I. Húsvéti készülődés, húsvéti programok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. Húsvéti készülődés, húsvéti programok"

Átírás

1 I. Húsvéti készülődés, húsvéti programok A programcsomag olyan eseményeket, rendezvényeket tartalma z, amelyek fókuszában a Húsvét, és az ünnepre való készülődés, ráhangolódás áll. A programokon kicsik és nagyok együtt kereshetik a húsvéti tojásokat, és készíthetnek egyedi, kreatív kézzel készített dekorációkat. Húsvétvárás felsőfokon Időpont: Helyszín: Ökopark, Bükkösd A Bükkösdi Ökopark szeretettel várja a kicsiket és nagyokat biciklis versenyére! A férfiakat technikai, a hölgyeket tojásszállító, a gyermekeket pedig ügyességi versenyre hívják. A gyermekeket várja még bábszínház, húsvéti játékok, tojásfestés, nyuszi csomag keresés, nyuszi futóverseny is! A hagyományőrző bemutatóban a fiúk locsolóversenyt szavalhatnak, a legügyesebbek pedig az ajándékok mellett besegíthetnek a locsolkodásba! További információ: Húsvétváró kézműves program a Dráva Kapu Bemutatóközpontban Időpont: :00 óra Helyszín: Dráva Kapu Bemutatóközpont, Barcs -Drávaszentes Program időtartama: 3 óra Részvételi díj: 500 Ft/fő Az ünnepváró programon a résztvevők kedves húsvéti ajándékokat, dekorációkat készíthetnek. Különböző technikákkal, somogyi mintákkal díszített tojások festésére is lehetőség nyílik. További információ:

2 Virágvasárnap és húsvéti készülődés Időpont: Helyszín: Szennai Skanzen, Szenna Húsvéti fesztivál a Szennai Skanzenben Időpont: Helyszín: Szennai Skanzen, Szenna Húsvéti készülődés és tojásírás Orfűn Időpont: Helyszín: Orfű, Kemencés Udvar, az Orfűi Kézműves Egyesület kihelyezett programja A programon kicsik és nagyok megtanulhatják a hagyományos tojásd íszítő technikát, az írókázást, de lesz még tojásfestés, kézműves játszóház. A rendezvény a Medvehagyma Fesztivál ideje alatt lesz megtartva. További információ: Húsvétváró kézműves program a Fehér Gólya Mú zeumban Időpont: Helyszín: Fehér Gólya Múzeum, Kölked Program időtartama: 3 óra Részvételi díj: 500 Ft/fő A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Tel.: 30/ További információ: Húsvéti nyuszi járat Időpont: (09:00) Helyszín: Kikerics Erdészeti Erdei Iskol a, Mecsekerdő Zrt., Almamellék 9:00-kor Kisvasút indul Almamellékről Sasrétre. Program: tojáskeresés a tavaszi erdőben, állatok húsvétja (et etés, simogatás), kézműves foglalkozás. 12:00-kor visszaindulás Sasrétről Almamellékre. Jel entkezési határidő: április 13. További információ:

3 Húsvét a Katica Tanyán Időpont: (10:00-18:30) Helyszín: Katica Tanya, Patca Programok: cserépnyuszi, papírbárány és tojástartó készítés; tojásfestés különböző technikákkal; Melyik a kedvenc locsolóversed? Hadd hallja mindenki!; tojáskeresés; lókörmölés; birkanyí rás; íjászat; tréfás népi játékok; sétakocsikázás a hordóutánfutóval; hajítógéppel lövés; kenyér -, és langallódagasztás; kisállat simogatás; tehénfejés; sötétedéskor: tüzesgolyó hajítás... Gasztronómiai ajánlat: csirkeragu leves cipóban tálalva, tanyasi húsvéti tál, mákos és diós kalács. További információ: Húsvéti tojáskeresés a Mecsextrém Parkban Időpont: Helyszín: Mecsextrém Park, Mecsekerdő Zrt., Pécs -Árpádtető A Mecsextrém Park nyula a Park játékelemei közé rejtette tojásait. A feladat egyszerű: keresd meg az elrejtett tojásokat, játssz és nyerj! További információ: Húsvéti ünnepi hangverseny Időpont: óra 30 perc Helyszín: Pécsi Bazilika A műsor díjköteles! Jegyárak: Ft, Ft, Ft, Ft Műsor: Wolfgang Amadeus Mozart: Exultate, jubilate motetta Joseph Haydn: C dúr Alleluja szimfónia, Hob.I:30 Kodály Zoltán: Missa brevis Vezényel: Ménesi Gergely Közreműködik: Váradi Zita szoprán Breinich Beáta szoprán Ruszó Alexandra alt Haramza László tenor Molnár Zsolt bariton MR Énekkar (mb. karig: Oláh Gábor) A műsorról további információ:

4 II. A természet tavaszi kincsei - túrázási lehetőségek és kirándulóprogramok Húsvét környékén Tavasszal a világ színes ruhát ölt. A természet ragyogó színvilága valódi feltöltődést nyújt a léleknek. A tavaszi nap ragyogó sugarai mindenkit csábítanak a természetbe. Ellenállni nehéz. De miért is kellene? Tavasszal testünk-lelkünk megújul a természettel együtt. Hát túrára fel, és szívjuk magunkba a természet éltető erejét! Talpunk alatt... geológiai túra Időpont: Helyszín: Veronika Erdei Iskola, Gyűrűfű Gyűrűfű környékének igen változatos a földtana. A falutól 1 km -re található a gyűrűfűi riolit formáció, az alsó perm időszak (300 millió éves) egyetlen hazai felszíni kibúvása. A perm időszakból származik az a vörös homokkő kihantolódás is, ami egy mély szurdokvölgy végében található. Láthatunk felhagyott homokbányát, agyagos patakmedret, de az avart me gforgatva sekély termőréteg is előkerül. A programot legalább 10 részvevő esetén indítják. Előzetes bejelentkezés előtte 3 nappal szükséges! A túra időtartama: 2 óra. Részvételi díj: 300 Ft/fő További információ: Túra az Üvegesek útján Időpont: (10:00-17:00) Helyszín: Hosszúhetény A Kelet-Mecsek erdeiben, a Pécsváradi Apátság és a Pécsi Püspökség birtokain több mint száz éven keresztül folyt üve ggyártás. A 17. század végétől a 19. század elejéig négy üvegkészítő műhelyben olvasztottak és fújtak üveget a Németországból és Csehországból érkezett hutamesterek.

5 A túra két helyszínt érint, ahol hajdanán üveget készítettek. Pusztabányán bográcsos ebéd várja a kirándulókat. Táv: kb. 17 km, időtartam: 6-7 óra. Részvételi díj: Ft/fő, amely az ebédet, 2 dl Naturalé gyümölcslét és a túravezetést is tartalmazza. További információ: Ébredező tavak mentén Időpont: Helyszín (Találkozó helyszíne): Pécsi vasútállomásnál 42 buszmegállóban. Gyülekezés 08:35 órakor. Visszaindulás: órakor vonattal Pécsre (teljes árú jegy: Ft) Túraútvonal: Nagyárpád - Pogány - Szőkéd Áta A túra hossza: 15 km Szintemelkedés : 150 m További információ: Kockásliliom túra a Dráva Kapu Bemutatóközpont 10 éves évfordulóján Jelvénygyűjtő túra Időpont: :00 óra Helyszín: Dráva Kapu Bemutatóközpont, Barcs -Drávaszentes A túra hossza: 4 km, időtartama: 3 óra Részvételi díj: 500 Ft/fő A változó vízállású ártéri rétek és ligeterdők pompás tavaszi virága a kockásliliom. A kotuliliomnak is nevezett, sakk tábla mintázatú virág a Közép-Dráva Tájegység területén csak a Drávaszentes határában fekvő üde rétek területén csodálható meg. A Natura 2000 területen található Üde rétek tanösvény mentén húzódó ligeterdők nyíltabb foltjain és a mocsárrétek területén fellelhetjük ezt a gyönyörű növényt. A Dráva Kapu kiállítás megtekintése után a tanösvényt bejárva számos érdekességet tudhatunk meg túránk névadó virágáról, valamint a nedves rétek élővilágáról. További információ:

6 Túra a Nyugat-Mecsekben Időpont: Találkozó: Bakonyai elágazás (erdészház) Útvonal: Miska forrás Húsvét forrás Bükkösd A túra távja: 13 km, szintemelkedés: 200 m. Igazi kellemes hétvégi kikapcsolódás! A 13 km hosszú séta alkal mával megismerhetjük a Nyugat -Mecsek csodálatos világát. A nem túl hosszúra tervezett útvonal ideális túralehetőség a kisebbek számára is. További információ: Gyógynövénytúra - ehető növények és virágok Időpont: (9:30-12:00) Helyszín: Hosszúhetény A túra során lehetőség nyílik gyógynövények, ehető virágok gyűjtésére. A túra után a Kövestető Vendégházban teát és salátát készíthetnek a gyűjtött növényekből. Táv: 5 km, időtartam: 2-2,5 óra. Részvételi díj: Ft/fő, amely az ebédet, 2 dl Naturalé gyümölcslevet é s a túravezetést is tartalmazza. További információ: Gesztenyéstől Gesztenyésig Időpont: Találkozó 08:45 órakor Helyszín (Találkozó helyszíne): Pécsi vasútállomásnál a 40-es buszmegállóban. A busz Indul: 08:55 -kor. Túraútvonal: Gesztenyés Fehérkúti-turistaház Keresztkunyhó Melegmányi völgy Anyák kútja Mésztufa lépcsők Páfrányos Tripammer fa Gesztenyés A túra hossza: 12 km. Szintemelkedés: 200 m További információ: Bazsarózsa nézőtúra Időpont: Találkozó: 08:45 órakor A találkozó helyszíne: Pécsi Távolsági Autóbusz Pályaudvaron a 11 -es kocsiállásnál. A túra útvonala: Zobákpuszta - Kecskegyűr Vöröspart Hosszúhetény A túra hossza: 12 km. Szintemelkedés: 200 m További információ:

7 III. Együtt a család - Kellemes kikapcsolódást nyújtó áprilisi programok Középkori hétvége Időpont: (10:00-18:30) Helyszín: Katica Tanya, Patca Programok: folyamatos programok a Fehér Holló Középkori Műhellyel: íjászat, vívás, fegyver - és páncélmustra, interaktív játékok középkori viseletben; tréfás népi játékok; sétakocsikázás a hordóutánfutóval; hajítógéppel lövés; kenyér -, és langallódagasztás; kisállat simogatás; tehénfejés; sötétedéskor: tüzesgolyó hajítás... Gasztronómiai ajánlat: lovagok á lma, csülökpörkölt, mákos guba. További információ: XI. Medvehagyma Fesztivál - Az egészséges életmód fesztiválja Időpont: (10:00) Helyszín: Orfű, Kemencés Udvar A térről zenés jelmezes átvonulás a Kemencés Udvarba. A legötletesebb jelmezes felvonulókat jutalmazzák. Mindkét napon kisvonat köröz az Orfűi tó körül, medvehagyma szedési lehetőséggel. Fesztiválkonyhán medvehagymás ételek és kemencés péksütemények bő választékát kínálják. Megkóstolhatják a Magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde kézműves sörkülönlegességeit. Díszvendég: a zselici Káca Tanya. Kézművesek és helyi termelők kínálják portékáikat. További információ: Föld világnapja Időpont: Helyszín: Sziágyi Erdei Iskola, Sziágypuszta Az erdei iskola a Föld napja alkalmából családi pályázatot hirdet. Olyan családi munkákat várnak, melyek újrafelhasznált hulladékból vagy a Földünkkel kapcsolatos témakörben készülnek. Képeket is gyűjtenek az

8 állatokról, növényekről, a Földről. A csoportok ezekben a hetekben növényeket, állatokat, zöldség -gyümölcs figurákat készítenek. A gyönyörű alkotásokból kiállítást rendeznek, így mindenki megcsodálhatja a gyer ekek határtalan kreativitását. A Föld napja alkalmából szemétgyűjtést is szerveznek az erdei iskola környékén. További információ: II. Cserkúti kisbúcsú és kézműves vásár Időpont: (10:00-18:00) Helyszín: Cserkút, polgármesteri hivatal udvara Programok: Mecsek és Baranya Zöldút programjai, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programjai, Zsuzsi néni szalmazsákos dögönyözése, Cserkút Árpád-kori templomának meglátogatása idegenvezetéssel, közös népdaltanulás és éneklés a Cserkúti Szimpatikusokkal, kemencében sült lepény, kézműves árusok, büfé. Gyerekprogramok: kőfestés, fonás tanítása, feladatlapok, népi játé kok, kocsikázás, állatsimogató. További információ: Pallos Erika: 20/ , Föld napjára emlékezve Időpont: Helyszín: Ökopark, Bükkösd Megemlékeznek Földről, természeti kincsekről és a méhecskékről. Olyan versenyzőket is várnak, akik szeretnék megmutatni tudományukat és elnyerni a Bükkösdi Ökopark tiszteletbeli szabadtéri szakácsa címet! A versenyzők szabadtéren készítik el ételeiket, melyet szakértő zsűri osztályoz. Méhészeti bemutat ók, mézkóstoló és vásár várja az édesszájúakat! A Föld napjára emlékezve környezetvédelmi bemutatók, Tükörben a világ című kiállítás és sok érdekesség várja a kilátogatókat! További információ: Tájházak Napja - Meghoztuk a mátkatálat. Fogadják -e? Időpont: (14:00-18:00) Helyszín: Bátai Tájház, Báta

9 A Szent Vér csodája a 15. század elején nagy hírt szerzett a bátai apátságnak, országszerte ismertté tette. Királyok, főurak zarándokoltak Bátára búcsút nyerni. Ez a szellemiség kihatott a társadalmi szokásokra, rítusokra és ünnepi eseményekre valamint a népművészetre, a hagyományos kézműves tevékenységekre is. A tájházban jelentős számú az egyházi élettel, a népi valláso s gyakorlattal kapcsolatos tárgyi emlékanyag, melynek a bemutatása lesz a központi téma ezen a napon. Kedvezményes jegyár: felnőtt: 250 Ft, nyugdíjas: 150 Ft. További információ: Legyél környezettudatos hétvége Időpont: (10:00-18:30) Helyszín: Katica Tanya, Patca Programok: megújuló energiaforrások és ökológiai lábnyom; járgányok PET palackból; kupakvirág és papírguriga állatka készítés; tréfás nép i játékok; sétakocsikázás a hordóutánfutóval; hajítógéppel lövés; kenyér -, és langallódagasztás; kisállat simogatás; tehénfejés; sötétedéskor: tüzesgolyó hajítás... Gasztronómiai ajánlat: karfiolleves, töltött burgonya, túrós batyu. További információ: IV. Szakmai programok Dél-Dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja, és a hozzá kapcsolódó Velünk élő értékeink című tanár továbbképzés Időpont: (09:00-17:00) Helyszín: Hetvehely-Sás-völgy, Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza Gazdag oktatási és erdészeti terepi programmal, a tanórákhoz és tanórán kívüli környezeti neveléshez kapcsolódó, együttműködésre építő, tevékenység- orientált módszerek bemutatásával várják az érdeklődőket. A 8 órás nem akkreditált képzésről tanúsítványt adnak. A továbbképzés a

10 bennünket körülvevő természeti és épített környezet értékeinek, kincseinek felfedezéséhez és megőrzéséhez nyújt módszert ani ismereteket. Egész nap az egyes erdészeti erdei iskolák kiállításának megtekintése, Naturalé kóstoló és vásár. A tanár továbbképzés és a programon való részvétel ingyenes. Jelentkezési határidő: április 4. További információ: Kis Természetbúvárok Szakköre Időpont: :00 óra Helyszín: Pécs, Tettye Oktatási Központ Részvételi díj: 300 Ft/fő A Kis Természetbúvárok Szakkörének foglalkozásain rátermett okta tók segítségével, élményt adó programokon fedezhetik fel a gyerekek az élővilág titkait. Az április 28 -i program témája: Magyarország orchideái. További információ: Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter Gyeregyalog.hu Egyesület Székhely: 7477 Patca, Fő u. 9. Központi iroda: 7625 Pécs, Vince u. 9/2. info@gyeregyalog.hu Web: / Facebook:

2014. január. PROGRAMAJÁNLÓ Február hónapra. Gyertyaszentel napok Id pont: 2014.02.01-2014.02.02 (10:30-17:00) Helyszín: Katica Tanya, Patca

2014. január. PROGRAMAJÁNLÓ Február hónapra. Gyertyaszentel napok Id pont: 2014.02.01-2014.02.02 (10:30-17:00) Helyszín: Katica Tanya, Patca 2014. január PROGRAMAJÁNLÓ Február hónapra Gyertyaszentel napok Id pont: 2014.02.01-2014.02.02 (10:30-17:00) Programok: gyertyasodrás méhviasz lapokból; díszített, öntött, illatos, jeges gyertya és mécses

Részletesebben

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00 Tavaszi tőzike túra 2019-03-02, 10:00-12:00 Körmend - Horvátnádalja - Dobogó-erdő Találkozási pont: Horvátnádalja, Dobogó-erdő EOV : 461 285; 186 850 Szerről-szerre Szalafőn 2019-03-16, 10:00-13:00 Gyalogtúránk

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra 700Ft/fő A túra hossza: 1 km

Részletesebben

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés i Kistérség 2015. évi programok Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR 3. Húsvétváró Húsvéti készülődés 4. Húsvét vigiliája 5. Locsolóbál 8. Óvodai húsvétolás 9. A költészet napja alkalmából Regionális

Részletesebben

Kincses Természet. Erdő Anyó meséi. Szerződésszám: 16/1/KA219/022948

Kincses Természet. Erdő Anyó meséi. Szerződésszám: 16/1/KA219/022948 Kincses Természet Erdő Anyó meséi Szerződésszám: 16/1/KA219/022948 Kincses Természet- Erdő anyó meséi Víz, víz tiszta víz 2018. március CÉL: Óvodánk természeti környezetének felfedezése, megismerése- Természetünk

Részletesebben

Wass Albert - MESE AZ ERDŐRŐL /Erdők könyve/

Wass Albert - MESE AZ ERDŐRŐL /Erdők könyve/ " Turista az, aki gyönyörködve járja a természet utait, aki megbecsüli a természet szépségeit, és aki nem másért vállalja a természet járásával együtt járó kényelmetlenségeket, mint magáért a természetért

Részletesebben

SEFAG Zrt októberi Programterv

SEFAG Zrt októberi Programterv SEFAG Zrt. 2018. októberi Programterv 2018. október : Erdők Hete országos rendezvénysorozat Általános iskolások részére erdőgazdálkodással, természetismerettel, megújuló energiaforrásokkal, fenntartható

Részletesebben

2014. " Igazi turista: aki a természetet, a vele való harmóniát élvezi és ezért teljesítményre is képes, legyőzve az akadályokat, legyőzve önmagát.

2014.  Igazi turista: aki a természetet, a vele való harmóniát élvezi és ezért teljesítményre is képes, legyőzve az akadályokat, legyőzve önmagát. " Igazi turista: aki a természetet, a vele való harmóniát élvezi és ezért teljesítményre is képes, legyőzve az akadályokat, legyőzve önmagát. /Benedek István: Csavargás az Alpokban/ 2014. Pécsi Sport Nonprofit

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt.

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt. Őrállók kézműves és katonai hagyományőrző táborok és vándortábor az Őrségben és az Őrvidéken Időpontok: 2015. július 1-5. 2015. július 14-19. 2015. július 27-31. 2015. augusztus 10-14. Információ: Őrállók

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS Június 5. Környezetvédelmi Világnap A jeles nap alkalmából környezetünk, természetünk védelmével kapcsolatos játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket. Időpont: 10.00, 11.00, 12.00,

Részletesebben

2013. Pécs Városi Természetbarát Bizottság

2013. Pécs Városi Természetbarát Bizottság "A turista messze földekre a gőz segélyével is elutazhat, hogy azonban a valódi turista nevet kiérdemelje, gyalogtúrákat kell tennie akár a havasok legmagasabb csúcsára, akár pedig a legmélyebb fekvésű

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

IRÁNY AZ ERDŐ! Turisztikai programnaptár 2014. Tavasz NYÁR Ősz TÉL

IRÁNY AZ ERDŐ! Turisztikai programnaptár 2014. Tavasz NYÁR Ősz TÉL IRÁNY AZ ERDŐ! Turisztikai programnaptár 2014 Hasznos tudnivalók: A programokon mindenki saját felelősségére vehet részt. Ruházat: gyalogláshoz megfelelő öltözet, cipő szükséges. Esetleges eső miatt vízhatlan

Részletesebben

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets Ezt ajánljuk! 2015.06.20-tól 2015.08.09-ig 2015.07.19-ig Pécsi Nyári Színház (http://www.pecsinyariszinhaz.hu/) Örmény képzőművészek jelene és jövője (Megnyitó: július 3. 17.00 óra) Király u. 24. 2015.07.04

Részletesebben

Baranya és Somogy Megyei Rövidtávú Egyéni Bajnokság Zselic Szíve kupa

Baranya és Somogy Megyei Rövidtávú Egyéni Bajnokság Zselic Szíve kupa Baranya és Somogy Megyei Rövidtávú Egyéni Bajnokság Zselic Szíve kupa és Baranya és Somogy Megyei Sprint Váltó Bajnokság Szarvasfarm Kupa MÓDOSÍTOTT Versenykiírása A verseny rendezője: A Somogy és a Baranya

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

Wass Albert - MESE AZ ERDŐRŐL /Erdők könyve/

Wass Albert - MESE AZ ERDŐRŐL /Erdők könyve/ " Turista az, aki gyönyörködve járja a természet utait, aki megbecsüli a természet szépségeit, és aki nem másért vállalja a természet járásával együtt járó kényelmetlenségeket, mint magáért a természetért

Részletesebben

ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV. -Dr.Füredi Árpádné Társadalomtudományi és nevelési munkaközösség vezető

ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV. -Dr.Füredi Árpádné Társadalomtudományi és nevelési munkaközösség vezető Az ÖKO Munkaközösség tagjai: -Németh Gábor Intézményvezető ÖKO - MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018. TANÉV ÖKO munkaközösség vezető Szakos Ibolya Természettudományi munkaközösségi tag -Dr.Füredi Árpádné

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! Idén nyolc színes túrával várjuk az aktívan kikapcsolódni vágyókat Mórahalmon és környékén. Fedezze fel velünk a Homokhátság

Részletesebben

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ Debrecen - Erdőspuszta 2010. szeptember 18. szombat I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ 2010. szeptember 18. szombat A Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ

APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ (Ft/fő/éj) Szállás teljes panzióval * félpanzióval* Reggeli* Ebéd*

Részletesebben

Hosszabbítás 21 900 28 900 10 900 6 900 17 850 23 900 10 900 6 900

Hosszabbítás 21 900 28 900 10 900 6 900 17 850 23 900 10 900 6 900 Makár relax napok 3nap/2éj kétágyas 1 fő 2 fő Pótágy Gyerek 1 fő 2 fő Pótágy Gyerek 45 900 59 400 22 300 14 600 35 700 49 400 22 300 14 600 Hosszabbítás 21 900 28 900 10 900 6 900 17 850 23 900 10 900

Részletesebben

Kapócs Horváth Zsófia I. Erdőpedagógai szm.

Kapócs Horváth Zsófia I. Erdőpedagógai szm. Kapócs Horváth Zsófia I. Erdőpedagógai szm. Célok és s téma t kiválaszt lasztásasa Téma: Vidéki élet, családi gazdálkodás, hagyományőrzés Helyszín: Patca, Katica tanya (Somogy megye) Probléma: A vidékről

Részletesebben

Katica Bölcsőde éves programnaptára Január Február Március Április Május Június. Tavaszköszöntő zenés műsor

Katica Bölcsőde éves programnaptára Január Február Március Április Május Június. Tavaszköszöntő zenés műsor Katica Bölcsőde éves programnaptára 2018. Farsangi mulatság Tavaszköszöntő zenés műsor Gyereknap/ Bábszínház Kerti mulatság, ballagás Óvodába menő Fotózás Videózás Húsvéti játszóház Beszoktatás Szülőcsoportos

Részletesebben

TEREMÉSZETBERÁT SZAKKÖR ÉVES MUNKATERVE 2013-2014.

TEREMÉSZETBERÁT SZAKKÖR ÉVES MUNKATERVE 2013-2014. TEREMÉSZETBERÁT SZAKKÖR ÉVES MUNKATERVE 2013-2014. Heti óraszám: 1 óra Éves óraszám: 36 óra Készítette: 2013. szeptember 1. ------------------------------------- Dr. Halász Mátyásné Ellenőrizte:.. munkaközösség-vezető

Részletesebben

Kisbetyárok a Bakonyban

Kisbetyárok a Bakonyban Az erdő a világ egyetlen olyan könyvtára, mely akkor is tudáshoz juttat, ha csendben és nyitott szemmel sétálsz benne. /Madas László erdőmérnök/ 1. oldal (összes: 5) Az erdő rovaraival ismerkedünk Az erdei

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

ÉVKÖNYV 2014. Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület. Pécs, 2015.05.14.

ÉVKÖNYV 2014. Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület. Pécs, 2015.05.14. ÉVKÖNYV 2014. Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület Pécs, 2015.05.14. A Gyeregyalog.hu Összefogás a dél-dunántúli Aktív- és Ökoturizmusért Közhasznú Egyesület és a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter tevékenységei

Részletesebben

2015 január. Rinya-Dráva Szövetség

2015 január. Rinya-Dráva Szövetség 2015 január 01.05. Lábod Újév köszöntő és évnyitó a Sziágyi Erdészeti Erdei iskolában 01.10. Kaszó Etessük meg együtt a vadat kisvasutazás 01.12. Kutas Doni Megemlékezés 01.14. Lábod Az erdész téli munkájának

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Lovagkor projekt. 2009-2010 Herman Ottó Általános Iskola Budaörs. Készítette: Erdős Virág

Lovagkor projekt. 2009-2010 Herman Ottó Általános Iskola Budaörs. Készítette: Erdős Virág Lovagkor projekt 2009-2010 Herman Ottó Általános Iskola Budaörs Készítette: Erdős Virág A projekt menete 3 nagyobb részből áll Minden tantárgyat felölel Külső helyszínek Iskolai helyszínek 1. rész:

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2014-2015. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 15. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók Szántóné Seller Szilvia, Frák Erika 09. hótól folyamatos

Részletesebben

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016-2017 Pogány, 2016.09.16. Patói Öko-iskolai koordinátor Iktatási

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. Belépő: Minden gyermek hozzon magával egy db festett, felakasztható tojást a közös tojásfára!

HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. Belépő: Minden gyermek hozzon magával egy db festett, felakasztható tojást a közös tojásfára! Jellege: Kézműves HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS Ideje: 2015. március 28. 10 órától 2015. március 28. 16 óráig Helye: BAB-USKA Tájház 2244. Úri, Fő út 52. Szeretettel várjuk a családokat rendezvényünkre.

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP-3.1.4/08/2

Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP-3.1.4/08/2 Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP-3.1.4/08/2 TÁMOP-3.1.4/08/2 projekt megvalósítás a Sugovica Általános Művelődési Központ

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja Február 17. 15.00 Nagyiskola Kisiskola Petőfi S. utca Téltemetés és Kiszebáb égetés

Részletesebben

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka Helyi értékek - vonzerőleltár Kulturális hagyaték Természetvédelmi értékek Turisztikai

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László,

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Információk az iskoláról 8 osztályos általános iskola 8 osztály ~190 tanuló 16 pedagógus Az épület akadálymentesítve Célunk hogy, a hozzánk érkező gyerekek megtanulják,

Részletesebben

Osztálykirándulások családi programok Orfűn

Osztálykirándulások családi programok Orfűn Osztálykirándulások családi programok Orfűn (célcsoport: pécsi iskolák, családok) Orfű a Nyugat-Mecsek vonulatai által ölet, festői szépségű község. Hírnevét a hatvanas években felduzzasztott tavainak,

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Kiss Kornélia kutatási csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. március m 13. A kampányévet megalapozó kutatások A magyar lakosság utazási szokásai, 2000-től évente A KVVM

Részletesebben

A Dél-Dunántúl. természeti és kulturális értékei erdélyi fiatalok szemével

A Dél-Dunántúl. természeti és kulturális értékei erdélyi fiatalok szemével A Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékei erdélyi fiatalok szemével Készült a Határtalanul program keretében a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium és a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium együttműködésében

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016-2017. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 05-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László, Frák Erika 09.01 Felhívás

Részletesebben

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKO-ISKOLAI MUNKATERV

PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKO-ISKOLAI MUNKATERV PÉCSI APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA POGÁNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKO-ISKOLAI MUNKATERV 2018-2019 Pogány, 2018.09.10. Öko-iskolai koordinátor Iktatási

Részletesebben

Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR

Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR i Kistérség Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR április május 11.-12. MindenMás Alternatív Kulturális Fesztivál 17. Húsvéti készülődés 19. Húsvéti tojáskereső 20. Locsolóbál 2 Pokla nyílt futó-

Részletesebben

IRÁNY AZ ERDŐ! Turisztikai programnaptár 2015 TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL

IRÁNY AZ ERDŐ! Turisztikai programnaptár 2015 TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL IRÁNY AZ ERDŐ! Turisztikai programnaptár 2015 HASZNOS TUDNIVALÓK: A programokon mindenki saját felelősségére vehet részt. Ruházat: gyalogláshoz megfelelő öltözet, cipő szükséges. Esetleges eső miatt vízhatlan

Részletesebben

Kulturális turizmus turisztikai iroda Veresegyház. Kelemenné Boross Zsuzsa

Kulturális turizmus turisztikai iroda Veresegyház. Kelemenné Boross Zsuzsa Kulturális turizmus turisztikai iroda Veresegyház Kelemenné Boross Zsuzsa Miért szeretne intézményünk turisztikai irodát nyitni?! Mert Veresegyház meglévő kulturális és turisztikai értékeit szeretnénk

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDŐ KOMMANDÓ MUNKATERVE

KÖRNYEZETVÉDŐ KOMMANDÓ MUNKATERVE KÖRNYEZETVÉDŐ KOMMANDÓ MUNKATERVE Készítette: Szurovecz Zoltánné A Környezetvédő Kommandó programja a 2010/2011-es nevelési- és oktatási évben Iskolánk környezeti nevelését az alábbi színtereken szeretnénk

Részletesebben

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP Tanévnyitó Értekezlet, 17,30

HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP Tanévnyitó Értekezlet, 17,30 201 Szeptember 29 30 31 01 02 03 04 Tanévnyitó Értekezlet, 17,30 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Szülői értekezlet (Bocskai) Szülői értekezlet 17 óra 19 20 21 22 23 24 25 Szülői értekezlet(béla

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Programunk a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Programunk a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben: SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELYBEN VALAMINT A NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYÉBEN ÉS KÖZÖS UDVARÁBAN A MÚZEUMI ÉJSZAKÁJÁN MEGRENDEZETT KIS EMBEREK BARÁTOCSKÁIM CÍMŰ IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSHOZ

Részletesebben

Pákozd Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd Sukoró Arborétum XVI. Erdők Hete programjai 2012. október 1-5. Dátum Program megnevezés Helyszín Rendezi Megjegyzés 2012. 10. 01. Erdők hete programsorozat 1. nap: 9:30 Mit csinál az Erdész? Arborétum

Részletesebben

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai március 1-től

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai március 1-től Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai 2019. március 1-től Pintér-kert Arborétum, Pécs 7625 Pécs, Tettye tér 9., 72-517-200 Március 1-október 31.: munkanapokon: H-CS:

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV

ÖKOISKOLAI MUNKATERV ÖKOISKOLAI MUNKATERV Zákányszéki Általános Iskola és AMI 2014-2015-ös tanév Hónap Központi téma Kirándulások, feladatok, megfigyelési szempontok Felelős pedagógus Osztály Augusztus 1. munkaközösségi megbeszélés

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2018. február AKTUÁLIS Március: Barlangok Hónapja A márciusban ismét megrendezésre kerülő Barlangok Hónapja kampány célja hazánk különleges barlangjainak

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Családi Nap 3. tematikája

Családi Nap 3. tematikája Családi Nap 3. tematikája A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeuma nyertes TÁMOP 3.2.8. B.-12/1. es pályázatának megismerése után Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter múzeumigazgató asszony

Részletesebben

BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ

BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ Aggteleki rövidtúra (1 óra/1 km) Vörös-tói túra (2 óra/2,3 km) Hosszútúra (kb. 5 óra/7 km) Retek-ági speciális túra

Részletesebben

Adventi ünnepkör alsó tagozatban

Adventi ünnepkör alsó tagozatban JÓ GYAKORLAT Adventi ünnepkör alsó tagozatban 1 Bevezetés Minden ember számára az egyik legszebb ünnep a karácsonyvárás. Lelki megtisztulással, izgalommal, örömteli készülődéssel telik ez az időszak a

Részletesebben

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már HÚSVÉT A SZŐLŐSZEM TERMÁLBAN SZÉDÍTŐ KEDVEZMÉNNYEL! Érvényessége: 2013. március 29-április 01. Tartalma: - 3 éjszakai szállás kedvezményesen - elhelyezés szobában vagy apartmanban létszámtól függően -

Részletesebben

Aktuális programjainkat keresse az interneten: IRÁNY AZ ERDŐ!

Aktuális programjainkat keresse az interneten:   IRÁNY AZ ERDŐ! Aktuális programjainkat keresse az interneten: www.mecsekerdo.hu www.facebook.com/mecsekerdo IRÁNY AZ ERDŐ! Turisztikai programnaptár 2016 Hasznos tudnivalók: A programokon mindenki saját felelősségére

Részletesebben

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015.

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Készítette: Sümeginé Vitális Éva D e b r e c e n, 2014. szeptember 12. Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások:

Részletesebben

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája

Sárospataki Gyűjtemények mindenkinek TÁMOP 3.2.8.B-12/1-2012-0001. Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap 1 tematikája Múzeumi nap helye és ideje: Sárospatak, 2012. november 16. Címe: Résztvevők: Szakirodalom: Segédanyag: Oktatási, nevelési célok: Ép testben ép lélek A túrkevei Kaszap Nagy István

Részletesebben

2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. 10 órától. 16 óráig. Helye: BAB-USKA Tájház Úri, Fő út 52.

2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. 10 órától. 16 óráig. Helye: BAB-USKA Tájház Úri, Fő út 52. 2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS 10 órától 16 óráig Helye: BAB-USKA Tájház 2244. Úri, Fő út 52. Amit kínálunk: - kis állat simogató (nyuszi, bárány, kiscsibe stb.) - tojás festés - tojás

Részletesebben

ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT

ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT ÖKOMUNKATERV 2011/2012. KÉSZÍTETTE: ÖKOMUNKACSOPORT 1 Szeptember: Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások \túrák_kirándulások Szeptember 17. Ásványkiállítás - kiállítás

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő

Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő technikai dolgozó) Munkaközösségi vállalások elkészítése

Részletesebben

Dalszöveg. Megyen a hegyen a turista, a turista, a turista, És meggörnyedve cipeli a cókmókját.

Dalszöveg. Megyen a hegyen a turista, a turista, a turista, És meggörnyedve cipeli a cókmókját. " Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 1 Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 3304 Eger, Sánc út 6. - Levélcím: 3301 Eger, Pf.: 116. Ig. közv.: (36) 422-700 Tel.: (36) 411-581 Fax: (36) 412-791 E-mail: bnptitkarsag@bnp.kvvm.hu 2007. JÚNIUS 18-24.

Részletesebben

Kultúrházak éjjel-nappal Táncház korhatár nélkül, Báta Község Önkormányzata, Hunyadi. Hunyadi János Általános Iskola. Február 15.

Kultúrházak éjjel-nappal Táncház korhatár nélkül, Báta Község Önkormányzata, Hunyadi. Hunyadi János Általános Iskola. Február 15. RENDEZVÉNYNAPTÁR 2019. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Január 15. A gemenci állatok, Előadó: Barkuti Balázs Általános Iskola Bátáért Egyesület Február Február 2. Közösségi összejövetel a Vízöntő

Részletesebben

2014-2015. 09.15.-09.19. 2014.09.17. Muffin sütés. 2014.09.09. Természetbúvár ovi Breki?Maci. 2014.09.10. Séta a Városligetben Pillangó

2014-2015. 09.15.-09.19. 2014.09.17. Muffin sütés. 2014.09.09. Természetbúvár ovi Breki?Maci. 2014.09.10. Séta a Városligetben Pillangó 2014-2015 Napló ellenőrzés: minden hónap utolsó hétfője Nyári szünet: 2015.07.20.-2015.08.14. Téli szünet: 204.12.22.-2015.01.02. Aktuális: igény szerint Nevelői értekezlet: Vezetői team értekezlet: havi

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

Szakképzési Centrum megnevezése (amennyiben nem tagintézmény a program gazdája)

Szakképzési Centrum megnevezése (amennyiben nem tagintézmény a program gazdája) Szakképzési Centrum megnevezése (amennyiben nem tagintézmény a program gazdája) ssz. Tagintézmény megnevezése amennyiben a program helyszíne nem a tagintézmény; intézmény megnevezése Program rövid megnevezése

Részletesebben

Az ökoiskolai munkatervünk 2017/2018

Az ökoiskolai munkatervünk 2017/2018 Az munkatervünk 2017/2018 Tevékenységek, feladatok Határidő Felelősök A/ Alapdokumentumok Az iskola pedagógiai programjában, helyi tantervében kiemelten képviseli a fenntarthatóság pedagógiájának törekvéseit.

Részletesebben

Ismerd meg és óvd környezetedet!

Ismerd meg és óvd környezetedet! Ismerd meg és óvd környezetedet! Három hetet meghaladó projekt A projekt címe: Ismerd meg és óvd környezetedet! A projektet megvalósító intézmény: Ady Endre Általános Iskola Tényő, Győri út 53. A projekt

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16.

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16. A projektötlet-gyűjtés eredményei A projektötlet-gyűjtést honlapon és e-mailben is népszerűsítettük. A 70 projektötlet-adatlapból 19 érkezett e-mailben, 11-et adtak fel postai úton vagy faxon, és 40 készült

Részletesebben

HÚSVÉT TÉMAHÉT Beethoven Általános Iskola 1. a osztály Osztályfőnökök: Bosnyákné Gergely Zsuzsanna Nagyné Varga Andrea

HÚSVÉT TÉMAHÉT Beethoven Általános Iskola 1. a osztály Osztályfőnökök: Bosnyákné Gergely Zsuzsanna Nagyné Varga Andrea Beethoven Általános Iskola Martonvásár HÚSVÉT TÉMAHÉT Beethoven Általános Iskola 1. a osztály Osztályfőnökök: Bosnyákné Gergely Zsuzsanna Nagyné Varga Andrea Biró Lili Dömsödi Stella Hoffmann Balázs Hornyák

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A SZÓRAKATÉNUSZ JÁTÉKMÚZEUM ÉS MŰHELY valamint A MAGYAR NAIV MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYE közös MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA PROGRAMJÁRÓL 2016 A Múzeumok Éjszakája a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben

Részletesebben

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ Program Színpadi programok Június 7. szombat 10.00 Haditorna bemutató 11.00 Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ 12.00 Néptáncegyüttes 14.00 Kõbéka Zenekar 15.00 Lovagi Játék

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban (kizárólag óvodás és iskolai csoportoknak, iskolai tanévben) 2019. május - június, szeptember - október Hortobágy, hazánk varázslatos szépségű tája,

Részletesebben

Szabadidős Munkaközösség éves programterve a 2017/2018. nevelési évre

Szabadidős Munkaközösség éves programterve a 2017/2018. nevelési évre Szabadidős Munkaközösség éves programterve a 2017/2018. nevelési évre Készítette: Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda Éves programjaink, ünnepeink, megemlékezések, hagyományok, zöldnapok,

Részletesebben

Szabadidős Munkacsoport éves programterve a 2018/2019. nevelési évre. Készítette: Móczár Tiborné Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda

Szabadidős Munkacsoport éves programterve a 2018/2019. nevelési évre. Készítette: Móczár Tiborné Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda Szabadidős Munkacsoport éves programterve a 2018/2019. nevelési évre Készítette: Móczár Tiborné Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda Éves programjaink, ünnepeink, megemlékezések, hagyományok,

Részletesebben

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére Program és árajánlat Egy napos kirándulások Iskolás vagy óvodás csoportok részére Érkezés Lehetőség van rá, hogy jó idő esetén a csoport lovas kocsival érkezzen a vasútállomástól a park területére. Azonban

Részletesebben

Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni

Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában 2010. március16-március 25. Készítette: Homoki Zsuzsanna 1 1. nap március 16. Biblia,

Részletesebben

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00 Hóvirágos túra a hédervári Vadaskerti-erdőben Egykoron a Szigetköz magasabb ártéri szintjeit a tölgy-kőris-szil ligeterdők uralták. A keményfás ligeterdő az otthona számos jól ismert lágyszárú növényfajnak

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Tüskevár nap. Szacsvay László. Az érdeklődő diákok jelentkezhetnek a Tüskevár országos pályázataira:

Tüskevár nap. Szacsvay László. Az érdeklődő diákok jelentkezhetnek a Tüskevár országos pályázataira: Tüskevár nap Hamarosan vetítik a mozikban Fekete István örökbecsű történetét, a Tüskevárt. Újjáéledt nemzeti kincsünk hiánypótló alkotás. Az új feldolgozás friss képekben mesél a természet szeretetéről

Részletesebben

AUGUSZTUS SZEPTEMBER

AUGUSZTUS SZEPTEMBER 2017/2018-as tanév munkaterve Időpontok Programok AUGUSZTUS 2017.08.22. Javító vizsga 2017.08.28. Tankönyvosztás 2017.09. 01. 08.00 2017.09.04. 16:30 2017.09.13-14. 14.00-17.00-ig 2017.09.15-ig SZEPTEMBER

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola

Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Rendezvénynaptár 2014-2015. Pestújhelyi Általános Iskola Hónap szeptember Önkormányzati rendezvények 19. Műsorszámos részvétel a Pestújhelyi Emlék tér emléktábla avatásán Kiemelt iskolai rendezvények 1.

Részletesebben

ÖKO munkacsoport munkaterve 2018/2019

ÖKO munkacsoport munkaterve 2018/2019 A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ÖKO munkacsoport munkaterve 2018/2019 ÖKO munkacsoport vezetője: Paulcsikné Budás Gabriella Természettudományi munkaközösség II. vezetője:

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben