HÁZIREND KOLLÉGIUM EGRI KERESKEDELMI, MEZŐGAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉP-, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM EGER, POZSONYI ÚT 4-6.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÁZIREND KOLLÉGIUM EGRI KERESKEDELMI, MEZŐGAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉP-, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM EGER, POZSONYI ÚT 4-6."

Átírás

1 EGRI KERESKEDELMI, MEZŐGAZDASÁGI, VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉP-, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM EGER, POZSONYI ÚT 4-6. HÁZIREND KOLLÉGIUM 2013 Érvényes: Véleményezte: Elfogadta: Nyilvánosságra hozatal helye: Jogszabályi változás következtében visszavonásig Nevelőtestület, iskolaszék, diákönkormányzat Prof. Dr. Vasas Joachim igazgató Az intézmény honlapja:

2 Tartalomjegyzék 1. Jogi státusz, alapadatok 1 2. Célok, alapelvek 1 3. A tanulói jogok érvényesítése A kollégiumi tagság létesítése A levelezéshez és a kollégiumban lakáshoz való jog gyakorlása A választható kollégiumi foglalkozások megválasztásának rendje Az egészségügyi ellátás és felügyelet rendje 3 4. A tanulók távolmaradásának, mulasztásának igazolása 3 5. A diákkörök létrehozásának rendje Tájékoztatási, és szabad véleménynyilvánítási jog gyakorlása Kollégiumi étkezési térítési díj A szociális támogatás megállapítása és felosztása A tanulók kötelességeinek konkrét végrehajtása A kollégisták magatartásával kapcsolatos elvárások A tanulók jutalmazásának elvei Fegyelmező intézkedések elvei és formái A kollégiumi helyiség-, és területhasználati rendje Károkozás a kollégiumban Védő-óvó rendszabályok A kollégiumnak a tanulókat érintő munkarendjével kapcsolatos rendelkezései A foglalkozások rendje A kollégiumi felnőtt- és diákügyelet rendje: Tiltások 12 Záradék 14

3 1 1. Jogi státusz, alapadatok Intézmény neve: Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium Székhelye: Eger, Pozsonyi út 4-6. Alapítója: Megyei Jogú Város Közgyűlése, Dobó tér 1 Fenntartója: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Felügyeleti szerve: Eger Megyeközponti Tankerület Igazgatója Működési területe: országos Jogállása: többcélú intézmény kollégiuma Alaptevékenység: kollégiumi ellátás Kiegészítő tevékenysége: Egyéb korlátozottan igénybe vehető szálláshely szolgáltatás. 2. Célok, alapelvek Célunk: a kollégiumi nevelés sajátos eszközeivel és módszereivel tanulóink kiegyensúlyozott és egészséges fejlődésének, tanulásának biztosítása, felkészítésük a sikeres életpályára, a konstruktív életvezetésre, és egész személyiségük fejlesztése. Alapelveink: - Biztosítjuk azokat a feltételeket, melyek a tanulói jogok gyakorlásához a tanulók rendelkezésére állnak, lehetővé tesszük kötelességeik teljesítését a vonatkozó jogszabályok és rendeletek figyelembe vételével. Ezen tevékenységünkben együttműködünk kollégista tanulóink szüleivel és a bázisiskolákkal. - A testi, érzékszervi fogyatékkal élő tanulók is tagjai lehetnek kollégiumunknak. Igyekszünk kialakítani a szükségleteiknek megfelelő körülményeket és egészséges társaikkal együtt neveljük őket. A kollégista tanulók személyiségfejlesztésében és normarendszerének kialakításában a tanulói öntevékenységre, önszerveződő képességre alapozunk évi CXC. törvény a Nemzeti köznevelésről - A évi CXXIV. tv. a Nkt. Módosításáról - A (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról évi XLII. törvény a nemdohányzók védelméről 3. A tanulói jogok érvényesítése Minden tanuló jogosult kollégiumi ellátásra, ha iskolai tanulmányainak folytatásához erre szüksége van. A kollégium középiskolai tanulók elhelyezését biztosítja azok számára, akik tanulmányaikat vidéki lakhelyükön nem tudják folytatni, illetve családi, szociális körülményeik ezt állandó lakhelyükön nem teszik lehetővé. A kollégiumba felvételt nyerhetnek azok a tanulók, akik a középiskola valamely évfolyamára beiratkoztak, kérik felvételüket és körülményeik a kollégiumi elhelyezésüket indokolttá teszik A tanulói jogokat kollégistáink a felvétel, illetve a beköltözés napjától érvényesíthetik mindaddig, míg kollégiumi tagságuk fennáll.

4 A kollégiumi tagság létesítése - Az elhelyezési kérelmet a tanév rendjében meghatározott beiratkozáskor kell írásban benyújtani. - A felvételről az igazgató dönt a kollégiumvezetés véleményének figyelembe vételével. - A tanév közbeni elhelyezési kérelmet szintén írásban kell benyújtani az igazgatóhoz, az eljárásmód az elbírálásnál megegyezik az előző ponttal. - Felvételnél az intézeti nevelt és a gyámhatóság által ajánlott tanulók előnyben részesülnek. - Helyi lakos gyermeke az intézet ifjúságvédelmi felelőse ajánlására vehető fel. - A kollégiumi tagság 1 évre szól, a tagság meghosszabbítását évente kell május 31-ig írásban kérelmezni. A kollégiumi férőhelyek száma korlátozott, túljelentkezés esetén az alábbi szempontok figyelembe vételével történik a felvétel A kollégiumi felvétel szempontjai: - iskolánk tanulója, szociális háttere indokolja a felvételt - iskolánk tanulója, aki előző évek során tagja volt kollégiumunknak, magatartásával nem volt gond - iskolánk tanulója, testvére már kollégiumunk tagja - nem iskolánk tanulója, de testvére kollégiumunk lakik - más középiskola tanulója, akinek szociális háttere indokolja a felvételt A kollégiumba a felvételt a tanulók egyéni kérelemmel, - jelentkezési lapon kérhetik. A felvételről a kollégiumvezető dönt. Egyes esetekben kikéri a nevelőtestület véleményét. A felvétel egy tanévre szól, ebből adódóan a kollégiumi elhelyezési kérelmet évente meg kell újítani. Tanév közben érkezett felvételi kéréseket szabad férőhely esetén ki kell elégíteni. Az elutasított felvételi kérelmekről a szülőket a kollégiumvezető írásban értesíti, megfelelő indoklással A kollégiumi tagság megszűnése - a tanév utolsó napján, illetve a tanulói jogviszony megszűnésekor - a kollégiumból fegyelmi határozattal kizárás esetében - akinek tagságát kimagaslóan magas térítési díj hátralék miatt a kollégiumvezető megszünteti. A kollégiumot végleg elhagyó tanulók kötelesek a részükre kiadott felszerelési tárgyakkal elszámolni, a távozási lapot kitöltve, aláírva leadni a gazdasági osztályra, és az okmányirodában jelentkezni. A szülő indokolt kérelmére a nevelőtestület egyetértésével a kollégiumi tagság szüneteltethető A levelezéshez és a kollégiumban lakáshoz való jog gyakorlása - A kollégista alapvető joga a lakhatás. Joga van a tanulásra, a nyugodt pihenésre, személyes tárgyai használatára. - A tanulók hálószobáit (rend, tisztaság) a nevelőtanárok naponta ellenőrzik, szekrényrendet a tanuló jelenlétében hetente tartanak. Tiltott tárgyakat a tanulók nem tarthatnak, ezek felfedezéséről a szülőt értesítik. - A tanulók egymás hálóiban csak akkor tartózkodhatnak, ha a keresett társ bent van. - A tanulók szülőket, barátokat, rokonokat a csoportvezető illetve a kollégiumvezető engedélyével fogadhatnak a hálóban, illetve az ebédlőben. - A hálószobát belülről bezárni tilos! - A személyes tárgyak, értékek felügyeletét és őrzését a csoportvezető tanárnál lehet kezdeményezni.

5 3 - Az őrizetlenül hagyott értékért, tárgyakért a kollégium felelősséget nem vállal. - A hálók turisztikai értékesítésekor a személyes tárgyakat szekrénybe kell zárni. - A kollégista nevére érkezett levél- és pénzküldeményeket a nevelői szobában az ügyeletes nevelőtől veheti át. Az átvételt a diákposta füzetben aláírásával igazolnia kell A választható kollégiumi foglalkozások megválasztásának rendje - A választható kollégiumi foglalkozások listáját előzetes felmérés alapján minden tanév szeptember 30-ig a kollégiumvezető készíti el. - Minden tanulónak joga, hogy legalább egyet válasszon a szabadidős foglalkozások közül. Részt vehet a hetente tartandó hitoktatásban is. - A választott foglalkozás(okat) írásban kell jelezni a csoportvezetőknél, akik a kollégiumvezetőnek kell átadni. - Ezt követően a tanuló köteles a foglalkozásokon részt venni Az egészségügyi ellátás és felügyelet rendje - A kollégium minden diákjának joga van az egészségügyi ellátáshoz. - A beteg tanulót az intézmény orvosa és egészségügyi szolgálata látja el meghatározott rendelési időben. Azon túl pedig a körzeti ügyelet illetve az éjszakai orvosi ügyelet vehető igénybe. - Intézményünkben fogorvosi ellátás is biztosított. - A tanuló betegszobára, kórházba vagy hazautazásra és házi orvosánál való jelentkezésre utalható. - A fertőző betegeket a betegszobába kell elkülöníteni. - A betegszobán tartózkodók az orvos és ápolók utasításait kötelesek betartani. - Szükség esetén az orvosi ügyeletet, illetve mentőt kell hívni a beteg tanuló ellátására. Orvosi ellátás típusa: Rendelési napok: Rendelés ideje: Gyermek orvosi ellátás Hétfőtől - péntekig Fogorvosi ellátás Munkanapokon A tanulók távolmaradásának, mulasztásának igazolása A kollégiumból való távolmaradást a szülő, iskola-, vagy háziorvos indokolt esetben - az osztályfőnök igazolhat. Jelzés nélküli távolmaradás esetén a szülőt a hiányzás felfedezése esetén azonnal a szülői megkeresés sikertelensége esetén - a rendőrséget értesítjük. A tanuló a szülő kérésére indokolt esetben - hét közben - hazaengedhető, amennyiben ez az iskolai megjelenését nem akadályozza. A szülő kérését megteheti a kimenőfüzetben írásban előre, vagy kérheti azt telefonon.

6 4 5. A diákkörök létrehozásának rendje A kollégium tanulói közös tevékenységek megszervezésére diákköröket hozhatnak létre (ismeretbővítés, szabadidő eltöltés). A diákkör-alakítás feltételei: - működésük nem ütközhet jogszabályba, - minimálisan 5 tanuló vegyen részt munkájában, - megalakulásukat a kollégiumvezetőnek kell bejelenteni és az igazgató hagyja jóvá, - eszközhasználatukról és támogatásukról a nevelőtestület véleményének figyelembevételével, egyetértésével az igazgató dönt. A tanulók nagyobb közösségeinek meghatározása: - a tanulócsoport (tantermi közösség), - az azonos emeleten (szinten) lakó tanulók közössége, - a Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Kollégium közössége. A tanulói jogok megismeréséhez és gyakorlásához szükséges információhoz jutás formai rendszere: A hatályos jogszabályok megismerése - a csoportvezetők, - a kollégium vezetője - a nevelői szobában elhelyezett jogszabálygyűjtemény által történhet Az intézményi alapdokumentumok elhelyezése - kollégiumvezető - intézmény weboldalán - könyvtár A kollégiumi házirend kifüggesztésre kerül, belőle minden kollégista beköltözéskor egy példányt kap. A szülők tájékoztatása kollégiumi szülői értekezleteken (évi 2) és fogadónapokon történik Tájékoztatási, és szabad véleménynyilvánítási jog gyakorlása A tanulók rendszeres tájékoztatása A tanulók rendszeres tájékoztatását a hangosbemondó, illetve a szinteken elhelyezett hirdetőtábla szolgálja, amelyre ki kell tenni minden olyan közleményt, amely érinti a tanulókat. A hirdetőtábla kezelése a nevelőtanárok feladata. Ezeket a tájékoztatási lehetőségeket alkalmazza a diákönkormányzat is. A véleménynyilvánítás legfőbb fóruma a kollégiumi közgyűlés, amit évente 2 alkalommal tartunk. A kollégium minden tanulójának joga van mások emberi méltóságának tiszteletben tartásával véleményt nyilvánítani, észrevételeit kifejteni az őt vagy társait érintő kérdésekben. A véleménynyilvánítás alapvető formái: - a diákönkormányzat testületi ülései, - csoportgyűlések, - szintgyűlések, - kollégiumi közgyűlés

7 5 A fentieken kívül a tanuló elmondhatja véleményét, kérdéseit és panaszát: - a csoportvezetőjének, - az ügyeletes tanárnak, - a kollégiumvezetőnek - az iskola igazgatójának. Kérdéseire, panaszaira 30 napon belül érdemi választ kell kapnia. A tanulói érdekképviselet, érdekvédelem, érdekérvényesítés rendje Formái a 2.1 pont második bekezdésében részletezve A kollégiumi Diák Önkormányzat - A diákönkormányzat a tanulói érdekképviselet önállóan szerveződő testülete, melynek munkája a tanulókat érintő valamennyi kérdésre kiterjed. Tisztségviselőit a diákok választják a demokratizmus elve alapján. Munkájukat a nevelőtestület által jóváhagyott szervezeti és működési szabályzat alapján végzik. Segítőjük az általuk felkért nevelőtanár. Diákközgyűlést évente 2 alkalommal tartunk, ahol értékeljük a diákjogok érvényesítésének helyzetét és kezdeményezhető a Házirend felülvizsgálata. A rendkívüli diákközgyűlés összehívását kezdeményezheti: - a diákönkormányzat vezetősége, - a kollégiumi tanulók legalább 25 %-a, - a kollégium vezetője, - az intézmény igazgatója Vallási, etnikai, nemzeti, nemzetiségi diákjogok gyakorlásának rendje - Minden kollégistának joga, hogy a fenti meggyőződését tiszteletben tartsák, és azt kifejezésre juttassa, feltéve, hogy e jog nem sérti és korlátozza mások jogait és meggyőződését. Nincs joga a tanulónak, hogy rasszista, antiszemita idegengyűlölő nézeteket hangoztasson A jogorvoslati jog gyakorlása A kollégisták a törvényes lehetőségeken túl jogorvoslatért fordulhatnak - a nevelőtanárokhoz, - a kollégium vezetéséhez, - az intézmény igazgatójához, (30 napon belül érdemi választ kell kapnia). A tanulók nagyobb csoportját érintő kérdésekben kérhetik - a diákönkormányzat segítségét (képviseleti jog), - a diákközgyűlés összehívását, - Kollégiumi Egyeztető Bizottság létrehozását (tagjai: 1 fő a nevelőtestület részéről, 1 fő a DÖK részéről, 1 fő az SZMK részéről). Ez a testület a vitatott kérdésben állást foglal, melyre az igazgató a fenti határidőn belül választ ad Kollégiumi étkezési térítési díj A kollégiumban az elhelyezés ingyenes. A tanulóknak a kollégiumban biztosított étkezésért térítési díjat kell fizetni. A fizetés havonta előre történik, a tanuló által igényelt étkezésről készített számla alapján. A befizetés az iskola számlájára sárga csekken történik.

8 6 A térítési díj befizetését a tárgyhó első és második hetén kötelesek megtenni a kollégisták. A befizetésről szóló csekk igazolószelvényét a kollégista köteles bemutatni nevelőtanárának. A térítési díj összege az étkezési norma 50, vagy 70 %- a.(törvény szerint). 50 % térítési díjra jogosult a tanuló, ha a családban 3, vagy ennél több kiskorú családtag van. Azon tanulók,akik az iskolai oktatásért térítési-, illetve tandíjat fizetnek, a kollégiumi elhelyezésért is fizetni kötelesek. Ennek mértékét és befizetésének szabályait az iskolai házirend Térítési- és Tandíjfizetési Szabályzata írja elő Amennyiben a tanuló betegség, vagy egyéb távollét miatt étkezését lemondja, a visszajáró összeget a következő havi étkezésnél korrekció címén jóváírjuk Étkezések rendje Reggeli: Ebéd: Vacsora: A szociális támogatás megállapítása és felosztása Kollégiumunknak nincs anyagi lehetősége arra, hogy a szociálisan rászoruló tanulóit anyagi támogatásban részesítse. A kollégium szociálisan rászoruló tanulók esetén - indokolt esetben - az iskola által működtetett Keris Diákok Egyesületéhez fordulhat - évi egyszeri alkalommal - támogatásért 5.4. A tanulók kötelességeinek konkrét végrehajtása A tanulmányi kötelezettségek teljesítése: - A tanuló kötelessége, hogy képessége és tudása szerint eleget tegyen tanulmányi kötelezettségeinek, és ehhez használja fel a kollégium adta lehetőségeket. - A kollégium kötelessége, hogy a tanulószobai foglalkozások (szilencium) ideje alatt felkészüljön az iskolai foglalkozásokra társai zavarása nélkül. Kivételt ez alól csak a nevelőtanár adhat. - A tanulási kötelezettség teljesíthető a tanulószobában, a szobában, a könyvtárban, valamint egyéb helyiségekben nevelőtanári felügyelet mellett. - A jó, jeles és kitűnő tanuló a tanulás helyét maga választhatja meg mindaddig, amíg tanulmányi eredménye nem romlik. - Szükség esetén a takarodó után is igénybe vehetők tanulásra a tanulószobák az ügyeletes nevelő engedélyével, a pihenőtársak zavarása nélkül. - Minden tanuló kötelessége részt venni a kollégium a kötelező és választható foglalkozásain heti 14 órában, továbbá csoportja nevelési programjában tervezett és elfogadott kulturális, sport és egyéb rendezvényen részt venni. - A szervezett kollégiumi foglalkozásokról esetenként a nevelőtanár engedélyezheti a távollétet A kötelező és választható kollégiumi foglalkozások rendje: - A kötelező és választható foglalkozásokat a Kollégiumi Pedagógiai Program tartalmazza. - A foglalkozásról a távollétet igazolni kell. Az igazolás a tanuló, illetve szülője feladata. - Utólagos igazolás esetén (betegség, stb.) a tanuló visszaérkezését követő első héten kell igazolnia távolmaradását A kollégisták magatartásával kapcsolatos elvárások A kollégistáknak a kollégiumi lakhatás ideje alatt be kell tartaniuk a kollégium házirendjében meghatározott szabályokat, előírásokat. A tanulói magatartás általános szabályait kollégiumi VISELKEDÉSI KÓDEX tartalmazza. (1.sz.számú melléklet)

9 A kollégiumon kívül tanúsított magatartással kapcsolatos elvárások A kollégium tanulóitól elvárjuk, hogy az intézményen kívül az általános viselkedési, és közlekedési szabályokat minden körülmények között tartsák be, viselkedésükkel mások nyugalmát ne zavarják. Utazás közben a buszon, illetve a vonaton udvarias magatartást tanúsítsanak az idősek, kismamák és betegekkel szemben. Viselkedésükkel semmilyen körülmények között ne rontsák a kollégium megítélését A kollégiumon kívül szervezett rendezvényeken elvárt tanulói magatartás A kollégiumon kívüli rendezvényeken való részt vétel során a tanulóinktól elvárjuk, hogy betartsák az általános viselkedési normákat. A rendezvényeken időben jelenjenek meg, késéssel ne zavarják meg azt Alkalomhoz illő tanulói ruházat Ünnepi rendezvény esetén: Fiúknál: Lányoknál: Fehér ing Fehér blúz Sötét nadrág Sötét alj Az iskola nyakkendője, vagy kitűzője Az iskola kitűzője Sport rendezvény esetén: Fiúknál: Az kollégium logójával ellátott póló, sportnadrág Lányoknál: Az kollégium logójával ellátott póló, sportnadrág 5.6. A tanulók jutalmazásának elvei A tanulók jutalmazásának elvei és formái A tanulók illetve csoportok jutalmazásánál az elért tanulmányi eredményeket, a közösség érdekében kifejtett tevékenységeket, magatartását, szorgalmát, a kollégium hírnevét öregbítő eredményeket kell figyelembe venni. Igazgatói írásbeli dicsérettel és oklevéllel ismeri el annak a tanulónak a munkáját, aki a kollégiumi versenyen helyezést ért el. Kollégiumvezetői dicséretben részesül azt a tanuló, aki kiemelkedő jó közösségi munkát végzett, illetve a kollégium által szervezett programokon kiemelkedő eredményt ért el. A jutalmazás történhet év közben, illetve a tanév végén a záró kollégiumi közgyűlésen. Tanulmányait befejező diák esetében a jutalmazásra a kollégiumi ballagás keretében kerül sor. Jutalomban részesülnek azok is, akik - eredményes kulturális tevékenységet folytatnak, - kimagasló sportteljesítményt érnek el, - a közösségi életben tartósan jó szervező és irányító tevékenységet végeznek A dicséretek fokozatai: Nevelőtanári dicséret Csoportvezető tanári dicséret Kollégiumvezetői dicséret Igazgatói dicséret (amennyiben az iskolával közös rendezvényen nyújtott kimagasló teljesítményt a kollégista.) Egy jutalmazási fokozat a tanév során többször is adható. -

10 Helyiség Edzőterem Raktár Mellékhelyiség/vizesbl. Konyha Szoba Apartman Iroda Megjegyzés Fegyelmező intézkedések elvei és formái A Kollégium rendjének megsértéséért a tanulóra nevelőtanári-, csoportvezetői-, kollégiumvezetői megrovás, szigorú megrovás adható. Amennyiben a kollégium tanulója törvényi előírást szeg meg, vagy ismételten kimagaslóan súlyos fegyelemsértést követ el, abban az esetben kollégiumi jogviszonyának átmeneti szüneteltetetésére kerül sor. Ennek hosszát a kollégiumvezető a nevelőtestület véleményének kikérése után határozza meg, melyről a szülőt értesíti. Amennyiben a tanuló bejárása ez idő alatt nem megoldható, az elhelyezéséről más kollégiummal egyeztet a kollégiumvezető. Amennyiben a tanuló a büntetés lejárta után ismételten, súlyos fegyelmi vétséget követ el - végleges kizárás - fegyelmi büntetés szabható ki. A fegyelmi eljárás megindításáról és fegyelmi eljárásról a kiskorú tanuló szülőjét is értesíteni kell. A fegyelmi határozatot írásba kell foglalni Írásbeli figyelmeztetések fokozatai: - Nevelőtanári megrovás - Nevelőtanári szigorú megrovás - Csoportvezetői megrovás - Csoportvezetői szigorú megrovás - Kollégiumvezetői megrovás - Kollégiumvezetői szigorú megrovás A kollégiumban a szabályok megszegéséért járó fegyelmező intézkedéseket a konkrét helyzet befolyásolja. Amennyiben több alkalommal, vagy nagyobb fegyelemsértést követ el a tanuló, abban az esetben a fokozatok kihagyásával magasabb büntetés kiszabható A kollégiumi helyiség-, és területhasználati rendje A kollégium helyiségei Funkció Szintek Összesen (db) Koll./ Raktár/Lh 1 3.em Női nevelőtanári szoba DÖK szoba Éjszakás nevelői/ ap. lány 2 Koll./4.em. Raktár/Lh 1 Kerti bútor Kollégiumvezetői iroda Lány konditerem Férfi nevelői fiú 2

11 9 A Kollégium helyiségeit az adott helyiség nyitva tartás ideje alatt lehet használni. A Kollégium helyiségeit csak rendelétetésüknek megfelelően, arra a célra lehet használni, amelyre a helyiséget kialakították. A helyiség eltérő rendeltetés céljára történő használatához a kollégium igazgatójának előzetes engedélye szükséges. A Kollégium épületében, valamint az étkezdében minden esetben biztosítani kell a felügyeletet. A felügyeletet az ügyeletes tanár és az ügyeletes tanulók biztosítják. Sportolásra az iskola tornatermében van lehetőség. A felügyeletet a beosztott tanár látja el. Az iskola könyvtárát a tanulók ig vehetik igénybe hétfőtől csütörtökig. A kollégium helyiségeinek használati rendje megtalálható az adott helyiségekben. Minden kollégista köteles a kollégium létesítményeit, helyiségeit rendeltetésszerűen használni. Minden tanuló felelős: - a közösségi tulajdon védelméért, állagának megóvásáért, - a rend, tisztaság megőrzéséért, - a takarékos energiafelhasználásért, - az eszközök rendeltetésszerű használatáért. A kollégium helyiségeit hétvégére, szünetek idejére zárni kell, így is biztosítva a vagyonvédelmet. Külön működési rend határozza meg - a számítógépes terem, - könyvtár, - a teakonyha és az - az edzőterem használatát. A szabályzatok a helyiségek falán kerültek kifüggesztésre, ezeket a szabályzatokat a tanév elején a csoportok vezetői ismertetik a tanulókkal A kollégium berendezéseiért, a használatba adott tárgyakért viselt felelősség rendje - A kollégium tanulói kötelesek a kollégium berendezését, tárgyait rendeltetésszerűen használni, és azok állagát megóvni. - Rongálás (gondatlan vagy szándékos) esetén a tanulót anyagi felelősség terheli. A kártérítés mértékének elbírálása a kollégiumvezetés és az igazgató hatásköre. - A szándékos károkozás a tanuló fegyelmi felelősségre vonásával is jár. - A kollégiumi intézményi tárgyakat, eszközöket csak nevelőtanári engedéllyel lehet kivinni a kollégium területéről Saját tulajdonú eszközök behozatalának rendje - A kollégisták saját tulajdonú nagy értékű eszközöket csak a csoportvezető engedélyével hozhatnak be. - Nagyobb értéket megőrzésre le lehet adni a nevelőtanárnak. - Az eszközöket csak mások zavarása nélkül lehet használni. Mobiltelefon használata mások zavarása nélkül lehet. (Kivéve a tanulószoba időszaka és a takarodó utáni időszak.) - Az őrizetlenül hagyott saját tulajdonú tárgyakért a kollégium felelősséget nem vállal. Otthonról hozott tárgyakat csak engedéllyel lehet használni a kollégiumban! 5.9. Károkozás a kollégiumban Ha a Kollégiumnak a tanuló kárt okozott, a csoportvezető nevelőtanár köteles a károkozás körülményeit megvizsgálni, az okozott kár nagyságát felmérni, a károkozó és a felügyeletet ellátó személyt megállapítani. Ha a vizsgálat megállapítása szerint a kárt a Kollégium tagja okozta, a vizsgálatról a tanulót, kiskorú tanuló esetén szülőjét tájékoztatni kell. Egyidejűleg a szülőt fel kell szólítani az okozott kár megtérítésére. Ha a felszólítás nem vezet eredményre, vagy a szülő, illetőleg a tanuló a károkozást nem ismeri el, a kollégiumvezető a tanuló, illetve szülő ellen eljárást

12 10 kezdeményezhet. A tanuló által a Kollégiumnak jogellenesen okozott kárért a PTK szabályai szerint kell helytállni. A kártérítés mértéke nem haladhatja meg a károkozás napján érvényes legkisebb munkabér egyhavi összegének gondatlan károkozás esetén 50%-át, szándékos károkozás esetén háromszorosát Védő-óvó rendszabályok Minden tanuló köteles betartani a számára előírt intézkedéseket. A csoportvezetők az első foglalkozásokon kötelesek erre a tanulók figyelmét felhívni. Tűz esetén a mindenkor ügyeletes tanár azonnal kezdje meg az intézkedést. a.) Tűzriadó elrendelése (rádión keresztül a tűzfészek megjelölésével) b.) A tűzoltóság értesítése c.) A diákok ismerjék meg a szintenkénti levonulás irányát d.) Tudják, hogy fegyelmezetten, csak a csoportvezető utasítását végrehajtva cselekedhetnek e.) Alapvető a személyi mentés (csak másodlagos az anyagi, esetleg okmányok, kéznél lévő iratok vihetők magukkal) f.) A teljes kiürítést 3-5 perc alatt kell lebonyolítani, szintenként ki kell képezni a poroltó használatára két-két tanulót. Az oltást haladéktalanul el kell kezdeni g.) Az ügyeletes nevelőnek is ismerni kell a poroltó kezelését. Tűz és/vagy bombariadó esetén a Menekülési útvonalterv (2.sz. melléklet) kell eljárni. Riadó esetén a gyülekezés az iskola felőli nagykapunál, az ünnepségek megrendezésének helyén. A kollégiumon belül és kívül a megfelelő közlekedésre fel kell hívni a diákok figyelmét (pl. lépcsőn közlekedés, ablaknál veszélyes kihajolás, városban való közlekedés, stb.) A kollégiumnak a tanulókat érintő munkarendjével kapcsolatos rendelkezései A kollégium munkarendje, tanulószobai órák, szünetek rendje: A kollégium munkarendje - A kollégium a szorgalmi időben folyamatosan működik. - A kollégium óráig tart nyitva, kivételes esetekben a szervezett foglalkozások végéig. - Rendezvények esetén a nyitva tartása, valamint a szokásos nyitvatartási rendtől való eltérésre a kollégiumvezető ad engedélyt. - A kollégiumban nevelői ügyeleti illetve tanulói ügyeleti szolgálat működik, melynek rendjét kollégiumvezetői utasításban kell meghatározni. - Az étkezdében az étkezési időben a kollégium nevelőtanárai látják el az ügyeletet. - A kollégiumi foglalkozásokat éves terv tartalmazza, melyet legkésőbb 2100 óráig be kell fejezni. - A kollégiumot a nevelőtanár engedélyével hagyhatja el a tanuló úgy, hogy legkésőbb óráig visszaérkezzen. - A kollégiumból minden tanuló a hét utolsó tanítási napján hazautazhat, ebben az esetben a kollégiumot óráig köteles elhagyni. - A hétvégén, illetve ünnepnapokon haza nem utazó tanuló a szülő írásos kérelmére maradhat a kollégiumban, melyet az ünnepnap előtt legalább három nappal a kollégiumvezetőnek be kell mutatni. - A tanulók felügyeletéről a kollégium gondoskodik. Hétvégén 10 fő fölötti tanuló bennmaradása esetén kötelező kollégiumi foglalkozásokról gondoskodunk.

13 11 - A kollégisták a tanítást megelőző napon óra között érkezzenek be a kollégiumba. A szülő írásos nyilatkozata alapján a tanuló visszaérkezése a hét első tanítási napján is lehetséges. - Betegség vagy egyéb ok miatti távolmaradást a visszaérkezés időpontjáig a tanuló vagy a szülő köteles jelezni az ügyeletet ellátó nevelőtanárnak, aki az étkezési létszámból törli a hiányzót a leadott étkezési jegy ellenében. - Hétköznapi rendkívüli hazautazásra indokolt esetben a csoportvezető nevelőtanár adhat engedélyt. - A kollégiumot végleg elhagyó tanulók kötelesek a részükre kiadott felszerelési tárgyakkal elszámolni, a távozási lapot kitöltve, aláírva leadni a gazdasági osztályra, és az okmányirodában jelentkezni. - A szülő indokolt kérelmére a nevelőtestület egyetértésével a kollégiumi tagság szüneteltethető. - Hivatalos ügyek intézése óra közötti időben történik. - A tanulók hozzátartozóikat (látogatóikat) előzetes bejelentés után a szobájukban fogadják. - Az ügyeletre beosztott pedagógus jogosult és köteles az intézmény működési körében szükségessé váló halaszthatatlan intézkedések megtételére, melyet köteles jelenteni a kollégiumvezetőnek A foglalkozások rendje Az évfolyamonként meghatározott óraszámi keretben, az előírásoknak megfelelően tartják a nevelőtanárok az csoportfoglalkozásokat, (Pedagógiai Programban részletezve). A csoportfoglalkozásokat a nevelőtanárok az órarendben meghatározott napon a vacsora utáni időszakban tartják, amelyen a munkatervükben kidolgozott témákat ismertetik meg a tanulókkal. A korrepetálások és a szakköri órák rendje szintén az órarend szerint, évente kerülnek kijelölésre. Minden nevelőtanár a kollégiumi rendezvények megszervezésében /kulturális, sport, stb./ aktívan részt vesz Tanulószoba rendje Pótló tanulószobák a tanulószobák ideje előtt vagy a tanulószobák befejezése vacsora után tarthatók a nevelőtanár meghatározása alapján, A kollégiumi felnőtt- és diákügyelet rendje: Felnőtt ügyelet típusai, munkarendje Reggeli ügyelet (tisztasági értékelés, ebédlőügyelet) Védőnői ügyelet Délelőtti napos nevelő Ebédlőügyelet Délutáni folyosó ügyelet Délutáni napos nevelő Esti folyosó ügyelet Éjszakai ügyelet Visszavárás (vasárnap)

14 12 A diákügyelet típusai, munkarendje - Kollégiumnapos Szintügyeletesek és A felnőtt és diákügyeletesek ügyeleti idejük alatt kötelesek a szolgálati helyükön tartózkodni és biztosítani a kollégium zavartalan munkarendjét A kollégiumból történő hazautazás megtiltásának esetei: A tanulók hétvégeken vagy tanítás nélküli napokon hazautazhatnak a kollégiumból. Ennek megtiltása nem lehet fegyelmezési eszköz. A kollégisták hétvégi bennmaradását a csoportvezetőnek kell jelezni, aki a kollégiumvezetőnek továbbítja a kérelmet. Az intézmény vezetője megtilthatja a hazautazást - közegészségügyi szempontból, - rendészeti okból (katasztrófa, közlekedés, stb.), - az SZMSZ által megszabott ünnepélyeken való részvétel miatt, - a Pedagógiai Programban meghatározott foglalkozások miatt. A kollégista bent maradásáról értesíteni kell a szülőt Tiltások - közösségi vagy személyi tulajdonban lévő tárgyakat ellopni vagy azokban szándékosan kárt tenni! - a kollégium területén szemetelni, - a kollégiumban szeszesitalt, kábítószert fogyasztani, valamint ezek hatása alatt a kollégiumban tartózkodni! - az intézmény egész területén és annak 5 méteres hatókörében a dohányzás! - A kollégium területén a kártya- és hazárdjáték, ill. bármilyen pénzbeli játék, vagy fogadás! - a verekedés, a trágár beszéd és a durva viselkedés! - kollégiumi időben engedély nélkül a fiúknak leányszinten, a leányoknak fiúszinten tartózkodni! - a kollégiumba idegeneket felvinni! A saját tulajdonú elektromos készülék hálózatról való üzemeltetése bejelentési és engedélyezési kötelezettséggel jár, annak működtetése csak szülői beleegyezés és biztonsági ellenőrzés után lehetséges A tanulószobákra, a számítástechnikai teremre, a könyvtárra vonatkozó speciális szabályok: A tanulószobák: - A tanulás és a kollégiumi foglalkozások helyszínei - Önállóan felügyelet nélkül lehet használni - A kollégiumi csoportoknak a tanulószobai elhelyezése a K-s szinteken történik. A csoportok külön vannak elhelyezve a tanulószobákban.

15 13 A számítástechnika terem - Nyitva tartás: a terem ajtaján kifüggesztve, illetve a nevelőtanári szobákban. A gépteremben a tanulóknak a terem falán kifüggesztett teremhasználati szabályzat előírásait kötelesek megtartani! - Az a tanuló, aki csak hobbiból használja a gépet, köteles átadni helyét annak, aki a másnapi foglalkozásra készül - Az előforduló meghibásodásokat, rendellenességeket jelenteni kell - Aki a szabályokat megszegi, hosszabb-rövidebb időre kitiltható a teremből. A könyvtárhasználat - A kollégisták számára az iskola könyvtára hétfőtől csütörtökig: ig tart nyitva. - A könyvtárat a könyvtáros felügyelete mellett lehet használni. - A helyiségben elhelyezett eszközöket (számítógépek, hifi, stb.) rendeltetésszerűen lehet használni. - Ételt, italt a könyvtárba bevinni és fogyasztani tilos. - A kölcsönzött könyvekkel mindenki köteles időben elszámolni. - Az átvett könyvekért az átvevő anyagi és fegyelmi felelősséggel tartozik. A könyvtár nyitva tartási ideje hétfő kedd szerda csütörtök péntek

16 14 Záradék A Házirendben foglaltakat a kollégium diákönkormányzata megvitatta és azzal egyetértett. Eger, december DÖK elnök A kollégium szülői munkaközössége a Házirendben foglaltakkal egyetértett. Eger, december Kollégiumi Szülői képviselet A kollégium nevelőtestülete 2012.december 11-én tartott értekezleten a Házirendet elfogadta. Eger, december Igazgató Kollégiumvezető Eger, december 11. A Házirend hatályba lépésének ideje: január 01.

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM HÁZI RENDJE 1 1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 229/2012.

Részletesebben

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Kollégiumi Házirend 2014.

Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Kollégiumi Házirend 2014. Eventus Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kollégiumi Házirend 2014. Tartalom 1.A kollégiumi házirend célja 2.A házirend szabályozási köre 3.A házirend megtekinthető

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes

SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes Bevezetés A kollégium mindennapi életének, működésének legfontosabb szabályait a kollégium

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai

1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai A BMSZC Bolyai János Szakgimnázium és Kollégium különös közzétételi listája BOLYAI KOLLÉGIUM 2017/2018 1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai Felvétel általános tájékoztató

Részletesebben

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Deák Ferenc Kollégium OM azonosító: 040556 4024 Debrecen, Tímár u. 1. Tel.: 52-534-949, Fax: 52-534-948 www.deakkoli.sulinet.hu, e-mail: deakkoli@freemail.hu, deak@kollegium.debrecen.hu A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

SÁRISÁP ÉS KÖRNYÉKE KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA CSER SIMON TAGISKOLÁJA

SÁRISÁP ÉS KÖRNYÉKE KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA CSER SIMON TAGISKOLÁJA HÁZIREND Mely a SÁRISÁP ÉS KÖRNYÉKE KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA CSER SIMON TAGISKOLÁJA tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. 1 1.ÁLTALÁNOS ELVEK

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG

ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG Szervezeti és Működési Szabályzat 2012. október 1. A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Iskolai Diákbizottságának Szervezeti és Működési Jelen Szervezeti és

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND. Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában. a 2014/2015-ös tanévre

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND. Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában. a 2014/2015-ös tanévre KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND A Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában a 2014/2015-ös tanévre 1. Általános rendelkezések Jelen eljárásrend a Szentannai Sámuel Gimnázium,

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND 2013 Tartalom 1. A Házirend célja és feladata, hatálya... Hiba! A könyvjelző nem 1.1.A házirend hatálya...

Részletesebben

Közgazdasági Szakgimnáziuma

Közgazdasági Szakgimnáziuma Az iskola munkarendje Az iskola éves munkatervét a nevelőtestület határozza meg a Szülői Szervezet és a Diákönkormányzat véleménye alapján. A tanítás nélküli munkanapok időpontjait az éves munkaterv tartalmazza.

Részletesebben

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv 2015 / 2016. tanév A kollégium éves munkaterve A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14.

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Házirend Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Általános szabályok A házirend célja és feladata A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az iskola munkarendjével

Részletesebben

Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola. Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata

Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola. Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata Intézmény székhelye, címe: 5435 Martfű Május 1. út 2. Intézmény OM-azonosítója:

Részletesebben

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium. Térségi Integrált Szakképző Központ. Kollégiumi házirend 2011.

Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium. Térségi Integrált Szakképző Központ. Kollégiumi házirend 2011. Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Térségi Integrált Szakképző Központ Kollégiumi házirend Az intézmény székhelye: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14. OM azonosító: 200914 2011. 1/12

Részletesebben

HÁZIREND tanév

HÁZIREND tanév Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 9025 Győr, Márvány u.4. 06-96-518-215 foiggyms1@gmail.com OM azonosító: 101894 www.gymsm-pedszakszolg.sulinet.hu Ikt.szám: K-2012/2017/F HÁZIREND 2017-2018.

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLJÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA Szervezeti és Működési Szabályzat 1 A ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Hajdúsámson, 2012. szeptember. Készítette: Módis Tamás

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Hajdúsámson, 2012. szeptember. Készítette: Módis Tamás II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 4251 Hajdúsámson, Kossuth u. 2-8. 52/590-400 Fax: 52/590-407 hsamsonisk@t-online.hu DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878 5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu OM azonosító: 035878 a Szegő Gábor Általános Iskola HÁZIRENDJE Módosításokkal együtt hatályba lép: 2015.

Részletesebben

HÁZIRENDJE (2014) 1 Bevezető rendelkezések. 2 Jogok és kötelességek. Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

HÁZIRENDJE (2014) 1 Bevezető rendelkezések. 2 Jogok és kötelességek. Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 1 Bevezető rendelkezések Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE (2014) Ezen házirend: a Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet,

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA

BÁN ZSIGMOND REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BÁN ZSIGMOND REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA Magántanulói jogviszony létesítésének és tanulói jogviszony szüneteltetésének szabályzata 2017. 1. Jogszabályi háttér A nemzeti

Részletesebben

1135 Csata u. 20. Házirend. Budapest XIII. Kerületi Csata Utcai Általános Iskola 2013.10.

1135 Csata u. 20. Házirend. Budapest XIII. Kerületi Csata Utcai Általános Iskola 2013.10. 1135 Csata u. 20. Házirend Budapest XIII. Kerületi Csata Utcai Általános Iskola 2013.10. TARTALOMJEGYZÉK I. A HÁZIREND CÉLJA ÉS FELADATA... 4 II. A HÁZIREND NYILVÁNOSSÁGA... 4 A TANULÓK ÉS A SZÜLŐK TÁJÉKOZTATÁSA...

Részletesebben

TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 -

TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 - TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3. 2. A felvételi eljárás menete... 3. 3.A kollégiumi elhelyezés...

Részletesebben

TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJ FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGRŐL

TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJ FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGRŐL Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 8105 Pétfürdő, Hősök tere 10., Telefon: 88/476-211, fax: 88/476-042 Adószám: 18926631-1-19 OM 100522 E-mail: kolping@kolpingpet.hu TÉRÍTÉSI

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D I. Bevezető rendelkezések 1. Az intézmény neve: Hódmezővásárhelyi Pedagógiai

Részletesebben

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Oroszlány, 2006. május 2. Iván Lászlóné igazgató Hidasi

Részletesebben

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata A Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata Győr, 2018. szeptember 3. 1 Tartalom 1. Jogszabályi háttér.3. 2. A diákönkormányzat célja, feladatai.5. 3. A diákönkormányzat

Részletesebben

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013.

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. HÁZIREND 2013 József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 1. Bevezető... 1 2. A házirend

Részletesebben

HÁZIREND. mely a Nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza

HÁZIREND. mely a Nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza HÁZIREND mely a Nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a jogszabályok előírásai alapján A házirend célja és feladata

Részletesebben

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4.

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4. Levelezési cím: 2890 Tata, Tanoda tér 5. KOLLÉGIUMI HÁZIREND Érvényes: 2015. szeptember 1-től OM azonosító: 201173 * Telefon: (34) 587-560, fax:

Részletesebben

Pécsi Hajnóczy József Kollégium HÁZIREND

Pécsi Hajnóczy József Kollégium HÁZIREND 1 Pécsi Hajnóczy József Kollégium HÁZIREND Székhely: Pécs, Türr István u. 2. Tel:72-255-770 Fax:72-255-723 Tagintézmény: Pécs, Kodály Z. út 20/a. Tel:72-326-611 2 I. Általános rendelkezések A Házirend

Részletesebben

H Á Z I R E N D. I. A házirend célja és feladata

H Á Z I R E N D. I. A házirend célja és feladata H Á Z I R E N D mely az FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM 040512 Munkaterv 2017 / 2018. tanév A kollégium éves munkaterve A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 HÁZIREND Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 Tartalom 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A Házirend célja, feladata... 4 1.2. A Házirend

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő

Szent István Egyetem Gödöllő Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/B. melléklete A HALLGATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK ÉS KÖTELESSÉGEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJE Gödöllő, 2006. augusztus 1.

Részletesebben

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 59. rendelkezése

Részletesebben

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Készült: 2017. február 16. A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának

Részletesebben

A MEZŐBERÉNYI PETŐFI SÁNDOR EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. térítési díj és tandíjfizetési szabályzata

A MEZŐBERÉNYI PETŐFI SÁNDOR EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM. térítési díj és tandíjfizetési szabályzata A MEZŐBERÉNYI PETŐFI SÁNDOR EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM térítési díj és tandíjfizetési szabályzata Hatályos: 2016. év szeptember hó 1. napjától I. Törvényi háttér a térítési díj

Részletesebben

A Gyáli Liliom Óvoda Szülői Szervezetének. Működési Szabályzata

A Gyáli Liliom Óvoda Szülői Szervezetének. Működési Szabályzata Gyáli Liliom Óvoda Gyál Liliom utca 13-15. 2360 OM: 032993 A Gyáli Liliom Óvoda Szülői Szervezetének Működési Szabályzata 1. Az óvoda szülői szervezetének alapvető célja: Az óvodába járó gyerekek szüleinek

Részletesebben

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D A Révfülöpi Általános Iskola házirendje - a hatályos jogszabályok alapján - megállapítja a tanulói jogok és kötelességek

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola Hunyadi János Kollégiuma Kalocsa A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Nem szavak teszik vitézzé az embert, a csatasorban ismerszik meg, ki mit ér. / Hunyadi

Részletesebben

A nevelési-oktatási intézmények működését meghatározó dokumentumok. 2012. augusztus 23.

A nevelési-oktatási intézmények működését meghatározó dokumentumok. 2012. augusztus 23. A nevelési-oktatási intézmények működését meghatározó dokumentumok 2012. augusztus 23. Vonatkozó jogszabályok 2011. évi CXC tv. a nemzeti köznevelésről 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013. I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 26. Tagintézmény: Gárdonyi Géza Általános Iskolája 2882 Kerékteleki, Fő utca 31. Házirendünk

Részletesebben

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1.

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. Intézmény neve: Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szabályzat típusa: Házirend Intézmény székhelye, címe: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. 037602 Intézmény fenntartója: Klebelsberg Intézményfenntartó

Részletesebben

HÁZIREND. Orosháza 2015.

HÁZIREND. Orosháza 2015. HÁZIREND Orosháza 2015. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések... 3 1. A házirend célja és feladata... 3 2. A házirend hatálya... 3 3. A házirend nyilvánossága... 3 4. A házirend felülvizsgálata...

Részletesebben

Jáki Nagy Márton Általános Iskola HÁZIREND

Jáki Nagy Márton Általános Iskola HÁZIREND Jáki Nagy Márton Általános Iskola HÁZIREND HÁZIREND Az Iskola házirendje a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a nevelésioktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ DIÁKOTTHONI HÁZIREND Általános információk a kollégiumról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános

Részletesebben

HÁZIREND. Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 2013.

HÁZIREND. Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 2013. HÁZIREND Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium 2013. 1 Tartalom: A.) ISKOLA I. Bevezető 1. Cél, feladat 2. Házirend hatálya 3. Közösségek meghatározása II. Jogok 1. A tanulók

Részletesebben

István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata

István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata Kótaj 2015. 1 Az István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 TARTALOMJEGYZÉK Jogszabályi háttér:... 3 A házirend célja és

Részletesebben

Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata

Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata Ikt.sz: Békés Megyei Harruckern János Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium Gyula Szent István út 38- Diákönkormányzat

Részletesebben

A LUKÁCS SÁNDOR MECHATRONIKAI ÉS GÉPÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE. 9027 Győr, Mártírok útja 13-15.

A LUKÁCS SÁNDOR MECHATRONIKAI ÉS GÉPÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE. 9027 Győr, Mártírok útja 13-15. A LUKÁCS SÁNDOR MECHATRONIKAI ÉS GÉPÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE 2013 9027 Győr, Mártírok útja 13-15. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 1. HÁZIREND...4 2. A HÁZIREND HATÁLYA...6 2.1

Részletesebben

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ DÖK székhelye: Bakonycsernye Rákóczi út 37. Az iskolai diákönkormányzat a diákok érdekképviseleti szerve, mely választott tagokkal, saját SZMSZ alapján

Részletesebben

D.Ö.K. Szervezeti és Működési Szabályzata

D.Ö.K. Szervezeti és Működési Szabályzata D.Ö.K. Szervezeti és Működési Szabályzata Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat az 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról és annak végrehajtására kiadott 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési és

Részletesebben

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29.

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29. STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014. augusztus 29. I. A kollégium célja (1) A kollégium célja, hogy elhelyezést nyújtson az Edutus Főiskolán tanulmányokat folytató hallgatók számára,

Részletesebben

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 1/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 1/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 1/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HÁZIREND MÓDOSÍTÁSÁRÓL Papp András Igazgató

Részletesebben

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: P-16243/2009 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: P-16243/2009 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Alpolgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: P-16243/2009 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy:

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. sz. melléklet A diákönkormányzatának szervezeti és működési Szabályzata Ezen szervezeti és működési Szabályzat a

Részletesebben

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje. OM azonosító: 031073

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje. OM azonosító: 031073 A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje OM azonosító: 031073 KLIK szervezeti egységkód: 082018 Tartalomjegyzék 1 A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.1.1

Részletesebben

A M o hács Térs é gi Általános Iskola HÁZI R E N D JE

A M o hács Térs é gi Általános Iskola HÁZI R E N D JE A M o hács Térs é gi Általános Iskola HÁZI R E N D JE mely a tanulói jogok gyakorlásának, illetve a kötelezettségek végrehajtásának módját, továbbá az iskola által elvárt viselkedés szabályait tartalmazza

Részletesebben

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok 1 H Á Z I R E N D I. A házirendet szabályozó jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és köznevelési intézmények

Részletesebben

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A főiskola hallgatóinak fegyelmi és kártérítési felelősségéről szóló szabályzata

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A főiskola hallgatóinak fegyelmi és kártérítési felelősségéről szóló szabályzata Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola A főiskola hallgatóinak fegyelmi és kártérítési felelősségéről szóló szabályzata A Szervezeti és működési szabályzat melléklete 2012. szeptember T A R T A L O M J E G

Részletesebben

Magántanulói szabályzat 2013/2014 tanév

Magántanulói szabályzat 2013/2014 tanév Magántanulói szabályzat 2013/2014 tanév Erzsébet Királyné Szépészeti Szakközépiskola 1203 Budapest, Kossuth Lajos u. 35. OM:035472 Igazgató: Aranyiné Farkas Magdolna Magántanulói szabályzat 1.) Jogszabályi

Részletesebben

2.1 A kollégium felelős vezetője a tagintézmény vezető. Pedagógiai és egyéb feladatait a kollégiumvezetővel együttműködve látja el.

2.1 A kollégium felelős vezetője a tagintézmény vezető. Pedagógiai és egyéb feladatait a kollégiumvezetővel együttműködve látja el. SZERENCSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 3910 TOKAJ, BODROGKERESZTÚRI ÚT.5. OM:203055 ÉS IDEGENFORGALMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUM 2015

Részletesebben

Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20.

Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. H Á Z I R E N D Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete 2012. december 19-én. Hatályos: 2013. január 1-jétől. A

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

Kollégium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Kollégium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium Kollégium SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Eger, 2013 Érvényes: Véleményezte: Elfogadta: Nyilvánosságra hozatal

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND

IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye Őszi Fény Integrált Gondozási Központ 1046. Budapest, Tungsram u. 9. Tel: 230-5363 Fax: 370-4179 E-mail: oszifeny@ujpestszi. hu IDŐSEK KLUBJA HÁZIREND A házirend

Részletesebben

SIPKAY BARNA KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI, IDEGENFORGALMI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ISKOLAI HÁZIREND 2011.

SIPKAY BARNA KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI, IDEGENFORGALMI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ISKOLAI HÁZIREND 2011. 1 SIPKAY BARNA KERESKEDELMI, VENDÉGLÁTÓIPARI, IDEGENFORGALMI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ISKOLAI HÁZIREND 2011. Sorszáma: Változások átvezetésére - kötelezett: - nem kötelezett: A Házirend a SIPKAY

Részletesebben

Erzsébet Utcai Általános Iskola

Erzsébet Utcai Általános Iskola Erzsébet Utcai Általános Iskola Diákönkormányzati szabályzat 13. sz melléklet 1043 Budapest Erzsébet u. 31 034862 Intézmény fenntartója: Budapest Főváros IV.ker. Önkormányzat Intézmény vezetője: Pál lászlóné

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Dunaújváros, Bocskai út 1/a

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Dunaújváros, Bocskai út 1/a KOLLÉGIUMI HÁZIREND 2013 Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros, Bocskai út 1/a 1 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető. 3 Általános rendelkezések... 3 A házirendben alkalmazott jogszabályok.....

Részletesebben

HÁZIREND. Balla Róbert Téri Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Pápa

HÁZIREND. Balla Róbert Téri Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Pápa HÁZIREND Balla Róbert Téri Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pápa Tartalom Az intézmény rövid bemutatása... 3 I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Házirend. Általános Iskola Olasz

Házirend. Általános Iskola Olasz Házirend Általános Iskola Olasz 2013 Tartalomjegyzék 1., A házirend kiterjedése 2., Az iskolai házirend tartalma 3., A térítési díjra vonatkozó rendelkezések 4., A gyermek, a tanuló távolmaradásának engedélyezési

Részletesebben

A magántanulói jogviszony

A magántanulói jogviszony Magántanulói jogviszony jellemzői: A magántanulói jogviszony Beiratkozási kötelezettség. Félévkor és év végén osztályozóvizsga. A magántanuló az iskolával tanulói jogviszonyban áll. Megilletik ugyanazok

Részletesebben

H Á Z I R E N D nappali tagozat

H Á Z I R E N D nappali tagozat Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola OM azonosító: 031229 4027 Debrecen, Vénkert u.2. (52) 413-113, 413-255, fax: (52) 413-113 E-mail: keri@iskola.debrecen.huhonlap:www.keri-debr.sulinet.hu

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre KÖZZÉTÉTELI LISTA a 2017-2018. nevelési évre A 229/2012 (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közre: Az óvoda megnevezése

Részletesebben

HÁZIREND. Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros. A 2013. március 27-i módosításokkal kiegészített, egységes szerkezet

HÁZIREND. Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros. A 2013. március 27-i módosításokkal kiegészített, egységes szerkezet HÁZIREND Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Dunaújváros A 2013. március 27-i módosításokkal kiegészített, egységes szerkezet Dunaújváros, 2013. március 27. Szemenyei István igazgató

Részletesebben

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012.

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012. Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és HÁZIREND 2012 2 Tartalom ELFOGADÁSRA VONATKOZÓ NYILATKOZATOK 4 1 A HÁZIREND CÉLJA 5 2 A TANULÓ KÖTELESSÉGEI 5 3 A TANULÓ JOGAI 5

Részletesebben

VISONTAI KOVÁCH LÁSZLÓ

VISONTAI KOVÁCH LÁSZLÓ A VÁMOSGYÖRKI VISONTAI KOVÁCH LÁSZLÓ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2012 1 Isten emberi szívekben hajol felénk. (Mácz István) 2 TARTALOM 1. Bevezető rendelkezések... 4 2. Az Intézmény adatai...

Részletesebben

Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND

Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND Általános rendelkezések 1. A házirend célja biztosítani a kollégium törvényes működését, a kollégiumi nevelőmunka zavartalan

Részletesebben

H Á Z I R E N D. b) a tanulói szociális juttatások elosztási elveinek meghatározása előtt,

H Á Z I R E N D. b) a tanulói szociális juttatások elosztási elveinek meghatározása előtt, H Á Z I R E N D A kollégium házirendje A Kollégiumi Házirendet a kollégiumi nevelőtanárok alkották meg, egyetértési jogát a Kollégiumi Diákönkormányzat gyakorolta. 1. Tanulók véleménynyilvánításának, a

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015.

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ARLÓI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Székhelye: Arló, Rákóczi út 3/A. A Diákönkormányzat jogi háttere A Diákönkormányzat a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Esztergom Város Polgármestere

Esztergom Város Polgármestere Esztergom Város Polgármestere 35/2005.02.10. A határozati javaslatok elfogadásához egyszerű többség szükséges. Előterjesztés a Képviselő-testület 2005. február 10-ei ülésére a közoktatási intézmények szervezeti

Részletesebben

A Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje

A Alapfokú Művészeti Iskola. Házirendje A Valcer Alapfokú Művészeti Iskola je A Valcer Alapfokú Művészeti Iskola jének elfogadása és jóváhagyása Az iskolai et az iskolai diákközösség 2013. március 29-i ülésén megtárgyalta és a benne foglaltakkal

Részletesebben

József Attila Középiskolai Kollégium HÁZIREND. a korábbi módosításokkal egységes szerkezetben

József Attila Középiskolai Kollégium HÁZIREND. a korábbi módosításokkal egységes szerkezetben József Attila Középiskolai Kollégium HÁZIREND 2014 a korábbi módosításokkal egységes szerkezetben 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető 2 I. A házirendben alkalmazott jogszabályok.. 2 1.2. A jelentkezés módja 2 3

Részletesebben

A PÁTERDOMBI SZAKKÉPZŐ ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A PÁTERDOMBI SZAKKÉPZŐ ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A PÁTERDOMBI SZAKKÉPZŐ ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. Tartalomjegyzék 1. Az SZMSZ alapjául szolgáló jogszabályok... 3 2. Az intézmény működésének rendje:... 4 2.1 Általános szabályok:...

Részletesebben