Mit látott a TURUL MADÁR Kárpátalján Kr.u.: 2009.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mit látott a TURUL MADÁR Kárpátalján Kr.u.: 2009."

Átírás

1 Mit látott a TURUL MADÁR Kárpátalján Kr. u.: / LEÍRVA /

2 Mit látott a TURUL MADÁR Kárpátalján Kr.u.: Bevallom, állandó jellegű Fotós barátomnak és Nekem, nem az első utunk Kárpátalján amiről most szeretnék beszélni. - Öt vagy hat évvel ezelőtt keltünk útra először, nem kevés izgalommal - amiről hamarosan kiderült hogy egyáltalán nem volt alaptalan - azért hogy keressünk egy a Székelyföldihez hasonló Baráti települést Noszlop Községünknek. Találtunk is és mondhatom néhány évig jól működött, később azonban olyan dolgok történtek, amelyeknek szerintem nem kellettek volna megtörténni, így hát mivel Én kezdtem nekem is kellett megfújni a visszavonulásra szólító kürtöt. - Az egyik ok ez volt, hogy a megszakadt kapcsolat helyett újat találjak a másik viszont az, hogy a házastársaink, rokonaink és barátaink csak a mi elmondásainkból ismerték Kárpátalját és szerettük volna, hogy Ők is személyesen megtapasztalják és átéljék a tőlünk hallottakat. - Mindehhez társult még, hogy időközben a kárpátaljai Mezőváriból egy Falusi Vendéglátással foglalkozó csoport magyarországi / - szerintük Anyaországi! - / tanulmányúton vett részt, amelynek során egy napot nálunk, Noszlopon töltöttek és Én lehettem a Házigazdájuk. Gondolom jól érezhették magukat mivel a búcsúzásnál megígértették velem, ha legközelebb Kárpátalján járunk, náluk fogunk megszállni, hogy viszonozhassák a tőlünk kapottakat. - Folyó év, április 4.-én / - de érdekes egy nap! / keltünk útra a három házaspár, Nászomék, Fotósék, Fogadósék és Kovács Sanyi Barátom, - akivel egy közös Barátunk, Budai Laci jóvoltából ismerkedtem meg - az első Kárpátaljai utunk alkalmából, és aki nélkül számomra Kárpátalja nem létezik. - Fejből tudja az Ezeréves Történelmünk! Kis Csapatunk négy napos teendőit Sanyi Barátommal állítottuk össze. Első nap : - Beregszász városnézés után elindultunk Dercenbe, Zsukovszky Miklós Református Tiszteletessel megbeszélt első személyes találkozónkra, mivel vele addig csak levélben és telefonon ismertük egymást! Mondhatom nagy szeretettel és ebéddel vártak bennünket! 1.

3 - Az igazat megvallva nem tudom melyik ismerősöm vagy kinek a jóvoltából kerültünk kapcsolatba, úgy mint a két település Noszlop és Dercen jövőbeli, lehetséges kapcsolatának előkészítői. - Elkezdtünk levelezni, egymást tájékoztatni a lakóhelyeinkről, magunkról mígnem a kezembe került egy nagyon kedvező Balatoni Diák nyaralási lehetőség, amit elküldtem a Miklós Barátomnak. A következő válasz érkezett / Részlet! / : Kedves Péter! Köszönöm a kitűnő ajánlatot, de sajnos mi nem igazán tudunk élni vele, mert elég nehézkes dolog nálunk vízumot kapni, valamint a legtöbb embernek még útlevele sincs. Nagyon nagy élmény lenne Gyermekeinknek oda eljutni, de ez csak álom marad Egyházközségünk évente gyermeket táboroztat egyébként három turnusban, sátortáborban, de ezt csak helyben a falunk közelében tudjuk megoldani. A gyerekek így is nagyon jól érzik magukat / persze ez nem a Balaton /. Mindenesetre nagyon jól esik, hogy felhívta a figyelmünket erre az ajánlatra / akkor még magázódtunk! / - De menjünk ne el mellette, inkább csak tovább Csongorra, Nagy Sándor Iskolaigazgató Barátomhoz, neki is megígértem ha Kárpátalján járok nem megyek el kézfogás nélkül a háza előtt. Ő is a hozzánk ellátogató csoport tagja volt, és akivel itt tartózkodásuk alatt, miután a csoport többi tagja nyugovóra tért, borozgatás közben, számomra igen értékes beszélgetést folytattunk a környezetünkben élő Emberekről, Életekről, Lehetőségekről és Sorsokról. - Büszkén és joggal mutatta be a néhány éve átadott kétemeletes új iskolájukat, majd az irodájába várt bennünket a terített asztal. Nem is lenne Őszinte a barátságunk, ha az asztalon lévő minden jóság mellett nem kérdezi meg, mit kértek még? - Tudván hogy nincs ott a Titkárnője én természetesen kávét kértem! - Megfőzte! - Írány a Kárpátaljai lakhelyünk Mezővári, ahol nagy szeretettel vártak bennünket a Berki Erzsike és férje Károly vezette szállásadók és Kiss Sándoréknál összegyűlve egy nagyon kellemes közös vacsorát elköltve zárult az első napunk. 2.

4 Második nap : - Exhumálás és a reggeli elfogyasztása után tettem egy tétova kísérletet, hogy összeszedjem az előző éjszaka során házhoz szállított utasaimat de néhány tiszteletkör megtétele után mindig csak a saját szállásunkon kötöttem ki. - Leküzdve az új helyen való magabiztos tájékozódásomba vetett hitemet, kénytelen voltam igénybe venni a háziasszonyunk nálamnál valamivel jobb helyismeretét! Munkács városnézés : Rákóczi ház, Munkácsy Mihály mellszobra, Városháza, Magyar Színház, Cirill Metód szobra, Sör, Vodka, Kávé. - A Fő térről távozóban egy utcai árustól, pult alól alkalmi vétel formájában sikerült egy csokor Szentelt Barkához hozzájutnunk. - Következett a Munkácsy Vár a maga szépségével, Turulmadárral, Zrínyi Ilonával a kis II. Rákóczi Ferenccel, a pincében Bitó kisiparos által üzemeltetett, én fodrász üzletnek néztem, valamint a történelmi értékeket felvonultató Hoki bot kiállítással./ Ez komoly!/ Szentmiklóst csak az autóból néztük meg, de Szolyván a hely szellemének megfelelően több időt töltöttünk. Az autóút - Szícs kijárójánál / úgy értesültem, hogy Fantázianév / Vereckére értünk! - Amikor én utoljára láttam az Emlékművet még nem volt tornya de időközben lett és színes! Bárki festette is nekem egyáltalán nem tetszik. - Miután méréseket végeztem a Magyar emberek és Csekélységem átférhetőségét illetően Szoros helyeken, sikerült megismerkedni hét, a Sanyi szerint Ruszin Pásztorfiúval - én nem értettem tisztán a kiejtésüket! - akik vasárnap délutáni kikapcsolódásra érkeztek egy kóbor kutya és némi Vodka társaságában az Emlékműhöz. - Ugyan félve a visszautasítástól, azért elővettem a szekérderékból egy üveg Somlói Bort, elmélyíteni a népek közötti barátságot. Visszaindulván, Volócon csak a tájban gyönyörködtünk, de Ökörmezőn a Borvíz forrásnál leöblítettük az út porát. A hirtelen hazatéréstől tartva, még megnéztük útközben a Csetfalvai Templomokat naplementében,tiszaújlaki Turul szobrot /Lásd.: Borítón /, valamint a Benei Polgármester Úr Vízfestmény kiállítását. Egy könnyű nap vége! 3.

5 Harmadik nap : - Feledve az előző napi kicsit nehézkes utas begyűjtési kísérletemet, ezen a reggelen teljes magabiztossággal házhoz rendeltem Őket. Huszt Vára már két élmény miatt is örökké emlékezetes marad a számomra! - Az előző Kárpátaljai kapcsolatomban, egyik alkalommal amikor is két Hölgy volt az idegenvezetőm, rábeszéltek, hogy másszuk meg a Várhegyet, a látvány is megéri! Csak a látvány érte meg! Miután megtörtént úgy döntöttem, hogy a hölgyek részéről az ilyen fajta Csúcsra juttatásom, ezután hosszabb szünetekkel is megfelelő lesz az életemben. - Mostani utunk során, az egyébként javuló útviszonyok között, Huszthoz közelítve, teljesen váratlanul egy olyan szakaszra értem, hogy mire észre vettem, máris 95 el hasítottam az légteret! - Hamarosan kiderült, hogy ezen a napon a 70 es szám nyert! Kaptam is a jelzést, hogy próbáljam vízuális megközelítéssel elérni a legközelebbi Rendőrjárőrt! Még szerencse, hogy nem messze voltak na meg éppen volt ügyfélfogadás. - Miután rövid tájékoztatót tartottam a legális jövedelemszerzés adminisztratív nehézségeiről,sikerült érzékeny búcsút vennünk egymástól. Aknaszlatinán azért nem kellet megállnunk, mivel menetközben is meg tudtuk oldani a Bojár Házak értékbecslését! A Tiszát valamint a műanyag palackokat kitartóan követve megérkeztünk Kőrösmezőre, Európa Középpontjába! Ez egy olyan pont, ahol még senkinek sem sikerült egyszerre két lábbal a földön állni! Rahó - Rögtön az elején komoly árharcba kezdtem egy füzér vöröshagymával kapcsolatban az utcai árussal, én dughagymának minősítettem ő extrának. Ő nyert, már ami az árat illeti! - Sanyi Barátom jóvoltából megismerkedhettünk egy nagyon kedves Hölggyel aki a helyi Önkormányzat, Magyar Kúlturális és Turisztikai Felelőse. Ahol a Tisza születik ezt a címet adta Sanyi Barátom a számos Kárpátaljáról írt igen értékes könyve közül az egyiknek. A Fehér és a Fekete Tisza összefolyása következett. 4.

6 - A Fekete Tisza vonalát észak felé követve Kőrösmezőn megálltunk még a volt Budapest Szálló épületénél, majd arra a napra tervezett utunk végcélja a Tatár Hágó következett. - Visszaindulva még megálltunk a rengeteg vízesés egyikénél és csoportos terhelésnek vetettünk alá egy tetszés szerint kiválasztott függőhidat. Visszatérve Mezőváriba ismét egy nagyon kellemes közös vacsora következett ezúttal Paládi Éva és István otthonában! Negyedik nap : - Elköszönve Szállásadó Barátainktól, Oláh - Nászomék - Varga Juliannától, Györkös - Fotósék Radvánszki Violától és Bertalantól, mi pedig a Szabó - Fogadósék - Rétfalvi Erzsikétől, Kovács Sanyi Barátom és Valamennyien - Berki Erzsikétől és Károlytól, a mielőbbi viszontlátás reményében! - A haza felé vezető utunkon meglátogattuk még az említett előző Kárpátaljai kapcsolatunkból egy szerencsére megmaradt, a Bátyúban élő Orosz Gábort és Juliannát, akik a délelőtti időpont ellenére Terített asztallal vártak bennünket! - Ungvár nevezetességei voltak még hátra a tervezett utunkból, ezek megtekintése után Záhonyon át, a négy nap alatt megtett 2400 Km után hazatértünk! Ezeket látták a velem utazók! - Mindezt láthattad volna Te is Turul Madár ha velünk tartasz, de nem jöttél így nem láttál Te semmit! - Vajon miért nem akartál semmit látni Turul Madár? Lehet hogy nem is tudod, hogy a Kárpátaljai Magyaroknak nem csak Anyaországuk hanem Anyjuk is van Emese minden Magyar Ősanyja és mit gondolsz ki az apjuk, megmondom én, a legenda szerint Te magad Turul Madár! - Ha jól gondolom Te akartál bennünket, hogy legyünk Mi Magyarok és mégis ilyen Szülő vagy TURUL MADÁR? Noszlopon én Megélte és Lejegyezte Szabó Péter - Fogadós / Melléklet.: FOTÓALBUM - a leírtak képekben is elmesélve! / 5.

7 BEREGSZÁSZ DERCEN - ZSUKOVSZKY MIKLÓS ÉS NEJE - FALUKÉPEK CSONGOR - NAGY SÁNDOR - ISKOLÁJA MEZŐVÁRI - VENDÉGLÁTÓINK 6.

8 MUNKÁCS - VÁROSA - VÁRA MUNKÁCS LÁTKÉPE MUNKÁCSY MIHÁLY RÁKÓCZI HÁZ MAGYAR SZÍNHÁZ CIRIL METÓD VÁROSHÁZA SZENTMISE VÉGE SÖR VODKA KÁVÉ SZENTELT BARKA MUNKÁCS VÁRA II. RÁKÓCZI F. ZRÍNYI I. VÁRKAPU FELSŐ VÁR UDVARI ZENÉSZ TÖRTÉNELMI KIÁLLÍTÁS 7.

9 LATORCA - SZOLYVA - VERECKE - VOLÓC - ÖKÖRMEZŐ TISZAÚJLAK - BENE - CSETFALVA LATORCA PARTJÁN SZOLYVA I. SZOLYVA II. VERCKEI EMLÉKMŰ / ÁPRILIS 5.-ÉN / - NINCS MIT MONDANOM! VERECKÉN - TERÜLJ, TERÜLJ ASSZONYKÁM VOLÓC BORVÍZ ÖKÖRMEZŐ TISZAÚJLAK BENE CSETFALVA 8.

10 EURÓPA KÖZEPÉN RAHÓ VÁROSÁBAN AHOL A TISZA SZÜLETIK! BUDAPEST SZÁLLÓ TATÁR HÁGÓ FEKETE TISZA KŐRÖSMEZŐ 9.

Tartalomjegyzék. A W e k e r l e i T á r s a s k ö r E g y e s ü l e t t á j é k o z t a t ó l a p j a. Wekerlei életfa

Tartalomjegyzék. A W e k e r l e i T á r s a s k ö r E g y e s ü l e t t á j é k o z t a t ó l a p j a. Wekerlei életfa WEKERLE A W e k e r l e i T á r s a s k ö r E g y e s ü l e t t á j é k o z t a t ó l a p j a 2007. június 20. Tartalomjegyzék Megjelenik negyedévenként XIII. évfolyam, 2. szám Nagy Tamás: Tisztelt wekerlei

Részletesebben

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Akinek Atyja az Isten

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Akinek Atyja az Isten www.albaref.hu A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2013. szeptember XIX. évfolyam 4. szám Akinek Atyja az Isten Egy a ti Atyátok, aki a mennyben van. (Máté 23,9) Kevesek imádságain, vallásos

Részletesebben

1992-ben határon túli és hazai matematikatanárok hozták létre ezt a versenyt. Célja az itthoni és a környező országok matematikatanítása közötti

1992-ben határon túli és hazai matematikatanárok hozták létre ezt a versenyt. Célja az itthoni és a környező országok matematikatanítása közötti Az idei tanévben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium ad otthont a XX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenynek. A jubileumi alkalomra való tekintettel, arra gondoltunk, hogy jó lenne visszaemlékezni

Részletesebben

16 IX. évfolyam 3. szám

16 IX. évfolyam 3. szám 16 IX. évfolyam 3. szám A Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona Zsira eseti lapja IX. évfolyam 3. szám 2011. szeptember 30. ingyenes kiadvány A Szivárványhíd Alapítvány 2011. 09. 06. án ülésezett:

Részletesebben

enesei HÍRMONDÓ 120 éves az Önkéntes tûzoltó egyesület A Gyôr környéki önkéntesek enesei seregszemléje

enesei HÍRMONDÓ 120 éves az Önkéntes tûzoltó egyesület A Gyôr környéki önkéntesek enesei seregszemléje enesei XII. évf. 3. szám 2006. július HÍRMONDÓ 120 éves az Önkéntes tûzoltó egyesület A Gyôr környéki önkéntesek enesei seregszemléje A Gyôr környéki önkéntes tûzoltó egyesületek minden évben megrendezik

Részletesebben

Menekültek Világnapja

Menekültek Világnapja A Károlyi István Gyermekközpont folyóirata 10. évfolyam, 2012/3. szám, július Menekültek Világnapja 2012. június 20-án először rendeztük meg a Menekültek Világnapját a Gyermekközpontban. Az itt élő fiatalok

Részletesebben

Jánoshidai Híradó. XIII. évfolyam 2. szám 2010. június. Grafika: Varga Ádám

Jánoshidai Híradó. XIII. évfolyam 2. szám 2010. június. Grafika: Varga Ádám Jánoshidai Híradó POLGÁRMESTERI HIVATAL 5143 Jánoshida, Fő út 28. 57/558-060 www.janoshida.hu Önkormányzati lap 150 Ft XIII. évfolyam 2. szám 2010. június Arany János: A rab gólya Árva gólya áll magában

Részletesebben

GALGA. Köszönti az olvasót a képviselõ-testület nevében is Vanó András polgármester. Anyák napja

GALGA. Köszönti az olvasót a képviselõ-testület nevében is Vanó András polgármester. Anyák napja Ára: 100 Ft Elõfizetés 1 évre: 1000 Ft GALGA Havonta megjelenô olvasnivaló 05. szám 2011. MÁJUS HÉVÍZ Köszönti az olvasót a képviselõ-testület nevében is Vanó András polgármester Anyák napja Devecsery

Részletesebben

13. HÍRLEVÉL Rotary Club Szolnok Alapítva: 1932. október 23. Újraalapítva: 1999. május 23.

13. HÍRLEVÉL Rotary Club Szolnok Alapítva: 1932. október 23. Újraalapítva: 1999. május 23. 13. HÍRLEVÉL Rotary Club Szolnok Alapítva: 1932. október 23. Újraalapítva: 1999. május 23. 2015. június 2014/2015. Rotary év Tartalomjegyzék A 2015. június 13-i Charter évforduló ünnepség résztvevői Balról

Részletesebben

Köszöntő. A Fehér Bot Alapítvány által működtetett Ifjúsági Iroda lapja 1. évfolyam 1. szám 2013. szeptember 25. Kedves Fiatalok!

Köszöntő. A Fehér Bot Alapítvány által működtetett Ifjúsági Iroda lapja 1. évfolyam 1. szám 2013. szeptember 25. Kedves Fiatalok! A Fehér Bot Alapítvány által működtetett Ifjúsági Iroda lapja 1. évfolyam 1. szám 2013. szeptember 25. Köszöntő Kedves Fiatalok! Egy idézettel kezdeném a köszöntést: A világ dolgait nem nehéz megcsinálni,

Részletesebben

50. éves a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület

50. éves a Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület Visegrádon üdült az Ezüsthajúak Egyesülete Zalaegerszegi Életmód Klub Örökzöld Nyugdíjas Egyesület Balatonfüreden Nádudvari Strandfesztivál fellépői Megjelent a 2015. április 19-20-21-én Balatonfüreden,

Részletesebben

XXIV. évf. 2014. SZEPTEMBER - OKTÓBER - NOVEMBER. Szent Mihály hava - Mindszent hava - Szent András hava

XXIV. évf. 2014. SZEPTEMBER - OKTÓBER - NOVEMBER. Szent Mihály hava - Mindszent hava - Szent András hava Sziklaforrás XXIV. évf. 2014. SZEPTEMBER - OKTÓBER - NOVEMBER Szent Mihály hava - Mindszent hava - Szent András hava SZENT LÁSZLÓ EGYHÁZKÖZSÉG 3400 Mezõkövesd, Szent László tér 28. Telefon: (49)313-225

Részletesebben

Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt az augusztus 16-i Hagyományőrző napra Helyszín: Kocsér, Szent István tér

Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt az augusztus 16-i Hagyományőrző napra Helyszín: Kocsér, Szent István tér A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 25. évfolyam 3. szám 2014. MÁJUS JÚNIUS Ára: 120 Ft Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt az augusztus 16-i Hagyományőrző napra Helyszín: Kocsér, Szent István tér PROGRAMOK: 10

Részletesebben

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október Köszöntő Kedves Olvasók! A KFG Hírlevél második évfolyamának első számát ajánljuk figyelmükbe, melyben hírt adunk a nyár és a tanévből eddig eltelt két hónap eseményeiről. Bemutatjuk szeptembertől itt

Részletesebben

X. évfolyam 1. szám 2008. november

X. évfolyam 1. szám 2008. november A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképzõ Fõiskola Gyakorló Általános Iskolájának lapja X. évfolyam 1. szám 2008. november "Szakaszokra osztva olvasták a Könyvet, Isten törvényét, és úgy magyarázták, hogy

Részletesebben

Táborok, csereutak, honismereti kirándulások

Táborok, csereutak, honismereti kirándulások Táborok, csereutak, honismereti kirándulások 91 IRODALOMTÁBOR Buszpályaudvar. ismeretlen. vegyes érzelmek. várok. senki. új. út. egyedül. zene. táj. félek. ismeretlen. messze. kihalt. megérkezés. a ház.

Részletesebben

15. nap a magyar Caminón

15. nap a magyar Caminón 15. nap a magyar Caminón Esztergomtól-Máriagyüdig Zarándoklat itthon Ami elindított: 2011 őszén a budafoki könyvtárba meghallgattam dr.papp Lajos és Rumi Imre beszámolóját a Magyar Zarándokútról. Ahogyan

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének, Serényfalva Község Képviselőtestületének, Hét Község Képviselő-testületének, Sajópüspöki Község Képviselő-testületének 2012. május

Részletesebben

Tartalom. Kedves Máltai Barátaink! MMSz. Kecskemét. VI. évfolyam/3. szám Dél-alföld 2010 december

Tartalom. Kedves Máltai Barátaink! MMSz. Kecskemét. VI. évfolyam/3. szám Dél-alföld 2010 december Dél-alföldi Régió Szociális Szakszolgálati hírlevele 1 MMSz Kecskemét VI. évfolyam/3. szám Dél-alföld 2010 december Kedves Máltai Barátaink! Szeretetteljes, áldott karácsonyi ünnepet és eredményekben gazdag

Részletesebben

Szolgáló Szeretet. Õsz Ingyenes lap. A karitász munkatársak imája SZOLGÁLÓ SZERETET * INGYENES FOLYÓIRAT

Szolgáló Szeretet. Õsz Ingyenes lap. A karitász munkatársak imája SZOLGÁLÓ SZERETET * INGYENES FOLYÓIRAT A karitász munkatársak imája Köszönöm, Uram, hogy ma is szerettél engem. Lehetõvé tetted, hogy viszontszeresselek. Elém hoztad embertestvéreimet, akikben felismerhettelek Téged, és jót tehettem velük.

Részletesebben

ÚJSÁG I. évfolyam 8. szám

ÚJSÁG I. évfolyam 8. szám Áprilisi I. évfolyam 8. szám Pünkösd Negyven nappal húsvét után a feltámadt Krisztus fölvitetett a mennyekbe, és ahogy az Apostolok cselekedeteiben is olvasható (1:2-12) amikor a tanítványok keresték,

Részletesebben

Mi azonban új eget és új földet várunk

Mi azonban új eget és új földet várunk Várunk Mi azonban új eget és új földet várunk A Budavári Főtemplom közösségének lapja 2004. Magyarok Nagyasszonya az európai keresztények feladata, hogy továbbra is valóságosan mutassák meg a Föltámadottat

Részletesebben

Helyszín: Hotel Frida Family. Részvételi díj: 45 000 Ft/fő teljes ellátással, programokkal Időpont: 2014. június 23 29.

Helyszín: Hotel Frida Family. Részvételi díj: 45 000 Ft/fő teljes ellátással, programokkal Időpont: 2014. június 23 29. Mi is nyaralunk még mindig változatlan helyen és áron! Helyszín: Hotel Frida Family Balatonvilágos, Zrínyi út 135. http://www.fridafamily.hu Részvételi díj: 45 000 Ft/fő teljes ellátással, programokkal

Részletesebben

...mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem ugyanazzal a meggyőződéssel igazodjatok egymáshoz. 1Kor.

...mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem ugyanazzal a meggyőződéssel igazodjatok egymáshoz. 1Kor. 2013. Szeptember...mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem ugyanazzal a meggyőződéssel igazodjatok egymáshoz. 1Kor. 1,10 ÖSSZHANG A Rákoscsabai Református Egyházközség

Részletesebben

Ünnepeink Lelkészi oldal Teológiai szemezgetés Diakóniai oldal Hitoktatás Riport Aktualitások. 2012. szeptember

Ünnepeink Lelkészi oldal Teológiai szemezgetés Diakóniai oldal Hitoktatás Riport Aktualitások. 2012. szeptember 2012. szeptember Ünnepeink Lelkészi oldal Teológiai szemezgetés Diakóniai oldal Hitoktatás Riport Aktualitások Juhász Gyula: Testamentum (részlet) Nektek hagyom, ha innen elmegyek E búcsúzót, jövendő emberek!

Részletesebben

XXII. évfolyam 3. szám, 2013. december. de colores. az esztergom-budapesti cursillo hírlevele

XXII. évfolyam 3. szám, 2013. december. de colores. az esztergom-budapesti cursillo hírlevele , 2013. december de colores az esztergom-budapesti cursillo hírlevele Sehol nem ártanak, és nem pusztítanak mert a föld tele lesz az Úr ismeretével (Iz 11,9 ) Sötétben járunk, hajnalra várunk! szól a Szent

Részletesebben

Kárpátaljai Hírmondó

Kárpátaljai Hírmondó Kárpátaljai Hírmondó X. évfolyam 3. szám, 2014. szeptember Kecskés Béla Magammal viszem Megnézem jól mindennap a világot, mely szép és rút, de legalább valós: mert bármikor itthagyhatom már súgja fülembe

Részletesebben

Hermann Gmeiner professzor és Josef von Ferenczy mondott üdvözlô beszédet a gyermekfalu megnyitásakor.

Hermann Gmeiner professzor és Josef von Ferenczy mondott üdvözlô beszédet a gyermekfalu megnyitásakor. BATTONYA A TÖRTÉNET KÉPEKBEN 1983 1984 1986 ÉV TÖRTÉNET Sok lelkes, segítôkész ember munkájának köszönhetôen itt, Battonyán kezdett épülni az elsô magyarországi SOS Gyermekfalu. 2009 Megépülhettek a családi

Részletesebben

Tv-műsor január 16-22.

Tv-műsor január 16-22. 2 16. évf. 2. szám Tv-műsor január 16-22. Ára: 1,50 hrivnya Figyelem! JÁTSSZON és NYERJEN a Naplopó és a Kárpátinfo közös, 3500 hrivnyás összdíjazású nyereményjátékával! Részletek a 15. oldalon eldől a

Részletesebben

A közös advent fényei. Mikulás hozta és vitte az ajándékokat. Tartalom

A közös advent fényei. Mikulás hozta és vitte az ajándékokat. Tartalom 2011. december Tartalom Kiemelt arany a néptáncosainknak 2. oldal Kilencvenéveseket köszöntöttünk 2. oldal Síkosság mentesítési felhívás 3. oldal Kátyúztatunk a tél előtt 3. oldal Mezőföldi Mikulás-túra

Részletesebben