Bemutatkozik. a Múltidéző Piactér és a SzeptEmber Feszt! Szervezők: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Hotelinfo Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bemutatkozik. a Múltidéző Piactér és a SzeptEmber Feszt! Szervezők: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Hotelinfo Kft."

Átírás

1 Bemutatkozik a Múltidéző Piactér és a SzeptEmber Feszt!

2 Mi is az a SzeptEmber Feszt? Dióhéjban: A SzeptEmber Feszt Budapest egyik legnagyobb ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztiválja, mely minden szeptember első hétvégéjén a Népligetben várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. Rendezvényünk az elmúlt két évben több mint látogatót vonzott. Számos színpadon folyamatos zenei és kulturális programokkal szórakoztatjuk a közönséget, mindezek mellett egyéb kikapcsolódási lehetőségeket is biztosítunk látogatóink számára. Fesztiválunk nagyon sokoldalú, hiszen Magyar Grillbajnokság, gyereksziget, egészségsziget, rétesvonat vagy akár a tuningautó show is leköti a kilátogatókat a zenei programok mellett. Média megjelenéseink szintén tükrözik színvonalunkat, hiszen számtalan magazin és napilap hirdetésünk, webes megjelenéseink, Metróplakátaink, közterületi hirdetéseink és PestiEst különszámunk is volt. Évről évre csapatunk célja, hogy egy színvonalas rendezvényt biztosítson Budapest legnagyobb közparkjában, az alábbiakban erről s ennek megszületéséről adunk tájékoztatást. A fesztivál története igen kalandos A SzeptEmber Feszt először 2000-ben került megrendezésre, helyszíne a XVIII. kerületi Bókay kert volt. A rendezvény egy civil kezdeményezésre jött létre a helyi polgárőr szervezet támogatására. A szervezésben részt vett a polgárőrség, a kerületi önkormányzat és a Hotelinfo Kft., mint rendezvényszervező cég. Az akkor még egynapos fesztiválon egy pörköltfőző versenyen vettek részt a környékbeliek. A másik gasztronómiai különlegesség az óriásbográcsban való főzés volt. Ebben a 4251 literes bográcsban Benke Laci bácsi szakácstársaival marhapörköltet főzött, amit a közönség fogyaszthatott el. A kulturális program a kerületben lakó művészek (Charlie, Csepregi Éva, Kiki, Maksa Zoltán) segítségével jött létre, mivel fellépti díj nélkül adtak koncertet a fesztiválon.

3 Az első fesztivál várakozáson felüli sikere után, már a második évre bővültek a programok, így az időtartam is két nap lett. Kibővült a főzőverseny, a koncertek pedig egyre több fellépővel több színpadon zajlottak. A fő programokat egyre több kísérő rendezvény egészítette ki. A pörköltfőző versenyen résztvevő csapatok indulhattak az Asszony- és talicskatoló versenyen, a Női és férfi szkanderben, a Sörivó versenyen, a Kerékcsere versenyen vagy a Hordógurító versenyen. A gyerekek számára kialakításra került a gyerekbirodalom, ahol az egészen kicsiktől a nagyobbakig mindenki jól érezhette magát ben mérföldkőhöz érkezett a rendezvény, mivel sor került az első vidéki helyszínen megrendezett fesztiválra. A fesztiválnak helyszínt adó Cered, egy Salgótarján közelében lévő, 1300 fő lakosú határ menti kis falu. A helyiek nyitottságának köszönhetően esett a választás a ceredi helyszínre, mely első látásra szokatlannak tűnik. Nem szokványos dolog, hogy egy budapesti nagyrendezvény vidéki helyszíne egy kis falu legyen. A ceredi fesztivál szintén a Hotelinfo Kft. szervezésében, a helyi turisztikai egyesület és a ceredi önkormányzat együttműködésével valósult meg. A fesztiválra főként Salgótarjánból és környékéről jöttek a látogatók, de voltak távolabbról, pl. Budapestről érkezők is. Az összes becsült látogatói létszám elérte a főt. A 2005-ös rendezvény is hasonló sikereket ért el. A visszajelzések alapján az előző évben résztvevők már várták a fesztivált és készültek a részvételre. A budapesti SzeptEmber Feszt folyamatos fejlődött. Egyre több program várta a közönséget, már péntek délutántól vasárnap estig zajlottak az események. A hirdetéseknek, megjelent cikkeknek köszönhetően fokozatosan nőtt a fesztivál ismertsége. Ezzel párhuzamosan a látogatók becsült létszáma is nőtt, nemcsak a környékről, hanem Budapest távolabbi pontjairól és vidékről is felkeresték a Bókay kertet. A 2008-as SzeptEmber Feszt már jóval túllépte a helyi vagy térségi rendezvény jellegét, a Bókay kert már nem volt képes megfelelni a fesztivál elvárásainak. Ekkor a fesztivál életében jelentős változások történtek. Az egyik változás, hogy a Hotelinfo Kft. lett az egyedüli jogtulajdonosa a fesztiválnak. Ez azt jelentette, hogy teljes önállósága lett a szervezésben, a programok kialakításában, a marketingkommunikációban stb.

4 Az első és legfontosabb feladat egy új helyszín keresése volt, a választás a Népligetre esett. A évi SzeptEmber Feszt már az új helyszínen került megrendezésre. Az elmúlt években itt megrendezett SzeptEmber Feszt alapján biztosan állíthatjuk, hogy az emberek szívesen kimennek a Népligetbe. A Népliget Budapest egyik legnagyobb közparkja, hatalmas zöldterület, szinte korlátlan lehetőségekkel. A terület nagysága lehetőséget biztosít a helyigényes programok megfelelő színvonalú megvalósítására. A terület tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, ezáltal szélesebb körben tarthat számot az érdeklődésre. A SzeptEmber Feszten megtalálható programok A fesztivál gasztronómiai és kulturális jellege meghatározza a programok összeállítását. A program számos állandó, évente visszatérő elemből tevődik össze, melyeket minden évben kiegészít több újdonság. A gasztronómiai események A fesztivál gasztronómiai eseményei között több verseny szerepel. Az egyik a Pörköltfőző verseny, amelynek mindkét napján az amatőr csapatok kizárólag pörköltet főzhetnek bográcsban, szabadtűzön. Ezen kívül itt kerül megrendezésre a Magyar Grillbajnokság. A bajnokságon profi csapatok vesznek részt a saját grillfelszerelésükkel. A Pörköltek tere igazi kulináris élményekkel várja az éhes közönséget. Több mint 30 fajta pörköltet lehet enni egy helyen. A pörkölteket neves éttermek mesterszakácsai készítették el. A pörköltek között megtalálhatóak a hagyományos birka-, marhalábszár-, harcsa-, vad-, sertéspörkölttől kezdve egészen az ínyencségekig. Ha valaki desszertre vágyott, akkor a Rétesvonatban sült rétest nem hagyhatta ki. A Rétesvonat egy síneken mozgó, vonat formájú kemence. A nyers rétest egy pályára kell helyezni és miközben elhalad fölötte a vonat, készre sül a sütemény.

5 A kézzel húzott tésztát 35 féle töltelékkel töltötték. Volt köztük csokis-tejberizses, vörösboros-szilvás, kapros-túrós, diós-almás, csirkemájas, mangalicatepertős, mandulásmazsolaszőlős. Vannak ám koncertek is! A koncertek péntek délután kezdődnek, szombaton és vasárnap egész nap tartanak. A színpadokon egyszerre jelennek meg a különféle zenei stílusok a könnyűzenétől a jazzen keresztül, a népzenén át egészen a gyerekeknek szóló műsorokig. A koncertek folyamatosan 5 színpadon zajlanak. Az élőzenei koncertek magas színvonalon, professzionális hang-, fény- és színpadtechnikai háttérrel kerülnek megrendezésre. A magyar előadók mellett külföldi fellépők is koncertet adtak már rendezvényünkön ben a Magyar Jazz Napja koncertjei is itt kerültek megrendezésre. Az esemény nemzetközi sztárvendége Billy Cobham amerikai jazzdobos volt, aki a magyar jazzélet kiválóságaival adott koncertet. A Gyermekbirodalom Minden évben kialakításra kerül egy Gyermekbirodalom, ahol a kicsiktől a nagyokig találnak elfoglaltságot. A színpadi programok mellett kézműves foglalkozás, vidámpark, játszóház, játékos vetélkedők és állatsimogató biztosítja a szabadidő eltöltését. Kipróbálhatják ügyességüket a falmászásban, az íjászatban vagy éppen az elektromos kisautók vezetésében. Egyéb fantasztikus programok is megrendezésre kerülnek Az egyéb programoknak köszönhetően, a Népliget minden pontján valamilyen érdekességgel találja szemben magát a látogató.

6 Az autókedvelők az Amerikai- és Tuningautók Találkozóján több száz különleges kocsit nézhettek meg. A környezetvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet és adtak tájékoztatást, miközben újrahasznosítható palackból várat építettek. Az Egészségszigeten ingyenes vércukorszint-, koleszterin- és vérnyomásmérést, táplálkozási tanácsadást végeztek. A közönségünk A fesztivál látogatóira vonatkozóan becsült adatok vannak, mivel ingyenes rendezvény, ezért jegyeladási adatok nem állnak rendelkezésre. A tömeg becslése a fogyasztási adatok illetve a terület nagysága alapján történik ben a jogtulajdonos saját, kérdőíves, nem reprezentatív felmérést készített a közönség körében. Ennek eredménye szerint a látogatók 57%-a év közötti korosztályból tevődik ki. Legfőképpen a koncertek, a gasztronómiai programok és a gyerekprogramok miatt látogattak ki a rendezvényre és jellemzően ezek a programok tetszettek is az érdeklődőknek. A közönség összetétele látogatók száma ebből külföldi ebből vidéki A fesztivál közönsége főként családokból, a gasztronómia és a koncertek iránt érdeklődőkből áll.

7 Jellemző, hogy előre tervezve, a hétvégéből legalább egy napot a fesztiválon töltenek. Az ábra bemutatja azt, hogy az évek folyamán hogyan alakult a közönség létszáma és összetétele. Látható, hogy 2009-től, amikor Népligetbe költözött a fesztivál, megváltozott a közönség összetétele. Ez nagyrészt köszönhető az új helyszín adottságainak. Budapest központi részén fekszik, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, itt áll meg az M3 metró és az 1-es villamos, illetve buszjáratok. Itt található a Volánbusz pályaudvar, ahol vidéki és nemzetközi járatok is közlekednek. A Népliget közvetlen környezetében található több szálláshely, 4 és 3 csillagos hotel, és ifjúsági szállás. A fesztivál látogatóinak száma 2010-ben és 2011-ben is meghaladta a főt, melynek több mint egyharmada vidéki és több mint 10%-a külföldi turista volt. Média megjelenéseink InfoRádió (reklámszpot, PR riport), Bors Napilap, Exit magazin, Servus magazin, Helyi Téma, Explorer magazin (hirdetés), Pesti Est (hirdetés, különszám, programajánló), Kőbányai hírek (PR cikk), Metróreklám (ablakmatrica, A/4-es plakátok), PORT.hu (banner, programajánló), est.hu, iwiw.hu, met.hu, hotelinfo.hu, hungarycard.hu (banner), google, facebook.com (hirdetés). A honlap 2006-ban elkészült a SzeptEmber Feszt önálló weboldala, a domain név alatt. Azóta minden kommunikációs felületen kötelező elemként megjelenik a honlapcím. A honlapnak több funkciója van, egyrészt információkat tartalmaz az érdeklődőknek és a közreműködőknek, másrészt segíti a jelentkezést és a jelentkezők nyilvántartását. A honlapon minden, a fesztivállal kapcsolatos információ megtalálható, folyamatosan friss hírek jelennek meg rajta a programokkal, a szervezéssel, a jelentkezéssel kapcsolatban. A programok, koncertek színpadra/helyszínre és időpontra kereshető formában jelennek meg. Minden egyes fellépőről fénykép, rövid ismertető és link a honlapjukra megtalálható.

8 Az archívumban minden évről van beszámoló, a nyertesek felsorolása, képek, videók, hírek, a programfüzet elektronikus változata. A honlap látogatottsága: a napra lebontott adatokban látszik, hogy egy-egy megjelenés után nő a letöltések száma. A fesztivál előtti és alatti napokon éri el a csúcsot szeptember 3-án a regisztrált egyedi látogatók száma meghaladta egyedi látogatót és a több mint 1,7 millió volt az összes lekérések száma.

9 Múltidéző Piactér: történelmi kirándulás a kézművesség, a kereskedelem, a gasztronómia, a kultúra és a vásári komédia világában A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és Budapest Főváros Önkormányzata 2013-ban már harmadik alkalommal szervezi meg a Múltidéző Piactér elnevezésű rendezvényt. Változatos és izgalmas programokat kínálva szeretnék megidézni a régi idők hangulatát, kereskedelmét, kézművességét, iparát, a falu és város, archaikus és modern izgalmas egymásra hatásának eleven megjelenítését, mindezt a látogatók bevonásával. A rendezvény a család minden tagjának felejthetetlen élményeket nyújtó programot kínál, ahol a hagyományos magyar kézművesség, ipar, kereskedelem fejlődésének szórakozással, vásári programokkal egybekötött bemutatására nyílik lehetőség. A vásári forgatagban találkozhatnak történelemből ismert személyiségekkel. A látogatók számára megidézik a régi idők hangulatát, a résztvevők megismerkedhetnek a múltidéző mesterségekkel, sőt akinek kedve tartja ki is próbálhatja azokat. Lehetőség nyílik például nyilat, tarsolyt készíteni, papírt meríteni, gyertyát önteni, kosarat fonni, de a vállalkozó szelleműek elsajátíthatják az agyagozás, a fafaragás, a csuhékészítés vagy akár a pénzverés fortélyait is. A rendezvényen bemutatásra kerül a középkori Magyarország kereskedelme, kézművessége és ipara, valamint hallhatnak előadásokat az érdeklődők a kiegyezés időszakának, a magyar polgárosodásnak érdekességeiről is. A rendezvény gasztronómiai kínálata szintén a hagyományos magyar hangulatot idézi, a látogatók megkóstolhatják a századok magyar ételeit! A hagyományőrző eseményen egész nap tartalmas, vásári forgatagot idéző programok várják az érdeklődőket a kicsiktől az idősebbekig: zászlóforgatás, tűzzsonglőrök, solymászbemutató, állatsimogató, táncház,

10 huszárbemutató, körhinta, lovasbemutató. Akik kedvet éreznek, ügyességi játékokban is kipróbálhatják magukat. A katonai táborban nem csak a korabeli viseletekkel, eszközökkel, lakhelyekkel, öltözetekkel, de a katonák életmódjával is megismerkedhetnek az érdeklődők, sőt részesei is lehetnek annak. Kipróbálhatják a puskákat, kézi fegyvereket, sőt lóra is pattanhatnak kicsik és nagyok egyaránt.

8. Promóció, reklám, kommunikáció

8. Promóció, reklám, kommunikáció 8. Promóció, reklám, kommunikáció Az intézkedés célja és indokoltsága: Egy tematikus út esetében a fejezet címében szereplő tevékenységek a Palóc Út üzenetének eljuttatása a célközönséghez a legfontosabb

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014-2020. MEGBÍZÓ: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata KÉSZÍTETTE: ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment

Részletesebben

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minôsítési Program. A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minôsítési Program. A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minôsítési Program A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere Budapest, 2010 A magyarországi fesztiválok minôsítési rendszere Kiadta a Magyar Fesztivál Regisztrációs

Részletesebben

CSALÁDI FESZTIVÁL PROGRAMFÜZET 2015. HUNGARORING 2015. május 16. Jubileum magyar szívvel. Ingyenes belépőért regisztráljon a www.legendak.com oldalon!

CSALÁDI FESZTIVÁL PROGRAMFÜZET 2015. HUNGARORING 2015. május 16. Jubileum magyar szívvel. Ingyenes belépőért regisztráljon a www.legendak.com oldalon! CSALÁDI FESZTIVÁL PROGRAMFÜZET 2015 HUNGARORING 2015. május 16. Ingyenes belépőért regisztráljon a www.legendak.com oldalon! Csúcson az OPEL Akár bruttó 3 999 000 Ft-ért* opel.hu IntelliLink információs

Részletesebben

Dél-alföldi. Programajánló

Dél-alföldi. Programajánló 2014 Dél-alföldi Programajánló 2 Dél-Alföldi Programajánló 2014 Kedves Utazó! A Dél-Alföld számtalan ismert és kevésbé ismert látnivalója mellett az utazás megtervezésekor érdemes számba venni az utazási

Részletesebben

Keszthely város és térsége operatív turisztikai marketing terve - kivonat

Keszthely város és térsége operatív turisztikai marketing terve - kivonat Keszthely város és térsége operatív turisztikai marketing terve - kivonat Operatív marketingterv A következőkben részletesen összefoglaljuk, hogy mik azok a feladatok, amelyek megtétele elősegítheti a

Részletesebben

Szentgrót és Vidéke. A kánikula sem volt akadály. Gyógy- és fûszernövény napok Zalaszentlászlón

Szentgrót és Vidéke. A kánikula sem volt akadály. Gyógy- és fûszernövény napok Zalaszentlászlón Szentgrót és Vidéke A nagy hõségben is változatos, tartalmas programokkal rendezték meg július 27-én Zalacsányban az iskola udvarán a település falunapját. Délelõtt szokásos futballtornán mérkõztek meg

Részletesebben

Bajnokcsapat! 2013. június :: II. évfolyam 6. szám. Az újságot kérje a postai kézbesítõjétõl!

Bajnokcsapat! 2013. június :: II. évfolyam 6. szám. Az újságot kérje a postai kézbesítõjétõl! 2013. június :: II. évfolyam 6. szám Bajnokcsapat! Csopak FC - Felsõörsi IKSE 4:1 így az U19-es focicsapat már megnyerte a Veszprém - Megyei II. o. U19 ifjúsági bajnokságot. Június 2-án vasárnap délután

Részletesebben

XVI. évfolyam 2. szám. www.fonyod.hu. 2015. február

XVI. évfolyam 2. szám. www.fonyod.hu. 2015. február Fonyódi Hírmondó XVI. évfolyam 2. szám www.fonyod.hu 2015. február 2 Közérdekű információk Fonyódi Polgármesteri Hivatal Cím: 8640 Fonyód, Fő u 19. E-mail: info@fonyod.hu; Telefon: +36-85/562-980; Fax:

Részletesebben

TÁPIÓSZENTMÁRTON ÖNKORMÁNYZATÁNAK IDŐSZAKOS KIADVÁNYA

TÁPIÓSZENTMÁRTON ÖNKORMÁNYZATÁNAK IDŐSZAKOS KIADVÁNYA ÖNKORMÁNYZATI Híradó me lléklet 2012. Szeptember TÁPIÓSZENTMÁRTON ÖNKORMÁNYZATÁNAK IDŐSZAKOS KIADVÁNYA a u g u s z t u s 20 Donkó László Kopogtat a vadgesztenye, Vége van a nyárnak. Anyu mondja: Ideje,

Részletesebben

stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1

stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1 stk_215x230_layout 1 2012.06.06. 21:24 Page 1 K a l a n d v á r T ö r t é n e l m i T é m a p a r k B o r o k U t c á j a J e l m e z e s f e l v o n u l á s R o m k e r t S ö r t é r I N F O R M Á C I

Részletesebben

ÜNNEPELT A VÁROS. Az idei városnapi ünnep koszorúzásokkal

ÜNNEPELT A VÁROS. Az idei városnapi ünnep koszorúzásokkal 85 000 példány ÜNNEPELT A VÁROS MISKOLCI NAP Megjelenik Miskolcon és B.-A.-Z. megyében III. évfolyam 19. szám Térítésmentes 2006. május 13. Még hét pályázat van versenyben RÉGÉSZETI PARK ÉPÜL AZ AVASON

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

Vasvári Újság. Idén is Vasvár látta vendégül a dévai gyermekotthon lakóit. A Vasvári Önkormányzat lapja XXV. évfolyam 8. szám

Vasvári Újság. Idén is Vasvár látta vendégül a dévai gyermekotthon lakóit. A Vasvári Önkormányzat lapja XXV. évfolyam 8. szám Vasvári Újság Vasvár, 2015. augusztus 5. A Vasvári Önkormányzat lapja XXV. évfolyam 8. szám Idén is Vasvár látta vendégül a dévai gyermekotthon lakóit Vasváron töltött július végén egy hetet a Dévai Szent

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT JÁTSZANI JÓ, JÓ, JÓ! Kis játékmesterek Csanádapácán A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, Akarsz-e mindig, mindig játszani (Kosztolányi Dezső) Ezzel a kérdéssel

Részletesebben

www.hajdunanas.hu XXVI. (XXXVI.) ÉVFOLYAM 15. SZÁM HAJDÚNÁNÁS VÁROS LAPJA 2013. AUGUSZTUS 8. (836. SZÁM) 2. oldal a Nánási Vigasságok

www.hajdunanas.hu XXVI. (XXXVI.) ÉVFOLYAM 15. SZÁM HAJDÚNÁNÁS VÁROS LAPJA 2013. AUGUSZTUS 8. (836. SZÁM) 2. oldal a Nánási Vigasságok www.hajdunanas.hu XXVI. (XXXVI.) ÉVFOLYAM 15. SZÁM HAJDÚNÁNÁS VÁROS LAPJA 2013. AUGUSZTUS 8. (836. SZÁM) Pásztorételek főzőversenyével indult az idei Vigasságok Számos érdekes programot kínált az egy héten

Részletesebben

Az önkéntesség bibliográfiája

Az önkéntesség bibliográfiája Az önkéntesség bibliográfiája Magyar nyelvű tanulmányok, kutatások: Czike Klára: Önkéntesség számokban, 2002 Czike Klára-Kuti Éva: Önkéntesség, jótékonyság, társadalmi integráció 2006 Czike Klára-Kuti

Részletesebben

Atomerőmû. Nyári jutalomtábor a múzeumban. Kellemes élményekkel, közösen az iparág ünnepe jegyében. Aszódi Attila a paksi beruházás kormánybiztosa

Atomerőmû. Nyári jutalomtábor a múzeumban. Kellemes élményekkel, közösen az iparág ünnepe jegyében. Aszódi Attila a paksi beruházás kormánybiztosa Atomerőmû XXXVI. XXXVII. évfolyam, 4. 7. szám Kellemes élményekkel, közösen az iparág ünnepe jegyében 2013. 2014. április július Aszódi Attila a paksi beruházás kormánybiztosa A Paksi Atomerőmű teljesítményének

Részletesebben

TARTALOM BEVEZETÉS 3 KÜRT UTCAI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA ÉS NAPPALI MELEGEDŐ 6 FEDÉL NÉLKÜL HAJLÉKTALANOK LAPJA 13 SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ IRODA 13

TARTALOM BEVEZETÉS 3 KÜRT UTCAI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA ÉS NAPPALI MELEGEDŐ 6 FEDÉL NÉLKÜL HAJLÉKTALANOK LAPJA 13 SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ IRODA 13 TARTALOM BEVEZETÉS 3 KÜRT UTCAI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA ÉS NAPPALI MELEGEDŐ 6 FEDÉL NÉLKÜL HAJLÉKTALANOK LAPJA 13 SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ IRODA 13 GONDOZÁSI KÖZPONT 25 DISZPÉCSER SZOLGÁLAT 31 KRÍZISAUTÓ 40

Részletesebben

PaneL Levél. A tartalomból: Beköszöntő. Helyi válaszok. Fessünk együtt! Avasi Arcok. Mentor program. Nyári filmes tábor. Tájékoztatás.

PaneL Levél. A tartalomból: Beköszöntő. Helyi válaszok. Fessünk együtt! Avasi Arcok. Mentor program. Nyári filmes tábor. Tájékoztatás. D I A L Ó G E G Y E S Ü L E T A V A S I K Ö Z Ö S S É G E K Hírlevelünk a Nyílt Társadalom Intézet támogatásával jelenik meg. PaneL Levél I. É V F O L Y A M, I I I. S Z Á M H Í R L E V É L A Z A V A S

Részletesebben

ALMÁDI NAPOK 2015. 3-5., 10-12. 17-19. 2015. 29. 2. 2015. XX. PANNÓNIA-RAMADA KUPA

ALMÁDI NAPOK 2015. 3-5., 10-12. 17-19. 2015. 29. 2. 2015. XX. PANNÓNIA-RAMADA KUPA 2015. július 3-5., 10-12. és 17-19. ALMÁDI NAPOK 2015. Zenés, táncos program, kulináris élményekkel. Kézműves standok, lacikonyhák, helyi tehetségek produkciói, esténként házibuli zenekarok koncertjei

Részletesebben

Jókai Mór Művelődési Központ és a Közösségi Ház. 2014. évi munkaterve. 2013. október 29.

Jókai Mór Művelődési Központ és a Közösségi Ház. 2014. évi munkaterve. 2013. október 29. Jókai Mór Művelődési Központ és a Közösségi Ház 2014. évi munkaterve 2013. október 29. Általános adatok: Intézmény neve: JÓKAI MÓR MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Intézmény címe: 2040 BUDAÖRS, SZABADSÁG ÚT 26. Intézmény

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT. Nagy Gábor Zsolt

SZAKDOLGOZAT. Nagy Gábor Zsolt SZAKDOLGOZAT Nagy Gábr Zslt 2015 Eszterházy Kárly Főiskla Gazdaság- és Társadalmtudmányi Kar Csabai Klbászfesztivál turisztikai hatásainak bemutatása Knzulens Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Készítette Nagy Gábr

Részletesebben

2013. szeptember. Szüreti felvonulás Badacsonyban. Fotó: Gyarmati László 12-13. Pályázati pénzek a. Nemzetközi. Nemzeti parkok, védjegyek

2013. szeptember. Szüreti felvonulás Badacsonyban. Fotó: Gyarmati László 12-13. Pályázati pénzek a. Nemzetközi. Nemzeti parkok, védjegyek Szüreti felvonulás Badacsonyban Fotó: Gyarmati László Pályázati pénzek a 3. Nemzetközi 15. Nemzeti parkok, 12-13. BFT napirendjén verklifesztivál védjegyek Aktuális Lapszél Lecsendesült... Elszállt a nyár,

Részletesebben

XL. évfolyam, 8. különszám www.bekesmegye.com Békéscsaba, 2011. augusztus. Sikeres nemzetközi fesztiválok

XL. évfolyam, 8. különszám www.bekesmegye.com Békéscsaba, 2011. augusztus. Sikeres nemzetközi fesztiválok BÉKÉS MEGYE KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE XL. évfolyam, 8. különszám www.bekesmegye.com Békéscsaba, 2011. augusztus Sikeres nemzetközi fesztiválok Augusztus végén ismét a fesztiváloké volt a fôszerep

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. Nappali tagozat. EU - Kapcsolatok szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. Nappali tagozat. EU - Kapcsolatok szakirány 22742 BGF KKFK Elektronikus Könyvtár Az elektronikus könyvtár teljes szövegű dokumentumokat tartalmaz biztosítva a szabad Információ-hozzáférést. A szerzői és egyéb jogok a dokumentum szerzőjét/tulajdonosát

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány A HAZÁNKBAN ÉLŐ OLASZ, ANGOL ÉS NÉMET AJKÚ KÖZÖSSÉGEKNEK SZÓLÓ, IL PONTE,

Részletesebben

DOKTORI ÉRTEKEZÉS. Horváth Zoltán

DOKTORI ÉRTEKEZÉS. Horváth Zoltán DOKTORI ÉRTEKEZÉS Horváth Zoltán Pécs, 2011 PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA Horváth Zoltán A konferenciaturizmus fejlesztése a Balaton régióban

Részletesebben

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is!

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2012-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Bemutatkozás. Kik vagyunk? Szövetségünket,

Részletesebben

Krisna.hu. Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Krisna.hu. Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége Krisna.hu Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége 2014 TARTALOM Kedves Olvasó! 3 Szeretettel várjuk Krisna-völgyben 4 Krisna-völgyi Búcsú 5 Élményhétvége Krisna-völgyben 6 Öko-völgy Alapítvány a fenntarthatóságért

Részletesebben