HASZNOS TANÁCSOK ÉS GYAKORI KÉRDÉSEK EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM, 2015

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HASZNOS TANÁCSOK ÉS GYAKORI KÉRDÉSEK EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM, 2015"

Átírás

1 HASZNOS TANÁCSOK ÉS GYAKORI KÉRDÉSEK EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM, 2015 ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK Magánszemélyek illetve for-profit szervezetek részt vehetnek az Európa a polgárokért programban? Magánszemélyek illetve for-profit szervezetek nem vehetnek részt a programban sem pályázóként, sem partnerként. Pályázatot az adott pályázati kategória kritériumainak megfelelően csak intézmények, önkormányzatok és non-profit szervezetek nyújthatnak be. Részt vehet a programban partnerként nem EU-s tagállam? Az Európa a polgárokért programban az Európai Unió 28 tagállama mellett jelenleg Szerbia, Montenegró és a Macedón Köztársaság vehet részt. Így pályázati támogatás is ezekből az országokból érkező partnerek után kérhető. Az Európai Bizottsággal való egyetértési megállapodás aláírása esetén további országok előtt is nyitva állhat a program. További részletek a programban részt vevő országokról a programismertető 13. oldalán olvashatóak. Be lehet-e nyújtani pályázatot egyszerre több kategóriában is? A szabályzat nem tiltja, így egy szerre több kategóriában is be lehet nyújtani pályázatot, pályázóként és partnerként is. Például ugyanabban a pályázati körben lehet pályázni testvérváros program és civil társadalmi projekttel is. Egy szervezet több pályázatot is benyújthat egyszerre ugyanabban a kategóriában? Igen, egy szervezet benyújthat több pályázatot is egyszerre ugyanabban a pályázati kategóriában, pályázóként és partnerként is. Mi a pályázatok elbírálásának határideje? A pályázók legkésőbb négy hónappal a pályázati határidő után kapnak értesítést a kiválasztási eljárás eredményéről. Ez alatt a négy hónap alatt kerül sor a pályázatok értékelésére és kiválasztására, majd a támogatást odaítélő határozat meghozatalára. A kiválasztott projektek listáját kizárólag ezen eljárások lezárása után teszik közzé a következő weboldalon: A pályázók továbbá írásos értesítést is kapnak az eredményről.

2 El lehet kezdeni a projekt megvalósítását a pályázati eredmények kihirdetése előtt? A pályázat megvalósítását az adott beadási határidőhöz tartozó támogathatósági időszak során kell megkezdeni. Előfordulhat, hogy a támogathatósági időszak már a pályázat eredményeinek közzététele előtt megkezdődik. A programismertető ugyan nem tiltja, hogy ez esetben a projekt elinduljon az eredmények ismerete nélkül, azonban ez nem javasolt. A már megkezdett, de pályázati támogatást végül mégsem kapó projektek megvalósítását ugyanis önerőből kell befejezni. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA Miért fontos a PIC kód? A 9 számjegyből álló PIC kód a szervezet egyedi azonosító száma, amelyet a pályázati űrlapon is fel kell tüntetni. Ezt a kódot használja a pályázati eljárás során az EACEA az adminisztráció megkönnyítésére. Az egyedi PIC kódot egy egyszerű regisztrációs folyamat nyomán lehet beszerezni a Résztvevői Portál honlapján keresztül elérhető URF rendszerben. A regisztrációt csak egyszer kell elvégezni, az első pályázat benyújtását megelőzően. A későbbiekben minden további pályázat esetén ugyanazt a PIC kódot kell majd használnia a szervezetnek / intézménynek. A PIC kód megadásával automatikusan betöltődnek az űrlapba a szervezetekről az URF regisztráció során megadott adatok, így ezeket nem kell a pályázónak külön kitöltenie. Honnan tölthető le a pályázati űrlap? A pályázati űrlap a következő oldalról tölthető le valamennyi pályázati kategória esetében: A pályázati űrlap magyarul is elérhető? A pályázati űrlap csak angolul, németül és franciául tölthető le. Ettől függetlenül az űrlap kitölthető magyarul is, azonban a projekt összefoglalóját ebben az esetben is el kell készíteni az elektronikus űrlapon a három nyelv valamelyikén, vagyis angolul, németül vagy franciául (az űrlap C.4-es kérdésénél). Milyen mellékleteket kell csatolni a pályázat benyújtása során? A résztvevői portálra feltöltendő dokumentumok: a megfelelően kitöltött és a bank által hitelesített pénzügyi adatlap, lehetőség szerint egy aktuális banki kimutatással együtt a megfelelően kitöltött és aláírt jogi személy űrlap

3 Közvetlenül az elektronikus pályázati űrlaphoz csatolandó dokumentum: erkölcsi nyilatkozat A pályázati határidő a feladás dátumát vagy a beérkezés időpontját jelenti? A pályázati határidő a pályázat benyújtásának időpontját jelenti. A pályázat űrlapot elektronikus úton kell beadni. Ennek határidejéről a honlapon, illetve a programismertető 8. oldalán lehet tájékozódni. Hogyan nyújtható be a pályázat? A pályázatok az online űrlap használatával elektronikusan nyújthatóak be. Az űrlap másolatát nem kell postai úton elküldeni az EACEA-nak. Érkezik visszajelzés a pályázat sikeres benyújtásáról? Igen, a pályázati űrlapban megadott címre azonnali visszaigazolás érkezik a pályázat sikeres benyújtásáról, valamint a projekt kap egy hivatkozási számot is. PÉNZÜGYI KÉRDÉSEK Egy projekt többféle támogatást is kaphat az Európai Uniótól? Nem. Az egyes projektek ugyanazon tevékenységre csak és kizárólag egyetlen támogatásban részesülhetnek az uniós költségvetésből. A pályázóknak ezért az elektronikus pályázati űrlap B.3-as részénél fel kell tüntetniük minden más olyan támogatási kérelem adatait, amelyet ugyanazon projektre vagy annak egy részére, ugyanazon pénzügyi év tekintetében nyújtottak be az Unióhoz, és minden egyes támogatásra vonatkozóan meg kell adniuk a költségvetési tételt, az uniós programot és az összeget. A támogatások kumulálásának tilalmára vonatkozó információk a programismertető 24. oldalán olvashatóak. A pályázat benyújtásakor kell mellékelni (excel) táblázatot a projekt költségvetéséről? A tervezett projekt költségvetésére vonatkozó kérdés része az elektronikus űrlapnak (C.5-ös rész), ezért nincs szükség egyéb, a költségekre vonatkozó táblázat csatolására. Hogyan kell megosztani a támogatást a pályázó és a partnerek között? Az Európa a polgárokért programban a pályázati támogatást a pályázó szervezet kapja meg. Ennek megfelelően ez a szervezet felel azért, hogy a projekt a támogatási határozatban foglaltak szerint valósuljon meg.

4 A pályázó és a projektben részt vevő partnerek szabadon, egymás között eldönthetik, hogy megosztják-e a támogatást a támogatási határozatban található kritériumoknak megfelelően, vagy végig a pályázó szervezet kezeli azt. A pénzügyi kapacitás űrlap benyújtása kötelező? A pénzügyi kapacitás űrlap csak a nem állami szervek esetében alkalmazandó, amennyiben az igényelt támogatás összege meghaladja a t. Ebben az esetben a megfelelően kitöltött pénzügyi kapacitás űrlaphoz a szervezet utolsó lezárt pénzügyi évére vonatkozó pénzügyi kimutatásait (mérlegét, eredmény-kimutatását és az ahhoz kapcsolódó mellékleteket) is csatolni kell. A pénzügyi kapacitás űrlap egy kiegészítő dokumentum, amelyet csak abban az esetben kell benyújtani, ha azt az EACEA külön kéri. Erről a programismertető 12. oldalán találhatóak további információk. Szükség van-e önerőre a projekt megvalósításához? Igen, az uniós támogatás ugyanis nem fedezheti a projekt teljes költségét. A programismertető a szervezet saját hozzájárulásának mértékét és módját nem határozza meg pontosan. Mi alapján számolják az elnyerhető pályázati támogatás mértékét? Az Európa a polgárokért programban a támogatást átalányalapú finanszírozási rendszer alapján, sávos módszerrel számítják ki. A testvérváros program projektjei esetében: Az átalányt kizárólag a meghívott résztvevők, vagyis a fogadó országtól eltérő, támogatható partnerországokból érkező nemzetközi résztvevők alapján határozzák meg. A testvérváros projektekre vonatkozó átalányösszegekről a programismertető 36. oldalán található táblázat tartalmaz részleteket. Az európai emlékezet, a városok hálózatai és a civil társadalmi projektek esetében: Az átalány összege három tényezőn alapul: a résztvevők számán, a résztvevő országok számán és a lebonyolított rendezvények számán. Az átalányt a résztvevők és az országok száma alapján határozzák meg a projekt egyes tevékenységeinél, majd ezek az összegek adódnak össze több rendezvény / tevékenység esetén. Az európai emlékezet, városok hálózatai és civil társadalmi projektekre vonatkozó átalányösszegekről a programismertető 34. oldalán található táblázat tartalmaz részleteket.

5 EURÓPAI EMLÉKEZET Kik pályázhatnak? Az európai emlékezet projektekben a következők pályázhatnak: helyi / regionális állami hatóságok vagy nonprofit szervezetek, ideértve a civil társadalmi szervezeteket, a túlélők szövetségeit, az ifjúsági, oktatási és kutatási szervezeteket, valamint a testvérvárosi szövetségeket. Hány partnerrel lehet pályázni? A projektben legalább egy tagállam szervezeteinek kell részt vennie. Elsőbbséget élveznek a nemzetközi projektek. Mekkora a maximálisan elnyerhető támogatás? A maximális támogatási összeg projektenként: EUR Hol valósítható meg a projekt? A tevékenységeket a támogatható országok valamelyikében kell megrendezni. Milyen hosszú lehet a projekt? A projekt maximális időtartama: 18 hónap Mikor kell elkezdeni a projekt megvalósítását? A projektet az adott beadási határidőhöz tartozó támogathatósági időszak során kell megkezdeni. Kategória Beadási határidő Támogathatósági időszak (amely során a tevékenységeknek kötelezően meg kell kezdődniük) európai emlékezet március 1. a határidővel megegyező év augusztus 1-je és a határidőt követő év január 31-e között Lehet-e előkészítő tevékenységet szervezni az európai emlékezet projektekben? Igen, az európai emlékezet projektekben megvalósíthatóak közösségi hálózatokkal kapcsolatos vagy kutatási előkészítő tevékenységek, melyekre lehet pályázati támogatást kérni. Az erre megpályázható átalányösszeg amely része a maximálisan elnyerhető nak az előkészítő tevékenységek résztvevőinek számától függ. Az előkészítő tevékenységekről további részletek a programismertető 25. és 35. oldalán találhatóak.

6 Van-e lehetőség előfinanszírozás igénylésére? Igen, az európai emlékezet projekteknél lehet előfinanszírozást kérni. Az előfinanszírozás a támogatás teljes összegének 50%-áig vehető igénybe. A kifizetés folyósítására (támogatási megállapodás esetén) a megállapodás EACEA általi aláírását követő 30 napon belül, illetve (támogatási határozat esetén) a támogatási határozatról való értesítés kézhezvételét követő 30 napon belül kerül sor. TESTVÉRVÁROS PROGRAM Testvérvárosi találkozókra csak városok pályázhatnak? Nem, a testvérvárosok fogalma tágan értelmezendő az Európa a polgárokért programban. Azaz valamennyi olyan települést magában foglal, amelyek testvérvárosi megállapodást írtak alá vagy annak aláírására kötelezettséget vállaltak, valamint azokat a településeket is, amelyek más partnerségek formájában erősítik együttműködésüket és kulturális kapcsolataikat. A testvérváros projektekben tehát pályázhatnak városok / települések és testvérvárosi bizottságaik vagy más, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek. Hány partnerrel lehet pályázni? A projektben legalább két támogatható ország településeinek kell szerepelnie, amelyek közül legalább egynek uniós tagállamnak kell lennie. Hány résztvevő szükséges a testvérváros projektekhez? A projektben legalább 25 meghívott résztvevőnek kell jelen lennie. Meghívott résztvevőknek a támogatható partnerek által delegált nemzetközi résztvevők számítanak. Ennek megfelelően a testvérváros program esetében az átalányt kizárólag a meghívott résztvevők, vagyis a fogadó országtól eltérő, támogatható partnerországokból érkező nemzetközi részvevők száma alapján kell meghatározni. Mekkora a maximálisan elnyerhető támogatás? A maximális támogatási összeg projektenként: EUR Milyen hosszú lehet a projekt? A találkozó maximális időtartama: 21 nap

7 Mikor kell elkezdeni a projekt megvalósítását? A projektet az adott beadási határidőhöz tartozó támogathatósági időszak során kell megkezdeni. Kategória testvérváros program Beadási határidő március 1. szeptember 1. Támogathatósági időszak (amely során a tevékenységeknek kötelezően meg kell kezdődniük) a határidővel megegyező év július 1-je és a határidőt követő év március 31-e között a határidőt követő év január 1-je és szeptember 30-a között Hol valósítható meg a projekt? A tevékenységeket a projektben részt vevő támogatható országok valamelyikében kell megrendezni. Egy projekt során több partnernél is meg lehet valósítani a testvérvárosi találkozót? A testvérváros projektek tevékenységeit összefüggő napokon, megszakítás nélkül kell megvalósítani. Vagyis csak egy helyszínen rendezhető meg a tevékenység. Nincs lehetőség arra, hogy mind a pályázó, mind a partnerek rendezzenek tevékenységeket egy projekten belül, a résztvevők pedig egymás után elutazzanak ezekre. Lehet-e előkészítő tevékenységet szervezni a testvérváros programban? Nem, a testvérváros program projektjeiben előkészítő tevékenység nem valósítható meg. Van-e lehetőség előfinanszírozás igénylésére? A testvérváros projekteknél előfinanszírozás nem kérhető. VÁROSOK HÁLÓZATAI Kik pályázhatnak? Városok / települések, illetve azok testvérvárosi bizottságai vagy hálózatai, más helyi szintű regionális hatóságok, helyi önkormányzatok szövetségei / egyesületei, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek. A pályázók jellegénél meghatározottakon kívül ezekben a projektekben partnerek lehetnek nonprofit civil társadalmi szervezetek is.

8 Hány partnerrel lehet pályázni? A projektben legalább négy támogatható ország településeinek kell részt vennie, amelyek közül legalább egy uniós tagállam. Hány résztvevőt támogat a program? A projektben legalább 30% meghívott résztvevőnek kell szerepelnie. Meghívott résztvevőknek a támogatható partner(ek) által delegált nemzetközi résztvevők számítanak. Mekkora a maximálisan elnyerhető támogatás? A maximális támogatási összeg projektenként: EUR Hol valósítható meg a projekt? A tevékenységeket a támogatható országok valamelyikében kell megrendezni. Hány tevékenységet kell megvalósítani a projekt során? Projektenként legalább négy eseményt kell megtervezni. Milyen hosszú lehet a projekt? A projekt maximális időtartama: 24 hónap Mikor kell elkezdeni a projekt megvalósítását? A projektet az adott beadási határidőhöz tartozó támogathatósági időszak során kell megkezdeni. Kategória városok hálózatai Beadási határidő március 1. szeptember 1. Támogathatósági időszak (amely során a tevékenységeknek kötelezően meg kell kezdődniük) a határidővel megegyező év július 1-je és december 31-e között a határidőt követő év január 1-je és június 30-a között Lehet-e előkészítő tevékenységet szervezni a városok hálózatai projektekben? Nem, a városok hálózatai projektekben előkészítő tevékenység nem valósítható meg.

9 Van-e lehetőség előfinanszírozás igénylésére? A városok hálózatai projekteknél lehet előfinanszírozást kérni. Az előfinanszírozás a támogatás teljes összegének 50%-áig vehető igénybe. A kifizetés folyósítására (támogatási megállapodás esetén) a megállapodás EACEA általi aláírását követő 30 napon belül, illetve (támogatási határozat esetén) a támogatási határozatról való értesítés kézhezvételét követő 30 napon belül kerül sor. CIVIL TÁRSADALMI PROJEKTEK Kik pályázhatnak? A civil társadalmi projekteknél a következők pályázhatnak: nonprofit szervezetek, ideértve a civil társadalmi szervezeteket, az oktatási, kulturális és kutatóintézeteket. Partnerek lehetnek: helyi / regionális állami hatóságok vagy nonprofit szervezetek, ideértve a civil társadalmi szervezeteket, az oktatási, kulturális vagy kutatóintézeteket, a testvérvárosi bizottságokat és hálózatokat. Hány partnerrel lehet pályázni? A projektben legalább három támogatható ország szervezeteinek kell szerepelnie, amelyek közül legalább egynek uniós tagállamnak kell lennie. Mekkora a maximálisan elnyerhető támogatás? A maximális támogatási összeg projektenként: EUR Hol valósítható meg a projekt? A tevékenységeket a támogatható országok valamelyikében kell megrendezni. Milyen hosszú lehet a projekt? A projekt maximális időtartama: 18 hónap Mikor kell elkezdeni a projekt megvalósítását? A projektet az adott beadási határidőhöz tartozó támogathatósági időszak során kell megkezdeni. Kategória civil társadalmi projektek Beadási határidő március 1. Támogathatósági időszak (amely során a tevékenységeknek kötelezően meg kell kezdődniük) a határidővel azonos év augusztus 1-je és a határidőt követő év január 31-e között

10 Lehet-e előkészítő tevékenységet szervezni a civil társadalmi projektekben? Igen, a civil társadalmi projektekben megvalósíthatóak közösségi hálózatokkal kapcsolatos vagy kutatási előkészítő tevékenységek, melyekre lehet pályázati támogatást kérni. Az erre megpályázható átalányösszeg amely része a maximálisan elnyerhető nak az előkészítő tevékenységek résztvevőinek számától függ. Az előkészítő tevékenységekről további részletek a programismertető 25. és 35. oldalán találhatóak. Van-e lehetőség előfinanszírozás igénylésére? A civil társadalmi projekteknél lehet előfinanszírozást kérni. Az előfinanszírozás a támogatás teljes összegének 50%-áig vehető igénybe. A kifizetés folyósítására (támogatási megállapodás esetén) a megállapodás EACEA általi aláírását követő 30 napon belül, illetve (támogatási határozat esetén) a támogatási határozatról való értesítés kézhezvételét követő 30 napon belül kerül sor. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM NEMZETI INFORMÁCIÓS PONT honlap: europaapolgarokert@tpf.hu telefon: EACEA honlap: eacea-c1-remembrance@ec.europa.eu (európai emlékezet) eacea-p7@ec.europa.eu (testvérváros program és városok hálózatai) eacea-c1-civilsociety@ec.europa.eu (civil társadalmi projektek) SEGÉDANYAGOK A TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY HONLAPJÁN Gyakori kérdések: Pályázati dokumentumok:

Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani.

Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon, postai úton,

Részletesebben

EURÓPA A POLGÁROKÉRT

EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 Információs nap Budapest, 2015.01.13. A program célja a polgárok ismereteinek javítása az

Részletesebben

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04.

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04. Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04. A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program

Részletesebben

Eredmények Tanulságok EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM

Eredmények Tanulságok EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM Eredmények Tanulságok EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM Partnerkeresés e-mail: europaapolgarokert@tpf.hu Partnerkereső adatbázis: http://tpf.hu/partnersearch a projekt összefoglalása angol nyelven kapcsolattartó

Részletesebben

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, és

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, és Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium Budapest, 2015.07.29. és 2015.08.05. A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása

Részletesebben

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása Az elektronikus pályázati űrlap (eform) kitöltése és benyújtása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon,

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató

Elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása - Útmutató Az elektronikus pályázati űrlap (eform) létrehozása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír alapon, postai

Részletesebben

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek.

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek. A pályázati program fő célja: A márka neve: Háromszék! - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A helyi értékek, sajátosságok védelme, a velük való gazdálkodás fontosságának tudatosítása a polgárokban. Helyi értékek: kulturális,

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program működtetése Európai Bizottság kialakítás és működtetés EACEA Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség

Részletesebben

FELHÍVÁS. az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE

FELHÍVÁS. az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE FELHÍVÁS az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU-02-2013 jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA EGT Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás:

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás: KREATÍV EURÓPA (2014 2020) Kultúra alprogram Pályázati felhívás: Pályázati felhívás EACEA 35/2017: A kulturális örökség 2018-as európai évéhez kapcsolódó európai együttműködési projektek támogatása FIGYELMEZTETÉS:

Részletesebben

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás

Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Dunyha program Társasházak energetikai épület-felújítását ösztönző támogatás Szentendre Város Önkormányzata a társasházak energetikai korszerűsítését elősegítendő ösztönző támogatást kíván nyújtani az

Részletesebben

PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE

PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM IV. TENGELY (LEADER) PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MENETE A pályázatokat 2011. szeptember 30. és október 31. között elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül a Mezőgazdasági

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE Témafelelős: Horváth Pálma Tárgy:Európa a Polgárokért Program Keretében meghirdetett Testvérvárosi Program című pályázat beadása Véleményező bizottság: - KUNSZENTMIKLÓS

Részletesebben

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi egyesületek, non-profit szervezetek önkormányzati pénzügyi támogatásának feltételeiről és szabályairól szóló 9/2012.(VI.18.), 5/2013.(IV.05.)

Részletesebben

rendezvények programokhoz, projektekhez rendezvények projektek

rendezvények programokhoz, projektekhez rendezvények projektek PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pilis-Buda-Zsámbék Többcélú Kistérségi Társulás 6/2010 (II.11.) határozata alapján - az alábbiakban részletezett feltételekkel - pályázatot hirdet a Társulás 2010. évi költségvetésének

Részletesebben

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45.

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. Pályázati kiírás A pályázat címe: Civil pályázat A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. A pályázat célja: isaszegi székhelyű, bejegyzésű civil szervezetek,egyesületek,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft. Kiíró: Felsőcsatár Község Önkormányzata PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pályázat címe: Helyi civil szervezetek támogatása Pályázhatnak: Helyi tevékenységet folytató egyesületek A fenti körbe nem tartozó szervezetek

Részletesebben

FELHÍVÁS MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA

FELHÍVÁS MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA FELHÍVÁS a Megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos képzésen való részvétel biztosítása című, HU-03-C1-2014 jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ

Részletesebben

Pályázati felhívás. Kizárás: Nem lehet pályázni Budapesten megvalósítani kívánt programmal.

Pályázati felhívás. Kizárás: Nem lehet pályázni Budapesten megvalósítani kívánt programmal. Pályázati felhívás A Magyar Kardiológusok Társasága által létrehozott Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Szívünk Napja Szív Világnapja 2010. évi országos megrendezésére az alábbi pályázatot hirdeti meg. 1.

Részletesebben

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd euró)

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd euró) Kreatív Európa Program (1.46 milliárd euró) 2014-2020 Támogatást biztosít: Művészek, kulturális szervezetek, szakemberek Előadó-művészet, képzőművészet, könyvkiadás Filmművészet, televíziózás, zene Kulturális

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

SZOBÉRT-SZOBIAKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY pályázati felhívása

SZOBÉRT-SZOBIAKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY pályázati felhívása SZOBÉRT-SZOBIAKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY pályázati felhívása A Szobért-Szobiakért Közalapítvány Kuratóriuma az Alapító Okiratban foglalt célok elérése érdekében pályázatot hirdet Szob település lakói életkörülményeinek

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata feladatainak hatékonyabb ellátása érdekében pályázati felhívást tesz közzé az alábbi területeken:

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete KISTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 38/2006. (XII.20.) RENDELETE AZ EGYESÜLETEKNEK, TÁRSADALMI SZERVEZETEKNEK, ALAPÍTVÁNYOKNAK ÁTADOTT PÉNZESZKÖZÖKRŐL Kistelek Város Képviselő-testülete

Részletesebben

2016. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS KEREPESI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE. A pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele

2016. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS KEREPESI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE. A pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele 2016. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS KEREPESI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE A pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele Az alábbi témakörökben lehet pályázni: A.) Település környezet-

Részletesebben

Zala Megyei Civil Információs Centrum. Horváth Rita - irodavezető

Zala Megyei Civil Információs Centrum. Horváth Rita - irodavezető Zala Megyei Civil Információs Centrum Horváth Rita - irodavezető Tevékenységek Szakmai tanácsadási rendszer biztosítása: Jogi, közhasznúsági Pénzügyi, könyvviteli és adózási Pályázati Forrásteremtési Számítógép-kezelési

Részletesebben

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

a) szociális ellátás alanyainak életminőség-javítását célzó programok, akciók

a) szociális ellátás alanyainak életminőség-javítását célzó programok, akciók 1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szociális és egészségügyi keretre Hatvan Város Önkormányzata pályázatot hirdet a hatvani civil szervezetek támogatásáról szóló 15/2011. (IV. 1.) önkormányzati rendelet alapján, a Hatvan

Részletesebben

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37.

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37. 42/ 2 0 1 6. ( I I. 1 7. ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Civil szervezetek programjainak támogatása 2016. L I T É R K Ö Z S

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S19/2019

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S19/2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S19/2019 A radikalizálódás kockázatának kitett fiatalok sportprojektek keretében történő nyomon követése és segítése Ez a pályázati felhívás a 2019. évi munkaprogramnak a 2019. március

Részletesebben

Kitöltési Útmutató. IKSZT címbirtokos szervezetek részére

Kitöltési Útmutató. IKSZT címbirtokos szervezetek részére Kitöltési Útmutató IKSZT címbirtokos szervezetek részére az IKSZT szolgáltatási és programterv, valamint program-nyilvántartás vezetését segítő űrlap kitöltéséhez Budapest, 2011. november 8. Tartalomjegyzék

Részletesebben

1. A pályázó civil szervezet adatai

1. A pályázó civil szervezet adatai PÁLYÁZATI ŰRLAP 2014. A pályázat sorszáma (az Önkormányzat tölti ki): 1. A pályázó civil szervezet adatai A szervezet megnevezése: A szervezet bírósági bejegyzésének száma: A szervezet nyilvántartási száma:

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya. 2. A civil szervezetek támogatásának módja

1. A rendelet célja és hatálya. 2. A civil szervezetek támogatásának módja Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (VII. 12.) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásának és elszámolásának rendjéről Hegymagas Község Önkormányzatának

Részletesebben

Szabályzat a MÉKISZ Tanúsított Minőség védjegy pályázat benyújtásához kapcsolódó nevezési díjmentesség igényléshez

Szabályzat a MÉKISZ Tanúsított Minőség védjegy pályázat benyújtásához kapcsolódó nevezési díjmentesség igényléshez Szabályzat a MÉKISZ Tanúsított Minőség védjegy pályázat benyújtásához kapcsolódó nevezési díjmentesség igényléshez A MÉKISZ 2014. április 24-én megtartott vezetőségi ülésének illetve ezt megerősítve a

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A támogatás célja: Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A legalább 12 hónapja betöltetlen

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére január 15.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére január 15. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2018. január 15. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dorog Város Önkormányzata Bérlakás Felújítási Alapból történő támogatásról

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dorog Város Önkormányzata Bérlakás Felújítási Alapból történő támogatásról Előterjesztés 1. számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dorog Város Önkormányzata Bérlakás Felújítási Alapból történő támogatásról 1. PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS HÁTTERE 1.1 Pályázat célja A pályázat alapvető célja

Részletesebben

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies Nemzetközi pályázati lehetőségek a felsőoktatás fejlesztésében Európán belül és a világban 2014. november 3. Kilin Emőke 16 CEEPUS tagország

Részletesebben

Regionális Operatív Program (ROP)

Regionális Operatív Program (ROP) PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány Tanácsadó és Információs Hálózat Regionális Operatív Program (ROP) keretében megvalósuló Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatási

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. ELŐTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

L51 számú előterjesztés

L51 számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere L51 számú előterjesztés I. Tartalmi összefoglaló Előterjeszt és a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbánya kolturális életének 2015.

Részletesebben

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Kik nyújthatnak be pályázatot? (Pályázati felhívás VII. pont)

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Kik nyújthatnak be pályázatot? (Pályázati felhívás VII. pont) GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések 1. Kik nyújthatnak be pályázatot? (Pályázati felhívás VII. pont) A pályázati felhívás megjelenése előtt, legalább 12 hónappal korábban Magyarországon nyilvántartásba vett

Részletesebben

Társadalmi befogadás elősegítése a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozásával

Társadalmi befogadás elősegítése a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozásával Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és EQUAL Közösségi Kezdeményezés Irányító Hatóság Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Pályázati felhívás. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett

Pályázati felhívás. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett Pályázati felhívás Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett 21581 kódszámú Térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Észak-alföldi Régióban működő cégek és intézmények gépjármű fenntartási költségeinek csökkentésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Észak-alföldi Régióban működő cégek és intézmények gépjármű fenntartási költségeinek csökkentésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Észak-alföldi Régióban működő cégek és intézmények gépjármű fenntartási költségeinek csökkentésére A felhívás címe: Vállalkozások és Intézmények gépjármű fenntartási költségeinek

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 61/2015. (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 61/2015. (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 61/2015. (V. 6.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról.

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Preambulum Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési,

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázat jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Kereskedelmi Bank Rt. által 1988. december 17-én a volt Kossuth Lajos Tudományegyetem javára létesített UNIVERSITAS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2016-os

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Almásfüzitő Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek

Részletesebben

Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató -

Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató - Regisztrációs tudnivalók Pályázat benyújtása -> előzetes regisztráció Mikor? Kinek? Ki végezheti el? Hányszor? A pályázati űrlap kitöltése előtt (

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018. Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018. Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére Humanitárius segítségnyújtáshoz szükséges kapacitásépítés a fogadó

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium támogatásával a Magyar Köztársaság Kormányának 100 lépés Programja keretében ÖNÁLLÓ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. november 27.-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. november 27.-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 2006. november 27.-i ülésére Tárgy: A Szociális Szolgáltató Központ részére szoftver pályázaton való részvétel Előadó: Koósné Stohl Ilona intézményvezető Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki Pályázati felhívás A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre 1. A pályázati kiírás célja:

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Pályázat megnevezése (angol) Pályázat kódja Erasmus+ Az Európai Önkéntes Szolgálat Nagyszabású Eseményei 2017 Learning

Részletesebben

Adminisztratív értékelőlap a kisprojektek számára - PT1

Adminisztratív értékelőlap a kisprojektek számára - PT1 A pályázati felhívás száma A projekt azonosító száma Adminisztratív értékelőlap a kisprojektek számára - PT1 Programnév A kisprojekt vezető kedvezményezettjének megnevezése A vezető kedvezményezett székhelye

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a civil szervezetek pályázati úton történő évi támogatásáról

Tárgy: Javaslat a civil szervezetek pályázati úton történő évi támogatásáról Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat a civil szervezetek pályázati úton történő 2015. évi támogatásáról Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ROMA TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ROMA TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ROMA TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRA Beleg Község Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázati felhívást tesz közzé az alábbiak szerint: Pályázat célja: Beleg Község Roma Nemzetiségi

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

MŰVELŐDÉSI, KÖZOKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁG

MŰVELŐDÉSI, KÖZOKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁG Cegléd Város Önkormányzatának Művelődési, Közoktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága pályázatot hirdet 2011. évi Sport keretből elnyerhető, ceglédi székhelyű sportegyesületek működési támogatására A felosztható

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/10/2019 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/10/2019 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/10/2019 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés Az EU segítségnyújtási önkénteseinek kirendelése, beleértve az

Részletesebben

2012. évi pályázati kiírás

2012. évi pályázati kiírás 2012. évi pályázati kiírás a létavértesi civil szervezetek részére 1. Pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele Az alábbi témakörökben lehet pályázni: A.) Település

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A felhívás meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg a 2015. évben 1.000.000 Ft.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A felhívás meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg a 2015. évben 1.000.000 Ft. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Homlokzat-felújítás támogatására, a Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013 (III.28.) önkormányzati rendelete alapján 1. A pályázat célja Nyírbátor Város településképének

Részletesebben

Pénzügyi tudnivalók. KA2 stratégiai partnerségek pályázatíró szeminárium január 23. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor

Pénzügyi tudnivalók. KA2 stratégiai partnerségek pályázatíró szeminárium január 23. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi tudnivalók KA2 stratégiai partnerségek pályázatíró szeminárium 2018. január 23. Laczó Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Általános tudnivalók tevékenység alapú támogatás, max. annyi ítélhető

Részletesebben

AZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ BERUHÁZÁSOK BM EU ÖNERŐ ALAP TÁMOGATÁSA

AZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ BERUHÁZÁSOK BM EU ÖNERŐ ALAP TÁMOGATÁSA AZ IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ BERUHÁZÁSOK BM EU ÖNERŐ ALAP TÁMOGATÁSA Bevezető: A BM Önerő Alap támogatás 2004 óta segíti az önkormányzatokat az uniós beruházásaik sikeres megvalósításában. Az ivóvízminőség-javító

Részletesebben

NEM támogatható! Film és audiovizuális!

NEM támogatható! Film és audiovizuális! Kultúra Program információs nap 2011 Együttműködési projektek - 1.1 terület - 1.2.1 terület Kultúra Program: célok Kulturális szereplők transznacionális mobilitása Kulturális javak mobilitása Kultúrák

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A támogatás célja: hatályos: 2015.08.18 - A legalább

Részletesebben

I. Pályázat Sport támogatásra

I. Pályázat Sport támogatásra RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu I. Pályázat Sport támogatásra Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának 2013. évi pályázata helyi egyesületek, sportegyesületek és alapítványok számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Dunavarsány Város Önkormányzatának 2013. évi pályázata helyi egyesületek, sportegyesületek és alapítványok számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dunavarsány Város Önkormányzatának 2013. évi pályázata helyi egyesületek, sportegyesületek és alapítványok számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dunavarsány Város Önkormányzata fontos feladatának tekinti a helyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 04/2018

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 04/2018 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 04/2018 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Uniós segítségnyújtási önkéntesek kirendelése, beleértve a pályakezdő szakemberek gyakornoki kihelyezését és a végrehajtó

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2003-as Magyarország-Szlovákia Phare CBC Közös Kisprojekt Alapra melyet A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság tesz közzé. 1. A pályázati felhívás

Részletesebben

Kivonat. Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 08. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyvből

Kivonat. Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 08. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyvből Isaszeg Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Kivonat Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 08. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyvből 184/2013.

Részletesebben

Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk

Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk Online rendszerekre vonatkozó pályázati információk Tartalomjegyzék: Szükséges dokumentumok a pályázat benyújtásához; Pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek; Fenntartási kötelezettség; Önrész; Előleg

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT NEGYEDIK ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT NEGYEDIK ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT NEGYEDIK ÁLLOMÁS 21. VOLT Fesztivál 2013. július 3. 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP 111 milliárd forint támogatás a kultúrának 112.551 db támogatott

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Pályázat megnevezése (angol) Pályázat kódja Erasmus+ Európai szakpolitikai kísérletek az oktatás, a képzés és az ifjúságpolitika

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete Az e-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft által visszaigazolt kereskedői regisztráció

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ. Erasmus fiatal vállalkozóknak - Partnerségi Keretmegállapodás (FPA)

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ. Erasmus fiatal vállalkozóknak - Partnerségi Keretmegállapodás (FPA) KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Pályázat megnevezése (angol) Pályázat kódja Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Atipikus foglalkoztatási formák támogatása Konvergencia régiók Kódszám: TAMOP 2.4.3. A-09/1 A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

A Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács pályázatot hirdet a közép-dunántúli regionális ifjúsági hálózatok együttműködésének fejlesztésére

A Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács pályázatot hirdet a közép-dunántúli regionális ifjúsági hálózatok együttműködésének fejlesztésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Közép-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács pályázatot hirdet a közép-dunántúli regionális ifjúsági hálózatok együttműködésének fejlesztésére A pályázat kódja: IFJ-GY-KD-06-F 1. A pályázat

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A szakmai gyakorlat kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául

Részletesebben

Sportpályázat. Pályázat leadás határideje: október 11. ( kedd ) 15 óra Hely: ÓE KANDÓ Kar, HTI 1084 Budapest, Tavaszmező u. 17. C ép. 501.

Sportpályázat. Pályázat leadás határideje: október 11. ( kedd ) 15 óra Hely: ÓE KANDÓ Kar, HTI 1084 Budapest, Tavaszmező u. 17. C ép. 501. Sportpályázat Az Óbudai Egyetem a pályázatot hirdet, amivel az egyetem segítséget nyújtana a hallgatói sporttevékenységekhez, valamint támogatná a sportrendezvények, versenyek rendezését, különös tekintettel

Részletesebben

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (TERVEZET) KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK, 2010 Készítette: Hajdu Imre tanácsnok, a Kulturális Bizottság

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Felsőoktatási Posztdoktori Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében (pályázati kód: ÚNKP-16-4) 2016/2017. tanév Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet

Részletesebben

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY Közösségeket Támogató Alap támogatásának igénybevételére

PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY Közösségeket Támogató Alap támogatásának igénybevételére 1. függelék a 4/2014. (IV. 15.) önkormányzati rendelethez PÁLYÁZATI FORMANYOMTATVÁNY Közösségeket Támogató Alap támogatásának igénybevételére 1. A Pályázó adatai: 1.1 A pályázó neve: 1.2 Címe: 1.3 Alapítás

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben