A KHÖK története I. rész Kedves Hallgatók, tisztelt Dolgozók! Előszó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A KHÖK története I. rész 2013.02 2014.02. Kedves Hallgatók, tisztelt Dolgozók! Előszó"

Átírás

1 A KHÖK története I. rész Kedves Hallgatók, tisztelt Dolgozók! Előszó Az elmúlt év beszámolóját taglaljuk lentebb, ez az első része annak, a több részből álló leírásnak, amely összefoglal mindent, ami ezen év alatt történt. Igen lesz a következő részben számadat és teljes költségvetés is januári Kari Tanács számára leadott gazdasági beszámolónkat rövidnek és hiányosnak találta a vezetőség, amelyre december 18.-án lettünk felszólítva, hogy a 2012 és 2013-as év gazdasági beszámolóját elkészítsük összehasonlításokkal és elemzésekkel. Ezért az intézménnyel egyeztetve arra a döntésre jutottunk, hogy egy újabb gazdasági beszámolót készítünk, együttműködve a tanulmányi osztállyal, a gazdasági igazgatósággal, amely már minden a Hallgatói Önkormányzat költségvetését terhelő jogcímről beszámol, annak ellenére, hogy azok közül több jogcímről a Hallgatói Önkormányzat nem rendelkezik, illetve megfelelő mennyiségű adattal nem rendelkezik. Az ilyen jellegű adatok hiánya miatt keletkezett eltérések és kimaradt jogcímek miatt ítélték hiányosnak a beszámolót januárban. Úgy gondoltuk, hogy igyekszünk röviden beszámolni nektek, hogy mit és hogyan tevékenykedtünk. A Hallgatói Önkormányzat megválasztása februárban történt meg, így onnantól foglaljuk össze a történteket, reméljük ezzel sikerül a sokszor felmerülő kérdésre is választ adni, hogy mivel is foglalkoztunk a mindennapokban, mi mint HÖK-ösök. Február A Reischl Gábor Szakkollégium megkeresett minket, hogy támogatásunkat kérje, illetve segítsük működésüket az intézmény falai között. Több egyeztetés is történt, részünkről igyekeztünk a szabályzat és a működés folyamatát megfogalmazni, úgy hogy az megfeleljen a támasztott követelményeknek. Ezek után sajnos ez az Költségtérítés díjának befizetési problémái Reischl Gábor Szakkollégium Nyitó buli Diplomaosztó rendezvény együttműködés elhalt, illetve tudomásunk szerint a Szakkollégium működése is szunnyad jelenleg.

2 Megrendezésre került egy nyitó zenés táncos rendezvény is, de ami ennél sokkal fontosabb és ünnepélyesebb a diplomaosztó, Ünnepélyes Kari Tanácsülés is ebben a hónapban esett meg. A KHÖK és a segítő hallgatók hajnalban virágpiacról indulva kezdték itt meg a napot, majd a talárok átszállítása, tárolása, kiadása és vissza vétele is feladatunk közé tartozott. Végzett diplomásaink részére a KHÖK valamennyi végzősnek egy szál virág mellett egy tarisznyát benne idézettel, borral, pogácsával, sóval és egy emlékként szolgáló ybl logóval gravírozott kristálypoharat adott át. Februárban került ki a levél minden hallgató részére, miszerint egy szinte teljesíthetetlenül rövid határidővel be kell fizetni a teljes költségtérítést. Erre reagálva összeállítottunk még aznap egy hosszabb elemző, értékelő és javaslatot tartalmazó kérelmet az illetékesek felé. Mondhatjuk sikeresnek, mivel a határidő elnapolásra került és további egyeztetéseket igényelt, melyben igyekeztünk minél inkább kivenni a részünket. Végül javasoltuk, hogy az ilyen jellegű módosításokat és utasításokat elegendő idővel és megfelelő tájékoztatással tegyék meg. Március Sporttámogatási pályázat A hónap a Sport támogatási pályázat Szakestek (ÉSZ ÉP MEN) meghirdetésével indult, amellyel az aktívan sportoló Közérdekű adatigénylés diákok kiadásait igyekszünk enyhíteni. Ez egy, havi rendszerességgel nyújtott támogatás, melynek elbírálása során meghatározó tényező az adott sportágban nyújtott teljesítmény és annak felmerülő költségei. Szakestet is szerveztünk, először együtt megtartva a három szak részére, meghívottak voltak Macsinka Klára, Szakál Béla, Telekes Gábor, Dévényi Tamás, Kocsis Tamás, Fukker Zoltán és frissen végzett diplomásaink közül néhányan. A hónap végére is maradt még tennivalónk, a Magyar Nemzet újságírója közérdekű adatigényléssel fordult az egyetem felé, amely a hallgatók részére történt közéleti ösztöndíjak kifizetésének mértékére volt kíváncsi, természetesen ezt a kérést teljességgel kielégítettük. Április ROM Labor bezárása Ez a hónap, amely sok programnak ad helyet, de IV. Ybl napok idén más okból is sajnálatosan emlékezetes volt. A Nyuszikupa ROM Labor dékáni utasításra bezárásra került. Intenzív Erasmus Ennek oka az volt, hogy az egyik számítógépen Poker feltehetően adathalász program került telepítésre. Felezőbál Az érintett gépet a rendőrség elszállította átvizsgálásra és a maradék géppark áthelyezésre került az informatikai és szolgáltatási csoporthoz. A géppark újratelepítése elkezdődött egy olyan rendszer beépítésével, amely azonosítani tudja a felhasználót belépések esetén, ezt a rendszert most is használjátok a ROM Labor gépein.

3 Sajnálatos, hogy ez a rendszer magával vonta azt, hogy a pendrive használata és a nyomtatás igen körülményessé vagy egyáltalán nem használhatóvá vált ezáltal. Ezeket a problémákat természetesen jeleztük az illetékesek felé, de bíztató választ vagy megoldást nem kaptunk ennek enyhítésére. A IV. Ybl napok is helyet kapott a hónapban, Nyuszikupa, Intenzív Erasmus, Póker programokkal és zárásként a Felezőbállal, ahol felléptek: Badár Sándor, Compact Disco, DJ Dawe, Konkrét, Special Guests. A bálon reméljük minden résztvevő jól érezte magát és ben is találkozunk. Május A hónapot leginkább egyeztetések jellemezték kezdetként a Kari Tanács által tárgyalt módosítást, amely a költségtérítések befizetéséről szólt. Sajnos ezek az összegek nem számítható módon sokszor Költségtérítések befizetésének témája Kari Tanácson A Kollégium bezárása #1 félév végén jelentek meg, ez az intézmény részére egy nem számítható bevételt jelentett. Ezért az intézmény részéről érkező javaslattal foglalkoztunk, hogy előzetesen a költségtérítés egy részét kell befizetni és csak ezután lehet tárgyat felvenni. Ebben a formában ez az összeg egyfajta részvételi szándékot jelez az intézmény felé. Melyet támogatni tudtunk azzal a megkötéssel, hogy megfelelő idő álljon rendelkezésre a költségtérítés befizetésére, sőt azt akár részletekben is teljesíteni lehessen. Az előzetesen felmerült magas, akár előzetes 50%- os költségtérítés befizetési javaslatok után sikerült kompromisszumot kötni a Ft-os előleg befizetésről, és erről megfelelő időben való tájékoztatásról. Ezt a Kari Tanács elfogadta. A Kreditátviteli Bizottság ügyrendjét megszavaztuk, amibe bekerült az akkreditáció pontos menete, hogy szakcsoportonként kerüljön kijelölésre egy akkreditáló felelős, valamint az ekvivalencia táblázatok elkészítésének szükségessége. Májusban kaptunk meghívást egy megbeszélésre, amely a Kollégium bezárásáról szólt. Itt jelen volt a Kar vezetősége mellett a Kollégiumi Bizottság és a Hallgatói Önkormányzat minden tagja is. Az egyeztetés során megtudtunk, hogy az utcafronti tető szerkezete veszélyessé vált, ezért kell a kollégiumot bezárni. Szót emeltünk amellett, hogy a hallgatókat ne költöztessék ki, illetve az életveszélyt hárítsák el, emellett természetesen felajánlottuk, hogy amennyiben lehetséges a munkálatok finanszírozását is támogatni tudjuk elkülönített keretek átcsoportosításával. Az egyeztetés során végső döntés nem született mivel úgy ítéltük meg, hogy ez a kérdés a kari vezetés kompetenciáján felül áll, így az egyetem vezetése került megkérdezésre és a problémát nyitott kérdésként kezeltük a továbbiakban.

4 Június A nyári diplomaosztó ünnepség lebonyolításában szervesen vettük ki részünket ismételten, mondhatni már megszokott módon az Állatorvosi Kar aulájában. Diplomaosztó rendezvény Mérőtáborban nyújtott segítség A 2012 évben egy hetes munkálattal sikeresen nagy részben felújított mérőtáborba segítettünk leszállítani a felszereléseket és a hallgatók utazását segítettük a két település között a Kar tulajdonát képező, KHÖK üzemeltetésében lévő Ford Transit kibusszal. Július Továbbra is folyamatos egyeztetések folytak a Kollégium ügyével kapcsolatban, de egyenlőre még nem született döntés. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy amennyiben akármilyen döntés születik azt a végrehajtás előtt 30 nappal tudomásunkra hozzák. A Kollégium bezárása #2 A Kollégium hallgatói felújítása Ezen felbuzdulva igyekeztünk minden kapcsolatot megmozgatni és támogatásokat eszközölni a kollégium felújítására, sikeresen. Elegendő anyagot kaptunk, hogy a már 2012-ben megkezdett felújítást folytathassuk. Hatalmas segítséget jelentett, hogy a munkából szervesen kivették részüket a kollégiumi hallgatók, a Kollégiumi Bizottság és a Hallgatói Önkormányzat minden tagja. Így közösen nekiláttunk a bejárat előterét, a földszinti konyha előterét és a klub helységet felújítani, ezeket követte a fürdőszobák felújítása is. Augusztus A felújítási munkálatok remek ütemben zajlottak, a hónap végére be is fejeződtek. A hosszas egyeztetéseknek köszönhetően a vezetőség azt a döntést hozta, hogy az életveszélyt elhárítják, a tetőszerkezetet felújítják és a kollégium továbbra is nyitva állhat a hallgatók előtt, illetve a hallgatók A Kollégium bezárása/nem bezárása #3 Fotópályázat Gólyatábor nekiláttak a régi társalgó átalakításának. Ez látványterv pályázattal kezdődött és konyhaként fejeződött be, így már nem kell az emeletekről télen sem az udvaron keresztül átmenni megmelegíteni az ételt. Nyáron újdonságként fotópályázatot hirdettünk, erre egyenlőre kevés jelentkező érkezett, de természetesen a győztesek nyereményeiket átvehették, továbbra is tervezzük a következő nyáron is a meghirdetését. A hónap sajátja és egy igen fontos rendezvény időpontja, a gólyatáboré. A májusban megkezdett szervezés után idén is meglátogattuk a ceglédi tábort a várt 120 fő helyett, 62 fő frissen felvett hallgatóval, családias hangulatban változatlan programokkal, változatlan minőségben tarthassuk meg a már sokatok által ismert egy hetes tábort és már Ybl-ös diákként térhessünk haza együtt.

5 Szeptember Sűrű hónappal kezdtük meg a félévet, kezdetként egy nyitó bulival, majd követte egy gólyaavató a Kollégiumi Bizottság szervezésében, de történt más, amit részleteznénk. Az eddigi évektől eltérően, feladatként kaptuk meg, hogy a havonta esedékes hallgatói kiutalások teljes adathalmazát havonta circa adatsor nekünk kell felvezetni táblázatba, majd azt átadni a Tanulmányi Osztály részére, melyet követően a szokásos felülvizsgálaton és engedélyezésen megy keresztül. Mivel ezt eddig a Tanulmányi Osztályon Nyitóbuli A hallgatói kiutalások rendjének módosítása, a HÖK által történő felvezetése Jegyzetírási pályázat ISO folyamatok Támogatási és kezelési szabályzat Tanulmányi ösztöndíjban részesülők táborának bővítése dolgozó személy végezte és sajnos nyugdíjazása után az intézmény erre a feladatkörre nem pótolt dolgozót, így ránk hárult ez a feladatkör is. Elkészült egy Hallgatói Jegyzetírási pályázat, amelyet hosszas egyeztetések miatt elhúzódott véglegesítés miatt nem tudtunk meghirdetni. A pályázat a diákok részére szólt volna, részleteiben azt tartalmazta, hogy a meghirdetett tantárgyak esetén a pályázó az óraadóval az órai jegyzetét digitális formában mindenki számára elérhetővé teszi, amelyet a KHÖK pénzdíjjal támogat, ezzel egy használható és kontrolált segédanyag kerülhetett volna mindenkinek elérhetővé. Sajnos eddig ez most nem sikerült, de feledésbe nem merült, továbbra is tervezzük a meghirdetését. Az augusztusban megkezdődött, az ISO bevezetéséhez szükséges anyagok kidolgozása személyes egyeztetéshez érkezett. A szeptemberi munkafolyamatok minden részénél a KHÖK képviseltette magát, illetve a KHÖK folyamatáról szóló anyag kidolgozásában részt is vettünk, miután egy augusztusban nélkülünk előkészített együttműködési anyag került előterjesztésre. Itt minden hallgatót is képviseltünk annak érdekében, hogy a folyamatok optimalizálásával az intézményben töltött idő minél gördülékenyebben telhessen el. Elkészítettük az általunk kezelt támogatások Támogatási Szabályzatát, amely sajnos jogi akadályok miatt nem került még beépítésre a Szervezeti és Működési Szabályzat mellé. Ez tartalmazza az összes támogatás részletes követelményét, igénylési és elbírálási rendjét is. Továbbiakban is tervezzük, hogy ez publikálásra kerülhessen, ezzel előttetek is letisztul teljes mértékig ezek mikéntje. A hónapban érkezett hozzánk kérvény, hogy az államilag támogatott képzési időn túli hallgatók tanulmányi ösztöndíjban részesülhessenek. Felülvizsgálat és néhány nap egyeztetés és részletes számítás után úgy döntöttünk, hogy ezt bizonyos keretek átcsoportosításával biztosítjuk, de nem csak a kérvényt megírt hallgatók számára, hanem minden szak minden jogosult ilyen státuszában tanuló diák részére.

6 Október A Gólyabál megrendezésével, sikeresen fellépett nálunk a Supernem, a Konkrét, DJ Dawe, House of Grooves és minden résztvevő reméljük jól érezte magát és jövőre is meglátogatja a rendezvényt. Gólyabál Kreditátviteli Bizottság akkreditációval kapcsolatos ülése A Kreditátviteli Bizottság is ülésezett a hónapban két KHÖK taggal képviseltetve a hallgatói érdekeket, ahol az ekvivalencia táblázat kidolgozása után a végső elfogadás és Kari Tanács elé terjesztése történt a bizottság ügyrendjének és az ekvivalencia táblázatnak. November A Szociális támogatások fellebbezései november 4.- én 13 órakor kerültek volna megtárgyalásra a Kari Felülbírálati Bizottság által, melyben 3 fővel a HÖK is részt vesz. Sajnálatos módon itt kizárólag a hallgatói tagok jelentek meg, az oktatók távol maradtak, így az ülés sikertelen és határozatképtelen volt. A titoktartási nyilatkozatok aláírása után a fellebbezések anyagát a hallgatói tagok még aznap véleményeztük és az arról készült jegyzőkönyvet, amely igen sok kifogásolt és hiányos pontot tartalmazott másnap átadtuk a Kari Titkárnak. Szociális támogatások fellebbezése #1 Szociális támogatások fellebbezése #2 Szakest (ÉSZ) Szakest (ÉP, MEN) Tudományos Diákköri Konferencia Folytatva a szociális támogatások elbírálását, november 11.-én sikeres ülés történt, ahol a felvetett problémáinkat meg tudtuk tárgyalni, de további 9 fellebbezési kérelmet további vizsgálatra visszaadtunk a DJB-nek (ennek folytatása decemberben). A szakestek most bontva kerültek megrendezésre, először az építészek előadásai, melynek előadói Ekler Dezső és Anthony Gall, majd az építő és menedzser hallgatók számára Hernád Attila és Strábel József előadásaival. A tudományos diákköri konferencia is a hónap programja volt, amit pénzbeli támogatás mellett a zsűriben való részvétellel is segítettünk. Utólag is gratulálunk mindenkinek a kiváló munkákhoz. December Szociális támogatás. A felülbírálati bizottság ez alkalommal már a 205-ös szobában a DJB-nél december 5.-én ülésezett, hogy a még hallgatói tagok részéről felmerülő kérdésekre helyben választ kaphasson a bizottság. Itt végleges döntések Szociális támogatások fellebbezése #3 Cipős doboz program

7 születtek. De a már eddigi ülések során is felvetettük a továbbiakban kifejtett javaslatainkat és véleményünket: átlátható és követhető elbírálási rendet pontrendszer kialakítását minden meghirdetett esemény (fellebbezés, hiánypótlás, leadás) időbeli kiírása és dokumentálását végül a Diákjóléti Bizottság helyzetének tisztázását kértük, mivel jelenleg az általuk kezelt összegek a Hallgatói Önkormányzat költségvetéséből vannak finanszírozva, viszont a Kari Tanács bizottságaként működnek, így beleszólásunk, mint hallgatói érdekképviseletnek igencsak csökkent, mióta ez megváltozott. Rövid hónapot zártunk, de nem tétlenkedtünk, elhatároztuk, hogy idén mi is részt veszünk a cipős doboz programban, így két dobozt mi is összeállítottunk, remélve, hogy ezzel hozzájárulhattunk egy kislány és egy kisfiú boldog karácsonyához. A félév zárásaként el kell ismernünk, hogy hibáztunk néhány alkalommal, mentegetőzni nem szeretnénk, de tisztán látás végett meg kell említenünk, hogy a jegyzőkönyvek és döntések mennyisége okán fakadtak ezek az eltérések, melyeket lehetőségünkhöz mérten azonnal orvosoltunk. Sajnáljuk, szerintünk hibát az követ el, aki dolgozik, nekünk is új volt a rendszer, de tanultunk belőle és jövőre ez már jobb és működőképesebb lesz. Január Az évenkénti felsőoktatási kiállítás előkészületei és logisztikája után kint is részt vettünk az Educatio kiállításon, hogy az érdeklődőknek adhassunk választ kérdéseikre és meginvitáljuk őket a Karon tartott nyílt napra is. Educatio kiállítás Nyílt nap Szoftverbázis terem felújítása Problémák a diplomaosztó rendezvénnyel A nyílt napon több diákkal és a KHÖK tagjaival az ide látogatók számára forró teával és péksüteménnyel kedveskedtünk és a tájékoztatók alatt és után szívesen álltunk rendelkezésre minden felmerülő kérdésre, ezzel segítve a döntést a felvételi előtt. A hónap zárásaként, pedig a Geodézia szakcsoport megkeresésére a 309-es teremből kialakított szoftverbázis elnevezésű termet újítottuk fel számotokra. A régi festék eltávolítása és a repedezett felületek kijavítása után az ajtón és az ajtók tokon lévő festéket égettük le és festettük újra, természetesen végül a csiszolás után új festést kapott a terem. Reméljük ezzel is hozzájárulhattunk a kulturált környezetben való tanulásotokhoz. Végül a szokásos diplomaosztó rendezvény helyszínével kapcsolatban merültek fel változások. A Kar elsődleges célja volt, hogy a frissen diplomát szerzett hallgatóinktól a 311- es teremben búcsúzzunk el. Erre reagálva javasoltuk, hogy a Honvéd Kulturális Központ Színház terme véleményünk szerint sokkal ünnepélyesebb kereteket adna egy ilyen rendezvénynek, amellyel méltó módon tiszteljük meg friss végzőseinket. Ennek kimenetele jelenleg, mikor a leírás születik még tisztázatlan.

8 Február A gazdasági beszámoló a teljes költségvetésről hamarosan a következő részben kerül ki elétek. Az a gazdasági beszámoló Zárszó Ezek a felsorolt és kiemelt események és folyamatok mellett természetesen a szakképviselők szinte mindennaposan látták el a felmerülő és jelzett problémák orvoslását is. Nélkülük a KHÖK elnöksége sem tehette volna a dolgát, de senkit sem emelnénk ki a csapatból, mivel a munka, a szórakozás, a pozitív és negatív kritikák, az alaptalan támadások egy erős egységet alkottak a tisztségviselőkből, együtt viseltük az esetleges kudarcokat vagy értük el azokat a célokat, amiket kitűztünk, amikkel nektek hallgatóknak vagy az intézmény működésének segíthettünk. Sok történést feleleveníteni nem is lehet, mivel mostanra már megszokottá és természetessé váltak azok a levelek és segítségek, amiket szülőkkel, diákokkal, oktatókkal váltottunk és nem is hisszük, hogy ezek mindennapi reklámozása szükséges kell, hogy legyen, mivel mi azért vagyunk, hogy titeket segítsünk az egyetemi élet során minden tőlünk telhető lehetőséggel. Az elmúlt év számszerűsítését részletesen is láthatjátok a következő beszámoló részben, amely tartalmazza a teljes költségvetést és azt is, hogy a támogatások összege hány főre bontva lett megítélve általunk vagy más bizottságok által, illetve szerepelnek majd benne az általunk nem kezelt és nem látott összegek bontása is. A leírtakkal kapcsolatban továbbra is kérdezhettek nyugodtan, állunk rendelkezésetekre, ahogy minden eddigi esetben is. Kari Hallgatói Önkormányzat Szádvári László Kiss Tamás Csaba Eszter Lados Dániel Kincses Péter Hodován Katalin Czicze Marianna Belák Márió Budapest február

Pályázat a Szent István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki pozíciójának betöltésére

Pályázat a Szent István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki pozíciójának betöltésére Pályázat a Szent István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöki pozíciójának betöltésére Pályázó: Nagy Dániel Gödöllő, 2012. október Tartalomjegyzék Önéletrajz...3 Motiváció...4 Helyzetkép...5 Finanszírozás...7

Részletesebben

J e g y zőkö n y v. IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkö n y v. IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés) IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkö n y v az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága Ifjúsági albizottságának 2012. március 12-én, hétfőn 11 óra 08

Részletesebben

várható technológiai változásait, amelyek szerinte akár már 5 10 év múlva jelentõs hatással lehetnek a gázrendszerek tervezésére és szerelésére.

várható technológiai változásait, amelyek szerinte akár már 5 10 év múlva jelentõs hatással lehetnek a gázrendszerek tervezésére és szerelésére. Hírlevél 2011. december XII. évfolyam 2. szám Kedves Kollégák! Most, amikor az év vége közeledtével számvetést készítünk az eltelt idõszakról, jólesõ érzéssel állapíthatjuk meg, a partnerkapcsolatok újraszervezését

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE HALLGATÓI TÉRÍTÉSEK ÉS JUTTATÁSOK SZABÁLYZATA Budapest 2008. (2011.

Részletesebben

HÍRADÓ. Albertirsai. 2008. február. XX. évfolyam, 2. szám. 80 Ft. Hogyan lehet. Albertirsát?: 15. oldal. élhetőbbé tenni. Közéleti és tájékoztató lap

HÍRADÓ. Albertirsai. 2008. február. XX. évfolyam, 2. szám. 80 Ft. Hogyan lehet. Albertirsát?: 15. oldal. élhetőbbé tenni. Közéleti és tájékoztató lap XX. évfolyam, 2. szám Hogyan lehet élhetőbbé tenni Albertirsát?: 15. oldal. Albertirsai HÍRADÓ Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónap elsõ felében 80 Ft Megkezdődött a farsangi időszak MESÉLNEK

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT Hatály: 2014. VII. 24-től NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HALLGATÓI TÉRÍTÉSI ÉS JUTTATÁSI SZABÁLYZAT (Egységes szerkezetben a 43/2014. (IV. 9.) szenátusi határozat, valamint a 93/2014. (VII. 16.) szenátusi

Részletesebben

Cigánd legidősebb embere: Harsányi György

Cigánd legidősebb embere: Harsányi György 2011. július XI. évfolyam 2. szám CIGÁNDI www.cigand.hu www.bodrogkoz.com Cigánd legidősebb embere: Harsányi György - Hány éves Gyuri bácsi? - 92 leszek szeptemberben. -Mi a hosszú élet titka? - Tisztességben

Részletesebben

Ahogyan mi láttuk könyvtár szakos hallgatókkal a Vándorgyűléseken Tapasztalatok az egri Eszterházy Károly Főiskolán

Ahogyan mi láttuk könyvtár szakos hallgatókkal a Vándorgyűléseken Tapasztalatok az egri Eszterházy Károly Főiskolán Ahogyan mi láttuk könyvtár szakos hallgatókkal a Vándorgyűléseken Tapasztalatok az egri Eszterházy Károly Főiskolán Szakemberek sora értékelte az őszi hónapokban, szakfolyóiratainkban a Vándorgyűlés(eke)t,

Részletesebben

Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között

Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között XX. évfolyam 12. szám 2012. június 26. Megjelenik: kéthetente Foci-EB Józsefvárosban is Teljes az egyet nem értés a szurkolók között ÖNKORMÁNYZAT Összefognak Szorosabb együttmûködés a rendvédelmi szervek

Részletesebben

A Kreditrendszer Megvalósítása a Magyar Felsőoktatási intézményekben

A Kreditrendszer Megvalósítása a Magyar Felsőoktatási intézményekben A felsœoktatási intézmények regisztrácós eljárásainak a Kreditrendszer bevezetése céljából történœ auditálása 1 A Kreditrendszer Megvalósítása a Magyar Felsőoktatási intézményekben Dr. C. J. Koster & Dr.

Részletesebben

BÍRÓSÁGOK MONITOROZÁSA A PÁRKAPCSOLATI ERŐSZAKKAL ÉRINTETT ESETEK KEZELÉSÉBEN

BÍRÓSÁGOK MONITOROZÁSA A PÁRKAPCSOLATI ERŐSZAKKAL ÉRINTETT ESETEK KEZELÉSÉBEN BÍRÓSÁGOK MONITOROZÁSA A PÁRKAPCSOLATI ERŐSZAKKAL ÉRINTETT ESETEK KEZELÉSÉBEN BÍRÓSÁGOK MONITOROZÁSA A PÁRKAPCSOLATI ERŐSZAKKAL ÉRINTETT ESETEK KEZELÉSÉBEN A PATENT EGYESÜLET EGY ÉVES PROGRAMJÁNAK ISMERTETÉSE

Részletesebben

Februárban még várható havazás

Februárban még várható havazás XXVII. évfolyam, 2. szám 2015. február Atlétikai sikerek 14. oldal Közéleti és tájékoztató lap Megjelenik minden hónapban Bővebb információ, archívum a város honlapján: http://www.albertirsa.hu 100 Ft

Részletesebben

Több, mint 200 új munkahely Lentiben

Több, mint 200 új munkahely Lentiben Az elmúlt hónapokban folyamatosan élénkülõ hazai gazdaságról szólnak a hírek, amit az utóbbi negyedév 3,9%-os, az Európai Unióban kiugróan jónak mondható magyar GDP növekedési ütem is jelez és ez pozitív

Részletesebben

Az érdekképviseleti munkában nincs uborkaszezon

Az érdekképviseleti munkában nincs uborkaszezon MKKSZ HÍRLEVÉL Kiadja a Magyar Köztisztviselõk és Közalkalmazottak Szakszervezete Kiadja a Magyar Köztisztviselõk és Közalkalmazottak Szakszervezete 2005. július Az érdekképviseleti munkában nincs uborkaszezon

Részletesebben

Az új városvezetés. a rend és a fejlődés szolgálatában az első 10 hónap eredményei. 2011. augusztus

Az új városvezetés. a rend és a fejlődés szolgálatában az első 10 hónap eredményei. 2011. augusztus Az új városvezetés a rend és a fejlődés szolgálatában az első 10 hónap eredményei 2011. augusztus Kiadja: Budapest Főváros Önkormányzata Felelős kiadó: Tarlós István Felelős szerkesztő: dr. György István

Részletesebben

Kedves Olvasó! Esély 2010/1 3

Kedves Olvasó! Esély 2010/1 3 Kedves Olvasó! Az Esély ez évi első számát az Út a munkához program eddigi tapasztalatai ismertetésének szenteli. A program kezdettől fogva a szakmai, szakpolitikai viták kereszttüzében állt; szociálpolitikusok,

Részletesebben

Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu

Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu XXV. évfolyam 5. szám Ballagás a Sztárai gimnáziumban. Az igazgatónő dr. Novothné Bán Erzsébet a felnőtté, önállóvá válás nehézségeiről is beszélt. Tolna város hivatalos honlapja: www.tolna.hu 2015. május

Részletesebben

Százhatvanhatan vehették fel a rendőrtiszti egyenruhát

Százhatvanhatan vehették fel a rendőrtiszti egyenruhát Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1808 2012 Egyetemi folyóirat Százhatvanhatan vehették fel a rendőrtiszti egyenruhát Emlékoszlopavatás a Ludovikán Altábornagy lett: Bleszity János 10 éve az Európai Unióban

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült Jelen vannak Hiányzik Meghívott Tanácskozási joggal részt vesz 73/2013. (VI. 27.) határozata

Jegyzőkönyv Készült Jelen vannak Hiányzik Meghívott Tanácskozási joggal részt vesz 73/2013. (VI. 27.) határozata Jegyzőkönyv Készült: Lébény Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-én, a községházán tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Kovács Gábor polgármester Kiszeli Lajos alpolgármester

Részletesebben

Minőségiránytási kézikönyv

Minőségiránytási kézikönyv Sarkad Város Önkormányzata Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár Sarkad Vár u. 2/b Tel.: 66/375-300 Fax:66/375-380 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00494-2009 Minőségiránytási kézikönyv Jóváhagyta:

Részletesebben

Tovább javuló üzemi eredmények

Tovább javuló üzemi eredmények 1 A Rába Járműipari Holding lapja LVIII. LVI. évfolyam 10. 8. szám 2006. 2004. augusztus október VESZTESÉGES ÉVEK UTÁN POZITÍV NEGYEDÉVEK Tovább javuló üzemi eredmények A Rába-csoport működését 2006 második

Részletesebben

Ellentmondások a nem állami szociális ellátások körében

Ellentmondások a nem állami szociális ellátások körében Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar Ellentmondások a nem állami szociális ellátások körében Készítette: Kovács Mária Mónika V. évfolyam Konzulens: Dr. Horváth M. Tamás egyetemi tanár Debrecen 2008.

Részletesebben

Közösségi. ház Több, mint 400 m 2-en még az idén elkészül. Mi Abonyunk. Romhányinét támogatja. Nagyon beteg az Egészségügyi Centrum

Közösségi. ház Több, mint 400 m 2-en még az idén elkészül. Mi Abonyunk. Romhányinét támogatja. Nagyon beteg az Egészségügyi Centrum www.miabonyunk.hu H i s z t é r i á v a l nem lehet várost vezetni (7. oldal) 2010. szeptember 1. Még az idén készen lesz Közösségi ház Több, mint 400 m 2-en még az idén elkészül a Római Katolikus Plébánia

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. RÉSZ HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER SOPRON 2010 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 5 A HALLGATÓK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 5 A hallgatói

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL

ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL Fiatalok Lendületben Program 2 ÖSSZEFOGLALÓ A FIATALOKKAL ÉS IFJÚSÁGI SZERVEZETEKKEL A SPANYOL

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének, Serényfalva Község Képviselőtestületének, Hét Község Képviselő-testületének, Sajópüspöki Község Képviselő-testületének 2012. május

Részletesebben

- a folyamat - A megvalósítás öt, egymástól elkülöníthetõ, de egymásra épülõ részprojektbõl állt.

- a folyamat - A megvalósítás öt, egymástól elkülöníthetõ, de egymásra épülõ részprojektbõl állt. Ez is lezárult: a Gyõr Szombathelyi projekt - a folyamat - Az igazgatóság közleményei 2006. augusztus 23-i ülésén az Igazgatóság jóváhagyta a 2006. június 28-i ülésérõl felvett jegyzõkönyvet. Elfogadta

Részletesebben

KÖNYV AZ INTEGRÁCIÓRÓL

KÖNYV AZ INTEGRÁCIÓRÓL Kókayné Lányi Marietta KÖNYV AZ INTEGRÁCIÓRÓL Sajátos nevelési igényű gyerekek együttnevelése a Gyermekek Házában Kókayné Lányi Marietta KÖNYV AZ INTEGRÁCIÓRÓL Sajátos nevelési igényű gyerekek együttnevelése

Részletesebben