Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?"

Átírás

1 Hello Csaba! Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelő tanfolyam első leckéjéhez. Ezt rögtön egy talán érdekesnek tűnő kérdéssel kezdeném: Miért fontos egy honlap látogatottsága? Talán furcsának tűnhet egy látogatottság növelő tanfolyamot éppen ezzel a kérdéssel kezdeni. Elvégre, aki regisztrált, ha nem tartaná fontosnak nem lenne itt. De nem árt tudni, hogy miért küzd manapság a világban több millió vállalkozó köztük te is és én is - azon, hogy a honlapjaikat minél többen látogassák. Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok? Egy honlap látogatottsága az a szám, ahányan a honlapot megnézik egy nap, egy héten vagy egy hónapban. Hogy mi számít jónak vagy rossznak az nagyon változó lehet, és függ attól is, hogy egy honlapnak mi a célja. Egy céges weblap, ami csak általános információkat ad nyilván sokkal kevesebb látogatóval is megelégszik, mint egy országos hírportál. Magyarországon kisebb céges honlapok napi látogatót is sokszor elégnek tartanak. Egy napi látogatóval rendelkező weboldal itthon már értékesíthető reklámfelületként működhet. Amikor a tanfolyam anyagát

2 írtam, napi látogatóval be lehetett kerülni a 3000 legolvasottabb magyar honlap közé. Ha tovább megyünk, a napi több ezres honlap látogatottság már jelentős és hozzáértő háttérmunkát feltételez, az ilyen honlap már könnyen dominálja a saját területét. A látogatottság aztán szépen növekszik egészen a legnagyobb hírportálok napi 2-3 milliós látogatószámáig. Fontos kiemelni, hogy ezek magyarországi adatok. Angol nyelvterületen pl. a sokkal több internetező miatt nagyobb látogatószámok is vannak, bár mivel ott több a honlap is, ezért a néhány százas napi látogatottság bizonyos helyzetekben már ott is eredménynek számít. A látogatással kapcsolatban sok adatot lehet mérni. Ami egy internetes vállalkozó számára ezek közül kiindulásnak a legfontosabb: - Látogatások: összesen hányszor nézték meg a honlapot. Ha ugyanaz az ember pl. 2-szer megy föl a honlapodra egy nap, akkor az itt kettőnek számít. - Egyedi látogatók: hány ember nézte meg a honlapodat. Az előző példánál maradva, aki egy nap kétszer ment föl a honlapodra, az itt csak egynek számít. - Oldalmegtekintések: Összesen hány oldalt (aloldalt) néztek meg. Ha egy látogató alaposan szétnézett a honlapodon, és a menüben kattintgatva öt aloldalt nézett meg, az itt 5-nek számít.

3 - Oldal/látogatás: egy látogató átlagosan hány oldalt nézett meg, amikor felment a honlapodra. Ez általában egy törtszám, hiszen itt átlagot számítanak. - Látogatás átlagos időtartama: Egy látogató mennyi időt (perc: másodpercben szokás mérni) töltött el a honlapod oldalait böngészve. Ezeknek az adatoknak a mérésére léteznek egyszerűen használható, ingyenes programok, erről a levél végén írok. A nagy számok törvénye, vagyis miért fontos valójában a honlapod látogatottsága Ha le akarom egyszerűsíteni az egészet, akkor egy honlap jövedelemtermelő képessége annál jobb, minél nagyobbak az előző pontban felsorolt számok (látogatások, oldalmegtekintések stb.). Minél több ember nézi a honlapodat, annál több lehetőséged van eladni, feliratkozót szerezni, hirdetőt találni. Aki már profi az internetes pénzcsinálásban, az mondhatja erre, hogy ez nem mindig igaz. Egy konyhai eszközöket áruló web áruháznak például nem sokat ér, ha több tízezer tizenhat éves tini lány látogatja. Ez igaz is. De hacsak nincs valami lézerpontosságú eszközöd, amivel képes vagy a célközönségedet becélozni a neten, akkor a látogatószám növelésével könnyen és egyszerűen érhetsz el nagyobb profitot.

4 Nézzük, hogyan járul hozzá a nagyobb látogatószám ténylegesen a nagyobb online profithoz: - Hirdetési bevételek. Az a honlap, ami hirdetést jelenít meg, általában a megtekintések száma vagy a hirdetésre kattintások száma alapján szerez bevételt. Nem kell magyarázni, hogy minél több a látogató, annál nagyobb lesz a bevétel. - Feliratkozók. Ha a honlapod feliratkozókat gyűjt, akkor van egy úgynevezett konverziós arányod. Ez azt jelenti, hogy száz látogatóból hányan iratkoznak fel. Mondjuk 2%, 10% vagy 28%. Ha régi motoros vagy a szakmában, pontosan ismered a közönséged, mindent tudsz a piacodról, akkor a látogatószám növelésénél kifizetődőbb lehet a feliratkozási arány növelésén dolgoznod. De ha most kezdted, vagy nem vagy még vérprofi, akkor a célod a minél több feliratkozó legyen, hogy így minél több emberhez tudj kommunikálni. Mert több feliratkozót, több vásárlót első körben legegyszerűbben több látogatóból tudsz szerezni. Egy példa: ha van napi 10 látogatód és 20%-os a feliratkozási arány, akkor az napi 2 új feliratkozó, egy év alatt kb Ezzel szemben ha van napi 100 látogatód, de csak 5% a feliratkozási arány (vagyis 4-szer rosszabb), az napi 5, évi 1825 feliratkozó, több mint a duplája. Te melyiket választanád?

5 - Online ajánlatkérések. Sok céges honlapnak az a fő célja, hogy a látogató megadja az adatait egy ajánlatkéréshez, amit onnantól telefonon vagy en keresztül szolgálnak ki. Itt ugyanúgy érvényes a fenti számítás. Lehet, hogy napi 10 látogatóból 20% kér ajánlatot, napi 100-ból csak 5%. De az első esetben 2 ajánlatkérésed van naponta, míg a másodikban 5. Ismét jön a százforintos kérdés: te melyiket választod? - Webáruház. Aki webáruházat működtet, az szintén konverziós számokkal dolgozik: pl. hány látogatónként lesz egy vásárlás. A több látogató lehet hígabb, jelenthet rosszabb vásárlási arányt, viszont azt nézd, hogy a végén hány Ft-ot költenek el nálad, mennyi profitot vehetsz ki. És a nagy számok törvénye itt is működik. Minél több ember jön a honlapodra, annál több pénzt kereshetsz. A legeslegelső lépés Talán a fentiek után érted, hogy egy honlap jövedelemtermelő képességének megalapozásában miért a látogatószám a legeslegelső lépés. Ha van elég látogatód, akkor tudod finomítani az ajánlatodat. Tudod javítani a konverziós számokat, tudsz egy kicsit még többet keresni. De ha nincs elég látogatód, akkor lehet a tiéd a legprofibban összerakott honlap, mire mész vele? Egy kicsit profibban.

6 Ha egy kicsit profibban állunk a dologhoz, akkor a látogatószám puszta növelése mellett lehet második cél, hogy minél inkább a célközönségbe tartozó látogatókat hozz a honlapodra. A legtöbb honlap esetében ez hihetetlen lehetőségeket rejt magában, mert jó, ha a célpiacuk 1-2%-át elérik. Tehát azzal, ha csupán a minél nagyobb számokra koncentrálva megpróbálnak több embert vonzani a honlapjukra, még jó ideig nem hígítják a látogatókat, nem rontják a konverziókat, csak a profitot növelik. Hogyan mérheted a honlapod látogatottságát? Joggal merülhet föl benned a kérdés, hogy honnan tudhatod, hány látogatód volt, azok hány oldalt néztek meg stb. Ennek mérésére több módszer van, én azt javaslom, hogy ha csak nincs valami külön indokod rá, akkor használd a Google ingyenes, Analytics (magyarul: elemzések) nevű programját. Nagyon egyszerű beállítani és használni, magyarul is elérhető, profi, rengeteg adatot mér, és sok haladó lehetőséget is kínál. Ha nincs még a honlapodra beállítva a Google Analytics, akkor kattints ide: Itt lépésről lépésre elolvashatod, hogyan aktiválhatod. Javaslom, hogy a következő levelem előtt állítsd is be! Így élesben, a saját honlapodon tudod majd megnézni mindazt, amiről olvasol.

7 Ha már be van állítva, akkor egy kicsit nézegesd meg az adatokat. Honnan jönnek látogatók, milyen oldalakra érkeznek, mik a legjobban teljesítő napok vagy órák, mik a legrosszabbak. Ha érdekelnek más honlapok látogatottsági adatai, akkor még a webaudit.hu oldalon érdemes szétnézned. 2. Honnan jöhetnek látogatók a honlapodra? Ha a honlapodra már be van állítva a Google Analytics, akkor javaslom, hogy most nézd meg kicsit az adatait. (Ha az előző levelem után állítottad be, akkor még sok adatot nem fog mutatni, de innentől kezdve napról-napra többet fogsz látni.) A honlap adatlapján belül (amennyiben a fölső, narancssárga sávban a "Szabványos jelentések" menüponton állsz), a baloldalon lévő menüsávból válaszd a "Forgalmi források" pontot. Ezen belül az "Áttekintés" egy általános képet ad, a további almenükben (pl. "Források") részletes információt kapsz arról, hogy a vizsgált időszakban a honlapod látogatói honnan érkeztek. Honnan jöhetnek látogatók a honlapodra?

8 Én most az Analytics-nél egy kicsit több elemre szedem szét a látogatóid forrását, hogy később majd jobban megértsd, hogyan növelhető a látogatószám. 1. Keresőkből (ebbe én nem veszem bele a fizetett keresési megjelenést). Ezek azok a látogatók, akik pl. egy kerti szerszámot árusító web áruház esetében beírták a Google-be, hogy "metszőolló árak", és a kapott találatok közül rákattintottak a web áruház linkjére. Hosszú távon kevés kivételtől eltekintve ez kell, hogy legyen a honlapod legstabilabb látogató forrása! Miért? Egyrészt ez egy ingyenes forrás. Ha egyszer megcsináltad a honlapod, és jó eredményt ért el a keresőkben, akkor onnantól szinte magától, bármilyen költség vagy egyéb munka nélkül is folyamatosan tudja a látogatókat hozni. Persze a helyezésed idővel gyengülhet, a konkurensek megpróbálhatnak lenyomni, de ez mégis egy stabil, kiapadhatatlan forrás lesz sokáig. Másrészt a keresőkből érkező látogatók pontosan téged keresnek. A Google van elég nagy és okos ahhoz, hogy egyre inkább olyan honlapokat hozzon fel találatként, ami a látogatót valóban érdekli. Vagyis ha valaki a keresőből jutott el a honlapodra, akkor annak tényleg rád van szüksége, aranyat ér számodra! A keresőkből érkező látogatószerzés legnagyobb (és talán egyetlen) hátránya, hogy nagyon lassan alakítható ki. Stabil

9 látogatószámhoz rengeteg, érdekes és egyedi információt tartalmazó oldal kell a honlapra. Ráadásul még ha ezek megjelennek sem kerülnek azonnal a Google listájára. Vagyis a keresőkből származó látogatók nem képesek egy induló honlap vagy vállalkozás számára a kezdő szikrát megadni. A Google Analyticsben a keresőkből származó ingyenes forgalom a "Források" - "Keresés" - "Organikus" menü alatt található. 2. Levelezési listákról. Ezek a saját hírleveledből vagy más hírlevelekből érkezők látogatók. A hírlevél lehet a honlapod látogatottságának az a kitörési pontja, amit a kereső nem képes megadni. Induláskor, új termék bevezetésekor egy hírlevéllel azonnal, mindenféle kereső optimalizálási munka nélkül szerezhetsz több száz vagy akár több ezer látogatót, akik aztán feliratkozóként, vásárlóként profitot hoznak neked. A hírlevél két legnagyobb hátránya a látogatószerzés szempontjából, hogy pénzbe kerül, és az eredményessége nem ismételhető. Pénzbe kerül ugyanis minden esetben (így vagy úgy), ha nem saját listára küldöd ki. És hiába küldöd ki százszor ugyanarra a listára, nem fog százszor annyi látogatót hozni, mint ha egyszer küldenéd ki (kivéve persze, ha ez száz különálló ajánlat). Összességében csak a keresőkből és hírlevelekből származó forgalommal be lehet indítani és nagyon jó számokkal életben lehet tartani egy internetes vállalkozást!

10 A Google Analyticsben a hírlevelekből érkező látogatókat nem mindig könnyű egyértelműen azonosítani. Általában a "Források" - "Ajánlatok" menüpont alatt, a Forrás mezőben a látogató levelezőjének címét (pl. fre .hu), vagy a partner weboldalát megjelenítve láthatod. Lehetőség van pontosabb mérésre is, azonban ez ennek a tanfolyamnak az anyagát meghaladó téma. 3. Reklámokból. Én ebbe a kategóriába sorolok minden olyan látogatót (a partner listára kiküldött hírlevelekből származókat kivéve), akikért fizettél. Ilyenek lehetnek a Google Adwords, a Facebook fizetett hirdetései, más honlapokon pénzért elhelyezett linkek, hirdetések, stb. Ezek úgy működnek, mint általában a reklámok. Hozhatnak elegendő és aztán költeni is hajlandó látogatót ahhoz, hogy a hirdetésre elköltött pénz megtérüljön. Nagyon sok cég képes AdWords kampányokkal és internetes bannerekkel jól keresni. De szakember vagy tapasztalat nélkül itt is inkább az a jellemző, ami általában a reklámokra. Kapkodás, rengeteg elköltött pénz a hirdetésekre, amik a végén csak ímmelámmal hoznak látogatót, sokszor nem is olyanokat, akikre szükség van. Pénzért hirdetni csak akkor javaslom, ha van rá elegendő kereted (az egy hirdetés nem hirdetés elv itt is működik), és vagy van elegendő tapasztalatod, vagy meg tudsz fizetni egy valóban hozzáértő, a piacon már bizonyított szakembert. A

11 hatékony online hirdetés egy egész külön téma, ezzel nem foglalkozom ezen a tanfolyamon. A Google Analyticsben a fizetett hirdetésekről érkező forgalom általában a "Források" - "Keresés" - "Fizetett" menü alatt (Google Adwords), vagy a "Források" - "Direkt" menü alatt jelenik meg (Facebook hirdetés vagy más honlapokon elhelyezett hirdetés). 4. Direkt forgalom. Ezek azok a látogatók, akik "tudják" a honlapod címét, és egyszerűen beírják a keresőbe. Az internet hajnalán nagyon sok látogatót lehetett így szerezni, ez volt a könnyen megjegyezhető, rövid honlap nevek korszaka. Ma is sok, jó nevű honlap alakult abban az időben, amiknek a nevét talán te is és én is pontosan ismerjük. Mára ez megváltozott. Több ezer honlap bombáz minket hirdetéseivel, az egy-két legfontosabb kivételével nem jegyezzük meg a címüket. Ráadásul a rövid, egyszerű címek egyszerűen elfogytak, lefoglalták őket. Ma már egy honlap címének kiválasztásakor sokkal fontosabb szempont, hogy a keresőnek tetsszen? kukutyinbt.hu helyett hasznosabb gyerekfajatekok.hu jellegű honlapcímeket foglalni. A könnyen megjegyezhető honlap cím és a direkt forgalom generálása nagyrészt a régi motorosok és a multik kiváltsága lett. De ami nagyon fontos, és amit sokan elfelejtenek! Az emberek különböző módokon használják az internetet, a

12 böngészőjüket. Ahány ház annyi szokás. Sokan egyszerűen a böngésző címsorába írják be, amit keresnek. Ebből is szerezhető direkt forgalom, jól megválasztott aloldal címekkel. Példa: valaki járt már a honlapodon, és meglátogatta az xy.hu/kutyasampon oldalt. Ha ez az ember a böngészője címsorában legközelebb arra keres, hogy "kutyasampon", a böngésző a korábban felkeresett oldalak listáját fogja megjeleníteni, amiben a te honlapod is szerepelni fog. Ha így rád kattint, az direkt forgalomnak számít, és tulajdonképpen ajándék! A Google Analyticsben a direkt forgalom a "Források" - "Direkt" menü alatt található. 5. Közösségi médiából (Facebook, Iwiw, Google+, stb.). Nagyon felkapott, talán túlságosan nagy figyelmet kapó szelete az internetnek mostanában. Tény, hogy ezekről az oldalakról szerezhetsz látogatókat, de az is tény, hogy egy-két kivételtől eltekintve az innen szerzett látogatók száma elhanyagolható. Fontosnak tartom elmondani, hogy még a legprofibbak is általában azt mondják, hogy a közösségi média megjelenés csak kiegészítő legyen, soha ne alapozz csupán a Facebookra egy honlapot vagy egy kampányt. Ha nincs tapasztalatod benne, vagy nincs akkora bevételed, hogy megfizess egy külön embert, akkor nagy figyelmet ne

13 szentelj neki. A saját profilodban vagy egy külön üzleti oldalon jelentesd meg a honlapodon megjelenő információkat, néha írj ezt-azt, de ne várj innen csodát. A Facebook kezdő honlapoknak könnyen tud látogatókat szerezni (bár ezt legtöbbször csak a saját ismeretségi körből). A Google+ segíthet a keresési eredmények javításában (nem azzal, hogy ettől jobb eredményeid lesznek, hanem a Google bizonyos embereknek előrébb mutathatja a te honlapodat csak azért, mert te vagy más azt "+1-ezte"). A Google Analyticsben a közösségi médiából származó forgalom a "Források" - "Direkt" menü alatt, az adott oldal címével (pl. facebook.com) látható. A "Közösségi" - "Források" menü alatt szerezhetsz még hasznos információkat. 6. Egyéb forrásokból. Átkattintásos forgalmat (Analytics: "Források" - "Ajánlatok") hozhatnak olyan megjelenések, amiért nem fizetsz. Ide tartozik pl. a linkgyűjteményekben való megjelenés (pl. lap.hu csoport), a linkmegosztókon való megjelenés (pl. propeller.hu), vagy ha más honlapokon el tudod helyeztetni a hirdetésedet, linkedet. Induló honlapoknál nehéz ebből jelentős forgalmat szerezni, a komolyabb linkgyűjtemények meg sem jelentetnek pl. félig kész honlapokat. A működtetés során azonban érdemes erre (szakszóval a linképítésre) figyelmet szánni, legalább heti egykét órát. A minél több link javítja a keresőkben való helyezésedet, és idővel stabil forgalmat hoz.

14 Nézz szét az Analyticsben! Javaslom, hogy a következő levelem előtt nézz szét a saját Analytics fiókodban. Keresd meg, hogy milyen forrásokból jönnek a látogatóid. Melyik teljesít a legjobban, melyik legrosszabbul. 3 Mit akar a látogató? Miért jön a honlapodra? A saját területükbe belebolondult szakemberek (pl. keresőoptimalizálók, linképítők, fejlesztők) néha elfelejtkeznek az internetes marketing sava-borsáról. Pedig ha eredményes akarsz lenni az interneten (nem csak ott, bárhol az üzleti életben), akkor nap, mint nap fel kell tenni magadnak a kérdést: Mit akar a látogató? Mit akar a vásárló? Hogy ennek a kérdésnek a fontosságát megvilágítsam, egy pillanatra dőlj hátra, és felejtkezz el az internetről. Képzeld el, hogy nem létezik online világ, csak a hagyományos, "offline" üzletek, magyarul boltok vannak. Ahogy az még nem is annyira régen, évvel ezelőtt volt. Ki volt az a vállalkozó, aki igazán sikeres tudott lenni ebben a világban? Persze fontos volt, hogy sokat és ügyesen hirdessen, de hosszú távon sikeres csak az maradt, aki tudta,

15 hogy mit akart a vásárlója, és azt adta neki. A hirdetéseiben is arról beszélt, a teljes marketingjét arra alapozta. A 80-as évek végén a leleményes bécsi kereskedők tudták, hogy az árura kiéhezett magyarok olcsó elektronikai cuccokat akarnak. Hűtőszekrényt, mikro sütőt, hifi tornyot vagy Commodore 64-et. Ezt is kínálták. És emlékezz vissza a határon átnyúló Gorenje-importra abból az időszakból. Tudod, hányan csináltak nagy pénzt ebből kint Bécsben? De elég, ha bekapcsolod a TV-t, és megnézed a multik reklámjait. A margarinos cég nem margarint, hanem egészséges életmódot kínál. A dezodoros reklám nem dezodort, hanem a férfiakra tapadó csajokat ígér. Nagyon jól tudják, hogy a vásárlók mit akarnak, és ezt fogják meg, erre építik a teljes stratégiájukat. Hogyan működik ez az interneten? Keresőoptimalizálásra költeni egy olyan honlap esetében, ami nem a látogatóknak szól vagy nem a látogatók igényei szerint lett tervezve éppen olyan, mint egy kifosztott, üres polcokkal telerakott üzletet reklámozni. Linkeket építeni egy olyan honlapra, ahol az átlagos látogató nem találja meg, amit keres éppen olyan, mint olcsó zsemlét hirdető szórólapot kiszórni egy olyan üzletnek, ahol csak kínai lábbalzsam kapható, és az is csak naponta óra között. (A linképítés egyfajta kereső optimalizáló és forgalom növelő megoldás, egy későbbi levélben többet írok róla.)

16 Csilivili dizájnt, logót terveztetni egy honlaphoz, amin aztán a cég történetén kívül nem sok hasznos adat van éppen olyan, mint kibérelni a legdrágább irodát egy csupa-üveg palotában, beülni a legkényelmesebb bőrfotelbe, aztán várni, hogy a sült galamb végre berepüljön az ablakon. Ugye érted, mire gondolok? Hiába a legtöbb fejlesztés, hiába a reklám, az egész nem ér sokat, ha a honlapod nem arról szól, amit a látogatód valójában akar. De ez fordítva is igaz. Ha eltalálod, amire a célközönségnek szüksége van, akkor még a mai online zajban is viszonylag kis költséggel tudsz majd jó eredményeket elérni (példa a Facebook-on több százezer megosztást elérő, cuki-muki képeket, poénokat vagy hasonlókat közlő oldalak sikere). Nézzük akkor konkrétan, hogy mit akar a látogató 1. Érdekes vagy hasznos tartalmat. Az, hogy mi érdekes és mi hasznos, szakmánként és közönségenként, de akár cégenként változhat. Még az is lehet, hogy az egyik vízvezeték szerelő ügyfeleinek az hasznos, hogy milyen csaptelepek illenek a legjobban a mediterrán stílusú lakásokba, míg egy másik szerelő célközönsége inkább azt értékeli, hogy hogyan tud házilag elhárítani egy kisebb csőtörést. Van néhány alapelv, amit ha betartasz, könnyen tudsz hasznos vagy érdekes honlapot csinálni. a) Egy aloldalt egyetlen témának szentelj. Aki a csőtörés elhárításáról akar olvasni, az nem akarja megtudni, hogy

17 hogyan fejlődtek ki a mai vízvezeték-hálózatok, de még kevésbé akarja elolvasni például a cégtörténetedet. b) Próbálj meg sztorizni, viccesen írni. Minden cég életében vannak érdekes történetek, amiket érdemes megosztani másokkal, ezeket nyugodtan írd le. A legszárazabb szakmai téma is könnyebben eladható, ha valamilyen sztoriba, életből vett példába csomagolod. c) Legyen minél több anyagod az interneten. A saját honlapodon, blogodon, ha ügyes vagy akár más honlapokon is jelenjen meg minél gyakrabban minél több írásod. Egyszerűen a nagy számok törvénye működik itt is, ha 100 cikked van, akkor könnyebben rád találnak, mintha csak 5. d) Legjobb és legközvetlenebb módszer, ha megkérdezed a vásárlóidat, hogy miről olvasnának szívesen, mit hiányolnak a honlapodról. 2. A látogató mindent ingyen akar Ma már az interneten szinte minden elérhető ingyen. Az emberek egyszerűen hozzászoktak, hogy bármit megkapnak, csak egy kicsit keresniük kell. Ügyesen válogasd meg, hogy mit adsz teljesen ingyen, miért kérsz címet, és miért kérsz pénzt. Ha sok ingyenes tartalmad van, akkor egyrészt a keresők is könnyebben hoznak neked látogatókat, másrészt ezzel bizalmat építesz a látogatóid felé. Azt fogják látni, hogy nem csak a pénzre vagy

18 a személyes adatokra hajtasz, hanem valóban segíteni szeretnél. Még egy előnye van a sok ingyenes tartalomnak. Mégpedig az, hogy hitelessé tesz. Ha a honlapodon sok hasznos, érdekes tartalmat talál ingyen a látogató, akkor ha valamiért később pénzt vagy címet kérsz, biztos lesz benne, hogy azzal még többet, még jobbat kap. Megosztani is többen fogják, ez mind a nagyobb látogatottság, nagyobb bizalom irányába hat. 3. A látogatók megoldást akarnak a saját problémájukra A sikeres eladás egyik titka, hogy eladni érzelmekkel lehet (az érvek aztán az érzelmi alapon meghozott döntés utólagos megmagyarázására szolgálnak). Nagyképernyős TV-t nem azért vesznek az emberek, mert pénzt akarnak költeni, de még csak azért sem, mert 115 cmes, vagy 3D-s. Nagyképernyős TV-t azért vesznek, mert a szomszédnak vagy a haveroknak is van, mert ma már ciki nem olyat venni, mert olyan jó akkorában nézni a filmeket, vagy mert egyszerűen megérdemlik. Szerinted ezek közül melyik érv nem az érzelmekről szól? Fogd meg a látogatók érzelmeit már a legelső pillanatban. Ezt legkönnyebben úgy tudod elérni, ha a problémájukról írsz. Mindenkinek vannak problémái, és minden vállalkozó, így te is tudsz olyan problémákat találni, amik szinte minden vásárlódnál ugyanazok. Keresd meg ezeket, és írj erről, bemutatva a megoldást is.

19 Megint csak a legjobb ötlet, ha megkérdezed a vásárlóidat, hogy milyen problémájukra kerestek és találtak megoldást, amikor téged vagy a termékedet választották. Két gondolat még a vásárlóid problémáihoz: - Ezek nem mindig köthetők közvetlenül a szakmához. Pl. ha engem kérdezel, egy ingatlanközvetítő esetén nekem a legnagyobb problémám vagy félelmem az lenne, hogy csinál-e valamit azon kívül, hogy fölrakja két-három weboldalra a hirdetést, aztán rám csörög, hogy engedjem be a lakásba, ha éppen talál valakit. Egy ingatlanügynök tehát nálam (és szerintem még sok mindenkinél) nem azzal érne el eredményt, ha bizonygatná hogy hány ingatlant adott el, hanem ha bemutatná, hogyan dolgozik, hogyan veszi le a vállamról eredményesen a lakáseladás és lakásmutogatás terheit. - A látogatók nem minden esetben akarnak konkrét problémára megoldást. Sokszor inkább jobb életkörülmények iránt vágyakoznak, mint pl. a fenti TV-s példában. Ki akar ma pénzt költeni? Végül egy gondolat, amit sok honlap tulajdonosa mintha nem venne figyelembe. A látogató csak nagyon ritkán akar vásárolni. Amikor így van, akkor is egy problémájára keres megoldást vagy a jobb életre vágyakozás van a vásárlási szándék mögött, és nem a pénzköltés élvezete. Arra alapozni egy honlapot, hogy egy látogató vásárolni akar, üzleti

20 öngyilkosság. Legfeljebb egy web áruház engedheti meg ezt magának, és az is csak karácsony előtt. Van egy érdekes elv a honlapok optimalizálásban, ami nagyon szorosan kapcsolódik ide. Úgy hangzik, hogy "a Google az embereket követi". Ha ezt megérted, akkor sok fölösleges kiadást megspórolhatsz magadnak, és valószínűleg sokkal sikeresebb leszel az online világban. Erről olvashatsz egy cikkemben ide kattintva: Feladat: Javaslom, hogy a következő levélig nézd át a honlapodat. Mi szól rólad, mi szól a vásárlókról vagy a látogatókról? Hogyan lehetne átfogalmazni egy-két oldalt úgy, hogy a látogatók azt érezzék, ez valóban róluk szól? Ha még tovább akarsz menni, akkor kérdezd meg a leghűségesebb vásárlóidat. Hívd fel őket, vagy menj le az üzletbe és szólítsd meg őket. Szokták-e nézni a honlapodat? Ha nem, miért nem? Ha igen, mit szeretnek benne a legjobban? Mit hiányolnak? Magad is meglepődhetsz, milyen értékes információkhoz juthatsz így. 4

21 Hogyan szerezz látogatókat levelezési listával? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelés tanfolyamnak arra a részére, amikor már konkrét lépésekről lesz szó. Vagy hogy úgy mondjam, itt kezd el érdekes lenni a játék! Honnan szerezhetsz legkönnyebben látogatókat? Ahogy egy korábbi részben írtam, a látogatók elég sok forrásból jöhetnek a honlapodra. Ezek közül én ezen a tanfolyamon kettőre, a levelezési listából és az ingyenes keresési forgalomból érkező látogatókra koncentrálok. Néhány gondolatban összefoglalom, hogy miért. Ez az a két forrás, amik hosszú távon önmagukban is életképessé tehetnek egy honlapot. Ez az a két forrás, amit alapszinten könnyen meg tud tanulni bárki, aki honlapok üzemeltetésével foglalkozik. Bárki, tehát itt a magyar vállalkozókra gondolok, vagyis rád, aki szeretnél az interneten pénzt keresni. Ez a két forrás, a keresők és a hírlevelek, ahol nem kell vagyonokat vagy legalábbis súlyos pénzeket kockáztatnod az eredményhez. De nézzük, hogyan tudod a honlapod látogatottságát levelezési listákkal növelni!

22 Kétfajta levelezési lista létezik ebből a szempontból, az egyik a sajátod, a másik valaki másé. Kezdjük a sajáttal. Bármilyen címlista, amit korábban gyűjtöttél (pl. feliratkozók, vásárlók, másik céged listája) ebbe a körbe tartozik. Nekik t kiküldve viszonylag egyszerűen hozhatsz látogatókat a honlapodra. Ismernek téged, tudják ki vagy. Ezzel a körrel mégis óvatosan bánj. Egy dolog a rendszeres kommunikáció a címlistád felé, pl. hírlevél formájában. Ez nagyon fontos, sőt ma már szinte elengedhetetlen egy jól működő marketinghez. De egy másik dolog a honlapod látogatottsága. Tedd föl magadnak a kérdést: a saját hírleveled olvasóit tényleg minden áron a honlapodra akarod hozni? Sok cég úgy küld hírlevelet, hogy megírnak egy csali szöveget, egy-két bekezdést, és ezt küldik ki a címlistára. A csali szöveg alján ott van egy link a honlapjuk egy oldalára, ahol az olvasó megtalálja a cikk folytatását. Ez a módszer valóban alkalmas arra, hogy látogatókat szerezz a honlapodra, viszont szerintem, amit nyersz a réven, azt elveszted a vámon. Gondolj bele! Cégek százai versengenek rajtad kívül az olvasók figyelméért. Miért nehezíted meg akkor kétszeresen a saját dolgodat? Éppen elég feladat olyan tárgy szövegeket kitalálni, amivel arra ráveszed az olvasót, hogy megnyissa a leveled. Ha ez is ennyire nehéz, miért teszel oda

23 még egy lépést, még egy akadályt azzal, hogy a honlapodra is át kell kattintania? Mert kétséged ne legyen. Ha 100 ember kap tőled t, abból nem fogja mind a 100 megnyitni. Szakmától és a hírleveledtől függően valahol 10-30% között van az átlagos megnyitás. Tegyük fel, hogy 100 olvasóból megnyitja 20. Tudod mennyi az átlagos átkattintási arány (vagyis a 100 olvasódból átlagosan hány fog a honlapodra mutató linkre kattintani a levélben?) Szintén szakmától és a hírlevéltől függően 2,5-5% között. Tehát a 20 emberből, aki megnyitotta a hírleveledet, 3-4 fog a honlapodra tovább kattintani. Tedd fel magadnak a kérdést: megéri azt a 3-4 embert a honlapodra hozni, és cserébe elveszíteni olvasót? Mi pluszt hoz az a 3-4 ember, akik már amúgy is jó eséllyel ismerik a honlapodat, hiszen feliratkoztak vagy rendeltek tőled? Nem tudnál többet kihozni a hírleveledből, ha már az ben elolvasható információkat küldenél ki? Hogy csinálják a legjobbak? Nem véletlen, hogy a marketing szakma legnagyobbjai Magyarországon is végig elolvasható eket küldenek, nem átkattintható blog bejegyzéseket. Ráadásul leggyakrabban szöveges és nem képekkel teletűzdelt formátumban.

24 Gondold tehát végig, hogyan tudod legjobban hasznosítani a címlistádat, és adj értékes információt az olvasóidnak. A dolog kétszeresen meghálálja magát: a rendszeres, hasznos és egyszerűen elolvasható információ könnyebben szerethetővé teszi a hírleveled, így az olvasási átlagot a konkurenseid fölé viheted. Másrészt az olvasóid megszokják, hogy amikor nálad kattintani kell, akkor tényleg valami komoly akció van, amit legalább megnézni érdemes. Így amikor valóban szükség lesz rá, az átkattintási arány is magasabb lesz. Természetesen a kivétel az, amikor valami új, érdekes dolog jelenik meg a honlapodon. De ha ügyesen csinálod, akkor ilyenkor is szívesen fogják venni az olvasóid, hogy megmutatod nekik az újdonságot, és hogy kattinthatnak. A saját hírlevéllel, címlistával tehát ne a honlap látogatottságodat növeld, hanem az elismertségedet, a beléd vetett bizalmat, és időnként a közvetlen eladást. De nézzük a hírlevelek másik csoportját, mások címlistáit. Ez az a forrás, amivel valóban érdemes növelni a látogatottságot. Egy idegen címlistára kiküldött levéllel a honlapodra hozott látogatóknak te még új leszel. Ők hasonlóan fognak viselkedni, mint akik pl. a keresőkből jönnek. De honnan szerezhetsz idegen címlistákat? Ha van másik üzleted, másik vállalkozásod, annak a címlistája is ide tartozik a szememben. Ha pl. van egy cipőboltod és egy éttermed, és mind a kettőben profin marketingezel, akkor

25 lesz két címlistád. A kettő nem ugyanaz, más célközönség, más érdeklődési terület. De sok a kapcsolódás, és időnként érdemes a cipőboltos listának az éttermedet reklámozni és fordítva. Ezen túlmenően más vállalkozók listáit tudod használni. Legelső körben azokat érdemes megkeresned, akikkel közelebbi az üzleti viszonyod. Ilyen esetben a bizalmatlanságot nem kell leküzdeni, és az ő listájuk arra mindenképpen jó lehet, hogy teszteld, mire fogékonyak és mire nem a látogatók. Második körben írj össze minél több hírlevelet, amire fel vagy iratkozva vagy amiről hallottál. Csinálj egy mini kutatást az interneten. Ha egyszerűen beírod a Google-ba azt, hogy "hírlevél feliratkozás", akkor 6 és fél millió oldalt kapsz. Ezek egy részén működő hírleveleket találsz. Ha finomítod ezt egy kicsit, pl. "étterem hírlevél feliratkozás" vagy "gasztronómia hírlevél feliratkozás", akkor egy szűkebb iparág hírleveleit kapod meg. Szedj össze minél több hírlevelet így, írj össze minél több olyat, ahová szívesen kiküldenéd a reklámodat. Ne legyél nagyon válogatós, inkább csak azokat hagyd ki, akikkel valamilyen okból semmiképp sem üzletelnél. Aztán keresd meg ezeknek a hírleveleknek a tulajdonosát, és ajánld fel nekik, hogy valamiért cserébe küldjék ki a reklámodat. Harmadik körben, ha már elég tapasztalatot szereztél, és elég érdeklődőt a vállalkozásod beindításához, érdemes a folyamatot finomítani. Ennek többféle módja van, és túlmutatnak ezen az ingyenes tanfolyamon. Egy mondatban

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7.

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. Tervezés 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. GOTO 1 :o) Eszközök 4. lépés: Eszközök kiválasztása Amire szükséged lesz... Kétféle eszköz 1) Hosszútávú

Részletesebben

Keresőoptimalizálási ellenőrző lista kivonat

Keresőoptimalizálási ellenőrző lista kivonat 1. oldal A Google saját bevallása szerint több mint 200 jelet figyel egy honlapon, természetesen nem árulja el pontosan, hogy mit. Összeállítottam neked ezt a listát a saját tapasztalataink alapján, amik

Részletesebben

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag

Online Marketing Akadémia: INSTANT Karácsonyi Ötletcsomag Karácsonykor mindenkinek égeti a zsebét néhány ezer vagy tízezer forint, amit muszáj elkölteni ajándékra! Ne feledd! Ilyenkor az emberek sokkal fogékonyabbak a vásárlási ajánlatokra! Most még van időd

Részletesebben

Miért olyan fontos a minıségi pont?

Miért olyan fontos a minıségi pont? A fiókban látható konkrét minıségi pont értékek egy olyan általános számítás eredményei, ami a kulcsszó tökéletes egyezése esetére érvényesek. Miért olyan fontos a minıségi pont? A minıségi pont három

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István

3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz. Taubert István 3 lépés az megtérülő PPC kampányhoz Ha tetszett, töltsd le, add tovább ismerősödnek, akinek jól jöhet, vagy egyszerűen oszd meg a scribd.com on, vagy bárhol Avagy: hogyan minimalizálhatom a költségeim,

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal?

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Tartalomjegyzék 1. MI AZ A LANDING PAGE?... 3 2. MILYEN CÉLLAL KÉSZÍTHETŐ LANDING PAGE?... 3 3. AKKOR MOST MI A KAPUOLDAL?... 3 4. HOGY NÉZETT KI PÁR ÉVVEL

Részletesebben

Médiaajánlat www.bioboltbudapesten.hu

Médiaajánlat www.bioboltbudapesten.hu Médiaajánlat A bioboltbudapesten.hu 2012. tavaszán indult információs portál, mely a budapesti bioboltok és bio webáruházak bemutatását célozta meg. A weboldal a bio termékek térhódításának köszönhetően

Részletesebben

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó Long tail vagy fat head? Erdei út vagy autópálya? Énekes Barbara (Weboriginal Kft, ügyvezető) Azelőadástémái A klasszikuslong tail ábra: fat head, chunky middle, éslong tail Miért érdemes a long tail-el

Részletesebben

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát.

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát. INDUL A WEBÁRUHÁZ! E-BOOK MELYBŐL MEGTUDHATOD HOGYAN INDÍTHATSZ TELJESEN INGYEN EGY MŰKÖDŐKÉPES WEBÁRUHÁZAT 0 FT BEFEKTETÉSSEL - 0 TECHNIKAI TUDÁSSAL! TE IS SZERETNÉL SAJÁT WEBÁRUHÁZAT? Itt a lehetőség,

Részletesebben

8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest

8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest 72 8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest A Google tartalmi hálózata alatt azoknak a honlapoknak az összességét értjük, ahol az AdWords hirdetések megjelennek,

Részletesebben

HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek

HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek HORLUX Tájékoztató Tanfolyamszervezőknek Tanfolyamszervezői segédlet Napjainkban egy oktatási cég portfóliójának népszerűsítése nem egyszerű feladat. Hogy őszinte legyek, mostanában szinte minden termék

Részletesebben

Avagy hogyan indulj el az Ajánlói/Affiliate Marketing útján.

Avagy hogyan indulj el az Ajánlói/Affiliate Marketing útján. Avagy hogyan indulj el az Ajánlói/Affiliate Marketing útján. Tartalom Bevezetés... 3 Alapozzunk!... 4 Mi az Affiliate Marketing?... 4 Mi nem az Affiliate Marketing?... 5 Hasznos a kezdő affiliate marketer

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

Online marketing alapok FELADATLAP. A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva):...

Online marketing alapok FELADATLAP. A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva):... Online marketing alapok FELADATLAP Neved:... Dátum:... A marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva, vagy kulcsszavakat felsorolva): 1 Az online marketing szerinted (egy-két mondattal megfogalmazva,

Részletesebben

Írta: Pinezits Csaba

Írta: Pinezits Csaba Hogyan kerüljük el az Internetes ingatlan-hirdetések csapdáit? Írta: Pinezits Csaba Minden jog fenntartva, beleértve a sokszorosítás, a nyilvános elõadás, bármilyen egyéb felhasználás, az egyes fejezetekre

Részletesebben

amihez mi is szeretnénk hozzájárulni hirdetésünkkel!

amihez mi is szeretnénk hozzájárulni hirdetésünkkel! Tisztelt Leendő Partnerünk, Hirdetőnk! Sikeres 3,5 évet tudhatunk magunk mögött, a pécelinfo.hu növekvése a mai napig töretlen. A 2009-es induláshoz képest 2011-re már elértük a 40-45 folyamatos péceli

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban Kulcsszóoptimalizálás a gyakorlatban Egy folyamatos látogatottságot biztosító módszer, amit megtanulhatsz és minden weboldaladon, blogodon alkalmazhatsz. 2008. Minden jog fenntartva oldal 1 Bevezetı A

Részletesebben

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása:

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása: Google AdWords ügynökség kiválasztása: hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Még több hasznos info» www.klikkmarketing.hu Google AdWords ügynökség kiválasztása:

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány offline kampány fogadalom kampány Előkészítő kampányok Felvezető kampány Karácsonyi kampány 18 nap karácsonyig 17 / 18 nap az offline vásárlásig 13 nap az online szállítási határidőig Karácsony 2017 Közösségi

Részletesebben

KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK

KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK HATÉKONY CÉLZÁS AMIHEZ ELŐSZÖR A CÉLPONTOT KELL ISMERNI Google Trends Google Keyword Planner Soovle Ubbersuggest MINDEN STRATÉGIÁNÁL A LEGFONTOSABB MÉRNI AZ EREDMÉNYEKET

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN. BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék

Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN. BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Keresőmarketing ONLINE MARKETING III. ELŐADÁS KOVÁCS ISTVÁN BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék Amit eléjük teszel, legyen rövid, hogy elolvassák, világos, hogy értékeljék, képekben gazdag,

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

Mi a számlázóválasztó?

Mi a számlázóválasztó? médiaajánlat Mi a számlázóválasztó? A Számlázóválasztó.hu egy független számlázóprogram-választó rendszer, amelynek célja, hogy a vállalkozók minél egyszerűbben, gyorsabban és célzottabban találhassák

Részletesebben

INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ. ami segít megnövelni az online eladásaid!

INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ. ami segít megnövelni az online eladásaid! 26 INGYENES ONLINE MARKETING ESZKÖZ ami segít megnövelni az online eladásaid! A Canva egy nagyon könnyen elsajátítható képszerkesztő, amivel Facebook posztokat, E hirdetéseket, tudsz gyorsan és igényesen

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH 12 1. Nehéz eldönteni, hogy mennyire ismert fogalom manapság itthon a landing page, de látogatód. És ahol el szeretnéd érni, hogy történjen valamilyen konverzió. Konverzió feliratkozás volt a kampánystáb

Részletesebben

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket?

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Gergely Gábor online marketing tréner Simon László részére Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Itt a megoldás ami... egyszerűen használható,

Részletesebben

Médiaajánlat Villanyszerelő Szakmai Fórum

Médiaajánlat Villanyszerelő Szakmai Fórum Médiaajánlat Villanyszerelő Szakmai Fórum http://villanyszerelo.forum.hu 2013 A Villanyszerelő Szakmai Fórum küldetése a magyarországi villamos szakemberek összefogása, annak érdekében, hogy szakmai párbeszédet

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

Google Slap büntető algoritmus (Csak a keresési hálózaton!)

Google Slap büntető algoritmus (Csak a keresési hálózaton!) Google Slap büntető algoritmus (Csak a keresési hálózaton!) Mi az a Google Slap? Elkezdesz hirdetni, minden rendben megy... Egyszer csak 2 nap múlva belépsz az AdWords fiókodba és azon kapod magad, hogy

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

Gyorstippek a Webgalamb 4 szoftverhez

Gyorstippek a Webgalamb 4 szoftverhez Gyorstippek a Webgalamb 4 szoftverhez 1/25 Tartalom 1. Személyre szabott feliratkozói oldal. 2. Órára beállítható levélküldés. 3. Visszaolvasható levelek. 4. Automata feliratkozó oldal és QR kód. 5. Automata

Részletesebben

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon Bemutatkozás A 2015-ben 10 éves Termálfürdő.hu Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Részletesebben

Google Analytics és mérési lehetőségei. Békési Károly

Google Analytics és mérési lehetőségei. Békési Károly Google Analytics és mérési lehetőségei Békési Károly Tartalom Mi a Google Analytics, és mire jó? Gyors kezdéshez Gyakorlati alkalmazások Következtetések Bemutatkozás - ez itt nem a reklám helye Békési

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu MÉDIAAJÁNLAT Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu Kik látogatják az oldalunkat? A 2jepetto.hu oldal kizárólag melegburkolatokkal, és

Részletesebben

Kedves Olvasó! Amennyiben kérdésed lenne vagy elakadnál, nyugodtan írj nekem a címen és igyekszem minél hamarabb válaszolni.

Kedves Olvasó! Amennyiben kérdésed lenne vagy elakadnál, nyugodtan írj nekem a címen és igyekszem minél hamarabb válaszolni. Kedves Olvasó! Ebben a rövid tanulmányban három módszerről olvashatsz majd, melyekkel elősegítheted webáruházad forgalomnövekedését. A módszerek külön-külön is megvalósíthatóak, ám amint látni fogod, bizonyos

Részletesebben

Analitikus marketing és bepillantás a Google Analytics haszná(latá)ba. iwebma Limited

Analitikus marketing és bepillantás a Google Analytics haszná(latá)ba. iwebma Limited Analitikus marketing és bepillantás a Google Analytics haszná(latá)ba iwebma Limited Webstatisztikai rendszerek adatok a látogói szokásokról egyszerűek, ill. komplexek ingyenes, ill. fizetős Google Analytics

Részletesebben

Google AdWords hirdetési kampány el?készítése

Google AdWords hirdetési kampány el?készítése Google AdWords hirdetési kampány el?készítése Google Adwords hirdetési kampány létrehozása teljesítési garanciával, kampánybeállítások, hirdetések, kulcsszavak és licitek, konverziós követ?kódok megadásával.

Részletesebben

Hol hallottál az SFI-ről? Mi volt az elsődleges oka, hogy belekezdtél az SFI üzletbe? Anyanyelved. Volt már saját üzleted?

Hol hallottál az SFI-ről? Mi volt az elsődleges oka, hogy belekezdtél az SFI üzletbe? Anyanyelved. Volt már saját üzleted? Banner/Hirdetés Barát/munkatárs Weboldal hirdetés vagy cikk Hírlevél / Hirdetés vagy cikk Kereső motor Hírek Képeslap / nyomtatott sajtóhirdetés Hol hallottál az SFI-ről? * Az alatta levő szövegdobozt

Részletesebben

A 10 leggyakrabban használt marketing eszköz a kisvállalatok körében. 1. Saját honlap. 2. Facebook céges oldal. 3. , saját listára

A 10 leggyakrabban használt marketing eszköz a kisvállalatok körében. 1. Saját honlap. 2. Facebook céges oldal. 3.  , saját listára A honlap, a céges Facebook oldal és az email voltak a kisvállalkozások kedvenc marketing eszközei 2015-ben. A Facebook az első tíz helyből hármat szerzett meg, míg a Google AdWords csak a nyolcadik lett.

Részletesebben

I. EXPOZÍCIÓS PROGRAMOK FÉLAUTOMATA PROGRAMOK...

I. EXPOZÍCIÓS PROGRAMOK FÉLAUTOMATA PROGRAMOK... Haladó Tanfolyam Tartalomjegyzék I. EXPOZÍCIÓS PROGRAMOK FÉLAUTOMATA PROGRAMOK... 3 1. BEVEZETŐ AZ EXPOZÍCIÓS PROGRAMOKBA... 3 1. ISO érzékenység... 5 2. WB Fehér egyensúly beállítása... 9 3. Fénymérési

Részletesebben

Lincos Kft. megújuló weboldal. A Lincos Kft. weboldala, webáruháza hamarosan megújul, az alábbi képek segíthetnek Önnek az eligazodásban.

Lincos Kft. megújuló weboldal. A Lincos Kft. weboldala, webáruháza hamarosan megújul, az alábbi képek segíthetnek Önnek az eligazodásban. Lincos Kft. megújuló weboldal A Lincos Kft. weboldala, webáruháza hamarosan megújul, az alábbi képek segíthetnek Önnek az eligazodásban. Kezdőoldal: hu.lincos.tools Ez a képernyő fogadja a weboldalra látogatókat,

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Innováció a marketingben és a termékfejlesztésben (amit az informatika nyújthat a vállalkozásomnak) Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Hungary.Network Informatikai Zrt.

Részletesebben

I. A változások összefoglalása

I. A változások összefoglalása Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlattevők és egyéb, a közbeszerzések iránt érdeklődő felhasználók számára) Ezúton tájékoztatjuk az ajánlattevőket

Részletesebben

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis.

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis. Médiaajánlat 1. Bemutatkozás A KidsOasis egy családbarát minősítési rendszer, egy bejegyzett tanúsító védjegy, és az ahhoz kapcsolódó szállásfoglalási portál. A szálláshelyeket egy több mint 50 feltételből

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

Közösségi marketing 2015-ben. Facebook kommunikáció miért kell?

Közösségi marketing 2015-ben. Facebook kommunikáció miért kell? Közösségi marketing 2015-ben Facebook kommunikáció miért kell? Hidasi Judit Író (Húsz éve ír és szerkeszt, öt regényt írt közben) Kommunikátor (PR és Közösségi Marketing szakértő Uzine Communications)

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben

Webanalitika a mindennapokban

Webanalitika a mindennapokban Webanalitika a mindennapokban NEEK konferencia 2015.02.19. www.gemius.hu Rólunk A Gemius világszerte Piaci igények széleskörű ismerete Nemzetközi háttér, folyamatos fejlesztés Innovatív üzleti megoldások

Részletesebben

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRA ALATT Tudom, hogy meglepő, de a marketing terved alapja a matek. Megmagyarázom... A legfőbb célod

Részletesebben

Hogyan indítsd el a saját profitáló online vállalkozásod

Hogyan indítsd el a saját profitáló online vállalkozásod Hogyan indítsd el a saját profitáló online vállalkozásod (Útmutató, hogyan indítsd el és működtesd saját online vállalkozásod) Szakmáry Martin Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. fejezet Mi az oka, hogy internetes

Részletesebben

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban VI. Építő Marketing Szeminárium 2014. november 13. Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban Rajki Diána, Build-Communication Kft. ügyvezető igazgató Online marketing tervezése

Részletesebben

Kézikönyv a Bázis használatához

Kézikönyv a Bázis használatához Kézikönyv a Bázis használatához --- www.tiensbazis.com verziószám: 1.0 2015. december 1/9. oldal Előszó helyett Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam. Kedves TIENS Partnerünk! Gratulálok a döntésedhez,

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS ELŐKELŐ GOOGLE POZÍCIÓK 2018 DENTAL SEO PROSPEKTUS MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS MIBEN SEGÍTHETÜNK ÖNNEK? Fogászati listaoldalakon való megjelenés Weboldalkészítés Linképítés Arculattervezés Social Média

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tartalomjegyzék KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁS - 2 - MIÉRT HASZNOS? - 2 - A JÓ SHARE GOMB ISMERTETŐ JELEI - 3 - MEGOSZTÁSI

Részletesebben

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook?

Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Gombos Zsolt Fehér Márton Google vagy Facebook? Hirdess hatékonyan: Google vagy Facebook? I. A hirdetési rendszerek működése 2 Szőnyegbombázó vs. mesterlövész 3 Google AdWords Keresési

Részletesebben

A modell profil és a régió tiltás beállítása

A modell profil és a régió tiltás beállítása A modell profil és a régió tiltás beállítása Oldal 1/12 Miután a regisztrációd elfogadásra került. Pár apró beállítás után azonnal munkába állhatsz és pénzt kereshetsz. Csupán be kell állítanod a modell

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon Marketing Marketinget gyakran tekintik mint a munka létrehozása, a termékek és szolgáltatások promóciója és szállítása az egyéni fogyasztók vagy más cégek, az úgynevezett üzleti ügyfelek számára. (A legrövidebb

Részletesebben

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap Vajda Éva Keresőoptimalizált üzleti honlap Hagyományos és keresőmarketing Hagyományos marketing Csoportképzésen alapul Passzív befogadás Magas belépési korlát Konverzió alig mérhető Keresőmarketing Egyéni

Részletesebben

Kedves Openhouse-os munkatársak!

Kedves Openhouse-os munkatársak! Kedves Openhouse-os munkatársak! Tapasztalataink szerint a tartalom kezelő rendszerek (Content Management Systems CMS) felhasználói gyakran kevéssé ismerik azokat az elveket, amik segíthetik az oldal eredményesebb

Részletesebben

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27.

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. Budapest, 2014. január 27. ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. 1. Mi a www.tetalap.hu címen elérhető

Részletesebben

Az Instagram alapvetően egy képmegosztó oldal, ezért hatványozottan igaz az, hogy elképesztően fontos a jó vizuális tartalom.

Az Instagram alapvetően egy képmegosztó oldal, ezért hatványozottan igaz az, hogy elképesztően fontos a jó vizuális tartalom. Az Instagram a világ második legnagyobb közösségi platformja világ szinten 1 milliárd felhasználóval. Ez a szám Magyarországon már 2 millió és folyamatosan nő. Ebből is döntően a 35 év alatti korosztály

Részletesebben

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg:

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg: NETTESZT Informatikai Kft. Számlázási és postai cím: 2013 Pomáz, Deák Ferenc utca 2. Tel.: +36-1-445-0999 Fax: +36-1-445-0998 E-mail:info@netteszt.hu Bankszámlaszám: 10403057-50526565-90851007 Keresőoptimalizálás

Részletesebben

Studio 1900 C.A. Kft 1149 Budapest Róna utca 47. +36 70 398 8822 sales@starmediagroup.hu

Studio 1900 C.A. Kft 1149 Budapest Róna utca 47. +36 70 398 8822 sales@starmediagroup.hu Médiaajánlat A Studio 1900 Communications Agency védjegye a naprakészség és a folyamatos fejlődés. Ennek szellemében dolgozik tapasztalt csapatunk, hogy az online világban rejlő lehetőségek legszélesebb

Részletesebben

1) Egy a korodnak megfelelő chatszobában vagy, valaki elkéri a telefonszámodat és a címedet. Mit teszel?

1) Egy a korodnak megfelelő chatszobában vagy, valaki elkéri a telefonszámodat és a címedet. Mit teszel? Mobilsuli-kérdőív 1) Egy a korodnak megfelelő chatszobában vagy, valaki elkéri a telefonszámodat és a címedet. Mit teszel? a) Természetesen megadom. b) Csak a telefonszámomat adom meg. c) Nem adom meg

Részletesebben

TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató

TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató A Tehetségek Vására egy online, közösségépítő, jótékonysági program, melyet iskolánk is szeretne megrendezni a Szülői Munkaközösség segítségével. A programban bárki részt vehet,

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

Facebook, mint keresőrendszer Egy nyomós érv megszületése a Bing optimalizálás mellett Clear Online Riport www.clear.hu 1. oldal JOGI FELTÉTELEK FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁS Ez a riport nem üzleti vagy jogi tanácsadás

Részletesebben

BÖNGÉSZŐ: Az a program a számítógépen, amelynek segítségével internetezünk. INTERNETCÍM: A honlap (más néven Weboldal) címe. Pl. www.janoshida.

BÖNGÉSZŐ: Az a program a számítógépen, amelynek segítségével internetezünk. INTERNETCÍM: A honlap (más néven Weboldal) címe. Pl. www.janoshida. A VILÁGHÁLÓ BEVEZETŐ AZ INTERNETRŐL: A világháló = INTERNET Az Internetről mindenki hallott már ezt-azt. Akik már használják, a legtöbbször így emlegetik: az interneten minden van. Nos ez valóban közel

Részletesebben

SZABADKAI MŰSZAKI SZAKFŐISKOLA

SZABADKAI MŰSZAKI SZAKFŐISKOLA SZABADKAI MŰSZAKI SZAKFŐISKOLA PREZENTÁCIÓ Elektronikus ügyvitel tantárgyból Facebook kampány JELÖLT MENTOR Kokrehel Grácián dr Zlatko Čović 12213218 SZABADKA, 2015. Tartalom Bevezető... 3 Facebook hírdetés

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

A Síelők.hu hirdetési ajánlata utazási irodák számára

A Síelők.hu hirdetési ajánlata utazási irodák számára A Síelők.hu hirdetési ajánlata utazási irodák számára Bemutatkozás A sielok.hu 2000 decemberében született meg. A cél egy olyan webhely létrehozása volt, ahol a téli sportok szerelmesei minden hasznos

Részletesebben

DiamondDeal Médiaajánlat

DiamondDeal Médiaajánlat DiamondDeal Médiaajánlat Tartalomjegyzék Miért hirdessen a DiamondDeal-en? 2 Általános banner méretek Leaderboard, Super Leaderboard Full banner, Medium rectangle Skyscraper Full banner, Medium rectangle

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető

Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Hogyan építsünk jó webáruházat? dr. Nyeste Gábor fps webügynökség ügyvezető Kik is vagyunk? A célzott webes megoldások ügynöksége! Az e-kereskedelemről Adatok: A GKIeNET 2700 magyarországi legális webshopot

Részletesebben

Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere

Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere Google AdWords és AdSense A Google hirdetési rendszere By: Béres Roland Will Gábor Miről lesz szó? Szintrehozás pár szó a reklámokról Internetes reklámozás kezdetei A nyerő üzleti modell made by Google

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben