PharmaHáz Püspökladány Kft évi üzleti terve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PharmaHáz Püspökladány Kft. 2012. évi üzleti terve"

Átírás

1 PharmaHáz Püspökladány Kft évi üzleti terve A patika április 11-én nyitott. Az első év jellemzően a patika bevezetésével, azaz a betegekkel történő megismertetéssel és a lakosság vásárlási szokásainak feltérképezésével telt. A patika új működési rendje A működés szempontjából igen jelentős változást jelent, hogy önkormányzati (tulajdonosi) döntés értelmében a patika április 1-jétől nem lát el állandó ügyeletet. Ez gazdálkodását jelentősen könnyíti és lehetőséget biztosít a hatékonyabb működés megvalósítására. Az ÁNTSZ-szel folytatott egyeztetés alapján, illetve figyelembe véve az eltelt időszak működését és forgalmi adatait április 1-jétől a gyógyszerellátás a következő módon valósul meg: Nyitva tartás: Hétköznap: Szombaton: Vasárnap: Ügyelet: Hétköznap: és Szombaton: Vasárnap: A folyamatos és biztonságos gyógyszerellátás érdekében a patika szakmai alapon meghatározott gyógyszerkészletet biztosít az orvosi ügyelet számára, illetve, kizárólag indokolt esetben, az ügyeletes orvos számára elérhető a gyógyszerész is. Azt viszont fontos rögzíteni, hogy ez nem tévesztendő össze a készenléti szolgálattal. Ezen módosítás mind a megyei, mind az országos Tiszti Főgyógyszerész által elfogadásra került, így a patika működési engedélye ennek megfelelően kerül módosításra. Az új működési engedély (ahogy a korábbi is) a jogszabálynak megfelelően a patikában jól látható helyen kifüggesztésre került, így bárki számára hozzáférhető. Ezzel a nyitva tartással (mely nyitva tartásból és ügyeletből tevődik össze) heti 87 órára csökkenthető a gyógyszerész jelenlét a patikában, ami jelentős költségcsökkenést jelent. A rendelkezésre álló forgalmi adatok alapján egyértelműen elmondható, hogy az új működési rend bevezetésével a lakosság gyógyszerhez való jutásának lehetősége nem romlik és a biztonságos gyógyszerellátás továbbra is megoldott a településen.

2 Forgalmi adatok és gazdasági mutatók A patika szinte mindegyik magyarországi gyógyszer nagykereskedővel kapcsolatban van, de fő beszállítója a Hungaropharma Zrt. és a TEVA Magyarország Kft. Kisebb, speciálisan saját termékeiket forgalmazó beszállítói a Béres Zrt. és a Naturland Kft. A nagyobb ismertség érdekében havonta hirdetések jelennek meg a városi írott sajtóban és a rádióban, a lakosság megnyerése érdekében pedig havonta-kéthavonta változó akciókat hirdet a patika. Ezek kifejezetten népszerűek és hatásukra fokozatosan növekszik a patika lakosságon belüli elfogadottsága. Bevételi tervek Vényszám Dobozszám Nyugtaszám Bruttó forgalom( Ft) Árrés (Ft) április 1 200, , , , , május 2 900, , , , , június 3 400, , , , , július 3 500, , , , , augusztus 3 900, , , , , szeptember 4 200, , , , , október 3 800, , , , , november 4 700, , , , , december 4 600, , , , , január 4 800, , , , , február 4 900, , , , , március 5 200, , , , , április 5 300, , , , , május 5 400, , , , , június 5 500, , , , , július 5 600, , , , , augusztus 5 700, , , , , szeptember 5 800, , , , , október 5 900, , , , , november 6 000, , , , , december 6 200, , , , ,00 A korábbi beszámolóból egyértelműen látható volt, hogy a bevételek nyitás óta hónapról hónapra fokozatosan átlagosan Ft-tal nőnek. Ezt azonban jelentősen befolyásolhatják a kormányzati gyógyszerkasszát érintő megtakarítási lépések: vaklicit, mely jelentősen csökkenti a patikák nettó teljes forgalmát; referencia ár bevezetésének lényege, hogy a legolcsóbb termék kerüljön expediálására, ami szintén a teljes forgalmi volument csökkenti; az OEP támogatások csökkentése a betegterheket növeli, ezzel nő a terápiát elhagyó betegek száma;

3 a gyógyszergyárak (az őket súlytó megszorító intézkedések hatására) csökkentik kedvezményeiket, ezzel csökkentve a patikai árrést. A fenti táblázat alapján grafikusan formában a tervezet: Az állami tulajdonú és állami fenntartású szociális otthonok PharmaHáz Patikából történő megvalósítása esetén a forgalom növekedés a jelenlegi duplázódását jelentené, mellyel azonnal elérhető lenne a havi 20M bruttó forgalom átlépése , , , , , , , , ,00 - Bruttó forgalom 2011.április 2011.május 2011.június 2011.július 2011.augusztus 2011.szeptember 2011.október 2011.november 2011.december 2012.január 2012.február 2012.március 2012.április 2012.május 2012.június 2012.július 2012.augusztus 2012.szeptember 2012.október 2012.november 2012.december bruttó forgalom

4 , , , , , ,00 - Árrés 2011.április 2011.május 2011.június 2011.július 2011.augusztus 2011.szeptember 2011.október 2011.november 2011.december 2012.január 2012.február 2012.március 2012.április 2012.május 2012.június 2012.július 2012.augusztus 2012.szeptember 2012.október 2012.november 2012.december árrés A tervezetet támasztja alá a hónapról hónapra növekvő nyugtaszám alakulása. A lakosságszámot és az elhelyezkedést figyelembe véve a havi nyugtaszám reális célként határozható meg a patika működése tekintetében.

5 A nyugtaszám tekintetében a szakrendelőben megjelenő betegek jelentik a fő vásárlóerőt ben a patika utcai bejárat nyitását tervezi. Ez nagymértékben segítené és egyszerűsíteni a patika szombati nyitva tartását is mivel jelenleg a szakrendelőt is nyitva kell tartani, ahhoz hogy a patika megközelíthető legyen. A nyugtaszám növelése mellett fontos a receptszám növelése is. Havonta átlagosan 4000 recept keletkezik csak a szakrendelőben és további több ezer a háziorvosi rendeléseken. Mivel a patika receptforgalom tekintetében ideális helyen található, ezért főleg a recepttel érkező betegeket lehet fő célcsoportnak tekinteni. A nem receptköteles termékek részaránya a teljes forgalom tekintetében minimális. A forgalom növelése mellett, fontos cél 2012-ben, hogy a patika ne csupán a lakosság receptjeinek kiváltására szolgáljon, hanem egészségmegőrző és felvilágosító tevékenységekben is részt vegyen. Fontos a lakossági felvilágosító programokban történő részvétel, a nyugdíjas szervezetekkel kapcsolattartás és a házi betegápolók munkájának segítése, igény esetén a gyógyszerek házhozszállításának, biztosítása. Szűrések és betegoktató napok szervezése is cél, hiszen a népbetegségnek számító magas vérnyomás, allergia, tüdőbetegség vagy csak az elhízás tekintetében is jelentős szerepe van a felvilágosításnak és oktatásnak. Ezzel a szakrendelőben dolgozó orvosok munkáját is képes a patika segíteni, természetesen nem átlépve az orvos gyógyszerész kompetencia szintet.

6 Bevételi tervek Tervezett bevételek 2012 nettó bruttó árrés január , , , február , , , március , , , április , , , május , , , június , , , július , , , augusztus , , , szeptember , , , október , , , november , , , december , , ,00 Egyéb bevétel , ,00 Összesen: , , ,00 A forgalom és az árrés gyors és jelentős növelését az tenné lehetővé, ha az állami (jelenleg Kormányhivatalhoz tartozó Megyei Intézményfenntartó Központ) irányítás alá tartozó szociális otthonok gyógyszerellátását a patika biztosítaná. Figyelembe véve, hogy a megyében a püspökladányi az egyetlen önkormányzati tulajdonú patika, célszerű és logikus döntés lenne az állami szociális otthonok, önkormányzati tulajdonból történő gyógyszerellátása. Ez egyik hónapról a másikra akár a forgalom duplázódását is jelenthetné. A szociális intézmények nagyságtól függően, 10-20M plusz forgalmat képesek generálni. A nyitás óta eltelt időt, a lakosságszámot és a környék patikai lefedettségét figyelembe véve célként havi 20-25M bruttó forgalom tekinthető megfelelőnek és reálisan elérhetőnek. A forgalom növekedés tervezésénél azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni a gyógyszer árak állandó csökkenését és a kormány minél inkább a legolcsóbb termék alkalmazásának ösztönzésére tett intézkedéseit. A dobozszámok növekedése lassan nem képes fedezni az árcsökkenéssel elszenvedett veszteségeket. Az eddigi adatokat alapul véve az átlagos gyógyszerár jelenleg 1800Ft-ra tehető mely egyértelműen azt mutatja kevés a nagy értékű termék ( Ft), ellenben az árrés a lényegesen több olcsóbb termékkel magasabb és a 14-15% árrés tömeg elérhető, még úgy is, hogy a szabadáras esetlegesen magas árréssel rendelkező nem OEP finanszírozott termékek forgalma lényegesen kisebb, mint egy nagyvárosi patikában. A patika a szabadáras termékeket az önkormányzati tulajdonos miatt kifejezetten kedvezően árazza hiszen nem az extra profit elérése a cél, sokkal inkább a lakosság minél kedvezőbb fizetési feltételekkel történő ellátása.

7 A lenti táblázatból egyértelműen kimutatható az OEP támogatás összege szinte hónapról hónapra azonos, miközben a forgalom nő, tehát a beteg általi térítési díjak növekednek a teljes patikai forgalom viszonylatában.

8 Költségek TERVEZETT BRUTTÓ KIADÁSOK havi évi Humánerőforrás , ,00 Gyógyszer , ,00 Egyéb , ,00 Összesen: , ,00 Humánerőforrás költsége: Mint minden patikánál, így a püspökladányinál is, a kiadások egyik meghatározó eleme a humánerőforrás költsége. Mivel a személyi feltételek jogszabályban rögzítettek, ebben további megtakarítás nem lehetséges. A patikában alkalmazott bérek a piaci viszonyokat tükrözik. Humánerőforrás Összesen vezető helyettes gyógyszerész ,00 szakasszisztens ,00 szakasszisztens ,00 szakasszisztens ,00 beosztott gyógyszerész ,00 Közreműködő helyettesítésre és a heti 80 órán felüli ügyeletre 2000Ft/óra ,00 Ügyvezetői díj (eddig is 0Ft) ÖSSZESEN/HÓ ,00 Gyógyszer költsége: Mivel a gyógyszer árak jogszabályban kötöttek, ezért a beszállítók közötti különbség a forgalom után járó visszatérítés mértékében mutatkozik meg. Ez azonban havi 30-40M forgalom esetén sem több mint 2-3%. A patika jelen forgalma alapján maximálisan 1,5% visszatérítés érhető el, mely csak és kizárólag 30 napos fizetési határidő esetén érvényesíthető. A gyógyszerköltségen kizárólag úgy lehet csökkenteni, ha csökkentjük az árukészletet. Ez a hatóanyag szintű felírással valamelyest megvalósítható, de a biztonságos és kényelmes betegellátás fenntartása érdekében egy havi forgalmi volument készleten kell tartani. Az OEP által nem támogatott készítmények esetében továbbra sem cél az árrés emelése, mert az azt eredményezné, hogy a patika ebben a termékkörben drágább lenne, mint a környék patikái. A patikának a betegek számára nem csak elérhetőnek kell lennie, hanem kedvező fogyasztói árakat is kell biztosítania, ezért a patika nem tervezi az OEP támogatásban nem részesülő termékek árrésének emelését.

9 Működési költségek: Nettó ÁFA Bruttó Informatika (Novodata) , , ,00 Irodaszer (blokkszalag, nyomtató parton, nyomtató papír, stb.) , , ,00 Banki költség ,00 Könyvelési díj , , ,00 POS terminál díj 6 500, , ,00 Felelősség és vagyonbiztosítás ,00 Tűzvédelmi és munkavédelmi költség 2 000,00 540, ,00 Vízadagoló officinába 2 000,00 540, ,00 Hirdetés , , ,00 Kamarai kötelező tagdíjak ,00 Patika újság , , ,00 Üzemorvosi díj 4 000, , ,00 Postaköltség 2 000,00 540, ,00 Kötelező továbbképzések díja 5 000, , ,00 Telefon + mobil internet 9 000, , ,00 Bérleti díj - - Rezsi (fűtés, világítás, internet, stb) , , ,00 Egyéb 5 000, , ,00 ÖSSZESEN/ HÓ ,00 A növekedést meghatározó elemek: vaklicit bruttó forgalmi volument csökkentő hatása; maximálisan egy havi gyógyszerfelírást kötelezővé tevő rendelet (vidéki szakrendelőből érkező betegek esetében előfordult eddig a több hónapra történő gyógyszerfelírás); generikus program, mely a legolcsóbb termékeket preferálja, csökkentve a teljes patikai forgalmat. A városban a receptfelírás fő helyszíne a szakrendelő, melyet a patikának természetesen a jogszabályi lehetőségeket maximálisan figyelembe véve minél hatékonyabban ki kell használni. Forgalomnövelő lépések: havonta megújuló akciók; rendszeres hirdetések; rendszeres kapcsolattartás a szakrendelő orvosaival és minél hatékonyabb együttműködés megvalósítása; a szakrendelő kötelező ellátmányának patikából történő biztosítása; részvétel lakossági szűrésekben és felvilágosító kampányokban;

10 a Megyei Intézményfenntartó Központhoz tartozó állami tulajdonú szociális otthonok gyógyszerellátásának biztosítása érdekében lobby tevékenység; beszállítói kedvezmények maximális kihasználása; egyszerűbb megközelíthetőség érdekében közvetlen utcai bejárat nyitásának megvalósítása. Püspökladány, Dr. Hegedűs Melinda Ügyvezető Személyi jogos gyógyszerész PharmaHáz Püspökladány Kft.

Pharmaház Püspökladány Kft. 2012. évi beszámolója

Pharmaház Püspökladány Kft. 2012. évi beszámolója PHARMAHAZ PÜSPÖKLADÁNY KFT 4150 PÜSPÖKLADÁNY KOSSUTH ÚT 1 Pharmaház Püspökladány Kft. 2012. évi beszámolója Dr. Hegedűs Melinda Ügyvezető PHARMAHAZ PÜSPÖKLADÁNY KFT 4150 PÜSPÖKLADÁNY KOSSUTH ÚT 1 A patika

Részletesebben

Pharmaház Püspökladány Kft. 2013. évi Üzleti terv

Pharmaház Püspökladány Kft. 2013. évi Üzleti terv Pharmaház Püspökladány Kft. 2013. évi Üzleti terv Dr. Hegedűs Melinda Ügyvezető ELŐZMÉNYEK Püspökladány Város Önkormányzata 2010. évben adott engedélyt a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

Veszélyben a magyar gyógyszeripari kutatás-fejlesztés Richter 110 év

Veszélyben a magyar gyógyszeripari kutatás-fejlesztés Richter 110 év Veszélyben a magyar gyógyszeripari kutatás-fejlesztés Richter 110 év Bogsch Erik 2011. december 14. Richter Gedeon Nyrt. Innováció-orientált, vertikálisan integrált, magyarországi központú multinacionális

Részletesebben

Tarts lépést a fogyasztói igényekkel!

Tarts lépést a fogyasztói igényekkel! Tarts lépést a fogyasztói igényekkel! KLIKKPATIKA CSOMAG Patika sorban állás nélkül A KlikkPatika Csomaggal olyan megoldást kínálunk, amellyel a mai fogyasztói igényeknek megfelelő kiszolgálást teszünk

Részletesebben

A patikák tulajdonosainak és vezető gyógyszerészeinek véleménye a gyógyszertárak kapcsán történt főbb változásokról

A patikák tulajdonosainak és vezető gyógyszerészeinek véleménye a gyógyszertárak kapcsán történt főbb változásokról EGÉSZSÉGÜGYKUTATÓ INTÉZET KFT. 1092 BUDAPEST, RÁDAY UTCA 42-44. A patikák tulajdonosainak és vezető gyógyszerészeinek véleménye a gyógyszertárak kapcsán történt főbb változásokról 2013. május 9. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Gyógyuló egészségügy?

Gyógyuló egészségügy? Gyógyuló egészségügy? Az A Napi Gazdaság egészségügyi konferenciája 2010. szeptember 29. gyógyuló egészségügy gyógyuló gyógyszerellátás beteg egészségügy beteg gyógyszerellátás átkozott vagy áldott betegség

Részletesebben

de honnan és s hová? Hankó Zoltán alelnök Magyar Gyógyszerészi Kamara 2011.10.13. Napi 1

de honnan és s hová? Hankó Zoltán alelnök Magyar Gyógyszerészi Kamara 2011.10.13. Napi 1 Útközben de honnan és s hová? Hankó Zoltán alelnök Magyar Gyógyszerészi Kamara 2011.10.13. Napi 1 Mi lesz veletek patikák? k? Vázlat Modellkorrekció után Útközben Veszteséges gyógyszertári vállalkozások

Részletesebben

Gyógyszertári ügyvitel előadáshoz (2015. március 6.) Esettanulmány I.

Gyógyszertári ügyvitel előadáshoz (2015. március 6.) Esettanulmány I. Gyógyszertári ügyvitel előadáshoz (2015. március 6.) Esettanulmány I. Az expediálás során a beteg arra panaszkodik, hogy az előző hónapban, amikor ugyanezt a magasvérnyomás kezelésére szolgáló 30x-os kiszerelésű

Részletesebben

Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai. SOTE Rezidens képzés II évf. 2015. május 30. Dr. Hankó Zoltán Dr. Sohajda Attila

Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai. SOTE Rezidens képzés II évf. 2015. május 30. Dr. Hankó Zoltán Dr. Sohajda Attila Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai SOTE Rezidens képzés II évf. 2015. május 30 Dr. Hankó Zoltán Dr. Sohajda Attila Vázlat A gyógyszertári vállalkozás bevételi és kiadási szerkezete (HZ) o bevételek

Részletesebben

Szigorlati kérdések. Gyógyszerügyi ismeretek tantárgy /2019. tanév I. félév

Szigorlati kérdések. Gyógyszerügyi ismeretek tantárgy /2019. tanév I. félév Szigorlati kérdések Gyógyszerügyi ismeretek tantárgy - 2018/2019. tanév I. félév 1. A gyógyszerek és a gyógyszertárban forgalmazható termékek forgalomba hozatala hazai és nemzetközi viszonylatban (a hatósági

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 13953757-2-15 Bejegyző szerv: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság Regisztrációs szám: 15-09-071493 Tömöttvár 2007 Közhasznú Nonprofit Kft 4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár út 5-7. 2011 Fordulónap:

Részletesebben

Szöveges beszámoló 2005. év

Szöveges beszámoló 2005. év Szöveges beszámoló 2005. év Intézményünknek a TMÖ Pszichiátriai Betegek Otthona Máza az eltelt 12 hónap során a felügyeleti szerv biztosította a pénzügyi fedezetet, ezen kívül a munkaügyi központtól kapott

Részletesebben

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás főbb jellemzői

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás főbb jellemzői A közvetlen lakossági gyógyszerellátás főbb jellemzői Hankó Zoltán 2013.10.21. Bp.V.évf. 1 Közvetlen lakossági gyógyszerellátás Korábban: Azon tevékenységek összessége, amely során a gyógyszertár a gyógyszert

Részletesebben

Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai Dr. Sohajda Attila SOTE. GYTK május. 28.

Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai Dr. Sohajda Attila SOTE. GYTK május. 28. Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai Dr. Sohajda Attila SOTE. GYTK. 2016. május. 28. 2016.05.28. SOTE GYTK Szakképzés 1 Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai A gyógyszertári vállalkozás bevételi és

Részletesebben

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám:

ELŐZMÉNYEK A Kft. bemutatása A társaság neve, székhelye: A tevékenység megkezdésének időpontja: A Kft. alapítója: A Kft. jegyzett tőkéje: Adószám: Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETI TERV 2011. év 2011. május 12. ELŐZMÉNYEK Püspökladány Város Önkormányzata 2007. évben alapította a Püspökladányi Egészségügyi

Részletesebben

QB-Pharma II. és a minősített szolgáltatás

QB-Pharma II. és a minősített szolgáltatás Gyógyszerészi Kamara Budapesti Szervezetének GYÓGYSZERÉSZ A GYÓGYSZERÉSZETBEN Továbbképző program 2009. október 14. QB-Pharma II. és a minősített szolgáltatás Bagi Zoltán ügyvezető igazgató Minőségbiztosítás

Részletesebben

Hankó Zoltán. Budapest, 2012. február 16.

Hankó Zoltán. Budapest, 2012. február 16. Patikai marketing korlátok közék szorítása sa Hankó Zoltán Budapest, 2012. február 16. 1 Patikai marketing korlátok közék szorítása sa Hankó Zoltán Budapest, 2012. február 16. 2 A gyógyszert gyszertárak

Részletesebben

Gyógyszertári ügyvitel előadáson elmondott esettanulmányokhoz jogszabályok. 2015. március 6.

Gyógyszertári ügyvitel előadáson elmondott esettanulmányokhoz jogszabályok. 2015. március 6. Gyógyszertári ügyvitel előadáson elmondott esettanulmányokhoz jogszabályok 2015. március 6. 2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint

Részletesebben

Étrend-kiegészítők a gyógyszernagykereskedelemben

Étrend-kiegészítők a gyógyszernagykereskedelemben Étrend-kiegészítők a gyógyszernagykereskedelemben (A Hungaropharma Zrt. és az Alma patikák adatainak tükrében) Dr. Feller Antal 2013. november 14. TARTALOM Az étrend-kiegészítők helye a gyógyszernagykereskedelemben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KASTÉLYPARK KFT. ELŐZETES PÉNZÜGYITERVE 2015. JANUÁR 29.

ELŐTERJESZTÉS A KASTÉLYPARK KFT. ELŐZETES PÉNZÜGYITERVE 2015. JANUÁR 29. ELŐTERJESZTÉS A KASTÉLYPARK KFT. ELŐZETES PÉNZÜGYITERVE 2015. JANUÁR 29. Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Telefon: 66/491-401, Fax: 66/491-361 E-mail:

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR értesítés eljárás megindításáról ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 1139 Budapest, XIII. Váci út 73/A. Tel.: 06/1-350-2001 Iktatószám: E024/512-1/2014. Hiv. sz.: - Tárgy: Értesítés eljárás hivatalbóli

Részletesebben

GYÓGYSZERÉSZ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY

GYÓGYSZERÉSZ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY GYÓGYSZERÉSZ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY 2017.kormany.hu 1 VISSZAÁLLÍTJUK 2010-ben a Kormány elkötelezte magát amellett, hogy visszaállítja a gyógyszerészek szakmai megbecsültségét, és megszünteti a hivatásra

Részletesebben

A betegjogok gyógyszerügyi vonatkozásai

A betegjogok gyógyszerügyi vonatkozásai A betegjogok gyógyszerügyi vonatkozásai Dr. Hankó Balázs egyetemi docens Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet 2014. október 20. 1. Betegjogok az orvosi gyakorlatban Beteg Az egészségügyi

Részletesebben

Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami

Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami Puebla Előnyök Háza Szövetkezet Magyar cég, magyar igényekre szabva 5 sikeres év 32 fajta utalvány Saját utalványtőzsde 14.000 elfogadóhely

Részletesebben

Informatikai aktualitások. Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt.

Informatikai aktualitások. Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt. Informatikai aktualitások Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt. Mi az a Felhő? Múlt évben bemutattunk egy új informatikai környezetet! Lényeges tulajdonságai: A programok szerver központban futnak A felhasználónál

Részletesebben

ÜZLETI TERV. Kiegészítő melléklete

ÜZLETI TERV. Kiegészítő melléklete Szécsényi Gyermek- és Közétkeztetési Kht. 3170 Szécsény. Rákóczi út 90. ÜZLETI TERV Kiegészítő melléklete Szécsény. 2009. május 06. Bagó István Ügyvezető igazgató Az üzleti terv kalkulációja során a 2008

Részletesebben

NEMZETI JÖVEDELEM: TERMELÉS, ELOSZTÁS, FELHASZNÁLÁS

NEMZETI JÖVEDELEM: TERMELÉS, ELOSZTÁS, FELHASZNÁLÁS NEMZETI JÖVEDELEM: TERMELÉS, ELOSZTÁS, ELHASZNÁLÁS 0, 7 0,. Egy gazdaságban a termelési függvény: Y K L. A felhasznált tőkeállomány: S K, az árszínvonal:. A munkakínálat: L 409. Mekkora a a) a munkabér,

Részletesebben

KERESKEDELEMI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP

KERESKEDELEMI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP KERESKEDELEMI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA MINTAFELADATOK FELADATLAP Jövedelmezőség 1. Jövedelmezőség tervezése 21 pont Egy kereskedő vállalkozó 2018-ban 308 600 ezer Ft forgalmat ért el 28%-os

Részletesebben

Piaci átrendeződés, a hazai gyártók lehetőségei, esélyei Szeptember 28.

Piaci átrendeződés, a hazai gyártók lehetőségei, esélyei Szeptember 28. Piaci átrendeződés, a hazai gyártók lehetőségei, esélyei 2011. Szeptember 28. 1 A Teva Magyarországon A Teva mennyiségben első, árbevételt tekintve a harmadik legnagyobb vállalat a magyar gyógyszerpiacon

Részletesebben

Az EESZT informatikai támogatása

Az EESZT informatikai támogatása Az EESZT informatikai támogatása Kurucz Róbert Kereskedelmi Igazgató Novodata ZRT. GYSE forgalmazók 2018.09.21 Visegrád Mit jelent az EESZT? Mozaikszó: Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőbetűiből.

Részletesebben

2012/2013. üzleti év 1. negyedév

2012/2013. üzleti év 1. negyedév . üzleti év Egis Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság IFRS konszolidált, nem auditált 3-kal növekvő árbevétel, 23-kal bővülő adózás előtti eredmény millió Ft m Ft Árbevétel 31 445 30 392 1

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Az OEP hatósági feladatai

Az OEP hatósági feladatai Az OEP hatósági feladatai Budapest 2016. február 27. dr. Bidló Judit Főosztályvezető Biztosított jogviszony TB támogatés Szerződéses kapcsolatok Gyógyszertárak száma Patikák megoszlása TB támogatott

Részletesebben

International Ambulance Service Kft. 2049. Diósd Pf.19. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet. 2012.

International Ambulance Service Kft. 2049. Diósd Pf.19. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet. 2012. Érd Központi Orvosi Ügyelet Felnőtt és gyermek ügyelet 2012. évi beszámolója I. Ellátási terület: 2005.02.01-től Érd városában, illetve a négy környező településen (Diósdon, Tárnokon, Sóskúton, és Pusztazámoron)

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. április 29-i ülésére

Részletesebben

Pest Megyei Kamara 2006. január 20. Sipos Géza

Pest Megyei Kamara 2006. január 20. Sipos Géza Pest Megyei Kamara 2006. január 20. Sipos Géza Néhány szó magunkról. Alapítás, fejlődés lépései: 1989.-ben négyen alapítottuk a céget. Az alapítók informatikai képzettséggel, gyakorlattal és minimális

Részletesebben

A Szécsényi AGRO - HELP Nonprofit Kft. éves eredményterve

A Szécsényi AGRO - HELP Nonprofit Kft. éves eredményterve Éves Eredményterv A Szécsényi AGRO - HELP Nonprofit Kft. éves eredményterve 2009. Sorszám / Bontások Általános működés Növ. term. ált. Gépi szolgáltatás TGK szolgáltatás Növénytermesztés összesen Növénytermesztés

Részletesebben

"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta." (Woody Allen)

Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta. (Woody Allen) "Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta." (Woody Allen) Kapcsolt energiatermelés helyzete és jövője, MET Erőmű fórum, 2012. március 22-23.; 1/18 Kapcsolt energiatermelés

Részletesebben

A Semmelweis Egyetem Gyógyszerterápiás Bizottság működési rendje

A Semmelweis Egyetem Gyógyszerterápiás Bizottság működési rendje A Semmelweis Egyetem Gyógyszerterápiás Bizottság működési rendje 2015-2017 - végleges - A Semmelweis Egyetem Gyógyszerterápiás Bizottsága (továbbiakban: GYTB) 41/2007 (IX. 19) EüM rendeletének 35 -ban

Részletesebben

Gyógyszerészként mennyire bízhatunk krónikus betegeink gyógyszerismeretében? Molnárné Pásztor Gréta, Arany Kígyó Gyógyszertár, Dabas

Gyógyszerészként mennyire bízhatunk krónikus betegeink gyógyszerismeretében? Molnárné Pásztor Gréta, Arany Kígyó Gyógyszertár, Dabas Gyógyszerészként mennyire bízhatunk krónikus betegeink gyógyszerismeretében? Molnárné Pásztor Gréta, Arany Kígyó Gyógyszertár, Dabas Célkitűzés... 1. Információt kapni arra, hogy gyógyszerészként mennyire

Részletesebben

Uniós elvárások teljesítése a gyógyszertárakban. Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt.

Uniós elvárások teljesítése a gyógyszertárakban. Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt. Uniós elvárások teljesítése a gyógyszertárakban Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt. EU gyógyszer ellenőrzési rendszere Az Európai Parlament és a Tanács 2011/62/EU irányelve a gyógyszerhamisítással kapcsolatban.

Részletesebben

Forráskivonás a gyógyszeriparból

Forráskivonás a gyógyszeriparból Forráskivonás a gyógyszeriparból Napi Gazdaság konferencia 2010. szeptember 29. Bogsch Erik elnök MAGYOSZ Tartalomjegyzék Hazai gyógyszergyártók nemzetgazdasági szerepe Kormányzati célok Finanszírozás

Részletesebben

2011/2012-es üzleti év 2. negyedév

2011/2012-es üzleti év 2. negyedév -es üzleti év 2. negyedév Egis Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság nem auditált, konszolidált, IFRS 6-kal növekvő árbevétel, 9-kal bővülő üzleti eredmény millió Ft 2. n. év 2. n. év m Ft

Részletesebben

"A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok E Ftban

A MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok E Ftban 18233597-8623-529-01 1. oldal Statisztikai számjel MAGYAR SEBKEZELŐ TÁRSASÁG 12PK61 188/1997/4 Bírósági bejegyzés száma "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok E Ftban Sorszám A tétel megnevezése 2012. december

Részletesebben

Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04-

Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04- Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04- MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. A villamos energiáról Az energia színe : fekete,

Részletesebben

Gyógyszertári ellenőrző és adattovábbító program. Pusztai Zsuzsanna Simon Péter Szabó László Dr. Váradi Péter

Gyógyszertári ellenőrző és adattovábbító program. Pusztai Zsuzsanna Simon Péter Szabó László Dr. Váradi Péter Gyógyszertári ellenőrző és adattovábbító program Pusztai Zsuzsanna Simon Péter Szabó László Dr. Váradi Péter A fejlesztés területei Az elszámolhatóság ellenőrzése a gyógyszertárakban, központi és egységes

Részletesebben

MÁRCIUSBAN IS CSAK A FOGYASZTÓK LETTEK OPTIMISTÁBBAK

MÁRCIUSBAN IS CSAK A FOGYASZTÓK LETTEK OPTIMISTÁBBAK MÁRCIUSBAN IS CSAK A FOGYASZTÓK LETTEK OPTIMISTÁBBAK Márciusban egy évvel ezelőtti egyébként elég alacsony szintjére emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke.

Részletesebben

VDSZ évi költségvetési terve

VDSZ évi költségvetési terve VDSZ 2016. évi költségvetési terve Bevételek A tagdíjbevétel számításánál az elmúlt évek bevételei alapján további csökkenéssel számolunk. Így 2016. évre 133 millió tagdíjbevételt állítottunk be. A 2015.

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a központi orvosi ügyeleti ellátás évi tapasztalatairól E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Beszámoló a központi orvosi ügyeleti ellátás évi tapasztalatairól E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 164. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Beszámoló a központi orvosi ügyeleti ellátás 2015. évi tapasztalatairól E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Több mint 25 éves, különböző gazdasági területeken megszerzett informatikai gyakorlati tapasztalat Közel 20 éve dolgozom az egészségügyi

Több mint 25 éves, különböző gazdasági területeken megszerzett informatikai gyakorlati tapasztalat Közel 20 éve dolgozom az egészségügyi Több mint 25 éves, különböző gazdasági területeken megszerzett informatikai gyakorlati tapasztalat Közel 20 éve dolgozom az egészségügyi számítástechnika területén A gyógyszerészekkel együtt éltem végig

Részletesebben

PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület Közhasznúsági jelentés. 2010. április 10.

PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület Közhasznúsági jelentés. 2010. április 10. PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület Közhasznúsági jelentés 2010. április 10. PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület 6500 Baja, Viza u. 13. 2009. évi Közhasznúsági jelentése Baja, 2010. április 10. Bertáné

Részletesebben

Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai Dr. Hankó Zoltán Dr. Sohajda Attila (MGYK)

Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai Dr. Hankó Zoltán Dr. Sohajda Attila (MGYK) Gyógyszertárak gazdálkodásának alapjai Dr. Hankó Zoltán Dr. Sohajda Attila (MGYK) 2015.05.30. Bp.szakképzés 1 A gyógyszerellátás célja és feladatai a gyógyszertári vállalkozások szemszögéből 1. nap (február

Részletesebben

2014. évi elemi költségvetés indoklása

2014. évi elemi költségvetés indoklása 2014. évi elemi költségvetés indoklása Fejezet száma: [ 20 Cím/ alcím: 02/03 Szektor: 1051 Típus: 01 Intézmény megnevezése Költségvetési szerv székhelye 8200 Veszprém, Kossuth utca 10. ÁHT azonosító: 747086

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v Készült az Egészségügyi, Szociális Bizottság június 23-án tartott ülésén. Jelen vannak: Kovács Krisztina, Nagy Ildikó, Tők

J e g y z ő k ö n y v Készült az Egészségügyi, Szociális Bizottság június 23-án tartott ülésén. Jelen vannak: Kovács Krisztina, Nagy Ildikó, Tők JEGYZŐKÖNYV Az Egészségügyi, Szociális Bizottság 2011. június 23-án tartott üléséről 1) 15/2011. (V. 18.) Előterjesztés a Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2011. évi üzleti tervének

Részletesebben

Tendenciák a segélyezésben. Hajdúszoboszló 2010. június Kőnig Éva

Tendenciák a segélyezésben. Hajdúszoboszló 2010. június Kőnig Éva Tendenciák a segélyezésben Hajdúszoboszló 2010. június Kőnig Éva Mit is vizsgálunk? időszak: 2004-2008/2009 ebben az időszakban történtek lényeges átalakítások ellátások: nem mindegyik támogatás, csak

Részletesebben

Bevezető milyen információkkal rendelkezik a magyar lakosság ezekről a termékkategóriákról Módszertan:

Bevezető milyen információkkal rendelkezik a magyar lakosság ezekről a termékkategóriákról Módszertan: Bevezető A Szinapszis Kft. a Magyar Gyógyszerészi Kamarával együttműködve piackutatást kezdeményezett, amelynek célja annak feltárása, milyen szerepe van a gyógyszernek illetve az egyéb, gyógyhatású, étrend-kiegészítő

Részletesebben

A gyógyszertár, mint egészségügyi intézmény

A gyógyszertár, mint egészségügyi intézmény A gyógyszertár, mint egészségügyi intézmény A gyógyszertár, mint egészségügyi intézmény /típusok, helyiségek, személyzet, organogram, hierarchia 2016 Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézet Jogszabályok

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámoló 212 év Növényvédőszer-Gyártók és Importörök Szövetsége Egyesület -----------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

I. SZÁMÚ GAZDASÁGI MŰKÖDTETŐ KÖZPONT BESZERZÉSI SZABÁLYZATA

I. SZÁMÚ GAZDASÁGI MŰKÖDTETŐ KÖZPONT BESZERZÉSI SZABÁLYZATA I. SZÁMÚ GAZDASÁGI MŰKÖDTETŐ KÖZPONT BESZERZÉSI SZABÁLYZATA Győr, 2015. 03.02 1 E L Ő S Z Ó Az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII:31) kormányrendelet 13. (2) bekezdésében foglalt

Részletesebben

Az intézmények vezetői továbbra sem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a évre vonatkozóan.

Az intézmények vezetői továbbra sem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a évre vonatkozóan. Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság E

Részletesebben

elfogadásának tapasztalatai

elfogadásának tapasztalatai Az elektronikus vény elfogadásának tapasztalatai Visegrád, 2018.09.21. dr. Bartus György MGYK alelnök Prológus I. A gyógyszerész szakmai elvárások megfogalmazása 2016. első félév. Egyetlen rendszer a támogatás

Részletesebben

Gyógyszertári betegellátás minőségi kritériumai nemzetközi kitekintés. Egészségügyi ellátórendszerünk kihívásai, gyógyszerészet útkeresése

Gyógyszertári betegellátás minőségi kritériumai nemzetközi kitekintés. Egészségügyi ellátórendszerünk kihívásai, gyógyszerészet útkeresése Gyógyszertári betegellátás minőségi kritériumai nemzetközi kitekintés. Dr. Hankó Balázs (Semmelweis Egyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Gyógyszerügyi Szervezési Intézet) Egészségügyi ellátórendszerünk

Részletesebben

Magyar Diabetes Társaság 2013. évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

Magyar Diabetes Társaság 2013. évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Magyar Diabetes Társaság 2013. évi Közhasznú egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1.Általános rész: A Társaságot 1970.évben hoztuk létre. A Társaság képviselője 2013.évben: Prof. Dr.

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2012. március 6-i rendkívüli ülésére

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2012. március 6-i rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 6-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 4/2011. (II.25.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Kapcsolt energia termelés, megújulók és a KÁT a távhőben

Kapcsolt energia termelés, megújulók és a KÁT a távhőben Kapcsolt energia termelés, megújulók és a KÁT a távhőben A múlt EU Távlatok, lehetőségek, feladatok A múlt Kapcsolt energia termelés előnyei, hátrányai 2 30-45 % -al kevesebb primerenergia felhasználás

Részletesebben

5. A költségek elemzése 5.1. Költségelemzés abszolút adatokkal

5. A költségek elemzése 5.1. Költségelemzés abszolút adatokkal 5. A költségek elemzése 5.1. Költségelemzés abszolút adatokkal 501. A számla nettó értéke 34 800 : 1,2 = 29 000 Ft 502. I. negyedévi hívásdíj 158 500 : 1,08 = 146 759,30 Ft 503. A számla bruttó értéke

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2013. január 1. Beszámolási időszak vége: 2013. december 31. Keltezés: 2014. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Az intézmények vezetői írásban közölték, hogy nem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a 2011. évre vonatkozóan.

Az intézmények vezetői írásban közölték, hogy nem kívánnak díjtételemelést végrehajtani az intézményük tekintetében a 2011. évre vonatkozóan. Városi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságától Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-010 : (53) 361-571 Előterjesztés készítésében közreműködött: Gazdasági Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

A kereskedelem. A kereskedelem tevékenység elemzési sajátosságai. Nagykereskedelem. Vendéglátás. Kiskereskedelem

A kereskedelem. A kereskedelem tevékenység elemzési sajátosságai. Nagykereskedelem. Vendéglátás. Kiskereskedelem A kereskedelem tevékenység elemzési sajátosságai Musinszki Zoltán MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék A kereskedelem Fogalma: Az

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány A közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány A közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása 3. Napirend a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása 3. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány A közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása

Részletesebben

BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET. A BKV Előre SC 2010. évi Közhasznúsági Jelentése

BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET. A BKV Előre SC 2010. évi Közhasznúsági Jelentése BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET 2 2. Vezetői összefoglaló A BKV Előre SC elkészítette az egyesület 2010. évi gazdálkodásáról szóló Közhasznúsági Jelentését, a közhasznú eredmény kimutatást és

Részletesebben

- A magán egészségbiztosítás (öngondoskodás) egyik formája

- A magán egészségbiztosítás (öngondoskodás) egyik formája Mi az egészségpénztár? - A magán egészségbiztosítás (öngondoskodás) egyik formája - Egy speciális számla, ahol a gyűjtött megtakarításokat csak egészségügyi célok érdekében lehet felhasználni - A társadalombiztosítás

Részletesebben

Helyzetértékelés és a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia (NIS) célkitűzései

Helyzetértékelés és a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia (NIS) célkitűzései Helyzetértékelés és a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia (NIS) célkitűzései Dr. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár HTE MediaNet 2013 konferencia 2013. Október 3. Velence Bevezetés Miért volt

Részletesebben

8. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

8. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Farkas Attila Uszoda belépőjegyárainak felülvizsgálata

Részletesebben

A HÁLÓZATBAN MŰKÖDŐ GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGÉNEK JAVASLATA A SÜRGŐSSÉGI GYÓGYSZERELLÁTÁSI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRA

A HÁLÓZATBAN MŰKÖDŐ GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGÉNEK JAVASLATA A SÜRGŐSSÉGI GYÓGYSZERELLÁTÁSI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRA A HÁLÓZATBAN MŰKÖDŐ GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGÉNEK JAVASLATA A SÜRGŐSSÉGI GYÓGYSZERELLÁTÁSI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRA 2015. március Vezetői összefoglaló A sürgősségi gyógyszerellátás az egészségügyi ágazat

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020 ÉLELMISZER-FELDOLGOZÁS NÉLKÜL NINCS ÉLETKÉPES MEZŐGAZDASÁG; MEZŐGAZDASÁG NÉLKÜL NINCS ÉLHETŐ VIDÉK Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020 Dr. Bognár Lajos helyettes

Részletesebben

Az egészségügy 2013. évi költségvetése, várható kilátások. Banai Péter Benő

Az egészségügy 2013. évi költségvetése, várható kilátások. Banai Péter Benő Az egészségügy 2013. évi költségvetése, várható kilátások Banai Péter Benő Makrogazdasági, költségvetési keretek 1. Magas növekedés és/vagy olcsó adósság-finanszírozás bővülő költségvetési mozgástér 2.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 113. MELLÉKLET : 2 db TÁRGY: Javaslat a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti díjak 2009. évi emelésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

2012/2013. üzleti év 4. negyedév

2012/2013. üzleti év 4. negyedév . üzleti év Egis Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság IFRS konszolidált, nem auditált 3-kal növekvő árbevétel, 3,6 milliárd Ft adózás előtti eredmény millió Ft m Ft Árbevétel 35 296 34 255

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. társasági szerződés módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S. társasági szerződés módosításáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S társasági szerződés módosításáról A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény, a cégnyilvánosságról,

Részletesebben

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1. 0688/482-472 www.tatorjan.hu tatorjan.jatekvar@invitel.hu ELŐTERJESZTÉS Tisztelt

Részletesebben

Kormányzati elvárásoknak való megfelelés a közúthálózat üzemeltetésben és fenntartásában Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kormányzati elvárásoknak való megfelelés a közúthálózat üzemeltetésben és fenntartásában Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kormányzati elvárásoknak való megfelelés a közúthálózat üzemeltetésben és fenntartásában Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2016. április 22. 1 Társadalmi cél Hazánk gazdasági fejlődésének és állampolgárai jólétének

Részletesebben

CSOK + POLGÁR LAKÁSTÁMOGATÁSI PROGRAM LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZEPTEMBER 22 TÓTH JÓZSEF POLGÁRMESTER

CSOK + POLGÁR LAKÁSTÁMOGATÁSI PROGRAM LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZEPTEMBER 22 TÓTH JÓZSEF POLGÁRMESTER CSOK + POLGÁR LAKÁSTÁMOGATÁSI PROGRAM LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2016. SZEPTEMBER 22 TÓTH JÓZSEF POLGÁRMESTER I. HELYZETELEMZÉS POLGÁR VÁROS LAKÁSHELYZETE II. POLGÁR VÁROS CÉLKITŰZÉSEI

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ A Magyar Kórházi Gyógyszerészetért Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015.01.01-2015.12.31 Tartalomjegyzék 1. Az alapítvány általános bemutatása...

Részletesebben

A szolgáltatási díjak alakulása 2014-ben

A szolgáltatási díjak alakulása 2014-ben A szolgáltatási díjak alakulása 2014-ben A Kormány 2012-ben rendeletben vezette be a vényköteles gyógyszerek kiváltásához kapcsolódó gyógyszerbiztonsági ellenőrzésért járó szolgáltatási díjat, amely díj

Részletesebben

Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája

Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája 1112 Budapest, Sasadi út 170. 321-5262 E-mail: info@liganet.hu 24/2018. (09. 04.) számú elnökségi határozat 1. A LIGA Szakszervezetek kezdeményezi egy kétéves

Részletesebben

A központi költségvetés és az államadósság finanszírozása 2012-ben

A központi költségvetés és az államadósság finanszírozása 2012-ben A központi költségvetés és az államadósság finanszírozása 2012-ben Fő kérdések: 1. Az állampapírpiac helyzete és a központi költségvetés finanszírozása 2011-ben. 2. A 2012. évi finanszírozási terv főbb

Részletesebben

adroll A SIKER KISZÁMLÁZVA! KISKERESKEDELEM

adroll A SIKER KISZÁMLÁZVA! KISKERESKEDELEM adroll A SIKER KISZÁMLÁZVA! KISKERESKEDELEM BEMUTATKOZÁS MI AZ ADROLL? PÉNZTÁRGÉPSZALAG HIRDETÉS, A POS KOMMUNIKÁCIÓ ÚJ GENERÁCIÓJA Cégünk, az adroll Marketing Kft. kizárólagos joggal Az rendelkezik a

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGY MODERNIZÁLÁSA. Regős Gábor, Phd. Századvég Gazdaságkutató Zrt.

AZ EGÉSZSÉGÜGY MODERNIZÁLÁSA. Regős Gábor, Phd. Századvég Gazdaságkutató Zrt. AZ EGÉSZSÉGÜGY MODERNIZÁLÁSA Regős Gábor, Phd. Századvég Gazdaságkutató Zrt. regos@szazadveg.hu 2018 AZ EGÉSZSÉGÜGY FINANSZÍROZÁSA DEMOGRÁFIA FOLYAMATOK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGFINANSZÍROZÁS HELYZETE NEMZETKÖZI

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Száma: F-28404/2008. Tárgy: Szentes város helyi tömegközlekedés 2009. évi díjai Mell.: - Tisza Volán Rt. javaslata - rendelet-tervezet Szentes

Részletesebben

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar 89-ben 4 személy által alapított Kft. 2003-től régi tulajdonosokkal

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/118-1/213/I. Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. üzleti terve Üi.: Juhászné Kérdő Edina Melléklet: Üzleti terv Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat működési bevételei és kiadásai feladatjelleg szerint 2014. költségvetés (Ft)

Velem községi Önkormányzat működési bevételei és kiadásai feladatjelleg szerint 2014. költségvetés (Ft) 2. melléklet a 9/2014. (V.22.) önkormányzati rendelethez "2. melléklet a 1/2014. (II.05.) önkormányzati rendelethez Velem községi Önkormányzat működési bevételei és kiadásai feladatjelleg szerint 2014.

Részletesebben

Javaslat a gyógyszertári ügyeleti rendszer átalakítására

Javaslat a gyógyszertári ügyeleti rendszer átalakítására HÁLÓZATI GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGE Javaslat a gyógyszertári ügyeleti rendszer átalakítására 2016. FEBRUÁR 2. Hol tartunk most? 1990 óta A gyógyszertári ügyeleti ellátás 25 éve megoldatlan probléma Több

Részletesebben

KÖZHASZNUSÁGI JELENTÉS. Rákosmente Gyermekei Mosolyáért Nonprofit Kft 2011.

KÖZHASZNUSÁGI JELENTÉS. Rákosmente Gyermekei Mosolyáért Nonprofit Kft 2011. KÖZHASZNUSÁGI JELENTÉS Rákosmente Gyermekei Mosolyáért Nonprofit Kft 2011... Szűcs Katalin Anna ügyvezető A 2011. július 28.- án alakult az alapítók által aláirt Társasági szerződéssel, az 1997.évi CLVI.

Részletesebben

Sirius Állat és Természetvédelmi Alapítvány évi KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. (2030 Érd, Júlia u. 45.)

Sirius Állat és Természetvédelmi Alapítvány évi KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. (2030 Érd, Júlia u. 45.) Sirius Állat és Természetvédelmi Alapítvány 2015. évi KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1. A alapítvány rövid bemutatása: Tevékenység kezdete: 2005.02.17 Székhelye: 2030 Érd, Júlia u. 45. A beszámoló aláírására jogosult:

Részletesebben

Kereset-kiegészítés fedezete 106

Kereset-kiegészítés fedezete 106 Ádám Jenõ - Központi Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagiskola Szuhakálló 2009. évi költségvetés Kiadások Személyi juttatások 511112 Alap illetmény 801214 szakfeladat 16 fõ részére december havi bér 2.348.541,-

Részletesebben

VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére

VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére VÁRÓTERMI KUTATÁS Kutatási jelentés az IDS Medical részére 1 A váróteremben töltött idő A legutóbbi várótermi látogatás tapasztalatai % Plakátok 9% Reklámanyagok olvasása Szórólapok 44% 9% 44% Elolvasta

Részletesebben

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015.

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Kertész Ottó vasútbiztonság vezető MÁV Zrt. MÁV Zrt. Felügyelőbizottság Igazgatósága Szervezetek Elnök-vezérigazgató Belső ellenőrzési főosztály Biztonsági

Részletesebben

A főgyógyszerész feladatai

A főgyógyszerész feladatai A főgyógyszerész feladatai Gazdálkodás Jó (keret)gazda A főgyógyszerész feladatai Gazdálkodás Jó (keret)gazda Üzemgazdasági szemszög A főgyógyszerész feladatai Gazdálkodás Jó (keret)gazda Üzemgazdasági

Részletesebben