Go-Car-T. Autós és motoros iskola. Corsa

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Go-Car-T. Autós és motoros iskola. Corsa"

Átírás

1 Go-Car-T Autós és motoros iskola JÁRMÛKEZELÉSI VIZSGA Biztonsági ellenõrzési vizsgafeledatok Oktatócsomag Corsa

2 Biztonsági ellenõrzési vizsgafeledatok 1. Végezze el a gépkocsi biztonsági berendezéseinek elindulás elõtti ellenõrzését! - gumiabroncsok Vizsgáljuk meg mind a négy gumiabroncsot szemrevételezéssel a következõ szempontok szerint: Látható-e rajtuk valamilyen sérülés Megfelelõ-e bennük a légnyomás (nem lapos) A futófelület tejles szélességén a barázdák mélysége eléri-e az elõírt 1,6mm-t.Az ábrán a kopásjelzõ látható. Ha a futófelület magassága eléri a kopásjezõét, azaz egy magasságba kerülnek, akkor a gumi már nem használható tovább A rendellenes kopások: 1. a futómûbeállítás hibája miatt a gumiabroncs egyik széle jobban elkopott 2. a lengéscsillapító hibája miatt kialakult kagylós kopás 3. a túl magas vagy túl alacsony légnyomással használt gumiabroncs a közepén vagy 4. a két szélén kopott el jobban. A rendellenes kopás mindig valamilyen hibára utal, amit 3. ki kell javítani, de ha a profilmélység így is mindenhol eléri az 1.6 mm-t, akkor a gumi még használható. Tudni kell még, hogy mind a négy kerékre azonos szerkezetû és és méretû gumiabroncsokat kell szerelni illetve, hogy tengelyenként a gumi mintázatának meg kell egyeznie kormányberendezés Mozgassuk meg a kormánykereket intezíven! Akkor jó, ha recsegést, ropogást nem hallunk, illetve, ha a kormány nem szorul és nem akad. Nézzük meg a holtjátékot! A holtjáték a kormánykeréknek az az elmozdulása, amíg még a kerekek nem mozdulnak meg. Ezt a kormány kerületén mérjük és általában legfeljebb 2-4 cm lehet. Az ellenõrzés úgy történik, hogy mozgatjuk a kormányt jobbra-balra, közben figyeljük a kereket. A kormányon az elmozdulást addig csükkentjük, amíg a kerék már nem mozdul meg világító- és fényjelzõberendezések A személygépkocsin ellenõrizni kell a következõket: - helyzetjelzõ világítás, - tompított fényszóró, világító berendezések - távolsági fényszóró, - irányjelzõ - féklámpa, fényjelzõ berendezések - tolatólámpa Az ellenõrzés úgy történik, hogy egyesével bekapcsoljuk világító vagy jelzõberendezéseket, majd megnézzük, hogy világít-e.

3 A helyzetjelzõ: Az álló autó megvilágítására szolgál. Elöl két fehér fény, hátul két piros fény világít. Ellenõrzésekor meg kell nézni a rendszámtábla világítást is. Tompított fényszóró: A forgalomban résztvevõ jármûveken rossz látási viszonyok között és lakott területen kívül használni kell a helyzetjelzõ lámpákat és a tompított fényszórókat. Távolsági fényszóró: Csak lakott területen kívül használható, ha nem zavarjuk vele a többi jármû vezetõjét. Mûködését a mûszerfalon világító kék lámpa jelzi. Bekapcsolni csak akkor lehet, ha a tompított fényszóró mûködik. 0 = kikapcsolva = helyzetjelzó világítás = tompított fényszóró Irányjelzõ: Kapcsoljuk be a gyújtást, majd nézzük meg az irányjelzõt a bal oldalon! Ezután kapcsoljuk át a jobboldalra. Ha a villogás és a kattogás üteme a két oldalon megegyezik, akkor a jobb oldali irányjelzõ is jó. Az irányjelzõnek percenként at kell villannia. Ha az egyik izzó kiég, akkor a villanások száma a kétszer annyi lesz. Féklámpa: bekapcsolt gyújtás mellett nyomjuk meg = Távolsági fényszóró a fékpedált jobb lábbal! Kérjünk meg valakit, hogy nézze meg világít-e mind a három féklámpa! Tolatólámpa: bekapcsolt gyújtás mellett tegyük a váltót hátramenetbe! Mennyünk hátra és nézzük meg, hogy világít-e a tolatólámpa! - fékberendezések Az üzemifékbendezés: Jobb lábbal nyomjuk be a fékpedált és tartsuk nyomva! Állapítsuk meg, hogy a fékpedál a pedálút felsõ egyharmadában felkeményedik és folyamatos nyomás hatására sem megy lejjebb! Hibajelenségek és a hiba valószínû okai: ha a fékpedál a padlóig benyomható elfolyt a fékfolyadék a felsõ harmadtól lejjebb kemányedik fel kopottak a fékbetétek a pedált rugalmasnak érezzük levegõ került a rendszerbe Kézifék: engedjük ki a kéziféket miközben nyomjuk a lábféket, nehogy az autó elguruljon! Húzzuk be a kéziféket úgy, hogy meg tudjuk számolni a kattanásokat! A kézifék akkor jó, ha a kattanások száma 3-6 között van. A kézifék az álló jármû rögzítésére szolgál és a hátsó kerekekre hat. 2.

4 2. Végezze el az ablaktörlõ és -mosó mûködésének ellenõrzését! Mutassa meg hová kell az ablakmosó folyadékot tölteni! Az ablaktörlõt nem szabad bekapcsolni, ha szélvédõ száraz, mert a porszemcsék összekarcolhatják az üveget. Az ablaktörlõ mûködésének ellenõrzéséhez hajtsuk fel az ablaktörlõ lapátokat! Nézzük meg, hogy a gumicsík ép-e! Az ablakmosó bekapcsolásához húzzuk a kart magunk felé! Ilyenkor mûködik az ablaktörlõ is (3-szor letörli az ablakot) Ezért kell elõbb a lapátokat kihajtani. Kapcsoljuk be az ablaktörlõt! Ennek két állása van: szakaszos és folyamatos. Az ablaktörlõ és mosó csak bekapcsolt gyújtás mellett mûködik. Az ablakmosó folyadékot a képen látható helyre kell tölteni. Az ablakmosó folyadék Víz és valamilyen mosószer keverékéból áll. Van téli és nyári szélvédõmosó folyadék. A téliben van még valamilyen anyag, ami nem fagy meg (alkohol). 3. Mutassa meg és kapcsolja be a szellõzõ és fûtõberendezést! A szellõzõ és fûtõberendezésre azért van szükség, hogy az ablakokon keletkezõ párát eltávolítsuk és így kilássunk az ablakon. A szellõzõ és fûtõberendezés kapcsolói a képen láthatóak: 1. A beáramló levegõ hõmérséklete. 2. A ventillátor kapcsolója 3. A beáramló levegõ iránya. 4. A hátsó ablak páramentesítõje. A hátsó ablakot a rajta lévõ fûtõszálakkal páramentesítjük. Ha a szellõzõ és fûtõberendezés nem mûködik, húzzuk le az ablakot egy újnyira, hogy a beáramló levegõ páramentesítse az ablakot!

5 4. Mutassa meg a mûszerfalon a motorolajnyomást, a töltést és a hûtést visszajelzõ mûszereket! A motorolajnyomást és a töltést visszajelzõ mûszerek bekapcsolt gyújtásnál álló motornál világítanak. Normális esetben járó motornál nem világítanak. Ha a motorolajnyomást jelzõ lámpa menet közben világít, azonnal meg kell állni, mert megszûnt a motor kenése. A hûtést visszajelzõ mûszer a hûtfolyadék hõmérsékletét méri. A hûtõfolyadék üzemi hõmérséklete kb.: C. Ha a hõmérséklet eléri a kb. 100 C-t, állítsuk le a motort. Felforrni csak 100 C felett fog, mert túlnyomás van benne. Ha a töltést jelzõ lámpa menet közben világít, az azt jelenti, hogy megszûnt az akkumlátor töltése. Ilyenkor közlekedhetünk tovább de egy idõ múlva az akkumlátor le fog merülni. Ezért az elsõ javítómûhelynél tovább ne menjünk! 5. Végezze el a motorolajszint ellenõrzését! Mutassa meg hol tölthetõ be a motorolaj! Motorolajszint ellenõrzés elõtt várjuk meg, hogy az olaj lefojjon a motor aljára! Motorolajszintet vízszintes talajon ellenõrizzünk! A motorolajszintet a motorolajszint ellenõrzõ (nívó) pálcán ellenõrizzük. Húzzuk ki a pálcát, töröljük meg egy ronggyal, tegyük vissza a helyére majd ismét húzzuk ki és vízszintesen tartva nézzük meg, hogy a szint a minimum és maximum jelölés között van e! Ha kevés van benne, a motor tetején lévõ nyíláson keresztül tölthetünk bele motorolajat. Mindig ugyanolyan motorolajat öntsünk bele, amilyen benne van! Miközben töltjük az olajat, folyamatosan ellenõrizzük az olajszintet, hogy nehogy a maximum fölé töltsük! 4.

6 6. Mutassa meg az ékszíj feszességének ellenõrzését!* Az ékszíj összeköti a motort, a generátort és a vízpumpát. Normális esetben a járó motor, meghajtja az ékszíjat, az ékszíj pedig a generátort és a vízpumpát. A generátor villamos energiát termel, ezzel tölti az akkumlátort. A vízpumpa a hûtõfolyadékot keringeti, õ felel a hûtésért. Az ékszíj feszességét az ábrán látható módon lehet ellenõrizni. A hosszabbik részen, középen nyomjuk meg az ékszíjat! A behajlás mértéke 1-1,5 cm lehet. Ha az ékszíj laza, akkor a kapcsolat nem megfelelõ, az ékszíj csúszik. Ilyenkor a motor nem tudja meghajtani a generátort és a vízpumpát, ezért nem lesz megfelelõ a töltés és a hûtés. Ha az ékszíj feszes, akkor tönkremegy a generátornak és a víz-pumpának a csapágya. Az ábrán a motor, a generátor és a vízpumpa kapcsolata látható. Motor Ékszíj 1-1,5cm Generátor Vízpumpa + - Akku. 7. Végezze el a hûtõfolyadék szintjének ellenõrzését! A hûtõfolyadék tartálya az ábrán látható. A kiegyenlítõ-tartályban a hûtõfolyadék szintje kicsivel a COLD (hideg) jelzés felett kell legyen hideg motor mellett. A szint üzemmeleg motornál megemelkedik, majd kihûlve ismét lecsökken. Amennyiben a hûtõfolyadékszint a jelzés alá csökken, akkor után kell tölteni. Amikor a tartály fedelét kinyitjuk, ügyeljünk arra, hogy benne túlnyomás van, ezért a kicsapó gõz égési sérülést okozhat. A tartályba fagyálló és desztilláltvíz keverékét töltjük. Nyáron elég, ha csak desztillált vízzel töltjük fel, de célszerû a fagyállót nyárra is benne hagyni. 5.

7 8. Végezze el a fékfolyadék szintjének ellenõrzését! A fékfolyadék tartálya a képen látható. A folyadék szintjének a MIN és MAX jelölés között kell lennie. A fékfolyadék szintje normális üzemeltetés mellett nagyon lassan csökken. Ez a fékbetétek kopása miatt történik, a kopás helyére kerül a folyadék, ezért úgy látszik, mintha a tartályban kevesebb lenne. Valójában benne marad a rendszerben. Ha a fékfolyadék szintje elérte a minimumot, akkor ellenõrizni kell a fékbetéteket! A fékfolyadék lecsökkenését a mûszerfalon a lámpa jelzi. A fékfolyadékot bizonyos idõközönként (2 évente) ki kell cserélni. 9. Ismertesse az irányjelzõ lámpa, 10. féklámpa, 11. helyzetjelzõlámpa, 12. fényszóró izzójának cseréjét!* Az irányjelzõ izzójának cseréje elöl: 1. Nyissuk ki a motorháztetõt! 2. Forgassuk el az izzó foglalatát, az óramutató járásával ellenkezõ irányba és emeljük ki! 3. Az izzót enyhén a foglalatba nyomva forgassuk el az óramutató járásával ellenkezõ irányba és vegyük ki! 4. Helyezzük be az új izzót és a foglalatot elforgatva tegyük vissza a fényszórótestbe! A helyzetjelzõ izzójának cseréje elöl: 1. Az óramutató járásával ellentétes irányba forgatva vegyük le a kupakot! 6.

8 2. Vegyük ki az izzótartót a fényszóróházból! 3. Vegyük ki az izzót a foglalatból! 4. Helyezzünk be új izzót! 5. Helyezzük vissza a foglalatot a fényszóróházba! A fényszóró izzójának cseréje: 1. Forgassuk el a foglalatot az óramutató járásával ellentétes irányba! 2. Vegyük ki a foglalatot a lámpaházból! 3. Vegyük ki az izzót a foglalatból! 4. Helyezzük be az új izzót a foglalatba! Ne érintsük meg az izzó üvegét! 5. Forgassuk ütközésig az óramutató járásával megegyezõ irányba a foglalatot! 7.

9 Irányjelzõ, fék, hátsó helyzetjelzõ lámpa izzójának cseréje: 1. Csavarhúzóval csavarjuk ki az izzóházat tartó két csavart! 2. Húzzuk az izzóházat hátrafele úgy, hogy a rögzítõelemekbõl kipattanjon! 3. Csavarhúzóval kapcsoljuk ki a vezetékcsatlakozót, és húzzuk le az izzók alaplapjáról! 4. Csavarhúzóval csavarjuk ki a négy csavart az izzóalaplapból. Vegyük ki az izzóalaplapot az izzóházból! 5. Vegyük ki az izzót a foglalatból! 6. Helyezzük be az új izzót és a négy csavarral rögzítsük az alaplapot a házban! Húzzuk vissza a kábelcsatlakozót, majd a házat helyezzük vissza a karoszériába a rögzítõcsapok segítségével és biztosítsuk a csavarokkal! Minden izzócsere után ellenõrizzük le, hogy az új izzó mûködik-e! Az izzócsere akkor ér véget, ha pótoltuk a hiányt a tartalék izzókészletbõl. 13. Mutassa meg a biztosítótáblát!* A biztosítótábla a motortérben talátható. A biztosítótáblában találhatók a késes típusú biztosítékok. A biztosíték feladata az áramkör védelme. Zárlat esetén a biztosíték kiold és megszakítja az áramkört. Ezzel megakadályozza az elektromos tüzet és védi az autó elektromos fogyasztóit. 8.

10 A biztosíték cseréjénél ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanolyan színût, ill. Amperszámút használjunk! 14. Végezze el a tengelykapcsoló holtjátékának ellenõrzését! A tengelykapcsoló oldható- zárható kapcsolatot biztosít a motor és a meghajtott kerekek között. A tengelykapcsoló pedál holtjátékának 2-4 cm-nek kell lennie. A holtjáték az a rész, amíg a pedál nagyon könnyen benyomható. Ezt a legkönnyebben kézzel lehet ellenõrizni. Ha a holtjáték kicsi, vagy nincs, akkor nem jön létre a kapcsolat a motor és a kerekek között, a tengelykapcsoló csúszik. Ez a kuplungtárcsák kopása miatt lehetséges. Ha a holtjáték nagy, akkor a kapcsolat nem oldható, ilyenkor a sebességváltás nehéz, a váltó recseg, vagy nem tudunk váltani. 15. Ismertesse a kerékcsere folyamatát!* 1. Rögzítsük a gépkocsit a kézifékkel, ékkel és ala-csony sebességfokozatba (egyes vagy hátramenet) kapcsolva! 2. Lazítsuk meg a kerékkulccsal a kerékcsavarokat! 3. A küszöb alsó peremén kivágások jelzik az emelési pontokat. Helyezzük oda az emelõt és emeljük meg a jármûvet! 4. Csavarjuk ki a kerékcsavarokat! 5. Cseréljük ki a kereket! 6. Csavarjuk vissza a kerékcsavarokat! 7. Engedjük le a gépkocsit! 8. Húzzuk meg átlós sorrendben egymás után a kerékcsavarokat! km megtétele után ellenõrizzük, hogy nem lazultak e ki a csavarok! 9.

11 16. Állítsa fel az elakadást jelzõ háromszöget! Az elakadást jelzõ háromszög a csomagtartóban található. Csak lakott területen kívül közelezõ használni! Mindig a várható jármûforgalommal szemben a földön kell elhelyezni olyan távolságban a gépkocsitól, hogy a háromszögtõl az autóig meg lehessen állni (féktávolságon kívülre). 17. Mutassa meg az elsõsegélynyújtó dobozt, a tartalékizzókat és a biztosítókat! Az elsõsegélynyújtó doboz, a tartalék izzók és a biztosítók a csomagtartóban találhatók. Személygépkocsiban a B típusú elsõsegély felszerelést kell készenlétben tartani. Csak a rajta feltüntetett dátumig szabad használni. Ha felbontjuk, belõle a hiányt pótolni kell. A tartalékizzók: Tompított vagy távolsági fényszóró 55W Helyzetjelzõ elöl 5W Fék és hátsó helyzetjeljzõ Tolatólámpa 21W 5/21W Biztosíték Irányjelzõ 21W 18. Mutassa meg a vontatókötél beakasztására szolgáló helyeket!* A vontatás szabályai: Az elromlott jármûvet legfeljebb 40 km/h sebességgel szabad vontatni. A vontatókötélnek, illetve vonórúdnak olyan hosszúnak kell lennie, hogy a két jármû kanyarodás közben össze ne érhessen. Legfeljebb olyan hosszú lehet, mint a vontatott jármû. Az elromlott - nem fékhibás - gépjármû csak olyan jármûvel vontatható, amelynek össztömege eléri legalább a vontatott jármû össztömegének a felét. Fékhibás jármûvet csak rúddal szabad vontatni. Ilyenkor a vontató jármû tömegének el kell érnie a vontatott jármû össztömegét. Kormányhibás jármûvet csak emelve szabad vontatni. Vontatás közben gondoskodni kell a 10.

12 fék és irányjelzõ lámpa mûködtetésérõl, ill. éjszaka és rossz látási viszonyok között a jármû kivilágításáról. A képen a vontatókötél beakasztására szolgáló helyek láthatók elöl ill. hátul. * Kezelési útmutató használata megengedett Go-Car-T Autósiskola Petzvál József u. 56. (1) (20)

Az elindulás előtti ellenőrzés B kategória

Az elindulás előtti ellenőrzés B kategória Az elindulás előtti ellenőrzés B kategória 1. Gumiabroncsok ellenőrzése: légnyomás -szemmel láthatóan nem lapos sérülés ne legyen az oldalán (vágás repedés) futófelület bordázatának a mélysége nem lehet

Részletesebben

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

Munkahely megvilágító lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróra vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek Ködfényszóróval minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel szabad szerelni. A járműre felszerelhető ködfényszórók száma: 2

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

A személygépkocsi biztonsági berendezéseinek elindulás előtti ellenőrzése

A személygépkocsi biztonsági berendezéseinek elindulás előtti ellenőrzése A személygépkocsi biztonsági berendezéseinek elindulás előtti ellenőrzése Gumiabroncs: Szemrevételezéssel ellenőrzöm. 1. Levegőnyomás: megnézem nem lapos-e (kb. 2-2,5 bar nyomásnak kell lennie) 2. Fizikai

Részletesebben

Az Opel Corsa C típusú gépkocsi bemutatása

Az Opel Corsa C típusú gépkocsi bemutatása Az Opel Corsa C típusú gépkocsi bemutatása a B kategóriás Járműkezelési vizsga tételei alapján Oktatási segédlet 2006. Tartalomjegyzék 1. Végezze el a személygépkocsi biztonsági berendezéseinek elindulás

Részletesebben

Évszakváltás a közlekedésben

Évszakváltás a közlekedésben Évszakváltás a közlekedésben A közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk

Részletesebben

autózz!blog KRESZ teszt - MEGOLDÓKULCS

autózz!blog KRESZ teszt - MEGOLDÓKULCS Név (amit a blogon is használsz):... autózz!blog KRESZ teszt - MEGOLDÓKULCS 1. Vezethet-e mezőgazdasági vontatóból és egy könnyű pótkocsiból álló járműszerelvényt B kategóriára érvényes vezetői engedéllyel?

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: TOYOTA YARIS XP10 tárcsafék első fékbetét csere A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Toyota Yaris XP10 autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Peugeot 407 tárcsafék hátsó A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Peugeot 407 autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Engedje ki teljesen a kéziféket.

Részletesebben

Szerkezeti- és üzemeltetési ismeretek

Szerkezeti- és üzemeltetési ismeretek 1. Téli időszakban szükséges-e fagyálló ablakmosó folyadékkal feltölteni az ablakmosó tartályát? a) Nem, mert a meleg motortérben nincs fagyveszély. b) Igen, mert fagyveszélynek van kitéve. c) Tetszés

Részletesebben

Az új Volkswagen Beetle V6

Az új Volkswagen Beetle V6 Az új Volkswagen Beetle V6 1-4 3 éves éves kor kor fölött között ajánlott Összeszerelési útmutató 6V Volkswagen The Beetle 1. Használati útmutató 2. Kormánykerék 3. Töltő 4. Visszapillantó tükör 5. Szélvédő

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gépjármű azonosító paraméterek GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gyártmány: Típus: Forgalomba helyezés: Gyártási év: Alvázszám: Motorszám: Hengerűrtartalom: Teljesítmény: Kivitel: Szín: Km számláló állás: Váltó

Részletesebben

Teljes áttekintés. 10. Műszerfal 11. Kormány 12. Tanksapka 13. Benzincsap 14. Hátsó rugóstag 15. Utas lábtartó 16. Oldaltámasz 17.

Teljes áttekintés. 10. Műszerfal 11. Kormány 12. Tanksapka 13. Benzincsap 14. Hátsó rugóstag 15. Utas lábtartó 16. Oldaltámasz 17. MadAss 50/125 Teljes áttekintés 1. Hátsó féktartály 2. Első féktartály 3. Típusazonosító 4. Kormányzár 5. Hátsó fékkar 6. Berúgó kar 7. Lábtartó 8. Akkumulátor és biztosíték 9. Utas lábtartó 10. Műszerfal

Részletesebben

2. A gépkocsi vezetése

2. A gépkocsi vezetése 2. A gépkocsi vezetése 1. Általában balról jobbra milyen sorrendben találjuk a gépkocsiban a gáz-, fékés a tengelykapcsoló pedálokat? a) Gáz fék tengelykapcsoló. b) Tengelykapcsoló fék gáz. c) Fék gáz

Részletesebben

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS A GUMIABRONCS A gumiabroncs felépítése futófelület mintaárok mintaelem övbetétek védıbetét peremvédı légzáró réteg peremhuzal-karika A gumiabroncs szerkezete és használata GUMIABRONCS RADIÁL (R) DIAGONÁL

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LN50QT-4 LN50QT-6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ LN50QT-4 LN50QT-6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VEZETŐ ÉS UTASA A LN50QT-4/6 motorkerékpár egy vezető és egy utas részére készült, de mindig csak a Magyarországon érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően lehet

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Mercedes-Benz A W168 első A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A féktárcsákat mindkét tengelyen komplett szettben cserélje Mercedes-Benz A W168 gépkocsin, függetlenül attól, hogy az alkatrészek milyen

Részletesebben

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz www.ambringa.hu Az Apache átalakító szettek többféle akkumulátorral érhetőek el, ezen használati útmutató végigveszi

Részletesebben

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást.

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást. ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341 Használati leírás Olvassa el és értse meg a következő leírást. Mielőtt hozzákezdene Távolítsa el a csomagolást. Ellenőrizze, hogy minden alkatrész hiánytalan e vagy

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Opel Corsa B hátsó dobfék fékpofa A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Opel Corsa B autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a kerékrögzítő

Részletesebben

Időszak Műveletek Oldal. Terjedelem X/XX poziciók nélkül (1999. modellévig -Xbezárólag) Olajcsere szerviz (a következő modellévtől: Y-)

Időszak Műveletek Oldal. Terjedelem X/XX poziciók nélkül (1999. modellévig -Xbezárólag) Olajcsere szerviz (a következő modellévtől: Y-) 1. oldal, összesen: 5 oldal Ellenőrző szerviz FIGYELEM! Dízel-részecskeszűrővel felszerelt, ill. utólag beépített gépkocsiknál a motorolajat feltétlenül a -VW 507 00- szabvány szerint kell használni. Időszak

Részletesebben

műszaki ÜZEMBIZTONSÁG

műszaki ÜZEMBIZTONSÁG műszaki ÜZEMBIZTONSÁG műszaki ÜZEMBIZTONSÁG www.nkh.gov.hu KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉGEK A járművek felkészítése A télre Mint minden szezonváltáskor, a tél beköszönte előtt is kiemelten fontos, hogy az üzembiztonság

Részletesebben

Alvázszám Motorszám A váltó, sebességek helye

Alvázszám Motorszám A váltó, sebességek helye 1. Kuplung kar 2. Műszerfal 3. Tanksapka 4. Levegőszűrő 5. Akkumulátor, biztosíték, szerszámkészlet 6. Ülés rögzítő 7. Motorszám 8. Váltókar 9. Gyertyapipa Teljes áttekintés 10. Hátsó féktartály 11. Benzincsap

Részletesebben

A kerékpár forgalomban tartása és kötelező felszerelése

A kerékpár forgalomban tartása és kötelező felszerelése A kerékpár forgalomban tartása és kötelező felszerelése A kerékpár kötelező felszerelésére vonatkozó részletes szabályokat a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

Részletesebben

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón.

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón. AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) 1 24088 3 2 4 5 Távirányító üzemmód Kinyitás: gomb (1). Bezárás: gomb (3). Csak a csomagtartó kinyitása és bezárása: gomb (2). Különlegességek a használattal kapcsolatban

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Útmutató: Volkswagen Polo IV A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A szűrőt az olajjal együtt cserélje. Viseljen kesztyűt, hogy ne kerüljön a kezére forró folyadék. Álljon az autóval a szerelőakna

Részletesebben

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk

AJTÓK (1. fejezet) ABLAKEMELÕK (3. fejezet) Az ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ központi. ABLAKOK (3. fejezet) ablakemelõk JTÓK (1. fejezet) Indításgátló berendezés z indításgátló berendezés a kódolt gyújtáskulcs nélkül lehetetlenné teszi a jármû elindítását. LKEMELÕK (3. fejezet) C D z ajtók nyitása/zárása az elektromos belsõ

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Opel Corsa C hátsó dobfék fékpofa A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Opel Corsa C autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a kerékrögzítő

Részletesebben

A Műszerfal áttekintése

A Műszerfal áttekintése X-Road Teljes áttekintés 1. Akkumulátor, biztosíték, szerszámkészlet 2. Hátsó féktartály 3. Rúgóstag 4. Tanksapka 5. Gázkar 6. Első féktartály 7. Műszerfal 8. Első fékkar 9. Alvázszám 10. Típusazonosító

Részletesebben

III MŰSZAKI ADATOK MEGJEGYZÉS: A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül módosulhatnak. 2WD: kétkerékhajtás 4WD: négykerékhajtás

III MŰSZAKI ADATOK MEGJEGYZÉS: A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül módosulhatnak. 2WD: kétkerékhajtás 4WD: négykerékhajtás MŰSZAKI ADATOK MEGJEGYZÉS: A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül módosulhatnak. MfT: kézi sebességváltó NT: automata sebességváltó TeSS: SUZUKI ikerkuplungrendszer Benzines: benzinmotoros modell

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Audi 80 B4 hátsó féktárcsa csere A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A féktárcsákat mindkét tengelyen komplett szettben cserélje Audi 80 B4 gépkocsin, függetlenül attól, hogy az alkatrészek milyen

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Volkswagen Golf III hátsó dobfék A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Volkswagen Golf III autóján párban cserélje a fékbetéteket mindkét tengelyen. Ez biztosítja a hatékony fékezést Lazítsa meg a

Részletesebben

TÜV Rheinland-KTI Kft. H-1119 Budapest, Thán Károly u H-1519 Budapest, Pf.: 327.

TÜV Rheinland-KTI Kft. H-1119 Budapest, Thán Károly u H-1519 Budapest, Pf.: 327. EU előírások: Irányelv 70/157 Zajszint és kipufogó berendezések Pótalkatrész kipufogó berendezés 70/220 Károsanyag kibocsátás, légszennyezés Műszaki terület 715/2007 692/2008 Károsanyag-kibocsátás 70/221

Részletesebben

MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN

MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN 6 o VÉSZVILLOGÓ 183 o HA A MOTOR TÚLMELEGEDET 183 o AZ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ o TÚLMELEGEDÉSE 184 o A GÉPKOCSI MEGEMELÉSE ÉS A KEREKEK CSERÉJE 184 o Az emelõ helye 184 o Pótkerék

Részletesebben

használati útmutató Apache átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

használati útmutató Apache átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz használati útmutató Apache átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz www.ambringa.hu Az Apache átalakító szettek többféle akkumulátorral, illetve kijelzővel érhetőek el, ezen használati útmutató

Részletesebben

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket:

Részletesebben

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Kosárlabdapalánk készlet Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Helytelen üzembehelyezés vagy lengés a gyűrűn komoly sérüléseket vagy halált okozhat!!! Megjegyzés az összeszereléshez: Minden kosárpalánk,

Részletesebben

Bevezetés. Használati útmutató. Gratulálunk az AQbike elektromos robogójához!

Bevezetés. Használati útmutató. Gratulálunk az AQbike elektromos robogójához! Bevezetés Használati útmutató Gratulálunk az AQbike elektromos robogójához! Kérjük, szánjon rá időt és ezt a kezelési útmutatót alaposan olvassa át, ismerje meg a termék jellemzőit. Ez a kézikönyv ismerteti

Részletesebben

SZEZONRA FEL! KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK SZEZONNYITÓ KERÉKPÁROS KISOKOS

SZEZONRA FEL! KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK SZEZONNYITÓ KERÉKPÁROS KISOKOS SZEZONRA FEL! KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK SZEZONNYITÓ KERÉKPÁROS KISOKOS HOGYAN KÉSZÍTSD FEL A KERÉK- PÁRODAT TAVASZRA? Mosd le, töröld át a vázat, és nézd meg az alkatrészeket! Győződj meg róla, hogy nincs-e

Részletesebben

Használati útmutató. figyelem!

Használati útmutató. figyelem! Ózongenerátor Használati útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék autók belső terének, kisebb helyiségeknek ózonnal történő

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Ford Focus II első felfüggesztés A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Ford Focus II autóján mindkét lengéscsillapítót egyidőben cserélje. 2 Húzza be a kéziféket. 3 Helyezzen ékeket az hátsó kerekek

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 525 02 Gépjármű mechatronikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Úgy tűnik, hogy végre tényleg beköszöntött hazánkban a tavaszi időjárás! Elérkezett az idő, hogy Fontos azonban, hogy mielőtt bárhová indul, a téli gumikat cserélje

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Suzuki Swift 3 első felfüggesztő A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Suzuki Swift 3 autóján párban cserélje a rugókat. Húzza be a kéziféket. 2 3 Helyezzen ékeket az hátsó kerekek alá. Lazítsa meg

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS

ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS ÚTMUTATÓ AUTÓSOKNAK A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSHEZ KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁGOK VEZETÉS- TECHNIKAI KISOKOS MIELŐTT ELINDULNÁNK Ellenőrizzük a lámpák és a fékek működőképességét! A tolatólámpa, illetve a féklámpa

Részletesebben

Megjegyzés az egytengelyes lakókocsikhoz. Fontos kezelési megjegyzések. 1. A biztonságot mindig tartsa szem előtt

Megjegyzés az egytengelyes lakókocsikhoz. Fontos kezelési megjegyzések. 1. A biztonságot mindig tartsa szem előtt Kezelési instrukciók Mindig tartsa szem előtt a kezelési utasítás Fontos megjegyzések -ben leírtakat. A készülék helyes kezelésért a jármű tulajdonos tartozik felelősséggel. MŰKÖDÉSI LEÍRÁS A készülék

Részletesebben

KEEWAY MOTOR BEVEZETŐ

KEEWAY MOTOR BEVEZETŐ BEVEZETŐ Köszönjük, hogy a KEEWAY HURRICANE (KW50QT-2) típusú motort választotta. Cégünk a motorkerékpárok kifejlesztésében és gyártásában a legújabb technikát és felsőfokú gyártási technológiát használja.

Részletesebben

2/2007. Elnöki Szabályzat 3. számú Függeléke. A B kategóriás járműkezelési vizsgák rendjéről

2/2007. Elnöki Szabályzat 3. számú Függeléke. A B kategóriás járműkezelési vizsgák rendjéről 2/2007. Elnöki Szabályzat 3. számú Függeléke A B kategóriás járműkezelési vizsgák rendjéről Készítette: Képzési és Vizsgáztatási Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: 2007. február 1. változat -

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Skoda Octavia 1Z első felfüggesztés A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Skoda Octavia 1Z autóján mindkét lengéscsillapítót egyidőben cserélje. 2 Húzza be a kéziféket. 3 Helyezzen ékeket az hátsó

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS VILÁGÍTÁS VILÁGÍTÁS.

TERMÉKKATALÓGUS VILÁGÍTÁS VILÁGÍTÁS. VILÁGÍTÁS 157 FT-032 LED ECE által hitelesített lámpa, vízszintesen és függőlegesen is felszerelhető. Teljesen karbantartásmentes, a termékben használt új LED technológiának köszönhetően. A zárt kialakításnak

Részletesebben

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések Duke kézikönyv Biztonsági óvintézkedések Az edzőkerékpár úgy lett megtervezve és megalkotva, hogy a maximális biztonságot garantálja. Ennek ellenére is be kell tartani bizonyos óvintézkedéseket amikor

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

RC-autók 1:16 cikk. M492

RC-autók 1:16 cikk. M492 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RC-autók 1:16 cikk. M492 Tartalomjegyzék Szállítmány tartalma 1 Autó előkészítése és elem behelyezése 2 Jármű kezelése 4 Jármű vezérlése távvezérléssel 5 Műszaki adatok 6 Biztonsági

Részletesebben

BIZTONSÁG Autósiskola 5440 Kunszentmárton Rákóczi út 1. 06-30/484-3738 Ny.Sz: 16-0057-06

BIZTONSÁG Autósiskola 5440 Kunszentmárton Rákóczi út 1. 06-30/484-3738 Ny.Sz: 16-0057-06 BIZTONSÁG Autósiskola 5440 Kunszentmárton Rákóczi út 1. 06-30/484-3738 Ny.Sz: 16-0057-06 Tisztelt Gépkocsivezető! A BIZTONSÁG Autósiskola nagy részt vállal a baleset megelőzésben, a vezetői engedéllyel

Részletesebben

2/2007. Elnöki Szabályzat 5. számú Függeléke. A D1, D kategóriás biztonsági ellenőrzés és üzemeltetés, valamint rutin vizsgák rendjéről. 1.

2/2007. Elnöki Szabályzat 5. számú Függeléke. A D1, D kategóriás biztonsági ellenőrzés és üzemeltetés, valamint rutin vizsgák rendjéről. 1. 2/2007. Elnöki Szabályzat 5. számú Függeléke A D1, D kategóriás biztonsági ellenőrzés és üzemeltetés, Készítette: Képzési és Vizsgáztatási Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: 2007. február 1. változat

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Világítástechnika. Termomenedzsment. A mi ötleteink, az Ön sikere. Gépjárművillamosság Elektronika. Műszaki információk. Értékesítés támogatása

Világítástechnika. Termomenedzsment. A mi ötleteink, az Ön sikere. Gépjárművillamosság Elektronika. Műszaki információk. Értékesítés támogatása Világítástechnika Termomenedzsment Gépjárművillamosság Elektronika Értékesítés támogatása Műszaki információk A mi ötleteink, az Ön sikere Ötletek a jövő autójához Tartalomjegyzék Audi A3 2.0 TDI PD (Gyártási

Részletesebben

Jármű-azonosító adatok Kérjük, hogy a jármű-azonosító adatait rögzítse és gondosan őrizze meg

Jármű-azonosító adatok Kérjük, hogy a jármű-azonosító adatait rögzítse és gondosan őrizze meg Jármű-azonosító adatok Jármű-azonosító adatok Kérjük, hogy a jármű-azonosító adatait rögzítse és gondosan őrizze meg Alvázszám Az alvázszám a központi csővázon található a belső lábvédő idom mögött, melynek

Részletesebben

Törvényi előírások az EGB 48 szabályozás szerint

Törvényi előírások az EGB 48 szabályozás szerint Törvényi előírások az EGB 48 szabályozás szerint Gépjárművekre és pótkocsikra 2 3 A világításra vonatkozó előírások általános áttekintése Egy jármű világítással történő optimális (utólagos) felszereléséhez

Részletesebben

Szervizinformáció. Olajcserekészlet ZF 8HP automata sebességváltóhoz

Szervizinformáció. Olajcserekészlet ZF 8HP automata sebességváltóhoz A forró olaj égési sérüléseket okozhat. Könnyű, ill. közepes sérülés lehetséges. Viseljen védőszemüveget. Viseljen védőkesztyűt. Viseljen védőruhát. Az elektrosztatikus kisülés (ESD) anyagi károkat okozhat.

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Opel Astra G első felfüggesztő rugó A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Opel Astra G autóján párban cserélje a rugókat. 2 Húzza be a kéziféket. 3 Helyezzen ékeket az hátsó kerekek alá. Lazítsa meg

Részletesebben

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 32 Dátum:2013.06.14. 1. FEJEZET: BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. A szerszámgép kizárólag fém munkadarabok

Részletesebben

Előszó. Megjegyzés /Figyelem /Vigyázat. MEGJEGYZÉS = Fontos tájékoztató a kezeléssel. FIGYELEM = Ezt a jelzést olyan helyeken

Előszó. Megjegyzés /Figyelem /Vigyázat. MEGJEGYZÉS = Fontos tájékoztató a kezeléssel. FIGYELEM = Ezt a jelzést olyan helyeken Előszó Köszönjük, hogy a KEEWAY termékét választotta. A motorozás egy nagyon izgalmas sport, de mielőtt útra kelne, kérjük tanulmányozza figyelmesen ezt az útmutatót. Ez az útmutató leírja a jármű helyes

Részletesebben

Használati utasítás Hinomoto E224 Traktorhoz

Használati utasítás Hinomoto E224 Traktorhoz Használati utasítás Hinomoto E224 Traktorhoz - 1 - Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 2. Biztonsági, környezetvédelmi és tűzbiztonsági rendszabályok 3. A traktor felépítése 3.1 Műszerfal és kezelő szervek 3.2

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP A berendezés elindítása előtt kérjük ismerkedjen meg részletesen az alábbi útmutatóval és őrizze meg az esetleges későbbi felhasználás céljából. www.lge.com

Részletesebben

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY AXR YJ002 HASZNÁLATI UTASÍTÁS autó indítás kiemelkedő biztonság mobil töltés s.o.s. vészvillogó figyelmeztetés Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítást, melynek

Részletesebben

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata

Használati útmutató. Flipcut TM. A szerszám használata Használati útmutató Flipcut TM A szerszám használata MEGJEGYZÉS: Az alábbiakban részletezett műveleti sorrend a furat elején a kúpsüllyesztés, a furat végén pedig a visszasüllyesztés hagyományos pengével,

Részletesebben

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választásához: új gépkocsija a család számára lett tervezve és kialakítva, kivételes modularitást és otthonosságot,

Részletesebben

2012 Kezelői kézikönyv Chevrolet Malibu M

2012 Kezelői kézikönyv Chevrolet Malibu M 2012 Kezelői kézikönyv Chevrolet Malibu M Kulcsok, ajtók és ablakok... 1-1 Kulcsok és zárak.........1-2 Ajtók......................... 1-12 Gépkocsivédelem.......1-13 Külső visszapillantó tükrök... 1-16

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

EBINGER EFIS 1 UNIVERZÁLIS HORDOZHATÓ ALVÁZVIZSGÁLÓ TÜKÖR

EBINGER EFIS 1 UNIVERZÁLIS HORDOZHATÓ ALVÁZVIZSGÁLÓ TÜKÖR EBINGER EFIS 1 UNIVERZÁLIS HORDOZHATÓ ALVÁZVIZSGÁLÓ TÜKÖR - HASZÁLATI ÚTMUTATÓ - Használatba vétel előtt figyelmesen olvassa el ezen használati útmutatót és a biztonságos használatra vonatkozó tanácsokat:

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása A sok jelzőtábla zavaró A jelzőtáblák mérete 4/2001. (I.31.) KöVim rendelet A jellemző méret 450 mm 600 mm 750 mm 900 mm 1000 mm A közlekedő személy segítése A pálya legyen egyszerű, egységes, akadálymentes,

Részletesebben

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv

Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Neo Neon DJ Scan (SRL-114) Felhasználói Kézikönyv Tartalom: 1. Ismertető 2. Biztonsági figyelmeztetések 3. Felszerelés, beállítás 4. Hogyan üzemeltessük a készüléket 5. Karbantartás és tisztítás 6. Technikai

Részletesebben

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás

ASTER motorok. Felszerelési és használati utasítás 1. oldal ASTER motorok Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 525 02 Gépjármű mechatronikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét!

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa használati útmutató általános biztonsági tudnivalók 1. Mielőtt a hálózati áramkörhöz csatlakoztatjuk a ventilátort, szakítsuk meg az áramkört a központi biztosítékszekrényben

Részletesebben

használati útmutató Apache Dakotah elektromos kerékpárhoz

használati útmutató Apache Dakotah elektromos kerékpárhoz használati útmutató Apache Dakotah elektromos kerékpárhoz www.ambringa.hu Kezdésképpen engedje meg, hogy gratuláljunk új Apache elektromos kerékpárjához! Reméljük, hogy a kerékpárral és a fáradtság nélküli

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Húzza be a kéziféket. 2 Helyezzen ékeket az hátsó kerekek alá. 3 4 Emelje el az autó elejét, és rögzítse alátámasztással. Lazítsa meg a kerékrögzítő csavarokat.

Részletesebben

MŰSZAKI VIZSGA. kiscsaszi. Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek

MŰSZAKI VIZSGA. kiscsaszi. Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek I. okmányok, AZONOSÍTÁS Okmányok Forgalmi engedély Igazoló lap Egyéb okmányok, engedélyek Jármű Alvázszám Motorszám Hatósági jelzés Adattábla/Típustábla II. környezetvédelmi mérés Kipufogórendszer Kivitel

Részletesebben

Használati útmutató. PNI JS10A külső akkumulátor

Használati útmutató. PNI JS10A külső akkumulátor Használati útmutató PNI JS10A külső akkumulátor 4 8 Termék leírása 1 2 3 4 5 6 7 8 1. LED lámpa 2. Hajtómű elindítási kimenet 3. LCD kijelző 4. Laptop feltöltési kimenet 5. Lámpa vezérlőgomb 6. USB 2.0

Részletesebben

SKYCAMP Használati útmutató

SKYCAMP Használati útmutató SKYCAMP Használati útmutató Használati útmutató További útmutatásért és bemutató videókért kérjük, látogassa meg az alábbi weboldalt: https://ikamper.hu/pages/szerelesi-utmutatok A SKYCAMP SÁTOR JÁRMŰRE

Részletesebben

Rövid útmutató Cafitesse 120

Rövid útmutató Cafitesse 120 Rövid útmutató Cafitesse 0 B-05 0.003 A készülék komponenseinek leírása Hűtőtér fedele A kockában és a képen Kártya tartó Alacsony hőmérséklet kijelző Üres állapot kijelző Stop gomb Kezelőtábla Regisztráló

Részletesebben

OPEL CORSA. Kezelési útmutató

OPEL CORSA. Kezelési útmutató OPEL CORSA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 36 Tárolás... 53 Műszerek és kezelőszervek... 70 Világítás... 99 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató SP16V2 Háti permetező Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos információkat talál a termék rendeltetésszerű és helyes használatával kapcsolatban,

Részletesebben

Járművizsgálati tanúsítvány

Járművizsgálati tanúsítvány Szemle helye: GOR-CAR KÜLS HELYSZÍN A jármű adatai: Forgalmi rendszám: GOR-000 Gyártmány: SUZUKI Típus: SWIFT 1.3 GC AC Alvázszám: TSMMZC11S1234578 Magyarországi üzembe helyezés: 2007.09.19. Járművizsgálati

Részletesebben

PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200

PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200 Használati utasítás PTM1000 PTM1001 PTM1002 PTM1200 Kerülje a szíjak mozgása által okozható sérüléseket: ne indítsa el a gépet felszerelt védőrész nélkül. Tartózkodjon távol a szíjaktól. BEMUTATÁS 1 HU

Részletesebben

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A FÉKRENDSZER BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL AZ EGYIK LEGFONTOSABB EGYSÉG Lassítás vagy megállás esetén

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Audi 80 B4 hátsó felfüggesztő rugó A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Audi 80 B4 autóján párban cserélje a rugókat. Helyezzen ékeket az első kerekek alá. Külön szerelje ki a rugókat. 2 3 Emelje

Részletesebben

Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató

Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató Torlift II típusú garázsajtó nyitó szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A berendezés működése Micro vezérlő egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A Beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3

Részletesebben

www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK

www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK www.renault.hu ADJON NEKÜNK 2000-ET MI ADUNK ÖNNEK AKCIÓS TÉLI ÁTVIZSGÁLÁS TISZTELT ÜGYFELÜNK! Bizonyára nem kell emlékeztetnünk arra, hogy az időben és alaposan elvégzett átvizsgálás mennyire fontos gépkocsija

Részletesebben

MODELL: MP-4-13 A modul bekötésének vázlata

MODELL: MP-4-13 A modul bekötésének vázlata W W 0 STOP - MODELL: MP-- A modul bekötésének vázlata A feszültség bekötése a modulba és az aljzatba OLDAL / Sárga /0,/ () L, Bal irányjelző kivezetés Zöld /0,/ (), Jobb irányjelző kivezetés Fekete /0,/

Részletesebben

Kezelési útmutató R 1200 RT

Kezelési útmutató R 1200 RT Kezelési útmutató R 1200 RT BMW Motorrad A motorozás élménye Gépjármű/kereskedő adatai Gépjármű adatai Kereskedő adatai Modell Kapcsolattartó a szervizben Vázszám Úr/Úrhölgy Színkód Telefonszám Első forgalomba

Részletesebben

vizsgán A gépjármű világítás és jelzőberendezések területén Előadó: Mikulás Róbert

vizsgán A gépjármű világítás és jelzőberendezések területén Előadó: Mikulás Róbert Nem engedélyezett járműátalakítások felderítése műszaki vizsgán A gépjármű világítás és jelzőberendezések területén Előadó: Mikulás Róbert Jármű átalakítása A jogalkotó a a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SM281 SCUD GT-505 SPINNING KERÉKPÁR

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SM281 SCUD GT-505 SPINNING KERÉKPÁR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SM281 SCUD GT-505 SPINNING KERÉKPÁR A fenntartható fejlődés elvei szerint, a felszerelés bármikor módosítható előzetes figyelmeztetés nélkül. Ez csak a terméktől függ. Használata előtt

Részletesebben