BESZÁMOLÓ IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG 2009/2010. Rendezvények, felvételik, tantervek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG 2009/2010. Rendezvények, felvételik, tantervek"

Átírás

1 BESZÁMOLÓ IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG 2009/2010. Rendezvények, felvételik, tantervek A 2009/2010. tanév egyik kiemelt feladata volt a nyelvi előkészítő évfolyam tantervének elkészítése. Ezt 2009 augusztusában és szeptemberében Kapásné G. Zs. (Általános bevezető és Angol nyelv évfolyam) és Csathóné Z. N. (Német nyelv évfolyam) végezték el februárjában ismét megszerveztük a hagyományos kistérségi egyéni tanulmányi versenyeinket nyolcadikosoknak angol és német nyelvből. A kéthetes, többfordulós írásbeli, hallott szövegértési és szóbeli megmérettetésen közel 100 általános iskolai diák vett részt. Az írásbeli fordulót összeállította és javította angolból Kitzák M., Szabados E. németből Zs., Ajtony K. Az írásbelin ügyelt: Kitzák M., Kácserné Tallósi É. A szóbeli forduló kérdező tanárai németből Csathóné Z. N., Polányiné B. K., angolból Farkas B., Bálint É. voltak. Bár nem kap felvételi kedvezményt az első három helyezett, a résztvevők köre egyre bővül a térség iskoláinak jelentkezésével. Már korábban változott a felvételik rendszere. Az idei tanévben is szóbeli felvételit kellett tartanunk az angol tagozatra jelentkezőknek. A több mint 50 fő vizsgáztatására márciusban két vizsganapon került sor. Vizsgáztatók: Kapásné G. Zs, Farkas B. és Bálint É. A jelentkezők nemcsak Fejér, hanem Tolna, Bács-Kiskun és Pest megyéből is érkeztek. A német tagozat helyett heti 5 órás képzést hirdettünk meg a leendő 9. évfolyamon. Erre a felvételi pontszámok alapján lehetett bekerülni márciusában a Fogd a kezem! jótékonysági délután keretében első ízben hirdettük meg a városi középiskolák számára a Nemzetközi KI MIT TUD elnevezésű műveltségi seregszemlénket. A szervezést és lebonyolítást vezette Polányiné B. K., ebben részt vettek még Kapásné G. Zs, Bálint É. A vetélkedőre egyéni illetve csoportos produkciók felkészítését végezte: Zs., Kitczák M. Egyéb szervezéseink: Színházlátogatás Szekszárdon. Német nyelvű előadás megtekintése Kleist: Der zerbrochene Krug (2009. nov. 11.) Zs., Ajtony k., Csathóné Z. N., Polányiné B. K. Francia filmklub:szabados E. Színházlátogatás (Hamlet): Szabados E. Az Oxford Kiadó őszi továbbképzése a SzIG-ben: Kapásné G. Zs.

2 Tanulmányi versenyek Az idegen nyelvi munkaközösség a munkatervében meghatározott szintű egyéni és csapatversenyekre készített fel tanulókat. Ezek közül ebben az évben a legfontosabbakat a 2. sz. melléklet tartalmazza. Az idegen nyelvekből a többi tantárgyhoz képest évek óta kevesebb városinál magasabb szintű versenylehetőség van. A levelezős versenyekre, pályázatokra való jelentkezést nehezíti, hogy regisztrációs díjat kell fizetni, így az csak írásbeli szülői beleegyezéssel történhet meg. A tavaly országos eredményt hozó latin versenyeken azért nem indulhatott diákunk, mert az adott évfolyamokon nincsen latin csoport. A legnagyobb veszteség az, hogy idei tanévben sem hirdették meg a több évtizedre visszanyúló megyei angol és német tanulmányi versenyt, amelyen tanulóink több kategóriában is az helyeken szerepeltek. Érettségi vizsgák A középszintű érettségi vizsgákon egy fő kivételével valamennyi munkaközösségi tag vizsgáztatott. Ebben a tanévben angolból 4+?, németből 3 tanulónk tette sikeres emelt szintű érettségi vizsgát. Az idén érettségizők közül sokan a korábbi években szereztek érettségi tanúsítványt, amely alapján kapták érettségi jegyüket. A 12. évfolyamosok érettségi felkészítésén kívül a 2009/2010. május-júniusi vizsgaidőszakban előrehozott érettségit tevő alsóbb évesek felkészítését a vizsgákra külön érettségi előkészítő foglalkozásokon végeztük március 1. után is. Az áprilisi próba érettségin a feladatsorokat angol nyelvből Vinklárné P. Zs. és Farkas B., németből Ajtony K., franciából Szabados E. állították össze. Egy idegen nyelv kötelező, de sokan a másik nyelvből délutáni időpontban írtak (Ügyelt Ajtony K., Polányiné B. K.) A próba érettségik idei rendszerével egyetértünk, arányosabb terhelést jelent a végzősöknek, ugyanakkor idegen nyelvekből jól szimulálják a valódi vizsga körülményeket.az őszi érettségi vizsgaidőszakban többen tervezik a német és angol nyelvekből az előre hozott érettségit. Nyelvvizsgák, szintvizsgák Tanulóink között változatlanul magas az államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt szerzők száma Ezt nyilván ösztönzi az is, hogy ezzel plusz pontokat kapnak a felvételi eljárás során. A tanév során sikeresen nyelvvizsgázókról jelenleg csak hozzávetőleges adatokkal rendelkezünk, hiszen az április, május, júniusban vizsgázók még nem mind kapták meg az eredményeiket. Örvendetesen nő a felsőfokú vizsgát tevők száma. Ebben a tanévben a nyolcosztályos képzési rendszerben a 8. e tanulói tettek írásbeli és szóbeli részből álló szintvizsgát német és angol nyelvből. Felkészítő tanárok: Zs. és Szabados E. Németből április végéig előkészítő foglalkozás is volt. Osztályozó vizsgák Augusztusban, és februárban összesen mintegy 100 írásbeli és ugyanennyi szóbeli feleletet értékeltünk. A munkatervnek megfelelően előkészítettük az augusztusi osztályozó vizsgákat. A feleletek várható száma: angolból 15, németből 24, franciából 1 és oroszból 3.

3 A munkaközösség tagjai előre meghatározott beosztás szerint vesznek részt a vizsgáztatásban, amely munkát ebben a tanévben is zökkenőmentesen és felelősségteljesen végeztek. Az osztályozó vizsgák megszervezéséért és lebonyolításáért felelős a munkaközösség-vezető (Kapásné G. Zs.) augusztus: A német írásbelik összeállítása és javítása: Polányiné B. K.Ajtony K., Csathóné Z. N., Zs.; szóbeli vizsgáztatás: Csathóné Z. N., Polányiné B. K. Az angol írásbelik összeállítása: Kitczák M., Kapásné G. Zs. Az írásbeli javítása: Kitczák M., Kapásné G. Zs., Farkas B., Bálint É. Szóbeli vizsgáztatás 2 bizottságban: Kapásné G. Zs., Vinklárné P. Zs. illetve Farkas B.,Bálint É. Az orosz írásbelik összeállítása, javítása és szóbeli vizsgáztatás Szabados E. és Kitczák M. A francia írásbelik összeállítása, javítása és szóbeli vizsgáztatás: Szabados E. és Hajas Zs február: Az angol írásbelik összeállítása és javítása: Kitzák M., Kapásné G. Zs., Farkas B. Szóbeli vizsgáztatás: Kapásné G. Zs. és Vinklárné P. Zs, A német írásbelik összeállítása és javítása: Zs., Ajtony K., Csathóné Z. N. Szóbeli vizsgáztatás: Polányiné B. K. és Csathóné Z. N. Az orosz írásbelik összeállítása és javítása: Szabados E., Kitzák M. Szóbeli vizsgáztatás: Szabados E. és Kitzák M. Folyamatosan készülünk arra is, hogy orosz nyelvből fognak érettségizni azok a diákok, akik orosz nyelvi csoport hiányában magánúton tanulják ezt a nyelvet. Az előrehozott érettségi lehetősége jelentősen megnövelte az osztályozó vizsgákra jelentkezők számát. Ez a nagyságrend indokolttá teszi annak megfontolását, hogy ezek a vizsgák a felvételikkel azonos elbírálásban részesüljenek. Külföldi kapcsolatok Az idei tanévben a dortmundi testvériskola őszi látogatása és a mi diákcsoportunk júniusi utazása és a németországi program zökkenőmentesen lezajlott. Dortmundi vendégek fogadása, programok szervezése, lebonyolítása, részvétel a hétvégi programokon: (2009.szeptember): Csathóné Z. N. vezetésével Polányiné B. K. Zs. Ajtony K. Kácserné T. É. Kapásné G. Zs. Dortmundi utazás (2010. június): Csoportvezető: Csathóné Z. N. kísérőtanárok: Ajtony K. és Kapásné G.Zs.) A munkaközösség javaslata, hogy térjünk vissza arra a korábbi rendszerre, amelyben a leendő 5. évfolyamon évente felváltva angol illetve német az első idegen nyelv. Ez arányosabb munkamegosztást biztosítana a tantárgyfelosztásban, amire az elkövetkező tanévekben nagy szükség lesz. Ezt indokolja a dortmundi testvérkapcsolat is, amelyben a német partneriskola évfolyamos tanulók bevonást javasolja az eddigieknél nagyobb számban.

4 Márciusban került sor a német ESZÉF csoportok számára meghirdetett bécsi kirándulásra. (Csoportvezető:. Csathóné Z. N. kísérő tanár: Ajtony K.) Ebben a tanévben nem volt elég jelentkező a meghirdetett angliai és franciaországi utakra. Az ősz folyamán azonban sikeresen lezajlott a svájci CERN-be tett tanulmányi kirándulás.(csoportvezető: Farkas B.) Tehetséggondozás, felzárkóztatás A tanév elején a 9. évfolyamosok szintfelmérését elvégezte a munkaközösség és a nyelvi csoportokat kialakítottuk (Csoportok beosztása: Kapásné G. Zs.). A tanmeneteket és a témazáró dolgozatok tematikáját a munkaközösség-vezető ellenőrizte. Tantárgyi átlagok 2009/2010: Angol: 4, 208 Német: 4, 093 Francia: 3, 68 Latin: 3, 919 Az iskolai eredményeket összevetve a tavalyiakkal, minden tárgyból valamivel alacsonyabbak az átlagok. A tanulók egyre eltérőbb szintű nyelvi tudással érkeznek még a tagozatokra is. A szaktanárok folyamatos erőfeszítéseket tesznek a hiányosságokkal rendelkezők szintre hozására és a haladási ütem tartására. Ezt megnehezítik a 20 főt meghaladó csoportlétszámok. A tanulmányi versenyekre, érettségikre való felkészítést és a tehetséggondozást szolgálták a különböző szervezett foglakozások március 1.-ig: Német szakkör az 6. E-seknek (Cathóné Z. N.) Latin szakkör kezdőknek (Kitzák M.) Angol verseny-előkészítő (Kapásné G.Zs.) Német szakkör a 10. B tagozatosainak (Polányiné B. K.) Érettségi előkészítők 2010 március 1.-ig: Polányiné B. K., A lemaradó tanulók felzárkóztatására korrepetáló órákat tartott az 6.e osztályban Bálint É. angolból, a 9.b-ben Csathóné Z. N. németből. Szakmai továbbképzések, pályázatok A munkaközösség tagjai ebben a tanévben is rendszeresen és nagy számban jártak szakmai továbbképzésekre: Goethe Intézet továbbképzés Kecskeméten: nyelvvizsga ismertető (2010. ápr.23.) Zs., Ajtony K. A Maxim Kiadó tankönyvbemutatója a SzIG-ben (2009. dec.1.) Zs., Ajtony K.,Kácserné T. É.

5 Az Oxford Kiadó szakmai továbbképzése a SzIG-ben (2009. nov.) Kapásné G.Zs. Szabados E. Francia továbbképzés, Francia Intézet, Budapest (2009. nov.) Szabados E., Hajas Zs. E-napló továbbképzés: Polányiné B. K., Ajtony K. SMART továbbképzés a SzIG-ben (2010 tavasza): Csathóné, Kitczák, Szabados, Kapásné,, Kácserné, Ajtony, Polányiné B. K. Hueber Kiadó konferenciája Budapest (2009, aug.): Polányiné B. K. Ajtony K.Csathóné Z. N. Hueber tankönyvbemutató, Bánki és Gárdonyi Ált Isk. (2009. okt.): Ajtony K. Csathóné Z. N.,Kácserné T. É. Tankönyvbemutató Székesfehérváron a Klett kiadónál (2009. nov.): Ajtony K 30 órás számítógépes tanfolyam a Gárdonyiban: N. TELC nyelvvizsgáztatói képzés (2009 nyár): Csathóné Z. N nyarán több kollégánk is részt vesz szakmai továbbképzéseken: Ajtony K.: 2010.július Goethe továbbképzés Baján (30 kredit pontért) Farkas B. és Bálint É.: Az Akadémiai Kiadó tanévkezdő továbbképzése (2010. aug.) Farkas B. és Szabados E. a Tempus Közalapítvány által kiírt pályázaton támogatást nyert 2 hetes nyári módszertani továbbképzésre Angliában A szakmai felkészülést és az iskolai segédanyagok bővítését szolgálja a folyamatos kapcsolattartás a különböző kiadókkal: angolból Kapásné G. Zs. (MM Publications) és Farkas B. (Oxford, Longman, Macmillan) németből Ajtony K.(Hueber, Klett), Zs. (Grimm). Az angol kiadóktól a nyolcadikosok versenyéhez kaptunk jelentős támogatást- Egyéb A munkaközösség új taggal bővült, Horváth Viktor a következő tanévtől már teljes állásban tanítja az angol nyelvet. Hajas Zsuzsa szülési szabadságra megy, franciából óraadó segíti majd munkánkat. Előfizetés szervezése: 20 diák 6 hónapra előfizetett az 5 perc angol című magazinra: Farkas B. Szóbeli érettségi tételek átdolgozása angol nyelvből: Farkas B. és Bálint É. Az idegen nyelvi szaktantermek dekorációját frissítettük. A tanulók által készített projekt munkák folyamatosan bemutatásra kerülnek. (302-es terem: Zs., Csathóné Z. N. 03-as terem: Farkas B., Kapásné G. Zs., 205-ös terem: Kitczák M. 212-es terem: Bálint É.)

6 Ebben a tanévben 1 tanárjelölt végezte nálunk gyakorló tanítását német nyelvből. Vezető tanár: Csathóné Z. N. Az iskola minőségirányítási programjának keretében az ide tanévben 3 kollégánk szakmai munkáját értékeltük. A minőségbiztosítási team tagjaként Csathóné Z. N. és Kitzák M., munkaközösség-vezetőként.kapásné G. Zs végezte az óralátogatásokat (20 óra). A kezdő tanárokat segítő 3 éves gyakornoki program folytatódott Bálint Éva kollégánk részére. Szakmai segítő: Kapásné G. Zs. Összegzés: Az idegen nyelvi munkaközösség a 2009/2010. tanévre a munkatervében kitűzött feladatokat teljesítette. Dunaújváros, június 30. Zsuzsanna s. k. Munkaközösség vezető MELLÉKLETEK 1 sz. melléklet Az idegen nyelvi szintvizsga felépítése a 8. évfolyamon 1. Írásbeli dolgozat (45 perc) 2. Szóbeli felelet beszélgetés egy témakörről egy magyar nyelven megadott szituáció eljátszása a vizsgáztató tanárral képleírás 2. sz. melléklet

7 AZ IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG VERSENYEREDMÉNYEI 2009/ Gregorich Ákos 7.e Német szépkiejtési verseny városi Rácz Albert 8.e Német szépkiejtési verseny városi Steigervald Ákos 7.e Német szépkiejtési verseny városi Molnár Vanessza 7.e 62. Bognár gergely 8.e 61. Marozsán Dávid 6.e 60. Kovács Gitta 5.e Ki tud többet a "berlini falról"? városi 2. Ki tud többet a "berlini falról"? városi 2. Ki tud többet a "berlini falról"? városi 2. Ki tud többet a "berlini falról"? városi Varga Bence 5.e Ki tud többet Londonról? városi Szűcs Kristóf 6.e 57. Főfai Dániel 8.e 56. László Anna 7.e 477. Miskovics Katalin 11.b 476. Pandúr Kristóf 11.b Zsuzsanna csapat kult. Zsuzsanna csapat kult. Nóra csapat kult. Nóra csapat kult. Zsuzsanna csapat kult. verseny (Dózsa Á.I.) városi 3. Bálint Éva csapat kult. verseny (Dózsa Á.I.) városi 3. Szabados Erika csapat kult. verseny (Dózsa Á.I.) városi 3. Szabados Erika csapat kult. Német szépkiejtési verseny (Rudas) városi 2. Angol fordítási verseny (Rosti) városi Garai Gréta 9.b Angol szépkiejtési verseny városi 2.

8 474. Németh Eszter 7.e Angol nyelvi verseny városi 2. Szabados Erika egyéni tan Molnár Balázs 7.e Angol nyelvi verseny városi 1. Szabados Erika egyéni tan Turi Csilla 9.b 471. Kürti Regina 9.b 470. Szíjártó Aurélia 9.b 469. Szendrődi Dalma 9.b 468. Takács Dóra 11.e 467. Gacs Réka 11.a 466. Horváth Petra 12.e 465. Veszeli Marcell 10.b 464. Gál Noémi 10.b 463. Bihari Ádám 10.b 462. Silye Gellért 10.b 461. Schubert Kornél 9.e "A két Németország" c. vetélkedő (Bánki) városi 3. "A két Németország" c. vetélkedő (Bánki) városi 3. "A két Németország" c. vetélkedő (Bánki) városi 3. "A két Németország" c. vetélkedő (Bánki) városi 3. Német szépkiejtési verseny (Rudas) városi 3. Nóra csapat tan. Nóra csapat tan. Nóra csapat tan. Nóra csapat tan. Nóra egyéni tan. Angol fordítási verseny (Rosti) városi 4. Farkas Boglárka egyéni tan. Angol fordítási verseny (Rosti) városi 2. Farkas Boglárka egyéni tan. "Brit királyi családok" Műv. Vet. (Bánki) városi 3. Farkas Boglárka csapat tan. "Brit királyi családok" Műv. Vet. (Bánki) városi 3. Farkas Boglárka csapat tan. "Brit királyi családok" Műv. Vet. (Bánki) városi 3. Farkas Boglárka csapat tan. "Brit királyi családok" Műv. Vet. (Bánki) városi 3. Farkas Boglárka csapat tan. Angol műveltségi vetélkedő (Keresk. I.) városi 2. Zsuzsanna csapat tan.

9 460. Bartkó Viktor 9.e 459. Hallai Roberta 9.e 458. Debreczeni Dorottya 9.e 457. Rézműves Richárd 6.e 456. Kreisch Dávid 6.e 455. Marozsán Dávid 6.e Angol műveltségi vetélkedő (Keresk. I.) városi 2. Angol műveltségi vetélkedő (Keresk. I.) városi 2. Angol műveltségi vetélkedő (Keresk. I.) városi 2. Zsuzsanna csapat tan. Zsuzsanna csapat tan. Zsuzsanna csapat tan. verseny városi 1. Bálint Éva csapat tan. verseny városi 1. Szabados Erika csapat tan. verseny városi 1. Szabados Erika csapat tan Pomázi Eszter Anett 12.e OKTV-angol nyelv o/1. 2. ford. Vinklárné Palóczi Fekete Petra 5.e Bendegúz: angol országos bronz Szabados Erika egyéni tan Horváth Botond 5.e Bendegúz: angol országos arany Szalai Boglárka 6.e Bendegúz: angol országos arany Bálint Éva egyéni tan. tanari01 Berekméri Eszter 12. a OKTV latin nyelv országos 2. ford Kitczák Magdolna egyéni.

BESZÁMOLÓ IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG 2008/2009. Rendezvények, felvételik

BESZÁMOLÓ IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG 2008/2009. Rendezvények, felvételik BESZÁMOLÓ IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG 2008/2009. Rendezvények, felvételik 2009 januárjában ismét megszerveztük a hagyományos kistérségi egyéni tanulmányi versenyeinket nyolcadikosoknak angol és német nyelvből.

Részletesebben

8 óra javítóvizsgák, munkaközösségi ért.,12 óra konferencia 9 óra munkaközösségi értekezletek 9 óra nevelőtestületi értekezlet

8 óra javítóvizsgák, munkaközösségi ért.,12 óra konferencia 9 óra munkaközösségi értekezletek 9 óra nevelőtestületi értekezlet Tanév ütemterve 2015/2016 Tanítási nap száma 2015.aug.25 kedd 9 óra Tanévnyitó értekezlet 2015.aug.26 szerda 2015.aug.27 csütörtök 2015.aug.28 péntek 2015.aug.29 szombat 8 óra javítóvizsgák, munkaközösségi

Részletesebben

ANGOL-SPANYOL-OROSZ NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2018/2019

ANGOL-SPANYOL-OROSZ NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2018/2019 Szaktanárok: ANGOL NYELV Erostyákné Raffai Laura Gombkötő Judit Emese Kaminszkiné Vígh Zsanett Kondor Edith Mária Nagy Róbert (óraadó) Schiller Alíz Timothy D.Lehman (anyanyelvi lektor) Bus Natália Nagy

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM

SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM MUNKAKÖZÖSSÉGI BESZÁMOLÓK 2009/2010-es tanév Magyar és művészetek munkaközösség 2009-2010 rendezvényeink: Ebben az évben is legnagyobb rendezvényünk a KULTÚRA NAPJA alkalmából

Részletesebben

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában

A 2014-2015-ös tanév iskolai feladatainak ütemezése a Magyar László Gimnázium és Szakiskolában Dunaföldvári-Bölcskei-Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola Magyar László Gimnáziuma és Szakiskolája 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5. Telefon/Fax: 75/541-269 OM 201167

Részletesebben

Eseménynaptár tanév

Eseménynaptár tanév Eseménynaptár 2017-2018. tanév Dátum Esemény Felelős Augusztus Tantárgyfelosztás, órarend elkészítése és e Aug. 22. Jelentkezés, munkafelvétel tantestület Aug. 23. 8 h Alakuló értekezlet tantestület Aug.

Részletesebben

Naptári terv 2012/2013.

Naptári terv 2012/2013. Naptári terv 2012/2013. A szorgalmi idő első tanítási napja szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2013. június 14. (péntek). A tanítási napok száma száznyolcvanegy nap. A szorgalmi idő első féléve

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV

SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV SZÉKESFEHÉRVÁRI SZÉCHENYI ISTVÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA MUNKATERV 2013/2014. TANÉV igazgató Időpont Esemény Felelős SZEPTEMBER 1. 17.00 Tanévnyitó ünnepség a 9. évfolyam számára Poór Mária, Berczeliné

Részletesebben

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre

Magyar László Gimnáziuma eseménynaptára a 2015-2016. tanévre A Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium eseménynaptára a 2015-2016. tanévre Eseménynaptár 2015-2016. tanév Augusztus Aug. 17. 9 h Dátum Esemény Tantárgyfelosztás,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2014. április 24. Az kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben Augusztus Augusztus 18. Augusztus 21. Augusztus 21-22 Augusztus 21-25. Augusztus 26. Augusztus 27. Augusztus 28. Vezetőségi értekezlet

Részletesebben

Munkaterv a 2018/2019-es tanévre Eseménynaptár

Munkaterv a 2018/2019-es tanévre Eseménynaptár Munkaterv a 2018/2019-es tanévre Eseménynaptár Időpont Tevékenység, program Felelős 2018. szeptember Első félév: szeptember 1 január 25. Első tanítási nap 3. Tanévköszöntő Osztályfőnöki órák 4-5. Gólyaprogram

Részletesebben

Abigél Köznevelési Intézmény Debreceni Tagintézmény munkaterve és feladat-ellátási terve a 2013/2014-es tanévre

Abigél Köznevelési Intézmény Debreceni Tagintézmény munkaterve és feladat-ellátási terve a 2013/2014-es tanévre Abigél Köznevelési Intézmény Debreceni Tagintézmény munkaterve és feladat-ellátási terve a 2013/2014-es tanévre Elfogadta az Abigél Középiskola nevelőtestülete: Debrecen, 2013. szeptember 10. Bencze Rita

Részletesebben

N a p t á r i t e r v 2008/2009.

N a p t á r i t e r v 2008/2009. N a p t á r i t e r v 2008/2009. A szorgalmi idő első tanítási napja szeptember 1. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2009. június 15. (hétfő). A tanítási napok száma száznyolcvan nap. A szorgalmi idő első

Részletesebben

NÉMET NYELV MUNKAPROGRAM 2017/2018. DSD-re történő jelentkeztetés, 12. évfolyam

NÉMET NYELV MUNKAPROGRAM 2017/2018. DSD-re történő jelentkeztetés, 12. évfolyam NÉMET NYELV Szaktanárok: Bánhegyi Edina Csikós Edit Fodor Éva Hajdú Hanna MUNKAPROGRAM 2017/2018 Augusztus Aug.30. Munkaközösségi megbeszélés A munkaközösség tagjai Szeptember DSD-re történő jelentkeztetés,

Részletesebben

Éves munkaterv 2018/2019

Éves munkaterv 2018/2019 Éves munkaterv 2018/2019 Szeptember szept. 3. szept. 12. szept. 13-14. szept. 16-18. szept. 21. szept. 21-23. szept. 25. szept. 28. szept. 28-29. Tanévnyitó Szülői értekezlet Osztálykirándulás (12. évf.)

Részletesebben

óra osztályfőnöki órák

óra osztályfőnöki órák szeptember 1. csütörtök 8.00 majd 5. óra 5. óra 6. óra Első tanítási nap - TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY 2-3-4. óra osztályfőnöki órák angol nyelvi szintfelmérés az 9.A, 9.B, 9.D osztályokban tájékoztató a közösségi

Részletesebben

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016-2017 1 Kiemelt nevelési, oktatási és egyéb feladataink: Folyamatos felkészülés a kompetenciamérésre. Az olvasás- és íráskészség, a szövegértés fejlesztése

Részletesebben

2018/2019. tanév ütemterve

2018/2019. tanév ütemterve 2018/2019. tanév ütemterve Első tanítási nap: 2018. szeptember 3. (hétfő) Tanévnyitó ünnepély: 2018. szeptember 3. (hétfő) 8.00 Első tanítási nap az esti tagozaton 2018. szeptember 3. 14 15 Az őszi érettségi

Részletesebben

A tanév rendje 2016/2017

A tanév rendje 2016/2017 A tanév rendje 2015/2016 8:00 alakuló értekezlet Szakgimnázium (180 tanítási nap + 7 tanítás nélküli munkanap) Tanítási nap Szakközépiskola (181 tanítási nap + 6 tanítás nélküli munkanap) Tanítási nap

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Kelt: 2015. augusztus 27. SZOLNOKI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM 5000 Szolnok, Széchenyi István körút 16. (56) 340-555, 522-167 (56) 342-834 OM azonosító: 035994 E-mail: szig@szechenyi-szolnok.sulinet.hu

Részletesebben

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre 1 A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium gimnáziumi részének MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre 2

Részletesebben

A nyelvi munkaközösség szakmai beszámolója a es tanévről

A nyelvi munkaközösség szakmai beszámolója a es tanévről A nyelvi munkaközösség szakmai beszámolója a 2013-2014-es tanévről I. Személyi feltételek Az idegen nyelvi munkaközösségben 8 fő bír véleményezési joggal az intézményt érintő kérdésekben: Ágoston Piroska,

Részletesebben

Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2016/

Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2016/ Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2016/2017. www.bolyai-starjan.sulinet.hu http://www.felvi.hu I. Emelt szintű előkészítők Célja: - az utolsó két évfolyamon heti plusz két órában az emelt szintű

Részletesebben

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont Feladat Felelős Időpont Geopolitikai Konferencia 2017 Közép- és Kelet- Európa a 21. század többpólusú világában Farkas Gábor, Simon György augusztus 25. Magyar-Földrajzi Társaság 70. Vándorgyűlése és 141.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL április 23.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL április 23. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2015. április 23. A kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

A tanév ütemterve 2017/2018 Tanítási nap száma 2017.aug.28. hétfő javítóvizsgák 8:00-, 12:00 konferencia 2017.aug.29. kedd 9 óra Nyitóértekezlet

A tanév ütemterve 2017/2018 Tanítási nap száma 2017.aug.28. hétfő javítóvizsgák 8:00-, 12:00 konferencia 2017.aug.29. kedd 9 óra Nyitóértekezlet A tanév ütemterve 2017/2018 Tanítási nap száma 2017.aug.28. hétfő javítóvizsgák 8:00-, 12:00 konferencia 2017.aug.29. kedd 9 óra Nyitóértekezlet 2017.aug.30. szerda 9 óra Munkaterv ismertetése, elfogadása

Részletesebben

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből)

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) 2018. szeptember 3. Ünnepélyes tanévnyitó (hétfő) Első tanítási nap - osztályfőnöki órák (3 óra) Törzslapok és bizonyítványok dokumentációja (a korábbi

Részletesebben

2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei

2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei A tanév alatti vizsgák rendje a pedagógiai program alapján: 2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei

Részletesebben

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM 1192 Budapest, Gutenberg krt. 6. Tel: 347-9040 Fax: 347-9046 honlap: deak.kispest.hu e-mail: gimnazium@deak.kispest.hu kdfg19@gmail.com Célkitűzésünk, hogy a törvény adta

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2014/2015 Zalaszentgrót, 2014. augusztus 27. Készítette:

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2016/2017-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2016/2017-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2016/2017-es tanévben Augusztus Augusztus 15. Augusztus 22. Augusztus 15-24 Augusztus 23-26. Augusztus 29. Augusztus 30. Vezetőségi értekezlet Tantestületi

Részletesebben

Munkaterv havi bontásban

Munkaterv havi bontásban Munkaterv havi bontásban A 2016/2017-ES TANÉV FELADATAI HAVI LEBONTÁSBAN Időpont Feladat 2016.augusztus 25-31. A nyári gyakorlat igazolása, dokumentálása A javító vizsga lebonyolítása 2016. augusztus 30.

Részletesebben

A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE

A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE A 2012/2013-AS TANÉV RENDJE A 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelete, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2012. szeptember 3-től 2013. június 14-ig tart (182 tanítási nap). 1.

Részletesebben

Csonka Zoltán igazgató Rendőrséggel Iskolarendőr program 20. Szakkörök, felzárkóztatók, érettségi felkészítők meghirdetése

Csonka Zoltán igazgató Rendőrséggel Iskolarendőr program 20. Szakkörök, felzárkóztatók, érettségi felkészítők meghirdetése Augusztus Téma Felelős 17.-19. A tanév vezetői előkészítése 22.-től A Nkt. módosításainak és az új jogszabályi Nevelőtestület tagjai változásoknak a megismerése. 22. 9.00 alakuló tantestületi értekezlet

Részletesebben

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2015/2016.

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2015/2016. Angol nyelvi munkaközösség Tantárgyi szabályozás 2015/2016. 4 és 6 évfolyam 7. évfolyam Még a felvételi évében (6. évfolyamon) május végén csoportbontó tesztet íratunk. Cél a két osztályból három nyelvi

Részletesebben

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE a 2018/2019-es tanévre Odor Zsuzsanna mkv. 1 A munkaközösség

Részletesebben

NÉMET NYELV MUNKAPROGRAM 2016/2017. Augusztus Aug.23. OSZTÁLYOZÓ és PÓTVIZSGA érintett szaktanárok Aug.31. Lesefüchse továbbképzés Bánhegyi Edina

NÉMET NYELV MUNKAPROGRAM 2016/2017. Augusztus Aug.23. OSZTÁLYOZÓ és PÓTVIZSGA érintett szaktanárok Aug.31. Lesefüchse továbbképzés Bánhegyi Edina NÉMET NYELV Szaktanárok: Csikós Edit Fodor Éva Hajdú Hanna Szitó Tímea MUNKAPROGRAM 2016/2017 Augusztus Aug.23. OSZTÁLYOZÓ és PÓTVIZSGA érintett szaktanárok Aug.31. Lesefüchse továbbképzés Szeptember DSD-re

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2012/2013.

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2012/2013. Angol nyelvi munkaközösség Tantárgyi szabályozás 2012/2013. 4 és 6 évfolyam 7. évfolyam Szeptember első hetében csoportbontó tesztet íratunk. Cél a két osztályból három nyelvi csoport kialakítása. Heti

Részletesebben

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Tartalom A kétszintű érettségi vizsga rendszere A pontszám számítás Intézményi ajánlatok és lehetőségek További segítség Kérdések-válaszok A kétszintű érettségi

Részletesebben

Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2017/ https://www.oktatas.hu

Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2017/ https://www.oktatas.hu Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2017/2018. www.bolyai-starjan.sulinet.hu http://www.felvi.hu https://www.oktatas.hu www.felvi.hu Hol tanuljak tovább? I. Emelt szintű előkészítők Célja: - az

Részletesebben

Hó/nap Esemény Helyszín. Külön beosztás szerint Kanizsay, nagytanári II Sz V H Egész héten folyamatosan:

Hó/nap Esemény Helyszín. Külön beosztás szerint Kanizsay, nagytanári II Sz V H Egész héten folyamatosan: ok száma: 180 Tanítás nélküli munka: 6 Tanévtár 2014/2015. tanév 1 Szalagavató (2014.12.24. helyetti munka): 2014.11.22. 1 félévi osztályozó értekezlet: 2015.01.17. 1 ról az IDB dönt (Kanizsay ): 2015.03.13.

Részletesebben

ANGOL NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016/2017

ANGOL NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016/2017 Szaktanárok: ANGOL NYELV Erostyákné Raffai Laura Lehoczki Csilla Nagy Beáta Schiller Alíz Timothy D.Lehman (anyanyelvi lektor) Bus Natália SPANYOL NYELV MUNKAPROGRAM 2016/2017 ANGOL Augusztus aug 23. Osztályozó

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet

A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet A tanév ütemterve 2018/2019 Tanítási nap száma 2018.aug.27. hétfő Javítóvizsgák 8:00-, 14:30 konferencia 2018.aug.28. kedd 8 óra Nyitóértekezlet 2018.aug.29. szerda Munkaközösségi értekezletek 2018.aug.30.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2017/18-AS TANÉVRE

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2017/18-AS TANÉVRE FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2017/18-AS TANÉVRE KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM 1192 Budapest, Gutenberg krt. 6. Tel: 347-9040 Fax: 347-9046 honlap: deak.kispest.hu e-mail: gimnazium@deak.kispest.hu kdfg19@gmail.com

Részletesebben

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E 2012/2013-as tanév Készítette: Jóváhagyta: Czirják Attila mk.vez. Törökné Ofella Katalin igazgató Az idegen nyelvi munkaközösség tagjai: Angol nyelv: Czirják

Részletesebben

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE

A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE A 2012/2013. TANÉV RENDJE ÉS MUNKATERVE Szorgalmi időszak: Szakközépiskola nappali tagozat: 9-11. osztályok 2012. szeptember 3. - 2013. június 14. 12.B, G és a 13. A osztályok 2012. szeptember 3. - 2013.

Részletesebben

BERZSENYI DÁNIEL GIMNÁZIUM Minőségi Nevelési-Oktatási Intézmény

BERZSENYI DÁNIEL GIMNÁZIUM Minőségi Nevelési-Oktatási Intézmény Igazgató: Somogyi László Cím:1133 Budapest, Kárpát u. 49 53. Tel./fax: 359-1613, 359-2205 Internet: www.berzsenyi.hu Az iskola OM azonosítója: 035243 BERZSENYI DÁNIEL GIMNÁZIUM Minőségi Nevelési-Oktatási

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap)

Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Munkaterv 2015/2016-os tanévre (180 tanítási nap) Feladat Határidő Felelős Javító- és osztályozó vizsgák augusztus 25. 8.00 Munkaközösségi értekezletek augusztus 26-27. Tanév-előkészítő nyitóértekezlet

Részletesebben

Soproni Széchenyi István Gimnázium ÉVES MUNKATERV as tanév

Soproni Széchenyi István Gimnázium ÉVES MUNKATERV as tanév Alakuló tantestületi értekezlet Farkas Gábor augusztus 27. 9.00 Javító- és különbözeti vizsgák Szentpáli Ágnes augusztus 28. 9.00 Tanévnyitó tantestületi értekezlet Farkas Gábor augusztus 30. 9.00 Fecsketábor

Részletesebben

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Tan. nap 21 Hó H K Sz Cs P Szo V A B F Hét A tanév eseményei Szeptember 1. 2. 3. 1 1 35 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 2 36 11. 12. 13. 14.

Részletesebben

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés

ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG KÉPZÉSI FORMÁK. Hat évfolyamos képzés ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG Munkaközösségünkhöz 10 kolléga tartozik. A 2010/2011. tanévben a nyelvi órákat 9-an látjuk el, 1 kollégánk gyermekeit neveli. Bordi Zsuzsa Drubina Éva Erdélyiné Aradi Beáta Hegedűsné

Részletesebben

Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 2017/2018

Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 2017/2018 Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 2017/2018 Elérhetőségeink OM kód: 032286 Igazgató: Pálfalvai Zoltán Telephely kód: 001 Pályaválasztási felelős: Szabóné Básti Csilla Iskola címe: 3100 Salgótarján, Kissomlyó

Részletesebben

Hó/nap Esemény Helyszín

Hó/nap Esemény Helyszín ok száma: 179 Tanítás nélküli munka: 6 Módosított Tanévtár 2013/2014. tanév 1 tanulmányi kirándulás: 2013. 09. 13. 1 Szalagavató (2013.12.27. helyetti munka): 2013. 11. 30 1 ról az IDB dönt (Kanizsay ):

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap aug 31 1 2 3 4 5 6 1. szept. 1-6 tantestületi munkaközösségi ek évnyitó osztályfőnöki órák osztályfőnöki munkaközösség e 7 8 9 10 11

Részletesebben

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában.

A tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. A 2016-2017. tanév fontosabb iskolai szintű eseményei: Időpont Esemény 2016. 08.31. Tanévnyitó értekezlet. (nevelőtestület) 2016. 09. 01. Első tanítási nap tanévnyitó az első órában. 2016. 09. 05-ig Jelentkezés

Részletesebben

E S E M É N Y N A P T Á R

E S E M É N Y N A P T Á R A 2013/2014. tanév munkatervének melléklete SZÉKESFEHÉRVÁRI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM E S E M É N Y N A P T Á R 2013. augusztus 31.(szombat) 2012-2013. tanév augusztus 22. csütörtök 9.00 Alakuló és évnyitó

Részletesebben

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Megmérettetések 65 Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Országos középiskolai tanulmányi verseny Biológia Tallós Zsófia 12. C 27. hely tanára: Babay-Bognár Krisztina Szép magyar beszéd

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT M U N K A T E R V a 2010/2011-es tanévre Tiszakécske, 2010. augusztus

Részletesebben

2. A TANÍTÁSI ÉV. A tanítási év első féléve január 26-ig tart. A félévi értesítők kiosztásának határideje: február 2.

2. A TANÍTÁSI ÉV. A tanítási év első féléve január 26-ig tart. A félévi értesítők kiosztásának határideje: február 2. 2. A TANÍTÁSI ÉV első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) a gimnázium utolsó, befejező évfolyamán az utolsó tanítási nap: 2018. május 03. A tanítási

Részletesebben

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium munkatervének időrendbe foglalt feladatai 2018/2019

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium munkatervének időrendbe foglalt feladatai 2018/2019 A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium munkatervének időrendbe foglalt feladatai 2018/2019 2018. augusztus 22. (szerda) 9.00 alakuló értekezlet, munkaközösség vezetői értekezlet 2018. augusztus

Részletesebben

MUNKARENDJE. 2014/2015-ös tanév

MUNKARENDJE. 2014/2015-ös tanév KT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA Wattay Középiskola és Szakiskolája MUNKARENDJE 2014/2015-ös tanév Nevelőtestület által jóváhagyva: 2014. augusztus 28. Franczia László igazgató 2 I. félév 2014. szeptember

Részletesebben

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY CSOKOLÁDÉ ÉS FESZTIVÁL RAJZPÁLYÁZAT VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Pozsa Panna Eszter 7.a III. Felsős Szilvásiné Bodnár Tímea BENDEGÚZ GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI AKADÉMIA XVI. NYELVÉSZ TANULMÁNYI ORSZÁGOS

Részletesebben

HUMÁN munkaközösség 2017/2018. tanév MUNKATERV. I. Munkaközösség vezető: Rádi Zsuzsanna II. Munkaközösség tagjai Vállalt feladat

HUMÁN munkaközösség 2017/2018. tanév MUNKATERV. I. Munkaközösség vezető: Rádi Zsuzsanna II. Munkaközösség tagjai Vállalt feladat HUMÁN munkaközösség 2017/2018. tanév MUNKATERV I. Munkaközösség vezető: nna II. Munkaközösség tagjai Vállalt feladat né Gedő Réka Gulyás Katalin Lukács Emília (Sándor Alexandra) (Igari Eszter) osztályozóvizsgák

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. A 9. osztályosok tudásszintjének felmérése az első tanórán angol és német nyelvből egységes feladatlappal SZMK ülés

ESEMÉNYNAPTÁR. A 9. osztályosok tudásszintjének felmérése az első tanórán angol és német nyelvből egységes feladatlappal SZMK ülés ESEMÉNYNAPTÁR Augusztus 27. Alakuló értekezlet Az órarend és tantárgyfelosztás véglegesítése 27. Gólyatábor 27-28. Munkaközösségi megbeszélések 28-29. Javító, osztályozó és különbözeti vizsgák 29. Munkaközösségi

Részletesebben

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

s z e p t e m b e r hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap s z e p t e m b e r fő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap aug 28 aug 29 aug 30 aug 31 1 2 3 szept. 1-3 10.00 alakuló 9.00 pót- és osztályozó vizsgák 10.00 munkaközösségi ek 9.00-tól enapló napja

Részletesebben

II. Kategória /12. évfolyam /: A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag betűvel kiemelt tanulók jutottak tovább. A verseny döntőjének

II. Kategória /12. évfolyam /: A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag betűvel kiemelt tanulók jutottak tovább. A verseny döntőjének VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM 8000 Prohászka Ottokár út 71. Telefon: 22/315-198 Tel./fax: 22/312-969 E-mail: iroda@vasvari-szfvar.sulinet.hu Honlap: www.vasvarigimn.hu A verseny döntőjébe a mellékelt listán vastag

Részletesebben

A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19)

A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19) A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19) I. Rendeletben (13/2018.(VI. 14.) EMMI-rendelet) meghatározott és hozzá kapcsolódó időpontok (az alábbi időpontok a későbbiekben változhatnak) Első tanítási

Részletesebben

Kötelező közzétételi lista

Kötelező közzétételi lista Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskola 1095 Budapest, Mester u. 23. : 1450 Budapest, Postafiók 178. Tel/fax:06/1/215-9254 e-mail: teleki@teleki-bp.sulinet.hu Kötelező közzétételi lista 1.) Pedagógusok

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT M U N K A T E R V a 2011/2012-es tanévre Tiszakécske, 2011. augusztus

Részletesebben

3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje

3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje 3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje Vizsgák fajtái: Osztályozó vizsga Különbözeti vizsga Javító- pótvizsga Szaktantárgyi

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2012-2013-as tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

A 2016/17-es tanév tanulmányi időbeosztása hónap nap óra esemény megjegyzés 1. csütörtök. 7:45 Évnyitó megjelenés iskolai egyenruhában 12.

A 2016/17-es tanév tanulmányi időbeosztása hónap nap óra esemény megjegyzés 1. csütörtök. 7:45 Évnyitó megjelenés iskolai egyenruhában 12. A 2016/17-es tanév tanulmányi időbeosztása hónap nap óra esemény megjegyzés 1. 7:45 Évnyitó megjelenés iskolai 12. 17:00 Szülői értekezlet 22-23. (24.) - Tanulmányi osztálykirándulások 23. OKTV jelentkezés

Részletesebben

LATIN NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018

LATIN NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 LATIN NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 1. A munkaközösség tagjai: Jantos Szilvia Mikulás Rolandné Vassné Técsy Edit 2. Éves munkaprogram: Szeptember OKTV nevezés (szept. 22.) versenyek

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2015/2016-os tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

Részletesebben

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés y FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés Nagy Miklós, Berencsi Sándor, Jádi Bence, Dálnoki László, Kosdi Bálint, Pócsi Balázs, Páter Gergő, Lakatos Patrik LÁNY LABDARÚGÁS (5.oszt.) 3. helyezés Koszta

Részletesebben

A 2016/2017. tanév rendje, munkaterve, fő feladatai, programja

A 2016/2017. tanév rendje, munkaterve, fő feladatai, programja SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM Azonosító: 203056 H-5100 Jászberény, Hatvani út 2. Tel.: igazgatóság: 06-20/394-9349, gazdasági iroda: 06-20//393-8112

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK A 4 évfolyamos gimnáziumi osztályaink Emelt idegen nyelvi képzések Intézményünkben nagy hagyományai vannak az emelt szintű angol és német nyelvoktatásnak. A nyelvi tagozaton

Részletesebben

tanítási nap sorszáma 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák augusztus 29.

tanítási nap sorszáma 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák augusztus 29. 2018. augusztus 21. kedd Tankönyvszállítás 2018. augusztus 27. hétfő 8.00 Tájékoztató értekezlet 9.00 Javítóvizsgák 2018. augusztus 28. kedd 8.00 Javítóvizsgák 2018. augusztus 29. szerda Gólyatábor - Velence

Részletesebben

A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján SZEPTEMBER

A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján SZEPTEMBER 1. sz. melléklet: A tanév helyi rendje A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján Első tanítási nap: 2018. szeptember 3. (hétfő) Utolsó

Részletesebben

az őszi érettségi vizsgára való jelentkezés határideje Jáky József Tagintézményben nevelőtestületi értekezlet avatási vetélkedő a 9.

az őszi érettségi vizsgára való jelentkezés határideje Jáky József Tagintézményben nevelőtestületi értekezlet avatási vetélkedő a 9. Időpont Szeptember 2. Szeptember első hetében: Szeptember 5. Szeptember 9. Szeptember 12. Szeptember 13. Szeptember 10-13. Szeptember második felében Szeptember 16-20 Szeptember 20. Szeptember 24. Szeptember

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2011-2012-es tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19)

A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19) A LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM MUNKATERVE (2018/19) I. Rendeletben (13/2018.(VI. 14.) EMMI-rendelet) meghatározott és hozzá kapcsolódó időpontok (az alábbi időpontok a későbbiekben változhatnak) Első tanítási

Részletesebben

P R O G R A M T E R V

P R O G R A M T E R V Szolnoki Széchenyi István Gimnázium Kelt: 2014. augusztus 29. P R O G R A M T E R V 2014-2015. TANÉV A tanév rendje A tanév: 2014. szeptember 1.-2015. augusztus 31. 180 tanítási nap A tanítási év: 2014.

Részletesebben

A REÁL munkaközösség tervezete 2016/2017 tanév

A REÁL munkaközösség tervezete 2016/2017 tanév A REÁL munkaközösség tervezete 2016/2017 tanév Készítette: Orbán Noémi Jóváhagyta: Horváthné Páter Beatrix Igazgató Herend, 2016. szeptember 15. A munkaközösség tagjai, a tantárgyakat tanító tanárok, tanítók

Részletesebben

Kollégium. Ütemterv (elfogadott) a 2012-2013-as tanévre

Kollégium. Ütemterv (elfogadott) a 2012-2013-as tanévre Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Ütemterv (elfogadott) a 2012-2013-as tanévre A 2012/2013-es tanévben a szorgalmi idő Első tanítási nap: Utolsó tanítási nap: 2012. szeptember

Részletesebben

A természettudományi munkaközösség 2009/2010-es tanévének beszámolója

A természettudományi munkaközösség 2009/2010-es tanévének beszámolója A természettudományi munkaközösség 2009/2010-es tanévének beszámolója Munkaközösségünk tagjai: Sárköziné Szumzer Erzsébet Márkus Zoltán Süveges Zoltán Rohonczi István Dr Somorácz Györgyné (óraadó) munkaközösség-vezető:

Részletesebben

Eredmények 2015/2016-os tanévről

Eredmények 2015/2016-os tanévről Eredmények 2015/2016-os tanévről Munkaközösség Verseny Magyar Nyelv és Wimetál Noémi Irodalom Reál Munkaközösség Tóth Levente Salamon Péter Major Gergely Schreier Tamás Auer Ákos Gere Kristóf Pásztor Dominik

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai 1. egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV HELYZETELEMZÉS Tanulói létszám: Oszt. Létszám SNI BTM Bejáró Napközi Tanulószoba 1-2. 16 2 2 6 11 4. 15

Részletesebben

A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE

A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE A 2016/2017-ES TANÉV RENDJE A 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2016. szeptember 1-től 2017. június 15-ig tart

Részletesebben

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2009/2010.

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2009/2010. Angol nyelvi munkaközösség Tantárgyi szabályozás 2009/2010. ÉVFOLYAMOK TANULMÁNYI IDŐSZAKBAN ÍRT FELMÉRŐ DOLGOZATAI 7. évfolyam Szeptember első hetében csoportbontó teszt. A cél a két osztályból három

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve (2017/2018. tanév) Készítette:.. Horváth Judit tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

A TANÉV RENDJE és az ISKOLA MUNKATERVE 2015/2016.

A TANÉV RENDJE és az ISKOLA MUNKATERVE 2015/2016. Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola 4400 Nyíregyháza, Búza u. 1-3. Telefon: 42/512-330 Fax: 42/512-330 E-mail: s.muveszeti@chello.hu Weblap: www.muveszeti-nyh.sulinet.hu A TANÉV RENDJE és az ISKOLA MUNKATERVE

Részletesebben