Környezetvédelmi Kreatív Pályázat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Környezetvédelmi Kreatív Pályázat"

Átírás

1 D U N A I F L O T T I L L A G Y E R M E K É S I F J Ú S Á G I V Í Z I T Ú R A E G Y E S Ü L E T Környezetvédelmi Kreatív Pályázat Pályázati kiírás és kedvcsináló ötlettár Ez a füzet a internetes oldalról letölthetı március 22.

2 2 Ez a füzet letölthetı a internetes oldalról. A Dunai Flottilla Környezetvédelmi kreatív alkotópályázatot hirdet a Víz Világnapján. Az alkotások kapcsolódjanak a következı témakörök valamelyikéhez: - természet - állatfigurák - növények, virágok - tájrészletek - emberfigurák - természetvédelem - figyelemfelhívás - dísztárgyak - fantázia lények A pályamővek készülhetnek bármely technikával. Minden alkotásnak legyen része valamilyen újrahasznosított csomagolóanyag! Rajzok, képek készítése esetén is ragassz fel valamilyen a rajzlapból kiemelkedı csomagolóanyagot, vagy annak egy részét. Tedd térhatásúvá az alkotásodat! A pályázatot három korcsoportnak hirdetjük: osztályos diákok osztályos diákok osztályos diákok A pályázat díjai túraprogramok különbözı értékben: Ft értékben Ft értékben Ft értékben A közönségdíjasok és minden más helyezett is a fenti díjakon felül részt vesz egy egész napos kiránduláson a Soroksári-Dunán, melynek programjai közt szerepel vízi madárfióka-les, bográcsozás és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársának elıadása. Utazás autóbusszal.

3 D u n a i F l o t t i l l a G y e r m e k é s I f j ú s á g i V í z i t ú r a E g y e s ü l e t 3 Az alkotópályázat neves napjai Mácius 22. A víz világnapja - a pályázat meghirdetése Április Alkotónap - amikor segítünk ötletekkel, technikákkal az alkotások elkészítésében. Helyszín: Ifjúsági Klub. Idıpont Április 25. A Föld Világnapja - 2. Alkotónap - amikor ismét segítünk ötletekkel, technikákkal az alkotások elkészítésében. Helyszín: Ifjúsági Klub. Idıpont: Május 25. Fıtéri Gyermeknapi program - Pályázati munkák leadása, kiállítása, közönségszavazás. Május 26.-június 5. - Internetes közönségszavazás a oldalon. Június 6. Környezetvédelmi Világnap - Eredményhirdetés és díjak átadása. Június 7. A nyerteseknek kirándulás a Soroksári-Dunára.

4 4 Ez a füzet letölthetı a internetes oldalról. Kedvcsináló ötlettár

5 D u n a i F l o t t i l l a G y e r m e k é s I f j ú s á g i V í z i t ú r a E g y e s ü l e t 5 Állatfigurák SÁRKÁNYKA 2007-es Fıdíjasunk. Néhány alkotás szintén 2007-bıl, mindmind üdítıs üvegekbıl készültek. jegesmedve elefánt oroszlán Zebra krokodil Ez a borz pedig egy kimustrált számítógép egérbıl készült.

6 6 Ez a füzet letölthetı a internetes oldalról. Kedvcsináló ötlettár

7 D u n a i F l o t t i l l a G y e r m e k é s I f j ú s á g i V í z i t ú r a E g y e s ü l e t 7 Emberfigurák, fantázia lények Bádogember konzervdobozokból és egy tölcsérbıl as plakátfiguráink Itt szinte minden tojástartóból készült. Ez a Boszi, egy 2007-es pályázati munka. A kalap egy mézes üveg tetejébıl készült, a fej papírgalacsin, a kezek spárgából készültek. Ez a totemoszlop -figura szintén konzervdobozokból készült.

8 8 Ez a füzet letölthetı a internetes oldalról. Kedvcsináló ötlettár

9 D u n a i F l o t t i l l a G y e r m e k é s I f j ú s á g i V í z i t ú r a E g y e s ü l e t 9 Virágok, növények Ez a nárcisz tojástartóból készült. Szára egyszerő szívószál. A tulipánok szirmainak és leveleinek anyaga krepp-papír. A szár hurkapálca. Ezek a rózsák épp olyan szúrósak, mint igazi társaik, hiszen a száruk szögesdrótból van. Virágaik fém üdítıs dobozból készültek. Ennek a csokornak a virágai szintén tojástartóból és tejfölös dobozból készültek. A szár most is szívószál.

10 10 Ez a füzet letölthetı a internetes oldalról. Kedvcsináló ötlettár

11 D u n a i F l o t t i l l a G y e r m e k é s I f j ú s á g i V í z i t ú r a E g y e s ü l e t 11 Jármővek Kis csónak készülhet egy érdekesebb alakú konzervdobozból is, egy kis mőanyag vitorlával. Ezek a vitorlások üdítıs üvegbıl készültek. A versenyautók karosszériája WC-papír gurigájából, a kerekei mőanyag kupakokból vannak. Polifoamból készült csónakmodell. A mőanyag lapokból készült lapátkerék gumiszálakra van erısítve, hogy önjáró legyen a kis csónak. Ez a kis ejtıernyıs egy mőanyag flakon tetejébıl, kevés cérnából és egy darab nylonfóliából készült.

12 12 Ez a füzet letölthetı a internetes oldalról. Kedvcsináló ötlettár Figyelemfelhívás a természetvédel

13 Dunai Flottilla Gyermek és Ifjúsági Vízitúra Egyesület Figyelemfelhívás a természetvédelemre lemre 13

14 14 Ez a füzet letölthetı a internetes oldalról. Fı alapanyagok: Így készült a matróz... A matróz teste, trikója, zakója, gallérja egy-egy kefires flakonból készült. A karokhoz két tejes üveg fogantyúját vágtuk le. A fejéhez egy mézes edény kettévágásával jutottunk hozzá. Zakó: Levágtuk egy kefires flakon nyakát és alját, majd felslicceltük. Ferdén levágtuk a nyakkivágásnál és lekerekítettük az alsó sarkait. Felragasztottuk a karokat, majd fehérre festettük az egészet, mert nem voltak egyforma fehérek a felhasznált mőanyag flakonok. Száradás után két sárga gombsort festettünk a zakóra. Trikó: Ismét egy kefires flakonból vágtuk le a felsı részt. Hátul felslicceltük, hogy rá lehessen adni a matrózra majd. Elöl V alakú nyakkivágást készítettünk. Vékony ragasztószalag csíkokkal leragasztottuk a trikó elsı részét, ami ki fog látszani a zakó alól, majd kékre festettük. Száradás után a ragasztószalag csíkokat eltávolítottuk, így jelentek meg a trikó csíkjai. Matrózgallér: Egy újabb kefires flakon felsı részébıl készült, a már kész zakó nyakkivágását követıen. A festés itt is a trikóhoz hasonló maszkolásos technikával készült. Matrózsapka: Egy a fej méretéhez illı kupakból és vékony kék színő mőanyag csíkokból készült. A vékony mőanyag csíkokat kristályvizes üveg nyakán, a kupak letekerése után ottmaradt anyagból vágtuk le. Vállapok: A kefires flakonokból maradt hulladékokból vágtuk ki, majd a kékre festés után vékony fehér tejgumiból ragasztottunk rájuk három-három sávot.

15 15 Dunai Flottilla Gyermek és Ifjúsági Vízitúra Egyesület...a évi pályázati plakátfiguránk. Fej: A mézes edényke fejrészét levágtuk és befestettük bırszínőre. A bırszínhez a fehér festékbe a pipereasztalról kölcsönvett alapozót kevertünk. Száradás után a szemeket fehérre festettük, majd filctollal megrajzoltuk a szem kontúrját és bogarát, valamint a szájat. Test: Ezzel a darabbal volt a legkevesebb tennivaló. Egy újabb kefires flakon alsó részét befestettük kékre ott ahol a ruhadarabok alól kiáll majd, és már kész is voltunk vele. Összeszerelés : A fejet felragasztottuk a testre, majd egyenként felkerültek a ruhadarabok trikó, zakó, matrózgallér, matrózsapka. A vállapokat a zakóra ragasztottuk és készen is volt a kis figura. íme az elkészült matróz...elıröl és...hátulról.

16 D U N A I F L O T T I L L A G Y E R M E K É S I F J Ú S Á G I V Í Z I T Ú R A E G Y E S Ü L E T telefon: duf@fre .hu honlap:

Veszélyes anyagok álruhában

Veszélyes anyagok álruhában Veszélyes anyagok álruhában SZKA103_29 Vegyszerek a környezetben tanulói Veszélyes anyagok álruhában 3. évfolyam 121 Diákmelléklet D1 Megfigyelési feladatok A csoport Figyeljétek meg, milyen hatással van

Részletesebben

Zöldbarátok óravázlat a környezettudatos nevelésért

Zöldbarátok óravázlat a környezettudatos nevelésért Zöldbarátok óravázlat a környezettudatos nevelésért Tantárgy: Évfolyam: Téma: Tanóra időtartama: Nevelési cél: Oktatási cél: Felkészülés, előzetes munka: Rajz és vizuális kultúra 5. évfolyam Művészi alkotások

Részletesebben

Szükséges taneszközök

Szükséges taneszközök Szükséges taneszközök Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a füzetcsomagok a levéli papírboltban megvásárolhatók! 1. osztály Magyar: 2 db elsős vonalazású, kisméretű, vonalas füzet /14-32/ 1 cs famentes

Részletesebben

2011-ben is. kinézni?

2011-ben is. kinézni? Rajzverseny 2011-ben is óvodásoknak A Te környezettudatos kinézni? házad hogy fog 2010-12-15 Ilyen volt ilyen lett... Egy spontán rajz, aztán mese a környezettudatos házról, és jöhet a világmegváltó alkotás.

Részletesebben

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Rajzverseny óvodásoknak 2011-ben is A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Ilyen volt ilyen lett... Egy spontán rajz, aztán mese a környezettudatos házról, és jöhet a világmegváltó alkotás.

Részletesebben

1.a Eszköz-és felszerelésigény a tanévre

1.a Eszköz-és felszerelésigény a tanévre 1.a Eszköz-és felszerelésigény a tanévre 2 db 1. osztályos vonalas füzet 2 db. négyzethálós füzet 2 db. sima füzet 1 db. üzenő füzet (vonalas) 1 db. vonalas napközis gyakorló füzet 1 db. négyzetrácsos

Részletesebben

Építs Robotot! - Pályázati felhívás óvodai csoportok és alsótagozatos- osztályok számára!

Építs Robotot! - Pályázati felhívás óvodai csoportok és alsótagozatos- osztályok számára! Építs Robotot! - Pályázati felhívás óvodai csoportok és alsótagozatos- osztályok számára! Scottie egy kis robot, aki azért járja az univerzumot, hogy a gyerekeket megtanítsa a robotika és a programozás

Részletesebben

Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola. Tanszerlista - 5. osztály

Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola. Tanszerlista - 5. osztály Tanszerlista - 5. osztály 2 db 27-32 sz. négyzetrácsos füzet 3 db 87-32 sz. négyzetrácsos füzet 2 db 21-32 sz. vonalas füzet 5 db 81-32 sz. vonalas füzet 4 db 20-32 sz. sima füzet 4 db 80-32 sz. sima füzet

Részletesebben

Leendő 2. a. Leendő 1. évfolyam

Leendő 2. a. Leendő 1. évfolyam Leendő 1. évfolyam 1 db tolltartó 3 db 1. osztályos vonalazású füzet (14-32 számú) 3 db négyzetrácsos füzet (27-32 számú) (10-50) B (háromszög alakú) 2 db kék-piros postaíron (vastag) 2 db zöld színes

Részletesebben

3B SCIENTIFIC MEDICAL. BASIC Billy TM életmentési baba P72 [1012793]

3B SCIENTIFIC MEDICAL. BASIC Billy TM életmentési baba P72 [1012793] 3B SCIENTIFIC MEDICAL BASIC Billy TM életmentési baba P72 [1012793] BLS-Szimulátor BasicBilly TM 1. BasicBilly TM tartalma 2. Összeszerelés 2.1 Rugó cseréje 2.1 Tüdı zacskó cseréje 3. Tisztítás és ápolás

Részletesebben

1. osztály. 2015-2016 -os tanévben szükséges taneszközök

1. osztály. 2015-2016 -os tanévben szükséges taneszközök 5 db vonalas füzet (kódszáma: 14-32) 5 db négyzetrácsos füzet 1 db hangj egyfüzet 1. osztály 2015-2016 -os tanévben szükséges taneszközök 1 db gyűjtő mappa rajz órára, mely tartalmazzon: 30 db rajzlapot,

Részletesebben

A Csomagolási hulladékokról

A Csomagolási hulladékokról A Csomagolási hulladékokról Fıbb elıírásai: 2000. évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról Alapfogalmak (hulladék, gyártó újrahasználat stb.) Hulladékgazdálkodási alapelvek (gyártói felelısség, szennyezı

Részletesebben

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Készítette Aigner Petra Ildikó Bélteki Berta Borsodi Judit Vass Nikolett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula

Részletesebben

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet XVII. évfolyam - 2. szám 2016. Február A Magyar Kultúra Napjára kisiskolásoknak és óvodásoknak kiírt rajzpályázatra több, mint 40 rajz érkezett. Ennek eredményhirdetése következett, az eredmények a következők

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2015-2016 Készítette: Csiki Zsolt Pályáztunk Intézményünk sikerrel pályázott és a 2016. január 1. - 2018. december 31. közötti időszakra elnyerte

Részletesebben

Eszközlista 1. osztály 2018/2019

Eszközlista 1. osztály 2018/2019 Eszközlista 1. osztály 2018/2019 Magyar Környezetismeret 3 db vonalas füzet(14-32) 1 db sima füzet (80-32) 1 db sima füzet (80-32) 1 db A/4 vázlatok füzet Testnevelés fehér póló, rövidnadrág Matematika

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés

Részletesebben

KÖRNYEZETÜNK ÉRTÉKEI PROJEKT. TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉSE ÓVODÁBA MEGYÜNK címmel

KÖRNYEZETÜNK ÉRTÉKEI PROJEKT. TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉSE ÓVODÁBA MEGYÜNK címmel KÖRNYEZETÜNK ÉRTÉKEI PROJEKT TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉSE ÓVODÁBA MEGYÜNK címmel Hallgató neve: Szabóné Förhécz Krisztina Projekt téma: TÁRSASJÁTÉK KÉSZÍTÉS (Rajzolás, mintázás, kézimunka technikákkal) KIDOLGOZÁS

Részletesebben

Tisztasági csomag: 1 folyékony szappan, 2 tekercs WC papír,1 csomag 100db-os papír zsebkendő,1 csomag szalvéta

Tisztasági csomag: 1 folyékony szappan, 2 tekercs WC papír,1 csomag 100db-os papír zsebkendő,1 csomag szalvéta 1. osztály Magyar nyelv és irodalom: 3db vonalas füzet (14-32) 5 csomag írólap 3db négyzetrácsos füzet (27-32) 1 doboz számolókorong 1 csomag színes pálcika 1db szabó centiméter 1db játékóra 1db kistükör

Részletesebben

Egy hét a kedvencemmel

Egy hét a kedvencemmel PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Igazgatók, Igazgatónők, Pedagógusok! A környezeti nevelés és a felelős kisállattartás fontosságának hangsúlyozására a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet

Részletesebben

1. Ruha készítése hulladékból

1. Ruha készítése hulladékból VI. Országos Öko Modellverseny 2019.április.17 Téma: VÍZ 1. Ruha készítése hulladékból Iskolánk az idei tanévben is ÖKO divatbemutatót és versenyt szervez, általános és középiskolai, valamint szakmai kategóriákban

Részletesebben

Versenyek, pályázatok általános iskoláknak

Versenyek, pályázatok általános iskoláknak Versenyek, pályázatok általános iskoláknak Pályázat neve: Szabadnapló 2015 Litera naplópályázat Pályázat kiírója: www.litera.hu Téma: netnapló-pályázat Akik pályázhatnak: bárki Beadási időszak, határidő:

Részletesebben

Óvodai Búcsúalbum ONLINE SCRAPBOOK TANFOLYAM

Óvodai Búcsúalbum ONLINE SCRAPBOOK TANFOLYAM Első lépésként elkészítjük magát, az album alapot. 40 db 15 x 20 cm-es alapkartont kaptatok, ebből 15 db-ot használunk fel az album alapjához, 10 pedig megmarad fotóalátétnek illetve a díszítőelemek elkészítéséhez.

Részletesebben

Ugródeszka: a Hold Őrkutatási diákpályázat

Ugródeszka: a Hold Őrkutatási diákpályázat Ugródeszka: a Hold Őrkutatási diákpályázat A Magyar Asztronautikai Társaság pályázata Fontos: A pályázati felhívást 2010. január 8-án módosítottuk, az eddigieknél szélesebbre tárva a részvételi lehetıségeket

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Szív nagy. Termék neve

TERMÉK ADATLAP. Szív nagy. Termék neve Szív nagy fonal X szalag egyéb: gipsz, festék, lakk, Alkalmazott technikák varrás X ragasztás X festés gyöngyözés 125 g gipsz, 3ml lakk, 10 cm organza szalag, 5 ml festék Szükséges eszközök gipsz kiöntő

Részletesebben

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat Az idei évben is megvalósul a figyelemfelhívó és ismerető programokkal színesített városi és megyei Közbiztonsági Rendezvénysorozat. Az alábbiakban összegezzük, milyen

Részletesebben

Tervezz játékot! Lehet logikai, kártya, táblás, akár szerepjáték. játékhoz egyedi kiegészítő. Szelfi fotópályázat diákoknak

Tervezz játékot! Lehet logikai, kártya, táblás, akár szerepjáték. játékhoz egyedi kiegészítő. Szelfi fotópályázat diákoknak PÁLYÁZAT A homoludens.hu Egyesület célja, hogy minél többen ismerjék meg a hagyományos társasjátékozás örömét. Pályázhatnak XIII. kerületi lakosok és a kerületben élő és/vagy tanuló diákok. Részletes információ:

Részletesebben

Szükséges felszerelés 1.osztály

Szükséges felszerelés 1.osztály Szükséges felszerelés 1.osztály Tanszerek: 5 db vonalas füzet 5 db négyzetrácsos füzet 2 db sima füzet 1 db kottafüzet 3 csomag írólap 4 db ceruza (2 db HB, 2 db B) 1 csomag színes ceruza (12 színű) 1

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés céljainak meghatározása Az Európai Uniós pályázatot 2011 októberében nyújtottuk be A fővárosi

Részletesebben

LEÍRÓKARTONOK. 1. Leltári szám 2014.1.1.

LEÍRÓKARTONOK. 1. Leltári szám 2014.1.1. LEÍRÓKARTONOK 1 Leltári szám 201411 2 Megnevezés Tál 4 Leírás, használat/tartalom Sárga alapszínű, korongozott, karcolt és írókás díszítésű díszedény Tükrében a mezőcsáti motívumvilágra jellemző karcolt,

Részletesebben

Most legyél válogatós!

Most legyél válogatós! Jó helyen járok, mik ezek a színek? Hová lettek a régi kukák? És miért ilyen szépek az újak? Mert 2012. szeptemberétõl a Corvinuson is bevezetésre került a szelektív hulladékgyûjtés! Ne a tanulnivalót,

Részletesebben

Valamennyi termékünknél Áfás árak vannak feltüntetve! Az akciós termékek árait nem tartalmazza!

Valamennyi termékünknél Áfás árak vannak feltüntetve! Az akciós termékek árait nem tartalmazza! Valamennyi termékünknél Áfás árak vannak feltüntetve! Az akciós termékek árait nem tartalmazza! Legutóbbi frissítés:2010.11.01. A mézárjegyzék külön taláható!a feltüntetett árak csak tájékoztató jellegüek,a

Részletesebben

III. NEGYEDÉV. július eleje

III. NEGYEDÉV. július eleje III. NEGYEDÉV július eleje Kéktúra vándorlás az Alföldi-kéken Helyszín: Alföld Későbbi részletes kiírás szerint Eötvös Loránd Természetbarát Egyesület, (MTSZ) Információ: Matolcsi György +36 (30) 732-6002

Részletesebben

1. A OSZTÁLYOSOK FELSZERELÉSI JEGYZÉKE

1. A OSZTÁLYOSOK FELSZERELÉSI JEGYZÉKE 1. A OSZTÁLYOSOK FELSZERELÉSI JEGYZÉKE Táska Törölköző Pohár Tolltartó: 3db HB ceruza, 2 db postairon (vastag piros-kék), 2db vékony piros-kék, 2 db zöld színű ceruza, színes ceruzák 4 db 14-32 számú vonalas

Részletesebben

Puriter. Szerzés: vásárlás - Lektorátus Érték: 700.000.-Ft Származás: a művésztől Állapot: Ép Fénykép száma: Lemez száma:

Puriter. Szerzés: vásárlás - Lektorátus Érték: 700.000.-Ft Származás: a művésztől Állapot: Ép Fénykép száma: Lemez száma: Leltári szám: 2011/1 Puriter Baglyas Erika, 2005 Szappan, tükör, szöveg 90x30x300 cm Üveglapon három sorba rendezett szappandarabkákba vésett szórészletekből a tökéletes tisztaság lehetetlenségéről értekező

Részletesebben

Hírek FÖLD PROJEKT április

Hírek FÖLD PROJEKT április Hírek 2016. április 18-22. FÖLD PROJEKT A projekt témája: a FÖLD A projekt megvalósításának helyszíne: Monorierdei Fekete István Általános Iskola A projekt időtartama: 2016. április 18-22. A projekt résztvevői:

Részletesebben

Füzetcsomag a 2014/2015. tanévre

Füzetcsomag a 2014/2015. tanévre Füzetcsomag a 2014/2015. tanévre Alsó tagozat 1. osztály Tolltartóba: 3 db HB-s grafit ceruza radír nélkül (nem rotring) 2 db postairón (piros-kék vastag) 2 db vékony piros-kék ceruza 6 db-s színes ceruza

Részletesebben

Szükséges tankeszközök 2018/2019. tanévre

Szükséges tankeszközök 2018/2019. tanévre Szükséges tankeszközök 2018/2019. tanévre 1.osztály Tolltartóba: 3 db HB-s grafit ceruza radír nélkül (nem rotring) 2 db postairón (piros-kék vastag) 2 db vékony piros-kék ceruza 6 db-s színes ceruza készlet

Részletesebben

Öko munkaterv 2015-2016. tanév

Öko munkaterv 2015-2016. tanév Öko munkaterv 2015-2016. tanév Az Ökoiskola munkacsoport tagjai: Nagy Sándor, földrajz-történelem tanár, a munkacsoport vezetője Szűcsné Csontos Katalin, földrajz-német tanár, intézményvezető-helyettes

Részletesebben

Környezetvédelmi totó 1.

Környezetvédelmi totó 1. Környezetvédelmi totó 1. Miből áll a háztartási hulladék? 1 mindenféle lomokból 2 papír-, műanyag-, üveg-, textil-, kevert- és egyéb hulladékokból, komposztálható anyagokból x amit a konyhában a szemetesbe

Részletesebben

Az iskolakezdéshez szükséges taneszközök. 1. osztály

Az iskolakezdéshez szükséges taneszközök. 1. osztály Az iskolakezdéshez szükséges taneszközök 1. osztály ZSÁKOK: Testnevelés zsák: - tornacipő -1 pár fehér váltó zokni ( bugyi) - fehér póló, kisnadrág ( kék) - melegítő, tréningruha Rajz zsák : - 12 színű

Részletesebben

TANESZKÖZLISTA 1. osztály

TANESZKÖZLISTA 1. osztály 1. osztály Füzetek: 2 db vonalas /A/5 14-32/ 2 db négyzetrácsos /A/5 27-32/ 1 db sima /A/5 20-32/ 1 db hangjegy /A/5 36-16/ 1 db házi feladatos füzet Íróeszközök: 1 db vastag grafit (B vagy2b) 1 db vastag

Részletesebben

2. számú melléklet BESZÁMOLÓ A SZTE JGYTFK GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŐVÉSZETI ISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK TEVÉKENYSÉGÉRİL A 2006/2007-ES TANÉVBEN

2. számú melléklet BESZÁMOLÓ A SZTE JGYTFK GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŐVÉSZETI ISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK TEVÉKENYSÉGÉRİL A 2006/2007-ES TANÉVBEN . számú melléklet BESZÁMOLÓ A SZTE JGYTFK GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŐVÉSZETI ISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK TEVÉKENYSÉGÉRİL A 006/007-ES TANÉVBEN KÖNYVTÁRPEDAGÓGIA A könyvár az iskolai IKT-val támogatott szakórák

Részletesebben

M E T A LO M Á N I A T E R M É K E K

M E T A LO M Á N I A T E R M É K E K Azonosító Termékfotó Megnevezés Bruttó ár (Ft) M E T A LO M Á N I A T E R M É K E K HK500 BAGOLY 2.125 HK6035 BOROSÜVEGTARTÓ, BICIKLIS 11.125 HK7909 BOROSÜVEGTARTÓ, HORGÁSZ 6.125 HK6058 BOROSÜVEGTARTÓ,

Részletesebben

Szelektív Szilárdtól a Szuperkukákig

Szelektív Szilárdtól a Szuperkukákig Szelektív Szilárdtól a Szuperkukákig SZELEKTÍV HULLADÉKGYŐJTÉSI KOMMUNIKÁCIÓS SZAKMAI NAP 2010. február 4. Elıadásom fıbb pontjai 1. Hulladékból Termék kiállítás 2. Honlapok 3. Tükörben a Világ kiállítás

Részletesebben

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Iskolánk ebben a tanévben is szeretettel hívja és várja a diákokat és kedves felkészítı kollégákat a Mária napok versenyeire. A kiírt versenyek és idıpontjaik: Március 21.,

Részletesebben

Szükséges felszerelések. 1. évfolyam számára

Szükséges felszerelések. 1. évfolyam számára Szükséges felszerelések 1. évfolyam számára 4 db matematika füzet (négyzetrácsos) 4 db vonalas füzet (14-32) 1 db üzenő füzet (vonalas füzet) grafitceruzák 3 db HB és 1 db 2B 3 db piros-kék színű postairon

Részletesebben

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 Anyaglista: 2 Nyárfafurnérlap 200 x 200 x 6 mm (A) 2 Nyárfafurnérlap 195 x 55 x 8 mm (B) 3 Műanyag doboz kb. 50 x 50 x 40 mm Megjegyzés az oktatónak: Pontosan ügyeljünk

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 12/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a helyi címerrıl és zászlóról

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 12/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a helyi címerrıl és zászlóról Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 12/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a helyi címerrıl és zászlóról Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Kötélkezelés. DUF füzetek 3.

Kötélkezelés. DUF füzetek 3. 1 / 27 2008.10.19. 23:13 Kötélkezelés DUF füzetek 3. Tartalomjegyzék: Kötelek Kötéltípusok A jó csomó Következı Kötélmunkák KÖTÉLVÉGEK ELDOLGOZÁSA KÖTÉLTÁROLÁS Babázás ( vagy bandázsolás ) Törökfej Fuxolás

Részletesebben

Családi Nap 3. tematikája

Családi Nap 3. tematikája Családi Nap 3. tematikája A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeuma nyertes TÁMOP 3.2.8. B.-12/1. es pályázatának megismerése után Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter múzeumigazgató asszony

Részletesebben

Ügyeljünk a természetre, környezetünkre! Válogassuk a hulladékot!

Ügyeljünk a természetre, környezetünkre! Válogassuk a hulladékot! Ügyeljünk a természetre, környezetünkre! Válogassuk a hulladékot! Szelektív hulladékgyûjtési útmutató az általános iskola 6-10 éves korosztály részére Sziasztok! A kiadvány, melyet a kezetekben tartotok,

Részletesebben

Az alábbi eszközök használata szükséges 1. osztályban

Az alábbi eszközök használata szükséges 1. osztályban Az alábbi eszközök használata szükséges 1. osztályban betűtartó sín (papír vagy műanyag) kivágva a betűkkel, zacskóba téve grafitceruza (nem Rotring!) HB-s piros és kék 2- postairon számolókorong 1 doboz

Részletesebben

Szükséges felszerelések listája a 2015/2016-os tanévben

Szükséges felszerelések listája a 2015/2016-os tanévben Szükséges felszerelések listája a 2015/2016-os tanévben 1. évfolyam számára 4 db matematika füzet (négyzetrácsos) 4 db vonalas füzet (14-32) 1 db üzenő füzet (vonalas füzet) grafitceruzák 3 db HB és 1

Részletesebben

Füzetcsomag a 2016/2017. tanévre Alsó tagozat 1. osztály

Füzetcsomag a 2016/2017. tanévre Alsó tagozat 1. osztály Füzetcsomag a 2016/2017. tanévre Alsó tagozat 1. osztály 4 db HB-s vagy F-es grafit ceruza 1 db postairon 1 db rövid vonalzó (15-20 cm) 1 db faragó 1 db radír 2 db vonalas füzet (14-32) 2 db négyzetrácsos

Részletesebben

TANESZKÖZÖK A 2013/2014. TANÉVRE

TANESZKÖZÖK A 2013/2014. TANÉVRE TANESZKÖZÖK A 2013/2014. TANÉVRE Alsó tagozat 1. osztály Füzetek: 2 db sima lapú 2 db négyzetrácsos 1 db kottafüzet 1 db (bármilyen) üzenı Egyéb: - korong - pálca - 2 cs. írólap - 3 cs. rajzlap - 2 db

Részletesebben

Füzet és taneszköz lista os tanév 1.a, 1.b

Füzet és taneszköz lista os tanév 1.a, 1.b 2016-17-os tanév 1.a, 1.b vonalas füzet 14-32 számú négyzetrácsos füzet 27-32 számú hangjegyfüzet 36-16 számú sima füzet 80-32 számú vázlattömb B/4 32 lapos 3 csomag (gumis) félfamentes rajzlaptömb A/4

Részletesebben

Taneszköz-listák a es tanévre 1. osztály

Taneszköz-listák a es tanévre 1. osztály Taneszköz-listák a 2016-2017-es tanévre 1. osztály - 5 db 14-32 1. osztályos vonalazású füzet - 3 db 27-32 négyzetrácsos füzet - 1 db vonalas füzet (legyen elütő a többitől, mert üzenő füzet lesz) - 4

Részletesebben

Zöld Suli, avagy. a környezeti nevelés sikerei a pécsi óvodákban. - a BIOKOM Kft. gyakorlatában

Zöld Suli, avagy. a környezeti nevelés sikerei a pécsi óvodákban. - a BIOKOM Kft. gyakorlatában Zöld Suli, avagy a környezeti nevelés sikerei a pécsi óvodákban és általános iskolákban - a BIOKOM Kft. gyakorlatában Készítette: Rácz Henriett Tünde marketingvezető BIOKOM Pécsi Környezetgazdálkodási

Részletesebben

Szabadidős programtervezet (havi 2 x 2 óra)

Szabadidős programtervezet (havi 2 x 2 óra) ünnepitabi14_6.qxp 7/25/2006 5:59 PM Page 6 Szabadidős programtervezet (havi 2 x 2 óra) 6 Szeptember 1. Bemutatkozás Az éves program ismertetése Az elkészítendõ ok bemutatása Ismerkedés az Ünnepváró könyvvel

Részletesebben

Meghívó. Idıpont: 2009. április 18. Helyszín: Fekete István Általános Iskola és Óvoda. Cím: 9023 Gyır, Kodály Z. u. 31.

Meghívó. Idıpont: 2009. április 18. Helyszín: Fekete István Általános Iskola és Óvoda. Cím: 9023 Gyır, Kodály Z. u. 31. Meghívó Idıpont: 2009. április 18. Helyszín: Fekete István Általános Iskola és Óvoda Cím: 9023 Gyır, Kodály Z. u. 31. Telefon: 96/516 050 Fax: 96/516 054 FEKETE ISTVÁN ÍRÓ EMLÉKÉRE Minden reggel fényesebb

Részletesebben

Kisbolygó-látogatások

Kisbolygó-látogatások Kisbolygó-látogatások A Magyar Asztronautikai Társaság űrkutatási diákpályázata 1. A pályázat meghirdetői A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) az Informatika a Látássérültekért Alapítvánnyal együttműködve,

Részletesebben

a) A dobogó aljának (a földdel érintkező részének) a területe 108 dm 2. Hány dm élhosszúságú volt egy kocka?...

a) A dobogó aljának (a földdel érintkező részének) a területe 108 dm 2. Hány dm élhosszúságú volt egy kocka?... Térgeometria 2004_01/8 A szabályos dobókockák szemközti lapjain lévő számok összege mindig 7. Amelyik hálóból nem készíthető szabályos dobókocka, az alá írj N betűt, amelyikből készíthető, az alá írj I

Részletesebben

A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán

A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán A következıkben vázlatosan, a teljesség igénye nélkül megkíséreljük bemutatni

Részletesebben

Taneszköz-lista 1. osztály

Taneszköz-lista 1. osztály Taneszköz-lista 1. osztály - 5 db 14-32 1. osztályos vonalazású füzet - 3 db 27-32 négyzetrácsos füzet - 1 db vonalas füzet (legyen elütő a többitől, mert üzenő füzet lesz) - 4 csomag írólap - 50 db rajzlap

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra 2015 Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 3 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 4 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata és az FKF Zrt. házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása. FKF Zrt.

Budapest Főváros Önkormányzata és az FKF Zrt. házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása. FKF Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata és az házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés céljainak meghatározása Az Európai Uniós pályázat 2011 októberében került benyújtásra A

Részletesebben

Taneszközszükséglet 1. osztályosok számára a 2018/2019-es tanévre

Taneszközszükséglet 1. osztályosok számára a 2018/2019-es tanévre Taneszközszükséglet 1. osztályosok számára a 2018/2019-es tanévre matematika: 2 db négyzetrácsos füzet, 1 db kicsi egyenes vonalzó, 1 csomag pálcika, 1 doboz korong, 1 db műanyag óra magyar nyelv és irodalom:

Részletesebben

Az alábbi eszközök használata szükséges 1. osztályban

Az alábbi eszközök használata szükséges 1. osztályban Az alábbi eszközök használata szükséges 1. osztályban betűtartó sín (papír vagy műanyag) kivágva a betűkkel, zacskóba téve grafitceruza (nem Rotring!) HB-s piros és kék 2- postairon számolókorong 1 doboz

Részletesebben

POLYSKON szelektív hulladékgyűjtő edények

POLYSKON szelektív hulladékgyűjtő edények POLYSKON szelektív hulladékgyűjtő edények ( 1200 l, 2000 l) Funkció: Lakossági szelektív hulladékok (papír, színes és natúrüvegek, műanyag flakonok, fémdoboz stb.) környezetbarát, újrahasznosítást elősegítő

Részletesebben

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. 33/500-250 irisz@dunamuzeum.h u Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum

Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ. 33/500-250 irisz@dunamuzeum.h u Duna Múzeum Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum MÚZEUM ADATAI Múzeum neve Megye Település Pontos cím Honlapcím Név Múzeumpedagógiai szolgáltatások Általános információ Megrendelés Telefon E-mail Név Telefon E-mail Fehér Györgyi 33/500-250 irisz@dunamuzeum.hu

Részletesebben

KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK

KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 I. Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv. Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2014.08.31.

Ökoiskolai munkaterv. Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2014.08.31. 2014 Ökoiskolai munkaterv Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2014.08.31. 1. Ökoiskolai munkacsoport tagjai: Tápai Zsuzsanna Tamás Emilia Élő Márta Jobbágy Miklósné Felker Fruzsina Lecsek

Részletesebben

TISZA TÉMAHÉT TERVEZÉSI DOKUMENTUM

TISZA TÉMAHÉT TERVEZÉSI DOKUMENTUM TISZA TÉMAHÉT TERVEZÉSI DOKUMENTUM A projekt címe Tisza Motto: Iskolánk: Tisza-parti Általános Iskola a név kötelez Időtartama témahét: 4 nap Célcsoport 5.a, 5.b osztály tanulói 3-3 csoportban Célja Kompetencia

Részletesebben

VIRÁGKÖTÉSZETI ÉS SELYEMVIRÁG NAGYKERESKEDÉS

VIRÁGKÖTÉSZETI ÉS SELYEMVIRÁG NAGYKERESKEDÉS VIRÁGKÖTÉSZETI ÉS SELYEMVIRÁG NAGYKERESKEDÉS 2019 Anyák napja május 5. Közép iskolai ballagás május 3-4. Általános iskolai ballagás június 14-15. Óvodai ballagás május-június Tűzőhab vizes Victoria MB39257

Részletesebben

MAGYAR NÉPI IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM, BUDAPEST

MAGYAR NÉPI IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM, BUDAPEST Leltári szám: 2014.28.1 1 db Gyarapodási napló száma: 47/2014 Megnevezés: tepsi Díszítmény: leveles-virágos Alkotó neve/készítő: korongozó: Czibor Imre, festő: Kajtár Annamária Tervező neve: korongozó:

Részletesebben

Portfólió a. TÁMOP /1/C Képzık képzése projekt keretében. Selmeczi Éva Faipari Mérnöki Kar Fa- és Papírtechnológiák Intézet

Portfólió a. TÁMOP /1/C Képzık képzése projekt keretében. Selmeczi Éva Faipari Mérnöki Kar Fa- és Papírtechnológiák Intézet Portfólió a TÁMOP 4.1.2-08/1/C-2009-0009 Képzık képzése projekt keretében Selmeczi Éva Faipari Mérnöki Kar Fa- és Papírtechnológiák Intézet 2011 A tantárgy elnevezése: F1FLUPAP Papír- és csomagolástechnológia

Részletesebben

Kedves Szülık! Természetesen a meglévı és használható felszerelésekbıl nem kell újat vásárolni.

Kedves Szülık! Természetesen a meglévı és használható felszerelésekbıl nem kell újat vásárolni. Németh László Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény 2132 Göd, Ifjúság u. 1-3. Pf. 23. / : (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Kedves Szülık! Szeretnénk

Részletesebben

A/ Általános elvárások:

A/ Általános elvárások: Öko iskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek Határidő Felelős A/ Általános elvárások: Az iskola tevékenyégének környezetre gyakorolt hatása. Igényes környezet kialakítása és kialakíttatása a diákok

Részletesebben

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat Összeszerelési útmutató 1 2 2. ábra Összeszerelés Miután kibontotta a távcsı dobozait helyezze üzembe a távcsövet. A tubus gyárilag már össze van

Részletesebben

Taneszközök jegyzéke

Taneszközök jegyzéke Taneszközök jegyzéke 1. osztály Ceruzák (tolltartóba) Matematika 2 db B-s grafit 2 db HB-s grafit 2 db piros 2 db kék színes 2 db zöld 1 db vastag postairon 1 db radír 1 db faragó 1 db rövid vonalzó 1

Részletesebben

Füzet és taneszköz lista 2015-16-os tanév 1.a

Füzet és taneszköz lista 2015-16-os tanév 1.a 1.a vonalas füzet 14-32 számú négyzetrácsos füzet 27-32 számú 3db sima füzet 80-32 számú 3 csomag (gumis) félfamentes rajzlaptömb A/4 1X(Lizzy card) famentes rajzlaptömb A/4 1X(Lizzy card) rajzlap A/3

Részletesebben

CAD-CAM-CAE Példatár

CAD-CAM-CAE Példatár CAD-CAM-CAE Példatár A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: CAD rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag: A feladat rövid leírása: Szíjtárcsa mőhelyrajzának elkészítése ÓE-A14 alap közepes haladó

Részletesebben

III. NEGYEDÉV Családi gyermektábor Helyszín: Vinye ÁPISZ SE BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság

III. NEGYEDÉV Családi gyermektábor Helyszín: Vinye ÁPISZ SE BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság III. NEGYEDÉV 07.03-08. Természetjáró Gyermekek Országos Találkozója, Természetjáró Diákok Országos Találkozója Helyszín: Pusztamarót TFSZ Információ: www.tfsz.hu 07.06-09. Szlovák turisták nemzetközi

Részletesebben

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV 2016/2017. tanév Összeállította: Csibor Lászlóné DÖK munkáját segítő pedagógus Mezőberény, 2016. szeptember

Részletesebben

Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház

Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház Kedves Kreatív Partnerünk, Örülünk, hogy érdeklődsz a kreatív alkotás világa iránt és szívesen olvasod bemutató anyagainkat. Igyekszünk mindig praktikus

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELEM a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központban 1048 Budapest, Hajló u. 2-8.

KÖRNYEZETVÉDELEM a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központban 1048 Budapest, Hajló u. 2-8. KÖRNYEZETVÉDELEM a Karinthy Frigyes Általános Mővelıdési Központban 1048 Budapest, Hajló u. 2-8. Budapest legészakibb szélén, Újpesten a káposztásmegyeri lakótelep elsı és eddig egyedüli komplex intézménye,

Részletesebben

TANESZKÖZJEGYZÉK 2015/2016. 5.évfolyam

TANESZKÖZJEGYZÉK 2015/2016. 5.évfolyam TANESZKÖZJEGYZÉK 5.évfolyam Magyar 4 db kisméretű nem spirál vonalas füzet (irodalom, nyelvtan, fogalmazás, gyakorló) Történelem Matematika 3 db A/4-es négyzethálós füzet 3 db A/4-es sima füzet 1 db egyenes

Részletesebben

Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő

Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő Ökoiskolai munkaterv 2014-15 Augusztus 29. Ökoiskola munkacsoport megalakulása Ökoiskolai munkacsoport megalakítása (munkaközösségenként 1 fő; 1 fő technikai dolgozó) Munkaközösségi vállalások elkészítése

Részletesebben

Határidı: a döntést követı 5 munkanapon belül Felelıs: Dr. Benkovics Gyula polgármester. Pécel, 2009. április 17. Dr.

Határidı: a döntést követı 5 munkanapon belül Felelıs: Dr. Benkovics Gyula polgármester. Pécel, 2009. április 17. Dr. Iktatószám: SZ/338/4/2009 Tisztelt Képviselı-testület! P é c e l V á r o s Ö n k o r m á n y z a t P o l g á r m e s t e r é tıl 2119 Pécel, Kossuth tér 1. Tel: 28/452-745, 452-751; Fax: 28/452-755 WEB:

Részletesebben

Az 1. osztályban szükséges taneszközök

Az 1. osztályban szükséges taneszközök Az 1. osztályban szükséges taneszközök Hátitáska Tolltartó Vonalas füzet (14-32) 2 db Radír Hegyező 2 B-s ceruza 2 db HB-s ceruza 5 db Matek füzet 2 db Írólap 2 csomag Rajzlap 30 db Színes ceruza 12 db-os

Részletesebben

Óratervezet 2007/2008-as tanév

Óratervezet 2007/2008-as tanév Szelektív hulladékgyőjtés és környezetvédelem népszerősítése a gyerekek körében, az ÖKO-Pack Kht. mőködési területén Óratervezet 2007/2008-as tanév - Osztály: 3-4. osztály - Tantárgy: Környezetismeret

Részletesebben

ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. Gönci Beáta Ügyfélkapcsolati és kommunikációs vezető

ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. Gönci Beáta Ügyfélkapcsolati és kommunikációs vezető A csomagolási termékdíjfizetési kötelezettség alapja 2012-ben Gönci Beáta Ügyfélkapcsolati és kommunikációs vezető A termékdíj-fizetésre kötelezettek a csomagolás után 2012-ben Termékdíj köteles termék:

Részletesebben

III. NEGYEDÉV. július eleje

III. NEGYEDÉV. július eleje III. NEGYEDÉV július eleje Természetjáró Gyermekek Országos Találkozója, Természetjáró Diákok Országos Találkozója TFSZ Információ: www.tfsz.hu 07.05-07. Alföldi Kék túra 3. szakasz Helyszín: Kelet-Alföld,

Részletesebben

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás

MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY 2. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás Soós Luca és Szári Laura MATEMATIKA FELADATGYŐJTEMÉNY. osztályos tanulásban akadályozott tanulók részére TÉMA: alapmőveletek - összeadás 0. 0.. Ő. JÁTÉK A FORMÁKKAL Nézd meg jól a képet! Mit gondolsz,

Részletesebben

Tanulmányi verseny. Matematika. 4. osztály

Tanulmányi verseny. Matematika. 4. osztály Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tanulmányi verseny Matematika 4. osztály A verseny időpontja: 2016. november 17. Kedves Versenyző! Szeretettel köszöntünk versenyünkön! Kérlek, figyelmesen olvasd

Részletesebben

A 8942-es szlovák Mi 2 Magyarországon az elsı HA-BGE

A 8942-es szlovák Mi 2 Magyarországon az elsı HA-BGE A 8942-es szlovák Mi 2 Magyarországon az elsı HA-BGE Ez a helikopter a Turul Repülı- és Ejtıernyıs Egyesület számára Szlovákiából egyszerre érkezett két Mi 2-es egyike. A Szlovákiában már üzemidı miatt

Részletesebben

1.690.-Ft. 1.090.-Ft. 990.-Ft. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! /db-tól. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 30 x 50 cm.

1.690.-Ft. 1.090.-Ft. 990.-Ft. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! /db-tól. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! 30 x 50 cm. Nálunk már tombolnak az idei tavaszi trendek! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! "Multi" virágos díszpárna méretben, huzat: 100% pamut, töltet: 100% PES, 40 x 40 cm, ára:.990,- (177841, -).490.-Ft

Részletesebben

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home 1 1. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK 1.1. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA, LEBONYOLÍTÓJA A Mediterrán Kerámia Kft. és az Art in Home művészei nyílt pályázatot hirdetnek

Részletesebben