Praktikus tanácsok. Alapfogalmak: "Tegyük a helyére a dolgokat..." Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Praktikus tanácsok. Alapfogalmak: "Tegyük a helyére a dolgokat..." Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás"

Átírás

1 Praktikus tanácsok "Tegyük a helyére a dolgokat..." Alapfogalmak Aljzatkiegyenlítés Szigetelés Ragasztás Fugázás Alapfogalmak: Mit jelent az, hogy fagyálló a ragasztó, vagy a fugázó? Azt jelenti, hogy a kész (megkötött) anyag szerkezetében található mikró csatornákon, más néven, kapillárisokon keresztül a víz nagyon gyorsan áthalad, és így az nem tud felfagyni. Gondoljunk ebben az esetben a kora tavaszi és késõ õszi éjszakákra, amikor már fagyni szokott. Milyen burkolólap a greslap, azaz kõporcelán lap? A nagyon magas hõmérsékleten és nagy tömörítõ nyomáson, általában kétszer kiégetett burkolólapokat nevezzük greslapnak. Ezek a burkolólapok kapilláris szerkezet nélküliek, vízfelvételük nulla, így kültérben is alkalmazhatóak. Mit jelent a ragasztóknál a C1 jelzés? Az európai szabvány (EN 12004) szerint azok a ragasztók, amelyeknek a tapadószilárdsága 0,5-1 N/mm2 között van, alkalmasak a nulla vízfelvételû burkolólapok (greslapok) burkolására. A padlólapok túlnyomó többsége greslap. Mit jelent a ragasztóknál a C2 jelzés? A fent említett szabvány alapján az 1 N/mm2 feletti tapadószilárdságú ragasztók kapják meg a C2 jelölést. Fontos tudni, hogy a C2 jelzés önmagában még nem jelenti azt, hogy a termék flexragasztó, hiszen a jó tapadás még nem jelent rugalmasságot. A mindenkori rugalmasságot az un. E-modul, azaz a rugalmassági modul határozza meg, de ezt a Gyártók nem szokták megadni, ezért minden Gyártó a saját felelõsségére nevezheti meg a C2 jelölésû ragasztóját flexragasztónak. Mit jelent a ragasztóknál a pl. C1 T jelzés? A C1 jelzés mellett a T azt jelenti, hogy a ragasztót függõleges falon is csúszásmentesen lehet alkalmazni. A C1 T jelölésû ragasztók már a nagyméretû falicsempék ragasztásához is alkalmazhatóak. Mit jelent a ragasztóknál a pl. C2 TE jelzés? Ebben az esetben már egy magas tapadószilárdságú és függõleges falon is csúszásmentesen alkalmazható ragasztóról beszélünk, amelynél a nyitott idõ az átlagosnál hosszabb, azaz a ragasztóréteg nem "bõrösödik", vagyis még hosszú ideig jól tapad. Ebben az esetben nagy felületet lehet egy munkafázisban elkészíteni.

2 Mit jelent a ragasztóknál a pl. C2 F jelzés? A ragasztó magas tapadószilárdságú, de gyorsan száradó, azaz gyorskötésû. Mit jelent a fugázóknál a CG2 jelzés? A cementkötésû fugázó habarcsok legmagasabb minõségi kategóriája, azaz flexibilis és csökkentett vízfelvételû, elterjedt szóval vízlepergetõ hatású. Aljzatkiegyenlítés: Kell-e mélyalapozót alkalmazni? Feltétlenül, ugyanis a mélyalapozó (Keradur) portalanítja a felületet és csökkenti az aljzat nedvszívó képességét. Mikor kell tapadóhídat alkalmazni? Olyan felületet esetén, amikor normál esetben nem lehetséges kiegyenlítést alkalmazni. Például linóleumragasztós aljzat, fapadló, meglévõ régi burkolat, festett felület, stb. Lehet-e ragasztóval aljzatot kiegyenlíteni? NEM! Nagyon fontos tudni, a ragasztóhabarcs nem alkalmas aljzatkiegyenlítésre. Jó-e ha több rétegben készül az aljzatkiegyenlítés? Nem! A jó aljzatkiegyenlítést egy rétegben optimális elvégezni. Hol van a falkiegyenlítés alsó és felsõ réteghatára? A minimális rétegvastagság általában 1 mm, de cementbázisú glettanyaggal (Rasobuild) akár 0 mm is lehet. A maximális rétegvastagság maximum 30 mm lehetséges. Hol van a padlókiegyenlítés alsó és felsõ réteghatára? A minimális rétegvastagság általában 1 mm, a maximális pedig az esztrich habarcsok alsó határa, azaz mm, 30 mm felett már az esztrich (Keracem Pronto) jóval gazdaságosabb. Hogy lehet gipszes felületet kiegyenlíteni? Ebben az esetben feltétlenül szükséges a szigetelõalapozó (Primer A) alkalmazása a kiegyenlítés elõtt. Hogy lehet fafelületet kiegyenlíteni? Ebben az esetben is a szigetelõalapozót (Primer A) kell a kiegyenlítés elõtt alkalmazni. Mit tehetünk, ha egyenetlen burkolólapokra burkolunk? Elõször tapadóhíddal (Keragrip) kell az egyenetlen felületet bevonni, majd annak megszáradása után már nyugodtan lehetséges a padlókiegyenlítés.

3 Terasznál mivel készülhet a kiegyenlítés? Miután a teraszoknál illik a kifelé irányuló lejtést legalább 3%-ra készíteni, ezért nem javasolt az önterülõ aljzatkiegyenlítõk alkalmazása. Ebben az esetben esztrich (Keracem Pronto) alkalmazása (jól elsimítva) a legjobb megoldás, de ha 2,5-3 cm-nél vékonyabb lesz a kiegyenlítés, akkor a kézzel elsimítható kiegyenlítõ habarcsot (Keralevel) javasolt alkalmazni. Padlófûtés esetén mit tehetünk egyenetlen padló esetén? A mélyalapozó után feltétlenül csakis flexibilis önterülõ aljzatkiegyenlítõt (Keratech R30) kell alkalmazni. Szigetelés: Mit jelent az 1K és 2K jelölés? A komponensek számát, azaz az 1K (Idrobuild FX) esetén a szigetelés egy komponensbõl áll, 2K (Idrobuild) esetén két komponensbõl. Hol alkalmazunk 1K szigetelõ fóliát? Csak beltérben és elsõsorban csak a falazat víz elleni szigetelésére. Mire kell vigyáznunk az 1K szigetelõ fóliánál? Mivel rendkívül sérülékeny (vékony, 1mm vékony fólia), ezért kerülni kell rajta a cipõvel történõ közlekedést és éles tárgyakkal való érintkezést. Mivel szigeteljük a teraszokat burkolás elõtt? A teraszok csapadékvíz elleni szigetelését mindig 2K szigetelõvel (Idrobuild) oldjuk meg. A 2K szigetelõ minimum 2 mm rétegvastagságban kell alkalmazni, megkötés után nyugodtan járható és burkolható a felülete. Hol használunk sarokerõsítõ szalagot? Negatív sarkok szigeteléséhez mind 1K, mind 2K vízszigetelés esetén kültérben és beltérben egyaránt, valamint dilatációk átfedõ szigeteléséhez. Hogy szigeteljük a terasz dilatációs fugáit? A dilatáció mindkét oldalát elõször a bekevert 2K szigetelõhabarcsal vékonyan átkenjük, majd ráhelyezzük a szalagot úgy, ágyazatába, hogy a középvonala fedje a dilatáció középvonalát. Spaklival a szalagot benyomjuk a szigetelés majd annak megszáradását követõen átkenjük a teljes felületet a második szigetelõréteggel. Milyen vízszigetelési rétegrend javasolt teraszoknál? Feltétlen olyant, ahol a vízszigetelésre ragasztjuk közvetlenül flexragasztóval (H40 Flotex) a burkolólapokat. FONTOS! A flexragasztó un. Folyékonyágyas flexragasztó (H40 Flotex) legyen, amellyel tökéletesen üregmentes ragasztóréteget képzünk. Mivel szigeteljük a beltéri medencéket? Ebben az esetben mind a 2K szigetelést (Idrobuild), mind az 1K habarcsszigetelést (Osmocem) alkalmazhatjuk. FIGYELEM! Az 1K szigetelõfólia alkalmatlan vízmedencék szigetelésére.

4 Mivel szigeteljük a kültéri medencéket? Ebben az esetben már csak a 2K szigetelõhabarcsot (Idrobuild) alkalmazhatjuk a sarokszigetelõ szalaggal együtt. Mit jelent az, hogy negatív víznyomás? A falazattól való víznyomást nevezzük negatívnak. Pincék belsõ falának szigetelésekor rendkívül fontos, hogy a szigetelõhabarcs alkalmas legyen negatív, faltól érkezõ talajvíz ellen. Alkalmas-e az 1K szigetelõ fólia negatív víznyomáshoz? Teljesen alkalmatlan. Ragasztás: Milyen ragasztót alkalmazhatunk greslapok esetén? Greslapok esetén az emelt minõségû (C1 kategóriájú) ragasztók (Super) alkalmazhatóak, de természetesen a flexragasztókkal is nyugodtan burkolhatunk. Milyen ragasztót alkalmazhatunk padlófûtés esetén? Ebben az esetben bármelyik flexragasztó - easyflex, normál és emelt minõségû flex - alkalmazható. Milyen dilatációs szabályokat kell betartani? Kültérben például terasz esetén 25 m2-ként úgy, hogy a lábazat és a terasz találkozásánál a sarkot is dilatáljuk. Milyen ragasztót alkalmazhatunk teraszoknál? A legjobb megoldás az üregmentes ragasztóréteget biztosító un. folyékonyágyas flexragasztó (H40 Flotex). Elegendõ-e a flexragasztó a teraszok burkolásánál? Nem, mert cask a folyékonyágyas flexragasztóval lehet a tökéletes és üregmentes ragasztóréteget kialakítani. Milyen ragasztót kell alkalmazni bevásárlóközpontok padlóburkolatánál? Ebben az estben is a legjobb megoldás a folyékonyágyas flexragasztó. Milyen ragasztót kell alkalmazni fûtetlen épületekben? Feltétlenül flexragasztót, mivel a fûtetlen helységekben a téli és a nyári napokon ugyanolyan nagy a hõingadozás, mint kültérben. Kell-e tapadóhídat alkalmazni régi burkolat burkolásánál? A normál flexragasztók esetén igen, de a prémium kategóriás flexragasztók esetén (H40 Flex, H40 Flotex) már nem szükséges.

5 Hogy lehet linóleumragasztóra burkolni? Elõször tapadóhíddal (Keragrip) átkenni a felületet, majd annak megszáradását követõen lehet flexragasztóval burkolni. Fugázás: Mit jelent a por alakú fugázóknál a CG2 jelzés? A fugázó flexibilis, valamint csökkentett vízfelvételû habarcs. Mire használjuk a szilikon fugázókat? Dilatációk, lábazatcsempék valamint sarkok kifugázására, kád és csempe, valamint az ajtótok és a csempe találkozásánál. Mivel fugázunk padlófûtésnél? A már említett CG2 minõségû flexibilis fugával. Mivel fugázunk teraszokat? Mint a padlófûtésnél, csak flexibilis fugával. Mennyi idõ után tisztítható még a Fugabella Porcelana? Akár 2 óra száradást követõen is letisztítható a csempe. Hogy lehet a cementfátyol réteget eltávolítani? Erre a cementfátyol eltávolító (Delta Plus) a legalkalmasabb.

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek

www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek www.murexin.com Hidegburkolati rétegrendek Ajánlott rétegrend vizes helyiségekbe fürdőszobák (zuhanyzók, mosdók, kádak) burkolásához Használati víz elleni védelem a Folyékonyfólia KS felhordásával történik,

Részletesebben

Hidegburkolási rendszerek

Hidegburkolási rendszerek Hidegburkolási rendszerek www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Hidegburkolatok a lakásban és a ház körül A burkolás mindig örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja,

Részletesebben

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség

vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Minden részletében minőség vízszigetelési megoldások Az épületek nedvesség elleni védelme kulcsfontosságú az építkezések és a felújítások során. A Weber nemzetközi tapasztalatának

Részletesebben

Rifix termékcsalád MEGOLDÁSOK KÜLTÉRRE, BELTÉRRE, FÜRDŐSZOBÁBA:

Rifix termékcsalád MEGOLDÁSOK KÜLTÉRRE, BELTÉRRE, FÜRDŐSZOBÁBA: 1 2 MEGOLDÁSOK KÜLTÉRRE, BELTÉRRE, FÜRDŐSZOBÁBA: Rifix termékcsalád A termékek rendszerben történő alkalmazása a kiváló minőségű és hosszan tartó burkolat egyik garanciája. 3 SAINT-GOBAIN CONSTRUCTION

Részletesebben

Hidegburkolási rendszerek

Hidegburkolási rendszerek Hidegburkolási rendszerek www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Hidegburkolatok a lakásban és a ház körül A burkolás mindig örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja,

Részletesebben

TÖKÉLETES KAPCSOLAT HÁZ ÉS ÉG KÖZÖTT TUDTA? EGY SZERKEZETKÉSZ HÁZ AKÁR KIZÁRÓLAG LEIER ÉPÍTŐANYAGOKBÓL IS FELÉPÍTHETŐ?

TÖKÉLETES KAPCSOLAT HÁZ ÉS ÉG KÖZÖTT TUDTA? EGY SZERKEZETKÉSZ HÁZ AKÁR KIZÁRÓLAG LEIER ÉPÍTŐANYAGOKBÓL IS FELÉPÍTHETŐ? www.leier.hu Vásároljon most rendkívüli árkedvezménnyel! TÖKÉLETES KAPCSOLAT HÁZ ÉS ÉG KÖZÖTT További részletekért és színekért kérdezze építőanyag kereskedőjét. TOSCANA nagy hullámú betoncserepek erős,

Részletesebben

Hidegburkolási rendszerek

Hidegburkolási rendszerek Hidegburkolási rendszerek www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Hidegburkolatok a lakásban és a ház körül A burkolás mindig örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja,

Részletesebben

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől

Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől 19 20 Terasz felújítás egyszerűen vízszigetelési tippek a piacvezetőtől A tél beállta előtt lehetőségünk nyílhat olyan kültéri munkák elvégzésére, mint pl az erkélyek, teraszok vízszigetelésének, burkolatának

Részletesebben

Ceresit hidegburkolat ragasztási rendszer minden kihívásnak megfelel!

Ceresit hidegburkolat ragasztási rendszer minden kihívásnak megfelel! Ceresit hidegburkolat ragasztási rendszer minden kihívásnak megfelel! Rendszermegoldások, széles termékválaszték, innováció! Ceresit - a Henkel egyik vezetô minôségi márkája A Ceresit speciális ragasztókat

Részletesebben

Színes tippek a tartós fugázáshoz. Jó tudni, ha belekezd a felújításba

Színes tippek a tartós fugázáshoz. Jó tudni, ha belekezd a felújításba Színes tippek a tartós fugázáshoz Jó tudni, ha belekezd a felújításba weiß sand marineblau bahama jasmin cotto bali miel whisperrosa bermuda nussbraun mittelbraun manhattan mint grau rot terra schwarz

Részletesebben

Különböző burkolóanyagok biztonságos és deformálódás mentes fektetése 1.6. Csempék és lapok burkolása homlokzatokra

Különböző burkolóanyagok biztonságos és deformálódás mentes fektetése 1.6. Csempék és lapok burkolása homlokzatokra .6 Külső homlokzatok burkolatai. rész Mindig felmerül az építtetők és tervezők arra vonatkozó kívánsága, hogy a legújabb építészeti elképzeléseik homlokzatát kerámia csempével burkolják. Az előnyök kézenfekvők:

Részletesebben

Hidegburkolási rendszerek

Hidegburkolási rendszerek Hidegburkolási rendszerek www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Hidegburkolatok a lakásban és a ház körül A burkolás mindig örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja,

Részletesebben

Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez

Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez Útmutató a nagyformátumú burkolatok fektetéséhez A nagyformátumú burkolatok állandó helyet foglalnak el a kereskedelemben. Reprezentatív lakó- és kereskedelmi ingatlanok esetében ezek a burkolatok a megrendelők

Részletesebben

Hidegburkolási rendszerek

Hidegburkolási rendszerek Hidegburkolási rendszerek www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Hidegburkolatok a lakásban és a ház körül A burkolás mindig örömteli esemény akár felújítunk, akár új épületet építünk. A szem a csempét látja,

Részletesebben

SAKRET Térburkolás, kertépítés. Terméskő ragasztók Terméskő fugázók, szilikonok Kiegészítők

SAKRET Térburkolás, kertépítés. Terméskő ragasztók Terméskő fugázók, szilikonok Kiegészítők 1 SAKRET Térburkolás, kertépítés Terméskő ragasztók Terméskő fugázók, szilikonok Kiegészítők 2 SAKRET Trockenbaustoffe Europa GmbH & Co KG nem vállal jótállást jelen katalógusban direkt vagy indirekt módon

Részletesebben

Vízszigetelés a lakásban

Vízszigetelés a lakásban Vízszigetelés a lakásban Alapok, pincék, támfalak vízszigetelése Alapozás PLASTIMUL PRIMER PLASTIMUL C Felhordható hengerrel, ecsettel. Közvetlenül a száradási idő eltelte után a fedőréteget fell kell

Részletesebben

FKM XL MultiFlexKleber rendszer

FKM XL MultiFlexKleber rendszer FKM XL MultiFlexKleber rendszer Univerzális felhasználás (vékony, folyékony, közepes ágyazat és kiegyenlítés) régi csempeburkolat formatartó fa aljzat előkészítés HaftPrimer S HPS 673 vékony ágyazat folyékony

Részletesebben

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft.

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. 2085 Pilisvörösvár, Bécsi út külterület (Pf. 46.) 26-567-600 26-567-601 e-mail: headoffice@weber-terranova.hu www.weber-terranova.hu Menjen biztosra! Színes

Részletesebben

Hidegburkolás Baumit termékekkel

Hidegburkolás Baumit termékekkel Hidegburkolás termékekkel csemperagasztók önterülô aljzatkiegyenlítôk Különbözô alkalmazási területekre Használata gyors és egyszerû Megbízható és káros anyagoktól mentes Új rendszer a hidegburkoláshoz

Részletesebben

HIDEGBURKOLATOK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT

HIDEGBURKOLATOK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT HIDEGBURKOLATOK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2009. ELŐADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR ALJZAT a burkolati/felületképzési (vagy vízszigetelési) réteg készítésére, fogadására alkalmas szerkezeti

Részletesebben

Botament Szigetelő és feszültségmentesítő megoldások

Botament Szigetelő és feszültségmentesítő megoldások Erkély és terasz Botament Szigetelő és feszültségmentesítő megoldások Tartalom Burkolás külső térben oldal Erkély 4 Talajon fekvő terasz 6 Terasz fűtött helység felett 8 Kötetlen burkolatok faburkolat

Részletesebben

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával +36309663268 Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent

Részletesebben

Hidegburkolás Baumit termékekkel

Hidegburkolás Baumit termékekkel Hidegburkolás termékekkel csemperagasztók önterülő aljzatkiegyenlítők Különböző alkalmazási területekre Használata gyors és egyszerű Megbízható és káros anyagoktól mentes Új rendszer a hidegburkoláshoz

Részletesebben

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek

Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 42 Szigetelõ és multifunkcionális lemezek 43 Blanke PERMAT A Blanke PERMAT újszerû feszültségcsökkentô lemezt fôleg instabil aljzatokon, mint pl.: fa vagy padló használják ipari és magánkivitelezéseknél.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT.

TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK LASSELSBERGER-KNAUF KFT. TARTALOMJEGYZÉK HIDEGBURKOLÁSI RENDSZEREK Esztrich- és önterülõalapozó 3 Önterülõ padlótapasz 0 5 4 Önterülõ 3 15 5 Bond 6 Gyors padlókiegyenlítõ 3 15 7 NIVO 10 30 önterülõ padlókiegyenlítõ 10 30 mm 8

Részletesebben

Az épület öröme. www.aquabau.hu

Az épület öröme. www.aquabau.hu Az épület öröme www.aquabau.hu AZ AQUABAU KERESKEDŐI HÁLÓZATA MAGYARORSZÁGON Horváth Attila Észak-Nyugat-Magyarország email: horvath.attila@aquabau.hu; telefon: +36 30 997 7544 Banics József Dél-Nyugat-Magyarország

Részletesebben

Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására

Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására Adesilex LC/R Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására ALKALMAZÁSI TERÜLET Fa padlóburkolatok beltéri ragasztása. Jellemző alkalmazások

Részletesebben

Hidegburkolás a lakásban

Hidegburkolás a lakásban Hidegburkolás a lakásban Erkély, terasz Alapozás Vízszigetelés Erkély, terasz cementes aljzat esetén Égetett kerámia, Előnedvesítés MAPELASTIC AQUADEFENSE MAPELASTIC+MAPEBAND KERAFLEX KERAFLEX LIGHT S1

Részletesebben

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása

Csempék, lapok és természetes kövek vízszigetelése, fektetése. és fugázása Csempék, lapok és természetes kövek, fektetése és fugázása Flächengrund 303 Flächengrund 404 Gisogrund Wadian Komplett- Dichtsystem Lastogum Seccoral 1K Seccoral 2K Bicollit Carraflex Carraflott weiß/grau

Részletesebben

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Vízszigetelések www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Bevezetô A víz életünk meghatározó eleme, viszont épületeinkkel kapcsolatban leginkább védelmi feladataink vannak. Fürdôszobában szeretnénk a lefolyóba

Részletesebben

MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100

MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 Magas minőség és megbízhatóság kevesebb idő alatt! MUREXIN. Ami tart. MUREXIN Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez AE 100 A Murexin AE 100 Szigetelő-

Részletesebben

A tételekhez segédeszköz nem használható!

A tételekhez segédeszköz nem használható! A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli központilag összeállított vizsga kérdései a Burkolás előkészítés, Speciális burkolás, Hidegburkolás követelménymodulok témakörét tartalmazzák. A tételekhez segédeszköz

Részletesebben

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu

Vízszigetelések. www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Vízszigetelések www.lb-knauf.hu epitomegoldasok.hu Bevezetô A víz alapvetôen az életünk örömteli része, viszont számos esetben kordában szeretnénk tartani. Fürdôszobában szeretnénk a lefolyóba elvezetni,

Részletesebben

FÓKUSZBAN 2014. AUGUSZTUS

FÓKUSZBAN 2014. AUGUSZTUS 2014. AUGUSZTUS 1 VÉKONY PORCELÁN BURKOLÓLAPOK FEKTETÉSE ÉS FUGZÁSA Tartalom: Bevezetés 1 3 A burkolólapok fektetése és fugázása A ragasztó kiválasztása 4 5-6 A különböző iparágakban egyre sűrűbben célkitűzés,

Részletesebben

Megbízható minôség az építôiparban

Megbízható minôség az építôiparban Ö ss zefo gla Hen kel C l ó a e 2015 resi t ö s újdo n ság ai b ó l 2015. december Megbízható minôség az építôiparban MEGBÍZHATÓ MINÔSÉG AZ ÉPÍTÔIPARBAN 110 év 1905 óta az élen Vannak dolgok az életben,

Részletesebben

SAKRET Burkolástechnika

SAKRET Burkolástechnika 1 SAKRET Burkolástechnika Alapfelület előkészítők Aljzatkiegyenlítők Kenhető szigetelések Hidegburkolati ragasztók Hidegburkolati fugázók, szilikonok Kiegészítők 2 SAKRET Trockenbaustoffe Europa GmbH &

Részletesebben

Hidegburkolatok ipari és wellness létesítményekben

Hidegburkolatok ipari és wellness létesítményekben Ipari és wellness burkolatok Hidegburkolatok ipari és wellness létesítményekben Speciális rendszerek a profi burkoláshoz Építőanyagok szakembereknek 2 www.botament.hu Hidegburkolatok ipari és wellness

Részletesebben

RAGASZTÓK FUGÁZÓK KIEGYENLÍTÔK SZIGETELÉSEK. www.mapei.hu

RAGASZTÓK FUGÁZÓK KIEGYENLÍTÔK SZIGETELÉSEK. www.mapei.hu RAGASZTÓK FUGÁZÓK KIEGYENLÍTÔK SZIGETELÉSEK www.mapei.hu TARTALOM Bevezetés.....................................1 A vízszigetelés..........................................3 Zuhanyzó vízszigetelése..........................................3

Részletesebben

Mitől lehet minőségi a hidegburkolás?

Mitől lehet minőségi a hidegburkolás? Baumit Hidegburkolati ragasztási rendszer Baumit Mitől lehet minőségi a hidegburkolás? Gyors és egyszerű használat Különböző alkalmazási területekre Megbízható és káros anyagoktól mentes Baumit Minőségi

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal. 10 Üreges csempeburkolat és esztrichréteg felújítása 187 190

Fejezet Tartalom Oldal. 10 Üreges csempeburkolat és esztrichréteg felújítása 187 190 Fejezet Tartalom Oldal 10 Üreges csempeburkolat és 187 190 Üreges csempeburkolat és 10 A gyakorlatban gyakran előforduló probléma kerámia és természetes kőburkolatoknál az üregképződés. Vita alakul ki

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 11-002-1.4.3.1 (25) ÖN X0b(H) Környezeti hatásoknak ki nem tett beton, C16/20 - X0b(H) - D max = 16 mm, CEM 42,5 szilárdsági osztályú portlandcementtel, képlékeny beton, m = 6,5 finomsági modulusú

Részletesebben

MUSZAKI ADATLAPOK HOMLOKZATRENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK

MUSZAKI ADATLAPOK HOMLOKZATRENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK MUSZAKI ADATLAPOK HOMLOKZATRENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK BEVEZETÓ Lasselsberger-Knauf Kft. A Lasselsberger-Knauf Kft. elkötelezett a hosszú távú megoldást jelentô,

Részletesebben

Helyreállítás, felújítás, korszerűsítés

Helyreállítás, felújítás, korszerűsítés Helyreállítás, felújítás, korszerűsítés Helyreállítás, felújítás, korszerűsítés Kerámia- (csempe, padlólap) és terméskő burkolatok készítése Építőanyagok szakembereknek Helyreállítás, felújítás, korszerűsítés

Részletesebben

LB-KNAUF ESZTRICH- ÉS ÖNTERÜLÕALAPOZÓ

LB-KNAUF ESZTRICH- ÉS ÖNTERÜLÕALAPOZÓ LB-KNAUF ESZTRICH- ÉS ÖNTERÜLÕALAPOZÓ ANYAGTÍPUS ANYAGTÍPUS: Az LB-KNAUF Esztrich- és önterülõalapozó alkáliálló, mûanyagdiszperziós kötõanyagot tartalmazó termék. Az LB-KNAUF Esztrich- és önterülõalapozó

Részletesebben

Gres-Massimo Kft. 1161 Budapest, Csömöri út 38. www.gres-massimo.hu Csempe és padlólap üzlet. Tel: 061-4010-140 info@gres-massimo.

Gres-Massimo Kft. 1161 Budapest, Csömöri út 38. www.gres-massimo.hu Csempe és padlólap üzlet. Tel: 061-4010-140 info@gres-massimo. SZENVEDÉLY ÖTLETEK INNOVÁCIÓ a jövő A Kerakollnál mindig előbb kezdődik. TM the innovative group MADÁRFÉSZEK OLIMPIAI STADION - PEKING, KÍNA LÉTEZHET EGY ÖTLET ANYAG NÉLKÜL? Jacques Herzog és Pierre de

Részletesebben

A hidegburkolás Cimsec rendszerkatalógusa

A hidegburkolás Cimsec rendszerkatalógusa A hidegburkolás Cimsec rendszerkatalógusa 2008 tartalomjegyzék Az aljzat Amit az aljzat elôkészítésérôl tudni kell 5 Az aljzat 6 Aljzatbeton 6 Az esztrich 6 Az aljzattal szemben támasztott követelmények

Részletesebben

Előkevert, puccolán hatású drénhabarcs hagyományos kövezett burkolatok fektetésére szolgáló esztrichek készítéséhez

Előkevert, puccolán hatású drénhabarcs hagyományos kövezett burkolatok fektetésére szolgáló esztrichek készítéséhez Mapedrain Mortar Előkevert, puccolán hatású drénhabarcs hagyományos kövezett burkolatok fektetésére szolgáló esztrichek készítéséhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Porfír kockákból készített hagyományos kültéri kövezett

Részletesebben

Gyors szilárdulású, önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs 1-5 mm közötti rétegvastagságokhoz

Gyors szilárdulású, önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs 1-5 mm közötti rétegvastagságokhoz Novoplan 21 Gyors szilárdulású, önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs 1-5 mm közötti rétegvastagságokhoz MSZ EN 13813 SZERINTI BESOROLÁS A Novoplan 21 felhasználásával e termékismertető szerint készített

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

Burkolatkészítés rendszerben

Burkolatkészítés rendszerben Burkolatkészítés rendszerben Építőanyagok szakembereknek Vevőszolgálat Európa-szerte Tartalomjegyzék Téma Oldalszám Burkolatkészítés rendszerben Burkolatkészítés rendszerben Aljzatok, fogadófelületek Nedves

Részletesebben

TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ

TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ 1. TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ Kérjük válassza ki az Önnél kivitelezésre kerülő fűtésrendszer(ek) típusát és figyelmesen olvassa el az arra vonatkozó részt

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -205 Large TERMÉKLEÍRÁS C2TE BESOROLÁSÚ KERÁMIARAGASZTÓ NAGYMÉRETŰ LAPOKHOZ AZ MSZ EN 12004 SZABVÁNY SZERINT

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -205 Large TERMÉKLEÍRÁS C2TE BESOROLÁSÚ KERÁMIARAGASZTÓ NAGYMÉRETŰ LAPOKHOZ AZ MSZ EN 12004 SZABVÁNY SZERINT TERMÉK ADATLAP C2TE BESOROLÁSÚ KERÁMIARAGASZTÓ NAGYMÉRETŰ LAPOKHOZ AZ MSZ EN 12004 SZABVÁNY SZERINT TERMÉKLEÍRÁS A SikaCeram -205 Large egykomponensű, készre kevert ragasztó magas ellenállású cementből,

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 11, szintezése 193 194 11.1 önterülő anyagok 195 199 11.2 Alaktartó anyagok 20 202 11 Alapozás az aljazat lealapozása észszerű és szükséges lépés annak érdekében, hogy a kiegyenlítő

Részletesebben

weber.niv estrich hidegburkolás termékadatlapok Cement-esztrich, beltérben és kültérben

weber.niv estrich hidegburkolás termékadatlapok Cement-esztrich, beltérben és kültérben hidegburkolás termékadatlapok weber.niv estrich Cement-esztrich, beltérben és kültérben Por alakú esztrichbeton. Felhasználáskor csak vízzel kell összekeverni. Az MSZ EN 13813 szabvány szerinti besorolása:

Részletesebben

BETONTECHNIKA, BETONKOZMETIKA Beton és habarcs adalékszerek Fal és padlókiegyenlítô anyagok Betonglettek, javító anyagok. Építôanyagok szakembereknek

BETONTECHNIKA, BETONKOZMETIKA Beton és habarcs adalékszerek Fal és padlókiegyenlítô anyagok Betonglettek, javító anyagok. Építôanyagok szakembereknek BETONTECHNIKA, BETONKOZMETIKA Beton és habarcs adalékszerek Fal és padlókiegyenlítô anyagok Betonglettek, javító anyagok Építôanyagok szakembereknek Alapfelület hibák megszüntetése Burkolatok tartóssága

Részletesebben

Kapcsoljon a Murexin Aljzatkiegyenlítő Programra!

Kapcsoljon a Murexin Aljzatkiegyenlítő Programra! www.murexin.com Kapcsoljon a Murexin Aljzatkiegyenlítő Programra! A rendszerben alkalmazott alapozók és aljzatkiegyenlítők bármilyen burkolat és terhelés esetén megfelelő szilárdságot adnak. Esztrichfajták

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -225 TERMÉKLEÍRÁS

TERMÉK ADATLAP. SikaCeram -225 TERMÉKLEÍRÁS TERMÉK ADATLAP FLEXIBILIS, CEMENTBÁZISÚ RAGASZTÓANYAG KERÁMIA LAPOKHOZ, BELTÉRI ÉS KÜLTÉRI ALKALMAZÁSRA, CSÖKKENTETT LECSÚSZÁS- SAL ÉS MEGHOSSZABBÍTOTT NYITOTT IDŐVEL. C2TE S1 BESOROLÁSÚ ANYAG AZ MSZ EN

Részletesebben

Rendszer megoldások a hidegburkolás területén

Rendszer megoldások a hidegburkolás területén Rendszer megoldások a hidegburkolás területén Helyes döntés, tökéletes megoldás Építsen a minôségre Amikor a burkoló meggyôzôdik a fogadó felület burkolhatóságáról, annak megfelelô teherbíró képességérôl,

Részletesebben

MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Kerafloor C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű (C) ragasztóhabarcs.

MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Kerafloor C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű (C) ragasztóhabarcs. KERAFLOOR CEMENTKÖTÉSŰ RAGASZTÓHABARCS KERÁMIA BURKOLÓLAPOKHOZ 15 MM RAGASZTÓHABARCS-ÁGYAZAT VASTAGSÁGIG MSZ EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS A Kerafloor C1 osztály szerinti normál terhelhetőségű (1), cementkötésű

Részletesebben

Hidegburkolatragasztástechnika

Hidegburkolatragasztástechnika Hidegburkolatragasztástechnika Oldal 1. Előkészítés 54 2. Ragasztás 64 3. Fugázás 71 4. Uniplatte és tartozékai, kiegészítői 84 5. Élzáró sínek és kiegészítők 87 6. Tisztítás, ápolás, impregnálás 95 Bemutató

Részletesebben

Hidegburkolatragasztás-technika

Hidegburkolatragasztás-technika Hidegburkolatragasztás-technika Oldal 1. Előkészítés 42 Burkolás 2. Ragasztás 49 3. Fugázás 56 4. Uniplatte és tartozékai, kiegészítői 64 5. Élzáró sínek és kiegészítők 66 6. Tisztítás 72 7. Ápolás 73

Részletesebben

A tételekhez segédeszköz nem használható!

A tételekhez segédeszköz nem használható! A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben megadott alábbi modulok témaköreit tartalmazza: Burkolás előkészítés, Speciális burkolás,

Részletesebben

ARDEX 8 + 9. Szigetelőanyag

ARDEX 8 + 9. Szigetelőanyag ARDEX 8 + 9 Szigetelőanyag Szigetelőanyag csempék és járólapok alá kül- és beltérben Kenhető Glettelhető Oldószermentes Erős Alakítható Repedésáthidaló Megfelel az ÖNORM EN 14891 szabvány követelményeinek

Részletesebben

TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA

TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA 2018 RENDSZERMEGOLDÁSOK ÚJÉPÍTÉSHEZ ÉS FELÚJÍTÁSHOZ TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA 2018 RENDSZERMEGOLDÁSOK ÚJÉPÍTÉSHEZ ÉS FELÚJÍTÁSHOZ ÉRVÉNYES 2018 MÁRCIUS 1-TŐL ÉPÍTŐANYAGOK PROFIKNAK

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kőműves és hidegburkoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 08 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

Amire a munkához szüksége van:

Amire a munkához szüksége van: Amire a munkához szüksége van: Vastagbevonó Földdel érintkező épületrészeknek a talaj nedvességével, nem nyomó talajvízzel és feltorlódó szivárgóvízzel szembeni védelmére. Alkalmas: függőleges és vízszintes

Részletesebben

A HOSSZÚTÁVON MEGBÍZHATÓ ÉPÜLETSZERKEZETEK LÉTESÍTÉSÉNEK FELTÉTELEI ÉPÜLETSZERKEZETEK TERVEZÉSE DR. Gábor László: az első kérdés: mikor és miért van szükség? a második kérdés: hová kerülnek? a harmadik

Részletesebben

Jellemző alkalmazások Az Ultrabond Eco 380 a következő anyagok ragasztására használatos beltéri padlókon: homogén és kompozit vinilburkolatok;

Jellemző alkalmazások Az Ultrabond Eco 380 a következő anyagok ragasztására használatos beltéri padlókon: homogén és kompozit vinilburkolatok; Ultrabond Eco 380 Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), nyújtott nyitott idejű, nagyon erős kezdeti tapadószilárdságú diszperziós ragasztó PVC padlóburkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

Árlista 2015. Árlista 2015

Árlista 2015. Árlista 2015 Árlista 2015 Árlista 2015 Árlista 2015 Tartalomjegyzék Kiemelt termékeink 2015-ben 6-11 2 Tartalomjegyzék Alapfelület előkészítés D 11 Mélyalapozó 12 D 15 Tapadóhíd 12 A 60 Repedésjavító 12 E 120 Epoxigyanta

Részletesebben

Érvényes: 2010. április 15-tôl

Érvényes: 2010. április 15-tôl Érvényes: 2010. április 15-tôl Termékkatalógus 2010 ÚJ EXTRA FINOM FUGÁZÓK! Új színválaszték! Prémium fugázók: Szilikonok: www.cimsec.hu Vízlepergetô és szennyezôdéstaszító Hosszantartó védelem a gombásodás

Részletesebben

Nagyon gyors száradású, önterülő aljzatkiegyenlítő 3-30 mm-ig terjedő vastagsághoz

Nagyon gyors száradású, önterülő aljzatkiegyenlítő 3-30 mm-ig terjedő vastagsághoz Ultraplan Maxi Nagyon gyors száradású, önterülő aljzatkiegyenlítő 3-30 mm-ig terjedő vastagsághoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Ultraplan Maxi új és meglévő aljzatok 3-30 mm vastagságú kiegyenlítésére és simítására

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal. 8 Elektromosan vezetőképes kerámiaburkolatok 230

Fejezet Tartalom Oldal. 8 Elektromosan vezetőképes kerámiaburkolatok 230 Fejezet Tartalom Oldal 8 Elektromosan vezetőképes kerámiaburkolatok 230 8 Elektromosan vezetőképes kerámia burkolatok Alapelvek Amennyiben a munkavégzés olyan helyen történik, ahol robbanásveszélyes elegy,

Részletesebben

Hidegburkolat ragasztási rendszer

Hidegburkolat ragasztási rendszer Hidegburkolat ragasztási rendszer MUREXIN. Ami tart. Teljes termékválaszték hidegburkolat ragasztáshoz Egymásra optimalizált rendszertermékek Teljes termékválaszték hidegburkolat ragasztáshoz a vízszigeteléstôl

Részletesebben

Construction. Aljzatkiegyenlítő. Termékleírás. Termékadatok. Vizsgálatok. Megjelenés. Tárolás

Construction. Aljzatkiegyenlítő. Termékleírás. Termékadatok. Vizsgálatok. Megjelenés. Tárolás Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2010.08.19. Verziószám: 04 Aljzatkiegyenlítő Construction Termékleírás A műanyaggal javított, pumpálható, gyorsan száradó, aljzatkiegyenlítő, beltéri padlóburkolatok alatti

Részletesebben

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően

Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C1 besorolású csemperagasztó beltéri padló- és falburkolatok ragasztásához az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően TERMÉKLEÍRÁS A egy felhasználásra kész

Részletesebben

ARKkitehti Kft. Készült:

ARKkitehti Kft. Készült: ARKkitehti Kft. Név : Bérlemény Cím : Kelt: 2018. év július 1143 Budapest, Gizella út 34. Szám :... KSH besorolás:... Teljesítés:20.. év...hó...nap A munka leírása: Készítette :... Belső felújítás Készült:

Részletesebben

Mûszaki Adatlapok. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu

Mûszaki Adatlapok. www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Mûszaki Adatlapok HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK HOMLOKZATI RENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK www.lb-knauf.hu www.epitomegoldasok.hu Idôsáv - ÚJDONSÁG A tervezés és a kivitelezés

Részletesebben

csemperagasztók és AljzatkiegyenlítÔk

csemperagasztók és AljzatkiegyenlítÔk Termékkatalógus 2013 csemperagasztók és AljzatkiegyenlítÔk Tartalomjegyzék Hidegburkolat ragasztás anyagai 2 Hidegburkolat ragasztás kiegészítô anyagai 5 Alapozók aljzatkiegyenlítéshez Aljzatkiegyenlítô

Részletesebben

MUSZAKI ADATLAPOK HOMLOKZATRENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK

MUSZAKI ADATLAPOK HOMLOKZATRENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK MUSZAKI ADATLAPOK HOMLOKZATRENDSZEREK HIDEGBURKOLATI RENDSZEREK PADLÓRENDSZEREK FALRENDSZEREK BEVEZETÓ Lasselsberger-Knauf Kft. A Lasselsberger-Knauf Kft. elkötelezett a hosszú távú megoldást jelentô,

Részletesebben

Foglalkozási napló. Burkoló

Foglalkozási napló. Burkoló Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Burkoló (OKJ száma: 34 582 13) szakma gyakorlati oktatásához 2/10. évfolyam A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanuló

Részletesebben

mûszaki füzet BETONADALÉKOK, VÍZSZIGETELÕ ANYAGOK, RAGASZTÓK ÉS FUGÁZÓ ANYAGOK KERÁMIA- ÉS MOZAIK BURKOLATOKHOZ

mûszaki füzet BETONADALÉKOK, VÍZSZIGETELÕ ANYAGOK, RAGASZTÓK ÉS FUGÁZÓ ANYAGOK KERÁMIA- ÉS MOZAIK BURKOLATOKHOZ mûszaki füzet MEDENCEÉPÍTÉS BETONADALÉKOK, VÍZSZIGETELÕ ANYAGOK, RAGASZTÓK ÉS FUGÁZÓ ANYAGOK KERÁMIA- ÉS MOZAIK BURKOLATOKHOZ A MAPEI AZ EGÉSZ VILÁGON MINÕSÉGBIZTOSÍTOTT RENDSZEREKET GARANTÁL MAPEI Kft.

Részletesebben

Építőlemezek kültéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek kültéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek kültéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

Ces_01 Castel nemesvakolat alapozó CESAL NEMESVAKOLAT ALAPOZÓ. Ces_04 Castel mozaikvakolat alapozó MOZAIK VAKOLAT ALAPOZÓ

Ces_01 Castel nemesvakolat alapozó CESAL NEMESVAKOLAT ALAPOZÓ. Ces_04 Castel mozaikvakolat alapozó MOZAIK VAKOLAT ALAPOZÓ Ces_01 Castel nemesvakolat alapozó CESAL NEMESVAKOLAT ALAPOZÓ A CESAL NEMESVAKOLAT ALAPOZÓ műgyanta bázisú, töltőanyagokat és speciális adalékanyagokat tartalmazó termék. A benne található kvarcszemcsék

Részletesebben

Szárazesztrichek és száraz szakipari (különösen gipszbázisú) építőanyagok kiegyenlítő simítása.

Szárazesztrichek és száraz szakipari (különösen gipszbázisú) építőanyagok kiegyenlítő simítása. Planitex D10 Önterülő, különösen alacsony illékony szervesanyag kibocsátású, kromátmentes, szivattyúzható, alfa-félhidrát-kalciumszulfát bázisú aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs 1-15 mm közötti rétegvastagságokhoz

Részletesebben

Vízszigetelési rendszermegoldások

Vízszigetelési rendszermegoldások Vízszigetelési rendszermegoldások Ceresit vízszigetelési rendszermegoldások TARTALOMjegyzék Fürdőszoba és konyha A Ceresit megbízható rendszermegoldást kínál a lakóépületek víz elleni szigetelésére legyen

Részletesebben

TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA

TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA 2019 RENDSZERMEGOLDÁSOK ÚJÉPÍTÉSHEZ ÉS FELÚJÍTÁSHOZ TERMÉKPROGRAM ÉS ÁRLISTA 2019 RENDSZERMEGOLDÁSOK ÚJÉPÍTÉSHEZ ÉS FELÚJÍTÁSHOZ ÉRVÉNYES 2019 ÁPRILIS 1-TŐL ÉPÍTŐANYAGOK PROFIKNAK

Részletesebben

Érvényes: 2012 január 1-től

Érvényes: 2012 január 1-től Árlista 2012 Árlista 2012 Érvényes: 2012 január 1-től Építőanyagok szakembereknek Tartalomjegyzék Alapfelület előkészítés 10-13 n Alapozók 10 n Kiegyenlítők 11-12 n Építőlemez és feszültségmentesítő lemezek

Részletesebben

Árlista 2014. Árlista 2014. Érvényes 2014 április 1-től. Építőanyagok szakembereknek

Árlista 2014. Árlista 2014. Érvényes 2014 április 1-től. Építőanyagok szakembereknek Árlista 2014 Árlista 2014 Érvényes 2014 április 1-től Építőanyagok szakembereknek Tartalomjegyzék Alapfelület előkészítés 12-15 n Alapozók 12 n Kiegyenlítők 13-14 n Építőlemez és feszültségmentesítő lemezek

Részletesebben

SCHÖNOX Programfüzet 2018

SCHÖNOX Programfüzet 2018 1. kiadás SCHÖNOX Programfüzet 2018 Alapozók Hidegburkolati ragasztók Fugázók Aljzatkiegyenlítők Javítóhabarcsok Esztrichek Vízszigetelő rendszerek Feszültségleépítés Kiegészítő termékek Általános információk

Részletesebben

Kellő mennyiségű vízzel bekeverve a Mapestone TM könnyen bedolgozható, állékony (tixotróp), habarccsá válik.

Kellő mennyiségű vízzel bekeverve a Mapestone TM könnyen bedolgozható, állékony (tixotróp), habarccsá válik. Mapestone TM TRASZTARTALMÚ, KÖZÉPVASTAG ÁGYAZATÚ RAGASZTÓHABARCS CEMENTKÖTÉSŰ, SZÜRKE, TARSZTARTALMÚ, 5 ÉS 20 MM KÖZÖTTI KÖZÉPVASTAG ÁGYAZATÚ RAGASZTÓHABARCS ELSZÍNEZŐDÉSRE ÉS NEDVESSÉG MIATTI ALAKVÁLTOZÁSRA

Részletesebben

Költségvetés főösszesítő. Megnevezés Anyagköltség Díjköltség. 1. Építmény közvetlen költségei... 1.2 Akadályoztatási költség...%...

Költségvetés főösszesítő. Megnevezés Anyagköltség Díjköltség. 1. Építmény közvetlen költségei... 1.2 Akadályoztatási költség...%... Költségvetés főösszesítő 1/6 oldal Megnevezés Anyagköltség Díjköltség 1. Építmény közvetlen költségei...... 1.2 Akadályoztatási költség...%... 1.3 Építés közvetlen költségei...... 2.1 Árkockázat fedezet

Részletesebben

MAPEI ajánlás a KEKELIT padlófűtés rendszerek feletti hidegburkoláshoz, lakókörnyezetben

MAPEI ajánlás a KEKELIT padlófűtés rendszerek feletti hidegburkoláshoz, lakókörnyezetben MAPEI ajánlás a KEKELIT padlófűtés rendszerek feletti hidegburkoláshoz, lakókörnyezetben 1 A KE KELIT vékony padlófűtéses rendszer kialakítása eltér a hagyományos padlófűtéses rendszerektől, ezért szükség

Részletesebben

ÖKO-KOMPATIBILIS VÍZSZIGETELŐ RENDSZER. AquaExpert 3

ÖKO-KOMPATIBILIS VÍZSZIGETELŐ RENDSZER. AquaExpert 3 ÖKO-KOMPATIBILIS VÍZSZIGETELŐ RENDSZER AquaExpert 3 Vízálló, nem törékeny, nagy tapadású és fokozott tartósságú rendszer, amely kerámia lapok és természetes kövek azonnali lerakását biztosítja akár repedezett,

Részletesebben

Érvényes 2009. március 3-tól. Árjegyzék

Érvényes 2009. március 3-tól. Árjegyzék Érvényes 2009. március 3-tól Árjegyzék T a r t a l o m j e g y z é k Hidegburkolatragasztás anyagai 2 Fugázóanyagok 5 Hidegburkolatragasztás kiegészítô anyagai 8 Alapozók aljzatkiegyenlítéshez 10 Aljzatkiegyenlítô

Részletesebben

Ultragyors szilárdulású, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs

Ultragyors szilárdulású, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs Ultraplan Eco Ultragyors szilárdulású, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), önterülő aljzatkiegyenlítő simítóhabarcs EN 13813 SZERINTI BESOROLÁS Az Ultraplan Eco felhasználásával e

Részletesebben

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve Ultrabond Eco 540 Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Ultrabond Eco

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-213 TERMÉKLEÍRÁS VIZSGÁLATOK

TERMÉK ADATLAP. Sika Ceram-213 TERMÉKLEÍRÁS VIZSGÁLATOK TERMÉK ADATLAP Nagyteljesítményű, cementbázisú, C2TE besorolású csemperagasztó az MSZ EN 12004+A1 szabványnak megfelelően TERMÉKLEÍRÁS A cementbázisú csemperagasztó, melyet alacsony megcsúszás és kiterjesztett

Részletesebben

ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA

ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA ALJZAT KÉSZÍTÉSI MUNKÁK ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIÁJA CONSTRUCTION TECHNOLOGY of UNDERLAY CONTRUCTION BME ÉPÍTÉSKIVITELEZÉS 2007/2008. ELÕADÓ: KLUJBER RÓBERT FOGALOMTÁR ALJZAT a burkolati/felületképzési (vagy vízszigetelési)

Részletesebben

1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db...

1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db... 1. oldal 1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db............ 2 33-000-21.1.1.2.2.1 (23) ÖN Válaszfal bontása, égetett

Részletesebben

PoroMap PUCCOLÁN REAKCIÓJÚ HIDRAULIKUS KÖTŐANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TERMÉKEK FALAZATOK HELYREÁLLÍTÁSÁRA

PoroMap PUCCOLÁN REAKCIÓJÚ HIDRAULIKUS KÖTŐANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TERMÉKEK FALAZATOK HELYREÁLLÍTÁSÁRA PoroMap PUCCOLÁN REAKCIÓJÚ HIDRAULIKUS KÖTŐANYAGOKBÓL KÉSZÜLT TERMÉKEK FALAZATOK HELYREÁLLÍTÁSÁRA PoroMap termékcsalád A PoroMap termékcsalád ideális választás a felszivárgó nedvesség hatására károsodott

Részletesebben