Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés Szakorvosképzés Tájékoztató 2014

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés Szakorvosképzés Tájékoztató 2014"

Átírás

1 Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés Szakorvosképzés Tájékoztató 2014

2 Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzést szabályozó rendeletek a szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész és klinikai szakpszichológus szakképesítés megszerzéséről szóló 66/1999. (XII.25.) Eü.M. rendelet 122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól 217/2010. Korm. rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről szóló 122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet módosításáról 20/2011. (V. 10.) NEFMI rendelet Egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeleteknek az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzéssel összefüggő módosításáról 22/2012(IX.14) EMMI Rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről Az emberi erőforrások minisztere 69/2013 (XI.19.) EMMI rendelete az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeleteknek az egészségügyi ágazati képzésekkel összefüggő módosításáról

3 A szakképzés Megfelelő szakképző hellyé minősített (akkreditált) egészségügyi szolgáltatónál vagy szakképzést végző intézménynél munkavégzésre irányuló jogviszonyban eltöltött, meghatározott időtartamú törzsképzési és szakgyakorlati időből áll. (A jelölt a szakképzés képzési feltételei teljesítéséhez szükséges egészségügyi tevékenységet önkéntes segítői jogviszonyban nem végezhet!) A szakképesítés megszerzése támogatott, illetve költségtérítéses szakképzés keretében történhet. Támogatott szakképzésben részt vevő jelölt: központi gyakornokként vagy rezidensként vehet részt.

4 A szakképzésben való részvétel módja I./1. Támogatott jelölt: - Központi gyakornok: a felsőoktatási intézmény által közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott, szakképesítéssel még nem rendelkező jelölt meghatározott keretszám erejéig a) háziorvostan szakképzésben résztvevő jelölt b) a felsőoktatási intézmények oktatói utánpótlásának biztosítására szakképzést folytatók A minisztérium biztosítja a képzés teljes időtartamára a közalkalmazotti bértábla szerinti illetményt és az illetménnyel összefüggő járulékokat, valamint a külön jogszabály alapján kötelezően járó egyéb juttatásokat.

5 I./2. Támogatott jelölt: - Rezidens : az egészségügyi szolgáltató által foglalkoztatott támogatott jelölt, aki nem tartozik a központi gyakornoki rendszer hatálya alá Az üres álláshellyel rendelkező egészségügyi szolgáltató biztosítja a bért és járulékait II. Költségtérítéses jelölt Fogorvos, gyógyszerész, második vagy további alapszakképzésben vagy ráépített szakképzésben résztvevő jelölt, külföldiek szakképzése

6 Szakképzés normatív költsége Képzési támogatások (Felsőoktatási intézmény részére utalva) Törzsképzés alatt: képzési normatíva +tutor, mentori díj (Kjt H1 50%) Szakgyakorlat alatt : képzési normatíva (Kjt H1 15%-a) A jelölt munkavégzés helyének szakképzés céljából történő ideiglenes megváltoztatása esetén helyettesítési pótlék (Egészségügyi szolgáltató részére utalva) Teljesen akkreditált képzőhelynél 6hónap időtartamra (Kjt H1) Részjogú akkreditált képzőhelynél 12 hónap időtartamra Hiányszakma pótlék Jelölt részére utalandó (H1 50 %- a ) a szakképzés teljes időtartamára A jelölt szakképzéssel kapcsolatos kiadásainak megtérítése jelölt részére utalandó a költségvetési törvényben meghatározott mértékű támogatás

7 Hiányszakmák listája (2014) 1. aneszteziológia és intenzív terápia 2. csecsemő- és gyermekgyógyászat 3. gyermekfogászat 4. gyermek- és ifjúságpszichiátria 5. igazságügyi orvostan 6. infektológia 7. megelőző orvostan és népegészségtan 8. neurológia 9. nukleáris medicina 10. orvosi laboratóriumi diagnosztika 11. orvosi mikrobiológia 12. ortopédia-traumatológia 13. oxyológia- és sürgősségi orvostan 14. patológia 15. pszichiátria 16. radiológia 17. sugárterápia 18. transzfúziológia 19. tüdőgyógyászat

8 A központi gyakornokok rendszerbevételi eljárása* a., központi gyakornoki pályázat benyújtására jogosult a jelentkezés évében, valamint a korábban oklevelet szerző, szakvizsgával nem rendelkező jelölt b., központi gyakornoki pályázatok benyújtása 2 példányban és maximum 5 állásra (a sorrendet megjelölve!) a régió szerint illetékes felsőoktatási intézményhez augusztus 1-ig (hiánypótlás augusztus 24-ig) történik meg c., a pontszámítás módja: pontos rendszerben, ahol a 1. Hozott pont (70 pont): a/ Az I., II., III., IV., V,.VI. éves szigorlatok átlagának hatszorosa: maximum 30 pont b/ 5 szakmaspecifikus tantárgy 1.2-vel súlyozott érdemjegyeinek összege: maximum 30 pont c/ záróvizsga eredménye x2: maximum 10 pont 2. Szerzett pont: A szóbeli interjún elért pontszám: maximum 30 pont 3. Többletpontok: maximum 10 pont *a fogorvosok, gyógyszerészek ill. klinikai szakpszichológusok rendszerbevételi eljárása eltér a fentiektől!!!

9 A rendszerbevételi eljárás 1., Szeptember első, második hetében kerül sor a rendszerbevételi interjúkra 2., A DE október 1-jéig a rangsor figyelembevételével, a legmagasabb pontszámot elért öt jelölt közül dönt az általa alkalmazni kívánt jelölt személyéről. 3., Az alkalmazni kívánt jelölt október 15-ig köteles írásban értesíteni a Szak- és Továbbképzési Központot arról, hogy az elnyert állást be kívánja-e tölteni. Amennyiben a jelölt az értesítési kötelezettségégét határidőben nem teljesíti, vagy az állást nem kívánja betölteni, a rangsorban következő jelöltnek kell azt felkínálni. 4., A beiratkozás október végén, a munkaviszony létesítés november 1-vel történik meg. 5., Szakképzési szerződés megkötése 30 napon belül.

10 A rezidensek rendszerbevétele Rezidensi pályázat benyújtására jogosult a jelentkezés évében, valamint a korábban oklevelet szerző, szakvizsgával nem rendelkező jelölt. 1. A jelölt a választott egészségügyi szolgáltatónál jelentkezik, és amennyiben a szolgáltató a jelölt foglalkoztatása mellett dönt, előszerződést, vagy ált. orvosi munkaszerződést köthet a jelölttel. 2. Az előszerződés/ált. orvosi munkaszerződés megkötését követően az egészségügyi szolgáltató támogatás-igénylési pályázat benyújtásával kaphat támogatott, rezidensi álláshelyet (miniszteri döntéstől függően). 3. A pályázat elnyerése után (az értesítésben megjelölt dátumtól), valamint a rezidensi munkaszerződés megkötését követően jelentkezhet be szakképzésre (beiratkozás). /Ehhez Központunkban kell beiratkozási csomagot igényelni/ 4. A DE OEC a jelölttel a szakképzésben való részvételről megállapodást (szakképzési szerződést) köt a támogatás odaítélésétől számított harminc napon belül, ezáltal szakképzési jogviszony jön létre a DE OEC és a jelölt között. A szakképzés kezdő időpontja a szakképzési jogviszony létrejöttének napja.

11 A szakképzés teljesítése Legalább heti 36 órás munkaidejű, munkavégzésre irányuló jogviszonyban történik, akkreditált képzőhelyen. Új!! Megfelelő feltételek mellett a szakképzés vagy annak egyes elemei részmunkaidős foglalkoztatásban is teljesíthetők.ebben az esetben a szakképzési idő annyival hosszabbodik meg, hogy megfeleljen a teljes munkaidejű foglalkoztatatásra a jogszabályban előírt képzési időtartamnak és feltételeknek (kivétel idegsebészet, ortopédia - traumatológia) A szakképzés a grémiumvezető által meghatározott, a vonatkozó rendeletben leírt követelmények figyelembevételével készült szakképzési terv alapján történik. A szakképzési teljesítéseket leckekönyvben kell rögzíteni. A jelölt egészségügyi tevékenységet szakmai felügyelet alatt lát el, szakképzési programjának teljesítését tutori, mentori irányítás alatt végzi. A DEOEC által összeállított Etikai kódexben foglaltak alapján a mentort, a képzőhely vezetőjével egyetértésben, az adott szakképzésért felelős grémiumvezető bízza meg.

12 Szakképzés teljesítése A jelölt a szakképzés törzsképzési programjának teljesítését tutor irányítása alatt végzi. A tutor a képzési program teljesítése során közvetlenül felügyeli a szakorvosjelölt munkáját és folyamatos szakmai segítséget nyújt a jelöltnek az egészségügyi tevékenység végzésében. A mentor irányítja és felügyeli a szakorvosjelölt szakképzését és figyelemmel kíséri az elméleti és gyakorlati szakképzés szakmai színvonalát, valamint a tutorok tevékenységét. Tutori tevékenységet az láthat el, aki adott szakképesítés vonatkozásában szakvizsgával és legalább öt éves szakmai gyakorlattal rendelkezik. A mentori tevékenységet az láthat el, aki az adott szakképesítés viszonylatában szakvizsgával a, legalább ötéves szakmai gyakorlattal, valamint tudományos fokozattal vagy b, legalább tízéves szakmai gyakorlattal rendelkezik Egy tutor legfeljebb három jelölt szakképzésének irányítását, egy mentor legfeljebb hat szakorvosjelölt szakképzését irányítását láthatja el egyidejűleg.

13 A szakképzés teljesítése A jelöltnek teljesítenie kell a törzsképzési idő előírt programját és a részvizsgákat, illetve a jogszabály által előírt szakgyakorlatokat Ha a jelölt a törzsképzés feltételeit méltányolható ok miatt csak részben teljesíti, a felsőoktatási intézmény egy részképzési elemnek a szakgyakorlat ideje alatt történő teljesítését engedélyezheti.

14 Ügyelet (a 2/2013 EMMI rendelet alapján) A szakorvos jelölt ügyeleti tevékenységet felügyelet biztosítása nélkül nem láthat el. Törzsképzési idejét töltő szakorvos jelölt ügyeleti tevékenységbe csak abban az esetben vonható be, ha a törzsképzési időszakra előírt sürgősségi gyakorlatot teljesítette. Ügyeleti tevékenységet csak személyes felügyelet mellett végezhet, ahol a felügyelet az adott szakterületnek megfelelő szakvizsgával rendelkező szakorvos személyes jelenlétével biztosított.

15 A szakképzés teljesítése A szakképzések részletes programját meghatározó 22/2012. EMMI rendelet és a 69/2013. EMMI rendelet mellékleteiben az egyes képzésekre, képzési elemekre meghatározott időtartamok az adott képzés, képzési elem teljesítésével ténylegesen eltöltendő időt foglalják magukba. A képzési idők a szabadság időtartamát nem tartalmazzák. Az állami támogatások közül: A képzési normatíva, hiányszakma pótlék, valamint a központi gyakornok részére járó illetmény, járulékok és kötelezően járó egyéb juttatások a jogosultat a jelölt rendes évi szabadságának ideje alatt is megilleti

16 Törzsképzési idő alatt letöltendő tanfolyamok Központi (törzsképzési) tanfolyamok: valamennyi alap szakképesítés keretében központilag meghatározott és az egészségügyért felelős miniszter honlapján közzétett képzési program szerint teljesítendő 1 hónap időtartamú képzés, amely az alábbi ismereteket tartalmazó tanfolyamokat foglalja magába: egészségügyi menedzsment (gazdasági, etikai, jogi, vezetési és a csapatmunkát elősegítő ismeretek), orvosi kommunikáció, akut és krónikus fájdalomcsillapítás Egyéb tanfolyam: az igazságügyi orvostan, a megelőző orvostan és népegészségtan, valamint a patológia szakképesítések kivételével valamennyi szakorvosi alap szakképesítés kötelező elemét képezi a törzsképzési idő alatt letöltendő 6 hónap sürgősségi gyakorlat, amely magában foglal legalább 2 hét transzfúziós tanfolyamot, a reanimációra vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket és legalább 1 hónap időtartamú mentő gyakorlatot.

17 Előírt beavatkozások listája Az egyes szakorvosi alap- és ráépített szakképesítések során a szakvizsgára bocsátás feltételeként elvégzendő beavatkozásokat, műtéteket, vizsgálatokat és ezek számát az egészségügyi szakmai kollégium és az Egészségügyi Szakképzési és Továbbképzési Tanács javaslatára a miniszter hagyja jóvá és a minisztérium honlapján teszi közzé.

18 A szakképzés idejébe beszámítható: Szakképzés előtt: az egészségügyi szolgáltatóval létesített megállapodás alapján a szakképzés megkezdését megelőzően teljesített gyakorlati időből legfeljebb egy év-az egészségügyi szolgáltató akkreditációjának figyelembe vételével-a szakképzés teljesítésébe beszámítható. Nappali tagozaton végzett PhD tanulmányokból vagy a szakképesítés megkezdése előtt letöltött gyakorlati időből az egyetem döntésétől függően- legfeljebb egy év a szakgyakorlati időbe beszámítható A külföldön letöltött gyakorlati idő a szakképzésbe szakgyakorlati időként beszámítható. A beszámítás mértékéről az egyetem dönt.

19 Szakképzés ideje alatti szakváltás A szakképzés ideje alatt a jelöltnek lehetősége van a szakváltásra, és egészségügyi szolgáltató váltásra, amennyiben valamely egészségügyi szolgáltatóval a foglalkoztatásáról megállapodást köt. A támogatott szakképzésben a jelölt legfeljebb az általa elsőként választott szakképzés idejéig vehet részt Amennyiben a jelölt által elsőként választott szakképesítés külön jogszabályban meghatározott szakképzési idejéből a szakváltáskor hosszabb idő lenne hátra, mint a szakváltást követően a választott szak szakképzési ideje, az így fennmaradó támogatás második alap szakképesítés vagy ráépített szakképesítés megszerzésére felhasználható, amennyiben a jelölt az első szakképesítés megszerzését követő két éven belül megkezdi azt.

20 A szakképzés megszakítása PhD, más ösztöndíjjal támogatott tudományos munka, szülés, baleset vagy tartós betegség, 10 éven aluli gyermek ill. tartósan gondozásra szoruló hozzátartozó otthoni ápolása, sorkatonai szolgálat- teljes idejére megszakítható Többi esetben csak méltányolható okból a felsőoktatási intézmény által meghatározott időtartamra szakítható meg. Rezidens esetén a méltányolható ok elfogadásáról a felsőoktatási intézmény a jelölt munkáltatójának egyetértésével dönt

21 A szakvizsgára bocsátás A GYEMSZI szakorvosi szakvizsgáztatással kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős szervezeti egysége által működtetett Nemzeti Vizsgabizottság minden év február 15-éig és augusztus 15-éig a GYEMSZI honlapján közzéteszi a következő félévre vonatkozó vizsganaptárt. 1. A szakvizsgáztatással kapcsolatosan szervezési és adminisztratív feladatokat a Hivatal végzi. 2. A jelölt szakvizsgára a Hivatalnál jelentkezik. A jelentkezéshez mellékelni kell a) igazolást, b) vizsgadíj befizetéséről szóló igazolást 3. A Hivatal gondoskodik a) a szakvizsga időpontjának és helyének kijelöléséről, b) a szakvizsga bizottság tagjainak felkéréséről és c) a sikeres vizsgát követően a szakvizsga bizonyítványok kiállításáról. 4. A Hivatal a jelöltet a szakvizsga időpontjáról és helyéről a vizsgát megelőzően legalább 15 nappal értesíti.

22 A vizsgára jelentkezés speciális feltételei Ha a szakképzés követelményeinek teljesítése és a szakvizsgára történő jelentkezés között több mint öt év telt el, a jelöltnek igazolnia kell, hogy a vizsgára jelentkezést közvetlenül megelőzően a) első szakképesítés esetén tizenkét hónap, b) ráépített szakképesítés esetén hat hónap, legalább a teljes munkaidő felét elérő időtartamú, munkavégzésre irányuló jogviszonyban szakgyakorlatot folytatott a megszerezni kívánt szakképesítés területén. Ha a szakképzés valamely, jogszabályban önállóan meghatározott elemének teljesítése és a szakvizsgára történő jelentkezés között több mint tíz év telt el, a szakképzés adott elemének teljes időtartamát és tartalmát meg kell ismételni.

23 A szakképzés nem teljesítése Ha a jelölt a képzés befejezése után 3 éven belül nem tesz szakvizsgát Ha a jelölt szakvizsgára bocsáthatóságát önhibájából késlelteti vagy ellehetetleníti, támogatott jelöltként szakképzését nem folytathatja illetve a folyósított támogatás visszatérítésére köteles

24 A debreceni régióban rezidensek számára fenntartott üres álláshelyek Szakképesítés DE Diagnoscan - Debrecen Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet - Edelény Kazincbarcikai Kórház - Kazinbarcika Almási Balogh Pál Kórház - Ózd Albert Schweitzer Kórház - Hatvan Sátoraljaújhely Város Önk. Erzsébet Kórháza - Sátoraljaújhely Gróf Tisza IstvánKórház - Berettyóújfalu Sz-Sz-BMK Jósa András Oktatókórház - Nyíregyháza Sz-Sz-BMK Mátészalkai Területi Kórház - Mátészalka Nagykálló Felső-Szabolcsi Kórház - Kisvárda Mátrai Gyógyintézet - Mátraháza Sz-Sz-BMK Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont - Fehérgyarmat Bugáth Pál Nonprofit Kft. - Gyöngyös Kenézy Kórház Rendelőintézet - Debrecen MISEK - Miskolc Sz-Sz-BMK Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő - BAZ Megyei Kórház - Miskolc Országos Mentőszolgálat Markhot Ferenc Kórház - Eger FMC - Miskolc Országos Vérellátó Szolgálat Összesen aneszteziológia és intenzív terápia * arc-állcsontszájsebészet 1 1 belgyógyászat bőrgyógyászat csecsemő- és gyermekgyógyászat * érsebészet 1 1 dentoalveoláris sebészet 0 fizikális medicina foglalkozásorvostan 1 1 fogszabályozás 0 fül-orrgégegyógyászat gasztroenterológia geriátria gyemek- és ifjúságpszichiátria * gyermekfogászat * 0 gyermeksebészet 2 2

25 Szakképesítés DE Diagnoscan - Debrecen Kazincbarcikai Kórház - Kazinbarcika Almási Balogh Pál Kórház - Ózd Albert Schweitzer Kórház - Hatvan Sátoraljaújhely Város Önk. Erzsébet Kórháza - Sátoraljaújhely Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet - Edelény Gróf Tisza IstvánKórház - Berettyóújfalu Sz-Sz-BMK Jósa András Oktatókórház - Nyíregyháza MISEK - Miskolc Sz-Sz-BMK Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont - Nagykálló Felső-Szabolcsi Kórház - Kisvárda Mátrai Gyógyintézet - Mátraháza Sz-Sz-BMK Mátészalkai Területi Kórház - Mátészalka Kenézy Kórház Rendelőintézet - Debrecen BAZ Megyei Kórház - Miskolc Sz-Sz-BMK Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő - Fehérgyarmat Bugáth Pál Nonprofit Kft. - Gyöngyös FMC - Miskolc Markhot Ferenc Kórház - Eger Országos Mentőszolgálat Országos Vérellátó Szolgálat Összesen háziorvostan 2 2 hematológia honvéd- és katasztrófa orvostan 1 1 idegsebészet igazságügyi orvostan * 0 infektológia * kardiológia konzerváló fogászat és fogpótlástan 0 klinikai szakpszichológus 0 klinikai onkológia megelőző orvostan és népeg. * 0 nefrológia neurológia * nukleáris medicina * ortopédia-traumatológia * orvosi laboratóriumi diagnosztika * orvosi mikrobiológia * 0 0 oxyológia- és sürgősségi orvostan *

26 Szakképesítés DE Diagnoscan - Debrecen Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet - Edelény Sátoraljaújhely Város Önk. Erzsébet Kórháza - Sátoraljaújhely Albert Schweitzer Kórház - Hatvan Almási Balogh Pál Kórház - Ózd Kazincbarcikai Kórház - Kazinbarcika Gróf Tisza IstvánKórház - Berettyóújfalu Sz-Sz-BMK Jósa András Oktatókórház - Nyíregyháza Sz-Sz-BMK Mátészalkai Területi Kórház - Mátészalka Mátrai Gyógyintézet - Mátraháza Felső-Szabolcsi Kórház - Kisvárda Sz-Sz-BMK Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont - Nagykálló MISEK - Miskolc Kenézy Kórház Rendelőintézet - Debrecen Bugáth Pál Nonprofit Kft. - Gyöngyös Sz-Sz-BMK Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő - Fehérgyarmat BAZ Megyei Kórház - Miskolc FMC - Miskolc Markhot Ferenc Kórház - Eger Országos Mentőszolgálat Országos Vérellátó Szolgálat Összesen parodontológia 0 patológia * pszichiátria * radiológia * repülőorvostan 0 reumatológia sebészet sugárterápia * szemészet szívsebészet 1 1 szülészet-nőgyógyászat transzfuziológia * 2 2 tüdőgyógyászat * urológia Összesen a *-gal jelölt szakmák HIÁNYSZAKMÁK frissítve:

27 A Debreceni Egyetem által oktatói utánpótlás céljára meghirdetett központi gyakornoki álláshelyek Debreceni Egyetem által oktatói utánpótlás céljára meghirdetett központi gyakornoki álláshelyek 2014 szakképesítés meghirdetett álláshelyek száma aneszteziológia * 1 csecsemő- és gyermekgyógyászat * 1 igazságügyi orvostan * 1 infektológia * 1 megelőző orvostan és népegészségtan * 1 neurológia * 1 nukleáris medicina * 1 ortopédia traumatológia * 1 oxyológia és sürgősségi orvostan * 1 pszichiátria * 1 radiológia * 1 sugárterápia * 1 tüdőgyógyászat * 1 összesen 13 háziorvostan 20 szakfogorvos 4 szakgyógyszerész 2 klinikai szakpszichológus 2 összesen 41 a *-gal jelölt szakmák HIÁNYSZAKMÁK

28 Köszönöm a figyelmet!

Tájékoztató az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről

Tájékoztató az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről Tájékoztató az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről 2013 A szakképzés munkavégzésre irányuló jogviszonyban eltöltött, meghatározott időtartamú törzsképzési és szakgyakorlati időből áll. (A jelölt

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TÁJÉKOZTATÓJA. a Fiatal Szakorvosok Támogatási Programjáról

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TÁJÉKOZTATÓJA. a Fiatal Szakorvosok Támogatási Programjáról Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TÁJÉKOZTATÓJA a Fiatal Szakorvosok Támogatási Programjáról Országos Egészségbiztosítási Pénztár egészség, biztonság! 2015. november Tisztelt Intézményvezető! Az

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TÁJÉKOZTATÓJA. a Fiatal Szakorvosok Támogatási Programjáról

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TÁJÉKOZTATÓJA. a Fiatal Szakorvosok Támogatási Programjáról Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár TÁJÉKOZTATÓJA a Fiatal Szakorvosok Támogatási Programjáról Országos Egészségbiztosítási Pénztár egészség, biztonság! 2016. május Tisztelt Intézményvezető! Az egészségügyi

Részletesebben

Tájékoztató a szakorvosképzési rendszerrıl Dr. Werlingné Forrai Márta képzési szakértı, igazgató-helyettes

Tájékoztató a szakorvosképzési rendszerrıl Dr. Werlingné Forrai Márta képzési szakértı, igazgató-helyettes Tájékoztató a szakorvosképzési rendszerrıl Dr. Werlingné Forrai Márta képzési szakértı, igazgató-helyettes PTE ÁOK Szak- és Továbbképzı Igazgatóság 2009. március 3. Amirıl szó lesz Szakképzés alapelve

Részletesebben

VIZSGANAPTÁR. rendeletben meghatározott szakmegnevezés használatára lesznek jogosultak.

VIZSGANAPTÁR. rendeletben meghatározott szakmegnevezés használatára lesznek jogosultak. Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás Azon jelöltek esetében, akik 2012. szeptember 15. napja előtt kezdték meg

Részletesebben

Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás

Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás Azon jelöltek esetében, akik 2012. szeptember 15. napja előtt kezdték meg

Részletesebben

Nyomtatványok. Jelölt havi jelenlés (korábbi havi jelenléti lap és tutor habi jelentés egy nyomtatványon)

Nyomtatványok. Jelölt havi jelenlés (korábbi havi jelenléti lap és tutor habi jelentés egy nyomtatványon) Nyomtatványok Hova Tovább?! - tájékoztató napon elhangzott elõadások anyaga: PTE ÁOK Szak- és Továbbképzõ Központ prezentációs anyaga PTE Klinikai Központ prezentációs anyaga Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG VIZSGANAPTÁR 2018. ősz Szakorvosi, szakfogorvosi, szakgyógyszerészi, szakpszichológusi, és egyéb egészségügyi felsőfokú képzésekre irányadó tájékoztatás Azon jelöltek esetében,

Részletesebben

2011. május 4.-én HATÁLYOS! 122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről

2011. május 4.-én HATÁLYOS! 122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről 2011. május 4.-én HATÁLYOS! 122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről A Kormány az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (1) bekezdés m)

Részletesebben

2005. október 03-31. között

2005. október 03-31. között A NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG I. TÁJÉKOZTATÓJA a vizsgára jelentkezés módjáról és II. V I Z S G A N A P T Á R A a 2006. január 2006. július közötti vizsgaidőszakra I. TÁJÉKOZTATÓ - A meghirdetett időpontok

Részletesebben

Rezidensképzésről tényszerűen BUDAPEST 2018

Rezidensképzésről tényszerűen BUDAPEST 2018 Rezidensképzésről tényszerűen BUDAPEST 2018 Egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés célcsoportjai Orvosok, Fogorvosok, Gyógyszerészek, Klinikai szakpszichológusok. Szakképzés formája Támogatott szakképzés

Részletesebben

122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet

122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet 122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről A Kormány az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (1) bekezdés m) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

hatályos: 2015.08.04 A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

hatályos: 2015.08.04 A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje: Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgára történő jelentkezésről a 2016. február 2016. június közötti vizsgaidőszakra 2015. EüK. szám közlemény 6

Részletesebben

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: 2014.10.20 - A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság tájékoztatója rendkívüli vizsgaidőszakra szakvizsgákra jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2014. december 1. 2015. január 31. közötti vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók

Részletesebben

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsga tájékoztatójáról a 2014. szeptember 2014. december közötti vizsgaidőszakra

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsga tájékoztatójáról a 2014. szeptember 2014. december közötti vizsgaidőszakra A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsga tájékoztatójáról a 2014. szeptember 2014. december közötti vizsgaidőszakra ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK hatályos: 2014.02.18 2014. EüK. 2. szám tájékoztató A vizsgára

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2015. szeptember 2015. december közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

Részletesebben

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a tavaszi vizsgaidőszakra EüK 13.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a tavaszi vizsgaidőszakra EüK 13. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a 2020. tavaszi vizsgaidőszakra I. SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2020. tavaszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók 2019.

Részletesebben

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a őszi vizsgaidőszakra EüK. 3.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a őszi vizsgaidőszakra EüK. 3. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a 2019. őszi vizsgaidőszakra I. SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2019. őszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók 2019. EüK.

Részletesebben

ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ JELENTKEZÉSI LAP ÉS VIZSGANAPTÁR 2017. őszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési

Részletesebben

ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ JELENTKEZÉSI LAP ÉS VIZSGANAPTÁR 2017. őszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési

Részletesebben

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgára történő jelentkezésről és vizsganaptárról a tavaszi vizsgaidőszakra

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgára történő jelentkezésről és vizsganaptárról a tavaszi vizsgaidőszakra A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgára történő jelentkezésről és vizsganaptárról a 20 tavaszi vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók 2017. EüK. 14. szám közlemény 3 hatályos: 2017.09.14 - A

Részletesebben

Magyar joganyagok - 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet - az egészségügyi felsőfokú sza 2. oldal d) a jelölt szakvizsgára bocsáthatóságáról szóló dokument

Magyar joganyagok - 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet - az egészségügyi felsőfokú sza 2. oldal d) a jelölt szakvizsgára bocsáthatóságáról szóló dokument Magyar joganyagok - 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet - az egészségügyi felsőfokú sza 1. oldal 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól Az

Részletesebben

hatályos: A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje: május 1 31.

hatályos: A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje: május 1 31. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK EFF) Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a szakvizsga tájékoztatójáról és vizsganaptáráról a 20 őszi vizsgaidőszakra 20 EüK. 3. szám közlemény 19 Általános tudnivalók

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ JELENTKEZÉSI LAP ÉS VIZSGANAPTÁR 2018. őszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

Részletesebben

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye licenc vizsgákról a 2015. szeptember 2015. december közötti vizsgaidőszakra

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye licenc vizsgákról a 2015. szeptember 2015. december közötti vizsgaidőszakra A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye licenc vizsgákról a 2015. szeptember 2015. december közötti vizsgaidőszakra 2015. EüK. 3. szám NVB közlemény 1 Általános tudnivalók (hatályos: 2015.02.06 - ) A vizsgára

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A kiemelt szakorvosi szakmák országos keretszámaira történő jelentkezéshez

TÁJÉKOZTATÓ. A kiemelt szakorvosi szakmák országos keretszámaira történő jelentkezéshez TÁJÉKOZTATÓ A kiemelt szakorvosi szakmák országos keretszámaira történő jelentkezéshez Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzést - az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a

Részletesebben

Az Állami Egészségügyi Ellátó Köpont Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgákról és vizsganaptáráról a tavaszi vizsgaidőszakra

Az Állami Egészségügyi Ellátó Köpont Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgákról és vizsganaptáráról a tavaszi vizsgaidőszakra Az Állami Egészségügyi Ellátó Köpont Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgákról és vizsganaptáráról a 2019. tavaszi vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók hatályos 2018.07.30 2018. EüK 12. szám

Részletesebben

401/2017. (XII. 15.) Korm. rendelet a rehabilitációs orvosszakértői névjegyzékről és a foglalkozási rehabilitációs szakértői névjegyzékről

401/2017. (XII. 15.) Korm. rendelet a rehabilitációs orvosszakértői névjegyzékről és a foglalkozási rehabilitációs szakértői névjegyzékről 401/2017. (XII. 15.) Korm. rendelet a rehabilitációs orvosszakértői névjegyzékről és a foglalkozási rehabilitációs szakértői névjegyzékről hatályos: 2018.01.01 - ) A Kormány a megváltozott munkaképességű

Részletesebben

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a őszi vizsgaidőszakra EüK. 3.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a őszi vizsgaidőszakra EüK. 3. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgáiról a 2018. őszi vizsgaidőszakra I. Általános tudnivalók hatályos: 2018.02.12-2018. EüK. 3. szám közlemény 3 A vizsgára

Részletesebben

47/2012. (XII. 11.) EMMI rendelet. a rehabilitációs orvosszakértıi névjegyzékrıl

47/2012. (XII. 11.) EMMI rendelet. a rehabilitációs orvosszakértıi névjegyzékrıl 47/2012. (XII. 11.) EMMI rendelet a rehabilitációs orvosszakértıi névjegyzékrıl hatályos: 2012.12.14-2012.12.14 A megváltozott munkaképességő személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló

Részletesebben

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a február június közötti vizsgaidőszakra vonatkozó szakvizsga tájékoztatóról

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a február június közötti vizsgaidőszakra vonatkozó szakvizsga tájékoztatóról A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a 20 február 20 június közötti vizsgaidőszakra vonatkozó szakvizsga tájékoztatóról ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK hatályos: 2014.08.26 2014. EüK.12. szám közlemény 2 A vizsgára

Részletesebben

Észak-Magyarország 5 481 3 404. 04 Borsod-Abaúj-Zemplén 3 259 1 969

Észak-Magyarország 5 481 3 404. 04 Borsod-Abaúj-Zemplén 3 259 1 969 aktív Észak-Magyarország 5 481 3 404 04 Borsod-Abaúj-Zemplén 3 259 1 969 Koch Róbert Kórház, Edelény 140 94 15 Intenzív ellátás 5 0 19 Tüdőgyógyászat 135 0 40 Krónikus ellátás 0 44 41 Rehabilitáció 0 50

Részletesebben

Budapest

Budapest Budapest 2017 04. 19. Egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzés célcsoportjai Orvosok, Fogorvosok, Gyógyszerészek, Pszichológusok. Szakképzés formája Támogatott szakképzés A központosított rendszerben

Részletesebben

122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről

122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről 1. oldal 122/2009. (VI. 12.) Korm. rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről A Kormány az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (1) bekezdés m) pontjában kapott

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI MEGÁLLAPODÁS

SZAKKÉPZÉSI MEGÁLLAPODÁS Iktatószám... SZAKKÉPZÉSI MEGÁLLAPODÁS támogatott egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésre amely létrejött egyrészről a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (székhelye: 7624 Pécs, Szigeti

Részletesebben

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a szakvizsgára jelentkezés módjáról és vizsganaptáráról a 2014. február 2014. június közötti vizsgaidıszakra

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a szakvizsgára jelentkezés módjáról és vizsganaptáráról a 2014. február 2014. június közötti vizsgaidıszakra A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye a szakvizsgára jelentkezés módjáról és vizsganaptáráról a 2014. február 2014. június közötti vizsgaidıszakra 2013. EüK. 13. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.09.10 -

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG I. TÁJÉKOZTATÓJA a szakvizsgára jelentkezés módjáról és II. V I Z S G A N A P T Á R A a 2012. szeptember - december közötti vizsgaidőszakra I. TÁJÉKOZTATÓ - A meghirdetett időpontok

Részletesebben

Posztgraduális képzés MF 12.ST

Posztgraduális képzés MF 12.ST Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: Posztgraduális képzés MF 12.ST Készítette: Dr. Radics Tünde Folyamatgazda Átvizsgálta: Dr. Csege Ibolya MIB vezető

Részletesebben

I.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 211 - - - - II.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 98 - - - - MEZŐKÖVESDI BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 236 - - - -

I.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 211 - - - - II.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 98 - - - - MEZŐKÖVESDI BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 236 - - - - 4 5 6 7 8 9 Ágykihasználtság Átlagos ápolási idő I.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat - - - - II.BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 98 - - - - MEZŐKÖVESDI BELGYÓGYÁSZAT Belgyógyászat 6 - - - - IDEG Ideggyógyászat 78

Részletesebben

hatályos: A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

hatályos: A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje: Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye licencvizsgákra történő jelentkezésről és vizsganaptáráról a 2017. február 2017. május közötti vizsgaidőszakra 2016.

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés. megnevezése

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés. megnevezése szerinti térség kód a idejére a a idejére a belgyógyászat 0100 50 2012.07.01 gasztroenterológia 0104 24 2012.07.01 AKTÍV Somogy Dél-Dunántúl 140201 Siófok Város Kórház- Rendelőintézet nefrológia 0105 5

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI MEGÁLLAPODÁS (hatályos: jétől)

SZAKKÉPZÉSI MEGÁLLAPODÁS (hatályos: jétől) Iktatószám... SZAKKÉPZÉSI MEGÁLLAPODÁS (hatályos: 2018.09.01-jétől) támogatott egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésre amely létrejött egyrészről a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Részletesebben

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgára jelentkezésrıl a 2013. szeptember 2013. december közötti vizsgaidıszakra

A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgára jelentkezésrıl a 2013. szeptember 2013. december közötti vizsgaidıszakra A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye szakvizsgára jelentkezésrıl a 2013. szeptember 2013. december közötti vizsgaidıszakra Általános tudnivalók 2013. EüK. 3. szám közlemény 1 (hatályos: 2013.03.01 - )

Részletesebben

ANESZTEZIOLÓGIA ÉS INTENZÍV TERÁPIA

ANESZTEZIOLÓGIA ÉS INTENZÍV TERÁPIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. CSONGRÁD MEGYEI DR. BUGYI ISTVÁN KÓRHÁZ, SZENTES A 2007.09.30-től

Részletesebben

Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM. belgyógyászat 0100 234 2013.04.01. angiológia, phlebológia, lymphológia 0101 20 2013.04.01

Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM. belgyógyászat 0100 234 2013.04.01. angiológia, phlebológia, lymphológia 0101 20 2013.04.01 Szakma Szakmakód ÁGYSZÁM a idejére a a idejére a megyei belgyógyászat 0100 234 2013.04.01 megyei angiológia, phlebológia, lymphológia 0101 20 2013.04.01 megyei haematológia 0102 28 2013.04.01 megyei endokrinológia,

Részletesebben

Szakfogorvos képzés Dr. Fejérdy Pál dékáni tanácsadó

Szakfogorvos képzés Dr. Fejérdy Pál dékáni tanácsadó Szakfogorvos képzés 2016 Dr. Fejérdy Pál dékáni tanácsadó 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet 11. 6) Fogorvosi tevékenység önállóan csak fog- és szájbetegségek szakorvosi képesítés birtokában végezhető. Érdemes

Részletesebben

Belgyógyászat 0100 40. Angiológia, phlebológia, lymphológia, Haematológia 0102 71. Endokrinológia, anyagcsere és diabetológia

Belgyógyászat 0100 40. Angiológia, phlebológia, lymphológia, Haematológia 0102 71. Endokrinológia, anyagcsere és diabetológia Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok a idejére a a idejére a Belgyógyászat 0100 40 Angiológia, phlebológia, lymphológia, 0101 20 Haematológia 0102 71 Endokrinológia,

Részletesebben

Szakmacsoport megnevezése. Szakma megnevezése. általános belgyógyászat 0100 77

Szakmacsoport megnevezése. Szakma megnevezése. általános belgyógyászat 0100 77 Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott bejelentett AKTIV / krónikus Régió Megnevez ése Szolgáltató 6 jegyű azonosítója Székhelyének teljes

Részletesebben

Szakképzés megnevezése Törzsképzési idő alatt kötelező tanfolyam Szakgyakorlati idő alatt kötelező tanfolyam

Szakképzés megnevezése Törzsképzési idő alatt kötelező tanfolyam Szakgyakorlati idő alatt kötelező tanfolyam A 22/2012. (IX.15.) EMMI rendelet 2. számú mellékletében szereplő alapszakképzések vonatkozásában a szakvizsgára bocsátás feltételeként előírt tanfolyamok Szakképzés megnevezése Törzsképzési idő alatt

Részletesebben

Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM. belgyógyászat 0100 234 2013.04.01. angiológia, phlebológia, lymphológia. haematológia 0102 28 2013.04.

Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM. belgyógyászat 0100 234 2013.04.01. angiológia, phlebológia, lymphológia. haematológia 0102 28 2013.04. Szakma Szakmakód ÁGYSZÁM a idejére a a idejére a megyei Kórházak belgyógyászat 0100 234 2013.04.01 megyei Kórházak angiológia, phlebológia, lymphológia 0101 20 2013.04.01 megyei Kórházak haematológia 0102

Részletesebben

MÁTRIX Igen/Nem. Szakma megnevezése. 3600 Ózd, Béke u. 1-3. igen 01 Belgyógyászat belgyógyászat 0100 2012.07.01 80

MÁTRIX Igen/Nem. Szakma megnevezése. 3600 Ózd, Béke u. 1-3. igen 01 Belgyógyászat belgyógyászat 0100 2012.07.01 80 Országos Tiszifőorvosi Hivatal k Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok 2012.07.01. Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott A változás

Részletesebben

Nem. szakorvosi. óraszám. óraszám

Nem. szakorvosi. óraszám. óraszám Szakma a ellátó a idejére Észak-Magyarország 031391 ADAMANTIN Fogászati és Szolgáltató 3529 Miskolc Bottyán J. u. 16. fogszabályozás 1302 120 0 2002.05 Észak-Magyarország 031391 ADAMANTIN Fogászati és

Részletesebben

11/1998. (XII. 11.) EüM rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről és továbbképzésről

11/1998. (XII. 11.) EüM rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről és továbbképzésről 11/1998. (XII. 11.) EüM rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről és továbbképzésről Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) 247. -a (2) bekezdésének i)

Részletesebben

AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA

AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA AZ EMBERI ERÕFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HIVATALOS LAPJA IV. ÉVFOLYAM, 20. SZÁM Ára: 2415 Ft 2012. OKTÓBER 18. TARTALOM oldal JOGSZABÁLYOK 258/2012. (IX. 14.) Korm. rendelet a kultúrát és a kulturális örökség

Részletesebben

Mosonmagyaróvár 9200 Régi Vámház tér 2-4 01 Belgyógyászat Belgyógyászat 0100 2012.07.01 53

Mosonmagyaróvár 9200 Régi Vámház tér 2-4 01 Belgyógyászat Belgyógyászat 0100 2012.07.01 53 Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott bejelentett AKTIV krónikus Szakma ÁGYSZÁM ágyszáma a szolgáltató a szolgáltató megnevezés e megye 008030 megye 008030

Részletesebben

hatályos: EüK. 5. szám közlemény 2 A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza.

hatályos: EüK. 5. szám közlemény 2 A szakvizsgára vonatkozó hatályos rendelkezéseket a 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet tartalmazza. A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye rendkívüli vizsgaidőszakra vonatkozó tájékoztatójáról és vizsganaptáráról a 2014. május 26. június 27. közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók hatályos: 2014.04.15

Részletesebben

A rehabilitációs szakorvosképzés hazai története avagy kalandtúra a Fizikális Medicina és Rehabilitációs Orvoslás szakképesítés bevezetéséig

A rehabilitációs szakorvosképzés hazai története avagy kalandtúra a Fizikális Medicina és Rehabilitációs Orvoslás szakképesítés bevezetéséig A rehabilitációs szakorvosképzés hazai története avagy kalandtúra a Fizikális Medicina és Rehabilitációs Orvoslás szakképesítés bevezetéséig Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai

Részletesebben

Nem szakorvosi óraszám. Kapacitás. k dátuma. fizikoterápia/fizioterápia (asszisztensi tevékenységként) 5722 30 2011.02.17

Nem szakorvosi óraszám. Kapacitás. k dátuma. fizikoterápia/fizioterápia (asszisztensi tevékenységként) 5722 30 2011.02.17 neve Szakma módosításána szünetelő órák órák a ellátó a idejére a 2. fizioterápia-gyógytorna 5700 0 51 2011.02.17 2. fizikoterápia/fizioterápia (asszisztensi tevékenységként) 5722 30 2011.02.17 016186

Részletesebben

Szakorvos- jelöltek Hiányszakmás ÖSZTÖNDÍJÁRA

Szakorvos- jelöltek Hiányszakmás ÖSZTÖNDÍJÁRA Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ Nyílt Pályázatot Hirdet Általános Orvosi Diplomával Rendelkezők Számára Szakorvos- jelöltek Hiányszakmás ÖSZTÖNDÍJÁRA I. A PÁLYÁZAT CÉLJA Az egészségügyi

Részletesebben

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓ 2013. szeptember 2013. december közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok beérkezési határideje:

Részletesebben

Nem. Szakorvosi óraszám. szakorvosi. óraszám

Nem. Szakorvosi óraszám. szakorvosi. óraszám Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok Megye jegyű Szolgáltató neve Székhelyének teljes címe Szakma Szakmakód a a Észak- 010870 FOG-ÁSZ 99 BT 3300 Eger Rózsa Károly

Részletesebben

A szabályzat hatálya. Jelentkezés

A szabályzat hatálya. Jelentkezés A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzésébe központi gyakornokként való felvétel szabályzata Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai

Részletesebben

HATÁLYOS jogszabály. 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól I.

HATÁLYOS jogszabály. 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet. az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól I. HATÁLYOS jogszabály 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont

Részletesebben

A 2014-2015-ben meghirdetésre kerülő szakvizsga letételéhez kötelező továbbképzések

A 2014-2015-ben meghirdetésre kerülő szakvizsga letételéhez kötelező továbbképzések Meghirdető /, szervező címe teljesítendő jellege minden orvosi szakma részére (kivéve: fog- és szájbetegségek, patológia) OVSZ Budapest-OVSZ DRVK Transzfúziós törzsképzés ideje alatt kötelező 2015. II.

Részletesebben

Nem szakorvosi óraszám

Nem szakorvosi óraszám Szolgáltató neve Székhelyének teljes címe Szakma Szakmakód Szakorvosi nem a a idejére a Nyugat-dunántúl 008010 Petz Aladár i Oktató Kórház Győr 9024 Vasvári Pál u. 2-4. belgyógyászat 0100 100 0 2011.02.17

Részletesebben

angiológia, phlebológia, lymphológia 01 Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológia allergológia és klinikai immunológia

angiológia, phlebológia, lymphológia 01 Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológia allergológia és klinikai immunológia Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott bejelentett AKTIV krónikus Megnevezés e Szolgáltató 6 jegyű MÁTRIX Igen/ Szakmacsoport megnevezése

Részletesebben

belgyógyászat 0100 528 0 2015.05.01

belgyógyászat 0100 528 0 2015.05.01 Szakma Szakmakód szünetelő órák órák a a idejére a megyei angiográfiás diagnosztika 5103 60 0 2013.04.01 megyei MRI diagnosztika 5109 84 0 2013.04.01 megyei teljeskörű ultrahang-diagnosztika 5301 338 0

Részletesebben

Szakgyógyszerészképzés a PTE ÁOK Gyógyszerésztudományi Szakon

Szakgyógyszerészképzés a PTE ÁOK Gyógyszerésztudományi Szakon Szakgyógyszerészképzés a PTE ÁOK Gyógyszerésztudományi Szakon A pécsi képzésre vonatkozó fontosabb információk Fittler András Szak és Továbbképzési Koordinátor Mail: fittler.andras@pte.hu Tel: +36-20-5566-509

Részletesebben

RENDSZERBEVÉTELI ELJÁRÁS

RENDSZERBEVÉTELI ELJÁRÁS SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR SZAK-ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI TAGOZATA EGÉSZSÉGÜGYI FELSŐFOKÚ SZAKIRÁNYÚ SZAKMAI KÉPZÉSÉNEK RÉSZLETES SZABÁLYAI Egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés

Részletesebben

J E L E N T K E Z É S I L A P

J E L E N T K E Z É S I L A P SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR SZAK- ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI KÖZPONT UNIVERSITY OF SZEGED FACULTY OF MEDICINE CENTRE FOR POSTGRADUATE EDUCATION Szeged, Hungary J E L E N T K E Z É S I L

Részletesebben

Bükkszentmárton település ellátási adatai

Bükkszentmárton település ellátási adatai Járó-TEK 2018-12-1 Bükkszentmárton település ellátási adatai addiktológia (1801) Progreszivítás: 2, szakorvosi, gondozás addiktológia (1801) Diótörés Alapítvány addiktológia (1801) alkohológia (1811) Miskolci

Részletesebben

A 2014-2015-ben meghirdetésre kerülő szakvizsga letételéhez kötelező továbbképzések

A 2014-2015-ben meghirdetésre kerülő szakvizsga letételéhez kötelező továbbképzések Meghirdető /, minden orvosi szakma részére (kivéve: fog- és szájbetegségek, patológia) OVSZ Budapest-OVSZ DRVK Transzfúziós törzsképzés ideje alatt kötelező 2015. II. 16-27. vagy 2015. III. 16-27. vagy

Részletesebben

REUMATOLÓGIA. 22/2012. (IX.14.) EMMI RENDELET SZERINTI 24 HÓ TÖRZSKÉPZÉS EGYÉNI MUNKATERVE hatályos: jétől. Szakképzésre vonatkozó adatok:

REUMATOLÓGIA. 22/2012. (IX.14.) EMMI RENDELET SZERINTI 24 HÓ TÖRZSKÉPZÉS EGYÉNI MUNKATERVE hatályos: jétől. Szakképzésre vonatkozó adatok: REUMATOLÓGIA 22/2012. (IX.14.) EMMI RENDELET SZERINTI 24 HÓ TÖRZSKÉPZÉS EGYÉNI MUNKATERVE hatályos: 2018.09.01-jétől Szakorvosjelölt neve: Pecsétszáma: Szakképzésbe lépés dátuma: Értesítési címe: E-mail

Részletesebben

2. Értelmező rendelkezések

2. Értelmező rendelkezések 162/2015. (VI. 30.) Korm. rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról hatályos: 2015.07.03-2015.12.31

Részletesebben

15/2005. (V. 2.) EüM rendelet. az egészségügyi szolgáltatók szakmai felügyeletéről

15/2005. (V. 2.) EüM rendelet. az egészségügyi szolgáltatók szakmai felügyeletéről 1. oldal 15/2005. (V. 2.) EüM rendelet az egészségügyi szolgáltatók szakmai felügyeletéről Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. -a (2) bekezdésének ga) alpontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Nem szakorvosi óraszám. Szakorvosi óraszám. Szakmakód

Nem szakorvosi óraszám. Szakorvosi óraszám. Szakmakód Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok kód nem a a idejére Nyugat-dunántúl 008010 Petz Aladár i Oktató Kórház Győr 9024 Vasvári Pál u. 2-4. belgyógyászat 0100 100

Részletesebben

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS A EGÉSZSÉGÜGYI NYILVÁNTARTÁSI ÉS KÉPZÉSI KÖZPONT NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA a 2016. szeptember 2016. december közötti vizsgaidőszakra Általános tudnivalók

Részletesebben

GERIÁTRIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013.

GERIÁTRIA SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA. Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. SZAKKÉPZÉS KÜLSŐ KÉPZŐHELYI REAKKREDITÁCIÓJA Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központ 2013. BÉKÉS MEGYEI PÁNDY KÁLMÁN KÓRHÁZ, GYULA A 2007.09.30-től hatályos

Részletesebben

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - )

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - ) A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye rendkívüli vizsgaidıszakra vonatkozó szakvizsga tájékoztatójáról a 2013. június július közötti vizsgaidıszakra Általános tudnivalók 2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos:

Részletesebben

22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről

22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről 22/201 (IX. 1) EMMI rendelet 22/201 (IX. 1) EMMI rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről Az egészségügyről szóló [link:q7ig3cwmkvfega5hb 20120915]1997. évi CLIV. törvény[/link]

Részletesebben

J E L E N T K E Z É S I L A P

J E L E N T K E Z É S I L A P SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZENT-GYÖRGYI ALBERT KLINIKAI KÖZPONT SZAK- ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI KÖZPONT UNIVERSITY OF SZEGED ALBERT SZENT-GYÖRGYI CLINICAL CENTRE CENTER FOR POSTGRADUATE EDUCATION Szeged, Hungary

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés. Szakorvosi óraszám

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok Szünetelés. Szakorvosi óraszám szerinti térség Szolgáltató neve Székhelyének teljes címe Szakma Szakmakód órák 015871 Fog-Mester Bt. 8071 Magyaralmás, Nefelejcs u. 3. fogszabályozás 1302 30 0 2010.02.05 019214 Egészség 97 Bt. 8000 Székesfehérvár,

Részletesebben

Belgyógyászat 0100 47 2012.12.28. Gasztroenterológia 0104 10 2012.12.28. Sebészet 0200 37 2012.12.28. Szülészet 0405 20 2012.07.01

Belgyógyászat 0100 47 2012.12.28. Gasztroenterológia 0104 10 2012.12.28. Sebészet 0200 37 2012.12.28. Szülészet 0405 20 2012.07.01 Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok Szakma a idejére a ellátó Belgyógyászat 0100 47 2012.12.28 Gasztroenterológia 0104 10 2012.12.28 Sebészet 0200 37 2012.12.28

Részletesebben

A szabályzat hatálya. 2. A rendszerbevételi eljárás

A szabályzat hatálya. 2. A rendszerbevételi eljárás A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar támogatott (központi gyakornoki, rezidensi), valamint költségtérítéses egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzésére irányuló szakképzés

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok. Szünetelés

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok. Szünetelés Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok szerinti Nem 015871 Fog-Mester Bt. 8071 Magyaralmás, Nefelejcs u. 3. fogszabályozás 1302 30 0 2010.02.05 019214 Egészség 97

Részletesebben

Solymár település ellátási adatai

Solymár település ellátási adatai Solymár település ellátási adatai (5704) - Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat addiktológia (1801) Diótörés Alapítvány 1051 Budapest Hercegprímás utca 14-16 1134 Budapest Szabolcs utca 7. addiktológia

Részletesebben

Posztgraduális képzés MF 12.B1

Posztgraduális képzés MF 12.B1 Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: Posztgraduális képzés MF 12.B1 Készítette: Dr. Kárpáti István folyamatgazda Átvizsgálta: Dr. Várvölgyi Csaba MICS vezető

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó Szünetelés. Nem szakorvosi óraszám

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó Szünetelés. Nem szakorvosi óraszám szerinti térség Szakma i Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 5000, Tószegi út 21. belgyógyászat 0100 90 2010.04.14 i Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 5000, Tószegi út 21. angiológia, phlebológia 0101

Részletesebben

A SZAKKÉPZÉS AKKREDITÁCIÓJA

A SZAKKÉPZÉS AKKREDITÁCIÓJA A SZAKKÉPZÉS AKKREDITÁCIÓJA Az európai előírások szerint a szakképzésnek speciális minősítési eljárás révén arra alkalmasnak minősített (akkreditált) képzőhelyeken kell történnie. A képzőhelyek és oktatók

Részletesebben

Szakma megnevezése Szakmakód Ágyszám. Belgyógyászat 0100 75 2012.07.01. Gasztroenterológia 0104 32 2012.07.01. Sebészet 0200 50 2012.07.

Szakma megnevezése Szakmakód Ágyszám. Belgyógyászat 0100 75 2012.07.01. Gasztroenterológia 0104 32 2012.07.01. Sebészet 0200 50 2012.07. Szolgáltató térség Szakma Szakmakód Ágyszám a idejére a idejére a Belgyógyászat 0100 75 2012.07.01 Gasztroenterológia 0104 32 2012.07.01 Sebészet 0200 50 2012.07.01 Szülészet 0405 40 2012.07.01 Nőgyógyászat

Részletesebben

Megye Dátum ÁGYSZÁM. Belgyógyászat. Csecsemő- és gyermekgyógyászat. Aneszteziológia és intenzív betegellátás. Sürgősségi betegellátás

Megye Dátum ÁGYSZÁM. Belgyógyászat. Csecsemő- és gyermekgyógyászat. Aneszteziológia és intenzív betegellátás. Sürgősségi betegellátás Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi k Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok 2012. 07. 01. Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3 alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott

Részletesebben

Posztgraduális képzés gyógyszerészeknek MU 004. GK

Posztgraduális képzés gyógyszerészeknek MU 004. GK Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: Posztgraduális képzés gyógyszerészeknek MU 004. GK Készítette: Prof. Dr. Halmos Gábor folyamatgazda Átvizsgálta: Dr.

Részletesebben

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok 2011. 09.30.

Országos Tiszifőorvosi Hivatal Egészségügyi Szolgáltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok 2011. 09.30. Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott bejelentett AKTIV krónikus Régió Megnevezés e Szolgáltató 6 jegyű azonosítója MÁTRIX Szakmacsoport

Részletesebben

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG

A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG A GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR ÉS AZ ÁEEK EFF NEMZETI VIZSGABIZOTTSÁG SZAKVIZSGA TÁJÉKOZTATÓJA a 2017. őszi vizsgaidőszakra Általános tudnivalók A vizsgára történő jelentkezés és a szükséges dokumentumok

Részletesebben

Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA

Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Nyílt Pályázatot Hirdet A Gyógyszerész Diplomával Rendelkezők Számára Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA I. A PÁLYÁZAT CÉLJA Az egészségügyi

Részletesebben

22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről

22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről 22/2012. (IX. 14.) EMMI rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ia) és ib) alpontjában, a 14.

Részletesebben

Kunhegyes település ellátási adatai

Kunhegyes település ellátási adatai Járó-TEK 2018-11-30 Kunhegyes település ellátási adatai általános kémiai laboratóriumi diagnosztika (5001) Balmazújvárosi VESZ Városi Egészségügyi Szolgálat Nonprofit Kft Progreszivítás: 1, szakorvosi,

Részletesebben

Székhelyének teljes címe Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM

Székhelyének teljes címe Szakma megnevezése Szakmakód ÁGYSZÁM Országos Tiszifőorvosi Hivatal Szolgáltatók Nyilvántartásából származó adatok jegyű Székhelyének teljes címe Szakma Szakmakód ÁGYSZÁM megye Nyugat-dunántúl 008010 Petz Aladár i Oktató Kórház Győr 9000

Részletesebben

16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól

16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól 16/2010. (IV. 15.) EüM rendelet az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakmai képzés részletes szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ib), ic) és id) alpontjában

Részletesebben

A nemzeti erőforrás miniszter /2010. (..) NEFMI rendelete

A nemzeti erőforrás miniszter /2010. (..) NEFMI rendelete A nemzeti erőforrás miniszter /2010. (..) NEFMI rendelete a szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész és klinikai szakpszichológus szakképesítés megszerzéséről szóló 66/1999. (XII. 25.) EüM rendelet módosításáról

Részletesebben