Az üzletláncok ideális szoftvere

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az üzletláncok ideális szoftvere"

Átírás

1 Az üzletláncok ideális szoftvere Az üzletláncok egynél, több bolt, üzlet, áruház csoportját jelentik, amik egy céglogó alatt üzemelnek Franchise, vagy magán kézben lévő tulajdonosi háttérrel. Léteznek országon belüli üzletláncok, de számos kontinenseken átívelő hálózattal találkozhatunk. Az üzletláncokat központilag irányítják, az üzletek közös beszerzési és értékesítési stratégiát folytatnak. Nem csak kiskereskedelmi értékesítést folytathatnak, hanem nagyobb vevőket, viszonteladókat is kiszolgálhatnak. Az üzletlánc a szállítók felé egy egységként jelennek meg, mellyel jelentős engedményt érhetnek el náluk. A szállítók vagy az üzletlánc raktárházába szállítanak vagy közvetlenül a kiskereskedelmi egységhez. Ezt a nagyon összetett feladatot, csak egy olyan integrált moduláris felépítésű rendszerrel lehet optimálisan végezni, mint az Apolló rendszer.

2 Az Apolló rendszer XXI. század technikájával, a magyar fejlesztők 25 éves szakmai tapasztalatára, a felhasználók értékes tanácsára épülő rendszer. Integráltan látja társaságok ügyviteli feladatait. A modulárisan felépített rendszer középpontjában az ember áll, akinek nélkülözhetetlen társa lesz. Az irodalmakban a társaságok alaptevékenységét kiszolgáló szoftvereket "front office", míg a háttérben folyó adminisztrációk rendszerét "back office" nevezik. A vezetők a döntésükhöz mindkét rendszerből kinyerhetnek információkat. Az üzletláncok tevékenysége a következő tevékenységekre bontható beszerzés raktározás szállítás marketing munka, ügyfelek kezelése kiskereskedelmi tevékenység nagykereskedelmi (VIP vevők kiszolgálása) tevékenysége internetes értékesítés

3 "Back office" tevékenységek a következők: pénzügyi nyilvántartás számviteli feladatok adózással kapcsolatos feladatok tárgyi eszköz nyilvántartás házi pénztár rendszer

4 I. Üzletláncok alaptevékenységei Az üzletlánc alap tevékenységének kezelésére a STORE készletgazdálkodási modul szolgál, amely Lefedi a készletgazdálkodási folyamatot a szállítói megrendeléstől, raktárba való bevételezéstől a végső vásárlóknak való eladásig igény szerint több elosztási hely vagy kereskedelmi szint figyelembe vételével. A hatályos jogszabályoknak megfelelően minden folyamatról jogszerű, aktuális és pontos nyilvántartást vezet, melyből bizonylatokat, szállítólevelet és számlát tud kiállítani. A folyamatok ellenőrizhetőek és nyomon-követhetőek, a szállítás kocsira szervezhető, ezért biztonságot ad minden, folyamatban érintett szervezeti egységnek. Az Apolló rendszerben cikket rendkívül sok információval ruházhatjuk fel, például cikkcsoportokkal, a beszállítói információkkal, cikkenkénti több mértékegységgel (gyűjtő vonalkód kezelésével együtt). Beállíthatjuk a minimum, maximum készletszinteket, a jövedéki termék, a környezetvédelmi termékdíj speciális adatait. Ötfajta listaárával, 12 fajta engedménnyel, igény szerinti egyedi áraival az Apolló rendszer rugalmasan megfelel az árpolitikák szabad kialakításának. Cikkenként ill. áruforgalmi típusonként megadhatjuk a könyvelési adatokat, ezzel automatikusan könyveli a készletmozgásokat. A rendszerben fogadhatjuk a vevői megrendeléseket az internetes kereskedelmi rendszerből (EDI, B2B, B2C) vagy manuálisan is felvehetjük azokat. A készleten lévő megrendelt termék lefoglalhatjuk a vevőnek, ha nincs, akkor átadhatjuk a vevői igényt a szállítói rendelés-nyilvántartásnak, amit kiegészíthetünk a raktárra történő rendeléseinkkel. Rendelés-nyilvántartásunk végigköveti a rendelés valamennyi fázisát, a kimenő leveleket elkészíti (magyar, angol, német, olasz, francia, román, szlovák nyelven) és faxon, -en elküldi a partnernek. A bejövő dokumentumokat szkennerrel hozzáfűzhetjük a nyilvántartáshoz, bármikor képernyőn megnézhetjük őket. Nagykereskedelmi (és VIP) vevőknek értékesítéskor készíthetünk szállítólevelet és/vagy számlát, illetve gyűjtő-számlát. A program képes számtalan raktár kezelésére, melyek között mozgathatjuk áruinkat. Igény szerint direkt módon is (selejtezés, minta) megváltoztathatjuk készleteinket, kezeli az áfa raktárak, a bizományba adott és a bizományba kapott készleteket is Kiskereskedelmi értékesítéshez két NAV engedélyes pénztárgépet ajánlunk, melyek az árakat, a készleteket online módon kezelik. A STORE modul kimutatásaival pontos képet kaphatunk készleteinkről, azok változásáról, ABC elemzésével korábbi időszak adataival vethetjük össze jelen időszak adatait. A legfontosabb kimutatások az alábbiak: Raktárforgalmi jelentés Összesített forgalmi jelentés Beszerzési statisztika Értékesítési statisztika A legjobb (termék, vevő, szállító, ) ABC termék és vevőelemzés Elfekvő készletek INTRASTAT jelentés

5 A STORE készletgazdálkodási rendszerünknek két menürendszere van. Az egyik az irodai feladatok, a másik a raktári munkák rendszere. STORE - irodai feladatok rendszere A program menürendszerét - a gyorsabb, jobb megtanulhatóság érdekében - folyamatábra szerűen építettük fel: A rendszerünk a törzsadatok kezelése mellett lefedi a szállítói és a vevői rendeléseket, a bevételezés, az értékesítés, a belső készletmozgások folyamatait, kimutatása, elemzései beépülnek, nélkülözhetetlen információk lesznek a napi munkában.

6 Törzsadatok: Az Apolló rendszer számtalan paraméterrel rendelkezik. A törzsekbe olyan mezőket is illesztettünk, melyek a felhasználók szabadon, a tevékenységüknek, üzletpolitikájuknak megfelelően elnevezhetnek (pl. 1. anal, vagy 1.cs.nev) A cikktörzs nem csak termékeket, szolgáltatásokat is tartalmazhatnak. Egy-egy cikkhez több mennyiségi egységet is rendelhetünk, melyhez különböző vonalkódok rendelhetők.

7 A cikktörzsben megadhatjuk a szállító rendelés paramétereit, ill. a célként meghatározott (cég és raktár szintű) minimum és maximum készletszintet. A termékeknek több beszállítója lehet, melyek közül kiválaszthatjuk a "kedvencet".

8 A termékeknek 5 fajta eladási ára van, 3 nettő nagyker. ár, egy bruttó fogyasztói ár, egy deviza ár. A cikkek árai vevőnként egyedivé is tehető ill. 12 fajta engedménnyel változtathatjuk: A legösszetettebb engedményük képernyője:

9 I. 1. Beszerzés Az Apolló rendszer két szintű rendelés-nyilvántartást tartalmaz. A keretrendelésként a szállítókkal történő hosszabb időszakra szóló rendeléseket vihetjük fel. Innen igény szerint hívhatjuk le az aktuális rendeléseket. Aktuális rendeléseket nem csak keretrendelésből kezdeményezhetünk, hanem akár a programban tárolt ideális (minimum, maximum) készletszint alapján vagy egyedi elbírálás alapján is keletkezhetnek. A beszerzési modul végig követi a rendelések folyamatát, megrendeléseket ír a szállítónak, fogadja a szállítói leveleket. Bevételezés a rendelések alapján történik, de közvetlen vásárlások áruit is készletre vehetjük. A bevételezés szállítólevéllel történik, melyhez felfűzhetjük ellenőrzés után a hozzá kapcsolódó számlákat.

10 I. 2. Raktározás A termékeket az értékesítésig raktározni kell. Ez történhet egy központi helyen, melyből kiszolgálhatjuk belső egységeinket (üzleteinket), ill. az innen történő direkt értékesítést is kiszolgálhatjuk. Az üzletekben, esetleg az üzletkötői készletet nyilvántartását is megoldja az Apolló rendszer. A készleteket árunként több jellemző alapján is csoportosíthatjuk: Pl.: szavatossági idő gyártási szám A raktározás történhet a három dimenziós raktári alaprajz alapján tárhelyenként is. Az Apolló rendszer "raktár kezelő" moduljával (lásd: 1.8. pont) a raktáros az Apolló rendszerből érkező utasítások szerint, azt figyelembe önállóan szervezheti a raktár életét, A raktárban történő árumozgások automatikusan megjelennek az Apolló rendszerben is. A raktár kezelő rendszerrel időszakonként rész- ill. teljes leltározást végezhetünk. Az optimális készletszint elérése érdekében az Apolló rendszer megadja az áruk forgási sebességét.

11 I. 3. Szállítás Három logisztikai feladatot kell ellátni. ha a szállító nem hozza házhoz termékét, akkor azokat be kell szállítani a raktárház(ak)ba, üzletekbe. a raktárházakból ki kell szállítani a termékeket az üzletekbe megrendelések alapján ki kell szolgálni a nagykereskedelmi és VIP vevőket A vevőket csak abban az esetben kell kiszolgálni, ha az árut nem ők szállítják el. Értékesítéskor rendelkezni lehet a szállítás igényéről. Saját szállító eszközzel ill. bérfuvarozással oldhatjuk meg az áru mozgatását. A saját eszközökkel kapcsolatos eseményeket (szerviz, vizsgák, üzemanyag-fogyasztás,...) is nyilvántartja a program.

12 I. 4. Marketing tevékenység, ügyfelek kezelése Marketing tevékenységek hatékony rendszere az Apolló programcsalád CRM modulja. CRM modul feladata, hogy az ügyfelekről érkező információkat, a konzultációk, levelezések adatai nem a munkatársak fejében esetleg számítógépeiken elkülönítve legyenek letárolva, hanem egy egységes, bármely illetékes számára elérhető CRM modulban. Ebben az esetben a kommunikáció zavartalan, a vezetői döntések megalapozottak lesznek. A CRM modulunk nem csak az ügyfélkezelésre korlátozódik, hanem részei még: szállítói és vevői (szolgáltatás) szerződések kezelése projektkezelés dokumentumarchiválás feladatok kezelése. A dokumentumokat, feladatokat ügyfelekhez, szerződésekhez rendelhetjük, mellyel erősíthetjük az információk egységét. Ügyfeleket a CRM modulon belül értékelhetjük, (mit vett, mit nem vett? hogyan változtak vásárlási szokásai?), a rossz irányba tartó folyamatokba időben beavatkozhatunk. Az üzleti kapcsolatban levő ügyfeleink adatai mellett leendő partnereink adatait is tudjuk kezelni.

13

14 I. 5. Kiskereskedelmi értékesítés A Visual Apolló rendszer támogatja a kiskereskedelmi értékesítést is. A felhasználói igények alapján kétféle megoldást ajánlunk: 1. A Kassza-MIX egy olyan, érintő képernyős számítógépen futó NAV engedélyes Apolló modul, amely látványos módon támogatja a hagyományos eladást, tételes nyugta készítésével, valamint az egyszerűsített számla készítést. 2. SAM 4s 420 Kassza egy olyan, NAV engedéllyel rendelkező hagyományos kinézetű Samsung pénztárgépet, mely blokkot és elkészült blokk alapján számlát képes kiállítani. A cikkek beazonosítása vonalkód kezeléssel történik. Mindkét rendszer integráltan együttműködik az Apolló ügyviteli rendszerrel, képes azok adatainak átvételére, és forgalmi adatok visszaküldésére, így az ügyviteli rendszerben nincs szükség értékesítési adatok rögzítésére, értékes időt spórolva meg ezzel, illetve kiküszöbölve számos hibalehetőséget.

15 I. 6. Nagykereskedelmi (VIP vevők) tevékenység A nagykereskedők (VIP vevők) rendeléseit vagy WEB áruházból vagy kézzel (esetleg Excel táblából beolvasva) vihetjük fel. A rendelés-nyilvántartó rendszer a rendelés teljes folyamatát (az árajánlat adástól az értékesítésig) és annak levelezését kezeli. Rendelés alapján (vagy direkt módon) készíthetünk szállítólevelet, és abból számlát. (Ez akár egy lépésben, egyből számlázással is megtörténhet). Értékesítéskor a program a vevőhöz rendelt áron és engedmények figyelmembe vételével történik az egységár megállapítása. Értékesítéskor rendelkezhetünk a szállítás módjáról is.

16 I. 7. Internetes értékesítés Az Apolló rendszer rendelkezik önálló web áruházzal, de képes más web áruházzal is együttműködni. Az Apolló rendszer internetes áruházi rendszere az e-apolló rendszer, amelynek feladata: tájékoztassa a vevőket termékekről, árakról, akciókról vevők megrendelhessék a kívánt terméket vevők tájékoztatást kapjanak a rendelésük állásáról, egyéb őket érintő (pl. rendelések állásáról, számlákról) kérdésekről Az e-apolló rendszerrel összehangolhatjuk több, egymással nem konkuráló kereskedelmi egységek értékesítését, ezzel megoszthatjuk a marketing- és üzemeltetési költséget. Az e-apolló rendszer grafikája alkalmazkodik a cég arculatához, menürendszere az felhasználó kívánsága szerint építhető fel. Az e-apolló rendszer szorosan illeszkedik az Apolló kereskedelmi és készletgazdálkodási rendszerhez, de attól függetlenül, más rendszerekkel is összekapcsolható. Az e-apolló rendszerrel nem csak a lakosságot szolgálhatjuk ki, hanem bejelentkezési mechanizmusa ki is zárhatja őket. Ebben az esetben a törzsvevők, a viszonteladók számára nyújthatunk naprakész információt. Fogadhatjuk megrendelésüket, amely automatikusan bekerül a kereskedelmi rendszer Rendelés-nyilvántartásába. Ezzel is pontosíthatjuk, költségkímélőbbé tehetjük az adminisztrációt.

17 I. 8. Készletgazdálkodási modul - raktári rendszer A készletgazdálkodás az áruk mozgásával, készletével foglalkozó alrendszer, melyben a készletváltoztató folyamatoknak általában könyvelési vonzata is van. A termékekkel kapcsolatos raktározási feladatok, tárhely kezelés, termékjellemzők nyilvántartása, a termékek készletcsökkentési stratégiája, nem tartoznak a készletgazdálkodási rendszerhez. Ezek kezelését célszerű egy külön sajátosságokkal rendelkező alrendszerre bízni. Az Apollónak a raktár gazdálkodási feladatait végzi a raktári rendszere. Kialakításánál legfontosabb elvárás volt, hogy a raktári és készletgazdálkodási rendszerben lévő készleteknek mindenkor meg kell egyezniük. Ennek megvalósítását a két rendszer között képzett integráltsággal értük el. A készletcsökkentő mozgások a készletgazdálkodásból, a készletnövelők a raktári rendszerből indíthatók el csak. A megérkezett utasítások feldolgozása a megfelelő rendszerek feladata. Raktári funkciók. Bejelentkezés a programba. A menü rendszer Törzsadatok Mint minden rendszernek, a raktárinak is vannak törzsadatai. Az alábbiakban ennek az ismertetése lesz olvasható. Tárhelyek A raktári térképnek megfelelően tárhelyek azonosítására szolgáló törzsadatok, melyek különböző tulajdonsággal láttunk el. A 0000 jelű tárhely az áruk beérkezésére szolgáló átmeneti tárhely, melyről kiadás nem lehetséges. ZZZZ jelű tárhely a komissiózást követő tárhely azonosító, mindaddig itt tartózkodik a kiszedett áru mennyisége, míg végleg el nem hagyja a raktárt. Minden tárhely mellett van egy tárhely típusjellemző. Ez a kitárolási algoritmusban játszik fontos szerepet a cikkek megkeresésénél. A tárhely megjelölhető csak betárolásra, vagy csak kitárolásra, vagy mindkettőre.

18 Tárhely típus A tárhelyek törzsadatnál a tárhely típust alátámasztó törzsadatok. Fuvarozó A raktári rendszernek van egy szállítást követő nyilvántartása is, az ott szerepet játszó egyik adat alapját képző törzsadatról van szó. Később lesz róla leírás.

19 Raktárak Alapvetően az Apolló raktárak törzsadatát tartalmazza. Azokat láttuk itt el egy kiegészítő plusz jellemzővel. A két rendszer közötti készlet kezelésénél van szükség ennek bevezetésére. Vannak olyan mozgások az Apolló oldalán, melyek technikai jellegűek csak. Az ilyen mozgások nem érintik a raktár rendszert, nem szükséges az értesítés. Ezzel a jellemzővel tudjuk megadni, hogy egy adott raktár Kezelt-e a készlet szempontjából, vagy Nem kezelt. címek Betárolás végén a program értesítést küld ben az áru megérkeztéről. Az érintettek címét lehet itt megadni. Fő műveletek Betárolások A raktár készletnövelő metódusa. A szállítólevél, számla alapján érkező áruk fogadása történik meg ezen eljárás alatt. Le kell rögzíteni a bizonylat fejléc adatait, majd a hozzátartozó tételeket, mennyiséggel együtt. A szállító partner kijelöléséhez az Apolló törzsadatait kell használni, a tételeknél

20 az árutörzset. A fejléc és tétel adatoknál megjegyzések írhatók, hogy az Apollót használó bevételezést végző könyvelő azonosítani tudja a betárolást. Cikkenként jelölni lehet, hogy volt-e címke a terméken, a szavatossági idő dátum formája rendben volt-e, el kellet-e elkülöníteni a terméket, mert az érkezett formában nem értékesíthető tovább, és a cikk vonalkódját rendben találták-e. Meg kell adni, hogy a betárolás eredményét milyen tárhelyre kell elhelyezni, és le kell rögzíteni a szavatossági időt is. Miután a bevételezés készen van, a termékek tárhelyre kerültek, még nem lesznek kiadható állapotban, mert a készletgazdálkodásban nem jelentek meg a készletben. Ezért a bevételezést át kell küldeni a másik alrendszernek. Automatizmusról nem lehet szó, mert a raktáros tudja csak eldönteni, mikor végzett az áru kezelésével. Az törzsben feltüntetettek értesítést kapnak a bevételezés végéről, minőségéről. A készletgazdálkodás oldalán egy erre kialakított felületen elvégezhető a bevételezett cikkek készletre vétele. Össze kell kapcsolni az érkezett termékeket a szállítói rendelés megfelelő soraival, el kell látni beszerzési árakkal, ki kell jelölni, melyik raktár készlete fog bővülni. A letárolást követően a raktárban lévő bevételezésben szereplő megfelelő tételek megkapják raktár jelölésüket, készletre kerülnek a raktári oldalon is és kitárolásnál már felhasználható cikkek lesznek. Ez a folyamat már automatikusan zajlik le. Kitárolások A raktár készletcsökkentő metódusa. Minden erre utaló művelet a készletgazdálkodás oldaláról indul. Oda érkeznek be a vásárlási, vagy egyéb felhasználási igények. A készletgazdálkodás a bizonylat lezárása után utasítást ad a raktári rendszernek a kitárolás végrehajtásáról. Általában szállító levél formában zajlik a forgalom. A raktárosok feladata a kitárolási utasítás végrehajtása komissiózással. Maga a komissiózás FIFO algoritmus alapján történik, ellátva egyéb bejárási és partner egyedi igényeit figyelembe vevő eljárással. Részben automatikus, és részben emberi beavatkozásra alkalmas művelet. A komissiózás tárhely mozgást eredményez, a kitárolásra kijelölt cikkek átkerülnek a kiadó helyet jelző ZZZZ jelű tárhelyekre. Az egy bizonylathoz tartozó cikkek kapcsolatát a folyamatok alatt végig a bizonylat szám szolgáltatja. Ekkor már az áru készlete lekerült a raktár készletéről. Az esetleges bizonylatváltoztatási eljárások, pl. sztornó, vagy módosítás jelzése, meg van oldva a két rendszer között.

21 Amikor az áru elhagyja a raktárt, a kiadás zárását kell elindítani, mely már leveszi a ZZZZ tárhelyekről is az árut. Komissiózás

22 Kiadás Áthelyezés A raktár készlete nem változik. Vannak olyan raktár logisztikát követő rendezési eljárások, melyek igényik a tárhelyek közötti áthelyezéseket. Erre szolgál ez a funkció. Raktárjelölés A készletgazdálkodás szabadsága az áruk mozgatása különböző logika raktárak között. Ebben az esetben a vállalkozás készlete nem változik, csak átstrukturálódik. Ilyenkor raktárjelölési változás utasítás jelenik meg a raktár oldalán, melyet a raktárosnak fel kell dolgoznia, a megfelelő változásokat el kell végeznie, hogy a nála készleten lévő cikkek, ugyanolyan módon legyenek kimutathatóak, mint a készletgazdálkodásban. E művelet elvégzésére van ez a funkció.

23 Ellenőrzés, kiértékelés Ez a menü a PDA t utasítja ellenőrzésre. A cél, hogy egy utasítás alapján részleges készlet és tárhely ellenőrzést végezhessünk el a raktárban. Gyakorlatilag összevetjük a valóságot a könyv szerint értékekkel. Ellenőrzés szempontjai lehetnek: Tárhelytől, tárhelyig Tárhely típustól, -ig Raktárjelöléstől, -ig Cikktől, -ig Cikkcsoporttól, -ig

24 Leltár Ez a nagy leltározási művelet. Célja a raktári rendszerben lévő cikkek mennyiségének összevetése a készletgazdálkodási rendszerben lévő készlettel. Ehhez leltár nyitás szükséges az Apollóban megadott módon. A raktárban PDA-val, kézi rögzítéssel megadják a fizikailag létező készletet, tárhellyel, raktár jelöléssel együtt. A program összeveti a két értéket, majd az eredménytől függően el lehet dönteni, hogy elfogadjuk-e, vagy módosítjuk a felvett raktári értékeket. Leltár zárás A leltározás eredményeként előállt új raktári helyzetet tesszük meg kiinduló állapotnak. Az esetleges hiány-többlet különbségeket, lekönyveltetjük a készletgazdálkodási rendszerben. Listák Napló Minden raktárban történt művelet naplózás alatt van. E naplóban való keresgélésre, kimutatása, visszakereshetőségére szolgál ez a kimutatás. A nagy adathalmaz kezeléséhez különböző szűkítések adhatók meg.

25 Tételes készletlista A kimutatás végeredménye feltárja, hogy a raktárban melyik tárhely, milyen cikk, milyen tulajdonságokkal szerepel. A könnyebb kereshetőség érdekében különböző szűrési feltételek megadásával segít a program. Összevetés a Store-ral Bármikor lekérdezhető, hogy a raktár nyilvántartása szerinti készlet, hogyan viszonyul a készletgazdálkodás készletéhez.

26 Spedíciós lista A törzsadatoknál volt róla szó, hogy bizonyos ki- és beszállítás oldali árukövetésre van lehetőség a rendszerben. A lista nem csak arra szolgál, hogy a bevételezéseket és kiadásokat követhessük, hanem egyéb, szállítással kapcsolatos adatokat is rögzíthessünk. Sok adat közül csak néhányat említsek: mikor vették át az árut, mikor érkezett vissza az okmány, volt-e késés, kötbéres e a partner, ki volt a fuvarozó stb. A listában szereplő tételek megkeresését a program szűrési feltételek megadásának lehetőségével támogatja a program. Vonalkód nyomtatás A rendszer vonalkód használatára épül, bár elvégezhetőek a műveletek a vonalkód ismerete nélkül is. Cikkről, vagy tárhelyről készíthető e funkcióval vonalkód erre a célra szolgáló nyomtatóra. Segéd Csoportok és jogosultságok A raktári rendszert végig kíséri a felhasználó jogait korlátozható jogosultsági rendszer. A felhasználókat csoportokba szervezzük, és a csoportokhoz tudunk megadni különböző hozzáférési szinteket.

27 Felhasználók és besorolásuk csoportjuk szerint A felhasználók az Apolló felhasználói közül kerülhetnek ki. Ez az a felület, ahol lehetőség van felhasználóként hozzákapcsolni őket a raktári rendszerhez. Ehhez csak hozzá kell rendelni a megfelelő felhasználót a raktári csoportok valamelyikéhez.

28 II. Üzletláncok adminisztrációjának moduljai Az Apolló rendszer a készletgazdálkodási rendszer folyamatai során keletkező pénzügyi, számviteli, áfa adatok automatikusan bekerülnek a "back office" modulba. Ezen adatokat ellenőrizheti, egyéb események (pl. pénzügyi teljesítés, bérszámfejtés,...) kiegészítheti a cég könyvelési szakembere. Amennyiben az üzletlánc külső céget bíz meg számviteli feladatokra, akkor ő vagy online módon vagy offline kapcsolattal láthatja el a rá bízott feladatot. II. 1. Pénzügyi és számviteli feladatok Az Apolló program a bizonylatok rögzítése során egyidejűleg elvégezi a folyószámla és az áfa analitikus nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat, elkészíti a főkönyvi feladást, a szükség szerinti időbeli elhatárolással együtt. A program a főkönyvi számok mellett négy egyedileg elnevezhető (pl. munkaszám, divízió azonosító,..) mező segíti az információ csoportosítását. A modul tartalmazza a kimenő számlakészítést. Mind a vevő, mind a szállítói számláknál kezeli az időszakos elszámoláshoz kapcsolódó témaköröket. Az adatok rögzíthetők forintban és devizában egyaránt. A pénzügyi modul elkészíti az egyenlegközlő, fizetési felszólító, késedelmi kamatközlő és kompenzáló leveleket. A folyószámla nyilvántartást kiegészítheti az Apolló program kintlévőség kezelő modulja. Az elkészített áfa nyilvántartás adataiból a program elkészíti az ÁFA bevallást, melynek adatait átadhatja az Általános nyomtatványkitöltő program (ABEVJAVA) program részére. A főkönyvi könyvelésből elkészíti a mérleget és az eredmény-kimutatást, valamint cash-flow kimutatást. III. Vezetői Információk Az Apolló Integrált Ügyviteli Rendszer segítségével megvalósítható a naprakész adatfeldolgozás. A Vezetői Információs rendszer feladata a feldolgozott adatokból a a vállalkozás egyedi igénye szerinti jelentések, kimutatások, táblázatok készítése. Ezzel bármely időpontban könnyen átláthatóvá válik cége működése, ezért pár kattintással választ kaphat cégével kapcsolatos kérdéseire, és könnyebben és gyorsabban hozhat stratégiai döntéseket.

29 IV. Apolló rendszer vételára IV. 1 Miért az Apolló rendszert ajánljuk? Mert a fenti folyamatokat lekezeli és mert felhasználóbarát: az Apolló egyszerű menürendszere és áttekinthető képernyője harmonizál a Windows alkalmazásokkal rugalmas: az Apolló moduláris szerkezete és szabad nál is több - paraméterezhetősége alkalmassá teszi a speciális üzleti problémák megoldására bármely iparágban biztonságos: az Apolló rendelkezik azokkal az elemekkel, amelyek megakadályozzák a jogosulatlan hozzáférést. Jelszóval történik a belépés a rendszerbe. A személyre szabott menüpontok és jogosultsági szintek kialakíthatóak. tökéletesen integrálható: az Apolló illeszthető a már meglévő informatikai rendszerekhez, kapcsolódik az elektronikus banki szoftverekhez, képes együttműködni a windows leggyakrabban használt programjaival (excel, word, outlook, ) bővíthető: az Apolló a gazdasági események és üzleti szabályok tetszőleges beállításával (üzleti logika) lefedi a vállalkozás gazdasági folyamatait és teret enged a további fejlődésnek nemzetközi: az Apolló megfelel a nemzetközi pénzügyi és számviteli előírásoknak, hat nyelven kezelhető, Magyarországon kívül már román vállalkozások is használják hatékony adatszolgáltató: az Apolló a vállalkozás teljes vertikumát átfogó vezetésirányítási rendszer. Kimutatása, elemzése megnézhető a képernyőn, nyomtatható, lementhető PDF, XLS, DOC és Open Office formátumaiba. integrált és komplex: könnyű integrálni más gyártótól származó programokkal, összekapcsolható partnereink rendszereivel IV.2. Vételár A leírásban szereplő rendszer irányára 9,5 millió Ft + áfa. Az árat a személyes konzultáció után tudjuk pontosítani. A vételár tartalmazza az Apolló licencen felül a programok telepítését, nem tartalmazza a program használatához szükséges eszközök és rendszerszoftverek árait, a személyes közreműködés díjait. Multi Informatikai Kft vállalja az Apolló rendszer jogszabálykövetését és programfelügyeletét. Ennek havi díja 60 eft eft + áfa, mely függ a felügyeletben vállalt feladatoktól.

30 IV. 3 Hogyan térül meg a program megvásárlásával kapcsolatos kiadás? adminisztráció csökkenése: Az Apolló program támogatja az egyszeri adatbevitelt, melynek során az eseménnyel kapcsolatos összes adat rögzítésre kerülhet. Integráltsága révén a rögzített adatok az Apolló Ügyviteli Rendszerben minden szükséges helyen egyidejűleg megjelenik. Ennek következtében az adminisztrációra fordított idő jelentősen csökkenthető. költség hatékonyság: Minden kimutatásunk megnézhető képernyőn, papírra történő nyomtatás nélkül. Pénzügyi leveleinket, kimutatásainkat, ajánlatainkat, megrendeléseinket elküldhetjük ban, csatolt fájlként, pdf, excel, stb. formátumban. Számláinkat nemcsak papíron tudjuk elkészíteni, az e-számlázás segítségével megtakarítható a nyomtatás, borítékolás, postázás ideje, költsége. értékesítési hatékonyság növekedése: a beépített riportok segítségével az értékesítési eredményekről azonnal számszerű visszajelzéseket kaphatunk, elemezhetjük a vevőink vásárlásait, szokásainak változásait. Internet felhasználásával azonnali információkat küldhetünk készleteinkkel, árainkról. IV. 4. Milyen szolgáltatás kapcsolódik a szoftverhez? telepítés, rendszerbevezetés: cégünk telepíti az Apolló programcsalád moduljait. A bevezetés alkalmával bemutatjuk, oktatjuk annak működését, tanácsokkal látjuk el leendő felhasználóinkat. oktatás: cégünk munkatársai szükség szerint vállalják munkatársaik Apolló rendszerrel kapcsolatos oktatását. szupport: program-felügyeleti szerződésünk keretében munkanapokon 8.30 és óra között díjmentesen igénybe vehetik telefonügyeletünket. Igény esetén kapcsolattartó munkatársaink rövid határidőn belül a helyszínen is segíti munkájukat. szoftverkövetés: program-felügyeleti szerződésünk keretében díjmentesen biztosítjuk a jogszabályváltozások vagy általános programfejlesztések miatt elkészített friss programverzióinkat. testreszabás: A Apolló program többszáz paramétere lehetővé teszi, hogy annak bevezetése során alkalmazkodjon a felhasználó igényeihez egyedi fejlesztések: Az Apolló rendszert úgy fejlesztettük, hogy a leggyakrabban felmerült, általános igényeket elégítse ki. Ugyanakkor a program valamennyi modulját elláttunk csatlakozási pontokkal. Ezért kérésre elkészítjük cégük munkafolyamataikhoz a szükséges fejlesztéseket, melyek a csatlakozási pontokhoz illesztve, szerves részét képezhetik az Apolló rendszernek.

31 V. Az Apolló informatikai környezete A Visual Apolló az MS Windows fejlesztő eszközével, a Visual Stúdió tagjával, a Visual FoxPro nevű fejlesztőeszközzel készült. Adatbázisa: MS-SQL SERVER Lehetőségtől függően a szerver lehet egy központi helyen, melyhez az összes telephely kapcsolódik vagy lehet telephelyenként / üzletenként külön, melyek között az adatok cseréje időszakonként offline módon is történhet.. A Visual Apolló megvalósítja a kliens-szerver architektúrát. Szerver gép operációs rendszerének Windows NT technológiára épülő operációs rendszer (Windows XP, 2008), míg a munkaállomásokra Windows (XP, Vista,...) szükséges, illetve javasolt. A Visual Apolló szerver- számítógép konfiguráció igénye megfelel egy hagyományos kiépítésnek, kitüntetett hálózati protokoll igénye nincs. A Visual Apolló rendszer 100%-ban Windows-s rendszer, így az NT rendszer adatvédelmi szolgáltatásait maximálisan kihasználja. A rendszeren belül a Felhasználókat, a Windows NT-hez hasonlóan, csoportokba sorolhatjuk, akiknek menü- szintű jogosultságairól rendszerünk gondoskodik. Minden adatbázist a szerver- számítógép tárol, és gondoskodik védelméről és az adatmentéséről is.

32 VI. Az Apolló referenciái A Visual Apolló jelenleg több mint hatezer társaság munkáját segíti, melyek közül rangsor nélkül néhány: CBA Üzletlánc Domotherm Kft Forever Living Products Mo. Kft. Fotex Cosmetics Kft LUSH Hungary Kft. Mentavill Kft Oázis Kft. Penomit Zrt.

LogControl Raktármenedzsment

LogControl Raktármenedzsment LogControl Raktármenedzsment A rendszer kialakítása korszerű rendszertervezési módszertanok alkalmazása a hibalehetőségek minimálissá tétele (a lehető legtöbb helyen vonalkódok használata tárolóhely, cikk,

Részletesebben

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása Az informatikai rendszer elsősorban húsipari cégek értékesítési folyamataira nyújt teljes körű megoldást, a megrendelések feldolgozásától,

Részletesebben

TKR-Vendéglátó Standard TKR W.T.K.R. M.B.N. M.V.K. V6.21. Mini Vendéglátóipari és Kereskedelmi Rendszer. VISZK Bt. Székesfehérvár - 6 / 1 -

TKR-Vendéglátó Standard TKR W.T.K.R. M.B.N. M.V.K. V6.21. Mini Vendéglátóipari és Kereskedelmi Rendszer. VISZK Bt. Székesfehérvár - 6 / 1 - TKR-Vendéglátó Standard TKR W.T.K.R. M.B.N. M.V.K. V6.21. Mini Vendéglátóipari és Kereskedelmi Rendszer VISZK Bt. Székesfehérvár - 6 / 1 - Kinek? Minden vállalkozásnak ( de kimondottan olyan vendéglátós

Részletesebben

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV Beszerzési és elosztási logisztika Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV 3. Előadás A beszerzési logisztikai folyamat Design tervezés Szükséglet meghatározás Termelés tervezés Beszerzés

Részletesebben

Ismertető. Kapcsolattartó: Gáll Kálmán NetSoft Informatika Kft

Ismertető. Kapcsolattartó: Gáll Kálmán NetSoft Informatika Kft Ismertető Kapcsolattartó: Gáll Kálmán + 36 20 548 6112 Kedves Ügyfelünk! Először is szeretnénk megköszönni érdeklődését termékünk iránt. Cégünk közel 20 éve alakult egyedi szoftverek gyártása és forgalmazása

Részletesebben

ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél

ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél Cégünkről Piacvezető üzleti- és reklámajándék tárgy nagykereskedelem 20 éve a piacon Központi iroda és raktár (6.000m 2 ) Budapesten Front office irodák

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján.

Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. Sok szeretettel köszöntjük Integrált Számviteli Rendszerünk bemutatóján. A rendszer általános jellemzői A program grafikus felületen (Windows) működik (Visual Foxpro, Oracle, SQL) Az alrendszerek közös

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.27. A HostWare ANY Anyagnyilvántartó rendszer alapvető funkciója a vendéglátó- és szállodaiparban előforduló anyagok, kéziszerszámok, munkaruhák és a szigorú számadású bizonylatok

Részletesebben

KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával.

KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával. KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával. Készítette: Zimmermann Klára A készletek leltára egy meghatározott időpontban készített kimutatás a vállalkozás anyag-, és árukészletéről mennyiségben

Részletesebben

LogControl Raktár Management

LogControl Raktár Management 1 2 LogControl Raktár Management Egy korszeru raktárkezelo és számlázó rendszer fo funkciója egy cégen belüli áruforgalom tételes rögzítése és nyomon követése. A rendszer kialakításakor figyelembe vett

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma.

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Raktárforgalom kezelése 2 Bevét napló adattartalma Bevételezés Beszerzési egységár Fogadó raktár kódja A tevékenységért felelős kódja A bevételezési

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01 Szolnok 2014 Megnevezése A képzési program Logisztikai ügyintéző OKJ azonosító 54 345 01 ztk rendelések, beszerzések, értékesítés (termék,

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

LogiStock - WebStock - RFStock

LogiStock - WebStock - RFStock RÉGENS LOGISTICS RAKTÁRMEGOLDÁSOK LogiStock - WebStock - RFStock JELLEMZŐK A Régens Zrt. a piaci igényeket figyelembe véve alakította ki raktárlogisztikai rendszerét, amely rugalmas megoldást kínál a gyorsan

Részletesebben

IV/5. sz. melléklet: Beszerzési, logisztikai funkcionális specifikáció

IV/5. sz. melléklet: Beszerzési, logisztikai funkcionális specifikáció IV/5. sz. melléklet: Beszerzési, logisztikai funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2. 1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok

KÉPZÉSI PROGRAM. LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01. Szolnok KÉPZÉSI PROGRAM LOGISZTIKAI ÜGYINTÉZŐ OKJ azonosító: 54 345 01 Szolnok 2014 Megnevezése A képzési program Logisztikai ügyintéző OKJ azonosító 54 345 01 A képzés során megszerezhető kompetenciák rendelések,

Részletesebben

ROOL Bázis - élelmiszeripar

ROOL Bázis - élelmiszeripar ROOL Bázis - élelmiszeripar ROOL Informatika Kft. www.rool.hu 4026 Debrecen, Péterfia u. 4. Tel.: 20/510-7853 ROOL Bázis célok Ágazatspecifikus megoldás az élelmiszeripar és beszállítói kör számára Operatív

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

A CÉG. Vevők Bank KFT A FELADAT

A CÉG. Vevők Bank KFT A FELADAT A CÉG Vevők Bank KFT Állam Szállítók 1 A FELADAT A cég tevékenységének, működésének megismerése Üzleti folyamatok dokumentálása Információs rendszerrel szemben támasztott követelmények e meghatározása

Részletesebben

új verziójának bemutatása

új verziójának bemutatása BIBLION könyvesbolti szoftver új verziójának bemutatása Hotel Holiday Inn 2011. június 22. Schwarczenberger Istvánné dr. Ügyvezető igazgató A tervezett program: 10:00 10:15 Köszöntő Schwarczenberger Istvánné

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.26. A HostWare CRM segítséget nyújt felhasználói számára a költséghatékony marketingmunka terén. Az ügyfelekkel való átlátható kommunikáció biztosításához integrálja a legelterjedtebb

Részletesebben

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20 BXWH91 Kezelési leírása v2014.10.20 Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés, kijelentkezés... 3 3 Árubeérkezés megadott szállítói megrendelés(-ek) alapján... 4 4 Árubeérkezés a nyitott szállítói megrendelések

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Jövedéki termékek kezelése

Jövedéki termékek kezelése Jövedéki termékek kezelése A program lehetőséget biztosít arra, hogy megkönnyítse azoknak a cégeknek a munkáját, akik jövedéki termékeket, italokat és dohányárut árusítanak. A VPOP megadta a program számára

Részletesebben

Kalumet Számlázó. Termék leírás

Kalumet Számlázó. Termék leírás Kalumet Számlázó Termék leírás Rendszerünk potenciális felhasználói Olyan vállalkozások, akiknél fontos cél, szempont, ügyfeleik kiemelt szintű kiszolgálása. Akik szeretnék, hogy a tevékenységeik, ügyfél

Részletesebben

Számítógépes könyvelés és analitika készítése

Számítógépes könyvelés és analitika készítése 54 344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző Számítógépes könyvelés és analitika készítése FONTOS: - Az útmutató áttekintése (vállalkozási tev., számlatükör, számviteli politika, program követelmények) - Az

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ AJÁNLAT. TRAFIK készletnyilvántartó rendszer Hagyományos (árbeütős) pénztárgéppel és PC-vel rendelkező koncesszió nyerteseknek

TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ AJÁNLAT. TRAFIK készletnyilvántartó rendszer Hagyományos (árbeütős) pénztárgéppel és PC-vel rendelkező koncesszió nyerteseknek TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ AJÁNLAT TRAFIK készletnyilvántartó rendszer Hagyományos (árbeütős) pénztárgéppel és PC-vel rendelkező koncesszió nyerteseknek Tisztelt Leendő Partnerünk! Amennyiben Ön már rendelkezik

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.27. A HostWare ARU Áruforgalom rendszer alapvető funkciója a vendéglátóiparban előforduló ételnyersanyagok és italok készletnyilvántartása, a készletgazdálkodás támogatása,

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások

2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 2013-as jogszabályváltozások miatt végrehajtott program módosítások 1. KIVA és KATA partnerek nyilvántartása Az Apolló partner törzsébe felvihetjük az új adózási forma valamelyikét választó ügyfelekhez:

Részletesebben

Kézikönyv Sarzs (LOT) kezelés - alapok

Kézikönyv Sarzs (LOT) kezelés - alapok Kézikönyv Sarzs (LOT) kezelés - alapok 1 4 Tartalomjegyzék 2 ÁRUCIKK - ÜRES... 10 3 ÁRUCIKK - MEGJELENÍTÉS [10035 BE_S_ANYAG SARZSOS ALAPANYAG]... 12 4 ÁRUCIKK - VÁLTOZTATÁS [10035 BE_S_ANYAG SARZSOS ALAPANYAG]13

Részletesebben

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar 89-ben 4 személy által alapított Kft. 2003-től régi tulajdonosokkal

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

HÍRLEVÉL június. Tisztelt Ügyfelünk!

HÍRLEVÉL június. Tisztelt Ügyfelünk! HÍRLEVÉL 2012. június Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk a 2012 júniusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentum első felében megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Bátori Tamás Képviselet Vezető

Bátori Tamás Képviselet Vezető Bátori Tamás Képviselet Vezető A társaság vagyonának számba vétele A mérleg valódiságának alátámasztása Anyagi felelősök elszámoltatása A leltározás maga a munkafolyamat A leltár pedig ennek az eredménye

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 decemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

WinNER. Integrált vállalatirányítási rendszer

WinNER. Integrált vállalatirányítási rendszer WinNER Integrált vállalatirányítási rendszer Miről szól a WinNER ERP rendszer? Üzleti folyamataihoz jól illeszthető, TESTRESZABHATÓ és MODULÁRIS felépítésű megoldással rendelkezzen Ügyvitele MINDIG NAPRAKÉSZ

Részletesebben

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy JELLEMZŐK A GroupBy program a gyűjtőpontok közötti szállítási feladatok kezelésére optimalizált, annak minden járulékos adminisztrációs

Részletesebben

Komplett üzleti megoldás a kis- és közepes méretű termelő vállalatok számára

Komplett üzleti megoldás a kis- és közepes méretű termelő vállalatok számára Komplett üzleti megoldás a kis- és közepes méretű termelő vállalatok számára JÖVŐBIZTONSÁG A szoftver gyártója Invesztíció az elmúlt évben 1.700 új dolgozó 600 új fejlesztő 5.293 új programfunkció A harmadik

Részletesebben

Polár lekérdezés segédletek

Polár lekérdezés segédletek Cikktörzs lekérdezések 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Készletérték lekérdezése főcsoportra rendezve...3 1.1. Tételes lekérdezés....3 1.2. Összegfokos lekérdezés....4 1.3. Nemzeti Dohányboltok esetén....4

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

adatgyűjt Pannon Szoftver Kft www.pannonszoftver.hu Salga Péter ABAS vevőfórum 2007 Balatonboglár

adatgyűjt Pannon Szoftver Kft www.pannonszoftver.hu Salga Péter ABAS vevőfórum 2007 Balatonboglár Vonalkód és s mobil adatgyűjt jtés Salga Péter Pannon Szoftver Kft www.pannonszoftver.hu ABAS vevőfórum 2007 Balatonboglár A mobil rendszer lényege A vállalatirányítási rendszer bármely funkciója távolról,

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 3/7. Elektronikus Számlavezetési Üzletszabályzat I. Az Elektronikus Számlavezetés célja, lehetőségei: Az Elektronikus számlavezetés

Részletesebben

LogControl -FlexTrade

LogControl -FlexTrade FlexTrade kiskereskedelmi rendszer Rendszerünk tökéletes megoldást nyújt a legkisebb üzletektől a nagyobb forgalmú kereskedelmi egységekig mindenki számára. A vonalkódok teljeskörű támogatása, a kézi-számítógépek

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

HÍRLEVÉL. 2012.január. Tisztelt Ügyfelünk!

HÍRLEVÉL. 2012.január. Tisztelt Ügyfelünk! HÍRLEVÉL 2012.január Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk a 2012 januárjában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentum első felében megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2009 januárjában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2.1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar SAP Business One 8.82 VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER Váradi László Komplex feladat 05 OKTATÁSI SEGÉDANYAG 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató

HONDA K2D webmodulok. Használati útmutató HONDA K2D webmodulok Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. ALKATRÉSZKERESKEDELEM, SZERVIZ... 3 1.1. ALKATRÉSZ WEBSHOP... 3 1.1.1. Bejelentkezés... 3 1.1.2. Keresés... 4 1.1.3. Rendelés... 6 1.1.4. Korábbi

Részletesebben

Személyügyi nyilvántartás szoftver

Személyügyi nyilvántartás szoftver Személyügyi nyilvántartás szoftver A nexonhr személyügyi nyilvántartás szoftver a személyügyi, továbbképzési és munkaköri adatok kezelését teszi lehetővé. A szoftver támogatja a HR adminisztrációs feladatokat,

Részletesebben

Symbol Ügyvitel CRM Extra modul

Symbol Ügyvitel CRM Extra modul Miért CRM? Minden cég alapvető érdeke, hogy lehetséges vevői közül a lehető legtöbbet szerezzen meg, a legtöbbjük számára tudja értékesíteni termékeit vagy szolgáltatásait. A megfelelő eszközzel ezek az

Részletesebben

PRECÍZ Információs füzetek

PRECÍZ Információs füzetek PRECÍZ Információs füzetek Információk, Módszerek, Ötletek és Megoldások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerhez 3. EXCEL adatkapcsolat (mod. 2009.07.) Ügyviteli nyilvántartások és EXCEL formátumú

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2009 novemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

HecPoll a vezérlő rendszer

HecPoll a vezérlő rendszer a vezérlő rendszer Az előnyei: Könnyű Integráció Ergonomikus kivitel Több nyelvűség Multi-Kliens támogatás Import / Export Interfész 2 Egyszerű integráció Csatlakozás a meglévő modern IT rendszerhez Egyszerű

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 márciusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul Megváltozott az ÁFA típushoz kapcsolható ABEV összerendelés lehetősége. A megelőző verziókban nem lehetett külön megadni a fizetendő/igényelhető irányt az összerndelés

Részletesebben

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Navision modulok Szállítók és beszerzés Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Szendrői Etelka szendroi@witch.pmmf.hu Ez a rész a beszerzési folyamatokat támogatja. Szállítókról tárolt

Részletesebben

FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR

FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR FIRST LINE HÁZIPÉNZTÁR Termék ismertető Készítette: Fájl név: Verzió: First Line Experts Kft. First_Line_Hazipenztar_termekismerteto v1 1 / 5 1. Házipénztár modul funkcionális ismertetése 1.1. Integráció

Részletesebben

Bevezetés a Warehouse Management azaz a raktárgazdálkodás rejtelmeibe

Bevezetés a Warehouse Management azaz a raktárgazdálkodás rejtelmeibe A raktárgazdálkodás segítségével hatékonyan tárolhatjuk és mozgathatjuk az anyagokat, alacsony szinten tarthatjuk a raktárkészletet, magas szolgáltatási színvonalat nyújtva. A WM be- és kitárolási stratégiákkal

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Tárgyi eszköz... 2 1.2. Főkönyv... 3 2. SZERVIZ... 8 2.1. Munkalap... 8 3. ALKATRÉSZKERESKEDELEM... 10 3.1. Vevői alkatrész rendelés/alkatrész

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

ÁRAJÁNLAT TELEPRE RENDELÉS VEVŐI RENDELÉS KÉSZLET BEVÉTEL OBJEKT ÁRUKIADÁS SZÁLLÍTÓLEVÉL SZÁMLA B G E D 4 5 I 6 7

ÁRAJÁNLAT TELEPRE RENDELÉS VEVŐI RENDELÉS KÉSZLET BEVÉTEL OBJEKT ÁRUKIADÁS SZÁLLÍTÓLEVÉL SZÁMLA B G E D 4 5 I 6 7 1 2 3 A C ÁRAJÁNLAT VEVŐI RENDELÉS TELEPRE RENDELÉS H B G E D 4 5 OBJEKT F KÉSZLET BEVÉTEL K I 6 7 ÁRUKIADÁS SZÁLLÍTÓLEVÉL J SZÁMLA 1 NEXTSTEP EXTRA Kereskedelmi rendszer áruforgalmi folyamatának rövid

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BEJELENTKEZÉS A www.velostar.hu/webshop címet írjuk be a böngésző címsorába. A bejelentkezéshez adjuk meg a partnerkódot és a jelszót. Uugyanaz, mint a régi webshopnál. Nyomjuk meg

Részletesebben

TKR Cégirányítási Információs Rendszer -ek

TKR Cégirányítási Információs Rendszer -ek TKR Cégirányítási Információs Rendszer -ek A számítógépek és a szoftverek gyártásának és kereskedelmének óriási technikai fejlıdése eddig soha nem látott lehetıségeket nyitott a számítógéppel és szoftverrel

Részletesebben

RÉGENS LOGISTICS NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

RÉGENS LOGISTICS NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS RÉGENS LOGISTICS NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS Track JELLEMZŐK A Régens Track a nemzetközi vagy belföldi komplett- (FTL) és részrakományok (LTL) szállítmányozási feladatainak végrehajtását támogatja. Programunk

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév

Hírlevél. 2010. április. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2010. II. negyedév Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2010. II. negyedév 2010. április Tartalom Elektronikus bank Határidős kötelezettségek lista változásai... 3 Bankbizonylatok

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után Számlakészítés Funkcióbővülés: Alap számlaformátumon a tételekhez tartozó értékesítési rendelés bizonylatszám és az ügyfél által adott beszerzési szám megjelenítése bekapcsolható az Admin programban az

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben

ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben ttárgyi eszköz nyilvántartás folyamata és számvitele 2014-ben CT-EcoSTAT 2014 Új jogszabály: 4/2013. (I. 11.) számú Kormány rendelet Számviteli rend változás Könyvelés bővülése: Költségvetés könyvelés

Részletesebben

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés 2012.07.06 Főbb változások - Áfa gyűjtő bevezetése - Fordított áfa automatikus könyvelési lehetőség - Fordítottan adózó mezőgazdasági termékek - Termék import áfa kezelés kibővítése Áfa gyűjtő bevezetés

Részletesebben

icrm ügyfélkapcsolatkezelő

icrm ügyfélkapcsolatkezelő Az megoldás egy általános értelemben vett partnerkapcsolati megoldás kiegészítve a partnerekkel folytatott különböző szintű kommunikációk nyilvántartására szolgáló funkciókkal. 1 megoldás Segíti a napi

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

EPER - mobil Szakértői Integrált Pénzügyi Számviteli Rendszer

EPER - mobil Szakértői Integrált Pénzügyi Számviteli Rendszer EPER - mobil Szakértői Integrált Pénzügyi Számviteli Rendszer Csizmazia Tibor 2015.03.27. EPER Vezetői információk mobil alkalmazás Az internetre kapcsolódó telefonok, táblagépek lehetővé teszik, hogy

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00

EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00 EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00 Dátum: 2013.10.30 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett A módosítás módja fejezett, pont 1 2013.07.01

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez

ElitCONTO Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez NIARA N E L I T & S I G M A ÜG Y V I T E L I R E N D S Z E R E K ElitCONTO 2017 Segédlet a később elszámolandó ÁFA kezeléséhez Niara Kft. 1026 Budapest, Pasaréti út 43. Tel./fax: (06-1) 214-56-93,(06-1)

Részletesebben

AMTECH RENDSZERHÁZ - SOFTWARE FEJLESZTÉSI PROGRAM - ALAPÍTVA 2006.

AMTECH RENDSZERHÁZ - SOFTWARE FEJLESZTÉSI PROGRAM - ALAPÍTVA 2006. Astro ügyvitel Számlák, szállítólevelek, nyugták, rendelések, árajánlatok létrehozása beszerzési és értékesítési oldalon több devizanemben (a bizonylat típusok köre bővíthető) Egy kattintással készíthetők

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. ÁFA bevallás... 5 1.3. Készletfinanszírozás... 5 1.4. Pénztár... 6 1.5. Általános kimenő számlázás...

Részletesebben