Arra gondoltam, ha valamit sok vállalkozó megkérdez, akkor arra érdemes pontos választ adni. Mit szólnál hozzá, ha a más kárából tudnál tanulni?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Arra gondoltam, ha valamit sok vállalkozó megkérdez, akkor arra érdemes pontos választ adni. Mit szólnál hozzá, ha a más kárából tudnál tanulni?"

Átírás

1

2 13+1 honlap hiba Téged is egyre jobban szorít a cipő? Pontosan azt érzed, amit az egyik vállalkozótársad úgy fogalmazott meg, hogy Vágni lehet a feszültséget a vevőkért vívott harcban? Az elmúlt másfél évben sok vállalkozóval beszélgetve szinte mindig arra a közös problémára lyukadtunk ki. Bizony egyre kevesebb vevőt hoz a honlap. Te is ebben a cipőben jársz? Mi a gond a honlapommal? Mit lehet ebben a helyzetben tenni? kérdezik egyre többen. Benned is megfogalmazódnak ezek a kérdések, ha a honlapodra nézel? Arra gondoltam, ha valamit sok vállalkozó megkérdez, akkor arra érdemes pontos választ adni. Mit szólnál hozzá, ha a más kárából tudnál tanulni? Összegyűjtöttem számodra 218 honlap elemzésének tapasztalatait. Kerestem a választ arra a kérdésre, hogy mi a gond a honlappal. Spórold meg a tanulópénzt! Tanulj más kárából! 13+1 honlap hiba honlap elemzésének alapján összegyűjtöttem Neked: 1. hiba - Nem derül ki, hogy mi a honlap célja. Nem derül ki, hogy mit tegyen a látogató a honlapon 2. hiba - Nem derül ki, hogy ki a célcsoport 3. hiba - Nem derül ki, hogy milyen ellenállhatatlan ajánlatunk van a látogatónak 4. hiba A domain név nem tartalmazza a fontos kulcsszót 5. hiba - A design mindenek felett (vagy éppen mindenek alatt ) és a tartalom a fasorban sem 6. hiba Nincs barátságban a felhasználóval a honlap 7. hiba - A tartalom mostohagyerek 8. hiba Vásárlás alól bizonyítékok hiányában felmentve 9. hiba Megállt az idő 10. hiba - Nem épít adatbázist 11. hiba A honlap nincs barátságban a Google-lel 12. hiba - Nincs regisztrálva a honlap az ingyenes linkgyűjteményekbe 13. hiba Pozíció a béka feneke alatt. Amikor az ár az úr, árharc dúl +1. hiba - Nem, nem és nem, aztán persze hogy nem Elkészült a honlap, de Nem mérik, nem elemzik, nem tesztelik, ezért aztán nem is tudnak javítani rajta. Melyik hibánál szaladt fel a vérnyomásod? A Te honlapod melyik hibába esett bele? És érdekel, hogyan mászhat ki belőle? Kattints rá, és azonnal megtudod.

3 1. hiba - Nem derül ki, hogy mi a honlap célja. Nem derül ki, hogy mit tegyen a látogató a honlapon Az elemzés során az első 8-15 másodperc benyomása alapján döntöttem ebben. Mit gondolsz, a látogató több időt ad a honlapodnak? Az elemzett 218 honlapból 146-nál nem derül ki a honlap célja. Elhiheted, nem voltam szőrös szívű Pedig jó lenne, ha kiderülne a honlap célja. Jó lenne, ha azonnal kiderülne, hogy miért járok jól Veled, a termékeddel, szolgáltatásoddal. Jó lenne, ha meggyőznél arról, hogy miért éri meg az időmet pazarolni a honlapodra. Tudtad, hogy az internetező feje tele van a saját gondjával, bajával, és nem kapcsol ki akkor sem, amikor a honlapunkat olvassa? És nem is gondolatolvasó, hogy kitalálja azt, hogy mit szeretnél tőle. Fütyül rá, hogy mit szeretnél. Csakis saját maga érdekli. Az érdekli, hogy mit szeretne ő. A körme alatt lévő piszok is fontosabb számára, mint az, amit Te szeretnél. A vevő utálja, ha el akarnak neki adni, de imád vásárolni. Tudtad azt, hogy a honlapod nem a Te értékesítési csatornád, hanem a vevőid beszerzési csatornája? Ezt célszerű alaposan végiggondolnod., és hogyan kerülheted el? Mi a honlapod célja? Mit tegyen a látogató a honlapodon? a. Jegyezzen meg bennünket? Tegye el honlapunkat a Kedvencek közé? b. Jöjjön el az üzletbe? (A bolti eladást segítse a honlap?) Telefonáljon? i. Nyújtson információt? ii. Építsen bizalmat? Növelje az ismertséget? iii. Szerezzen új érdeklődőket, a régiekkel tartsa a kapcsolatot? 1. Tudtad, hogy az új vevő megnyerése 4-6-szor annyiba kerül, mit megtartani a régit? c. Iratkozzon fel? Töltse le az ingyenes anyagot? Töltse ki a tesztet, kérdőívet? Regisztráljon? i. Építsen adatbázist, hogy második lépcsőben vagy más csatornán elérje az érdeklődőket? (Főoldalt a címlista építés szellemében kialakítani: pl. hírlevélre feliratkozás, csali letöltése, ingyenes termékminta letöltése, nyereményjáték, piackutatási kérdőív kitöltése) d. Kérjen árajánlatot? Kérjen termékmintát? Kérjen katalógust? e. Vásároljon? - Azonnali eladást elérni? (értékesítési oldal, web áruház) f. Ajánlja? - Ajánljon bennünket ismerőseinek, üzleti partnereinek.

4 Több célod is van? Akkor egy sincs. Mindent akarsz? Akkor lehet, hogy semmit sem kapsz meg. Meglepted a látogatót? Bogarat tettél a fülébe? Felkeltetted a figyelmét? Annyira rokonszenves vagy neki, hogy befészkeled magad a tudatába? Eléred nála, hogy elmentse a honlapodat a Kedvencek közé? És amikor szüksége lehet rád, akkor eszébe jutsz neki? Bevillan az agyába a honlapod? Hoppá, olvastam erről a neten. Lássuk csak, mi is volt az. Itt kell lenni valahol a Kedvencek között. Jelen leszel-e a vevő fejében, amikor szüksége lehet rád? o Egyetértesz velem abban, hogy a sikered ezen múlik? 2. hiba - Nem derül ki, hogy ki a célcsoport Üdvözlünk honlapunkon kedves Mindenki! Cégünk 10 egynéhány éve azért alakult, hogy Te bárki is vagy, mi megoldjuk bármilyen problémádat. Érezd jól magad a honlapunkon, és rendelj, mert ekkor mi is jól érezzük magunkat. Ismerős a helyzet? Az elemzett 218 honlapból 157 mindenkihez szól. Te is mindenkihez szólsz? Akkor senki sem hall meg. és hogyan kerülheted el? Tudtad, hogy a vevőhozó honlap a vevőnek szól, és nem a tulajdonos egójának? Ki a vevőd? Képzeld el, hogy ki ő, milyen ő. Lásd magad előtt. Próbáld minél többféle tulajdonsággal felruházni. Szedj össze annyi szempontot, amennyit csak tudsz, hogy minél pontosabb elképzelésed legyen róla. Gondolj a legjobb vevődre! Gondolj a 3 legjobb vevődre! 1. Nő? Férfi? (Gyerek? Fiatal pár? Gyerekes család? Házaspár kirepült gyerekekkel? ) a. Hány éves? Mi a végzettsége? Mi a foglalkozása? b. Mennyi a jövedelme? c. Hol él? d. Hogyan él? Milyen életet él? (pl. életstílus, életmód, életvitel) 2. Hol dolgozik? (Mi a munkaköre, beosztása? Mit csinál? Hogyan dolgozik?) 3. Mi a fontos számára?

5 a. Mi érdekli? Mik a céljai, törekvései? b. Mik okoznak örömöt neki? Mitől fél? Mik a gondjai? Mi nyugtalanítja? 4. Mi az oka annak, amiért vásárol? (Milyen haszna származik belőle?) a. Milyen problémáját oldja meg a termékünk, milyen igényét elégítjük ki? b. Milyen lehetőséget nyit meg számára? 5. Mire vágyik? Miről álmodik? Melyek azok a vágyak, hasznok, előnyök, amelyek vásárlásra ösztönzik? 6. Milyen szavakat és kifejezéseket használ, amikor a problémáiról, vágyairól beszél? a. Mitől csillan fel a szeme? 7. Hogyan használja a terméket? (Mi történik a termék/szolgáltatás használat előtt, alatt és után? Milyen nehézségek jelentkeznek? Meg tudja ezeket szüntetni pl. kiegészítő termék alkalmazásával, szolgáltatás felajánlásával?) 8. Nyitott az újdonságokra? 9. Mi idegesíti, zavarja a legjobban a piacunkon? Mi nem tetszik neki? Mi az, amit szeretne, ha megváltozna? (Pozícionáljuk magunkat, termékünket, szolgáltatásunkat ez ellen.) a. Mi a legnagyobb problémája? i. Termékünk hogyan képes ezt megoldani, megkönnyíteni? Már alakul egy kép a fejedben a jó vevőről? Szerezz néhány képet róla, és rakd az íróasztaloddal szembe! Nézz rá a képekre, amikor gondolkodol a marketingedről. Mit gondolna az üzenetedről? Felfigyelne rá? Érdekelné? Értené? Ha így jársz el, akkor egyre jártasabb leszel vevőid gondolkodásában, és egyre jobban használod majd vevőid nyelvét.

6 3. hiba - Nem derül ki, hogy milyen ellenállhatatlan ajánlatunk van a látogatónak 10 egynéhány éve dolgozunk, és folyamatosan fejlődünk. Ezt és ezt tudjuk. Igaz, hogy nem mondjuk el, hogy mit nyújtunk neked, azt meg pláne nem, hogy miért is jó mindez neked, de a vak is látja, hogy mindenkinek szüksége lehet ránk. Nem lehetsz olyan, hogy Te ezt nem látod. Pedig bizony lehet. A vevőid elmaradása pontosan jelzi ezt. Pláne akkor, ha Te magad sem tudod, hogy miért éri meg nálad vásárolni, és nem a versenytársadnál. Az elemzett 218 honlapnál 191-nél az első 8-15 másodpercben nem derült ki, hogy milyen ellenállhatatlan ajánlata van a látogatónak. 27 honlapnál derült ez ki. Szerinted ez sok? Szerintem kevés. Amikor nem sikerül eladnod, akkor az érdeklődő mit csinál? Hanyatt-homlok rohan vissza az iskolába, hogy megtanulja, hogyan is kell Tőled vásárolni? és hogyan kerülheted el? Tudod azt, hogy mi jelent értéket a vevőnek? Ismered a problémáját? Meg tudod világítani ezt az ő szemszögéből? Jó megoldást kínálsz rá? Elmondod, hogy miért érdemes Tőled vásárolni, és nem a versenytársadtól? Elmondod, hogy miben különbözik az ajánlatod a versenytársadétól? Az általad nyújtott legfőbb előnyt tudod úgy láttatni a vevővel, ahogy még nem is gondolt rá? Egy mondatban el tudod ezt mondani? Azonnal szembe vágja a látogatót a honlapodon, hogy 1. Hogyan jár (azonnal) jól veled, a termékeddel? 2. Miért éri meg az idejét pazarolni a honlapodra?

7 Szokatlan? Vagy pontosan nekünk szól? Csak ezekre figyelünk fel. Aki először jár a honlapunkon annak nagyon gyorsan fel kell keltenünk a figyelmét. Egy kutatás szerint az internetezők 53 %-a csak a honlapok nyitó oldalát nézi meg. Egy másik kutatás szerint az internetezők 41 %-a mindössze 10 másodpercet tölt egy honlapon. Honlapod 5 másodperc alatt felkelti a látogató érdeklődését arra, hogy akarjon még 2-3 percet eltölteni az oldalon? a. Design (Megragadja a célcsoport tekintetét, és vonzó számára?) b. Logo (Bal felső sarokban található, és azonosít bennünket?) c. Szlogen (Rövid, tömör és megkülönböztet versenytársainktól?) d. Főkép (Kifejező és beszédes?) e. Főcím (Megszólítja a célcsoportot, és ellenállhatatlan ajánlatot ad számára?) f. Első bekezdés (Bevon, és további olvasásra ösztönöz?) g. Menüpont elnevezések (Kifejezőek és rákattintásra ösztönöznek?) Szeretnél többet megtudni? Szeretnéd jobban megismerni a figyelemfelkeltésnek ezeket a hatásos eszközeit? Olvass tovább! Az anyagban mindent megtalálsz. Tudtad, hogy a túl nagy választék megzavarhatja az embereket? A megzavart agy mindig elutasító. Rossz szokásunk, hogy élére állítva a termékeket rengeteg árut zsúfolunk be az üzletbe. Te is tapasztalod ezt vásárlásaid során? És a saját üzletedbe körülnézve mit látsz? Ennek internetes megfelelője, amikor mindent láthatóvá akarunk tenni a nyitóoldalon Pedig nem a nyitóoldalra kell mindent bezsúfolni, hanem akkor kell elérhetővé tenni az egyes alkalmazásokat, amikor a vásárlói döntés folyamatában segítséget jelent. 1. Ezáltal nem zavarja össze az internetezőt a nyitóoldalon. 2. A vásárlói döntés folyamatában pedig segíti őt. Ezért, ha van egyetlen lehengerlő érvünk (Ha nincs, akkor keressünk addig, amíg találunk egyet ) a figyelem felkeltésére, akkor csak ezzel érveljünk. Ragadjuk meg a lényeget, és ne piszmogjunk a részletekkel. Mellékesek és nincs idő rá. Az internetező ideje drága. A figyelméért küzdünk, és bármikor elkattinthat valamelyik versenytársunk honlapjára.

8 A nyitóoldal legalább olyan fontos, mint a honlap összes többi része. Ha itt nem keltjük fel a figyelmet, akkor teljesen mindegy, hogy mi van a belső oldalakon. Ez természetesen csak honlapunk új látogatóira, a potenciális vevőkre vonatkozik. Honlapunk visszatérő látogatói már tudják, hogy mi vár rájuk a honlapon. Tudják, mit tudunk nyújtani számukra. Tudják, hogy mit hol keressenek a honlapon. Fontos! A Google-ön keresztül legtöbbször nem a nyitóoldalon lépnek be az internetezők a honlapunkra. Ezért is fontos, hogy a vevőinknek nyújtott legfontosabb előnyt, legfontosabb üzenetünket kifejező szlogen minden egyes honlapoldalon megjelenjen. Másrészt a márkaépítés szempontjából is fontos, hogy megjegyezzenek rólunk valamit. Ha lehet, akkor a legfontosabbat. - A szlogenben mondjuk el a legtömörebben üzenetünket. - Minél többször megjelenik ez a látogató előtt, annál nagyobb az esély a megjegyzésre. Milyen a vevőink számára pozitív jelentése van termékeinknek, szolgáltatásunknak? Milyen szót, milyen kifejezést birtoklunk a célcsoportunk fejében? A jó szlogen Azonosít és megkülönböztet: azonosít bennünket tevékenységünkkel, és megkülönböztet versenytársainktól Konkrét Közérthető, rövid, könnyen megjegyezhető. Egyszerű Egyedi Könnyen kiejthető (zene a fülnek) Segítségével újra és újra felidézhetőek vagyunk. Szoftverhiba az emberben 1. Tudtad, hogy sokkal inkább ragaszkodunk a már meglévő dolgainkhoz, mint amennyire vágyakozunk a lehetséges újabbakra? 2. Sokkal könnyebben aktivizálhatók vagyunk akkor, ha elkerülhetünk valamilyen gondot, problémát, mint akkor, ha valamifajta jövőbeni jutalom vagy előny az ígéret. 3. Mit gondolsz? Miért beszélek 13+1 hibáról 4. Hasznosítani tudod ezt a szoftverhibát a kommunikációdban?

9 4. hiba A domainnév nem tartalmazza a fontos kulcsszót A 218 elemzett honlapból 132-nél a domainnév a cég neve, amely nem tartalmazza tevékenységre utaló kulcsszavak egyikét sem. Ez persze önmagában még nem gond. Ha enélkül is biztosított a honlap megfelelő látogatottsága, akkor ez nem jelent problémát. A kitűzött célokat elérő honlap látogatottságnál nincs jelentősége annak, hogy a Google-ben is megtalálható legyen a honlap. De, ha nem akkor 1. Szeretnéd, ha a domainnév bevésődne a látogatók fejébe? a. Legyen rövid, beszédes és könnyen megjegyezhető. 2. Szeretnél látogatókat a Google-ből? a. A domainnév tartalmazza a fontos kulcsszót. és mit tehetsz Természetesen a cégneved is legyen a domainneved. A legjobban persze akkor jársz, ha már cégnévnek is olyan elnevezést választasz, amely tartalmazza a tevékenységedre utaló fontos kulcsszót. Ha azonban a cégneved nem ilyen, akkor válassz egy olyan domainnevet is, amely rövid, a tevékenységedet jól kifejező, a célcsoportodat megszólító, könnyen megjegyezhető és tartalmazza a fontos kulcsszót. Tudtad, hogy a fontos kulcsszót tartalmazó domain olyan előny a megtalálhatóságban, mint a 100 méteres síkfutásban a sportcipő a tűsarkúval szemben? Marketingtorta.hu, Marketingcommando.hu, Marketingmedve.hu o Hallottál már róluk, ugye o Akkor tudod, hogy miről beszélek. Fontos Honlapod a kulcsszót tartalmazó domainre töltsd fel, és a cégnevet tartalmazó domaint 301- essel irányítsd át erre. (Mond el ezt a programozódnak, és ő tudja miről van szó ) Ezzel két legyet ütsz egy csapásra. A kecske is jóllakik - Google tárt kapukon keresztül látja a honlapodat a fontos kulcsszóra. -, és a káposzta is megmarad. A cégnevedet böngészőbe beütők is eljutnak a honlapodra.

10 5. hiba - A design mindenek felett és a tartalom a fasorban sem Az elemzett honlapok jelentős részénél a design annyira rikító, extravagáns vagy éppen idegesítő, hogy elnyomja a tartalmat. Elvonja a figyelmet az ajánlatunkról (ha van ), a mondanivalónkról. Márpedig a figyelem felkeltése után eladni csak ajánlatunkkal, a tartalommal, hasznokkal, előnyökkel tudunk. No persze a másik véglet sem jobb. Régen rossz, amikor olyan jellegtelen, sablonos a design, hogy még ki sem tűnik a többi honlap közül. Ekkor még odáig sem jutunk el, hogy felkeltsük a figyelmet. Az ilyen honlap el sem jut a látogató tudatáig. Annyira beleolvad a felismerhetetlenség homályába, hogy esélye sincs bejutni és megragadni a látogató fejében. A vizsgált 218 honlap negyed részénél egyértelműen ezt tapasztaltam. És ez még igencsak óvatos becslés. Az ingyenesen letölthető sablonok között is tudunk jól választani, ha ismerjük a célcsoportunkat, tudjuk milyen üzenetet szeretnénk kommunikálni, és van kitartásunk megkeresni azt a sablont, amely a célcsoportunk igényének és a céljainknak is megfelel. A rosszul kiválasztott sablonoktól azonban nem várhatunk sokat. és mit tehetsz? Ha a céged már kiforrott arculattal rendelkezik (logo, kiválasztott szín és formavilág, névjegykártya, nyomtatott kommunikációs anyagok), akkor már csak ezt kell átültetni a honlapra úgy, hogy a webes design segítse elérni a kívánt hatást. Nézd meg a honlapod, és tegyél fel magadnak néhány kérdést: 1. Pozitív az első benyomás, melyet a főoldal nyújt? 2. A célcsoportunk számára vonzó a megjelenés, a szín és formavilág? 3. Milyen a fejrész, főrész és a lábléc aránya? 4. Összhangban van a szöveg, a háttér és a képek színvilága? 5. A szolgáltatás (termékek) minőségi színvonalát tükrözi a design? 6. A design összhangban áll a tartalommal? 7. Kiváltja azt a hatást, amelyet szeretnénk? Tudtad, hogy soha nincs második esélyed kedvező első benyomást tenni másokra? A design feladata a figyelemfelkeltés. A látvány, a szín és formavilág az első benyomás rólad, termékedről, szolgáltatásodról. Ez egy érzés. Vagy tetszik vagy nem tetszik. Vagy vonz vagy taszít. Hatása van? Vagy nincs?

11 Kedvező? Vagy kedvezőtlen A designban a végletek a nyerő. Nincs rosszabb annál, amikor olyan jellegtelen, annyira közömbös, hogy nem érint meg. Nincs véleményem róla - nehéz ennél rosszabb véleményt mondani egy designról. De ha a célcsoportod tekintetét vonzza, másokat viszont taszít, akkor már dörzsölheted is a tenyeredet, és hálát adhatsz a grafikusodnak. És magadnak is, mert pontosan határoztad meg, hogy milyen hatást szeretnél kiváltani. A hatásos design Kiváltja azt a hatást a célcsoportból, amely segíti a honlap céljának elérését. Első pillantásra vonzza a látogató tekintetét, felkelti a figyelmét. Majd megkönnyíti és egyszerűbbé teszi az üzenet megértését. Nem vonja el a figyelmet a tartalomról. Eléggé figyelmet felkeltő ahhoz, hogy az internetező ne kattintson el azonnal egy másik honlapra, hanem elolvassa a szlogent, a címsort, az első bekezdést. Viszont nem annyira harsány, hogy túlharsogja a tartalmat, és elvonja a figyelmet az olvasástól. A hatásos design a célcsoportunkba tartozók tekintetét vonzza. A nők a meleg piros, vörös, narancs színeket, a divat és trendszíneket, és a lágy, kerek, íves, könnyedebb formákat kedvelik. A férfiak a tartózkodóbb, racionális kéket, a fémes színeket, valamint a négyszögletes, egyenes, praktikus formákat, határozott vonalakat kedvelik. A hightech formák a férfiak kedvence. Az idősebbek tekintetét inkább a hagyományos formák és színek vonzzák. A fiatalabbak a harsány, feltűnő, erős formákat, színeket kedvelik. A meleg (sárga, piros) színek sokkal alkalmasabbak a figyelem felkeltésére, mint a pasztell, hideg (kék, zöld) színek. o A sárga meleg és izgató hatású. Barátságos, meleg hangulatot kelt. o A vörös a szenvedély színe. Szenvedélyes indulatokat, szerelmet, haragot, tüzet, vért jelképez. Hatása izgató. o A narancssárga az optimista sárgából és a szenvedélyes vörösből adódik. A leginkább aktivitásra serkentő. o A kék a nyugalom, a békesség érzetét váltja ki. A kék az álmok színe is. o A zöld (kékből és sárgából tevődik össze) kellemes, nyugtató hatású. A reményt fejezi ki. A természet színe. o A fekete minőséget, exkluzivitást, igényességet sugall. A nyitott, kifelé forduló (extrovertált) emberek az erősebb színeket, a pirosat, a kéket, a zöldet kedvelik, míg a zárkózottak (introvertáltak) a halványabb pasztelleket.

12 Egy új termék piaci bevezetésekor tehát a nyitott, innovatív, korai elfogadók figyelmének a felkeltésére mindenképp célszerű erősebb színeket választani. Egy érett termék piacán a késői többség tekintetének a lebilincselésére viszont a halványabb pasztell színek alkalmasabbak lehetnek. Tehát a terméked a piaci bevezetés melyik szakaszában van? 6. hiba Nincs barátságban a felhasználóval a honlap Az internetező két dolgot szeretne a honlapon: Hozzájutni a számára fontos információhoz. Mindezt minél gyorsabban és minél könnyebben. Az érdekes és értékes információhoz vezető legjobb, leggyorsabb és legkönnyebb út a honlapod? A vizsgált honlapok jelentős többségénél nem a válasz. Ez szerintem elgondolkodtató. Szerinted? Minden, ami a honlapon van, vagy segíti vagy rontja a konverziót. Ha nem segíti, akkor rontja., hogyan kerülhet a honlapod barátságba a felhasználóval? Ki, mit, hol, mikor, kinek? azonnal kiderül a honlapodon? Ki: Bal felső sarokban található a logo? (Láblécben a cégnév minden honlapoldalon.) Mit: Termékeink, szolgáltatásaink kiemelten jelennek meg? (Külön menüsorban, vagy első menüpontként. A nyitóoldal az ajánlatunkról szól.) Hol: Minden honlapoldal láblécében a cégnév után cím, telefonszám is szerepel? (Az ügyfélszolgálat a fejléc jobb sarkában még jobb helyen van.) Mikor: A nyitva tartás megjelenik a lakossági kiszolgálásnál? (Cégek között fontos, hogy az ügyfélszolgálati telefonszám mikor nincs üzenetrögzítőre kapcsolva.) Kinek: Megszólítjuk a célcsoportunkat?

13 Mire figyelj oda? 1. Jól áttekinthető és könnyen olvasható a honlap? a. A világos alapon sötét szöveg a legjobban olvasható. Zavaró háttérkép nélkül. b. Megfelelően tagolt, szellős a tartalom? Használsz i. alcímeket, ii. bekezdéseket (lehetőleg 4-6 sor legyen egy bekezdés), iii. a gondolatok pontokba szedését, (Felmérések szerint agyunk képtelen egyszerre 7-nél több egységet kezelni.) iv. a lényeg kiemelését, (pl. vastag betűkkel, nagyobb betűmérettel, más színnel) v. balra zárt rendezést (kb. 60 karakter/sor), vi. rövid szavakat, vii. a kisbetűs írásmódot, 1. A nagybetűket a szemünk egyenként olvassa. A nagybetűknek nincsenek a kisbetűkre jellemző fel és lenyúló szárai, melyek megkönnyítik az olvasást, a szó felismerését. viii. képeket képaláírással, ix. grafikonokat, táblázatokat? 2. Egy mondat, egy gondolat? Kerülöd a többszörösen összetett mondatokat? i. Tőmondatok sorozatával viszont kopogóssá válik a szöveg. Találjuk meg a megfelelő arányt. 3. Rövidek az oldalak? i. Ügyelsz a látványvonal feletti terület kiemelt fontosságára? 4. Ügyelsz a helyesírásra? 5. Használt betűtípus bármely számítógép által megjeleníthető? a. Verdana, Ariel, Tahoma, Trebuchet, Lucida, Helvetica (A nem talpas betűk alkalmasabbak a képernyős olvasásra.) 6. 1 kép többet ér 1000 szónál. (Vásárláskor vizuálisan könnyebb felidézni egy terméket, vagy emlékezni a nevére?) a. Él a termék a környezetében, és nem csak stilizáltan ábrázolt? i. Tudod, hogy az embereket is ábrázoló képek jobban vonzzák a tekintetet? ii. Ha nem jellemző a termék emberekkel való bemutatása, akkor az is jó megoldás lehet, ha a termék kitölti a képet. b. Több oldalról, több beállításból is bemutatja a terméket? i. Több kép, nagyobb vizuális élmény. ii. Hasonló pozícióból fotózott az összes termék? c. A termékfotón a lehető legtöbb információ látható? d. Minél nagyobb felbontású a fotó? e. Éles a kép, és jól bevilágított a termék a fotózáskor? i. Ne vakuval fotózzunk! f. A kép több méretben is megtalálható a honlapon? i. Kis méretben a gyors betöltődésre. (nézőkép bélyegkép) ii. Nagy méretben az alapos megnézésre.

14 g. A képek tartalmaznak képaláírást? i. Tudtad, hogy a képaláírást 3-szor 5-ször annyian olvassák el, mint magát a szöveget? 7. A navigáció világos, egyszerű és következetes? a. A bal felső sarokban lévő logora kattintva elérhető a főoldal? b. A menüszerkezet minden oldalon megjelenik? (azonos helyen, formában) i. A fő menüsor állandó helyen van? ii. Az menüpontra többen kattintanak, mint a középen lévőkre. iii. Kitüntetett szerepe van még az utolsó menüpontnak. iv. Termékek/Szolgáltatások rendezetten, könnyen elérhetően jelennek meg a honlapon? c. A menü szöveges? (nem flash, nem kép) d. Tudja az internetező, hogy éppen hol jár? Használ webmorzsákat? (útjelző, breadcrumb menü) (Ön itt jár: ) e. A honlap legmélyebb pontjára is el lehet jutni 3 kattintással? i. Ha nem, akkor tudjuk csökkenteni a mélységi szintet? 8. A fő elérhetőségek folyamatosan látszódnak, és van neki külön menüpont is? 9. Mellőzi a honlap a zavaró felugró ablakokat? 10. Használ belső linkeket az azonnali, részletesebb informálódásra? a. Van írva magyarázó szöveg ( link cím title= ) a linkhez? (A linkre húzva a kurzort, megjelenik buborékban.) 11. Van honlaptérkép? 12. Van keresés? a. A keresési eredmények jól használhatóak? b. Ha nincs találat, akkor kéri a látogató címét kérdése megválaszolására, vagy ajánl valamilyen továbblépést? 13. Van nyomtatóbarát verzió? 7. hiba - A tartalom mostohagyerek a honlapon Sok vállalkozónak írásundora van, és erre még fogalmazásgátlót is szed Pedig nincs mitől tartani. Senki sem születik 33 éves profi, gyakorlattal rendelkező szövegírónak. Bele kell vágni, csinálni kell. És egyre jobb lesz. Tartalom, tartalom, tartalom Ugye tudod, hogy a háborúhoz mindössze 3 dologra van szükség? Pénzre, pénzre és pénzre. A kiskereskedelmi értékesítésben is mindössze 3 dolog határozza meg a forgalmat: Az üzlet elhelyezkedése, az üzlet elhelyezkedése, és az üzlet elhelyezkedése.

15 A honlapon is mindössze 3 dolog fontos: A tartalom, a tartalom és a tartalom. Csak a tartalom képes megkeresésre, vásárlásra ösztönözni. Mikor kelt fel utoljára bal lábbal a honlapod? A honlapszövegnek nincs rossz napja. Bal lábbal sem kelt fel reggel. Másnapos se volt még Az üzletben az érdeklődőket egyenként külön-külön személyesen, szóban győzzük meg. o Személyesen a pillanatnyi forma számít. A honlapon egyszerre kommunikálunk mindenki felé, pedig mindenki külön-külön keresi fel a honlapunkat. o A honlapon nem a pillanatnyi forma számít. Nem kell rögtönözni. A honlapon mindannyiunk szakmai és kommunikációs tudása a legjobb formájában képes megjelenni többszörösen letesztelt változatban. Szerinted érdemes ezt a lehetőséget kihasználni? Tudod, hogy az a versenytársad, amelyik jobb tartalmat ír a honlapjára, a szádból veszi ki a falatot? Tartalom és stílus checklista 1. Egyszerre, egy számítógép előtt hányan nézik a honlapunkat? a. Hány embert látsz a számítógépén a honlapodat néző válla fölött a monitorra meredni? 2. Kezdjünk Ádámnál és Évánál? Vagy dúrr bele a közepébe? a. Jó, ha a legfontosabb információk kerülnek előre, és a részletek a végére? b. Az újságírók hogy csinálják? 3. Azokat a szavakat és kifejezéseket használjuk, amit a célcsoport? 4. A rövid szó is megteszi? Akkor miért használjunk hosszút? 5. Ki lehet hagyni egy szót? Akkor miért ne hagyjuk ki? 6. Van magyar kifejezés rá? Akkor miért használjunk idegen szót? 7. Van közismert szó rá? Akkor miért használjunk szakzsargont? 8. Az összetett mondatnál érthetőbb az egyszerű mondat? a. Egy mondatba miért zsúfoljunk 3 gondolatot? 9. Az elbeszélő fogalmazásmód helyett jobban járunk, ha gondolatébresztő kérdéseket használunk? a. Mi adjuk az internetező szájába a számunkra kívánatos válaszokat? (És egyik fülén be, a másikon ki.) b. Vagy ő fogalmazza meg saját magának a saját szavaival? 10. Aktív igék és képszerű főnevek jobban megjegyezhetők? a. Hasra esnek üzleti ajánlatunktól a potenciális vevők? b. Egymás kezébe adják bejárati ajtónk kilincsét?

16 11. Láttatja mondanivalót? Élénk, vizuális képekben beszél? a. Minél több érzékszervre hat? Mind az 5-re? 12. Konkrétumok jobban hatnak, mint az általánosságok? a. Tudunk használni tényeket, konkrét adatokat, pontos számokat, % értékeket? 13. Történeteket, sztorikat mesél? 14. Megszólítja a célcsoportot? 15. Felkelti a figyelmet, az érdeklődést? 16. Pontosan tudja, hogy mi a vevő problémája? 17. Terméktulajdonságok vagy vágyak, hasznok, előnyök? Vágyat ébreszt a termék iránt? (Az érzelmek húrján játszik?) 18. Van egy megkülönböztető, senki mástól meg nem kapható hasznossága, előnye a terméknek? 19. Elmondja, hogy miért a termék a legjobb megoldás a vevőnek? 20. Milyen bizonyítékokkal támasztja ezt alá? a. Ha van jó garanciánk, akkor azt érdemes hangsúlyoznunk? b. Ha valami ingyenes, akkor azt is? 21. Tudja olyan megvilágításban láttatni a termékét, ahogy a vevő még sohasem gondolt rá? 22. Mi az az egy szó, amit be szeretne vésni a célcsoport fejébe? 23. Milyen ellenállhatatlan ajánlata van? 24. Felszólít konkrét cselekvésre? 25. Van határidő? Mit gondolsz? Érdemes belevinni az egyéniségedet a szövegeidbe, és színessé tenni az írásaidat? Hogyan tudsz elérni olyan változást a fejekben, hogy kinyíljon a buksza a zsebekben? 8. hiba Vásárlás alól bizonyítékok hiányában felmentve Fényezed magad ezerrel? És ki fog hinni Neked? Láttál már olyan reklámot, hogy Kedves vevőm! Vedd meg a versenytársam termékét, mert azzal jobban jársz.? Jó vagy? Akkor nem vagy rászorulva arra, hogy magadat fényezd. Mond el történetekkel, hogy mit is jelent Nálad a vevő kiszolgálása. Mond el esettanulmányokkal! Vevőiddel mondasd el, hogy milyen is a szolgáltatásod.

17 A könyöködön jön ki, hogy az elégedett vevő a legjobb reklám? Ettől még igaz. Ő a két lábon járó hirdetőtábla. Külön bejáratú üzletkötő, aki még fizetést sem kér, és TB-t sem kell fizetni utána. Mit szólsz hozzá? Hány két lábon járó, elégedett hirdetőtáblád szaladgál potenciális vevőid között? Ha az ISO nyilatkozatok szerint működnének a vállalkozások, akkor a tejjel-mézzel folyó Kánaán és a Paradicsom között kellene választania a vevőnek. A valóság viszont legtöbbször igencsak kiábrándító. Ezzel ugye már el is mondtam, hogy mennyit ér a honlapon az ISO tanúsítvány? Meggyőző bizonyítékokkal támasszuk alá minden állításunkat. Semmit se hagyjunk csak úgy a levegőben lógni. Nem várjuk el a honlapunkat meglátogatótól, hogy bemondásra higgyen nekünk. Az érdeklődők keserű tapasztalatok során vannak túl. Nem ma jöttek le a falvédőről. Sorold fel referenciáidat! Jelentess meg esettanulmányokat! Ügyfeleid véleményét névvel, képpel, telefonszámmal. Mutatkozz be! Ki vagy, és honnan jöttél? Adj arcot a cégnek! Adj betekintést a mindennapokba! Magyarázz el mindent, hogy mit miért csinálsz! Értse a vevő azt, hogy mit csinálsz, és azt hogy miért csinálod: mások úgy csinálják, hogy, mi így csináljuk, mert! 9. hiba Megállt az idő Nyári akció! Ki ne hagyja! decemberben hóban, fagyban, télvíz idején Mennyire bizalmat keltő ez? És amikor tavalyi dátummal jelenik meg a legfrissebb cikk? Mi motiválja a látogatót az ilyen honlapon a visszatérésre? és mit tehetsz ellene? Frissítsd a honlapod tartalmát! 1. Mi történik nálatok? Van valami újdonság? Jelentess meg híreket? 2. Vezess blogot! 3. Vannak akcióid? Jelentesd meg a honlapon! 4. Tartsd naprakészen kínálatodat!

18 10. hiba - Nem épít adatbázist Azonnal el tudsz adni a látogatónak a honlapon? Ha nem, akkor mi a garancia arra, hogy vissza fog térni a honlapodra? Nem ismerem Önt. Nem ismerem a cégét. Nem ismerem a cége termékeit. Nem ismerem a cége eredményeit. Nem ismerem a cége céljait. Nem ismerem a cége vásárlóit. Nem ismerem a cége történetét. Nem ismerem a cége hírnevét. Lássuk csak, mit is akar nekem eladni. David Ogilvy reklámszakember Milyen eredmény várható ezek után? Az ember társas lény. Nem szeretünk idegentől vásárolni. Jobban kedveljük azokat, akiket már ismerünk, akikben megbízhatunk. Felmérések szerint a konkrét vásárlások 80 %-a az ajánlattal való 5. találkozást követően jön létre. Építsd adatbázist! 1. Kimenő számláid alapján írd össze vevőid elérhetőségét! 2. Készíts a honlapodra feliratkozásért cserébe ingyenesen letölthető, a látogatók számára értékes tanulmányt, e-book-ot, video vagy audio anyagot! 3. Vezess blogot, és olvasóid iratkozzanak fel a blogértesítőre! 4. Szervezz nyereményjátékot! 5. Rakj fel a honlapodra regisztrációért cserébe letölthető kupont! a. Regisztrációért cserébe adj vásárlási utalványt! b. Küldj katalógust! c. Ingyenes termék mintát! 6. Legyen teszt, kérdőív a honlapodon! 7. Minden üzletbe betérőtől kérjük el az elérhetőségét! 11. hiba A honlap nincs barátságban a Google-lel Az elemzett honlapok jelentős része nem keresőbarát. 1. A programkód tartalmaz <table>, <tr>, <td>, <font size>, <font color>, <b>, <frameset>, <frame> elemeket. 2. A Title, Description, Keyword meta tag-ek nincsenek kitöltve. 3. Nem használja a H1-H6 meta tag-eket. 4. Nem keresőbarát az URL.

19 Hogyan lehet Google barát a honlapod? A vevőhozó honlapok legnagyobb barátja a kereső. Fontos tudnod, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a honlapot nem a Google-nek, hanem a célcsoportunkba tartozó internetezőknek készítjük. A jó honlap a vevőnek szól. Azonban figyeljünk minden olyan szempontra, amely segíti azt, hogy a Google-ben minél előkelőbb pozíciót foglaljunk el a számunkra fontos kulcsszavakra. Legyünk megtalálhatók a cégünk nevére, termékekre, termékcsoportokra, szolgáltatásokra. Azokra a problémákra és igényekre is, amelyeket a termékeink, szolgáltatásaink megoldanak. Legyenek értékes szakmai tartalmak a honlapon. Olyan tartalmak, amelyek a látogatók számára hasznosak. A rendszeresen frissülő, bővülő tartalmat értékeli a Google is. Erre alkalmasak a honlapon a különböző ismeretbővítő anyagok (hasznos tanácsok, érdekességek, hírek, esettanulmányok, tesztek, letölthető anyagok) A folyamatosan bővülő értékes blogbejegyzések rendszeres visszatérésre késztetik az internetezőket. A tartalom az internetezők számára készül, ezzel együtt azonban vannak a keresőoptimalizált tartalomnak fontos elemei: 1. Lehetőleg tartalmazza a kulcsszót a domainnév. 2. A fontos kulcsszavakra önálló honlapoldal készüljön. Keresőbarát legyen az URL, tartalmazza a kulcsszót (lehetőleg a domainnév utáni első hierarchia szinten). 3. Lehetőleg első szóként tartalmazza a kulcsszót a Title tag. 4. Tartalmazza a kulcsszót a Description tag. 5. Tartalmazza a kulcsszót a Keywords tag egyszer (a Google esetében a Keywords-nek nincs jelentősége). a. Használjuk a kulcsszó többes számú változatát is. 6. Az egyes honlapoldalaknak egyedi Title, Keywords és Description tag-ja legyen. 7. Tartalmazza a kulcsszót a menüpontok, almenüpontok Title tag-je. 8. Tartalmazza a kulcsszót a H1 címsor, (H2 alcím H6). 9. Tartalmazza a kulcsszót a tartalom első sora, első bekezdése. a. A tartalomban a kulcsszót strong kiemeléssel emeljük ki. 10. A kulcsszót az oldal megfelelő kulcsszó sűrűségben tartalmazza (3-7%). a. A kulcsszó ragozott alakjaiban (és egyéb szóösszetételeiben) is szerepeljen az oldalon. 11. Tartalmazza a kulcsszót az oldalon lévő kép title és alt tagja. a. A kép szövegkörnyezete is (előtte, utána) tartalmazza a kulcsszót. b. Tartalmazza a kulcsszót a kép aláírása. 12. Legyen honlaptérkép.

20 13. Tartalmazza a kulcsszót a honlapoldalra más honlapokról mutató link szövege, és ez a link minél közelebb legyen az oldal elejéhez. a. Ne csak a nyitóoldalunkra mutassanak külső linkek. 14. Tartalmazza a kulcsszót a honlapoldalra mutató link buborék szövege (title tag). 15. Tartalmazza a kulcsszót a honlapoldalra mutató link szövegkörnyezete, online katalógusban lévő link esetén a leírás. 16. Minél több és minél magasabb Page Rank értékű honlap (linkkatalógus, linkgyűjtemény, linkmegosztó; közösségi portál, fórum, blog bejegyzés) lehetőleg nyitóoldaláról mutasson link a mi honlapoldalunkra. a. Lehetőleg úgy, hogy a ránk mutató linket tartalmazó honlapról minél kevesebb más honlapra mutasson kifelé link, és minél inkább kapcsolatban legyen a tartalom a mi honlapoldalunk tartalmával. Sokkal nagyobb lehetőség rejlik a szűkebb tartalmú, összetett, többszavas keresési kifejezésekre való optimalizálásban. Ezekre a kifejezésekre sokkal könnyebb kedvező pozícióba kerülni a Google rangsorában. Emellett sokkal nagyobb arányú a kereskedelmi, vásárlási célú keresés ezekre a kifejezésekre. Az általánosan használt kulcsszavakra elsősorban informálódási céllal keresnek rá. Természetesen ezekre a kifejezésekre nagyságrendekkel kevesebb keresés történik. A keresések havi átlagos számát meg tudjuk nézni a Google kulcsszóválasztó eszközével. Használjuk ezt. Lehetőség Találjuk meg azokat a kulcsszavakat, kifejezéseket, amelyekre sokan keresnek, de viszonylag kevés versenytárs honlap található meg rájuk. Ebben segít a kulcsszavas versenytárs elemzés. 12. hiba - Nincs regisztrálva a honlap az ingyenes linkgyűjteményekbe Az elemzett 218 honlapból 124 nem érhető el több, mint 100 egyéb honlapról. Hány link mutat egy adott honlapra? Meg tudod nézni a Yahoo Site Explorer segítségével. Hogyan növeld a honlap látogatottságát? A Google-ben való megtalálhatóságon túl számos egyéb módon növelheted honlapod látogatottságát. Ezeknek a lehetőségeknek egy része ingyenes, de ezekért is tenned kell. Dolgoznod kell rajta.

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

A WEBOLDAL LEGFONTOSABB ELEMEI, AVAGY MITŐL VÁSÁROL A LÁTOGATÓ? ELEMEZZÜK KI EGYÜTT HONLAPJÁT!

A WEBOLDAL LEGFONTOSABB ELEMEI, AVAGY MITŐL VÁSÁROL A LÁTOGATÓ? ELEMEZZÜK KI EGYÜTT HONLAPJÁT! A WEBOLDAL LEGFONTOSABB ELEMEI, AVAGY MITŐL VÁSÁROL A LÁTOGATÓ? ELEMEZZÜK KI EGYÜTT HONLAPJÁT! 2013. Szeptember 11. 1 28 weboldal ellenőrző lépés Miért kell a weboldal? Mi a célunk vele? 1. A domain Könnyen

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal?

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Tartalomjegyzék 1. MI AZ A LANDING PAGE?... 3 2. MILYEN CÉLLAL KÉSZÍTHETŐ LANDING PAGE?... 3 3. AKKOR MOST MI A KAPUOLDAL?... 3 4. HOGY NÉZETT KI PÁR ÉVVEL

Részletesebben

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7.

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. Tervezés 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. GOTO 1 :o) Eszközök 4. lépés: Eszközök kiválasztása Amire szükséged lesz... Kétféle eszköz 1) Hosszútávú

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

1. Mi is az email marketing? 2. Milyen a jó direkt email? 3. Adatbázis-építés. 4. Esettanulmányok

1. Mi is az email marketing? 2. Milyen a jó direkt email? 3. Adatbázis-építés. 4. Esettanulmányok 1. Mi is az email marketing? 2. Milyen a jó direkt email? 3. Adatbázis-építés 4. Esettanulmányok "Azt mondják, hogy egy év az internet businessben olyan, mint a kutya év... 7 évvel egyenlő. Vinton Cerf,

Részletesebben

A mai problémákra mai megoldások kellenek.

A mai problémákra mai megoldások kellenek. Az Ön üzletében sem tolonganak a vevők? Hálót szőtt a pók a pénztárgépére? Szeretné, ha jobban menne az üzlet, de nincs ötlete? Van megoldás! A világ és a vevők megváltoztak. Önnek is változnia kell! Ezt

Részletesebben

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban Kulcsszóoptimalizálás a gyakorlatban Egy folyamatos látogatottságot biztosító módszer, amit megtanulhatsz és minden weboldaladon, blogodon alkalmazhatsz. 2008. Minden jog fenntartva oldal 1 Bevezetı A

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal.

Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal. Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal. Hogyan építsünk, szegmentáljuk és növeljünk adatbázist? Miért szükséges

Részletesebben

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg:

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg: NETTESZT Informatikai Kft. Számlázási és postai cím: 2013 Pomáz, Deák Ferenc utca 2. Tel.: +36-1-445-0999 Fax: +36-1-445-0998 E-mail:info@netteszt.hu Bankszámlaszám: 10403057-50526565-90851007 Keresőoptimalizálás

Részletesebben

Röviden a keresőoptimalizálásról

Röviden a keresőoptimalizálásról Röviden a keresőoptimalizálásról Mielőtt a közepébe vágnánk Miért kell kiemelt figyelmet szentelned a keresőkben lévő helyezéseidre? A magyar felhasználók többsége az internetet keresésre használják. Nézd

Részletesebben

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket?

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Gergely Gábor online marketing tréner Simon László részére Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Itt a megoldás ami... egyszerűen használható,

Részletesebben

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tartalomjegyzék KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁS - 2 - MIÉRT HASZNOS? - 2 - A JÓ SHARE GOMB ISMERTETŐ JELEI - 3 - MEGOSZTÁSI

Részletesebben

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció Schwarcz Tibor Oneline PR Marketingkommunikáció elhelyezése A marketing ( társadalmi és vezetési lépések láncolata, melyek során az egyének és csoportok

Részletesebben

Axio Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 5. t: + 36 1 371-2853 f: + 36 1 371-2859 www.axio.hu. axio market webbolt 1 / 6

Axio Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 5. t: + 36 1 371-2853 f: + 36 1 371-2859 www.axio.hu. axio market webbolt 1 / 6 axio market webbolt 1 / 6 minta egy kész webboltra 2 / 6 Dizájn A színek, dizájn beállítását az axiomarket végzi. Egyedi igény szerint az oldal struktúrája is változtatható. A webbolt a http://boltnev.axiomarket.hu

Részletesebben

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRA ALATT Tudom, hogy meglepő, de a marketing terved alapja a matek. Megmagyarázom... A legfőbb célod

Részletesebben

Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök

Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök Készítette: Horváth Antal Mimézis Kft. http://www.mimezis.hu A mai napról Varázsszavak Miért is kell és mennyit - fizetnem (tárhely, fejlesztési

Részletesebben

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék A hatékony szórólap Sokan úgy vélik, hogy szórólapozás idejét múlt hirdetési forma. Azonban ne hagyja megtéveszteni magát. Miért használják még ma is ennek ellenére a szórólapozást? Mert működik! Ha hatékonyan

Részletesebben

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap Vajda Éva Keresőoptimalizált üzleti honlap Hagyományos és keresőmarketing Hagyományos marketing Csoportképzésen alapul Passzív befogadás Magas belépési korlát Konverzió alig mérhető Keresőmarketing Egyéni

Részletesebben

Internet penetráció Magyarországon 72%

Internet penetráció Magyarországon 72% Bemutatkozás Kik vagyunk? Internet penetráció Magyarországon 72% Facebook felhasználók 5 000 000! Naponta aktív: 2 500 000 Mobiltelefon előfizetések száma 11 580 000 Mi a social media / közösségi média?

Részletesebben

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon Bemutatkozás A 2015-ben 10 éves Termálfürdő.hu Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Részletesebben

Hatékonyságnövelés webáruházaknak

Hatékonyságnövelés webáruházaknak 2010. 04.14. Hatékonyságnövelés webáruházaknak...avagy több vevő azonos költségből Zajdó Csaba Vásárlási folyamat Vásárlási folyamat: Az a folyamat, amin keresztül egy új látogatóból áruházunk vásárlója

Részletesebben

Superweiss Wellness Gel. online kampány

Superweiss Wellness Gel. online kampány online kampány PPC AdWords hirdetés - 18 30 nők: Randiznál, ismerkednél? A társkereső. Regisztrálj és találd meg őt! keresőszó: társkereső 30 55 nők: Hol van már az igazi? Társkeresés 30 felett! Regisztrálj,

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27.

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. Budapest, 2014. január 27. ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. 1. Mi a www.tetalap.hu címen elérhető

Részletesebben

A display hirdetések hatékonyságmérése

A display hirdetések hatékonyságmérése A display hirdetések hatékonyságmérése A kutatás célja A display hirdetések hatékonyságának vizsgálata a hirdetéseket valós környezetben vizsgáljuk kimutatjuk, hogy a kreatív és a megjelenés típusa milyen

Részletesebben

Social media Facebook

Social media Facebook Social media Facebook A social media hazánkban is kezd nagyon széles ívben elterjedni. Manapság egyik legnépszerűbb közösségi portál a facebook. Magyarországon már 1,3 millió felhasználója van, akiknek

Részletesebben

Tartalom. Tartalom. SEO audit: www.hazdoktor.net

Tartalom. Tartalom. SEO audit: www.hazdoktor.net Bízza a weboldala hibáinak kijavítását igazi profikra! Szerezzen velünk oldalának több látogatót, több ügyfelet és vásárlót! Keresse csapatunkat bizalommal az info@seoceros.com email címen! Tartalom SEO

Részletesebben

Facebook, mint keresőrendszer Egy nyomós érv megszületése a Bing optimalizálás mellett Clear Online Riport www.clear.hu 1. oldal JOGI FELTÉTELEK FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁS Ez a riport nem üzleti vagy jogi tanácsadás

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság érzésére az SZTE Pszichológiai Intézetének minikonferenciáján Hallgató Emese 2012. május

Részletesebben

SG.hu, a vezető informatika és tudomány portál

SG.hu, a vezető informatika és tudomány portál Média ajánlat SG.hu, a vezető informatika és tudomány portál www.sg.hu A Gmedia online sales house- ról: Az GMedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 2008- ban alakult, magyar tulajdonban levő társaság. A

Részletesebben

Weboldal készítés kérdőív

Weboldal készítés kérdőív Weboldal készítés kérdőív Az alábbi kérdéseket a honlap készítés kezdő fázisában szoktam feltenni az ügyfeleimnek. A kérdőív rendeltetése: - hogy a legmegfelelőbb arculat kialakításához a lehető legtöbbet

Részletesebben

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát.

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát. INDUL A WEBÁRUHÁZ! E-BOOK MELYBŐL MEGTUDHATOD HOGYAN INDÍTHATSZ TELJESEN INGYEN EGY MŰKÖDŐKÉPES WEBÁRUHÁZAT 0 FT BEFEKTETÉSSEL - 0 TECHNIKAI TUDÁSSAL! TE IS SZERETNÉL SAJÁT WEBÁRUHÁZAT? Itt a lehetőség,

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

Kedves Szülők, Pedagógusok!

Kedves Szülők, Pedagógusok! Kedves Szülők, Pedagógusok! Korunk társadalmában egyre több veszély fenyegeti a felnövekvő ifjúságot. A társadalmat sokkal összetettebb ingerek érik, mint évtizedekkel ezelőtt. Olyan társadalmilag elfogadott

Részletesebben

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere Losonczi György 2010 A kutatás célja és menete 1. Versenyképesség tényezőinek maghatározása kritériumrendszer felállítása 2. A

Részletesebben

www.mwdental.hu Indul az M+W Dental webáruház! Webáruház Vásároljon még egyszerűbben, takarítson meg további százalékokat!

www.mwdental.hu Indul az M+W Dental webáruház! Webáruház Vásároljon még egyszerűbben, takarítson meg további százalékokat! ha többet akar Telefon: +36 1 436 9790 Fax: +36 1 436 9799 dental@mwdental.hu Webáruház Indul az M+W Dental webáruház! Vásároljon még egyszerűbben, takarítson meg további százalékokat! Nyitva 0-24 óráig!

Részletesebben

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI)

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013.

Részletesebben

SEO tények és tévhitek

SEO tények és tévhitek SEO tények és tévhitek 1. A linképítés halott (megint ) Ha ezt a kijelentést hallod, valószínű, hogy ezt egy konkurensed állítja, aki nem akarja, hogy leelőzd, vagy egy SEO "szaki", aki "ellinképítette"

Részletesebben

Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő

Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő A hozzád legközelebb álló emberek átlaga vagy! Jagodics Rita kereskedelmi marketing szakértő Hogyan érheted el a gazdagab, jobb vevőket?

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA www.szepsegbroker.hu Érvényes: 2010. december 31-ig Dr. Szabó Judit Anna Gyógyszerész Szépség Bróker Mobil: 06 30 985 6602 E-mail: szabo.judit@szepsegbroker.hu A SzépségBróker.hu

Részletesebben

0062-06 MARKETING ÉS PR ALAPISMERETEK TÉTELSOR

0062-06 MARKETING ÉS PR ALAPISMERETEK TÉTELSOR 1. A mellékelt források felhasználásával mutassa be a marketing gondolkodás fejlődését! Hasonlítsa össze a termelésorientált és a marketingorientált vállalkozást! Milyen lépéseket kell tenni a marketinges

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI. 50 feladat. a Debreceni Egyetem Informatikai Karának. Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára

A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI. 50 feladat. a Debreceni Egyetem Informatikai Karának. Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára A HONALPSZERKESZTÉS ALAPJAI 50 feladat a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Informatikus Könyvtáros szakos hallgatói számára Készítette: Jávorszky Ferenc Debrecen 2010. 1 1. Készítsen honlapot, amelynek

Részletesebben

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása:

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása: Google AdWords ügynökség kiválasztása: hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Még több hasznos info» www.klikkmarketing.hu Google AdWords ügynökség kiválasztása:

Részletesebben

A türelem dollárt terem! Pénz a neten. Tartalomjegyzék

A türelem dollárt terem! Pénz a neten. Tartalomjegyzék A türelem dollárt terem! Pénz a neten Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 Ami a befektetéshez kell... 3 A HYIP oldalak általános használata... 4 HYP fiók belső oldal... 5 Befektetés egy példával illusztrálva...

Részletesebben

Hogyan mutatkozz be hatásosan?

Hogyan mutatkozz be hatásosan? Hogyan mutatkozz be hatásosan? Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - Hogyan mutatkozz be hatásosan? Ugye alapvetően a legtöbb cégvezető, ha megkérdik tőle Te mivel foglalkozol?, akkor valami

Részletesebben

Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu 2014. Június. Martoncompetition.hu. Dátum: 2014. június

Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu 2014. Június. Martoncompetition.hu. Dátum: 2014. június Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu Dátum: 2014. június 1 Zeneakadémia Világra szól! A jól ismert szlogenhez méltó, világra szóló kampánnyal kívánta beharangozni a Liszt Ferenc Zeneművészeti

Részletesebben

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Innováció a marketingben és a termékfejlesztésben (amit az informatika nyújthat a vállalkozásomnak) Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Hungary.Network Informatikai Zrt.

Részletesebben

Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából. Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13.

Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából. Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13. Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13. 0) Nemzetközi piacra lépés és partnerkeresés 1) Miért kell stratégia a külföldi

Részletesebben

SAJÁT WEBÁRUHÁZ 15 PERC ALATT!

SAJÁT WEBÁRUHÁZ 15 PERC ALATT! SAJÁT WEBÁRUHÁZ 15 PERC ALATT! Gratulálunk az új webáruházához! Hogy még egyszerűbbé tegyük tennivalóit, röviden igyekeztünk összeszedni azokat a legfontosabb lépéseket, amiken szerintünk célszerű végigmennie,

Részletesebben

Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért. Készülékfüggetlen megjelnítés. Szeretne a Google találati lista elején állni?

Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért. Készülékfüggetlen megjelnítés. Szeretne a Google találati lista elején állni? Szolgáltatásaink Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért Készülékfüggetlen megjelnítés. Google AdWords fizetős hirdetések Szeretne a Google találati lista elején állni? Arculattervezés az egységes

Részletesebben

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül!

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítette: Tratnyek Csilla 2010.03.01. Készítsünk weblapot

Részletesebben

szolgáltatás ismertető www.primerate.hu

szolgáltatás ismertető www.primerate.hu Szemkamera kutatás szolgáltatás ismertető Mi is az a szemkamera? A szemkamera egy vizuális eszköz, amely képes rögzíteni az emberi szem mozgását, miközben az hirdetéseket, prospektusokat, DM levelet, reklámújságot,

Részletesebben

Hozzávalók keresése és csatolása

Hozzávalók keresése és csatolása Hozzávalók keresése és csatolása VUE támogatja digitális tartalmak hozzáadását saját gépről, WEB-ről, távoli rendszerekből, mint az FTP oldalak, digitális forrásokból és Google szerverekről. A tartalmak

Részletesebben

INSPIRÁCIÓK CÉGES BLOGOLÁSHOZ. A tartalomtól a tartalommarketingig HRENKO Online Marketing Inspirációk workshop 2015. március 13.

INSPIRÁCIÓK CÉGES BLOGOLÁSHOZ. A tartalomtól a tartalommarketingig HRENKO Online Marketing Inspirációk workshop 2015. március 13. INSPIRÁCIÓK CÉGES BLOGOLÁSHOZ A tartalomtól a tartalommarketingig HRENKO Online Marketing Inspirációk workshop 2015. március 13. Google Ground I. MIÉRT ÍRJUNK BLOGOT? A céges blogolás gyakorlati előnyei

Részletesebben

Blog (Google Blogger) használata

Blog (Google Blogger) használata Blog (Google Blogger) használata A blog naplószerű bejegyzések internetes közzétételére alkalmas weboldal. Elterjedtek az ún. személyes blogok, amikor egy-egy személyhez kötődő naplóbejegyzéseket találunk;

Részletesebben

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 2014.11.20. Netex-Magyarország Kft. Bevezető A www.webkiallitas.hu oldalon a kiállítóknak lehetőségük van úgynevezett online események, így például

Részletesebben

A Kuponcenter.hu ajánlatai. Miért érdemes a Kuponcenter.hu weboldalt választania cége népszerűsítésére?

A Kuponcenter.hu ajánlatai. Miért érdemes a Kuponcenter.hu weboldalt választania cége népszerűsítésére? KUPONCENTER 2 A Kuponcenter.hu ajánlatai Miért érdemes a Kuponcenter.hu weboldalt választania cége népszerűsítésére? 3 Tisztelt leendő ügyfelünk! Ez a tájékoztató anyag azért készült, hogy Ön is átfogó

Részletesebben

emarketing képzés A keresők és a közöségi média

emarketing képzés A keresők és a közöségi média emarketing képzés A keresők és a közöségi média Keresők Kereső hirdetés - SEM Találati lista - SEO Hirdetés Kattintás alapú Folyamatos felügyelet Azonnali Módosítható/szabályozható Top pozíció Versenytársak

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

-közösségi oldal készítése, működtetése MEGTÉRÜLŐ KOMMUNIKÁCIÓS ÉS DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK

-közösségi oldal készítése, működtetése MEGTÉRÜLŐ KOMMUNIKÁCIÓS ÉS DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK Hatékony egészségügyi honlap és -közösségi oldal készítése, működtetése A hatékony weboldal Működő közösségi média és PR megoldások Az optimális média mix Felépítése az üzleti célok elérését szolgálja,

Részletesebben

Internet alkamazások Készítette: Methos L. Müller Készült: 2010

Internet alkamazások Készítette: Methos L. Müller Készült: 2010 Internet alkamazások Készítette: Methos L. Müller Készült: 2010 Tartalomjegyzék - Tartalomkezelő rendszerek Miért jó a CMS alapú website? CMS rendszerek - Mi szükséges ezen CMS-ekhez? - Információ építészet

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitotta a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől függően,

Részletesebben

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok Nem csupán a társkereső oldalakon, de már a közösségi oldalakon is a profilkép alapján szokták megítélni az ember lányát. Ami lássuk be sokszor

Részletesebben

eshop v1.x webáruház és katalógus keretrendszer

eshop v1.x webáruház és katalógus keretrendszer eshop v1.x webáruház és katalógus keretrendszer Legyen az Ön cégének is! Egyedi megjelenés, melyet az Ön igényeire alakítunk! Számítástechnikai webáruház és katalógus rendszer számítástechnikai viszonteladóknak.

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

VÁRPALOTA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA A VÁROSI HONLAP AUDITJA

VÁRPALOTA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA A VÁROSI HONLAP AUDITJA VÁRPALOTA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA A VÁROSI HONLAP AUDITJA (WWW.VARPALOTA.HU) Szakmai háttéranyag a,,várpalota Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése című pályázathoz Működés Várpalota város honlapja

Részletesebben

WebShopExperts. 12 aranyszabálya. A sikeres internetes boltok. 2006, Február

WebShopExperts. 12 aranyszabálya. A sikeres internetes boltok. 2006, Február A sikeres internetes boltok 12 aranyszabálya 2006, Február Tartalomjegyzék: 1. Bizonytalanság? A vágy legnagyobb ellenfele! 3 2. Kreativitás? Szükséges, de nem a vásárlási folyamatban! 4 3. Design Picasso,

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom

Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom Fontos tudnivalók az Önkiszolgáló Ügyfélportálról Tartalom 1. fejezet: Regisztráció és bejelentkezés az Önkiszolgáló Portálra 2 2. fejezet: Általános információ 4 3. fejezet: Termékregisztráció 5 4. fejezet:

Részletesebben

Adó1százalék.com. Adó1százalék.com

Adó1százalék.com. Adó1százalék.com Bemutatkozás Látogatottság Az idén 2 éves Magyarország vezető portálja az adó 1+1% felajánlás témakörében. Az oldal hiánypótló találkozási pontot jelent az adót felajánló magánszemélyek, az adományt fogadó

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

KISVÁLLALKOZÁSOK KOMMUNIKÁCIÓJA

KISVÁLLALKOZÁSOK KOMMUNIKÁCIÓJA KISVÁLLALKOZÁSOK KOMMUNIKÁCIÓJA A MARKETINGTŐL AZ ÜZLETI PROTOKOLLIG SZENES GÁBOR PRESSONLINE Kommunikációs Tanácsadó Kft. Székesfehérvár, 2014.10.27. MIRE VALÓ A MARKETING? Almaeszencia Termelői piac

Részletesebben

Kedves Openhouse-os munkatársak!

Kedves Openhouse-os munkatársak! Kedves Openhouse-os munkatársak! Tapasztalataink szerint a tartalom kezelő rendszerek (Content Management Systems CMS) felhasználói gyakran kevéssé ismerik azokat az elveket, amik segíthetik az oldal eredményesebb

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Kezdő lépések Outlook Web Access

Kezdő lépések Outlook Web Access Kezdő lépések Outlook Web Access A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. ügyfelei részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója Tartalom Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

médiaajánlat2012 IDG Hungary Kft. 1075 Budapest, Madách Imre út 13 14. Tel.: 06-1-577-4316, *577-4300 Fax: 06-1-266-4274 E-mail: keriroda@idg.

médiaajánlat2012 IDG Hungary Kft. 1075 Budapest, Madách Imre út 13 14. Tel.: 06-1-577-4316, *577-4300 Fax: 06-1-266-4274 E-mail: keriroda@idg. médiaajánlat2012 IDG Hungary Kft. 1075 Budapest, Madách Imre út 13 14. Tel.: 06-1-577-4316, *577-4300 Fax: 06-1-266-4274 E-mail: keriroda@idg.hu A DevCorner magyar fejlesztő szakembereket, programozókat,

Részletesebben

Min múlik manapság az értékesítés sikere?

Min múlik manapság az értékesítés sikere? Min múlik manapság az értékesítés sikere? Az eredményes értékesítési munka feltételei és az üzletfelek, a gazdasági környezet is megváltoztak. Az értékesítők új helyzettel állnak szemben: az ügyfelek tájékozottabbak.

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére Közösségi marketing csomag hotelek, panziók, apartmanok részére 1. A Közösségi marketing hotelek részére tartalma és célja Ezt a programcsomagot azoknak a hoteleknek, panzióknak, apartmanoknak hoztuk létre,

Részletesebben

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás)

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) Verzió: 2.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. epos - MOBIL egyenleg feltöltés... 4 2.1. Az epos MOBIL egyenleg

Részletesebben

Ha már fizetsz érte, hozzon pénzt! 1023 Budapest, Zsigmond tér 10. Tel: +36 (1) 484-5000 Fax: +36 (1) 484-5009 info@active.hu www.active.

Ha már fizetsz érte, hozzon pénzt! 1023 Budapest, Zsigmond tér 10. Tel: +36 (1) 484-5000 Fax: +36 (1) 484-5009 info@active.hu www.active. Ha már fizetsz érte, hozzon pénzt! 1023 Budapest, Zsigmond tér 10. Tel: +36 (1) 484-5000 Fax: +36 (1) 484-5009 info@active.hu www.active.hu Zavar, hogy a felhasználók vásárlás nélkül hagyják el az oldalt?

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban VI. Építő Marketing Szeminárium 2014. november 13. Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban Rajki Diána, Build-Communication Kft. ügyvezető igazgató Online marketing tervezése

Részletesebben

A társadalomkutatás módszerei I. Outline. A mintaválasztás A mintaválasztás célja. Notes. Notes. Notes. 13. hét. Daróczi Gergely. 2011. december 8.

A társadalomkutatás módszerei I. Outline. A mintaválasztás A mintaválasztás célja. Notes. Notes. Notes. 13. hét. Daróczi Gergely. 2011. december 8. A társadalomkutatás módszerei I. 13. hét Daróczi Gergely Budapesti Corvinus Egyetem 2011. december 8. Outline 1 célja 2 Alapfogalmak 3 Mintavételi eljárások 4 További fogalmak 5 Mintavételi hiba számítása

Részletesebben

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka

Tartalom. Google szolgáltatásai. Googol Google. Története. Hogyan működik? Titka Tartalom Google szolgáltatásai - A keresésen túl - Tarcsi Ádám adam.tarcsi@gmail.com 2006. november 17. Google név eredete Története Titka PageRank Google trükkök Szolgáltatások Jövője InfoÉRA 2006 Tarcsi

Részletesebben

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 1. Válassz olyan kulcsszavakat és kifejezéseket, melyek szorosan kapcsolódnak termékéhez, vagy szolgáltatásához Az általános kulcsszavak több megjelenést

Részletesebben

A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása

A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása www.termeszetbarat.hu A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása Szervezetek adatainak megtekintése Összeállította: Vidovenyecz Zsolt 1.0 verzió Természetjáró szervezetek Szervezetek az MTSz

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben