JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület február 09. napján órakor megtartott ülésén.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. február 09. napján 14.00 órakor megtartott ülésén."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület február 09. napján órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal alagsori terme Jelen vannak: Borbély István polgármester, Földes Ferenc alpolgármester,, Dr. Micheller Gyöngy aljegyző, Bartalos Sándorné képviselő, Domjánné Bak Marianna képviselő, Fenyvesvölgyi József képviselő, Fischer Mariann képviselő, Gáspár László képviselő, Hembach Zoltán képviselő, Horváth József képviselő, Keresztes Tibor képviselő, Nyikos Lászlóné képviselő, Pahola Géza képviselő, Szekeres Lajos képviselő, Gabrovitsné Posfai Mariann jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: Nagy Zsuzsanna pü. csop. vez., Fábián Róbert műsz. csop. vez., Kuti Csaba. Igazoltan távol: Kiss József Béla képviselő. Borbély István polgármester köszöntötte a megjelenteket, a jelenléti ív alapján megállapította, az ülésen 13 képviselő jelen van, az ülés határozatképes. Jegyzőkönyv hitelesítőnek Fenyvesvölgyi József és Gáspár László képviselőket javasolta. A továbbiakban ismertette a napirendi pontokat. N A P I R E N D: 1. / Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkaterve (Írásos anyag a jegyzőkönyv 1. sz. mellékletét képezi.) 2./ Polgárdi Város Önkormányzat évi költségvetése (Írásos anyag a jegyzőkönyv 2. sz. mellékletét képezi.)

2 2 3./ Pályázat benyújtása a Napközi Otthonos Óvoda építésére (Írásos anyag a jegyzőkönyv 4. sz. mellékletét képezi.) 4./ Pályázat kiírása a Gondozási Központ intézményvezetői álláshelyére (Írásos anyag a jegyzőkönyv 5. sz. mellékletét képezi.) 5./ Az önkormányzat évi közfoglalkoztatási terve (Írásos anyag a jegyzőkönyv 6. sz. mellékletét képezi.) 6./ Az önkormányzat által fenntartott nevelési, oktatási és szociális intézményekben alkalmazandó térítési díjakról szóló rendelet módosítása (Írásos anyag a jegyzőkönyv 7. sz. mellékletét képezi.) 7./ A Humán Papilloma Vírus elleni védőoltás önkormányzati támogatásáról szóló rendelet elfogadása (Írásos anyag a jegyzőkönyv 9. sz. mellékletét képezi.) 8./ Az önkormányzat költségvetéséből a település civil szervezeteinek nyújtott támogatások támogatási szerződéseinek elfogadása (Írásos anyag a jegyzőkönyv 11. sz. mellékletét képezi.) 9./ Beszámoló Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testület bizottságainak évben végzett munkájáról (Közbiztonsági Bizottság, Kulturális, Művelődési és Sportbizottság, Szociális és Egészségügyi Bizottság, Pénzügyi Bizottság, Ügyrendi Bizottság, Városfejlesztési és Vállalkozói Bizottság) Bizottsági elnökök (Írásos anyag a jegyzőkönyv 12. sz. mellékletét képezi.) 10./ A volt szovjet laktanyában lévő ingatlanokra érkezett ajánlatok megvitatása (Pro-Building Kft, A&A 2002 Faipari Bt, Dékán Mezőgazda Kft, Császár Imre) (Írásos anyag a jegyzőkönyv 13. sz. mellékletét képezi.)

3 3 11./ Székesfehérvári Kistérségi Állati Hulladékbegyűjtő és Átrakó Telep üzemeltetése közszolgáltatási szerződés keretében (Írásos anyag a jegyzőkönyv 14. sz. mellékletét képezi.) 12./ Jelentés a lejárt határidejű határozatokról (Írásos anyag a jegyzőkönyv 15. sz. mellékletét képezi.) 13./ Tájékoztató a két ülés között történt fontosabb eseményekről Borbély István polgármester kérte a képviselő-testület tagjait, aki egyetért a beterjesztett napirendi pontok megtárgyalásával, és elfogadja jegyzőkönyv hitelesítőnek Fenyvesvölgyi József és Gáspár László képviselőket, kézfeltartással szavazzon. Polgárdi Város Képviselő-testülete 13 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag egyetértett a beterjesztett napirendi pontok megtárgyalásával, és elfogadta jegyzőkönyv hitelesítőnek Fenyvesvölgyi József és Gáspár László képviselőket. 1. / Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkaterve (Írásos anyag a jegyzőkönyv 1. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester elmondta, minden napirendi pontot a szakbizottságok megtárgyaltak és véleményeztek. A költségvetés kapcsán az intézményvezetők, szakszervezetek, külső társadalmi szervezetek is véleményt formálhattak, melyek a lakosság felé is ismertetésre kerül. A Képviselő-testület évi munkatervének ismertetéshez átadta a szót Dr. Pahola Tünde jegyzőnek. elmondta, a évi munkatervben az aktualitások, így a választások és a szavazatszámláló bizottságok megválasztása is szerepel. A beszámolók a tavalyi év gyakorlata alapján került be, a költségvetéssel kapcsolatos feladatok is szerepelnek benne, valamint a jogszabályi határidőknek megfelelően a közbeszerzések. Mivel a választások még nincsenek kitűzve, így október-november hónapban szerepel az új Képviselő-testület alakuló ülése. Borbély István polgármester mivel további kérdés, hozzászólás nem volt kérte a Képviselő-testület tagjait, aki az előterjesztés szerint elfogadja a Képviselő-testület évi munkatervét, kézfeltartással szavazzon.

4 4 3/2010. (II. 09.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA A Képviselő-testület évi munkaterve Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztés szerint elfogadta a Képviselő-testület évi munkatervét. Határidő: december / Polgárdi Város Önkormányzat évi költségvetése (Írásos anyag a jegyzőkönyv 2. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester elmondta, minden képviselő megkapta a költségvetés összeállítását, melyet a jegyző készítette egyeztetések alapján. Mindenkinek meg volt a lehetősége, hogy különböző fórumokon elmondja a véleményét. A lakossági nyilvánosság miatt néhány gondolatot kell elmondani, így azt is, hogy mi vezérelte az előterjesztőket a költségvetés összeállításában. Egyik gondolatkör az, hogy a mai helyzetben az önkormányzatok nehéz gazdasági körülmények között dolgoznak, melynek hatása ott jelentkezik, hogy központi intézkedések sújtják, mind az átengedett pénzeszközök, mind a normatív támogatások vonatkozásában az önkormányzatokat. Normatív támogatás alatt értendő azon típusú támogatások, amelyek vagy a lakosság egészére, vagy az adott szervezet - iskola, óvoda, vagy más típusú tevékenységeknél a hozzátartozó létszámra vonatkozó normatívát jelenthetik. Az iskolánál mintegy 600 főt, Polgárdi lakosságát tekintve mintegy 6600 főt jelent. Másik kérdés az állami átengedett pénzeszközök. Ezekbe tartoznak azok a típusú pénzek, mint például az adók. Az adók közül vannak, amelyek megosztott adók. Államilag beszedésre kerül, esetleg az önkormányzat szedi be, de tovább kell utalni. Előfordul, hogy egy része visszakerül az önkormányzathoz. Ez vonatkozhat akár az iparűzési adóra is, de ugyanígy az autóknál a súlyadó vonatkozásában is. Ezekből jönnek össze az úgynevezett központi pénzek, vagy átengedett pénzeszközök. Ezekhez kapcsolódnak azok a pénzeszközök, amelyeket maga az önkormányzat teremt meg. Ezen pénzeszközök azok, amelyeket az önkormányzatnak december 31. napjáig kellett elfogadnia, ezek a különböző adóbevételek. A kérdéseket elemezve látható, hogy a normatív támogatások az intézmények iskola, óvoda, művelődési ház, családsegítő központ és idősek napközi otthona vonatkozásában csökkentek. Az iskolánál 12,9 millió forinttal, óvodánál 3,4 millió forinttal, művelődési háznál 7 millió forinttal csökkent a normatíva. Ezen csökkenést természetesen az intézmény évi költségvetésének összeállítása során figyelembe kellett venni. Tekintettel arra, hogy a dologi kiadások minimális szinten kerültek tervezésre azok további csökkentésére nem nyílik lehetőség, ezért szükséges az intézményen belül egyéb módon, átszervezéssel

5 5 csökkenteni a költségeket. Az állami átengedett pénzeszközöknél is ugyanígy csökkentés tapasztalható. Elmondta, az iskolánál 92 millió forinttal, az óvodánál 39 millió forinttal, a művelődési háznál pedig 17 millió forinttal, összességében 149 millió forinttal kell az önkormányzatnak hozzájárulni a normatív támogatáson felül ezen intézmények működtetéséhez. A Családsegítő Központ és Idősek Napközi Otthonával együtt 160 millió forintot kell biztosítani az önkormányzatnak. Az alapkoncepció az volt, hogy az intézményvezetőkkel és szakszervezetekkel egyeztetve próbáltak egy olyan hatást elérni, hogy az eddigi támogatási rendszert elfogadják. Támogatnák az intézményeket, de a normatív támogatásból eredő csökkenést próbálják kigazdálkodni. Megköszönte az intézményvezetőknek és a hozzájuk kapcsolódó szakszervezeti dolgozói körnek, hogy sikerült elérni ezen intézményrendszereknél a null szaldót. A művelődési ház vonatkozásában átszervezésre lesz szükség, melyhez kell a Képviselő-testület is. A Képviselő-testület fejlesztési programjában megfogalmazott terveket várhatóan sikerül megvalósítani, hiszen azok a források rendelkezésre állnak. A koncepciónak az is lényege volt, hogy ilyen nehéz helyzetben a 160 fő foglalkoztatott, valamint a közfoglalkoztatási tervben szereplő 63 fő foglalkoztatása is megmaradjon. Ezen kívül kérte a vezetőket, úgy alakítsák ki a költségvetést, hogy az eddig kapott juttatások nagy része lehetőleg megmaradjon, valamint a létszámhoz ne kelljen hozzányúlni. A 13. havi bért központilag elvették, valamint az egyéb juttatások nagy részét megadóztatták. Ezeket figyelembe véve alakult ki ez a null szaldós kör. A válságkezelés, kríziskezelés programjának, a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat, a lakásfenntartási támogatás, az átmeneti segélyek, az adósságkezelés rendszerének beépítésében Dr. Micheller Gyöngyi aljegyző segített. Ezeknek az adatoknak az ismertetése egyrészt a lakosság tájékoztatása miatt fontos, másrészt azért, mert a nehéz helyzet ellenére is próbáltak egyfajta stabilitást megtenni. Ehhez viszont szükség volt arra, hogy partnerek legyenek a dolgozók, a vezetők és megmaradtak azon pénzeszközök is, amelyekkel fejleszteni kell. A fejlesztési körben megfogalmazta a Képviselő-testület, hogy a kötvényekből eredő mozgatás és a részvények más vagyontípussá történő alakítása jelenjen meg a település más szintű beruházás, fejlesztés formájában. Ezek azok a gondolatok, amelyek szerepelnek a költségvetésben, és ezt véleményezték a szakbizottságok, külső szervezetek is. Utcák aszfaltozásával kapcsolatban elmondta, szerepel a költségvetésben egy korábbi egyezség alapján a Rákóczi utca, Erkel Ferenc utca feletti 4 utca és a volt szovjet laktanyában lévő átkötő út aszfaltozása. A Dózsa György utcában Székesfehérvár felé, Császár köznél, Május 1. utca előtt, katolikus templom előtt Füle irányában, Büki bolt előtt, Vasút utcában, 7- es úton Lepsény irányába új buszmegállók kialakítása, valamint a Malomnál lévő buszmegálló felújítása, a Polgármesteri Hivatal előtti buszmegálló felújítása mind-mind szerepelnek a költségvetésben. Kérte a Városfejlesztési és Vállalkozói Bizottságot a Pénzügyi Bizottsággal együttműködve minden fejlesztésnél történjen meg a pontosítás. A pénz a két nagy büdzséből rendelkezésre áll, olyan biztonságos formában, hogy még a jövő évet is stabilizálni lehet. A másik kérdés a járdák kérdése. Ezt fontos, hogy a szakbizottságok külön megtárgyalják, hiszen a beérkezett ötletek alapján ezeket részletesen ki kell dolgozni, de el kell mondani, hiszen a büdzsében szerepel. A tervekben és költségvetésben szerepel, hogy a Batthyány utca teljes hosszában a temetők előtt lehetőleg fedett árokkal egészen a 7-es útig, Kossuth L. utca, ezen utcákban a Deák Ferenc utcától a szennyvízgépházig, a 7-es úttól a Damjanich utcáig az úttest kiszélesítése úgy, hogy biztonságos közlekedésre legyen alkalmas. Az egymás mellett párhuzamosan futó szakaszokon pedig indokolt lenne egyirányú közlekedést bevezetni.

6 6 Szerepel továbbá, hogy a Cinca patak partján sétány kialakításával lehetne a gyalogos közlekedést a település központja felé vezetni, a sétány mentén padok elhelyezése szükséges. Továbbá a közösségi háztól a Petőfi utca végéig járda készítése, a 7-es úttól a Damjanich utcáig, a hídig járda készítése, valamint az iskolák felőli oldalon a Batthyány-liget sarkáig. A Képviselő-testület előtt ismert az, hogy a Tischler úrral történt megegyezés alapján megépítésre került a Kandó Kálmán új utca. Ezen helyen az önkormányzat felelőssége az árok rendezése. Elmondta, szerepel az anyagban a Batthyány-ligetben lévő színpad felújítása és a hozzátartozó vizesblokk kialakítása, kézilabda pálya elkészítése. Pályázati forrás elnyerése esetén a polgármesteri hivatal felújítása együtt a sportegyesület öltöző felújításával. Az új óvodára vonatkozó pályázat benyújtása ezen ülés egyik napirendi pontja. A rendőrség kialakítása folyamatban van. Természetesen vannak olyan kisebb fejlesztések, amelyek külön kissebb büdzséből történnek meg. Másik kérdésként elmondta, azon közösségek, rendezvények segítése amelyet évek óta próbálnak fenntartani az önkormányzat feladata. Mai helyzetben kevés az a rendezvény, amely vállalkozási alapon szerveződik. Az egyesületek támogatásával kapcsolatban elmondta, a sportegyesület évben 6,3 millió forint összeget kap. A sportegyesületnél mindig zavart és belső marakodást okozott, hogy egyösszegű támogatást adott az önkormányzat és maguk között osztották fel. A béke kialakításának elősegítésére az önkormányzat évben megosztotta a támogatást. Így a kézilabda szakosztály támogatása 1 millió forint, az asztalitenisz szakosztályé 1 millió forint, a sakk szakosztály támogatása 200 ezer forint, a labdarúgó szakosztály támogatása pedig ,- Ft lenne, valamint 2 dolgozó bérével segítenék, és ehhez még a Vertikál Zrt. is nyújt támogatást. Az íjászok kapnának 150 ezer forintot, és egy szponzort szereztek nekik. A sportegyesületen belül van egy közös költség 220 ezer forint -, amelyet arra használhatnak, hogy az elnök és a szakosztályvezetők mozgását tudnák segíteni. Mind a labdarúgás, mind az iskola, mind bizonyos intézmények olyan típusú támogatással is segítik a sportegyesületet, amivel nem kérnek külön bérleti díjat az épület használatáért A Fekete Sas Motoros Klub évi támogatása 410 ezer forint, azzal a kikötéssel, hogy a nagy rendezvény lebonyolítására kell felhasználniuk. Ezen a rendezvényükön nagyon komoly együtteseket tudnak így Polgárdiba hozni. A Tűzoltóság költségvetése 19 millió forint, valamint plusz támogatásként kapnak 500 ezer forintot, és 1 millió forinttal támogatja az önkormányzat a 2 nagy rendezvényt. Az egyik májusban 18 település térségi napja, valamint októberben a Leader térség részére ad otthont Polgárdi. A nyugdíjas klub 230 ezer forintot kap. Külön ígéret volt, hogy az egyesületek együttműködési megállapodás keretében bizonyos tevékenységet folytatnak, akkor a központi rendezvény keret terhére támogatásban részesülhetnek. A nyugdíjas énekkar évben 100 ezer forintot kap, a Clara Voce Vegyeskar 400 ezer forint összegű támogatását tartalékba helyezi az új szabályok miatt. Amennyiben a Clara Voce Vegyeskarnak új vezetője lesz aki nem képviselő -, akkor a testület megállapíthatja a támogatási összeget. A Polgárőrség 435 ezer forint, a kézimunka szakkör 121 ezer forint, az öregfiúk labdarúgó csapata 110 ezer forint, a mazsorett csoport 25 ezer forint összegű támogatást kap. A horgász egyesületnél és a Lövészklubnál mivel az elnök személyét nem lehet megváltoztatni nincs támogatás, hanem az éves nagy központi rendezvény lebonyolítására biztosít az önkormányzat költségvetése támogatást. A Cserkész egyesület 50 ezer forint összegű támogatást kap. A református és katolikus egyház támogatása egységesen ezer forint. Ezen kívül a Leader-programban való részvételben segíti az önkormányzat az egyházakat.

7 7 Elmondta, az összköltségvetés 6,3 milliárd forint, ennek nagysága a harmadik legnagyobb a megyében, Székesfehérvár és Dunaújváros után. Ennek tulajdonképpen az az oka, hogy a KDV költségvetése is szerepel az önkormányzat költségvetésében. A KDV költségvetését már elfogadták. A lakosság részére mondta el részletesen, hiszen az intézményvezetők, szakszervezetek, szakbizottságok, egyesületek és más típusú külső szervezetek már ismerték. Tehát kérte a Tűzoltóság 1 millióját, a Horgászegyesület pénzét, a Lövészklubét, valamint a Clara Voce Vegyeskarét a rendezvényrendszerhez áttenni. Fenyvesvölgyi József képviselő megkérdezte, szerepel-e a tervek között a korábbi üléseken említett Május 1. utca aszfaltozása és a katolikus temető előtt lévő árok lefedése. Borbély István polgármester elmondta, ezeket a Városfejlesztési és Vállalkozói Bizottságnak meg kell vizsgálnia és az ezeken túl felmerülő utcák vonatkozásában meg kell néznie, hogyan valósítható meg. A költségvetésben a művelődési ház vonatkozásában az ismertetéshez átadta a szót Dr. Pahola Tünde jegyzőnek. elmondta, a művelődési ház költségvetésénél 0 sor jelenik meg, amely azt jelenti, hogy az önkormányzat nem kap normatív támogatást. A költségvetés tervezet összeállításakor a művelődési ház vezetője jóval magasabb összegről indult, de az egyeztetések után csökkentette a költségeket. Ezeket úgy tudja megvalósítani, ha a Képviselőtestület elfogadja a művelődési ház átszervezését. Ez a Képviselő-testületnek határozatban meg kell erősítenie. Másrészt a Cafeteria rendszerben kell döntenie és határozatot hoznia a Képviselő-testületnek, hiszen január 1-jétől jelentős változások léptek életbe. Ez érinti a köztisztviselőket és a polgármestert is. A hivatali dolgozók vonatkozásában a Képviselő-testületnek egy keretösszeget kellene meghatároznia, majd azon túlmenően a munkáltatói jogkör gyakorlója jelen esetben a jegyző - meghatározza ennek részlet szabályait. A polgármester vonatkozásában a Képviselő-testületnek kell döntenie a keretösszegről ami nem térhet el a köztisztviselőknél alkalmazott keretösszegtől -, és meg kell határoznia a pontosabb szabályokat. A javaslat az, hogy a polgármesternél alkalmazandó részlet szabályok a közszolgálati szabályban meghatározottakkal legyenek azonosak. A költségvetésben a betervezett keretösszeg ,- forint 1 főre, ez a tavalyi összegnek megfelelő, de a tavalyi évben nettó keretösszeg volt, az idei évben pedig bruttó összeg. A jogszabály pontosan meghatározza mi a minimum és maximum összeg, ami adható. Borbély István polgármester elmondta, az egyeztetések alkalmával kérte, hogy függetlenül attól, hogy bizonyos visszaesés van, nem szeretné növelni ezeket a juttatásokat. Véleménye szerint fontos, hogy magát az értéket meg tudják tartani. Hembach Zoltán képviselő megköszönte, hogy a Városfejlesztési és Vállalkozói Bizottságot komoly feladatokkal látta el. A fejlesztések megvalósítása komoly feladatot igényel, így minden bizottság munkájára számít, amennyiben ezek az idei évben megvalósulnak, akkor nagyon szép eredmények lesznek év végén. Borbély István polgármester elmondta, tudatosan adta ezt a feladatot a bizottságnak, hiszen véleménye szerint ezen beruházásokhoz kell egy társadalmi kontroll. Ezeket még egyszer átbeszélve elkerülhető, hogy a hivatalba 1-2 ember panaszt tegyen, és hátulról támadjanak.

8 8 Mivel további kérdés és hozzászólás nem volt, kérte a Képviselő-testület tagjait, aki az előterjesztés szerint egyetért a művelődési ház átszervezésével, kézfeltartással szavazzon. 4/2010. (II. 09.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA Művelődési Ház átszervezése Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Művelődési Ház évi költségvetését tekintettel a évi finanszírozásra Ft bevétellel és Ft kiadással hagyja jóvá és az intézményen belüli átszervezéssel egyetért. A képviselő-testület felhatalmazza az intézmény vezetőjét az átszervezéshez szükséges intézkedések megtételére. Határidő: december 31. Borbély István polgármester kérte a Képviselő-testület tagjait, aki az előterjesztés szerint elfogadja a Cafeteria rendszert, kézfeltartással szavazzon. 5/2010. (II. 09.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA Cafeteria rendszer Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy Borbély István polgármester részére béren felüli juttatásként a 2010-es évben Ft összegű cafeteria juttatást biztosít. A képviselő-testület a juttatás igénybevételére vonatkozóan Polgárdi Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Cafetéria Szabályzatának szabályait rendeli alkalmazni. Határidő: december 31.

9 9 Borbély István polgármester kérte a Képviselő-testület tagjait, aki az előterjesztés szerint elfogadja Polgárdi Város Önkormányzat évi költségvetését, kézfeltartással szavazzon. Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyetértett az önkormányzat évi költségvetésével és az alábbi rendeletet alkotta: POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 09.) ÖNK. SZ. RENDELETE Az önkormányzat évi költségvetéséről (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv 3. sz. mellékletét képezi.) 3./ Pályázat benyújtása a Napközi Otthonos Óvoda építésére (Írásos anyag a jegyzőkönyv 4. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester ezen napirendi pont részletes ismertetéséhez átadta a szót Dr. Pahola Tünde jegyzőnek. elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdetett Közoktatási infrastrukturális fejlesztés címmel. A pályázat célja az óvodai férőhelyek növelése. Mint ismeretes a képviselő-testület előtt a településen az óvodai férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, nagy szükség lenne a bővítésre. A rendelkezésre álló forrás 1,9 milliárd forint. Várhatóan db pályázatot fognak ebből a pénzösszegből támogatni. Polgárdiban a tervek szerint új épület kialakítására kerülhet sor, de a pályázati kiírás szerint az új építés nem eredményezheti új intézmény kialakítását. Új építésre, illetve ingatlankiváltással járó fejlesztésre abban az esetben adnak támogatást, ha a telekhatáron belüli bővítés tervezői nyilatkozat alapján nem lehetséges, vagy a meglévő épület életveszélyes, használatra alkalmatlan állapotban van. Ingatlankiváltás esetén a létesítendő, bővítendő épületnek, épületegyüttesnek legalább a kiváltandó feladat ellátási hely épületének, épületeinek minden közoktatási tevékenységhez kapcsolódó funkcióját teljes körűen el kell látnia, tehát az új építés, bővítés közoktatási tevékenységhez kapcsolódó feladat-, és funkciócsökkenést nem eredményezhet, továbbá az új építésű épületnek meg kell felelnie a hatályos jogszabályokban és szabványokban foglalt előírásoknak. Szükséges készíteni a pályázathoz esélyegyenlőségi helyzetelemzést és esélyegyenlőségi tervet. A pályázatnak feltétele, hogy az intézmény teljes körű, komplex akadály-mentesítése megtörténjen. Mivel Polgárdiban új építésű intézményről van szó, minden jogszabályban előírt követelménynek eleget kell tenni. Tehát szükséges kialakítani orvosi szobát, torna szobát, stb. Az igényelhető támogatási összeg minimum 20 millió forint, maximum 100 millió forint. A pályázatokat február 10. napjától április 30. napjáig lehet benyújtani. Az előterjesztés részletesen tartalmazza, hogy milyen költségek számolhatók el a pályázat során.

10 10 A bizottsági ülések állásfoglalása az, hogy a tervet ütemekre kellene bontani, és az első ütemmel kell a pályázaton elindulni. A tervezővel tegnapi napon történt egyeztetés alapján a javaslat az, hogy a terv három ütemre kerülne megbontásra. Az idő rövidsége miatt szükséges a pályázatíró kiválasztása is. A beérkezett 3 ajánlat közül az előterjesztésben a JESZ Bt. elfogadása javasolt tekintettel arra, hogy a társaság adta a legalacsonyabb ajánlatot. Az Even Chance Kft. (Székesfehérvár) 700 e Ft + a támogatás 4 %- a, a Pelso Rádió Kft (Paks) 800 e Ft + a támogatás 3,5 %-a, a Jesz Bt (Székesfehérvár) pedig 600 e Ft + a támogatás 2,5 %-a díjat jelölt meg ajánlatában a pályázati anyag összeállítására vonatkozóan. A Képviselő-testületnek döntenie kell a pályázaton való részvétellel kapcsolatban, és a pályázatíróval kapcsolatban is. Borbély István polgármester elmondta, a szakbizottságok megtárgyalták, a bizottsági állásfoglalások ismertetéséhez átadta a szót Hembach Zoltánnak. Hembach Zoltán képviselő elmondta, a szakbizottságok alaposan megtárgyalták, és elfogadásra javasolják a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerint a pályázaton való részvételt, és pályázatírónak a JESZ Bt. megbízását. Borbély István polgármester mivel további kérdés, hozzászólás nem volt kérte a Képviselő-testület tagjait, aki az előterjesztés szerint egyetért a pályázaton való részvétellel, kézfeltartással szavazzon. 6/2010. (II. 09.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA Óvodaépítés céljából pályázaton való részvétel Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által KDOP Közoktatási infrastrukturális fejlesztés címmel meghirdetett pályázaton részt vesz a Kastélykertben kialakítandó óvoda megvalósításával a település óvodai férőhelyeinek bővítése céljából. A képviselő-testület a pályázati kiírás szerint maximálisan elnyerhető 100 millió Ft-ra nyújtja be pályázatát. A képviselő-testület egyetértett azzal, hogy az óvoda megvalósítása érdekében a korábban elkészített tervek ütemezésre kerüljenek és az önkormányzat az első ütemmel vegyen részt a pályázaton. A képviselő-testület a beruházás megvalósításához szükséges 100 millió Ft önerőt a évi költségvetésében a Polgárdi Kötvény terhére biztosítja. Határidő: december 31.

11 11 Borbély István polgármester kérte a Képviselő-testület tagjai, aki egyetért azzal, hogy a pályázatírónak a JESZ Bt. kerüljön megbízásra, kézfeltartással szavazzon. 7/2010. (II. 09.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA Óvodai pályázat elkészítésére a JESZ Bt. megbízása Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által KDOP Közoktatási infrastrukturális fejlesztés címmel meghirdetett pályázat pályázati dokumentációjának elkészítésével és a támogatás elnyerése esetén a kapcsolódó szolgáltatások elvégzésével megbízza a JESZ Bt-t (8000. Székesfehérvár, Zsombolyai u. 22.). A megbízási díj mértéke: Megvalósíthatósági tanulmány: Ft+ÁFA, azaz hatszázezer forint + 25 % általános forgalmi adó Pályázatkészítés díja: az elnyert (a támogató döntésről szóló tájékoztató levélben közölt) vissza nem térítendő támogatás 2,5 %-a, azaz kettő és fél százaléka + 25 % általános forgalmi adó Határidő: december / Pályázat kiírása a Gondozási Központ intézményvezetői álláshelyére (Írásos anyag a jegyzőkönyv 5. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester elmondta, mindenki előtt ismert, hogy Bartalos Sándorné nyugdíjba ment, és megüresedett a helye. A Képviselő-testület korábban abban foglalt állást, hogy a Gondozási Központ intézményvezetői álláshelyére pályázatot írt ki, és addig erre az időszakra a volt helyettesét bízza meg a feladatok ellátására. A pályázati kiírás ismertetésére átadta a szót nek. elmondta, a jogszabályi előírások meghatározzák a pályázati kiírást. A részletes szabályokat az írásos anyag melyet minden képviselő megkapott - tartalmazza. A Képviselő-testületnek azonban döntenie kell abban, hogy az intézményvezető kinevezése 5 vagy 10 évre történjen. A javaslat az 5 éves időtartam lenne. A pályázatot közzé kell tenni a KSZK honlapján és a helyben szokásos módon. A pályázat benyújtásának határideje március 19. A beérkezett pályázatokat a Képviselő-testületnek május 18. napjáig kell elbírálni. Ugyanazt a bírálati eljárást kell alkalmazni, mint a közelmúltban a Városi Könyvtár és Művelődési Központ álláshelyére kiírt pályázat során.

12 12 Fenyvesvölgyi József képviselő elmondta, az Ügyrendi Bizottság tárgyalta a pályázat kiírását, és az előterjesztés szerint javasolja elfogadásra a Képviselő-testületnek. Borbély István polgármester mivel további kérdés, hozzászólás nem volt kérte a Képviselő-testület tagjait, aki egyetért fenti előterjesztéssel, kézfeltartással szavazzon. 8/2010. (II. 09.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA Pályázat kiírása a Gondozási Központ intézményvezetői álláshelyére Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy pályázatot ír ki a Gondozási Központ intézményvezetői álláshelyének betöltésére. Pályázati feltételek: - szakirányú felsőfokú végzettség - legalább 5 év felsőfokú végzettséget vagy felsőfokú szakmai képesítést igénylő szociális területen betöltött munkakörben szerzett szakmai gyakorlat - büntetlen előélet - vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség - az intézményben betöltött munkakörbe történő határozatlan idejű kinevezés, vagy - a vezetői megbízással egyidejűleg felsőfokú végzettséget vagy felsőfokú szakmai képesítést igénylő munkakörben történő határozatlan időre szóló kinevezés. Pályázathoz mellékelni kell: - szakmai önéletrajz - végzettséget igazoló okirat másolata - 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány - Az intézmény vezetésére vonatkozó programot a szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzelésekkel - a pályázó nyilatkozatát, melyben hozzájárul a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy a pályázati eljárásban résztvevők a pályázat tartalmát megismerhessék - nyilatkozatot az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló évi CLII. törvény szerint előírt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség vállalásáról. Vezetői megbízás mellett a betöltendő munkakör megnevezése: szociális munkatárs A munkakörbe tartozó, illetve vezetői megbízással járó lényeges feladatok: - az intézmény rendeltetésszerű működésének, szakmai tevékenysége feltételeinek biztosítása,

13 13 - az intézmény szakszerű és törvényes működésének, a szabályszerű vagyonkezelésnek, takarékos gazdálkodásnak biztosítása - döntés az intézmény működésével kapcsolatos minden olyan ügyben, melyet jogszabály a hatáskörébe utal - az intézményben dolgozók munkájának irányítása, ellenőrzése - a szervezeti és működési szabályzatban, valamint a hatályos jogszabályokban biztosított, hatáskörébe utalt munkáltatói jogok gyakorlása - a képviselő testület felé beszámoló készítése az intézmény működéséről, tevékenységéről A pályázati felhívás KSZK honlapján való közzétételének időpontja: február 15. A pályázat benyújtásának határideje: március 19. A pályázat elbírálásának határideje: legkésőbb május 18. Az állás elfoglalásának ideje: a pályázat elbírálását követően azonnal betölthető A közalkalmazotti jogviszony határozatlan időre létesül. A vezetői megbízás időtartama a kinevezéstől számított 5/10 évre szól. A pályázatot 3 példányban, zárt borítékban kell benyújtani. A borítékot Pályázat intézményvezetői álláshely betöltésére címzéssel is el kell látni. Az illetmény megállapítása a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. Törvény alapján történik. A pályázatot az alábbi címre kell benyújtani: Polgárdi Város Önkormányzata, Borbély István polgármester Polgárdi, Batthyány u Határidő: május / Az önkormányzat évi közfoglalkoztatási terve (Írásos anyag a jegyzőkönyv 6. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester elmondta, a költségvetés kapcsán már elhangzott, hogy van olyan foglalkoztatási kör, amelyet csak az önkormányzat tud megoldani. Van egy feladata az önkormányzatnak, és nem tud tisztán vállalkozói fejjel gondolkodni, hiszen kötelessége az önkormányzatnak a nehéz helyzetbe került személyek részére megtalálni a lehetőséget, hogy mi legyen az az átmeneti helyzet, amíg ebben a helyzetben vannak. Ezért volt az, hogy aljegyző jelezte, kérte a Szociálpolitikai Kerekasztal összehívását, amelynek véleményeznie kellett a közfoglalkoztatási tervet. A közfoglalkoztatási terv mint lehetőség - a munkaügyi

14 14 központon keresztül jut el minden egyes település felé. Ezen terv tulajdonképpen államilag támogatott, minden egyes foglalkoztatás valamilyen formában államilag támogatott, tehát az úgynevezett bérek és a hozzájuk tartozó esetleges más típusú eszközök támogatásra kerülnek. Az ismertetéshez átadta a szót Dr. Micheller Gyöngyi aljegyzőnek. Dr. Micheller Gyöngyi aljegyző elmondta, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény alapján az önkormányzatoknak kötelező elkészíteni a közfoglalkoztatási tervet 1 éves időtartamra. A Közfoglalkoztatási Terv január 18. napján megküldésre került a jogszabályban előírt szervek részére véleményezés céljából. A Szociálpolitikai Kerekasztal január 26. napján tárgyalta és véleménye alapján jónak ítélte meg a közfoglalkoztatási tervben foglaltakat. Elmondta, január 1. napjától új támogatási forma lépett életbe az aktív korúak ellátása tárgyában. A törvényi előírások értelmében az aktív korúak ellátása a hátrányos munkaerőpiaci helyzetű aktív korú személyek és családjuk részére nyújtott ellátás. Aktív korúak ellátására jogosultak egyrészt az egészségkárosodott személyek csoportjába tartozók. Egészségkárosodott személyek csoportjába tartozik azon személy, aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette, illetve legalább 50%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy aki vakok személyi járadékában részesül, vagy aki fogyatékossági támogatásban részesül. Aktív korúak ellátására jogosult továbbá az a személy, akinek esetében a munkanélküli-járadék, álláskeresési járadék, álláskeresési segély, vállalkozói járadék (a továbbiakban együtt: álláskeresési támogatás) folyósítási időtartama lejárt, vagy aki az aktív korúak ellátása iránti kérelem benyújtását megelőző két évben az állami foglalkoztatási szervvel legalább egy év időtartamig együttműködött. Továbbá az, akinek esetében az ápolási díj, a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, a rendszeres szociális járadék, a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka, az átmeneti járadék, a rehabilitációs járadék, a rokkantsági nyugdíj, a baleseti rokkantsági nyugdíj, az ideiglenes özvegyi nyugdíj folyósítása megszűnt, illetve az özvegyi nyugdíj folyósítása a Tny ának (3) bekezdése szerinti okból szűnt meg, és közvetlenül a kérelem benyújtását megelőzően az állami foglalkoztatási szervvel legalább három hónapig együttműködött, feltéve, hogy saját maga és családjának megélhetése más módon nem biztosított, és keresőtevékenységet - ide nem értve a közfoglalkoztatást és az alkalmi munkavállalói könyvvel végzett munkát - nem folytat. A szabályozás értelmében akkor nem biztosított a megélhetés, ha a családnak az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 90%-át és vagyona nincs. A törvényben vagyonnak számít az a hasznosítható ingatlan, jármű, valamint vagyoni értékű jog, amely külön-külön számított forgalmi értéke, illetőleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a harmincszorosát, vagy együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a nyolcvanszorosát meghaladja. Azzal a kiegészítéssel, hogy a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások jogosultsági feltételeinek vizsgálatánál nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik, az a vagyoni értékű jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, továbbá a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármű. A törvényi előírások alapján, akinek az aktív korúak ellátására való jogosultságát megállapították az állami foglalkoztatási szervnél, kéri az álláskeresőként történő nyilvántartásba vételét, és teljesíti az elhelyezkedése érdekében megkötött álláskeresési megállapodásában foglaltakat, illetőleg közfoglalkoztatásban vesz részt. Ebben az esetben az egészségkárosodott, 55 év feletti, illetve 14 év alatti gyermeket nevel és a gyermek napközbeni ellátása nem biztosított, feltéve, hogy a családban más személy a gyermek után nem részesül GYET, GYED, GYES ellátásban.

15 15 Azon személyek, akik a közfoglalkoztatási tervben szereplő feltételeknek megfelelnek, kötelesek a nekik az álláskeresési megállapodás, illetve a közfoglalkoztatás keretében felajánlott munkát elfogadni abban az esetben, ha a munka a szakképzettségének, iskolai végzettségének vagy annál eggyel alacsonyabb szintű végzettségnek, vagy az általa utoljára legalább hat hónapig betöltött munkakör képzettségi szintjének, valamint egészségi állapotának megfelelő. Amennyiben részmunkaidőben kerül foglalkoztatásra, akkor a várható havi keresete legalább a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegének időarányos része lesz. Elmondta, a jogosultság megállapítása során figyelni kell arra, hogy január 1.-jétől egy családban egyidejűleg egy személy jogosult aktív korúak ellátására. Egyidejűleg két személy egy családban abban az esetben válhat jogosulttá az ellátásra, ha egyik személy a rendelkezésre állási támogatás, a másik személy pedig a rendszeres szociális segély feltételeinek felel meg. A fenti szabályok ismertetésére azért volt szükség, hogy egyértelművé váljon azon tény, mely személyi körre vonatkozóan kell alkalmazni a közfoglalkoztatási tervvel kapcsolatos szabályozást. A közfoglalkoztatási terv tervezetét a polgármester előzetes véleményezésre megküldi az állami foglalkoztatási szervnek, az érintett települési kisebbségi önkormányzatoknak, illetve a 2000 fő feletti települések esetében a helyi Szociálpolitikai Kerekasztalnak. Az állami foglalkoztatási szerv, a települési kisebbségi önkormányzat és a Szociálpolitikai Kerekasztal a közfoglalkoztatási terv tervezetével kapcsolatos véleményéről annak kézhezvételétől számított tíz munkanapon belül tájékoztatja a települési önkormányzatot. Amennyiben az állami foglalkoztatási szerv, a települési kisebbségi önkormányzat és a Szociálpolitikai Kerekasztal határidőben nem nyilvánít véleményt, úgy kell tekinteni, hogy a közfoglalkoztatási terv tervezetében foglaltakkal egyetért. A települési önkormányzat képviselő-testületének az állami foglalkoztatási szerv, a települési kisebbségi önkormányzat és a szociálpolitikai kerekasztal véleményének ismeretében a közfoglalkoztatási tervet évente február 15-ig kell elfogadni. A közfoglalkoztatási tervnek tartalmaznia kell a rendelkezésre állási támogatásra jogosult személyek képzettség szerinti várható összetételét, a részben vagy egészben közfoglalkoztatás keretében ellátandó közfeladatok megjelölését és várható ütemezését, a közfoglalkoztatás finanszírozásához rendelkezésre álló forrásokat. A közfoglalkoztatási terv elfogadását követően 5 napon belül meg kell küldeni a kincstár részére, valamint az állami foglalkoztatási szervnek. Amennyiben a települési önkormányzat a közfoglalkoztatási tervet február 15. napjáig nem fogadja el, akkor az elfogadott közfoglalkoztatási tervnek a kincstárhoz történő megérkezéséig a kincstár visszatartja a közcélú foglalkoztatásra biztosított állami támogatás 15 %-át. A közfoglalkoztatási tervet módosítani kell, ha a 2000 fő feletti lakosságszámú településeknél 10 %-át, a 2000 fő vagy az alatti lakosságszámú településeknél 20 %-át elérő mértékű létszámbővítés, illetve csökkenés jelentkezik. A közfoglalkoztatással kapcsolatban tudni kell, hogy állami támogatást nyújtanak a bérnek és a bér járulékai 95%-os mértékéig. Ez az idei évben pontosították, hiszen a tavalyi évig a munkabér 95 %-át és a járulékok 50%- ának 95 %-át támogatták. Elmondta, a évi Közfoglalkoztatási tervben tervezett létszám 63 fő, az ellátandó feladatokat az írásos anyag részletesen tartalmazza. Az ellátandó feladatok köre a évhez képest bővült, az önkormányzat előzetes felmérést tartott a fenntartása alatt működő intézményekben, akik véleményét, javaslatát, foglalkoztatási igényét figyelembe vette. Javaslat fogalmazódott meg a szociális intézmények részéről szociális munkás, szociális asszisztens, pedagógus munkakörökre is. Ezen munkakörök betöltése felsőfokú végzettséget igényel, és várhatóan az álláskeresési ellátásban részesülő nyilvántartott álláskeresők közül 5

16 16 fő felsőfokú végzettségű válhat jogosulttá rendelkezésre állási támogatásra, és feltételezhető, hogy közülük akad szakirányú végzettségű személy, aki ezen munkakörökre tervezhető. A feladatok ellátásába szerepel még hivatalsegéd, biztonsági őr, gondozó, karbantartási feladatok, köztisztasági feladatok, portaszolgálat, piac fenntartás, parkgondozás, kézbesítés, hó eltakarítás, szakértelmet nem igénylő karbantartási feladatok ellátása, a város rendezvényeinek előkészítésében és lebonyolításában, valamint az utómunkákban való segítés is. Elmondta továbbá, az önkormányzat költségvetésében a közcélú foglalkoztatásra rendelkezésre álló forrás ,- Ft összegben került meghatározásra, központi támogatásra betervezett összeg ,- Ft volt. A közfoglalkoztatásra kifizetett összeg ,- Ft, központi forrás ,- Ft, saját forrás ,- Ft. A évi költségvetés kiszámításánál a foglalkoztatás időtartama napi 8 órában került kiszámításra 12 hónap foglalkoztatást feltételezve valamennyi foglalkoztatott esetében, így ennek megfelelően a bérek is ennek megfelelően alakultak. A tényleges foglalkoztatást tekintve azonban látható, hogy évben a tervezetthez képest felhasznált összeg csekély mértékű, mivel átlagban 87 munkanapra tevődött ki a foglalkoztatottak létszáma, és többnyire napi 6 órában kerültek foglalkoztatásra. A évre fenti tapasztalatok figyelembevételével készült el a közfoglalkoztatási terv. A közfoglalkoztatásra tervezett összeg 63 főt feltételezve, napi 6 óra munkavégzéssel és átlagosan 5 hónap foglalkoztatást tekintve az önkormányzati forrás ,- Ft, központi forrás ,- Ft, összesen ,- Ft. Borbély István polgármester elmondta, 2 nagyon fontos dolgot kell az eddigieken kívül kimondani. Az egyik az, hogy az önkormányzatoknak ez nagyon hasznos lehet. A másik pedig az, hogy az érintetteknek az álláskeresési ellátásra való jogosultság csak akkor válik lehetővé, ha ebben a programban részt vesznek. Tehát amennyiben nem fogadják el ezt a típusú segítségnyújtást, akkor a szociális bizottságot nagyon könnyű helyzetbe hozzák, mert bármilyen kéréssel mennek, a bizottság mondhatja, hogy mivel nem működik együtt, nem tudja támogatni. A tavalyi évben 50 főből 38 fő volt partner, 2 fő utasította vissza a munkát. Bartalos Sándorné képviselő kérte a lakosságot, akik a feltételeknek megfelelnek, álljanak helyt, mert a szociális bizottság nem tud mindenkinek minden ellátást biztosítani, hiszen az önkormányzatok normatív támogatása nagymértékben csökkent. Kérte, akik alkalmazhatóak, azok vegyék komolyan, mert a jogszabályokat a szociális bizottságnak be kell tartania. Amennyiben valaki dolgozni akar, itt a lehetőség. A szociális bizottság sokat segít, de az anyagi lehetőségeknek vannak határai. Borbély István polgármester kérte, akinek ilyen típusú gondja van, az keresse fel a szociális ügyintézőt, vagy az aljegyzőt. Mivel további hozzászólás nem volt, kérte a Képviselő-testület tagjait, aki elfogadja a évi közfoglalkoztatási tervet, kézfeltartással szavazzon.

17 17 9/2010. (II. 09.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA Az önkormányzat évi közfoglalkoztatási terve Polgárdi Város Képviselő-testülete az önkormányzat évre szóló közfoglalkoztatási tervét megismerte és elfogadta. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a tervet a törvényes határidőn (5 munkanapon) belül juttassa el a Magyar Államkincstár, valamint az Állami Foglalkoztatási Szerv részére. Határidő: február / Az önkormányzat által fenntartott nevelési, oktatási és szociális intézményekben alkalmazandó térítési díjakról szóló rendelet módosítása (Írásos anyag a jegyzőkönyv 7. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester ezen napirendi pont ismertetéséhez átadta a szót Dr. Micheller Gyöngyi aljegyzőnek. Dr. Micheller Gyöngyi aljegyző elmondta, az önkormányzat és a Peiso Kft augusztus 17-én kötött vállalkozási szerződést az önkormányzat által fenntartott nevelési, oktatási és szociális intézményekben alkalmazandó térítési díjak megállapítására vonatkozóan. Ennek alapján a Peiso Kft. az étkezési térítési díjakra vonatkozóan március 1. napjától áremelési javaslatot nyújtott be. Az ajánlat szerint az áremelést az indokolja, hogy évben a nyersanyagár-emelkedések, az üzemeléshez nélkülözhetetlen energia, víz (pl. elektromos áram 15.9%, jármű üzemanyagok 18.8%, víz, csatornadíj 8%.) és az élőmunkaerő járulék terheinek növekedéseit követve a KSH adatai alapján a vendéglátási ágazatban az átlag inflációt jelentősen meghaladó mértékű (6.2%) áremelkedés tapasztalható. Mindezeket figyelembe véve az előző évben megállapított térítési díjakhoz viszonyítva nettó 4%-os mértékű emelést kérnek. Ezek alapján a évi adatokhoz viszonyítva óvodai térítési díj mértéke napi 3-szori étkezést figyelembe véve 400,-Ft-ra, az általános iskola térítési díj mértéke napi egyszeri étkezést figyelembe véve 300,-Ft-ra, az általános iskola térítési díj mértéke napi háromszori étkezést figyelembe véve 460,-Ft-ra emelkedne. A szociális intézményekben alkalmazandó térítési díjakra vonatkozóan részletesebb szabályok érvényesülnek. A személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások térítési díja a szolgáltatási önköltség és a normatív állami hozzájárulás különbözete. A szolgáltatási önköltség a szolgáltatás kapcsán felmerült ráfordítások egy szolgáltatási egységre számított értéke, amelyet az előző év adatai alapján kell megállapítani. Amennyiben a költségvetési törvény differenciált összegű normatív állami hozzájárulást határoz meg, a szolgáltatásra, ellátásra vonatkozó szolgáltatási önköltség kiszámítását követően az egyes normatíva

18 18 kategóriákhoz tartozó normatív állami hozzájárulás levonásával kell az intézményi térítési díjakat megállapítani. Az étkeztetés esetében az intézményi térítési díj aszerint differenciált, hogy az ételt a helyszínen fogyasztják el vagy az igénybevétel helyére szállítják, mivel a lakáson történő étkeztetés térítési díja a kiszállítás költségét is tartalmazza. Az étel helyben fogyasztásáért vagy elviteléért fizetendő személyi térítési díj a napi személyi térítési díj és az adott hónapban igénybe vett étkezési napok szorzata. Az étel kiszállítása esetén a személyi térítési díj a kiszállításra számított térítési díjnak és az adott hónapban kiszállítással igénybe vett étkezési napok szorzatának összegével növekszik. Ennek alapján ki kell számolni az egy ellátottra jutó szolgáltatási önköltséget, majd ennek ismeretében meg kell határozni az egy ellátottra jutó intézményi térítési díjat az egyes normatíva kategóriák figyelembevételével. A jogszabályi előírások szerint az otthon-közeli ellátás fajlagos összege ,-Ft/fő. A hozzájárulás mértéke attól függ, hogy az ellátottak az egyes szolgáltatásokat milyen módon veszik igénybe, vagyis az egyes alapellátásokat külön-külön vagy összevontan. Ezáltal különböző térítési díjak alkalmazása válik szükségessé. A jogszabályi előírások alapján az étkeztetés intézményi térítési díjának mértéke 596,- Ft, szállítási költség 30,- Ft, a házi segítségnyújtás intézményi térítési óradíja 40,- Ft/óra, a nappali ellátás intézményi térítési díja 1507,- Ft, a nappali ellátás és étkezés térítési díja 2109,- Ft lenne. A képviselő testületnek azonban lehetősége van arra, hogy az így kiszámított intézményi térítési díjat alacsonyabb összegben állapítsa meg valamennyi ellátás esetében. Ebben az esetben azonban a rendeletben szerepeltetni kell a jogszabály által kiszámított értéket is, Így tehát fel kell tüntetni egyrészt az előírt számítási mód alapján kapott értéket és az önkormányzat által megállapított mértéket. Az étkeztetés esetében évben differenciált térítési díj került megállapításra az akkori normatívák alapján, mely az ellátást igénybevevők jövedelmi helyzetéhez igazodott január 1-jétől egységes normatíva került az étkeztetés esetében is bevezetésre, és a csak étkeztetést igénybevevők esetében a fajlagos költség 25%-ában határozta meg a költségvetési törvény a normatívát. A szolgáltatási önköltség és a normatív támogatás különbözeteként így a évi legmagasabb intézményi térítési díjhoz viszonyítva az 596,-Ft intézményi térítési díj mértéke jelentősen megemelkedett. Jelen esetben indokolt az étkeztetés intézményi térítési díját a jogszabály által meghatározott mértéknél alacsonyabb mértékben meghatározni. A térítési díjak megállapítása során évben a képviselő testület úgy foglalt állást, hogy a csak nappali ellátást igénybe vevők esetén ingyenessé tette annak igénybevételét, a nappali ellátást és étkezést is igénybe vevők esetén az étkezés díjának mértékében határozta meg az intézményi térítési díj mértékét. Fentieket figyelembe véve a szociális intézményekben az étkeztetés díja 410,- Ft, a szállítási költség 30,- Ft/nap, a házi segítségnyújtás óradíja 40,- Ft/óra, nappali ellátás díja 0,- Ft, nappali ellátás és étkeztetés térítési díja 600,- Ft lenne javasolt. Borbély István polgármester elmondta, nem egyszerű kérdések ezek, hiszen a jogszabályokat figyelembe kell venni. A bizottságok megtárgyalták, a bizottsági állásfoglalások ismertetéséhez átadta a szót. Bartalos Sándorné képviselő elmondta, a költségek és a normatív támogatások figyelembe vételével lettek az összeg megállapítva. Elmondta, egyre emelkedik azok száma, akik az étel kiszállítását kérik, jelenleg 80 fő veszi ezt igénybe. A Gondozási Központ 40 főt tud ellátni a nappali ellátásban. Fenyvesvölgyi József képviselő elmondta, az Ügyrendi Bizottság megtárgyalta, és elfogadásra javasolta a Képviselő-testületnek.

19 19 Borbély István polgármester mivel további hozzászólás, kérdés nem volt kérte a Képviselő-testület tagjait, aki elfogadja fenti előterjesztést, kézfeltartással szavazzon. Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2010. (II. 09.) ÖNK. SZ. RENDELETE Az önkormányzat által fenntartott nevelési, oktatási és szociális intézményekben alkalmazandó térítési díjakról szóló rendelet módosítása (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv 8. sz. mellékletét képezi.) 7./ A Humán Papilloma Vírus elleni védőoltás önkormányzati támogatásáról szóló rendelet elfogadása (Írásos anyag a jegyzőkönyv 9. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester megköszönte Dr. Lengyelfi Zsuzsanna és az asszisztencia segítségét a programban. Elmondta, a kistérségi értékelésnél kiderült, hogy Polgárdi az a település, amelyik a leghatékonyabban vette igénybe ezt a lehetőséget, de sokan nem rendelkeznek azzal az információval, hogy mennyire fontos ez a védőoltás azon fiatal lányok részére, akiknél meg lehetne előzni a későbbiekben kialakuló súlyos betegséget. Elmondta, mivel 3 éves szerződést kötött ebben a programban Polgárdi, mindenki számára előnyös lenne, ha ez teljesen kihasználásra kerülne. A program részletes ismertetésére átadta a szót nek. elmondta, tavaly döntött a Képviselő-testület arról, hogy a Humán Papilloma Vírus elleni védőoltás beszerzésére irányuló, a Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa által indított kezdeményezést támogatja és az oltóanyag beszerzésére irányuló 3 éves programban részt vesz. Tavalyi évben minden egyes érintett külön írásban értesítve lett, valószínűleg ennek köszönhetően a 33 lányból 20 fő igényelte az oltást, és 24 fő volt, aki a kedvezményes beszerzési ár kifizetésével jutott az oltóanyaghoz. Az idei évben egy kicsit visszaesett a jelentkezések száma, bár az idén is megkeresésre kerültek a 12. életévüket betöltött lányok törvényes képviselői és a kábeltévén folyamatos szerepel a felhívás. A személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében a védőoltás csak abban az esetben minősül adómentes juttatásnak, ha az önkormányzat a védőoltásra vonatkozó szabályokat rendeletben határozza meg. Az előterjesztés szerint a rendelet hatálya a 12 éves lányokra terjed ki, az oltás beadására a gyermekorvos kerülne kijelölésre a tavalyi évhez hasonlóan. Javasolt, hogy a rendeletben a Képviselő-testület az oltással kapcsolatban felmerült kérdések tisztázására és az adminisztrációs feladatok ellátására bízza meg a polgármestert. A rendelet február 15. napján lépne hatályba.

20 20 Bartalos Sándorné képviselő elmondta, a szociális bizottság elnökeként felhívta azon szülők figyelmét, akiknek a lánya a 12. életévét betöltötte, hogy a felelősségüket vegyék komolyan, éljenek az ingyenes oltás lehetőségével, kerüljék el, hogy a lánygyermekük esetleg komoly betegséget kapjon el. Borbély István polgármester elmondta, a bonyodalmak elkerülése miatt a televíziónézők számára ki kell mondani, hogy a Humán Papilloma Vírus elleni védőoltás magyar neve a méhnyak-rák elleni védőoltás. Mivel további hozzászólás és kérdés nem volt, kérte a Képviselő-testület tagjait, aki egyetért a rendelet előterjesztés szerinti elfogadásával, kézfeltartással szavazzon. Polgárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (II. 09.) ÖNK. SZ. RENDELETE Az önkormányzat által fenntartott nevelési, oktatási és szociális intézményekben alkalmazandó térítési díjakról szóló rendelet módosítása (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv 10. sz. mellékletét képezi.) 8./ Az önkormányzat költségvetéséből a település civil szervezeteinek nyújtott támogatások támogatási szerződéseinek elfogadása (Írásos anyag a jegyzőkönyv 11. sz. mellékletét képezi.) Borbély István polgármester az ismertetéshez átadta a szót nek. elmondta, kiküldésre kerültek az együttműködési megállapodások. A Képviselő-testület előtt ismert, hogy már tavalyi évben is támogatási szerződések keretében kerültek átadásra a támogatások. Ezen szerződések alapján elszámolási kötelezettségük van a civil szervezeteknek. A társadalmi szervezetek nagy része teljesítette, akik még nem számoltak el, azokat addig nem lehet újabb támogatásban részesíteni, amíg nem teljesíti az elszámolási kötelezettségét. Amennyiben a társadalmi szervezet nem használja fel az adott évben a támogatási összeget, abban az esetben bankszámlával igazolni kell, hogy a pénzeszköz rendelkezésre áll, és a következő évben a felhasználásról természetesen el kell számolnia. A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló évi CLXXXI. törvény szigorú szabályokat ír elő a társadalmi szervezetek támogatására vonatkozóan. A törvény kimondja, hogy nem részesülhet támogatásban az a civil szervezet, amelynek a vezetője döntéshozó pozícióban van, vagy döntés előkészítőként részt vesz a döntés meghozatalában. Ennek alapján az a társadalmi szervezet, amelynek a vezetője, elnöke helyi önkormányzati képviselő, nem kaphat támogatást. Így a Horgász Egyesület és Lövészklub visszamondta a

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület február 02. napján órakor megtartott rendkívüli ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület február 02. napján órakor megtartott rendkívüli ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. február 02. napján 15.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Polgárdi Polgármesteri Hivatal Polgármesteri iroda Jelen vannak:

Részletesebben

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA III. törvény 32/B valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendel

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA III. törvény 32/B valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendel EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY III. törvény 54. valamint folyósításának részletes szabályairól szóló többször módosított 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet 50. Jegyzői hatáskör

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2009. április 15. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bartalos Sándorné képviselő Kovács József képviselő Molnárné Rózsa Marianna képviselő Dr. Micheller Gyöngyi aljegyző

JEGYZŐKÖNYV. Bartalos Sándorné képviselő Kovács József képviselő Molnárné Rózsa Marianna képviselő Dr. Micheller Gyöngyi aljegyző JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2012. március 22. napján 15.30 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: Meghívottak: Igazoltan távol: Polgárdi Város

Részletesebben

Rendszeres szociális segély. Ügyleírás: Szükséges okiratok:

Rendszeres szociális segély. Ügyleírás: Szükséges okiratok: Rendszeres szociális segély Ügyleírás: Szükséges okiratok: A hátrányos munkaerőpiaci helyzetű aktív korú személyek és családjuk részére nyújtott támogatás. Az ügyintézéshez a kérelmező személyi igazolványa,

Részletesebben

Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület április 11-én megtartott ülésének

Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület április 11-én megtartott ülésének Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület 2017. április 11-én megtartott ülésének a. ) jegyzőkönyve: 1 b. ) tárgysorozata: 1. c. ) határozatai: 47-48. d. ) rendelete: 5 ö ö '^ /2 0 1 7. TÁRGYSOROZAT

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület július 6. napján órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület július 6. napján órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2012. július 6. napján 11.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgárdi Város Polgármesteri Hivatala Polgárdi,

Részletesebben

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA Az aktív korúak ellátását a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény szabályozza, a 33.. 37/G. -ig. Az aktív korúak ellátása a hátrányos munkaerő-piaci

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. február 01. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. február 01. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. február 01. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. január 10. napján 17.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. január 10. napján 17.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. január 10. napján 17.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Városi Könyvtár és Művelődési Központ Polgárdi, Kossuth u. 128. Jelen

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

24. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

24. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520 223-24/2013. iktatószám 24. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Kertészsziget

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzata 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 3/2012. ikt. Sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Csanádapáca Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 3-án, 09 óra

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet magasabb vezetői

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 1-jén tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság magasabb vezetői álláshelyére

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2007. november 27. napján 15.30 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2017. május 10-én de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács tanácsüléséről Jelen vannak:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Városi Óvoda intézményvezetői álláshelyére pályázat kiírása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 12-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület szeptember 12-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. szeptember 12-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Napsugár Óvoda és Bölcsőde óvodavezetői álláspályázat kiírására Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő:

Részletesebben

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Telefon: 85/ Fax: 85/

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Telefon: 85/ Fax: 85/ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Telefon: 85/501-001 Fax: 85/501-055 E-mail:polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 7902/7/2016. 5. sz. előterjesztés Ügyintéző: Németh Ildikó E L

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. április 30. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában:

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában: ~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV amely készült Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án 17.00 órakor kezdődő nyilvános testületi ülésén, Nagyszentjánoson, az Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Átány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi normatív határozatai

Átány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi normatív határozatai Átány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évi normatív határozatai 3/2017. (I.26.) Képviselő-testületi határozat: Átány Község Önkormányzati Képviselő-testülete, Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. november 29-i ülésére Tárgy: A Városi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetői állás pályázat kiírása Előadó Kasper Ágota

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2016. 15. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földesi Szociális

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló 'f Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Mászóka Óvoda és a Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános

Részletesebben

Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására

Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Hatósági

Részletesebben

.f lrg. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

.f lrg. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere.f lrg. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Gépmadár Óvoda intézményvezetői álláshelyének pályáztatásáról

Részletesebben

Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról

Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról 1.Az előterjesztés száma: 349 /2016 2.Az előterjesztést készítő személy neve: dr. Hekman Tibor 3.Az előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének december havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének december havi ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 02. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. április 15-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. április 15-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. április 15-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. Jelen vannak: Borbély István polgármester Földes Ferenc alpolgármester Dr.

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TF.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TF.: FAX.: DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8.-án megtartott rendkívüli ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8.-án megtartott rendkívüli ülésén. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8.-án megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Dr. Nagy János polgármester Nagyné Jobbágy Piroska jegyző Veres

Részletesebben

Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult az az aktív korú személy,

Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult az az aktív korú személy, Foglalkoztatást helyettesítő támogatás Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult az az aktív korú személy akinek esetében a munkanélküli-járadék álláskeresési járadék álláskeresési segély vállalkozói

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 14-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 14-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 14-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény magasabb vezetői

Részletesebben

A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza.

A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza. Köztemetés A köztemetést a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény 48. -a szabályozza. A haláleset helye szerint illetékes települési önkormányzat polgármestere

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat fenntartásában

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 17-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület november 17-én tartandó ülésére Tárgy: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. november 17-én tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására.

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23

Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 www.biatorbagy.hu Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 Fax: 06 23 310-135 E-mail: jegyző@ biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Bölcsődevezetői pályázat kiírásáról

Részletesebben

2014. évi. 14. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 23-án megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 14. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 23-án megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 14. szám Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 23-án megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U TAT Ó Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

Intézményvezető álláspályázat

Intézményvezető álláspályázat Intézményvezető álláspályázat A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa (Székesfehérvár, Városház tér 1.) pályázatot hirdet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 27-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. október 27-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló Város Önkormányzat Városgondnokság magasabb vezetői

Részletesebben

2. számú előterjesztés

2. számú előterjesztés Határozati javaslat Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 18-i nyilvános ülésére /2015. ( ) képviselő-testületi határozat Tárgy: a Bátaszék és Környéke Önkormányzatainak Egészségügyi,

Részletesebben

... napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére

... napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére ... napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: a Csabdi Napraforgó Óvoda óvodavezetői álláshelyére pályázat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 16-ai rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 16-ai rendkívüli ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

ben a közoktatási intézmények vezetői közül az alábbiaknak jár le a vezetői megbízása: Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

ben a közoktatási intézmények vezetői közül az alábbiaknak jár le a vezetői megbízása: Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Oktatási és Közművelődési Főosztály kmiíet Kőbányai i ifi- :-testüiet ülése A$j 945"/ 5^/tooe. Tárgy: Javaslat közoktatási intézményvezetői

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat 10/2016.(II.4.) határozat Tárgy: Egészségügy 2015. évi pénzügyi elszámolása Bénye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja az Egészségügyi Intézményfenntartó Társulás által működtetett védőnői

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Pilisszentlászló Önkormányzat Képviselő-testületének január 15-én (kedden) órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült Pilisszentlászló Önkormányzat Képviselő-testületének január 15-én (kedden) órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Szám: 1/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült Pilisszentlászló Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 15-én (kedden) 18.00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Jelen lévő képviselők: dr. Illés György

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 23-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 23-án tartandó ülésére Tárgy: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. március 23-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására.

Részletesebben

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: K i v o n a t Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 58 /2018. (VI.13. ) Ök. sz. határozata: Nádudvar

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-i rendes ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-i rendes ülésére Ikt.szám.: 2051-1/2014 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat kiírása a Katona József Művelődési Ház és Könyvtár

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére Tárgy: Az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetői beosztására

Részletesebben

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a T/12642/58. Az Országgyűlés Szociális és családügyi Egészségügyi Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi Foglalkoztatási és munkaügyi Ifjúsági és sport Költségvetési és pénzügyi Önkormányzati k i e g é s

Részletesebben

Javaslat óvodavezető beosztás ellátására szóló megbízás pályázati kiírására

Javaslat óvodavezető beosztás ellátására szóló megbízás pályázati kiírására 1 PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-184/2018. Megtárgyalás

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-118/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Múzeum igazgató

Részletesebben

1. ÁTLAGOS ÁPOLÁST GONDOZÁST IGÉNYLŐ ELLÁTÁS

1. ÁTLAGOS ÁPOLÁST GONDOZÁST IGÉNYLŐ ELLÁTÁS ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. FEBRUÁR 12-EI RENDES NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 0 db TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Vörös Ibolya javaslatot tett a megváltoztatott napirend elfogadására.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Vörös Ibolya javaslatot tett a megváltoztatott napirend elfogadására. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: (89) 515-021 Fax: (89) 311-989 e-mail: szoccsoport@papa.hu JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápa Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület február 3-án órakor megtartott rendkívüli zárt testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület február 3-án órakor megtartott rendkívüli zárt testületi ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. február 3-án 14.00 órakor megtartott rendkívüli zárt testületi ülésén. Jelen vannak: Borbély István polgármester Földes Ferenc alpolgármester

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2011. október 20-án de. 8.15 órától tartandó ülésére a Justh Zsigmond Művelődési Ház, Könyvtár és Közösségi Ház vezetői pályázatának kiírása tárgyában. Tisztelt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére Iktató szám: 47/2015. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Csudafa Óvoda óvodavezetői

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz: 22-117/2016. Tárgy: Pályázat kiírása a Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról egységes szerkezetben a 14/2015.(VI.25.), valamint a 28/2015.(XII.17.),

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás 2015. szeptember 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás 2015. szeptember 30-i ülésére .-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Intézményvezetői pályázat kiírása a Humán Szolgáltató Központ vezetésére Előterjesztő:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 26-án megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 26-án megtartott soron kívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. március 26-án megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Czédly Gyula

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére A rendszerfüggő víziközműelemek bérleti díjának megállapítására Tiszamenti-regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, mint víziközmű szolgáltatóval 2013. október 31-én aláírt bérleti-üzemeltetési

Részletesebben

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének május 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének május 22-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből: 99/2015.(V.22.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az előterjesztést megtárgyalta, és úgy határozott, hogy az előterjesztés mellékletét képező Hajdúhadház Város Integrált

Részletesebben

5./ A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása.

5./ A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. szeptember 26. napján 16.00 órakor megtartott testületi ülésén. Az ülés helye: Polgárdi Polgármesteri Hivatal Polgárdi, Batthyány u. 132. Jelen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 27-i ülésére Tárgy: Pályázat kiírása a Katona József Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetői állására

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/240-1/2012/I. Tárgy: Intézményvezetői pályázatok kiírása Üi.: Juhász Ferencné dr. Melléklet: 3 db pályázati kiírás Makó Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. június 23-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Erzsébet Kórház- rendelőintézet igazgatói állására beérkezett pályázat elbírálása Előadó

Részletesebben

A magasabb vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre 5 évre, 2014. augusztus 1-jétől 2019. július 31-ig szól.

A magasabb vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre 5 évre, 2014. augusztus 1-jétől 2019. július 31-ig szól. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázatot hirdet Az I-11/80.132/2014.sz. határozat 1. sz. melléklete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Miskolci Batsányi János Óvoda (3534 Miskolc, Batsányi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 26-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 26-i rendes ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. május 26-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat kiírása aljegyzői állás betöltésére Előterjesztő: dr. Gábor Ferenc jegyző

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Hesz Ildikó előterjeszti: Dr. Varga Tibor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. május 18-án 16.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. május 18-án 16.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2010. május 18-án 16.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. Jelen vannak: Borbély István polgármester Földes Ferenc alpolgármester Dr. Micheller

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

Előterjesztő: polgármester. Tárgy: Közoktatási intézmény magasabb vezetői megbízására pályázat kiírása. Melléklet: - Feladatot jelent: jegyző

Előterjesztő: polgármester. Tárgy: Közoktatási intézmény magasabb vezetői megbízására pályázat kiírása. Melléklet: - Feladatot jelent: jegyző Előterjesztő: polgármester Tárgy: Közoktatási intézmény magasabb vezetői megbízására pályázat kiírása Ügyiratszám: /2011. Melléklet: - Feladatot jelent: jegyző Határidő: azonnal Előterjesztést összeállította:

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 14-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 14-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. január 14-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 6/2014.(I.14.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 7/2014.(I.14.)

Részletesebben

Előterjesztő: Tóth József polgármester. 3./ Javaslat az I. világháború emlékét őrző új emlékmű felállítására. Előterjesztő: Tóth József polgármester

Előterjesztő: Tóth József polgármester. 3./ Javaslat az I. világháború emlékét őrző új emlékmű felállítására. Előterjesztő: Tóth József polgármester Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: I/973-13/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V, mely készült 2018. szeptember 12-én 18.30 órai kezdettel Polgáron, a Polgármesteri Hivatal Kovács Istvánné

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület november 25-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület november 25-ei ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010. november 25-ei ülésére Tárgy: Javaslat a Damjanich János Általános Iskola, a Hajós Alfréd Általános Iskola és a Zöld Óvoda

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

Javaslat a Családsegítő Központ intézményvezetőjének megbízására irányuló pályázat kiírására Appelshoffer Ágnes, a Társulási Tanács elnöke

Javaslat a Családsegítő Központ intézményvezetőjének megbízására irányuló pályázat kiírására Appelshoffer Ágnes, a Társulási Tanács elnöke 4. sz. előterjesztés Minősített szótöbbség Előterjesztés Tolna és környéke Szociális Alapszolgáltatási és Gyermekjóléti Társulása Társulási Tanácsának 2019. február 14-i ülése IV. napirendi pontjához:

Részletesebben

JAVASLAT. Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatói (magasabb vezetői) beosztás ellátására szóló megbízás pályázat kiírására

JAVASLAT. Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatói (magasabb vezetői) beosztás ellátására szóló megbízás pályázat kiírására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY UTCA 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-44 /2015. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Teleki László Városi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 13-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 13-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 33/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. február 13-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Csicsergő Óvoda,

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.január 17-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.január 17-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Tiszacsécse község Önkormányzat Képviselőtestülete 2014.január 17-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) határozatai: 1-2., c.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Pályázat kiírása falugondnoki munkakör

Részletesebben

Valente József képviselő késése okát előre jelezte.

Valente József képviselő késése okát előre jelezte. 1 Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17. T: 87/350-587, Fax:87/550-038. Szám: 20-64/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Magyarország.hu - Rendszeres szociális segély

Magyarország.hu - Rendszeres szociális segély Page 1 of 5 Rendszeres szociális segély Létrehozva: 2006. március 29., szerda Módosítva: 2008. január 21., hétfő Ki jogosult a rendszeres szociális segélyre? Ki minősül egészségkárosodottnak? Ki számít

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 141/2018. (X. 15.) számú határozata

Nagymaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 141/2018. (X. 15.) számú határozata Tárgy: Napirend elfogadása 141/2018. (X. 15.) számú határozata A Képviselő-testület az alábbi napirendet fogadta el: 1. Őz utca útburkolat felújításáról, kivitelező kiválasztásáról döntés 2. 2019. évi

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Témafelelős: Farkasné Kiri Klára Iktatószám: 1477- /2011 Véleményező Bizottság: SZOKB Tárgy: Pályázat kiírása a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Csönge Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015.január 16.napján 17 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Csönge Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015.január 16.napján 17 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Csönge Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015.január 16.napján 17 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: Csönge Község Önkormányzata hivatalos helyiségében

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának november 21. napján órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának november 21. napján órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2011. november 21. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal 8154 Polgárdi, Batthyány u. 132. Jelen

Részletesebben

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/24-4/2014 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 14-i nyilvános ülésére

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/24-4/2014 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 14-i nyilvános ülésére 11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/24-4/2014 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. február 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Wass Albert Könyvtár és Múzeum intézményvezetői

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének február 03-án megtartott közös testületi ülésén TORONY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DOZMAT KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Torony, Dozmat képviselő-testületének 2016. február 03-án megtartott közös testületi ülésén Helye: Torony Község

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 18-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 18-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési támogatásokról valamint a szociális és gyermekvédelmi

Részletesebben