Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének"

Átírás

1 Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 31/2010. (XII. 17.), a 32/2011. (XI. 30.), 2/2012. (I. 26.), a 21/2012.(III.29.), a 43/2012. (V.21.), valamint a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendeletekkel módosított 16/2010. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

2 - 2 - Lenti Város Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hgt.) 23. -ában meghatározott feladatkörében eljárva és a 24. (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség véleményének kikérésével a következő rendeletet alkotja: I.Fejezet Általános rendelkezések 1.A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya kiterjed: a) valamennyi ingatlantulajdonosnál, tulajdonosi közösségnél, birtokosnál vagy használónál (a továbbiakban együtt: ingatlantulajdonos) keletkező települési szilárd hulladékra, és b) a Lenti Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságra. 2. Lenti Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) közigazgatási területén a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelező, helyi közszolgáltatás ellátására a rendelet szerint kizárólagosan feljogosított hulladékkezelő, Lenti Hulladékkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Közszolgáltató) 8960 Lenti, Petőfi u. 4. szám alatti gazdasági társaság jogosult és kötelezett december 31-ig, a 2002-ben kötött szerződés alapján. 2. Értelmező rendelkezés 3. A rendelet alkalmazása szempontjából: Települési szilárd hulladék: a települési hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 213/2001. (XI. 14.) kormányrendeletben meghatározott fogalom. 3.Az önkormányzat közszolgáltatással kapcsolatos feladatai és hatáskörei 4. (1) Az önkormányzat az ingatlantulajdonosnál keletkező hulladék kezelésére hulladékkezelési közszolgáltatást (a továbbiakban: közszolgáltatás) szervez és tart fenn. Feladata e tekintetben: a) a helyi közszolgáltatás körébe tartozó hulladék rendszeres begyűjtésének, elszállításának és ártalmatlanításának megszervezése; b) a közszolgáltatás ellátására a szolgáltató kiválasztása, a szolgáltatóval szerződés megkötése; c) gondoskodás a hulladék elhelyezésére szolgáló ártalmatlanító hely, hasznosító hely kialakításáról, fenntartásáról, üzemeltetéséről, megszüntetéséről és rekultivációjáról; d) a közszolgáltatás díjának és a díjfizetés rendjének megállapítása; és e) a hulladékkal kapcsolatos egyes, a jogszabályban meghatározott hatósági jogkörök gyakorlása.

3 - 3 - (2) A közszolgáltatás ellátására feljogosított szolgáltató szállító eszközéhez rendszeresített az ingatlantulajdonos tulajdonát képező, vagy a szolgáltató által rendelkezésre bocsátott, a 3. szerinti hulladéknak rendszeresített gyűjtőedényben a közterületen vagy az ingatlanon összegyűjtött és a hulladék elhelyezés céljából történő rendszeres gyűjtésére, begyűjtésére, szállítására, előkezelésére, tárolására, hasznosítására, és ártalmatlanítására terjed ki. (3) 1 4.A közszolgáltatás tartalma 5. (1) A közszolgáltatás kiterjed: a) az ingatlantulajdonos által a szolgáltató szállítóeszközeihez rendszeresített és a Közszolgáltató által biztosított, vagy az ingatlantulajdonos tulajdonát képező gyűjtőedényben, vagy e rendeletben megjelölt egyéb módon az ingatlanon gyűjtött és a Közszolgáltató rendelkezésére bocsátott hulladék begyűjtésére és rendszeres, alkalmi elszállítására; b) az ingatlanon összegyűjtött nagy darabos, lomtalanítás körébe vont hulladék évente legalább egyszeri, a Közszolgáltató által meghatározott időpontban és helyen, erre a célra biztosított szállítóeszközén történő begyűjtésére és a Közszolgáltató általi elszállítására; c) hulladéklerakó működtetésére és üzemeltetésére; d) hulladékgyűjtő sziget, hulladékgyűjtő udvar és a hulladék ártalmatlanítását szolgáló létesítmény működtetésére és üzemeltetésére; e) az a) és b) pontban foglaltak szerint gyűjtött, begyűjtött és elszállított hulladék ártalmatlanítására; f) a hulladék egyes összetevőinek más összetevőktől elkülönített, szelektív begyűjtésére (a továbbiakban: szelektív begyűjtés). g) a háztartásban keletkező veszélyes hulladék átvételére; h) a közszolgáltatás ellátására kihelyezett konténer melletti illegális hulladék felszámolására; i) a Közszolgáltató által fenntartott, valamint a h) pontba nem tartozó területen képződött illegális hulladék felszámolására. 5.A Közszolgáltató közszolgáltatással kapcsolatos jogai és kötelezettségei 6. (1) A Közszolgáltató kötelessége e rendeletben és a közszolgáltatási szerződésben foglaltak szerint a környezetvédelmi, valamint jogszabály megtartásával a közszolgáltatás igénybevételére köteles, vagy azt igénybe vevő ingatlantulajdonostól: a) a Közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített és általa rendelkezésre bocsátott vagy az ingatlantulajdonos tulajdonát képező 1 Hatályon kívül helyezte a 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 6. (2) bekezdése március 30-án. Ezidáig hatályos rendelkezés: 4. (1) Az önkormányzat a hulladékkal kapcsolatos feladatainak megvalósítása során együttműködik a környező települések önkormányzataival.

4 - 4 - gyűjtőedényben vegyesen gyűjtött háztartási hulladék és háztartási hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű hulladék házhoz menő járattal történő rendszeres begyűjtése és elszállítása, b) a Közszolgáltató által fenntartott és működtetett szelektív hulladékgyűjtő szigeten, hulladékgyűjtő udvaron elhelyezett, továbbá a Közszolgáltató által rendelkezésre bocsátott szállítóeszközéhez rendszeresített gyűjtőedényben, vagy más eszközben szelektíven gyűjtött hulladék válogatása, bálázása, hasznosításra történő előkészítése (továbbiakban együtt: előkezelése), és begyűjtése, c) a Közszolgáltató által erre a célra biztosított szállítóeszközén az ingatlanon összegyűjtött és a Közszolgáltató rendelkezésére bocsátott nagy darabos, lomtalanítás körébe vont települési szilárd hulladék (a továbbiakban: hulladék) évente legalább egyszeri, a Közszolgáltató által meghatározott időpontban és helyen történő begyűjtése és elszállítása, d) a háztartásokban keletkező veszélyes hulladék átvétele, e) hulladékgyűjtő szigetek, hulladékgyűjtő udvarok üzemeltetése, f) a b) pontban foglaltak szerint szelektíven begyűjtött hulladék nem újrahasznosítható részének lerakással történő ártalmatlanítása, h) a b) pontban szelektíven begyűjtött hulladék újrahasznosítható részének hasznosításra történő átadása. (2) 2 A Közszolgáltató köteles eleget tenni a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló kormányrendeletben foglalt rendelkezéseknek. (3) A Közszolgáltató köteles a képviselő-testület számára közszolgáltatói tevékenységéről évente részletes beszámolót, valamint költségelszámolást készíteni a közszolgáltatási tevékenység éves értékeléséhez. II.Fejezet A közszolgáltatás igénybevételével összefüggő kötelezettségek és jogosultságok 6. Az ingatlantulajdonos közszolgáltatás igénybevételével kapcsolatos jogai és kötelezettségei 7. (1) Az ingatlantulajdonos köteles az ingatlanán keletkező hulladékot e rendeletben meghatározott módon és helyen gyűjteni, továbbá hasznosításáról vagy ártalmatlanításáról gondoskodni. (2) Az ingatlantulajdonos a keletkezett szelektív hulladékot az építési és bontási törmelék kivételével 1 m3/alkalom mennyiségig, ingyenesen a Lenti 054/7. hrsz-ú hulladék begyűjtő vagy hulladék kezelő telepre külön engedély nélkül, heti rendszerességgel, maga is elszállíthatja. 2 A 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 1. -a szerinti módosítás március 30-án lépett hatályba. Ezidáig hatályos rendelkezés: 6. (2) A Közszolgáltató köteles eleget tenni adatszolgáltatási és nyilvántartási kötelezettségének.

5 - 5 - (3) Az ingatlantulajdonos alapvető kötelessége, hogy a) amennyiben a hulladékkezelési kötelezettségének nem a (2) bekezdésben foglaltak szerint tesz eleget és a közszolgáltatási szerződést aláírja, a közszolgáltatás igénybevételéért a VIII. Fejezet szerint meghatározott díjat fizesse, b) a 2. mellékletben felsorolt hulladékgyűjtő szigeten, hulladékgyűjtő udvaron elhelyezett edényzetben vagy szelektív hulladékgyűjtésre rendszeresített zsákban a külön gyűjtendő hulladékát a 2. melléklet szerinti megosztásban elhelyezze, c) a magánszemélyeknél keletkező veszélyes hulladékot külön gyűjtse és a Közszolgáltatónak átadja, d) a szelektíven szétválogatott és veszélyes hulladéktól mentes maradék hulladékot az elszállításra való átvételig gyűjtse, tárolja, e) az ingatlanán keletkező hulladék kezelésére az önkormányzat által szervezett közszolgáltatást igénybe vegye, és a hulladékot e rendeletben feljogosított Közszolgáltatónak adja át, és a közszolgáltatási díjat kiegyenlítse, kivéve, ha az ingatlantulajdonos a hulladékkezelési kötelezettségének a (2) bekezdésben foglaltak teljesítésével tesz eleget, f) a hulladék gyűjtése során megfelelő gondossággal járjon el annak érdekében, hogy a hulladék mások életét, testi épségét és egészségét, valamint jó közérzetét ne veszélyeztesse, a város természetes és épített környezetét ne szennyezze, a növény és állatvilágot ne károsítsa, a közrendet és a közbiztonságot ne zavarja, g) az ingatlanán keletkező hulladékot alacsony szinten tartsa, feleslegesen hulladékot ne bocsásson ki. (4) Az ingatlan tulajdonosa köteles a Közszolgáltatónak a tény bekövetkeztétől számított 15 napon belül bejelenteni, ha tulajdonos, bérlő vagy használó személyének változása vagy egyéb ok miatt a közszolgáltatás igénybevételére kötelezetté válik. A bejelentésben meg kell jelölni az ingatlanon keletkező rendszeres hulladék mennyiségének becslése és a szükséges edényzet űrtartalma meghatározása érdekében: a) az ingatlanon állandó vagy tartózkodási címmel rendelkezők számát, b) nem rendszeres hulladék esetében a várhatóan keletkező hulladék mennyiségét, c) nem lakóingatlan esetében az elszállítandó hulladék egy ürítésre vonatkozó nagyságát. (5) Az ingatlantulajdonos, amennyiben a hulladékkezelési kötelezettségének saját maga a (2) bekezdésben rögzítettek szerint az ártalmatlanító helyen történő hulladék elhelyezésével tesz eleget, annak megkezdése előtt köteles írásban tájékoztatni a Közszolgáltatót, továbbá köteles a kötelezettség teljesítését félévente a Közszolgáltatónak az átvételi elismervénnyel írásban igazolni. Amennyiben az ingatlantulajdonos a hulladék eltávolításáról nem maga gondoskodik, köteles a szervezett közszolgáltatást igénybe venni és a díját a Közszolgáltatónak megfizetni.

6 - 6 - (6) 3 Amennyiben az ingatlantulajdonos a hulladékkezelési kötelezettségének saját maga tesz eleget és nem a 20. (1) bekezdés alapján, köteles az Önkormányzat által szervezett közszolgáltatás igénybevételére, az ingatlanán keletkező hulladéknak e rendeletben előírtak szerinti gyűjtésére, a Közszolgáltatónak történő átadására, valamint a közszolgáltatási díj megfizetésére. (7) Az ingatlantulajdonost nem terheli a (6) bekezdésben foglalt kötelezettség az olyan beépítetlen ingatlana tekintetében, ahol senki sem tartózkodik, és ahol hulladék nincs vagy nem keletkezik. (8) Az az ingatlantulajdonos, akinek ingatlanán hulladék keletkezik, de az ingatlana egyidejűleg gazdálkodó szervezet cégnyilvántartásban bejegyzett székhelyéül, telephelyéül vagy fióktelepéül is szolgál, köteles a hulladékát a gazdálkodó szervezetnek az ingatlanon folytatott gazdasági tevékenysége során keletkezett hulladéktól elkülönítetten gyűjteni és arra a közszolgáltatást igénybe venni. 7. A gazdálkodó szervezet közszolgáltatás igénybevételével kapcsolatos jogai és kötelezettségei 8. (1) Gazdálkodó szervezet köteles a közszolgáltatás igénybevételére, ha a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett hulladékának kezeléséről, hasznosításáról vagy ártalmatlanításáról a Hgt ában foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik. (2) A Hgt ában előírtaknak minősül a hulladék kezelése, hasznosítása, ártalmatlanítása, ha a gazdálkodó szervezet a) a hasznosításra vagy ártalmatlanításra vonatkozó kötelezettségéről az erre feljogosított és környezetvédelmi felügyelőség engedélyével rendelkező kezelőnek történő átadással, a kezelés költségének megfizetésével gondoskodik, b) e kötelezettségét a környezetvédelmi felügyelőség által engedélyezett, megfelelő hasznosító vagy ártalmatlanító eljárás, berendezés, létesítmény alkalmazásával saját maga teljesíti. (3) A (2) bekezdésben foglalt kötelezettségének teljesítése ellenére is köteles a gazdálkodó szervezet a közszolgáltatás igénybevételére, ha a közszolgáltatás keretében nyújtott hulladékkezelés a környezetvédelmi felügyelőség által igazoltan környezeti szempontból a (2) bekezdésben foglaltaknál lényegesen kedvezőbb megoldással történik. (4) Az ingatlantulajdonos ingatlanán a gazdálkodó szervezetnek az ingatlanon folytatott gazdasági tevékenysége során keletkezett hulladéka tekintetében az (1)-(3) bekezdésben foglaltak az irányadók azzal, hogy a termelés vagy 3 A 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 2. -a szerinti módosítás március 30-án lépett hatályba. Ezidáig hatályos rendelkezés: 7. (6) Amennyiben az ingatlantulajdonos a hulladékkezelési kötelezettségének saját maga tesz eleget és nem a 11. (2) bekezdés alapján, köteles az Önkormányzat által szervezett közszolgáltatás igénybevételére, az ingatlanán keletkező hulladéknak e rendeletben előírtak szerinti gyűjtésére, a Közszolgáltatónak történő átadására, valamint a közszolgáltatási díj megfizetésére.

7 - 7 - szolgáltatás során keletkező háztartási hulladékkal együtt kezelhető hulladékot a hulladék termelője, birtokosa telephelye határain belül hulladékkezelési engedély nélkül gyűjtheti, szállíthatja és azt fizikai előkezelésnek vetheti alá. (5) A gazdálkodó szervezet a nem a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett, a háztartási hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű hulladékának kezeléséről a közszolgáltatás keretein kívül gondoskodhat a (2) bekezdés szerint. (6) Az a gazdálkodó szervezet, amely hulladékának kezeléséről közszolgáltatáson kívül gondoskodik, köteles erről a tényről a Közszolgáltató egyidejű tájékoztatása mellett a városi jegyző által vezetett nyilvántartás számára, a jegyzőhöz címzetten írásban nyilatkozni és egyidejűleg igazolnia kell, hogy a mentesülés alapjául szolgáló feltételeknek megfelel. (7) Az a gazdálkodó szervezet, amely a hulladéka kezeléséről közszolgáltatáson kívül gondoskodik, a jegyző által vezetett nyilvántartás számára, a jegyzőhöz címzetten köteles írásban bejelenteni az általa igénybe vett hulladékkezelőt, az igénybe vett szolgáltatást, valamint a hulladékkezelő engedélye számának és jogosultságának ellenőrzése érdekében köteles bemutatni az általa igénybe vett hulladékkezelő hulladékkezelési engedélyét vagy másolatát. A gazdálkodó szervezet köteles e bekezdésben foglaltakról a Közszolgáltatót egyidejűleg tájékoztatatni. Amennyiben a hulladék átvevője, szállítója, ártalmatlanítója nem a Közszolgáltató, akkor a gazdálkodó szervezet a hulladék átvevője, szállítója, ártalmatlanítója engedélyét külön köteles bemutatni mind a jegyző, mind a Közszolgáltató részére. (8) A (7) bekezdés szerinti bejelentési kötelezettségnek a gazdálkodó szervezet e rendelet hatálybalépését követő 30 napon belül, vagy e rendelet hatálybalépését követően általa igénybe venni kívánt hulladékkezelővel történő szerződéskötést megelőzően köteles eleget tenni. (9) Az a gazdálkodó szervezet, amely a hulladéka kezeléséről közszolgáltatáson kívül gondoskodik, a jegyző által vezetett nyilvántartás számára, a jegyzőhöz címzetten köteles igazolni a környezetvédelmi felügyelőség engedélyének eredeti vagy közjegyző által hitelesített példányával azt, hogy az ártalmatlanító berendezés vagy létesítmény a környezetvédelmi felügyelőség által engedélyezett és annak üzemeltetésével, hulladékkezelési engedély alapján maga gondoskodik hulladékának kezeléséről. (10) A (9) bekezdés szerinti igazolási kötelezettségének a gazdálkodó szervezet már működő létesítmény, berendezés esetén e rendelet hatálybalépésétől számított 30 napon belül, míg e rendelet hatályba lépését követően igénybe venni kívánt létesítmény, berendezés esetén a létesítmény, berendezés üzembe helyezésétől számított 15 napon belül köteles eleget tenni.

8 - 8 - (11) A (6)-(10) bekezdésben foglaltakat megfelelően alkalmazni kell, ha a gazdálkodó szervezetnek a jegyző szerinti nyilvántartásba vett adataival összefüggésben változás következett be, vagy a gazdálkodó szervezetet, a rá vonatkozó egyes adatokat a nyilvántartásból törölni kell. A fentiek bejelentésére a gazdálkodó szervezet a változás napjától vagy a változás tényének tudomásra jutásától számított 15 napon belül köteles. (12) 4 Lenti közigazgatási területén a települési hulladék szállítását és ártalmatlanítását azon vállalkozó végezheti, aki környezetvédelmi hatósági engedéllyel, a követelményeknek megfelelő telephellyel, valamint tevékenysége gyakorlásából a környezetre gyakorolt és azonnali beavatkozást igénylő káros hatás elhárításához szükséges tárgyi és személyi feltételekkel rendelkezik, a közszolgáltatás keretében az elkülönített hulladék gyűjtést végző gyűjtőjáraton munkát végző dolgozói közül legalább egyik jelenlévőjének alapfokú hulladékgyűjtő szakirányú képesítése van és környezetvédelmi megbízottat alkalmaz. III.Fejezet A közszolgáltatási szerződés tartalmi elemei és a közszolgáltatással összefüggő személyes adatok kezelése, továbbá adatszolgáltatási és nyilvántartási kötelezettség 8. A magánszemély ingatlantulajdonossal, a társasházzal megkötendő közszolgáltatási szerződés tartalmi elemei 9. (1) A szerződésben meg kell jelölni: a) a szerződő fél nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, lakcímét, a közszolgáltatás igénybevételének jogcímét, bankszámlaszámmal rendelkező társasházak esetén a bankszámlaszámot, b) a közszolgáltatással érintett ingatlan címét, vagy annak hiányában a helyrajzi számát, c) a közszolgáltatás igénybevételének kezdő napját, d) a teljesítés helyét és módját, e) az ürítési gyakoriságot és az ürítés idejét napok szerint, f) a gyűjtőedény térfogatát és darabszámát, használatának jogcímét és módját, g) a szerződéskötés időpontjában hatályos közszolgáltatási díjat, h) a közszolgáltatási díj megfizetésének módját, i) a szerződés módosításának feltételeit, j) az irányadó jogszabályok meghatározását, k) a szerződés megszűnésének eseteit. 4 A 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 3. -a szerinti módosítás március 30-án lépett hatályba. Ezidáig hatályos rendelkezés: 8. (12) Lenti közigazgatási területén a települési hulladék szállítását és ártalmatlanítását azon vállalkozó végezheti, aki környezetvédelmi hatósági engedéllyel, a követelményeknek megfelelő telephellyel, valamint tevékenysége gyakorlásából a környezetre gyakorolt és azonnali beavatkozást igénylő káros hatás elhárításához szükséges tárgyi és személyi feltételekkel rendelkezik, a közszolgáltatás keretében az elkülönített hulladék gyűjtést végző gyűjtőjáraton munkát végző dolgozói közül legalább egyik jelenlévőjének hulladékgyűjtő és szállító szakképesítése van és környezetvédelmi megbízottat alkalmaz.

9 A gazdálkodó szervezettel megkötendő szerződés egyes tartalmi elemei 10. (1) Az a gazdálkodó szervezet, amely köteles a közszolgáltatást a 8. (1) bekezdés alapján igénybe venni, a közszolgáltatás teljesítésére a Közszolgáltatóval írásbeli szerződést köt. (2) A szerződésben meg kell határozni: a) a szerződést kötő feleket, aa) a Közszolgáltatót és ab) a gazdálkodó szervezetet cégjegyzékszerűen, cégjegyzékszám, név, székhely szerint, az adószámot és a bankszámlaszámot is feltüntetve. b) a gazdálkodó szervezet ba) nevét, címét, bb) cégjegyzék, vagy egyéb nyilvántartási számát, bc) amennyiben tevékenysége a jogszabályok alapján működési engedélyhez kötött, a működési engedélyének számát, c) a közszolgáltatás igénybevételének kezdő napját, d) a teljesítés helyét és módját, e) ha nem saját tulajdonú az edényzet, a Közszolgáltató által a gazdálkodó szervezet rendelkezésére bocsátott gyűjtőedényt űrtartalom és darabszám szerint, f) az ürítési gyakoriságot és az ürítés idejét napok szerint, g) nem előre meghatározott időben történő ürítés esetén az ürítés módját, h) a gazdálkodó szervezet által meghatározott, az ingatlanon előreláthatólag keletkező hulladék mennyiségét, amelyre a közszolgáltatást igénybe veszi, i) a gyűjtőedény használatának jogcímét és módját, j) a szerződéskötéskor hatályos közszolgáltatási díjat, k) a közszolgáltatási díj megfizetésének módját, l) a szerződés módosításának, felmondásának feltételét, m) az irányadó jogszabály meghatározását, n) a szerződés megszűnése esetét. (3) A szerződést a Közszolgáltató nem mondhatja fel. A gazdálkodó szervezet a szerződést írásban, 30 napos határidővel mondhatja fel. (4) A gazdálkodó szervezet a szerződést akkor mondhatja fel, ha a) Lenti város közigazgatási területén megszűnt az a gazdasági tevékenysége, amellyel összefüggésben a hulladéka keletkezett és amennyiben működési engedélyének visszavonását vagy hatályon kívül helyezését a Közszolgáltató felé hitelt érdemlően igazolja, vagy b) a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett hulladékának kezeléséről a továbbiakban e rendeletben és jogszabályban foglaltak szerint nem a közszolgáltatás keretében gondoskodik. (5) A felmondás akkor érvényes, ha a gazdálkodó szervezet a bejelentés érkeztetett írásbeli példányának csatolásával a Közszolgáltatónak egyidejűleg igazolja, hogy e rendelet szerinti nyilvántartás számára e rendeletben foglaltak szerint a változást bejelentette és becsatolta a

10 hulladékkezelési engedélyét vagy az általa igénybe vett új hulladékkezelő gazdálkodó szervezet engedélyét. (6) A Közszolgáltató és az ingatlantulajdonos, vagy a gazdálkodó szervezet a közszolgáltatás hatálya alá nem tartozó hulladék tekintetében külön szerződést köt. 10.Személyes adatok kezelése 11. (1) A Közszolgáltató a közszolgáltatással összefüggő személyes adat kezelésére a Hgt. 23. g) pontja alapján és e rendeletben foglalt mértékben és terjedelemben jogosult. (2) A közszolgáltatással összefüggő személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. (3) A Közszolgáltató megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel köteles gondoskodni az adatok biztonságáról. A Közszolgáltató az adatokat védeni köteles különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal vagy törlés, sérülés vagy megsemmisülés ellen. (4) A Közszolgáltató a közszolgáltatással összefüggő személyes adatot a közszolgáltatást igénybevevő azonosítására, a közszolgáltatási szerződés teljesítésével, jogszabályban előírt ellenőrzés végrehajtásával kapcsolatos feladat ellátására, számlázásra, postázásra, kedvezmény érvényesítésére, közüzemi díjhátralék behajtására használhatja fel. (5) A Közszolgáltató nem jogosult az általa kezelt közszolgáltatással összefüggő személyes adat nyilvánosságra hozatalára. 11.Adatszolgáltatási és nyilvántartási kötelezettség 12. (1) Az ingatlantulajdonos és a gazdálkodó szervezet köteles eleget tenni a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségének a Hgt. és a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló kormányrendelet szabályai szerint. (2) 5 A közszolgáltatást igénybevevő ingatlantulajdonos tekintetében, aki a hulladékát a Közszolgáltatónak adja át, a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló kormányrendeletben megkövetelt hulladék nyilvántartásáról és bejelentéséről a Közszolgáltató gondoskodik. 5 A 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 4. -a szerinti módosítás március 30-án lépett hatályba. Ezidáig hatályos rendelkezés: 12. (2) A közszolgáltatást igénybevevő ingatlantulajdonos tekintetében, aki a hulladékát a Közszolgáltatónak adja át, a jogszabályban megkövetelt hulladék nyilvántartásáról és bejelentéséről a Közszolgáltató gondoskodik.

11 IV. Fejezet A közszolgáltatás ellátásának rendje és módja 12. A közszolgáltatás igénybevételének módja és feltételei 13. (1) Az ingatlantulajdonos és a Közszolgáltató közötti jogviszonyt vagy a közszolgáltatás igénybevételének ténye hozza létre vagy az a tény, hogy a Közszolgáltató a közszolgáltatást az ingatlantulajdonos részére felajánlja, vagy a közszolgáltatás teljesítésére rendelkezésre áll. (2) A közszolgáltatás teljesítésének feltételeiről a Közszolgáltató az ingatlan tulajdonost írásban köteles értesíteni, vagy felhívás közzététele útján tájékoztatni. Az ingatlantulajdonos köteles az értesítés és felajánlás alapján a közszolgáltatási szerződést aláírni, kivéve, ha e rendeletben szabályozott hulladékgazdálkodási köztelezettségének a 7. (2) bekezdésben foglaltak szerinti igazolt módon tesz eleget. A közszolgáltatási szerződés aláírásának jogszerűtlen megtagadása esetén is köteles az ingatlantulajdonos a kötelező közszolgáltatás igénybevételére, és 1 db literes gyűjtőedényt és szállítási gyakoriságot is figyelembe vevő közszolgáltatási díj megfizetésére. Amennyiben a közszolgáltatási szerződés aláírását jogszerűtlenül megtagadó ingatlantulajdonos ingatlanán a literes edényméretet meghaladó mennyiségű hulladék keletkezik, a Közszolgáltató jogosult a tényleges mennyiségnek megfelelő közszolgáltatási díjról számlát kibocsátani az ingatlantulajdonos felé. (3) A közszolgáltatás feltételeiben bekövetkezett változásról a Közszolgáltató az ingatlantulajdonost a változás bekövetkezése előtt köteles értesíteni. (4) A jogviszony kezdő időpontja az a nap, amelyen a Közszolgáltató a közszolgáltatás teljesítésének megkezdéséről és lényeges feltételeiről az ingatlantulajdonost írásban értesítette, vagy felhívás közzététele útján tájékoztatta. Az értesítés mintáját az 1. melléklet tartalmazza. (5) Az ingatlantulajdonos köteles a Közszolgáltatónak bejelenteni az ingatlanán rendszeresen keletkező hulladék keletkezésének tényét. (6) A hulladék begyűjtésének, elszállításának rendjét, gyakoriságát, útvonalát és időpontját az ingatlantulajdonosnál keletkező hulladékmennyiség figyelembevételével a Közszolgáltató határozza meg és arról az ingatlantulajdonost a (2) bekezdés szerint értesíti. 13. A közszolgáltatás szünetelése 14. (1) Szüneteltethető a közszolgáltatás igénybevétele azokon az ingatlanokon, amelyeken folyamatosan legalább 30 napig senki sem tartózkodik és emiatt hulladék nem keletkezik. (2) A szüneteltetésre vonatkozó igényt az ingatlantulajdonos írásban köteles bejelenteni a Közszolgáltatónak, a szünetelés kívánt kezdő időpontja előtt,

12 azt legalább 15 nappal megelőzően és a szünetelés időtartamának hozzávetőleges meghatározása mellett. (3) Ha a szünetelés (1) bekezdés szerinti feltételeiben változás következik be, az ingatlantulajdonos ezt írásban, haladéktalanul köteles a Közszolgáltatónak bejelenteni. (4) Amennyiben a szüneteléssel érintett ingatlan esetében a szünetelés időtartama alatt a közszolgáltatás alá tartozó hulladék kerül kihelyezésre, úgy a szünetelés semmissé válik, és az ingatlantulajdonos egyidejű értesítése mellett a Közszolgáltató a hulladékot köteles elszállítani, az ingatlantulajdonos pedig köteles az e rendeletben meghatározott közszolgáltatási díjat megfizetni. (5) Indokolt esetben az ingatlantulajdonos az akadályoztatás igazolásával méltányosságból előzetes bejelentés nélkül is kérheti a közszolgáltatási díjfizetés alóli felmentését az általa igazolt időszakra vonatkozóan. Az akadályoztatást megszűnése után 15 napon belül be kell jelenteni. Az utólagos szünetelési kérelem elbírálásáról a képviselő-testület által átruházott hatáskörben, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény alapján az Egészségügyi és Szociális Bizottság dönt. A határozat egy példányának megküldésével a díjfizetés alóli felmentésről a Közszolgáltatót értesíteni kell. (6) A szünetelés szabályai nem alkalmazható társasházi ingatlan esetében. V.Fejezet A hulladék gyűjtése, begyűjtése, szállítása, ártalmatlanítása, a kezelő létesítmény üzemeltetése, a szolgáltatás folyamatosságának biztosítása 14.Hulladékszállítás rendje 15. (1) A hulladék begyűjtésének és elszállításának rendjét és gyakoriságát e rendelet határozza meg. A Közszolgáltató jogosult az útvonal és e rendeletben meghatározott kötelező gyakoriság mellett a napi vagy a heti időpont meghatározására. Ha az útvonal és a gyűjtési nap változik, arról a Közszolgáltatónak kell a szolgáltatást igénybe vevőt értesítenie. (2) A Közszolgáltató a rendszeresített tárolóedényből hetente egyszer köteles a háztartási hulladékot összegyűjteni és elszállítani az igény előzetes egyeztetését követően megállapított meghatározott napon. (3) 6 A bomló szerves anyagot tartalmazó hulladékot a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről 6 A 43/2012. (V.21.) önkormányzati rendelet 1. -a szerinti módosítás május 22-én lépett hatályba. Ezidáig hatályos rendelkezés: 15. (3) A biológiai úton lobomló hulladékgyűjtésre alkalmas edényzetet márciustól novemberig heti 1 alkalommal, szerdai napon, míg a háztartási hulladéktároló konténert június, július, augusztus és szeptember hónapokban heti egy alkalommal, a többi hónapban kéthetenként egy alkalommal köteles a

13 szóló EüM rendeletben meghatározott gyakorisággal, Lenti város településrendezési tervében foglaltak figyelembe vételével kell elszállítani. A szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló zsákot, amely papír és műanyag csomagolási hulladék gyűjtésére szolgál, egész évben, kétheti váltakozással, hétfői napokon gyűjti a Közszolgáltató. (4) E rendeletben meghatározott gyakoriságú hulladékszállítás mellett, ha az ingatlantulajdonosnak többlet hulladéka keletkezik, azt a Közszolgáltatónál megvásárolt, és erre a célra rendszeresített HUKE feliratú zsákban helyezheti el. A HUKE cégfeliratos egyedi megjelölésű zsáknak a Közszolgáltatótól való megvásárlása egyidejűleg jelenti a hulladékmennyiség kezelési költségének megfizetését is. 15.A hulladékszállításra vonatkozó egyéb rendelkezések 16. (1) Ha a Közszolgáltató által megállapított rendszeres szállítási nap ünnep, vagy munkaszüneti napra esik, a hulladék elszállítása az adott ünnep vagy munkaszüneti napon történik. (2) Ha a gyűjtőedényzet ürítése az ingatlantulajdonos hibájából marad el, akkor az ürítésre csak az ingatlanra vonatkozó következő szállítási napon kerül sor. Ilyen esetben soron kívüli szolgáltatás is rendelhető díj ellenében a Közszolgáltatótól. (3) Ha a hulladékot, a lakossági veszélyes hulladékot, vagy a lomokat a Közszolgáltató a szállítási napon, vagy az előzetesen meghirdetett időpontban elszállítani nem tudja, és a szállítás kimaradása nem az ingatlantulajdonos hibájából történik, a Közszolgáltató köteles többletdíjazás igénye nélkül helyettesítő megoldásról gondoskodni. Az új időpontról a lakosságot tájékoztatni kell. 16.Hulladékgyűjtő edényzet 17. (1) Az ingatlantulajdonos az ingatlanán keletkező vagy birtokába került hulladékot a környezet szennyezését megelőző, károsítását kizáró módon köteles gyűjteni, és ahhoz a Közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített, az ingatlantulajdonos tulajdonát képező, vagy a Közszolgáltató által biztosított gyűjtőedényt köteles igénybe venni. (2) Ha az ingatlantulajdonos a Közszolgáltató felé a valóságnak nem megfelelő hulladékmennyiséget vagy adatot közöl, ideértve az ingatlanon rendszeresen tartózkodó személyek számára vonatkozó adatot is, és emiatt a hulladék mennyisége rendszeresen legalább egy hónapon keresztül meghaladja az átvett gyűjtőedény űrtartalmát, a Közszolgáltató jogosult a köztisztaság biztosítása érdekében az ingatlantulajdonost felhívni, hogy haladéktalanul gondoskodjon nagyobb gyűjtőedényzet rendelkezésre bocsátásáról. Amennyiben az ingatlantulajdonos a felhívás átvételétől számított 15 napon Közszolgáltató elszállítani és kiűríteni. Az elszállítás gyakoriságát a Közszolgáltatóval kötött szerződésben rögzíteni kell. A szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló zsákot, amely papír és műanyag csomagolási hulladék gyűjtésére szolgál, egész évben, kétheti váltakozással, hétfői napokon gyűjti a Közszolgáltató.

14 belül nem gondoskodik a megfelelő méretű edényzet rendelkezésre bocsátásáról, a Közszolgáltató jogosult a kötelezettségét elmulasztó ingatlantulajdonos egyidejű értesítése mellett, a tényleges mennyiségű hulladéknak megfelelő űrtartalmú edényt kihelyezni és a kihelyezést követően a nagyobb űrtartalmú edényzet után számlázni a díjat, mindaddig amíg a keletkező hulladékmennyiséget figyelembe véve a nagyobb űrtartalmú edényzet szükséges. (3) Ha a Közszolgáltató az ingatlantulajdonos kérelmére a szállítóeszközéhez gyűjtőedényt rendszeresített vagy a gyűjtőedényt a 17. (2) bekezdés esetén az ingatlantulajdonos rendelkezésére bocsátja, 15 napon belül az ingatlan tulajdonosa vagy meghatalmazottja vagy nagykorú, vele egy lakcímen lakó hozzátartozója köteles írásban igazolni a gyűjtőedényzet átvételét. (4) A kötelező közszolgáltatás a Közszolgáltató vagy az ingatlantulajdonos tulajdonát képező, a Közszolgáltató által meghatározott és a Közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített 50 literes, literes, 1100 literes, 4000 literes típusú gyűjtőedényből történik. (5) Az ingatlantulajdonos a hulladék gyűjtése során köteles megfelelő gondossággal eljárni annak érdekében, hogy a hulladék más életét, testi épségét, egészségét és jó közérzetét ne veszélyeztesse, a természetes és épített környezetet ne szennyezze, a növény- és állatvilágot ne károsítsa, a közrendet és a közbiztonságot ne zavarja, és az ingatlanán keletkező hulladék mennyiségét alacsony szinten tartsa. (6) Az ingatlantulajdonos köteles írásban, vagy telefonon három nappal megelőzően bejelenteni a Közszolgáltatónak, ha ingatlanán az addig szokásos hulladékmennyiséget jelentősen meghaladó mennyiségű hulladék keletkezése várható. Amennyiben az ingatlantulajdonos nem tud nagyobb gyűjtőedényt vagy egyéb gyűjtőeszközt rendelkezésre bocsátani, bejelentése alapján a Közszolgáltató köteles az egyeztetett időpontra vagy időtartamra a hulladék adott mennyiségének megfelelő gyűjtéséhez és elszállításához alkalmas nagyobb űrtartalmú, vagy további gyűjtőedényt, vagy a hulladék gyűjtésére alkalmas más gyűjtőeszközt az ingatlantulajdonos rendelkezésére bocsátani, és a többletszolgáltatást teljesíteni, az ingatlantulajdonos pedig a többletszolgáltatás díját megfizetni. (7) Ha az ingatlanon keletkező hulladék mennyisége nem rendszeresen, hanem alkalmilag haladja meg az átadott gyűjtőedény űrtartalmát, és az ingatlantulajdonos elmulasztja a bejelentési kötelezettségét, a Közszolgáltató köteles a többlet hulladék kezelésére rendszeresített, a Közszolgáltató cégemblémájával jelölt zsákba kihelyezett hulladék elszállítására. (8) Ha az ingatlanon keletkező hulladék mennyisége nem rendszeresen, hanem alkalmilag haladja meg az átadott gyűjtőedények űrtartalmát, és az ingatlantulajdonos elmulasztja a (2) bekezdésben írt bejelentési kötelezettségét, vagy az ingatlantulajdonos a hulladékot nem a szabványosított gyűjtőedényben, zsákban gyűjti, a Közszolgáltató nem

15 köteles az így átadott vagy a gyűjtőedény mellé kirakott hulladék elszállítására. (9) Amennyiben az ingatlan elhelyezkedése és az útviszonyok nem teszik lehetővé az ingatlan hulladékgyűjtő járművel történő megközelítését, az ingatlantulajdonos a Közszolgáltatóval kötött külön írásbeli megállapodás alapján a kötelező közszolgáltatásnak a Közszolgáltató cégemblémájával jelölt zsák megvásárlásával tehet eleget. (10) A hulladék esetén a szabványosított gyűjtőedény beszerzéséről, pótlásáról, rendeltetésszerű használatáról és tisztántartásáról, míg a zsák beszerzéséről, pótlásáról, rendeltetésszerű használatáról a szolgáltatással érintett ingatlan tulajdonosa gondoskodik. Szelektív hulladék gyűjtés esetén a szelektív hulladékgyűjtő szigeten és a hulladékudvarban alkalmas edényzet tisztántartásáról a Közszolgáltató köteles gondoskodni. A Közszolgáltató gondoskodik a szelektív gyűjtésben résztvevő ingatlantulajdonosnál az elvitt zsák pótlásáról. 17. A hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőedény elhelyezésével, használatával és kezelésével kapcsolatos kötelezettségek 18. (1) A hulladék gyűjtésére szolgáló edényzetet több ingatlantulajdonos közösen is használhatja a következő esetekben: a) társasház, lakásszövetkezet, lakóközösség által használt ingatlanon, b) ha egy ingatlanon több egyéni vagy társas vállalkozás, vagy jogi személy szervezete működik, és valamennyi érintett egybehangzóan és írásban így állapodott meg. (2) Ha a gyűjtőedényzet közös használatáról állapodtak meg az (1) bekezdésben meghatározottak, az edények térfogatának meg kell felelnie a képződő hulladék mennyiségének az ürítés gyakoriságát is figyelembe véve. (3) A gyűjtőedényzet közös használatára megállapodást kötők közös képviselőjének írásban kell nyilatkoznia a Közszolgáltató felé arról, hogy a gyűjtőedényt hol tárolják, és adják át ürítésre, ki köteles gondoskodni a hulladéktároló edényzet tisztántartásáról és annak környezetének tisztántartásáról, továbbá nyilatkoznia kell a díjfizetésre kötelezett személyéről is. (4) Amennyiben a gyűjtőedényzet közös használata az (1) bekezdés b) pont alapján áll fenn, a gazdálkodó szervezet köteles bejelenteni a Közszolgáltatónak a megállapodás megkötését követő 15 napon belül azt, hogy a közös használatra vonatkozó megállapodás mely ingatlantulajdonosok között és milyen hatállyal jött létre, továbbá a megállapodásban részt vevő gazdálkodó szervezet 10. (2) bekezdés a) pontjában meghatározott adatait, valamint ha rendelkezik működési engedéllyel, a működési engedély számát, valamint annak a megállapodásban részt vevő félnek az adatait, amelynek részére a közszolgáltatás díja számlázásra kerül.

16 (5) Gyűjtőedényzetet az (1) bekezdés a) és b) pontjában felsorolt ingatlantulajdonosok közösen nem használhatnak. Amennyiben a gazdálkodó szervezet székhelye vagy telephelye társasházban, vagy lakásszövetkezeti épületben van, köteles a lakosság részére kihelyezett gyűjtőedénytől eltérő edényt használni a tevékenységéből keletkező hulladék gyűjtésére, ha a hulladékkezelésről nem a Hgt a szerint gondoskodik és köteles a Közszolgáltatóval közszolgáltatási szerződést kötni, valamint a közszolgáltatási díjat közvetlenül a Közszolgáltató részére megfizetni. 19. (1) A tulajdonos a gyüjtőedényzetben a háztartásban szokásosan keletkező hulladékot tömörítés nélkül úgy köteles elhelyezni, hogy az a hulladék elszállítása során alkalmazott gépi űritést ne akadályozza. (2) A tulajdonos köteles a gyüjtőedényzetet és a zsákot a háztartási hulladék elszállítása céljából a Közszolgáltató által megadott elszállítási napon, a járda szélére vagy az út szélére elhelyezni. Az előírt kiállítási helyre történő kivitel és onnan a visszavitel a közszolgáltatást igénybevevő feladata. (3) Ha az ingatlantulajdonos a gyűjtőedényzet tárolási helyéről annak ürítésére való átadásának helyére történő mozgatás és visszaszállítás céljából a Közszolgáltatót kívánja igénybe venni, a Közszolgáltató az ingatlantulajdonossal kötött külön megállapodás alapján határozza meg a többletszolgáltatásért fizetendő díj mértékét. (4) Előírt kiállítási helyek: a) családi házas területen a járda és az úttest közötti vagy melletti zöldsáv, az úttesthez lehető legközelebb eső része a forgalom veszélyeztetése nélkül, b) tömbös beépítésű területen a kiépített vagy megjelölt konténer lerakóhely. (5) 7 (6) A tulajdonos a szelektíven gyűjtött háztartási hulladékot a) az elhelyezés céljára kijelölt hulladékgyűjtő szigeten, b) a közterületen erre a célra elhelyezett, a hulladékfajta szerinti elkülönítésére szolgáló gyűjtőedényzetben, vagy c) hulladékudvarban helyezheti el. (7) A Közszolgáltató a kötelező közszolgáltatás keretében megtagadhatja a háztartási hulladék elszállítását, ha érzékszervi észleléssel megállapítható, hogy olyan anyagot tartalmaz, amely a háztartási hulladékkal együtt nem gyűjthető vagy nem ártalmatlanítható. (8) Az ingatlantulajdonos a gyűjtőedényt, kivéve a közterületeken a Közszolgáltató által tartósan elhelyezett nagy űrtartalmú konténert, az 7 Hatályon kívül helyezte a 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 6. (2) bekezdése március 30-án. Ezidáig hatályos rendelkezés: 19. (5) A hulladék elszállítása céljából kihelyezett gyűjtőtartály nem akadályozhatja a jármű- és gyalogos forgalmat.

17 ingatlanán belül köteles elhelyezni úgy, hogy ahhoz illetéktelen személy és állat ne férjen hozzá. (9) Gyűjtőedényt, kivéve a Közszolgáltató által elhelyezett nagy űrtartalmú konténert, közterületen elhelyezni vagy tartósan tárolni kizárólag az Önkormányzat közterület használatáról szóló rendelet vonatkozó rendelkezésének megtartásával, az ott szabályozott hozzájárulás alapján lehet. (10) A gyűjtőedényt tartósan a közterületre kihelyezett konténer kivételével a szállítás napján lehet kihelyezni a közterületre reggel 6 óráig. A tulajdonos kötelezettsége a hulladék elszállításának napján az elszállítást követően az edényzet tárolási helyre történő visszahelyezése. (11) A kihelyezett gyűjtőedény nem akadályozhatja a jármű- és a gyalogos forgalmat, és elhelyezése nem járhat baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével. 20. (1) Az ingatlantulajdonos a hulladékát kizárólag a Közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített, és e rendeletben meghatározott gyűjtőedényben adhatja át. A hulladék más módon történő kihelyezése tilos, kivéve az e rendeletben meghatározott zsákos szállítási mód alkalmazását. (2) A hulladék elszállítása céljából kihelyezett gyűjtőedény fedelének a közterület szennyezésének elkerülése érdekében lecsukott állapotban kell lenni. A hulladékot a gyűjtőedényben úgy kell elhelyezni, hogy az az edény mozgatásakor és ürítésekor ne szóródjon, valamint a gépi ürítést ne akadályozza. (3) Családi házas övezetben az ingatlantulajdonos, amennyiben az ingatlan jól látható azonosítószámmal nem rendelkezik, köteles az általa használt hulladéktároló edényen a Közszolgáltatóval megkötött szerződésben rögzített házszámot vagy helyrajzi számot feltüntetni. (4) A gazdálkodó szervezet, amennyiben a hulladéktároló edény elhelyezéséből nem azonosítható a székhelye vagy a telephelye, és az edény más közszolgáltatást igénybe vevő gyűjtőedényével együtt kerül elhelyezésre, köteles az általa használt hulladéktároló edényen a Közszolgáltatóval megkötött szerződésben rögzített cégnevet feltüntetni. (5) Télen az ingatlantulajdonos az átvételi hely megközelíthetőségéről köteles gondoskodni a hó- és síkosság elleni védelemmel, 1 méter széles átjáró biztosításával az úttest és az átvételi hely között. A Közszolgáltató köteles gondoskodni a gyűjtőedényzet ürítéséről. (6) A Közszolgáltató a hulladékgyűjtő edény ürítését a szállítási napon reggel 6 és este 17 óra között végzi. Az ürítés, a szállítás és a gyűjtés napját a Közszolgáltató állapítja meg.

18 (1) Az ingatlantulajdonos feladata gondoskodni a hulladékgyűjtő edény megőrzéséről, valamint arról, hogy az edényzet hozzáférhető helyen legyen és azt rendeltetésszerűen használják. (2) A Közszolgáltató tulajdonát képező, az ingatlantulajdonos rendelkezésére bocsátott és rendeltetésszerűen használt gyűjtőedény szükség szerinti javításáról, cseréjéről és esetleges pótlásáról az ingatlantulajdonos bejelentése alapján a Közszolgáltató köteles gondoskodni. A gyűjtőedény rendeltetéstől eltérő használata, valamint eltűnése vagy megsemmisülése miatt keletkezett kárt az ingatlantulajdonos köteles megtéríteni, aki a gyűjtőedényt a 17. (3) bekezdésben foglaltaknak megfelelően átvette, vagy a 17. (2) bekezdés szerint a gyűjtőedényét lecserélték. A Közszolgáltató kárát az ingatlantulajdonos a Közszolgáltató felszólításának megfelelően, de legfeljebb a kár bekövetkeztétől számított 30 napon belül köteles megtéríteni. 22. (1) A hulladékgyűjtő edényt annyira szabad megtölteni, hogy az zárható legyen. A gyűjtőedényzetbe a hulladék bedöngölése vagy tömörítése tilos. Az edény ürítése során figyelemmel kell lenni arra, hogy a gyűjtőedényzet teljesen kiürítésre kerüljön. Nagyobb terjedelmű hulladékot a gyűjtőedényzetbe helyezés előtt a megfelelő méretűre fel kell darabolni. (2) 8 (3) A gyűjtőedényzetben tilos tégla, beton, vas, továbbá olyan hulladék elhelyezése, amely az edényzetet, a szállítóeszközt, vagy a szállító személyzet testi épségét veszélyezteti. Tilos a gyűjtőedényzetbe folyékony, mérgező, tűzveszélyes és robbanásveszélyes anyagot, állati tetemet vagy egyéb olyan anyagot elhelyezni, amely veszélyeztetheti a begyűjtést, ürítést végző személy, vagy más életét, testi épségét, egészségét. (4) Ha a gyűjtőedényben olyan nedves hulladékot helyeztek el, amely az edényben összetömörödött vagy befagyott, vagy a tiltás ellenére az edényben lévő hulladékot úgy összepréselték, hogy emiatt az edényt üríteni nem lehet, az ingatlantulajdonos a Közszolgáltató felhívására köteles az edényt üríthetővé, használhatóvá tenni, valamint a tevékenysége miatt bekövetkező kárt megtéríteni. (5) Az ingatlantulajdonos köteles a veszélyes hulladékot a hulladéktól elkülönítetten, a környezet szennyezését, károsítását vagy veszélyeztetését kizáró módon gyűjteni és a veszélyes hulladék begyűjtésére és szállítására, ártalmatlanítására feljogosított engedéllyel rendelkező hulladékkezelőnek átadni, a Hgt. 12. (2)-(3) bekezdésében foglaltak szerint eljárni. Ilyen esetben a Hgt. szerinti adminisztratív és tervezési kötelezettség a hulladék átvevőjét terheli. 8 Hatályon kívül helyezte a 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 6. (2) bekezdése március 30-án. Ezidáig hatályos rendelkezés: 22. (2) Tilos a veszélyes hulladékot a hulladékkal összekeverni és azt a hulladék gyűjtésére szolgáló rendszeresített gyűjtőedényben elhelyezni.

19 (1) 9 (2) A Közszolgáltató a hulladék ártalmatlanításáról előkezelést, tömörítést követően hulladéklerakóba történő lerakással és tömörítéssel gondoskodik. (3) Egyéb, nem a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék elhelyezését, ártalmatlanítását és hasznosítását kizárólag megfelelő és érvényes engedéllyel rendelkező hulladékártalmatlanító vagy hasznosító telepen lehet megvalósítani. (4) A gyűjtőedényben elhelyezhető hulladék súlya a) literes gyűjtőedény esetében legfeljebb 13 kg, b) literes gyűjtőedény esetében legfeljebb 25 kg, c) 240 literes gyűjtőedény esetében legfeljebb 45 kg, d) 600 literes gyűjtőedény esetében legfeljebb 110 kg, e) 1100 literes gyűjtőedény esetében legfeljebb 250 kg, f) 4200 literes gyűjtőedény esetében legfeljebb 500 kg lehet. 18. Az üdülőingatlanra vonatkozó eltérő rendelkezések 24. (1) Az üdülőövezet területén a Közszolgáltató a kötelező közszolgáltatást minden évben kizárólag április 1. és szeptember 30. között végzi. (2) Azon ingatlantulajdonos, aki az üdülőövezet területén az év további hónapjaiban is igénybe kívánja venni a hulladékszállítást, köteles ezt a Közszolgáltatónál bejelenteni a szolgáltatás tényleges igénybevételének időpontját megelőző 30 nappal. A díj a szolgáltatás végzés időtartamának arányában kerül kiszámlázásra. (3) Tulajdonosváltozás esetén a volt tulajdonos köteles a változás tényét 30 napon belül bejelenteni a Közszolgáltatónak. A bejelentés napjáig a közszolgáltatás díját a volt tulajdonos viseli. VI. Fejezet Nem rendszeres közszolgáltatások 9 Hatályon kívül helyezte a 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 6. (2) bekezdése március 30-án. Ezidáig hatályos rendelkezés: 23. (1) A hulladék szállítását a Közszolgáltatónak zárt konténerben vagy a kiporzást és kiszóródást megakadályozó ideiglenes takarású konténerben, vagy e feltételeket biztosító célgéppel, szállítójárművel úgy kell elvégezni, hogy annak során a környezet ne szennyeződjék. Szállításból eredő szennyeződés esetén a Közszolgáltató a hulladék eltakarításáról, a terület szennyeződés-mentesítéséről, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról köteles gondoskodni.

20 A nagy darabos hulladékra vonatkozó rendelkezések 25. (1) A nagy darabos hulladék, így a lom, mely a lakásokban, nem lakás céljára szolgáló helyiségekben használhatatlanná vált, nagyobb háztartási felszerelési tárgy, bútor, egyéb ingóság gyűjtéséről, elszállításáról és ártalmatlanításáról a Közszolgáltató évente legalább egy alkalommal a közszolgáltatás keretében, külön díj felszámítása nélkül az Önkormányzat térítése ellenében gondoskodik. A lomtalanítás megrendeléséről az Önkormányzat, lebonyolításáról és megszervezéséről, a hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról a Közszolgáltató gondoskodik. 26. (1) 10 (2) A Közszolgáltató kizárólag a lakosságnál, a háztartásban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényben el nem helyezhető nagy darabos hulladék elszállítására köteles. A Közszolgáltató által a közszolgáltatás keretében szervezett lomtalanítási szolgáltatás nem terjed ki az inert hulladékra, építési törmelékre, jármű abroncsra, biohulladékra, rendszeres háztartási szilárd hulladékra. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott szolgáltatást a Közszolgáltató az Önkormányzattal egyeztetett ütemezésben, városrészenként, lakossági igénybejelentés alapján végzi. A városrész aktuális lomtalanítási időpontjáról a lakosságot az Önkormányzat a helyi sajtó útján tájékoztatja. (4) A lomtalanítási hulladékot társasház esetében a Közszolgáltató által e célra legalább 24 órás időtartamra kihelyezett gyűjtőkonténerben, családi ház esetében pedig az ingatlannak a közúthoz legközelebb eső részén, lehetőleg kerítéssel határolt területen belül kell elhelyezni. (2) Lakossági veszélyes hulladék gyűjtése és szállítása (3) Az (1)-(2) bekezdésben meghatározott követelmény teljesítése érdekében a háztartásban keletkezett veszélyes hulladékot az ingatlantulajdonos köteles a hulladék más összetevőitől elkülönítetten gyűjteni és a veszélyes hulladék átvételére feljogosított hulladékkezelőnek átadni, vagy az egyes veszélyes hulladéknak a többi hulladéktól való elkülönített gyűjtését biztosító gyűjtőhelyet igénybe venni. (4) A háztartásban keletkező veszélyes hulladékot a Közszolgáltató az általa üzemeltetett hulladékudvarban, elektronikai hulladék esetén évente legalább 10 Hatályon kívül helyezte a 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 6. (2) bekezdése március 30-án. Ezidáig hatályos rendelkezés: 26. (1) Minden tevékenységet, amelynek végzése során veszélyes hulladék keletkezik, úgy kell végezni, hogy a veszélyes hulladék mennyisége és veszélyessége a lehető legkisebb legyen és a veszélyes hulladék hasznosítását minél nagyobb mértékben segítse elő. 11 Hatályon kívül helyezte a 21/2012. (III.29.) önkormányzati rendelet 6. (2) bekezdése március 30-án. Ezidáig hatályos rendelkezés: 26. (2) A veszélyes hulladék birtokosa köteles megakadályozni, hogy tevékenysége végzése során a veszélyes hulladék a talajba, a felszíni, a felszín alatti vizbe, a levegőbe jutva szennyezze vagy károsítsa a környezetet.

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK Hatályos:2014-06-01 -tól KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A települési hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására szervezett

Részletesebben

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki: Barcs Város Önkormányzatának 7/2014. (VI.19.)önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelésről, a helyi közszolgáltatás kötelező igénybcvétcléri szóló 11/2004. (lil.26.)

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből KIVONAT Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből Furta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.12.) ÖR.

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2013.(IX.13.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2013.(IX.13.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2013.(IX.13.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Hatályos: 2015. május 1-jétől Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Arnót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1./2014.(I. 30.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Arnót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1./2014.(I. 30.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Arnót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1./2014.(I. 30.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Arnót Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012.

Részletesebben

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Zsámbék Nagyközség

Részletesebben

Jágónak Község Önkormányzat 7 /2013. (XII.18.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Jágónak Község Önkormányzat 7 /2013. (XII.18.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Jágónak Község Önkormányzat 7 /2013. (XII.18.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Jágónak Község Önkormányzatának Képviselőtestülete Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Álmosd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2015 (II.20.) önkormányzati rendelete

Álmosd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2015 (II.20.) önkormányzati rendelete Álmosd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015 (II.20.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Álmosd Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2013. (VI.28.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező szabályainak és díjának meghatározására

Részletesebben

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/2014. (IV.15.) Önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/2014. (IV.15.) Önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/2014. (IV.15.) Önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Almásfüzitő Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2014.(II.14.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Sárkeresztes

Részletesebben

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. ( XII.29. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékszállításról Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép:

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép: Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014(I. 31.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 8/2003. (XII.10.)

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

Bevezető rendelkezések

Bevezető rendelkezések Nyíracsád Községi Önkormányzat Hatályos:2014-03-15 -tól Nyíracsád Községi Önkormányzat Nyíracsád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (III.13.) ÖR. sz. rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

A jelen rendeletben meghatározott gyűjtőedények ellenértékét az ingatlanhasználó fizeti meg a közszolgáltató részére.

A jelen rendeletben meghatározott gyűjtőedények ellenértékét az ingatlanhasználó fizeti meg a közszolgáltató részére. Monostorpályi Község Önkormányzata Képviselő - Testületének /2015. (..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló 20/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Kálló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012.

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 1. (1) A rendelet területi hatálya Letenye város közigazgatási területére terjed ki.

1. A rendelet hatálya. 1. (1) A rendelet területi hatálya Letenye város közigazgatási területére terjed ki. Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017. (IV. 28.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Süttő Község Önkormányzatának

Részletesebben

17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról

17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról 17 / 2013. (X. 31) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Tard község Önkormányzatának 17 / 2013. (X. 31) önkormányzati

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések A rendelet célja

I. fejezet. Általános rendelkezések A rendelet célja Csökmő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) Önkormányzati rendeleté a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Csökmő Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése T E R V E Z E T! Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2011. (.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Bazsi Község Önkormányzata

Részletesebben

Döbrököz Község Önkormányzat 14/2010. (XII.23.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (Egységes szerkezet )

Döbrököz Község Önkormányzat 14/2010. (XII.23.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (Egységes szerkezet ) Döbrököz Község Önkormányzat 14/2010. (XII.23.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (Egységes szerkezet ) Döbrököz Község Önkormányzati Képviselő-testülete a

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 9/2013. (III. 4.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 9/2013. (III. 4.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 9/2013. (III. 4.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és ártalommentes

Részletesebben

KONYÁK KÖZSÉG ÖNKORM ÁNYZAT K ÉPV ISELŐ-TESTÜ LETÉN EK. 3./20I4. (I. 29.) önkormányzati rendelete

KONYÁK KÖZSÉG ÖNKORM ÁNYZAT K ÉPV ISELŐ-TESTÜ LETÉN EK. 3./20I4. (I. 29.) önkormányzati rendelete KONYÁK KÖZSÉG ÖNKORM ÁNYZAT K ÉPV ISELŐ-TESTÜ LETÉN EK 3./20I4. (I. 29.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Konyár Község Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Pécsely Község Önkormányzat képviselő-testületének 12/2015. (VIII.15. ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pécsely

Részletesebben

Egységes szerkezetben

Egységes szerkezetben Dunaalmás Község Önkormányzatának 10/2001. (XII.11.) Ök. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Egységes szerkezetben Dunaalmás Község Önkormányzata

Részletesebben

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II. 7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II. 7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hatályos:2014-03-21 -tól a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 1/2014. (II. 7.) önkormányzati rendelet Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 17/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelete A települési a települési szilárd hulladék kezeléséről - módosításokkal egységes szerkezetben - Tápiószecső

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 6/2015.(IV.29.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Alaprendelet. Módosított rendelet

Alaprendelet. Módosított rendelet Alaprendelet 1. (1) Monostorpályi Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) az ingatlanhasználónál keletkező települési hulladék, a biohulladék, az elkülönítetten gyűjtött hulladék (azaz a szelektív

Részletesebben

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételének szabályairól Dunaszentmiklós Község

Részletesebben

Rédics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Rédics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Rédics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Rédics Község Önkormányzata Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XII. 16.) Önkormányzati Rendelete a település szilárd hulladékgazdálkodásról

Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XII. 16.) Önkormányzati Rendelete a település szilárd hulladékgazdálkodásról Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XII. 16.) Önkormányzati Rendelete a település szilárd hulladékgazdálkodásról Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

A Szolgáltató jogai és kötelezettségei

A Szolgáltató jogai és kötelezettségei RENDELETT TERVEZET Füzérradvány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2012. (...) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékokkal kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Füzérradvány

Részletesebben

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 26.) önkormányzati. Rendelete

Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 26.) önkormányzati. Rendelete Szakoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (VI. 26.) önkormányzati Rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról A vízgazdálkodásról

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2013. május 3. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET. 13/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete

DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET. 13/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 13/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSOKRÓL Dad Község Önkormányzatának

Részletesebben

Bajót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (X.27.) rendelete a települési hulladék kezelési közszolgáltatásról

Bajót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (X.27.) rendelete a települési hulladék kezelési közszolgáltatásról Bajót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (X.27.) rendelete a települési hulladék kezelési közszolgáltatásról Bajót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012.

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (IV. 27.) önkormányzati rendelete

Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (IV. 27.) önkormányzati rendelete Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

3. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemei 8. (1) Az önkormányzat és a közszolgáltató között létrejött hulladékgazdálk

3. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemei 8. (1) Az önkormányzat és a közszolgáltató között létrejött hulladékgazdálk Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékszállításról Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének../2013. (.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének../2013. (.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének../2013. (.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei Visnye község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.27.) sz. önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Visnye Község Önkormányzatának

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2014. (III. 4.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2014. (III. 4.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2014. (III. 4.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Tiszadob Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

1. fejezet A közszolgáltatással ellátott terület határai, a közszolgáltatás tartalma,

1. fejezet A közszolgáltatással ellátott terület határai, a közszolgáltatás tartalma, 1. oldal, összesen: 7 oldal Létavértes Városi Önkormányzat Létavértes Város Önkormányzat Képviselő testületének 9/2014.(IV.29.)Ör. számú rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

1. Fejezet. Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

1. Fejezet. Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Kis tamási Község Önkormányzat Képviselií-testiiletének az 2/2015. (TI. 10.) iinkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási kiizszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szahályairéil. Kistamási Község

Részletesebben

Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(VI. 23) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(VI. 23) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(VI. 23) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Zalaszántó Község Önkormányzata Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. Az önkormányzati rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. Az önkormányzati rendelet hatálya Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014.(II.5.) önkormányzati rendelete A települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Felgyő Községi Önkormányzat

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete a Települési szilárd hulladék kezeléséről szóló 17/2013. (XII.20.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki.

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki. Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-01-01 -tól Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉK-KEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL SZÓLÓ

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉK-KEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL SZÓLÓ TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉK-KEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL SZÓLÓ 15/2006.(VI. 29.) RENDELETÉNEK a 4/2007.(III. 08) Rendelettel,

Részletesebben

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30.

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30. Vácszentlászló Község Önkormányzata 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről Kovács Sándor s.k. polgármester dr. Král László s.k. körjegyző Kihirdetve: 2000. XII.

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

E rendelet alkalmazásában:

E rendelet alkalmazásában: 41/2004. (XII. 20.) Ör. számú rendelet A Képviselõtestület a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról, a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014.(III.04.) KT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Farkaslyuk Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete

Farkaslyuk Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 9/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (XII.02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Farkaslyuk

Részletesebben

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól Tabdi

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nyáregyháza község Képviselő-testületének 15/2009. (XII. 01.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi

Nyáregyháza község Képviselő-testületének 15/2009. (XII. 01.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi Nyáregyháza község Képviselő-testületének 15/2009. (XII. 01.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról. Nyáregyháza községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételéről és a közterületek tisztán

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Egységes szerkezetben a 9/2010.(XII.22.)Ör.számú

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések 1.

I. fejezet Általános rendelkezések 1. 1 Nagyveleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. ( XII.23.) sz. rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Nagyveleg Község Önkormányzatának

Részletesebben

Hatályos október 16-tól

Hatályos október 16-tól Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 9/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtott háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Hatályos 2013.

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014 (III.27.) önkormányzati rendelete

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014 (III.27.) önkormányzati rendelete Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014 (III.27.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről, szállításáról, tárolásáról, kezeléséről Nyírbátor

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Nagykálló

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

(1) A rendelet területi hatálya Söjtör község közigazgatási területére terjed ki.

(1) A rendelet területi hatálya Söjtör község közigazgatási területére terjed ki. 1 / 9 2016. 07. 28. 9:31 Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2016 (VII.01.) önkormányzati rendelete a település hulladékgazdálkodási közszolgáltatásáról Söjtör Község Önkormányzatának

Részletesebben

Szentpéterszeg Község Önkormányzata 16/2013. (XII. 04.) önkorm ányzati rendelete

Szentpéterszeg Község Önkormányzata 16/2013. (XII. 04.) önkorm ányzati rendelete Szentpéterszeg Község Önkormányzata 16/2013. (XII. 04.) önkorm ányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Szentpéterszeg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2010. (XII.20. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Bocskaikert Község Önkormányzatának

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.)

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.) Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IX.7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 24/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosításáról Sajóivánka

Részletesebben

Szabadbattyán Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XI.27.) önkormányzati rendelete A település hulladékgazdálkodásáról

Szabadbattyán Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XI.27.) önkormányzati rendelete A település hulladékgazdálkodásáról MHK JogszabGly szolggltatgs 1. oldal, összesen: 6 oldal Szabadbattyán Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XI.27.) önkormányzati rendelete A település hulladékgazdálkodásáról Szabadbattyán

Részletesebben