A rendelet hatálya. Az üzemeltetı és feladata 2. 1

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A rendelet hatálya. Az üzemeltetı és feladata 2. 1"

Átírás

1 Budapest Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának a piacokról és vásárokról szóló 12/2010. (IV.23.), 36/2009. (X.22.), 19/2009. (VI.25.), 7/2009. (IV.24.), 27/2007. (VI.20.), 29/2006. (VI.20.), 21/2005. (VI.14.), 30/2004. (V.17.), 17/2003. (VI.16.) 12/2002. (V.31.), 23/2001. (VI.22.), 45/2000. (XII.21.). 24/1999. (IX.23.), 6/1999.(III.26.) sz. rendeleteivel módosított 16/1998.(IV.24.) sz. rendeletének egységes szerkezetbe foglalt szövege Budapest Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a piacokról és vásárokról az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet területi hatálya kiterjed a XIX. ker. közigazgatási területén lévı, a XIX. ker. Önkormányzat tulajdonában álló, ingatlanán létesített és fenntartott piacokra és vásárokra (a továbbiakban: piac). A piacok felsorolását e rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. (2) A rendelet személyi hatálya kiterjed mindazokra, akik a rendelet hatálya alá tartozó piacokon, vásárokon meghatározott területet tartós vagy ideiglenes jelleggel igénybe vesznek, ott eladnak vagy vásárolnak, illetve a piac, vásár mőködésével kapcsolatos tevékenységet végeznek. Az üzemeltetı és feladata 2. 1 (1) A Bp. XIX. ker. Kispest Önkormányzat a tulajdonában lévı ingatlanán létesített piacokat a Vagyonkezelı Mőszaki Szervezete, vagy a XIX. kerületi önkormányzat által létrehozott gazdasági társaság (a továbbiakban: üzemeltetı) útján tartja fenn és hasznosítja. (2) 2 Az Önkormányzat az (1) bekezdésben megjelölt üzemeltetı útján látja el a. az 1. sz. mellékletben felsorolt piacok napi, havi árusítóhelyeinek, egyéb helyiségeinek (üzleteknek, fülkéknek, pavilonoknak) és egyéb piaci árusítóhelyek használójának (továbbiakban: helyhasználó) kijelölésével kapcsolatos feladatokat, a helyhasználati szerzıdések megkötését, a piacok rendjének folyamatos ellenırzését és felügyeletét. 1 A 2. -t módosította a 27/2007. (VI.20.) Ökr. 1. -a július 1-jei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell 2 A 2. (2) bekezdését módosította a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 1. -a május 1-jei hatállyal.

2 2 b. a szakhatósági (tőzvédelmi, egészségügyi, vagyonvédelmi, munkavédelmi stb.) elıírások betartásának ellenırzését. (3) 1 Az üzemeltetı gondoskodik a piac rendjének betartásáról, útjainak, közös használatú helységeinek a tisztántartásáról, a közös használatú terek világításáról, közhasználatú vízvezetékekrıl, a kijelölt közös tároló-helyeken felgyülemlett szemét elszállításáról és a szükséges fertıtlenítésrıl, valamint a hatósági vizsgálatok elvégzéséhez szükséges helyiség biztosításáról (a Mezıgazdasági Szakigazgatási Hivatal, területi szerve részére) Az üzemeltetı egyéb szolgáltatásokat: eszközkölcsönzést, villamos energiát, vízcsatornaszolgáltatást, hulladékszállítást és elkülönített illemhelyet biztosít külön díjazás ellenében. A helyhasználó 3. (1) Helyhasználó az, aki az üzemeltetıvel tartós helyhasználatra szerzıdéses jogviszonyt létesít, illetve havi, napi helyhasználatra jogot szerez. (2) Használati jogosultságot csak az szerezhet, aki a tevékenység gyakorlására jogosult. (3) A piacon csak az üzemeltetı helyhasználati engedélye, helyhasználati szerzıdés alapján és az általa árusításra kijelölt helyen szabad árusítani. A helyhasználat feltételeit, valamint a piac mőködési rendjét, fenntartásának feltételeit, valamennyi a piacon tartózkodó személyre kiterjedı szabályait a piaci rend tartalmazza. (4) Tartós helyhasználati szerzıdéshez csatolni kell a piaci rendet (2.sz.melléklet) (5) A piaci rend változásáról a szerzıdı felet írásban értesíteni kell. A piaci rendet valamennyi piacon tartózkodó személy részére jól látható helyen közszemlére kell kifüggeszteni. (6) A helyhasználat lehet napi, havi vagy tartós. A tartós helyhasználatra alkalmas árusítóhelyeket az üzemeltetı - a 3..(7), valamint 9. -ban foglaltak kivételével - kizárólag pályázat útján hasznosíthatja. 1 A 2. (3) bekezdését beiktatta a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 1. -a május 1-jei hatállyal.

3 3 (7) 1 Az egyéni vállalkozó tartós helyhasználó özvegyével, örököseivel és a helyhasználó gazdasági társaság általános jogutódjával az üzemeltetı pályázat nélkül köt helyhasználati szerzıdést a jogosult ilyen irányú igénye esetén. (8) 2 Az özvegy, törvényes örökös e minısége igazolásától számított 1 hónapon belül nyilatkozhat szerzıdéskötési szándékáról. A szerzıdés akkor köthetı meg, ha a kedvezményezett megfelel a 3. (2) bekezdésben foglalt feltételeknek. Amennyiben ez nem történik meg, úgy az üzemeltetı pályázatot ír ki a megüresedett, tartós használatba adható árusítóhelyre. A piacon alkalmazandó díjak 4. (1) A piacon alkalmazandó díjakat a képviselı-testület évente határozza meg, az alkalmazandó díjakat e rendelet 3. számú melléklete tartalmazza. (2) Az üzemeltetı a piaci díjszabás figyelembevételével az alábbi díjakat állapítja meg: a., a tartós helyhasználó részére, amennyiben az árusítóhely (felépítmény) az önkormányzat tulajdonában van a helyiség és terület elsı használatbavételéért egyszeri térítést, továbbá a területért és a helyiségért havi bérleti díjat, b., amennyiben csak az árusítóhely alatti terület van önkormányzati tulajdonban a tartós helyhasználó a terület elsı használatbavételéért egyszeri térítést, továbbá havi helyhasználati díjat fizet. c., a tartós helyhasználó köteles megfizetni a ráesı szemétszállítási, és vízcsatorna díjat. (3) 3 Nem kell a (2) bekezdés a., pontja szerinti egyszeri térítést megfizetnie annak, aki: - e rendelet hatálybalépésekor érvényes, határozott vagy határozatlan idejő helyhasználati szerzıdéssel rendelkezik annak fennállása alatt, - a helyhasználó gazdasági társaság általános jogutódjának, - egyéni vállalkozást özvegyi jogon folytató házastárs vagy törvényes örökös. 1 A 3. (7) bekezdését módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökr. 1 -a február 1-jei hatállyal. 2 A 3. (8) bekezdését módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökr. 1 -a február 1-jei hatállyal. 3 A 4. (3) bekezdését módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 2. -a február 1-jei hatállyal.

4 4 (4) 1 A díj megfizetésének elmulasztása esetén a helyhasználó a Ptk. szerinti késedelmi kamatot köteles a díjon felül megfizetni. (5) 2 Amennyiben a helyhasználó hátraléka összességében kéthavi díjfizetési kötelezettségét meghaladja, és írásbeli felszólítás ellenére nem tesz eleget kötelezettségének az üzemeltetı a helyhasználatot a felszólítást követı hónap 15. napjával jogosult felmondani. (6) A helyhasználó a tartós helyhasználati szerzıdést a hónap utolsó napjától számított következı hónap utolsó napjára való érvényességgel írásban, bármikor felmondhatja. (7) Amennyiben a tartós helyhasználó az általa szerzıdés szerint bérelt területet, árusítóhelyet felszólítás ellenére, ténylegesen 3 hónapon túl nem használja, a használatbaadó a szerzıdést egyoldalúan a felszólítást követı hónap 15. napjával jogosult felmondani. (8) 3 A használatba adó a helyhasználati megállapodást (szerzıdést) 6 hónapos felmondási idıvel felmondhatja, ha a piac területére vagy annak egy részére - városrendezés, - önkormányzati beruházásban vagy önkormányzat megbízásából vállalkozási beruházásban lakóház építés, piacrekonstrukció, - közút létesítése, bıvítése, szabályozása céljából van szükség (9) 4 A helyhasználati szerzıdés megszőnése esetében az arra jogosult részére a kaució összegét vissza kell fizetni. Az egyszeri használatbavételi díj a határozatlan idejő helyhasználati szerzıdés megszőnésekor teljes összegben csak akkor kerül visszafizetésre, ha a szerzıdés a használatba adónak felróható okból szőnik meg. Amennyiben a helyhasználati szerzıdés a helyhasználónak felróható okból szőnik meg, az egyszeri használatbavételi díj méltányos összegét kell visszafizetni részére a felek közötti külön megállapodás szerint. Az egyszeri használatbavételi díj a határozott idejő szerzıdésnek a határidı lejárta elıtti megszőnésekor idıarányos részben kerül visszafizetésre a jogosult részére. 1 A 4. (4) bekezdését módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 2. -a február 1-jei hatállyal. 2 A 4. (5) bekezdését módosította a 7/2009.(IV.24.) Ökt. rend. 2. -a május 1-jei hatállyal. 3 A 4. (8) bekezdését beiktatta a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 3. -a február 1-jei hatállyal. 4 A 4. (9) bekezdését beiktatta a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 3. -a február 1-jei hatállyal.

5 5 A tartós piaci helyhasználat általános szabályai 5. (1) 1 A rendelet hatálya alá tartozó önkormányzati tulajdonban lévı piaci árusítóhelyeket az önkormányzat helyhasználati szerzıdés útján hasznosítja. A használatbaadói jogok gyakorlásával és a kötelezettségek teljesítésével az erre vonatkozó szerzıdések megkötésével, hozzájárulások megadásával a Képviselı-testület a polgármestert bízza meg, aki ezen feladatkörét az üzemeltetı útján látja el. 6. A piaci árusítóhelyek használatbaadása pályázat újtán Az önkormányzat tulajdonában álló üres, felépítményes piaci árusítóhelyet a használatbaadó az e rendeletben szabályozott kivételektıl eltekintve csak pályázati eljárás lefolytatása után adhatja használatba. (2) A pályázati hirdetménynek tartalmaznia kell: a., használatbaadásra meghirdetett árusítóhely pontos helyét, alapterületét, felszereltségét, b., az árusítóhely felhasználásának célját az abban folytatható tevékenység megjelölésével, c., a használati szerzıdés idıtartamát (határozott, vagy határozatlan idejő), d., az árusítóhely használatra alkalmassá tételéhez szükséges a leendı használó által saját költségen elvégzendı építési munkákat és azok elvégzésének határidejét, továbbá az esetleges helyreállítási kötelezettséget, e., a pályázni jogosultak körét, f., 2 a fizetendı térítési díj mértékét, mely új bérbeadás esetén a 3. sz. melléklet V/b. pont egyszeri térítési díj táblázatában szereplı összeget jelenti, a 6 hónap használati díj kaució letétbe helyezését, valamint a licitálás induló összegét, amely azonos a minimum havi bérleti, használati díj összegével. g., a pályázat benyújtásának módját, helyét és határidejét, továbbá a tárgyalás megtartásának helyét és idıpontját. 1 Az 5. -t módosította a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 3. -a május 1-jei hatállyal. 2 A 6. (2) bek. f. pontját módosította a 19/2009.(VI.25.) Ökr. 2 -a július 1-jei hatállyal.

6 6 7. (1) A pályázatot írásban kell benyújtani, annak tartalmaznia kell: a., a pályázó nevét, címét, a tevékenység folytatására feljogosító egyéni vállalkozási igazolvány, gazdasági társaság esetén a cégjegyzék másolatát. b., a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja. (2) 1 Megürült árusítóhelyet üzemeltetı legalább 1 alkalommal köteles licitálásos nyílt pályázatra meghirdetni. A pályázat érvényessége esetén szerzıdést köt az ajánlattevıvel. (3) 2 Amennyiben a pályázatra annak lejártakor érvényes ajánlat nem érkezik, akkor a megürült árusítóhelyet folyamatos hirdetés útján kell megkísérelni bérbeadni. (4) A beérkezett pályázatokat a Tulajdonosi Bizottság 3 bírálja el (1) A használatbaadó az árusítóhelyet a pályázati kiírásban megjelölt állapotban és felszereltséggel - leltár alapján - köteles a használónak átadni. (2) A használó köteles gondoskodni. a., a helyiség burkolatainak szükség szerinti felújításáról, pótlásáról és cseréjérıl, b., az árusítóhelyhez tartozó üzlethomlokzat (portál) kirakatszekrény, védı-(elı)tetı, ernyıs szerkezet karbantartásáról c., 5 A használó köteles gondoskodni a jelen rendelet 2. sz. mellékletében megjelölt feladatok ellátásáról. (3) A használó az árusítóhelyet a jogviszony megszőnésekor az átadáskori állapotban, és felszereltséggel - leltár szerint - köteles visszaadni kivéve, ha a használatba adóval ettıl eltérıen állapodott meg. Az árusítóhelyek pályázaton kívüli hasznosítása 9. 6 A használatbaadó az árusítóhelyet pályázati rendszeren kívül akkor adhatja bérbe, ha: 1 A 7. (2) bekezdését módosította a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 5. -a május 1-jei hatállyal. 2 A 7. (3) bekezdését módosította a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 6. -a május 1-jei hatállyal. 3 A 7. (4) bekezdésében szereplı bizottsági elnevezést módosította a 6/2007. (II.23.) Ökr. 3. -a március 1-ei hatállyal. 4 A 8. -t módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökr. 5 -a február 1-jei hatállyal. 5 A 8. (2) bek. c. pontját módosította a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 7. -a május 1-jei hatállyal. 6 A 9. -t módosította a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 8. -a május 1-jei hatállyal.

7 7 a.) az árusítóhely pályázati úton nem volt hasznosítható és ez okból a képviselıtestület az újabb pályáztatás alól felmentést adott, b.) az árusítóhelyet közérdekő elhelyezési feladat végrehajtásához megszüntetni tervezett helyiség bérlıje részére javasolja bérbeadni a Tulajdonosi Bizottság (e célból az árusítóhely átmenetileg, legfeljebb 3 hónapig üresen tartható) c.) A határozott idıre szóló szerzıdéssel hasznosított árusítóhelyet a korábbi használó szerzıdésének lejártát megelızı legalább 30 nappal beadott írásos kérelmére üzemeltetetı újra használatba adhatja, amennyiben használó vállalja az egyszeri igénybevételi díj jelen rendeletben meghatározott mértékének egy összegben való megfizetését, ha semmilyen jogcímen hátralékkal nem rendelkezik (közüzemek felé sem) és a piac rendeletben foglaltakat elızı szerzıdésének idıtartama alatt maradéktalanul betartotta. d.) ha a szerzıdést a tartós helyhasználó özvegyével, örököseivel és általános jogutódjával köti meg. A használatbaadói hozzájárulás szabályai 10. (1) A használó az önkormányzati tulajdonban lévı árusítóhely határozatlan idıre szóló bérleti jogviszonyát másnak csak írásbeli megállapodás alapján a használatbaadó írásbeli hozzájárulásával adhatja át. (2) A használó az árusítóhely átruházásáról szóló megállapodást annak megkötésétıl számított 15 napon belül köteles a használatbaadónak a hozzájárulás megadása érdekében megküldeni. (3) 1 Ugyanazon szabályokat kell alkalmazni a magántulajdonú árusítóhely esetében is, kivéve a 11.. e) pontjában foglaltakat. 11. A megállapodásnak tartalmaznia kell: a., az elárusítóhely pontos megjelölését, b., a helyiség alapterületét és a fizetendı mindenkori aktuális helyhasználati díj összegét, c., az átvevı által folytatni kívánt tevékenység meghatározását, 2 d., az átvevı nyilatkozatát arról, hogy a használati díjat és az egyszeri igénybevételi díj e rendelet 3. sz. melléklet V/a. pontjában szereplı táblázatban megjelölt egyszeri térítési díjat egy összegben megfizeti. e., a fizetendı térítési díj mértékét, 6 hónap használati díj letétbe helyezését (kauciót). 1 A 10. (3) bekezdését beiktatta a 45/2000.(XII.21.) Ökr. 7 -a február 1-jei hatállyal. 2 A 11. d) pontját módosította a 7/2009. (IV.24.) Ökr. 10 -a május 1-jei hatállyal.

8 8 12. (1) A használatbaadó a hozzájárulás megadását köteles megtagadni, ha az átvevı: a., a rendeletben meghatározott használati díj megfizetését nem vállalja, b., nem igazolja, hogy az átadás ellenértékeként elıírt térítést megfizette. (2) A hozzájárulás megtagadására jogot adó ok, ha az átadónak a., díjhátraléka van, b., az árusítóhelyiséggel kapcsolatos jogvitája van. 13. A használati szerzıdés megkötése (1) Az árusítóhely használatára vonatkozó szerzıdést azzal kell megkötni: a., aki azt pályázati úton elnyerte b., 1 aki számára a Tulajdonosi Bizottság 2 az újabb használatbavételt lehetıvé teszi, c., akit a képviselı-testület eredménytelen pályázat esetén, vagy pályázat nélkül az árusítóhelyiség használójául kiválaszt, d., 3 aki részére a használatbaadó az árusítóhely használati jogának átadásához hozzájárul, e., akit a rendelet 3. (7) bek. alapján a használó jogutódjának kell tekinteni. 14. (1) 4 Önkormányzati tulajdonban lévı árusítóhely a használatbavevı által albérletbe nem adható. A tilalom megszegése azonnali hatályú felmondást von maga után. (2) 5 Az árusítóhely használatának megszőnése esetén a Ptk. vonatkozó szabályait kell alkalmazni. (3) 6 A magánszemély, illetve gazdasági társaság tulajdonában lévı árusítóhely esetén, mivel a földterület az önkormányzat tulajdonában van, az albérletbeadás tényét a használatbaadónak be kell jelenteni, ebben az esetben az eredeti használó 50%-kal magasabb területhasználati díjat köteles a 1 A 13. b) pontját módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 6 -a február 1-jei hatállyal. 2 A 13. (1) bek. b, pontjában szereplı bizottsági elnevezést módosította a 6/2007. (II.23.) Ökr. 3. -a március 1-ei hatállyal. 3 A 13. d) pontját módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 6 -a február 1-jei hatállyal. 4 A 14. (1) bekezdését módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 6 -a február 1-jei hatállyal. 5 A 14. (2) bekezdését módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 6 -a február 1-jei hatállyal. 6 A 14. (3) bekezdését módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 6 -a február 1-jei hatállyal.

9 9 használatbaadónak megfizetni. Az árusítóhely jogszerő mőködéséért továbbra is a területhasználat jogosultja felelıs. (4) Ha a használó a helyiséget a használatbaadó részére rendeltetésszerő használatra alkalmas állapotban visszaadja részére pénzbeli térítést fizet, amelynek összege nem lehet magasabb, a használó által korábban megfizetett, e rendelet 3.sz. mellékletében elıírt térítésnél. Napi, havi helyhasználat 15. (1) Napi, havi helyhasználati díj fizetése ellenében vehetı igénybe a piacnak - üzemeltetı által erre a célra kijelölt része. (2) A napi helyhasználatra kijelölt területnek az igénybevételére a helyhasználó napi helyjegy megváltásával szerez jogosultságot. Ugyanazon hely egy nap többször is kiadható, ha azt az elızı helyhasználó kiürítette. Ebben az esetben az új helyhasználó is a teljes napi helyjegyet köteles megfizeti. A helyjegy másra nem ruházható át. (3) A napi helyhasználat joga a helyjegy megváltása napján legfeljebb a piac megnyitásától zárásig tart. Ezen az idın belül a helyhasználó napi jegyét köteles állandóan magánál tartani és az üzemeltetı képviselıjének kérésére felmutatni. Annak hiánya esetén a helyhasználó köteles újból napi helyhasználati díjat fizetni. Az üzemeltetı nem köteles ugyanazon helyet több napon át ugyanazon helyhasználó számára biztosítani. (4) A mezıgazdasági kistermelı részére akkor engedélyezhetı a helyhasználat, ha a növénytermelés, kertészeti tevékenység, illetve állattenyésztési tevékenység helye szerint illetékes Polgármesteri Hivatal e tevékenység gyakorlását igazolja, és ıstermelıi igazolvánnyal rendelkezik. (5) A napi helyhasználatra kijelölt terület igénybevételénél, az árusító hely kiválasztásánál a mezıgazdasági kistermelı elsıbbséget élvez. Egyéb rendelkezések 16. (1) Az üzemeltetı által nyújtott szolgáltatások módját és díját az üzemeltetı határozza meg, melyet a piac területén köteles közszemlére tenni. (2) A piaci rend megtartása az ott jelen lévı valamennyi személy kötelessége. (3) Az üzemeltetı köteles folyamatosan ellenırizni és felügyelni a piac rendjét, melyet a piacfelügyelık útján lát el.

10 10 (4) A piacfelügyelık a piac fenntartója nevében járnak el. Munkakörük ellátása során a piacfelügyelık kötelesek és jogosultak a piac belsı rendjére vonatkozó szabályok betartását ellenırizni és annak megszegıivel szemben a 2. sz. mellékletben meghatározott módon eljárni. Tevékenységük az ellenırzésre jogosult hatóságok jogkörét nem érinti (1) A piacok általános nyitvatartási idejét a jegyzı határozza meg, a 20:00 óra utáni nyitva tartást az illetékes rendırkapitányság véleményének kikérésével a jegyzı engedélyezheti. (2) A piacok, valamint az árusító helyek nyitvatartási idejére vonatkozó hirdetményt jól látható módon kell elhelyezni. (3) A piac területén mőködı helyhasználók csak a piac nyitvatartási ideje alatt tarthatnak nyitva, a piac nyitva tartásától eltérı nyitva tartására az üzemeltetı adhat engedélyt. 18. (1) 2 Ez a rendelet június 1-el lép hatályba, ezzel egyidıben a 15/1997. (V.22.) sz., 29/1996. (VII.11.) sz., 13/1996. (III. 29.) sz., 50/1995.(XII. 22.) sz. rendeletekkel módosított 31/1995. (VI. 21.) sz. rendelete hatályát veszti, kivéve a piaci díjtételeket, azok március 1-én hatályosulnak, addig a jelenleg hatályos díjtételeket kell alkalmazni. (2) A rendelet a korábban létrejött helyhasználati szerzıdések és kiadott helyhasználati engedélyek érvényességét nem érinti. dr. Istvánfi Sándor sk. jegyzı Zupkó Gábor sk. Kispest polgármestere 1 A 17. -t módosította a 36/2009. (X.22.) Ökr. 1. -a október 22-ei hatállyal. 2 A 18. (1) bekezdését módosította a 24/1999.(IX.23.) Ökt. rend. 2 -a szeptember 23-i hatállyal.

11 11 1. sz. melléklet 1 A rendelet hatálya alá tartozó piacok felsorolása 1.) Kossuth téri piac 2.) Gutenberg téri piac 1 Az 1. számú mellékletet módosította a 45/2000.(XII.21.) Ökt. rend. 6 -a február 1-jei hatállyal.

12 12 2. sz. melléklet A XIX. ker. Önkormányzat által üzemeltetett piacokra vonatkozó P I A C I R E N D 1.) A piaci rend megtartása az ott jelen lévı valamennyi személy kötelessége. 2.) A piacon csak az üzemeltetı által kijelölt helyen, az általa kiadott eseti vagy tartós helyhasználati szerzıdés, illetve napijegy alapján szabad árusítani. 3.) A helyhasználó a piacfelügyelı vagy megbízottja felhívására helyhasználói minıségét hitelt érdemlıen igazolni köteles. 4.) Aki a piacon árusít és nincs érvényes napijegye vagy a havi díj befizetését igazoló bizonylata, helyhasználati szerzıdése (vagy azt a piacfelügyelı, illetve képviselıjének felszólítására nem mutatja fel) azonnal köteles elhagyni a piac területét. 5.) Mind az eseti, mind a tartós helyhasználó az általa jogszerően elfoglalt helyet (helyiséget) csak rendeltetésének és a helyhasználati szerzıdésben foglaltaknak megfelelıen használhatja. Amennyiben ezt az üzemeltetı felszólítása ellenére megszegi, úgy a helyhasználati jog azonnali hatállyal megvonandó. 6.) A helyhasználónak az általa használt piaci létesítmény, valamint a bérbeadott berendezés megváltoztatásához, vagy egyéb építési tevékenységhez az üzemeltetı elızetes írásbeli hozzájárulását kell kérnie. Engedélyköteles építési tevékenység esetén az engedély iránti kérelemhez a hozzájárulást is csatolni kell. Az ennek hiányában végzett építés, változtatás kártérítési következménnyel jár, valamint a helyhasználó az eredeti állapotot is köteles saját költségére és veszélyére visszaállítani. A helyhasználó által használt piaci létesítmény állagmegóvása és karbantartása a helyhasználó feladata. 7.) A piac területén jármővel legfeljebb 5 km/ó sebességgel szabad haladni, a jobbra tartás szabályainak betartásával. Jármővel megállni, várakozni, arról le-, illetve felrakodni csak a jelzésekkel kijelölt helyen szabad.

13 13 8.) Az árusítóhelyeket, illetve a piac közhasználatú területét göngyöleggel és a piaci tevékenységet nem szolgáló eszközökkel elfoglalni nem szabad. 9.) A piac területére kedvtelésbıl tartott állatot bevinni tilos. 10.) A szakvizsgálatra szoruló árut, amennyiben gazdája annak hatósági vizsgálatát nem tudja igazolni, vizsgálatra be kell mutatni. Élı vágóbaromfi, nyúl és hal, valamint vágott baromfi és a jogszabályokban megjelölt egyéb állati eredető termék csak az állategészségügyi hatóságnak történt elızetes bemutatása után, annak vizsgálata, illetve engedélye birtokában forgalmazható. 11.) A piacfelügyelı ellenırizheti a piacra bevitt és ott forgalmazott áruk eredetét, minıségét, az értékesítés feltételeit, (a fogyasztói árak kiírását), a szakhatósági elıírások betartását, a kereskedelmi tevékenységet szabályozó jogszabályi elıírások betartását. 12.) A piacfelügyelı a jogszabályokban elıírt feltételek hiánya, a fogyasztásra alkalmatlannak ítélt élelmiszer értékesítése esetén az áru forgalombahozatalát megtilthatja, szükség esetén zár alá veheti, illetve lefoglalhatja az árút, az áruból mintát vehet és elrendelheti a szükséges szakértıi vizsgálatot. 13.) Szabadban termı gombát csak a piaci gombaszakellenır elızetes vizsgálata és engedélye alapján, a piacfelügyelıség által kijelölt helyen szabad árusítani. A közfogyasztásra alkalmatlan gombát a piaci gombaszakellenır köteles azonnal megsemmisíteni. 14.) A piacokon csak a piac nyitvatartási ideje alatt lehet árusítani. Ettıl eltérı nyitvatartás csak a jegyzı hozzájárulásával lehetséges. 15.) A piacon elhelyezett áru megırzése, kezelése és tárolása a helyhasználó feladata. Az áruban bekövetkezı kárért az üzemeltetıt csak akkor terheli felelısség, ha azt jegyzék alapján a helyhasználótól megırzésre átvette. 16.) Azok a kistermelık, akik zöldség-, gyümölcsfélét, takarmányt hoznak forgalomba, kötelesek a vizsgálatot végzınek a vegyszeres növényvédelemrıl vezetett naplót bemutatni és vizsgálatra ingyenes terménymintát adni.

14 14 17.) A helyhasználó az árusítóhelyen és annak közvetlen környékén köteles minden szemetet és hulladékot az árusítás ideje alatt folyamatosan összetakarítani és a kijelölt tárolóba tenni. A romlott vagy romlásnak indult és egyéb okokból bőzt terjesztı árut, anyagot a piac területére bevinni, ott tárolni tilos. 18.) Az üzemeltetı jogosult elrendelni az árusítóhelyeken a kártevıirtást, és a helyhasználót felszólítani az árusítóhely takarítására. 19.) 1 20.) A piacfelügyelıség gondoskodik a piac rendjének betartásáról, útjainak, közös használatú helyiségeinek a tisztántartásáról, a közös használatú terek világításáról, közhasználatú vízvezetékrıl, illemhelyrıl, a kijelölt közös tárolóhelyeken felgyülemlett szemét elszállításáról és a szükséges fertıtlenítésérıl. Ezen szolgáltatások ellenértékét a használati díjak magukban foglalják. Az üzemeltetı egyéb szolgáltatásokat: hőtést, főtést, mérlegelést, eszközkölcsönzést, csomagmegırzést, villamos energiát, víz- csatorna ellátását, hulladékgyőjtést is nyújthat külön díjazás ellenében a helyhasználók részére A helyhasználó (bérlı, tulajdonos) az üzemeltetı elızetes engedélyével helyezheti üzembe a központi hálózatra csatlakozó elektromos készülékeit, berendezéseit. A helyhasználó feladata az árudában elhelyezett és tulajdonát képezı villamos berendezések és készülékek MSZ 2364 szerinti 3 évenkénti érintésvédelmi felülvizsgálatának saját költségére történı elvégeztetése. Az elkészült jegyzıkönyv 1 példányát a bérbeadónak le kell adni. A helyhasználó (bérlı, tulajdonos) az üzemeltetı elızetes, írásos engedélye nélkül a piacon nem végezhet építkezést, átalakítást, elektromos berendezés felszerelést. Az üzemeltetı elızetes, írásos engedélye a helyhasználót nem mentesíti az egyéb engedélyek megszerzésének kötelezettsége alól. Tőzveszélyes, robbanásveszélyes anyagot a piacok területén lévı árudákba sem bevinni, sem tárolni nem lehet. A helyhasználó (bérlı, tulajdonos) a tevékenységi körének megfelelı tőzveszélyességi osztályba sorolás alapján köteles : - saját Tőzvédelmi Szabályzatot elkészíttetni (tőzoltósági elıírás alapján), - tőzoltó készüléket készenlétbe helyezni és azokat 6 havonta ellenıriztetni 1 A 2. sz. melléklet 19) pontjának szövegét törölte a 12/2002.(V.31.) Ökr. 1 -a július 1-jei hatállyal. 2 A 2.sz. melléklet 21. pontját beiktatta a 7/2009. (IV.24.) Ökr a május 1-jei hatállyal.

15 15 - az MSZ és 2364 szerinti elektromos tőzvédelmi felülvizsgálatot elvégeztetni a tőzveszélyességi osztályba sorolásnak megfelelıen (6-9 évenként), - a helyiségben a tőzvédelmi és figyelmeztetı táblákat biztosítani, - a szükség szerinti egyéb tőzvédelmi elıírásokat biztosítani és betartani A piacokon a helyhasználók (bérlık) kötelesek betartani az elárusító-helyre, az árusítást, szolgáltatást végzı személyekre és az árusított, szolgáltatott termékekre vonatkozó kereskedelmi, közegészségügyi, állat- és növényegészségügyi, köztisztasági, tőz,- vagyon,- és munkavédelmi elıírásokat. A helyhasználó (bérlı, tulajdonos) semminemő olyan tevékenységet nem végezhet, ami a környezet állapotát veszélyezteti, szennyezi. A tevékenységére vonatkozó környezetvédelmi jogszabályokban foglaltaknak köteles eleget tenni. Veszélyesnek minısülı hulladékot a kommunális hulladéktárolóban elhelyezni tilos. Ezen elıírások megszegése, a szerzıdés azonnali felmondását vonja maga után A piacokon az árut iparilag feldolgozni csak az illetékes hatóság engedélyével lehet az arra kijelölt helyen A XIX. ker. Kossuth téri és Gutenberg téri piacok területén a szeszesital fogyasztása tilos, kivéve az engedéllyel rendelkezı üzletekben A gyalogos forgalom bonyolítása a piac területére, üzemeltetı által kijelölt három gyalogosforgalmi kapun keresztül a vagyonırök felügyelete mellett lehetséges. 1 A 2.sz. melléklet 22. pontját beiktatta a 7/2009. (IV.24.) Ökr a május 1-jei hatállyal. 2 A 2.sz. melléklet 23. pontját beiktatta a 7/2009. (IV.24.) Ökr a május 1-jei hatállyal. 3 A 2.sz. melléklet 24. pontját beiktatta a 7/2009. (IV.24.) Ökr a május 1-jei hatállyal. 4 A 2. sz. melléklet 25. pontját törölte a 36/2009. (X.22.) Ökr. 1. -a október 22-ei hatállyal. 5 A 2. sz. melléklet 26. pontját törölte a 36/2009. (X.22.) Ökr. 1. -a október 22-ei hatállyal. 6 A 2.sz. melléklet 27. pontját beiktatta a 7/2009. (IV.24.) Ökr a május 1-jei hatállyal.

16 16 3. sz. melléklet 1 BUDAPEST XIX. KER. ÖNKORMÁNYZAT Vagyonkezelı Mőszaki Szervezet Piacüzemeltetési csoport július 1-jétıl a Budapest, XIX. ker. Kossuth téri régi és új valamint a Gutenberg téri piacokon alkalmazandó díjak I./ Havi helyhasználati díjak július 1-jétıl alkalmazott díjtétel (25 % ÁFA-val növelt) 1./Árusítóhely (áruda) régi piac 2.019,-Ft/m 2 /hó 1./A Árusítóhely (áruda) régi piac új helyhasználó esetén 2./ Árusítóhely (üzlethelyiség) új piac Üzletház 3./ Árusítóhely (üzlethelyiség) új piac Piaccsarnok 4./ Nem árusítás célját szolgáló helyiségek tárolók (raktár) 5./ Piaci áruszállító eszközök /kézikocsi, targonca/ 6./ Asztalszerzıdés Kossuth téri piacon az élelmiszerárusítók részére, asztalonként + 4m 2 terület használattal: a 4m 2 terület magában foglalja az asztal alatti terület nagyságát is. 6./A új szerzıdéskötés esetén 7./ Asztalszerzıdések a Gutenberg téri piacon árusítók részére, asztalonként +4m 2 terület a 4m 2 terület magába foglalja az asztal alatti terület nagyságát is ,-Ft/m 2 /hó 6.350,-Ft/m 2 /hó 3.799,-Ft/m 2 /hó 1.032,-Ft/m 2 /hó 543,-Ft/db/hó ,-Ft/hó ,-Ft/hó ,-Ft/hó 1 A 3.sz. mellékletet módosította a 12/2010. (VI.23.) Ökr. 1. -a július 1-jei hatállyal.

17 17 II. Napi helyhasználati díjak 1./ Asztal élelmiszerárusításra 2./ Asztal nem élelmiszer árusítók részére 3./ Földrıl való termelıi árusítás asztal melletti helyfoglalás, minden megkezdett m 2 után 4./ Üzletek elıtti kirakás, árubemutatás, helyfoglalás, üres göngyölegtárolás minden megkezdett m 2 után 5./ Gépjármőbıl történı idıszakos árusítás július 1-jétıl alkalmazott díjtétel (25 % ÁFA-val növelt) Kossuth téri piacon: 1.737,-Ft,/nap Gutenberg téri piacon: 1.357,-Ft,/nap Kossuth téri piacon: 1.846,-Ft,/nap Gutenberg téri piacon: 1.520,-Ft,/nap 434,-Ft,/m 2 /nap 434,-Ft,/m 2 /nap 6.513,-Ft,/db/nap III. Idényjellegő árusítás Fenyıfa, zöldség, gyümölcs, minden megkezdett m 2 után IV. Szolgáltatási díjak: Kölcsöneszköz /mérleg, súly/ Reklámtábla (árudán kívüli) kihelyezés díja 759,-Ft/m 2 /nap 488,-Ft/db/nap Ft/m 2 /hó V. Egyszeri térítési díj a.) Egyszeri térítési díj a bérleti jog átadása esetén: 2010.július 1-jétıl alkalmazott díjtétel (25 % ÁFA-val növelt) Tulajdonviszony Önkorm. Magán Kossuth téri régi valamint az új piacon az Üzletház, Piaccsarnok ,- Ft/m ,- Ft/m 2 (árudák) üzlethelyiségek Gutenberg téri piacon árudák ,- Ft/m ,- Ft/m 2 Raktár ,- Ft/m ,- Ft/m 2 Kossuth téri új piac ıstermelıi területén termelıi asztal egyszeri térítési díj ,- Ft/asztal

18 18 b.) Egyszeri térítési díj új bérleti jogviszony létesítése esetén: július 1-jétıl alkalmazott díjtétel (25 % ÁFA-val növelt) Önkorm. Tulajdonviszony Kossuth téri régi valamint az új piacon az Üzletház, Piaccsarnok ,- Ft/m 2 (árudák) üzlethelyiségek Gutenberg téri piacon árudák ,- Ft/m 2 Raktár ,- Ft/m 2 Kossuth téri új piac ıstermelıi területén termelıi asztal egyszeri térítési díj ,- Ft/asztal Díjakat a mindenkori kerekítési szabályok szerint számlázzuk.

a piacokról és a piaci díjszabásokról ÁLTALÁNOSRENDELKEZÉSEK

a piacokról és a piaci díjszabásokról ÁLTALÁNOSRENDELKEZÉSEK 27/2004. (V. 20.) Budapest Kőbányai Önkormányzat rendelete a piacokról és a piaci díjszabásokról Budapest Kőbányai Önkormányzat a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje H Á Z I R E N D T-98/2012 1. A házirendben foglalt szabályok betartása a Bordány Községi Önkormányzat tulajdonában álló Bordány belterület 522/1

Részletesebben

28/2000. (VI.20.) sz. önkor.mányzati rendelete. a piacokról és a piaci díjszabásokról

28/2000. (VI.20.) sz. önkor.mányzati rendelete. a piacokról és a piaci díjszabásokról BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 28/2000. (VI.20.) sz. önkor.mányzati rendelete a piacokról és a piaci díjszabásokról Budapest Kőbányai Önkormányzat a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

(tervezet) (2) Az Önkormányzat az (1) bekezdésben megjelölt üzemeltető útján látja el

(tervezet) (2) Az Önkormányzat az (1) bekezdésben megjelölt üzemeltető útján látja el Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat képviselő-testületének./2009. ( ) számú rendelete a piacokról és vásárokról szóló többször módosított 16/1998. (IV.24.) sz. rendeletének módosításáról és

Részletesebben

62/1995. (XI.7.) sz. önkormányzati rendelete. a piacokról és a piaci díjszabásokról

62/1995. (XI.7.) sz. önkormányzati rendelete. a piacokról és a piaci díjszabásokról BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 62/1995. (XI.7.) sz. önkormányzati rendelete a piacokról és a piaci díjszabásokról Budapest Kőbányai Önkormányzat a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról 7. melléklet Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 35/2004. (V.26.) rendelete az önkormányzat által fenntartott vásárcsarnokokról, piacokról és vásárokról (módosításokkal

Részletesebben

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012.(IX.04.) rendelettel módosított 8/2012 (IV. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Csataszög Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség hat hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselı-testületének 46/2012. (..) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeirıl

Részletesebben

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról I. Bevezetı Csörög Község Képviselı-testülete /továbbiakban: képviselı-testület/

Részletesebben

Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelete Pói piac működési rendjéről

Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelete Pói piac működési rendjéről 1 Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelete Pói piac működési rendjéről Kétpó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800

Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800 Makó Város Önkormányzati Képviselı-testület Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800 Ikt.sz.: 6/1911-1/2010/IX. Tárgy: Makó, Kálvin u.

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati ingatlan ideiglenes

Részletesebben

Határozott idejő BÉRLETI SZERZİDÉS nem lakás céljára szolgáló helyiségre

Határozott idejő BÉRLETI SZERZİDÉS nem lakás céljára szolgáló helyiségre Határozott idejő BÉRLETI SZERZİDÉS nem lakás céljára szolgáló helyiségre amely létrejött a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló többszörösen

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl (egységes szerkezetben a 9/2001. (VI.21.), 5/2005. (II.24), 17/2006. (V. 18.), 34/2006.

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl Kenderes Város Önkormányzatának Képviselı-testülete, a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

24/2008.(IX.17.) rendelete

24/2008.(IX.17.) rendelete Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2008.(IX.17.) rendelete a helyi vásárok és piacok tartásának rendjéről Módosítás: 11/2009.(V.13.) rendelet 26/2009.(XI.26.) rendelet Hatályos: 2009.

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Módosítás: a) 24/2011. (V. 30.) ör. /2011. VI. 1- A helyi

Részletesebben

I. Általános rész. Szabályzat

I. Általános rész. Szabályzat 110/2012(IX.13.) sz. Képviselő-testületi határozat melléklete 1.sz. melléklete Arnóti helyi termelői piac Üzemeltetési Szabályzata I. Általános rész A szabályzat kiadásának célja Az Arnót Község Önkormányzata

Részletesebben

25/1995.(VII. 04.) sz. önk. rendelet

25/1995.(VII. 04.) sz. önk. rendelet 25/1995.(VII. 04.) sz. önk. rendelet a vásárcsarnokokról, piacokról és üzletközpontokról Általános rendelkezések 1. (1) A rendelet területi hatálya kiterjed a Józsefvárosi Önkormányzat területén rendezett

Részletesebben

H Á Z I R E N D. valamennyi természetes és jogi személyre, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre kötelező érvénnyel kiterjed.

H Á Z I R E N D. valamennyi természetes és jogi személyre, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre kötelező érvénnyel kiterjed. H Á Z I R E N D A vásárokról és piacokról szóló 55/2009.(III.13.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése értelmében a Budapest XI. kerület Vahot utca II-es, III-as parkolóban megrendezett heti vásár házirendjét

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl

Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl 1 Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl Pomáz Város Önkormányzata az Alkotmány 44/A. -ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1998. (XI.26.) ÖKT. számú rendelete a Fiatalok Lakóháza mőködésérıl

Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1998. (XI.26.) ÖKT. számú rendelete a Fiatalok Lakóháza mőködésérıl Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1998. (XI.26.) ÖKT. számú rendelete a Fiatalok Lakóháza mőködésérıl Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestülete a fiatalok takarékosságának,

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL Egységes szerkezetben Letenye Város Önkormányzatának a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl Sárospatak Város Képviselı-testülete 13/1994. (IV.21.) számú r e n d e l e t e az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl (Egységes szerkezetben) 8 Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Ellend község képviselı-testületének a lakások és helyiségek bérletérıl szóló 2/1994.(III.28.)számú rendelete

Ellend község képviselı-testületének a lakások és helyiségek bérletérıl szóló 2/1994.(III.28.)számú rendelete Ellend község képviselı-testületének a lakások és helyiségek bérletérıl szóló 2/1994.(III.28.)számú rendelete A képviselı-testület a lakások és egyéb helyiségek bérletére és elidegenítésére vonatkozó egyes

Részletesebben

c) egyéb önkormányzati célra (egyéb önkormányzati lakás)

c) egyéb önkormányzati célra (egyéb önkormányzati lakás) Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2011. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a lakásokról és helyiségekrıl szóló 17/2009. (XI. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról Lajosmizse Város

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonát képező MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 10. SZÁM ALATTI KORONA ÜZLETI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT I. EMELET, 201-208-AS 51 m 2 ALAPTERÜLETŰ

Részletesebben

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról 1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE a közterület-használatról Kéthely Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a vásárokról és piacokról szóló 9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati R E ND E L E T E Egységes szerkezetben: 17/2014. (VIII. 04.) sz. önkormányzati

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 31/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 31/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 31/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló nem lakáscélú helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról Sárospatak

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A piac működéséről szóló új önkormányzati rendelet elfogadása Iktatószám:

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére a Helyi TDM szervezettel kötendı ingatlanhasználati szerzıdés tárgyában Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 29/2008. (V.05.) Önk.,32/2009.(IX.30.) Önk., 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel)

Részletesebben

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.)

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

13/1999. (III. 31.) Belváros-Lipótváros Önkormányzati rendelet a Hold utcai vásárcsarnokról

13/1999. (III. 31.) Belváros-Lipótváros Önkormányzati rendelet a Hold utcai vásárcsarnokról 13/1999. (III. 31.) Belváros-Lipótváros Önkormányzati rendelet a Hold utcai vásárcsarnokról egységes szerkezetben a módosításáról szóló 33/2004. (VI. 16.) és a 33/2009. (IX. 16.) Belváros-Lipótváros Önkormányzati

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Összevont szerkezet 2001(09.12)

Összevont szerkezet 2001(09.12) Összevont szerkezet 2001(09.12) ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE az önkormányzati lakások lakbérének megállapításáról szóló 14/2000.(12.15) számú rendeletének 12/2001(09.12) számú rendeletével

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KISKÖREI ÖNKORMÁNYZAT 12/1991./XI.12./ rendelete az idegenforgalmi adóról (Módosítással egységes szöveg)

KISKÖREI ÖNKORMÁNYZAT 12/1991./XI.12./ rendelete az idegenforgalmi adóról (Módosítással egységes szöveg) KISKÖREI ÖNKORMÁNYZAT 12/1991./XI.12./ rendelete az idegenforgalmi adóról (Módosítással egységes szöveg) A helyi önkormányzatról szóló 1990. évi LXV. sz. törvénnyel összefüggésben elengedhetetlenül fontossá

Részletesebben

Mátranovák község Önkormányzata. 11/1994. (VIII.31.) rendelete

Mátranovák község Önkormányzata. 11/1994. (VIII.31.) rendelete Mátranovák község Önkormányzata Képviselı-testületének 11/1994. (VIII.31.) rendelete Az önkormányzati lakások és helyiségek használatának szabályairól. Mátranovák községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községben a közszolgáltatások után fizetendı bérleti és térítési díjakról. Mátranovák községi Önkormányzat Képviselıtestületének

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) 1 RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 12/1998. (V. 7.) RENDELETE A TULAJDONÁBAN LÉVİ LAKÁSOK ELIDEGENÍTÉSÉNEK EGYES FELTÉTELEIRİL A 17/1999. (V. 13.), A 33/2000. (X. 24.), A 42/2000. (2001.

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Egységes szerkezetben Módosítva a 19/2013. (VII. 15.) önkormányzati rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-1/2011. Tárgy: Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 7. szám alatti épületben

Részletesebben

Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl

Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselı-testületének 13/2009. (V.22.) rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl Kispest Önkormányzatának képviselı-testülete a lakások

Részletesebben

Egységes szerkezetben Módosítva: az 5/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet önkormányzati rendelettel bezárólag

Egységes szerkezetben Módosítva: az 5/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet önkormányzati rendelettel bezárólag Egységes szerkezetben Módosítva: az 5/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelet önkormányzati rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2006.(VI. 01.) önkormányzati

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 8/1995.(VII.26) számú önkormányzati rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díj megállapításáról. I.fejezet 1.. A rendelet az önkormányzat

Részletesebben

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 22/2000. (XII.19.), 4/2000. (III.28.), 15/1999. (XII.21.) rendelettel módosított 10/1996. (IV.30.) rendelet az egyes helyi közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete

Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete Sajtoskál község Önkormányzat Képviselı-testületének 9 / 2004./ X II. 28. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2006.(XI. 20.) r e n d e l e t e. a közterületek használatáról

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2006.(XI. 20.) r e n d e l e t e. a közterületek használatáról Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2006.(XI. 20.) r e n d e l e t e a közterületek használatáról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a módosított 1990. évi LXI. törvény

Részletesebben

2012. február 2. napján tartandó

2012. február 2. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3863/2012. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. február 2. napján

Részletesebben

(Egységes szerkezetben)

(Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 15/2000.(III.31.) Kgy rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról (Egységes szerkezetben) A lakások és helyiségek

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459.

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459 napirendi pont ELİTERJESZTÉS Barcs Város Önkormányzata /2009. (.) számú rendelete a vásárokról

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete

Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének. 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete Iklanberény község Önkormányzat Képviselıtestületének 8 / 2004./ X II. 29. / számú rendelete A települési szilárd hulladékra vonatkozó kötelezı közszolgáltatásról /EGYSÉGES SZERKEZET/ Iklanberény község

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2.

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2. BABÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5 /2005. (VIII. 29.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Babót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2.. Herceghalom Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2002.(XII.15.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2009. augusztus 27-i ülésére Tárgy: Békési Kistérségi Iroda bérleti ügye Sorszám: IV/6 Elıkészítette: Dr. Farkas László jogi munkatárs Véleményezı bizottság: Pénzügyi Bizottság Tisztelt Képviselı-testület! Döntéshozatal módja: Minısített

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A vásárokról és piacokról szóló 35/1995. (IV.05.) Korm. számú rendeletben foglalt előírások

Részletesebben

Velem Község Önkormányzata Képviselıtestülete. 7/1999.(XI..04.) számú rendelete. a közterület használatról. I. Fejezet Általános rendelkezések

Velem Község Önkormányzata Képviselıtestülete. 7/1999.(XI..04.) számú rendelete. a közterület használatról. I. Fejezet Általános rendelkezések Velem Község Önkormányzata Képviselıtestülete 7/1999.(XI..04.) számú rendelete a közterület használatról Velem Község Képviselıtestülete az 1990. évi LXV. törvény 16. -ban kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 24/2005. (IX. 16.) Kt. számú rendelete a helyi iparőzési adóról

Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 24/2005. (IX. 16.) Kt. számú rendelete a helyi iparőzési adóról Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 24/2005. (IX. 16.) Kt. számú rendelete a helyi iparőzési adóról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE a közterületek használatáról A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. Tv. 44/A. (2) bekezdésében, valamint A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete a helyi vásárok és piac rendjéről Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK FELSİZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/1991. (XI.30.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL (A 16/1993. (IX.25.), a 6/1995. (V.26.), a 11/1995. (XII.8.), a 12/1996. (XII.20.), a 14/1999.

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 5. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Pécel Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Abony Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4. sz. alatti önkormányzati ingatlan bérbeadásáról

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4. sz. alatti önkormányzati ingatlan bérbeadásáról SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4.

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. rendelete a vásár és piac rendjéről Záradék: Kihirdetés ideje: 2009. május 28. Hatálybalépés ideje: 2009. június

Részletesebben

VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/2004.(IV. 14.) rendelete. A közterületek használatáról

VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/2004.(IV. 14.) rendelete. A közterületek használatáról VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2004.(IV. 14.) rendelete A közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 54. (1) bekezdésében

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.03) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Tisztelt Képviselı-testület! E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 30/2004. (VII. 1.) Önkormányzati rendelete az elsı lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Módosítva: - Kihirdetve: 2004. VII.1. 20/2005. (VIII.30.)

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL A 14/2005. (III. 23.), A 45/2005. (X. 28.), A

Részletesebben

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete 4 Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Szuhakálló

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK..../. (...) önkormányzati rendelet-tervezete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK..../. (...) önkormányzati rendelet-tervezete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK.../. (...) önkormányzati rendelet-tervezete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 33/2009. (XII. 1.)

Részletesebben

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik:

A Kgy. rendelet 4. (2) bekezdés az alábbi d) ponttal egészül ki és a jelenlegi d)-g) pontok számozása e)-h) pontokra változik: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2007. (XI. 15.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló rendelet

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya I. FEJEZET. Az önkormányzati lakások bérletére, valamint a lakbérek mértékére vonatkozó elıírások

A rendelet célja. A rendelet hatálya I. FEJEZET. Az önkormányzati lakások bérletére, valamint a lakbérek mértékére vonatkozó elıírások Bakonybél Önkormányzata Képviselıtestületének 13/2001.(VIII.5.) rendelete a Bakonybél Önkormányzat tulajdonában lévı önkormányzati lakások bérletérıl, a lakbérek mértékérıl 1 (Módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete

Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete Vasmegyer Község Önkormányzata Képviselıtestületének 18/2002 (XII.31.) rendelete A települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Vasmegyer Község Önkormányzata

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzat Piacfelügyelete (a továbbiakban: Piacfelügyelet ) az

Részletesebben