Fodor-Lengyel Zoltán

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fodor-Lengyel Zoltán"

Átírás

1 Fodor-Lengyel Zoltán 1963 március 1-én, Budapesten született Fischer Ernö magántanítványa A Sorbonne Egyetem Képzömüvészeti Akadámia grafikus szakán Párizsban és az ELTE magyar-történelem szakán Budapesten tanul Exkluzív szerzödést köt a párizsi Galéria Art 3000-rel A Galéria Art 3000 müvészeti igazgatója és társtulajdonosa Párizsban A Nemzetközi Goya Nagydíj nyertese Kitüntetik az Olimpiai Mozgalom Díjával Megnyitja a Galéria Kapzatmosphery-t Miamiban Megnyitja a Zoltán Szalónt Budapesten Létrehozza az Apoyo el Arte márkát 2006 Megalapítja az Apoyo el Arte Alapítványt 2006 Kitüntetik az Álvaro Mutis Díjjal A cádiz-i Királyi Képzömüvészeti Akadámia tagjává választja Kitüntetik a cádiz-i Királyi Képzömüvészeti Akadámia Arany Érdemrendjével Kitüntetik Cegléd város Díjával

2 1981 Kiállítás a Kölcsey kiállítóteremben, Budapesten (grafikák). Látványtervek atigerrag dixiland videokliphez. Hunnia Stúdió Budapest. Kiállítás a Liceum Galériában, Egerben. Kiállítás a Vár Galériában, Köszegen Látványtervek a Folies Berger-nek, Párizsban. Kiállítás a Jak Galériában, Budapesten. Együttmüködik a Maurice Bejart balettel a párizsi Operában Látványtervek a Swejk színmühöz a budapesti Vígszínházban. Kiállítás a Jak Galériában, Budapesten. Látványtervek Horatíu Radulescu zeneszerzö Oratorio címü müvéhez a metz-i Katedrálisban, Franciaországban. Az Oratorio címü film forgatása a metz-i TV-nek.

3 1984 Látványtervek és irodalmi szinopszis a Mephisto címü darabhoz a Teatro de Bastille-nak, Párizsban. Kiállítás az Open Art Galériában, Párizsban (Faust grafikai sorozat ) Kiadja Faust katalógust Párizsban. Kiállítás a Galéria Art 3000-ban, Párizsban. Jaques Chirac, Párizs polgármestere vásárolja meg a kiállítás elsö müvét. Kiállítás a Jak Galériában, Budapesten Közremüködik a Mephisto címü darab bemutatóján az avignon-i Fesztiválon a Teatro de Bastille-al, Avignonban, Franciaországban. Kiállítás a Jak Galériában, Budapesten. Kiállítás a Galéria Art 3000-ben, Párizsban. Közremüködik a Sueños címü kiállításon a szürrealista festövel, Pierre Vally-val, Párizsban.

4 1986 Kiállítás a Metro Galériában (Bibliai mesék grafikai sorozat), Budapesten. Kiadja a Bibliai mesék katalógust Budapesten. Kiállítás a kaposvári Képzömüvészeti Múzeumban.. Együttmüködik George Berreby szobrásszal a párizsi mütermében. Kiállítás a Galéria de la Rochefoucauld-ban, Párizsban. Müvészeti igazgatója és társtulajdonosa lesz a Galéra Art 3000-nek Párizsban. Kiállítás a Galéria Tokay-ban, Tokayban. Kiállítás a Galéria Jak-ban ( XX. Századi mitológia grafikai sorozat), Budapesten. Kiadja a XX századi mitológia katalógust Budapesten. Illusztrációk a Visión Sur les Arts müvészeti magazínnak Párizsban. Megfesti a Kain y Abel címü képet, amely födíja lesz a Lottóigazgatóság kultúrális versenyének. Intervjú a Kossuth Rádióban az európai modern müvészetröl. Kiállítás a Galéria Art 3000-ben, Párizsban, a Hotel Intercontinental szponzorálásával. Kiállítás a Circulo Catalán kiállítóteremben, Kiállítás a Teatro de Paris kiállítóteremben a Jazz Fesztivál alkalmából Párizsban, a Galéria Art 3000 szponzorálásával.

5 1987 Kiállítás a zalaegerszegi Zsinagóga Galériában. Zoltán grafikái címü dokumentumfilm forgatása a zalaegerszegi TV-nek. Kiállítás a Galéria XI-ben Budapesten a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (Tragetómia, grafikai sorozat) Intervjú az MTV Studio 87-ben a Tragetómia sorozatról, Budapesten. Kiadja a Tragetomía katalógust Budapesten. Kiállítás a Szentendre Galériában, Szentendrén. Kiállítás az Atrium Hyatt szállodában, Budapesten. Kiállítás a Galéria Joker-ben Bécsben, a tokay-i Borászatok szponzorálásával. Kiállítás a Gaéria Art 3000-ben, Párizsban. Illusztrációk az Apollo Magazín müvészeti lapnak, Brüsszelben. Kiállítás a Teatro de París kiállítótermében a párizsi Magyar Intézet közremüködésével, Párizsban. Kiállítás a Galéria Church-ben, Londonban. Kiállítás a Galéria Unwin-ban, Berlinben.

6 1988 Kiállítás Galéria XI.-ben Budapesten a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (Tollfosztottan grafikai sorozat). Kiadja a Tollfosztottan katalógust Budapesten. Kiállítás a Galéria Rochefoucauldban, Párizsban. Intervjú a Tollfosztottan kiállításról a Francia rádió France Culture müsorában, Párizsban. Kiállítás a Mélia Alicante kiállítóteremben Alicantéban, Spanyolországban. A kiállítás szponzora az Europa Universítas. Bemutató a Modern Art Múzeumban a Gran Premio Goya átvétele alkalmából Brüsszelben, Belgiumban. Intervjú a Goya Nagydíjról a brüsszeli TV-ben. Kiállítás a Galéria Jokerben, Bécsben. Riport a Goya Nagydíjról az MTV Stúdio 88 müsorában. Állandó kiállítás a Teatro de Paris kiállítótermében Párizsban. Kiállítás az Art Center Galériában, Budapesten.

7 1989 Kiállítás az Atrium Hyatt szállodában a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, Budapesten. (Csók a múzsáknak olajfestmény sorozat). A kiállítás szponzora az Artunión. Kiadja a Csók a múzsáknak katalógust Budapesten. Kiállítás az MJC Galériában Le Havreban, Franciaország. Intervjú Egy magyar festö címmel a le havre-i TV-nek Le Havreban. Sexolíra a festészetben címmel publikáció a Vasárnapi Hírekben, Budapesten. Kiállítás a Galéria Art 3000-ben Párizsban. A kiállítás szponzora a Pegazus Tours. Kiállítás az O & L Galériában, Bécsben. A thaijföldi Nemzeti Bank megvásárolja a kiállítás egész anyagát Kiállítás a Budapesti Kongresszusi Központ Kiállítótermében a Budapesti Tavaszi Fesztivál 10. Évfordulóján Budapesten.( Sapphó szerelmei olaj sorozat). A kiállítás szponzora a Nike International. Kiadja a Sapphó szerelmei katalógust Budapesten. Sapphó szerelmei címü dokumentumfilm forgartása Budapesten az MTVnak. Intervjú a dokumentumfilmröl az MTV Studió 90 müsorában Budapesten. Kiállítás az O & L Galériában, Bécsben.

8 1991 Az FLZ címü dokumentumfilm forgatása Párizsban az MTV-nak. Kiállítás az O & L Galériában, Bécsben. A Magdalena con crucifijo címü festménye a Delibros magazín címlapja 1992 Zoltán filmek bemutatója a Hunnía moziban, Budapesten. Beszélgetés a Petöfi Rádió spanyol müsorában Hogyan élsz Spanyolországban címmel, Budapesten. Intervjú a filmekröl a Calipso rádióban, Budapesten. Kortárs müvészek címmel megfesti a Hunnia mozi plakátját Budapesten. Riport Hunnia 92 címmel az MTV2-nek Budapesten. Kiállítás a spanyol TVE-ben, María Teresa Campos Esta es tu casa címü müsorában, Kiállítás a Puerta de Toledo kiállítóteremben, (Repülés jövöje olajsorozat) Kiadja a Repülés jövöje katalógust A Repülés jövöje címü dokumentumfilm forgatása az MTV részére

9 1993 A La magdalena címü festménye az Edda együttes Elveszett illúziók címü lemezének boritója a Warner Bros felkérésére Budapesten. Riport az MTV2 Nappal Budapesten címü müsorának Budapesten. Látványtervek az Edda együttes koncertjeire Budapesten. Intervjú Zoltán budapesti müterme címmel a TV 20-ban, Budapesten. Speciális vendég az Edda együttes koncertjein Budapesten. Beszélgetés Tapasztalatok a rock-ban címmel az MTV XXL müsorában Budapesten. Kiállítás a Béke szálló kiállítótermében Budapesten. A kiállítás szponzora a Warner Bros. Riport a Danubius Rádióban, Budapesten az Elveszett illúziókról. Intervjú az MTV Három kivánság címü müsorában Budapesten.. Kiállítás a Magyar Nagykövetségen a Nemzeti ünnep alkalmából, Intervjú az új sorozatról a Juventus rádióban, Budapesten. En el cielo címü képe a Delibros magazín címlapja Kiállítás a Manuel Macías Galériában, (Tisztelet El Greco-nak olajsorozat). Riport az Onda Cero Rádióban, Megnyitó a Manuel Macías-ban címmel. Kiadja a Tisztelet El Greconak katalógust Beszzélgetés a kortárs müvészetröl a Magyar Rádió Angol müsorában, a Radio Bridge-ben Budapesten. Bemutató és a Lanzamiento címü kép átadása a lausanne-i Olimpiai Múzeumnak, Svájcban..

10 Meghívott vendég a Resonance Festiválra, Budapesten. Intervjú az MTV2 Reggel címü müsorában Budapesten. Resonance Fesztivál címü dokumentumfilm forgatása az MTV-nek Budapesten. Riport a spanyol kortárs müvészetröl a TV 12-nek Budapesten Kiállítás az Avila kiállítóteremben Avilában, Spanyolországban. A kiállítás szponzora a Caja de Salamanca. Intervjú a kiállításról az Antena 3 rádióban, Avilában. Juan Gyenes fotómüvész sorozatot készí Zoltánról A Magdalena con crucifijo címü kép átadása a Zarzuela Palotában Zsófia királynönek, Több éves együttmüködés elkezdése a Casa y Jardín magazínnal Kiállítás Aquincum Galériában Budapesten. A Lanzamiento címü festmény bemutatója az MTV Vasárnapi Turmix müsorában Budapesten. Az El paso címü festmény a Delibros magazín címlapja Zoltán címmel dokumentumfilm forgatása Budapesten az MTV Paraván címü müsorának.

11 1995 A Caída de la diosa címü festmény a Belart magazín címlapja Kiállítás az Expo Arte Galériában, Intervjú a szitanyomat kiadványokról a Rádio Nacional ben, Las musas címmel ad ki szitanyomat sorozatot Kiállítás az Artescorial Galériában, El Escorialban, Spanyolországban.(kis méretü olaj képek sorozat). A La magdalena címü festmény bemutatója és átadása a Magyar Nemzeti Galéria gyüjteményének Budapesten. Video spot La Magdalena címmel az MTV Arena mürorának Budapesten.. Közremüködik a kortárs müvészetról szóló müsorokban a Radio Bridgeben Budapesten. A Memory to the sport, a Magyar Olimpikai Bizottság 100 éves évfordulójának hivatalos festményének bemutatója és átadása Budapesten. A Memory to the sport festmény szitanyomat kiadványa pólón és selyemsálon a MOB megrendelésére Budapesten. Kiállítás a Ferraz Galériában, A Rupturas resplandores címü festmény pószter kiadványa a Casa y Jardín magazínnak Az El designio címü festmény a költö Fernando García Roman De la guerra címü könyvének borítója. A Libertarias/ Prodjufí kiadványa Közremüködik a De la guerra könyv bemutatóján 15 év gyüjteményes kiállítása a Real Círculo Artístico kiállítóteremben Barcelónában a Magyar Konzulátus szponzorolásával. Kerámiai kiadványok Beso a las musas címmel Barcelónában.

12 1996 Az Equus címü festménye az Elsö Lovas Világtalálkozó hivatalos festményének bemutatója Madridban Pilar hercegnö elnökségével. Az Equus címü kép átadása a Világtalálkozón Budapesten. Az Equus címü dokumentumfilm forgatása az MTV-nek Budapesten.. Beso a las musas címmel ad ki szitanyomat sorozat az Expo Arte Galériának Kiadja a Siempre con amor címü, 15 évet átölelö életrajzi könyvet A Siempre con amor könyv bemutatója a Manuel Macías Galériában, Vándorkiállítás Homenaje a Goya címmel a Kanári szigeteken Spanyolországban. A kiállítás szponzora az Universidad de la Laguna, Tenerife. Kiállítás a Történelmi Múzeumban Tenerifén. Kiállítás az Antiguo Cabildo Insular kiállítóteremben, El Hierrón. Kiállítás a Casa Salazar kiállítóteremben Santa Cruz de la Palmán. Kiállítás a Sala Juan Ismael del Cabildo Insular kiállítóteremben Fuerteventurán. Kiállítás a Lanzarote kiállítóteremben Lanzarotén. Kiállítás a Palmita kiállítóteremben, Gran Canarián. Kiállítás a Casa Colón kiállítóteremben La Gomerán. Kiadja a Homenaje a Goya katalógust Tenerifén.

13 1997 A Júcar utazási iroda utat szervez Utazás Budapestre Zoltánnal a budapesti Vasarely Múzeumban rendezendö kiállításának alkalmából. Kiadja a Siempre con amor könyvet angolúl, magyarúl és német nyelven Kiállítás a Vasarely Múzeumban Budapesten (A kiállítás olaj sorozat). A kiállítást az Esma szponzorálja. A kiállítás címmel katalógust és plakátot ad ki A város kiplakátozása kampány elindítása Budapesten. A Kiállítás címü dokumentumfilm forgatása az Estudio de arte visual-al Budapesten. Közremüködik a Cosmopolitan magazín magyarországi bemutatóján Budapesten. Kiállítás az Artel Galériában Budapesten. Az Y algo cambio címü kép bemutatója és átadása a Szépmüvészeti Múzeum kortárs gyüjteményének Budapesten Kiadja a Zoltán 1998 naptárat Az Örök szerelemmel címü könyv bemutatója a Libri Könyvesházban Budapesten. Kiállítás az Artel Galériában Budapesten. Elkezdi a Caja de Cristal építészeti terveit Madrid mellett.

14 1999 Kiadja a Tócame címü, 6 sorozatot feldolgozó versekkel kiegészített albumát Kiállítaás az Artel Galériában Budapesten. A Tócame könyv bemutatója a Fortuny Palotában, Több utazás a távolkeletre az ottani kultúrák megismerésére. Kiadja a Zoltán pószter albumot Két tájképsorozatot fest céges megrendelésekre. Kiállítás az Art-Expón, a Nemzetközi Müvészeti Vásáron Budapesten. Kortárs Magyar Müvészeti Lexikon, 629. Oldal ( Enciklopédia Kiadó, 1999, Fitz Péter) 2000 Belsöépítészeti munkák a Caja de Cristal-ban César Vindel kézmüvessel. Kiállítás az Artel Galériában Budapesten. Megjelenik a XX századi spanyol festök Lexikonjában (15.könyv oldalak). Fórum Artist kiadvány Makrócsendéleteket fest egy befektetö csoport megrendelésére Kitüntetik az Olimpiai Mozgalom Díjával

15 2001 Kiállítás az Artel Galériában Budapesten. Befejezi a Caja de Cristal munkáit. Elkezdi a Puro aire sorozat festését az új tóparti müteremben a Las Anclason. 5 szitanyomat kiadványt készít a Puro aire sorozat képeiböl az Arte y Naturaleza Alapítványnak a Fuera de serie müteremben, Bemutatja és átadja két müvét a Spanyol Nemzeti Könyvtár gyüjteményének Együttmüködika a Casa y Jardín magazínnal a Caja de Cristal bemutatóján Kiadja a Puro aire y la Caja de Cristal könyvet A Kremlin Múzeumban bemutatja a Puro aire sorozatot és elkezdi az oroszországi promóciót Moszkvában.

16 2002 Kiállítás az Estudio Doctor Fourquet-29 Galériában Bemutatja a Puro aire y la Caja de Cristal könyvet a Fourquet Galériában, Riport Puro aire y la Caja de Cristal címmel a Fourquet Galériában az MTV részére, Intervjú a kiállításról a TVE 2 Música en el Estudio Doctor Fourquet címü müsorában, Riport a Cadena COPE-ban. Kiállítás az Artel Galériában Budapesten. Megfesti a Szerelemröl és a halálról címü sorozatot a Las Anclason. Kiadja a Del amor y la muerte könyvet Zoltán weboldal bemutatója Kiadja a Zoltán CD Rom-ot Kiállítás és a Kapzartmosphere Galéria megnyitása Miamiban az USA-ban. Intervjú a TV Miami Rojo Vivo müsorában Miamiban. Riport a Latinos TV showban Miamiban. Intervjú a National Public Rádióban, Miamiban. Dokumentumfilm forgatása a mexikói TV-nek Miamiban.. Riport a Miami Heraldban, Miamiban.

17 2003 Kiállítás az Artel Galériában Budapesten. A Que tristeza címü festmény bemutatása és átadása a Masterbranch alapítványnak Budapesten. Zoltán promóció elindítása Budapesten. Intervjú az MTV1 Hírek müsorában Budapesten. Riport az MTV 2 Jó reggelt címü Músorában Budapesten. Intervjú az RTL Klub Délelö müsorában Budapesten. Kiállítás a Hotel Intercontinentalban, Budapesten. Beszélgetés a kortárs müvészetröl a Klub rádió Esték címü müsorában Budapesten.. Intervjú az MTV 2 Jakupcsek show címü müsorában Budapesten. Kiállítás a BKIK Európa házának kiállítótermében Budapesten. Riport Zoltán Budapesten címmel a Budapest Rádiónak Budapesten. Intervjú a Budapest TV Hételö-hétutó müsorának Budapesten. Riport az ATV Másnap müsorában Budapesten. Intervjú a Klub Rádióban Budapesten. Bemutató az Orensanz Alapítványban New Yorkban, az USA-ban. 10 szitanyomat sorozatot ad ki az Arte y Naturaleza csoportnak, Intervjú a Canal 7 TV Dos por Madrid müsorában, Riport az Intercontinental Rádió Caliente y frío müsorában

18 2004 Bemutatja és átadja a Seur Spanyolország évfordulójára festett Seur címü falfestményét Kiadja a Seur szitanyomatot a seur Spanyolország megrendelésére Kiadja a TDA szitanyomatot egy befektetö csoport megrendelésére Kiállítás a Festöterem kiállítóteremben a Tavaszi Fesztivál alkalmából Sopronban. Intervjú a BudapestTV Feketén fehéren címü müsorában Budapesten. Riport az Ikva Rádióban Zoltán Sopronban címmel, Sopronban. Intervjú a Dunántúl TV-ben, Sopronban. Dokumentumfilm forgatása Zoltán címmel, a Dunántúl TV-nek, Sopronban. Intervjú Zoltán kiállítása Sopronban címmel a Wien Neustadt TV-nek, Bécsben. Megfesti az Én újjászületésem sorozatot Budapesten és Megnyitja a Zoltán szalon-t Budapesten. Riport az Onda Madrid Rádió Madrid capital müsorában, A Mesterecsetek Alapítvány 2005 naptárának kiadása Budapesten. Kiállítás a Bank-Center kiállítótermében Budapesten a Mesterecsetek Alapítvány szervezésében. Fotósorozat készítése modellekkel az új könyv számára Marácz István fotós közremüködésével a budapesti mütermében.

19 2005 A Chopin címü festmény bemutatója és átadása madridi Polgármesteri Hivatalnak a Városi Múzeumban Kiállítás a Madrid Város Múzeumban Zoltán 25 év Spanyolországgal címmel Intervjú a Somos Rádióban Beszélgetés City Fm 97,5 Rádió Mitomanía y amigos de Arte címü müsorában Riport a RNE Radio Exterior de España müsorában Intervjú a Somos Rádió Estamos porque nos gusta címü müsorában Létrehozza az Apoyo el Arte márkát Közremüködik Marácz István fotós Meztelen fények címü könyvének kiadásában Budapesten. Bemutatja a Meztelen fények könyvet Budapesten. Megjelenik Endrei Judit Mindörökké férfi címü könyvében Budapesten. Életének csillaga, Erzsébet nagymamája a mennyekbe költözik.

20 2006 Dokumentumfilm forgatása Szakmája festö címmel a Pax TV-nek Budapesten. Riport az MTV1 Nagy beszélgetés címü müsorában Budapesten. Kiadja multimedia DVD-jét Zoltán, El viajero del amor címmel Megalapítja a Fundación Apoyo el Arte Alapítvány) Madridban (Támogatom a müvészetet Megfesti nagymamája emlékére a Pompeji sorozatot Budapesten és Kitüntetik az Álvaro Mutis Díj-al Kiadja a Mi renacimiento könyvét A Hip-hop címü festmény bemutatója és átadása az Álvaro Mutis Alapítvány gyüjteményének Kiadja a Pompeji könyvet Bemutató a Kogárt Múzeumban Budapesten. Néhány festményének kiadása üvegen lézer technikával Budapesten. Kiállítás a Barabás Villa kiállítóteremben Budapesten. Riport a Kossuth Rádió Magyar hírességek a világban címü müsorában Budapesten. A Mi renacimiento sorozat képeinek szitanyomat kiadása üvegen Budapesten.

21 2007 Kiállítás a Tribeca Galériában. Intervjú a Libertad Rádió El risastre müsorában Riport a Kossuth Rádióban Antal István müsorában Budapesten. Kiállítás a Mirthas Galériában, Budapesten. Riport a Kossuth Rádió Aranyemberek címü müsorában Budapesten. Kiállítás a Casa Cantabria kiállítóteremben A kiállítást a Magyar-Spanyol diplomáciai kapcsolatok 30 éves évfordulója alkalmából a Fundación Apoyo el Arte rendezi. Kiállítás a Dionis Bennassar Galériában Megfesti az Embriones sorozatot a Las Anclas-on. Kiállítás a Rodin Galériában Szentendrén. Bemutatja a Fundación Apoyo el Arte honlapját A aádiz-i Királyi Képzömüvészeti Akadémia tagjának választja Cádizban, Spanyolországban.

22 2008 Kiállítás a Cervantes Intézet kiállítótermében Budapesten. Kitüntetik a Cádiz-i Királyi Képzömüvészeti Akadémia Arany Érdemrendjével. Az ünnepséget a Cervanyes Intézetben rendezik Budapesten. Intervjú a Civil Rádióban Vég nélkül címmel Budapesten. Riport a Duna TV Kikötö müsorában Zoltán, a magyar akadémikus Spanyolországban címmel Budapesten. Intervjú a TV6-ban Zoltán az akadémikus címmel Budapesten. Riport a Kossuth Rádió Közelröl címü mürorában Budapesten. Intervjú a Lánchid Rádióban Budapesten. Életriport Zoltán címmel az MTV2 Záróra müsorában Budapesten. Riport a Klub Rádióban Magyar akadémikus Spanyolországban címmel Budapesten. Kiállítás az A21 Galériában Megfesti a Médos sorozatot Budapesten és Kiállítás a Román Intézetben Budapesten. Bemutató és képátadás a cádizi Képzömüvészeti Múzeum kortárs gyüjteményének Cádizban. Bemutató és képátadás a cádiz-i Királyi Képzömüvészeti Akadámia gyüjteményének Cádizban. Kiállítás a IX. Galériában Budapesten (Médos grafikai sorozat). Intervjú a TV IX- nek Médos címmel Budapesten. Riport a Duna TV Kikötö müsorának Zoltán-Médos címmel Budapesten. Intervjú az MR1 Rádió Reggel müsorában Budapesten.

23 2009 Kiállítás a DEARTE képzömüvészeti vásáron Kiadja a Médos könyvet 25 szitanyomat kiadása a Volvo España megrendelésére A Médos azul pószter kiadása a Volvo España-nak Kiállítás a Volvo España kiállítótermében Madridban (Médos sorozat) 15 nagyméretü szobron készít Ilusiones címmel a tóparti müteremben a Las Anclas-on. Bemutató és átadás a La dama del lago dorado címü szitanyomatának a Spanyol Újságírók Szövetségének Megkapja a Spanyol Újságírók Szövetségének Díj-át 2010 Megnyitja új mütermét Megfesti a Homenaje a Ferenc Liszt címü falfestményt a zenész 200 éves jubileuma alkalmából

24 2011 Bemutatja a Homenaje a Ferenc Liszt címü falfestményt a Nemzeti Koncertteremben Magyarország Uniós elnökségének ünnepe alkalmából Megfesti a Homenaje a Puskás címü képet a Real Madridnak Beszélgetés a Magyar kultúráról a SER Rádió Madrid címü müsorában Riportmüsor Puskásról az Onda Cero Rádió Madrid en onda címü müsorában Bemutatja a Puskás képet a Spanyol Filmarchívumban rendezett ünnepségen Intervjú a Real Madrid TV-nek A Puskás kép átadása a Santiago Bernabéu Stadionban A Puskás kép promóciója a nemzeti és nemzetközi sajtóban. Megnyitja Marácz István fotós kiállítását az Aquarel Hotel kiállítótermében Cegléden. Megkapja Cegléd város Díj-át Cegléden.. Intervjú a Cegléd TV-nek Cegléden. Riport az Internetpoint TV-nek Budapesten. Intervjú az ATV Strat címü programjában Zoltán, a magyar festö Spanyolországban címmel Budapesten. Megfesti az Ole y Olé sorozatot az új madridi mütermében. Látványtervek és plakát Paco Orellana koncertjére a Galileo Galilei színházban

25 2012 A Médos sex festmény átadása Magyarország Köztársasági Elnökének a Sándor Palotában Budapesten. Bemutatja és átadja a No hay más tiempo címü festményét Magyarország madridi Nagykövetségének Kiállítás a Club Financiero Génova Kiállítóteremben (Ole y Olé sorozat). Kiadja az Ole y Olé címü könyvet Bemutatja és átadja egy müvét a Club Financiero Génova gyüjteményének Konferencia az Ole y Olé sorozatról a Complutense egyetem újságíró tanszékén, Internetes Blog kampány Zoltánról. Intervjú a Tertulias con Paco de León címü müsorban az Onda Cero Rádióban, Madrid. Riport a KissFm rádióban a kiállításról Alfredo Arensevel, Riport a Herrera en la onda címü programban az Onda Cero Rádióban, Intervjú Manuel Moles Taurival programjában a Canal+ TV-ben, Kiállítás a Szerbia Házban Pinceladas Balcánicas címmel, Beszélgetés az Estoros címü müsorban Elia Rodriguezzel az EsRádióban, Kiállítás a Zenit Palace Budapest Hotelben,Budapesten (Újjászületésem sorozat). Bemutató és képátadás a Mi renacimiento címü kép a Grupo Zenitnek, Budapesten.

26 Riport a Nagykörút címü müsorban a TV 6 csatornában, Budapesten. Kiállítás a Párbeszéd Házban a II. Magyar Világtalálkozó alkalmából, Budapesten (Médos sorozat). Konferencia a II. Magyar Világtalálkozó megnyitóján, Budapesten. Telefonos intervjú a Sydney Rádió Mozaik címü müsorának. Elöadás a Báthory-Brassai Kongressuson, Budapesten. Mint a Panoráma Világklub spanyolországi elnöke részt vesz a II. Magyar Világtalálkozón, Budapesten. Kiadja a Biarritz katalógust, Kiadja a Biarritz plakátot, Madrid. Kiállítás a Windsor kiállítóteremben a Du Palais-ban, Biarritzban, Franciaországban. Kiadja a San Sebastián plakátot, Madrid. Kiadja a San Sebastián katalógust, Madrid. Kiállítás a Tryp Orly kiállítóteremben, San Sebastiánban. Intervjú a TV País Vasco kulturális programjában. Kiállítás a Romanti Art Centerben, Vigoban Kiállítás az Arte Nueva York Galériában, New Yorkban. Kiállítás a New York Artexpo 2013-on, New Yorkban. Intervjú az Arte Aparte müsorban a Play Ocio TV-nek, Konferencia az Universidad Complutense-n,

27 Az El maestro Santiago de Santiago címü portré bemutatója és átadása a Santiago Múzeumnak, Bemutató a Zaballos ügyvédi irodában, Bemutató a Hungarian House-ban, Los Angelesben. Bemutató a CILAS-ban, San Diegóban Kiállítás a Club 567 kiállítóteremben, Intervjú az Imagine TV.-nek Madridban. A Vita Vitae freskó festése az Igen BioLab Laboratorium székházának, Megalkotja az Olorarte párfumöt Ángel Ostarizzal, Olorarte párfüm bemutatója a Larios Caféban, Intervjú a TV Sur-nak A Natur Vitae freskó festése az Igen BioLab Laboratorium székházának, Intervjú a TV 6- nak, Budapest. A Zells freskó festése az Igen BioLab Laboratórium székházának, Kiállítás a Navarrete kiállítóteremben, Logroño. Intervjú a TV Logroño- nak, Logroño. Megalkotja az ADN szobrot az Igen BioLab Laboratórium székházának, Kiadja a Zoltán a Igen Biolabbal címü cd-romot,

28 2015 Kiállítás a Sport Accord Konferencián, Sochiban, Oroszországban. Apja, Márton a mennyekbe költözik. Kiállítás a Szerelmesek Fesztiválján, Szentgotthárdon a Templom Galériában (Médos sorozat).

4: o k r n et lá M Pa

4: o k r n et lá M Pa Metro4: Palánk Metro4: Palánk A Metro4: Palánk című képzőművészeti kiállítás helyszíne a Rákóczi téri Vásárcsarnok előtti folyosó jellegű terület, melyet egyik oldalról a 4-es metró építkezései során felállított

Részletesebben

Nyugati Hírlevél. Szerkesztő: Bika Julianna E-posta: Bikajuli@cox.net Fax: 504-286-1487 Honlap:http://www.hhrf.org/nyugatihirlevel/

Nyugati Hírlevél. Szerkesztő: Bika Julianna E-posta: Bikajuli@cox.net Fax: 504-286-1487 Honlap:http://www.hhrf.org/nyugatihirlevel/ HALK BÁNATOS SZÖKÉS Halkabban daloljatok, Északi, vándor dalok, Hirtelen, kósza dalok, Szél-viharok. Ma június van S kissé búsan Jöttem el valahonnan. Jóéjszakát se mondtam. Meleg, vihartalan Nyárban Tettem

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Tájékoztató a Zenei Szakmai Kollégium pályázatának elbírálásáról és az egyedi döntésekrõl 611

TARTALOMJEGYZÉK. Tájékoztató a Zenei Szakmai Kollégium pályázatának elbírálásáról és az egyedi döntésekrõl 611 610 NKA HÍRLEVÉL TARTALOMJEGYZÉK Tájékoztató a Zenei Szakmai Kollégium pályázatának elbírálásáról és az egyedi döntésekrõl 611 Tájékoztató a Mozgókép Szakmai Kollégium pályázatának elbírálásáról és az

Részletesebben

KEZDÉSRE HANGOLVA SAJTÓANYAG PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA 2010-ES PROGRAMJAIRÓL PÉCS, 2009. JÚNIUS 12. www.pecs2010.hu

KEZDÉSRE HANGOLVA SAJTÓANYAG PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA 2010-ES PROGRAMJAIRÓL PÉCS, 2009. JÚNIUS 12. www.pecs2010.hu KEZDÉSRE HANGOLVA SAJTÓANYAG PÉCS EURÓPA KULTURÁLIS FÔVÁROSA 2010-ES PROGRAMJAIRÓL PÉCS, 2009. JÚNIUS 12. www.pecs2010.hu KÖSZÖNTÔK 4 NAGYRENDEZVÉNYEK, FESZTIVÁLOK 8 KÉPZÔMÛVÉSZET, KIÁLLÍTÁSOK 13 KOMOLYZENE

Részletesebben

Nyugati Hírlevél. 55. szám 2003. július

Nyugati Hírlevél. 55. szám 2003. július Nyugati Hírlevél 55. szám 2003. július Független Elektronikus Újság Szerkesztő: Bika Julianna E-posta: Bikajuli@cox.net Fax: 504-286-1487 Honlap: http://www.hhrf.org/nyugatihirlevel SZABADSÁG Tudd meg:

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. évi nemzetközi kapcsolatairól

T á j é k o z t a t ó. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. évi nemzetközi kapcsolatairól M e l l é k l e t T á j é k o z t a t ó Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2007. évi nemzetközi kapcsolatairól I. T E S T VÉ R VÁ R OSI KAPCSOLATOK Jyväskylä (Finnország) Magyar nyelvtanulás:

Részletesebben

Gyermekében él a nemzet

Gyermekében él a nemzet A PANORÁMA AJÁNLATA Világklub-vezetõnk kitüntetése Teheránban Nemrégiben dr. Latorcai János, az Országgyûlés alelnöke vezetésével parlamenti delegáció járt Iránban, ahol Varga Sinai Gizella festõmûvész,

Részletesebben

A MAGYAR SOROS EU-ELNÖKSÉG KULTURÁLIS ÉRTÉKEI

A MAGYAR SOROS EU-ELNÖKSÉG KULTURÁLIS ÉRTÉKEI A MAGYAR SOROS EU-ELNÖKSÉG KULTURÁLIS ÉRTÉKEI A Hungarofest különleges féléve 2011. január 1. június 30. Hungarofest, Budapest, 2011 Köszöntő A magyar soros EU-elnökség céljai között kiemelt szerepet kapott

Részletesebben

h í r l e v é l T A R T A L O M Cannes 6 Filmszemle, Filmtörvény, Sajtóvisszhangok Magyar részvétel és díjak: 1947 2003 Magyar filmek 2004-ben

h í r l e v é l T A R T A L O M Cannes 6 Filmszemle, Filmtörvény, Sajtóvisszhangok Magyar részvétel és díjak: 1947 2003 Magyar filmek 2004-ben h í r l e v é l T A R T A L O M A Magyar Filmunió hírlevele 2004. május 1I évfolyam, 2. szám 4 Filmszemle, Filmtörvény, Sajtóvisszhangok Cannes 6 Magyar részvétel és díjak: 1947 2003 8 Magyar filmek 2004-ben

Részletesebben

Tá jé koz ta tó a Kép zõ mû vé sze ti Szak mai Kol lé gi um egye di dön té se i rõl 1173

Tá jé koz ta tó a Kép zõ mû vé sze ti Szak mai Kol lé gi um egye di dön té se i rõl 1173 1170 NKA HÍRLEVÉL TARTALOMJEGYZÉK Tá jé koz ta tó az Is me ret ter jesz té si és Kör nye zet kul tú ra Szak mai Kol lé gi um pá lyá za tai el bí rá lá sá ról és az egyedi döntésekrõl 1171 Tá jé koz ta

Részletesebben

Közleményei, 19. 125-130. p. 1981 Nemesek az alsószuhai templomban. - In: Múzeum Kurír, 1981. augusztus (4. kötet 6. szám) 60-61. p.

Közleményei, 19. 125-130. p. 1981 Nemesek az alsószuhai templomban. - In: Múzeum Kurír, 1981. augusztus (4. kötet 6. szám) 60-61. p. Dr. Tusnády László Dr. Tusnády László (1940) Elérhetőségek: ME-CTFK, 47/513-000/28-59 Iskolák, végzettség: József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar magyar-olasz szak (1966). Az irodalomtudomány

Részletesebben

A konferencián részt vett lelkészek

A konferencián részt vett lelkészek A PANORÁMA AJÁNLATA IN THIS ISSUE OF PANORÁMA Sikeres III. Magyar Világtalálkozó Hatvanöt országból érkeztek vendégek a III. Magyar Világtalálkozóra, s a Budapesten és 12 településen megtartott eseménysorozaton

Részletesebben

Magyar művészeti kislexikon Körber, Ágnes F. Almási, Éva

Magyar művészeti kislexikon Körber, Ágnes F. Almási, Éva Magyar művészeti kislexikon Körber, Ágnes F. Almási, Éva Magyar művészeti kislexikon Körber, Ágnes F. Almási, Éva Publication date 2002 Szerzői jog 2002 Enciklopédia Kiadó Copyright 2002, Enciklopédia

Részletesebben

A Civil Alap 2014 pályázati program keretében Magyarország központi költségvetéséből vissza nem térítendő támogatásban részesülő pályázatok:

A Civil Alap 2014 pályázati program keretében Magyarország központi költségvetéséből vissza nem térítendő támogatásban részesülő pályázatok: A Civil Alap 2014 pályázati program keretében Magyarország központi költségvetéséből vissza nem térítendő támogatásban részesülő pályázatok: 1 POLGÁR ERNŐ A "Gettó a Délvidéken" könyv megírása, adatgyűjtés

Részletesebben

A város megvette a kempinget

A város megvette a kempinget BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA XIV. ÉVFOLYAM 2014. 5. SZÁM TARTALOM Hemzõ Károly sportfotói Hemzõ Károly életmûvét mintegy 150 képben mutatja be a Vaszary Villában látható kiállítás.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Tájékoztató az Építõmûvészeti Szakmai Kollégium pályázatának elbírálásáról és az egyedi döntésekrõl 515

TARTALOMJEGYZÉK. Tájékoztató az Építõmûvészeti Szakmai Kollégium pályázatának elbírálásáról és az egyedi döntésekrõl 515 514 NKA HÍRLEVÉL EREDMÉNYKÖZLÉSEK TARTALOMJEGYZÉK Tájékoztató az Építõmûvészeti Szakmai Kollégium pályázatának elbírálásáról és az egyedi döntésekrõl 515 Tájékoztató a Táncmûvészeti Szakmai Kollégium pályázatának

Részletesebben

január 1-5. A Bné Akiva Debrecenben tartotta vezetőképző táborát.

január 1-5. A Bné Akiva Debrecenben tartotta vezetőképző táborát. Eseménytár Az 1991. év zsidó vonatkozású krónikája január hónap január 1. Egyéves izraeli munkavállalása miatt írásban lemondott Schőner Alfréd főrabbi a Dohány utcai templom rabbi székéről, valamint tagságáról

Részletesebben

január 9. A Duna Televízióban éjszaka levetítették Kőbányai János Ámos Imre, az apokalipszis képköltője című filmjét.

január 9. A Duna Televízióban éjszaka levetítették Kőbányai János Ámos Imre, az apokalipszis képköltője című filmjét. Eseménytár a 2007. év zsidó vonatkozású krónikája január hónap január 4. Jeruzsálemben, a Herzl hegyen temették el a Balaton-felvidéken született Teddy (Teodor) Kolleket, aki 2007. január 2-án 95 éves

Részletesebben

Tartalom. Jelmagyarázat 6, 24 25, 51, 55. Hasznos információk 5. Városi közlekedés 11. Múzeumok, templomok 14. Kulturális Sugárút 22

Tartalom. Jelmagyarázat 6, 24 25, 51, 55. Hasznos információk 5. Városi közlekedés 11. Múzeumok, templomok 14. Kulturális Sugárút 22 Tartalom 5 Hasznos információk 5 Városi közlekedés 11 Múzeumok, templomok 14 14 Kulturális Sugárút 22 Nevezetességek, városnézés 26 Antiklesen 36 Zene, színház, események 38 Budapest környéke 40 11 42

Részletesebben

Kanadai jótékonysági tábor diákoknak. Canadian Charity Camp for Students. Sikeresen zárult a IV. Magyar Világtalálkozó

Kanadai jótékonysági tábor diákoknak. Canadian Charity Camp for Students. Sikeresen zárult a IV. Magyar Világtalálkozó A PANORÁMA AJÁNLATA Kanadai jótékonysági tábor diákoknak Idén is csodálatos élményben volt részük azoknak a határon túli diákoknak, akik ingyenesen vehettek részt a kanadai Rákóczi Alapítvány által, immár

Részletesebben

KISGRAFIKA. Tempinszky István rézkarca, Op. 123., C2 TARTALOM

KISGRAFIKA. Tempinszky István rézkarca, Op. 123., C2 TARTALOM KISGRAFIKA 47. évfolyam. Megjelenik egy évben négyszer. Kiadja a Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület. Postacím: 1538 Budapest, Pf. 519., internetcím: www.kisgrafika.hu Szerkesztőbizottság:

Részletesebben

április 13 - május 21.

április 13 - május 21. I SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM 2015 április 13 - május 21. PROGRAM Fővédnökök: Prof. Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármestere Védnökök: Prof.

Részletesebben

FŐKONZULÁTUSI TÁJÉKOZTATÓ 2009/11. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FŐKONZULÁTUSA LOS ANGELES

FŐKONZULÁTUSI TÁJÉKOZTATÓ 2009/11. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FŐKONZULÁTUSA LOS ANGELES FŐKONZULÁTUSI TÁJÉKOZTATÓ 2009/11. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG FŐKONZULÁTUSA LOS ANGELES 11766 Wilshire Blvd, Suite 410 Los Angeles, CA 90025 T: 310-473-9344 310-914-7134 Fax: 310-479-6443 E-mail: mission.los@kum.hu

Részletesebben

VITÉZ FERENC (PHD) Lektorált tudományos közlemény

VITÉZ FERENC (PHD) Lektorált tudományos közlemény VITÉZ FERENC (PHD) Lektorált tudományos közlemény 1991 - A kaland és a rend költészete. (esszé) Folyam, 1990 91/4, 34 41. 1991 - Az egyetemes ember. (tanulmány) In: Más vagy az Alföld Stúdió antológiája,

Részletesebben

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink! Tisztelettel köszöntök minden kedves érdeklődőt a Szegedi Tudományegyetemen! Az Őszi Kulturális Fesztivál minden évben jó alkalmat kínál az egyetemi vendégeskedésre.

Részletesebben

Népzene Népművészet. Komolyzene Világzene Könnyűzene Jazz. Kiállítás. Színház Irodalom Tánc

Népzene Népművészet. Komolyzene Világzene Könnyűzene Jazz. Kiállítás. Színház Irodalom Tánc www.efmk.hu Információ, jegyvásárlás: Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1. (+36-76) 503-880, www.efmk.hu Népzene Népművészet A XXX. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Részletesebben

4/3 turnusok: VI.20.; VII.19. IX.26. 5/4 turnusok: III.29., V.17.; VIII.18.; X.18. Utazás: az Air France menetrend szerinti járatával

4/3 turnusok: VI.20.; VII.19. IX.26. 5/4 turnusok: III.29., V.17.; VIII.18.; X.18. Utazás: az Air France menetrend szerinti járatával HÉTVÉGE PÁRIZSBAN Párizs Európa legromantikusabb városa a kultúra és a divat fővárosa is. A város számtalan pontjáról élvezhetik az egyedülálló panorámát, a jellegzetes párizsi kávéházak teraszáról megfigyelhetik

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELŐ LAP 2013.

TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELŐ LAP 2013. MEGYEI HATÓKÖRŰ VÁROSI MÚZEUM TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELŐ LAP 2013. INTÉZMÉNY NEVE: FERENCZY MÚZEUM VEZETŐJE: DR. HABIL. KÁLNOKI-GYÖNGYÖSSY MÁRTON I. Szervezeti kérdések 1) (2013. évi tervezett szervezeti átalakítások,

Részletesebben

Guide. magyar nyelv. hivatalos. ingyenes. Budapest. Fesztiválok, események. M vészet és dizájn. Bulizóna. Budapest. Pihenés, feltölt dés.

Guide. magyar nyelv. hivatalos. ingyenes. Budapest. Fesztiválok, események. M vészet és dizájn. Bulizóna. Budapest. Pihenés, feltölt dés. hivatalos Guide magyar nyelv ingyenes Fesztiválok, események M vészet és dizájn Bulizóna Pihenés, feltölt dés Budapest környéke Nevezetességek Hasznos információk BTH Budapesti Turisztikai Nonpro t Kft.

Részletesebben

FILMKATALÓGUS / FILM CATALOGUE

FILMKATALÓGUS / FILM CATALOGUE 2011 FILMKATALÓGUS / FILM CATALOGUE NEMZETKÖZI FILM- ÉS ZENEI FESZTIVÁL INTERNATIONAL FILM AND MUSIC FESTIVAL Június 2. június 11. / 2 June 11 June Központi helyszín Festival Centre SZOMBATHELY 2011 Információ

Részletesebben