A rendelet hatálya. Értelmezı rendelkezések. (1) E rendelet alkalmazásában:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A rendelet hatálya. Értelmezı rendelkezések. (1) E rendelet alkalmazásában:"

Átírás

1 Budapest Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának az adósságkezelési szolgáltatásról szóló 8/2007. (III.23.), 6/2007. (II.23.), 9/2005. (IV.18.), 34/2004. (VI.21.), 6/2004. (II.16.) sz. rendelettel módosított 34/2003. (XII.12) sz. rendeletének egységes szerkezetbe foglalt szövege A képviselı-testület a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény 55/C. (3) bekezdésében rögzített felhatalmazás alapján a lakhatást segítı adósságkezelési szolgáltatás mőködtetésének szabályairól az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya kiterjed a Budapest Fıváros XIX. kerület Kispest területén élı, a kerületben bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkezı a) magyar állampolgárokra, b) bevándorlási engedéllyel rendelkezı személyekre, 1 c) a letelepedési engedéllyel rendelkezı személyekre, d) a magyar hatóság által menekültként elismert személyekre, akik az önkormányzat tulajdonában álló bérlakásban bérlıként/bérlıtársként, illetve magántulajdonban lévı társasházi vagy szövetkezeti lakásban tulajdonosként élnek. (1) E rendelet alkalmazásában: Értelmezı rendelkezések 2. a) egyedül élı: az a személy, aki egyszemélyes háztartásban lakik, b) egyedülálló: az a személy, aki hajadon, nıtlen, özvegy, elvált, vagy házastársától külön él, kivéve, ha élettársa van. c) háztartás: egy lakásban együtt élı, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezı személyek közössége, 1 Az 1. (1) b. pontját módosította a 34/2004. (VI.21.) Ökt. rend. 8. -a 2004.június 21-ei hatállyal, azonban rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

2 2 d) 1 közeli hozzátartozó: da) a házastárs, az élettárs, db) a húsz évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkezı; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkezı, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkezı, felsıoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató; valamint korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, illetve a testi, érzékszervi, értelmi, beszéd- vagy más fogyatékos vérszerinti, örökbefogadott, illetve nevelt gyermek, dc) a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vérszerinti és az örökbefogadó szülı, illetve a szülı házastársa vagy élettársa. e) 1 család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt élı, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezı közeli hozzátartozók közössége, f) 2 jövedelem: elismert költségekkel és a befizetési kötelezettséggel csökkentett fa) a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint meghatározott, belföldrıl vagy külföldrıl származó vagyoni érték ( bevétel ) függetlenül attól, hogy az adómentes vagy adóköteles, fb) az a bevétel, amely után az egyszerősített vállalkozói adóról, illetve az egyszerősített közteherviselési hozzájárulásról szóló törvény szerint adót, illetve hozzájárulást kell fizetni. Elismert költségnek minısül a személyi jövedelemadóról szóló törvényben elismert költség, valamint a fizetett tartásdíj. Ha a magánszemély az egyszerősített vállalkozói adó, vagy egyszerősített közteherviselési hozzájárulás alapjául szolgáló bevételt szerez, a bevétel csökkenthetı a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint elismert költségnek minısülı kiadásokkal, ennek hiányában a bevétel 20 százalékával. Befizetési kötelezettségnek minısül a személyi jövedelemadó, az egyszerősített közteherviselési hozzájárulás, egészségbiztosítási hozzájárulás és járulék, nyugdíjjárulék, nyugdíjbiztosítási járulék, magán-nyugdíjpénztári tagdíj és munkavállalói járulék. Nem minısül jövedelemnek 1. a temetési segély, az alkalmanként adott átmeneti segély, a lakásfenntartási támogatás, az adósságcsökkentési támogatás, 2. a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, a Gyvt. 20/A. -a szerinti pénzbeli támogatás, a Gyvt. 20/B. -ának (4)-(5) bekezdése szerinti pótlék, a nevelıszülık számára fizetett nevelési díj és külön ellátmány, 3. az anyasági támogatás, 1 A 2. (1) bek, d) pontját beiktatta és az eredeti d)-f) pontok jelölését e)- g) pontra módosította a 6/2004. (II.16.) Ökr. 8. -a március 1-jei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 2 A 2. f.) pontját módosította a 8/2007. (III.23.) Ökr. 1. -a március 23-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

3 3 4. a tizenharmadik havi nyugdíj, 5. a személyes gondoskodásért fizetendı térítési díj megállapítása kivételével a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei, a vakok személyi járadéka és a fogyatékossági támogatás, 6. a fogadó szervezet által az önkéntesnek külön törvény alapján biztosított juttatás. g) lakbér: a lakbér fogalmát, e rendelet alkalmazásában az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérérıl szóló többször módosított 46/1995. (XII. 22.) sz. rendelet 2. -ában foglaltak szerint kell értelmezni. (2) 1 Ahol a rendelet jövedelmet említ, a családi pótlékot, árvaellátást és a tartásdíj címén kapott összeget annak a személynek a jövedelmeként kell figyelembe venni, akire tekintettel azt folyósítják. (3) 2 E rendelet alkalmazása során adósságnak minısül a lakhatási költségek körébe tartozó: a) távhı-szolgáltatási díjtartozás, b) a közösköltség-hátralék, valamint c) a lakbérhátralék. A kérelem benyújtása, csatolandó mellékletek 3. (1) A kérelmezı felkeresi a Kispesti Családsegítı Szolgálat és Gyermekjóléti Módszertani Központ 3 adósságkezelési tanácsadói feladattal megbízott munkatársát ( a továbbiakban: tanácsadó ) és részletesen tájékozódik az adósságkezelés formáiról, az adósságkezelési szolgáltatás igénybevételének feltételeirıl, a jogosultság vizsgálatához szükséges dokumentumokról és igazolásokról. Ezt követıen a kérelmezı a tanácsadó közremőködésével kitölti az igénybejelentésre vonatkozó kérelem adatlapot (1. sz. melléklet ) és hiánytalanul csatolja a mellékleteket. (2) Az (1) bekezdés szerint elıkészített kérelmeket a Kispesti Családsegítı Szolgálat és Gyermekjóléti Módszertani Központ 4 év közben folyamatosan megküldi a Polgármester Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Irodájához. 5 1 A 2. (2) bekezdését módosította a 9/2005. (IV.18.) Ökr. 1. (1) bek április 26-ai hatállyal, azonban rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 2 A 2. (3) bekezdését módosította a 9/2005. (IV.18.) Ökr. 1. (2) bek április 26-ai hatállyal, azonban rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 3 A 3. (1) bekezdésében lévı Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat szövegrészt módosította a 8/2007. (III.23.) Ökr. 5. (2) bek. a) pontja 2007.március 23-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 4 A 3. (2) bekezdésében lévı Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat szövegrészt módosította a 8/2007. (III.23.) Ökr. 5. (2) bek. a) pontja 2007.március 23-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 5 A 3. (2) bekezdésében az iroda elnevezését módosította a 6/2007. (II.23.) Ökr. 7. -a március 1-jei hatállyal.

4 4 (3) A kérelemhez csatolni kell: a) 1 a lakás használatával kapcsolatos jogviszonyt igazoló dokumentum másolatát (önkormányzati bérlakás esetén bérleti szerzıdés, társasházi vagy szövetkezei lakás esetén a lakás 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapja ), b) 2 a hitelezı szervezet által kiadott hivatalos igazolást, mely tartalmazza az adósság jogcímét, összegét, és felhalmozódásának idıtartamát, c) a kérelmezı és a háztartásban élık jövedelmi viszonyairól szóló nyilatkozatokat, igazolásokat. ( 2. sz. melléklet ) (4) A jövedelemszámításnál figyelembe veendı idıszak a havonta rendszeresen mérhetı jövedelmeknél a kérelem benyújtását megelızı három hónap. Egyéb jövedelmeknél az elızı évi adóbevallás alapján az állami adóhatóság által kiadott jövedelemigazolást és a kérelem benyújtásának idıpontjáig terjedıen a tárgyévi jövedelemrıl tett büntetıjogi nyilatkozatot is csatolni kell. (5) Amennyiben az önkormányzat vitatja a jövedelemnyilatkozatban foglaltakat, felhívhatja a kérelmezıt az általa lakott lakás, illetve saját és a családja tulajdonában álló vagyon fenntartási költségeit igazoló dokumentumok benyújtására. (6) A kérelem elbírálásához helyszíni környezettanulmányt kell készíteni. Az adósságkezelési szolgáltatásra való jogosultság megállapításának szabályai 4. (1) 3 Az önkormányzat lakhatást segítı adósságkezelési szolgáltatásban részesíti azt a családot vagy személyt, aki az alábbi együttes feltételeknek megfelel: a) adóssága meghaladja az ötvenezer forintot, de kevesebb forintnál, és b) a 2. (3) bekezdésben meghatározott adósságok valamelyikénél fennálló tartozása legalább hat havi, továbbá 1 A 3. (3) bek. a) pontját módosította a 9/2005. (IV.18.) Ökr. 2. -a április 26-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 2 A 3. (3) bek. b) pontját módosította a 9/2005. (IV.18.) Ökr. 2. -a április 26-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 3 A 4. (1) bekezdését módosította a 9/2005. (IV.18.) Ökr április 26-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

5 5 c) 1 háztartásában az egy fıre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élı, egyedülálló, vagy gyermekét/gyermekeit egyedül nevelı szülı esetén a 280%-át, valamint d) az adóssággal érintett lakás nagysága nem haladja meg személy esetében a 2 lakószobát, személy esetében a 3 lakószobát, személy esetében a 4 lakószobát, és minden további személy után az egy lakószobát, feltéve, hogy vállalja az adósság és az önkormányzat által megállapított adósságcsökkentési támogatás különbözetének megfizetését, továbbá az adósságkezelési tanácsadáson való részvételt. (2) 2 Az adósságkezelési szolgáltatásra való jogosultság megállapításáról szóló jogerıs határozatot a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda 3 megküldi a tanácsadó részére az ügyféllel történı kapcsolatfelvétel, valamint az adósság rendezésének feltételeirıl és a kötelezı együttmőködés módjáról szóló írásos megállapodás (a továbbiakban: adósságkezelési megállapodás) megkötése céljából. (1) Az adósságkezelési szolgáltatás esetén a jogosult a) adósságkezelési tanácsadásban, és b) adósságcsökkentési támogatásban részesül, amelyet az adósságkövetelés jogosultjának kell folyósítani. 5. (2) Az adósságcsökkentés címén nyújtott támogatás vissza nem térítendı szociális támogatásnak minısül. (3) 4 Az adósságcsökkentési támogatás mértéke az adósságkezelés körébe bevont adósság 75 %-át, és összege legfeljebb kettıszázezer forint lehet A támogatás nyújtható egy összegben, vagy havi részletekben az adós vállalásától függıen. 1 A 4. (1) bek. c) pontját módosította a 8/2007. (III.23.) Ökr. 2. -a március 23-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 2 A 4. (2) bekezdését módosította a 34/2004. (VI.21.) Ökt. rend a június 21-ei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 3 A 4. (2) bekezdésében az iroda elnevezését módosította a 6/2007. (II.23.) Ökr. 7. -a március 1-jei hatállyal. 4 Az 5. (3) bek. elsı mondatát módosította a 9/2005.(IV.18.) Ökr. 4. (1) bek április 26-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

6 6 (4) Az adósságcsökkentési támogatásra jogosult adós a jogerıs határozat birtokában - 8 napon belül az adósságkezelési tanácsadóval megállapodást ( 1. sz., és 1/a. sz. függelék ) köt az adósság rendezésének feltételeirıl és az együttmőködés módjáról, illetıleg napon belül szerzıdést köt a hitelezıvel (VAMÜSZ, Társasház, Lakásszövetkezet, Díjhátralék Kezelı Pénzügyi Rt. vagy Díjbeszedı Zrt 2 ) a tartozása megfizetésérıl. (5) 3 Az adósságkezelés idıtartama legfeljebb tizennyolc hónap, amely indokolt esetben egy alkalommal hat hónappal meghosszabbítható. (6) 4 Az adósságkezelési szolgáltatásban részesülı személy a szolgáltatás idıtartama alatt lakásfenntartási támogatásra jogosult. Az e jogcímen lakásfenntartási támogatásban részesülı személy egyidejőleg normatív lakásfenntartási támogatásra nem jogosult. A támogatás összegének kiszámítására a normatív lakásfenntartási támogatásra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. (7) Adósságcsökkentési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élı személyek és háztartások számától. (8) Az adós részére megállapított adósságcsökkentési támogatást a hitelezı számlájára kell átutalni az adós egyedi számláján történı jóváírás kötelezettségével. (9) Nem részesülhet adósságcsökkentési támogatásban az a kérelmezı, aki valótlan adatot közöl, vagy lényeges információt eltitkol, továbbá, akinél megállapítható, hogy a háztartás életvitele a bevallott és igazolt jövedelemmel nincs arányban. Adósságkezelési tanácsadás 6. (1) Az adósságkezelési szolgáltatás keretében a jogosult adósságkezelési tanácsadásban részesül, melynek igénybevétele kötelezı. 1 Az 5. (4) bek.2.francia bekezdését módosította a 9/2005.(IV.18.) Ökr. 4. (2) bek április 26-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 2 Az 5. (4) bekezdésében lévı Díjbeszedı Rt szövegrészt módosította a 8/2007. (III.23.) Ökr. 5. (2) bek. b) pontja március 23-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 3 Az 5. (5) bekezdését módosította a 9/2005.(IV.18.) Ökr. 4. (3) bek április 26-ai hatállyal, azonban rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell. 4 Az 5. (6) bekezdését módosította a 34/2004. (VI.21.) Ökt. rend a június 21-ei hatállyal, azonban rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

7 (2) Az adósságkezelési tanácsadás keretében a tanácsadó: a) tájékoztatja az adóst az adósságkezelés formáiról, feltételeirıl, 7 b) az adós hozzájárulásával megvizsgálja az adós háztartásának gazdálkodását, fizetési kapacitását és készségét, c) az adósság rendezésének feltételeirıl és a kötelezı együttmőködés módjáról az adóssal írásos megállapodást (a továbbiakban: adósságkezelési megállapodás) köt, d) az adósságkezelés idıtartama alatt az adóssal kapcsolatot tart és legalább havonta egy személyes találkozás útján folyamatosan figyelemmel kíséri az adósságkezelési megállapodásban foglaltak betartását, e) szükség esetén kezdeményezi az adósságcsökkentési támogatásra vonatkozó döntés módosítását, illetıleg az adósságkezelés idıtartamának hat hónappal történı meghosszabbítását. (3) A tanácsadó a (2) bekezdés c) pontja szerinti megállapodást annak aláírását követıen három / 3 / munkanapon belül megküldi a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda 1 részére. (4) A tanácsadó havonta egy alkalommal írásban köteles tájékoztatást adni a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda 2 részére a 7. (1) bekezdés a) - c) pontjaiban megfogalmazott együttmőködési kötelezettség teljesítésérıl. (5) Az adósságkezelési szolgáltatás idıtartama alatt az adós köteles együttmőködni a tanácsadóval az alábbiak szerint: a) hozzájárulni az adósságra vonatkozó adatok és információk tanácsadó általi megismeréséhez és nyilvántartásához, b) aktívan közremőködni az adósságkezelési megállapodás kidolgozásában, c) havonta legalább egy alkalommal a tanácsadóval személyesen találkozni és tájékoztatni az adósságkezelési megállapodásban foglaltak végrehajtásáról, d) bemutatni a lakásfenntartási kiadások tárgyhavi befizetését igazoló számlákat (1) Az adósságcsökkentési támogatás tovább nem folyósítható, és a kifizetett összeget vissza kell téríteni, ha a jogosult 1 A 6. (2) bekezdésében az iroda elnevezését módosította a 6/2007. (II.23.) Ökr. 7. -a március 1-jei hatállyal. 2 A 6. (4) bekezdésében az iroda elnevezését módosította a 6/2007. (II.23.) Ökr. 7. -a március 1-jei hatállyal. 3 A 7. -t módosította a 9/2005.(IV.18.) Ökr. 5. -a április 26-ai hatállyal, azonban rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

8 8 a) az adósságkezelési tanácsadást nem veszi igénybe, vagy b) az általa vállalt adósságtörlesztés háromhavi részletét nem teljesíti, illetıleg c) az adósságkezelési szolgáltatás igénybevételének idıtartama alatt a lakásfenntartási kiadásokkal kapcsolatos fizetési kötelezettségének három hónapig nem tesz eleget. (2) Azon család vagy személy, aki adósságkezelési szolgáltatásban részesült és az adott adósságtípus teljes összege kiegyenlítésre került a szolgáltató felé, ugyanazon adósságtípusra vonatkozóan adósságkezelési szolgáltatásban a kiegyenlítést követı 12 hónapon belül ismételten nem részesülhet. Az adósság típusai a következık: a) távhı-szolgáltatási díjtartozás, b) a közösköltség-hátralék, c) a lakbérhátralék. 8. (1) A képviselı-testület az e rendeletben meghatározott önkormányzati hatósági hatáskörének gyakorlását a polgármesterre átruházza. (2) A polgármester elutasító döntése ellen annak kézhezvételétıl számított 15 napon belül a képviselı-testülethez lehet fellebbezést benyújtani. (3) A fellebbezésrıl a szociális és lakásügyi bizottság véleményének elızetes kikérése mellett a képviselı-testület dönt. 9. (1) Az adósságkezelési szolgáltatás alkalmazása során az önkormányzat és a hitelezı (szolgáltató) keret-megállapodásban rögzíti az adósságkezelés általános feltételeit, a hitelezı által biztosított kedvezmények formáját és mértékét, továbbá az adósságcsökkentési támogatás megállapításáról szóló értesítések megküldésének módját, és a támogatási összeg átutalásával kapcsolatos technikai jellegő feladatokat. A keret-megállapodás aláírására a képviselı-testület a polgármestert hatalmazza fel. (2) A keret-megállapodást aláírás elıtt a szociális és lakásügyi bizottság véleményezi. Záró rendelkezések 10. (1) Ez a rendelet március 1-jén lép hatályba.

9 9 (2) 1 Az ezen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény, valamint a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III.27.) Kormányrendelet szerint kell eljárni. Dr. Istvánfi Sándor sk. jegyzı Steinerné dr. Török Katalin sk. polgármester 1 A 10. (2) bekezdését módosította a 8/2007. (III.23.) Ökr. 3. -a március 23-ai hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

10 10 I N D O K O L Á S Az adósságkezelési szolgáltatásról szóló rendelet megalkotására a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény 55/C. (3) bekezdése ad felhatalmazást a képviselı-testületnek. Ezen felhatalmazás alapján a rendeletben szabályozni kell az adósságkezelési szolgáltatás részletes szabályait, így különösen az elismerhetı lakásnagyságot és minıséget, az adósságkezelési szolgáltatásba bevont adósság felsı határát, az adósságcsökkentési támogatás mértékét, az adósságkezelési szolgáltatásra vonatkozó jogosultsági feltételeket, az eljárási szabályokat, az adósságkezelési tanácsadáson való részvétel módját. Tekintettel az önkormányzatunk költségvetési helyzetére egyenlıre két adósságtípus, a lakbérhátralék, valamint a társasházi lakások esetén fizetendı közösköltség-hátralék kezelését tartjuk felvállalhatónak. A hátralékkal rendelkezı állampolgár elsıként a Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat ( továbbiakban: Családsegítı Szolgálat ) adósságkezelési tanácsadói feladattal megbízott munkatársát keresi fel, aki részletes tájékoztatást ad az adósságkezelés formáiról, az igénybevétel feltételeirıl, a jogosultság vizsgálatához szükséges dokumentumokról, igazolásokról. Ezt követıen a kérelmezı által kiöltött kérelmet a mellékletekkel együtt a Családsegítı Szolgálat megküldi a szociális irodához. Az iroda az adósságkezelési szolgáltatásra való jogosultságot felülvizsgálja, majd a határozathozatalt követıen a jogerıs határozatot megküldi a tanácsadó részére az adósság rendezésének feltételeirıl és a kötelezı együttmőködés módjáról szóló megállapodás megkötése céljából. A rendelet hatályba lépésének idıpontját az indokolja, hogy a Családsegítı Szolgálat az adósságkezelési tanácsadás személyi és tárgyi feltételeit ezen idıponttól tudja biztosítani.

11 KÉRELEM ÉS ADATLAP adósságkezelési szolgáltatás /adósságcsökkentési támogatás/ igénybevételéhez 1. sz. melléklet 1 1. A támogatást igénylı neve ( leánykori név is ): Anyja neve: Születési helye, ideje: Bejelentett lakóhelye: Bejelentett tartózkodási helye: Lakásban tartózkodásának jogcíme: Az adóssággal terhelt lakás szobáinak száma: 8. A lakásban együttlakó személyek száma / függetlenül attól, hogy közös vagy külön háztartásban élnek /:... fı. 9. Ha a támogatást igénylı nem cselekvıképes, a törvényes képviselı neve: A törvényes képviselı bejelentett lakóhelye: Az adósság típusa: ( A megfelelı szó aláhúzandó! ) a) távhı-szolgáltatási díjtartozás b) közösköltség-hátralék c) lakbérhátralék KÉREM FORDÍTSON! 1 Az 1. sz. mellékletet módosította a 9/2005. (IV.18.) Ökr. 6. -a április 26-ai hatállyal, azonban rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

12 A Társasház vagy Lakásszövetkezet pontos neve, címe: , számlaszáma:... - Kijelentem, hogy a fent közölt adatok a valóságnak megfelelnek. - Hozzájárulok ahhoz, hogy a fennálló tartozásaimmal kapcsolatos adatokat a hitelezı szervezet az Önkormányzat, valamint a Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat részére átadja, illetve kezelje. - Vállalom az adósságkezelési tanácsadáson való részvételt. - Az adósság és az Önkormányzat által megállapított adósságcsökkentési támogatás különbözetének megfizetését részletekben / egy összegben vállalom. (a megfelelı válasz aláhúzandó!) Fenti adatok alapján kérem adósságkezelési szolgáltatásra való jogosultságom megállapítását. Budapest, aláírás A kérelemhez csatolandó: - a 32/1993.(II.17.) sz. Korm. rendelet szerinti jövedelemnyilatkozat, - a lakásban bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezı személyek utolsó három havi nettó jövedelmérıl munkáltatói igazolás / nyugdíjszelvény, GYES-szelvény, családi pótlék szelvény, árvaellátás szelvény, a gyermektartás díj összegét igazoló dokumentum, hivatalos APEH igazolás, alkalmi munka esetén büntetıjogi nyilatkozat, stb. / - a hitelezı szervezet által a fennálló adósság összegérıl, jogcímérıl és felhalmozódásának idıtartamáról kiadott hivatalos igazolás, - önkormányzati tulajdonban lévı bérlakás esetén a lakás bérleti szerzıdése, - társasházi vagy szövetkezeti lakás esetén a lakás 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapja, albérlı esetén az albérleti szerzıdés.

13 13 2. sz. melléklet 1 JÖVEDELEMNYILATKOZAT adósságkezelési szolgáltatás / adósságcsökkentési támogatás / igényléséhez A) Személyi adatok: 1.) Az ellátást igénylı neve ( leánykori név is ): 2.) Az ellátást igénylı bejelentett lakóhelyének címe:... 3.) Az ellátást igénylı tartózkodási helyének címe: ) Ha az ellátást igénylı nem cselekvıképes, a törvényes képviselı neve:.. 5.) A törvényes képviselı bejelentett lakóhelyének címe:.. 6.) Az igénylıvel egy háztartásban élı személyek száma: fı. 7.) A 6. pontban szereplı személyek neve: a) b) c) d) e) f) g) 1 A 2. sz. mellékletet módosította a 8/2007. (III.23.) Ökr. 4. -a március 31-ei hatállyal, rendelkezéseit a folyamatban lévı ügyekben is alkalmazni kell.

14 14 B) Jövedelmi adatok A jövedelmek típusai 1. Munkaviszonyból, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból származó nettó jövedelem, táppénz, alkalmi munkából származó jövedelem 2. Társas és egyéni vállalkozásból származó jövedelem Kérelmezı jövedelme Kérelmezı házastársa (élettársa) jövedelme A kérelmezıvel közös háztartásban élı személyek jövedelme Összesen 3. Ingatlan, ingó vagyontárgyak értékesítésébıl, illetıleg föld bérbeadásából származó jövedelem 4. Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb nyugdíjszerő ellátások 5. A gyermek ellátáshoz kapcsolódó támogatások ( GYED, GYES, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, árvaellátás ) 6. Munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások 7. Önkormányzat által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások ( rendszeres szociális segély, idıskorúak járadéka, ápolási díj ) 8. Egyéb jövedelem (kapott tartásdíj, ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegő kifizetések stb.) 9. A háztartás összes nettó jövedelme Egy fıre jutó havi nettó jövedelem:. Ft/hó. Büntetıjogi felelısségem tudatában kijelentem, hogy a NYILATKOZAT-ban közölt adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy a NYILATKOZAT-ban közölt adatok valódiságát a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 10. (3) bekezdése alapján az önkormányzat az állami adóhatóság útján ellenırizheti. Dátum: az ellátást igénylı/törvényes képviselı aláírása aláírás... aláírás aláírás... aláírás

15 15 Kitöltési tájékoztató 1. Bejelentett lakóhely címeként a személyi igazolványban szereplı lakóhelyet, illetve a lakcímazonosító hatósági igazolvány /lakcímkártya/ szerinti lakóhely/tartózkodási hely címét kell feltüntetni. 2. Az egy háztartásban élı személyek jövedelmét személyenként kell feltüntetni. 3. A 2. és 3. jövedelemtípusba tartozó jövedelmek kivételével a kérelem benyújtását megelızı három hónap átlagjövedelmét kell szerepeltetni. 4. A 2. és 3. jövedelemtípusba tartozó jövedelmek esetén a kérelem benyújtását megelızı évre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallás azonos megnevezéső rovatában szereplı összeg 12-vel osztott részét kell beírni. 5. A jövedelemnyilatkozatban feltüntetett jövedelmekrıl a típusának megfelelı igazolást vagy annak fénymásolatát / nyugdíjszelvény, munkáltatói igazolás, szerzıdés stb. / a jövedelemnyilatkozathoz csatolni kell. 6. Az egy fıre jutó havi nettó jövedelem a háztartás havi összjövedelme osztva a háztartásban élı személyek számával. 7. A jövedelemnyilatkozatot a kérelmezı mellett a személyi adatok rész 7. pontjában felsorolt személyeknek is alá kell írniuk. Ha az ellátást igénylı nem cselekvıképes, helyette a törvényes képviselıje jogosult az aláírásra.

16 16 1/a. sz. függelék Az évi III. tv. és a Bp. Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat 34/2003.(XII.12.) sz. rendelete alapján kötött ADÓSSÁGKEZELÉSI MEGÁLLAPODÁS (társasházi, szövetkezeti lakás esetén) Amely létrejött egyrészrıl a Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat (1193 Budapest, Táncsics M. u. 7.), képv. Víghné Vincze Erzsébet intézményvezetı (továbbiakban: tanácsadó) másrészrıl Név:.. szül: an:.. Név:.. szül: an: Budapest XIX. ker. szám alatti lakos(ok) (a továbbiakban Adós(ok)) között az alulírt napon a következı feltételekkel: 1. Az Adós(ok) tulajdonát képezi a Budapest, XIX. ker. szám alatti.. szobás komfortfokozatú társasházi, szövetkezeti lakás, amely az ingatlan nyilvántartásban az alábbi helyrajzi számon szerepel:. A lakásban az Adóson(okon) kívül a következı személyek élnek: Név:. Szül: An:.. Név:. Szül: An:.. Név:. Szül: An:.. Név:. Szül: An:.. Az együtt élı személyek havi összes jövedelme:. Ft A család egy fıre jutó átlagos, havi nettó jövedelme: Ft/fı.

17 17 2. Az Adós(ok) terhére társasházi közös költség címén. -tól. -ig összegő tartozás keletkezett. 3/a Az Adós(ok) vállalja(ák) és hitelt érdemlıen igazolják (befizetési bizonylat, csekk feladóvevény), hogy a jogosult (társasház, lakásszövetkezet) részére az adósság teljes összegének : - 25 %-át.ft-ot egy összegben a megállapodás aláírásától számított 8 napon megfizetik, és kéri(k), hogy az Önkormányzat jelen megállapodás aláírásától számított 30 napon belül az adósság fennmaradó 75 %-át.. Ft összeget a jogosult (társasház, lakásszövetkezet) részére átutalja. számlaszámra. 3/b. Az Adós(ok) vállalja(ák) és hitelt érdemlıen igazolják (befizetési bizonylat, csekk feladóvevény), hogy a jogosult (társasház, lakásszövetkezet) részére az adósság teljes összegének a 25 %-át. Ft-ot. havi részletben a megállapodás aláírásától számított 8 napon belül megfizeti(k) (elsı részletet Ft 2. - havi részlet egyenlı összegben x.. Ft) minden hónap napjáig és a részlet befizetését igazoló bizonylatot (csekkmásolatot) az adósságkezelési tanácsadónak a befizetést követı 5 munkanapon belül bemutatja(ák). 4. Az adósságkezelési szolgáltatás idıtartama alatt az Adós(ok) köteles(ek) együttmőködni a tanácsadóval az alábbiak szerint: a./ hozzájárulni az adósságra vonatkozó adatok és információk tanácsadó általi megismeréséhez és nyilvántartásához, b./ aktívan közremőködni az adósságkezelési megállapodás kidolgozásában c./ havonta legalább egy alkalommal a tanácsadóval személyesen találkozni és tájékoztatni az adósságkezelési megállapodásban foglaltak végrehajtásáról. 5. Az Adós(ok) tudomásulveszi(k), hogy az adósságcsökkentési támogatás nem folyósítható, és a kifizetett összeget vissza kell téríteni, ha a./ az adósságkezelési tanácsadást nem veszi(k) igénybe, vagy b./ az általuk vállalt adósságtörlesztést nem teljesíti(k) c./ az adósságkezelési szolgáltatás igénybevételét követıen a lakásfenntartási kiadásokkal kapcsolatos fizetési kötelezettségének(kötelezettségüknek) 3 hónapig nem tesz(nek) eleget. A b./ - c./ pontok alkalmazásában az Adós(ok) az adósságtörlesztést nem teljesíti(k), ha a fizetési kötelezettségének(kötelezettségüknek) 3 hónapig nem tesz(nek) eleget. Tudomásul veszi(k), hogy az adósságcsökkentési támogatás a megszüntetésétıl számított 24 hónapon belül ismételten nem állapítható meg.

18 Jelen megállapodásban nem részletezett kérdésekben az évi III. tv. és a Ptk. szabályai az irányadók. 7. A felek vita esetére kikötik a Budapest Fıváros XVIII-XIX kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét. Jelen megállapodást a felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezıt jóváhagyólag aláírják. Budapest,. Az Adós(ok) részérıl:. A Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat(tanácsadó) részérıl:.. intézményvezetı A fenti megállapodásról értesül: 1.) Adós(ok) 2.) Bp. XIX. ker. Polgármesteri Hivatal Szociális Iroda 3.) Társasház, lakásszövetkezet képviselıje 4.) Irattár

19 19 1. sz. függelék Az évi III. tv. és a Bp. Fıváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat 34/2003.(XII.12.) sz. rendelete alapján kötött ADÓSSÁGKEZELÉSI MEGÁLLAPODÁS (önkormányzati tulajdonban lévı bérlakásra) Amely létrejött egyrészrıl a Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat (1193 Budapest, Táncsics M. u. 7.), képv. Víghné Vincze Erzsébet intézményvezetı (továbbiakban: tanácsadó) másrészrıl Név:.. Név:.. szül: an:.. szül: an: Budapest XIX. ker. szám alatti lakos(ok) (a továbbiakban Adós(ok)) között az alulírt napon a következı feltételekkel: 1. Az Adós(ok) bérleményét képezi a Budapest, XIX. ker. szám alatti.. szobás komfortfokozatú önkormányzati tulajdonban lévı bérlakás, amelyre az Adós(ok) -ig szóló határozott / határozatlan idıre szóló lakásbérleti szerzıdéssel rendelkezik(nek). A lakásban az Adóson(okon) kívül a következı személyek élnek: Név:. Szül: An:.. Név:. Szül: An:.. Név:. Szül: An:.. Név:. Szül: An:.. Az együtt élı személyek havi összjövedelme:. Ft A család egy fıre jutó átlagos, havi nettó jövedelme: Ft/fı.

20 Az Adós(ok) terhére az alábbi címeken és összegekben - lakbérhátralék... -tól.... -ig Ft - társasházban lévı bérlakás esetén közös költség.. -tól... -ig.... Ft összegő tartozás keletkezett. Az Adós(oka)t terhelı adósság együttes összege:.... Ft 3/a Az Adós(ok) vállalja(ák) és hitelt érdemlıen igazolják (befizetési bizonylat, csekk feladóvevény), hogy a jogosult (társasház, lakásszövetkezet) részére az adósság teljes összegének : - 25 %-át.ft-ot a megállapodás aláírásától számított 8 napon belül egy összegben megfizetik, és kéri(k), hogy az Önkormányzat jelen megállapodás aláírásától számított 30 napon belül az adósság fennmaradó 75 %-át.. Ft összeget a jogosult (társasház, lakásszövetkezet) részére átutalja. számlaszámra. 3/b. Az Adós(ok) vállalja(ák), hogy a jogosult (VAMÜSZ, társasház) részére az adósság teljes összegének a 25 %-át. Ft-ot. havi részletben a megállapodás aláírásától számított 8 napon belül megfizeti(k) (elsı részletet Ft 2. - havi részlet egyenlı összegben x.. Ft) minden hónap napjáig és a részlet befizetését igazoló bizonylatot (csekkmásolatot) az adósságkezelési tanácsadónak a befizetést követı 5 munkanapon belül bemutatja(ák). 4. Az adósságkezelési szolgáltatás idıtartama alatt az Adós(ok) köteles(ek) együttmőködni a tanácsadóval az alábbiak szerint: a./ hozzájárulni az adósságra vonatkozó adatok és információk tanácsadó általi megismeréséhez és nyilvántartásához, b./ aktívan közremőködni az adósságkezelési megállapodás kidolgozásában c./ havonta legalább egy alkalommal a tanácsadóval személyesen találkozni és tájékoztatni az adósságkezelési megállapodásban foglaltak végrehajtásáról. 5. Az Adós(ok) tudomásulveszi(k), hogy az adósságcsökkentési támogatás nem folyósítható, és a kifizetett összeget vissza kell téríteni, ha a./ az adósságkezelési tanácsadást nem veszi(k) igénybe, vagy b./ az általuk vállalt adósságtörlesztést nem teljesíti(k) c./ az adósságkezelési szolgáltatás igénybevételét követıen a lakásfenntartási kiadásokkal kapcsolatos fizetési kötelezettségének(kötelezettségüknek) 3 hónapig nem tesz(nek) eleget.

21 21 A b./ - c./ pontok alkalmazásában az Adós(ok) az adósságtörlesztést nem teljesíti(k), ha a fizetési kötelezettségének(kötelezettségüknek) 3 hónapig nem tesz(nek) eleget. Tudomásul veszi(k), hogy az adósságcsökkentési támogatás a megszüntetésétıl számított 24 hónapon belül ismételten nem állapítható meg. 6. Jelen megállapodásban nem részletezett kérdésekben az évi III. tv. és a Ptk. szabályai az irányadók. 7. A felek vita esetére kikötik a Budapest Fıváros XVIII-XIX kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét. Jelen megállapodást a felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezıt jóváhagyólag aláírják. 3 Budapest,. Az Adós(ok) részérıl:. A Kispesti Családsegítı és Gyermekjóléti Szolgálat(tanácsadó) részérıl:.. intézményvezetı A fenti megállapodásról értesül: 1. Adós(ok) 2. Bp. XIX. ker. Polgármesteri Hivatal Szociális Iroda 3. VAMÜSZ 4. Társasház közös képviselıje 5. Irattár

KÉRELEM az ápolási díj megállapítására

KÉRELEM az ápolási díj megállapítására KÉRELEM az ápolási díj megállapítására I. Az ápolást végzı személyre vonatkozó adatok 1. Személyi adatok Neve: Születési neve: Anyja neve:. Születési hely, év, hó, nap:.. Lakóhely:. Tartózkodási hely:

Részletesebben

JÖVEDELEMNYILATKOZAT

JÖVEDELEMNYILATKOZAT JÖVEDELEMNYILATKOZAT A Személyi adatok 1. Az ellátást igénylő neve: (Leánykori név: 2. Az ellátást igénylő bejelentett lakóhelyének címe: 3. Az ellátást igénylő tartózkodási helyének címe: 4. Ha az ellátást

Részletesebben

KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához

KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatala 7761 Kozármisleny, Pécsi u. 124. Tel.: 06-72/570-910 Fax: 06-72/570-916 KÉRELEM Önkormányzati segély benyújtásához 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyi

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 NYUGDÍJASOK TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név

Részletesebben

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez 3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez Kérelem a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához Alulírott kérem, hogy részemre/gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Várvölgy Község Jegyzıjének Várvölgy Kossuth u. 67. Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Alulírott.. (születési név:.. Szül. hely:.. szül. idı:.. an.:.. családi állapot:..) Várvölgy,

Részletesebben

KÉRELEM Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására

KÉRELEM Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására KÉRELEM Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására Alulírott kérem, hogy gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. NYILATKOZAT

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. Tel.:52/ 517-750

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. Tel.:52/ 517-750 DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. Tel.:52/ 517-750 SZOCIÁLIS LAKBÉRTÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név / /Nyomtatott

Részletesebben

K É R E L E M. Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani.

K É R E L E M. Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani. K É R E L E M Alulírott kérem, hogy részemre rendkívüli gyermekvédelmi támogatást szíveskedjenek megállapítani. Kérelmező neve:.. Leánykori neve:... Születési helye, ideje:... Anyja neve:.. Bejelentett

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 KÖZGYÓGYELLÁTÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név is / /Nyomtatott betűkkel

Részletesebben

Kérelem és adatlap. önkormányzati segély megállapítására

Kérelem és adatlap. önkormányzati segély megállapítására 1. számú melléklet Kérelem és adatlap önkormányzati segély megállapítására A) Kérelmező személyes adatai: Név: Szül.hely, idő: Családi állapota: Születéskori név: Anyja neve: Állampolgársága: Lakóhely:

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! (Név) 4822 Nyírparasznya út szám. Ópályi - Nyírparasznya Községi Önkormányzatok Képviselő-testületének körjegyzősége 4821 Ópályi Rajk László u. 4. 4822 Nyírparasznya Szabadság u. 23. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Házastársa, élettársa: Név: Születési név: Szül.helye: Szül.ideje: Anyja neve: Állampolgársága: Lakóhelye: Tartózkodási helye: Családi állapota:

Házastársa, élettársa: Név: Születési név: Szül.helye: Szül.ideje: Anyja neve: Állampolgársága: Lakóhelye: Tartózkodási helye: Családi állapota: Szank Község Jegyzıjének Kérelem Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (A megfelelı aláhúzandó!) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre

Részletesebben

ADATLAP AZ E-ON TERÜLETÉN FOGYASZTÁSI HELLYEL RENDELKEZİ RÁSZORULÓ FOGYASZTÓK

ADATLAP AZ E-ON TERÜLETÉN FOGYASZTÁSI HELLYEL RENDELKEZİ RÁSZORULÓ FOGYASZTÓK ADATLAP AZ E-ON TERÜLETÉN FOGYASZTÁSI HELLYEL RENDELKEZİ RÁSZORULÓ FOGYASZTÓK TÁMOGATÁSA 1. KÖR I. JOGOSULTSÁGI KATEGÓRIA: (Jelölje x-szel) A kategória A szolgáltatásból 2009. március 31. elıtt kikapcsoltak

Részletesebben

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (.) önkormányzati rendelet-tervezete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Pápasalamon Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 TEMETÉSI SEGÉLYT IGÉNYLŐ ADATLAP

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 TEMETÉSI SEGÉLYT IGÉNYLŐ ADATLAP DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 TEMETÉSI SEGÉLYT IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név / /Nyomtatott betűkkel kérjük

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ ADATLAP 1./ Kérelmező neve /születési név / /Nyomtatott

Részletesebben

K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra. Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... 1./... 2./... 3./... 4./...

K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra. Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... 1./... 2./... 3./... 4./... K é r e l e m normatív lakásfenntartási támogatásra Kérelmező neve:... Születési helye, ideje:... Anyja neve:... TAJ száma:... Lakcíme:... Kérelmezővel közös háztartásban élők felsorolása: / Név, szül

Részletesebben

Kérelem és adatlap Adósságkezelési támogatáshoz

Kérelem és adatlap Adósságkezelési támogatáshoz Kérelem és adatlap Adósságkezelési támogatáshoz 1. személyi adatok: Kérelmezı neve: Anyja neve: Leánykori név: Születési helye: Ideje: Foglalkozása: Állampolgársága: TAJ száma: Adószáma: Állampolgársága:

Részletesebben

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesíthetı az a gyermeket nevelı, gondozó család, amely létfenntartását veszélyeztetı élethelyzetbe kerül, illetve idıszakosan

Részletesebben

ESZI-ADOS www.algyo.hu A beérkezés dátuma: 200. Ügyintéző aláírása:

ESZI-ADOS www.algyo.hu A beérkezés dátuma: 200. Ügyintéző aláírása: 6750 Algyő, Piac tér 17. ESZI-ADOS www.algyo.hu A beérkezés dátuma: 200. Ügyintéző aláírása: ADÓSSÁGCSÖKKENTÉSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE Név: Születéskori név: Születési hely, év, hó, nap:, év hó nap. Anyja

Részletesebben

KÉRELEM LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁSRA

KÉRELEM LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁSRA Nádudvar Városi Önkormányzat 4181 Nádudvar, Fı út 119. sz. Tel: 54/529-010 Fax: 54/528-551 E-mail: nadudvar@nadudvar.hu KÉRELEM LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁSRA Alulírott azzal a kéréssel fordulok Nádudvar

Részletesebben

Ózd Város Jegyzőjének

Ózd Város Jegyzőjének Közlekedési kedvezmények iránti kérelem Ózd Város Jegyzőjének Név, leánykori név is: Születési helye, ideje: Állampolgárság: Anyja neve: Bejelentett lakóhelye: Bejelentett tartózkodási cím: Társadalombiztosítási

Részletesebben

K É R E L E M a rendszeres szociális segély megállapítására

K É R E L E M a rendszeres szociális segély megállapítására I. Személyi adatok K É R E L E M a rendszeres szociális segély megállapítására 1. A kérelmezı személyre vonatkozó személyi adatok: Neve:.. Születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó, nap:. Lakóhely:

Részletesebben

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani KÉRELEM Alulírott kérem, hogy részemre átmeneti segélyt szíveskedjenek megállapítani Kérelmező neve: Leánykori neve: Születési helye, idő: Anyja neve: Bejelentett lakóhelye: Bejelentett tartózkodási helye,

Részletesebben

KÉRELEM. Kérelem indokolása:.. NYILATKOZAT. A) Személyi adatok

KÉRELEM. Kérelem indokolása:.. NYILATKOZAT. A) Személyi adatok KÉRELEM Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (a megfelelı aláhúzandó) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. Kérelem indokolása:... NYILATKOZAT

Részletesebben

K É R E L E M. Beiskolázási segély megállapításához

K É R E L E M. Beiskolázási segély megállapításához 1 K É R E L E M Beiskolázási segély megállapításához Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (a megfelelő aláhúzandó) beiskolázási segélyre való jogosultságot megállapítani szíveskedjenek.

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Záhony Város Önkormányzata

Tisztelt Szülők! Záhony Város Önkormányzata Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban Gyvt.) 2015. szeptember 1- jétől hatályos rendelkezései, az ott

Részletesebben

KÉRELEM NYUGDÍJAS SZEMÉLYEK RÉSZÉRE HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI DÍJ ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSÁNAK A MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

KÉRELEM NYUGDÍJAS SZEMÉLYEK RÉSZÉRE HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI DÍJ ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSÁNAK A MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról, valamint személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti és szociális ellátásokról szóló 18/2013.

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52)

DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 A./ * KOMMUNÁLIS KÖZCSATORNA HÁLÓZATRA TÖRTÉNÖ CSATLAKOZÁS KÖLTSÉGEINEK TÁMOGATÁSÁHOZ IGÉNYLŐ

Részletesebben

2. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez

2. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez 2. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez 4.2.5.Nem minısül jövedelemnek, így a jövedelembe sem kell beszámítani az önkormányzati segélyt, a lakásfenntartási támogatást, az adósságcsökkentési

Részletesebben

... Foglalkozása, munkahelye:..

... Foglalkozása, munkahelye:.. Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztály 1033 Budapest, Fő tér 2. KÉRELEM RENDKÍVÜLI GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁSHOZ Kérem, hogy szíveskedjenek

Részletesebben

KÉRELEM GYÓGYSZER-KIADÁSOK VISELÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA

KÉRELEM GYÓGYSZER-KIADÁSOK VISELÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA KÉRELEM GYÓGYSZER-KIADÁSOK VISELÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA 1. Személyi adatok 1.1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: 1.1.1. Neve:... 1.1.2. Születési neve:... 1.1.3. Anyja neve:...

Részletesebben

F O R M A N Y OM T AT V Á N Y szociális tűzifa támogatás igényléséhez

F O R M A N Y OM T AT V Á N Y szociális tűzifa támogatás igényléséhez F O R M A N Y OM T AT V Á N Y szociális tűzifa támogatás igényléséhez Név /leánykori is / Születési hely, idő: Anyja neve: Társadalombiztosítási Azonosító Jel: A kérelmező családi állapota*: nőtlen, hajadon,

Részletesebben

Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Nagytevel Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

KÉRELEM időskorúak járadékának megállapítására

KÉRELEM időskorúak járadékának megállapítására A Hivatal tölti ki! Átvettem Dátum: Aláírás: KÉRELEM időskorúak járadékának megállapítására Az időskorúak járadékának megállapítás iránti kérelemhez csatolni kell: a) Jövedelmek valódiságának igazolására

Részletesebben

Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete. 13/2008.(VIII.27.) Rendelete 1

Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete. 13/2008.(VIII.27.) Rendelete 1 1 Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2008.(VIII.27.) Rendelete 1 a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szabályairól Balatonberény Község Önkormányzatának

Részletesebben

K É R E L E M. Kérem, hogy a mellékelt iratok alapján részemre eseti átmeneti segélyt megállapítani, illetve folyósítani szíveskedjenek.

K É R E L E M. Kérem, hogy a mellékelt iratok alapján részemre eseti átmeneti segélyt megállapítani, illetve folyósítani szíveskedjenek. FIGYELEM! A kérelemhez csatolni kell a jogszabály által előírt mellékleteket! A közös háztartásban élők előző egyhavi jövedelemigazolásait, pl.: nettó kereseti igazolást, családi pótlék szelvényeit, vagy

Részletesebben

KÉRELEM. Születési neve:... családi állapota... Születési helye:... Ideje:... TAJ száma:... Anyja neve:... Lakóhelye: Püspökmolnári... utca... hsz.

KÉRELEM. Születési neve:... családi állapota... Születési helye:... Ideje:... TAJ száma:... Anyja neve:... Lakóhelye: Püspökmolnári... utca... hsz. KÉRELEM Alulírott kérem a Tisztelt Képviselő Testületet, hogy részemre a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló mód. 1993. évi III. tv. 38 (1) bek. c) pontja alapján normatív lakásfenntartási

Részletesebben

KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására

KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására 9. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. Rendelethez 2009 1/5 I. A kérelmezı személyi adatai KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év,

Részletesebben

Kérelem egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítására

Kérelem egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítására Kérelem egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítására 1.Személyi adatok: ( A kérelmezı személyre vonatkozó személyi adatok: ) Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év,

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

A rendeletet hatályon kívül helyezte a 20/2008. (VI.20.) Ökr. 45. (4) bekezdése június 20-ai hatállyal.

A rendeletet hatályon kívül helyezte a 20/2008. (VI.20.) Ökr. 45. (4) bekezdése június 20-ai hatállyal. Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzatának a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról szóló 7/2007. (III.23.), 7/2006. (III.14.), 34/2004. (IV.21.), 6/2004. (II.16.) Ökt. rendeletével módosított

Részletesebben

KÉRELEM Gyermekétkeztetési kedvezmény megállapításához

KÉRELEM Gyermekétkeztetési kedvezmény megállapításához I. Személyi adatok KÉRELEM Gyermekétkeztetési kedvezmény megállapításához 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyi adatok Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely,év,hó,nap:... Állampolgársága:.....

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 32/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 32/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 32/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete a köznevelési intézményekben térítésmentesen, valamint térítési díj és tandíj ellenében biztosított köznevelési

Részletesebben

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (X.25.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

K É R E L E M lakásfenntartási támogatás megállapításához. I. KÉRELMEZŐ ADATAI 1.Kérelmező neve: születési neve: 3. Anyja neve:

K É R E L E M lakásfenntartási támogatás megállapításához. I. KÉRELMEZŐ ADATAI 1.Kérelmező neve: születési neve: 3. Anyja neve: Sáránd Község Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi Bizottsága 4272 Sáránd, Nagy u. 44. K É R E L E M lakásfenntartási támogatás megállapításához I. KÉRELMEZŐ ADATAI 1.Kérelmező neve: születési neve:

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR rendelettel módosított 15/2010. (IV. 29.

EGYSÉGES SZERKEZET. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR rendelettel módosított 15/2010. (IV. 29. 143. EGYSÉGES SZERKEZET Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 43/2010. (X. 26.) ÖR rendelettel módosított 15/2010. (IV. 29.) rendelete a közmővesítési hozzájárulás megállapítását követı

Részletesebben

KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁSHOZ

KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁSHOZ B7148 Budapest Főváros IX Kerület Ferencváros Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Családvédelmi és Ügyfélszolgálati Iroda Gyámügyi Csoport 1091 Budapest, Üllői út 45 telefon: 215-1077 KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ

Részletesebben

K É R E L E M. NYILATKOZAT A) Személyi adatok

K É R E L E M. NYILATKOZAT A) Személyi adatok K É R E L E M A kiegészítı gyermekvédelmi támogatásra Kérelem indokolása: NYILATKOZAT A) Személyi adatok 1. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapítását kérı neve (leánykori

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez

6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez 6. melléklet a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelethez NYILATKOZAT a Gyvt. 21/B. (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei, mini bölcsödei és óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez 1. Alulírott...

Részletesebben

Az R. 3. c) pontjának cb) alpontja helyébe a következı rendelkezés lép: cb) Humánszolgáltatási Központ szolgáltatásában:

Az R. 3. c) pontjának cb) alpontja helyébe a következı rendelkezés lép: cb) Humánszolgáltatási Központ szolgáltatásában: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2/2011. (II. 9.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról szóló 35/2001. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. I. Gázártámogatás... 2

TARTALOMJEGYZÉK. I. Gázártámogatás... 2 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Gázártámogatás... 2 I.1. Jogosulti kör:... 2 I.1.1.Fogyatékossági támogatásban részesülı:... 2 I.1.2. Magasabb összegő családi pótlékban részesülı... 3 I.1.3.Nagycsaládos személy...

Részletesebben

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására 12. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez 201 KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására I. Személyi adatok 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve:... Születési

Részletesebben

NYILATKOZAT. a Gyvt. 21/B. (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez²

NYILATKOZAT. a Gyvt. 21/B. (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez² NYILATKOZAT a Gyvt. 21/B. (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez² 1. Alulírott (születési név:, születési hely, idő,... anyja neve: ) szám alatti

Részletesebben

IGÉNYLİ LAP A LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ (Kérjük olvashatóan kitölteni!) Név:... Születési hely, év, hó, nap:... Anyja neve:...

IGÉNYLİ LAP A LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ (Kérjük olvashatóan kitölteni!) Név:... Születési hely, év, hó, nap:... Anyja neve:... IGÉNYLİ LAP A LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ (Kérjük olvashatóan kitölteni!) Név:.... Születési hely, év, hó, nap:..... Anyja neve:...... Lakcíme:...... Milyen jogcímen lakik a lakásban:......

Részletesebben

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete A gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a módosító 16/2013. (XII.20.) és az 5/2015. IV.7.)

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Időskorúak járadéka Jegyző PH. Ügyfélszolgálati Osztály Szociális Irodája Jászberény Illetékmentes

Időskorúak járadéka Jegyző PH. Ügyfélszolgálati Osztály Szociális Irodája Jászberény Illetékmentes Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető eljárási szabályok (jogszabályok) Eljárás megindító

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS IRÁNTI KÉRELEM. Igénylő neve:... Születéskori név:.. Születési hely, idő Anyja neve. TAJ száma: Betöltött életkor...

SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS IRÁNTI KÉRELEM. Igénylő neve:... Születéskori név:.. Születési hely, idő Anyja neve. TAJ száma: Betöltött életkor... 4. melléklet az 1/2015. (II.27.) önkormányzati rendelethez SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS IRÁNTI KÉRELEM Igénylő neve:.... Születéskori név:.. Születési hely, idő:...... Anyja neve:........ TAJ száma: Betöltött

Részletesebben

K É R E L E M rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására

K É R E L E M rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyámhivatala 7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5. Tel: 311-630, Tel/fax: 319-051 Iktatóbélyegzı helye: Érkezett: Ügyfélfogadási idı: Hétfı: 8,00

Részletesebben

kérem a megelılegezését,

kérem a megelılegezését, K É R E L E M G yermektartásdíj megelılegezése iránt Név:... Születési hely, idı:.. anyja neve: szám alatti lakos tartásra jogosult szülı elıadom: A... (Bíróság neve) az.. -n kelt számú ítélettel megállapította

Részletesebben

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni.

(2) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a Szt-ben meghatározottakat kell érteni. Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016. (XII.08.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI ELLÁTÁSOK Ügyintéző: Farkas Ildikó Ügyintézés helye: Fadd Nagyközség Polgármesteri Hivatal 9. sz. Iroda Fadd, Dózsa György u. 12. Ügyfélfogadás

Részletesebben

N Y I L A T K O Z A T Személyi és jövedelmi viszonyokról

N Y I L A T K O Z A T Személyi és jövedelmi viszonyokról 1. sz. melléklet a 26/2006.(XII. 14.) rendelethez A.) Személyi adatok: N Y I L A T K O Z A T Személyi és jövedelmi viszonyokról 1. A szociális ellátást kérő neve és lakcíme, tartózkodási helye:.......

Részletesebben

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ TISZASZENTIMRE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Vaszar Község Önkormányzata 8542 Vaszar, Fő u. 29. Tel-fax.: 89/579-200, 06/30/730-0853, e-mail: vaszar@globonet.hu

Vaszar Község Önkormányzata 8542 Vaszar, Fő u. 29. Tel-fax.: 89/579-200, 06/30/730-0853, e-mail: vaszar@globonet.hu Vaszar Község Önkormányzata 8542 Vaszar, Fő u. 29. Tel-fax.: 89/579-200, 06/30/730-0853, e-mail: vaszar@globonet.hu Rendkívüli települési támogatás iránti kérelem 1. melléklet a 3/2015.(II.18) önkormányzati

Részletesebben

Kérelem szociális ellátás igénybevételére vonatkozóan

Kérelem szociális ellátás igénybevételére vonatkozóan Kérelem szociális ellátás igénybevételére vonatkozóan 1.) A kérelmező neve: 2.) Lakcíme: 3.) Születési helye, ideje: 4.) Anyja neve: 5.) TAJ száma: A kért szociális ellátási forma megnevezése: a.) Átmeneti

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014. (XI. 1.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Vámosszabadi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

2.. 3.. Az Ör 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép:

2.. 3.. Az Ör 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2006.(06.15.) számú rendelete az adósságkezelési szolgáltatásról szóló 38/2003. (10.03.) számú rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése,

Részletesebben

KÉRELEM a rendszeres szociális segély megállapítására

KÉRELEM a rendszeres szociális segély megállapítására I. Személyi adatok KÉRELEM a rendszeres szociális segély megállapítására 1. A kérelmezı személyre vonatkozó személyi adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év, hó, nap:... Lakóhely:...

Részletesebben

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (IX.15) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Bakonyszücs Község Önkormányzat Képviselő-testülete az 1993.

Részletesebben

KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ

KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ Bp. II. ker. Önkormányzat KÉRELEM ÉTKEZÉSI TÁMOGATÁSHOZ 2015 / 2016 TANÉV Alulírott kérem, hogy kiskorú gyermekek (gyermekeim) nevelésének elősegítéséhez szíveskedjék részünkre kedvezményes étkezési térítési

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. (XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifavásárlásról Jászivány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

KÉRELEM RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

KÉRELEM RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ Makó Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Csoport 6900 Makó, Széchenyi tér 22. KÉRELEM RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre

Részletesebben

JÖVEDELEMNYILATKOZAT. 1. A pályázó neve: Születési név: 2. A pályázó bejelentett lakóhelyének címe: 3. A pályázó tartózkodási helyének címe:

JÖVEDELEMNYILATKOZAT. 1. A pályázó neve: Születési név: 2. A pályázó bejelentett lakóhelyének címe: 3. A pályázó tartózkodási helyének címe: 1. számú melléklet a 15/2011.(IX.29.) önkormányzati rendelethez JÖVEDELEMNYILATKOZAT A) Személyi adatok 1. A pályázó neve: Születési név: 2. A pályázó bejelentett lakóhelyének címe: 3. A pályázó tartózkodási

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2007. (III. 7.) rendelete az adósságkezelési szolgáltatásról. I.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2007. (III. 7.) rendelete az adósságkezelési szolgáltatásról. I. Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2007. (III. 7.) rendelete az adósságkezelési szolgáltatásról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében és a

Részletesebben

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez

3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez 3. számú melléklet a 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelethez KÉRELEM Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (a megfelelı aláhúzandó) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot

Részletesebben

KÉRELEM. A súlyos mozgáskorlátozott személy közlekedési kedvezményeihez /a kérelem benyújtásának határideje: április 30./

KÉRELEM. A súlyos mozgáskorlátozott személy közlekedési kedvezményeihez /a kérelem benyújtásának határideje: április 30./ KÉRELEM A súlyos mozgáskorlátozott személy közlekedési kedvezményeihez /a kérelem benyújtásának határideje: április 30./ Név:.. Leánykori neve: Anyja neve:.. Szül. hely, év, hó, nap:. Lakcím: TAJ szám:

Részletesebben

Elbírálás rendje 3. (2) A képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy a csatlakozásról szóló szándéknyilatkozatot évente aláírja.

Elbírálás rendje 3. (2) A képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy a csatlakozásról szóló szándéknyilatkozatot évente aláírja. Balatonkeresztúr Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 17/2008.(IX.29.) rendelete a Bursa Hungarica Felsıoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szabályairól Balatonkeresztúr Község Önkormányzatának

Részletesebben

I g a z o l á s. A fenti igazolást a Bursa Hungarica Felsıoktatási Önkormányzati Ösztöndíj B típusú pályázatához adtam ki. PH. N y i l a t k o z a t

I g a z o l á s. A fenti igazolást a Bursa Hungarica Felsıoktatási Önkormányzati Ösztöndíj B típusú pályázatához adtam ki. PH. N y i l a t k o z a t .. közoktatási intézmény megnevezése, címe 1.sz. melléklet I g a z o l á s Igazolom, hogy (név:)... (születési hely, idı:).. (anyja neve:).(állandó lakóhely:)...... sz. alatti lakos a 200../200..-es tanévben

Részletesebben

KÉRELEM. közgyógyellátás megállapítására

KÉRELEM. közgyógyellátás megállapítására Hivatal tölti ki ÁTVETTEM Dátum:... Aláírás:... Melléklet:... KÉRELEM közgyógyellátás megállapítására I. A kérelmezı személyes adatai Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év, hó,

Részletesebben

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni

KÉRELEM. Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni KÉRELEM Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei ügyében Kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitölteni Név:... Születéskori név:... TAJ szám:... Anyja neve:... Születési hely,

Részletesebben

N Y I L A T K O Z A T

N Y I L A T K O Z A T N Y I L A T K O Z A T gyermekétkeztetés normatív kedvezményének igénybevételéhez bölcsődei ellátás és óvodai nevelés esetén 1. Alulírott:... Születési neve:... Születési hely, idő:... Anyja neve:... Lakcíme:...,

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Kenderes Város Önkormányzat Polgármestere 5331 Kenderes, Szent István út 56. Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem Alulírott azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy részemre egészségügyi

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyámhivatal KÉRELEM. gyermektartásdíj állami megelőlegezéséhez. Lakóhelye:...

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyámhivatal KÉRELEM. gyermektartásdíj állami megelőlegezéséhez. Lakóhelye:... Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyámhivatal KÉRELEM gyermektartásdíj állami megelőlegezéséhez Kérelmező adatai: Kérelmező neve (leánykori név):... Születési hely, idő:...,...év,...hó,...nap

Részletesebben

1. A rendelet hatálya kiterjed Döbrönte községben lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászorult személyekre.

1. A rendelet hatálya kiterjed Döbrönte községben lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászorult személyekre. Döbrönte Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017.(X.31.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás igényléséről és felhasználásáról Döbrönte Község Önkormányzata a szociális igazgatásról

Részletesebben

KÉRELEM az időskorúak járadékának megállapítására. Lakóhely:

KÉRELEM az időskorúak járadékának megállapítására. Lakóhely: KÉRELEM az időskorúak járadékának megállapítására I. Személyi adatok 1.A kérelmező személyre vonatkozó személyi adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó, nap: Lakóhely: Tartózkodási

Részletesebben

KÉRELEM. NYILATKOZAT A) Személyi adatok. Születési hely, idő

KÉRELEM. NYILATKOZAT A) Személyi adatok. Születési hely, idő Herend Város Polgármesteri Hivatala Jegyzője részére KÉRELEM lulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre (a megfelelő aláhúzandó) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek

Részletesebben

Kérelem a közgyógyellátás megállapítására

Kérelem a közgyógyellátás megállapítására Kérelem a közgyógyellátás megállapítására I. A kérelmezı személyi adatai Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó, nap: Lakóhely: Tartózkodási hely: Társadalombiztosítási Azonosító Jele:

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól

Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa helyi szabályairól Balatonakarattya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A kérelmezővel közös háztartásban élők adatai a kérelem benyújtásának időpontjában:

A kérelmezővel közös háztartásban élők adatai a kérelem benyújtásának időpontjában: KÉRELEM újszülöttek egyszeri pénzbeli támogatására Kérelmező neve: Születési neve: Születési helye: Születési ideje: Anyja neve: Társadalombiztosítási Azonosító Jele (TAJ): Állampolgársága: Családi állapota:

Részletesebben

9. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. Rendelethez. KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására

9. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. Rendelethez. KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására I. A kérelmezı személyes adatai 9. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. Rendelethez KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év, hó, nap:...

Részletesebben

Alulírott, kérem T.Címet, hogy szíveskedjen részemre eseti átmeneti segélyt megállapítani.

Alulírott, kérem T.Címet, hogy szíveskedjen részemre eseti átmeneti segélyt megállapítani. Nyírbogdány Község Önkormányzata Képviselő-testületének SZOCIÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI OKTATÁSI ÉS KULTÚRÁLIS BIZOTTSÁGA Nyírbogdány, Kéki u.2. K É R E L E M Alulírott, kérem T.Címet, hogy szíveskedjen részemre

Részletesebben

Kérelem a közgyógyellátás megállapítására

Kérelem a közgyógyellátás megállapítására 9. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez Kérelem a közgyógyellátás megállapítására I. A kérelmező személyes adatai Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év, hó, nap:...

Részletesebben

KÉRELEM SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁG ALAPJÁN IGÉNYELHETŐ BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁSHOZ

KÉRELEM SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁG ALAPJÁN IGÉNYELHETŐ BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁSHOZ Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal Igazgatási Iroda/Egészségügyi, Szociális Csoport 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. KÉRELEM SZOCIÁLIS RÁSZORULTSÁG ALAPJÁN IGÉNYELHETŐ BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁSHOZ KÉRELMEZŐ

Részletesebben

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA. Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás.

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA. Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás. IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás. Időskorúak járadékára jogosult az a személy, aki: a reá irányadó

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2016.(XI.19.) rendelete a szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatásról* Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KÉRELEM. BEISKOLÁZÁSI SEGÉLY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ (Tankönyv és Tanszertámogatás)

KÉRELEM. BEISKOLÁZÁSI SEGÉLY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ (Tankönyv és Tanszertámogatás) KÉRELEM BEISKOLÁZÁSI SEGÉLY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ (Tankönyv és Tanszertámogatás) I. Személyi adatok 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyi adatok: Neve:... Születési neve: Anyja neve:. Születési hely,év,hó,nap:

Részletesebben