GESZTESI CSENGŐ. VÁRGESZTES/ Gestitz hó 8. szám. Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelnő havilap

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GESZTESI CSENGŐ. VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.06.hó 8. szám. Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelnő havilap"

Átírás

1 GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz hó 8. szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelnő havilap

2 BEKÖSZÖNTŐ Kedves Olvasó! Eltelt megint egy hónap. Júniust írunk, bár az időjárás gyakran megcáfolja a naptárt. E havi számunkban elkalauzoljuk Önöket a várba, finom halételeket készítünk. Bővebben olvashatnak a Falunap gazdag programjáról. Beszámolunk egy újabb sikeres pályázatról, értesülhetnek az aktuális egyházi eseményekről. Kellemes böngészgetést kíván Önöknek a!

3 A FALUHÁZ PROGRAMJAI - NAGYHÁZJNÉ SZABÓ BERNADETTE FOLTVARRÓ KIÁLLÍTÁSA JÚNIUS 1 11-IG - CSENGŐNAP! ÜNNEPSÉG - FALUNAP - JÚNIUS 12. -Műanyagcikk-vásár június csütörtökönként: 14:30-tól néptánc oktatás gyermekeknek - csütörtökönként: 18 órától gyerektbci edzés - csütörtökönként: 19 órától Várgesztesi Dalkör próbája - péntekenként: 19 órától Traccsparti INGYENES INTERNET HASZNÁLAT: óráig ASZTALITENISZ: óráig A Faluház nyitva tartása: Hétfő: szünnap A többi napokon ig (ics/k-si Csengő

4 ÖNKORMÁNYZATI OLDAL Ezen az oldalon lehetőséget biztosítunk Várgesztes Önkormányzatának, hogy hónapról -hónapra munkájukról beszámoljanak. Menoni Gabriella polgármester havi rendszerességgel rendelkezésünkre bocsátja a megválasztása óta történteket a legfontosabb határozatok közzétételével. Örömmel tölt cl, hogy újhól sikeres pályázatról tudok beszámolni. Várgesztes település részt vett a TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT mozgalomban, és teljesítménye alapján a zsűri az ország legjobb 22 települése közé sorolta. Az oklevelet a Faluházbari megtekinthetik. L mellett 1 millió Ft-ot nyert Várgesztes. F.bből az összegből szeretnénk biztosítani a pályázati önrészt, szelektív hulladékgyűjtő sziget megvalósításához. A fennmaradó összeget parkosításra használnánk fel. Az előző számban számoltam be sikeres IHM-ITP-15 és 16-os pályázatunkról, melyen 3millió Ft-ot nyertünk. Sokak érdeklődésére mondom el, ezeket a pályázatokat decemberben nyújtottuk be. Hosszú az átfutási idő, akár 4-5 hónapot is várnunk kell az eredményre, de úgy gondolom megéri, ha ilyen eredménnyel kecsegtet. Tisztelettel: Menoni Gabriella 43/2004. (04.20.) számú határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete benyújtja sz. falufejlesztés és felújítás, a vidék tárgyi és szellemi örökség védelme és megőrzése-: Várgesztesi Rk. Templom felújítása SAPARI) pályázatát. A pályázat benyújtási határideje: április 30. A beruházás évben megkezdődik, fedezetet a évi költségvetésben biztosítja az Önkormányzat. A beruházás befejezésének határideje: szeptember 30. A beruházás összköltsége: Ft, melyből a megpályázott összeg: Ft Az önkormányzat által évben biztosított önerő: Ft. 44/2004. (04.20.) számú határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete benyújtja sz. Falufejlesztés és felújítás, a vidék tárgyi és szellemi örökség védelme Várgesztes faluközpont kialakítását, zöldfelület rendezése SAPARD pályázatát.

5 ÖNKORMÁNYZATI OLDAL A pályázat benyújtási határideje: április 30. A beruházás évben megkezdődik, fedezetet a évi költségvetésben biztosítja az önkormányzat. A beruházás befejezésének határideje: szeptember 30. A beruházás összköltsége: ft, melyből a megpályázott összeg: Ft. Az önkormányzat által évben biztosított önerő: Ft. 10/2004. (04.30.) számú határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a 7/2004/ számú és a 8/2003./12.18./ rendelettel módosított 12/2000./12.21./ rendeletét a magánszemélyek kommunális adójáról a következő pontokkal egészíti ki és fogadja el: 6./A. adómentes a várgesztesi lakos, akinek a telke nem összközműves. 6/B. adómentes a várgesztesi hetven év feletti lakos. 11/2004. (04.30.) számú határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a 6/2004./02.20./ számú rendelettel módosított 9/2003./12.18./ számú építményadóról szóló rendeletét a következő ponttal egészíti ki és fogadja el: 6./A. adómentes a várgesztesi hetven év feletti özvegy, vagy egyedülálló lakos. 12/2004. (04.30.) számú határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a 2003 évről készült közzétételi beszámolót, a zárszámadási melléklet szerint. 51/2004. (04.30.) számú határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete megvásárolja a 017/1 hrsz-ú szántót Ft-ért novemberében számoltunk be a következőkről: 47/2003. (09.23.) számú határozat Várgesztes Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő-testülete az Utiterv Kft. által indított per tisztázása érdekében megbízza Menoni Gabriella polgármestert, és Baloghné Török Edit körjegyzőt a képviselettel én a Komárom-Esztergom megyei Bíróság első fokú ítéletében elutasítja a felperes Utiterv Kft. keresetét, és kötelezi az eljárási illeték megfizetését a Bíróság felé, valamint kötelezi a 4millió Ft perköltség megfizetését az alperes Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzatának. Az ítélet nem jogerős.

6 A HÓNAP BESZÉLGETÉSE Bozzay Attilához látogattunk "Szóra bírtuk a Várkapitányt" -Egyszerű kérdést tennék fel, kié a Vár? A Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat tulajdonában van hetedik éve, előtte állami tulajdonban volt. Nejem és jómagam kis cégként állunk szerződéses viszonyban 1990-óta. A tíz éves bérletünkből még három van hátra. Nem tudjuk a jövő mit hoz, de még jó pár évet szeretnénk itt tölteni között történt átfogó felújítás a várban, később a kilátó újult meg, a közeljövőben mi várható? Valóban 1964 óta turista szállóként működik a vár, lényegi változás nem tudott történni, pár apróságot kivéve. Amikor bevételeink engedték, korszerűsítettük, javítottuk a szállót. Természetesen ez saját érdekünk is volt, hogy minél vendégfogadóbbak legyünk. A szerződés minket erre nem kötelez, saját belátásunk szerint cselekedtünk ben egy hosszú időre visszanyúló problémát próbáltunk meg orvosolni. A lapos tető szigetelése elhasználódott, ezt újítottuk fel. Sajnos csak részleges megoldást hozott ez a javítás, mindemellett a szigetelés jól sikerült. A Vár teteje egy nagy "tepsi" képletesen. Az alsó részek szigetelése így megoldódott, de az úgynevezett "tepsi" széle, az attikák, a vastag kőfalak csupaszon maradtak, mivel a lapos tető szigetelése oda már nem nyúlik ki, így aztán a hó és az esővíz visszaszivárog a födémbe. - Mi lenne a végleges megoldás? - Egy igazi szép nagy sátortető, ami lefedné a falakat ben remény csillant, amikor Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat egy régiós előfinanszírozási pályázati lehetőséggel kb Ft-ot nyert a gesztesi műemlék várnak, régészeti feltárások, műemlék restaurálási tervek elkészítésére. A tavalyi évben első fázisként elkezdődtek a külső régészeti ásatások. A kaputorony helyét keresték. A következő fázis már a tervezést foglalja magába, ami elvileg már most is zajlik. A komplett restaurációs terveket 2004 végére-, 2005 elejére ígérték a tervezők. Ami már tartalmazni fogja a külső várfalak, kaputorony helyreállítását, valamint emeletráépítést.

7 A HÓNAP BESZÉLGETÉSE - Étterem, presszó, turistaszálló. Milyen emberek fordulnak meg itt leggyakrabban? - Forgalmunk legnagyobb részét diákok és turisták teszik ki, azonban széles a skála: óvodás csoportok, kirándulók. A lovagteremben családias rendezvényekre van lehetőség Tavaly esküvő is volt az udvarban. - Kanyarodjunk a sporthoz, honnan a futballszeretet, futballoztál valaha? -Nem soha, de mint szurkoló kétszer annyit tettem. Iskolás szinten fociztam, majd egy térdsérülés meghatározó volt, maradtam a nézőtéren, de ott aktívan. Téten nevelkedtem Győr mellett, ebből következik, hogy Rába ETO szurkoló lettem. Az egyetemi éveim végén kerültem a gesztesi várba. Belecsöppenve az itteni kis közösségbe, Járfás József - az akkori edző - invitált meg, hogy tartozzak én is közéjük, és én ott ragadtam. - Mióta tevékenykedsz gazdasági vezetőként, mi a feladatod? -Gondolkodnom kell. azt hiszem nyolc éve már, hogy teszem a munkám. Sokrétű a feladatom Fő támogatónk a Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat. Nagyon jó a kapcsolat közöttünk, így az év közben felmerülő problémákat is meg tudjuk beszélni. Lassan már "sportdiplomáciai" munkát is végzek, amikor a vesztes mérkőzések után, a nem mindig velünk szimpatizáló bírókkal konzultálok. Indulataimat az öltöző ajtaja előtt kell hagynom. - A családod hogy tolerálja a hobbidat? - Azt kell mondanom, nejem nagyon megértő, hisz ezeken a napokon helyettem is dolgozik. A vasárnapjaim mindig foglaltak, a futball a szenvedélyem! Kívánjuk, hogy sokáig legyél még ilyen aktív a sport terén, és sokáig üdvözölhessünk, mint "várkapitány"! Jó erőt, és egészséget kíván a!

8 EGYHÁZI ROVAT "A hit Isten ajándéka. Önmagától egyikünk sem tud hinni. Az ajándék mindannyiunknak elérhető, hogy elfogadjuk e ezt az ajándékot, az főképp a szeretet cselekedeteiben mutatkozik meg. Abban, hogy nem bántjuk meg az Istent, hanem mindent az Ő akarata szerint teszünk. Abban, ahogy Szent fiának megdicsőítésén és egyházának növekedésén fáradozunk." Böck János Böck János szavaihoz kapcsolódva immáron 10. alkalommal - a minden évben megtartott Csengő nap alkalmából - bár egyházi jelentősége ennek az ünnepnek nincs, a végzős általános iskolás diákok Bibliát kapnak ajándékba. Szentháromság-vasárnapját követő csütörtök, az úrnapja "FRONLEICHNAUM" megint rendkívüli napja volt Gesztesnek is. Már jó előre gyűjtötték a virágot, hogy aztán űrnapján a házak előtti utcarészt teleszórhassák velük. Amerre a körmenet haladt, kétoldalt zöld ágakat tűztek ki. Az ablakokban minden házban gyertyák égtek. Az úrnapi sátrakat nem olyan régen özv.daub Jánosné és Tromposch Jakabné állította a háza előtt, kettőt meg a templomajtó előtt állítottak fel jobbról és balról. (Napjainkban is él ez a hagyomány, de már csak általában egy sátrat állítanak az iskola téren.) A felhintett utcára kocsinak, állatnak nem volt szabad járnia körmenet előtt. Így hódoltak az oltáriszentségben köztünk időző Úr Jézusnak. Másrészt meg azzal, hogy legszebb, legdíszesebb öltözetben és hivő szívvel vettek részt a szentségi körmeneten. A nyári hónapokban és ősszel zajlottak a már említett körmenetek Vértessomlóra, Bodajkra, Máriaremetére, Vértesszentkeresztre, Csatkára és Kiscellbe. Így Pünkösd napján Bodajkra mentek, Sarlós-Boldogasszony, meg Kisasszony napján Somlóra. Nagyboldogasszonynak "Maria Wurzweiching"'volt a neve a Maria Himmelfahrt mellett. Azért, mert ezen az ünnepen virágot áldattak a templomban. A virágot előtte való nap szedték, mégpedig azelőtt pontosan kilencfélét. Gesztesen főként a "Pluatstroupfan néven ismert virágot szedték elsőnek. Ennek piros virágai vércseppekhez hasonlítanak. A megáldás után hazavittek és ablakrácsra vagy ajtó fölé akasztva őrizték vagy a padláson. Villámlás alkalmával ezekből is tettek valamikor a tűzre, hogy ezeknek az áldott virágoknak a füstje elűzze a villámokat. Karácsonyi házfüstölésre is használták. (Weisz János nyomán)

9 SPORT OLDAL MEGYEI III. OSZTÁLY 17. forduló IFI: Kisigmánd - Várgesztes 1-3 Kisigmánd - Várgesztes 5-1 Gól: Eigner, Eck, Nagy J. 18. forduló Várgesztes - Dad 4-2 Várgesztes - Dad 0-8 Gól: Rácz, Öller, Nagy J. (2) 19. forduló Vértestolna Várgesztes 5-2 Vértestolna Várgesztes 4-1 Gól: Eck, Schlapak 20. forduló Várgesztes - Héreg 0-0 Várgesztes - Héreg 4-1 Gól: Eck. Schlapak 21. forduló Szárliget - Várgesztes 0-3 Szárliget - Várgesztes 1-1 Gól: Nagy J. (2), Eck A Bajnokság állása az utolsó forduló előtt: 1.Várgesztes Héreg Szend Vértestolna Szárliget Kisigmánd Almásfüzitő D.miklós K.monost Dad l2.szomód - I

10 SPORT OLDAL KÖVETKEZIK: 22. forduló június 6. Várgesztes Szend MAGYAR KUPA 3. forduló Várgesztes Bábolna 7-3 Gól: Ricza (2), Eigner (2t. Lincmayer, Kern, Horváth 4. forduló Várgesztes Oroszlány 2-8 Gól: Schlapak P., Nagy J. ÖREGFIÚK: forduló forduló forduló forduló lo.forduló Következik: 11.forduló forduló forduló forduló Várgesztes TBSC V. Erőmű Várgesztes Várgesztes - Környe Bokod Várgesztes Várgesztes - Oroszlán) szünnap Várgesztes Felsőgalla Kecskéd - Várgesztes Várgesztes Héreg

11 A Várgesztesi Kisebbségi Önkormányzat és a Várgesztesi Faluház szeretettel meghív minden érdeklődőt a Faluházban és a sportpályán tartandó Sportpálya CSENGŐ NAPI ÜNNEPSÉGRE FALUNAPRA június 12-én, szombaton PROGRAMOK: Sportvetélkedők: szabadrúgáslövő verseny, rönklökés. akadályverseny felnőtteknek és gyermekeknek, labdarúgók - szurkolók kötélhúzás Faluház Közben: A helyi Sport- és Horgászegyesület és a Vadásztársaság bográcsbemutatója, lovaglási lehetőség gyermekeknek és felnőtteknek, tűzoltóautó bemutató, ugrálóvár, arcfestés A Zeneiskola zenekarának hangversenye Ünnepélyes megnyitó: beszédet mond Menoni Gabriella Polgármester Asszony -bibliaátadás a nyolcadikosoknak A Várgesztesi óvodások műsora A Várgesztesi iskolások műsora Show Formációs Táncegyüttes műsora Alsógallai Német Nemzetiségi Tánccsoport Alsógallai Német Nemzetiségi Dalkör Kecskédi Német Nemzetiségi Tánccsoport Várgesztesi Német Kultúregyesület Dalköre BÁL - Közreműködik a Szomor Sramli SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT!

12 ELKÖSZÖNŐ Lassan felkerül a tantermekben a táblákra a mosolygós "V"- betű is, és elérkezik a diákok számára oly kedves VAKÁCIÓ!!! (Gondtalan hónapok következnek pihenéssel, játékkal, üdüléssel. Szeretnénk egy lapáttal mi is hozzátenni, minden kis-, és nagy diáknak örömteli vakációt kívánva! E havi kiadványunkat létrehozták: Gallai Edina Hartdégen Ákos Kelemen Zoltán Menoni Gabriella Pillmann Zoltán Szerkesztő Fotók, Tördelőszerkesztő Egyházi rovat Önkormányzati oldal Sport rovat Amatőrök vagyunk mindannyian, de ebben a minőségben a legtöbbet, és a legjobbat szeretnénk nyújtani!

GESZTESI CSENGŐ FALUHÁZ. VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám VÁRGESZTES. A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap

GESZTESI CSENGŐ FALUHÁZ. VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám VÁRGESZTES. A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz 2004. 1.hó 3. szám A Polgármesteri Hivatal gondozásában megjelenő havilap FALUHÁZ VÁRGESZTES BEKÖSZÖNTŐ "Előtted mindig legyen út, A szél mindig a hátadba fújva, Arcodat

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz gesztesicseneo@freemail.hu GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz 2004.05.hó 7. szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havilap BEKÖSZÖNTŐ Május első vasárnapja Anyák

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám

GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/ Gestitz 2004.09.hó 11.szám Várgesztes Község Kisebbségi Települési Önkormányzat gondozásában megjelenő havilap BEKÖSZÖNTŐ Horváth János tollából: Őszkezdet Rövidülnek a nappalok,

Részletesebben

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com Az Oroszlányi kistérség lakossági fórumai További információ Bokod: (Hősök tere 6.) Dad: Faluház (Fő utca 91.) Kömlőd: (Komáromi utca 16.) Kecskéd: (Fő út 1.) Szákszend: Faluház (Száki u. 89.) 2008. február

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

Kom-Eg megye

Kom-Eg megye Engedélyezési terv beadásának tervezett Kivitelezés megkezdés Kivitelezés befejezés Kontakt személy Járás Település Nyertes pályázó Közintézményi IH Üzleti IH Lakossági IH határideje tervezett határideje

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ

MENETRENDI TÁJÉKOZTATÓ Helyközi Személyszállítási Üzletág 2800 Tatabánya I., Csaba u. 19. Levélcím: 2801 Pf.:126 Telefon: 34/515-244 Fax: 34/515-258 VV-14/2011-2012. Érvényes: 2011. december 19. 2012. január 03.-ig MENETRENDI

Részletesebben

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, Árpád u., 5.35, 12.15, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.15 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.15, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK

Érvényes: április 19-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK Ács, Árpád u., 7.26, 16.35 Ács, vá., 7.26 Ács, Zöldfa u., 7.26 Ajka, aut. áll. 7.54 Almásfüzítő, vá., 7.09, 7.26, 7.29 N 8.09, 8.14, 11.14 N12.09, 14.19, 16.35, 18.09 e18.54 Ászár, posta H11.15 Bábolna,

Részletesebben

Melegedőhelyek Komárom-Esztergom megyében

Melegedőhelyek Komárom-Esztergom megyében helyek Komárom-Esztergom megyében Vértestolna Polgármesteri Hivatal Vértestolna, Petőfi u. 82. ESZI Szent Erzsébet Központ hajléktalanszálló Tatabánya, Tatabánya Hegy utca 20. Csém melegedőhely Csém, Béke

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 386-3/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Érvényes: április 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: április 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, cukrászda, 5.35, 12.25, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.30 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.25, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a Becsehelyi Közhasznú Sportegyesület 2013. évi működéséről és tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés a Becsehelyi Közhasznú Sportegyesület 2013. évi működéséről és tevékenységéről Közhasznúsági jelentés a Becsehelyi Közhasznú Sportegyesület 2013. évi működéséről és tevékenységéről Készült a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 19. (3) bekezdésének megfelelően.

Részletesebben

Érvényes: december 13-tól AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: december 13-tól AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, cukrászda, 5.35, 12.25, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.30 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45 N10.45, 11.15, 11.45, 15.35 P15.45 03

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ. Hagyományőrző csoportok találkozója - Várgesztes. Hagyományőrző csoportok találkozója - Várgesztes. VÁRGESZTES/Gestitz 2005.06.

GESZTESI CSENGŐ. Hagyományőrző csoportok találkozója - Várgesztes. Hagyományőrző csoportok találkozója - Várgesztes. VÁRGESZTES/Gestitz 2005.06. GESZTESI CSENGŐ VÁRGESZTES/Gestitz 2005.06.hó 20.szám Hagyományőrző csoportok találkozója - Várgesztes Hagyományőrző csoportok találkozója - Várgesztes BEKÖSZÖNTŐ Horváth János tollából: A koldus Olcsó,

Részletesebben

Előterjesztés. A biatorbágyi egyházak 2011. évi támogatásáról

Előterjesztés. A biatorbágyi egyházak 2011. évi támogatásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A biatorbágyi egyházak

Részletesebben

Érvényes: december 9-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: december 9-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, Árpád u., 5.35, 12.15, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.15 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.15, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

GESZTESI CSENGŐ. Gesztesi Csengő. VARGESZTES / GESTITZ hó 1. szám. Fotó: Hartdégen Ákos A Várgesztesi Faluház gondozásában megjelenő havilap

GESZTESI CSENGŐ. Gesztesi Csengő. VARGESZTES / GESTITZ hó 1. szám. Fotó: Hartdégen Ákos A Várgesztesi Faluház gondozásában megjelenő havilap GESZTESI CSENGŐ VARGESZTES / GESTITZ 2003 11. hó 1. szám Fotó: Hartdégen Ákos A Várgesztesi Faluház gondozásában megjelenő havilap BEKÖSZÖNTŐ Életre hívtuk ezt a kis kiadványt, melyet most úgy tartunk

Részletesebben

Érvényes: július 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK

Érvényes: július 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK INDULNAK 03 Ács, Árpád u., 5.35, 12.25, 14.40 03 Ács, vá., 14.40 03 Ács, Zöldfa u., 14.40 02 Ajka, aut. áll. 16.30 03 Almásfüzítő, vá., 5.35, 12.25, 14.40 07 Almásfüzítő, vá., 4.40, 5.32, 6.25, 6.50 N 8.50, 9.45

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-15/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A támogatás formája: működési támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás.

ELŐTERJESZTÉS. A támogatás formája: működési támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

Érvényes: szeptember 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK

Érvényes: szeptember 1-től AUTÓBUSZJÁRATOK ÉRKEZNEK Ács, Árpád u., 7.26, 16.35 Ács, vá., 7.26 Ács, Zöldfa u., 7.26 Ajka, aut. áll. 7.54 Almásfüzítő, vá., 7.09, 7.26, 7.29 N 8.09, 8.14, 11.14 N12.09, 13.09, 14.19, 16.35, 18.09 e18.54 Ászár, posta H11.15

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY 2014. évi tevékenységéről A Junior Art Alapítvány 2014. évben az alapító okiratában foglaltak szerint törvényesen és rendeltetésszerűen

Részletesebben

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján.

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A 3. gyertya December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A gyertyagyújtás sorrendjében a harmadik gyertya színe rózsaszín, mivel a bűnbánatba már egy kis öröm is keveredik,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Dozmat község Önkormányzata Dozmat Fiumei út 26. 4/2011. jkv.. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dozmat község Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 26-án megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 23. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Hátrányos Helyzetű tanulók

Részletesebben

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás

Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány beszámolója a 2010-2011-es évekről Dunakeszi Késő-római Kikötőerőd Kiállítás A Dunakeszi, Horányi-révnél lévő, feltárt kikötőerőd az egyetlen magántulajdonban lévő bemutatott

Részletesebben

Ácsteszér. A könyvtár neve: Ácsteszéri Községi Könyvtár Könyvtárvezető: Borbély Ilona

Ácsteszér. A könyvtár neve: Ácsteszéri Községi Könyvtár Könyvtárvezető: Borbély Ilona Ácsteszér A könyvtár neve: Ácsteszéri Községi Könyvtár Könyvtárvezető: Borbély Ilona Cím: 2887 Ácsteszér, Kossuth L. u. 43. Telefon: +36-34/388-088 E-mail cím: kozsegikonyvtarteszer@gmail.com Honlap: http://www.acsteszer.hu

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság 1/ számú Hivatalos értesítője

Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság 1/ számú Hivatalos értesítője Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság 1/2017-. számú Hivatalos értesítője 2017. Augusztus 22. Tartalomjegyzék Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3-8.

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai 1/2015. (II.25.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének jegyzőkönyv

Részletesebben

Határozat kivonat. Kópháza Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2015.(III.31.) számú határozata. Napirend:

Határozat kivonat. Kópháza Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2015.(III.31.) számú határozata. Napirend: én megtartott nyílt ülésének könyvéből. 28/2015.(III.31.) számú határozata Napirend: 1. 2014. évi költségvetés módosítása 2. 2015. évi költségvetés elfogadása 3. Második negyedéves programok 4. Egyebek

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 7/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 9/2013. (V.2.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-ei ülésére Jegyzői törvényességi észrevétel: nincs. Tárgy: Beszámoló a civil szervezetek 2014.

Részletesebben

Kultúrházak éjjel-nappal Táncház korhatár nélkül, Báta Község Önkormányzata, Hunyadi. Hunyadi János Általános Iskola. Február 15.

Kultúrházak éjjel-nappal Táncház korhatár nélkül, Báta Község Önkormányzata, Hunyadi. Hunyadi János Általános Iskola. Február 15. RENDEZVÉNYNAPTÁR 2019. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Január 15. A gemenci állatok, Előadó: Barkuti Balázs Általános Iskola Bátáért Egyesület Február Február 2. Közösségi összejövetel a Vízöntő

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 27-én megtartott rendkívüli

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 4.) Kezdeményezés német nyelvű helységtábla kihelyezésére Előadó: Czinki Ferenc elnök

M E G H Í V Ó. 4.) Kezdeményezés német nyelvű helységtábla kihelyezésére Előadó: Czinki Ferenc elnök Magyarszentmiklós község Német Kisebbségi Önkormányzat Elnöke M E G H Í V Ó 2009. szeptember 8-án (kedden)17.30 órakor ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Tervezett napirend: 1.) A 2009. I. félévi

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester Magyarszentmiklós község Polgármestere M E G H Í V Ó Tisztelettel értesítem, hogy a Települési Képviselők ülését 2009. július 29-én (szerdán) 18,00 órára összehívom. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 24-ei ülésére

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 24-ei ülésére Komárom-Esztergom Megye F ı j e g y z ı j e VI. 195-2/2008. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Múzeumainak Igazgatósága

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2016. május

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 10/2012. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 10/2012. (XI.19.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

Részletesebben

Csehbánya Német Kisebbségi Önkormányzat évi határozatai február 11-i nyilvános ülés

Csehbánya Német Kisebbségi Önkormányzat évi határozatai február 11-i nyilvános ülés Csehbánya Német Kisebbségi Önkormányzat 2009. évi határozatai 2009. február 11-i nyilvános ülés 1.) 1/2009. (II. 11.) K.Ökh. sz. határozat Csehbánya Német Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TABDI KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2014. sz. ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2014. szeptember 1-én a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatal hivatali helyiségében megtartott

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín Kedd Farsangtemetés Pilisvörösvári Német Nemzetiségi

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín Kedd Farsangtemetés Pilisvörösvári Német Nemzetiségi DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2018.02.13 Kedd Farsangtemetés, Werischwarer Heimatwerk 2018.02.16 Péntek 3500 Km a Mária Úton 2018.02.17 Szombat Színház -Oscar

Részletesebben

Tanítási nap Dátum Naptári nap Óra Feladat

Tanítási nap Dátum Naptári nap Óra Feladat Tanítási nap Dátum Naptári nap Óra Feladat 2016.08.22 hétfő 2016.08.23 kedd 2016.08.24 szerda 2016.08.25 csütörtök 2016.08.26 péntek 2016.08.27 szombat 2016.08.28 vasárnap 2016.08.29 hétfő 2016.08.30 kedd

Részletesebben

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA Almásfüzitő, vá. 8741/826 Naszály, aut. ford. Z 13 40 1/4934 8741/884 Naszály, aut. ford. M 15 40 1/4916 8741/834 Naszály, aut. ford. Z 18 40 1/4946 8741/842

Részletesebben

A 2004-ben megítélt összes támogatás Komárom-Esztergom megyei pályázóknak. Európai Uniós Forrásból megítélt támogatások:

A 2004-ben megítélt összes támogatás Komárom-Esztergom megyei pályázóknak. Európai Uniós Forrásból megítélt támogatások: A 2004-ben megítélt összes támogatás Komárom-Esztergom megyei pályázóknak Európai Uniós Forrásból megítélt támogatások: Az uniós források közül a gazdasági versenyképesség növelését célzó operatív programon

Részletesebben

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16 Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 8/2013. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő - testületének 2015. június 14.-én (péntek) napján 8 00 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296. Hegyesd, Zrínyi u.1. Tel: 87/435-038. Száma: 120-14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013.

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal (8700

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat a következő témakörben tud pályázni:

Abony Város Önkormányzat a következő témakörben tud pályázni: Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Valamennyi

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 26-án megtartott nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 26-án megtartott nyilvános üléséről - 1 - - 2 - Ónod Község Önkormányzata 3551Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 26-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről A testületi ülésen a mellékelt

Részletesebben

Előterjesztés a szeptember 10-én tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre

Előterjesztés a szeptember 10-én tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre Előterjesztés a 2009. szeptember 10-én tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre Tisztelt Képviselő-testület! Dévaványa Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani az önkormányzati miniszter 19/2009.

Részletesebben

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás.

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás. December 12. 17.00 órakor kiállítás megnyitó a művelődési házban: Takács Gabriella kézműves, szövő szakember kiállítása. Megnyitja: Adorjáni Endre (20 éves a bátaszéki rajztagozat keretében) 2012. 12.

Részletesebben

Szám: 93/2014. BAKONYKOPPÁNY. Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. január 13. napján 15 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Szám: 93/2014. BAKONYKOPPÁNY. Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. január 13. napján 15 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 93/2014. BAKONYKOPPÁNY Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. január 13. napján 15 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Német Nemzetiségi Önkormányzat 8571 Bakonykoppány, Petőfi u.

Részletesebben

Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. JEGYZŐKÖNYV

Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. JEGYZŐKÖNYV Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. 6/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 14-én

Részletesebben

Tatabánya Szent Borbála Kórház. Tatabánya 1. oldal / 104

Tatabánya Szent Borbála Kórház. Tatabánya 1. oldal / 104 Tatabánya Szent Borbála Kórház megye - Szak Progressz Település név makó Szakmanév Intézet név ivitási Szakmai szervezeti egység d 10 4105 Oroszlányi Bokod 2225 01 Belgyógyászat Tatabánya, Szt. Borbála

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-11/2014.NY. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 29-én,

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám:D-17-16 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 5-én 18 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról. Ülés helye: Művelődési Ház Doba, Kossuth u.

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 10- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 10- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 22/2012. Torony Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 10- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 127/2012. (XII.10.) számú határozatot a Klebersberg Intézményfenntartó Társulással

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Bácsszentgyörgy Község Képviselő-testülete 4/2011. (rendkívüli nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Bácsszentgyörgy község képviselő-testület 2011. március 30-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 386-5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 29/2013.(III.06.) sz. képviselőtestületi határozat: A képviselő-testület elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között történtekről szóló beszámolót. 30/2013.(III.06.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Dozmat község Önkormányzata Dozmat Fiumei út 26. 3/2012. jkv. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dozmat község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. április 12-én megtartott képviselőtestületi ülésről.

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/1999. (VII.1.) számú. R e n d e l e t e

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/1999. (VII.1.) számú. R e n d e l e t e Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.1.) számú R e n d e l e t e A helyi közművelődésről. Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

K I V O N A T. Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-ei soros ülésének jegyzőkönyvéből:

K I V O N A T. Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 31-ei soros ülésének jegyzőkönyvéből: 2013. január 31-ei soros nyílt 1/2013.(I. 31.) Kt. a Fekete István Általános Iskola dologi kiadásainak rendezéséről ának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a működtetési feltétel rendszer részletes tartalmának

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 7/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. április 25-én 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 1/2014. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 1/2014. (II.10.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 2-án ( pénteken ) 8.00 --órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2010. február 25-én a körjegyzőség tanácskozó helyiségében tartott rendkívüli nyilvános testületi ülésén. JELEN VANNAK: Németh Lajos Dr. Bánkúty József al Dávid Tamás, Gilikter

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 07. napján (csütörtök)

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 10 ÉVE VÁROS BERHIDA- SZÍNES PROGRAMOK HÁROM NAPON ÁT Berhidán az év egyik legnagyobb eseménye a Berhidai Napok rendezvénysorozat,

Részletesebben

SZENTES VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. M E G H Í V Ó. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3.

SZENTES VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. M E G H Í V Ó. Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3. SZENTES VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-354-13/2008. M E G H Í V Ó Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3. rendkívüli ülését 2008. június 9-én /hétfő/ 16.00 órára a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2013. október 21-én 8 órától megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. 2013. október 21-én 8 órától megtartott rendkívüli üléséről 1 Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2852. Kecskéd, Vasút u. 105. Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. október 21-én 8 órától megtartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat december 15-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat december 15-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. december 15-i határozatai 120/2015. (XII.15.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének

Részletesebben

Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. JEGYZŐKÖNYV

Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. JEGYZŐKÖNYV Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának Elnökétől 9162 Bezi, Szabadság u 59. 2/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bezi Község Német Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 26-án 18:30

Részletesebben

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 8. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 1 Nagytevel Német

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselo-testületének 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzokönyvébol 2010. április 12-én megtartott rendkívüli ülésének könyvébol 246/2010. (IV. 12.) határozata: Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselo-testülete a 2010. április 12. napján megtartott rendkívüli Képviselo-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mezőfalva Nagyközség Német Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 30-án 18.00 órai kezdettel Mezőfalva Nagyközség Polgármesteri Hivatalának 2422

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. május 27-i ülésére Tárgy: Vásártér ingyenes használatba adása N-01 Postagalamb Egyesület, V-250 Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület

Részletesebben

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA

VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA VÁRAKOZÁSI IDŐK JEGYZÉKE AUTÓBUSZ VÁR VONATRA Almásfüzitő, vá. 8741/826 Naszály, Tsz. iroda Z 13 40 1/4934 8741/884 Naszály, Tsz. iroda M 15 40 1/4916 8741/834 Naszály, Tsz. iroda Z 18 40 1/4946 8741/842

Részletesebben