. helyezett Vásárhelyi Kosársuli csapata: Kis T., Kis L., Pap, Szenti, Fülöp, Beznóczky, Balogh Imre és Polányi Géza Martonosi, Haddad, Szilágyi G., Hadnagy, Kováts, Mihalkó, Győr Országos Diákolimpia Döntő IV. k.cs.: 6. Bethlen Gábor Gimnázium (Adamik, Bán, Böszörményi, Csató, Karácsonyi, Kiss A., Molnár S., Nagy-Benkő edző: Polányi Géza) Az NB I/B-s felnőtt bajnokság Keleti csoportjában 2. lett a HKE. A rájátszás után viszont csak az 5. helyet tudták megszerezni így nem sikerült visszajutni az A csoportba. A csapatban játszottak: dr. Borbáth Csaba, Deák Attila, Gémes Levente, Imre Attila, Jáhni István, Kis Sándor, Papy Zsolt, Polányi Géza, Zivomir Popovics és a fiatalok a Kosársuliból: Apró Attila, Bánfi Gergely, Csetényi András, Elek András, Héjja Tamás, Molnár Márk, Szabó András, Vörös István. 18

19 Az 1996/97-es bajnoki év volt az egyesület legeredményesebb szezonja. A felnőtt NB II-s és junior NB I/B-s bronzérmek mellett az MKOSZ országos utánpótlás rangsorában a Vásárhelyi Kosársuli a 3-4. helyen zárt. A négy korosztály helyezési számait összeadva: 1. MAFC Kosársuli 22 h.sz. ( ) 2. Debreceni SI 26 h.sz. ( ) 3. Vásárhelyi KS 27 h.sz. ( ) Nyíregyházi SI 27 h.sz. ( ) 5. Pécsi VSK 28 h.sz. ( ) Szolnoki SI 28 h.sz. ( ) 1997 szeptemberében ismét közös csapattal (HKE Kosársuli) vágott neki az NB I/B-s bajnokságnak Vásárhely. Az edzők: Valaczkay Győző és dr. Elek András lettek. Az NB I/B-s ifibajnokság mellett ebben a szezonban nem volt lehetőség az NB II-re. Az első meccsek sikeresek voltak: Hódtói Csarnok NB I/B-s junior mérkőzés: Vásárhelyi Kosársuli Nyíregyházi TK (46-44) Kosársuli: Elek 5, Deák 35/9, Böszörményi 13/3, H. Szabó 10, Ratkay 5, csere: Szabó 6, Bere 6, Öszterling -, Vörös 2, Héjja Hódtói Csarnok NB I/B-s felnőtt mérkőzés: Hmvhelyi KE Nyíregyházi TK (39-36) HKE: dr. Borbáth 10/9, Deák 20/6, Polányi 6, Kiss S. 23/6, Kocsergin 15, csere: Elek 1, Imre 3, Antal októberében a Vásárhelyi Kosársuli megszervezte, majd lebonyolította a Kelet-Magyarországi ifjúsági Bajnokságot, amelyre 22 (!!) csapat nevezett. Az NB I/B-s bajnokságban remekül szerepelt a felnőtt és junior csapat is, sorra nyerték meccseiket bár néhány vereség is becsúszott Hódtói Csarnok NB I/B-s junior mérkőzés: Vásárhelyi Kosársuli Bajai HKK (68-48) Kosársuli: Vörös 8, Deák 14, Bánfi 13, Bere 32, Bartucz 11, csere: Elek 12, H. Szabó 8, Apró -, Szabó 14, Héjja Hódtói Csarnok NB I/B-s felnőtt mérkőzés: Hmvhelyi KE Bajai HKK (48-31) HKE: dr. Borbáth 27/9, Deák 7, Polányi 16/12, Kiss S. 20/6, Kocsergin 7, csere: Antal 5, Imre 7, Bődi -, Lestár 2, Bánfi -. A nyolccsapatos NB I/B Keleti csoport küzdelmei december 20-án véget értek: a felnőtt és junior csapat is a 2. helyen zárt (10 gy. 4 v.) 19

20 Budapest Országos Ifjúsági Kupa középdöntő: A Vásárhelyi Kosársuli fiataljai a Bp. Honvéd mögött (hármas holtverseny után) a 2. helyen végeztek, és az Országos Döntőbe jutottak Mezőberény Országos Serdülő Kupa selejtező: Balogh Imre és Polányi Géza tanítványai nagy fölénnyel nyerve mindhárom mérkőzésüket, a középdöntőbe jutottak Hódtói Csarnok Országos Kadett Kupa selejtező: Dezső Attila és Mucsi Tamás csapata hármas holtverseny után első lett, és a középdöntőbe került Baja Országos Ifjúsági Kupa Döntő: Végeredmény: 1. Bajai KK, 2. Matáv Pécs, 3. Marc Körmend, 8. Vásárhelyi Kosársuli ( Bácsi, Böszörményi, Forrai, Karácsonyi, Kiss A., Kenéz, Kotormán Cs., Kotormán Zs., Nagy-Benkő, Szabó,Szalay, Török L. edző: Mucsi Tamás) 20 A Kosársuli Országos Ifjúsági Kupa 8. helyezett csapata Kecskemét Országos Serdülő Kupa középdöntő: Vásárhelyi Kosársuli Nyíregyházi SI (36-11) Hmvh.: Fábián 8, Csehó 14, Fülöp 11, Salacz 10, Beznóczky -, csere: Haddad 4, Szenti 2, Kis 8, Hadnagy 5, Lengyel 6, Mihalkó -, Martonosi 3. A Vásárhelyi Kosársuli csapata a Bp. DIANA SE mögött második lett, és az Országos Döntőbe jutott.

21 Kecskemét Országos Kadett Kupa középdöntő: Vásárhelyi Kosársuli Albacomp h.u. (49-49, 19-19) Hmvh.: Szabó 16, Karácsonyi 21, Kotormán Cs. 12, Adamik 4, Mihalkó Gy. -, csere: Czibere 7, Kis A. -. Dr. Elek András csapata veretlenül, három győzelemmel jutott be az Országos Döntőbe Hódtói Sportcsarnok Országos Serdülő Kupa Döntő: A vásárhelyi fiúk az A csoportba kerültek. Előbb 7 ponttal kikaptak a MAFC csapatától, majd 35-el verték a Nagykanizsát. Az elődöntőbe jutásért nagy küzdelemben győztek: Vásárhelyi Kosársuli MOL-Rocco Budapest (28-29) Hmvh.: Salacz 6, Fábián -, Csehó 30, Fülöp 4, Beznóczky 2, csere: Martonosi 2, Haddad -, Kis T. 2, Szenti 12, Lengyel -. A döntőbe nem sikerült bekerülni, a DIANA jobb volt. Végeredmény: 1. DIANA SE Bp., 2. Falco KC Szombathely, 3. MAFC, 4. Vásárhelyi Kosársuli. A torna legeredményesebb játékosa: Csehó András lett 112 ponttal. A Kosársuli 1984/85-ös csapata 1998: Országos Serdülő Kupa 4. hely Csehó, Fülöp, Lengyel, Szenti, Beznóczky, Balogh Imre és Polányi Géza Kis T., Mihalkó Cs., Hadnagy, Haddad, Salacz, Martonosi, Fábián, (nincs a képen Szilágyi G. és Kováts) 21

22 Hódtói Csarnok NB I-s rájátszás felnőtt mérkőzés: Hmvhelyi KE Dombóvári VMSE (33-39) HKE: dr. Borbáth 28/12, Lestár 3/3, Polányi 8/3, Kiss S. 27, Kocsergin 15, csere: Deák 9/3, Bődi -, Elek -. A helyért folyó rájátszásban a HKE a 4. helyen végzett, így újra lett NB I/A csoportos együttes ősztől a városnak! Az NB I/A-ba jutott csapat tagjai voltak: Antal András, dr. Borbáth Csaba, Bődi Krisztián, Deák Attila, Imre Attila, Kocsergin Alexander, Lestár Mihály, Polányi Géza, - és a Kosársulis fiatalok: Bánfi Gergely, Bere Márton, Elek András, Kovács Attila, Vörös István edzők: Valaczkay Győző és dr. Elek András Szeged Országos Kadett Kupa Döntő: Nagyon nem jött ki a lépés a vásárhelyi csapatnak négy szoros vereség után csak a Nyíregyházát sikerült legyőzni. Végeredmény: 1. DIANA SE, 2. FALCO KS, 3. Danone Honvéd, 7. Vásárhelyi Kosársuli edző: dr. Elek András A torna legjobb, és legeredményesebb játékosa: Kotormán Csaba lett. A Kosársuli 1992/93-as csapata 1998: Országos Ifjúsági Kupa 7. hely Csató K., Adamik Á., Kotormán Cs., Mihalkó Gy., Kis A., Czékmán Cs., Szabó A., Karácsonyi Zs., Bán G., Salacz P., Czibere Z. 22

összeállította dr. Elek András

összeállította dr. Elek András összeállította dr. Elek András A KOSÁRLABDÁZÁS KEZDETEI A kosárlabda mai formájára emlékeztető játékot a Közép- és Dél- Amerikában élő mayák és aztékok már játszották a vallási ünnepek alkalmával. A régészek

Részletesebben

Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Pécs, 2015. május 08-10.

Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Pécs, 2015. május 08-10. Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT 1 AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE V. KORCSOPORT VÉGEREDMÉNY LEÁNYOK Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő

Részletesebben

Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend

Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend Nevezett csapatok: Csoportbeosztás: 1. Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) Keleti csoport: 1. MEAFC 2. Nyíregyházi Főiskola SE (NYF SE) 2. NYF

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT. Budapest, 2015. január 09.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT. Budapest, 2015. január 09. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT Budapest, 2015. január 09. 1 2014/2015. TANÉVI KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT Kaposvár, 2015. január 23-25. RÉSZTVEVŐK

Részletesebben

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. REKLÁMAJÁNLAT Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa

Részletesebben

2015/2016. Tanévi AMATŐR KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Kecskemét, április

2015/2016. Tanévi AMATŐR KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Kecskemét, április SORSOLÁS Budapest, 2016. március 09. (szerda), 11:00 óra A csoport A csoport A/1 Szekszárd, Garay A/1 Orosháza, Táncsics A/2 Baja, Szent László A/2 Gyula, Erkel A/3 Pannonhalma, Bencés A/3 Ajka, Bródy

Részletesebben

Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01.

Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01. Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01. 1 RÉSZTVEVŐ CSAPATOK Ssz. Megye: Iskola: Település: 1 Baranya 2 Bács-Kiskun Pécsi

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT NYILVÁNOS SORSOLÁS. Budapest, 2015. március 10.

2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT NYILVÁNOS SORSOLÁS. Budapest, 2015. március 10. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS Budapest, 2015. március 10. 1 ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS Budapest, 2015. március 10. (kedd),

Részletesebben

2005/2006-os szezon OB.III Keleti-csoport

2005/2006-os szezon OB.III Keleti-csoport Csapatok: Szolnok CFK Tüskés Vérmókusok Szegedi Floorball Egyesület Debrecen FSE B Phoenix Fireaball SE MÖSE Triton 2005/2006-os szezon OB.III Keleti-csoport 1.forduló 2005.szeptember 11. Budapest Építők

Részletesebben

TOLNA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY VI. KORCSOPORT. Paks 2014. január 24-26.

TOLNA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY VI. KORCSOPORT. Paks 2014. január 24-26. TOLNA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY VI. KORCSOPORT Paks 2014. január 24-26. 1 2013/2014. TANÉVI KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY VI. KORCSOPORT Paks, 2014. január

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 2014/2015. TANÉVI A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Nyilvános sorsolás 2015. március 25. 1 V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS 2015. március 25. (szerda) 10.15 óra RÉSZTVEVŐK - LEÁNYOK Ssz.

Részletesebben

EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY. 7 30,60 Szalai Ádám Halasi TK 8 29,40 Kardos Levente KSI-SE Pirók Tamás Mészáros Csaba, Komlós László, Tóth Péter

EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY. 7 30,60 Szalai Ádám Halasi TK 8 29,40 Kardos Levente KSI-SE Pirók Tamás Mészáros Csaba, Komlós László, Tóth Péter gyermek fiú EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY Helyezés Pontszám Csapat Edző 1 34,25 Magvasi Marcell BHSE Reszeli Tamás 2 33,75 Gollob Ádám BHSE Reszeli Tamás 3 33,05 Vizlendvai Máté Hevesi DSE Nagykanizsa Vizlendvai

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 21/2011 (09.26.) számú Hivatalos Értesítő 2011.09.26. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 346/2011. (09.21) számú határozat A 2011. október

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2015/16. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A RÖPLABDA DIÁKOLIMPIA RÉSZTVEVŐI RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő 1 Bács-Kiskun

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő,

Részletesebben

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója 2012 Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója Megyei ranglista-versenyeredmények Újonc egyéni 2001 Czémán Róbert 1999 Raposa Roland 1. helyezett Szalai Anna 1. helyezett Serdülő egyéni 1997/98 Raposa Roland

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban!

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! MI IS AZ A RÖPLABDA? A röplabda csapatsport, amelyet két, egymástól

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Sport XXI. Országos Mini Kupa. 2014. május 1-4. és 10-11.

Sport XXI. Országos Mini Kupa. 2014. május 1-4. és 10-11. Sport XXI. Országos Mini Kupa 2014. május 1-4. és 10-11. A Magyar Röplabda Szövetség 2014. évi Országos Mini Kupa (OMK) versenye ismét hatalmas siker volt. A 2013-as rekord létszámot is felülmúlta a rendezvény.

Részletesebben

Csongrád Megyei Diáksport Egyesület

Csongrád Megyei Diáksport Egyesület Csongrád Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉV VÉGEREDMÉNY 1 VÉGEREDMÉNY LEÁNYOK Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő 1. Békés Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Békéscsaba

Részletesebben

1. nap: 2006. március 11. (szombat)

1. nap: 2006. március 11. (szombat) VI. AMATŐR KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. kcs. ORSZÁGOS DÖNTŐ PAKS 1. nap: 2006. március 11. (szombat) ASE csarnok 11.00 FA/1-FA/2 Monor, József Barcs, Széchényi 57:35 11.50 FB/1-FB/2 Szécsény, Kőrösi Zalaegerszeg,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 22/2013 (09.19.) számú Hivatalos Értesítő 2013.09.19. Tartalom Versenybizottsági határozatok 3. oldal 2 Versenybizottsági határozatok 383/2013 (09.12.) számú határozat A 2013.

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 2014/2015. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ Nyíregyháza, 2015. május 29-31. RÉSZTVEVŐK LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola

Részletesebben

Magyarország legeredményesebb csapata lett a Bonyhád BFC

Magyarország legeredményesebb csapata lett a Bonyhád BFC Magyarország legeredményesebb csapata lett a Bonyhád BFC Szerzõ Bölcsföldi Zoltán 2013. September 19, Thursday 12:11 Völgység Portál Sorozatban hét mérkõzést megnyerve, a bajnokság alapszakaszának gyõzteseként

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Szeged Megyei Jogú Város gazdasági alpolgármestere

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Szeged Megyei Jogú Város gazdasági alpolgármestere ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város gazdasági alpolgármestere Az előterjesztés tárgya: Sportegyesületek támogatása Iktatószám: 01/12941/2009 Melléklet:

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG) VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése KVSE atlétika szakosztály 2013. évi értékelése Az atlétika szakosztály elsősorban gyermek és serdülő korcsoporttal dolgozik. A 2013-as évben bekapcsolódtunk a Magyar Atlétikai Szövetség által életre hívott

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ KISPÁLYÁS V-VI. KORCSOPORT 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2013/2014. TANÉVI TELEKOM FIÚ KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE

Részletesebben

UP BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK kedd (Pápa)

UP BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK kedd (Pápa) UP BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK 2004.06.08. 2004. 06. 08. kedd (Pápa) Pápa-ASE 0-6 G.: Makk Balázs (2) DŐmény Balázs Ambrus László Házer Péter Hortobágyi Róbert Pápa-ASE 1-2 G.: Kovács András (2) 2004. 06. 08. kedd

Részletesebben

Diákolimpia - Úszás Csongrád Megyei Döntő

Diákolimpia - Úszás Csongrád Megyei Döntő Diákolimpia - Úszás Csongrád Megyei Döntő Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda 2010. január 18. "A" kategória - középiskola 5-6- korcsoport 100 m fiú gyors 1 Király Bence 1993 SZTE Ságvári Szeged

Részletesebben

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK 2008. OKTÓBER 23-24. DEBRECEN PROGRAM A SPORTNAPOK RÉSZVEVŐI: - DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA - KECSKEMÉTI FŐISKOLA - PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM - BUDAPESTI MÜSZAKI FŐISKOLA

Részletesebben

Hely. Cím Csapatnév Össz.

Hely. Cím Csapatnév Össz. Hely. Cím Csapatnév 1 Nagykőrös Toldi Miklós Élelm. Szki. 46,050 2 46,050 2 47,950 1 47,350 1 46,200 1 45,400 2 279,000 2 Nyíregyháza Eötvös József Gyak. Ált. Isk. és Gimn. 46,950 1 47,250 1 47,050 2 47,300

Részletesebben

2012/2013. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ Pécs, március

2012/2013. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ Pécs, március 2012/2013. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ Pécs, 2013. március 08-10. VERSENYPROGRAM FIÚK 2013. március 9. (szombat) MÉRKŐZÉSEK: A és C csoport Lauber Dezső Városi

Részletesebben

Versenykiírás. Általános rendelkezések

Versenykiírás. Általános rendelkezések Versenykiírás Általános rendelkezések 1. A Campus Olimpia bemutatása A Campus Olimpia 2010. július 20-22 között megrendezendő sportrendezvény a magyarországi és a határon túli felsőoktatási intézmények

Részletesebben

TOLNA MEGYEI RÖPLABDA SZÖVETSÉG. Elnök: Vajda Andor Elnök helyettes /ügyvezető/: Poór József Titkár: Gyányi Zsigmond

TOLNA MEGYEI RÖPLABDA SZÖVETSÉG. Elnök: Vajda Andor Elnök helyettes /ügyvezető/: Poór József Titkár: Gyányi Zsigmond TOLNA MEGYEI RÖPLABDA SZÖVETSÉG TAGEGYESÜLETEK: Paksi RK Elnök: Pásztor Béla ESZI DSE Elnök: Nagy Gábor Perczel DSE Elnök: Gulyás Péter Bonyhádi Családi Röplabda Klub Elnök: Istenes László Elnök: Vajda

Részletesebben

dvscboxing 1 arany: Bernáth László (40 kg) 3 bronz: Bernáth Richárd (38,5 kg), Rézmûves Richárd (48 kg), Rézmûves Ramón (59 kg)

dvscboxing 1 arany: Bernáth László (40 kg) 3 bronz: Bernáth Richárd (38,5 kg), Rézmûves Richárd (48 kg), Rézmûves Ramón (59 kg) Diákolimpia Szerzõ zoli 2007. július 28. FOLYAMATOSAN FRISSÜLÕ OLDAL, 2004-IG VISSZAMENÕ DVSC-EREDMÉNYEKKEL FIÚ serdülõ, korábban kadet és junior országos versenyek Serdülõ és junior utánpótlás olimpia

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. TELEFON: 06-1/460-6825

Részletesebben

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY 2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ III. korcsoport - FIÚ EGYÉNI (1995-1996) Hely Név Szül Település Iskola Megye 48 Horváth Ákos 1995 Püspökladány Ált. Isk., Előkészítő Szakiskola, AMI,

Részletesebben

Gróf Széchenyi István Ált. Isk. Sportköre

Gróf Széchenyi István Ált. Isk. Sportköre Készítette: 1 A Diákolimpiai versenyrendszerről A Magyar Diáksport Szövetség 1987-ben alakult társadalmi szervezet, mely a közoktatásban - alap- és középfokú oktatási intézményekben - működő diáksport

Részletesebben

nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015

nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015 nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Petanque Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév Versenyeredmények 2010/2011-es tanév Leány röplabda, fiú kézilabda Fiú kézilabda V. kcs. megyei II. hely VI. kcs. megyei II. hely Leány röplabda Diákolimpia Diákolimpia 5. osztály megyei 7. hely városi

Részletesebben

CSONGRÁD MEGYEI DIÁKOLIMPIA. ÚSZÁS V-VI. Kcs HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROSI SPORTUSZODA január 19.

CSONGRÁD MEGYEI DIÁKOLIMPIA. ÚSZÁS V-VI. Kcs HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROSI SPORTUSZODA január 19. CSONGRÁD MEGYEI DIÁKOLIMPIA ÚSZÁS V-VI. Kcs. 2008-2009 HÓDMEZŐVÁSÁRHELY VÁROSI SPORTUSZODA 2009. január 19. Nem hivatalos eredményjegyzék A kategória 100 fiú gyors 1. Király Bence 1993 SZTE Ságvári Szeged

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2014/2015. TANÉVI DIÁKOLIMPIAI LABDAJÁTÉKOK III.

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16.

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16. Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Debrecen Balmazújváros május 8 10.

ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Debrecen Balmazújváros május 8 10. ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY Debrecen Balmazújváros 2014. május 8 10. 1 Hely Megye Iskola neve Település Tanár neve 1. Veszprém I. Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium Palotai Nándor Veszprém és

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

Párbajtõr Fiú Diákolimpia V. korcsoport Miskolc

Párbajtõr Fiú Diákolimpia V. korcsoport Miskolc 2010.04.18. 11:36:17 Végeredmény (sorszám szerint) rang vezetéknév utónév egyesület 1 ÁRPÁD GIMNÁZIUM BUDAPEST 2 BATSÁNYI GIMNÁZIUM TAPOLCA 3 BERTA Dániel PÉCSI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMA PÉCS 3 HUDEK

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, június Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 A RÖPLABDA DIÁKOLIMPIA RÉSZTVEVŐI RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola

Részletesebben

Férfi Serdülő nyílt Férfi Mini nyílt Férfi B csoport Középiskolás DSE Kunszentmiklós. Középiskolás DSE Kunszentmiklós

Férfi Serdülő nyílt Férfi Mini nyílt Férfi B csoport Középiskolás DSE Kunszentmiklós. Középiskolás DSE Kunszentmiklós 2009/2010-es bajnokság Férfi A nyílt Minimini Férfi Kupa Damjanich kosár KLIKK Zsiráffickók Budaörsi DSE Közgáz öregfiúk Vagány Nyulak Damjanich kosár Diósdi TC Haraszti Sasok Geac Kettő Váci Reménység

Részletesebben

Jegyzőkönyv Diákolimpia

Jegyzőkönyv Diákolimpia Jegyzőkönyv Diákolimpia III. korcsoport - Fiú Egyéni Zala Zalaegerszeg 2009.06.05. 1 Magyar Bence 96 Kossuth Lajos Ált. Isk. Monor 748 8,00-511 - 59,29-01:36,85 2 Kiss Csaba 96 Ált. Isk. AM Tiszaújváros

Részletesebben

Ihász Veronika és Bezzeg Nándor végzett az élen december 12. szerda 13:46

Ihász Veronika és Bezzeg Nándor végzett az élen december 12. szerda 13:46 Ihász Veronika és Bezzeg Nándor végzett az élen. december. szerda : A viszontagságos idõjárás ellenére, kiváló rendezéssel lett lebonyolítva a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság IV. fordulója Szekszárdon.

Részletesebben

ÚSZÁS I., II. korcsoport

ÚSZÁS I., II. korcsoport I., II. korcsoport 1. A verseny helye: BVSC Uszoda (1142 Budapest, Szőnyi út 2.) 2. A verseny időpontja: 2012. február 5. vasárnap 10.00 óra Jelentkezés: 9.00 óra 3. A verseny résztvevői: Az általános

Részletesebben

Budapest Főváros (Budapest Capitals)

Budapest Főváros (Budapest Capitals) BUDAPEST 2024 legyen olimpiai szereplő a magyar női és férfi kosárlabda válogatott Budapest Főváros (Budapest Capitals) Budapesti élvonalbeli kosárlabdacsapatok működtetése A változtatás szükségessége

Részletesebben

Mucsi Balázs Sándor főigazgató Pelyhéné Bartha Irén főigazgató 2015.06.15 Dr. Varga Zoltán Balázs 2015.06.15

Mucsi Balázs Sándor főigazgató Pelyhéné Bartha Irén főigazgató 2015.06.15 Dr. Varga Zoltán Balázs 2015.06.15 BAJAI SZAKKÉPZÉSI 6500 Baja, Petőfi Sándor utca 1 12.) 2015.06.15 Korm. rendelet Virág Tibor főigazgató BÉKÉSCSABAI SZAKKÉPZÉSI 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1 BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI BUDAPESTI GAZDASÁGI

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET 2014/2015. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA VVI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ Békéscsaba, 2015. április 2426. RÉSZTVEVŐK LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Tanár

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói 100 m férfi döntő Raggambi Fluck István emlékverseny Az 1920-as évek kiemelkedő vágtázója volt. 100 és 200 méteren hatszor nyert magyar bajnokságot. 14-szeres

Részletesebben

2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése

2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése 2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése Gúta város önkormányzatának sportbizottsága a 2006 os év januári ülésén határozatot hozott a 2005 - ös év legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékeléséről.

Részletesebben

Jól kezdték az évet a címvédõk! szeptember 26. hétfõ 17:18

Jól kezdték az évet a címvédõk! szeptember 26. hétfõ 17:18 Jól kezdték az évet a címvédõk! 211. szeptember 26. hétfõ 17:18 A bajnoki címvédõk gyõzelmével fejezõdött be az idei Stzeel Nemzeti bajnokság I. fordulójának egyéni versenye, a székesfehérvári Alba Plazaban.

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

Forever Cup Dunaújvárosban

Forever Cup Dunaújvárosban Dunaújváros volt az egyik állomása a Forever Cupa selejtezőjének, melyet a Dunaújváros stadionban rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupára 16 csapat nevezett be, hogy megnyerje a dunaújvárosi

Részletesebben

JUDO. SPORTÁGI VEZETŐ: Dr. Hetényi Antal. Előadó: Preiszler Gábor Junior válogatott edző. Magyar Edzőt Társasága 2011. június 9.

JUDO. SPORTÁGI VEZETŐ: Dr. Hetényi Antal. Előadó: Preiszler Gábor Junior válogatott edző. Magyar Edzőt Társasága 2011. június 9. JUDO SPORTÁGI VEZETŐ: Dr. Hetényi Antal Előadó: Preiszler Gábor Junior válogatott edző Magyar Edzőt Társasága 2011. június 9. BEVEZETŐ Mi a judo: egy sajátos etikai, nevelési, testnevelési és harcművészeti

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest "Nyílt" kategória V-VI. korcsoport HALADÓ fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest Nyílt kategória V-VI. korcsoport HALADÓ fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 IX. Telepy Károly Testnev. Ált. Isk. és Gimn. 37,400 38,450 38,300 37,700 39,000 38,450 229,300 2 Kiskunhalas II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazd., Közgazd., Informatikai SzKI és

Részletesebben

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE. Kenguru és Gyermek Kupa. Országos Jamboree 2011.

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE. Kenguru és Gyermek Kupa. Országos Jamboree 2011. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Kenguru és Gyermek Kupa Országos Jamboree 2011. 2010/2011. KENGURU ÉS GYERMEK KUPA ORSZÁGOS JAMBOREE 2. Kenguru és Gyermek Kupa Versenykiírás 2010/2011. KIVONAT

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

Kapocsi Judit 11.AH Andrási Máté 11.B Kovács Zsanett 11.B Magyari Diána 11.B

Kapocsi Judit 11.AH Andrási Máté 11.B Kovács Zsanett 11.B Magyari Diána 11.B 2012.09.19 Berekfürdő Duatlon megyei döntő Sportversenyek eredményei 2012/2013. I. félév Vass Viktória 9.B Hidasi Dorottya 9.C Potornai Lilla 9.C Hamar János 10.B csapat 1.hely Kapocsi Judit Vályi-Nagy

Részletesebben

Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz. 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66

Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz. 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66 Hőtan kategória Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66 2. Kékesi Zsuzsa Bethlen Gábor Református Gimnázium,

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16.

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16. Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2014/2015. TANÉVI DIÁKOLIMPIAI LABDAJÁTÉKOK III.

Részletesebben

I. Debrecen Grappling Bajnokság

I. Debrecen Grappling Bajnokság I. Debrecen Grappling Bajnokság G4 Grappling Liga 2013-2014 4. forduló 2014.03.08 Végeredmény Gi Grappling leányok, nők Ifjúsági1 korosztály 48+ kg. 2 versenyző I. Tóth Anett Gracie Barra Orgovány II.

Részletesebben

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról Összefoglaló a Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról A verseny megrendezésének időpontja: 2017. 03.31 04.01. rendező intézményének neve: Debreceni Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona szervezőjének

Részletesebben

Csapat Név Szektor Rajtszám Fogott súly Pontszám. Nógrád Megye Kovács Gergely E 11 6330 1. Győr-Moson-Sopron Megye Csöre Ákos E 4 6110 2

Csapat Név Szektor Rajtszám Fogott súly Pontszám. Nógrád Megye Kovács Gergely E 11 6330 1. Győr-Moson-Sopron Megye Csöre Ákos E 4 6110 2 Felnőtt Nógrád Megye Kovács Gergely E 11 6330 1 Győr-Moson-Sopron Megye Csöre Ákos E 4 6110 2 Bács-Kiskun Fekete Ferenc E 5 5510 3 Szolnok Közép-Tisza Hajdú Tamás E 6 5240 4 Ráckeve-Dunaági Sz. Lukácsa

Részletesebben

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ IV. KORCSOPORT

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ IV. KORCSOPORT MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ IV. KORCSOPORT Dunaújváros, 2014. november 08. 1 2014. ÉVI SZABADFOGÁSÚ BIRKÓZÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ DUNAÚJVÁROS, 2014. 11. 08. IV. KORCSOPORT

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT. Debrecen, április

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT. Debrecen, április 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT 1 2014/2015. TANÉVI XIV. AMATŐR RÖPLABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ RÉSZTVEVŐK - LEÁNYOK Ssz. Megye neve Település Tanár neve 1 Baranya

Részletesebben

NvfREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS KÖZGVOL~SE. Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága. 40/2013.(11. 25.) számú. határozata

NvfREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS KÖZGVOL~SE. Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága. 40/2013.(11. 25.) számú. határozata NvfREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS KÖZGVOL~SE Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsága 40/2013.(11. 25.) számú határozata a 2013. évi 02/2013- Sportösztöndíj rendszer támogatása pályázati felhívásra beérkezett

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2015. november 25. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Tájékoztató Az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről és jövőbeni terveiről Az Ózdi Kézilabda

Részletesebben

2010/2011-es bajnokság Férfi "A" csoport Férfi "B" csoport Fiú Serdülő Férfi Kadet Nyílt alapszakasz Mini Fiú Gyermek Nyílt Férfi Kadet alapszakasz

2010/2011-es bajnokság Férfi A csoport Férfi B csoport Fiú Serdülő Férfi Kadet Nyílt alapszakasz Mini Fiú Gyermek Nyílt Férfi Kadet alapszakasz 2010/2011-es bajnokság Férfi "A" csoport Férfi "B" csoport Fiú Serdülő DAMI Kosár Hobby Basket BK Elite Basket Törökbálint Váci Reménység SE Monori SE Batthyány Kázmér Gimn. DSE /A GEAC Kettő GEAC-SZIE

Részletesebben

DIÁKOLIMPIA VÁROSI MEZEI BAJNOKSÁG Szeged, március 13. Városi Stadion

DIÁKOLIMPIA VÁROSI MEZEI BAJNOKSÁG Szeged, március 13. Városi Stadion ,, borongós idő egy híján 500 célba érkező! DIÁKOLIMPIA VÁROSI MEZEI BAJNOKSÁG Szeged, 2013. március 13. Városi Stadion Kemény, de futható 1000m-es kör fogadta a Diákolimpia Városi Mezei bajnokságán induló

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

EREDMÉNYEINK. 2012/2013 tanév KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉG. - II. helyezés Benczenleitner Tárkány É/2. cs. Felkészítő: Friedrich-Mészáros E.

EREDMÉNYEINK. 2012/2013 tanév KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉG. - II. helyezés Benczenleitner Tárkány É/2. cs. Felkészítő: Friedrich-Mészáros E. EREDMÉNYEINK 2012/2013 tanév KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉG Felfénylő szavak Szavalóverseny Regionális Döntő Iregszemcse - I. helyezés Benczenleitner Tárkány É/2. cs. Felkészítő: Friedrich-Mészáros E. - I. helyezés

Részletesebben

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Európai Uniós Természettudományos Diákolimpia (EUSO) Megszerveztem a magyar csapat részvételét, 2008-ban megfigyelő voltam a versenyen. 2009-től a fizikus csapattagok

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére Tárgy: Előkészítette: A Békési TE Asztalitenisz Szakosztály 2014. évi munkájáról szóló tájékoztató Balogh József vezető-edző Békési Torna Egylet Asztalitenisz Szakosztály Sorszám: 3 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 2014. október 17-én került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetségben rendkívüli tisztújításra. A korábbi elnök, Birta

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV A VERSENY CÉLJA: - az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, - a diákolimpiai címek eldöntése,

Részletesebben

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Szombathely, 2012.06. 1-3. EREDMÉNYEK Végeredmény női: M Gy V Pont Kosár 1. Szegedi Tudományegyetem 3 2 1 5 202:203 2. Semmelweis Egyetem

Részletesebben

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11.

Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Közgyűlési Beszámoló az ATSK Szeged sportegyesület 2014. évi tevékenységéről 2015. április 11. Márki Ernő ügyvezető Asztalitenisz Sport Klub Szeged Székhely és PP. Terem: 6723 Szeged, Budapesti krt. 5-7.

Részletesebben

Vogel Márk a Nemzetközi Gyermek Atlétika Versenyen Varsóban 60 méteres síkfutásban

Vogel Márk a Nemzetközi Gyermek Atlétika Versenyen Varsóban 60 méteres síkfutásban Vogel Márk a Nemzetközi Gyermek Atlétika Versenyen Varsóban 60 méteres síkfutásban I. helyezést ért el. Időeredménye: 8,58 mp. Márk a magyar válogatott tagjaként utazott Lengyelországba. Paulínyi Jenő

Részletesebben

Strandkézilabda Diákolimpia IV. Korcsoport Hajdúnánás, június Forgatókönyv

Strandkézilabda Diákolimpia IV. Korcsoport Hajdúnánás, június Forgatókönyv Strandkézilabda Diákolimpia IV. Korcsoport Hajdúnánás, 2016. június 23-24. Forgatókönyv 2016. június 23. csütörtök TECHNIKAI ÉRTEKEZLET Hajdúnánás - Hajdúnánási Gyógyfürdő (4080 Hajdúnánás Fürdő út 7.),

Részletesebben

2008/2009-es bajnokság Férfi A nyílt Férfi serdülő Mini

2008/2009-es bajnokság Férfi A nyílt Férfi serdülő Mini 2008/2009-es bajnokság Férfi A nyílt Férfi serdülő Mini Szentendrei Kosárlabda SEELITE SE KLIKK Zsiráfok SE / Női Diósdi KK Kőrisfa SE Miklósi Kékrókák Közgáz öregfiúk Szentendrei Kosárlabda SESzentendrei

Részletesebben

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 10 km utcai futás Döntő 13:05 1. nap 1 010 Farkas Dárius Ádám 1991 BEAC 41 30:20 PB 2 019 Juhász Balázs 1996 DSC-SI 10 30:27 PB 3 023 Koszár Zsolt 1986 SYN FIT SZTG 42 30:35 SB 4 026 Kovács

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Magyar Vízilabda Szövetség SULI PÓLÓ Szervező Bizottság. ORSZÁGOS DÖNTŐ Kecskemét, június 11., 12.

Magyar Vízilabda Szövetség SULI PÓLÓ Szervező Bizottság. ORSZÁGOS DÖNTŐ Kecskemét, június 11., 12. Magyar Vízilabda Szövetség SULI PÓLÓ Szervező Bizottság ORSZÁGOS DÖNTŐ Kecskemét, 2014. június 11., 12. 1 2013/2014. TANÉVI MVLSZ-SULI PÓLÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 1. A verseny célja: A vízilabda sportág

Részletesebben