Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?"

Átírás

1 Hello Csaba! Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelő tanfolyam első leckéjéhez. Ezt rögtön egy talán érdekesnek tűnő kérdéssel kezdeném: Miért fontos egy honlap látogatottsága? Talán furcsának tűnhet egy látogatottság növelő tanfolyamot éppen ezzel a kérdéssel kezdeni. Elvégre, aki regisztrált, ha nem tartaná fontosnak nem lenne itt. De nem árt tudni, hogy miért küzd manapság a világban több millió vállalkozó köztük te is és én is - azon, hogy a honlapjaikat minél többen látogassák. Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok? Egy honlap látogatottsága az a szám, ahányan a honlapot megnézik egy nap, egy héten vagy egy hónapban. Hogy mi számít jónak vagy rossznak az nagyon változó lehet, és függ attól is, hogy egy honlapnak mi a célja. Egy céges weblap, ami csak általános információkat ad nyilván sokkal kevesebb látogatóval is megelégszik, mint egy országos hírportál. Magyarországon kisebb céges honlapok napi látogatót is sokszor elégnek tartanak. Egy napi látogatóval rendelkező weboldal itthon már értékesíthető reklámfelületként működhet. Amikor a tanfolyam anyagát

2 írtam, napi látogatóval be lehetett kerülni a 3000 legolvasottabb magyar honlap közé. Ha tovább megyünk, a napi több ezres honlap látogatottság már jelentős és hozzáértő háttérmunkát feltételez, az ilyen honlap már könnyen dominálja a saját területét. A látogatottság aztán szépen növekszik egészen a legnagyobb hírportálok napi 2-3 milliós látogatószámáig. Fontos kiemelni, hogy ezek magyarországi adatok. Angol nyelvterületen pl. a sokkal több internetező miatt nagyobb látogatószámok is vannak, bár mivel ott több a honlap is, ezért a néhány százas napi látogatottság bizonyos helyzetekben már ott is eredménynek számít. A látogatással kapcsolatban sok adatot lehet mérni. Ami egy internetes vállalkozó számára ezek közül kiindulásnak a legfontosabb: - Látogatások: összesen hányszor nézték meg a honlapot. Ha ugyanaz az ember pl. 2-szer megy föl a honlapodra egy nap, akkor az itt kettőnek számít. - Egyedi látogatók: hány ember nézte meg a honlapodat. Az előző példánál maradva, aki egy nap kétszer ment föl a honlapodra, az itt csak egynek számít. - Oldalmegtekintések: Összesen hány oldalt (aloldalt) néztek meg. Ha egy látogató alaposan szétnézett a honlapodon, és a menüben kattintgatva öt aloldalt nézett meg, az itt 5-nek számít.

3 - Oldal/látogatás: egy látogató átlagosan hány oldalt nézett meg, amikor felment a honlapodra. Ez általában egy törtszám, hiszen itt átlagot számítanak. - Látogatás átlagos időtartama: Egy látogató mennyi időt (perc: másodpercben szokás mérni) töltött el a honlapod oldalait böngészve. Ezeknek az adatoknak a mérésére léteznek egyszerűen használható, ingyenes programok, erről a levél végén írok. A nagy számok törvénye, vagyis miért fontos valójában a honlapod látogatottsága Ha le akarom egyszerűsíteni az egészet, akkor egy honlap jövedelemtermelő képessége annál jobb, minél nagyobbak az előző pontban felsorolt számok (látogatások, oldalmegtekintések stb.). Minél több ember nézi a honlapodat, annál több lehetőséged van eladni, feliratkozót szerezni, hirdetőt találni. Aki már profi az internetes pénzcsinálásban, az mondhatja erre, hogy ez nem mindig igaz. Egy konyhai eszközöket áruló web áruháznak például nem sokat ér, ha több tízezer tizenhat éves tini lány látogatja. Ez igaz is. De hacsak nincs valami lézerpontosságú eszközöd, amivel képes vagy a célközönségedet becélozni a neten, akkor a látogatószám növelésével könnyen és egyszerűen érhetsz el nagyobb profitot.

4 Nézzük, hogyan járul hozzá a nagyobb látogatószám ténylegesen a nagyobb online profithoz: - Hirdetési bevételek. Az a honlap, ami hirdetést jelenít meg, általában a megtekintések száma vagy a hirdetésre kattintások száma alapján szerez bevételt. Nem kell magyarázni, hogy minél több a látogató, annál nagyobb lesz a bevétel. - Feliratkozók. Ha a honlapod feliratkozókat gyűjt, akkor van egy úgynevezett konverziós arányod. Ez azt jelenti, hogy száz látogatóból hányan iratkoznak fel. Mondjuk 2%, 10% vagy 28%. Ha régi motoros vagy a szakmában, pontosan ismered a közönséged, mindent tudsz a piacodról, akkor a látogatószám növelésénél kifizetődőbb lehet a feliratkozási arány növelésén dolgoznod. De ha most kezdted, vagy nem vagy még vérprofi, akkor a célod a minél több feliratkozó legyen, hogy így minél több emberhez tudj kommunikálni. Mert több feliratkozót, több vásárlót első körben legegyszerűbben több látogatóból tudsz szerezni. Egy példa: ha van napi 10 látogatód és 20%-os a feliratkozási arány, akkor az napi 2 új feliratkozó, egy év alatt kb Ezzel szemben ha van napi 100 látogatód, de csak 5% a feliratkozási arány (vagyis 4-szer rosszabb), az napi 5, évi 1825 feliratkozó, több mint a duplája. Te melyiket választanád?

5 - Online ajánlatkérések. Sok céges honlapnak az a fő célja, hogy a látogató megadja az adatait egy ajánlatkéréshez, amit onnantól telefonon vagy en keresztül szolgálnak ki. Itt ugyanúgy érvényes a fenti számítás. Lehet, hogy napi 10 látogatóból 20% kér ajánlatot, napi 100-ból csak 5%. De az első esetben 2 ajánlatkérésed van naponta, míg a másodikban 5. Ismét jön a százforintos kérdés: te melyiket választod? - Webáruház. Aki webáruházat működtet, az szintén konverziós számokkal dolgozik: pl. hány látogatónként lesz egy vásárlás. A több látogató lehet hígabb, jelenthet rosszabb vásárlási arányt, viszont azt nézd, hogy a végén hány Ft-ot költenek el nálad, mennyi profitot vehetsz ki. És a nagy számok törvénye itt is működik. Minél több ember jön a honlapodra, annál több pénzt kereshetsz. A legeslegelső lépés Talán a fentiek után érted, hogy egy honlap jövedelemtermelő képességének megalapozásában miért a látogatószám a legeslegelső lépés. Ha van elég látogatód, akkor tudod finomítani az ajánlatodat. Tudod javítani a konverziós számokat, tudsz egy kicsit még többet keresni. De ha nincs elég látogatód, akkor lehet a tiéd a legprofibban összerakott honlap, mire mész vele? Egy kicsit profibban.

6 Ha egy kicsit profibban állunk a dologhoz, akkor a látogatószám puszta növelése mellett lehet második cél, hogy minél inkább a célközönségbe tartozó látogatókat hozz a honlapodra. A legtöbb honlap esetében ez hihetetlen lehetőségeket rejt magában, mert jó, ha a célpiacuk 1-2%-át elérik. Tehát azzal, ha csupán a minél nagyobb számokra koncentrálva megpróbálnak több embert vonzani a honlapjukra, még jó ideig nem hígítják a látogatókat, nem rontják a konverziókat, csak a profitot növelik. Hogyan mérheted a honlapod látogatottságát? Joggal merülhet föl benned a kérdés, hogy honnan tudhatod, hány látogatód volt, azok hány oldalt néztek meg stb. Ennek mérésére több módszer van, én azt javaslom, hogy ha csak nincs valami külön indokod rá, akkor használd a Google ingyenes, Analytics (magyarul: elemzések) nevű programját. Nagyon egyszerű beállítani és használni, magyarul is elérhető, profi, rengeteg adatot mér, és sok haladó lehetőséget is kínál. Ha nincs még a honlapodra beállítva a Google Analytics, akkor kattints ide: Itt lépésről lépésre elolvashatod, hogyan aktiválhatod. Javaslom, hogy a következő levelem előtt állítsd is be! Így élesben, a saját honlapodon tudod majd megnézni mindazt, amiről olvasol.

7 Ha már be van állítva, akkor egy kicsit nézegesd meg az adatokat. Honnan jönnek látogatók, milyen oldalakra érkeznek, mik a legjobban teljesítő napok vagy órák, mik a legrosszabbak. Ha érdekelnek más honlapok látogatottsági adatai, akkor még a webaudit.hu oldalon érdemes szétnézned. 2. Honnan jöhetnek látogatók a honlapodra? Ha a honlapodra már be van állítva a Google Analytics, akkor javaslom, hogy most nézd meg kicsit az adatait. (Ha az előző levelem után állítottad be, akkor még sok adatot nem fog mutatni, de innentől kezdve napról-napra többet fogsz látni.) A honlap adatlapján belül (amennyiben a fölső, narancssárga sávban a "Szabványos jelentések" menüponton állsz), a baloldalon lévő menüsávból válaszd a "Forgalmi források" pontot. Ezen belül az "Áttekintés" egy általános képet ad, a további almenükben (pl. "Források") részletes információt kapsz arról, hogy a vizsgált időszakban a honlapod látogatói honnan érkeztek. Honnan jöhetnek látogatók a honlapodra?

8 Én most az Analytics-nél egy kicsit több elemre szedem szét a látogatóid forrását, hogy később majd jobban megértsd, hogyan növelhető a látogatószám. 1. Keresőkből (ebbe én nem veszem bele a fizetett keresési megjelenést). Ezek azok a látogatók, akik pl. egy kerti szerszámot árusító web áruház esetében beírták a Google-be, hogy "metszőolló árak", és a kapott találatok közül rákattintottak a web áruház linkjére. Hosszú távon kevés kivételtől eltekintve ez kell, hogy legyen a honlapod legstabilabb látogató forrása! Miért? Egyrészt ez egy ingyenes forrás. Ha egyszer megcsináltad a honlapod, és jó eredményt ért el a keresőkben, akkor onnantól szinte magától, bármilyen költség vagy egyéb munka nélkül is folyamatosan tudja a látogatókat hozni. Persze a helyezésed idővel gyengülhet, a konkurensek megpróbálhatnak lenyomni, de ez mégis egy stabil, kiapadhatatlan forrás lesz sokáig. Másrészt a keresőkből érkező látogatók pontosan téged keresnek. A Google van elég nagy és okos ahhoz, hogy egyre inkább olyan honlapokat hozzon fel találatként, ami a látogatót valóban érdekli. Vagyis ha valaki a keresőből jutott el a honlapodra, akkor annak tényleg rád van szüksége, aranyat ér számodra! A keresőkből érkező látogatószerzés legnagyobb (és talán egyetlen) hátránya, hogy nagyon lassan alakítható ki. Stabil

9 látogatószámhoz rengeteg, érdekes és egyedi információt tartalmazó oldal kell a honlapra. Ráadásul még ha ezek megjelennek sem kerülnek azonnal a Google listájára. Vagyis a keresőkből származó látogatók nem képesek egy induló honlap vagy vállalkozás számára a kezdő szikrát megadni. A Google Analyticsben a keresőkből származó ingyenes forgalom a "Források" - "Keresés" - "Organikus" menü alatt található. 2. Levelezési listákról. Ezek a saját hírleveledből vagy más hírlevelekből érkezők látogatók. A hírlevél lehet a honlapod látogatottságának az a kitörési pontja, amit a kereső nem képes megadni. Induláskor, új termék bevezetésekor egy hírlevéllel azonnal, mindenféle kereső optimalizálási munka nélkül szerezhetsz több száz vagy akár több ezer látogatót, akik aztán feliratkozóként, vásárlóként profitot hoznak neked. A hírlevél két legnagyobb hátránya a látogatószerzés szempontjából, hogy pénzbe kerül, és az eredményessége nem ismételhető. Pénzbe kerül ugyanis minden esetben (így vagy úgy), ha nem saját listára küldöd ki. És hiába küldöd ki százszor ugyanarra a listára, nem fog százszor annyi látogatót hozni, mint ha egyszer küldenéd ki (kivéve persze, ha ez száz különálló ajánlat). Összességében csak a keresőkből és hírlevelekből származó forgalommal be lehet indítani és nagyon jó számokkal életben lehet tartani egy internetes vállalkozást!

10 A Google Analyticsben a hírlevelekből érkező látogatókat nem mindig könnyű egyértelműen azonosítani. Általában a "Források" - "Ajánlatok" menüpont alatt, a Forrás mezőben a látogató levelezőjének címét (pl. fre .hu), vagy a partner weboldalát megjelenítve láthatod. Lehetőség van pontosabb mérésre is, azonban ez ennek a tanfolyamnak az anyagát meghaladó téma. 3. Reklámokból. Én ebbe a kategóriába sorolok minden olyan látogatót (a partner listára kiküldött hírlevelekből származókat kivéve), akikért fizettél. Ilyenek lehetnek a Google Adwords, a Facebook fizetett hirdetései, más honlapokon pénzért elhelyezett linkek, hirdetések, stb. Ezek úgy működnek, mint általában a reklámok. Hozhatnak elegendő és aztán költeni is hajlandó látogatót ahhoz, hogy a hirdetésre elköltött pénz megtérüljön. Nagyon sok cég képes AdWords kampányokkal és internetes bannerekkel jól keresni. De szakember vagy tapasztalat nélkül itt is inkább az a jellemző, ami általában a reklámokra. Kapkodás, rengeteg elköltött pénz a hirdetésekre, amik a végén csak ímmelámmal hoznak látogatót, sokszor nem is olyanokat, akikre szükség van. Pénzért hirdetni csak akkor javaslom, ha van rá elegendő kereted (az egy hirdetés nem hirdetés elv itt is működik), és vagy van elegendő tapasztalatod, vagy meg tudsz fizetni egy valóban hozzáértő, a piacon már bizonyított szakembert. A

11 hatékony online hirdetés egy egész külön téma, ezzel nem foglalkozom ezen a tanfolyamon. A Google Analyticsben a fizetett hirdetésekről érkező forgalom általában a "Források" - "Keresés" - "Fizetett" menü alatt (Google Adwords), vagy a "Források" - "Direkt" menü alatt jelenik meg (Facebook hirdetés vagy más honlapokon elhelyezett hirdetés). 4. Direkt forgalom. Ezek azok a látogatók, akik "tudják" a honlapod címét, és egyszerűen beírják a keresőbe. Az internet hajnalán nagyon sok látogatót lehetett így szerezni, ez volt a könnyen megjegyezhető, rövid honlap nevek korszaka. Ma is sok, jó nevű honlap alakult abban az időben, amiknek a nevét talán te is és én is pontosan ismerjük. Mára ez megváltozott. Több ezer honlap bombáz minket hirdetéseivel, az egy-két legfontosabb kivételével nem jegyezzük meg a címüket. Ráadásul a rövid, egyszerű címek egyszerűen elfogytak, lefoglalták őket. Ma már egy honlap címének kiválasztásakor sokkal fontosabb szempont, hogy a keresőnek tetsszen? kukutyinbt.hu helyett hasznosabb gyerekfajatekok.hu jellegű honlapcímeket foglalni. A könnyen megjegyezhető honlap cím és a direkt forgalom generálása nagyrészt a régi motorosok és a multik kiváltsága lett. De ami nagyon fontos, és amit sokan elfelejtenek! Az emberek különböző módokon használják az internetet, a

12 böngészőjüket. Ahány ház annyi szokás. Sokan egyszerűen a böngésző címsorába írják be, amit keresnek. Ebből is szerezhető direkt forgalom, jól megválasztott aloldal címekkel. Példa: valaki járt már a honlapodon, és meglátogatta az xy.hu/kutyasampon oldalt. Ha ez az ember a böngészője címsorában legközelebb arra keres, hogy "kutyasampon", a böngésző a korábban felkeresett oldalak listáját fogja megjeleníteni, amiben a te honlapod is szerepelni fog. Ha így rád kattint, az direkt forgalomnak számít, és tulajdonképpen ajándék! A Google Analyticsben a direkt forgalom a "Források" - "Direkt" menü alatt található. 5. Közösségi médiából (Facebook, Iwiw, Google+, stb.). Nagyon felkapott, talán túlságosan nagy figyelmet kapó szelete az internetnek mostanában. Tény, hogy ezekről az oldalakról szerezhetsz látogatókat, de az is tény, hogy egy-két kivételtől eltekintve az innen szerzett látogatók száma elhanyagolható. Fontosnak tartom elmondani, hogy még a legprofibbak is általában azt mondják, hogy a közösségi média megjelenés csak kiegészítő legyen, soha ne alapozz csupán a Facebookra egy honlapot vagy egy kampányt. Ha nincs tapasztalatod benne, vagy nincs akkora bevételed, hogy megfizess egy külön embert, akkor nagy figyelmet ne

13 szentelj neki. A saját profilodban vagy egy külön üzleti oldalon jelentesd meg a honlapodon megjelenő információkat, néha írj ezt-azt, de ne várj innen csodát. A Facebook kezdő honlapoknak könnyen tud látogatókat szerezni (bár ezt legtöbbször csak a saját ismeretségi körből). A Google+ segíthet a keresési eredmények javításában (nem azzal, hogy ettől jobb eredményeid lesznek, hanem a Google bizonyos embereknek előrébb mutathatja a te honlapodat csak azért, mert te vagy más azt "+1-ezte"). A Google Analyticsben a közösségi médiából származó forgalom a "Források" - "Direkt" menü alatt, az adott oldal címével (pl. facebook.com) látható. A "Közösségi" - "Források" menü alatt szerezhetsz még hasznos információkat. 6. Egyéb forrásokból. Átkattintásos forgalmat (Analytics: "Források" - "Ajánlatok") hozhatnak olyan megjelenések, amiért nem fizetsz. Ide tartozik pl. a linkgyűjteményekben való megjelenés (pl. lap.hu csoport), a linkmegosztókon való megjelenés (pl. propeller.hu), vagy ha más honlapokon el tudod helyeztetni a hirdetésedet, linkedet. Induló honlapoknál nehéz ebből jelentős forgalmat szerezni, a komolyabb linkgyűjtemények meg sem jelentetnek pl. félig kész honlapokat. A működtetés során azonban érdemes erre (szakszóval a linképítésre) figyelmet szánni, legalább heti egykét órát. A minél több link javítja a keresőkben való helyezésedet, és idővel stabil forgalmat hoz.

14 Nézz szét az Analyticsben! Javaslom, hogy a következő levelem előtt nézz szét a saját Analytics fiókodban. Keresd meg, hogy milyen forrásokból jönnek a látogatóid. Melyik teljesít a legjobban, melyik legrosszabbul. 3 Mit akar a látogató? Miért jön a honlapodra? A saját területükbe belebolondult szakemberek (pl. keresőoptimalizálók, linképítők, fejlesztők) néha elfelejtkeznek az internetes marketing sava-borsáról. Pedig ha eredményes akarsz lenni az interneten (nem csak ott, bárhol az üzleti életben), akkor nap, mint nap fel kell tenni magadnak a kérdést: Mit akar a látogató? Mit akar a vásárló? Hogy ennek a kérdésnek a fontosságát megvilágítsam, egy pillanatra dőlj hátra, és felejtkezz el az internetről. Képzeld el, hogy nem létezik online világ, csak a hagyományos, "offline" üzletek, magyarul boltok vannak. Ahogy az még nem is annyira régen, évvel ezelőtt volt. Ki volt az a vállalkozó, aki igazán sikeres tudott lenni ebben a világban? Persze fontos volt, hogy sokat és ügyesen hirdessen, de hosszú távon sikeres csak az maradt, aki tudta,

15 hogy mit akart a vásárlója, és azt adta neki. A hirdetéseiben is arról beszélt, a teljes marketingjét arra alapozta. A 80-as évek végén a leleményes bécsi kereskedők tudták, hogy az árura kiéhezett magyarok olcsó elektronikai cuccokat akarnak. Hűtőszekrényt, mikro sütőt, hifi tornyot vagy Commodore 64-et. Ezt is kínálták. És emlékezz vissza a határon átnyúló Gorenje-importra abból az időszakból. Tudod, hányan csináltak nagy pénzt ebből kint Bécsben? De elég, ha bekapcsolod a TV-t, és megnézed a multik reklámjait. A margarinos cég nem margarint, hanem egészséges életmódot kínál. A dezodoros reklám nem dezodort, hanem a férfiakra tapadó csajokat ígér. Nagyon jól tudják, hogy a vásárlók mit akarnak, és ezt fogják meg, erre építik a teljes stratégiájukat. Hogyan működik ez az interneten? Keresőoptimalizálásra költeni egy olyan honlap esetében, ami nem a látogatóknak szól vagy nem a látogatók igényei szerint lett tervezve éppen olyan, mint egy kifosztott, üres polcokkal telerakott üzletet reklámozni. Linkeket építeni egy olyan honlapra, ahol az átlagos látogató nem találja meg, amit keres éppen olyan, mint olcsó zsemlét hirdető szórólapot kiszórni egy olyan üzletnek, ahol csak kínai lábbalzsam kapható, és az is csak naponta óra között. (A linképítés egyfajta kereső optimalizáló és forgalom növelő megoldás, egy későbbi levélben többet írok róla.)

16 Csilivili dizájnt, logót terveztetni egy honlaphoz, amin aztán a cég történetén kívül nem sok hasznos adat van éppen olyan, mint kibérelni a legdrágább irodát egy csupa-üveg palotában, beülni a legkényelmesebb bőrfotelbe, aztán várni, hogy a sült galamb végre berepüljön az ablakon. Ugye érted, mire gondolok? Hiába a legtöbb fejlesztés, hiába a reklám, az egész nem ér sokat, ha a honlapod nem arról szól, amit a látogatód valójában akar. De ez fordítva is igaz. Ha eltalálod, amire a célközönségnek szüksége van, akkor még a mai online zajban is viszonylag kis költséggel tudsz majd jó eredményeket elérni (példa a Facebook-on több százezer megosztást elérő, cuki-muki képeket, poénokat vagy hasonlókat közlő oldalak sikere). Nézzük akkor konkrétan, hogy mit akar a látogató 1. Érdekes vagy hasznos tartalmat. Az, hogy mi érdekes és mi hasznos, szakmánként és közönségenként, de akár cégenként változhat. Még az is lehet, hogy az egyik vízvezeték szerelő ügyfeleinek az hasznos, hogy milyen csaptelepek illenek a legjobban a mediterrán stílusú lakásokba, míg egy másik szerelő célközönsége inkább azt értékeli, hogy hogyan tud házilag elhárítani egy kisebb csőtörést. Van néhány alapelv, amit ha betartasz, könnyen tudsz hasznos vagy érdekes honlapot csinálni. a) Egy aloldalt egyetlen témának szentelj. Aki a csőtörés elhárításáról akar olvasni, az nem akarja megtudni, hogy

17 hogyan fejlődtek ki a mai vízvezeték-hálózatok, de még kevésbé akarja elolvasni például a cégtörténetedet. b) Próbálj meg sztorizni, viccesen írni. Minden cég életében vannak érdekes történetek, amiket érdemes megosztani másokkal, ezeket nyugodtan írd le. A legszárazabb szakmai téma is könnyebben eladható, ha valamilyen sztoriba, életből vett példába csomagolod. c) Legyen minél több anyagod az interneten. A saját honlapodon, blogodon, ha ügyes vagy akár más honlapokon is jelenjen meg minél gyakrabban minél több írásod. Egyszerűen a nagy számok törvénye működik itt is, ha 100 cikked van, akkor könnyebben rád találnak, mintha csak 5. d) Legjobb és legközvetlenebb módszer, ha megkérdezed a vásárlóidat, hogy miről olvasnának szívesen, mit hiányolnak a honlapodról. 2. A látogató mindent ingyen akar Ma már az interneten szinte minden elérhető ingyen. Az emberek egyszerűen hozzászoktak, hogy bármit megkapnak, csak egy kicsit keresniük kell. Ügyesen válogasd meg, hogy mit adsz teljesen ingyen, miért kérsz címet, és miért kérsz pénzt. Ha sok ingyenes tartalmad van, akkor egyrészt a keresők is könnyebben hoznak neked látogatókat, másrészt ezzel bizalmat építesz a látogatóid felé. Azt fogják látni, hogy nem csak a pénzre vagy

18 a személyes adatokra hajtasz, hanem valóban segíteni szeretnél. Még egy előnye van a sok ingyenes tartalomnak. Mégpedig az, hogy hitelessé tesz. Ha a honlapodon sok hasznos, érdekes tartalmat talál ingyen a látogató, akkor ha valamiért később pénzt vagy címet kérsz, biztos lesz benne, hogy azzal még többet, még jobbat kap. Megosztani is többen fogják, ez mind a nagyobb látogatottság, nagyobb bizalom irányába hat. 3. A látogatók megoldást akarnak a saját problémájukra A sikeres eladás egyik titka, hogy eladni érzelmekkel lehet (az érvek aztán az érzelmi alapon meghozott döntés utólagos megmagyarázására szolgálnak). Nagyképernyős TV-t nem azért vesznek az emberek, mert pénzt akarnak költeni, de még csak azért sem, mert 115 cmes, vagy 3D-s. Nagyképernyős TV-t azért vesznek, mert a szomszédnak vagy a haveroknak is van, mert ma már ciki nem olyat venni, mert olyan jó akkorában nézni a filmeket, vagy mert egyszerűen megérdemlik. Szerinted ezek közül melyik érv nem az érzelmekről szól? Fogd meg a látogatók érzelmeit már a legelső pillanatban. Ezt legkönnyebben úgy tudod elérni, ha a problémájukról írsz. Mindenkinek vannak problémái, és minden vállalkozó, így te is tudsz olyan problémákat találni, amik szinte minden vásárlódnál ugyanazok. Keresd meg ezeket, és írj erről, bemutatva a megoldást is.

19 Megint csak a legjobb ötlet, ha megkérdezed a vásárlóidat, hogy milyen problémájukra kerestek és találtak megoldást, amikor téged vagy a termékedet választották. Két gondolat még a vásárlóid problémáihoz: - Ezek nem mindig köthetők közvetlenül a szakmához. Pl. ha engem kérdezel, egy ingatlanközvetítő esetén nekem a legnagyobb problémám vagy félelmem az lenne, hogy csinál-e valamit azon kívül, hogy fölrakja két-három weboldalra a hirdetést, aztán rám csörög, hogy engedjem be a lakásba, ha éppen talál valakit. Egy ingatlanügynök tehát nálam (és szerintem még sok mindenkinél) nem azzal érne el eredményt, ha bizonygatná hogy hány ingatlant adott el, hanem ha bemutatná, hogyan dolgozik, hogyan veszi le a vállamról eredményesen a lakáseladás és lakásmutogatás terheit. - A látogatók nem minden esetben akarnak konkrét problémára megoldást. Sokszor inkább jobb életkörülmények iránt vágyakoznak, mint pl. a fenti TV-s példában. Ki akar ma pénzt költeni? Végül egy gondolat, amit sok honlap tulajdonosa mintha nem venne figyelembe. A látogató csak nagyon ritkán akar vásárolni. Amikor így van, akkor is egy problémájára keres megoldást vagy a jobb életre vágyakozás van a vásárlási szándék mögött, és nem a pénzköltés élvezete. Arra alapozni egy honlapot, hogy egy látogató vásárolni akar, üzleti

20 öngyilkosság. Legfeljebb egy web áruház engedheti meg ezt magának, és az is csak karácsony előtt. Van egy érdekes elv a honlapok optimalizálásban, ami nagyon szorosan kapcsolódik ide. Úgy hangzik, hogy "a Google az embereket követi". Ha ezt megérted, akkor sok fölösleges kiadást megspórolhatsz magadnak, és valószínűleg sokkal sikeresebb leszel az online világban. Erről olvashatsz egy cikkemben ide kattintva: Feladat: Javaslom, hogy a következő levélig nézd át a honlapodat. Mi szól rólad, mi szól a vásárlókról vagy a látogatókról? Hogyan lehetne átfogalmazni egy-két oldalt úgy, hogy a látogatók azt érezzék, ez valóban róluk szól? Ha még tovább akarsz menni, akkor kérdezd meg a leghűségesebb vásárlóidat. Hívd fel őket, vagy menj le az üzletbe és szólítsd meg őket. Szokták-e nézni a honlapodat? Ha nem, miért nem? Ha igen, mit szeretnek benne a legjobban? Mit hiányolnak? Magad is meglepődhetsz, milyen értékes információkhoz juthatsz így. 4

21 Hogyan szerezz látogatókat levelezési listával? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelés tanfolyamnak arra a részére, amikor már konkrét lépésekről lesz szó. Vagy hogy úgy mondjam, itt kezd el érdekes lenni a játék! Honnan szerezhetsz legkönnyebben látogatókat? Ahogy egy korábbi részben írtam, a látogatók elég sok forrásból jöhetnek a honlapodra. Ezek közül én ezen a tanfolyamon kettőre, a levelezési listából és az ingyenes keresési forgalomból érkező látogatókra koncentrálok. Néhány gondolatban összefoglalom, hogy miért. Ez az a két forrás, amik hosszú távon önmagukban is életképessé tehetnek egy honlapot. Ez az a két forrás, amit alapszinten könnyen meg tud tanulni bárki, aki honlapok üzemeltetésével foglalkozik. Bárki, tehát itt a magyar vállalkozókra gondolok, vagyis rád, aki szeretnél az interneten pénzt keresni. Ez a két forrás, a keresők és a hírlevelek, ahol nem kell vagyonokat vagy legalábbis súlyos pénzeket kockáztatnod az eredményhez. De nézzük, hogyan tudod a honlapod látogatottságát levelezési listákkal növelni!

22 Kétfajta levelezési lista létezik ebből a szempontból, az egyik a sajátod, a másik valaki másé. Kezdjük a sajáttal. Bármilyen címlista, amit korábban gyűjtöttél (pl. feliratkozók, vásárlók, másik céged listája) ebbe a körbe tartozik. Nekik t kiküldve viszonylag egyszerűen hozhatsz látogatókat a honlapodra. Ismernek téged, tudják ki vagy. Ezzel a körrel mégis óvatosan bánj. Egy dolog a rendszeres kommunikáció a címlistád felé, pl. hírlevél formájában. Ez nagyon fontos, sőt ma már szinte elengedhetetlen egy jól működő marketinghez. De egy másik dolog a honlapod látogatottsága. Tedd föl magadnak a kérdést: a saját hírleveled olvasóit tényleg minden áron a honlapodra akarod hozni? Sok cég úgy küld hírlevelet, hogy megírnak egy csali szöveget, egy-két bekezdést, és ezt küldik ki a címlistára. A csali szöveg alján ott van egy link a honlapjuk egy oldalára, ahol az olvasó megtalálja a cikk folytatását. Ez a módszer valóban alkalmas arra, hogy látogatókat szerezz a honlapodra, viszont szerintem, amit nyersz a réven, azt elveszted a vámon. Gondolj bele! Cégek százai versengenek rajtad kívül az olvasók figyelméért. Miért nehezíted meg akkor kétszeresen a saját dolgodat? Éppen elég feladat olyan tárgy szövegeket kitalálni, amivel arra ráveszed az olvasót, hogy megnyissa a leveled. Ha ez is ennyire nehéz, miért teszel oda

23 még egy lépést, még egy akadályt azzal, hogy a honlapodra is át kell kattintania? Mert kétséged ne legyen. Ha 100 ember kap tőled t, abból nem fogja mind a 100 megnyitni. Szakmától és a hírleveledtől függően valahol 10-30% között van az átlagos megnyitás. Tegyük fel, hogy 100 olvasóból megnyitja 20. Tudod mennyi az átlagos átkattintási arány (vagyis a 100 olvasódból átlagosan hány fog a honlapodra mutató linkre kattintani a levélben?) Szintén szakmától és a hírlevéltől függően 2,5-5% között. Tehát a 20 emberből, aki megnyitotta a hírleveledet, 3-4 fog a honlapodra tovább kattintani. Tedd fel magadnak a kérdést: megéri azt a 3-4 embert a honlapodra hozni, és cserébe elveszíteni olvasót? Mi pluszt hoz az a 3-4 ember, akik már amúgy is jó eséllyel ismerik a honlapodat, hiszen feliratkoztak vagy rendeltek tőled? Nem tudnál többet kihozni a hírleveledből, ha már az ben elolvasható információkat küldenél ki? Hogy csinálják a legjobbak? Nem véletlen, hogy a marketing szakma legnagyobbjai Magyarországon is végig elolvasható eket küldenek, nem átkattintható blog bejegyzéseket. Ráadásul leggyakrabban szöveges és nem képekkel teletűzdelt formátumban.

24 Gondold tehát végig, hogyan tudod legjobban hasznosítani a címlistádat, és adj értékes információt az olvasóidnak. A dolog kétszeresen meghálálja magát: a rendszeres, hasznos és egyszerűen elolvasható információ könnyebben szerethetővé teszi a hírleveled, így az olvasási átlagot a konkurenseid fölé viheted. Másrészt az olvasóid megszokják, hogy amikor nálad kattintani kell, akkor tényleg valami komoly akció van, amit legalább megnézni érdemes. Így amikor valóban szükség lesz rá, az átkattintási arány is magasabb lesz. Természetesen a kivétel az, amikor valami új, érdekes dolog jelenik meg a honlapodon. De ha ügyesen csinálod, akkor ilyenkor is szívesen fogják venni az olvasóid, hogy megmutatod nekik az újdonságot, és hogy kattinthatnak. A saját hírlevéllel, címlistával tehát ne a honlap látogatottságodat növeld, hanem az elismertségedet, a beléd vetett bizalmat, és időnként a közvetlen eladást. De nézzük a hírlevelek másik csoportját, mások címlistáit. Ez az a forrás, amivel valóban érdemes növelni a látogatottságot. Egy idegen címlistára kiküldött levéllel a honlapodra hozott látogatóknak te még új leszel. Ők hasonlóan fognak viselkedni, mint akik pl. a keresőkből jönnek. De honnan szerezhetsz idegen címlistákat? Ha van másik üzleted, másik vállalkozásod, annak a címlistája is ide tartozik a szememben. Ha pl. van egy cipőboltod és egy éttermed, és mind a kettőben profin marketingezel, akkor

25 lesz két címlistád. A kettő nem ugyanaz, más célközönség, más érdeklődési terület. De sok a kapcsolódás, és időnként érdemes a cipőboltos listának az éttermedet reklámozni és fordítva. Ezen túlmenően más vállalkozók listáit tudod használni. Legelső körben azokat érdemes megkeresned, akikkel közelebbi az üzleti viszonyod. Ilyen esetben a bizalmatlanságot nem kell leküzdeni, és az ő listájuk arra mindenképpen jó lehet, hogy teszteld, mire fogékonyak és mire nem a látogatók. Második körben írj össze minél több hírlevelet, amire fel vagy iratkozva vagy amiről hallottál. Csinálj egy mini kutatást az interneten. Ha egyszerűen beírod a Google-ba azt, hogy "hírlevél feliratkozás", akkor 6 és fél millió oldalt kapsz. Ezek egy részén működő hírleveleket találsz. Ha finomítod ezt egy kicsit, pl. "étterem hírlevél feliratkozás" vagy "gasztronómia hírlevél feliratkozás", akkor egy szűkebb iparág hírleveleit kapod meg. Szedj össze minél több hírlevelet így, írj össze minél több olyat, ahová szívesen kiküldenéd a reklámodat. Ne legyél nagyon válogatós, inkább csak azokat hagyd ki, akikkel valamilyen okból semmiképp sem üzletelnél. Aztán keresd meg ezeknek a hírleveleknek a tulajdonosát, és ajánld fel nekik, hogy valamiért cserébe küldjék ki a reklámodat. Harmadik körben, ha már elég tapasztalatot szereztél, és elég érdeklődőt a vállalkozásod beindításához, érdemes a folyamatot finomítani. Ennek többféle módja van, és túlmutatnak ezen az ingyenes tanfolyamon. Egy mondatban

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal?

Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Hogyan tedd profibbá a vevıszerzést kapuoldallal? Tartalomjegyzék 1. MI AZ A LANDING PAGE?... 3 2. MILYEN CÉLLAL KÉSZÍTHETŐ LANDING PAGE?... 3 3. AKKOR MOST MI A KAPUOLDAL?... 3 4. HOGY NÉZETT KI PÁR ÉVVEL

Részletesebben

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát.

Ezek ismerete nélkül ugyanis már akkor bukásra van ítélve az induló webáruházas, mielőtt egyáltalán megnyitná az első webáruházát. INDUL A WEBÁRUHÁZ! E-BOOK MELYBŐL MEGTUDHATOD HOGYAN INDÍTHATSZ TELJESEN INGYEN EGY MŰKÖDŐKÉPES WEBÁRUHÁZAT 0 FT BEFEKTETÉSSEL - 0 TECHNIKAI TUDÁSSAL! TE IS SZERETNÉL SAJÁT WEBÁRUHÁZAT? Itt a lehetőség,

Részletesebben

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7.

Tervezés. Eszközök. Kritikus Tömeg Webinárium. 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés. 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. Tervezés 1. Kutatás 2. Elemzés 3. Tesztelés 4. Eszközök kiválasztása 5. Tervezés 6. Végrehajtás 7. GOTO 1 :o) Eszközök 4. lépés: Eszközök kiválasztása Amire szükséged lesz... Kétféle eszköz 1) Hosszútávú

Részletesebben

8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest

8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest 72 8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest A Google tartalmi hálózata alatt azoknak a honlapoknak az összességét értjük, ahol az AdWords hirdetések megjelennek,

Részletesebben

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban

Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban VI. Építő Marketing Szeminárium 2014. november 13. Célcsoport-orientált online tervezés hatékonyság az online kommunikációban Rajki Diána, Build-Communication Kft. ügyvezető igazgató Online marketing tervezése

Részletesebben

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó

A longtail uraljaa keresésvilágát: a keresések70%- a long tail kulcsszó Long tail vagy fat head? Erdei út vagy autópálya? Énekes Barbara (Weboriginal Kft, ügyvezető) Azelőadástémái A klasszikuslong tail ábra: fat head, chunky middle, éslong tail Miért érdemes a long tail-el

Részletesebben

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása:

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása: Google AdWords ügynökség kiválasztása: hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Még több hasznos info» www.klikkmarketing.hu Google AdWords ügynökség kiválasztása:

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

Médiaajánlat www.bioboltbudapesten.hu

Médiaajánlat www.bioboltbudapesten.hu Médiaajánlat A bioboltbudapesten.hu 2012. tavaszán indult információs portál, mely a budapesti bioboltok és bio webáruházak bemutatását célozta meg. A weboldal a bio termékek térhódításának köszönhetően

Részletesebben

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg:

Az összes szolgáltatás együttes megrendelése esetén a kedvezményes végösszeg: NETTESZT Informatikai Kft. Számlázási és postai cím: 2013 Pomáz, Deák Ferenc utca 2. Tel.: +36-1-445-0999 Fax: +36-1-445-0998 E-mail:info@netteszt.hu Bankszámlaszám: 10403057-50526565-90851007 Keresőoptimalizálás

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket?

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Gergely Gábor online marketing tréner Simon László részére Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Itt a megoldás ami... egyszerűen használható,

Részletesebben

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban Kulcsszóoptimalizálás a gyakorlatban Egy folyamatos látogatottságot biztosító módszer, amit megtanulhatsz és minden weboldaladon, blogodon alkalmazhatsz. 2008. Minden jog fenntartva oldal 1 Bevezetı A

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

SEO tények és tévhitek

SEO tények és tévhitek SEO tények és tévhitek 1. A linképítés halott (megint ) Ha ezt a kijelentést hallod, valószínű, hogy ezt egy konkurensed állítja, aki nem akarja, hogy leelőzd, vagy egy SEO "szaki", aki "ellinképítette"

Részletesebben

Röviden a keresőoptimalizálásról

Röviden a keresőoptimalizálásról Röviden a keresőoptimalizálásról Mielőtt a közepébe vágnánk Miért kell kiemelt figyelmet szentelned a keresőkben lévő helyezéseidre? A magyar felhasználók többsége az internetet keresésre használják. Nézd

Részletesebben

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRA ALATT Tudom, hogy meglepő, de a marketing terved alapja a matek. Megmagyarázom... A legfőbb célod

Részletesebben

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com

Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Innováció a marketingben és a termékfejlesztésben (amit az informatika nyújthat a vállalkozásomnak) Dr. Radnai Tamás ügyvezető elnök-vezérigazgató radnait@hungary.com Hungary.Network Informatikai Zrt.

Részletesebben

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához

10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 10 tipp Google AdWords kampány optimalizálásához 1. Válassz olyan kulcsszavakat és kifejezéseket, melyek szorosan kapcsolódnak termékéhez, vagy szolgáltatásához Az általános kulcsszavak több megjelenést

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

Social media Facebook

Social media Facebook Social media Facebook A social media hazánkban is kezd nagyon széles ívben elterjedni. Manapság egyik legnépszerűbb közösségi portál a facebook. Magyarországon már 1,3 millió felhasználója van, akiknek

Részletesebben

Start: 2013. augusztus 29.

Start: 2013. augusztus 29. Start: 2013. augusztus 29. Online passzív jövedelem kötelező ajánlás nélkül! A világ első olyan programja, ahol NEM KELL SZPONZORÁLNI (!) mégis lehet pénzt keresni, jövedelmet építeni. Nagyon egyszerű

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Facebook, mint keresőrendszer Egy nyomós érv megszületése a Bing optimalizálás mellett Clear Online Riport www.clear.hu 1. oldal JOGI FELTÉTELEK FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁS Ez a riport nem üzleti vagy jogi tanácsadás

Részletesebben

A mai problémákra mai megoldások kellenek.

A mai problémákra mai megoldások kellenek. Az Ön üzletében sem tolonganak a vevők? Hálót szőtt a pók a pénztárgépére? Szeretné, ha jobban menne az üzlet, de nincs ötlete? Van megoldás! A világ és a vevők megváltoztak. Önnek is változnia kell! Ezt

Részletesebben

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap

Vajda Éva. Keresőoptimalizált üzleti honlap Vajda Éva Keresőoptimalizált üzleti honlap Hagyományos és keresőmarketing Hagyományos marketing Csoportképzésen alapul Passzív befogadás Magas belépési korlát Konverzió alig mérhető Keresőmarketing Egyéni

Részletesebben

Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök

Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök Internet marketing, Google hirdetési, analitikai eszközök Készítette: Horváth Antal Mimézis Kft. http://www.mimezis.hu A mai napról Varázsszavak Miért is kell és mennyit - fizetnem (tárhely, fejlesztési

Részletesebben

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon

Anyagleadási paraméterek az utolsó oldalon Bemutatkozás A 2015-ben 10 éves Termálfürdő.hu Magyarország vezető egészségturizmussal foglalkozó portálja, amely a fürdőzés mellett életmód, wellness témákban nyújt érdekes és minőségi információkat olvasóinak.

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása DogsWorld nevelde telepítése és beállítása Kérdés vagy probléma esetén: dogsworld@uw.hu 1 Tartalomjegyzék DogsWorld nevelde telepítése és beállítása... 1 1. Az UW tárhelyen regisztráció... 3 2. Az UW beállítása...

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Ezeknek a változásoknak hatására fejlesztettük ki megfizethető díjazású Web Jelenlét és Tartalom Optimalizációs szolgáltatásainkat - elégedettségi

Részletesebben

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató Email Marketing szolgáltatás tájékoztató RENDESWEB Kft. Érvényes: 2013.03.01-től visszavonásig +3 20 A RENDES (273 337) Adószám: 12397202-2-42 Cégjegyzékszám: 01-09-7079 1. Minőség Nálunk legmagasabb prioritást

Részletesebben

A Kuponcenter.hu ajánlatai. Miért érdemes a Kuponcenter.hu weboldalt választania cége népszerűsítésére?

A Kuponcenter.hu ajánlatai. Miért érdemes a Kuponcenter.hu weboldalt választania cége népszerűsítésére? KUPONCENTER 2 A Kuponcenter.hu ajánlatai Miért érdemes a Kuponcenter.hu weboldalt választania cége népszerűsítésére? 3 Tisztelt leendő ügyfelünk! Ez a tájékoztató anyag azért készült, hogy Ön is átfogó

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing

A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing A digitális reklám eszközei 3.: Keresőmarketing Gandera Balázs Yasar Umut 1 PERC BEVEZETÉS ZMOT és a keresések Display, RTB, Online video 2 10,4 A A vásárlók által a vásárlás előtt felhasznált információs

Részletesebben

Kedves Openhouse-os munkatársak!

Kedves Openhouse-os munkatársak! Kedves Openhouse-os munkatársak! Tapasztalataink szerint a tartalom kezelő rendszerek (Content Management Systems CMS) felhasználói gyakran kevéssé ismerik azokat az elveket, amik segíthetik az oldal eredményesebb

Részletesebben

A türelem dollárt terem! Pénz a neten. Tartalomjegyzék

A türelem dollárt terem! Pénz a neten. Tartalomjegyzék A türelem dollárt terem! Pénz a neten Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 Ami a befektetéshez kell... 3 A HYIP oldalak általános használata... 4 HYP fiók belső oldal... 5 Befektetés egy példával illusztrálva...

Részletesebben

MarketingMánia www.marketingmania.hu Írta: Gömöry Kati

MarketingMánia www.marketingmania.hu Írta: Gömöry Kati Tévhitek és tudnivalók a linképítésről A linképítés egy olyan dolog, amiről manapság elég sok tévhit lát napvilágot. Ezzel az írással az a célom, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba, és helyükre kerüljenek

Részletesebben

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27.

ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. Budapest, 2014. január 27. ÉRJEN EL SEGÍTSÉGÜNKKEL TÖBB, MINT 200.000 POTENCIÁLIS ADÓ 1% FELAJÁNLÓT! MEGJELENÉS AZ ADÓ 1% KERESŐ PORTÁLON KIADVA: 2014. JANUÁR 27. 1. Mi a www.tetalap.hu címen elérhető

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés

A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A Down Alapítvány weboldalának (honlap) használata Weboldal szerkesztés A weboldalakat, más néven honlapokat azért készítik, hogy egy személyt, vagy szervezetet, például egy alapítványt, megtaláljanak

Részletesebben

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató Email Marketing szolgáltatás tájékoztató RENDESWEB Kft. Érvényes: 2012.03.01-től visszavonásig +3 20 A RENDES (273 337) 1. Minőség Nálunk legmagasabb prioritást vevőink elégedettsége élvez így próbálunk

Részletesebben

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tartalomjegyzék KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁS - 2 - MIÉRT HASZNOS? - 2 - A JÓ SHARE GOMB ISMERTETŐ JELEI - 3 - MEGOSZTÁSI

Részletesebben

-közösségi oldal készítése, működtetése MEGTÉRÜLŐ KOMMUNIKÁCIÓS ÉS DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK

-közösségi oldal készítése, működtetése MEGTÉRÜLŐ KOMMUNIKÁCIÓS ÉS DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK Hatékony egészségügyi honlap és -közösségi oldal készítése, működtetése A hatékony weboldal Működő közösségi média és PR megoldások Az optimális média mix Felépítése az üzleti célok elérését szolgálja,

Részletesebben

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció Schwarcz Tibor Oneline PR Marketingkommunikáció elhelyezése A marketing ( társadalmi és vezetési lépések láncolata, melyek során az egyének és csoportok

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Weboldal készítés kérdőív

Weboldal készítés kérdőív Weboldal készítés kérdőív Az alábbi kérdéseket a honlap készítés kezdő fázisában szoktam feltenni az ügyfeleimnek. A kérdőív rendeltetése: - hogy a legmegfelelőbb arculat kialakításához a lehető legtöbbet

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA www.szepsegbroker.hu Érvényes: 2010. december 31-ig Dr. Szabó Judit Anna Gyógyszerész Szépség Bróker Mobil: 06 30 985 6602 E-mail: szabo.judit@szepsegbroker.hu A SzépségBróker.hu

Részletesebben

ALAPOK. I. A keresőoptimalizálásról általában

ALAPOK. I. A keresőoptimalizálásról általában ALAPOK I. A keresőoptimalizálásról általában A SEO (Search Engine Optimization), azaz keresőoptimalizálás, mint tevékenység az Internet Marketing, azon belül is a Keresőmarketing (SEM Search Engine Marketing)

Részletesebben

Keresımarketing Nap, 2008. november 20. Malév: kampányok, analitika, konverziók

Keresımarketing Nap, 2008. november 20. Malév: kampányok, analitika, konverziók Keresımarketing Nap, 2008. november 20. Malév: kampányok, analitika, konverziók Szó lesz róla A nagyobb kép: hol a helyünk? Meta-keresők A Malév affiliate rendszer PPC esettanulmány: London Hol a helyünk?

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

I. A változások összefoglalása

I. A változások összefoglalása Tájékoztatás a Közbeszerzési Hatóság elektronikus rendszereinek főbb változásairól (Ajánlattevők és egyéb, a közbeszerzések iránt érdeklődő felhasználók számára) Ezúton tájékoztatjuk az ajánlattevőket

Részletesebben

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül!

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítette: Tratnyek Csilla 2010.03.01. Készítsünk weblapot

Részletesebben

Studio 1900 C.A. Kft 1149 Budapest Róna utca 47. +36 70 398 8822 sales@starmediagroup.hu

Studio 1900 C.A. Kft 1149 Budapest Róna utca 47. +36 70 398 8822 sales@starmediagroup.hu Médiaajánlat A Studio 1900 Communications Agency védjegye a naprakészség és a folyamatos fejlődés. Ennek szellemében dolgozik tapasztalt csapatunk, hogy az online világban rejlő lehetőségek legszélesebb

Részletesebben

Most. Társkeresõ. Hogyan mûködik a társkeresõ? Milyen funkciói vannak? Hogyan kell regisztrálni? Miért válaszd az Itt és Most társkeresõt?

Most. Társkeresõ. Hogyan mûködik a társkeresõ? Milyen funkciói vannak? Hogyan kell regisztrálni? Miért válaszd az Itt és Most társkeresõt? Társkeresõ Hogyan mûködik a társkeresõ? Milyen funkciói vannak? Hogyan kell regisztrálni? Miért válaszd az társkeresõt? Hasznos cikkek a fõoldalon! Önbizalomról Társkeresrõl Kapcsolatainkról Mit Hol találok?

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 2014.11.20. Netex-Magyarország Kft. Bevezető A www.webkiallitas.hu oldalon a kiállítóknak lehetőségük van úgynevezett online események, így például

Részletesebben

Ozeki Weboffice. 1. ábra

Ozeki Weboffice. 1. ábra Ozeki Weboffice 1. A program indítása Először vegyük fel a szerkesztendő web oldalt az Edit your Website listába. A piros nyíllal jelölt mezőbe írjuk be a weboldal nevét, majd az OK gombbal érvényesítsük

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS a BÉT Real-Time árak szolgáltatási folyamat változásáról

TÁJÉKOZTATÁS a BÉT Real-Time árak szolgáltatási folyamat változásáról TÁJÉKOZTATÁS a BÉT Real-Time árak szolgáltatási folyamat változásáról Összeállította: Illés László Nemzetközi kereskedési vezető QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20.

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. Projekt rövid leírása Weboldal és shop magyar nyelven, szűk termékkínálattal, célzott marketinggel. A romániai piac

Részletesebben

w w w. h a n s a g i i s k. h u

w w w. h a n s a g i i s k. h u Weblapkészítés weblap: hypertext kódolású dokumentumok, melyek szöveget képet linkeket, könyvjelzőket/horgonyokat táblázatokat / szövegdobozokat és más objektumokat tartalmaznak. Kódolásuk HTML (Hypertext

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SCHEDULEDETAIL KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (DEBRECEN VÁROS KÖZLEKEDÉSE) 1.00 verzió Dátum: 2013.09.05

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SCHEDULEDETAIL KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (DEBRECEN VÁROS KÖZLEKEDÉSE) 1.00 verzió Dátum: 2013.09.05 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV (DEBRECEN VÁROS KÖZLEKEDÉSE) 1.00 verzió Dátum: 2013.09.05 Tartalom 1. Rendszerigény... 3 2. Bevezető... 3 3. Az alkalmazás indítása... 3 4. Az oldal felépítése... 4 4.1. Főképernyő...

Részletesebben

Ismertető a Kamionhirek.hu oldal funkcióiról, szolgáltatásairól

Ismertető a Kamionhirek.hu oldal funkcióiról, szolgáltatásairól Ismertető a Kamionhirek.hu oldal funkcióiról, szolgáltatásairól AZ OLDAL ELŐNYEI A SZAKMÁBAN JELENLEG ELÉRHETŐ MÉDIUMOKKAL ÖSSZEHASONLÍTVA: Folyamatos fejlesztés: A folyamatos fejlesztéseknek és népszerűsítésnek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

emarketing képzés A keresők és a közöségi média

emarketing képzés A keresők és a közöségi média emarketing képzés A keresők és a közöségi média Keresők Kereső hirdetés - SEM Találati lista - SEO Hirdetés Kattintás alapú Folyamatos felügyelet Azonnali Módosítható/szabályozható Top pozíció Versenytársak

Részletesebben

SAJÁT WEBÁRUHÁZ 15 PERC ALATT!

SAJÁT WEBÁRUHÁZ 15 PERC ALATT! SAJÁT WEBÁRUHÁZ 15 PERC ALATT! Gratulálunk az új webáruházához! Hogy még egyszerűbbé tegyük tennivalóit, röviden igyekeztünk összeszedni azokat a legfontosabb lépéseket, amiken szerintünk célszerű végigmennie,

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu 2014. Június. Martoncompetition.hu. Dátum: 2014. június

Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu 2014. Június. Martoncompetition.hu. Dátum: 2014. június Zeneakadémia esettanulmány Martoncompetition.hu Dátum: 2014. június 1 Zeneakadémia Világra szól! A jól ismert szlogenhez méltó, világra szóló kampánnyal kívánta beharangozni a Liszt Ferenc Zeneművészeti

Részletesebben

Webáruház. Tisztelt Partnerünk!

Webáruház. Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a cégünk WEB áruházát, amely online hozzáférést biztosít a által forgalmazott katalógustermékekhez, az Ön vagy az Ön által képviselt cég részére

Részletesebben

Nos akkor beszállsz a játékba?!

Nos akkor beszállsz a játékba?! Nos akkor beszállsz a játékba?! Úgy gondoltam, végre írok egy cikket arról, amit lépen nyomon hangoztatok, és amiben maximálisan hiszek: nem vagyok híve "csak" az online marketing technikáknak, és nem

Részletesebben

Blog (Google Blogger) használata

Blog (Google Blogger) használata Blog (Google Blogger) használata A blog naplószerű bejegyzések internetes közzétételére alkalmas weboldal. Elterjedtek az ún. személyes blogok, amikor egy-egy személyhez kötődő naplóbejegyzéseket találunk;

Részletesebben

avagy hogyan tegyünk szert jövedelemre az interneten egy 1 oldalas weblappal mindenféle technikai tudás nélkül

avagy hogyan tegyünk szert jövedelemre az interneten egy 1 oldalas weblappal mindenféle technikai tudás nélkül Pénzkeresés az interneten teljesen kezdőként 1 Pénzkeresés az interneten teljesen kezdőként avagy hogyan tegyünk szert jövedelemre az interneten egy 1 oldalas weblappal mindenféle technikai tudás nélkül

Részletesebben

Általános médiaajánlat 2011

Általános médiaajánlat 2011 Általános médiaajánlat 2011 Tartalom I. Bemutatkozás II. Látogatottság és demográfia III. Megjelenési felületek IV. Hirdetési árak I. Bemutatkozás Bemutatkozás A Bookline.hu Nyrt. Magyarország legnagyobb

Részletesebben

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os A Freeway To Success hasonlóan gondolkodó vállalkozók csapata, amely azért működik együtt, hogy tagjainak biztosítsa a vagyonteremtéshez szükséges eszközöket és információkat. A Freeway To üzlettulajdonosokból,

Részletesebben

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon Marketing Marketinget gyakran tekintik mint a munka létrehozása, a termékek és szolgáltatások promóciója és szállítása az egyéni fogyasztók vagy más cégek, az úgynevezett üzleti ügyfelek számára. (A legrövidebb

Részletesebben

Bemutató anyag. Flash dinamikus weboldal adminisztrációs felület. Flash-Com Számítástechnikai Kft. 2012. Minden jog fenntartva!

Bemutató anyag. Flash dinamikus weboldal adminisztrációs felület. Flash-Com Számítástechnikai Kft. 2012. Minden jog fenntartva! Bemutató anyag Flash dinamikus weboldal adminisztrációs felület Flash-Com Számítástechnikai Kft. 2012. Minden jog fenntartva! Testreszabott weboldalhoz egyéni adminisztrációs felület Mivel minden igény

Részletesebben

Kezelési útmutató. GWCHU új weboldal 2009. március

Kezelési útmutató. GWCHU új weboldal 2009. március Kezelési útmutató GWCHU új weboldal 2009. március Készítette: Eleven Lajos A régi weblap adatait feldolgozta: Guttmann István Konzultáns: Polinszky Gábor Hosszú távú előnyök Könnyű kezelhetőség Több menüpontot

Részletesebben

Webanalitika a mindennapokban

Webanalitika a mindennapokban Webanalitika a mindennapokban NEEK konferencia 2015.02.19. www.gemius.hu Rólunk A Gemius világszerte Piaci igények széleskörű ismerete Nemzetközi háttér, folyamatos fejlesztés Innovatív üzleti megoldások

Részletesebben

Egy jövedelmező online üzlet 6 kritériuma

Egy jövedelmező online üzlet 6 kritériuma Egy jövedelmező online üzlet 6 kritériuma Minden jog fenntartva www.onlinesikertitkok.hu 1 Ez a tanulmány olyan ideális lehetőségek felkutatásában fog segítséget adni, amelyek jó alapot adhatnak egy online

Részletesebben

Közösségi marketing 2015-ben. Facebook kommunikáció miért kell?

Közösségi marketing 2015-ben. Facebook kommunikáció miért kell? Közösségi marketing 2015-ben Facebook kommunikáció miért kell? Hidasi Judit Író (Húsz éve ír és szerkeszt, öt regényt írt közben) Kommunikátor (PR és Közösségi Marketing szakértő Uzine Communications)

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2014

Nagy Webáruház Felmérés 2014 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2014 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 586 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Adhouse megjelenési lehetőségek. Adó 1 % kampányok számára

Adhouse megjelenési lehetőségek. Adó 1 % kampányok számára Adhouse megjelenési lehetőségek Adó 1 % kampányok számára Adhouse Adó 1% Adó 1% A non-profit szervezetek bevételei között jelentős arányt képviselnek az adó 1%-ból befolyó összegek. A szervezetek számára

Részletesebben

INSPIRÁCIÓK CÉGES BLOGOLÁSHOZ. A tartalomtól a tartalommarketingig HRENKO Online Marketing Inspirációk workshop 2015. március 13.

INSPIRÁCIÓK CÉGES BLOGOLÁSHOZ. A tartalomtól a tartalommarketingig HRENKO Online Marketing Inspirációk workshop 2015. március 13. INSPIRÁCIÓK CÉGES BLOGOLÁSHOZ A tartalomtól a tartalommarketingig HRENKO Online Marketing Inspirációk workshop 2015. március 13. Google Ground I. MIÉRT ÍRJUNK BLOGOT? A céges blogolás gyakorlati előnyei

Részletesebben

A Mediaforce. A többit bízza ránk:

A Mediaforce. A többit bízza ránk: A Mediaforce Cégünk egyedi, testre szabott megoldásokat kínál vállalkozása fejlesztésére és marketingjének racionalizálására. A mindig túlterhelt vállalatvezetők válláról vesszük le a terhet integrált

Részletesebben

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára?

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? írta: Csepregi Balázs, a MarketingSzoftverek társtulajdonosa és vezető tanácsadója Ha írásunk elnyerte tetszését és szeretné

Részletesebben

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei

Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Microsoft Office PowerPoint 2007 fájlműveletei Program megnyitása Indítsuk el valamelyik tanult módszerrel a 2007-es verziót. Figyeljük meg, hogy most más felületet kapunk, mint az eddigi megszokott Office

Részletesebben