A sportinfrastruktúra-fejlesztés kormányzati feladatainak átvétele

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A sportinfrastruktúra-fejlesztés kormányzati feladatainak átvétele"

Átírás

1

2 A sportinfrastruktúra-fejlesztés kormányzati feladatainak átvétele 1. A Statútum rendelet módosítása: Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. rendelet módosításáról szóló 6/2015. (I. 29.) Korm. Rendelet; 2. A sportfejlesztéssel és sportlétesítmény-gazdálkodással összefüggő feladatok változásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 1061/2015. (II. 18.) Korm. határozat; 3. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) között április 3-án létrejött megállapodás; 4. A hatásköri feladatok változásában érintett költségvetési források április 1-jei átfordításával az NFM költségvetésébe 38 sor került átvételre.

3 Nemzeti Sportközpontok bemutatása A Nemzeti Sportközpontok központi költségvetési szerv alaptevékenysége: A sportolók olimpiai, paraolimpiai, valamint a válogatott sportolók hazai és nemzetközi versenyekre történő zavartalan felkészülése érdekében az olimpiai központok és vagyonkezelésében lévő létesítmények működtetése, fejlesztése, sportcélú hasznosítása. A vagyonkezelésében lévő ingatlanok infrastruktúrájának fenntartásával és folyamatos fejlesztésével kapcsolatos feladatokat lát el, sportversenyek, sporttal kapcsolatos rendezvényeket szervez és készít elő. A vagyonkezelésében lévő ingatlanokat a szabad kapacitás mértékében hasznosítja a jogszabályoknak megfelelő módon. Működteti a nemzeti sportinformációs rendszert (NSR). Szervezeti egységeként működteti a Magyar Sportmúzeum, a magyar sport országos szakmúzeumát. Szervezeti egységeként működteti a Sporttudományi és Diagnosztikai Igazgatóságot, mely sporttudományos kutatások ellátása keretében végez sport orvostudományi, pszichológiai és viselkedéstudományi, szociológiai alkalmazott kutatásokat.

4 Az NSK által kezelt és működtetett, üzemeltetett fontosabb sportlétesítmények Budapesti Olimpiai Központ (itt található a Puskás Ferenc Stadion, a Kisstadion, a Körcsarnok, a Gerevich Nemzeti Sportcsarnok, a Millenáris és további létesítmények), Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ (Hajós Alfréd a Nemzeti Sportuszoda, Császár-Komjádi Sportuszoda, Kőér utcai uszoda tartozik ide), Tatai Olimpiai Központ, Szegedi Olimpiai Központ (A Maty-éri versenypálya a világ egyik legjobb adottságaival rendelkező kajak-kenus és evezős sportlétesítménye), Balatoni Olimpiai Központ (Balatonfűzfő), Dunavarsányi Olimpiai Központ, Ormai László Asztalitenisz Csarnok, Megyeri úti sportkomplexum (Szusza Ferenc Stadion, valamint a cselgáncs-, a birkózó- és az ökölvívóterem), Révfülöpi Vitorláskikötő, Tüskecsarnok, Iváncsai tanuszoda (az iváncsai kistérségi tanuszoda a település lakói mellett iskolák diákjait is fogadja), Gönci tanuszoda (a kistérségi tanuszoda a település lakói mellett iskolák diákjait is fogadja).

5 Olimpiai központok A Nemzeti Sportközpontok 6 olimpiai központja: 1. Budapesti Olimpiai Központ 2. Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ (Budapest) 3. Északnyugat-magyarországi Általános Olimpiai Központ (Tata) 4. Közép-magyarországi Általános Olimpiai Központ (Dunavarsány) 5. Balaton Általános Olimpiai Központ (Balatonfűzfő) 6. Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ (Szeged)

6 Budapesti Olimpiai Központ A Budapesti Olimpiai Központ számos olimpiai sportágnak tud biztosítani felkészülési lehetőséget. Két fő helyszínre oszthatóak a BOK létesítményei: 1. Puskás Ferenc Stadion és a környékén található létesítmények: Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Kisstadion, Körcsarnok, Millenáris, Gyakorló Jégcsarnok, Tornacsarnok, Uszoda, Ökölvívóterem, Asztalitenisz-terem, Evezős és kajak-kenu tanmedence. 2. Fehér úti Sporttelep: Labdarúgó pályákkal és egy hitelesített lövészpályával rendelkezik.

7 Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ Három budapesti uszodakomplexum tartozik ide: Hajós Alfréd Sportuszoda A magyar úszó és vízilabdasport bölcsője. Többek között itt rendezték a 2001-es Vízilabda Európabajnokságot és a 2006-os, valamint 2010-es Úszó Európa-bajnokságot. Császár-Komjádi Sportuszoda Szintén a magyar úszó és vízilabdasport egyik fő központja, több fedett és nyitott medencével. Kőér utcai Uszoda Az uszoda a Spartacus sporttelepén épült. Több világklasszis úszó hazai medencéje.

8 Északnyugat-magyarországi Általános Olimpiai Központ 60 km-re Budapesttől, egy barokk kisvárosban, Tatán található. A létesítmény Tata zöldövezetében, egy 220 éves őspark területén fekszik, a Cseke-tó partján. Két szállodaépülettel tudja fogadni az edzőtáborozókat. Következő sportágakra alkalmas pályákkal és csarnokokkal rendelkezik: Az összes labdasportág Torna Küzdősportok Úszás Atlétika Súlyemelés

9 Közép-magyarországi Általános Olimpiai Központ Az Olimpiai Központ Dunavarsányban, közvetlenül a Duna partján - Budapest határától 10 km-re - nyugodt, csendes környezetben található. Következő sportágak edzéseire alkalmas: Labdarúgás Kosárlabda Kézilabda Tenisz Kajak-kenu Evezés Olimpiai Központ területén szállás is biztosítja a sportolók felkészülését. Saját stég horgászati és motorcsónak kikötési lehetőség biztosított.

10 Balaton Általános Olimpiai Központ 1. Balaton Uszoda Balatonfűzfőn található az uszoda, ahol a Magyar Úszó és Vízilabda Válogatottak rendszeresen edzőtáboroznak. Magyarország talán legszebb fekvésű uszodája a Balatonhoz közel található.

11 Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ Az Olimpiai Központ Szegedtől nyugati irányban 5 km-re helyezkedik el. Kajak-kenu Evezés Triatlon, hosszútávúszás Horgász és a szabadidősport használja Szálláslehetőséget a központban található motel biztosítja. Legjelentősebb versenyek: Édesvízi Horgász VB Síkvízi Ifjúsági Kajak-kenu VB Európai Masters Kajak-kenu Bajnokság as, 2006-os és 2011-es Síkvízi Felnőtt Kajak-kenu VB

12 Tüskecsarnok Közel húsz év után tavaly év végén átadásra került a Tüskecsarnok, mely szinte minden fedett létesítményt igénylő sportág számára méltó edzés és versenyhelyszínt tud biztosítani. A Tüskecsarnok főbb adatai: 1 nagycsarnok közel 4000 fős lelátóval szinte minden sportág számára, 4 darab 18 * 36 méteres csarnok labdajátékoknak és minden más sportágnak edzésre, 2 darab 18 * 18 méteres csarnok fitness teremnek, aerobik teremnek, falmászásnak, több mint 430 parkoló a mélygarázsban és kültéri parkolók a környezetben, több mint 30 öltöző (sportolói, bírói, akadálymentesített).

13 Mátraházi Edzőtábor Több mint 10 év után idén újra megnyitja kapuit hazánk egyetlen magaslati edzőtábora. A tavalyi évben kezdődött kivitelezési munkálatok hamarosan véget érnek és akkor birtokba vehetik a sportolók a szállást és kiszolgáló létesítményeket, valamint a minden labdajáték kiszolgálására alkalmas sportcsarnokot.

14 A kiemelt sportberuházások az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos politikai felelőssége keretében PROJEKT Nemzeti Olimpia Központ (Puskás Stadion és a budapesti Istvánmező rehabilitációs programja) FINA évi Úszó-, Vízilabda, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezéséhez szükséges létesítményfejlesztés (Dagály+ Balatonfüred) Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó Diósgyőri Stadion rekonstrukció KÖZREMŰKÖDŐK JELENLEG NSK, BMSK NSK, BMSK MNV Zrt. Projekttársaság, BMSK Székesfehérvári Stadion és Sóstó látogató központ rekonstrukciós Program Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Program Szombathelyi sportberuházások (Stadion és Multifunkciós csarnok) Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítményfejlesztése Balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia Gödöllői uszoda beruházási program megvalósítása Mogyoródi Hungaroring versenypálya bővítés Önkormányzat, BMSK Projekttársaság, BMSK Projekttársaság, BMSK Önkormányzat, NSK, BMSK NSK, BMSK Önkormányzat, NSK, BMSK Hungaroring Zrt.

15

16 A nem kiemelt sportberuházások közvetlen végrehajtása Az egyes sportlétesítmény-fejlesztési projektek megvalósítási konstrukciója szerint az NSK mint építtető jár el (az építésügyi hatósági engedély kérelmezője, az építési beruházás megvalósításához szükséges hatósági engedélyek jogosultja, illetve az építési-bontási tevékenység megrendelője vagy folytatója) a rendelkezésre álló költségvetési források keretéig, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) mint a beruházás hivatalos közbeszerzési tanácsadója, lebonyolítója és építési műszaki ellenőre közreműködik.

17 Nemzeti Stadionfejlesztési Program A Kormány az 1980/2013. (XII. 29.) Korm. Határozatban döntött a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósuló létesítmény fejlesztésekről. A támogatást elsősorban a jelenlegi stadionok tulajdonosai, az önkormányzatok kapták, míg az állami felügyeletet a BMSK Zrt. biztosítja a fejlesztések során.

18

19 Alkalmazott konstrukció Tekintettel arra, hogy a beruházásoknak helyt adó ingatlanok a legtöbb esetben önkormányzati vagy önkormányzati gazdasági társaság tulajdonában vannak, ezért az önkormányzatok a szaktárcával (jogelőd EMMI jogutód NFM) a támogatási szerződések, valamint a beruházások kedvezményezettjei, míg az állami felügyeletet a BMSK Zrt. biztosítja a fejlesztések során. + NSP Munkacsoport szerepe

20 Nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum Megnevezés Korm. Határozat Korm. Rendelet Beruházási összeg Műszaki tartalom NSK BMSK Nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum 1100/2014. (III. 4.) Korm. Határozat 1526/2014. (IX. 18.) Korm. határozat 239/2014. (IX. 18.) Korm. rendelet 2571,4 millió forint 4 darab szabvány méretű labdarúgópálya, 1 darab szabvány méretű, világítással rendelkező labdarúgópálya, 1 darab szabvány méretű, világítással rendelkező műfüves labdarúgópálya, az Akadémia kiszolgálásához szükséges öltöző és rehabilitációs kiegészítő infrastruktúra építtető hivatalos közbeszerzési tanácsadó, beruházás-lebonyolító, műszaki ellenőr

21 Státusz Nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési központ projektütemezés Engedélyezési terv: Kiviteli terv: Kivitelezés kezdés: Befejezés: március május IV. negyedév IV. negyedév

22 Megoldandó kérdések Az ingatlan beruházási célterületté minősítése. Belterületbe vonás. Közúti kapcsolat jogi megteremtése (ingyenes vagyonátadás az Önkormányzattól a Magyar Állam részére). Árvízvédelmi gát építés és középfeszültségű légvezeték kiváltás szükségessége miatt a beruházási költségkeret növelése 500 millió forinttal.

23 Dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum

24 Státusz Dél-pesti utánpótlás-nevelési központ projektütemezés Engedélyezési terv: január Kiviteli terv: március Kivitelezés kezdés: július Befejezés: I. negyedév

25 Megoldandó kérdések Közúti kapcsolat jogi megteremtése (ingatlan megvétele 20 millió forint értékben a XIX. ker. Önkormányzattól). Fapótlás alóli felmentésről megállapodás a XIX. ker. Önkormányzattal. Beközlekedő út és szállás ill. oktatás funkciótöbblet miatt a beruházási költségkeret növelése 500 millió forinttal. A költségkeret növelését Miniszterelnök úr és Miniszteri biztos úr novemberében leegyeztette.

26 Alkalmazott konstrukció Tekintettel arra, hogy az ingatlanok a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésében és a Magyar Állam tulajdonában vannak és a rendelkezésre álló forrás (az NSK építtető minősége és továbbhasznosítása miatt) nettó forrás, javasolt a beruházást mindenképpen a Nemzeti Sportközpontok építtető státuszában tartani. Amennyiben konstrukció módosítás következik be akkor a források bruttó forrásra emelése és a vagyonkezelői státusz megváltoztatása szükséges.

27

28 Balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia

29 Státusz Balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia projektütemezés A csarnoképület kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás az értékelési szakaszban van, várható munkaterület átadás április. Az akadémiai falu kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítés alatt.

30 Alkalmazott konstrukció Tekintettel arra, hogy az ingatlan a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésében és a Magyar Állam tulajdonában van és a rendelkezésre álló forrás (az NSK építtető minősége és továbbhasznosítása miatt) nettó forrás, javasolt a beruházást mindenképpen a Nemzeti Sportközpontok építtető státusában tartani. Fontos hangsúlyozni a fenti konstrukció megtartása érdekében, hogy a csarnok esetében értékelési szakaszban van a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás, valamint mindkét ingatlan tervezését a Nemzeti Sportközpontok szakemberei végezték, így az NSK rendelkezik a tervekhez kapcsolódó szerzői jogokkal. Amennyiben konstrukció módosítás következik be akkor a források bruttó forrásra emelése és a vagyonkezelői státusz megváltoztatása szükséges.

31 Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia

32 Státusz Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia (NKA) beruházás projektütemezés Engedélyezési terv: Kiviteli terv: Kivitelezés kezdés: Befejezés: december március július május

33 Megoldandó kérdések Nézőszám, sporttechnológia, szállás funkciótöbblet miatt a beruházási költségkeret növelése 280 millió forinttal. A beruházás az ingatlanok csarnok és kollégium épületre vonatkozik. Ezen felül Pécs Megyei Jogú Város kötelezettségei a teljes közmű hálózat kiépítése, szükséges útcsatlakozás kiépítése, buszöböl megvalósítása (amennyiben szükséges), tájépítészeti kialakítás, vízelvezetési megoldása, kialakítása.

34 Javasolt konstrukció Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Sportközpontok állományában álló tervezők végzik a létesítmény tervezési munkáit, így a konstrukció változtatása esetén szükséges a tervekhez kapcsolódó jogok rendezése, valamint a teljes beruházás nettó finanszírozásban került kialakításra. A lehetséges megoldás a jelenlegi konstrukció (NSK építtető és tervező) megtartása, vagy mivel a létesítménynek helyt adó ingatlan önkormányzati tulajdon, így elképzelhető, hogy az önkormányzat legyen a beruházás építtetője és a támogatási szerződések kedvezményezettje.

35

36 Köznevelési infrastruktúra fejlesztési program A Kormány a 1086/2014. (II.28.) határozatában kijelölte a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program kereteit. A 141/2014. (IV.30.) Korm. rendelet tartalmazza a Kormány által jóváhagyott, első körös beruházások listáját. Mivel a beruházások központi költségvetésből valósulnak meg, a nemzetgazdasági jelentőségű, kiemelt beruházássá nyilvánításuk megtörtént. A Kormány kiemelt szándéka, hogy olyan európai színvonalú tornatermek, tantermek és tanuszodák létesüljenek, amelyek hosszú távon szolgálják az adott település köznevelési feladatainak ellátását, valamint hiánypótló beruházásként valós problémák megoldására koncentrál. A Program első ütemében 25 tornaterem, 27 iskolában tanteremfejlesztés, 24 tanuszoda fejlesztés valósul meg.

37 Tornaterem fejlesztés A Program során az alábbi típusú létesítmények kerülnek megvalósításra: (TSZ) tornaszoba (12*24 méter) - elsődlegesen átmozgatási, testnevelési funkcióval. Ez a 220 fő gyereklétszám alatti iskolák számára jelenthet megoldást a mindennapos testnevelésre. (A típus) 18*30 méteres pályával rendelkező tornaterem alkalmas már kosárlabdára, röplabdára és teremfocira is. (B típus) 25*30 méteres pályával rendelkező tornaterem az előzőn felül alkalmas a kézilabdán kívül minden teremsportágra, emellett párhuzamosan két osztály számára lehet a teremben testnevelés órát tartani. (C típus) 25*45 méteres pályával rendelkező tornaterem szabványos kézilabda és futsal pályát is tartalmaz az eddigieken felül. Ez a tornaterem 3 osztály párhuzamos testnevelés órájára alkalmas.

38 Tornaszoba A Típusú B Típusú C Típusú

39 Tanuszoda fejlesztés A tervek alapján egy 10x6x0,8m méretű, valamint egy 25x15x1,9m méretű medence valósul meg, bontható fémvázas sátortetővel, fix építésű öltöző és kiszolgáló épülettel. Az úszás alapjainak megtanulásához, illetve rövid pályás úszóversenyek lebonyolításához kiválóan alkalmas a 25 méteres uszoda.

40 Dunakeszi iskolafejlesztés

41 Státusz és megoldandó kérdések A Dunakeszi 2952 helyrajzi számú ingatlan a Magyar Állam tulajdonában és az Országos Rendőr Főkapitányság vagyonkezelésében van. Az ingatlan megosztása és építési telek kiszabályozása elengedhetetlen feltétele volt a beruházás megkezdésének. A KLIK-kel egyeztetett tervezési program összeállítása megtörtént.

42 Izsáki iskolafejlesztés

43 Státusz és megoldandó kérdések A ingatlanokat az önkormányzat megvásárolta. Az ingatlanok egyesítése feltétele volt a beruházás megkezdésének. A KLIK-kel egyeztetett tervezési program összeállítása megtörtént.

44 Fertődi iskolafejlesztés

45 Státusz Az ingatlant az önkormányzat a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe adta. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a beruházási program egy 10 tantermes szakiskola és tornaterem megvalósítását tartalmazza. A rendelkezésre álló forrás 581 millió forint, amelyet a tornaterem megvalósításához további 400 millió forinttal meg kellett emelni, ami a 1253/2015. (IV. 23.) Korm. Határozattal megtörtént. Miniszterelnökség javaslatainak ismertetése

46 Geszti iskolafejlesztés

47 Státus Az ingatlanokat megvásárolta a Magyar Állam, azok NSK vagyonkezelésébe vétele folyamatban. A KLIK-nél rendelkezésre álló forrás 511 millió forint, melyet a beruházás megvalósításához további 290 millió forinttal meg kellett emelni, ami a 1253/2015. (IV. 23.) Korm. Határozattal megtörtént. Miniszterelnökség javaslatainak ismertetése

48 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 39899/2018. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nemzeti Sportközpontok alapító okiratát a következők

Részletesebben

Szerkezeti változás a évben

Szerkezeti változás a évben 16/00/00/00 Nemzeti Sportközpontok (298224) A Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 152/2014. (VI. 6.) Korm. Rendelet módosításáról szóló 6/2015. (I. 29.) Korm. Rendelet alapján a nemzeti fejlesztési

Részletesebben

Nemzeti Sportközpontok 2014. évi közbeszerzési terve. Tervezett eljárási típus. Nemzeti Nyílt eljárás 2014.07.01. nem

Nemzeti Sportközpontok 2014. évi közbeszerzési terve. Tervezett eljárási típus. Nemzeti Nyílt eljárás 2014.07.01. nem t o S k _ ( 5'2 P - i f \^AÍi A1045782 Sportközpontok 2014. évi közbeszerzési terve A1045782 A1045782 A közbeszerzés tárgya és mennyisége Irányadó eljárásrend Tervezett eljárási típus az eljárás megindításának,

Részletesebben

Magyar joganyagok /2016. (XII. 20.) Korm. határozat - egyes kiemelt sportcélú 2. oldal Kézilabda Munkacsarnokok építése Szegedi multifunkcionáli

Magyar joganyagok /2016. (XII. 20.) Korm. határozat - egyes kiemelt sportcélú 2. oldal Kézilabda Munkacsarnokok építése Szegedi multifunkcionáli Magyar joganyagok - 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozat - egyes kiemelt sportcélú 1. oldal 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozat egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása A székesfehérvári sportélet kiemelt területei Iskolai sport Szabadidősport Fogyatékkal élők sportja Idősek sportja Utánpótlás-nevelés Verseny-

Részletesebben

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A XXX. nyári Olimpiai Játékok nemzetek közötti összesített éremtáblázata LONDON 2012 / Éremtáblázat Aranyérem Ezüstérem

Részletesebben

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot.

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Ennek eredményeként háromszor több magyar ember sportol, és több mint duplájára nőtt az igazolt sportolók száma. EGYRE TÖBB MAGYAR SPORTOL

Részletesebben

Nemzeti Sportközpontok 2014. évi közbeszerzési terve. Tervezett eljárási típus. tárgyalásos eljárás (Kbt. 122. (7) a) alapján) Hirdetmény nélküli

Nemzeti Sportközpontok 2014. évi közbeszerzési terve. Tervezett eljárási típus. tárgyalásos eljárás (Kbt. 122. (7) a) alapján) Hirdetmény nélküli A1031040 Sportközpontok 2014. évi közbeszerzési terve A1031040 A1031040 A közbeszerzés tárgya és mennyisége CPV kód Irányadó eljárásrend Tervezett eljárási típus az eljárás m egindításának, illetve a közbeszerzés

Részletesebben

Nemzeti Sportközpontok 1 2011. évi közbeszerzési terve 2. Tervezett eljárási típus. gyorsított meghívásos eljárás. meghívásos eljárás

Nemzeti Sportközpontok 1 2011. évi közbeszerzési terve 2. Tervezett eljárási típus. gyorsított meghívásos eljárás. meghívásos eljárás Sportközpontok 2. évi közbeszerzési terve 2 A közbeszerzés tárgya és CPV kód Irányadó mennyisége rend I. Árubeszerzés Tervezett i típus az megindításának, illetve a közbeszerzés megvalósításának tervezett

Részletesebben

Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program. Projektmenedzsment Fórum április 06.

Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program. Projektmenedzsment Fórum április 06. Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program Projektmenedzsment Fórum 2017. április 06. ALAPKÖVETELMÉNYEK HELYSZÍNKIVÁLASZTÁS MÓDSZERTAN NOB követelményrendszerben előírt feltételek Beépítetlen

Részletesebben

2016. évi m ódosított közbeszerzési terve. 'l e n e / c l t e ljá rá s i típ u s

2016. évi m ódosított közbeszerzési terve. 'l e n e / c l t e ljá rá s i típ u s A1066753 A1066753 Sportközpontok 2016. évi m ódosított közbeszerzési terve A k íi/b c s /c r/t's l:írg \;i c'* ineiin> iséí't* ln iii\:id o tfljű r.ísren d 'l e n e / c l t e ljá rá s i típ u s :i/. e

Részletesebben

Velenczei Attila. velenczei.attila@nupi.com. 2009. október 20.

Velenczei Attila. velenczei.attila@nupi.com. 2009. október 20. Velenczei Attila velenczei.attila@nupi.com 2009. október 20. Bemelegítő kérdések 1) Hogyan nevezték az 1999-ben létrejött sportminisztériumot? 2) Ma hogy hívják a legfelsőbb állami sportirányító szervezetet?

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/218 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Sándor-Metternich kastélyba

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűlé s hez -

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűlé s hez - TELEFON: +36 42 524.500 E MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: PKAB/ 253-2/2018. Ügyintéző: Hornyák Enikő/ Dr. Magyar Zoltán ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűlé s hez - az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 321. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

A 510/2013.(03.27.) 841301 2013. 1. 14 000 13 000 1 000 2. 87 488 11 000 8 700 40 59 688 8 100 3. 19 000 3/1 2703/2011. (IX.

A 510/2013.(03.27.) 841301 2013. 1. 14 000 13 000 1 000 2. 87 488 11 000 8 700 40 59 688 8 100 3. 19 000 3/1 2703/2011. (IX. 510/2013.(03.27.) jóváhagyja a 841301 Sportcélú támogatás cím 2013. évi felosztását az alábbiak szerint: Feladat megnevezése, Összege (eft-ban) 1. Fővárosi sportágazati, pályázati rendszer fenntartása

Részletesebben

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról

MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete. a sportról MIHÁLYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2013./IV.30./ önkormányzati rendelete a sportról Mihályháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kötelező és az önként vállalt önkormányzati

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 362. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

ts_.tt Ti- (3''Y' Érkezett: '.01, évi (...). törvény

ts_.tt Ti- (3''Y' Érkezett: '.01, évi (...). törvény 1 -'i ~1! ffiltyia ts_.tt Ti- (3''Y' Érkezett: '.01,2 01. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Képviselői önálló indítvány 2012. évi (...). törvény a budapesti Istvánmező rehabilitációs programja, kiemelten a Budapesti

Részletesebben

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA Hatályos: 2015február 01 napjától TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETŐ 3 I FEJEZET 4 A KIEMELT EDZŐ PROGRAM CÉLJA, HATÁLYA 4 II FEJEZET

Részletesebben

Szerkezeti változás a évben

Szerkezeti változás a évben 05/00/00/00 Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (275101) Névváltozás A bányászati igazgatás átszervezésével kapcsolatos feladatokról szóló 1009/2017. (I. 11.) Korm. határozat értelmében a Magyar Földtani

Részletesebben

utánpótláskorúak felkészítése, versenyeztetése 200 Szeged

utánpótláskorúak felkészítése, versenyeztetése 200 Szeged A 20 évi sportcélú támogatási keret kiosztása 1 / 5 1. Kedvezményezett neve Lelkesedés SZEAC Súlyemelı Szakosztály Utánpótlás-nevelés támogatása célja összege i utánpótlás versenyeztetési, mőködési hátterének

Részletesebben

év hó napjától év hó napjáig Hétfő: órától óráig Péntek: órától óráig Kedd: órától óráig Szombat: órától óráig Szerda: órától óráig

év hó napjától év hó napjáig Hétfő: órától óráig Péntek: órától óráig Kedd: órától óráig Szombat: órától óráig Szerda: órától óráig EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ NEMZETI ÚSZÓ- ÉS VÍZILABDA OLIMPIAI KÖZPONT LÉTESÍTMÉNYÉNEK FOLYAMATOS

Részletesebben

Beosztása: 2.) Igénybevételi időszak: év hó napjától év hó napjáig. Péntek: órától óráig Szombat: órától óráig Vasárnap: órától óráig.

Beosztása: 2.) Igénybevételi időszak: év hó napjától év hó napjáig. Péntek: órától óráig Szombat: órától óráig Vasárnap: órától óráig. EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI ÁLTALÁNOS OLIMPIAI KÖZPONT TATAI EDZŐTÁBOR, 2013. ÉVBEN

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2016. (II.2.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól és a helyi sport támogatásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ 2014. évi ár- és díjszabás

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ 2014. évi ár- és díjszabás HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA Belépőjegyek és egyéb tételek Felnőtt belépőjegy Ft/fő 1 417 1 800 Felnőtt Úszójegy Munkanapokon 06-tól 07-óráig Ft/fő 945 1 200 Felnőtt Napozójegy május 1-tól augusztus 31-ig

Részletesebben

Utánpótlás-nevelési programok

Utánpótlás-nevelési programok Utánpótlás-nevelési programok Héraklész Bajnok program A sportolók kiválasztása, képzése. A felnőtt kor küszöbére a korosztályos nemzetközi színvonalat elérő versenyzők felnevelése Héraklész Csillag Program

Részletesebben

X. fejezet 12. cím: Nemzeti Sporthivatal

X. fejezet 12. cím: Nemzeti Sporthivatal X. fejezet 12. cím: Nemzeti Sporthivatal A Kormány az egészséges, mozgásgazdag életmód mind szélesebb társadalmi rétegek számára történő elterjesztése, a sportolási lehetőségek bővítése, korszerű létesítmények

Részletesebben

Beosztása: 2.) Igénybevétel ideje: év hó.. napjától év hó napjáig.. órától..óráig

Beosztása: 2.) Igénybevétel ideje: év hó.. napjától év hó napjáig.. órától..óráig EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ BUDAPESTI OLIMPIAI KÖZPONT GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK, KISSTADION

Részletesebben

Testkultúra a Klebersberg-i kultúrpolitikában Országos Szakmai-Módszertani Konferencia Az iskolai testnevelés és a diáksport megújítására

Testkultúra a Klebersberg-i kultúrpolitikában Országos Szakmai-Módszertani Konferencia Az iskolai testnevelés és a diáksport megújítására Hódmezővásárhely Testkultúra a Klebersberg-i kultúrpolitikában Országos Szakmai-Módszertani Konferencia Az iskolai testnevelés és a diáksport megújítására Hódmezővásárhely Önkormányzata az ifjúság egészségéért

Részletesebben

További információk és részletes versenykiírások hamarosan https://www.facebook.com/pages/es%c3%a9lyegyenl%c5%91s%c3%a9gisportnap/293850744104746

További információk és részletes versenykiírások hamarosan https://www.facebook.com/pages/es%c3%a9lyegyenl%c5%91s%c3%a9gisportnap/293850744104746 1 MEGHÍVÓ ESÉLYEGYENLŐSÉGI SPORTVÁLASZTÓ NAP A BAKONY ÉS BALATON KELETI KAPUJA KÖZHASZNÚ EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN 2014. MÁJUS 25. BALATONFŰZFŐ VÁROSI STADION, BALATON USZODA 2014. május 9-én pénteken 16

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének a 2012. március 21- én tartott rendkívüli nyílt ülésén. JELEN VANNAK: A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

Részletesebben

OLIMPIA 2012 MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY SPORTLÉTESÍTMÉNYI VIZSGÁLATOK ELEMZÉSE

OLIMPIA 2012 MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY SPORTLÉTESÍTMÉNYI VIZSGÁLATOK ELEMZÉSE 11 SPORTLÉTESÍTMÉNYI VIZSGÁLATOK EREDMÉNYE...2 11.1 ÖSSZEFOGLALÁS...2 11.2 BEVEZETÉS...4 11.3 A NOB ÉS A NEMZETKÖZI SPORTSZÖVETSÉGEK KÖVETELMÉNYEINEK ÉS AJÁNLÁSAINAK FELMÉRÉSE...6 11.4 A BUDAPESTEN/MAGYARORSZÁGON

Részletesebben

Frissítve: október 2. 11:00 Netjogtár Hatály: 2018.I.1. - Magyar joganyagok - 239/2014. (IX. 18.) Korm. rendelet - a nyugat-magyarországi ut 1.

Frissítve: október 2. 11:00 Netjogtár Hatály: 2018.I.1. - Magyar joganyagok - 239/2014. (IX. 18.) Korm. rendelet - a nyugat-magyarországi ut 1. Magyar joganyagok - 239/2014. (IX. 18.) Korm. rendelet - a nyugat-magyarországi ut 1. oldal 239/2014. (IX. 18.) Korm. rendelet a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum beruházás megvalósításával

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u.17-19. 92/502-106, fax: 92/311-474 Email: mayor@zalaegerszeg.hu ELŐTERJESZTÉS Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014.

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 126. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 126. szám MAGYAR KÖZLÖNY 126. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. augusztus 8., kedd Tartalomjegyzék 1496/2017. (VIII. 8.) Korm. határozat A 2017. évi határátlépéssel járó csapatmozgások engedélyezéséről szóló

Részletesebben

T/4038. számú. törvényjavaslat. a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról

T/4038. számú. törvényjavaslat. a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/4038. számú törvényjavaslat a sportról szóló 2004. évi I. törvény módosításáról Előadó: Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere Budapest, 2015. március 2015. évi törvény a sportról

Részletesebben

A SZABADIDŐSPORT TÁMOGATÁSI

A SZABADIDŐSPORT TÁMOGATÁSI A SZABADIDŐSPORT TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEI Dr. Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár előadása alapján Sport egy életen át MET, MSTT és NYOSZ konferencia dr. Géczi Mariann EMMI Sportért Felelős Államtitkárság

Részletesebben

Az egyszerűsített éves beszámoló mérlege (adatok ezer forintban) előző év 2016

Az egyszerűsített éves beszámoló mérlege (adatok ezer forintban) előző év 2016 Az egyszerűsített éves beszámoló mérlege (adatok ezer forintban) előző év 2016 előző év helyesbítése tárgyév 2017 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) A. Befektetett eszközök 1 629 022 1 879 286 I. Immateriális javak 34

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 139. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 139. szám MAGYAR KÖZLÖNY 139. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. szeptember 13., csütörtök Tartalomjegyzék 11/2018. (IX. 13.) MvM rendelet A fejezeti kezelésű előirányzatok és a központi kezelésű előirányzatok

Részletesebben

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ évi ár- és díjszabás

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ évi ár- és díjszabás HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA Belépőjegyek és egyéb tételek Felnőtt Ft/fő 1 417 1 800 Felnőtt Úszójegy Munkanapokon 06-tól 07-óráig Ft/fő 945 1 200 Felnőtt Napozójegy május 1-tól augusztus 31-ig 15 órától zárásig

Részletesebben

1а3 ~ аkо^mt 2013 ОК 0 5, Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének. Helyben. Tisztelt Elnök Úr!

1а3 ~ аkо^mt 2013 ОК 0 5, Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének. Helyben. Tisztelt Elnök Úr! Számvevőszéki és költségvetési bizottság IT'Cэт ill9 : аkо^mt 2013 ОК 0 5, 1а3 ~ Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Bizottsági módosító javaslat! ' Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

*1000062658237* ELŐTERJESZTŐI KIEGÉSZÍTÉS. Tisztelt Közgyűlés!

*1000062658237* ELŐTERJESZTŐI KIEGÉSZÍTÉS. Tisztelt Közgyűlés! Budapest Főváros Önkormányzata Egészségügyi és Szociális Főpolgármester -helyettes *162658237* *162658237* ikt. szám: FPH79 /881-5 /214 tárgy: Javaslat a 84131 Sportcélú támogatás cím felosztására és egyben

Részletesebben

MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG ELEKTRONIKUS HATÁROZATAINAK KÖNYVE. Tartalom. Létesítményfejlesztési pályázat... 2. 1. oldal

MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG ELEKTRONIKUS HATÁROZATAINAK KÖNYVE. Tartalom. Létesítményfejlesztési pályázat... 2. 1. oldal MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG ELEKTRONIKUS HATÁROZATAINAK KÖNYVE 2014 Tartalom Létesítményfejlesztési pályázat... 2 1. oldal 14/06/13/01/E számú elnökségi határozat Létesítményfejlesztési pályázat A Magyar Evezős

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET TANÉV VERSENYNAPTÁRA Szükség esetén a változtatás jogát a FMDE fenntartja

FEJÉR MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET TANÉV VERSENYNAPTÁRA Szükség esetén a változtatás jogát a FMDE fenntartja Szeptember 1. Szombat 2. Vasárnap 3. Hétfő Első tanítási nap 4. Kedd 5. Szerda 6. Csütörtök 7. Péntek 8. Szombat 9. Vasárnap 10. Hétfő 11. Kedd 12. Szerda 13. Csütörtök 14. Péntek 15. Szombat 16. Vasárnap

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 193. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 193. szám MAGYAR KÖZLÖNY 193. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. december 5., szerda Tartalomjegyzék 1642/2018. (XII. 5.) Korm. határozat A MÁV-START Zrt. EUROFIMA 11 szerződésszámú hitelének visszafizetéséről

Részletesebben

Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában

Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában Dr. Gémesi György Nemzeti Sportszövetség elnöke Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), 1123 Budapest Alkotás u. 44. AULA

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 64. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 64. szám MAGYAR KÖZLÖNY 64. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. május 2., kedd Tartalomjegyzék 113/2017. (V. 2.) Korm. rendelet A Budapesten megrendezendő Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

Magyar joganyagok /2016. (VI. 7.) Korm. határozat - Magyarország Kormánya é 2. oldal földművelésügyi miniszter Határidő: március A

Magyar joganyagok /2016. (VI. 7.) Korm. határozat - Magyarország Kormánya é 2. oldal földművelésügyi miniszter Határidő: március A Magyar joganyagok - 1283/2016. (VI. 7.) Korm. határozat - Magyarország Kormánya é 1. oldal 1283/2016. (VI. 7.) Korm. határozat Magyarország Kormánya és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti

Részletesebben

Beosztása: 2.) Igénybevétel ideje: 2012. év hó.. napjától 2012. év hó napjáig. .. órától..óráig

Beosztása: 2.) Igénybevétel ideje: 2012. év hó.. napjától 2012. év hó napjáig. .. órától..óráig EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ BUDAPESTI OLIMPIAI KÖZPONT NÉPLIGETI SPORTTELEP LÉTESÍTMÉNY RENDEZVÉNY

Részletesebben

Polgár-Veres Árpád. Önéletrajz SZEMÉLYI ADATOK július 25. Budapest SZAKMAI TAPASZTALAT

Polgár-Veres Árpád. Önéletrajz SZEMÉLYI ADATOK július 25. Budapest SZAKMAI TAPASZTALAT SZEMÉLYI ADATOK Polgár-Veres Árpád 1983. július 25. Budapest a.polgarveres@vasassc.hu SZAKMAI TAPASZTALAT 2014.01.01 - Vasas Sport Club, Sportszakmáért felelős elnökhelyettes A klub sportszakmával kapcsolatos

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 115. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 115. szám MAGYAR KÖZLÖNY 115. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. július 20., péntek Tartalomjegyzék 2018. évi XXXIV. törvény A Nemzetközi Vasúti Árufuvarozásról szóló Megállapodás (SzMGSz) és Mellékletei 2017.

Részletesebben

MOB 2015. évi állami sportcélú támogatásianak költségvetési terve (2015. évi Költségvetési tv. Javaslat szerint)

MOB 2015. évi állami sportcélú támogatásianak költségvetési terve (2015. évi Költségvetési tv. Javaslat szerint) MOB 2015. évi állami sportcélú támogatásianak költségvetési terve (2015. évi Költségvetési tv. Javaslat szerint) 23 6 Az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2010. november 30-i, soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról 50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete A sportról Dabas Város önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55 (6) bekezdése felhatalmazása alapján a kötelező

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Magyar Olimpiai Bizottság elektronikus úton történő döntéséről

Jegyzőkönyv. a Magyar Olimpiai Bizottság elektronikus úton történő döntéséről Jegyzőkönyv a Magyar Olimpiai Bizottság elektronikus úton történő döntéséről A Magyar Olimpiai Bizottság Elnöksége 2015. március 17-i ülésén megtárgyalásra került a 2. napirendi pont a Gerevich-ösztöndíjakról,

Részletesebben

2016. évi... törvény

2016. évi... törvény Országgyűlés Hivatal a Irományszám : I A O 53 S Érkezett : 2016 MÁJ 0 3. 2016. évi... törvény a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához

Részletesebben

Sportágfejlesztési Program ismertetése. Budapest, 2013. október 31.

Sportágfejlesztési Program ismertetése. Budapest, 2013. október 31. Magyar Birkózó Szövetség Sportágfejlesztési Program ismertetése Budapest, 2013. október 31. A sportágfejlesztési program céljai Igazolt versenyzői létszám növelése Egyesületi rendszer megerősítése, minőségi

Részletesebben

év hó napjától év hó napjáig 3/b.) Sportág: Birkózás Torna Öttusa Vívás Ökölvívás Asztalitenisz Úszás

év hó napjától év hó napjáig 3/b.) Sportág: Birkózás Torna Öttusa Vívás Ökölvívás Asztalitenisz Úszás EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ BUDAPESTI OLIMPIAI KÖZPONT GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK, KISSTADION

Részletesebben

/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / MŰHELYTÁMOGATÁS Sorszám KEDVEZMÉNYEZETT SPORTÁG TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE 1.

/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / MŰHELYTÁMOGATÁS Sorszám KEDVEZMÉNYEZETT SPORTÁG TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE 1. 17479-1/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / MŰHELYTÁMOGATÁS Sorszám KEDVEZMÉNYEZETT SPORTÁG TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE 1. Abonyi Birkózó Club Birkózás szakmai feladatok ellátása 183 000

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2012. április 17-i soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése

Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése Balatonfűzfő sport- és ifjúságturisztikai fejlesztése A projekt azonosító száma: 8583073882 A kivitelezés ideje: 2014. 03. 12. 2014. 09. 30. A kedvezményezett neve és elérhetősége: Balatonfűzfőért Alapítvány

Részletesebben

Sümeg, Cseh László utca, 543. hrsz-ú ingatlanon tanuszoda létesítése vállalkozási kivitelezési szerződés alapján módosítás

Sümeg, Cseh László utca, 543. hrsz-ú ingatlanon tanuszoda létesítése vállalkozási kivitelezési szerződés alapján módosítás Sümeg, Cseh László utca, 543. hrsz-ú ingatlanon tanuszoda létesítése vállalkozási kivitelezési szerződés alapján módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/126 Sümeg, Cseh László utca, 543. hrsz-ú ingatlanon

Részletesebben

A hazai rendezésű, nemzetközi sportesemények hatásai

A hazai rendezésű, nemzetközi sportesemények hatásai A hazai rendezésű, nemzetközi sportesemények hatásai Eredményjelző: Magyar sport 2017 Nyerges Mihály emlékkonferencia 2018.01.23 2010 után: a magyar sport új rendszere Központban a nemzeti, közösségi érdekek

Részletesebben

Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig

Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/461/vizilabda-a-hazigazda-noi-valogatott-10-lepese-a-vilagbajnoksagig Vízilabda: a házigazda női válogatott 10 lépése a világbajnokságig 2017.05.17. 11:20 CET

Részletesebben

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök NEMZETI SPORT INTÉZET Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök LEZÁRULT EGY KORSZAK A tehetséggondozó programok 9-10 évesek. Új struktúra áll fel. Új források jelennek meg. HÁROM

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete az önkormányzat testnevelés és sport feladatairól, a helyi testnevelés és sporttevékenység támogatásáról Sarkadkeresztúr

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 155. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 155. szám MAGYAR KÖZLÖNY 155. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. szeptember 24., kedd Tartalomjegyzék 18/2013. (IX. 24.) MNB rendelet A jegybanki alapkamat mértékéről 67432 39/2013. (IX. 24.) NGM rendelet Az

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 49112015. Előadó: Edit Mell.: 1 db Hiv.: - Czigléczkiné L iszkai NYILVANOS ÜLÉS napirendje Telefax: (66) 523-804

Részletesebben

Létesítményfejlesztés

Létesítményfejlesztés Létesítményfejlesztés 2010-2016 Dr. habil Géczi Gábor és Bardóczy Gábor Nyerges Mihály emlékkonferencia Eredményjelző: Magyar sport 2016 TF 2017. 01. 26. Óbudai Gepárdok jégpálya Dagály Uszoda Hidegkuti

Részletesebben

H A T Á S V I Z S G Á L A T I L A P

H A T Á S V I Z S G Á L A T I L A P H A T Á S V I Z S G Á L A T I L A P I. Költségvetési hatások: Az előterjesztésben foglalt módosítás kizárólag az új tűzoltólaktanyák létrehozását és fejlesztését célzó beruházások megvalósításával összefüggő

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak. SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. JANUÁR 1-ÁPRILIS 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA. AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 169.

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA. AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 169. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 169. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Megbízási szerződés a Modern Városok Program keretében megvalósuló

Részletesebben

A NIF Zrt. nyilvántartásában lévő, ám vagyonkezelésébe nem I.Magyar Közlekedési Konferencia tartozó vagyonelemek

A NIF Zrt. nyilvántartásában lévő, ám vagyonkezelésébe nem I.Magyar Közlekedési Konferencia tartozó vagyonelemek A NIF Zrt. nyilvántartásában lévő, ám vagyonkezelésébe nem I.Magyar Közlekedési Konferencia tartozó vagyonelemek A NIF ZRT. NYILVÁNTARTÁSÁBAN LÉVŐ, ÁM VAGYONKEZELÉSÉBE NEM TARTOZÓ VAGYONELEMEK Berecz Julianna

Részletesebben

MÁV ÜGYFÉLKAPCSOLATI KONZULTÁCIÓ

MÁV ÜGYFÉLKAPCSOLATI KONZULTÁCIÓ MÁV ÜGYFÉLKAPCSOLATI KONZULTÁCIÓ 2017. október 5. Somodi László Vasútfejlesztési igazgató NIF Zrt. NIF Zrt. vasúti fejlesztések és azok hatásai 2017-2018-ban Tartalom Elindított új projektek Beszerzés

Részletesebben

Javaslat. Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására

Javaslat. Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. közötti Megállapodás jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője Előkészítő: Településfejlesztési

Részletesebben

Magyar joganyagok - 141/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet - a Nemzeti Köznevelési Infr 2. oldal (1)2 A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesz

Magyar joganyagok - 141/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet - a Nemzeti Köznevelési Infr 2. oldal (1)2 A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesz Magyar joganyagok - 141/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet - a Nemzeti Köznevelési Infr 1. oldal 141/2014. (IV. 30.) Korm. rendelet a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósítandó

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben

...f.!~i~ Dr. Kovács Ferenc polgármester

...f.!~i~ Dr. Kovács Ferenc polgármester NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. FAX: +3642524-501 Ügyiratszám: VAGYI 112-../2015. Ügyintéző: Dr. Bányai Péter ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.

Részletesebben

2. Az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 11/2012. (II.24.) önkormányzati rendelet módosítása

2. Az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 11/2012. (II.24.) önkormányzati rendelet módosítása Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37/2015. (XI.24.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos önkormányzati rendeletek módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 21-2/2012.(11.29.) számú határozata a 2012. évi sportcélú működési támogatási kérelmekkel kapcsolatos döntésről A Bizottság

Részletesebben

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A kivitelezés ideje: 2013. 03. 07. 2013. 06. 28. Az építtető neve és elérhetősége: Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Kivitelező neve

Részletesebben

A sportrendészeti infrastruktúra fejlesztésének lehetőségei a TAO szerepe a biztonsági infrastruktúra megteremtésében, fejlesztésében

A sportrendészeti infrastruktúra fejlesztésének lehetőségei a TAO szerepe a biztonsági infrastruktúra megteremtésében, fejlesztésében A sportrendészeti infrastruktúra fejlesztésének lehetőségei a TAO szerepe a biztonsági infrastruktúra megteremtésében, fejlesztésében Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Biztonsági Bizottság Előadó:

Részletesebben

Javaslat. az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára

Javaslat. az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára Javaslat az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. által benyújtott pályázathoz kapcsolódó döntések meghozatalára Előterjesztő: Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője Előkészítő:

Részletesebben

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ 2013. évi ár- és díjszabás

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ 2013. évi ár- és díjszabás HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA Belépőjegyek és egyéb tételek Felnőtt Ft/fő 1 417 1 800 Felnőtt Úszójegy Munkanapokon 06-tól 07-óráig Ft/fő 945 1 200 Felnőtt Napozójegy május 1-tól augusztus 31-ig 15 órától zárásig

Részletesebben

Ügyfél adatai: 1/a.) Természetes személy Ügyfél esetén: Családi és utónév: Születési név: Lakcím:

Ügyfél adatai: 1/a.) Természetes személy Ügyfél esetén: Családi és utónév: Születési név: Lakcím: EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI ÁLTALÁNOS OLIMPIAI KÖZPONT DUNAVARSÁNYI EDZŐTÁBOR,

Részletesebben

Magyar joganyagok /2017. (VI. 12.) Korm. határozat - a Modern ok Progra 2. oldal g) hogy a tulajdonukba kerülő ingatlanokat az Nvtv. 13. (4) bek

Magyar joganyagok /2017. (VI. 12.) Korm. határozat - a Modern ok Progra 2. oldal g) hogy a tulajdonukba kerülő ingatlanokat az Nvtv. 13. (4) bek Magyar joganyagok - 1355/2017. (VI. 12.) Korm. határozat - a Modern ok Progra 1. oldal 1355/2017. (VI. 12.) Korm. határozat a Modern ok Program fejlesztéseivel összefüggő egyes vagyonjogi döntésekről A

Részletesebben

Az Építésügyi Hivatal szervezeti egységeinek tevékenységét meghatározó jogszabályok. Az állami főépítész tevékenységet meghatározó jogszabályok

Az Építésügyi Hivatal szervezeti egységeinek tevékenységét meghatározó jogszabályok. Az állami főépítész tevékenységet meghatározó jogszabályok 1. SZÁMÚ MELLÉKLET Az Építésügyi Hivatal szervezeti egységeinek tevékenységét meghatározó jogszabályok Az állami főépítész tevékenységet meghatározó jogszabályok Jogszabály száma 2012. évi CXCI. Jogszabály

Részletesebben

100 éves a Baja Városi Sporttelep

100 éves a Baja Városi Sporttelep 11 6 15 9 2 10 1 8 14 12 3 7 5 4 13 1 A meglévő uszoda bővítése 2 Új rendezvény és sportcsarnok tervezett helye 3 Bácskai vágta versenypályája 4 A 2009-ben átadott evezős sportcentrum 5 Városi teniszcentrum

Részletesebben

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Közgyűléshez

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Közgyűléshez NvíREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/ 112/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / VERSENYSPORT SORSZ. KEDVEZMÉNYEZETT TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE

/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / VERSENYSPORT SORSZ. KEDVEZMÉNYEZETT TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE 17479-1/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / VERSENYSPORT SORSZ. KEDVEZMÉNYEZETT TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE 1. Magyar Asztalitenisz Szövetség 1. szakmai feladatok 2. 40 428 000 orzságos

Részletesebben

--r ~ R E G Y H Á Z A -. " ~ ... NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. Ügyiratszám: PKAB/136-3/2018.

--r ~ R E G Y H Á Z A -.  ~ ... NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. Ügyiratszám: PKAB/136-3/2018. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: PKAB/136-3/2018. Ügyintéző:

Részletesebben

be/sfp-05061/2015/mkosz

be/sfp-05061/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Hernádi Szakmai Továbbképző és Sportegyesület Kosárlabda szakosztálya A kérelmező szervezet rövidített neve HSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás

51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás 51/2013. (XII. 31.) EMMI utasítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (I. 31.) EMMI utasítás módosításáról 1 hatályos: 2014.01.01-2014.01.02 A központi

Részletesebben

Létesítményfejlesztés

Létesítményfejlesztés Létesítményfejlesztés 2010-2015 Dr. habil Géczi Gábor Nyerges Mihály emlékkonferencia Eredményjelző: Magyar sport 2015 TF 2016. 01. 26. Tüskecsarnok AUDI Aréna Groupama Aréna Forrás: www.jegkorongblog.hu

Részletesebben