Arra gondoltam, ha valamit sok vállalkozó megkérdez, akkor arra érdemes pontos választ adni. Mit szólnál hozzá, ha a más kárából tudnál tanulni?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Arra gondoltam, ha valamit sok vállalkozó megkérdez, akkor arra érdemes pontos választ adni. Mit szólnál hozzá, ha a más kárából tudnál tanulni?"

Átírás

1

2 13+1 honlap hiba Téged is egyre jobban szorít a cipő? Pontosan azt érzed, amit az egyik vállalkozótársad úgy fogalmazott meg, hogy Vágni lehet a feszültséget a vevőkért vívott harcban? Az elmúlt másfél évben sok vállalkozóval beszélgetve szinte mindig arra a közös problémára lyukadtunk ki. Bizony egyre kevesebb vevőt hoz a honlap. Te is ebben a cipőben jársz? Mi a gond a honlapommal? Mit lehet ebben a helyzetben tenni? kérdezik egyre többen. Benned is megfogalmazódnak ezek a kérdések, ha a honlapodra nézel? Arra gondoltam, ha valamit sok vállalkozó megkérdez, akkor arra érdemes pontos választ adni. Mit szólnál hozzá, ha a más kárából tudnál tanulni? Összegyűjtöttem számodra 218 honlap elemzésének tapasztalatait. Kerestem a választ arra a kérdésre, hogy mi a gond a honlappal. Spórold meg a tanulópénzt! Tanulj más kárából! 13+1 honlap hiba honlap elemzésének alapján összegyűjtöttem Neked: 1. hiba - Nem derül ki, hogy mi a honlap célja. Nem derül ki, hogy mit tegyen a látogató a honlapon 2. hiba - Nem derül ki, hogy ki a célcsoport 3. hiba - Nem derül ki, hogy milyen ellenállhatatlan ajánlatunk van a látogatónak 4. hiba A domain név nem tartalmazza a fontos kulcsszót 5. hiba - A design mindenek felett (vagy éppen mindenek alatt ) és a tartalom a fasorban sem 6. hiba Nincs barátságban a felhasználóval a honlap 7. hiba - A tartalom mostohagyerek 8. hiba Vásárlás alól bizonyítékok hiányában felmentve 9. hiba Megállt az idő 10. hiba - Nem épít adatbázist 11. hiba A honlap nincs barátságban a Google-lel 12. hiba - Nincs regisztrálva a honlap az ingyenes linkgyűjteményekbe 13. hiba Pozíció a béka feneke alatt. Amikor az ár az úr, árharc dúl +1. hiba - Nem, nem és nem, aztán persze hogy nem Elkészült a honlap, de Nem mérik, nem elemzik, nem tesztelik, ezért aztán nem is tudnak javítani rajta. Melyik hibánál szaladt fel a vérnyomásod? A Te honlapod melyik hibába esett bele? És érdekel, hogyan mászhat ki belőle? Kattints rá, és azonnal megtudod.

3 1. hiba - Nem derül ki, hogy mi a honlap célja. Nem derül ki, hogy mit tegyen a látogató a honlapon Az elemzés során az első 8-15 másodperc benyomása alapján döntöttem ebben. Mit gondolsz, a látogató több időt ad a honlapodnak? Az elemzett 218 honlapból 146-nál nem derül ki a honlap célja. Elhiheted, nem voltam szőrös szívű Pedig jó lenne, ha kiderülne a honlap célja. Jó lenne, ha azonnal kiderülne, hogy miért járok jól Veled, a termékeddel, szolgáltatásoddal. Jó lenne, ha meggyőznél arról, hogy miért éri meg az időmet pazarolni a honlapodra. Tudtad, hogy az internetező feje tele van a saját gondjával, bajával, és nem kapcsol ki akkor sem, amikor a honlapunkat olvassa? És nem is gondolatolvasó, hogy kitalálja azt, hogy mit szeretnél tőle. Fütyül rá, hogy mit szeretnél. Csakis saját maga érdekli. Az érdekli, hogy mit szeretne ő. A körme alatt lévő piszok is fontosabb számára, mint az, amit Te szeretnél. A vevő utálja, ha el akarnak neki adni, de imád vásárolni. Tudtad azt, hogy a honlapod nem a Te értékesítési csatornád, hanem a vevőid beszerzési csatornája? Ezt célszerű alaposan végiggondolnod., és hogyan kerülheted el? Mi a honlapod célja? Mit tegyen a látogató a honlapodon? a. Jegyezzen meg bennünket? Tegye el honlapunkat a Kedvencek közé? b. Jöjjön el az üzletbe? (A bolti eladást segítse a honlap?) Telefonáljon? i. Nyújtson információt? ii. Építsen bizalmat? Növelje az ismertséget? iii. Szerezzen új érdeklődőket, a régiekkel tartsa a kapcsolatot? 1. Tudtad, hogy az új vevő megnyerése 4-6-szor annyiba kerül, mit megtartani a régit? c. Iratkozzon fel? Töltse le az ingyenes anyagot? Töltse ki a tesztet, kérdőívet? Regisztráljon? i. Építsen adatbázist, hogy második lépcsőben vagy más csatornán elérje az érdeklődőket? (Főoldalt a címlista építés szellemében kialakítani: pl. hírlevélre feliratkozás, csali letöltése, ingyenes termékminta letöltése, nyereményjáték, piackutatási kérdőív kitöltése) d. Kérjen árajánlatot? Kérjen termékmintát? Kérjen katalógust? e. Vásároljon? - Azonnali eladást elérni? (értékesítési oldal, web áruház) f. Ajánlja? - Ajánljon bennünket ismerőseinek, üzleti partnereinek.

4 Több célod is van? Akkor egy sincs. Mindent akarsz? Akkor lehet, hogy semmit sem kapsz meg. Meglepted a látogatót? Bogarat tettél a fülébe? Felkeltetted a figyelmét? Annyira rokonszenves vagy neki, hogy befészkeled magad a tudatába? Eléred nála, hogy elmentse a honlapodat a Kedvencek közé? És amikor szüksége lehet rád, akkor eszébe jutsz neki? Bevillan az agyába a honlapod? Hoppá, olvastam erről a neten. Lássuk csak, mi is volt az. Itt kell lenni valahol a Kedvencek között. Jelen leszel-e a vevő fejében, amikor szüksége lehet rád? o Egyetértesz velem abban, hogy a sikered ezen múlik? 2. hiba - Nem derül ki, hogy ki a célcsoport Üdvözlünk honlapunkon kedves Mindenki! Cégünk 10 egynéhány éve azért alakult, hogy Te bárki is vagy, mi megoldjuk bármilyen problémádat. Érezd jól magad a honlapunkon, és rendelj, mert ekkor mi is jól érezzük magunkat. Ismerős a helyzet? Az elemzett 218 honlapból 157 mindenkihez szól. Te is mindenkihez szólsz? Akkor senki sem hall meg. és hogyan kerülheted el? Tudtad, hogy a vevőhozó honlap a vevőnek szól, és nem a tulajdonos egójának? Ki a vevőd? Képzeld el, hogy ki ő, milyen ő. Lásd magad előtt. Próbáld minél többféle tulajdonsággal felruházni. Szedj össze annyi szempontot, amennyit csak tudsz, hogy minél pontosabb elképzelésed legyen róla. Gondolj a legjobb vevődre! Gondolj a 3 legjobb vevődre! 1. Nő? Férfi? (Gyerek? Fiatal pár? Gyerekes család? Házaspár kirepült gyerekekkel? ) a. Hány éves? Mi a végzettsége? Mi a foglalkozása? b. Mennyi a jövedelme? c. Hol él? d. Hogyan él? Milyen életet él? (pl. életstílus, életmód, életvitel) 2. Hol dolgozik? (Mi a munkaköre, beosztása? Mit csinál? Hogyan dolgozik?) 3. Mi a fontos számára?

5 a. Mi érdekli? Mik a céljai, törekvései? b. Mik okoznak örömöt neki? Mitől fél? Mik a gondjai? Mi nyugtalanítja? 4. Mi az oka annak, amiért vásárol? (Milyen haszna származik belőle?) a. Milyen problémáját oldja meg a termékünk, milyen igényét elégítjük ki? b. Milyen lehetőséget nyit meg számára? 5. Mire vágyik? Miről álmodik? Melyek azok a vágyak, hasznok, előnyök, amelyek vásárlásra ösztönzik? 6. Milyen szavakat és kifejezéseket használ, amikor a problémáiról, vágyairól beszél? a. Mitől csillan fel a szeme? 7. Hogyan használja a terméket? (Mi történik a termék/szolgáltatás használat előtt, alatt és után? Milyen nehézségek jelentkeznek? Meg tudja ezeket szüntetni pl. kiegészítő termék alkalmazásával, szolgáltatás felajánlásával?) 8. Nyitott az újdonságokra? 9. Mi idegesíti, zavarja a legjobban a piacunkon? Mi nem tetszik neki? Mi az, amit szeretne, ha megváltozna? (Pozícionáljuk magunkat, termékünket, szolgáltatásunkat ez ellen.) a. Mi a legnagyobb problémája? i. Termékünk hogyan képes ezt megoldani, megkönnyíteni? Már alakul egy kép a fejedben a jó vevőről? Szerezz néhány képet róla, és rakd az íróasztaloddal szembe! Nézz rá a képekre, amikor gondolkodol a marketingedről. Mit gondolna az üzenetedről? Felfigyelne rá? Érdekelné? Értené? Ha így jársz el, akkor egyre jártasabb leszel vevőid gondolkodásában, és egyre jobban használod majd vevőid nyelvét.

6 3. hiba - Nem derül ki, hogy milyen ellenállhatatlan ajánlatunk van a látogatónak 10 egynéhány éve dolgozunk, és folyamatosan fejlődünk. Ezt és ezt tudjuk. Igaz, hogy nem mondjuk el, hogy mit nyújtunk neked, azt meg pláne nem, hogy miért is jó mindez neked, de a vak is látja, hogy mindenkinek szüksége lehet ránk. Nem lehetsz olyan, hogy Te ezt nem látod. Pedig bizony lehet. A vevőid elmaradása pontosan jelzi ezt. Pláne akkor, ha Te magad sem tudod, hogy miért éri meg nálad vásárolni, és nem a versenytársadnál. Az elemzett 218 honlapnál 191-nél az első 8-15 másodpercben nem derült ki, hogy milyen ellenállhatatlan ajánlata van a látogatónak. 27 honlapnál derült ez ki. Szerinted ez sok? Szerintem kevés. Amikor nem sikerül eladnod, akkor az érdeklődő mit csinál? Hanyatt-homlok rohan vissza az iskolába, hogy megtanulja, hogyan is kell Tőled vásárolni? és hogyan kerülheted el? Tudod azt, hogy mi jelent értéket a vevőnek? Ismered a problémáját? Meg tudod világítani ezt az ő szemszögéből? Jó megoldást kínálsz rá? Elmondod, hogy miért érdemes Tőled vásárolni, és nem a versenytársadtól? Elmondod, hogy miben különbözik az ajánlatod a versenytársadétól? Az általad nyújtott legfőbb előnyt tudod úgy láttatni a vevővel, ahogy még nem is gondolt rá? Egy mondatban el tudod ezt mondani? Azonnal szembe vágja a látogatót a honlapodon, hogy 1. Hogyan jár (azonnal) jól veled, a termékeddel? 2. Miért éri meg az idejét pazarolni a honlapodra?

7 Szokatlan? Vagy pontosan nekünk szól? Csak ezekre figyelünk fel. Aki először jár a honlapunkon annak nagyon gyorsan fel kell keltenünk a figyelmét. Egy kutatás szerint az internetezők 53 %-a csak a honlapok nyitó oldalát nézi meg. Egy másik kutatás szerint az internetezők 41 %-a mindössze 10 másodpercet tölt egy honlapon. Honlapod 5 másodperc alatt felkelti a látogató érdeklődését arra, hogy akarjon még 2-3 percet eltölteni az oldalon? a. Design (Megragadja a célcsoport tekintetét, és vonzó számára?) b. Logo (Bal felső sarokban található, és azonosít bennünket?) c. Szlogen (Rövid, tömör és megkülönböztet versenytársainktól?) d. Főkép (Kifejező és beszédes?) e. Főcím (Megszólítja a célcsoportot, és ellenállhatatlan ajánlatot ad számára?) f. Első bekezdés (Bevon, és további olvasásra ösztönöz?) g. Menüpont elnevezések (Kifejezőek és rákattintásra ösztönöznek?) Szeretnél többet megtudni? Szeretnéd jobban megismerni a figyelemfelkeltésnek ezeket a hatásos eszközeit? Olvass tovább! Az anyagban mindent megtalálsz. Tudtad, hogy a túl nagy választék megzavarhatja az embereket? A megzavart agy mindig elutasító. Rossz szokásunk, hogy élére állítva a termékeket rengeteg árut zsúfolunk be az üzletbe. Te is tapasztalod ezt vásárlásaid során? És a saját üzletedbe körülnézve mit látsz? Ennek internetes megfelelője, amikor mindent láthatóvá akarunk tenni a nyitóoldalon Pedig nem a nyitóoldalra kell mindent bezsúfolni, hanem akkor kell elérhetővé tenni az egyes alkalmazásokat, amikor a vásárlói döntés folyamatában segítséget jelent. 1. Ezáltal nem zavarja össze az internetezőt a nyitóoldalon. 2. A vásárlói döntés folyamatában pedig segíti őt. Ezért, ha van egyetlen lehengerlő érvünk (Ha nincs, akkor keressünk addig, amíg találunk egyet ) a figyelem felkeltésére, akkor csak ezzel érveljünk. Ragadjuk meg a lényeget, és ne piszmogjunk a részletekkel. Mellékesek és nincs idő rá. Az internetező ideje drága. A figyelméért küzdünk, és bármikor elkattinthat valamelyik versenytársunk honlapjára.

8 A nyitóoldal legalább olyan fontos, mint a honlap összes többi része. Ha itt nem keltjük fel a figyelmet, akkor teljesen mindegy, hogy mi van a belső oldalakon. Ez természetesen csak honlapunk új látogatóira, a potenciális vevőkre vonatkozik. Honlapunk visszatérő látogatói már tudják, hogy mi vár rájuk a honlapon. Tudják, mit tudunk nyújtani számukra. Tudják, hogy mit hol keressenek a honlapon. Fontos! A Google-ön keresztül legtöbbször nem a nyitóoldalon lépnek be az internetezők a honlapunkra. Ezért is fontos, hogy a vevőinknek nyújtott legfontosabb előnyt, legfontosabb üzenetünket kifejező szlogen minden egyes honlapoldalon megjelenjen. Másrészt a márkaépítés szempontjából is fontos, hogy megjegyezzenek rólunk valamit. Ha lehet, akkor a legfontosabbat. - A szlogenben mondjuk el a legtömörebben üzenetünket. - Minél többször megjelenik ez a látogató előtt, annál nagyobb az esély a megjegyzésre. Milyen a vevőink számára pozitív jelentése van termékeinknek, szolgáltatásunknak? Milyen szót, milyen kifejezést birtoklunk a célcsoportunk fejében? A jó szlogen Azonosít és megkülönböztet: azonosít bennünket tevékenységünkkel, és megkülönböztet versenytársainktól Konkrét Közérthető, rövid, könnyen megjegyezhető. Egyszerű Egyedi Könnyen kiejthető (zene a fülnek) Segítségével újra és újra felidézhetőek vagyunk. Szoftverhiba az emberben 1. Tudtad, hogy sokkal inkább ragaszkodunk a már meglévő dolgainkhoz, mint amennyire vágyakozunk a lehetséges újabbakra? 2. Sokkal könnyebben aktivizálhatók vagyunk akkor, ha elkerülhetünk valamilyen gondot, problémát, mint akkor, ha valamifajta jövőbeni jutalom vagy előny az ígéret. 3. Mit gondolsz? Miért beszélek 13+1 hibáról 4. Hasznosítani tudod ezt a szoftverhibát a kommunikációdban?

9 4. hiba A domainnév nem tartalmazza a fontos kulcsszót A 218 elemzett honlapból 132-nél a domainnév a cég neve, amely nem tartalmazza tevékenységre utaló kulcsszavak egyikét sem. Ez persze önmagában még nem gond. Ha enélkül is biztosított a honlap megfelelő látogatottsága, akkor ez nem jelent problémát. A kitűzött célokat elérő honlap látogatottságnál nincs jelentősége annak, hogy a Google-ben is megtalálható legyen a honlap. De, ha nem akkor 1. Szeretnéd, ha a domainnév bevésődne a látogatók fejébe? a. Legyen rövid, beszédes és könnyen megjegyezhető. 2. Szeretnél látogatókat a Google-ből? a. A domainnév tartalmazza a fontos kulcsszót. és mit tehetsz Természetesen a cégneved is legyen a domainneved. A legjobban persze akkor jársz, ha már cégnévnek is olyan elnevezést választasz, amely tartalmazza a tevékenységedre utaló fontos kulcsszót. Ha azonban a cégneved nem ilyen, akkor válassz egy olyan domainnevet is, amely rövid, a tevékenységedet jól kifejező, a célcsoportodat megszólító, könnyen megjegyezhető és tartalmazza a fontos kulcsszót. Tudtad, hogy a fontos kulcsszót tartalmazó domain olyan előny a megtalálhatóságban, mint a 100 méteres síkfutásban a sportcipő a tűsarkúval szemben? Marketingtorta.hu, Marketingcommando.hu, Marketingmedve.hu o Hallottál már róluk, ugye o Akkor tudod, hogy miről beszélek. Fontos Honlapod a kulcsszót tartalmazó domainre töltsd fel, és a cégnevet tartalmazó domaint 301- essel irányítsd át erre. (Mond el ezt a programozódnak, és ő tudja miről van szó ) Ezzel két legyet ütsz egy csapásra. A kecske is jóllakik - Google tárt kapukon keresztül látja a honlapodat a fontos kulcsszóra. -, és a káposzta is megmarad. A cégnevedet böngészőbe beütők is eljutnak a honlapodra.

10 5. hiba - A design mindenek felett és a tartalom a fasorban sem Az elemzett honlapok jelentős részénél a design annyira rikító, extravagáns vagy éppen idegesítő, hogy elnyomja a tartalmat. Elvonja a figyelmet az ajánlatunkról (ha van ), a mondanivalónkról. Márpedig a figyelem felkeltése után eladni csak ajánlatunkkal, a tartalommal, hasznokkal, előnyökkel tudunk. No persze a másik véglet sem jobb. Régen rossz, amikor olyan jellegtelen, sablonos a design, hogy még ki sem tűnik a többi honlap közül. Ekkor még odáig sem jutunk el, hogy felkeltsük a figyelmet. Az ilyen honlap el sem jut a látogató tudatáig. Annyira beleolvad a felismerhetetlenség homályába, hogy esélye sincs bejutni és megragadni a látogató fejében. A vizsgált 218 honlap negyed részénél egyértelműen ezt tapasztaltam. És ez még igencsak óvatos becslés. Az ingyenesen letölthető sablonok között is tudunk jól választani, ha ismerjük a célcsoportunkat, tudjuk milyen üzenetet szeretnénk kommunikálni, és van kitartásunk megkeresni azt a sablont, amely a célcsoportunk igényének és a céljainknak is megfelel. A rosszul kiválasztott sablonoktól azonban nem várhatunk sokat. és mit tehetsz? Ha a céged már kiforrott arculattal rendelkezik (logo, kiválasztott szín és formavilág, névjegykártya, nyomtatott kommunikációs anyagok), akkor már csak ezt kell átültetni a honlapra úgy, hogy a webes design segítse elérni a kívánt hatást. Nézd meg a honlapod, és tegyél fel magadnak néhány kérdést: 1. Pozitív az első benyomás, melyet a főoldal nyújt? 2. A célcsoportunk számára vonzó a megjelenés, a szín és formavilág? 3. Milyen a fejrész, főrész és a lábléc aránya? 4. Összhangban van a szöveg, a háttér és a képek színvilága? 5. A szolgáltatás (termékek) minőségi színvonalát tükrözi a design? 6. A design összhangban áll a tartalommal? 7. Kiváltja azt a hatást, amelyet szeretnénk? Tudtad, hogy soha nincs második esélyed kedvező első benyomást tenni másokra? A design feladata a figyelemfelkeltés. A látvány, a szín és formavilág az első benyomás rólad, termékedről, szolgáltatásodról. Ez egy érzés. Vagy tetszik vagy nem tetszik. Vagy vonz vagy taszít. Hatása van? Vagy nincs?

11 Kedvező? Vagy kedvezőtlen A designban a végletek a nyerő. Nincs rosszabb annál, amikor olyan jellegtelen, annyira közömbös, hogy nem érint meg. Nincs véleményem róla - nehéz ennél rosszabb véleményt mondani egy designról. De ha a célcsoportod tekintetét vonzza, másokat viszont taszít, akkor már dörzsölheted is a tenyeredet, és hálát adhatsz a grafikusodnak. És magadnak is, mert pontosan határoztad meg, hogy milyen hatást szeretnél kiváltani. A hatásos design Kiváltja azt a hatást a célcsoportból, amely segíti a honlap céljának elérését. Első pillantásra vonzza a látogató tekintetét, felkelti a figyelmét. Majd megkönnyíti és egyszerűbbé teszi az üzenet megértését. Nem vonja el a figyelmet a tartalomról. Eléggé figyelmet felkeltő ahhoz, hogy az internetező ne kattintson el azonnal egy másik honlapra, hanem elolvassa a szlogent, a címsort, az első bekezdést. Viszont nem annyira harsány, hogy túlharsogja a tartalmat, és elvonja a figyelmet az olvasástól. A hatásos design a célcsoportunkba tartozók tekintetét vonzza. A nők a meleg piros, vörös, narancs színeket, a divat és trendszíneket, és a lágy, kerek, íves, könnyedebb formákat kedvelik. A férfiak a tartózkodóbb, racionális kéket, a fémes színeket, valamint a négyszögletes, egyenes, praktikus formákat, határozott vonalakat kedvelik. A hightech formák a férfiak kedvence. Az idősebbek tekintetét inkább a hagyományos formák és színek vonzzák. A fiatalabbak a harsány, feltűnő, erős formákat, színeket kedvelik. A meleg (sárga, piros) színek sokkal alkalmasabbak a figyelem felkeltésére, mint a pasztell, hideg (kék, zöld) színek. o A sárga meleg és izgató hatású. Barátságos, meleg hangulatot kelt. o A vörös a szenvedély színe. Szenvedélyes indulatokat, szerelmet, haragot, tüzet, vért jelképez. Hatása izgató. o A narancssárga az optimista sárgából és a szenvedélyes vörösből adódik. A leginkább aktivitásra serkentő. o A kék a nyugalom, a békesség érzetét váltja ki. A kék az álmok színe is. o A zöld (kékből és sárgából tevődik össze) kellemes, nyugtató hatású. A reményt fejezi ki. A természet színe. o A fekete minőséget, exkluzivitást, igényességet sugall. A nyitott, kifelé forduló (extrovertált) emberek az erősebb színeket, a pirosat, a kéket, a zöldet kedvelik, míg a zárkózottak (introvertáltak) a halványabb pasztelleket.

12 Egy új termék piaci bevezetésekor tehát a nyitott, innovatív, korai elfogadók figyelmének a felkeltésére mindenképp célszerű erősebb színeket választani. Egy érett termék piacán a késői többség tekintetének a lebilincselésére viszont a halványabb pasztell színek alkalmasabbak lehetnek. Tehát a terméked a piaci bevezetés melyik szakaszában van? 6. hiba Nincs barátságban a felhasználóval a honlap Az internetező két dolgot szeretne a honlapon: Hozzájutni a számára fontos információhoz. Mindezt minél gyorsabban és minél könnyebben. Az érdekes és értékes információhoz vezető legjobb, leggyorsabb és legkönnyebb út a honlapod? A vizsgált honlapok jelentős többségénél nem a válasz. Ez szerintem elgondolkodtató. Szerinted? Minden, ami a honlapon van, vagy segíti vagy rontja a konverziót. Ha nem segíti, akkor rontja., hogyan kerülhet a honlapod barátságba a felhasználóval? Ki, mit, hol, mikor, kinek? azonnal kiderül a honlapodon? Ki: Bal felső sarokban található a logo? (Láblécben a cégnév minden honlapoldalon.) Mit: Termékeink, szolgáltatásaink kiemelten jelennek meg? (Külön menüsorban, vagy első menüpontként. A nyitóoldal az ajánlatunkról szól.) Hol: Minden honlapoldal láblécében a cégnév után cím, telefonszám is szerepel? (Az ügyfélszolgálat a fejléc jobb sarkában még jobb helyen van.) Mikor: A nyitva tartás megjelenik a lakossági kiszolgálásnál? (Cégek között fontos, hogy az ügyfélszolgálati telefonszám mikor nincs üzenetrögzítőre kapcsolva.) Kinek: Megszólítjuk a célcsoportunkat?

13 Mire figyelj oda? 1. Jól áttekinthető és könnyen olvasható a honlap? a. A világos alapon sötét szöveg a legjobban olvasható. Zavaró háttérkép nélkül. b. Megfelelően tagolt, szellős a tartalom? Használsz i. alcímeket, ii. bekezdéseket (lehetőleg 4-6 sor legyen egy bekezdés), iii. a gondolatok pontokba szedését, (Felmérések szerint agyunk képtelen egyszerre 7-nél több egységet kezelni.) iv. a lényeg kiemelését, (pl. vastag betűkkel, nagyobb betűmérettel, más színnel) v. balra zárt rendezést (kb. 60 karakter/sor), vi. rövid szavakat, vii. a kisbetűs írásmódot, 1. A nagybetűket a szemünk egyenként olvassa. A nagybetűknek nincsenek a kisbetűkre jellemző fel és lenyúló szárai, melyek megkönnyítik az olvasást, a szó felismerését. viii. képeket képaláírással, ix. grafikonokat, táblázatokat? 2. Egy mondat, egy gondolat? Kerülöd a többszörösen összetett mondatokat? i. Tőmondatok sorozatával viszont kopogóssá válik a szöveg. Találjuk meg a megfelelő arányt. 3. Rövidek az oldalak? i. Ügyelsz a látványvonal feletti terület kiemelt fontosságára? 4. Ügyelsz a helyesírásra? 5. Használt betűtípus bármely számítógép által megjeleníthető? a. Verdana, Ariel, Tahoma, Trebuchet, Lucida, Helvetica (A nem talpas betűk alkalmasabbak a képernyős olvasásra.) 6. 1 kép többet ér 1000 szónál. (Vásárláskor vizuálisan könnyebb felidézni egy terméket, vagy emlékezni a nevére?) a. Él a termék a környezetében, és nem csak stilizáltan ábrázolt? i. Tudod, hogy az embereket is ábrázoló képek jobban vonzzák a tekintetet? ii. Ha nem jellemző a termék emberekkel való bemutatása, akkor az is jó megoldás lehet, ha a termék kitölti a képet. b. Több oldalról, több beállításból is bemutatja a terméket? i. Több kép, nagyobb vizuális élmény. ii. Hasonló pozícióból fotózott az összes termék? c. A termékfotón a lehető legtöbb információ látható? d. Minél nagyobb felbontású a fotó? e. Éles a kép, és jól bevilágított a termék a fotózáskor? i. Ne vakuval fotózzunk! f. A kép több méretben is megtalálható a honlapon? i. Kis méretben a gyors betöltődésre. (nézőkép bélyegkép) ii. Nagy méretben az alapos megnézésre.

14 g. A képek tartalmaznak képaláírást? i. Tudtad, hogy a képaláírást 3-szor 5-ször annyian olvassák el, mint magát a szöveget? 7. A navigáció világos, egyszerű és következetes? a. A bal felső sarokban lévő logora kattintva elérhető a főoldal? b. A menüszerkezet minden oldalon megjelenik? (azonos helyen, formában) i. A fő menüsor állandó helyen van? ii. Az menüpontra többen kattintanak, mint a középen lévőkre. iii. Kitüntetett szerepe van még az utolsó menüpontnak. iv. Termékek/Szolgáltatások rendezetten, könnyen elérhetően jelennek meg a honlapon? c. A menü szöveges? (nem flash, nem kép) d. Tudja az internetező, hogy éppen hol jár? Használ webmorzsákat? (útjelző, breadcrumb menü) (Ön itt jár: ) e. A honlap legmélyebb pontjára is el lehet jutni 3 kattintással? i. Ha nem, akkor tudjuk csökkenteni a mélységi szintet? 8. A fő elérhetőségek folyamatosan látszódnak, és van neki külön menüpont is? 9. Mellőzi a honlap a zavaró felugró ablakokat? 10. Használ belső linkeket az azonnali, részletesebb informálódásra? a. Van írva magyarázó szöveg ( link cím title= ) a linkhez? (A linkre húzva a kurzort, megjelenik buborékban.) 11. Van honlaptérkép? 12. Van keresés? a. A keresési eredmények jól használhatóak? b. Ha nincs találat, akkor kéri a látogató címét kérdése megválaszolására, vagy ajánl valamilyen továbblépést? 13. Van nyomtatóbarát verzió? 7. hiba - A tartalom mostohagyerek a honlapon Sok vállalkozónak írásundora van, és erre még fogalmazásgátlót is szed Pedig nincs mitől tartani. Senki sem születik 33 éves profi, gyakorlattal rendelkező szövegírónak. Bele kell vágni, csinálni kell. És egyre jobb lesz. Tartalom, tartalom, tartalom Ugye tudod, hogy a háborúhoz mindössze 3 dologra van szükség? Pénzre, pénzre és pénzre. A kiskereskedelmi értékesítésben is mindössze 3 dolog határozza meg a forgalmat: Az üzlet elhelyezkedése, az üzlet elhelyezkedése, és az üzlet elhelyezkedése.

15 A honlapon is mindössze 3 dolog fontos: A tartalom, a tartalom és a tartalom. Csak a tartalom képes megkeresésre, vásárlásra ösztönözni. Mikor kelt fel utoljára bal lábbal a honlapod? A honlapszövegnek nincs rossz napja. Bal lábbal sem kelt fel reggel. Másnapos se volt még Az üzletben az érdeklődőket egyenként külön-külön személyesen, szóban győzzük meg. o Személyesen a pillanatnyi forma számít. A honlapon egyszerre kommunikálunk mindenki felé, pedig mindenki külön-külön keresi fel a honlapunkat. o A honlapon nem a pillanatnyi forma számít. Nem kell rögtönözni. A honlapon mindannyiunk szakmai és kommunikációs tudása a legjobb formájában képes megjelenni többszörösen letesztelt változatban. Szerinted érdemes ezt a lehetőséget kihasználni? Tudod, hogy az a versenytársad, amelyik jobb tartalmat ír a honlapjára, a szádból veszi ki a falatot? Tartalom és stílus checklista 1. Egyszerre, egy számítógép előtt hányan nézik a honlapunkat? a. Hány embert látsz a számítógépén a honlapodat néző válla fölött a monitorra meredni? 2. Kezdjünk Ádámnál és Évánál? Vagy dúrr bele a közepébe? a. Jó, ha a legfontosabb információk kerülnek előre, és a részletek a végére? b. Az újságírók hogy csinálják? 3. Azokat a szavakat és kifejezéseket használjuk, amit a célcsoport? 4. A rövid szó is megteszi? Akkor miért használjunk hosszút? 5. Ki lehet hagyni egy szót? Akkor miért ne hagyjuk ki? 6. Van magyar kifejezés rá? Akkor miért használjunk idegen szót? 7. Van közismert szó rá? Akkor miért használjunk szakzsargont? 8. Az összetett mondatnál érthetőbb az egyszerű mondat? a. Egy mondatba miért zsúfoljunk 3 gondolatot? 9. Az elbeszélő fogalmazásmód helyett jobban járunk, ha gondolatébresztő kérdéseket használunk? a. Mi adjuk az internetező szájába a számunkra kívánatos válaszokat? (És egyik fülén be, a másikon ki.) b. Vagy ő fogalmazza meg saját magának a saját szavaival? 10. Aktív igék és képszerű főnevek jobban megjegyezhetők? a. Hasra esnek üzleti ajánlatunktól a potenciális vevők? b. Egymás kezébe adják bejárati ajtónk kilincsét?

16 11. Láttatja mondanivalót? Élénk, vizuális képekben beszél? a. Minél több érzékszervre hat? Mind az 5-re? 12. Konkrétumok jobban hatnak, mint az általánosságok? a. Tudunk használni tényeket, konkrét adatokat, pontos számokat, % értékeket? 13. Történeteket, sztorikat mesél? 14. Megszólítja a célcsoportot? 15. Felkelti a figyelmet, az érdeklődést? 16. Pontosan tudja, hogy mi a vevő problémája? 17. Terméktulajdonságok vagy vágyak, hasznok, előnyök? Vágyat ébreszt a termék iránt? (Az érzelmek húrján játszik?) 18. Van egy megkülönböztető, senki mástól meg nem kapható hasznossága, előnye a terméknek? 19. Elmondja, hogy miért a termék a legjobb megoldás a vevőnek? 20. Milyen bizonyítékokkal támasztja ezt alá? a. Ha van jó garanciánk, akkor azt érdemes hangsúlyoznunk? b. Ha valami ingyenes, akkor azt is? 21. Tudja olyan megvilágításban láttatni a termékét, ahogy a vevő még sohasem gondolt rá? 22. Mi az az egy szó, amit be szeretne vésni a célcsoport fejébe? 23. Milyen ellenállhatatlan ajánlata van? 24. Felszólít konkrét cselekvésre? 25. Van határidő? Mit gondolsz? Érdemes belevinni az egyéniségedet a szövegeidbe, és színessé tenni az írásaidat? Hogyan tudsz elérni olyan változást a fejekben, hogy kinyíljon a buksza a zsebekben? 8. hiba Vásárlás alól bizonyítékok hiányában felmentve Fényezed magad ezerrel? És ki fog hinni Neked? Láttál már olyan reklámot, hogy Kedves vevőm! Vedd meg a versenytársam termékét, mert azzal jobban jársz.? Jó vagy? Akkor nem vagy rászorulva arra, hogy magadat fényezd. Mond el történetekkel, hogy mit is jelent Nálad a vevő kiszolgálása. Mond el esettanulmányokkal! Vevőiddel mondasd el, hogy milyen is a szolgáltatásod.

17 A könyöködön jön ki, hogy az elégedett vevő a legjobb reklám? Ettől még igaz. Ő a két lábon járó hirdetőtábla. Külön bejáratú üzletkötő, aki még fizetést sem kér, és TB-t sem kell fizetni utána. Mit szólsz hozzá? Hány két lábon járó, elégedett hirdetőtáblád szaladgál potenciális vevőid között? Ha az ISO nyilatkozatok szerint működnének a vállalkozások, akkor a tejjel-mézzel folyó Kánaán és a Paradicsom között kellene választania a vevőnek. A valóság viszont legtöbbször igencsak kiábrándító. Ezzel ugye már el is mondtam, hogy mennyit ér a honlapon az ISO tanúsítvány? Meggyőző bizonyítékokkal támasszuk alá minden állításunkat. Semmit se hagyjunk csak úgy a levegőben lógni. Nem várjuk el a honlapunkat meglátogatótól, hogy bemondásra higgyen nekünk. Az érdeklődők keserű tapasztalatok során vannak túl. Nem ma jöttek le a falvédőről. Sorold fel referenciáidat! Jelentess meg esettanulmányokat! Ügyfeleid véleményét névvel, képpel, telefonszámmal. Mutatkozz be! Ki vagy, és honnan jöttél? Adj arcot a cégnek! Adj betekintést a mindennapokba! Magyarázz el mindent, hogy mit miért csinálsz! Értse a vevő azt, hogy mit csinálsz, és azt hogy miért csinálod: mások úgy csinálják, hogy, mi így csináljuk, mert! 9. hiba Megállt az idő Nyári akció! Ki ne hagyja! decemberben hóban, fagyban, télvíz idején Mennyire bizalmat keltő ez? És amikor tavalyi dátummal jelenik meg a legfrissebb cikk? Mi motiválja a látogatót az ilyen honlapon a visszatérésre? és mit tehetsz ellene? Frissítsd a honlapod tartalmát! 1. Mi történik nálatok? Van valami újdonság? Jelentess meg híreket? 2. Vezess blogot! 3. Vannak akcióid? Jelentesd meg a honlapon! 4. Tartsd naprakészen kínálatodat!

18 10. hiba - Nem épít adatbázist Azonnal el tudsz adni a látogatónak a honlapon? Ha nem, akkor mi a garancia arra, hogy vissza fog térni a honlapodra? Nem ismerem Önt. Nem ismerem a cégét. Nem ismerem a cége termékeit. Nem ismerem a cége eredményeit. Nem ismerem a cége céljait. Nem ismerem a cége vásárlóit. Nem ismerem a cége történetét. Nem ismerem a cége hírnevét. Lássuk csak, mit is akar nekem eladni. David Ogilvy reklámszakember Milyen eredmény várható ezek után? Az ember társas lény. Nem szeretünk idegentől vásárolni. Jobban kedveljük azokat, akiket már ismerünk, akikben megbízhatunk. Felmérések szerint a konkrét vásárlások 80 %-a az ajánlattal való 5. találkozást követően jön létre. Építsd adatbázist! 1. Kimenő számláid alapján írd össze vevőid elérhetőségét! 2. Készíts a honlapodra feliratkozásért cserébe ingyenesen letölthető, a látogatók számára értékes tanulmányt, e-book-ot, video vagy audio anyagot! 3. Vezess blogot, és olvasóid iratkozzanak fel a blogértesítőre! 4. Szervezz nyereményjátékot! 5. Rakj fel a honlapodra regisztrációért cserébe letölthető kupont! a. Regisztrációért cserébe adj vásárlási utalványt! b. Küldj katalógust! c. Ingyenes termék mintát! 6. Legyen teszt, kérdőív a honlapodon! 7. Minden üzletbe betérőtől kérjük el az elérhetőségét! 11. hiba A honlap nincs barátságban a Google-lel Az elemzett honlapok jelentős része nem keresőbarát. 1. A programkód tartalmaz <table>, <tr>, <td>, <font size>, <font color>, <b>, <frameset>, <frame> elemeket. 2. A Title, Description, Keyword meta tag-ek nincsenek kitöltve. 3. Nem használja a H1-H6 meta tag-eket. 4. Nem keresőbarát az URL.

19 Hogyan lehet Google barát a honlapod? A vevőhozó honlapok legnagyobb barátja a kereső. Fontos tudnod, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a honlapot nem a Google-nek, hanem a célcsoportunkba tartozó internetezőknek készítjük. A jó honlap a vevőnek szól. Azonban figyeljünk minden olyan szempontra, amely segíti azt, hogy a Google-ben minél előkelőbb pozíciót foglaljunk el a számunkra fontos kulcsszavakra. Legyünk megtalálhatók a cégünk nevére, termékekre, termékcsoportokra, szolgáltatásokra. Azokra a problémákra és igényekre is, amelyeket a termékeink, szolgáltatásaink megoldanak. Legyenek értékes szakmai tartalmak a honlapon. Olyan tartalmak, amelyek a látogatók számára hasznosak. A rendszeresen frissülő, bővülő tartalmat értékeli a Google is. Erre alkalmasak a honlapon a különböző ismeretbővítő anyagok (hasznos tanácsok, érdekességek, hírek, esettanulmányok, tesztek, letölthető anyagok) A folyamatosan bővülő értékes blogbejegyzések rendszeres visszatérésre késztetik az internetezőket. A tartalom az internetezők számára készül, ezzel együtt azonban vannak a keresőoptimalizált tartalomnak fontos elemei: 1. Lehetőleg tartalmazza a kulcsszót a domainnév. 2. A fontos kulcsszavakra önálló honlapoldal készüljön. Keresőbarát legyen az URL, tartalmazza a kulcsszót (lehetőleg a domainnév utáni első hierarchia szinten). 3. Lehetőleg első szóként tartalmazza a kulcsszót a Title tag. 4. Tartalmazza a kulcsszót a Description tag. 5. Tartalmazza a kulcsszót a Keywords tag egyszer (a Google esetében a Keywords-nek nincs jelentősége). a. Használjuk a kulcsszó többes számú változatát is. 6. Az egyes honlapoldalaknak egyedi Title, Keywords és Description tag-ja legyen. 7. Tartalmazza a kulcsszót a menüpontok, almenüpontok Title tag-je. 8. Tartalmazza a kulcsszót a H1 címsor, (H2 alcím H6). 9. Tartalmazza a kulcsszót a tartalom első sora, első bekezdése. a. A tartalomban a kulcsszót strong kiemeléssel emeljük ki. 10. A kulcsszót az oldal megfelelő kulcsszó sűrűségben tartalmazza (3-7%). a. A kulcsszó ragozott alakjaiban (és egyéb szóösszetételeiben) is szerepeljen az oldalon. 11. Tartalmazza a kulcsszót az oldalon lévő kép title és alt tagja. a. A kép szövegkörnyezete is (előtte, utána) tartalmazza a kulcsszót. b. Tartalmazza a kulcsszót a kép aláírása. 12. Legyen honlaptérkép.

20 13. Tartalmazza a kulcsszót a honlapoldalra más honlapokról mutató link szövege, és ez a link minél közelebb legyen az oldal elejéhez. a. Ne csak a nyitóoldalunkra mutassanak külső linkek. 14. Tartalmazza a kulcsszót a honlapoldalra mutató link buborék szövege (title tag). 15. Tartalmazza a kulcsszót a honlapoldalra mutató link szövegkörnyezete, online katalógusban lévő link esetén a leírás. 16. Minél több és minél magasabb Page Rank értékű honlap (linkkatalógus, linkgyűjtemény, linkmegosztó; közösségi portál, fórum, blog bejegyzés) lehetőleg nyitóoldaláról mutasson link a mi honlapoldalunkra. a. Lehetőleg úgy, hogy a ránk mutató linket tartalmazó honlapról minél kevesebb más honlapra mutasson kifelé link, és minél inkább kapcsolatban legyen a tartalom a mi honlapoldalunk tartalmával. Sokkal nagyobb lehetőség rejlik a szűkebb tartalmú, összetett, többszavas keresési kifejezésekre való optimalizálásban. Ezekre a kifejezésekre sokkal könnyebb kedvező pozícióba kerülni a Google rangsorában. Emellett sokkal nagyobb arányú a kereskedelmi, vásárlási célú keresés ezekre a kifejezésekre. Az általánosan használt kulcsszavakra elsősorban informálódási céllal keresnek rá. Természetesen ezekre a kifejezésekre nagyságrendekkel kevesebb keresés történik. A keresések havi átlagos számát meg tudjuk nézni a Google kulcsszóválasztó eszközével. Használjuk ezt. Lehetőség Találjuk meg azokat a kulcsszavakat, kifejezéseket, amelyekre sokan keresnek, de viszonylag kevés versenytárs honlap található meg rájuk. Ebben segít a kulcsszavas versenytárs elemzés. 12. hiba - Nincs regisztrálva a honlap az ingyenes linkgyűjteményekbe Az elemzett 218 honlapból 124 nem érhető el több, mint 100 egyéb honlapról. Hány link mutat egy adott honlapra? Meg tudod nézni a Yahoo Site Explorer segítségével. Hogyan növeld a honlap látogatottságát? A Google-ben való megtalálhatóságon túl számos egyéb módon növelheted honlapod látogatottságát. Ezeknek a lehetőségeknek egy része ingyenes, de ezekért is tenned kell. Dolgoznod kell rajta.

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag Karácsonykor mindenkinek égeti a zsebét néhány ezer vagy tízezer forint, amit muszáj elkölteni ajándékra! Ne feledd! Ilyenkor az emberek sokkal fogékonyabbak a vásárlási ajánlatokra! Most még van időd

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

A WEBOLDAL LEGFONTOSABB ELEMEI, AVAGY MITŐL VÁSÁROL A LÁTOGATÓ? ELEMEZZÜK KI EGYÜTT HONLAPJÁT!

A WEBOLDAL LEGFONTOSABB ELEMEI, AVAGY MITŐL VÁSÁROL A LÁTOGATÓ? ELEMEZZÜK KI EGYÜTT HONLAPJÁT! A WEBOLDAL LEGFONTOSABB ELEMEI, AVAGY MITŐL VÁSÁROL A LÁTOGATÓ? ELEMEZZÜK KI EGYÜTT HONLAPJÁT! 2013. Szeptember 11. 1 28 weboldal ellenőrző lépés Miért kell a weboldal? Mi a célunk vele? 1. A domain Könnyen

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7.

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. Tervezés 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. GOTO 1 :o) Eszközök 4. lépés: Eszközök kiválasztása Amire szükséged lesz... Kétféle eszköz 1) Hosszútávú

Részletesebben

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány offline kampány fogadalom kampány Előkészítő kampányok Felvezető kampány Karácsonyi kampány 18 nap karácsonyig 17 / 18 nap az offline vásárlásig 13 nap az online szállítási határidőig Karácsony 2017 Közösségi

Részletesebben

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tartalomjegyzék KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁS - 2 - MIÉRT HASZNOS? - 2 - A JÓ SHARE GOMB ISMERTETŐ JELEI - 3 - MEGOSZTÁSI

Részletesebben

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével.

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Lukács Ádám József Piac & Profit 2014.09.24. Lukács Ádám József Online Marketing Specialista Ügynökség ATL BTL ONLINE KREATÍV PRODUKCIÓS GYÁRTÁS

Részletesebben

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban Kulcsszóoptimalizálás a gyakorlatban Egy folyamatos látogatottságot biztosító módszer, amit megtanulhatsz és minden weboldaladon, blogodon alkalmazhatsz. 2008. Minden jog fenntartva oldal 1 Bevezetı A

Részletesebben

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék

A hatékony szórólap. Tartalomjegyzék A hatékony szórólap Sokan úgy vélik, hogy szórólapozás idejét múlt hirdetési forma. Azonban ne hagyja megtéveszteni magát. Miért használják még ma is ennek ellenére a szórólapozást? Mert működik! Ha hatékonyan

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Kik is vagyunk? A célzott webes megoldások ügynöksége! Az e-kereskedelemről Adatok: A GKIeNET 2700 magyarországi legális webshopot

Részletesebben

15+1 hiba, amit a weboldal szövegezésében elkövethetsz és hogyan orvosold őket.

15+1 hiba, amit a weboldal szövegezésében elkövethetsz és hogyan orvosold őket. 15+1 hiba, amit a weboldal szövegezésében elkövethetsz és hogyan orvosold őket. Töltsd ki őszintén a tesztünket, és máris megtudhatod, hogy melyek azok a hibák, amelyek a te weboldaladon is felütötték

Részletesebben

Magánpraxis helye a Facebookon

Magánpraxis helye a Facebookon Magánpraxis helye a Facebookon Hogyan érdemes kihasználni a legnagyobb közösségi média oldalban rejlő lehetőségeket? Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu gz@kozossegimedia.hu Fő témák Facebook oldalak kezelése

Részletesebben

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István 3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz Ha tetszett, töltsd le, add tovább ismerősödnek, akinek jól jöhet, vagy egyszerűen oszd meg a scribd.com on, vagy bárhol Avagy: hogyan minimalizálhatom a költségeim,

Részletesebben

Online marketing alapok FELADATLAP. A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva):...

Online marketing alapok FELADATLAP. A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva):... Online marketing alapok FELADATLAP Neved:... Dátum:... A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva): 1 Az online marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva,

Részletesebben

Facebook karácsony a magyar kkv-knál

Facebook karácsony a magyar kkv-knál Facebook karácsony a magyar kkv-knál Kutatás összefoglaló 2017.12.06. RG Stúdió Kft. Sűrű éve volt a Facebooknak 2017-ben. Megújult a küldetése, közel 150 millió új emberrel bővült a felhasználói kör,

Részletesebben

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció Schwarcz Tibor Oneline PR Marketingkommunikáció elhelyezése A marketing ( társadalmi és vezetési lépések láncolata, melyek során az egyének és csoportok

Részletesebben

Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN. BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék

Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN. BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Amit eléjük teszel, legyen rövid, hogy elolvassák, világos, hogy értékeljék, képekben gazdag,

Részletesebben

Marketing Trükkök Szeptember

Marketing Trükkök Szeptember Email Marketing Trükkök 2014 Szeptember Email Marketing kihívások Az email olvasásra fordított idő 2013-ban 8 másodperc volt. (Ez kevesebb mint egy aranyhal memóriája) A kihívás: Ennyi idő alatt felkelteni

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

Miért olyan fontos a minıségi pont?

Miért olyan fontos a minıségi pont? A fiókban látható konkrét minıségi pont értékek egy olyan általános számítás eredményei, ami a kulcsszó tökéletes egyezése esetére érvényesek. Miért olyan fontos a minıségi pont? A minıségi pont három

Részletesebben

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január KutatóCentrum 102 Budapest, Margit krt. /b Tel.:+ (1) 09. Fax: + (1) 09. A felmérésről Ha tíz évvel ezelőtt valakit megkérdeztünk volna,

Részletesebben

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon Bemutatkozás A 2015-ben 10 éves Termálfürdő.hu Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Részletesebben

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap Vajda Éva Keresőoptimalizált üzleti honlap Hagyományos és keresőmarketing Hagyományos marketing Csoportképzésen alapul Passzív befogadás Magas belépési korlát Konverzió alig mérhető Keresőmarketing Egyéni

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/

AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/ AZ EDZŐ ÉS A MÉDIA /THE COACH AND THE MEDIA/ Készült: Jacques Crevoisier előadása alapján (UEFA, Nyon, 2013) A média: A kommunikációs készség ugyanolyan fontos, mint a technikai készségek. A kérdések is

Részletesebben

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok Nem csupán a társkereső oldalakon, de már a közösségi oldalakon is a profilkép alapján szokták megítélni az ember lányát. Ami lássuk be sokszor

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

A display hirdetések hatékonyságmérése

A display hirdetések hatékonyságmérése A display hirdetések hatékonyságmérése A kutatás célja A display hirdetések hatékonyságának vizsgálata a hirdetéseket valós környezetben vizsgáljuk kimutatjuk, hogy a kreatív és a megjelenés típusa milyen

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

www.mwdental.hu Indul az M+W Dental webáruház! Webáruház Vásároljon még egyszerűbben, takarítson meg további százalékokat!

www.mwdental.hu Indul az M+W Dental webáruház! Webáruház Vásároljon még egyszerűbben, takarítson meg további százalékokat! ha többet akar Telefon: +36 1 436 9790 Fax: +36 1 436 9799 dental@mwdental.hu Webáruház Indul az M+W Dental webáruház! Vásároljon még egyszerűbben, takarítson meg további százalékokat! Nyitva 0-24 óráig!

Részletesebben

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft.

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. Digitalizáció a marketingben új tervezési és hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. 68,38 milliárd Ft Ennyit költöttek a hazai hirdetők digitális reklámra. (IAB/2016) Forrás: https://iabhublog.com/

Részletesebben

1. Mi is az email marketing? 2. Milyen a jó direkt email? 3. Adatbázis-építés. 4. Esettanulmányok

1. Mi is az email marketing? 2. Milyen a jó direkt email? 3. Adatbázis-építés. 4. Esettanulmányok 1. Mi is az email marketing? 2. Milyen a jó direkt email? 3. Adatbázis-építés 4. Esettanulmányok "Azt mondják, hogy egy év az internet businessben olyan, mint a kutya év... 7 évvel egyenlő. Vinton Cerf,

Részletesebben

Válság és kommunikáció!

Válság és kommunikáció! Válság és kommunikáció! A potenciális vevıink irányába történı kommunikáció válság idején kiemelten fontos. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy nehéz helyzetben (pl. válság idején) behúzzák

Részletesebben

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook?

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Gombos Zsolt Fehér Márton Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? I. A hirdetési rendszerek működése 2 Szőnyegbombázó vs. mesterlövész 3 Google AdWords Keresési

Részletesebben

ONLINE KOMMUNIKÁCIÓ OKOSAN KKV-KNAK

ONLINE KOMMUNIKÁCIÓ OKOSAN KKV-KNAK ONLINE KOMMUNIKÁCIÓ OKOSAN KKV-KNAK TEMATIKA Mindent a maga helyére Hírlevél, e-mail kampány Honlap Social Media Mérhetőség, hasznosság MINDENT A MAGA HELYÉRE Ha én látogatóként belépek a Facebook-ra:

Részletesebben

Egyedi megjelenési és reklám / hirdetési lehet ségek a Gazdivonal.hu portálon

Egyedi megjelenési és reklám / hirdetési lehet ségek a Gazdivonal.hu portálon Gazdivonal közösségi portál Egyedi i és reklám / hirdetési lehet ségek a Gazdivonal.hu portálon Ár kialakítás Ár kialakítás VIP Ár kialakítás VIP+ El fizetés: * * * * 1 hónap * * * * 3 hónap * * * * 6

Részletesebben

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy 3. már létező vállalkozásod felfuttatásáról? Boér Tamás www.sikertervezes.com

Részletesebben

A mai problémákra mai megoldások kellenek.

A mai problémákra mai megoldások kellenek. Az Ön üzletében sem tolonganak a vevők? Hálót szőtt a pók a pénztárgépére? Szeretné, ha jobban menne az üzlet, de nincs ötlete? Van megoldás! A világ és a vevők megváltoztak. Önnek is változnia kell! Ezt

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu MÉDIAAJÁNLAT Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu Kik látogatják az oldalunkat? A 2jepetto.hu oldal kizárólag melegburkolatokkal, és

Részletesebben

Testreszabott online kommunikációs megoldások

Testreszabott online kommunikációs megoldások Testreszabott online kommunikációs megoldások A PROFESSION SZÁMOKBAN NÉZD EZT A RENGETEG SZÁMOT AMIÉRT VÉRT IZZADTUNK Amíg nem számszerűsítjük, a hatékonyság is csak egy jól csengő ígéret. Percenként történik

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Vevőszerző rendszer kulcsrakészen

Vevőszerző rendszer kulcsrakészen Vevőszerző rendszer kulcsrakészen Szerezzen JOBB ügyfeleket! Válasszon olyan beszállítót, aki vevőket is küld a termékei mellé! Mit vár el egy Beszállító a marketing támogatás mellé? A komoly beszállítók,

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

Hatékonyságnövelés webáruházaknak

Hatékonyságnövelés webáruházaknak 2010. 04.14. Hatékonyságnövelés webáruházaknak...avagy több vevő azonos költségből Zajdó Csaba Vásárlási folyamat Vásárlási folyamat: Az a folyamat, amin keresztül egy új látogatóból áruházunk vásárlója

Részletesebben

Axio Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 5. t: + 36 1 371-2853 f: + 36 1 371-2859 www.axio.hu. axio market webbolt 1 / 6

Axio Kft. 1095 Budapest, Soroksári út 5. t: + 36 1 371-2853 f: + 36 1 371-2859 www.axio.hu. axio market webbolt 1 / 6 axio market webbolt 1 / 6 minta egy kész webboltra 2 / 6 Dizájn A színek, dizájn beállítását az axiomarket végzi. Egyedi igény szerint az oldal struktúrája is változtatható. A webbolt a http://boltnev.axiomarket.hu

Részletesebben

Ne csak csináld, beszélj is róla!

Ne csak csináld, beszélj is róla! Ne csak csináld, beszélj is róla! TDM szervezetek kommunikációja a szaksajtóban Németh Andrea felelős szerkesztő, turizmus.com XVII. Országos TDM Konferencia Nagyatád, 2017. május 10-12. Látszani és láttatni

Részletesebben

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS

HELYES módosítható, olvashatóság. Válasz Felhasználói élmény, stílusos, egyéni megjelenés HIBAS Jelölje be azt a sort, amelyben kizárólag a weboldalakkal szemben támasztott alapkövetelmények szerepelnek. Értékes információtartalom, olvashatóság, vonzó és igényes megjelenés. Olvashatóság, felhasználói

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő

Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő A hozzád legközelebb álló emberek átlaga vagy! Jagodics Rita kereskedelmi marketing szakértő Hogyan érheted el a gazdagab, jobb vevőket?

Részletesebben

H31300HUN_ _Leitfaden für LieferantenLeitfaden für Lieferanten.docx Vezérfonal Gebrüder Weiss e-beszerzési platform

H31300HUN_ _Leitfaden für LieferantenLeitfaden für Lieferanten.docx Vezérfonal Gebrüder Weiss e-beszerzési platform Vezérfonal Gebrüder Weiss e-beszerzési platform.. változat Tartalomjegyzék. Bevezetés 3 2. Regisztrációs és bejelentkezési útmutató 3 2.. Regisztrációs meghívó levél 3 2.2. Bejelentkezés 54 3. Beszállító

Részletesebben

DIGITÁLIS MÉRÉSEK A SZÁLLODAIPARBAN

DIGITÁLIS MÉRÉSEK A SZÁLLODAIPARBAN DIGITÁLIS MÉRÉSEK A SZÁLLODAIPARBAN AVAGY MIÉRT NEM CSAK A SZÁLLODAI ECOMMERCE MANAGERNEK KELL EZZEL FOGLALKOZNI? MSZÉSZ Közgyűlés Danubius Hotel Gellért, Budapest, 2017.04.06. nora.toth@intren.hu INTREN-RŐL

Részletesebben

médiaajánlat Szilveszter.hu

médiaajánlat Szilveszter.hu médiaajánlat Bemutatkozás A Magyarország egyetlen online magazinja, amely szilveszterhez kapcsolódó általános tartalmakat, valamint a téli szezonban leginkább érdeklődésre számot tartó témákat ölel fel.

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRA ALATT Tudom, hogy meglepő, de a marketing terved alapja a matek. Megmagyarázom... A legfőbb célod

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal.

Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal. Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal. Hogyan építsünk, szegmentáljuk és növeljünk adatbázist? Miért szükséges

Részletesebben

Kedves Openhouse-os munkatársak!

Kedves Openhouse-os munkatársak! Kedves Openhouse-os munkatársak! Tapasztalataink szerint a tartalom kezelő rendszerek (Content Management Systems CMS) felhasználói gyakran kevéssé ismerik azokat az elveket, amik segíthetik az oldal eredményesebb

Részletesebben

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27.

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. Budapest, 2014. január 27. ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. 1. Mi a www.tetalap.hu címen elérhető

Részletesebben

Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából. Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13.

Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából. Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13. Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13. 0) Nemzetközi piacra lépés és partnerkeresés 1) Miért kell stratégia a külföldi

Részletesebben

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket?

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Gergely Gábor online marketing tréner Simon László részére Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Itt a megoldás ami... egyszerűen használható,

Részletesebben

Poszterek tervezése és készítése. Bevezetés a szakmai feladatok készítéséhez

Poszterek tervezése és készítése. Bevezetés a szakmai feladatok készítéséhez Poszterek tervezése és készítése Bevezetés a szakmai feladatok készítéséhez A poszter szerepe Az írott kommunikáció formája Összefoglaló információk Képi és szöveges elemek Figyelem felkeltése Eredményközlés

Részletesebben

INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ. ami segít megnövelni az online eladásaid!

INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ. ami segít megnövelni az online eladásaid! 26 INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ ami segít megnövelni az online eladásaid! A Canva egy nagyon könnyen elsajátítható képszerkesztő, amivel Facebook posztokat, E hirdetéseket, tudsz gyorsan és igényesen

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL

15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ. JOBCAPITAL 2015 15 TIPP ÁLLÁSKERESŐKNEK A SIKERES FELVÉTELHEZ JOBCAPITAL Álláskeresői e-book Álláskeresői e-book kiadványunkban hasznos tippeket adunk az álláskeresőknek, hogy sikeresek legyenek a keresésben és később

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

Megújult a. A jó bor, akárcsak a jó nő, a korral nemesedik. Látogatottság: UV átlag (havi): 100.000 fő UV (heti): 20.000-25.000 fő

Megújult a. A jó bor, akárcsak a jó nő, a korral nemesedik. Látogatottság: UV átlag (havi): 100.000 fő UV (heti): 20.000-25.000 fő Megújult a A jó bor, akárcsak a jó nő, a korral nemesedik A 2014 végén megújult Borászportál.hu csaknem tíz éve látja el friss hírekkel, izgalmas írásokkal a borfogyasztó közönséget. A portál a meglévő

Részletesebben

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal?

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Tartalomjegyzék 1. MI AZ A LANDING PAGE?... 3 2. MILYEN CÉLLAL KÉSZÍTHETŐ LANDING PAGE?... 3 3. AKKOR MOST MI A KAPUOLDAL?... 3 4. HOGY NÉZETT KI PÁR ÉVVEL

Részletesebben

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak

Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak Hirdetési Kézikönyv Munkaadóknak 1. fejezet: Regisztráció 2. fejezet: Profil szerkesztése 3. fejezet: Hirdetésfeladás menete 4. fejezet: Hirdetések kezelése 5. fejezet: Hallgatói Pályázatok böngészése

Részletesebben

Ellátogattunk a konkurenciádhoz, és megkérdeztük: Mi a véleménye rólad?

Ellátogattunk a konkurenciádhoz, és megkérdeztük: Mi a véleménye rólad? Ellátogattunk a konkurenciádhoz, és megkérdeztük: Mi a véleménye rólad? A disznó vége, a kolbász kezdete. Nem ötletekre van szükséged, hanem konkrét eszközökre és egy működő stratégiára. A STRATÉGIA hosszú

Részletesebben

Médiaajánlat - www.greenfo.hu

Médiaajánlat - www.greenfo.hu Médiaajánlat - www.greenfo.hu Érvényes: 2011. október 14-től visszavonásig Honlapunkra elsősorban környezetkímélő termékek és szolgáltatások, illetve környezetvédelemmel, természetvédelemmel és energiatakarékossággal

Részletesebben

Médiaajánlat Villanyszerelő Szakmai Fórum

Médiaajánlat Villanyszerelő Szakmai Fórum Médiaajánlat Villanyszerelő Szakmai Fórum http://villanyszerelo.forum.hu 2013 A Villanyszerelő Szakmai Fórum küldetése a magyarországi villamos szakemberek összefogása, annak érdekében, hogy szakmai párbeszédet

Részletesebben

Kedves Olvasó! Amennyiben kérdésed lenne vagy elakadnál, nyugodtan írj nekem a címen és igyekszem minél hamarabb válaszolni.

Kedves Olvasó! Amennyiben kérdésed lenne vagy elakadnál, nyugodtan írj nekem a címen és igyekszem minél hamarabb válaszolni. Kedves Olvasó! Ebben a rövid tanulmányban három módszerről olvashatsz majd, melyekkel elősegítheted webáruházad forgalomnövekedését. A módszerek külön-külön is megvalósíthatóak, ám amint látni fogod, bizonyos

Részletesebben

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás Hogyan tervezz? 20 óra munka 1 héten 45 óra munka 1 héten 10 telefonhívás 26 27 telefonhívás 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás 7 találkozó 4 csatlakozó 18 találkozó 10 csatlakozó Csatlakozónként 100

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR Kedves Válaszadó! A "Vásárlási Szokások - Vízöntő Gyógyszertár" Kérdőív kitöltésével segítsen nekünk, hogy az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Részletesebben

Oldal használati útmutató

Oldal használati útmutató Oldal használati útmutató Tájékoztató a kommunikációs csatornánk változásáról Kedves testvérünk, barátunk, szimpatizánsaink! Örömünkre szolgál, hogy még a mai napig is nézed és hallgatod az igehirdetéseket

Részletesebben

A mobilhirdetések szerepe a marketing mixben

A mobilhirdetések szerepe a marketing mixben A mobilhirdetések szerepe a marketing mixben 1. Használati szokások 2. A mobil értéke 3. Mobilra specializált megoldások 4. Mobil élmény Nomophobia főnév Mobiltelefon mentességtől, hiánytól való félelem

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET?

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? VOIT PETER HEAD OF EXPANSION - POST FOR RENT PETER@POSTFORRENT.COM +36 70 211 77 47 LINKEDIN.COM/IN/VOITPETER HOGYAN TALÁLJUK MEG A JÓ CÉLKÖZÖNSÉGET

Részletesebben

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24.

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Nem lenne tanár, és azt is elmondja, miért nem. - Kipróbálná magát külföldön, de imád magyarul énekelni. - Interjú Molnár Ferenc Caramellel cigányságról, kirekesztésrõl,

Részletesebben

Egzinet Partner Portál

Egzinet Partner Portál Egzinet Partner Portál Adminisztrációs felület Oktatási segédanyag 1 Készítsd el saját weboldalad! I. Bejelentkezés Minden Egzinet Partner Portál a http://admin.egzinet.hu adminisztrációs felületen keresztül

Részletesebben

Egy hirtelen ötlet. 2013. december 30. felmerült egy kérdés: Vajon mi jellemző a magyar fiatalok közösségi média használatára?

Egy hirtelen ötlet. 2013. december 30. felmerült egy kérdés: Vajon mi jellemző a magyar fiatalok közösségi média használatára? Egy hirtelen ötlet 2013. december 30. felmerült egy kérdés: Vajon mi jellemző a magyar fiatalok közösségi média használatára? Megoldás: Google kérdőív + Facebook hirdetések Kutatás a Facebookon Előadó:

Részletesebben

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH 12 1. Nehéz eldönteni, hogy mennyire ismert fogalom manapság itthon a landing page, de látogatód. És ahol el szeretnéd érni, hogy történjen valamilyen konverzió. Konverzió feliratkozás volt a kampánystáb

Részletesebben

A közösségi média használatáról

A közösségi média használatáról A közösségi média használatáról Hogyan ne használd a közösségi médiát? Közösségi média. Egyre gyakoribb kifejezés, egyre többször találkozhatunk vele, de a használatáról, és az előnyeiről még nem sok szó

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis.

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis. Médiaajánlat 1. Bemutatkozás A KidsOasis egy családbarát minősítési rendszer, egy bejegyzett tanúsító védjegy, és az ahhoz kapcsolódó szállásfoglalási portál. A szálláshelyeket egy több mint 50 feltételből

Részletesebben

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK Mohamed Aida* EGYÉNI STRESSZLELTÁRA (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK 100-66% 65-36% 35-0% 27% EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT 0-35% 36-65% 66-100% 42% SZOKÁSOK /JELLEMZŐK 0-35% 36-65% 66-100% 58% Cégnév:

Részletesebben