Simon Márton. Polaroidok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Simon Márton. Polaroidok"

Átírás

1 Simon Márton Polaroidok

2 001. Kitárt szárnyú pillangó az udvarra nyíló ajtó mellett, fekete a fehér kövön. Vagy három hete ott van. Ez majdnem 17 szótag.

3 017. Ezt még az óceánparton találtam ki Derült, hideg áprilisi nap volt, az órák éppen tizenhármat ütöttek A hegy fölött négyféle színű felhő Ha rosszul érted félre, az egész nem jelent semmit Mint egy mozgásra lekapcsolódó lámpa Kojamaki-fa levele a számban. Nincs de Kabócák énekelnének most, ha nem fél lenne a belvárosban.

4 077. Nézd, ez itt az anyanyelvem Öltözz valami sötétbe, elegánsba és feszesbe. Mondjuk egy Bodor Ádám-mondatba Őszinte ne legyél, olyat bárki tud Pontosan, mint a felhők Ez mind múlékony. Legalább hasonlít rám.

5 399. Csak ilyen távolról mutatom, ne lássam egészen én sem Ami 2 mondatnál hosszabb, az hazugság Sötétben bogozni fülhallgató drótját IKEA mellett gyufával játszani Álmatlanul, mint egy csokor virág Macska a friss hóban a tetőn Egy bálna emlékei.

6 059. Ez mind másképp volt, mint gondolod Mindent tudok a bálnákról Sok félreértett tévedés Telihold ragyog az ablakon át arra, amiről nem írok A joghurtos pohárba száradt kanál nyugalmával Meg a kidobott idők Nem is tudtam, hogy szereted a maratont. - Mert nem is szeretem.

7 146. Semmi olyat nem keresek, mi létezik A kerti út kövein az ajtóig 237 falevél Albatrosz gyomrában öngyújtók Emberkéz alkotta sötétség Most nem látnak Ahogy az ablakból kiesett macskában aztán élete végéig a hat emeletnyi zuhanás Pince eladó.

8 052. Ez mind másképp van, mint gondolod A háttér bizonytalan, mint egy tenyérbe írt szó Nem viccelek. Nincs mivel Nem az a semmi, egy másik Felpattogzott festék repedéseiben írásjegy Kukára kitett cipő tépőzárában szőke hajszálak Pont úgy sípol a tüdőm, mintha sirályok vijjognának.

9 040. Elefánt levágott feje A fekete kutya szerenádjáról mesél Erdőben elszórt húsjegyek Meg prém Nappali képek éjszakai felvételre állítva És 뷑뷢브 szöszöske szára zöld Jöjjenek el ítélő bíráink, a szavak.

10 032. A fénykép címe: Micui Jaszutaró saját építésű robotemberével, Ne sírj.

11 516. Elképzelni a szomorúságot Elered a benzinkutas orra vére. Rókákkal álmodik. Neon Léleg Zivatar Legvégül ketten maradnak: az éjszaka Tokyo Times 199. What Would Basho Do?

12 463. Elővárosi vonatokra jár aludni Málnás depresszió Azt várják, hogy beszéljük róla; elkezdem a bőrt tépdesni a számról, de nem értik, hogy ez már az Valamiért így is, úgy is mindegy lesz Vagy hat nő használta ezt a pólómat pizsamának; ebben temessetek el Azt mondta, ezért ette oda azt a gumigyíkot a nő hasára, mert szeret rajta lenni a képein Kékkopár.

13 057. Elütött macskát találni, hazavinni, basszameg, basszameg, basszameg, hogy te Megnézem a tükröt A legkevésbé sem Nem három napra, de három éjszakára kb. Bocs Csak nyugodtan, úgyis rosszul fogsz dönteni És akkor a szobamérlegre leülve zokogni kezdett. Megnézhettem volna a sírás súlyát, mielőtt eljöttem Nehéz kaolin.

14 010. A vér az, amit nem hiszel el Neonreklám villog: Biztos 050. Azt álmodtam egy ismeretlen nőről, hogy az özvegyem. Szia. Hiányzol Álvéletlenszám-generátor A hullámok osztályozása A szív egy nyomdahibás naptár, ezt mondta Csak képzeld el, mi mindent csináltál már eddig a kezeiddel.

15 457. Az adás utáni fekete-fehér zsizsegést fényképezi hajnalig Elolthatatlan gyufa kád hideg vízben Az élet szép, csak te vagy szar Az élet szar. Te legalább szép vagy A nyál az jó Ettől még nem A végén már minden nap azt hallucináltam, hogy szexel a szomszéd.

16 perc unalom, amíg a metró megjön. Ilyenekkel telik el Hang Zhou kínai büfé. Wesselényi utca Mézt könnyezni Zúg a mikró. Leléptél vagy leléptem, nem emlékszem Szeretném látni magam holtan Megbeszéltük, hogy nem káromkodsz, mert anya a mennyországban meghallja, és mit fog szólni hozzá Nézem a képernyőt, a kedvenc számom megy lenémítva. Rengeteg.

17 352. Tél van a vonalban Szia, én a fekete doboz vagyok Fonnyadt kaliforniai paprika a rézsútosan beeső, szürke fényben Nézzük egymást a folyóval, és felejtünk Végül is 11 éves korom óta várom, hogy rákos legyek Hasonlítani akarok Mekkora poén lenne, ha tényleg lenne feltámadás.

18 004. Kinn felejtettem az érintőképernyős telefont. Az eső elindított rajta valami zenét. System of a Down Csepp: egy tökéletesen pontatlan mértékegység Fekszel, mint egy telefonfülke kirúgott ablaka Évekkel ezelőtt beleszerettem a szlovén hasonmásodba Még elkaptam tőle a náthát, aztán meghalt Szigorúan glükózmentes ostya Ne emeljük föl.

19 349. Milyen jó, hogy nem látni a korláttól a szakadékot Már nem rágom a körmöm, csak 2 percenként vágom A szerelem eltűnik, a bűntudat soha Minek minősülünk? 287. A csomagolást általában megtartom. Így vagyok veled is Ültessünk gesztenyeerdőt. Van egy befőttesüveged? 251. Van még lecsó.

20 332. Az idő egy szuszogva kocogó, kövér kisfiú Kétsajtburgermegegykiskólát. Eső Magánsivatag Az a kóbor kutya elvitt mindent, én maradtam csak, a testemmel meg a többi tárggyal Hello Kitty Naptejet síkosítónak Citromfaliget, agárverseny, egy fehér, könnyű zakó.

21 447. Attól, hogy szemem hozzászokik a sötéthez, én még nem tudok A sülő krumpli szagába vegyülő cigarettafüst Mindenre emlékszem, mint egy szoborpark Fogmosás. Sose lesz vége Öltözködés. Sose lesz vége Véged A szomszéd néni kitett egy tányér tejet az ajtaja elé a szellemeknek.

22 367. Lóversenyre menni, vagy busz elé lépni Bármilyen giccses, egyszer kipróbálni és tényleg betörni a tükröt Madarak Dél felé. Pedig azt hittem, tavasz van Twinings 070. Egy értelmetlen tetoválás írásjegyeiről azt hazudni, hogy örök szerelem Mint egy Syringa Reticulata A látóhatáron vöröseszöld hegyek. A kézben egy meggyújtatlan cigaretta. Hajnal a Marson.

23 377. Mint egy elvtévedt búvár Lelkesen süllyedek Álmodni annyi, mint jelen lenni valahol, ami nincs Meg az ég ötszöge Meg egy vérnarancsos hamburger.

24 446. Interjú. Csend. - Mit mentene ki egy égő házból? - A lángokat.

25 016. Most kezd szép lenni.

26 162. Kimegyek a tóhoz Ugyanonnan iszunk A minden az kevés Mellkasröntgen-éjszakák Most megállok. Apró pók mászik át neved kezdőbetűjén Többes szám sötétben [két tucat érzelmes közhely helye] 169. Egy ismeretlen tenger íze a nyakadon A pulton az üres borospoharak, a tenyered nyoma, meg a reggeli fény.

27 182. Vártál ha magadról 178. Az ujjaim nyalogatom. Eszembe jutottál [az első leggyakoribb mondat helye] 177. Van az a dolog Ez a hattyúk tava animeverziója A <3 etimológiája Kezd túl sokat jelenteni ez a kanapé Magozott, fekete olíván apró csillag Veszélyes, mint az evés Nyálas Éjjeli szekrényen dobozos Guinness Volt már ilyen? 220. Nem érek rá, lélegzem.

28 140. Sötétítőn fák árnyéka lebeg és én el vagyok veszve Tüdőd láthatatlan lombjai közt Fejből tudom a bőröd Lemos, és kitisztít, és krémez Nézni a kéz Nézni a száj Pad-thai Majoránna Mint egy három hetes sarkköri hajnal Elkényeztetsz Csak ne fogyj el.

29 387. Hallgatom, mint labda az árnyékát Megpróbálom elhinni Aztán megpróbálom nem hinni el Nekidőlve háttal a tájnak. 217.Zöld, bőrradíros tusfürdő. Szerintem az ilyeneket eleve emléknek gyártják A monitorban tükröződik a Hegy A fűfoltok a farzsebemen, és a szavaid bennem Hányféle remegésre nem gondolok Gondoltam, megmutatom neked az új melleimet Csinos Nosztalgia a jelen iránt.

30 202. A szeretleken nagyjából azt értem, hogy hiányzol akkor is, ha itt vagy Meggyújtom, ide találj.

31 337. Az élet legfontosabb mondatait fekve mondják Kitakart nyári ég.

32 299. Piros filccel rajzolja rám az időt Aki megnyugtat, mert harapdálja helyettem is a szám Légy szíves, aludj a vállamon Zsibbasztós zöld Tejszínért fohászkodom Nem fény, arany árnyék A föl alatt A hátad Mágneses rózsa Őszibarack Csak csönd.

33 215. Földön talált pillangót benzinkútról kivinni. Füvön meghalni jobb, gondolom Álillúziók Fogj A törölköződ akarok lenni Az ágyadon fekszek és a tériszonyról olvasok Félfény Látod azt a kínai kajáldát? Ott volt egyszer mindennek vége.

34 007. Fecskefészek kamionplatón. - Lefényképezzük? - Ne Te vérzel vagy én? 263. Ha feltámadna a paradicsom Csak a viharjelzés a sötétben, amikor felhív telefonon az életem Sehol se vagy. - Nem vagyok sehol Mit jelenthet a kapcsolatunkra nézve, hogy egy szavannával álmodtam Na jó, de hova lettek a fák?

35 255. Eljutni a kellemetlen mondatokig A szavaim nem forgatja ki, csak engem Felelőtlen vagy Állat vagy Szárazkert leszel, ha így folytatod A mélyben semmi szép nincs Csak a függés szobrai.

36 253. Nekem nem muszáj hazudnod De a többieknek igen.

37 085. Partra vetett a dagály egy várost Mégy egy úszó videokazetta: Nyaralás Meg ahogy a radioaktív víztől megég a bőröd Meg a Fukusimai Tavaszi eső hull fiatal halottak álmai álmaiban The Remains of the Day.

38 172. Látod, ez lett belőled is, szavak, pedig tényleg hiányzol Elázott kék boríték az avarban Csak én most is ugyanott ülök Mintha hidegvíz csöpögne a tarkómra Galamb nézi az ablak túlfeléről az asztalon hagyott, kihűlt rament Nem vers, csak tanítom beszélni a szorongásaimat Most pedig megtanítalak szeretni, ezek voltak az utolsó szavai.

39 317. Pedig reggeli cigi közben ez egy másik élet Mindenből megint egy első Bent alszol Valaki más helyett hallgatom. Valaki másé helyett De mivel a látszattal ellentétben nem engedik törölni a feltöltött fotókat, a valóságnak innentől van egy pontja, ahol nyár van és minden oké Gyere vissza Mgehalok.

40 309. A szembeház kapujában két rendőr. A sapkájuk a kezükben, kitartóan csöngetnek, egyiküknél papír. Esteledik. Soká esik le Játékszirénazaj Egyik bűntudatot a másikért. Mit újratelepíteni egy kertet Elméletileg jók vagyunk Kurvára félek a parkban odalép hozzám egy férfi, azt mondja, öljem meg a királynőt, és 24 órán belül kijuttatnak innen; ez az utolsó esélyem. Keresni kéne egyet. Hátha Meg a macskafekete ég.

41 021. Az ablakom alatt egy álarcos meggyvágó teteme. A szép nevű madarak is meghalnak Száz éves fotón tavaszi erdő Leázott a buszmenetrend az éjjel a tábláról. Maradunk télre Choose life 291. Amikor egy óra múlva kiszedték a ketrecből, a fiatalember azt mondta, azért mászott be, mert meg akart halni. Akkor mondták meg neki, hogy évek óta nincsenek oroszlánok A kávé kijön a nadrágból, a hányás nem Hívjon fel, aki tudja, mire vágyom.

42 139. Önarckép 6 éves kislányként Van vagy 3000 könyvem. Nem segít Az Éva szemüvege is állítólag valami harmincvalahányezer forint volt Egy Aszahi Simbun tőzsderovata kiragasztva ismerősnél a falra, mert jól néz ki Két autó frontálisan ütközik, az egyikben egy Mozart-divertimento Erről egy letarolt nyírfaerdő pontosabban tudna mesélni Tulajdonképpen akkor ez a világvége? - Igen. Ha pedig balra néznek, ott láthatják a

43 406. Muchoc anos después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Fejből Nem bocsátom meg, hogy lecseréltél valami öregre és unalmasra Nem bocsátod meg, hogy december van Csak állni a horzsolódásban Sötétben végképp nem nézek tükörbe Mindjárt meglátsz Egy frissen festett zebrán állni meg végül, nem mozdulni többet.

44 340. A szív egy tropikárium, a közepén ülve halas szendvicset eszik egy szipogó gyerek Egyszer egy fél délutánon át kaszkadőr akartam lenni, aztán tessék Ha eszembe jut a halálom, bezárkózom a vécébe és próbálom megjegyezni a tapéta virágmintáit.

45 277. Tegnapelőtt volt egy éve, hogy eladtuk a tengert Ez egy 1832-es hullám A szobanövényeim, a zöld teám, a cigarettám. A fényem Zár, konvektor, hosszabbító, víz. Mint egy öngyilkosság, pedig csak a lefekvés előtti checklist Körtefa ágába belenőtt lombfűrész Zöldgally törés Viktoriánus pornó. Négy múlt.

46 100. Áll az ágy végénél, és néz A tűzoltók kétségbeesetten próbálják eloltani a nyájat Polip szemén a könny Túl hangosan lélegzem Ólmos eső Mikor az álmaimat emlegetem, legtöbbször hazudok Aludni, mint egy mélyhűtő.

47 312. Egy szerelem hány mondat? 130. Felriadsz, és már nincs ott Egy szál krémben A kockázott bacon és a szív összefüggései Meg az elnapolt esték Én a semmit a te szádból már nem hiszem el 伯 兮 丕 乞

48 530. Egy álmos reggelen Eduardo Kac biológus professzor keresztezte saját DNS-ét a petúniákéval Repülőtéren meghalni Mostantól fázom.

49 311. Elmesélhetném csak idézetekkel. Megúszhatnám, hogy beszélni kelljen róla Letépem ezt a kínai hamuvirágot Egy nagyszerű regény pokoli rossz fordítása Űrhajós fotózza az óceánt Meg az összetört zsebrádiójáról álmodó csöves Már nem megy, csak nézem a kezeim a fehér fényben Teli doboz százas piros Marlboro vigasztalgat.

50 196. Képzeld el, hogy kitekered egy madár nyakát, aztán eléd áll, és lemondja, milyen érzés Fogja a gyomrod Halálfélelem és halálfélelem között is van különbség Minden nap újabb télre ébred Mint egy fekete akvárium Belezett halak az acélasztalon Cetli a tükör mellett: Mennyire fogom utálni ezt a fürdőszobát, ha egyszer szakítunk.

51 316. Bármelyik mondatom leírhatnád Bármelyik mondatod leírhatnám.

52 473. Látod, azóta hordok színeket, például szürkét Viszem visszaadni a napvédő sátrad. Sós a szám, mint akkor. Tél közepe. Ilyen egyszerű Szerintem nem Ez nem vers, hogy csak úgy véget érjen Akkor se, ott se Jó, akkor is, ott is Darázs ül a nyelvemre, ha eszembe jutsz Kikapcsoltad a billentyűfényt Ne tanulj belőlem, kérlek LUV (Sic) Pt3 (feat. Shing02) 490. Ahogy a kútba esett macska minden pohár vízben.

53 501. A szám csak ürügy, hogy lehessen írni Meg az összefirkált arcunk Meg a betonkoporsó nevű mappa a fotóidnak Ez is milyen Áll a maradék az ágyam mellett és őriz, mint kórházban haldoklót a narancslé Azóta is ruhában alszom, mint aki útra kész vagy nincs hová mennie Mielőtt elkezdtem csapkodni meg dobálózni, gondosan eltettem a képed a polcról Aztán csak ülünk, vörösen és remegve, mint a falu utolsó háza tövében a megnyúzottak Modális lélek Pedig megígérted, hogy a horizontot nem bántod Nem esik, szökik a víz az égből.

54 517. Összetörni az illatot Teljes képtelenség félreértés de 518. Eszembe jutottál a borotvákról S3X Kidobnám én a tévét az ablakon, csak utána már annyi sem lenne amire vágyhatok Elvitted a jelentéseket. Fehér kirakós lett a nyelv Valami létezőnek a helye, Ahová sejthetően más nemigen passzol Hajnalban kel és ül az ágyon, és retteg, hogy jól vagy Tamayura Tudom, hogy nem tudnád kiolvasni, azért írom ki így Aztán a félszobányi rikítófehér tollban eldőlve a padlón Január 4-én tejbe fulladt.

55 483. Ahogy nap nap után fogyatkozol, úgy sötétedik Olyasmiket csinálni, amiktől fel szoktál ébredni, amikor kiderül, hogy csak álmodom Ha tudsz más megoldást, mondd Ha aranyat csinálok is a levegőből, végül csak megfojtom vele Éjjeliszekrényen guinness-es doboz Akkor holnaptól nem vagy és nem vagyok, de most még hadd főzzek vacsorát Mint égő házban kaleidoszkópba Smmink Vérzik az orrod. Olyan dolgok járnak a fejedben, hogy a vérednek nincs kedve egy térben lenni velük Zengő érc vagyok és pengő cimbalom. Rohadjon meg mindenki. Gyűlöllek Itt az ideje kihányni a linzert.

56 515. És mint egy lekopott klaviatúrán, nem tudom, mi lesz.

57 373. Peace kéne. Meg Hope. Ez két japán cigi Puhafedeles hazugságok Sár, úgymond Pánikrohamot álmodni Egy életre szól, de tekintve az életet, ez nem valami nagy dolog Lefagy a redőny Zombirománc.

58 273. Százéves bunda enyhe izzadságszaga; itt valami azóta is menekül Megint megmérgezett Nem ír Nem írok Mintha egy kihalóban lévő nyelven beszélnénk, egyre kevesebb szó Valamelyik kevésbé fontos tenger Könyörgöm fogyj el.

59 306. Alszunk, a film megy tovább, a gép álmodik helyettünk Holdpuha Szólítsatok törésnek Metaforaszennyezés Egy alig méteres láncon tartott kuvasz oldalára akrilfestékkel felfestve, hogy fíl dö szánsájn Grapefruitszagot hoz a szél Akkor is színészkedtem, amikor tényleg fájt.

60 364. A part mentén bezárt vendéglők. Mától nem gondolok a személyes névmásokra youtube.com/watch? v=dtxyikevh Kiöregedett cirkuszi elefánt; állva alszik, közben is táncol Semmiköz Rothadó, fekete dió. Nyugalom Ez egy olyan szimbólum, ami önmagát jelenti Mint egy magányos daru a hóesésben.

61 529. Legszebb az idő. Ha vége van Hazudjunk valamit. Ennél bármi jobb Gyomromban egy hal úszkál körbe-körbe. Remegek, mint a föld Animével és pornóval bélelt, kitömött állat az idő A hölgy értésemre adja, hogy volna még remény, csak az óraszerkezetből kéne kinyalnom a mézet A szembeszomszéd annyit lát a hátam mögül, hogy fél napja egy meztelen férfiról szóló videót nézek, akit összefestenek, miközben énekel Az ember végül bólogat Itt hagytál ebben a kertben, ami akkora, mint egy macska homloka A leveleit csak kettétéptem. Ha bárki megtalálná, még el tudja olvasni Két mázsa használt műanyagkorsó Nézd, bazmeg, őzikék.

62 092. A két lábfejed árnyéka a falon. Mégis körbe kellett volna rajzoljam Cukorfüggő Vadlúd viszi az eget. Vissza ne hozd A többi innentől már csak műkő Ezt a képedet már vagy négyszer kidobtam Magbaszhatom Házibuli után egy letépett moziplakáttal takarózni. 了 乙 六 デ 103. Álmomban is tériszonyom van Szavai radioaktív hópelyhek Sosem felejtünk el! Tibi bácsi, Marika néni és a család 330. Mielőtt elmész, még szívjuk el a maradék Time-ot. Az meg egy izraeli cigi.

63 088. Visszahoztam a metrótérképedet Levágjuk a hajam? 327. Tankhajók közt úsztam gyúlékonyra szennyezett vízben Valamivel összetéveszted a múltat Olyanok az ablakon a fények, mintha égne benn a szoba Száraz kifli ketchuppal A szám íze, mint egy halotté.

64 436. Azt mondta, elmegy, hogy kitalálja magát, mint az Isten a csöndet Azt mondta, de hát maradok, és pakolt tovább Ülés alatt kicsempészett, megkötözött énekesmadár Egy ötvenéves óvszer Meg a lemészárolt indiánok Meg az örökpanoráma a hibáimra Kávéba hó Egy hat emelet magas tükör A reggel előtti fényben Van bennem két meztelen ember Negyven kiló heroin az hány halál?

65 115. Befejezték a házunk tisztasági festését. Másnap reggelre egy tag volt a kapura fújva: Hiroshige 329. Csak kalapálnak, de olyan, mintha valami élővel ütné Egy kéz az kinek a hibája? 521. Lila tálcán darabolt paradicsom Van egy medúzafaj, ami konkrétan halhatatlan. Ez kicsit igazságtalan, nem? 331. Megy Bécsbe brékelni, mert kell a pénz kemóra Fagyban elejteni üvegtáblát.

66 290. Megismételhetetlen, mint egy esés Nem vagyok képes kidobni a kézírását, csak őrizgetem a bevásárlócédulákat És rossz a szívem, ahogy a gyomrom szokott lenni anya001.jpg 395. Felgyújtott arborétum Az idő újabb cáfolata Nem maradt senki más, aki bejelenthetné, hogy nyert. Ez hát a győzelem?

67 347. Zajvédő fal temető felett Örökölt két sírhelyet Stabil, mint egy kötőtűkkel teliszurkált fonalgombolyag Gép a fejem 184. Újra és újra. És újra Az előbb beszéltem egy haldokló 5 éves gyerek anyjával. Narancsot eszem. Arcomba vág a januári nap Az életbenmaradás szomorúsága.

68 357. Darázs, ablaküveg, fény Vízipisztollyal Fürdés közben Aztán összeszedni Ahogy a színtévesztő örül ősszel a hulló, zöld lomboknak Magam A gyilkos egy 14 éves lányba volt szerelmes. Heteken át minden nap virágot hagyott az ajtaja előtt erről olvasok az újságban, míg elkészül a teavizem. Vajon milyen virágot.

69 248. Más nyelven álmodni minden éjjel Két cigit sodorni reggel. Valakinek vagy valaki miatt Arcot csinálni Rúzsba harapni Kiverni az ügyfélszolgálatos hangjára Beköltözni az állatkertbe Nyitva hagyni a rácsot.

70 134. Álmomban mind meztelenek vagytok Négy órát sem aludtam, olyan vagyok, mint a száraz kenyér Tízéves pókhálóban Marlboro-csikk Hidegzuhany. Sose lesz vége 402. Ha nem úsztál még a 8 fokos óceánban, semmit nem tudsz az életbenmaradásról Szilvafa alatt lila csónak Ó parkok, ó letépett gombok, sörösdobozok csökkenő súlya, nyár.

71 359. Őt már rég elfelejtettem, de a lábaira még emlékezni fogok egy darabig Mindig is arra vágytam, hogy rózsaszín telefonokba mentsék el a számom Vágyni akar Pillecukornak szólítani Meg a női pankráció A dinnyehéjat otthagyni az asztalon. Még a lámpát sem kapcsolni le. Így tűnni el Nagyon akarok hiányozni.

72 380. Szép az, amit kinyalnak, aztán összetörnek Esőcseppek műbőr bicikliülésen Ismeretlen lány elém köp az aluljáróban. Na Lassú mondatok egy téli parkban A női sírás szakértője Egész jól bírom egyébként, csak nem tudom levenni a szemem a kezéről, ahogy a kapaszkodót markolja a villamoson Szennyestartónak használt zacskón topmodell. Ó tavalyi év.

73 393. Innentől egy 50 éves, japán jazztrombitás kéne emlékezzen helyettem mindenre Tiszafák Eszpartófű Folyékony levegő Izzószaküzlet Sikolyerdő Feketecsalán Klitorisz Sziromkiállítás Morning glory Mild Seven.

74 094. Ez mind szemét lesz egyszer Ez mind szemét.

75 051. Tej.

76 219. Mint egy használt-tűzijáték kölcsönző Csak még egyszer újra szétfeszített, kitátott számba köpjön Hogy legyen mire mondani, hiányzik Ha már polarizáltuk a fényt Kötőszók A mai napig titok, hogy valójában mi is van a dobozban Madárraj félsötétben Infarktusos mentőorvos Egy Buenos Aires-i vágóhíd Valami tavaszi fák Meg a magát hánytató szomszédlány Nevezzük egyéb fogalmak híján életnek Ha már úgyse lehet több két ember között, mint időről időre egy soha, különböző hangsúlyokkal.

77 467. Magánygyűjtemény Pucérnős Marlboro-naptár Sírnivaló, mint a tízéves kori arcod Mikor elkezdtem érezni, hogy mindjárt felébredek, még gyorsan azt mondtam anyámnak, képzeld, híres vagyok. Kezdeni kéne valamit Mint egy törés, várod, hogy emlék legyek A vége a legjobb A legjobbról nem lehet írni Csöndben, mint egy Hóesés hangja Április 1-én született, és december 24-én halt meg Te meg döntsd hátra nyugodtan az ülést és aludj. Még sokáig, nagyon sokáig nem érünk oda.

78 054. Éjszakai víz Hallgatni, ahogy dörög az ég. Mekkora lehet, ami ilyen hangot ad, amikor összedől Meg a hát megint túléltük Zongorista volt, de a rózsametszés tönkretette a kezeit Hajnalban emlékszem Perzsaszőnyeg volt a kertem, gondosan csomózott hibáival is kincs, ím, hull rá a hó ttél

79 533. Ezt is megírod?

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog!

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog! FEB tábori dalgyűjtemény - 1 - készült:1997 augusztus-szeptember 1. SZÁLLJ FEL C dm E7 am F G C Szállj, szállj, szállj fel magasra, dalom hódítsd meg most a kék eget. C dm E 7 am F G C Jöjj, jöjj, kérlek

Részletesebben

A Magyarországon, 2014-ben először megrendezett 100 szóban Budapest száz legjobb alkotását olvashatja itt most kedves olvasó.

A Magyarországon, 2014-ben először megrendezett 100 szóban Budapest száz legjobb alkotását olvashatja itt most kedves olvasó. A Magyarországon, 2014-ben először megrendezett 100 szóban Budapest száz legjobb alkotását olvashatja itt most kedves olvasó. A történetíró pályázat itthoni megszervezésének ötlete a Mindspace nonprofit

Részletesebben

VALAKI HOZZON MÁR EGY LÉTRÁT

VALAKI HOZZON MÁR EGY LÉTRÁT VALAKI HOZZON MÁR EGY LÉTRÁT régi versek és új dalszöveg-fordítások írta: Bernáth Zsolt 2008. IMA Vigyázz rám Mikor elhanyatlok Árnyékként vetődöm Farkasokat hallok Fejemből Vigyázz rám Ha elragad a vihar

Részletesebben

Ahol a szivárvány véget ér

Ahol a szivárvány véget ér CECELIA AHERN Ahol a szivárvány véget ér Fordította Morcsányi Júlia A fordítás alapjául szolgáló mű: Cecelia Ahern: Where rainbows end (HarperCollins, London, 2004) ATHENAEUM 2004 by Cecelia Ahern Hungarian

Részletesebben

Színek, lepedõk, félelem

Színek, lepedõk, félelem M. CSEPÉCZ SZILVIA Színek, lepedõk, félelem Se kezdet, se vég, csak fehér rácsok. Akarsz-e lenni baromfi? Akarsz-e lenni puska, lópatkó, zászló, féreglyukakban bujdokló átok? Se kezdet, se vég, csak rágott

Részletesebben

Szófacsavar: diákköltők, diákírók. Válogatás a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola diákjainak írásaiból

Szófacsavar: diákköltők, diákírók. Válogatás a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola diákjainak írásaiból Szófacsavar: diákköltők, diákírók Válogatás a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola diákjainak írásaiból Szerkesztette: Erdei Istvánné Kónyiné Kovács Anita Kölcsey-Gyurkó László Tillman Gábor Wilhelmné

Részletesebben

Nagyfeszültség! 2 999 Ft

Nagyfeszültség! 2 999 Ft monika feth Monika Feth Az eperszedõ Első kiadás Könyvmolyképző Kiadó, Szeged, 2009 3 Írta: Monika Feth A mű eredeti címe: Der Erdbeerpflücker Fordította: Szakál Gertrúd A szöveget gondozta: Laczkó Denise

Részletesebben

AZ IDŐ ES A SZOBA. Botho Strauss

AZ IDŐ ES A SZOBA. Botho Strauss Botho Strauss AZ IDŐ ES A SZOBA SZEMÉLYEK JULIUS OLAF MARIE STEUBER FÉRFI, AKINEK NINCS MEG AZ ÓRÁJA TÜRELMETLEN NŐ FRANK ARNOLD ALVÓ NŐ FÉRFI TÉLIKABÁTBAN TELJESEN ISMERETLEN FÉRFI Szoba három nagy, utcára

Részletesebben

Pók András: Elszáradva KAUER CSILLA MÁRIA ÍRÁSAI. A Vizuális Pedagógiai Műhely kiadványa 2012/01. szám

Pók András: Elszáradva KAUER CSILLA MÁRIA ÍRÁSAI. A Vizuális Pedagógiai Műhely kiadványa 2012/01. szám Pók András: Elszáradva KAUER CSILLA MÁRIA ÍRÁSAI A Vizuális Pedagógiai Műhely kiadványa 2012/01. szám Pók András: Egyedül IRODALOM FEKETÉN-FEHÉREN FOLYÓIRAT KAUER CSILLA MÁRIA BEMUTATKOZÁSA Négy évtizede

Részletesebben

No és DELPHINE DE VIGAN

No és DELPHINE DE VIGAN No és én DELPHINE DE VIGAN Delphine de Vigan No és én 1 2 Delphine de Vigan No és én Első kiadás Könyvmolyképző Kiadó, Szeged, 2011 3 Írta: Delphine de Vigan A mű eredeti címe: No et moi Fordította: Burján

Részletesebben

SZILVÁSI LAJOS Albérlet a Síp utcában REGÉNY SZÉPIRODALMI KÖNYVKIADO BUDAPEST NEGYEDIK KIADÁS Felírta a gyógyszert, lebélyegezte a receptet, és

SZILVÁSI LAJOS Albérlet a Síp utcában REGÉNY SZÉPIRODALMI KÖNYVKIADO BUDAPEST NEGYEDIK KIADÁS Felírta a gyógyszert, lebélyegezte a receptet, és SZILVÁSI LAJOS Albérlet a Síp utcában REGÉNY SZÉPIRODALMI KÖNYVKIADO BUDAPEST NEGYEDIK KIADÁS Felírta a gyógyszert, lebélyegezte a receptet, és odaadta a betegnek. A sápadt, már-már egészen kopasz férfi

Részletesebben

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Amit a szexért meg kell tenni. Horváth Bianka. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Amit a szexért meg kell tenni Horváth Bianka 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Előszó Felszállok az első vonatra és felejtek. Legalább is próbálom elfelejteni az elmúlt másfél évet... Bár teljesen

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Szerkesztő: Dr. Pétery Kristóf Műszaki szerkesztés,

Részletesebben

This is éles helyzet. NoT a TesT COURTNEY SUMMERS

This is éles helyzet. NoT a TesT COURTNEY SUMMERS ...le sem tudtam tenni, és a legvégén rájöttem, hogy sokkal többről szólt a túlélésnél. Julie Cross, bestseller szerző This is éles helyzet NoT a TesT COURTNEY SUMMERS Courtney SummerS This is NoT a TesT

Részletesebben

Amikor csókolóztunk, nem számított, hogy két órája még farkas voltam, vagy, hogy újra farkas leszek. Nem számított, hogy ezernyi csapdával találjuk

Amikor csókolóztunk, nem számított, hogy két órája még farkas voltam, vagy, hogy újra farkas leszek. Nem számított, hogy ezernyi csapdával találjuk Amikor csókolóztunk, nem számított, hogy két órája még farkas voltam, vagy, hogy újra farkas leszek. Nem számított, hogy ezernyi csapdával találjuk szembe magunkat, amint kilépünk ebből a pillanatból.

Részletesebben

Slágerek. Kenéz Heka Etelka

Slágerek. Kenéz Heka Etelka Slágerek Kenéz Heka Etelka Kenéz Heka Etelka Slágerek és saját versek Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 975 9 Régi idők dalai versekben

Részletesebben

ÁLOMBAN (STATE OF DREAMS)

ÁLOMBAN (STATE OF DREAMS) ÁLOMBAN (STATE OF DREAMS) Felriadtam, valami elűzte álmom Hát nem furcsa ez az élet? Oly szép vagy, oly édes! Imádom nézni, ahogy alszol Egy milliót is megérne, ha megtudhatnám a nevedet Minden, amire

Részletesebben

Fekete Nap 113 Vissza Gyorsan előre Szünet, Maszkabál

Fekete Nap 113 Vissza Gyorsan előre Szünet, Maszkabál 83 Úgy gondolom, nagyon jó űrhajós lenne belőlem. A jó űrhajósnak intelligensnek kell lennie, és én intelligens vagyok. Értenie is kell a gépek működését, és én nagyon jól megértem a gépek működését. Továbbá

Részletesebben

Cora Carmack. Színjáték. Ők a tökéletes pár. Bárcsak ne lenne az egész... színjáték

Cora Carmack. Színjáték. Ők a tökéletes pár. Bárcsak ne lenne az egész... színjáték Cora Carmack Színjáték Ők a tökéletes pár. Bárcsak ne lenne az egész... színjáték A fordítás alapjául szolgáló mű: Cora Carmack: Faking It Copyright 2013 Cora Carmack Fordította: Lukács Andrea ISBN 978

Részletesebben

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD

ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD ORAVECZ NÓRA - ENGEDD EL, ÉS A TIÉD Ragaszkodni, na azt tudunk. Van, hogy foggal-körömmel, közben meg észre sem vesszük, hogy pont ezzel adjuk meg neki a végső döfést. Mármint az álmainknak. Én megtettem.

Részletesebben

JÁCHYM TOPOL NŐVÉREM FORDÍTOTTA: KOLOSZÁR PÉTER

JÁCHYM TOPOL NŐVÉREM FORDÍTOTTA: KOLOSZÁR PÉTER JÁCHYM TOPOL NŐVÉREM FORDÍTOTTA: KOLOSZÁR PÉTER TARTALOM VÁROS 1 KÉZ A BROKÁTBAN REPEDÉS ÉS AZ ODÚBAN HOGY VOLT SZUKÁVAL LÁTJUK ŐKET, MENNEK A PINCE TARTOTT ENGEM 2 MITŐL LETT A SZÍVEM FUTOTTUNK AZOK A

Részletesebben

Bezzeg az én időmben

Bezzeg az én időmben Fehér Klára Bezzeg az én időmben REGÉNY TARTALOM 1. FEJEZET Dicstelen bemutatkozás 2. FEJEZET A térkép 3. FEJEZET Hazudtam egy Lacit 4. FEJEZET Összes titkom papírzacskóban 5. FEJEZET Igazi filmszerep

Részletesebben

Huszonkilenc nap. Tamás Kincső. Részletek. Elvágyódik. A leghosszabb éjszaka

Huszonkilenc nap. Tamás Kincső. Részletek. Elvágyódik. A leghosszabb éjszaka Tamás Kincső Huszonkilenc nap Részletek Elvágyódik Annyi szép hely létezik a világon mondja egy nap a férjem, miközben pucolom a tűzhely ablakát. Ül, fekete feje az öklén, tervez erősen. A vásárhelyi lakásodat

Részletesebben

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

Lois Duncan LVASNI JÓ

Lois Duncan LVASNI JÓ Lois Duncan OLVASNI JÓ! 10 Lois Duncan Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2009 3 Azon négylábú családtagjaink emlékére, akik most már a Kutyamennyországban hancúroznak boldogan Ginger, Rascal, Mischief, Kelly,

Részletesebben

Pálfi Anna Bármivel, csak gyorsan

Pálfi Anna Bármivel, csak gyorsan Pálfi Anna Bármivel, csak gyorsan Mit szépítsem, középszerű. Legalább magamnak ne. Az vagyok. Külsőleg kreálom az életet. Szorongok, leplezek. Minden mindennek az inverze. De a tagadás önmagában nem felejtés.

Részletesebben

Szathmáry György. Sejtések könyve. Versek és műfordítások

Szathmáry György. Sejtések könyve. Versek és műfordítások Szathmáry György Sejtések könyve Versek és műfordítások Stádium Kiadó és Szolnok Városa 1998 Szerkesztette Rékasy Ildikó Kötetünket Edward Burne-Jones rajzaival díszítettük Szathmáry György örökösei: Szathmáry

Részletesebben

Találj rám. Találj rám, találj rám

Találj rám. Találj rám, találj rám Nincs hova menni Úszok egy folyóban a fejem lemerül Nézem a víz alatt sem vagyok egyedül Fogy a levegım, de szemmel tartalak Figyellek fél szemmel a rémes víz alatt Lassú a folyó, körülöttem fák nyelek

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa 2014/2. szám

A Barátok Verslista kiadványa 2014/2. szám A Verslista 14. születésnapi találkozóján Budapesten, 2014 őszén A Barátok Verslista kiadványa 2014/2. szám Sodrásban 2014 antológia bemutatója Műsor előtt Bp., 2014. 12. 13. Sodrásban 2014 antológia bemutatója

Részletesebben

Egy haláli szingli meséi

Egy haláli szingli meséi MARYJANICE DAVIDSON MaryJanice Davidson Egy haláli szingli meséi Betsy királynó sorozat 1. 1 MaryJanice Davidson Egy haláli szingli meséi Betsy királynó sorozat 1. Könyvmolyképző Kiadó, 3 Szeged, 2011

Részletesebben