Spanyol mester hazánkban tambo jitsu anyaggal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Spanyol mester hazánkban tambo jitsu anyaggal"

Átírás

1

2 Normandia 2014 Január n Franciaországba látogattak Vikartóczky Gusztáv és Lovas Zoltán mesterek, akik a Nihon Kobudo Hanbo-jitsu anyagot mutatták be Jean Luc mester meghívására. A rendezvényen 54 fő vett részt, a régió több klubjából, de Párizsból is érkeztek. A kétnapos rendezvényen több olyan mester is ott volt, akik már korábban megismerkedtek ezzel az anyaggal, és a gyakorlatokat magas szinten tudták visszaadni. A kurzus végén Shihan Vikartóczky Gusztáv első dan fokozatot adományozott Nihon Kobudo Hanbo-jitsu irányzatból a szakmai munkát irányító Jean Luc Lemoine 5. dan fokozatú nihon tai jitsu mesternek. Jean Luc mester kijelentette, hogy szeretné rendszeressé tenni az évenkénti ilyen találkozókat, mivel komoly érdeklődés mutatkozik az anyag iránt.

3 Spanyol mester hazánkban tambo jitsu anyaggal Január 31-n érkeztek vendégeink Spanyolországból. Pere Calpe 8. dan fokozatú nihon tai jitsu mester Tanbo-jitsu anyagot oktatott február 1-n a BVSC karate termében. A kurzusra harminc fő érkezett klubjainkból, akik öt órán át gyakoroltak a mester irányításával. Bár a mester tudta, hogy nálunk magas szinten űzik a bot kezelését, még is lassan indult be a komoly edzés, hiszen teljesen az alapoktól kezdtünk. A technikai megoldások szinte mindenki számára ismerősök voltak, hiszen, azok ju jitsu adaptációk sorozatából álltak. Nem jutottunk sokkal előrébb az anyagban a negyedik órában sem. A kombinációkat már jól használó magas fokozatú csapat már az első bemutatások után végrehajtotta valamennyi gyakorlatot. Valószínű, hogy kevés volt egy edzés arra, hogy belelássunk az iskola magasabb szintjébe, és ezen a napon inkább csak az oktatási módszertant tudtuk megismerni.

4 Beszámoló az éves munkáról Február 22-n tartotta egyesületünk éves értékelő, beszámoló taggyűlését, melyen a vezetőség beszámolt a közhasznú tevékenységről, és megfogalmazta az ez évi feladatokat. A beszámolóban megfogalmazottak szerint egyesületünkben komoly szakmai munka folyik, melyet a klubvezetők önzetlen tevékenysége és a tagság aktív részvétele jellemez. Az elnökség méltattak a klubok közösségformáló munkáját, valamint kiemelte a helyi rendezvények fontosságát. A rendezvényt követő közös edzésen Vikartóczky Gusztáv mester 2. dan fokozatot adományozott Lepesi György mesternek, aki több mint 30 éve kezdte meg a ju jitsu tanulását, és munkásságával éveken keresztül segítette a szervezet munkáját. Első dan fokozatot adományozott Saródi Évának, aki társa és segítője volt Lepesi Györgynek munkájában. Mindkettőjük diplomájának átadására a nyári táborban kerül sor. Több mint 100 fő vett részt a közös edzésen, melyet az egyesület magasabb fokozatú mesterei vezettek le. Nyitrai látogatás Február 15-n egynapos nihon tai jitsu kurzust tartott Vikartóczky Gusztáv mester a szlovák szövetség nyitrai klubjának meghívására Nyitrán. A rendezvényre Shihan Vikartóczky Gusztáv két kísérő mesterrel Lovas Zoltánnal és Bárány Jánossal érkezett. A csapat munkáját már jól ismerték, hiszen évek óta részt vesznek ezek a harcosok a nemzetközi táborokban, Szlovákiában és Magyarországon is. Ennek a csapatnak nagy része a fegyveres erőkből és a helyi rendvédelmi szervekből áll, így az anyag is a harcosabb, fegyveres megoldásokból lett kiválasztva. A fizikailag jól felkészült sportolókkal élvezetes volt a munka. A kurzus végén megállapodás született arról, hogy szeptemberben megismételjük ezt a találkozót.

5 XIV. Bicske Kupa A Magyar Közelharc- Kézitusa Szövetség központi dojoból (HASE, Hercules SE, Nihon thai jitsu SE) 5 versenyzővel képviseltette magát a én megrendezett XIV. Bicske Kupán. A versenyen több mint 600 versenyző mérte össze tudását, ahonnan a MK-KSZ versenyzői 3 éremmel tértek haza. Kovács Roland Chikara kurabe küzdelemben 4. helyezést, Frömmel András önvédelmi versenyszámban 3. helyezést, Kanizsai Krisztián Chikara kurabe küzdelemben 2. helyezést és Bodócsi Bálint önvédelmi versenyszámban 1. helyezést értek el. Az MK-KSZ a versenyen egy színvonalas katonai bemutatót is tartottak. A verseny felkészülésében segédkezett Tarsoly Dániel, Máté Zsolt és Dr. Zöllei Zoltán mesterek. Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük a szülők és a kísérők támogatását!

6 Kempo Világkupa Százhalombattán március 7-9.-én rendezte meg a Magyar Kempo Szövetség a XII. Juhász Ferenc Emlékversenyt, melyet világkupaként írtak ki, és az elmúlt évekhez hasonlóan a Szent György SE Nihon Ju-Jitsu szakosztálya most is meghívást kapott rá. A felkészülést nagyban befolyásolta, hogy a versenyt egy hónappal előbbre hozták a szokásos időpontnál, így éppen az alapozásnál tartottunk, amikor kaptunk egy t, hogy két hét múlva verseny Ennek a pozitív oldala az volt, hogy így a klasszikus ZH időszakot el tudtuk kerülni, hiszen a ZH időszak eddig minden felkészülésünkre rányomta a bélyegét, hátránya viszont, hogy válogatottunk több komoly versenyzője még sérüléseiből lábadozott, vagy már lefoglalták más versenyekre ebben az időpontban. A régi csapat nagyágyúi közül egyedül Kövesdy Roland civil tanítványom tudott eljönni, Takács Barbara II. éves hallgatónk, válogatott Tae-Kwon-Do mesterünk éppen országos bajnokságon volt, III. éves Pressburger Tamás karate mester, a formagyakorlat-számok nagy esélyese sérülés miatt nem tudott jönni, míg a már veterán bajnoknak számító Havalda Endre pü. hadnagy, aki tavaly végzett, szintén komoly sérülés miatt nem edzhetett velünk. Hiányuk mellett sikerült egy igazi sztárharcost is megnyerni: a nemzetközileg is elismert, karate válogatott Habda Zsolt III. éves hallgatónk egy másik komoly versenyt lemondva csatlakozott az RTK csapatához. Végül nyolcan vágtunk neki a kihívásoknak, nagyrészt lelkes újoncokkal és első versenyesekkel, ami egy ilyen szintű eseményen már önmagában is nagy szó volt! A versenynek a Százhalombattai Sportcsarnok adott otthont, a körülményekről és a szervezésről jót vagy semmit. Az első napon a technikai számok kaptak helyet, itt Hartman Szabolcs és Szücs Bálint II. évfolyamos hallgatók indultak, egy bemutató jellegű, előre megkoreografált küzdelemmel. 8 órás várakozás után, a nap végén kerültek sorra páros gyakorlatukkal, amikor kiderült, hogy a kategóriájukban nincs induló. Ennek ellenére bemutatták gyakorlatukat a bírák és a közönség kedvéért, ami akkora sikert aratott, hogy a főbíró személyesen jött oda gratulálni, és megismételtette a bemutatót, hogy ő, és a többi nagymester is megtekinthesse. Véleményüket úgy foglalták össze, hogy erre gondoltak, amikor kiírták ezt a versenyszámot, ilyen gyakorlatokat várnak a továbbiakban. Két harcosunk végül ugyanazt a kupát kapta meg elismerésük jeleként, amit a többi versenyszám első helyezettje. Azt hiszem ez a diadal még egy 30 fős mezőnyben aratott győzelemnél is többet ért.

7 Bemutató és nemzetközi elismerés: Szücs Bálint és Hartman Szabolcs A második napon zajlottak a küzdelmi számok, a semi contact kategória kezdett. Itt a küzdelem célja a pontszerzés, az érvényes találatok elérése, a küzdelem 5 pontig tart, és a találatok után meg kell állni. Összességében talán a modern vívósportokhoz hasonlítható, technikailag erős, taktikus felkészültséget igényel. Ebben a számban Kövesdy Roland kezdett, aki tavaly vesztette el először bajnoki címét, másfél évig veretlen volt, így most alkalma nyílt a nagy visszatérésre, a tét tehát az érem mellett a presztízs is volt. Harcosunk ennek megfelelően küzdött, pontos és látványos küzdelmeket vívott, az első győztes mérkőzése után rögtön szembe került az egyik nagy esélyessel, egy technikás ukrán kickboxossal. Maratoni menet volt, fej-fej mellett haladtak sokáig, végül a döntő pontot Roland szerezte meg, így továbbjutott, és egészen a döntőig nem is akadt olyan ellenfél, aki akár csak megközelíteni tudta volna, dinamikus és tiszta küzdelmekkel nyerte mérkőzéseit. Itt azonban egy nagyon rutinos, higgadt versenyzővel került szembe, aki előző küzdelmeit látva szemmel láthatóan tisztelte ellenfele tudását, ezért passzív védekezésre rendezkedett be. Az előzőekkel ellentétben itt a fő szerepet a taktika és az idegőrlő kivárás kapta, az egész küzdelmi idő alatt egyetlen pont született az sajnos az ellenfélé volt, így Kövesdy Roland felnőtt +80 kg semi contact kategóriában ezüstérmet szerzett.

8 Újra az élvonalban: Kövesdy Roland semi contact II. hely Egy súlycsoporttal lejjebb Habda Zsolt III. évfolyamos hallgatónk indult, ő hazai pályán mozgott, a karate szabályrendszer ehhez nagyon hasonló. Az első mérkőzése után egy pontozói tévedés miatt óvnunk kellett a meccset, de szerencsére készült videó az eseményekről, így nem volt nehéz a főbíró előtt bizonyítnunk igazunkat. A felvétel megtekintése után elismerték és korrigálták a hibát, Zsolt tovább küzdhetett, ellenfele azonban inkább visszalépett, minthogy újra szembe kelljen néznie vele. Itt szembesültem életem eddigi egyik legnehezebb edzői feladatával: az élsportban csak az eredmény számít, a versenyzők egyszerű haszonállatok, kifacsarható gyümölcsök, amit eldobnak, ha már mindent kivettek belőlük, és Zsolt ilyen körből érkezett közénk, így az események totálisan elkeserítették. Tőlünk azonban legnagyobb meglepetésére bátorítást és emberi szavakat kapott, nem fenyegetést és hibáztatást, ahogy megszokta, így némi lelkizés után ellazult, és a továbbiakban úgy küzdött, mintha edzésen lenne. Fergeteges show -t csinált minden meccsén, az egyik vezetőbíró szó szerint így szólt hozzá nevetve: lassíts már, mert nem győzöm integetni a pontokat Neked!, tehát harcosunk nem csak a kategóriát, hanem a közönséget is megnyerte. Így lett végül felnőtt semi-contact 75 kg-ban Habda Zsolt aranyérmes, Világkupa-győztes.

9 Az első kupányi dicsőség: Habda Zsolt semi contact I. hely Nem sokkal később a light contact küzdelemre került sor, ebben a számban a küzdelem folyamatos, de csak érinteni szabad az ellenfelet. Csapatunkat szintén Kövesdy Roland és Habda Zsolt képviselte ebben a technikás számban. Roland első mérkőzése - enyhén szólva vitatható bírói döntéssel vereséggel zárult, így ő nem jutott tovább, de mivel a verseny egészén a bíráskodás és a hozzánk való viszony nagyon korrekt volt, nem jelentettünk be óvást, hanem elfogadtuk a döntést, ezen az egy bírón kívül senkivel nem volt gondunk, vele viszont több csapatnak is, így jót mosolyogtunk az egészen és megelégedtünk az eddigi eredményekkel. Harcosunkat sem keserítették el a történtek, ő a bírói döntést követően természetesen a tiszteletteljes meghajlást követően már a szőnyegről is nevetve jött le, míg a büszke győztes nyakát behúzva sompolygott el Ugyanebben a számban Zsolt a szokásos, látványos és technikai bravúrokkal tűzdelt küzdelmeket hozta, ellenfelei még nehéz helyzetbe sem tudták hozni, így gyorsan újabb kupa hullott a csapat kosarába, felnőtt light contact küzdelem kategóriában Habda Zsolt aranyérmes, Világkupa-győztes lett.

10 2 kategória, 2 világkupa: egy 100%-os versenyző A napot Csordás Ákos küzdelme zárta, ő full contact (teljes erejű) chikara kurabe kategóriában indult, ez a szám egy menet kick-boxból, egy menet rúgással és ütéssel kiegészített judoból, és egy menet földharcból áll, rendkívül széles körű felkészültséget igényel. Ákos nehézsúlyban nevezett, és 100 kiló körüli súlyához rendkívüli gyorsaság társult, így nem tartottunk senkitől egészen addig, amíg nem láttuk meg az ellenfelét: egy 130 kg körüli Steve Austin (amerikai pankrátor, filmszínész) hasonmással kellett megküzdenie, akit már egy két évvel ezelőtti versenyen megjegyeztünk, annyira erős és technikás volt. Mindezek ellenére harcosunk az első menetben tisztán vezetett, az ellenfél borzasztó ereje ellenére felületre nem volt olyan kemény, mint vártuk, Ákos rúgásaival kétszer is megfogta testen, és a K.O. is elérhető közelségbe került, de nem sikerült röviden befejezni a meccset. A második menet már egyenlőbb volt, az ellenfél jobban tudta a dobásokat, így pontokat szerzett, a combrúgást viszont nem bírta, ennek ellenére kitartott, nem volt hajlandó lefeküdni, így ha sántítva is, de állva fejezte be a menetet, és ezzel nemcsak a kiütés lehetősége, hanem a győzelem esélye is elszállt, hiszen jött a földharc Itt szembesültünk igazán azzal, hogy milyen elképesztő erő volt ebben az emberben, úgy gyűrte maga alá teljes erőből küzdő nehézfiúnkat, mintha csak technikai bemutatót tartana, aztán beakadt egy fojtás, és Ákos másfél percig a túlélésért harcolt, végül szó szerint eszméletvesztésig, csak az ujjai rezgéséből látszott, hogy kopog de hiába volt a

11 menet első pillanatától egyértelmű, hogy mi lesz a végkifejlet, az utolsó másodpercig nem adta fel! Ez az ezüstérem ilyen feltételek mellett azt hiszem bármilyen arannyal egyenértékű volt! Így Felnőtt full contact chikara kurabe küzdelem nehézsúly kategóriában, Csordás Ákos II. helyen végzett, az ellenfélnek pedig őszintén gratuláltunk, tényleg sokkal erősebb volt. Sajnos kisebb nem volt Csordás Ákos full contact II. hely A harmadik nap került sor a küzdelmek folytatására, elsőként egy kesztyű nélkül vívott, szinte szabály nélküli, knock down nevű viadalban, ahol csak a fej ütése tilos, minden más megengedett. Csapatunkat itt Glavák Dániel II. éves hallgatónk képviselte, aki a III. helyet szerezte meg. A nap a submission kategóriával folytatódott, ez a küzdelem gyakorlatilag judo szabályokra épül, de itt minden ízület feszítése megengedett. Varga Szabolcs II. éves hallgatónk indult ebben a főként fizikai erőre és földharcra épülő számban. Itt a sorsolás nem nekünk kedvezett, Szabolcs az első mérkőzésén összekerült a kategória későbbi bajnokával, egy erős és technikás ellenféllel. Kemény meccs volt, hallgatónk becsülettel helytállt, sokáig kiegyenlített volt a menet, sőt hosszabbításra is sor került, de végül az ellenfél győzedelmeskedett. Szégyenkezni nem volt okunk, tiszta küzdelemben, jól képzett harcossal szemben maradtunk alul. Késő délután az MMA-ketrecharc kategóriával zártunk, ezzel a brutális és szabályokat nem ismerő viadallal, ahol mindenki meglepetésére egy teljesen kezdő versenyzővel neveztünk. Dull Máté I. évfolyamos hallgatónk volt az egyetlen, aki vállalta, hogy a ketrecbe lép, ami első versenyesként, egy nemzetközi rendezvényen, ahol gyakorlatilag bárkivel összekerülhet, már önmagában nagy szó volt. Félelemmel vegyes várakozással néztünk szembe a harcokkal, de újoncunk gyorsan bebizonyította, hogy nem ad okot aggodalomra. Első ellenfelénél szemmel láthatóan erősebb és ügyesebb volt, míg a rutin a másik oldalon állt. Máté határozottan támadott, dominált végig a meccsen, nem egyszer a K.O. is elérhető közelségbe került, de a végére elfogyott a kondi, becsúszott egy apró hiba, a taktikás ellenfél észrevette, jól kontrázott, és a befogott fojtásból már nem volt szabadulás. A második küzdelem akár az előző tükörképe is lehetett volna, támadás szívvel-lélekkel, erős kezdés, egy hiba, és itt egy karfeszítés fosztott meg minket a győzelemtől, illetve a dobogó esélyétől, de be kell látnunk: ez egy ilyen kategória, elég egy pillanatnyi kihagyás, ha jó ellenféllel küzdünk, már nincs második lehetőség. Győzelmet aratni nem sikerült ugyan, de újoncunk mindent kihozott magából, a szíve ott volt végig, és azt hiszem, első versenyen több nem is kell

12 A verseny végső mérlege 2 arany, 2 ezüst, 1 bronz és egy negyedik helyezés, tehát úgy gondolom, megint a vállaltaknak megfelelően teljesített a csapat. A verseny végén kaptunk információt, hogy Takács Barbara II. éves hallgatónk aki a Tae-Kwon-Do országos bajnokságon vett részt, ezért nem lehetett velünk összesen 6 érmet szerzett, csapatban és egyéniben, gratulálunk Neki is! A szép eredmények mellett számos sportdiplomáciai sikert is elértünk, csapatunk technikai felkészültsége és sportszerűsége minden mester szemében elismerésre méltó volt, sokan jöttek gratulálni és beszélgetni. Két rendezvényre személyesen kaptunk meghívást: egy kisebb súlyú Kempo versenyre júniusban, és most először október ára a Kong Sao Nyílt Világkupára Lengyelországba, magától a lengyel csapat vezető mesterétől. Erre az eseményre már most elkezdtük válogatottunk összeállítását, egyben ezúton kérem az Egyetem Vezetőségének támogatását, hogy a mostanihoz hasonlóan képviselhessük az NKE- RTK-t a nemzetközi porondon. Végezetül köszönetet mondok versenyzőimnek a felkészülésért és az eredményekért, a Szent György SE-nek a támogatásért, külön Nagy Ádám Tanár Úrnak, a Testnevelés és Küzdősportok Tanszék munkatársának a judo és földharc szakterületen a felkészítésben nyújtott segítségért, kollégáimnak és barátaimnak a bátorításért és bizalomért, valamint mindenkinek, aki eljött szurkolni, vagy csak gondolt ránk ebben az embert próbáló három napban! GRATULÁLOK A CSAPANAK! Fonbank Roland r. százados NKE-RTK-RKNI intézkedéstaktika szakoktató Nihon Ju-Jitsu és Nihon Tai Jitsu 1. dan felkészítő edző

13 FMNITAI kongresszus Március utolsó hétvégéjén Hullám István, Tóth Gergely és Vikartóczky Gusztáv mesterek Barcelonába utaztak, ahol az FMNITAI nemzetközi szervezet tartotta éves beszámoló taggyűlését. A vezetőség beszámolt az éves munkáról, és pénzügyi helyzetről. Megtörtént a vezetőség újraválasztása is. A szervezet vezetője továbbra is Patrik Malenfant mester lett. A vezetésben a titkári pozíciót új személy Christelle Martin tölti be, aki várhatóan javít a kommunikációs helyzeten. Shihan Vikartóczky Gusztávot a szervezet alelnöke pozícióba választották. A háromnapos rendezvény közös szakmai munkával folytatódott, ahol több mint 230 fő gyakorolt együtt a szőnyegen a nemzetközi életből érkező mesterek irányításával. A rendezvény végén Roland Hernaez magasabb fokozatot adományozott a spanyol és a portugál mestereknek, ezzel is elismerve hosszú éveken keresztül végzett lelkiismeretes munkájukat.

14 Máltai kurzus 2014 Március 31-n Máltára utazott Vikartóczky Gusztáv mester, aki egy fő elmaradt vizsgáztatását végezte a helyi klubban, valamint Hanbo-jitsu kurzust tartott az összevont máltai csapatnak. Joe Grima mester sikeresen vizsgázott 2. dan fokozatra, erősítve ezzel is a szigeten dolgozó csapat munkáját. Két klub működik a Máltán, melyből az egyik aiki-jitsu oktatással is foglalkozik, ezt Martin Camilleri vezeti. A másikat Tüske Zsolt szervezte meg az elmúlt hónapokban. Itt több mint 10 gyerek tanulja a nihon tai jitsu anyagát. Reméljük a többi mester is veszi a fáradtságot, hogy bekapcsolódjon a harcművészet népszerűsítésébe. Máltán az elmúlt években a személyes felkészülések kaptak nagyobb hangsúlyt, ezért mára már 8 mester fokozattal rendelkező személy él a szigetországban. Reméljük, hogy oktatói tevékenységük is megindul, kiszélesedik, hogy az irányzat nagyobb népszerűségre tegyen szert.

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Január 19-20-n mutatkozott be először Párizsban Vikartóczky Gusztáv mester Hanbojitsu anyagával Philippe Galais mester meghívására. A rendezvényre a váratlan hóesés ellenére

Részletesebben

Szakmai továbbképzés I. foglalkozás

Szakmai továbbképzés I. foglalkozás Szakmai továbbképzés 2016. I. foglalkozás Minden évben négy alkalommal kerül megrendezésre szakmai továbbképzésünk, mely az idén 2016. Január 24-n volt a Honvéd Küzdőcentrumban. A rendezvényre alapvetően

Részletesebben

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Július 16-n Vásárosnaményban a Szilva Termál Hotel adott otthont annak a sportrendezvénynek, melyet Iván János - a területen működő egyik klubvezetőnk - rendezett.

Részletesebben

Remekül szerepeltek az MKKSZ versenyzői

Remekül szerepeltek az MKKSZ versenyzői Ismét Nyírmada! 54 fő állt a sorban szombaton reggel, hogy megmutassa tudását. Alapvetően gyerekek vizsgáztak színes csíkokra és övekre október második hétvégéjén, Nyírmadán. Iván János és Király György

Részletesebben

Ideje: 2014. október 4.

Ideje: 2014. október 4. Nyílt KEMPO Magyar Kupa V. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2014. október 4. Szervezője: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Főbírája: Hernádi Zoltán 4.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola

Részletesebben

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport-jitsu Szövetség szakmai védnökségével Főbíró Hernádi Zoltán (5.

Részletesebben

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07.

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07. VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2017. Október 07. Szervezője: Főbírája: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Erdős János 3.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola 2721 Pilis,Széchenyi út.28

Részletesebben

Látogatás Normandiában

Látogatás Normandiában Látogatás Normandiában Január utolsó hetében Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán Franciaországba utazott Jean Luc Lemoine mester meghívására, ahol kétnapos nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu kurzust

Részletesebben

EGY KÖNNYED SZOMBATI NAP (Kicsit másképp, ahogy mi szeretjük)

EGY KÖNNYED SZOMBATI NAP (Kicsit másképp, ahogy mi szeretjük) EGY KÖNNYED SZOMBATI NAP (Kicsit másképp, ahogy mi szeretjük) 2012. szeptember 29.-én, szombaton került megrendezésre a Terrorelhárítási Központ szervezésében a BM KÜZDŐSPORT ÉS BUDO GÁLA melyen az NKE

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2017 március 3-5. INFO: A Világkupán 8 éves kortól vehetnek részt a nevezők. A FULL A és a Kevert Küzdelem szabályrendszerben csak a már 18. életévüket

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2019 március 15-17. INFO: Az idei évben is helyet adunk a fogyatékkal élő küzdősportoló fiataloknak. Immár indulhatnak formagyakorlat, önvédelem és

Részletesebben

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Szervezője: Rendezője: Fővédnöke: Főbírája: Helye: Újpalota Sportegyesület Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Bitvai Nándor Alpolgármester úr Hernádi Zoltán 4.Dan Károly Róbert Kereskedelmi

Részletesebben

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség szakmai védnökségével A verseny időpontja 2017. április 8., szombat A verseny helyszíne Csokonai

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

Tanaka Koshiro Budapesten oktatott. Tai jitsu / Nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu

Tanaka Koshiro Budapesten oktatott. Tai jitsu / Nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu Tanaka Koshiro Budapesten oktatott Tanaka Koshiro mester tartott edzést Budapesten, akit az afgán-szovjet háború legkiemelkedőbb közelharc kiképzőjeként tartanak számon. A személyes találkozóra írja Dr.

Részletesebben

VIII. Esztergom-kertváros Kupa

VIII. Esztergom-kertváros Kupa VIII. Esztergom-kertváros Kupa Ideje: 2012.04.21. Nyílt Nemzetközi Harcművészeti Bajnokság Rendezője: Esztergom-kertvárosi Kempo Karate Klub Főbírája: Pokorni Gábor 4. Dan Verseny helye: 2500 Esztergom

Részletesebben

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Alapította a Dinamik Harcmûvészeti Közhasznú Sportegyesület, 1999-ben. Dinamik Harcmûvészeti XIII. Bicske Kupa Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt KEMPO Magyar Bajnokság gyermek és

Részletesebben

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám:

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám: Dorog Kupa Nyílt bajnokság Kata, Önvédelem, Light-Contakt, Full-Contakt, Chikare-Kurabe, Submission Gi, Submission NoGi Felnőtt női, Felnőtt férfi, Gyermek és Junior korosztályok részére. Ideje: 2016.

Részletesebben

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében Fővédnök: dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Főbíró: sensei Piros Béla 1. dan A verseny időpontja 2019. április

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni

Nem lehet elég korán kezdeni Nem lehet elég korán kezdeni Rendhagyó óvodai testnevelés órát tartott Lovas Zoltán 4. dan mester Tökölön április 15-16-án. A testnevelés óra célja, hogy már óvodás korban megismertessük a gyermekekkel

Részletesebben

RADAVA 2015 RADAVA Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán

RADAVA 2015 RADAVA Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán RADAVA 2015 A szlovákiai RADAVA adott helyet július elején a szlovákiai nemzetközi tábornak, melyet Harsányi Csaba mester szervezett. Az évek óta jó hangulatban megrendezésre kerülő táborba több országból

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök A verseny megnevezése: Junior Világbajnokság A verseny helye: Trnava A verseny ideje: 2018. 09.

Részletesebben

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny 2015. április 25. Budapest Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség GoldStarS Sportegyesület

Részletesebben

Versenykiírás. A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében. A Magyar Kempó Szövetség védnökségével

Versenykiírás. A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében. A Magyar Kempó Szövetség védnökségével IX. Bicske Kupa Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Versenykiírás A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Kempó Szövetség védnökségével Fővédnökök

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Felnőtt Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi Felnőtt Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök Az előterjesztést tárgyalja: 2018. 04. 20-i Elnökségi Ülés A verseny megnevezése: Felnőtt Európa-bajnokság

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság 2014. november 29. BÉKÉSCSABA Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség Lakótelepi

Részletesebben

2015. március 28. Budapest

2015. március 28. Budapest TAEKWONDO DIÁKbajnokság és ENGRICH MARIANN Emlékverseny 2015. március 28. Budapest BHSE -TAEKWONDO FANATICS ENGRICH MARIANN 1964-1996 Eredményei: Év Sportág Szakág Esemény Eredmény 1992 Taekwondo WTF taekwondo

Részletesebben

XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG

XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG Rendezője: Fővédnök: Védnöke: Támogatói: Főbírája: Verseny helye: Fekete Harcos Önvédelmi SE. Semeniuk Szabolcs MTKKSZ Elnöke MAGYAR TRADICIONÁLIS KEMPO

Részletesebben

Ideje: 2016. 02. 13.

Ideje: 2016. 02. 13. A verseny célja lehetőséget biztosítani azoknak a kezdőszintű (max. 18 hónap edzésidő a küzdősportokban) Budokáknak, akik eddig még nem, vagy csak alig próbálták ki magukat a versenyzés világában. Szervezője:

Részletesebben

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság

2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság 2018. évi Győri Ashihara Karate Gála Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2018. március 3. /szombat/ Meghívásos,

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság 2014. november 29. BÉKÉSCSABA Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség Lakótelepi

Részletesebben

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA 2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2017. MÁRCIUS 5. /VASÁRNAP/

Részletesebben

Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a

Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a tábor előtt megkezdődött, viszont itt még módunkban állt

Részletesebben

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa Versenykiírás Verseny rendezője: Sárosdi Kempo SE. Főszervező: Renshi Koncz Gábor 3.DAN, Renshi Kordás István 3.DAN A verseny főbírója: Kormos László 3.DAN Szakmai fővédnök: Hanshi Lévai László 8.DAN A

Részletesebben

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata.

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata. WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG 2010. május 15. Budapest Sei-do full co. kumite Kempo C full kumite kata fegyveres kata szinkron kata szinkron fegyveres kata semi contact light contact kick

Részletesebben

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest

2017. évi WTF Taekwondo. Bajnokság május 13. Budapest 2017. évi WTF Taekwondo Bajnokság 2017. május 13. Budapest A verseny Dátum Helyszín Kiíró Rendező Versenyigazgató Szabályok 2017. május 13. (szombat) Soroksári Sportcsarnok (1237 Budapest, Szentlőrinci

Részletesebben

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger Beszámoló 2015 2015. 01. 17. SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger A január 17-i Egerben a Pásztorvölgyi iskolában megrendezett magyar bajnokságot a 2014-es esztendő lezárásaként és az idei feladatok jegyében

Részletesebben

X. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2015.november 14. Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 3300 Eger Stadion utca 8

X. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2015.november 14. Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 3300 Eger Stadion utca 8 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, 8. Dan Hanshi Papp Valér, 5. Dan

Részletesebben

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018.

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. I. A versenyrendszer célja: a, a Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) amatőr versenyrendszerének elsődleges célja a Muaythai (thaibox)

Részletesebben

alul maradt 160 kilós lengyel ellenfelével szemben

alul maradt 160 kilós lengyel ellenfelével szemben 2010. január 16. szombat FELNŐTT ORSZÁGOS RANGSORVERSENY Keresztes Krisztina (+78 kg) aranyérmes Ganter István (100 kg) hetedik 2010. január 23. szombat FELNŐTT MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KUPA Keresztes Krisztina

Részletesebben

Budapest Főnix. Kendo és Iaido klub. eseményei és eredményei

Budapest Főnix. Kendo és Iaido klub. eseményei és eredményei Budapest Főnix Kendo és Iaido klub 2013 eseményei és eredményei január Tisza Kupa, Szeged Klubunk három csapattal vett részt a 2013. évi Tisza Kupán. 2. hely: Főnix A csapat Gasparin Szabolcs, Korbély

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével!

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! 2015. évi JÁSZ VIADAL Nyílt Sport Ju-Jitsu Jitsu Verseny Gyermek, Ifjúsági, Felnıtt és senior korosztályok oknak A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! A verseny időpontja: 2015. április

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015.

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA. 2014. április 05. Budapest

TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA. 2014. április 05. Budapest TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA 2014. április 05. Budapest BHSE -TAEKWONDO FANATICS OLYMPIC GAMES ENGRICH MARIANN 1964-1996 Eredményei: Év Sportág Szakág Esemény Eredmény 1992 Taekwondo WTF taekwondo Európa-bajnokság

Részletesebben

A nevezési lapon kérjük feltüntetni:

A nevezési lapon kérjük feltüntetni: Nyílt Sport Jitsu Gyermek,Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokság A verseny időpontja: 2013. november 2. (szombat), 10 óra A verseny helyszíne: Alcsútdobozi sportcsarnok, Alcsútdoboz József A. u. 5. A verseny

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 107. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Hikari Aikido Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó VIII. BARÁTSÁG KUPA GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY 2010. BATTONYA M E G H Í V Ó A battonyai Barátság Sportegyesület meghív minden harcművész

Részletesebben

Edzőtáborok Október 25-n Nyírmadán Shihan Vikartóczky Gusztáv 2014. November 22 Harsányi Csaba Lovas Zoltán

Edzőtáborok Október 25-n Nyírmadán Shihan Vikartóczky Gusztáv 2014. November 22 Harsányi Csaba Lovas Zoltán Őszi kurzus Máltán Az ősz Máltára is megérkezett október elejére, és bár a tenger 25 fokos volt, az időjárás inkább otthon tartotta az embereket. Persze voltak olyanok, aki kihasználták ezt a zord időt,

Részletesebben

Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE

Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE 1 2014/2015. TANÉVI KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: Az általános és középfokú köznevelési intézményekben

Részletesebben

XI. Nemzetközi GoldStars Kupa

XI. Nemzetközi GoldStars Kupa XI. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny 2014. május 3. Budapest Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség GoldStarS SE Kovács Miklós Benkő Norbert

Részletesebben

Magyar Taekwondo Szövetség Tornádó Harcművészeti Sportegyesület / /

Magyar Taekwondo Szövetség Tornádó Harcművészeti Sportegyesület / / Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Szervezőbizottság: Főbíró: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség Tornádó Harcművészeti Sportegyesület Vágó Ferenc +3620/5440784 vagoferi69@gmail.com Jánosi Tibor

Részletesebben

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum Versenykiírás Verseny rendezője: Csákvári Kempo HSE Főszervező: Takács Attila Kyoshi 5. Dan; Márhoffer Márton 2. Dan A verseny főbírója: Kormos László Renshi 3. Dan - a Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség

Részletesebben

IX. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII.

IX. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII. IX. Nemzetek Kupája Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE Harmat László VIII. Dan Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke VERSENYIGAZGATÓ Kozák László

Részletesebben

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018.

MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. MAGYAR MUAYTHAI SZAKSZÖVETSÉG IFMA MUAYTHAI AMATŐR VERSENYRENDSZERE 2018. I. A versenyrendszer célja: a, a Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) amatőr versenyrendszerének elsődleges célja a Muaythai (thaibox)

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII.

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII. XI. Nemzetek Kupája Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE Harmat László VIII. Dan Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke VERSENYKIÍRÁS VERSENYIGAZGATÓ

Részletesebben

Részvételi feltételek

Részvételi feltételek Kiíró: Rendező: Magyar Taekwondo Szövetség Tájfun Sportegyesület Versenyigazgató: Kazinczy Viktor Szervezőbizottság: Kazinczy Viktor +36707704754 Sobotkáné Fábián Éva +36303022747 Papp András +36203230497

Részletesebben

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés )

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Leány ifjúsági kategória ( 7 nevezés ): I. Morvai Tímea ( Darányi Dojo Ju-Jitsu Klub Kiskunhalas ) II. Hegedűs Éva ( Tatami Centrum Ju-Jitsu Klub

Részletesebben

Seishin Karate klub Keszegfalva

Seishin Karate klub Keszegfalva Seishin Karate klub Keszegfalva A karate klub 1998.feruárjában kezdte meg működését. Azóta is folyamatosan működik, és folyamatosan nő a látogatottsága. A 2010-es év sikercsapata Alsó sor (balról jobbra):

Részletesebben

Az ARANY TIGRIS HKSE bemutatja az

Az ARANY TIGRIS HKSE bemutatja az Az ARANY TIGRIS HKSE bemutatja az Taekwondo Bajnokságot Pécs, 2017. október 21. amely az idei évben hazai, 2018. évtől kezdődően Pécs Open néven nemzetközi versenyként kerül majd megrendezésre Kiíró: Rendező:

Részletesebben

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013.

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: IV. Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében 2013. december 12-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2013. őszi Intézményi

Részletesebben

Tai Qi Boxing egyesület eredmény

Tai Qi Boxing egyesület eredmény Tai Qi Boxing egyesület eredmény - 2003 Kick Box Világkupa 2003 05. 22-24Debrecen Sportcsarnok. Stop-semi contact: I. Veres Alex 25 kg II. Veres Mercédesz 25 kg Verse Richárd s 28 kg Tandi Fruzsina -30

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2016. évi Kadet Európa-bajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést tárgyalja: az MBSZ 2016. július 6-i Elnökségi ülése A verseny megnevezése: Kadet

Részletesebben

Zen Bu Kan Kempo Eger Kupa jegyzőkönyv

Zen Bu Kan Kempo Eger Kupa jegyzőkönyv Zen Bu Kan Kempo Eger Kupa jegyzőkönyv 103 fő versenyző (86 felnőtt, 17 junior) 24 egyesület Ács László Bakos Balázs (Gazdagréti Kempo HE) Barabás Béla (Agacu ZBKKSE) Balla Tamás Bognár Levente (Tatabánya

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről Ó z d, 2015. február 19. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 Verseny rendezője: Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportágiszervezet és a Kamion Kempo Klub Főszervező: Borbáth András 2. dan A verseny főbírája: Manhoffer Márton, 2. dan

Részletesebben

Látogatás Ecuadorba. Révész Agoston Nihon tai jitsu 1. dan

Látogatás Ecuadorba. Révész Agoston Nihon tai jitsu 1. dan Látogatás Ecuadorba Nagyon kevesen jutunk el ilyen távoli országba, ezért is örülünk annak, hogy Révész Ágoston mesternek ez sikerült. Persze alapvetően családi látogatás volt ez számára, de időt szakított

Részletesebben

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA

1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 1. NYÍLT SÁRGA-TENGER KUPA 2019. ÉVI WT TAEKWONDO ORSZÁGOS FORMAGYAKORLAT BAJNOKSÁG 2019. ÁPRILIS 14. BUDAPEST, HUNGARY 1 ST YELLOW SEA CUP HUNGARIAN NATIONAL POOMSAE CHAMPIONSHIP A verseny Dátum Helyszín

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Európai Uniós Természettudományos Diákolimpia (EUSO) Megszerveztem a magyar csapat részvételét, 2008-ban megfigyelő voltam a versenyen. 2009-től a fizikus csapattagok

Részletesebben

Nevezési határidő: március 20.

Nevezési határidő: március 20. Fővédnök: Mészáros Lőrinc Felcsút Község polgármestere Főbíró: Sensei Kornély György Beérkezés, nevezés: 7:30 9:00 óráig Kezdés: 10:00 óra Díjazás: Egyéni: I., II., III. hely érem, oklevél Csapat: I.,

Részletesebben

Lássuk az eredményeket!

Lássuk az eredményeket! 2012. április 28-29. között került megrendezésre az idei évi Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Jánoshalmán. 3 héttel a Fekvenyomó Világbajnokság előtt, sokaknak ez volt az utolsó verseny,

Részletesebben

Tai Qi Boxing egyesület eredmény

Tai Qi Boxing egyesület eredmény Tai Qi Boxing egyesület eredmény - 2004 Kung-fu Világkupa Budapest A 17 ország háromszáz versenyzőjét megmozgató viadalnak a körcsarnok adott otthont. A népes mezőnyben ott voltak a Tai Qi Se. versenyzői

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV A VERSENY CÉLJA: - az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, - a diákolimpiai címek eldöntése,

Részletesebben

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny.

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny. Pintérné Molnár Szilvia vagyok, az északnyugat-magyarországi régiófelelős 2016-óta. Régiónkat hat megye Vas, Veszprém, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék alkotják. Térségünkben

Részletesebben

KÁRPÁT KUPA HARCMŰVÉSZETI VIADAL

KÁRPÁT KUPA HARCMŰVÉSZETI VIADAL KÁRPÁT KUPA HARCMŰVÉSZETI VIADAL 2015 VERSENYKIÍRÁS - CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE A verseny szakmai szervezője: Országos Baranta Szövetség (OBSZ) A verseny helyszíne: Miskolc-Diósgyőri Református Általános

Részletesebben

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta XIII. WTF Taekwondo Országos Formagyakorlat Bajnokság 2014. május 31. Nagykáta Dátum: Helyszín Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: Szabályok: Nevezési díj: Nevezési határidő: Nevezések beküldése,

Részletesebben

Versenykiírás I. Gyöngyösi Kikiáltó Kempo Kupa

Versenykiírás I. Gyöngyösi Kikiáltó Kempo Kupa Szakmai fővédnök: Fővédnök: Főbíró: Hanshi Lévai László (7. Dan) Magyar ZBK Kempo Sportszervezet tiszteletbeli elnöke Dr. Bekecs Andrea (Heves megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője) Renshi

Részletesebben

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből.

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. 2009. január 17-ént Szolnokon rendezte meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet az éves közgyűlését.

Részletesebben

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló IX. Ürömi - Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY III. FORDULÓ ÜRÖM, 2014. március 30. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA 2010. Mezőhegyes, 2010. november 27, szombat 10 óra MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk és várjuk az ITF Taekwon-do sportegyesületeket a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség 2010.évi Országos

Részletesebben

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2013 évi RKSZ önvédelmi Magyar Kupa bajnoki címek eldöntése - a 2013. évi verseny évad megnyitása,

Részletesebben

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA A verseny célja: - a magyar harcművészek fejlődésének segítése - minél több versenyzési lehetőség biztosítása a versenyzők fejlődésének érdekében - a Kung-Fu és a Wushu köztudatba való bevezetése - a sportág

Részletesebben

2 Fejezet/ bekezdés. Minden súlycsoport küzdelmei 2018-tól két napig fognak tartani

2 Fejezet/ bekezdés. Minden súlycsoport küzdelmei 2018-tól két napig fognak tartani 2 Fejezet/ bekezdés Verseny lebonyolítás A versenyeket kieséses rendszerben rendezik, ahol a résztvevő birkózók, számának megfelelően kell kialakítani 4, 6, 8, 16, 32, 64-es táblát. Ha a mérlegelt versenyzők

Részletesebben

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny!

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/176/japan-es-kazahsztan-is-jon-budapestre-ime-a-vb-mezony Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! 2016.11.24. 11:09 CET Tokióban rendezték meg

Részletesebben

2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése

2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése 2005 legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékelése Gúta város önkormányzatának sportbizottsága a 2006 os év januári ülésén határozatot hozott a 2005 - ös év legjobb sportolóinak, csapatainak kiértékeléséről.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

Ifi Eb Grenoble 2017

Ifi Eb Grenoble 2017 Ifi Eb Grenoble 2017 Az Ifi Eb-re történő felkészülés 2016 szeptember végén már elkezdődött. A jelöltek nagyobb részének felkészítését Balogh Ákos a Gószövetség elnöke vezette (Köllner Barnabás, Réti Zoltán,

Részletesebben

Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan

Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan A verseny időpontja: 2016.

Részletesebben

III. Budakeszi Kempo Kupa

III. Budakeszi Kempo Kupa III. Budakeszi Kempo Kupa Versenyzők száma 78 Nevezések száma fegyveres kata 22 Full Kempo 24 gyo 12 kata 37 Kempo Kumite 20 Semi- Kempo 63 Submission 58 Összes nevezés száma 236 Versenyzők pontszámai

Részletesebben

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, Hanshi Papp Valér, Kyoshi A verseny

Részletesebben