Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának 23/2004. (IX.13.) számú rendelete az állatok tartásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának 23/2004. (IX.13.) számú rendelete az állatok tartásáról"

Átírás

1 Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának 23/2004. (IX.13.) számú rendelete az állatok tartásáról Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény 31. veszélyes állatok bekezdésébe, az országos településrendezési és építési követelményekrıl szóló 253/1997. (XII.20.) Korm.rendelet 36. (5) bekezdésében, és a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 15. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az állatok tartásáról, az állattartók jogairól és kötelezettségeirıl az alábbi rendeletet alkotja. I. Általános rendelkezések 1. (1) A rendelet hatálya kiterjed Sátoraljaújhely város közigazgatási területére, közigazgatási területén valamennyi állattartóra, az állattartó épület létesítıjére, hasznosítójára és használójára. (2) Az eb tulajdonosának az a személy tekintendı, aki a jegyzı által vezetett ebnyilvántartásban szerepel. (3) Nem terjed ki a rendelet hatálya: - fegyveres erık, fegyveres testületek állattartására, - egészségügyi okból rászorulók által tartott vezetı- és jelzıebekre, - alkalmi, cirkuszi rendezvényekre és állatkiálításokra. 2. E rendelet alkalmazása szempontjából: 1. Állattartó: az állat tulajdonosa, illetve aki az állatot vagy állatállományt gondozza, felügyeli. 2. Állatkínzás: az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményezı beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékő korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá az öröklıdı betegségben szenvedı nem kísérleti célra szánt állategyed tenyésztése, szaporítása. 3. Jó gazda gondossága: az az emberi tevékenység, amely arra irányul, hogy az álalt számára olyan életkörülményeket biztosítson, amely az annak fajára, fajtájára és nemére, korára jellemzı fizikai, élettani, tenyésztési és etológiai sajátosságainak, egészségi állapotának megfelel, tartási, takarmányozási igényeit kielégíti (elhelyezés, táplálás, gyógykezelés, tisztántartás, nyugalom, gondozás, kiképzés, nevelés, felügyelet). 4. Veszélyes állatok: mindazok az állatok, melyet jogszabály veszélyesnek minısít, vagy jogszabályi felhatalmazás alapján a hatóság annak minısített. 5. Haszonállat: gazdasági hasznáért tartott háziállat. - nagyállat: ló, szamár, öszvér, szarvasmarha, bivaly, juh, kecske, - kishaszonállat: sertés, baromfi, galamb, házinyúl, - prémes állat: csincsilla, nutria, nyérc, hermelin és egyéb szırméjéért tenyésztett állat. 6. Kedvtelésbıl tartott állatok: az eb, macska, díszhal, díszmadár és minden egyéb állatfaj, kivéve ha azok a tartás céljánál fogva a jövedelemszerzést szolgálják. II. Az állattartás általános szabályai 3. (1) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának, s élettani szükségleteinek megfelelı életfeltételekrıl gondoskodni.

2 2 (2) Az állattartónak gondoskodnia kell az állat igényeinek megfelelı rendszeres, de legalább napi egyszeri ellenırzésérıl. 4. (1) Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelı és biztonságos elhelyezésérıl, szakszerő gondozásáról, szökésének megakadályozásáról. (2) Az állattartó köteles az állatok tartására szolgáló helyiséget rendszeresen takarítani, fertıtleníteni, indokolt esetben szagtalanítani, rendszeresen gondoskodni a rovarok és rágcsálók irtásáról. (3) Bármilyen állat csak oly módon tartható, hogy az állat a közterületeket, valamint többszintes lakóépületek közös használatú helyiségeit, a lakások erkélyeit, teraszát ne szennyezzék. Kedvtelésbıl tartott állat ürülékét az állattartó a közterületrıl köteles eltávolítani. 5. (1) Állatot tartani oly módon lehet, hogy az ne jusson át más ingatlanra. (2) Az állattartás során az állat más ingatlanra való átjutásának megakadályozása az állattartó kötelezettsége. 6. (1) Állatot elhagyni tilos. (2) Amennyiben a tulajdonos nem kívánja az állatot tovább tartani, köteles elhelyezésérıl gondoskodni, állatorvossal elaltatni vagy az állategészségügyi telepnek, illetve állatmenhelynek átadni. III. A haszonállat tartás szabályai 7. Sátoraljaújhely város közigazgatási területén állat az 1. számú mellékletben meghatározott állattartási védıtávolságok, valamint az állategészségügyi, állatvédelmi, közegészségügyi, vízügyi, építésügyi és környezetvédelmi jogszabályok betartásával és a lakosság nyugalmának zavarása nélkül zaj- és bőzhatás tartható. Övezeti besorolástól függetlenül nem tartható haszonállat: - források 150 m-es körzetében, - a Ronyva jobb partjának 20 m-es körzetében, - a Ronyva-árapasztó mindkét oldalán m-es körzetben, - egyéb vízfolyások partélétıl számított m-en belül, - a vízmővek I. és II. számú kútjainak külsı védıterületén belül, - a szennyvíztisztító telep határától 100 m-en belül (1) Egészségügyi és oktatási intézmények területén, közösségi és társadalmi rendeltetéső, nagy tömegforgalmú, intézményi funkciókat ellátó épületekhez tartozó területen haszonállat nem tartható. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott területek telekhatárától számított 50 m-es körzeten belül sem tartható haszonállat. 10. (1) Tilos hígtrágya, trágyalé, továbbá a trágyatárolói csurgalék-vizeinek bevezetése a vizekbe. (2) Állattartó telephelyen trágyatároló nem létesíthetı, felszíni víztıl más jogszabályban nem szabályozott ivóvíznyerı-helytıl számított legalább 100 m-en belül. A hatóság, környezetvédelmi vagy vízgazdálkodási érdekbıl ettıl eltérıen rendelkezhet.

3 3 (3) Hígtrágya-tároló nem létesíthetı külön jogszabály szerinti 46/1999. (III.18.) Korm.rendelet vízjárta területeken. (4) Az állattartás során keletkezett trágyalevet megfelelı kapacitású zárt, szivárgásmentes, talajszint alatti fedett trágyatárolóba kell elvezetni. A keletkezett trágyát trágyagyőjtıben kell tárolni. A trágyagyőjtıt szilárd burkolattal kell ellátni és legalább három oldalról megfelelı magasságú zárt védıfallal kell körülvenni, melyet lakott területen deszkával, vagy más egyéb módon el kell fedni. Az állattartó a trágya elszállításáról 10 naponta a megfelelı helyre, a környezetvédelmi szabályok betartásával köteles gondoskodni. 11. A településközpont vegyes területén és a nagyvárosias lakóterületen haszonállat nem tartható. Nem tartható haszonállat továbbá a kisvárosias lakóterületen. Ezen lakóterületek jegyzékét a 2. számú melléklet tartalmazza. 12. (1) A kertvárosias lakóterület kistelkes és nagytelkes területre oszlik meg. (2) A kertvárosias kistelkes lakóterületen a 7. -ban, illetve az 1. számú mellékletben foglaltak betartása mellett az alábbi haszonállat tartható: - 20 db baromfi, - 20 db nyúl, 2 anyanyúl egyszeri szaporulatával 4 hónapos korig, - 20 db húsgalamb. A kertvárosias kistelkes lakóterület utcajegyzékét a 3. számú melléklet tartalmazza. (3) (3) A kertvárosias nagytelkes lakóterületen a 7. -ban, illetve az 1. számú mellékletben foglaltak betartása mellett az alábbi haszonállat tartható: - 2 hízó, 1 anyakoca egyszeri szaporulatával 3 hónapos korig, - 30 db baromfi, - 20 db nyúl, 2 anyanyúl egyszeri szaporulatával 4 hónapos korig, - 20 db húsgalamb. A kertvárosias nagytelkes lakóterület utcajegyzékét a 4. számú melléklet tartalmazza. 13. A falusias lakóterületen (5. számú melléklet) a 7. -ban, továbbá az 1. számú mellékletben foglaltak betartása mellett az alábbi haszonállat tartható: - 2 ló és egyszeri szaporulata 4 hónapos korig, - 2 db szarvasmarha és egyszeri szaporulata 4 hónapos korig, - 2 db kecske és egyszeri szaporulata 4 hónapos korig, - 2 db juh és egyszeri szaporulata 4 hónapos korig, - továbbá a 12. (1) bekezdésében megjelölt fajtájú és darabszámú haszonállat. 14. Nagyüzemi, továbbá a 13. -ban megállapított darabszámnál több haszonállat csak külterületen, a belterületi határtól legalább 100 m távolságra, az állategészségügyi, állatvédelmi, közegészségügyi, vízügyi, építésügyi és környezetvédelmi jogszabályok betartásával tartható. 15. Külterületi ingatlanon állattartás a hatályos építésügyi jogszabályoknak megfelelı, az adott állattartási technológia figyelembevételével és a közegészségügyi szabályok betartásával folytatható.

4 4 IV. A kedvtelésbıl tartott állatok tartásának szabályai 16. (1) Többlakásos épületben lakásonként egy eb és egy macska tartható azok egyszeri szaporulatával 3 hónapos korig. (2) A város kertes családi házak zárt udvarán és külterületen kettınél több kutya és macska csak a szomszédok írásbeli hozzájárulásával tartható. Ezen korlátozás 3 hónapos korig nem vonatkozik az ebek és macskák szaporulatára. (3) Macskát közintézményben tartani tilos! 17. (1) Ebet zárt helyiségben vagy zárt udvaron szabad tartani. Azon ingatlan bejáratánál, melyen ebet tartanak, a harapós ebre utaló, rajzzal is ellátott figyelmeztetı táblát szembetőnı módon el kell helyezni. (2) Az ebtulajdonos köteles az ebet úgy tartani, hogy az mások nyugalmát ne zavarja, mások testi épségét ne veszélyeztesse, anyagi kárt ne okozzon. 18. (1) Közterületen, lakóház folyosóján és lépcsıházban az ebet fajtájára vonatkozó megkülönböztetés nélkül pórázzal, a 20 cm-esnél nagyobb marmagasságú ebet pedig szájkosárral is el kell látni. (2) Az ebek futtatására, idomítására kijelölt önkormányzati területek jegyzékét a 6. számú melléklet tartalmazza. 19. (1) Tilos ebet beengedni vagy bevinni vendégforgalmat lebonyolító nyilvános helyiségbe, élelmiszerüzletbe, élelmiszerpiac, valamint élelmiszer-feldolgozó üzembe. (2) Tilos ebet beengedni vagy bevinni a) oktatási, egészségügyi, szociális, kulturális, sport intézmény területére, b) ügyfélforgalmat lebonyolító középületbe és kegyeleti helyre, c) olyan parkba, zöldterületre, nyílt vízfelületre és tóra, ahol tábla tiltja az ebek beengedését és bevitelét. (3) Játszótérre kutyát még pórázon sem szabad bevinni! (4) A (2) bekezdés a) pontja szerinti létesítményekbe, területekre ırzı-védı eb e rendelet szabályainak betartásával vagyonvédelmi célból bevihetı. 20. A közterület esetleges szennyezıdésének megszőntetésérıl a kedvtelésbıl tartott állat felügyeletét ellátó személy azonnal köteles gondoskodni és az ehhez szükséges eszközöket magánál tartani. 21. (1) A közterületen ırizetlenül hagyott ebet a Közterület- és Piacfelügyelıség gyepmestere köteles befogni. Az eb ırzésérıl a befogást követı 2 hét elteltéig a Közterület- és Piacfelügyelıség állategészségügyi telepén (Bodrog u. 1/a.) gondoskodnak. A tulajdonos ezen idıszak alatt a költségek megtérítésével az ebet kiválthatja. A fenti idıszak letelte után az ebet a Közterület- és Piacfelügyelıség értékesítheti, vagy átadja az állatmenhelynek, illetve az állat életének szakszerő kioltásáról az állatorvoson keresztül intézkedik. (2) A Közterület- és Piacfelügyelıség szolgáltatásaival kapcsolatos díjtételeket a 7. számú melléklet tartalmazza.

5 5 22. Éneklı és díszmadarat az általános köz- és állategészségügyi követelmények betartása mellett úgy szabad tartani, hogy hangadásukkal a madarak a szomszédok, társbérlık stb. nyugalmát ne zavarják. 23. (1) Kedvtelésbıl tartott lovat, maximum kettıt, a falusias lakóövezetben lehet tartani, a 7. -ban meghatározottak figyelembevételével. (2) Lovas iskolát, ebtenyésztı farmot kizárólag külterületen lehet létesíteni. 24. A közegészségügyi és állategészségügyi szabályok betartása a kedvtelésbıl tartott állatok tartásánál is kötelezı. Az ebek oltásáról és nyilvántartásáról 25. (1) Az állattartó köteles a 3 hónapos kort elért ebet 30 napon belül saját költségére állatorvossal beoltatni. (2) Az állattartó köteles továbbá a 3 hónapos kort elért ebet 30 napon belül saját költségére elektronikus megjelöléssel (microcihp) ellátni, továbbá az elektronikus megjelölés azonosító számát 15 napon belül bejelenteni a helyi önkormányzat jegyzıjének. 26. (1) A 3 hónaposnál idısebb ebeket minden évben nyilvántartásba kell venni. A nyilvántartásban az ebtartó adatain kívül (név, születési idı, lakcím) az eb azonosítási adatait (fajtáját, születési évét, nemét, színét és elektronikus jelölési számát), és a veszettség elleni legutolsó védıoltás idıpontját is fel kell tüntetni. A nyilvántartást az önkormányzat jegyzıje vezeti. (2) Az oltás után szerzett (vásárolt) ebeket, valamint a 3 hónapos kort betöltı ebeket tulajdonosa, vagy tartója (továbbiakban: ebtulajdonos) nyilvántartásba vétel céljából 30 napon belül köteles a jegyzınek bejelenteni. (3) Az eb elhullását, eladását az ebnyilvántartásból való törlése végett az ebtulajdonos 30 napon belül a jegyzınek köteles bejelenteni. (4) A nyilvántartásból való törlést az alapul szolgáló ok feltüntetésével a jegyzı igazolja. 27. (1) A nyilvántartásba vett ebeket évente egyszer lakókörzetenként meghatározott ütemezésben veszettség elleni védıoltásra elı kell vezetni. (2) Az évközben vásárolt és be nem oltott, valamint a 3 hónapot betöltı ebeket pótoltásra a közhírré tett idıpontban az oltóhelyre elı kell vezetni. (3) A veszettség elleni védıoltás megtörténtét az e célra rendszeresített oltási igazolványon az eljáró állatorvos igazolja. 28. (1) Az eb tartója köteles az eb oltási igazolványát a legközelebbi védıoltásig megırizni, az ellenırzésre jogosult hatóságoknak kérésre bemutatni, az igazolás elvesztése esetén megfelelı igazolásról gondoskodni. (2) Ha az eb nem a tulajdonos állandó lakóhelyén részesült veszettség elleni védıoltásban, az oltás megtörténtét az oltási igazolás felmutatásával a lakóhely szerinti települési önkormányzat jegyzıjének köteles bejelenteni. (3) Az eb tartója évenként egy alkalommal köteles az eb féregtelenítését elvégeztetni és ennek tényét az oltási igazoláson feltüntetni. (4) A védıoltásban nem részesült ebet mint emberre egészségügyi szempontból veszélyes, valamint az állatok egészségét veszélyeztetı, beteg, vagy betegségre gyanús ebet a települési

6 6 önkormányzat jegyzıje, kártalanítási igény nélkül kiirtatja. A kiirtásra akkor kerülhet sor, ha a jegyzı az elızı évi oltást elmulasztó ebtartót szabálysértési eljárás megindítása mellett január 31-ig felszólította annak 15 napon belüli pótlására és az igazolásra, de a felszólításnak az eb tartója nem tett eleget. 29. Ha a települési önkormányzat jegyzıjének az állatok védelmével, valamint nyilvántartásával kapcsolatos egyes feladat- és hatásköreirıl szóló 245/1998. (XII.31.) Korm.rendelet 7. -a alapján, a jegyzı az eb tartását megtiltotta, az eb eltávolításáról a tartó köteles gondoskodni, ennek elmaradása esetén ezt a feladatot hatósági rendelkezésre, a tulajdonos költségére a Közterület- és Piacfelügyelıség végzi el. A veszélyes és veszélyesnek minısített ebek tartásáról 30. (1) A veszélyes és veszélyesnek minısített ebet csak engedéllyel lehet tartani, a tartás engedélyezése a települési jegyzı hatásköre. (2) A veszélyes és veszélyesnek nyilvánított eb nyakörvén jól látható jelzést kell elhelyezni. A jelzés tartalmi és formai követelményeit a 35/1997. (II.25.) Korm.rendelet szabályozza. 31. (1) A veszélyes és veszélyesnek minısített eb csak megfelelıen zárt, bekerített helyen tartható, amely megakadályozza az ebnek a közterületre történı, felügyelet nélküli kijutását, illetve hogy az eb embernek vagy állatnak sérülést okozzon. (2) A veszélyes és veszélyesnek minısített eb tartására szolgáló ingatlan be- illetve kijáratain Vigyázat! Veszélyes eb! feliratú táblát kell elhelyezni. A felirat mellett támadó ebet ábrázoló grafika feltüntetése szükséges. A táblát jól látható helyen, megfelelı módon kell elhelyezni. (3) A veszélyes és veszélyesnek minısített ebet közterületen vezetni, tömegközlekedési eszközön szállítani csak a harapást megakadályozó biztonságos fém szájkosárral és a kibújást megelızı fojtó nyakörvvel, 2 méternél nem hosszabb (nem kihúzható) pórázon, a tartási engedéllyel jogosult felügyeletével szabad. (4) A veszélyes és veszélyesnek minısített eb felügyelete a tartási engedélyben meg nem jelölt személyre ideiglenesen sem ruházható át. V. Az állati hulladékok és állati hullák elszállításáról és ártalmatlanításáról 32. A haszonállat hullájának elszállíttatásáról, ırzésérıl és ártalmatlanná tételérıl az állat tulajdonosa a SZATEV Fehérjefeldolgozó-, Takarmánygyártó- és Közszolgáltató Rt. (Szikszó, Külterület, Pf: 44.) közremőködésével saját költségére köteles gondoskodni. A kedvtelébıl tartott állat hullájának, valamint a közterületen talált állat hullájának és hulladékainak a kijelölt helyre történı elszállíttatásáról a Közterület- és Piacfelügyelıség gondoskodik. Minden állattartó köteles a tulajdonában lévı, illetve gondjaira bízott bármilyen állat fertızı betegségben vagy annak gyanújában történı elhullását a hatósági állatorvosnak bejelenteni és annak ezzel kapcsolatos utasításait betartani.

7 VI. 7 Eljárási szabályok 33. (1) E rendelet szabályainak megsértése esetén amennyiben az intézkedésre jogszabály nem jogosítja fel a polgármester az állattartót megfelelı tartásra kötelezi, illetve az állattartást korlátozza vagy megtiltja. A polgármester eljárására a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvényben megállapított kivételekkel az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló évi I. törvényt kell alkalmazni. (2) Szabálysértést követ el és ,-Ft-ig terjedı pénzbírsággal sújtható, aki e rendelet 4., 5. (2), 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12. (2)-(3), 13., 14., 15., 18. (1), 20., 22., 23., 25. és a 31. -ban megállapított rendelkezéseket megszegi. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés tetten ért elkövetıjét az ellenırzésre felhatalmazott személy 500,-Ft-tól ,-Ft-ig terjedı helyszíni bírsággal sújthatja (4) Meg kell tiltani az ebtartást, ha az ebtartó egy éven belül két esetben az ebtartás szabályainak megszegésével szabálysértést követ el. VII. Záró rendelkezések 34. A rendeletben nem szabályozott állattartói kötelezettségeket tartalmazó jogszabályok jegyzékét a 8. számú melléklet tartalmazza. Ezen magasabb szintő jogszabályok rendelkezéseit is kötelesek az állattartók betartani. 35. (1) Jelen rendelet, a (2) bekezdésben foglalt kivétellel, kihirdetése napján lép hatályba. (2) Az ebek elektronikus megjelölését szabályozó 25. (2) bekezdése március 1. napjával lép hatályba. (3) Jelen rendelet hatálybalépésével egyidejőleg hatályát veszti a 17/1994. (XI.10.) számú rendelet, valamint az azt módosító 14/1997. (VI.17.) számú, 20/1997. (IX.22.) számú, 8/1999. (IV.2.) számú, 29/1999. (IX.6.) számú, 34/1999. (X.22.) számú, 13/2001. (IV.20.) számú, 34/2001. (XI.30.) számú, valamint a 23/2002. (X.11.) számú rendelet. (4) Amennyiben a rendelet kihirdetésekor az állattartó az állattartást e rendelet szerint tiltott helyen, vagy meg nem engedett módon, illetve mértékben folytatja, köteles e rendelet hatályba lépésétıl számított egy éven belül megszüntetni, illetve az elıírt mértékre csökkenteni az állattartást. Amennyiben az állattartás a korábban hatályos többször módosított 17/1994. (XI.10.) számú rendelet szerint is már tilos volt, úgy az állattartóval szemben az egy éves türelmi idı nem alkalmazható. (5) Jelen rendelet az állampolgárok szélesebb körét érinti, ezért annak hiteles szövegét az Újhelyi Körképben közzé kell tenni. Fedorné dr. Fráter Zsófia Címzetes fıjegyzı Szamosvölgyi Péter Polgármester

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól (8/2012.(V.31.) rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe szedve) Csólyospálos

Részletesebben

Sajószöged Község Önkormányzatának 5/2005./V.26./sz. KT. rendelete az állattartásról a módosításokkal egységes szerkezetben

Sajószöged Község Önkormányzatának 5/2005./V.26./sz. KT. rendelete az állattartásról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajószöged Község Önkormányzatának 5/2005./V.26./sz. KT. rendelete az állattartásról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajószöged község Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kemence Község Önkormányzatának. 4/2010.( II.16.) rendelet. az állattartás helyi szabályairól

Kemence Község Önkormányzatának. 4/2010.( II.16.) rendelet. az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzatának 4/2010.( II.16.) rendelet az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzatának 4/2010.( II.16.) rendelet az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzata

Részletesebben

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2007. (VI. 25.) számú rendelete. Az állattartás helyi szabályairól

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2007. (VI. 25.) számú rendelete. Az állattartás helyi szabályairól Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2007. (VI. 25.) számú rendelete Az állattartás helyi szabályairól Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testülete az Alkotmány 44/A.. (2) bekezdése és a

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról Csörög Község Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott

Részletesebben

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL A módosításokkal: 9/2012. (IV. 27.) ÖR, 15/2012. (X. 05.) ÖR egységes

Részletesebben

Az állattartás közös szabályai

Az állattartás közös szabályai A Szőcsi Önkormányzat 17./2004. (IV. 14.) r e n d e l e t e az állattartásról A Szőcsi Önkormányzat az állategészségügyrıl szóló 1995. évi XCI. törvény és végrehajtási rendeletei, az állatok védelmérıl

Részletesebben

Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (XI.25.) Ökt. rendelete az állattartásról. Általános rendelkezések 1.. 2..

Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (XI.25.) Ökt. rendelete az állattartásról. Általános rendelkezések 1.. 2.. 1 Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (XI.25.) Ökt. rendelete az állattartásról Jásd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény és

Részletesebben

9/2005. (V.27.) RENDELETE

9/2005. (V.27.) RENDELETE A PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 9/2005. (V.27.) RENDELETE AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYAIRÓL. A Papkeszi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete (továbbiakban: Képviselıtestület) A helyi

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2008. (IX.24.) rendelet. Az állatok tartásáról

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2008. (IX.24.) rendelet. Az állatok tartásáról JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2008. (IX.24.) rendelet Az állatok tartásáról Jánossomorja Város Önkormányzatnak Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányának 44./A.

Részletesebben

Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól

Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISEL

ZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISEL FELSİZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18/1993. (X.22.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÁLLATOK TARTÁSÁNAK SZABÁLYOZÁSÁRÓL (A 6/2000. (IV.7.) és a 16/2003. (XI.7) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2000. (IX.l4,.) önkormányzati rendeletet Az állattartásról. 1 Módosította a 12/2012. (V.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2012. május 30.

Részletesebben

20 / (XI. 15.) RENDELETE AZ EBEK TARTÁSÁRÓL

20 / (XI. 15.) RENDELETE AZ EBEK TARTÁSÁRÓL BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT K ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2002. (XI. 15.) RENDELETE AZ EBEK TARTÁSÁRÓL Balatonszemes Község Önkormányzatának 20/2002.(XI.25.) számú rendelete az ebek tartásáról Balatonszemes

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete. az állattartásról. Általános rendelkezések

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete. az állattartásról. Általános rendelkezések JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 40/2008.(XII. 17.) rendelete az állattartásról Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény és végrehajtási

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2004.(III.22.) sz. rendelete az állatok tartásának szabályairól

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2004.(III.22.) sz. rendelete az állatok tartásának szabályairól Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2004.(III.22.) sz. rendelete az állatok tartásának szabályairól A Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat az állatok védelméről és kíméletéről

Részletesebben

Báránd Község Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2004. (XII. 23.) számú Képviselı-testületi rendelete Az állattartás helyi szabályairól

Báránd Község Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2004. (XII. 23.) számú Képviselı-testületi rendelete Az állattartás helyi szabályairól Báránd Község Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2004. (XII. 23.) számú Képviselı-testületi rendelete Az állattartás helyi szabályairól Báránd Község Önkormányzat Képviselı-testülete az Alkotmány 44/A

Részletesebben

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL Szólád Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése és a

Részletesebben

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1..

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1.. 6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL A rendelet hatálya 1.. Ez a rendelet Város1 Nagyközség közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosaira, továbbá az ebek felügyeletével megbízott más

Részletesebben

KISBÉR VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2010. (II.22.) sz. rendelete. Az állatok tartásáról

KISBÉR VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2010. (II.22.) sz. rendelete. Az állatok tartásáról KISBÉR VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2010. (II.22.) sz. rendelete Az állatok tartásáról Kisbér Város Önkormányzatnak Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányát meghatározó 1949. évi XX. tv. 44./A.

Részletesebben

12./2004(VI.30.)ÖK. sz. Képviselőtestületi Rendelet az állattartásról

12./2004(VI.30.)ÖK. sz. Képviselőtestületi Rendelet az állattartásról 12./2004(VI.30.)ÖK. sz. Képviselőtestületi Rendelet az állattartásról Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének az 1990. évi LXV. Tv. 16. (1) bekezdésének felhatalmazása alapján az állatok

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 24/2004. (IV.16.) rendelete az állattartás szabályairól

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 24/2004. (IV.16.) rendelete az állattartás szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 24/2004. (IV.16.) rendelete az állattartás szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében és a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kihirdetve: 2006. november 30. Józan Judit jegyző Módosítva: Hatályos: 19/2009. (V.28.)

Részletesebben

Lókút községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 14/2003./ 12.12./ Kt. számú rendelete. az állattartásról

Lókút községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 14/2003./ 12.12./ Kt. számú rendelete. az állattartásról Lókút községi Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2003./ 12.12./ Kt. számú rendelete az állattartásról A Lókút önkormányzat az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. Törvény és végrehajtási rendeletei,

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (V.27.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (V.27.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (V.27.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról (módosításokkal egységes szerkezetben) Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004. (III.25. ) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól egységes szerkezetben*

Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004. (III.25. ) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól egységes szerkezetben* Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004. (III.25. ) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól egységes szerkezetben* Mátraszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete. az állatok tartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete. az állatok tartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete az állatok tartásáról Kamond Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Kápolnásnyék Község Önkormányzata Képviselı-testülete 5/2010. (VI.19.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól

Kápolnásnyék Község Önkormányzata Képviselı-testülete 5/2010. (VI.19.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzata Képviselı-testülete 5/2010. (VI.19.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzata Képviselı-testülete az Alkotmány 44/A.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v i k i v o n a t

J e g y z ő k ö n y v i k i v o n a t J e g y z ő k ö n y v i k i v o n a t Készült Sopron-Balf Településrészi Önkormányzat 2008. november 19-ei rendes ülésének jegyzőkönyvéből. 4. napirendi pont Előterjesztés az állatok tartásáról szóló 31/2000.

Részletesebben

Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2007. (II. 15.) SKt. sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól

Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2007. (II. 15.) SKt. sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2007. (II. 15.) SKt. sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól Somoskıújfalu Község Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

25/2009. (IX.30.) önkormányzati rendelete. Általános rendelkezések 1.

25/2009. (IX.30.) önkormányzati rendelete. Általános rendelkezések 1. KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 25/2009. (IX.30.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete. a helyi állattartásról

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete. a helyi állattartásról Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete a helyi állattartásról Nagyhalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949.

Részletesebben

Várvölgy Község Önkormányzata Képviselıtestülete 18/2004. (XI.30.) számú rendelete. az állattartás helyi szabályairól (EGYSÉGES SZERKEZETŐ)

Várvölgy Község Önkormányzata Képviselıtestülete 18/2004. (XI.30.) számú rendelete. az állattartás helyi szabályairól (EGYSÉGES SZERKEZETŐ) Várvölgy Község Önkormányzata Képviselıtestülete 18/2004. (XI.30.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól (EGYSÉGES SZERKEZETŐ) Várvölgy Község Önkormányzata Képviselı-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

NÁDASD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/1995. (V.05.) számú rendelete

NÁDASD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/1995. (V.05.) számú rendelete NÁDASD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8/1995. (V.05.) számú rendelete AZ ÁLLATTARTÁSRA SZOLGÁLÓ MELLÉKÉPÜLETEK ELHELYEZÉSÉNÉL BETARTANDÓ VÉDŐTÁVOLSÁGOKRÓL ÉS AZ ÁLLATTARTÁSSAL KAPCSOALTOS EGYÉB

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének..../2010. (...) önkormányzati RENDELETE. az állattartásról. (tervezet)

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének..../2010. (...) önkormányzati RENDELETE. az állattartásról. (tervezet) Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének.../2010. (...) önkormányzati RENDELETE az állattartásról (tervezet) Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület)

Részletesebben

HOMOKBÖDÖGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004. (VII.04.) rendelete

HOMOKBÖDÖGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004. (VII.04.) rendelete HOMOKBÖDÖGE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2004. (VII.04.) rendelete az állattartásról Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselőtestülete /Továbbiakban: Képviselőtestület/ az állategészségügyről

Részletesebben

KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5/2000. 1111.29.1 Ö.r. számú rendelete AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL

KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5/2000. 1111.29.1 Ö.r. számú rendelete AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5/2000. 1111.29.1 Ö.r. számú rendelete AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL Ezen rendelet 2000. március 29. napján kihirdetésre került. Kövegy, 2000. március 29. Dr Bagi Mária jegyző 1 Kövegy

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetben Az állattartásról 1. A rendelet hatálya kiterjed

Részletesebben

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996. /VIII. 9. / ÖR. sz. rendelete az ebtartás szabályairól

Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996. /VIII. 9. / ÖR. sz. rendelete az ebtartás szabályairól Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/1996. /VIII. 9. / ÖR. sz. rendelete az ebtartás szabályairól Zsadány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi Önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 30/2005. (X. 29.) számú r e n d e l e t e. az állattartás helyi szabályozásáról

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 30/2005. (X. 29.) számú r e n d e l e t e. az állattartás helyi szabályozásáról Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselı-testületének 30/2005. (X. 29.) számú r e n d e l e t e az állattartás helyi szabályozásáról Hajdúsámson Város Önkormányzata az 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Arló Nagyközség Önkormányzatának 11/2004. (III.29.) önkormányzati rendelete. az állattartásról

Arló Nagyközség Önkormányzatának 11/2004. (III.29.) önkormányzati rendelete. az állattartásról 1 Arló Nagyközség Önkormányzatának 11/2004. (III.29.) önkormányzati rendelete az állattartásról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében megállapított jogkörét gyakorolva

Részletesebben

ÓCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2007./X.05./ számú RENDELETE Az állatok tartásáról 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.. II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2..

ÓCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2007./X.05./ számú RENDELETE Az állatok tartásáról 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.. II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2.. ÓCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 15/2007./X.05./ számú RENDELETE Az állatok tartásáról 1 I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1.. Ócsa Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól

Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól Küngös Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (IX. 28.) r e n d e l e t e. Az állattartás helyi szabályairól 1

UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (IX. 28.) r e n d e l e t e. Az állattartás helyi szabályairól 1 UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (IX. 28.) r e n d e l e t e Az állattartás helyi szabályairól 1 Uzsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Újrónafő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2003.(XII.12.) ÖR. számú rendelete. az állattartásról

Újrónafő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2003.(XII.12.) ÖR. számú rendelete. az állattartásról Újrónafő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2003.(XII.12.) ÖR. számú rendelete az állattartásról Újrónafő Község Önkormányzata az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény és végrehajtási

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat 4/2009. (II. 27.) sz. rendelete az állattartás egyes helyi szabályairól

Abony Város Önkormányzat 4/2009. (II. 27.) sz. rendelete az állattartás egyes helyi szabályairól Abony Város Önkormányzat 4/2009. (II. 27.) sz. rendelete az állattartás egyes helyi szabályairól (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 14/2010. (V.31.), 19/2012. (V.21.), 31/2012. (XI.05.) és 1/2013.(I.31.)

Részletesebben

Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2004./VII.30./ rendelete. az állatok tartásáról.

Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2004./VII.30./ rendelete. az állatok tartásáról. Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2004./VII.30./ rendelete az állatok tartásáról. Karakószörcsök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

az állatok tartásáról

az állatok tartásáról M A GY A R KE S Z I KÖ Z S É G K É P V IS E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 4/2000. (II.15.) számú rendelete az állatok tartásáról Magyarkeszi Önkormányzati Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. torvény

Részletesebben

Kaposmérı Községi Önkormányzat

Kaposmérı Községi Önkormányzat Kaposmérı Községi Önkormányzat 15/2004.(V.1.) önkormányzati r e n d e l e t e az állatok tartásáról (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 5/2011. (II.16.), 8/2012. (VI.1.) rendelettel.) Kaposmérı

Részletesebben

PUSZTASZEMES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/ (IV. 28.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL

PUSZTASZEMES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/ (IV. 28.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL PUSZTASZEMES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/ 2004. (IV. 28.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL Pusztaszemes Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése

Részletesebben

A Szeremle Községi Önkormányzat. 8/2004. (VI.1.) számú rendelete az állattartásról (egységes szerkezetben 2004. augusztus 4.

A Szeremle Községi Önkormányzat. 8/2004. (VI.1.) számú rendelete az állattartásról (egységes szerkezetben 2004. augusztus 4. 1 A Szeremle Községi Önkormányzat 8/2004. (VI.1.) számú rendelete az állattartásról (egységes szerkezetben 2004. augusztus 4. módosításokkal) A Szeremle Községi Önkormányzat az állategészségügyről szóló

Részletesebben

PANNONHALMA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2007. (IX.26.) RENDELETE

PANNONHALMA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2007. (IX.26.) RENDELETE PANNONHALMA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2007. (IX.26.) RENDELETE AZ ÁLLATTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL Egységes szerkezetben Pannonhalma Város Önkormányzata a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 17/1997. (X. 07.) sz. önkormányzati rendelete. az állatok tartásáról

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 17/1997. (X. 07.) sz. önkormányzati rendelete. az állatok tartásáról PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 17/1997. (X. 07.) sz. önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Hatályba lépés napja: 1997. október 7. Ezen önkormányzati rendelet a helyben szokásos

Részletesebben

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2004. (V.28.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2004. (V.28.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2004. (V.28.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testülete ( a továbbiakban: képviselőtestület

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a 8/2000.(IV.1.) és a 10/2004.(V.14.) rendelettel módosított. az állattartás szabályozásáról szóló

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a 8/2000.(IV.1.) és a 10/2004.(V.14.) rendelettel módosított. az állattartás szabályozásáról szóló Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 8/2000.(IV.1.) és a 10/2004.(V.14.) rendelettel módosított az állattartás szabályozásáról szóló 13/1999.(XII.15.) rendelete egységes szerkezetben Eplény

Részletesebben

17/2005. (IV. 15.) Önkormányzati Rendelet

17/2005. (IV. 15.) Önkormányzati Rendelet 17/2005. (IV. 15.) Önkormányzati Rendelet az állattartás helyi szabályairól szóló 23/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet módosítására és egységes szerkezetbe foglalására Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Részletesebben

Kisköre Nagyközségi Önkormányzat 13/2003.(XII. 15.) rendelete az állattartás helyi szabályairól

Kisköre Nagyközségi Önkormányzat 13/2003.(XII. 15.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Kisköre Nagyközségi Önkormányzat 13/2003.(XII. 15.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Kisköre Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testülete (a továbbiakban: képviselıtestület) az Alkotmány 44/A.

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2011. (II.16.) rendelete. az állattartásról

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2011. (II.16.) rendelete. az állattartásról Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II.16.) rendelete az állattartásról Petőfibánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Hásságy Község Önkormányzatának 8/2000.(XI.28) rendelete az állatok tartásáról

Hásságy Község Önkormányzatának 8/2000.(XI.28) rendelete az állatok tartásáról Hásságy Község Önkormányzatának 8/2000.(XI.28) rendelete az állatok tartásáról egységes szerkezetben a módosításáról szóló 4/2008. (IV.15.) rendelettel. Hásságy Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. A rendelet hatálya

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Sármellék Önkormányza Képviselőtestülete. 6/1997.(XI. 15.) sz. rendelete

Sármellék Önkormányza Képviselőtestülete. 6/1997.(XI. 15.) sz. rendelete Sármellék Önkormányza Képviselőtestülete 6/1997.(XI. 15.) sz. rendelete Az állattartás szabályozásáról Sármellék Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdése

Részletesebben

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 11/2004.(VI.30.) sz. rendelete. AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben)

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 11/2004.(VI.30.) sz. rendelete. AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 11/2004.(VI.30.) sz. rendelete AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 30/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 30/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /12. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Az állattartásról. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 14/1995. (V. 29.) számú rendelete. A rendelet kihirdetve:

Az állattartásról. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 14/1995. (V. 29.) számú rendelete. A rendelet kihirdetve: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/1995. (V. 29.) számú rendelete Az állattartásról A rendelet kihirdetve: Várpalota, 1995. május 29. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.)

a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.) BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10./ 2004. (IX.16.) rendelete a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.) Bakonypölöske Község

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 32/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete. az állatok tartásáról. / egységes szerkezetben /

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 32/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete. az állatok tartásáról. / egységes szerkezetben / Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete az állatok tartásáról / egységes szerkezetben / Hatályos: 2012.10.01.-től Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Zsombó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011.(IX.28.), 12/2012.(V.31.) Ör., 16/2012.(IX.28.) rendeletével módosított 16/2007. (XI.30.) Ör. számú rendelete az állattartás helyi szabályairól

Részletesebben

Az állattartás helyi szabályairól

Az állattartás helyi szabályairól TÁPIÓGYÖRGYE KÖZSÉGI Ö N K O R M Á N Y Z A T 13/2001. (XII.27.) számú rendelete Az állattartás helyi szabályairól Tápiógyörgye Községi Önkormányzat Képviselô-testülete (a továbbiakban: képviselôtestület)

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2004. (II. 27.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E.

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2004. (II. 27.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E. Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2004. (II. 27.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zagyvaszántói Önkormányzat 17/2004. (IV.30.) rendelete az állattartásról EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALVA Az azt módosító 10/2005.(IX.29.) és a 14/2008.(X.30.) rendelettel A Zagyvaszántói Önkormányzat az

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATII KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÁLLATTARTÁSS HELYII SSZABÁLYAIIRÓL SSZÓLÓ 211/2003..((VIIII.. 03..)) KT.. sszzámú RENDELETÉNEK A 17/ /2005.(IX.. 01..)) RENDELETTEL,, valamint

Részletesebben

5/2007.(II.5.) BÉR község Önkormányzati rendelet. az állattartás helyi szabályairól

5/2007.(II.5.) BÉR község Önkormányzati rendelet. az állattartás helyi szabályairól 5/2007.(II.5.) BÉR község Önkormányzati rendelet az állattartás helyi szabályairól Bér Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Ellend községi Önkormányzat Képviselô-testülete 2/2003. (IV.15.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól

Ellend községi Önkormányzat Képviselô-testülete 2/2003. (IV.15.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól Ellend községi Önkormányzat Képviselô-testülete 2/2003. (IV.15.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól Ellend község Önkormányzat Képviselô-testülete (a továbbiakban: képviselôtestület) az

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK a 41/2008. (VI.27.) Ör., és a 44/2009. (IX.16.) Ör-rel módosított

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK a 41/2008. (VI.27.) Ör., és a 44/2009. (IX.16.) Ör-rel módosított VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK a 41/2008. (VI.27.) Ör., és a 44/2009. (IX.16.) Ör-rel módosított 19/2005.(VI.1.) Ör. az állattartás szabályairól 1 Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Gyöngyöshalász Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 14/2008. (V.22.) számú rendelete. Az állattartás helyi szabályairól

Gyöngyöshalász Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 14/2008. (V.22.) számú rendelete. Az állattartás helyi szabályairól Gyöngyöshalász Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 14/2008. (V.22.) számú rendelete Az állattartás helyi szabályairól Gyöngyöshalász község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998.

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1. az állattartás szabályairól.

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1. az állattartás szabályairól. VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1 az állattartás szabályairól. (Egységes szerkezetben!) Vásárosnamény Város Önkormányzatának (a továbbiakban:

Részletesebben

Nagyoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2010. (XI.05.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól

Nagyoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2010. (XI.05.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól Nagyoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2010. (XI.05.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő - testület)

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13./2001. (XI. 06.) sz. Rendelete Az állattartás szabályairól (módosítva a 14./2005. (IX. 15.) sz. Rendelettel) (egységes szerkezet) Kakucs község Önkormányzata

Részletesebben

A Visegrádi Önkormányzat 12/ 2004. (VIII. 12.) ör. rendelete a helyi állattartás szabályairól

A Visegrádi Önkormányzat 12/ 2004. (VIII. 12.) ör. rendelete a helyi állattartás szabályairól A Visegrádi Önkormányzat 12/ 2004. (VIII. 12.) ör. rendelete a helyi állattartás szabályairól Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Csemı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2007. (IV. 25.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól

Csemı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2007. (IV. 25.) rendelete. az állattartás helyi szabályairól Csemı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2007. (IV. 25.) rendelete az állattartás helyi szabályairól Csemı Község Képviselı-testülete az 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

(Egységes szerkezetben)

(Egységes szerkezetben) KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK a 12/2015.(V.13.) rendelettel módosított 26/2012.(IX.12.) önkormányzati rendelete az állattartásról (Egységes szerkezetben) Kunhegyes Város Önkormányzati

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Moha község Önkormányzati Képviselőtestület 5/2004/V.01./ számú rendelete az állatok tartásáról és védelméről. Moha község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949.

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 24/2010.(VI. 30.) sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 31/2010.(IX.15.) és a.../2012. (IV....) önkormányzati

Részletesebben

Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2005. (II.23.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól

Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2005. (II.23.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól Csór Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2005. (II.23.) számú rendelete az állattartás helyi szabályairól Csór Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) a helyi

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1998. (IV. 29.) rendelete az állatok tartásáról * Általános rendelkezések

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1998. (IV. 29.) rendelete az állatok tartásáról * Általános rendelkezések PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1998. (IV. 29.) rendelete az állatok tartásáról * Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

I.FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÉS FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK

I.FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÉS FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK PÉTERI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX.29.) RENDELETE AZ ÁLLATTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL [Egységes szerkezetben a módosító 13/2005. (IX.28.) és a 7/2012. (V.31.) számú önkormányzati

Részletesebben

(egységes szerkezetben) Általános rendelkezések. Az állattartás általános szabályai

(egységes szerkezetben) Általános rendelkezések. Az állattartás általános szabályai Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselő testülete 1/2013. (II. 1.), 10/2012.(VI. 01.) rendeletével módosított 8/2007.(IV.13.) rendelete az állattartás helyi szabályairól (egységes szerkezetben) Tiszakürt

Részletesebben

Fürged Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2007. (II. 19.) RENDELETE az állattartás helyi szabályairól

Fürged Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2007. (II. 19.) RENDELETE az állattartás helyi szabályairól Fürged Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2007. (II. 19.) RENDELETE az állattartás helyi szabályairól egységes szerkezetben az azt módosító 7/2008. (IV. 17.) rendelettel Fürged Község Önkormányzat

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 30/2005. (X. 29.) számú r e n d e l e t e. az állattartás helyi szabályozásáról

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 30/2005. (X. 29.) számú r e n d e l e t e. az állattartás helyi szabályozásáról Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2005. (X. 29.) számú r e n d e l e t e az állattartás helyi szabályozásáról Hajdúsámson Város Önkormányzata az 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT./2012. ( ) Önkormányzati rendelete A helyi állattartás szabályairól

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT./2012. ( ) Önkormányzati rendelete A helyi állattartás szabályairól ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT./2012. ( ) Önkormányzati rendelete A helyi állattartás szabályairól Almásfüzitő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában

Részletesebben

16/2000. (XI.20.) számú rendelete. Általános rendelkezések

16/2000. (XI.20.) számú rendelete. Általános rendelkezések Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2007.(IX.14) számú és a 10/2010. (XI.19) számú rendelettel módosított 16/2000. (XI.20.) számú rendelete az állatok tartásáról Csévharaszt Község

Részletesebben

Kunsziget Község Önkormányzat

Kunsziget Község Önkormányzat Kunsziget Község Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2008.(IX.5) Kt. rendelete az állattartás helyi szabályairól Kunsziget Község Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban: képviselıtestület)

Részletesebben

/2010. (VIII.) számú Gyermely Község Önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYOZÁSÁRÓL (TERVEZET)

/2010. (VIII.) számú Gyermely Község Önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYOZÁSÁRÓL (TERVEZET) /2010. (VIII.) számú Gyermely Község Önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS SZABÁLYOZÁSÁRÓL (TERVEZET) Gyermely község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELETE. az állattartás szabályairól

Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELETE. az állattartás szabályairól Mosonszolnok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/1999.(IX.30.) ÖKT sz. RENDELETE az állattartás szabályairól Mosonszolnok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 19/2005. /VII.1./ Önkormányzati rendelet 1, 23/2005./IX. 22./ Önkormányzati rendelet 2, 13/2012./V.24/ önkormányzati rendelettel 3 módosított 19/2004.

Részletesebben

Pölöske Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2005.(X.4.) önkormányzati rendelet az állatok tartásáról

Pölöske Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2005.(X.4.) önkormányzati rendelet az állatok tartásáról 1 Pölöske Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2005.(X.4.) önkormányzati rendelet az állatok tartásáról a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított, 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben