2.o. 3.o. 3.o. 4.o. FIGYELEM! Legközelebbi számunk szeptemberben jelenik meg. Július-augusztus hónapban a Titkárság csak ügyeletet tart.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2.o. 3.o. 3.o. 4.o. FIGYELEM! Legközelebbi számunk szeptemberben jelenik meg. Július-augusztus hónapban a Titkárság csak ügyeletet tart."

Átírás

1 június hírlevél SZERVEZETI HÍREK EGYESÜLETI HÍREK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA Elnökségi fogadónap: A Közlekedéstudományi Egyesület Elnöksége június 8-án (szerda) órakor az Egyesület tagjai részére fogadóórát tart a MTESZ Székházban (1055. Budapest, Kossuth L. tér 6-8. IV.427.) TARTALOMJEGYZÉK TÁJÉKOZTATÓ 1. o. a május 20-i Küldöttközgyűlésről ÚJ ELNÖK A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI SZERVEZET ÉLÉN 2. o. ZIELINSZKI SZILÁRDRA EMLÉKEZTEK MÁTÉSZALKÁN AZ ÉPÍTÉSI TAGOZAT ELNÖKSÉGE FELHÍVÁSA Építési Alkotói Díj NET SAROK BESZÁMOLÓ RENDEZVÉNYRŐL IV. Dél-alföldi csomóponti konferencia EU normák szerinti környezetkímélő közlekedés Magyarországon 2.o. 3.o. 3.o. 4.o. KONFERENCIA ELŐZETES 6.o FELHÍVÁS KONFERENCIÁKRA 7.o SZAKOSZTÁLYOK, TERÜLETI SZERVEZETEK PROGRAMJAI HIRDETÉS ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOK KÖZLEMÉNYEI SENIOR HÍREK KÖZLEKEDÉSI JUBILEUMOK LAPSZEMLE Közlekedéstudományi Szemle 2005/június Közúti és Mélyépítési Szemle 2005/június Városi Közlekedés 2005/június 9.o. 9.o. 8.o. 8.o. 10.o. 11.o. FIGYELEM! Legközelebbi számunk szeptemberben jelenik meg. Július-augusztus hónapban a Titkárság csak ügyeletet tart. TÁJÉKOZTATÓ május 20-i Küldöttközgyűlésről Helyszín: MTESZ Székház (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8.) I.em tanácsterem N A P I R E N D Elnöki bevezető Dr. Gyurkovics Sándor elnök 1. Beszámoló a évi gazdálkodásról (tervezet) Dr. Katona András főtitkár 2. Az egyesület évi közhasznúsági jelentése és a közhasznú beszámolójának eredménykimutatása, mérlege. (tervezet) Ellenőrző Bizottság jelentése Dr. Katona András főtitkár évi költségvetési tervjavaslat Dr. Katona András főtitkár 4. Alapszabály módosítási javaslatok Dr. Farkas Károly társelnök 5. Közlekedéstudományi Egyesület helyzete a MTESZ Szövetségi Tanács határozatainak figyelembevételével Dr. Gyurkovics Sándor elnök Az emlékeztető és a közhasznúsági jelentés a szeptember havi HIRLEVÉL-ben jelenik meg.

2 KTE hírlevél június Új elnök a Hajdú-Bihar megyei szervezet élén április 4-én a Közlekedéstudományi Egyesület Hajdú-Bihar megyei területi szervezetének küldöttei összegyűltek, hogy a korábban nyugdíjba vonult Szombathy Géza területi vasútigazgató mint volt megyei KTE elnök utódját megválasszák. Az elmúlt év értékelését Demkó László a megyei titkár tartotta, aki a MÁV Pályavasúti Üzletág alosztályvezetője. Ismertette a szervezetet is érintő átszervezések hatását, az idei terveket, feladatokat. Ezt követően a titkos szavazás eredményeként Dr. Holló József a Közútkezelő Kht. ügyvezető igazgatója lett a megyei szervezet elnöke. Szervező titkárnak Nagyné Tóth Vandát választották, aki szintén a Közútkezelő Kht. munkavállalója. Demkó László megköszönte a korábbi elnöknek, Szombathy Gézának és a szervező titkárnak Vinczéné Deli Annának a több éves kiemelkedő munkát, amelynek eredményeként a megyei szervezet tevékenységét, országosan a legjobbak között tartották számon. Hogy ez az elkövetkezőkben is így legyen, Dr. Holló József még több aktivitást, szorosabb együttműködést kért a közlekedés más-más területén, közel tucatnyi szakcsoportban tevékenykedő szakemberek között, akik közel fél ezren tagjai a Hajdú-Bihar megyei szervezetnek. Seress István Vasútüzemi Szakcsoport titkára Dr. Holló József, a Hajdú-Bihar Megyei Állami Közútkezelő Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatója; okleveles építőmérnök, az állam- és jogtudományok doktora óta tagja a Társaságnál működő Útfenntartó és Útüzemeltető Szakcsoportnak évtől a szakcsoport elnöki teendőit látja el évben KTE ezüstjelvény elismerésben részesült. Számos értékes szakmai előadást tartott - Európai Uniós közlekedési rendezvényeken, - Regionális Közlekedési Konferenciákon, - Útügyi Napokon. Tevékenyen részt vesz a régió Közlekedési Bizottságainak munkájában. Nagyné Tóth Wanda HBM-i Területi Szervezet szervezőtitkára Zielinszki Szilárdra emlékeztek Mátészalkán Az első műszaki doktor volt hazánkban. Lengyel nemesi család sarjaként, május 1-én Mátészalkán született Zielinszki Szilárd, a hazai vasbetonépítés meghonosítója, a Mérnöki Kamara első elnöke. Ebből az alkalomból Mátészalkán a régi vasútállomás falán lévő emléktáblát koszorúzták meg, többek közt az önkormányzat és a vasút képviselői. A megemlékezésben megismerhettük röviden a gazdag életutat. Műegyetemi tanár volt. Több évtizeden át az Út-Vasútépítési Tanszék vezetője, 1924-ben bekövetkezett haláláig. Hazánk első műszaki doktora, hidász, szerkezetépítő. Számos vasútvonalat, viaduktot, hidat, víztornyot, (pl. Budapesten, Szegeden) középületet tervezett és épített, melyek szakmai kiválóságát és sokoldalúságát jelzik a mai napig. Tevékenységét nagyban befolyásolta a párizsi világkiállításon 1900-ban tapasztalt új technológia, és a Franciaországban végzett több éves munka.

3 KTE hírlevél június Szülőhelyén Mátészalkán is megbecsülik. Emléktábla, emlékhely és kiadvány is tiszteleg maradandó életművének. A hozzá kötődő emlékeket folyamatosan gyűjtik tisztelői és a vasútbarátok. Seress István Vasútüzemi Szakcsoport titkár, Debrecen AZ ÉPÍTÉSI TAGOZAT ELNÖKSÉGE FELHÍVÁSA A Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata a sikeres és jelentős műszaki alkotások megvalósítását irányító mérnöki munka elismerésére Építési Alkotói Díjat alapított; elsősorban annak a gondolatnak az érvényre juttatására, miszerint a tervezés és a megvalósítás egyenrangú részei az alkotó mérnöki munkának. Az Építési Alkotói Díj évente egy alkalommal két szakterületen adományozható: o a magasépítés és o a mélyépítés (ideértve az út-, vasútépítést, a vonalas létesítmények építését, általában az infrastrukturális építést is) szakterületén; a díj személyre szól, munkacsoport vagy kollektíva részére nem ítélhető oda. A kitüntetés a "felelős műszaki vezetők" névjegyzékében szereplő, regisztrált mérnököknek adományozható, pályázat, illetve jelölés útján; az odaítélésnek nem feltétele a Magyar Mérnöki Kamarában való tagság. A díjra pályázni lehet mindazoknak, illetve jelölni lehet mindazokat, akik a pályázást, illetve jelölést megelőző maximum két naptári évben használatra átadott kiemelkedő, jelentős építési (műszaki) alkotások kivitelezésének felelős műszaki vezetői voltak. A díjazás során kizáró tényezők, ha a kivitelezés időszakában az építés-hatósági ellenőrzés kirívó szabálytalanságot állapított meg, illetve ha a kivitelezés során halásos üzemi baleset fordult elő, valamint ha a jelölt vagy a pályázó díjazásával annak munkáltatója nem ért egyet. Ezúton hívjuk fel a Magyar Mérnöki Kamara és az építési szakmai testületek tagjait, hogy tegyenek javaslatot a fentieknek megfelelő kiemelkedő szakemberek Építési Alkotói Díjjal történő kitüntetésére. A díjra pályázni is lehet - ez esetben a pályázó az elvégzett munkája dokumentálásával állítsa össze pályázati anyagát. Az indoklással ellátott javaslatokat, illetve pályázatokat az MMK Építési Tagozat elnökségéhez (1093 Budapest, Angyal utca 1-3.), telefax: ) kell eljuttatni; a beérkezési határidő: június 30. A díj ünnepélyes átadására az Építési Tagozat őszén sorra kerülő tagozati rendezvényén kerül sor. Meggyőződésünk, hogy a kitüntetésre méltó szakemberek jelölésével a szakmai testületek, szervezetek, illetve azok tagjai jól szolgálják a kivitelező építés szakterületén dolgozó mérnökök munkájának elismerését és kiváló tevékenységüket az Építési Alkotói Díj példaként állítja a szakmai közvélemény elé. Közlekedésépítési Tagozat elnöksége NET SAROK Honlapunkon a rendezvények éves programja Nagyrendezvény program címmel megtekinthető. A konferenciák jelentkezési lapjai letölthetők A IV. Dél-alföldi csomóponti konferencia előadásai olvashatók a közutas honlapon ( az Események, konferenciák menüpont alatt.

4 KTE hírlevél június BESZÁMOLÓ RENDEZVÉNYRŐL IV. Dél-alföldi csomóponti konferencia Szeged, április 20. A KTE Csongrád megyei szervezete által április 20-án meghirdetett rendezvénynek ezúttal a Csongrád megyei Mórahalom adott otthont. A kisváros korszerűen felszerelt vadonatúj közösségi házában Kaposvári Péter megyei KTE elnök és Csányi László alpolgármester köszöntötte a szépszámú közönséget. Ezt követően előadások hangzottak el a körforgalmi csomópontok tervezésével, építésével és üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalatokról, a tervezési irányelvek felülvizsgálatának aktuális kérdéseiről, a közlekedés biztonságáról, a balesetekről és azok megelőzésének lehetőségeiről a rendőrség által szervezett felvilágosító programokról, a csomópont tervezés közbeni közlekedésbiztonsági auditról, a közlekedés biztonságot befolyásoló pszichológiai folyamatokról. A konferencia záró programjaként az előadók útüzemeltetők, tervezők, egyetemi tanárok, közlekedési hatóságok képviselői és a közönség a hagyományoknak megfelelően közös ebéden vett részt. A házigazdák végezetül a Mórahalmi strandfürdőbe is meginvitálták a megjelenteket. Az előadások olvashatók a közutas honlapon ( az Események, konferenciák menü pont alatt. Kárász József Csongrád megyei Állami Közútkezelő Kht. üzemeltetési és fenntartási főosztályvezető EU normák szerinti környezetkímélő közlekedés Magyarországon Salgótarján, május 5-6. Az Uniós normák szerinti környezetkímélő közlekedés Magyarországon címmel rendezett konferenciát a Közlekedéstudományi Egyesület Nógrád Megyei Területi Szervezete dr. Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter védnökségével. A megjelenteket Kecskés Zoltánné a KTE Nógrád Megyei Területi Szervezet titkára és Dr. Balázs Ottó a Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Ezt követően a levezető elnök Antal Attila a Nógrád Volán Rt. vezérigazgatója ismertette a konferencia két napjának programját és előadóit. A környezetvédelmi szakemberek, a területüket érintő feladatokról, eredményekről, újdonságokról és nem utolsó sorban kritikusan a problémákról is beszéltek. Rakics Róbert környezetvédelmi helyettes államtitkár a minisztérium feladatáról, az elkészített hatásvizsgálatokról, és arról szólt: hogy az Európai Unió által előírt normák alatt van hazánk levegőszennyezettsége. Dr. Lányi Péter a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium munkatársa a kettős körforgalom környezeti hatásáról tartott előadást, országos kitekintést adva ennek előnyeiről és problémáiról. A MÁV Rt. környezetvédelmi főosztályvezetője dr. Debreczeni Katalin a problémákról, feladatokról és a jövőbeni környezetvédelmi teendőkről tartott előadást. Az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a környezet védelmére a Budapesti Közlekedési Vállalat Rt. Ezt Aba Botond a cég vezérigazgatója adatokkal is alátámasztotta a konferencián. Elmondta azt is, hogy tavaly szinte minimális összeget kellett környezetvédelmi bírságként kifizetniük, s hogy komoly technikai, műszaki felújításokat, fejlesztéseket valósítottak meg. Magyarországon az EU-ban megengedett duplája az autóbuszok átlagéletkora, környezetvédelmi szempontból sem mondhatók ideálisnak ezek a járművek. Erre is kitért előadásában Saslics Elemér a Volán Egyesülés vezérigazgatója. Valkai György a Nógrád Megyei Közlekedési Felügyelet igazgatója beszélt az uniós csatlakozásból erdő többletfeladataikról, arról, hogy a forgalmi és telephelyi ellenőrzések számát növelték az elmúlt évben. A közúti járműpark állapotát az uniós követelmények szerint ellenőrizték, jövő év január 1-től pedig újabb változások várhatók.

5 KTE hírlevél június Nagyon érdekes előadást tartott dr. Szirmai László a MOL Rt. Termékminőség és Alkalmazástechnika vezetője a környezetkímélő üzemanyag fejlesztésének kiváló szakembere, szakterületének eredményeiről adott számot. Szigeti Dániel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vasúti Járművek Tanszékének tanára a vasúti közlekedés környezeti hatásait tekintette át. Környezetvédelmi szempontból kitűnőek, a Kutzendörfer und Dworák GmbH magyarországi vezetője, Horváth Gyula által bemutatott, az EU szabvány szerinti környezetkímélő kenőanyagok széles körű használata, amely fontos lenne. Érdekes előadást tartott Lukács András a Levegő Munkacsoport vezetője. Táblázatokkal, adatokkal mutatta be a személy és tehergépkocsikkal kapcsolatos államháztartási bevételek és kiadások összegét 2004-ben, közölve, hogy az adatok előirányzat, illetve becslés szerintiek. Beszélt a környezeti, egészségi és hasonló károk okozta költségekről, az útkárok és a teherforgalom keresztfinanszírozásáról, valamint a külföldi rendszámú tehergépjárművek által Magyarországon okozott útkárokról. Előadása végén komoly vita volt. Utolsó előadóként Antal Attila a Nógrád Volán Rt. vezérigazgatója beszélt cége jelenéről és terveiről. Az elmúlt évben sikerült elérni, hogy valamennyi autóbusz környezetkímélő motorral van felszerelve, de még nagyon sok a feladat- Az autóbuszok átlagéletkora majdnem 12 év. Dr. Debreczeni Katalin MÁV Rt, Antal Attila levezető elnök Nógrád Volán Rt., Dr. Lányi Péter GKM, Rakics Róbert Környezetvédelmi Minisztérium A konferencia résztvevőinek egy csoportja Kecskés Zoltánné Nógrád megyei Területi Szervezet titkára

6 KTE hírlevél június KONFERENCIA ELŐZETES A Közlekedéstudományi Egyesület Vasúti Tagozat, Vasútüzemi Szakosztály június 15-én Pályához való szabad hozzáférés tapasztalatok a magyar vasúti közlekedés liberalizálásában című konferenciát szervez Budapesten, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait. A konferencia helyszíne: MÁV Rt. Bevételellenőrzési Igazgatóság Konferenciaterem (1062 Budapest, Nyugati tér 1-2.) PROGRAMTERVEZET Megnyitó Csontos Endre forgalmi igazgató, levezető elnök Az életbe léptetett EU konform szabályok és annak hatásai Előadó: Antal Dániel miniszteri biztos, GKM A közlekedési hatóság megváltozott feladatai Előadó: Major Péter vezető, Vasúti Felügyelet A Vasúti Pályakapacitás-elosztó szervezet működési tapasztalatai Előadó: Salavecz János ügyvezető igazgató, VPE Kft. Büfészünet A pályavasút kapcsolata a vasútvállalatokkal Előadók: Dr. Farkas Gyula értékesítési osztályvezető, MÁV Rt. Németi András technológiai osztályvezető, MÁV Rt Korreferátumok: a vasúttársaságok tapasztalatai Felkért hozzászólókkal Konzultáció, elnöki összefoglaló Csontos Endre forgalmi igazgató A Közlekedésépítési Tagozat Közúti Szakosztály, a Vas megyei Állami Közútkezelő Közhasznú Társaság és a KTE Vas megyei területi szervezete szeptember 7. és 9. között, Bükfürdőn rendezi meg a 33. Útügyi Napokat. A konferencia fő témája: Tegyünk többet útjainkért, hídjainkért, a forgalombiztonságért (tegyünk a meglévő úthálózatért) Tervezett szekciók: Útfinanszírozás aktualitásai (jelenlegi gyakorlat az országos és a helyi közutakon, az útpénztár létrejötte, regionális útgazdálkodás és forrásfelhasználás, forrásigény meghatározásának módszerei, a közbeszerzés jelene és jövője, a különböző beavatkozások és technológiák ár- és értékaránya, a fejlesztés és a fenntartás arányának megválasztása, belterületi utak sajátságos kérdései, a közútkezelői szervezet fejlesztése, stb.) Hálózattervezés, úttervezés összefüggései (hálózatfejlesztés aktualitásai, vidékfejlesztés, nemzeti fejlesztési terv, tervezési feladatok, hidak és egyéb műtárgyak, a tervezés szabályozásának kihatása a gazdaságosságra és a közlekedés biztonságára, szervezeti és finanszírozási változások, EU támogatások felhasználása, stb.) Építési feladatok (aktuális építési feladatok, lebonyolítás, szabványok és a felkészülés programja, az aszfalttechnológia újabb eredményei, nagy forgalmú utak, az ütemezett kiépítés előnyei és hátrányai, a verseny és hatásának értékelése, olcsó technológiák, bontott építőanyagok felhasználása, stb.) Forgalombiztonság aktualitásai (az építés és a fenntartás-üzemeltetés társadalmi értékítélete, közlekedésbiztonsági vetülete, megjelenése a lakosság és a közlekedők előtt, a megfelelő tájékoztatás, a jogszabályi környezet gyors változása, EU-tagságunk következményei, külföldi példák, hazai gondolatok, stb.) A konferencia mellett szakmai kiállítást és szakmaikulturális programot szervezünk. A konferenciával kapcsolatosan tájékoztatás kérhető az egyesület központi irodájában: tel./fax: (1) , és az egyesület honlapján.

7 KTE hírlevél június Jelentkezés előadóként: a témákhoz kapcsolódó 15 perces előadás egyoldalas összefoglalójával. Határidő: június 15. Cím: dr. Szakos Pál elnök Tel.: (30) Fax: (1) szakos@mail.datanet.hu dr. Schváb János titkár Tel.: (30) Fax: (1) schvab@axelero.hu Kovács Jenő igazgató Tel.: (30) Fax: (94) kovacsj@vas.kozut.hu Tóthné Temesi Kinga műszaki igazgató Tel.: (30) Fax: (94) kinga@vas.kozut.hu Az előadások elfogadásáról a Koordinációs bizottság dönt. Az előadások anyagát, a későbbi megjelentetés érdekében elektronikus formában kell leadni, a konferencia előtt legalább tíz nappal. Az előadások elfogadásáról és a részletes programról, a részvételi díjról és a szálláslehetőségekről júliusban tájékoztatunk minden érdeklődőt. A tervezett részvételi díj 50 ezer forint+áfa. Szállás Bükfürdőn, különböző kategóriájú szállodákban foglalható. Kérjük, hogy a konferencia időpontját szíveskedjék előjegyezni! FELHÍVÁS KONFERENCIÁKRA MÁV dolgozók jelentkezése KTE konferenciákra: A MÁV-on belüli jelentkezés esetén a MÁV dolgozók részére rendszeresített jelentkeztetési lappal, illetve csoportos jelentkezés esetén kiegészítő táblázat csoportos jelentkeztetéshez nyomtatvánnyal lehetséges, ami letölthető a MÁV számítógép hálózatáról ( Az egyesület felé továbbra is a konferenciához kiadott jelentkezési lappal lehet jelentkezni. Sorszám Időpont Cím Rendező Helyszín június Az M7-es építése Somogyban Somogy megyei Területi Balatonföldvár 1-2. Szervezet Boa Árpád június éves a Nyírvidéki Kisvasút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szervezet Rétközi Kisvasúti Turisztikai Hivatal Gubik László Nyíregyháza június 15. Pályához való szabad hozzáférés tapasztalatok a magyar vasúti közlekedés liberalizásában Vasúti Tagozat Vasútüzemi Szakosztály Dr. Fenyves László / június éves a nyíregyházi repülőtér Légiközlekedési Tagozat, Nyíregyházi Városi Önkormányzat, Egyetem, Veterán Repülők Szövetsége, Hadtudományi Társaság Hatóságok Németh Márton szeptember szeptember 7-9. Emberbarát közlekedés 33. Útügyi Napok (Tegyünk többet útjainkért, hídjainkért, a forgalombiztonságért) Városi Közlekedési Tagozat Bősze Sándor Közlekedésépítési Tagozat Közúti Szakosztály, Vas megyei Területi Szervezet Dr. Szakos Pál Budapest Nyíregyháza Balatonfenyves Bük-fürdő

8 KTE hírlevél június szeptember október október VII. Közlekedésigazgatási konferencia VI. Vasútgépész Napok XIII. Pályafenntartási konferencia Általános Tagozat Komárom- Esztergom megyei Területi Szervezet Geszler Attila 06/ Vasúti Tagozat Tagozat, Vasútgépész Szakosztály, Márton Ferenc Vasúti Tagozat Vasútépítési és Pályafenntartási Szako. MÁV Rt. KTE Csek Károly október Kanizsai Műszaki Napok Zala megyei Területi Szervezet MÁV PMLI Osztálymérnökség Nk. Kiss Ernő 06-93/ október október október október október október V. Regionális közlekedés aktuális kérdései Közlekedési és logisztikai fejlesztések Csongrád megyében Hajdú-Bihar megyei Területi Szervezet DKV Rt. Hajdú Volán Rt. Közútkezelő Kht Demkó László Csongrád megyei Területi Szervezet Katona János X. Országos Iparvágány konferencia Általános Tagozat Iparvágány Szakosztály, Iparvágány-használók Szövetsége Sopron vagy Komárom Ter. Szerv. Aczél István , Utazók balesetei, sérülései, betegségei IV. Közúti-vasúti átjárók forgalombiztonsági kérdései XX. Nemzetközi Szállításszervezési konferencia Általános Tagozat Közlekedésegészségügyi Szakosztály Dr. Nemes György Bács-Kiskun megyei Területi Szervezet Felföldi Károly Általános Közlekedési Tagozat Közlekedésgazdasági Szakosztály, GKM, KTI Kht Dr. Csaba Attila Tata Lillafüred Dobogókő Nagykanizsa Debrecen Szeged Tata (Sopron) Budapest Kecskemét Balatonvilágos Fiatalok (35 év alatti) kedvezményes részvételi lehetőségével kapcsolatban érdeklődni lehet: Dr. Tóth János ifjúsági felelősnél, tel: (BME Közlekedésüzemi Tanszék) Konferenciával kapcsolatos információ kérhető a KTE titkárságán: , , vasúti telefonszámokon A konferencia jelentkezési lapok az Internetről, a KTE honlapjáról letölthetők: Honlapunkon a rendezvények éves programja Nagyrendezvényprogram címmel megtekinthető. Szíveskedjék a programokat figyelemmel kísérni, mert az előre meghirdetett időpontok változhatnak.

9 KTE hírlevél június SZAKOSZTÁLYOK, TERÜLETI SZERVEZETEK PROGRAMJA június 2. Csütörtök 8 óra június 14. Kedd 14 óra június 14. Kedd 14 óra június 28. Kedd 14 óra Hajózási Tagozat szervezésében egész napos ingyenes autóbuszos tanulmányút. Neszmélyi Hajómúzeum meglátogatása Csoportos ebédelés kedvezményes áron étteremben Jelentkezés es telefonszámon Fuvaroztatók és Szállítmányozók Fóruma Szakosztály vezetőségi ülése Városi Közlekedési Tagozat Települési Közlekedéstervezési Szakosztály szervezésében előadás: A Baross tér átépítésének előkészítése és helyzete. Gyalogosok. A közösségi közlekedés elsőbbsége, járműforgalom. Előrebecslések és tények Előadók: Gulyás László igazgató, DBR Metró Projekt Igazgatóság Várady Tamás okl. építőmérnök, ügyvezető igazgató és Borsós Ferenc okl. építőmérnök, irodavezető Közlekedés Kft. Erő Zoltán ügyvezető, építész vezető tervező, Palatium Stúdió Kft Felkért hozzászólók: Bősze Sándor okl.közlekedésmérnök, főosztályvezető, BKV Rt. Köller László mérnök. mb. főosztályvezető, MÁV Rt. Hajózási Tagozat vezetőségi ülése Indulás 8 órakor a Volga Szálló parkolójából MTESZ Székház 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. IV Közlekedés Kft Budapest, Bécsi u. 5. IV. em. tárgyaló MAHART PassNave, Admirál Étterem, Belgrád rakpart HIRDETÉS V. Nemzetközi Konferencia az Autómentes Városokért Budapest, július Szakmai program: július 19-én és 20-án a budapesti Új Városházán ig ( Budapest, V., Váci utca ) Rendezők: Autómentes Világhálózat (World Carfree Network, Levegő Munkacsoport, Magyar Közlekedési Klub) Bővebb felvilágosítás: Telefon: ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOK KÖZLEMÉNYEI SENIOR BIZOTTSÁG HÍREI SENIOR PROGRAMOK A KTE Budapesti Volán Vállalat Senior Csoport összejövetele VI órakor a MTESZ Székház (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8.) IV sz. termében Szervezök: Jankó Piroska, Rády Károly A KTE Szombathelyi Nyugdíjas Szakcsoportja szervezésében VI. 6. filmvetítés: A világörökség kincsei Bővebb felvilágosítást ad: Pammer László, tel: A KTE B.A.Z. Megyei Szervezet Senior Szakcsoport szervezésében VI. 20. Tanulmányút hajón a Bodrogon Témafelelős: Papp Gábor Bővebb felvilágosítást ad: Nagy Alfréd, tel: A KTE Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Műszakiak Baráti Köre szervezésében VI. 23. Kirándulás Budapestre, a Nemzeti Színház megtekintése Bővebb felvilágosítást ad: Papp László, tel:

10 KTE hírlevél június A Senior Bizottság és a Jubileumi Bizottság május 9-én közösen kihelyezett bizottsági ülést tartottak a Vasúttörténeti Parkban. A két bizottság szinte teljes létszámban (33 fő) vett részt az összejövetelen. A nagy létszám miatt hétfői szünnapon utaztak a bizottságok. A két bizottság tagjai Kisteleki Mihály szakszerű vezetése mellett tekintették meg a parkot. A Vasúttörténeti Park megtekintése után került sor a bizottságok üléseire. A Senior Bizottság szinte ünnepi ülést tartott, mert javaslatuk alapján a KTE elnöksége jóváhagyta, hogy minden évben kiváló egyesületi munkát végző seniorok közül 2 fő Gárdai Gábor emléklap -ban részesüljön. A két főre a Senior Bizottság tesz javaslatot az elnökség felé. Kovács Péter Senior Bizottság titkára JUBILEUMI BIZOTTSÁG HIREI KÖZLEKEDÉSI JUBILEUMOK június 24-én indult el aldunai hajóútjára gróf Széchenyi István. Hajóútjának célja: meggyőződni az aldunai hajózási akadályokról június 6-án Bécs-Győri Vasúttársaság megkapta a végleges engedélyt a Sopron-Győr közötti vasút építésére június 16-án Alföld-Fiumei Vasúttársaság megnyitotta Csaba-Hódmezővásárhely közötti 64 km hosszú vasútvonalát június 14-én kihírdették a helyi érdekű vasutakról szóló XXXI. törvénycikket, amely alapján épülhettek meg a későbbi HÉV vasutak június 4-től az Orient express hetenként egyszer Budapesttől Belgrádon át Nisig közlekedett június 29-én nagy ünnepség keretében kezdték meg az Aldunán a Vaskapu szabályozását június 14-én megnyílt Észak-Erdélyben Szatmárnémedi és Erdőd közötti 28 km hosszú keskeny nyomtávolságú vasút június én sztrájkoltak a Budapesti Közúti Villamos Vasutak munkásai június 4-én aláírták a trianoni békeszerződést, amelynek értelmében a magyar vasút elvesztette vasúthálózatának 62 %- át, kocsi állományának 50%-át, mozdonyainak 76%-át június 4-én villamos baleset történt a fővárosban, Zugligetben, amelynek 4 halott és 9 sebesült áldozata volt június 5-én megnyílt Csepelen a Nemzeti és Szabad kikötő június 16-án súlyos autóbusz baleset történt a fővárosban, amelynek 13 halott és 26 sebesült áldozata volt június 5-én elindult az első MALÉV repülőjárat Budapest és Kiev között június 30-án Siófokon az útátjáróban autóbusz ütközött össze vonattal, a balesetnek 20 halálos áldozata volt június 15-én első ízben szállt le a Ferihegyi repülőtéren Boeing 747-es tipusú repülőgép június 23-án befejeződött a Győr-Gönyü-i terminál kikötő építése. ****************** július 1-én a Déli Vasút megnyitotta 79 km hosszú vasútvonalát Újszőny és Székesfehérvár között július 1-én a Lánchíd állami tulajdonba került a megváltásáról szóló évi XXX. sz. tc. alapján július 8-tól kötelezővé tette a MÁV Igazgatóság levelezésében a magyar nyelv használatát július 4-én a Minisztertanács Baross Gábor miniszter javaslatára jóváhagyta a Kereskedelmi Minisztérium hivatalának átköltöztetését az államosított Magyar Északkeleti Vasút budai igazgatósági épületébe július 31-én megnyílt a Kiskőszeg-Baranyavár-Pálmonostor-Siklós közötti 63 km hosszú HÉV vonal július 1-én a magyar kormány rendezte a MÁV és a Pécs-Barcsi Vasút közötti jogviszonyt, a MÁV bérbe vette a Barcs- Pécs-Üszög vonalat július 1-én megszünt a vasúti forgalom a Veresegyház-Gödöllő közötti vasútvonalon július 2-án forgalomba helyezték a felújított Komáromi Vasúti Duna-hidat július 2-án megindult Debrecenben az első trolibuszjárat (6,3 km) július 7-én a Fővárosi Bíróság perújítási eljárásban felmentette az december 26-án Császárfürdői baleset okozásában alaptalanul szabotázs cselekménnyel vádolt és másnap kivégzett Molnár Imre váltókezelőt július 10-én felavatták az épülő magyar-szlovén vasút nagyrákosi völgyhídját július 14-én felavatták a fővárosban a Magyar Vasúttörténeti Parkot július 23-án elindult az első közúti kamionokat szállító Ro-la vasúti szerelvény Lengyelországba augusztus 15-én az uralkodó rendeletére felállították a Helytartó tanácson belül az Országos Közlekedési Bizottságot, amelynek elnökévé Széchenyi István grófot nevezte ki a király augusztus 14-én a Tiszavidéki Vasút megnyitotta Miskolc-Kassa közöttti 89 km hosszú vasútvonalát augusztus 1-én a magyar állam által megvásárolt M.kir. Államvasúti Gép és Kocsigyár -at a MÁV Üzletigazgatóság hatáskörébe adták augusztus 28-án az Első Erdélyi Vasút megnyitotta a Piski-Petrozsény közötti 79 km hosszú vasútvonalát augusztus 1-én megalakult a MÁV Debreceni Üzletvezetősége

11 KTE hírlevél június augusztus 7-én elindult az első villamos járat Budapesten a Nagykörút Rákóczi út és Üllői út közötti szakaszán augusztus 28-án Budapesten a Luther utcában ünnepélyesen felavatták a Vasúti Tisztképző Intézet épületét augusztus 15-én üzembehelyezték Kárpátalján a Körösmező és az országhatár közötti 15 km hosszú vasútvonalat augusztus 23-án megnyílt a Pozsony-Dunaszerdahely közötti HÉV vonal (44 km) augusztus 27-én megnyitották az 1000 mm nyomtávolságú pozsonyi városi villamosvasút első szakaszát augusztus 1-én megindult a villamos közlekedés az Üllői úti Vár (mai Nagyvárad tér)és Szentlőrinc Szarvas csárda között augusztus 20-án felavatták a Margit szigetre vezető hidat augusztus 28-án megnyílt a Cinkota-Kerepes közötti HÉV vonal, hossza 10 km augusztus 10-én elindult az első távolsági autóbuszjárat Károlyváros és a Plitvicai tavak között augusztus 18-án megindult Zágrábban a villamos közlekedés augusztus 19-én Keleti Dénest nevezték ki a MÁV elnökének augusztus 30-án megindult az autóbusz közlekedés Budapest és Győr között augusztus 20-án átadták a forgalomnak a fővárosi Üttörő Vasút utolsó, Szépjuhászné-Hüvösvölgy közötti szakaszát augusztus 30-án megkezdődtek a Ward-Leonard rendszerű villamos motorkocsik futópróbái Magyarországon augusztus 6-án elindult első útjára a Duna nevű magyar tengerjáró hajó Rotterdamból Velencébe augusztus 20-án közlekedett először a János hegyi libegő LAPSZEMLE Közlekedéstudományi Szemle 2005/június Tulipánt Gergely: A közúti és vasúti áruszállítás által okozott zajterhelés összehasonlító elemzése Üllő településen A szerző a különböző közlekedési alágazatok által okozott zajterheléseket vizsgálta. A cikkben ismerteti megállapításait Erdősi Ferenc: Oroszország tengeri kapuinak térbeli áthelyeződése (I.rész) A szerző ismerteti a több tengerparttal is rendelkező országok kikötőinek időröl-időre változó kapacitását, majd részletesen bemutatja Oroszország (Szovjetunió és utód államai) tengeri kapuinak áthelyeződését. Dr. Horváth Ferenc: A hazai vasútvonalak alapépítményének építési hibái (I. rész) A szerző vizsgálta, hogy a hazai vasútvonalak alapépítményének milyen építési hibái vannak, és mi azok eredete. Szabó Szabolcs: A normál nyomtávolságú vasúti szárnyvonalak története Dr. Prezenszki József: A Közlekedéstudományi Egyesület által 2004-ben díjazott diplomamunkák rövidített formában való - ismertetése Tájékoztató a MÁV Rt. időszerű feladatairól, eredményeiről - Az Év tervezője díj a miskolci Tiszai pályaudvar felújításáról - A szolgáltatási színvonal növelését célzó lépés - Rövidtávon is eredményes reorganizáció a MÁV Debreceni Járműjavító Kft-nél - Átadták a Budapest Nyugati pályaudvar területén kialakított szociális várót - Szolgáltató szemléletű menetrendet alakít ki a MÁV Rt. - Másoddiplomás vasutasok Közúti és Mélyépítési Szemle 2005/június Kovácsházy Frigyes: M7 autópálya Zamárdi-országhatár nyomvonala, előkészítése Mentes Balázs: Az építési szakaszok Bíró József Kovácsné Németh Klára Papp Péter: M7 autópálya Zamárdi Balatonszárszó közötti szakasz autópálya engedélyezés több felvonásban Kovácsházy Frigyes: A tervezési előírások változásának következményei Tárczy László: Földmű-alapozás az Ordacsahi-Balatonkeresztúr közötti szakaszon Orosz Károly Mátyássy László: A köröshegyi völgyhíd tervezése és kivitelezése Becze János: Az M7 M70 autópálya elválási csomópont hídja Molnár László Aurél: Az M7 autópálya horvát határcsatlakozása Versegi Szabolcs: Támfal-skanzen Balatonszárszó és Ordacsehi között Radnay Tibor Jávor Ádám: Mérnöki feladatok összehangolása Fülöp Pál: Egységes minőségbiztosítási szemlélet az M7 autópálya építési munkáinál Pálfay Antal: A szakaszos átadásból fakadó üzemeltetési feladatok Városi Közlekedés 2005/június Lovász István: Muzeális járműveket megőrző tevékenység a Budapesti Közlekedési Részvénytársaságnál (Menyhért László előszavával) Dr. Tarnai Júlia: A városi áruszállítás fejlesztésének időszerű kérdései Szabó Szabolcs: A közlekedési problémák okai és kezelésének nehézségei Budapesten, geográfus szemmel Almássy Kornél Ambrus Kálmán Bocz Péter Fi István: A fővárosi burkolatok javítási, átépítési munkáinak minősége Ercsényi Balázs: Elgondolás a Budapest V., kerületi Kossuth Lajos tér átalakítására

12 KTE hírlevél június Szedlmajer László: Az utastéri fűtés, hűtés energiaköltségei a BKV Rt.-nél Polányiné Csányi Ágnes Polányi Péter: Gondolatok a székesfehérvári belváros akadálymentesítésének tanulmánytervéhez Borza Viktor Kormányos László: Integrált ütemes menetrend bevezetése a MÁV Rt. Budapest Vác Szob és Budapest Veresegyház Vác elővárosi vonalain Visszapillantás Dr. Kalocsai Péter: Szatmárnémeti villamosközlekedésének története Varga Károly: Az elővárosi vasúti járművek javítása a 100 éve létesített Istvántelki MÁV-főműhelyben Hírek és közlemények Nemzetközi szemle HIRDESSEN HÍRLEVELÜNKBEN! Hirdetési tarifáink: Első oldalon (A5 méret) Hátsó oldalon (A5 méret) Belső oldalon (A5 méret vagy szórólap) Ft + ÁFA Ft + ÁFA Ft + ÁFA A jogi tagvállalataink 20% kedvezményt kapnak. Közel 200 jogi és pártoló tagválallat és mintegy 7000 fő egyéni tagunk forgatja havonta tájékoztatónkat, ezért használja ki a lehetőséget. Cím: Közlekedéstudományi Egyesület Titkárság Budapest, V., Kossuth L. tér 6-8. IV Tel/Fax: , KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. IV Tel/Fax.: , ADATVÁLTOZÁST BEJELENTŐ LAP Régi adat: NÉV:... Lakcím:...Tel.:... Munkahely:... Címe:...Tel.:... Beosztása:... Új adat: NÉV:... Lakcím:...Tel.:... Munkahely:... Címe:...Tel.:... Beosztása:... Kelt: aláírás Közlekedéstudományi Egyesület Levélcím: 1372 Budapest 5. Pf Budapest, V. Kossuth Lajos tér 6-8. IV Telefon/Fax: , Felelős szerkesztő: Varga József Vasúti: titkárságvezető Internet: info.kte@mtesz.hu

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény Dátum Konferencia címe 2019-es árak Tervezett létszám 1. 2019. január 29. Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény i Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem KTE Vezetősége Az

Részletesebben

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény

Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény 1. 2019. január 29. Ünnepi kibővített elnökségi ülés. A KTE 70 jubileumi év nyitórendezvény KTE Vezetősége Az ünnepség a 2018. évi kitüntettek és díjazottak köszöntése is egyben - 200 fő felett 2. 2019.

Részletesebben

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban 1. 2018. február XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban Helyszín: Sopron KTE Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozata és a Gépjárműközlekedési Tagozat, Tolna Megyei Területi Szervezet, Soproni

Részletesebben

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban

XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban 1. 2018. február XXII. A magyar közlekedés aktuális helyzete az EU-ban Helyszín: Szervezés alatt KTE Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozata és a Gépjárműközlekedési Tagozat, Tolna Megyei Területi Szervezet,

Részletesebben

Határok nélküli partnerség című konferencia

Határok nélküli partnerség című konferencia 31/2010 KTE KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. 1372 Budapest, Pf. 451. Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 (Rend. 31/2009) Határok nélküli partnerség című konferencia A régiók

Részletesebben

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ÉPÍTÉSI TAGOZAT ALKOTÓI DÍJÁRÓL

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ÉPÍTÉSI TAGOZAT ALKOTÓI DÍJÁRÓL A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ÉPÍTÉSI TAGOZAT ALKOTÓI DÍJÁRÓL Az MMK Építési Tagozata elnöksége több alkalommal deklarálta, hogy a tervezés és a megvalósítás egyenrangú részei az alkotó mérnöki munkának; célul

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés 2007. május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em. 135. sz.

JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés 2007. május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em. 135. sz. JEGYZŐKÖNYV Tisztújító Küldöttközgyűlés 2007. május 23. Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth L. tér 6-8. I. em. 135. sz. konferenciaterem Részvevők: Jelenléti ív szerint Lásd 3 sz.mell. Dr. Gyurkovics Sándor

Részletesebben

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015.

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. A KTE soron következő területi és tagozati tisztségviselők választása 2014 őszén, az országos tisztségviselők választása pedig 2015 tavaszán

Részletesebben

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt.

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt. Közlekedéstudományi Egyesület H-1066. BUDAPEST, Teréz krt. 38. II. em 238. Telefon/Fax: +36-1-353-2005, +36-1-353-0562 Internet: http://www.ktenet.hu E-mail: info@ktenet.hu DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

TARTALOMJEGYZÉK S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 2008 9 október hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. FELHÍVÁS NET SAROK AKTUALITÁS FELHÍVÁS KONFERENCIÁKRA TAGOZATOK, TERÜLETI SZERVEZETEK PROGRAMJA TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A KTE közlekedésbiztonsági tevékenysége

A KTE közlekedésbiztonsági tevékenysége A KTE közlekedésbiztonsági tevékenysége Budapest, 2019. március 19. E u r o p e a n R o a d S a f e t y C h a r t e r k o n f e r e n c i a A KTE szervezete Területi szervezetek 18 megyei területi szervezet

Részletesebben

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek 1. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara: 1.1. Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. bkmkik@mail.datanet.hu Tel.: 76/501-500 www.iparkamara.hu

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Beszámoló a 2018. évi gazdálkodásról /Az Országos Elnökségi Ülés és a Küldöttközgyűlés által elfogadott/ Az egyesület gazdálkodására a stabilitás volt a jellemző. Igaz ugyan,

Részletesebben

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14.

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14. 8.30-tól regisztráció 2015. május 12. (kedd, délelőtt) 9.30-10.00 A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai Előadó: Dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár, NFM 1. témakör:

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet

TARTALOMJEGYZÉK. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet 2008 4 április hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1.o. NET SAROK 2.o AKTUALITÁSOK 2.o TÁJÉKOZTATÓ 2.o TAGOZATOK, TERÜLETI SZERVEZETEK

Részletesebben

LURDY Ház. Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés tűzvédelmi kérdéseiről a gyakorlatban szeptember 18.

LURDY Ház. Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés tűzvédelmi kérdéseiről a gyakorlatban szeptember 18. TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és a LEOFM Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének szakmai napja Épületüzemeltetés, létesítménygazdálkodás, társasházkezelés

Részletesebben

Tájékoztató A KTE Hajózási Tagozatának tevékenységéről

Tájékoztató A KTE Hajózási Tagozatának tevékenységéről Tájékoztató A KTE Hajózási Tagozatának tevékenységéről 2017.11.02. Múltunk Az 1949-ben alapított Egyesületben a Vasúti, Hajózási és Légiközlekedési Tagozaton belül alakult meg a Hajózási Szakosztály. A

Részletesebben

FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA

FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA A konferencia a Magyar Mérnöki Kamaránál akkreditáció alatt áll FELHÍVÁS a XX. ORSZÁGOS ENERGETIKAI KONFERENCIÁRA A piacnyitás értékelése és aktuális energetikai kérdések Sopron, Hotel Szieszta 2008. október

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia u. 4. Telefon / fax 209-93-38 / Fax 209-9339 e-mail isz.aso@bfkh.hu 13:00-18:00 13:00-16:00 8:30-13:00 8:30-12:30

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1.o. 1.o. 2.o. 4.o.

TARTALOMJEGYZÉK. 1.o. 1.o. 2.o. 4.o. 2005 8 október hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. Vezetői Tanács ülése Országos Intéző Bizottsági ülés Országos Elnökségi ülés NET SAROK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

I. Magyar Közlekedési Konferencia. MEGTERVEZZÜK, MEGÉPÍTJÜK! Nagy Róbert vezérigazgató Eger, október 18.

I. Magyar Közlekedési Konferencia. MEGTERVEZZÜK, MEGÉPÍTJÜK! Nagy Róbert vezérigazgató Eger, október 18. I. Magyar Közlekedési Konferencia MEGTERVEZZÜK, MEGÉPÍTJÜK! Nagy Róbert vezérigazgató Eger, 2017. október 18. 2016-BAN ÁTADOTT PROJEKTEK 2016-BAN ÁTADOTT VASÚTFEJLESZTÉSI PROJEKTEK Békéscsaba pályaépítési

Részletesebben

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA BÜKFÜRDŐ 2019. ÁPRILIS 9-11 BACH RÓBERT VASÚTFEJLESZTÉSI IGAZGATÓ JELENLEGI PROJEKTJEINK Kivitelezés:

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 2.o. 2.o. 6.o. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet

TARTALOMJEGYZÉK. 2.o. 2.o. 6.o. Kérjük tagjainkat, hogy a személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassák a Közlekedéstudományi Egyesületet 2005 4 április hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA EGYESÜLETI HÍREK Elnökségi fogadónap: A Közlekedéstudományi Egyesület Elnöksége 2005. április 13-án (szerda) 15.00 órakor az Egyesület

Részletesebben

Az ügyfélkapcsolati helyek nyitvatartási ideje és telefonszáma. T-Pont üzletek Cím Telefonszám Faxszám Nyitvatartási idő

Az ügyfélkapcsolati helyek nyitvatartási ideje és telefonszáma.  T-Pont üzletek Cím Telefonszám Faxszám Nyitvatartási idő Ügyfélkapcsolati helyek, valamint felügyeleti szervek elérhetősége Az ügyfélkapcsolati helyek nyitvatartási ideje és telefonszáma Lakossági ügyfelek részére Ügyfélszolgálat megnevezése Lakossági 1412 ügyfélszolgálat

Részletesebben

IX. Határok nélküli partnerség című konferencia

IX. Határok nélküli partnerség című konferencia KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE Tel: +36 30 389 8844 IX. Határok nélküli partnerség című konferencia Salgótarján 2015. október 1 2. Nemzetközi és régiós közlekedés a vasúti

Részletesebben

KORSZER TECHNIKÁVAL A MOZGÁSKORLÁTOZOTT EMBEREKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

KORSZER TECHNIKÁVAL A MOZGÁSKORLÁTOZOTT EMBEREKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KORSZER TECHNIKÁVAL A MOZGÁSKORLÁTOZOTT EMBEREKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY R ö v i d í t v e : K o r s z e r ű T e c h n i k a A l a p í t v á n y ( K T A ) A MEOSZ akadálymentesítési, közlekedési és technikai

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Tel.: (46) 515-200 Sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák Bács-Kiskun megye: Bajai Városi Kórház Cím: 6500 Baja, Rókus u. 10. Tel.: (79) 422-233, (79) 422-328, (79) 423-373, (79) 425-575, (79) 428-452 Bács-Kiskun Megyei

Részletesebben

III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia

III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia VASÚTI ERŐSÁRAMÚ ALAPÍTVÁNY 8600 Siófok, Kandó Kálmán utca 20. Együtt a vasúti erősáramú szakma céljainak megvalósításáért. (www.vasero.hu) III. Városi Közlekedési Áramellátási Konferencia Harkány, 2015.

Részletesebben

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van A papír nem minden! Tévedések és tévhitek, amire a figyelem nem szokott kiterjedni

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van A papír nem minden! Tévedések és tévhitek, amire a figyelem nem szokott kiterjedni TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és MMK Tűzvédelmi Tagozatának szakmai napja Tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek, társasházkezelőknek, beruházóknak Minősítések és ami mögöttük van A papír nem

Részletesebben

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság... 4

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR FELHÍVÁS Válság a pénzügyekben pénzügyek a válságban konferencia SOPRON 2009. szeptember 29-30. A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi

Részletesebben

MIRŐL FOGOK BESZÉLNI?

MIRŐL FOGOK BESZÉLNI? MIRŐL FOGOK BESZÉLNI? 1. A pályás szakszolgálat feladatai az 50-es években 2. A szakirodalom helyzete a I. világháború után 3. A Sínek Világa rovatainak fejlődése 4. Az érdeklődés a lap iránt 5. Nemzetközi

Részletesebben

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia INGATLANGAZDÁLKODÁS A KÖZFELADAT ELLÁTÁS SZOLGÁLATÁBAN KONFERENCIA Első alkalommal kerül megrendezésre az Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk együtt a természet egyensúlyának megőrzéséért

Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk együtt a természet egyensúlyának megőrzéséért Hotel Yacht, Siófok 2019. március 7-8. klenen 19 klímaváltozás ENERGIATUDATOSSÁG ENERGIAHATÉKONYSÁG XIV. Konferencia, kiállítás és innovációs ötletbörze ELSÔ FELHÍVÁS Osszuk meg tapasztalatainkat, dolgozzunk

Részletesebben

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLAT JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÓ Cím 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca

Részletesebben

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése.

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése. ALUTA NÍVÓDÍJ 2010 A pályázat kiírója Az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület) hagyományainak megfelelően nyilvános pályázatot hirdet a tevékenységének célkitűzéseiben megfogalmazott szakmai elvárásoknak

Részletesebben

TELEPÜLÉS-, TERÜLET- ÉS KÖZLEKEDÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK

TELEPÜLÉS-, TERÜLET- ÉS KÖZLEKEDÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata Közlekedésfejlesztés Magyarországon 10 év az Európai Unióban Konferencia Balatonföldvár, 2014. május 13-15. TELEPÜLÉS-, TERÜLET- ÉS KÖZLEKEDÉS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK

Részletesebben

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása F.3. számú függelék Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 1. Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelemi

Részletesebben

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Fekete Zoltán ügyvezető igazgató Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 n.n. titkárságvezető Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 Nagy Attila IIR vezető,

Részletesebben

Duna stratégia és a közlekedésfejlesztési elképzelések összhangja

Duna stratégia és a közlekedésfejlesztési elképzelések összhangja Duna stratégia és a közlekedésfejlesztési elképzelések összhangja Szűcs Mihály főosztályvezető-helyettes Belügyminisztérium Előadásvázlat MMK tanulmány Mi a Duna Régió Stratégia? Magyarország DRS szerepe,

Részletesebben

Magyar joganyagok - Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - alapító okirata, mó 2. oldal - módszertani feladat- és hatáskörében ellátja a Korm. re

Magyar joganyagok - Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - alapító okirata, mó 2. oldal - módszertani feladat- és hatáskörében ellátja a Korm. re Magyar joganyagok - Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - alapító okirata, mó 1. oldal Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról

Részletesebben

ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA

ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA Az ÁKR hozta változásokról a gyakorlatban, valamint a tűzvédelmi szakma aktualitásai ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI KONFERENCIA A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatójának fővédnökségével, a BM-OKF és TSZVSZ

Részletesebben

I. Magyar Közlekedési Konferencia I./A Szekció

I. Magyar Közlekedési Konferencia I./A Szekció I. Magyar Közlekedési Konferencia I./A Szekció MAGYARORSZÁGI ÚTFEJLESZTÉSEK BERUHÁZÓI SZEMMEL Juhász Zoltán László Igazgató-helyettes 2017. Október 18-20. M3 ap. - 403 sz. út csp BEVEZETŐ, TARTALOM A NIF

Részletesebben

MAGYAR KÖZÚT - HÍDÜGYEK

MAGYAR KÖZÚT - HÍDÜGYEK MAGYAR KÖZÚT - HÍDÜGYEK Hidász Napok Magyar Közút Nonprofit Zrt. Sopron, 2012. szeptember 18-19. Közúti hidak felújítása, korszerűsítése Hazai forrás hiánya 2012. évben (tervezések, célzott hídfelújítások

Részletesebben

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015.

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Kertész Ottó vasútbiztonság vezető MÁV Zrt. MÁV Zrt. Felügyelőbizottság Igazgatósága Szervezetek Elnök-vezérigazgató Belső ellenőrzési főosztály Biztonsági

Részletesebben

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998

Észak-balatoni Polgári Klub Alapítva 1998 Az Árpádháziak szellemi örökségétől az európai partnerségig A versenyképesség és energiái a magyar-türingiai kapcsolatokban Magyar-Türingiai Gazdasági Konferencia Székesfehérvár 2014. január 30-31. Helyszín:

Részletesebben

A BKV múzeumok. közlekedéstörténeti vetélkedője

A BKV múzeumok. közlekedéstörténeti vetélkedője Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Városi Tömegközlekedési Múzeum Szentendre, Dózsa Gy. út út 3., 3., nyitva: áprilistól októberig Földalatti Városi Tömegközlekedési Vasúti Múzeum

Részletesebben

Carmeuse Hungária Kft. Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft..

Carmeuse Hungária Kft. Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft.. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. 1372 Budapest, Pf. 451. Telefon: 353-2005, 353-0562 Telefax: 353-2005 Internet: www.ktenet.hu E-mail: info@ktenet.hu XIII. Közlekedésfejlesztési

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia utca 4/a 896-21-74 237-48-80 E-mail isz.aso@bfkh.hu 13.00 18.00 13.00 16.00 8.30 13.00 8.30 12.30 BARANYA MEGYEI

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1.o. 2.o. 2.o. 2.o. 3.o. 3.o. 3.o.

TARTALOMJEGYZÉK. 1.o. 2.o. 2.o. 2.o. 3.o. 3.o. 3.o. 2006 1 január hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI HÍREK 1. o. Kibővített Országos Elnökségi ülés KÖSZÖNTŐ TÁJÉKOZTATÓ Országos Elnökségi Ülésről NET SAROK

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a évi gazdálkodásról (pénzügyi adatok eft-ban)

BESZÁMOLÓ a évi gazdálkodásról (pénzügyi adatok eft-ban) KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET UNGARISCHER VERKEHRSWISSENSCHAFTLICHER VEREIN H-1055. BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. IV.416. 1372 Budapest, 5. Pf. 451. Telefon/Fax: +36-1-353-2005, +36-1-353-0562 Internet:

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása 2013

MVMSZ tagok nyilvántartása 2013 MVMSZ tagok nyilvántartása 2013 Jogelőd neve Szervezet neve, székhelye Képviselő Csatlakozás időpontja 1. Bács-Kiskun megye Bács-Kiskun Megyei ok Katona József 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. Türr István

Részletesebben

Magyar Államkincstár családtámogatási ügyfélszolgálatok

Magyar Államkincstár családtámogatási ügyfélszolgálatok Magyar Államkincstár családtámogatási ügyfélszolgálatok (anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás) Figyelem! Az összeállítás a 2011. augusztus 18-i aktuális

Részletesebben

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia

XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia XVIII. Közlekedésfejlesztési és Beruházási Konferencia 2017. április 28. Bükfürdő Győrik Balázs koordinációs főmérnök NIF Zrt. Folyamatban l évő és előkészítés a l a t t álló vasúti f ejlesztések Tartalom

Részletesebben

Jogvita esetén eljáró szervek, hatóságok megnevezése, elérhetőségei

Jogvita esetén eljáró szervek, hatóságok megnevezése, elérhetőségei Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Jogvita esetén eljáró szervek, hatóságok megnevezése, elérhetőségei Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi

Részletesebben

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény A Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata először érkezik

Részletesebben

7621 Pécs, Apáca u. 6. Baranya Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda. (+36-72) 421-400 api.bar@allamkincstar.gov.hu

7621 Pécs, Apáca u. 6. Baranya Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda. (+36-72) 421-400 api.bar@allamkincstar.gov.hu A állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainak elérhetősége és nyitva tartása Baranya Megyei Baranya Megyei Baranya Megyei Bács-Kiskun Megyei Bács-Kiskun Megyei Békés Megyei Békés Megyei Békés Megyei Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűenműködő Részvénytársaság. 2011 évi CXII törvény 1. melléklet I. pontja szerinti közérdekű adatai:

DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűenműködő Részvénytársaság. 2011 évi CXII törvény 1. melléklet I. pontja szerinti közérdekű adatai: A DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűenműködő Részvénytársaság 2011 évi CXII törvény 1. melléklet I. pontja szerinti közérdekű adatai: Szervezeti, személyzeti adatok I.1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos

Részletesebben

VII. Határok nélküli partnerség. című konferencia

VII. Határok nélküli partnerség. című konferencia KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE VII. Határok nélküli partnerség. című konferencia Salgótarján- Fülek- Filakovo (Szlovákia) 2013. október

Részletesebben

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra

Invitel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra Invitel Távközlési Zrt. 2040 Budaörs, Puskás Tivadar u. 8-10. Általános Szerződési Feltételek Telefonszolgáltatásra 6. sz. melléklet A hírközlési és a fogyasztóvédelmi hatóság szervei és azok elérhetősége

Részletesebben

Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 13 Pest

Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 13 Pest Ir.szám Település Kerület Megye 1870 Budapest 2 Pest 1870 Budapest 3 Pest 1870 Budapest 13 Pest 1870 Budapest 8 Pest 1871 Budapest 19 Pest 1871 Budapest 21 Pest 1871 Budapest 11 Pest 1871 Budapest 22 Pest

Részletesebben

XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó

XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó MEGYEI BEMUTATÓK BÁCS-KISKUN MEGYE Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. szervező: Józsa Kata telefon: +36 30 3657966, e-mail:

Részletesebben

43 Kiss György Ö. Nemzeti Győr 44 Krakovszky János I. osztályú Budapest 45 Kovács Iván EABA Budapest 46 Kovács Gábor I. osztályú Baja 47 Kovács

43 Kiss György Ö. Nemzeti Győr 44 Krakovszky János I. osztályú Budapest 45 Kovács Iván EABA Budapest 46 Kovács Gábor I. osztályú Baja 47 Kovács 2012. évi bírólista Név Minősítés Város 1 Ajtai Péter AIBA Budapest 2 Babai Sándor II. osztályú Tatabánya 3 Becsey Károly AIBA Szeged 4 Bende Szabolcs II. osztályú Hódmezővásárhely 5 Benda Tivadar Ö. Nemzeti

Részletesebben

VIII. Határok nélküli partnerség. című nemzetközi konferencia

VIII. Határok nélküli partnerség. című nemzetközi konferencia KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Telefon/Fax: 353-2005, 353-0562 NÓGRÁD MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE VIII. Határok nélküli partnerség. című nemzetközi konferencia Salgótarján- Szécsény 2014. október 02-03 Nemzetközi

Részletesebben

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( )

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( ) Közgyûlések, küldöttközgyûlések (1892 2002) Szám Idõpont Hely Téma 1892. VI. 7. Selmecbánya alakuló közgyülés 1893. III. 10. Selmecbánya rendkívüli közgyûlés 1. 1894. VIII. 5 6. Nagybánya Wekerle Sándor

Részletesebben

A tervezési munka első lépéseként a Tervezőnek a Balatonrendes-Zánka szakaszra Engedélyezési tervet kell készítenie.

A tervezési munka első lépéseként a Tervezőnek a Balatonrendes-Zánka szakaszra Engedélyezési tervet kell készítenie. Címzett: Mellékelt címlista szerint Iktatószám: K-21202/2017/1 NIF-806-79/2017 Ügyintéző: Kovács Csilla Projektkód: B004.08 Melléklet: Bírálati engedélyezési terv Tárgy: MEGHÍVÓ Tervbírálatra Kerékpárforgalmi

Részletesebben

Ingyenes vállalkozói tanácsadás

Ingyenes vállalkozói tanácsadás Ingyenes vállalkozói tanácsadás A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége regionális tanácsadói 2013. szeptember 2-től a TÁMOP 2.5.3.C-13/1 projekt keretében, adózás, jog, pályázat, finanszírozás,

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye MVMSZ tagok nyilvántartása Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye 1. megyei hatókörű városi Katona József Múzeum 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. 2. területi,

Részletesebben

5. ÉTE Építésmenedzsment és Technológia Konferencia 2013

5. ÉTE Építésmenedzsment és Technológia Konferencia 2013 5. ÉTE Építésmenedzsment és Technológia Konferencia 2013 Tudományos képzés és projektmenedzsment fejlesztés a gazdaság fejlődésének szolgálatában 2013. november 22. BME K épület I. em. 95., 97. Fővédnök:

Részletesebben

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van II. rész Füstbe ment tervek kié a felelősség? szeptember 20., csütörtök 9:00

LURDY Ház. Minősítések és ami mögöttük van II. rész Füstbe ment tervek kié a felelősség? szeptember 20., csütörtök 9:00 TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség és MMK Tűzvédelmi Tagozatának szakmai napja Műszaki ellenőröknek, felelős műszaki vezetőknek, tervezőknek, kivitelezőknek Minősítések és ami mögöttük van II. rész Füstbe

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET

KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET Beszámoló a 2015. évi gazdálkodásról Az egyesület gazdálkodására az elmúlt évek fejlődési ütemét tartva további növekedés volt jellemző. A bevételek 34%-ot növekedtek (93,7

Részletesebben

2007 8 október hírlevél SZERVEZETI HÍREK NET SAROK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA

2007 8 október hírlevél SZERVEZETI HÍREK NET SAROK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA 2007 8 október hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA SZERVEZETI HÍREK 1. o. NET SAROK TARTALOMJEGYZÉK 1.o. Pályázati felhívás 1.o Nemzetközi Útügyi Szövetség ösztöndíj pályázata Beszámoló

Részletesebben

28. Távhõ Vándorgyûlés

28. Távhõ Vándorgyûlés Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Hõszolgáltatási Szakosztálya rendezésében 28. Távhõ Vándorgyûlés Tudásmenedzsment és a távhőrendszerek fejlesztése A szakmai ismeretek hatékony alkalmazása BALATONALMÁDI

Részletesebben

Békéltető testületek elérhetőségei

Békéltető testületek elérhetőségei Békéltető testületek elérhetőségei Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500 Fax száma: (76) 501-538 Név: Mátyus Mariann E-mail

Részletesebben

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Osztályvezető: dr. Lakó Anita Cím: 6000 Kecskemét, Szent István krt. 19. (2015.08.05-től)

Részletesebben

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök VAMAV Vevőtalálkozó 2017. január 26. Gyöngyös Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei 2017-2021 k özött Források Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program

Részletesebben

A Fogyasztóvédelmi Hatóság Területi Felügyelőségei

A Fogyasztóvédelmi Hatóság Területi Felügyelőségei Általános Szerződési Feltételek 2015. október 30.-ai módosításai A szerződés 18 menüpontja a következőképp változik: 18. A felügyeleti szerv címe, telefonszáma A Fogyasztóvédelmi Hatóság Területi Felügyelőségei

Részletesebben

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában

Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Újbuda szerepe és magatartása a fővárosi közlekedés alakításában Takács Viktor Tibor főépítész Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Újbuda a főváros nyugati kapuja M1 / M6 / M7 autópályák,

Részletesebben

XI. Határok nélküli partnerség

XI. Határok nélküli partnerség XI. Határok nélküli partnerség 2017. október 6. Salgótarján Győrik Balázs mb. igazgató-helyettes NIF Zrt. 2017 2020 k özötti i dőszak vasúti projektjei Tartalom Folyamatban lévő, és befejezett szakaszolt

Részletesebben

hírlevél 2004 7 szeptember EGYESÜLETI HÍREK TISZTELT TAGOZATI TAGTÁRSUNK!

hírlevél 2004 7 szeptember EGYESÜLETI HÍREK TISZTELT TAGOZATI TAGTÁRSUNK! 2004 7 szeptember hírlevél A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET HAVI TÁJÉKOZTATÓJA EGYESÜLETI HÍREK Elnökségi fogadónap: A Közlekedéstudományi Egyesület Elnöksége 2004. szeptember 15-én (szerda) 15.00 órakor

Részletesebben

Csongrád Megyei Közlekedési 6728 Szeged, Kereskedő köz 4. Fejér Megyei Közlekedési 8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri út 12. Győr-Moson-Sopron Megyei

Csongrád Megyei Közlekedési 6728 Szeged, Kereskedő köz 4. Fejér Megyei Közlekedési 8000 Székesfehérvár, Sárkeresztúri út 12. Győr-Moson-Sopron Megyei 1. oldal Nemzeti Közlekedési Hatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény és a Nemzeti Közlekedési Hatóságról szóló 263/2006. (XII.

Részletesebben

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezető: Récsányi Ilona Cím: 6000 Kecskemét, Szent István krt. 19/A. Postacím: 6000 Kecskemét,

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztály elérhetősége. Központi

Budapest Főváros Kormányhivatala Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Főosztály elérhetősége. Központi elérhetősége Központi e-mail: budapest@rszsz.nrszh.hu Szervezet/ügyintézés Cím Telefon/Fax Ügyfélfogadási idő 1. Ügyfélszolgálat, orvosi vizsgálat Központi telephely Nyugdíjbiztosítási Főosztály Ceglédi

Részletesebben

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Általános munkaadói érdekképviselet 14-02-19 1 A munka világa Magyarországon tripartit, bipa Munkaadói szövetségek Munkavállalói érdekképviseletek

Részletesebben

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/ FAX: 72/

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON: 72/ FAX: 72/ MEGYE Pártfogó Felügyelet Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter Bács-Kiskun Megye FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter TELEFON:

Részletesebben

Jelentős EU források a vasúti fejlesztésekben

Jelentős EU források a vasúti fejlesztésekben Jelentős EU források a vasúti fejlesztésekben IX. Határok nélküli partnerség Győrik Balázs Koordinációs főmérnök BEVEZETŐ, TARTALOM VASÚTI INFRASTRUKTÚRA KORSZERŰSÍTÉS Támogatási források 2014-2020 között

Részletesebben

Dél-Magyarországon vonattal

Dél-Magyarországon vonattal Dél-Magyarországon vonattal a határközi kapcsolatok tekintetében is Háry Márk elnökségi tag, Magyar Közlekedési Klub Környezet-és Természetvédelmi Szervezetek 22. Országos Találkozója Kiskunhalas, 2012.

Részletesebben

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017)

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) EGYETEMEK 1 Vargáné Budai Erika Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Budapest Városmajor utca 68. 1122 1/458-6754 1/458-6755 20/666-3038

Részletesebben

A közösségi közlekedés helyzete országos szinten

A közösségi közlekedés helyzete országos szinten A közösségi közlekedés helyzete országos szinten Aba Botond személyközlekedési igazgató KTI nonprofit KFT Balatonföldvár 28. május 15. Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyközlekedési Igazgatóság

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI KÖZPONT Cím: 1024 Bp. Margit krt. 85. Postacím: 1399 Budapest 62. Pf. 639. Telefon: 06-1-346-9400 Fax: 06-1-346-9415 E-mail: titkarsag@ommf.gov.hu

Részletesebben

F.3. számú függelék. Fogyasztóvédelmi szervezetek, hatóságok, békéltető testületek

F.3. számú függelék. Fogyasztóvédelmi szervezetek, hatóságok, békéltető testületek Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat F.3. számú függeléke F.3. számú függelék szervezetek, hatóságok, békéltető testületek Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat F.3.

Részletesebben

Vörös József nyugalmazott MÁV mérnök főtanácsos a Vasúti Hidak Alapítvány elnöke a folyóirat főszerkesztője

Vörös József nyugalmazott MÁV mérnök főtanácsos a Vasúti Hidak Alapítvány elnöke a folyóirat főszerkesztője Vörös József nyugalmazott MÁV mérnök főtanácsos a Vasúti Hidak Alapítvány elnöke a folyóirat főszerkesztője Előzmény: 90 évvel ezelőtt 1929-1944 között 15 éven keresztül jelent meg A PÁLYAFENNTARTÁS című

Részletesebben

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Emlékeztető a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Helyszín: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság épület I. emeleti Tímár terem (cím: 1108 Budapest, Dologház u. 1.), Időpont: 2013. március

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! 2019/1. szám A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! AKTUÁLIS Az Országházban fogadták a EuroSkills magyar versenyzőit

Részletesebben

Kelt: Kapostüskevár, 2010. Február 27. szombat

Kelt: Kapostüskevár, 2010. Február 27. szombat Jegyzőkönyv A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület közgyűléséről Időpont: 2010. február 27. szombat Helyszín: Egyesületi iroda helyiség, Kapostüskevár MÁV állomás Jelen vannak: Az egyesület tagjai

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Nyilvános sorsolás 2015. március 25. 1 V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS 2015. március 25. (szerda) 10.15 óra RÉSZTVEVŐK - LEÁNYOK Ssz.

Részletesebben

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter. TELEFON: 72/ FAX: 72/

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter. TELEFON: 72/ FAX: 72/ MEGYE Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter Családi csődvédelem TELEFON: 72/512-770

Részletesebben