ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT RISK CÉGCSOPORT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT RISK CÉGCSOPORT"

Átírás

1 ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT RISK CÉGCSOPORT Alanyi hatály A szabályzat alanyi hatálya kiterjed a Risk Cégcsoportban (Leasing Risk Kft., Credit Risk Kft.), munkaviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló ill. kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott valamennyi természetes személyre. Tárgyi hatály A szabályzat tárgyi hatálya kiterjed a Társaságok által végzett adatfeldolgozási tevékenységére A szabály célja: annak biztosítása, hogy a Társaságok működése a évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról maradéktalanul megfeleljen. 1. Adatvédelemi alapelvek Az adatvédelmi alapelvek iránymutatásként szolgálnak a Társaságok adatkezelései során annak érdekében, hogy az ügyfelek és munkavállalók személyes adatainak kezelése a jogszabályi előírásoknak maradéktalanul megfeleljen. Az alapelvek betartásáért az adatkezelő felel és szükség esetén bizonyítani kell tudni adatkezelése jogszerűségét. A Risk Cégcsoport társaságai tevékenységük során a vonatkozó jogszabály alapján adatfeldolgozó tevékenységet folytatnak az egyes adatkezelőkkel kötött követeléskezelési tevékenységre vonatkozó megbízási szerződés alapján. A megbízótól kapott személyes adatok kezelésére vonatkozóan minden esetben a megbízó adatkezelési szabályzata az irányadó. Az adatkezelés csak a jogalap illetve a vonatkozó jogszabály szerint történhet. A Risk cégcsoport társaságai a megbízó követeléskezelő, megbízásának végrehajtása során egyszerre lehetnek adatkezelő és adatfeldolgozó bizonyos tevékenységekre vonatkozóan. Előfordulhat tehát, hogy a Risk cégcsoport, -mint megbízott- a birtokába került személyes adatokkal adatfeldolgozást végez bizonyos műveleteknél, más esetekben viszont, nem csupán ügyviteli technikai feladatok hajt végre, hanem adatkezelést is, tehát az adatkezelői minősége is megállapítható (ennek minden ismert következményével bejelentkezés, tájékoztatás stb.). Mindez a megbízottal kötött szerződés, valamint a megbízott által kifejtett tényleges tevékenység jellege alapján dönthető el. 9. Adatfeldolgozás 10. (1) Az adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit e törvény, valamint az adatkezelésre vonatkozó külön törvények keretei között az adatkezelő határozza meg. Az általa adott utasítások jogszerűségéért az adatkezelő felel. (2) Az adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót nem vehet igénybe. (3) Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat az adatkezelő rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni. (4) Az adatfeldolgozásra vonatkozó szerződést írásba kell foglalni. Az adatfeldolgozással nem bízható meg olyan szervezet, amely a feldolgozandó személyes adatokat felhasználó üzleti tevékenységben érdekelt. 3. E törvény alkalmazása során:

2 9.3 adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja; 10. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése; Általános alapelvek Személyes adatnak csak természetes személlyel összefüggésbe hozható adat tekinthető. Személyes adat csak előre meghatározott célból, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Személyes adat kezelése törvényi felhatalmazás hiányában az adatalany kényszer nélküli és megfelelő tájékoztatást követő, önkéntes hozzájárulásán kell alapuljon. A tisztességes adatkezelés elvének megfelelően az adatalany soha nem válhat a személyes adatok kezelésével járó folyamat puszta tárgyává, az érintett, személyes adatai feletti rendelkezése tekintetében nem válhat kiszolgáltatottá az adatkezelővel vagy más személlyel szemben. Az adatminőség elve szerint a kezelt adatoknak, az adatkezelés céljával összhangban pontosnak, teljesnek és aktuálisnak kell lenniük. A biztonsági elv alapján az adatokat a technika mindenkori állásának megfelelő ésszerű intézkedésekkel védeni kell a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, jogosulatlan nyilvánosságra hozatal, sérülés, megsemmisülés ellen. Az adatkezelés tényének, helyének, céljának, az adatkezelő személyének és az adatkezelés politikájának nyilvánosnak kell lennie. A személyes részvétel elvéből fakadóan az adatalany megismerheti, helyesbítheti, kiegészítheti, töröltetheti a rá vonatkozó adatokat Egyes jellemző adatkezelések alapelvei Ügyfél iratainak fénymásolása A személyes adatot tartalmazó irat akkor fénymásolható, ha ez minden más ésszerű alternatíva vizsgálata mellett is elkerülhetetlen, és akkor is a másolatot úgy kell elkészíteni, hogy a másolat csak a legszükségesebb adatokat rögzítse. Az adatkezelőnek kimerítően ismernie kell a fénymásolat készítésének célját, és az adatalanyt kérésére erről tájékoztatni kell.

3 Kamerák használata, telefonbeszélgetések rögzítése Kamerás megfigyelések esetén az adatalanyokat előre tájékoztatni kell a kamera üzemeléséről, a képfelvételek esetleges rögzítéséről, a rögzített képek tárolásának helyéről és időtartamáról. A telefonbeszélgetések rögzítésének jogi feltétele az érintett adatalanyok előzetes, tájékoztatáson alapuló hozzájárulása. Az ügyfél hozzájárulásának beszerzése A személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulást az adatalanyok az adatkezelést megelőzően kell megadják. A hozzájárulásnak egyértelmű és részletes tájékoztatáson kell alapulnia, melynek tartalmaznia kall az adatkezelés célját, jogalapját, időtartamát, az adatkezelésre jogosult személyét, az adatalany jogait, jogorvoslati lehetőségeit. A hozzájárulás beszerzése a megbízó adatkezelő feladata és felelőssége. Külföldre történő adatáramlás Adatvédelmi szempontból az Európai Unió tagállamaiba irányuló adattovábbítás nem igényel speciális felhatalmazást, azaz belföldre történő adattovábbításnak tekinthető. (A banktitok védelme szempontjából azonban a banktitokra vonatkozó rendelkezések betartása érdekében az adatalany kifejezett hozzájárulása kell, a banktitoknak tekinthető adatai külföldre továbbításához.) Az Európai Unió határain kívülre történő adattovábbítás feltétele, hogy ahhoz az érintett külön hozzájáruljon, vagy arról törvény, illetve nemzetközi szerződés rendelkezzék ill. a fogadó ország joga az EU által meghatározott megfelelő védelmet biztosítson az adatkezelés tekintetében vagy ezt a felek szerződéses feltételekben biztosítsák. A különleges adatok védelme A évi CXII tv. szerint az alábbi adatok különleges adatoknak minősülnek, így a kezelésükhöz való hozzájárulás csak írásban szerezhető meg és az egyéb törvényi feltételek meglétét, így különösen a célhoz kötöttség feltételét különösen szigorúan kell vizsgálni: a) a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat. Ha az adatfeldolgozásra vonatkozó megbízás alapján a cégcsoport bármelyik társasága különleges adatot szükséges kezeljen, akkor a megbízó az erre vonatkozó belső adatvédelmi szabályzata szerint kell a nyilvántartás adattovábbítási adatait az megőrizni. 2. Adatvédelem szervezetei Adatalany Minden olyan természetes személy, akinek személyes adatát a Társaság kezeli.

4 2. 2. Adatkezelő Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki/amely a személyes adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja. A Risk cégcsoport esetében a mindenkori megbízó, kivéve az olyan teljesítési segédként (behajtóként) elvégzett adatkezeléseket, mint új adatok (megváltozott lakcím, levelezési cím, elérhetőségek stb) felvétele és továbbítása a megbízó felé, az átadott és esetlegesen felvett ügyféladatok rögzítése, tárolása a behajtói megbízásban szereplő rendelkezés szerinti módon és ideig Adatfeldolgozó Adatfeldolgozó az az adatkezelő szervezetén kívüli természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki/amely az adatkezelő megbízásából - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő megbízást is - személyes adatok feldolgozását végzi. A Risk cégcsoport alapesetben saját jogon ügyféladatokat nem kezel, csak a jogszabály szerint megbízás alapján adatfeldolgozásnak minősülő tevékenységet folytat Belső adatvédelmi felelős A cégcsoport tagvállalatainak a vonatkozó törvénynek rendelkezéseinek megfelelően nem kell belső adatvédelmi felelőst kineveznie Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság hatóság A Hatóság autonóm államigazgatási szerv. A Hatóság feladata a személyes adatok védelméhez, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog érvényesülésének ellenőrzése és elősegítése Adatvédelmi nyilvántartás 65. (1) Az adatkezelő személyes adatokra vonatkozó adatkezeléseiről, az érintettek tájékozódásának elősegítése érdekében a Hatóság hatósági nyilvántartást (a továbbiakban: adatvédelmi nyilvántartás) vezet, amely a (2) bekezdésben meghatározott kivételekkel tartalmazza a) az adatkezelés célját, b) az adatkezelés jogalapját, c) az érintettek körét, d) az érintettekre vonatkozó adatok leírását, e) az adatok forrását, f) az adatok kezelésének időtartamát, g) a továbbított adatok fajtáját, címzettjét és a továbbítás jogalapját, ideértve a harmadik országokba irányuló adattovábbításokat is, h) az adatkezelő, valamint az adatfeldolgozó nevét és címét, a tényleges adatkezelés, illetve az adatfeldolgozás helyét és az adatfeldolgozónak az adatkezeléssel összefüggő tevékenységét, i) az alkalmazott adatfeldolgozási technológia jellegét, j) a belső adatvédelmi felelős alkalmazása esetén annak nevét és elérhetőségi adatait. A Risk cégcsoport esetében a megbízó adatkezelő törvényi kötelezettsége a megbízási szerződés alapján végzett adatfeldolgozási tevékenységet, valamint a szerződött Risk csoporttagot, mint adatfeldolgozót bejelenteni. Illetve a NAIH i ajánlása alapján a követelés kezelő teljesítési segédjeként végzett behajtói tevékenysége során esetlegesen adatkezelést is végezhet, ezért ilyen minőségében bejelentkezik az adatvédelmi nyilvántartásba, amennyiben a megbízása felhatalmazza adatkezelésre is. A behajtási tevékenység esetén:

5 Az adatkezelés megnevezése: nem fizető ügyfelek adtainak kezelése Az adatkezelés célja: kétes kintlévőségek kezelése, nyilvántartása, behajtása megbízási szerződések alapján. Az adatkezelés jogalapja: Finanszírozási (hitel, kölcsön, lízing) szerződés, az érintett hozzájárulása, 355/1998 sz. PSZÁF határozat: pénzügyi lízing. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének 14/2012. (XII.13.) számú ajánlása a követeléskezelők számára a követeléskezelési gyakorlatuk során elvárt fogyasztóvédelmi elvekről, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlása a követeléskezelés, tartozásbehajtás, adósságbehajtás, faktoring tevékenység során alkalmazott követeléskezelési technikák adatvédelmi követelményeiről Valamint a következő jogszabályhelyek: Hpt. (2013. évi CCXXXVII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról1), a fogyasztóknak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. tv., valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011 évi CXII Tv. Az adatfeldolgozó: az adatkezelővel megbízási jogviszonyban lévő Risk cégcsoport tag. (Illetve adatkezelőként ez üresen marad.) Budapest, szeptember 15. Kovács Attila ügyvezető igazgató

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Az adatvédelmi szabályozás célja, fontossága - A személyes adatok gyűjtése nyilvántartása, feldolgozása a legutóbbi időszakban került az alkotmányos

Részletesebben

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME. Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME. Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében Érintett területek Az adatkezeléssel érintett területek: A munkavállalók személyes adatainak kezelése Üzleti partnerek

Részletesebben

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján.

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Szocio-Produkt Kft. Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. Kiadva:

Részletesebben

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA 2013 I. Bevezetés A jelen Adatvédelmi Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat ) a SPORTKÁRTYA Kereskedelmi

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. A Szabályzat célja... 2 2. A Szabályzat hatálya... 2 3. Értelmező rendelkezések... 2 4. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igény és intézése... 3 4.1. Az igény benyújtása... 3

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat Jelen adatvédelmi adatkezelési szabályzat (továbbiakban: Szabályzat ) célja, hogy Totel Szerviz Kft. (székhely: 1147 Budapest Miskolci utca 91. ; elektronikus levelezési cím: info@totel.hu

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT TALMÁCSI GROUP ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan, vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig személyes adatokat

Részletesebben

Kitöltési útmutató az adatvédelmi nyilvántartásba vételi kérelemhez

Kitöltési útmutató az adatvédelmi nyilvántartásba vételi kérelemhez Kitöltési útmutató az adatvédelmi nyilvántartásba vételi kérelemhez Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Inftv.) 65-68. -ai rendelkeznek

Részletesebben

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA (az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 I. Általános rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed a/az...egyesületre (a továbbiakban: Adatkezelő). 2. A

Részletesebben

Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató

Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató Készült: 2015. március 2. Preambulum A Frog Media Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő) célja, hogy a személyes adatok védelme érdekében megtegyen minden olyan szükséges

Részletesebben

Adatvédelmi Szabályzat

Adatvédelmi Szabályzat ... (társaság neve)... (adószám) Adatvédelmi Szabályzat Érvényes:... -tól Érvénybe helyezte:... Tartalomjegyzék 1. Az adatvédelmi szabályzat célja...3 2. Társaság bemutatása...4 3. Általános rész...5 Személyes

Részletesebben

LEASING RISK KFT ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos: 2014. november 20-tól

LEASING RISK KFT ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos: 2014. november 20-tól LEASING RISK KFT ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2014. november 20-tól Az adatkezelő adatai, elérhetősége: Név: Leasing Risk Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Cím: 1191 Budapest, Ady Endre u. 42-44. 3./7.

Részletesebben

Adatkezelés és adatvédelem

Adatkezelés és adatvédelem Adatkezelés és adatvédelem I. Az adatkezelés és az adatvédelem jogszabályi háttere és célja 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 1995. évi CXIX. törvény

Részletesebben

GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT CÉGNÉV: GYŐRI BALETT SZÉKHELY: 9022 GYŐR, CZUCZOR GERGELY UTCA 7. ADÓSZÁM: 16718342-2-08 CÉGJEGYZÉKSZÁM:676142 KÉPVISELI: KISS JÁNOS Tartalomjegyzék: I. Az adatkezelés

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat 1. Előszó 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) a SG Marketing Kft. (székhely: 1149 Budapest Limanova tér 12., cégjegyzékszám: 01-09-931340) (a Kiadó ) tevékenysége során

Részletesebben

A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Általános rendelkezés A Social Steps az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel

Részletesebben

Power Belt Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: május 25. napjától

Power Belt Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: május 25. napjától Power Belt Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. Hatályos: 2018. május 25. napjától Általános rendelkezések A Power Belt Kft. (székhelye: 1194 Budapest, Hofherr Albert utca 38/b. Adószáma:

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató a a Help2Startup Kft. www.help2startupcenter.com internetes honlap felhasználói részére 2014 Tartalom: 1. Az adatvédelmi politika és tájékoztató célja 2.

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat 1./ Bevezetés 1./1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) a Vár Holding Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1054 Budapest, Alkotmány utca 10. 3. emelet 28. ajtó. cégjegyzékszám:

Részletesebben

1.3 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat megváltoztatására.

1.3 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat megváltoztatására. Adatvédelem 1. ELŐSZÓ 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) az Belle-Aire Tanácsadó és Rekreációs Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3235 Mátraszentimre, Fenyves u.5.) (továbbiakban

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 5609. Csabaszabadi, Gerendási út 4. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Jelen szabályzatot a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület Elnöksége a 17/2012(IV. 06.) ELN határozatával

Részletesebben

Géniusz Egyesület. Adatvédelmi nyilatkozat

Géniusz Egyesület. Adatvédelmi nyilatkozat Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez Alaptörvény Szabadság és Felelősség fejezet VI. cikk (2) A Géniusz Informatikai Tehetséggondozó Egyesület - a továbbiakban Szervező (6722 Szeged, Szentháromság

Részletesebben

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai A Szerencsejáték Zrt. adatkezelési tájékoztatója a pénzmosás és a finanszírozása megelőzését és megakadályozását, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtását érintő adatkezelésével

Részletesebben

Galvanofém Kft. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata

Galvanofém Kft. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata Galvanofém Kft. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata 1. A szabályzat célja Jelen szabályzat célja a Galvanofém Kft. (Székhely: 6000 Kecskemét, Méntelek 252. Telefonszám: +36 76 506 263, Adószám: 11375230-2-03)

Részletesebben

Megallasnelkul.hu. Adatkezelési Nyilatkozat

Megallasnelkul.hu. Adatkezelési Nyilatkozat Megallasnelkul.hu Adatkezelési Nyilatkozat I. AZ ADATKEZELŐ Az adatok kezelője a www.megallanelkul.hu weboldal (továbbiakban weboldal) üzemeltetője, a 3 P Online Kft. (Székhelye: 7400 Kaposvár, Jutai út

Részletesebben

Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata. Végh Ágnes Judit Ügyvezető. Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3

Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata. Végh Ágnes Judit Ügyvezető. Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3 Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata Végh Ágnes Judit Ügyvezető Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3 I. Szabályzat célja, hatálya...2 I.1. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Részletesebben

1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy;

1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy; A Magyar Hospice Alapítvány adatkezelési nyilatkozata Magyar Hospice Alapítvány (1032 Budapest, Kenyeres u. 18-22.; Tel: +36-1/ 388-7369, E-mail: info@hospicehaz.hu) az oldal-látogatások, a hírlevélre

Részletesebben

A személyes adatokat harmadik személynek nem adom ki, kizárólag hírlevél megküldésére és írásbeli tájékoztatásra használom.

A személyes adatokat harmadik személynek nem adom ki, kizárólag hírlevél megküldésére és írásbeli tájékoztatásra használom. Adatkezelési szabályzat Ezen adatkezelési szabályzat a magyarrahangolva.com weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott hírlevél kiküldéséhez illetve időpont foglaláshoz megadott adatok

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Magyar Faktorház Zrt. (a továbbiakban: Társaság) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény (a továbbiakban: Avtv.)

Részletesebben

ADATELEMZÉSEK ÉS ADATÉRTÉKELÉS. a GDPR szemszögéből. Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető

ADATELEMZÉSEK ÉS ADATÉRTÉKELÉS. a GDPR szemszögéből. Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető ADATELEMZÉSEK ÉS ADATÉRTÉKELÉS { a GDPR szemszögéből Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető Mobil: +36 20 483 9237 E-mail: budai.laszlo@nador.hu MI IS AZ A GDPR? Kelet-Közép-Európában Magyarországon

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez Alaptörvény Szabadság és Felelősség fejezet VI. cikk (2) Az IB Controll Kft. - a továbbiakban Szolgáltató (Cg.: 03-09-123220, székhely: 6000 Kecskemét,

Részletesebben

továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további

továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további Fogalmak GDPR - General Data Protection Regulation (https://en.wikipedia.org/wiki/general_data_protection_regulation) Adatcsoport: Adatok, (azaz tények, koncepciók vagy utasítások formalizált megjelenítése,

Részletesebben

A szociális intézményekben vezetett dokumentáció

A szociális intézményekben vezetett dokumentáció A szociális intézményekben vezetett dokumentáció Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2015. május 28. dr. Osztopáni Krisztián TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi

Részletesebben

Adatvédelem 1., Definicíók, meghatározások

Adatvédelem 1., Definicíók, meghatározások Adatvédelem A Birdiecar weboldal, a www.birdiecar.eu honlap üzemeltetője, a "NAGY ÉS FIAI" Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (1131 Budapest, Jász utca 179., a továbbiakban szolgáltató,

Részletesebben

Az Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. adatvédelmi nyilatkozata

Az Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. adatvédelmi nyilatkozata Az Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. adatvédelmi nyilatkozata A Országos Képző és Vizsgaszervező Intézet Kft. részére kiemelten fontos ügyfelei adatainak védelme. Önt a jelentkezés során arra

Részletesebben

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; évi V. törvény

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; évi V. törvény Kossiktea.hu Balatonfüred - Keller Zsuzsanna EV, továbbiakban (székhely: 8230 Balatonfüred, P.Horváth Á. u 18 D telephely. 8230 Balatonfüred Zsigmond u 12 adószám: 67699676-1-39 a továbbiakban Adatkezelő

Részletesebben

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat 1. A szabályzat célja Jelen szabályzat célja Alberszki Anett egyéni vállalkozó (székhelye: 6100 Kiskunfélegyháza, Gerle utca 10, adószáma: 68818560-1-23., nyilvántartási

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató. a Hivatal hangfelvétel készítésének az alkalmazásáról a telefonos ügyfélszolgálat során

Adatkezelési tájékoztató. a Hivatal hangfelvétel készítésének az alkalmazásáról a telefonos ügyfélszolgálat során BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán Gellérthegy JEGYZŐ Adatkezelési tájékoztató a Hivatal hangfelvétel készítésének az alkalmazásáról a telefonos

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató 1. A Tájékoztató célja 1.1. Jelen dokumentum célja, hogy megfelelő tájékoztatást és védelmet nyújtson a www.zafirent.hu, illetve a www.szemelyszallitasrepteritranszfer.hu

Részletesebben

Közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzat

Közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzat Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzat 2012. június 1. 1 A szabályzat célja, hatálya A Szabályzat célja, hogy az információs

Részletesebben

Hatályos: május 25. napjától. Cégszerű aláírás:

Hatályos: május 25. napjától. Cégszerű aláírás: Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata ------------------------------------------------------------------------ Hatályos: 2018. május 25. napjától Cégszerű

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT.

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT. ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ENO-PACK KFT. 1. oldal Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig

Részletesebben

Adatvédelmi Tájékoztató

Adatvédelmi Tájékoztató Adatvédelmi Tájékoztató Hatályos: 2014. november 18 -től Tartalomjegyzék: 1. Fogalmak... 2 2. A kezelt adatok köre... 3 3. Az adatkezelés jogalapja... 4 4. Az adatkezelés célja... 4 5. Az adatkezelés időtartama,

Részletesebben

A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó

A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó A jelen tájékoztató célja, hogy rögzítse a www.ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu (a továbbiakban weboldal) üzemeltetője: Papp Lászlóné EV. (a továbbiakban Szolgáltató)

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A KOCKAJÁTÉK Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (01-09-954936, székhely: 1024 Budapest, Káplár utca 11-13. 15.; az üzlet címe: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 15/c.; rendezvényhelyszín

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018.

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. Hatályos: 2018.05.25. napjától Általános rendelkezések Bogár Iván Balazs EV. (székhelye: Budapest 1173 Pesti út. 153., Adószáma: 60873314-1-42 Nyilvántartási

Részletesebben

Adatvédelem. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-71073/2013. Adatkezelési alapelvek

Adatvédelem. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-71073/2013. Adatkezelési alapelvek Adatvédelem Adatvédelem Az Engravetech Kft. Engravetech Kft. adatvédelmi nyilatkozata Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-71073/2013. Adatkezelési alapelvek Az Engravetech Kft. elkötelezett a Vevők/Megrendelők

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 1. BEVEZETÉS A (székhely: 7627 Pécs Vadvirág u. 37) (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen jogi közlemény tartalmát.

Részletesebben

A GÉPIPART TÁMOGATÓ EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 208. május 25. napjától

A GÉPIPART TÁMOGATÓ EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 208. május 25. napjától A GÉPIPART TÁMOGATÓ EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Érvényes: 208. május 25. napjától 1 I. Általános rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed A Gépipart Támogató Egyesületre

Részletesebben

Csorba Zsolt EV. Adatvédelmi Szabályzata

Csorba Zsolt EV. Adatvédelmi Szabályzata Csorba Zsolt EV. Adatvédelmi Szabályzata A Csorba Zsolt EV. által üzemeltetett www.penzugyikozpont.hu weboldal lehetőséget kínál az érdeklődők számára, hogy adataik megadásával visszahívást kérjenek, illetve

Részletesebben

Adatvédelmi alapok. Technika a jogban vagy jog a technikában?

Adatvédelmi alapok. Technika a jogban vagy jog a technikában? Adatvédelmi alapok Technika a jogban vagy jog a technikában? Bevezetés helyett Adatvédelem: Van tűzfalam! Root jelszóval csak konzolról lehet bejelentkezni, távolról nem. Adatvédelem IT biztonság Technikai

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT 1. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS 1.1. A GAP Média Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1126 Budapest, Nárcisz u.12/ A. II/10., nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, cégjegyzékszáma:

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018.

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. SZABÁLYZAT 2018. Hatályos: 2018. május 24. Cégszerű aláírás: 1 Tartalom 1. Általános rendelkezések... 3 2. A szabályzat célja... 3 3. Értelmező rendelkezések... 3 4. Az adatkezelő megnevezése... 4 5. Az

Részletesebben

KDB BANK EURÓPA ZRT.

KDB BANK EURÓPA ZRT. KDB BANK EURÓPA ZRT. Adatkezelési tájékoztatás nyújtásának Általános Szerződési Feltételei Hatályba lépés napja: 2018. május 25. A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a KDB Bank

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat Az RT 5 TAXI HOLDING Kft., mint a www.budapesttaxi.hu üzemeltetője kijelenti, hogy a szolgáltatásán keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT.

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. AB REX Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos: 2018. május 25. napjától Általános rendelkezések Az AB REX Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (székhelye:

Részletesebben

SVEA FINANCE. Adatvédelmi Szabályzat ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (ZRT.) Budapest, 2015. május 4. www.sveafinance.hu

SVEA FINANCE. Adatvédelmi Szabályzat ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (ZRT.) Budapest, 2015. május 4. www.sveafinance.hu SVEA FINANCE ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (ZRT.) Adatvédelmi Szabályzat Budapest, 2015. május 4. 1. Bevezetés 1.1. A Szabályzat célja Az Adatvédelmi szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) az információs

Részletesebben

ÖRÖKBEFOGADÁST ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATOS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

ÖRÖKBEFOGADÁST ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATOS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY ÖRÖKBEFOGADÁST ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATOS ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA JÓVÁHAGYTA: SZENCZY SÁNDOR ELNÖK HATÁLYBA LÉPÉS IDŐPONTJA: 2013. MÁJUS 1. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat Adatkezelő Ferling Webline Szolgáltató Kft. Székhely 7621 Pécs, Mária u. 8. Adatkezelés megnevezése Adatkezelés nyilvántartási száma hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis.

Részletesebben

NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG

NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Tel: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Kitöltési útmutató az adatvédelmi

Részletesebben

JA-KA KFT SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

JA-KA KFT SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT JA-KA KFT SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉRE VONATKOZÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Fogalmak A JA-KA Kft. adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit meghatározza, adatfeldolgozóként az adatkezelő

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK INTÉZÉSÉNEK RENDJE

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK INTÉZÉSÉNEK RENDJE Magyar Tudományos Akadémia Wigner Fizikai Kutatóközpont A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK INTÉZÉSÉNEK RENDJE Kivonat A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének, továbbá

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ IT-Nav Hungary Kft. (Székhely: 3300 Eger Hatvani kapu tér 8. 3/21.) 1. Bevezetés Az IT-Nav Hungary Kft. (székhely: 3300 Eger Hatvani kapu tér 8. 3/21.) és kapcsolt vállalkozásai

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. I. Általános tájékoztató

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT. I. Általános tájékoztató ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Általános tájékoztató Az Adatkezelési Szabályzat célja, hogy rögzítse az adatkezelő által alkalmazott adatkezelési és adatvédelmi eljárást, amelynek betartásával, mint adatkezelő

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Az :[Európalánta Közhasznú Egyesület] (továbbiak az Adatkezelő ) a céljai elérésének elősegítése érdekében kapott adományok nyújtói (továbbiakban az Adományozók ) adományozással

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1. BEVEZETÉS Az ügyészség (továbbiakban: Adatkezelő) tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére, a kötelező jogi rendelkezések betartására, a biztonságos

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Ferling Webline Kft. - Hatályos: 2014. június 19-től 1. Fogalom-meghatározások 1.1. személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a

Részletesebben

T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Telefonos Ügyfélszolgálatának Adatvédelmi Tájékoztatója

T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Telefonos Ügyfélszolgálatának Adatvédelmi Tájékoztatója T.E.L.L. Rendszerszolgáltatások Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Telefonos Ügyfélszolgálatának Adatvédelmi Tájékoztatója Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-137193/2018 Hatályos: 2018. január 1. napjától

Részletesebben

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület adatkezelési szabályzata

A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület adatkezelési szabályzata A Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület adatkezelési szabályzata Elnöki rendelkezés hatályos: 2018. január 1-től Az adatkezelő neve: Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Egyesület, továbbiakban:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Egyesületünk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig az adatkezelő nevében

Részletesebben

Farkas Róbert E.V. Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata (továbbiakban: szabályzat) Hatályos: július 16-tól

Farkas Róbert E.V. Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata (továbbiakban: szabályzat) Hatályos: július 16-tól Farkas Róbert E.V. Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata (továbbiakban: szabályzat) Hatályos: 2016. július 16-tól 1 Fogalom meghatározások 1.1.érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2016. április 01. 1. BEVEZETÉS A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (továbbiakban: NISZ Zrt., 1081 Budapest Csokonai u. 3.), mint jogszabály által kijelölt kormányzati

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT EOS FAKTOR MAGYARORSZÁG ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT BUDAPEST, 2016.01.01. With head and heart in finance Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 1.1. A Szabályzat célja... 2 1.2.

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT Ficsor Előd e.v., mint a ficsor.com honlap üzemeltetője kijelenti, hogy a szolgáltatásán keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli,

Részletesebben

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat 1. A szabályzat célja Jelen szabályzat célja a www.jogitanacsok.com weboldal továbbiakban weboldal - adatvédelmi és adatkezelési politikájának rögzítése a törvényben

Részletesebben

Ügyszám: NAIH-3090-8/2013/V. [ ] részére elnök. Magyar Orvosi Kamara Országos Felügyelőbizottság. Budapest Szondi utca 100. 1068

Ügyszám: NAIH-3090-8/2013/V. [ ] részére elnök. Magyar Orvosi Kamara Országos Felügyelőbizottság. Budapest Szondi utca 100. 1068 Ügyszám: NAIH-3090-8/2013/V. [ ] részére elnök Magyar Orvosi Kamara Országos Felügyelőbizottság Budapest Szondi utca 100. 1068 Tisztelt Elnök Asszony! Bejelentéssel fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság

Részletesebben

Az uniós adatvédelmi előírások hatása a bölcsődei adminisztrációra. Előadó: Dr. Jójárt Ágnes Szilvia ügyvéd

Az uniós adatvédelmi előírások hatása a bölcsődei adminisztrációra. Előadó: Dr. Jójárt Ágnes Szilvia ügyvéd Az uniós adatvédelmi előírások hatása a bölcsődei adminisztrációra Előadó: Dr. Jójárt Ágnes Szilvia ügyvéd Az új uniós jogszabályról General Data Protection Regulation GDPR Az Európai Parlament és a Tanács

Részletesebben

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató Jelen tájékoztató a http://radiant.hu honlapon elérhető webáruházat üzemeltető Megatherm Kft. (székhely: 2030 Érd, Bajcsy- Zsilinszky út 135., cégjegyzékszám: 13-09-071461,

Részletesebben

A CSAOSZ adatvédelmi szabályzata

A CSAOSZ adatvédelmi szabályzata A CSAOSZ adatvédelmi szabályzata Budapest, 2018. május 22. 1 Tartalom Előzmények I. Elvek II. A CSAOSZ érintettsége III. Intézkedések IV. Mellékletek 1. melléklet: Fogalommeghatározás 2. melléklet: Belépési

Részletesebben

A D A T K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T. Gyula Autóház Autójavító és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A D A T K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T. Gyula Autóház Autójavító és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság A D A T K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T Gyula Autóház Autójavító és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 1. Általános tájékoztatás 1. 1. Általános tájékoztatás az érintett magánszemélyek részére

Részletesebben

1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1024 Budapest, Lövőház u. 9.; az MNB által kiadott tevékenységi engedély száma: H-EN-III-127/2014

Részletesebben

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT BERCZIK SÁRI NÉNI MOZDULATMŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Alapítványunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, személyes

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Egyesületként, mint adatkezelő a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt határozom meg a hatályos magyar és Európai Unió által

Részletesebben

Adatvédelmi elvek. I. Definíciók, meghatározások

Adatvédelmi elvek. I. Definíciók, meghatározások Adatvédelmi elvek A Digiter-IT Hungary Kft. 1072 Budapest, Rákóczi út 42. szám alatti székhelyű gazdasági társaság, mint a www.digiter.hu honlap üzemeltetője (a továbbiakban mint Szolgáltató, illetve Adatkezelő),

Részletesebben

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat 1. A szabályzat célja Jelen Adatvédelmi Szabályzat hatálya a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ (székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2., adószáma:

Részletesebben

A Jó Közérzet Központ adatvédelmi- és -kezelési elvei

A Jó Közérzet Központ adatvédelmi- és -kezelési elvei A Jó Közérzet Központ adatvédelmi- és -kezelési elvei Jó Közérzet Központ A Jó Közérzet Központ adatvédelmi és adatkezelési elvei és gyakorlata A Jó Közérzet Központ ezúton teszi közzé az adatvédelmi és

Részletesebben

ADATVÉDELMI- ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZAT május 25.

ADATVÉDELMI- ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZAT május 25. ADATVÉDELMI- ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. május 25. Tartalom I. Preambulum... 3 II. Alkalmazott jogszabályok... 3 III. Alapfogalmak... 4 IV. Adatkezelés jogalapja... 5 V. Adatkezelő... 5 VI. Adatkezelés

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A szabályzat célja Jelen szabályzat célja a (székhelye: 2942 Nagyigmánd, Szent István utca 8, adószáma: 24772864, cégjegyzékszáma: 11-09-022273) adatvédelmi és adatkezelési

Részletesebben

Adatvédelmi Nyilatkozat. www.tegla-aruhaz.hu

Adatvédelmi Nyilatkozat. www.tegla-aruhaz.hu Adatvédelmi Nyilatkozat www.tegla-aruhaz.hu 1. Preambulum Az Etyeki Tüzép Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) www.tegla-aruhaz.hu domain néven elérhető honlapjának (a továbbiakban: Honlap) célja Rigips

Részletesebben

A D A T K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T A

A D A T K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T A A JOC-PRINT Korlátolt Felelősségű Társaság székhely: 2095 Pilisszántó, Petőfi Sándor utca 10/A fióktelep: 2085 Pilisvörösvár, Piliscsabai út 60., 2037/8 hrsz. Cg.: 13-09-120756 Adószám: 14345971-2-13 A

Részletesebben

Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató

Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató Frog Media Kft. Adatkezelési tájékoztató Készült: 2015. március 2. Frissítve: 2016. október 3. Preambulum A Frog Media Kft. (a továbbiakban: Adatkezelő) célja, hogy a személyes adatok védelme érdekében

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat A.hu felsőszintű domainek nyilvántartásával kapcsolatos személyes adatok kezeléséről 1. Adatkezelő személye, az adatkezelés jogalapja A személyes adatok nyilvántartását a Nyilvántartó

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ 1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A Szolgáltató a Vásárló által a regisztráláskor megadott adatokat az adatvédelemre vonatkozó mindenkor érvényes törvényi előírások betartásával kezeli, tárolja

Részletesebben

NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG. Kitöltési útmutató az adatvédelmi nyilvántartásba vételi kérelemhez

NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG. Kitöltési útmutató az adatvédelmi nyilvántartásba vételi kérelemhez NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. Tel: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Kitöltési útmutató az adatvédelmi

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ 1. Általános rendelkezések Az FMD Neuroconsulting Humán Szolgáltató Betéti Társaság, mint Adatkezelő az általa üzemeltetett https://www.foldimiklosdaniel.hu weboldal

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ LIGHTHOUSE MEDIA KFT. Preambulum Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató Az epitemahazam.hu honlap tulajdonosa és üzemeltetője a TÉT Consulting Kft továbbiakban Adatkezelő. Részletes adataink és kapcsolatfelvételi lehetőség a honlap Kapcsolat oldalán

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018.

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. Hatályos: 2018. 05.25. napjától Általános rendelkezések Bogár Iván Balazs EV. (székhelye: Budapest 1173 Pesti út. 153., Adószáma: 60873314-1-42 Nyilvántartási

Részletesebben