J e g y z ő k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v"

Átírás

1 J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága április 16-án tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Pap János Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács Sándor Opauszki Zoltán a bizottság tagjai Gojdárné Dr.Balázs Katalin a Stratégiai Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoport vezetője, oszt.vez. helyettes napirendnél: Kozma János a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt cégvezetője 3. napirendnél: Sztankó János a Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft ügyvezető igazgatója 4. napirendnél: Dr.Kiss Éva a Csabai Életfa Kht ügyvezető igazgatója 5. napirendnél: Benkő Mátyásné a Stratégiai-Fejlesztési Osztály főmunkatársa 9. napirendnél: Márton László a Stratégiai-Fejlesztési Osztály főmunkatársa Fodor Lajos a bizottság elnöke: Üdvözölte a megjelenteket, megállapította az ülés határozatképességét: jelen van 7 fő bizottsági tag. A meghívóban 9./ napirend keretében javasolt Esély Pedagógiai Központ kérelme előterjesztés napirendről való levételét kérte az előterjesztő, mivel a témát előzetesen a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság nem véleményezte. Ennek figyelembe vételével javasolta a meghívóban jelzett napirendek megtárgyalását, zárt ülés keretében a helyben kiosztott Gázközmű vagyon feltárása tárgyú előterjesztést. A Bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: 1./ Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt-re vonatkozó előterjesztések: a) Beszámoló a évi üzleti évről b) évi üzleti terv véleményezése c) A Zrt Igazgatóság Ügyrendjének véleményezése d) A Zrt könyvvizsgálójának megválasztása, valamint díjazásának megállapítása e) A Zrt Igazgatósága és Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítása 2./ Önkormányzati bérlakások felújítási költségének jóváhagyása 3./ A Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft-re vonatkozó előterjesztések: a) Beszámoló a évi üzleti évről b) évi üzleti terv véleményezése c) A Kft könyvvizsgálójának megválasztása, valamint díjazásának megállapítása d) A Kft Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítása

2 2 4./ A Csabai Életfa Kht-ra vonatkozó előterjesztések: a) Beszámoló a évi üzleti évről b) évi közhasznúsági beszámolója c) évi üzleti terv véleményezése d) A Kht könyvvizsgálójának megválasztása, valamint díjazásának megállapítása e) A Kht Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítása 5./ Alapítvány a Rajkókért kérelme 6./ Tessedik Sámuel Főiskola kollégium felújítása és bővítése 7./ Kórház területén lévő pavilon alatti földterület bérbeadása 8./ A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Működési Szabályzatának elfogadása 9./ Az Orosházi úti körforgalom mellett létesítendő üzemanyagtöltő állomás ügye 10./ Gázközmű vagyon feltárása (zárt ülés) 1./ napirend: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt-re vonatkozó előterjesztések: (Közgyűlési előterjesztések véleményezése) a.) Beszámoló a évi üzleti évről Kozma János cégvezető: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt Igazgatósága és menedzsmentje értékelése szerint a gazdasági társaság évben jól gazdálkodott, a bevétel a tervezettet meghaladja. A bevételi terv túlteljesítése az APEH elleni per megnyerésének is köszönhető. Fodor Lajos a bizottság elnöke: A részvénytársaság évi tevékenysége pozitív, a különböző piaci lehetőségeket kihasználta, de a jelenleg üresen álló helyiségek bérbeadására, hasznosítására kell törekedni a kihasználtság, a bevétel növelése érdekében. Javasolta, hogy az éves beszámolót és az ahhoz kapcsolódó határozati javaslatot a Bizottság fogadja el azzal a módosítással, hogy a határozat végrehajtási határideje az azonnal helyett április 27. napjában kerüljön meghatározásra. A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt Igazgatósága előterjesztésében a Bizottság áttekintette a Zrt évi beszámolóját és annak kiegészítő mellékleteit, és 7 igen, egyhangú szavazattal a határozati javaslat elfogadását ajánlja a közgyűlésnek azzal a módosítással, hogy a határozat végrehajtási határideje április 27. legyen. b.) A évi üzleti terv véleményezése Kozma János cégvezető: A városi költségvetésben meghatározott 173 millió Ft befizetési kötelezettséget a részvénytársaság úgy tudja vállalni, hogy az Andrássy út sz. ingatlan felújításának önkormányzatot terhelő részéből 8 millió Ft-ot átvállal. A társaság évre tervezett legfontosabb fejlesztései: az Andrássy út sz. garzonház felújítása, a stadion rekonstrukció befejezése, a Szent István tér 10. sz. ingatlan rekonstrukciójának megkezdése. Pap János: A fizető parkoló rendszer működtetéséből befolyó bevételből van-e lehetőség parkoló fejlesztésre a város területén?

3 3 Kozma János cégvezető: A parkolási rendszer üzemeltetése nyereséges, kb. nettó 220 millió forint az ebből származó tiszta nyereség, ami a társaság bevételi kiadási tervének fontos részét képezi, felhasználása önkormányzat számára intézmények (Szabadság tér ingatlan), sportlétesítmények, sportcsarnok üzemeltetésére történik elsősorban, de parkoló építésre is sor kerül a város területén. Baji Lajos: Észrevételezte, hogy az Rt-nél, mint az önkormányzati tulajdonú társaságnál az alkalmazottak vonatkozásában 7 %-os béremelésre kerül sor, amikor a közszférában reálbér csökkenés következett be. Javasolta, hogy a társaságnál keletkező plusz bevételi források a meglévő vagyon fejlesztésére kerüljön felhasználásra és felkérte a cégvezetőt az erre vonatkozó javaslat kidolgozására. Fodor Lajos a bizottság elnöke: Javasolta, hogy a részvénytársaság évi üzleti tervét és az ahhoz kapcsolódó határozati javaslatot a Bizottság fogadja el azzal a módosítással, hogy a határozati javaslat 1. pontjának végrehajtási határideje az azonnal helyett április 27. napjában kerüljön meghatározásra. A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt évi üzleti tervét áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek azzal a módosítással, hogy a határozati javaslat 1. pontjának végrehajtási határideje április 27. legyen. c.) A Zrt Igazgatóság Ügyrendjének véleményezése Kozma János cégvezető: Többször előfordult, hogy határozatképtelenség miatt az Igazgatóság ülése elmaradt, ezért kezdeményezte és fogadta el az Igazgatóság az ügyrendjének módosítását, mely szerint 4 tag jelenléte helyett 3 tag jelenléte is elegendő a határozatképességhez. Baji Lajos: Nem javasolja az Igazgatóság határozatképességét 3 főben meghatározni, továbbra is 4 tag jelenléte legyen a határozatképesség feltételének. Javasolta továbbá az Ügyrend VII. fejezet 4. pontjának b) bekezdés második mondatának módosítását: szavazat helyett határozat szerepeljen. A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt Igazgatósága egységes szerkezetű Ügyrendjét áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi módosító javaslatok figyelembevételével javasolja a Közgyűlésnek elfogadásra: - A VII/3. pontjának első bekezdése a következő legyen: Az ülés határozatképes, ha azon legalább 4 tag jelen van.

4 4 - A VII/4. pontjának b) bekezdés második mondata a következő legyen: A szavazás során létszámtól függetlenül a döntéshozatalhoz 3 egybehangzó szavazat szükséges. A Bizottság javasolja továbbá, hogy a határozat végrehajtási határideje április 27. napjában kerüljön meghatározásra. d.) A Zrt könyvvizsgálójának megválasztása, valamint díjazásának megállapítása A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt könyvvizsgálójának megválasztására, valamint díjazásának megállapítására vonatkozó előterjesztést áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek a határozati javaslatban foglaltakat. e.) A Zrt Igazgatósága és Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítása Az előterjesztésben foglaltak áttekintésekor Pap János észrevételezte, hogy a Vagyonkezelő Rt alkalmazottai 7 %-os bérfejlesztésben részesülnek, ugyanakkor a választott tisztségviselők tiszteletdíja az infláció mértékével, 3,7 %-kal emelkedik. A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt Igazgatósága és Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítására vonatkozó előterjesztést áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra javasolja a közgyűlésnek a határozati javaslatban foglaltakat. 2./ Napirend: Önkormányzati bérlakások felújítási költségének jóváhagyása Pap János: A Kolozsvári u. 37. I/1. lakás villanyszerelési munkáinak elvégzése bérlői feladat, de nem a bérlő szociális helyzete miatt, hanem az önkormányzati vagyon védelme érdekében javasolja a munkálatok elvégzését és költségének átvállalását. Fodor Lajos a bizottság elnöke javasolta az előterjesztésben szereplő három önkormányzati lakás felújításának jóváhagyását.

5 5 Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága a 4/2007. (II.19.) önkormányzati rendelet (SZMSZ) 39. -a alapján, átruházott hatáskörében eljárva 7 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: 21/2007. (IV. 16.) Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság H a t á r o z a t 1./ A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság jóváhagyja a Békéscsaba, Kolozsvári u. 37. I/1. számú lakásban a villanyszerelési munka elvégzését és felhatalmazza a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt cégvezetőjét a vállalkozási szerződés megkötésére az Önkormányzattal. Az elkészült szerelési munkálatok bruttó ,- Ft-os költségét a Vagyonkezelő Zrt számlázza le a évi költségvetési rendelet 5.sz. melléklet lakásfelújítások (lakásalap) terhére. Felelős: Kozma János a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt cégvezetője Stratégiai- Fejlesztési Osztály Pénzügyi és Gazdasági Osztály Határidő: május / A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság jóváhagyja a Békéscsaba, Gorkij u. 55/4. számú lakásban a festés-mázolási munka elvégzését és felhatalmazza a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt cégvezetőjét a vállalkozási szerződés megkötésére az Önkormányzattal. Az elkészült munkálatok bruttó ,- Ft-os költségét a Vagyonkezelő Zrt számlázza le a évi költségvetési rendelet 5.sz.melléklet lakásfelújítások (lakásalap) terhére. Felelős: Kozma János a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt cégvezetője Stratégiai- Fejlesztési Osztály Vagyonkezelési Csoport Pénzügyi és Gazdasági Osztály Határidő: május / A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság jóváhagyja a Békéscsaba, Franklin u számú lakásban a tisztasági festés-mázolási munka elvégzését és felhatalmazza a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt cégvezetőjét a vállalkozási szerződés megkötésére az Önkormányzattal. Az elkészült munkálatok bruttó ,- Ft-os költségét a Vagyonkezelő Zrt számlázza le a évi költségvetési rendelet 5.sz. melléklet lakásfelújítások (lakásalap) terhére. Felelős: Kozma János a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt cégvezetője Stratégiai- Fejlesztési Osztály Pénzügyi és Gazdasági Osztály Határidő: május 31.

6 6 3./ Napirend: A Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft-re vonatkozó előterjesztések: (Közgyűlési előterjesztések véleményezése) a.) Beszámoló a évi üzleti évről A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft ügyvezető igazgatójának előterjesztésében tekintette át a Kft beszámolóját a évi üzleti évről, a vállalkozás egyszerűsített beszámolóját, kiegészítő mellékleteit. A Bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal a beszámolót és a határozati javaslatot elfogadta és elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek. b.) évi üzleti terv véleményezése A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft évi üzleti tervét áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek. c.) A Kft könyvvizsgálójának megválasztása, valamint díjazásának megállapítása A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft könyvvizsgálójának megválasztására, valamint díjazásának megállapítására vonatkozó előterjesztést áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek a határozati javaslatban foglaltakat. d.) A Kft Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítása A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Békéscsabai Vállalkozói Centrum Kft Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítására vonatkozó előterjesztést áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek a határozati javaslatban foglaltakat.

7 7 4./ Napirend: A Csabai Életfa Kht-ra vonatkozó előterjesztések: (Közgyűlési előterjesztések véleményezése) a.) Beszámoló a évi üzleti évről Dr.Kiss Éva ügyvezető igazgató szóban is részletesen ismertette a nyugdíjasház működtetése, a maximális kihasználtság érdekében tett intézkedéseket, a gazdálkodási tevékenységet befolyásoló állami normatív támogatás 17 %-os csökkentésének negatív hatásait, a bevétel kiesés pótlásának szükségességét a tartalékalapból. Fodor Lajos a bizottság elnöke: Az üzleti terv mellékletét képező pénzforgalmi terv kiadási oldalán szereplő három tétel, így az egyéb ráfordítás, az üzemanyag felhasználás, a postaköltség a tervezettnél jóval nagyobb felhasználása következtében fordult a gazdasági társaság gazdálkodása veszteségbe. A könyvvizsgálói jelentés mellékletének 5. oldalán szereplő jelzésekben megkülönböztetett figyelem a működés feltételeinek alakítására, az elkülönített pénzeszközök igénybevétele mit tett az ügyvezetés? Dr.Kiss Éva ügyvezető igazgató: A kiemelt három tétel tervezetthez képest nagyobb arányú felhasználása pályázatokkal kapcsolatos többletköltség miatt emelkedett. A könyvvizsgáló többször jelezte a veszteség elkerülése érdekében a térítési díj emelését, a jelzést nem minden esetben fogadta el a közgyűlés. Az elkülönített pénzalapok napi lekötése jelentős veszteséget okozott volna a Kht-nak. Baji Lajos: A Csabai Életfa Kht évi tevékenységét az emelt szintű férőhelyek utáni normatív támogatás 17 %-os csökkenése jelentősen befolyásolta, a költségek csökkentése, a takarékos gazdálkodás eredményeként is veszteséges évet zárt. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a nem emeltszintű szociális ellátás területén sem elegendő az állami normatíva, a városi költségvetésből kiegészítés szükséges. Az Életfa és Önkormányzat közötti ellátási szerződés 12. pontja értelmében, amennyiben az állami normatíva, a térítési díj, az egyszeri használatbavételi díj 30 %-a nem fedezi a működés költségeit, úgy az önkormányzat költségvetéséből vállalja a működési költség kiegészítését. Az állami normatíva további csökkenése következtében évben tovább növekszik a társaság vesztesége, a várható 19 millió forintos hiányt kezelni kell. Az intézményi térítési díj Ft/fő/hó összegben történő megállapítása kb. 9 millió forinttal csökkenti a veszteséget. Dr.Kiss Éva ügyvezető igazgató: Az intézményi térítési díj számítási rendszerében törvényi módosítás következtében változás történt, ennek alapján Ft/fő/hó térítési díj állapítható meg, de ehhez szükséges a térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Bevételi növekedést, a veszteség csökkentését fogja jelenteni a 30 fős nappali ellátást biztosító idősek klubja és 8 fős fogyatékkal élők klubjának üzemeltetése, melyhez pályázat útján nyert állami normatív támogatást a társaság. A biztonságos működés érdekében az önkormányzattól havi utalással az első negyedévi támogatást megkapták. Baji Lajos: Amennyiben a Bizottság a Kht évi üzleti tervének tárgyalásakor a határozati javaslat 1. pont a.) változatát támogatja, úgy javasolja a Közgyűlésnek, hogy a veszteség összegéig nyújtson az önkormányzat támogatást az ellátási szerződés 12. pontja alapján a Kht részére oly módon, hogy az összeg 1/12-ed része kerüljön havonta kifizetésre.

8 8 A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Csabai Életfa Nyugdíjasházat Működtető Kht ügyvezető igazgatójának előterjesztésében tekintette át a Kht évi (mérleg) beszámolóját és kiegészítő mellékleteit. A Bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal a beszámolót és a határozati javaslatot elfogadta, elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek. b.) évi közhasznúsági beszámoló A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Csabai Életfa Kht közhasznú beszámolót áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek. c.) évi üzleti terv véleményezése Fodor Lajos a bizottság elnöke: A évi üzleti tervet az elmúlt évi tevékenység értékelése keretében véleményezte a Bizottság, javasolta az előterjesztés határozati javaslatának 1. pontjánál az a) változat támogatását, mivel az gazdaságosabb, racionálisabb gazdálkodásra készteti az ügyvezetőt. A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Csabai Életfa Nyugdíjasházat Működtető Közhasznú Társaság évi üzleti tervét áttekintette. A Bizottság 4 igen, 3 tartózkodással javasolja a Közgyűlésnek a határozati javaslat 1. pont a) változatának ( e Ft veszteség) elfogadását. A veszteség összegéig a március 25-én kötött ellátási szerződés 12. pontja alapján nyújtson az önkormányzat támogatást a Kht részére oly módon, hogy az összeg 1/12-ed része kerüljön havonta kifizetésre. Forrás: az általános tartalék. A Kht ügyvezető igazgatója a szeptemberi Közgyűlésen adjon tájékoztatást az üzleti terv I. félévi teljesítéséről. A határozati javaslat 2. pontjában foglaltakat a Bizottság 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra ajánlja a Közgyűlésnek.

9 9 d.) A Kht könyvvizsgálójának megválasztása, valamint díjazásának megállapítása A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Csabai Életfa Kht könyvvizsgálójának megválasztására, valamint díjazásának megállapítására vonatkozó előterjesztést áttekintette és 4 igen, 3 ellenszavazattal ajánlja a Közgyűlésnek a határozati javaslatban foglaltak elfogadását. e.) A Kht Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítása A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Csabai Életfa Kht Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítására vonatkozó előterjesztést áttekintette és 7 igen, egyhangú szavazattal elfogadta és elfogadásra ajánlja a közgyűlésnek a határozati javaslatban foglaltakat. 5./ Napirend: Alapítvány a Rajkókért kérelme (Baji Lajos és Pap János bizottsági tagok az üléstermet elhagyták.) Az előterjesztésben foglaltakat a Bizottság áttekintette, állásfoglalása 5 igen, egyhangú szavazattal: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága megismerte Kovács Erzsébet alapítónak, az Alapítvány a Rajkókért támogatására vonatkozó kérelmét. A Bizottság felkéri a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságát, hogy az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bontása során továbbra is a 333/1998. (VI.12.) számú közgyűlési határozatban foglaltak szerint járjon el, azaz: a pályáztatásnál azonos feltételek fennállása esetén az Alapítvány a Rajkókért részesítse előnyben. 6./ Napirend: Tessedik Sámuel Főiskola kollégium felújítása és bővítése (Közgyűlési előterjesztés véleményezése) (Baji Lajos és Pap János bizottsági tagok az ülésterembe visszatértek.) Gojdárné Dr.Balázs Katalin osztályvezető-helyettes szóban is ismertette az előterjesztésben foglaltakat. A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a Tessedik Sámuel Főiskola kollégium felújítása és bővítése tárgyú előterjesztésben foglaltakat áttekintette és 7

10 10 igen, egyhangú szavazattal támogatja és javasolja a Közgyűlésnek az előterjesztés határozati javaslatának elfogadását. 7./ Napirend: A Kórház területén lévő pavilon alatti földterület bérbeadása Baji Lajos: Több önkormányzati intézmény területén építési engedéllyel magántulajdonú felépítmény építése valósult meg, az épület által elfoglalt, önkormányzat számára szükséges terület igénybevétele csak peres eljárással, kártérítés fizetésével szerezhető meg, jelenleg is hasonló eset miatt van bírósági eljárás. Egy esetleges peres, kártérítési eljárás elkerülése érdekében nem támogatja, hogy a Kórház területén lévő felépítmény alatti terület bérbeadására több évre szóló szerződés kerüljön megkötésre, a földterület használata továbbra is a Kórház által kötött éves szerződés keretében történjen. Opauszki Zoltán: A Kórház területén lévő pavilon alatti terület bérletére ez év december 31- ig szóló szerződése van a kérelmezőnek, A Kórháznál folyó átalakítás, struktúraváltás befejezését követően térjen vissza a Bizottság a téma tárgyalására, várhatóan szeptember hónapban. Fodor Lajos a bizottság elnöke: Javasolta az előterjesztés szerinti öt évre szóló bérleti szerződés megkötésének jóváhagyását a földterületre, kezdeményezte az előterjesztésben szereplő határozati javaslat elfogadását. A Bizottság 4 igen, 2 nem, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 22/2007. (IV.16.) Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság H a t á r o z a t Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága az önkormányzati vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 12/2005. (V.19.) sz. önkormányzati rendelet 9.. (5) bekezdésében biztosított döntési hatáskörében az előterjesztéshez mellékelt 795/6 hrsz-ú Békéscsaba, Gyulai út 18. szám alatti, Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet területén lévő elárusító pavilon alatti földterület használatára vonatkozó bérleti szerződés-tervezetet jóváhagyja, a szerződés-tervezettel azonos tartalmú bérleti szerződés megkötésével egyetért. A Bizottság felkéri Vantara Gyula polgármestert a szerződés megkötésére, Dr.Benedek Mária jegyzőt annak ellenjegyzésére. Felelős: Stratégiai- Fejlesztési Osztály Határidő: május 15.

11 11 8./ Napirend: A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Működési Szabályzatának elfogadása Fodor Lajos a bizottság elnöke: Javasolta a Bizottság Működési Szabályzatának elfogadását azzal, hogy elnökhelyettesnek Baji Lajos megválasztását javasolta. A Bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal (Baji Lajos a szavazásban nem vett részt) elnökhelyettessé Baji Lajos bizottsági tagot választotta meg. A Bizottság állásfoglalása 7 igen, egyhangú szavazattal: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága az előterjesztés mellékletét képező Működési Szabályzatát elfogadja azzal, hogy: - a Bizottság elnökhelyettesévé Baji Lajos bizottsági tagot választja meg, - a hatályba lépés időpontja: május 1. 9./ Napirend: Orosházi úti körforgalom mellett létesítendő üzemanyagtöltő állomás ügye (Közgyűlési előterjesztés véleményezése) Az előterjesztésben foglaltakat a Bizottság áttekintette és a határozati javaslat B változatának elfogadását javasolja a Közgyűlésnek 7 igen, egyhangú szavazattal: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a hrsz-ú ingatlanon létesítendő benzinkút ügyét megismerte. A Közgyűlés a környék lakóinak kérését is figyelembe vevő beruházáshoz szükséges önkormányzati tulajdonú területek átadásától nem zárkózik el, azonban döntésével meg kívánja várni a városi szempontból kiemelt fejlesztésnek minősülő Gyár utcai beruházás területigényének kidolgozását. A közgyűlés felkéri Dr. Benedek Mária jegyzőt, hogy a májusi ülésre készítessen olyan előterjesztést, amely alapján az Önkormányzat a Gyár utca melletti ingatlanokra változtatási tilalmat rendel el, és a szabályozási terv szükségessé váló módosítását irányozza elő. A 10./ napirend tárgyalását a Bizottság zárt üléséről készített jegyzőkönyv tartalmazza. Kmf. A jegyzőkönyvet készítette: Krattinger Mártonné Fodor Lajos a bizottság elnöke

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bizottsága 2006. november 6-án megtartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Pap János Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács Sándor Opauszki Zoltán

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. március 19-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Pap János Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. június 18-án tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Pap János Aranyi Tímea Kovács Sándor Gergely

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. február 5-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. augusztus 11-én tartott soron kívüli nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Molnár

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2006. december 4-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. május 21-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. szeptember 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács Sándor

Részletesebben

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól

Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának évi határozatairól Összefoglaló a FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottságának 2008. évi határozatairól 2008. január 17. 1/2008. (01.17.) sz. FEB Határozat: A FŐKERT Nonprofit Zrt. Felügyelő Bizottsága úgy dönt, hogy a

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága _ 65/2016. (05.11.) JÜK határozat 2 igen, 5 nem szavazattal nem fogadta el, hogy felveszi napirendre a T-109/2016. számú testületi előterjesztést és egyben felkéri a Hivatalt, hogy a holnapi testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) I. emeleti kistermében megtartott rendes üléséről.

Jegyzőkönyv. A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) I. emeleti kistermében megtartott rendes üléséről. SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Száma: V/48036-13/2011. Jegyzőkönyv Készült: A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2011. október 24-én a Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) I. emeleti

Részletesebben

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. SZ.: IV 394-3/20J5. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: Jdb Hiv. sz: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ. RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1118 Budapest, Ménesi u. 22. szám Cégjegyzékszáma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2013. 04. 19-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/12/2011.

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/12/2011. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/12/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. január 15-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke

Részletesebben

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2629/2016/A. JEGYZŐKÖNYV

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2629/2016/A. JEGYZŐKÖNYV Ikt. sz.: 2629/2016/A. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülésén 2016. március 10. napján 16.00 órakor, Ászár Polgármesteri Hivatal (Ászár, Kossuth u. 16.) tanácstermében.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2006. 04. 07-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Helyszín: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-2/14/2007. K I V O N A T Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. május 7-én megtartott

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-7/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007. április 26-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. április 15-én tartott munkaterv szerinti nyilvános üléséről Jelen voltak: Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei Zsolt bizottsági

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2011. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

K ü l s ő v a t K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a. Tel: 89/ ; 20/ Fax.: 89/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

K ü l s ő v a t K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a. Tel: 89/ ; 20/ Fax.: 89/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V K ü l s ő v a t K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a 9532 K ü l s ő v a t, K o s s u t h u. 7 0. Tel: 89/342-090; 20/418-8690 Fax.: 89/342-090 e-mail: pmkvat@gmail.com Szám: 107-3/2014. J E G Y Z Ő K

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 254-3/2008. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság május 13-ai üléséről. 278/2015. (05.13.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság május 13-ai üléséről. 278/2015. (05.13.)TELB. Határozat Tárgy: napirend 278/2015. (05.13.)TELB. Határozat úgy dönt, hogy a 11/2015 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat elfogadja és az alábbi előterjesztéseket felveszi: NYÍLT ülésre - Döntés a Játékkal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 3. napján 15 óra 11 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ik!.sz.: 5/2010. Véleményeztc: Gazdas.igi, KiHtscgyclési és Pénzügyi Bizotts:.ig V:irosfejlesztési. Környezetvédelmi és Mcz6gazdasági

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. május 25-én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: A./ Balatonszőlős Önkormányzatának Képviselő-testület tagjai részéről: Kósáné Szakonyi Zsuzsanna képviselő Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 7-én, 17:00 órai kezdettel Balatonszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testületével közösen - megtartott Képviselő-testületi

Részletesebben

11/2012. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez csatlakozásról

11/2012. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez csatlakozásról Kálló Község Önkormányzatának Képviselő- testülete Erdőtarcsa Község Önkormányzatának Képviselő- testülete 11/2012. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V T a r t a l m a z z a : 45/2012. (X.24.) számú kállói képviselő-

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 240-5/2012 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T

J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült: A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság 2011. november

Részletesebben

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén.

Jegyző könyv. Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 29- én órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jegyző könyv Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2008. május 29- én 16 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésén. A Képviselőtestületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 59-16/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK 2015. AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK a.) jegyzőkönyve b.) napirendje c) határozatai: 58-62. N

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. 173/1/2014. Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. Rendelet: 1/2014.(I. 30.) önkormányzati rendelet a települési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 28-án 18:00 órakor megtartott nyílt Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint. Bagó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek Napirendek: Nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti Bizottságának 2011. április 07-én (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel megtartott üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV - FELJEGYZÉS JELENLÉTI ÍV

JEGYZŐKÖNYV - FELJEGYZÉS JELENLÉTI ÍV SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK LAKÁSÉPÍTÉSI ÉS FENNTARTÁSI BIZOTTSÁGA 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. JEGYZŐKÖNYV - FELJEGYZÉS Tárgy: Lakásépítési és Fenntartási Bizottság ülése Helyszín:

Részletesebben

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL

Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2008. 04. 18-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFOLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. szeptember 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 59-19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:23/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:. 1. 990-2/2014. Előadó: Belanka Zsolt Mell. : Munkaterv Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 NYIL V AN

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szeptember án órakor megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2015. szeptember 02. - án 10.00 órakor megtartott üléséről Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint, melyet az 1. Számú

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV. 232 - '.U2010. Előadó: Vass Csaba Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-SOl Telefax: (66)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kérem, szavazzunk a napirendről, a meghívóban szereplő sorrendben. A bizottság határozatképes, a döntéshez minősített többség szükséges.

JEGYZŐKÖNYV. Kérem, szavazzunk a napirendről, a meghívóban szereplő sorrendben. A bizottság határozatképes, a döntéshez minősített többség szükséges. Ügyiratszám: 58.566 36 / 2013. Ügyintéző: Schmidt Erika JEGYZŐKÖNYV amely készült a Gazdasági Bizottság 2013. december 19 én 9:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről, a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Határozati kivonat. a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság 2010. május 25-i üléséről. Napirendi pontok:

Határozati kivonat. a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság 2010. május 25-i üléséről. Napirendi pontok: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság Határozati kivonat a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság 2010. május 25-i üléséről Helyszín: Bp., V. ker.

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve 263/2016. (X.19.) határozat Vasas Miklósné bánhorváti lakos részére a Nyugdíjasházban

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 E-mail:papj@bekescsaba.hu Ikt. sz.: I. 220-9/2005 NYILVÁNOS

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

3. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V

3. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő - testülete 3. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. május 26-án 16 órakor megtartott képviselő-testületi ülésről Jelen vannak: Jelenléti ív szerint, Gönczöl

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 7/2014. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: A polgármester beszámolója a két

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Sándor Edit bizottsági tagok

JEGYZŐKÖNYV. Sándor Edit bizottsági tagok 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szociális, Oktatási és Kulturális Bizottságának 2017. április 27.-én 8.00. órai kezdettel a Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014.

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 107/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója,

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága

Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottsága 178/2016. (12.14.) JÜK határozat 5 egyhangú igen szavazattal a napirendet az alábbiak szerint elfogadta: ZÁRT ÜLÉSRE JAVASOLT NAPIRENDI PONTOK: 1. Az Önkormányzat 2016. évi Közbeszerzési Terv módosításának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.)

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.) J e g y z ő k ö n y v Készült: Ligetfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 27- án 18 óra kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva,

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 1. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 18/2014.(IV.01.) önkormányzati határozat 19/2014.(IV.01.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2017. január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Bertók Ferenc polgármester, Borbás Sándor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságának 2016. január 20án 10. 00 órai kezdési idővel meghirdetett és 10. 00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013.

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente

Részletesebben

A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2014. június 23. napján 14:00 kor a Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) kis tanácstermében megtartott rendes üléséről.

A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2014. június 23. napján 14:00 kor a Polgármesteri Hivatal (Fő tér 1.) kis tanácstermében megtartott rendes üléséről. SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Száma: 40059 69/2014 Jegyzőkönyv Készült: Jelen vannak: A Jogi és Ügyrendi Bizottság 2014. június 23. napján 14:00 kor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. október 31.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. október 31-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 22-én 17 órakor kezdődött Nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 22-én 17 órakor kezdődött Nyilvános üléséről Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 36-6/2017 Jegyzőkönyv Készült: Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 22-én 17 órakor kezdődött Nyilvános üléséről Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2008. június 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2013. november 25-én (hétfő 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 21-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 21-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2013. április 23-án 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:20/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK II. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK II. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2016. II. FÉLÉVI MUNKATERVE 2016. szeptember 22. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Előterjesztő: Szociálpolitikai Osztály vezetője

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. január 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2016. május 12-én a Városháza kistermében 15 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. május

Részletesebben