Látogatás Ecuadorba. Révész Agoston Nihon tai jitsu 1. dan

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Látogatás Ecuadorba. Révész Agoston Nihon tai jitsu 1. dan"

Átírás

1

2 Látogatás Ecuadorba Nagyon kevesen jutunk el ilyen távoli országba, ezért is örülünk annak, hogy Révész Ágoston mesternek ez sikerült. Persze alapvetően családi látogatás volt ez számára, de időt szakított arra, hogy megismerje a helyi nihon tai jitsu klub életét és elvigye jó hírünket e távoli vidékre. Július 16-n találkoztak Gustavo Sanchez mesterrel, aki az ecuadori nihon tai jitsu szervezet képviselője. Gustavo mester elmondta, hogy több japán harcművészetet kipróbált mielőtt a ju-jitsu mester lett. Az első mester fokozatát Danzan-ryu ju-jitsuból szerezte, es több mestere is volt. Az egyik legkiemelkedőbb oktatója a spanyol Luiz Diaz mester volt, aki tavaly halt meg. Elmesélte, hogy a Danzan-ryu az elsősorban Amerikában, illetve Hawaii-on népszerű. Az iskolát Seishiro Okazaki alapította 1925 korul Hawaii-on, akit Japánban később kiközösítettek, mert a karatét, judo-t es a ju-jitsu-t ötvözte, es azt az amerikaiaknak tanította. A stílusra elsősorban az a jellemző, hogy nagy hangsúlyt fektet az ellenfél kontrol alatt tartására. Gustavo a Danzan-ryu-t es a Nihon Tai Jitsu-t jelenleg felváltva tanítja a dojojaban. Ez azt jelenti, hogy két stílust, illetve két önvédelmi megoldást tanít egyszerre. Pere Calpe mesterrel a kapcsolata szoros. Idén Pere mester novemberben fogja Gustavo mestert es csapatat meglátogatni, es az NTJ formai anyagát fogja tanítani Guayaquilban. Gustavo jövőre tervezi az utazást Spanyolországba, es Franciaországba is, hogy az európai NTJ mestereket megismerje. Elsősorban Barcelona es Madrid érdekli őt. Illetve természetesen kétévenként jár Amerikába, Rénoba, hogy a Danzan-ryu mestereivel is együtt eddzen. A mesternek van nyolc fekete öves tanítványa, illetve kilenc színes öves felnőtt is reszt vett az edzésen. A bemelegítés játékos volt, melyet ukemi waza-val folytatott. Ezek után önvédelmi anyagot kezdett el mindenkinek oktatni. Az oktatási módszere jó és barátságos volt. Az edzés utolsó 20 percében nekem volt lehetőségem oktatni hat önvédelmi technikát, melyet megtapsoltak és gratuláltak a munkához. Ez után fényképezés és további beszélgetés következett. Gustavo mester reméli, hogy jövőre Barcelonában majd tud velünk találkozni. Révész Agoston Nihon tai jitsu 1. dan

3 Köszönjük Révész Ágoston mester beszámolóját, és üdvözöljük a ecuadori csapatot a nemzetközi szervezetben. Reméljük, hogy hamarosan együtt tudunk edzeni velük, valamelyik nemzetközi találkozón.

4 Nemzetközi szeminárium Tiborszálláson! Három klub részvételével egész napos nihon tai jitsu öv vizsgára felkészítő szemináriumot tartottak augusztus 17-én a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Tiborszálláson. A vendéglátó Veterán Harcművészeti Klub meghívására a községbe érkezett a kisvarsányi King kobra Dojo és a szervezetünkhöz frissen csatlakozott Szatmárnémeti Okinawa Dojo. Az egész napos foglalkozás törzsanyagát az 5. kyu vizsga kihon és technikai elemeinek gyakorlása képezte. A mintegy 40 fő jitsuka jó hangulatban, sportbarátságban dolgozta végig a napot. Köszönet a szülői munkaközösségnek a szervezésben nyújtott segítségért! (Iván János)

5 Nyári tábor Valticében Augusztus között rendezte a Cseh ju jitsu szövetség éves táborát Valticében. A nemzetközi táborba Vikartóczky Gusztáv, Harsányi Csaba, Wolfgang Linert és Michael Coupek mestereket hívták meg tanítani. A tábort Iván Gibala mester a szövetség vezetője szervezte a morva borvidékére egy történelmi emlékekkel körülépített helyszínre. A táborban kevesebben voltak, mint az elmúlt időszakokban, melynek itt is gazdasági okai voltak. A résztvevők viszont nagy lelkesedéssel dolgoztak napi öt órát egy héten át. Szállást és étkezést a borászati iskola kollégiumába szervezték jó minőségben, az edzések a helyi sportcsarnokban folytak. Wolfgang Linert mester aikido anyagot, Michael Coupek mester hakko ryu ju jitsu anyagot oktatott. Harsányi Csaba mestertől ismét láthatóak voltak kedvenc földharcos elemei is. Vikartóczky Gusztáv mester a nihon tai jitsu alapgyakorlatai mellett Hanbo-jitsu anyagot is oktatott. A résztvevők elismeréssel szóltak a tábor szakmai színvonaláról. Az oktató mesterekkel folytatott egyeztetések alapján további közös programok is várhatók a következő évben. A szövetség éves programjába két találkozót is betervezett, melyre szeretettel várják a magyar résztvevőket is. (2015 április 10-12, augusztus 16-22)

6 Radavai tábor 2014 Talán 40 házat számoltam, melyből négy panzió volt egy szlovákiai kis településen, ahol idei táborát rendezte Harsányi Csaba mester. Radaván mégis jó körülmények között, minőségi szállás, étkezés mellett modern csarnokban folytak az edzések. Ebben az évben nem voltunk sokan, mely alapvetően a gazdasági helyzetnek volt köszönhető, mégis harminc fő jött el, hogy együtt eddzen a meghívott mesterekkel. Vikartóczky Gusztáv, Ondrej Laciak (Szlovákia) Harsányi Csaba és Lovas Zoltán mesterek vezették a foglalkozásokat. A három nap tömény anyaggal volt megtöltve, mely tartalmazott pusztakezes és fegyveres védekezéseket, álló és földharcanyagot is. Első alkalom volt, hogy Lovas Zoltán mestert, mint nemzetközi oktatót hívták meg, mely reményeink szerint egy minőségi fejlődés első lépcsőfoka. Sikeres vizsgát is láthattunk, ahol harmadik dan fokozatra vizsgázott az egyik klubvezető. Gratulálunk neki! Az edzéseket baráti és hivatalos beszélgetések követték, melyen egyeztettük a jövőbeni közös programokat. Képek találhatók a Facebookon és a központi weben is.

7 Új helyszín, régi bajtársak Idén nyáron, új helyszínen ismét megrendezésre került a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség nyári tábora, ezzel párhuzamosan zajlott a Magyar Tartalékosok Szövetség (Matasz) Katonai Hagyományőrző Tagozatának tábora. A szervezést ezúttal is a Matasz végezte, a helyszínét a Szentendrei Altiszti Akadémia biztosította. A táborban több mint 50 fő vett részt. A tábor ideje alatt a résztvevők minden napot reggeli tornával indították, majd a zászló felvonást követően 2 edzésen vettek rész, de több meglepetést is tartogattak tarsolyukban a szervezők. Volt ereszkedés, airsoft, menetgyakorlat, haditechnikai bemutató, éjszakai edzés, tájékozódási és túlélési alapismeretek, fegyveres és éjszakai harcászat. A táborozók közös programokat is szerveztek, ezzel is növelve a tábor hangulatát.

8 Az edzéseket Dr. Zöllei Zoltán nyá. alezredes, 8. danos kézitusa szakértő, Novák Zsolt 3. danos, Martin László zászlós, 1. danos mesterek és Hoványi Adrián szakaszvezető tartották, ezúttal szeretnénk megköszönni munkájukat. Az edzőtáborba látogatott Szabó Zoltán alezredes, a KatonaSuli programért felelős HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főtisztje és Bán Norbert nyugállományú alezredes, a Matasz elnökségi tagja, akik megtekintette az edzés módszerünket és örömmel látta, hogy a fiatalok ilyen lelkesen gyakorolnak. A táborban további vendége volt Takács Tamás alezredes a Magyar Honvédség Katonai Tábori Püspökség, kiemelt tábori lelkésze, aki előadást tartott a hitről és a bizalomról, továbbá a missziós területeken szolgáló katonák lelki világáról. A vendégeket a fiatalok bemutatóval várták. Közös fegyveres formagyakorlatot, önvédelmet, árokharcászatot, illetve egy csata jelenettel mutattak be. Tábor zárása ként az utolsó napja bankettal zárult, ahol tábortűz mellett közösen elevenítettük fel a régi emlékeket. Jakab Gabriella sk.

9 Jótékonysági est Tiborszálláson! A Veterán Harcművészeti Klub Iván János vezette Tiborszállási edzőtermének fejlesztéséhez járul hozzá, annak a jótékonysági estnek a bevétele, melyet augusztus utolsó szombatján rendeztek a Tiborszállási Művelődési házban. Az eseményen részt vett a társszervezet Kisvarsányi King Kobra Dojo vezetője Király György is. (Micsoda jó ötlet! Ha egy közösséget így meg lehet szólítani, az hatalmas siker! V.G)

10 Látogatás a BRSE dojójában Folytatva a tavalyi kezdeményezést, ezúttal Dr. Horváth Attila 2. danos Nihon Tai Jitsu sensei fogadta el meghívásunkat, és látogatott el a BRSE dojoba egy tanítványával. A sensei a nyíregyházi Ten Chi Dojo vezetője, a mozgásán érződik a több éves karate gyakorlás is, nem véletlen, hogy az oktatási anyagának a középpontjában a helyes állások, ütések és rúgások álltak. Az egyéni feladatok után a tatamin ezen gyakorlatok jitsu jellegű alkalmazását gyakorolta a több mint tíz fős lelkes csapat. Ez úton is köszönjük a senseinek, hogy elfogadta meghívásunkat, reméljük a nem túl messzi jövőben ismét dojonk vendége lesz.

11 Sambo verseny a végeken Szeptember 6-n rendezték meg az első magyarországi sambo versenyt! Egyesületünk - és így a nihon tai jitsu is képviseltette magát ezen a sporttörténelmi eseményen. A Tamási Fehérszarvas Judo és Ju jitsu szakosztály versenyzője Borbély László (judo 5. kyu, ju jitu kezdő) verseny és sport kategóriában is indult. Papp Imre a Magyar sambo szövetség elnöke külön kiemelte a versenyzőnket, dicsérte technikai felkészültségét. A Fehérszarvas Judo és Ju jitsu szakosztály tavaly szeptemberben alakult Tamásiban. A tradicionális judo oktatás mellett ju jitsu oktatás is folyik, igaz a szerény edzéslehetőségek mellett és ez is elsősorban ökölvívó jellegű küzdelmi felkészítést jelent. A szakosztály mára judosokkal és ju jitsusokkal 72 fővel "üzemel" A szakosztályból 15 fő tagja a MNTJJJSE szervezetnek. A szakosztály elnevezése a város címerállatából ered. A közösség szervezésének nagy előnye, hogy az edzések ingyenesek. Tóth Attila 1. dan Klubvezető Megmérettetni sok féle képen lehet. Csak az ismeri meg saját képességeit igazán, aki azokat ki is próbálja. Ez is egy út, mely biztos, hogy jó harcosokat nevel. Marokkóban és Algériában közös szövetségben dolgoznak a mesterek és együtt gyakorolják a sambo-t a nihon tai jitsuval. Hajrá Fehérszarvas szakosztály! (V.G)

12 Nyitra szeptember Jóleső érzéssel indultunk útnak Lovas Zoltán és Bárány János mesterekkel, hogy egész napos kurzust vezessünk le a nyitrai klub tagjainak. Már a nyáron rögzítettük a dátumot, ne hogy valaki ránk szervezzen, mondta Martin Uram szlovákiai mester. A résztvevőket évek óta ismerjük, hiszen közös rendezvényeinken mindig jelen vannak és aktívan dolgoznak az ottani jitsukák. Az első órán a nihon tai jitsu alapjait, a kitéréseket, visszatámadásokat gyakoroltuk, majd ezekhez rendeltem egyegy technikai megoldást. A harmadik órában előkerült a bot, és a nihon kobudo anyag alapjait vettük át. A csapat gyorsan haladt az anyaggal, hiszen a pusztakezes védekezés mozdulataival lehetett végrehajtani a védekezést a fegyveres támadások ellen is. A harmadik óra végére életszerű támadások, és hatásos védekezések együttes gyakorlása rendesen leizzasztotta a csapatot. Közös ebéd és baráti beszélgetés volt a további program a délutáni kezdésig. Délután még két óra, mely gyors bemelegítéssel kezdődött és már is előkerültek ismét a fegyverek. A reális késtámadások és az azok elleni hatásos védekezés komplex gyakorlása volt a cél. Eltérve a hagyományos egy-egy támadás elvétől, a legalább három kombinációs elemből álló támadást és a védekezést kellett életszerűen gyakorolni. Ügyes volt a csapat! Az edzések után egyeztettünk a további kurzusok lehetséges időpontjáról, melyre a legközelebb várhatóan februárban kerül sor. Shihan Vikartóczky Gusztáv

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Július 16-n Vásárosnaményban a Szilva Termál Hotel adott otthont annak a sportrendezvénynek, melyet Iván János - a területen működő egyik klubvezetőnk - rendezett.

Részletesebben

RADAVA 2015 RADAVA Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán

RADAVA 2015 RADAVA Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán RADAVA 2015 A szlovákiai RADAVA adott helyet július elején a szlovákiai nemzetközi tábornak, melyet Harsányi Csaba mester szervezett. Az évek óta jó hangulatban megrendezésre kerülő táborba több országból

Részletesebben

Remekül szerepeltek az MKKSZ versenyzői

Remekül szerepeltek az MKKSZ versenyzői Ismét Nyírmada! 54 fő állt a sorban szombaton reggel, hogy megmutassa tudását. Alapvetően gyerekek vizsgáztak színes csíkokra és övekre október második hétvégéjén, Nyírmadán. Iván János és Király György

Részletesebben

Szakmai továbbképzés I. foglalkozás

Szakmai továbbképzés I. foglalkozás Szakmai továbbképzés 2016. I. foglalkozás Minden évben négy alkalommal kerül megrendezésre szakmai továbbképzésünk, mely az idén 2016. Január 24-n volt a Honvéd Küzdőcentrumban. A rendezvényre alapvetően

Részletesebben

Látogatás Normandiában

Látogatás Normandiában Látogatás Normandiában Január utolsó hetében Shihan Vikartóczky Gusztáv és sensei Lovas Zoltán Franciaországba utazott Jean Luc Lemoine mester meghívására, ahol kétnapos nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu kurzust

Részletesebben

Tanaka Koshiro Budapesten oktatott. Tai jitsu / Nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu

Tanaka Koshiro Budapesten oktatott. Tai jitsu / Nihon tai jitsu / Hanbo-jitsu Tanaka Koshiro Budapesten oktatott Tanaka Koshiro mester tartott edzést Budapesten, akit az afgán-szovjet háború legkiemelkedőbb közelharc kiképzőjeként tartanak számon. A személyes találkozóra írja Dr.

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni

Nem lehet elég korán kezdeni Nem lehet elég korán kezdeni Rendhagyó óvodai testnevelés órát tartott Lovas Zoltán 4. dan mester Tökölön április 15-16-án. A testnevelés óra célja, hogy már óvodás korban megismertessük a gyermekekkel

Részletesebben

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Január 19-20-n mutatkozott be először Párizsban Vikartóczky Gusztáv mester Hanbojitsu anyagával Philippe Galais mester meghívására. A rendezvényre a váratlan hóesés ellenére

Részletesebben

Edzőtáborok Október 25-n Nyírmadán Shihan Vikartóczky Gusztáv 2014. November 22 Harsányi Csaba Lovas Zoltán

Edzőtáborok Október 25-n Nyírmadán Shihan Vikartóczky Gusztáv 2014. November 22 Harsányi Csaba Lovas Zoltán Őszi kurzus Máltán Az ősz Máltára is megérkezett október elejére, és bár a tenger 25 fokos volt, az időjárás inkább otthon tartotta az embereket. Persze voltak olyanok, aki kihasználták ezt a zord időt,

Részletesebben

Közös edzés a Koryukan Hungary Harcművészeti és Kulturális Egyesülettel (önvédelmi technikák)

Közös edzés a Koryukan Hungary Harcművészeti és Kulturális Egyesülettel (önvédelmi technikák) Időpont Esemény Helyszín Ajánlás Január 7-8. Oliva Seba spanyol mester kumitetábora UTE Színes övesek Január 15. Közös edzés a Koryukan Hungary Harcművészeti és Kulturális Egyesülettel (önvédelmi technikák)

Részletesebben

ASHIHARA Karate Gála Győrben!

ASHIHARA Karate Gála Győrben! ASHIHARA Karate Gála Győrben! 2014.március 29-én rendezte meg a Magyar Ashihara karate szövetség XVII. győri Rehab-Rába kupa, nyílt karate versenyét. Az indulók közül más stílusok is képviseltették magukat.

Részletesebben

Budapest Főnix. Kendo és Iaido klub. eseményei és eredményei

Budapest Főnix. Kendo és Iaido klub. eseményei és eredményei Budapest Főnix Kendo és Iaido klub 2013 eseményei és eredményei január Tisza Kupa, Szeged Klubunk három csapattal vett részt a 2013. évi Tisza Kupán. 2. hely: Főnix A csapat Gasparin Szabolcs, Korbély

Részletesebben

HARCMŰVÉSZETI-, ÖNVÉDELMI, WELLNESS ÉS ÉLETMÓD TÁBOR Siófok, Hotel Ezüstpart, 2012. június 18 23.

HARCMŰVÉSZETI-, ÖNVÉDELMI, WELLNESS ÉS ÉLETMÓD TÁBOR Siófok, Hotel Ezüstpart, 2012. június 18 23. HARCMŰVÉSZETI-, ÖNVÉDELMI, WELLNESS ÉS ÉLETMÓD TÁBOR KARATE-HARCMŰVÉSZETEK-, ÖNVÉDELEM, ÉLETMÓD-TÁPLÁLKOZÁS TANÁCSADÁS, KIKAPCSOLÓDÁS, SPORT ÉS FAKULTATÍV CSALÁDI PROGRAMOK, WELLNESS-TAICHI-JOGA-MASZSÁZS,

Részletesebben

40 éve a tatamin. Ezzel a jelmondattal tartotta Harsányi Csaba mester nemzetközi táborát Radaván (Szlovákiában),

40 éve a tatamin. Ezzel a jelmondattal tartotta Harsányi Csaba mester nemzetközi táborát Radaván (Szlovákiában), 40 éve a tatamin Ezzel a jelmondattal tartotta Harsányi Csaba mester nemzetközi táborát Radaván (Szlovákiában), melyre neves mestereket hívott meg tanítani a WJJKF szervezetéből. Bertoletti, Strauss, Gibala

Részletesebben

I. Harcművészeti Élménynap

I. Harcművészeti Élménynap I. Harcművészeti Élménynap- 2013. május 4-én szombaton, kiváló időben és hangulatban került megrendezésre az I. Harcművészeti Élménynap. A debreceni Decathlon Sportáruházba látogatók több mint, húsz harcművészeti

Részletesebben

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2013 évi RKSZ önvédelmi Magyar Kupa bajnoki címek eldöntése - a 2013. évi verseny évad megnyitása,

Részletesebben

Ideje: 2014. október 4.

Ideje: 2014. október 4. Nyílt KEMPO Magyar Kupa V. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2014. október 4. Szervezője: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Főbírája: Hernádi Zoltán 4.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola

Részletesebben

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA A verseny célja: - a magyar harcművészek fejlődésének segítése - minél több versenyzési lehetőség biztosítása a versenyzők fejlődésének érdekében - a Kung-Fu és a Wushu köztudatba való bevezetése - a sportág

Részletesebben

Újabb jó hír a Nyírségből!

Újabb jó hír a Nyírségből! Újabb jó hír a Nyírségből! A Magyar Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu Sportegyesület újabb sikeréről számolhatunk be a Nyírségből. 2012 októberében a Veterán Harcművészeti Klub égisze alatt megindult a

Részletesebben

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből.

Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2009 évi tevékenységéből. 2009. január 17-ént Szolnokon rendezte meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet az éves közgyűlését.

Részletesebben

Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a

Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a Öten érkeztünk Szlovákiából Jászberénybe a XXXIII. Nemzetközi edzőtáborba. Ötünkből három danvizsgára készült. Persze a felkészülésünk már jóval a tábor előtt megkezdődött, viszont itt még módunkban állt

Részletesebben

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés )

Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Jurandori ( egyéni bemutató, 8 kategória, 57 nevezés ) Leány ifjúsági kategória ( 7 nevezés ): I. Morvai Tímea ( Darányi Dojo Ju-Jitsu Klub Kiskunhalas ) II. Hegedűs Éva ( Tatami Centrum Ju-Jitsu Klub

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2019 március 15-17. INFO: Az idei évben is helyet adunk a fogyatékkal élő küzdősportoló fiataloknak. Immár indulhatnak formagyakorlat, önvédelem és

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07.

VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: Október 07. VIII. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2017. Október 07. Szervezője: Főbírája: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Erdős János 3.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola 2721 Pilis,Széchenyi út.28

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

A nevezési lapon kérjük feltüntetni:

A nevezési lapon kérjük feltüntetni: Nyílt Sport Jitsu Gyermek,Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokság A verseny időpontja: 2013. november 2. (szombat), 10 óra A verseny helyszíne: Alcsútdobozi sportcsarnok, Alcsútdoboz József A. u. 5. A verseny

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2017 március 3-5. INFO: A Világkupán 8 éves kortól vehetnek részt a nevezők. A FULL A és a Kevert Küzdelem szabályrendszerben csak a már 18. életévüket

Részletesebben

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger Beszámoló 2015 2015. 01. 17. SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger A január 17-i Egerben a Pásztorvölgyi iskolában megrendezett magyar bajnokságot a 2014-es esztendő lezárásaként és az idei feladatok jegyében

Részletesebben

Interjú Márton Imre (Battodo 4.dan) mesterrel

Interjú Márton Imre (Battodo 4.dan) mesterrel Interjú Márton Imre (Battodo 4.dan) mesterrel - Battodo Hírlevél: Először is mi is gratulálni szeretnénk. Mikor és hogyan kezdted a harcművészetekkel való foglalkozást? - Márton Imre: Ez a történet tényleg

Részletesebben

2. KYU BARNA ÖV FEKETE CSÚCCSAL

2. KYU BARNA ÖV FEKETE CSÚCCSAL A KORÁBBI KÖVETELMÉNYEKEN FELÜL: MEGJEGYZÉS: KATA VERSENYEN INDULÁS KÖTELEZŐ! KÖVETELMÉNYEK: GYEREKEK, JUNIOROK ÉS FELNŐTTEK TANÍTÁSA; VERSENYTAPASZTALAT VEZETŐ- ÉS PONTOZÓBÍRÓKÉNT SZEMINÁRIUMOK LÁTOGATÁSA

Részletesebben

Forever Cup Dunaújvárosban

Forever Cup Dunaújvárosban Dunaújváros volt az egyik állomása a Forever Cupa selejtezőjének, melyet a Dunaújváros stadionban rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupára 16 csapat nevezett be, hogy megnyerje a dunaújvárosi

Részletesebben

Seishin Karate klub Keszegfalva

Seishin Karate klub Keszegfalva Seishin Karate klub Keszegfalva A karate klub 1998.feruárjában kezdte meg működését. Azóta is folyamatosan működik, és folyamatosan nő a látogatottsága. A 2010-es év sikercsapata Alsó sor (balról jobbra):

Részletesebben

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport-jitsu Szövetség szakmai védnökségével Főbíró Hernádi Zoltán (5.

Részletesebben

/ÖNVÉDELMI KÉPZÉS HALLGATÓKNAK

/ÖNVÉDELMI KÉPZÉS HALLGATÓKNAK KÉPZÉSI PROGRAM e l ő z e t e s /ÖNVÉDELMI KÉPZÉS HALLGATÓKNAK 2019. FEBRUÁR 26. (KEDD) 16:00 ÓRA 20:00 ÓRA ELTE BTK GÓLYAVÁR 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/G. A képzés célja, hogy egyetemünk hallgatóinak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség 2007. évi I. elnökségi üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség 2007. évi I. elnökségi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség 2007. évi I. elnökségi üléséről Az ülés helye: Vonatkerti Gyakorló Általános Iskola, Baja Az ülés ideje: 2007. február 26. hétfő 14.00 Jelenlévők:

Részletesebben

Képek a megemlékezésről

Képek a megemlékezésről 2012 Közgyűlések Felderítő Napi megemlékezés 2012. november 11.: az immár hagyományosan a családtagok részvételével tartott ünnepi megemlékezésünkre rendkívül kulturált környezetben, a Művészetek Palotájában

Részletesebben

Hivatalos Versenykiírás

Hivatalos Versenykiírás Hivatalos Versenykiírás II. Össz Kyokushin Karate Világbajnokság Súlycsoportos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior és U-25 Knock-Down Kumite; Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt férfi-női kata

Részletesebben

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL

KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL KIMUTATÁS A KULTURÁLIS ÉS SPORT ALAP SPORT PÁLYÁZATAINAK 2012. ÉVI TÁMOGATÁSÁRÓL A tevékenység meghatározása 2012. évben az Oktatási, Kulturális és sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése Sport

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok Negyedik alkalommal rendezték meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat június 12-14. között. A program fővédnöke Hende Csaba

Részletesebben

NANZAN AIKIDO EGYESÜLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Pécs, Körömvirág u. 57/1. Adószám:

NANZAN AIKIDO EGYESÜLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Pécs, Körömvirág u. 57/1. Adószám: NANZAN AIKIDO EGYESÜLET 7631 Pécs, Körömvirág u. 57/1. Adószám: 18324644-1-02 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2015. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Készítette: Somos-ÉK Kft. Pécs, 2016. május 9. 1 NANZAN AIKIDO

Részletesebben

A szamuráj aikijutsu (aikibujustu) története egészen a XI. századig nyúlik vissza.

A szamuráj aikijutsu (aikibujustu) története egészen a XI. századig nyúlik vissza. AZ AIKIBUJUTSU EREDETE ÉS TÖRTÉNELME A szamuráj aikijutsu (aikibujustu) története egészen a XI. századig nyúlik vissza. A Kamakura korban a Seiwa Genji-han két szamurája, Minamoto no Yoshimitsu (1063-1127)

Részletesebben

Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE

Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE 1 2014/2015. TANÉVI KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: Az általános és középfokú köznevelési intézményekben

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Szervezője: Rendezője: Fővédnöke: Főbírája: Helye: Újpalota Sportegyesület Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Bitvai Nándor Alpolgármester úr Hernádi Zoltán 4.Dan Károly Róbert Kereskedelmi

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 107. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Hikari Aikido Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HONVÉDELMI KÖTELÉK I. HONVÉD SPORTVÁLASZTÓ NAP. 2013. augusztus 24. Budapest. Margitsziget

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HONVÉDELMI KÖTELÉK I. HONVÉD SPORTVÁLASZTÓ NAP. 2013. augusztus 24. Budapest. Margitsziget HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HONVÉDELMI KÖTELÉK I. HONVÉD SPORTVÁLASZTÓ NAP 2013. augusztus 24. Budapest Margitsziget Rendezvény időpontja: 2013. augusztus 24. - 10-17 óráig Rendezvény helye: Budapest - Margitsziget

Részletesebben

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok

A verseny időpontja. A verseny helyszíne. Versenyszámok A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség szakmai védnökségével A verseny időpontja 2017. április 8., szombat A verseny helyszíne Csokonai

Részletesebben

KÉPES KRÓNIKÁK. fény. KÁPOLNA 2011. február 25-27.

KÉPES KRÓNIKÁK. fény. KÁPOLNA 2011. február 25-27. KÉPES KRÓNIKÁK fény KÁPOLNA 2011. február 25-27. MEGHÍVÓ VI. Tarna-völgyi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozó A Kápolnai csata 162. évfordulója alkalmából 2011. február 25. 26. - 27. Program: 5.

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS www.zmkba.hu BEMUTATKOZÁS Az egyesület névadója Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző. 35 éves pályafutása során több rangos tisztséget töltött be és számos kitüntetésben részesült, valódi ikonja a kick-box

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

fény VIVÁT HUSZÁR! Sárvár 2010. július 16-18. 2008-2010.

fény VIVÁT HUSZÁR! Sárvár 2010. július 16-18. 2008-2010. KÉPES KRÓNIKÁK fény VIVÁT HUSZÁR! Sárvár 2010. július 16-18. 2008-2010. 2 ELŐSZÓ HELYETT A történelem ismétli önmagát. 2008-ban Nagyvázsony adott otthont a VIVÁT HUSZÁR! elnevezésű viadalnak, s ennek alkalmából

Részletesebben

SHINBUKAN EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA

SHINBUKAN EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA SHINBUKAN EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓJA 2011. ÉV I. A SHINBUKAN EGYESÜLET BEMUTATÁSA A Shinbukan Egyesület (továbbiakban SBK) 2004. február 01-én alakult. Jelenlegi székhelye: 2045 Törökbálint, Diófa

Részletesebben

FEHOVA iskola saját sportcsarnokában airsoft IPSC pályát építettünk Budapesti Nagy Sportágválasztón

FEHOVA iskola saját sportcsarnokában airsoft IPSC pályát építettünk Budapesti Nagy Sportágválasztón Tisztelt Elnökség! Sajnos a 2017.02.15 napján 14:00-kor megtartott elnökségi ülésen rajtam kívülálló okok miatt nem tudok megjelenni, de ettől függetlenül az alábbiakról szeretném tájékoztatni önöket.

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching Coerver Nyári Tábor 2017 A Modern Játék Sok fiatal játékos érkezik a felnőtt futball világába és küzdenek a rájuk nehezedő óriási nyomással, idővel, a térrel, és a fizikai kihívásokkal. Sokan közülük egyszerűen

Részletesebben

PÉCSI HONVÉD SPORTEGYESÜLET Közhasznúsági jelentése a 2016.évről

PÉCSI HONVÉD SPORTEGYESÜLET Közhasznúsági jelentése a 2016.évről A Pécsi Honvéd Sportegyesület elnöksége megtárgyalta, illetve elfogadta és ez alapján beterjeszti j ó v á h a g y á s r a a Tisztelt Közgyűlés elé 2017.05.18. PÉCSI HONVÉD SPORTEGYESÜLET Közhasznúsági

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség I. Katonai Lovas Bajnoksága, Nagycenk, 2104.augusztus 29-31.

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség I. Katonai Lovas Bajnoksága, Nagycenk, 2104.augusztus 29-31. A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség I. Katonai Lovas Bajnoksága, Nagycenk, 2104.augusztus 29-31. A júniusi elmaradt nemzetközi lovas verseny nem szegte kedvét a szervezőknek. A HM támogatásával,

Részletesebben

Jurandori ( egyéni bemutató, 7 kategória, 78 nevezés )

Jurandori ( egyéni bemutató, 7 kategória, 78 nevezés ) Jurandori ( egyéni bemutató, 7 kategória, 78 nevezés ) Leány gyermek kategória ( 7 nevezés ): I. Hol Anett ( Ju-Jitsu Klub Hetényegyháza ) II. Munkácsi Kitti ( Darányi Dojo Ju-Jitsu Klub Kiskunhalas )

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. 21-2/2012.(11.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 21-2/2012.(11.29.) számú határozata a 2012. évi sportcélú működési támogatási kérelmekkel kapcsolatos döntésről A Bizottság

Részletesebben

MATASZ NŐI TAGOZAT

MATASZ NŐI TAGOZAT 1 MATASZ NŐI TAGOZAT 2015-2016 Tisztelt Elnökség! Tisztelt Elnök Úr! A 2015. év értékelését, illetve a 2016 évre vonatkozó elképzeléseinket az alábbiak szerint terjesztjük be. 1.) 2015. év feladatai végrehajtásának

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1.

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2005 november 26. Kecskemét, Városi

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló IX. Ürömi - Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY III. FORDULÓ ÜRÖM, 2014. március 30. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA

Részletesebben

Free Fighter Közhasznú Sportegyesület

Free Fighter Közhasznú Sportegyesület Az IBK HUNGARY Free Fighter sportegyesülete által szervezett edzésnap és házibajnokság 2013. március 22-23-24. (P-V) 2013. március 22. (Péntek) 21:00-24:00-ig éjszakai fürdőzés ( kiskorúak szülői felügyelettel

Részletesebben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 2014. október 17-én került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetségben rendkívüli tisztújításra. A korábbi elnök, Birta

Részletesebben

Menedzser gyakorlatok a karcagi Kátai Gábor kórházban

Menedzser gyakorlatok a karcagi Kátai Gábor kórházban Egy éves késéssel ugyan, de sikerült megvalósítani, hosszú hétvégével, pihenéssel egybekötött tapasztalatcsere látogatásunkat, Nagyné László Erzsébet főigazgató asszony (klubtagunk) meghívására a karcagi

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel:

Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: 30-266-1235 e-mail: bataszekwado@gmail.com Kedves Klubvezetők, Mesterek! Sok szeretettel várunk csapatoddal

Részletesebben

Interjú Kiss Csaba (Battodo 4.dan) mesterrel

Interjú Kiss Csaba (Battodo 4.dan) mesterrel Interjú Kiss Csaba (Battodo 4.dan) mesterrel Battodo Hírlevél: Először is gratulálunk a sikeres 4. danos vizsgádhoz. Hallottuk hogy a vizsgabizottság külön dicséretben részesített. Kiss Csaba: Köszönöm,

Részletesebben

Tai Qi Boxing egyesület eredmény

Tai Qi Boxing egyesület eredmény Tai Qi Boxing egyesület eredmény - 2003 Kick Box Világkupa 2003 05. 22-24Debrecen Sportcsarnok. Stop-semi contact: I. Veres Alex 25 kg II. Veres Mercédesz 25 kg Verse Richárd s 28 kg Tandi Fruzsina -30

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. SKS-SKDUN Karate Szövetség Magyar Bajnoksága. Nemes István 5. dan az SKS-SKDUN Karate Szövetség bírói bizottságának elnöke

VERSENYKIÍRÁS. SKS-SKDUN Karate Szövetség Magyar Bajnoksága. Nemes István 5. dan az SKS-SKDUN Karate Szövetség bírói bizottságának elnöke VERSENYKIÍRÁS A verseny elnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főbírája: A verseny fővédnöke: A verseny védnökei: SKS-SKDUN Karate Szövetség

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember

budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember 2012-06-19 12:00:00 budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember budomagazin.hu: Sensei Marossy: A karatés más, mint a többi ember Sensei Marossy Károly harca - egyelőre pontozásos

Részletesebben

X. Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok 2013. Június 1. 9. Budaörs Sportcsarnok, Budaörs Városháza

X. Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok 2013. Június 1. 9. Budaörs Sportcsarnok, Budaörs Városháza X. Chan Wu Magyar Bajnokság és Kínai Kulturális Napok 2013. Június 1. 9. Budaörs Sportcsarnok, Budaörs Városháza Tervezet Tartalomjegyzék 1. Összefoglaló 2. Nemzetközi kapcsolatok 3. Együttműködési elképzelések,

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA 2010. Mezőhegyes, 2010. november 27, szombat 10 óra MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk és várjuk az ITF Taekwon-do sportegyesületeket a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség 2010.évi Országos

Részletesebben

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII.

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII. XI. Nemzetek Kupája Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE Harmat László VIII. Dan Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke VERSENYKIÍRÁS VERSENYIGAZGATÓ

Részletesebben

Egyetemi-Főiskolai ORSZÁGOS és Budapest Bajnoksága. Országúti Egyéni időfutam verseny. 2010. október 3. Tahitótfalu

Egyetemi-Főiskolai ORSZÁGOS és Budapest Bajnoksága. Országúti Egyéni időfutam verseny. 2010. október 3. Tahitótfalu Egyetemi-Főiskolai ORSZÁGOS és Budapest Bajnoksága Országúti Egyéni időfutam verseny 2010. október 3. Tahitótfalu Egyetemi-Főiskolai ORSZÁGOS és Budapest Bajnoksága Országúti Egyéni időfutam verseny 2010.

Részletesebben

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa.

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Verseny ideje: 2012.április 28. (szombat) Verseny helyszíne: Siófok, 2-es számú Ált. Iskola. Kele u. 33. (Mentőállomás mellett) Verseny szervezője: Csima János 3.Dan. Nevezési

Részletesebben

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Alapította a Dinamik Harcmûvészeti Közhasznú Sportegyesület, 1999-ben. Dinamik Harcmûvészeti XIII. Bicske Kupa Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt KEMPO Magyar Bajnokság gyermek és

Részletesebben

Beszámoló a 24 órás sportnapról:

Beszámoló a 24 órás sportnapról: Beszámoló a 24 órás sportnapról: A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 számú pályázatunk iskolai hagyománnyá tehető eseményei között immár 2. alkalommal rendeztük meg a tanév vége előtti 24 órás sportnapot, amely

Részletesebben

Spanyol mester hazánkban tambo jitsu anyaggal

Spanyol mester hazánkban tambo jitsu anyaggal Normandia 2014 Január 25-26-n Franciaországba látogattak Vikartóczky Gusztáv és Lovas Zoltán mesterek, akik a Nihon Kobudo Hanbo-jitsu anyagot mutatták be Jean Luc mester meghívására. A rendezvényen 54

Részletesebben

Gyerek 9. kyu: fehér - citrom öv Kivárási idő: 3 hónap (5) Heti edzésszám: 2 Minimum edzésszám: 21 (36)

Gyerek 9. kyu: fehér - citrom öv Kivárási idő: 3 hónap (5) Heti edzésszám: 2 Minimum edzésszám: 21 (36) Gyerek 10. kyu: fehér öv - Övvizsga nélkül Gyerek 10. + kyu: fehér öv citrom csík Kivárási idő: 2 hónap Heti edzésszám: 2 Minimum edzésszám: 15-3 fekvőtámasz - 5 felülés 1. x seiken choku ts hd 2. x age

Részletesebben

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Sport) 2010. év

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Sport) 2010. év KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Sport) 2010. év A tevékenység meghatározása 2010 évben a Kulturális és Sport sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

MUNKATERV a 2010-es évre

MUNKATERV a 2010-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2010-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Tájékoztató előadások megtartása az európai és a világ konfliktus gócairól és azok kezelésének helyzetéről;

Részletesebben

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Honvédelmi tárgyi emlékek, harcjárművek, fegyverek és megannyi érdekes program várta a családokat június 10-12. között a Nyilastáblán. Az V. Rákosmenti

Részletesebben

VIII. Ürömi Kupa. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával. IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25.

VIII. Ürömi Kupa. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával. IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25. Mienk a Világ Bajnokság a tehetséges gyermekekért A verseny jellege: A verseny

Részletesebben

VIII. Esztergom-kertváros Kupa

VIII. Esztergom-kertváros Kupa VIII. Esztergom-kertváros Kupa Ideje: 2012.04.21. Nyílt Nemzetközi Harcművészeti Bajnokság Rendezője: Esztergom-kertvárosi Kempo Karate Klub Főbírája: Pokorni Gábor 4. Dan Verseny helye: 2500 Esztergom

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ Készült az MVSZ elnökségének 2015. 10. 27. napjára, a Magyar Sport Háza IV. emeleti tárgyalójában (XIV. Budapest, Istvánmezei

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Rektori hivatalában

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Rektori hivatalában ERASMUS+ beszámoló 2017 júniusában a KA107-SK01-0222751 azonosítószámú ERASMUS+ mobilitási projekt keretében két kolléganőmmel Macho Renáta, dékánhelyettes és Szarka Katalin, tanszékvezető asszonnyal közösen

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről Ó z d, 2015. február 19. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

VIII. Hetény Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny

VIII. Hetény Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2007.04.28 1.oldal 1.Jurandori versenyszám (52 nevezés) Jurandori Mini Fiú (5 nevezés) I. Dinnyés Roland TATAMI CENTRUM Hetényi dojo II. Göbölyös Márk III. Göbölyös Ákos IV. Dobos István Jurandori Mini

Részletesebben

Dabrony: falunap és búcsú augusztus 21. vasárnap, 09:30

Dabrony: falunap és búcsú augusztus 21. vasárnap, 09:30 Az idén is megrendezésre került a már hagyományosnak számító falunap - augusztus 13-án majd másnapi a búcsú. Ezen a szombati napon az égiek is kedveztek az ünnepléshez, mert a korábbi borús napok után

Részletesebben

Új korszak születik Nyitott kapuk. a Thanban

Új korszak születik Nyitott kapuk. a Thanban Új korszak születik Nyitott kapuk a Thanban 2018. november 21-23. 1023 Budapest, Lajos utca 1-5. www.than.hu A BMSZC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Szeretettel

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó VIII. BARÁTSÁG KUPA GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY 2010. BATTONYA M E G H Í V Ó A battonyai Barátság Sportegyesület meghív minden harcművész

Részletesebben