Konyhatervezési alapismeretek. Egy új konyhának mindenekelőtt egyet kellene tudni: hosszú évekig örömet szerezni

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Konyhatervezési alapismeretek. Egy új konyhának mindenekelőtt egyet kellene tudni: hosszú évekig örömet szerezni"

Átírás

1 Konyhatervezési alapismeretek Egy új konyhának mindenekelőtt egyet kellene tudni: hosszú évekig örömet szerezni Újonnan megvásárolt konyhabútorunkkal szemben alapvető elvárásunk, hogy jól nézzen ki és jól működő készülékekkel legyen felszerelve. Szerencsére a mai beépíthető konyhák ennél sokkal többet nyújtanak. Mivel a tapasztalatok szerint egy konyhát 20 évig használunk, megéri az új berendezéssel szemben támasztott igényeinket és kívánságainkat a vásárlás előtt alaposan átgondolni. Az alábbiakban bemutatjuk, mire kell figyelni az új konyha kiválasztásánál és mire kell a vásárlásnál gondolni. A legtöbb háztartásban az új konyhabútor megvásárlása igen nagy beruházást jelent. Sokan hasonlítják az új konyha megvásárlását egy autó vásárlásához, mivel értékük megközelítőleg egy nagyságrendet képvisel. De ki használja manapság az autóját 20 éven keresztül? Ez ugyanis a konyhák átlagos használati időtartama. És ki tölt el minden hónapban egy egész hetet az autójában? Ennyi időt dolgozunk konyhánkban egy hónap alatt. Ha a fenti hasonlatot tovább elemezzük, felmerül még néhány kérdés. Milyen elvárásaink lennének egy autóval szemben, ha ilyen hosszú ideig szeretnénk vezetni és ezzel együtt intenzíven használni? Lehet, hogy túl keveset várunk el a konyhánktól? És ha igen, mire kellene különösen odafigyelnünk? Mindenek előtt az utolsó kérdés foglalkoztatta a Blum szakembereit, amire megpróbáltak új választ keresni. Az eredmény a Dynamic Space, ami a konyhatervezést új alapokra helyezi. Mire használható tulajdonképpen a Dynamic Space? A Dynamic Space egy olyan rendszer, mely mindazokat az eljárásokat tartalmazza, amit egy tapasztalt konyhatervező a tervezés és a bútor kialakítása során figyelembe vesz és alkalmaz. 1. Elegendő tárolóhelyet tervezni A konyhavásárlók több mint 60%-a túl későn méri fel, hogy több tároló helyre lenne szüksége. Ez a hiány jelentősen csökkenthető lenne, ha már a konyhatervezés előtt meghatároznánk, hogy mennyi rakodóhelyre van szükségünk. (Erre használható a Blum-zónatervező programja.)

2 2. Öt zónában tervezni Minden jó konyhaterv az egyes munkazónák meghatározásával kezdődik. Az öt Dynamic Space konyhai zóna (pl. jobbkezeseknél) a következő: raktározás, tárolás, mosogatás, előkészítés, sütés-főzés. A zónák elrendezése és az egyes területek helyigényének felosztása mindig a használó egyéni kívánságainak, szokásainak és az általa végzett munkafolyamatoknak a figyelembe vételével történik. 3. Az alsó elemekben az ajtók számát minimalizálni Az ajtós alsó elemek az ergonómia szempontjából vizsgálva nagyon kedvezőtlenek: az ott tárolt dolgok keresése fáradtságos, mert a szekrények tartalma áttekinthetetlen. Ahhoz, hogy a hátsó részben tárolt dolgokat elérjük le kell hajolni, illetve a szekrény tartalmának egy részét ki kell rámolni. Ezzel szemben a fiókok és mélyfiókok teljes áttekinthetőséget és optimális elérhetőséget nyújtanak. 4. Teljesen kihúzható fiókokat választani A kényelmi szempontokat tekintve még pozitívabb, ha a fiókok és a mélyfiókok teljes kihúzású vasalattal felszereltek. A részkihúzású fiókokkal szemben az az előnyük, hogy a fiók tartalma teljes mélységében áttekinthető és elérhető, egészen a leghátsó sarkokig. Konyhatervezési alapismeretek A tároló helyszükséglet felmérése Tároló helynek a különböző dolgok - melyeket más-más módon kell megőrizni illetve elhelyezni - számára rendelkezésre állóhelyet nevezzük. Ide tartozik minden olyan dolog, amit a konyhában használunk, az étkészletektől és az evőeszközkészletektől kezdve a munkaeszközökön, edényeken és serpenyőkön keresztül egészen a fűszerekig, valamint a friss, a tartós és a fagyasztott élelmiszerekig. A tároló helyszükséglet a főzési és bevásárlási szokásoktól, a háztartás nagyságától és az ott lakók életstílusától függ. A konyhában dolgozó személy naponta átlagosan 360 munkafázist végez (megfog dolgokat, valamilyen munkát végez, illetve utat tesz meg). Ez húsz év alatt mintegy 2,6 millió ilyen elvégzett tevékenységet jelent. Ha ezen tevékenységek mindegyikénél megfelelő tervezéssel megspórolhatunk valamicske időt, fáradtságot vagy megtett utat, ez összességében hatalmas különbséget eredményezhet. Nagyon sok tevékenység jár a

3 konyhában tárolt dolgok megfogásával. Hogy ezeket a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben érhessük el, a megfelelő zónában kell őket elhelyeznünk. A konyhák több figyelmet érdemelnek A vállalkozásoknál szinte minden munkahelyet úgy optimalizálnak, hogy azzal időt és költséget takaríthassanak meg. Ezzel szemben a konyhában - ami tulajdonképpen a legtöbb otthon elvégzett munka helyszíne - megtett utakra és munkafolyamatokra vonatkozó tényeket nem ismerjük és nem vesszük figyelembe mint optimalizálási lehetőséget. A Dynamic Space segítségével tároló helyünket jobban és ergonómikusabban használhatjuk. Több teret nyerhetünk például, ha fiókjaink oldal- és hátfalai magasabbak. Az újszerű megoldásokkal ésszerűbben kihasználhatjuk a sarok-, illetve kamraszekrényeket. A teljes kihúzású fiókokkal pedig tökéletesebb áttekinthetőséget és hozzáférhetőséget nyerünk. A Dynamic Space ennél többet is nyújt: rendet, ami egyenlő az áttekinthetőséggel, az áttekinthetőség pedig időtakarékosságot jelent! A - szintén a Blum kínálatában szereplő - Orga-line belső rendszerező pedig a fiókokat és mélyfiókokat praktikus tárolóhelyekké teszi. A fiókbelsők felosztása rugalmas: a hosszában, illetve keresztben elhelyezett elválasztók, valamint a mosogatógépben is tisztítható nemesacélból készült betétek, kivehetők és átrendezhetők. konyhai zónák tervezése 1920-ban Bécsben egy Margarete Schütte-Lihotzky nevű építésznő kifejlesztette a "frankfurti konyhát", mely elsőként vette figyelembe a munkavégzés során megtett útszakaszokat és a mozgásfolyamatokat. Ez a "munkatakarékos" beépített konyha lett a második világháború után Európában és az USA-ban a norma. A Dynamic Space modell a "frankfurti konyhát" tovább finomította és öt különböző zónát határozott meg. A továbbiakban azt mutatjuk be, hogy az egyes Dynamic Space zónák tervezésénél mi a fontos.

4 Raktározás Ebben a zónában tároljuk a fogyasztási cikkeket (pl.: konzerveket, rizst, tésztát, hűtött, ill. fagyasztott élelmiszereket. Tárolás Ez a zóna a használati tárgyak - mint étkészlet, poharak, evőeszközök tárolására szolgál. Mosogatás A mosogatótál és a mosogatógép mellett ebben a "vizes zónában" találhatjuk a hulladéktároló, a tisztítószerek és - eszközök helyét. Előkészítés Ez a zóna a fő munkavégzési terület a konyhában. A legtöbb elő- és elkészítési tevékenység itt zajlik. A munkaeszközöket, a konyhai gépeket, a fűszereket és még sok más dolgot kell a munkafelület közvetlen közelében elhelyezni.

5 Főzés-sütés Ez a főzőlap, sütő, pároló, mikorhullámú sütő, páraelszívó, lábasok és fazekak, serpenyők, főzéshez szükséges egyéb eszközök és tepsik helye. Melyik konyhaforma ideális? A hely adottságaihoz és az egyén igényeihez igazodva különböző konyhaformák léteznek. Az egyszerű kialakítások közé tartozik az egysoros, az L-alakú és a kétsoros konyha. Az összetettebb formák, mint a G-alakú, az U-alakú és a sziget, több lehetőséget kínálnak. A konyhában megtett útszakaszok optimalizálásához az U-alakú konyha a legmegfelelőbb. Ezt követi a sziget kialakítás. Ezeknél a formáknál a legrövidebb ugyanis az egyes zónák között megtett út. Igaz, hogy az egysoros konyha berendezése is optimalizálható a Dynamic Space programmal, ha azonban lehetőség nyílik rá érdemes U, G, vagy sziget formát választani. U-alakú konyha G-alakú konyha konyha szigettel kétsoros konyha L-alakú konyha egysoros konyha A tárgyak ergonómiailag ajánlott helye Alapvetően a gyakran használt dolgokat a könnyen és gyorsan elérhető fiókokban, tehát közvetlenül a munkalap alatt, illetve a felső elemek alsó síkjában kell tárolni.

6 A kevesebbet használt tárgyakat az előbb említett zóna alatt, illetve fölött helyezzük el. Amit csak nagyon ritkán használunk, azt a felső elemsor legfelső, illetve az alsó elemsor legalsó síkjába tegyük. Ezzel az elrendezéssel is sok időt spórolhatunk meg a mindennapos konyhai munkánk során. Gyakran használt dolgok helye Kevesebbet használt dolgok helye Ritkán használt dolgok helye Kevesebb megtett út Egy négytagú család konyhájában naponta átlagosan 100 konyhai zónaváltás történik. 30 út vezet az asztalhoz, illetve az asztaltól. 50 tevékenységet végzünk a különböző zónákban. 30-szor használunk különböző készülékeket. És csak a szekrényajtókat, fiókokat és mélyfiókokat 80 alkalommal nyitjuk ki és csukjuk be. Nem kell konyhatervezésben jártas szakembernek lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk: egy átlagos konyha élettartama alatt ez sok ezer munkával töltött órát jelent. Ez egyben több ezer kilométer megtett utat, megszámlálhatatlan térdhajlítást és milliónyi apró kézfogást is magában foglal. A Blum cég kutatói egy úgynevezett "úttanulmányt" végeztek hagyományosan és Dynamic Space kritériumok alapján megtervezett konyhákon, majd az eredményt összehasonlították. Ezzel bebizonyították, hogy a Dynamic Space konyhákban a munkavégzés során megtett utak érezhetően lerövidülnek. Mint az alább bemutatott példán is, ez az érték akár 20% is lehet. De nem csak az utak, hanem a munkavégzés ideje is jelentősen lecsökken. Így a konyhai tevékenységekre fordított idő egy Dynamic Space konyhában napi két óra helyett csupán egy óra negyven percet tesz ki. Naponta további tíz perc nyerhető, ha lemondunk az ajtós alsó elemekről a fiókok és mélyfiókok javára. Ez összesen napi fél óra megtakarított idő!

7 Hagyományosan megtervezett konyha összekevert zónákkal: 264 m út naponta, kb km 20 év alatt Dynamic Space segítségével tervezett konyha: 210 m út naponta, kb km 20 év alatt Megtakarítás: 397 km (20%) Forrás és képek: Blum

A konyhabútorok leírása

A konyhabútorok leírása A konyhabútorok leírása Korpusz (corpus): A konyhabútor teste, mely oldalakból, aljból, tetıbıl, és hátfalból áll. Az alsó elemek és magas szekrények korpusza lábazaton áll. A szekrény testek 18 mm vastag

Részletesebben

DYNAMIC SPACE. Változnak az idők, változnak a konyhával szembeni elvárások is. www.dynamicspace.com

DYNAMIC SPACE. Változnak az idők, változnak a konyhával szembeni elvárások is. www.dynamicspace.com DYNAMIC SPACE Változnak az idők, változnak a konyhával szembeni elvárások is www.dynamicspace.com Egy konyhának mindenek előtt egyet tudni kell: Önnek éveken keresztül örömöt szerezni Tartalom Az Ön konyhája

Részletesebben

ORGA-LINE TANDEMBOX-hoz. Termékválasztó és megrendelőkönyv

ORGA-LINE TANDEMBOX-hoz. Termékválasztó és megrendelőkönyv ORGA-LINE TANDEMBOX-hoz Termékválasztó és megrendelőkönyv Idő belső értékek számára www.dynamicspace.com Konyhája belsejét új mértékkel számolja. ORGA-LINE, a fiókok és kihúzórendszerek variálható belső

Részletesebben

A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat.

A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat. A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat. Bosch NoFrost készülékek VitaFresh funkcióval tökéletesítve. www.bosch-home.com/hu *Háztartási nagykészülékek Forrás:

Részletesebben

4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet

4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet 4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet 4 lépés az új konyhádig Ez a brosúra segít lemérni, megtervezni, megrendelni és beszerelni IKEA konyhádat. Megtudhatod belőle, hogy mi mindenre kell odafigyelned,

Részletesebben

Egy tökéletes tárolási rendszer gyors hozzáférhetõséget biztosít! ORSY - A rend és a rendszer márkajele

Egy tökéletes tárolási rendszer gyors hozzáférhetõséget biztosít! ORSY - A rend és a rendszer márkajele ORSY - A rend és a rendszer márkajele A Würth által kifejlesztett ORSY-polcrendszer lehetôséget ad arra, hogy áttekinthetô, rendezett raktárt üzemeltessen. Az ORSY-polcrendszerünk stabil, erôs fémszerkezetbôl

Részletesebben

4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet

4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet 4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet 4 lépés az új konyhádig Ez a brosúra segít lemérni, megtervezni, megrendelni és beszerelni IKEA konyhádat. Megtudhatod belőle, hogy mi mindenre kell odafigyelned,

Részletesebben

Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer

Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer Minden európai ország szabályozza a hulladékkezelést cél az, hogy a háztartásokban keletkező hulladék egyre nagyobb arányban újrafeldolgozható legyen.

Részletesebben

www.triomaxhungary.hu triomix katalógus 2017 2 Art 002i Kihúzható konyhai vasalat. Pult alá szerelhető. Teljes kihúzású, csillapított záródású (balos). A kosarak krómozott fém korláttal és fehér fenéklemezzel

Részletesebben

Jelentkezzen be a gourmet hotelba. Luxuselhelyezés és tökéletes körülmények minden élelmiszer számára az új Miele K készülékekben.

Jelentkezzen be a gourmet hotelba. Luxuselhelyezés és tökéletes körülmények minden élelmiszer számára az új Miele K készülékekben. Jelentkezzen be a gourmet hotelba Luxuselhelyezés és tökéletes körülmények minden élelmiszer számára az új Miele K 20.000 készülékekben. Jelentkezzen be a gourmet hotelba Élvezze ki teljesen a tartózkodást:

Részletesebben

-30% AKCIÓ. konyhabútorra! Megérkezett Magyarországra, garantáltan csak a kikában! 2010.10.11-12.24-ig. kika - a lakberendezési ötletek sztárja!

-30% AKCIÓ. konyhabútorra! Megérkezett Magyarországra, garantáltan csak a kikában! 2010.10.11-12.24-ig. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! Megérkezett Magyarországra, garantáltan csak a kikában! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! AKCIÓ * konyhabútorra! *) * Részletek az áruházakban. Az akció más kedvezménnyel nem összevonható. 2010.10.11-12.24-ig

Részletesebben

ÖLTÖZŐ- ÉS IRODABERENDEZÉS. Group ROTTE 2017/1

ÖLTÖZŐ- ÉS IRODABERENDEZÉS. Group ROTTE 2017/1 ÖLTÖZŐ- ÉS IRODABERENDEZÉS Group ROTTE 2017/1 1 2 3 4 5 6 FÉMSZEKRÉNYEK, ÖLTÖZŐPADOK ÖLTÖZŐSZEKRÉNYEK, PADOK, KERETEK, TETŐK ÉS EGYÉB KIEGÉSZÍTŐK. STANDARD TÍPUSOK ÉS EGYEDI GYÁRTÁSÚ ÖLTÖZŐSZEKRÉNYEK.

Részletesebben

A feltüntetett árak nem tartalmazzák, a munkalap, a tálca, és a lábak árát! 20-AS ELEMEK 30-AS ELEMEK

A feltüntetett árak nem tartalmazzák, a munkalap, a tálca, és a lábak árát! 20-AS ELEMEK 30-AS ELEMEK Panel konyhákhoz tartozó elemek A feltüntetett árak nem tartalmazzák, a munkalap, a tálca, és a lábak árát! 20-AS ELEMEK 30-AS ELEMEK Alsó elemek Nyitott jobbos Kihúzható kosár Nyitott jobbosvégzáró jobbos

Részletesebben

4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet

4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet 4 LÉPÉS AZ ÚJ KONYHÁDIG Tervezési segédlet Ezekre van szükséged. Csak rád várnak az IKEA áruházakban. 4 lépés az új konyhádig Ez a brosúra segít lemérni, megtervezni, megrendelni és beszerelni IKEA konyhádat.

Részletesebben

Rozsdamentes bútorok és berendezések. katalógusa 2008 / 2009

Rozsdamentes bútorok és berendezések. katalógusa 2008 / 2009 Rozsdamentes bútorok és berendezések katalógusa 2008 / 2009 Tartalomjegyzék 100-as sorozat Munkalapok, munkaasztalok, pultok Munkalapok és munkaasztalok............... 3. oldal Munkaasztalok és pultok..................

Részletesebben

van helyi, speciális megvilágításra. Különösen igaz ez az őszi téli időszakban.

van helyi, speciális megvilágításra. Különösen igaz ez az őszi téli időszakban. Konyhakadémia 6.rész Fogjuk munkára a fényt! Praktikus kiegészítők a konyhában Miről ismerszik meg a jó asztaloscsapat? Fogjuk munkára a fényt! El tudja képzelni mi lesz az eredménye annak, ha sötétben

Részletesebben

Praktikus konyha tervezés

Praktikus konyha tervezés Praktikus konyha tervezés Hogy ne kövessen el olyan hibákat, amin még most, könnyedén változtathat. Kényelmesebb használhatóság. Jobb helykihasználás. Kevesebb fáradság. Tartósabb bútor. Egy konyha, csak

Részletesebben

Lakóépületek tervezése III. gyakorlat MET.BME.HU 2011 / 2012 II. Szemeszter BME Magasépítési Tanszék

Lakóépületek tervezése III. gyakorlat MET.BME.HU 2011 / 2012 II. Szemeszter BME Magasépítési Tanszék Lakóépületek tervezése III. gyakorlat MET.BME.HU 2011 / 2012 II. Szemeszter BME Magasépítési Tanszék Forrás: ZSUFA és KALMÁR Építésziroda Széchenyi utcai családi ház 1 1 1. Zónák és funkciók (S.M.) 2.

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI Hálószobabútor-sorozat TERVEZŐ Ola Wihlborg KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Enyhe szappanos oldattal tisztítsd, majd tiszta ruhával töröld szárazra. FIGYELMEZTETÉS! BORULÁSVESZÉLY A nem rögzített

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET SVALNÄS. Fali polcrendszer. JÓ TUDNI Bambuszból készült, ami egy könnyen tisztítható, tartós, természetes anyag.

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET SVALNÄS. Fali polcrendszer. JÓ TUDNI Bambuszból készült, ami egy könnyen tisztítható, tartós, természetes anyag. VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET SVALNÄS Fali polcrendszer JÓ TUDNI Bambuszból készült, ami egy könnyen tisztítható, tartós, természetes anyag. BIZTONSÁG A falisín rögzítéséhez használd a mellékelt alátéteket. Különböző

Részletesebben

Idõtervezõ a konyhabútor helyének pontos elõkészítéséhez. Mindent a maga idejében - de mikor is?

Idõtervezõ a konyhabútor helyének pontos elõkészítéséhez. Mindent a maga idejében - de mikor is? Idõtervezõ a konyhabútor helyének pontos elõkészítéséhez Mindent a maga idejében - de mikor is? Hol tart most az építkezéssel? Mit, mikor kell tennie, hogy minden idõben elkészüljön, és ne kelljen felesleges

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET METOD konyhaszekrények

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET METOD konyhaszekrények VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET METOD konyhaszekrények 25 ÉV GARANCIA Az IKEA METOD konyhákra 25 év garanciát biztosítunk. Még több információt a garanciafüzetben találsz. Hozd ki a legtöbbet a METOD konyhaszekrényekből

Részletesebben

Konyhai és Gardrób Fémrácsok

Konyhai és Gardrób Fémrácsok Konyhai és Gardrób Fémrácsok 1 / 8 Mind kihasználás. tőlünk, Sokkal centrifuga meleg megannyi Sokszor poharak, Megannyi fémrácsok igazából? a szendvicssütő sokszor konyhában, többet lemondunk, s edényt,

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI Hálószobabútor-sorozat TERVEZŐ Ola Wihlborg KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Enyhe szappanos oldattal tisztítsd, majd tiszta ruhával töröld szárazra. FIGYELMEZTETÉS! BORULÁSVESZÉLY A nem rögzített

Részletesebben

07június. háztartási gépek

07június. háztartási gépek 07június háztartási gépek egy átlagos nap a Fagor világában... első az egészséged Új massalud család, Hygienizer kezelés és antibakteriális programok A Fagor új massalud típusú hűtőszekrényeit az egészségesen

Részletesebben

KÜLÖNBÖZŐ MAGASSÁGI MÉRETEK

KÜLÖNBÖZŐ MAGASSÁGI MÉRETEK Trixagon tároló Trixagon tároló 2 Trixagon tároló A hatszög forma gyakran megtalálható a természetben. A hópelyhek, a méhkas szerkezete és a teknősök páncélja is hatszög alakú. A hatszögek a természet

Részletesebben

Meglepően valódi ízek

Meglepően valódi ízek Érvényes a készlet erejéig vagy visszavonásig. Meglepően valódi ízek Miele gőzpároló Vitasteam-technológiával Miele gőzpároló Ízek élvezete egészségesen Két fő részére szóló Miele Főzőiskola belépő! Az

Részletesebben

Beépíthető sütő újdonságok

Beépíthető sütő újdonságok Beépíthető sütő újdonságok 2012 2 Beépíthető sütők Az első fogás már főzés közben is élvezhető: a Bosch beépíthető sütők szépsége és tudása. HotAir Eco hőlégbefúvás: energiatakarékos sütési mód a Bosch-tól.

Részletesebben

Karácsonyi Konyhagép Vásár

Karácsonyi Konyhagép Vásár Karácsonyi Konyhagép Vásár Conovtherm C4 6.10 EasyTouch Új szériás, érintő képernyős, oldalra csúszó ajtóval felszerelt kombipároló készülék 6db GN 1/1 kapacitással (Vízlágyító és állvány nélkül) Ár: 2.189.000Ft

Részletesebben

J&L BÚTORHÁZ KFT Budapest, Budafoki út 70/C.

J&L BÚTORHÁZ KFT Budapest, Budafoki út 70/C. A feltüntetett árak nem tartalmazzák, a munkalap, a tálca, és a lábak árát! A jobbos elemek rendelhetőek balos kivitelben is! 20-AS ELEMEK 30-AS ELEMEK jobbos Kihúzható kosár jobbos Végzáró jobbos ANY20

Részletesebben

AJTÓZÁRAK: a. dreambaby ajtózárainak széles típusválasztéka áll rendelkezésünkre. Egy részük kívülre felszerelve

AJTÓZÁRAK: a. dreambaby ajtózárainak széles típusválasztéka áll rendelkezésünkre. Egy részük kívülre felszerelve AJTÓZÁRAK: a dreambaby bútorra szerelhetô ajtózárainak széles típusválasztéka áll rendelkezésünkre. Egy részük kívülre felszerelve lehetôvé teszi a bútorfogantyúval vagy bútorgombbal ellátott ajtók zárását,

Részletesebben

T Ű Z H E L Y E K M I K R Ó K

T Ű Z H E L Y E K M I K R Ó K TŰZHELYEK M I K R Ó K 2007 Főzés. Ezért van a konyha. Tény, hogy a főzés a legmókásabb dolog, amit a konyhában tehetünk akár süteményt sütünk, hagymát pirítunk, vagy négyfogásos menüt állítunk össze. A

Részletesebben

HA KONYHABÚTORT KERES RS!

HA KONYHABÚTORT KERES RS! ÉTKEZÔGARNITÚRÁK Konyhánk ékessége nemcsak maga a konyhabútor lehet, hanem a színben, stílusban hozzáillô étkezôgarnitúra is. Formában, színben, anyagban is nagy a választék. Kisebb konyhában praktikusak

Részletesebben

Lakóépületek tervezése II. gyakorlat MET.BME.HU 2013 / 2014 I. Szemeszter BME Magasépítési Tanszék

Lakóépületek tervezése II. gyakorlat MET.BME.HU 2013 / 2014 I. Szemeszter BME Magasépítési Tanszék Lakóépületek tervezése II. gyakorlat MET.BME.HU 2013 / 2014 I. Szemeszter BME Magasépítési Tanszék Forrás: ZSUFA és KALMÁR Építésziroda Széchenyi utcai családi ház 1 1 1. Zónák és funkciók 2. Funkciók

Részletesebben

Most. Főzőlapok vonzó áron. Miele indukciós főzőlapok PowerFlex technológiával

Most. Főzőlapok vonzó áron. Miele indukciós főzőlapok PowerFlex technológiával Most Főzőlapok vonzó áron Miele indukciós főzőlapok PowerFlex technológiával Főzés profi módon Az indukciós főzőlapok termékjellemzői Az indukciós elv A profi szakácsok már régóta ismerik az indukciós

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bicsákné Furcsa Mária. A bútrorok fajáti. Konyhabútorok. A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextíliák forgalmazása

MUNKAANYAG. Bicsákné Furcsa Mária. A bútrorok fajáti. Konyhabútorok. A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextíliák forgalmazása Bicsákné Furcsa Mária A bútrorok fajáti. Konyhabútorok A követelménymodul megnevezése: Bútorok és lakástextíliák forgalmazása A követelménymodul száma: 0006-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Intelligens stílus. Háztartási gép kínálat 2015. www.amica.hu

Intelligens stílus. Háztartási gép kínálat 2015. www.amica.hu Intelligens stílus Háztartási gép kínálat 015 www.amica.hu 50 országban forgalmazott termékek ek A különféle sütésfunkciónak köszönhetően mindig az ételek számára legoptimálisabb sütési módot választhatja,

Részletesebben

Bordó prospektus árlistája

Bordó prospektus árlistája ELEKTHERMAX Nagykonyhai Kft. H-8500 Pápa Gyár u. 5. Pf.:178. Tel.: +36 89 313 255 / 161, 305 mellék Fax: +36 89 313 456 E-mail: nagykonyha@elekthermax.com Web: www.elekthermax.com Tartalomjegyzék: Bordó

Részletesebben

Páraelszívók. Amikor konyhánkba elszívót választunk, legelőször annak formájáról döntünk, illetve beépítésének módjáról.

Páraelszívók. Amikor konyhánkba elszívót választunk, legelőször annak formájáról döntünk, illetve beépítésének módjáról. Páraelszívók Amikor konyhánkba elszívót választunk, legelőször annak formájáról döntünk, illetve beépítésének módjáról. A beépítés módja szerint az alábbi készülékeket különböztetjük meg: Szekrénybe építhető

Részletesebben

www.primigi.com export@primigi.com IMAC S.p.A. - ITALY

www.primigi.com export@primigi.com IMAC S.p.A. - ITALY I.P. gyermek lábát mérje meg a Primigi, egy különleges kaland lépésről lépésre egy különleges kaland lépésről lépésre www.primigi.com export@primigi.com IMAC S.p.A. - ITALY A PRIMIGI Passo dopo passo (Lépésről

Részletesebben

Tárgyszavak: celluláris gondolkodás; gyártási cella; irodai cella; információszállítási cella; adminisztrációs tevékenység.

Tárgyszavak: celluláris gondolkodás; gyártási cella; irodai cella; információszállítási cella; adminisztrációs tevékenység. A VÁLLALATVEZETÉS EGYES TERÜLETEI Az irodai munka korszerűsítése. A celluláris elv érvényesítése A különböző vállalati szervezeteknél az elmúlt két évtizedben végrehajtott reorganizáció elkerülte az irodai

Részletesebben

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013 ELECTROLUX DESIGN LAB 2013 Az Electrolux Design Lab egy nemzetközi formatervező verseny, amelyre friss diplomások és hallgatók nevezhetnek a jövő háztartásainak tervezett innovatív koncepcióikkal. 2013-ban

Részletesebben

Turizmus rendszerszintű megközelítése

Turizmus rendszerszintű megközelítése 01.0.17. Turizmus rendszerszintű megközelítése Formádi Katalin formadi@turizmus.uni-pannon.hu A turizmus a szereplők tevékenységeiből és kapcsolataiból felépülő rendszer Az egyes szereplők egyedi döntéseik

Részletesebben

Biztonsági szekrények

Biztonsági szekrények Biztonsági szekrények Az igazi megoldás A biztonság a legfőbb szabály Egészségre és a környezetre ártalmas anyagok tárolása és készenlétben tartása a laboratóriumban vagy a tanteremben a legnagyobb gondosságot

Részletesebben

A feltüntetett árak nem tartalmazzák, a munkalap, a tálca, és a lábak árát! Nyitott Ajtós jobbos Kihúzható kosár Nyitott Ajtós jobbos Végzáró

A feltüntetett árak nem tartalmazzák, a munkalap, a tálca, és a lábak árát! Nyitott Ajtós jobbos Kihúzható kosár Nyitott Ajtós jobbos Végzáró Annabella konyhákhoz tartozó elemek Alsó elemek A feltüntetett árak nem tartalmazzák, a munkalap, a tálca, és a lábak árát! 20-AS ELEMEK 30-AS ELEMEK Nyitott jobbos Kihúzható kosár Nyitott jobbos Végzáró

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT ÓBUDAI EGYETEM. Neumann János Informatikai kar Alba Regia Egyetemi Központ

SZAKDOLGOZAT ÓBUDAI EGYETEM. Neumann János Informatikai kar Alba Regia Egyetemi Központ ÓBUDAI EGYETEM Neumann János Informatikai kar Alba Regia Egyetemi Központ SZAKDOLGOZAT OE-NIK Hallgató neve: Berencsi Gergő Zsolt 2010. Törzskönyvi száma: T 000123/FI38878/S-N Tartalomjegyzék Tartalmi

Részletesebben

BASIC SZEKRÉNYCSALÁD kereskedelmi árlista

BASIC SZEKRÉNYCSALÁD kereskedelmi árlista BASIC SZEKRÉNYCSALÁD kereskedelmi árlista A BASIC szekrényrendszer elemei minden bútorcsaládunkhoz felhasználhatóak. A szekrények széles méretválasztéka biztosítja a legjobb helykihasználást. Egyenes és

Részletesebben

PÁLYÁZATI LAP a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre

PÁLYÁZATI LAP a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre PÁLYÁZATI LAP a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre Köszönjük az érdeklődését, hogy jelentkezni kíván a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre, amelyet 2014. okt. 11 én, szombaton

Részletesebben

1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE

1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE 1428-06 BIZTONSÁGVÉDELMI ÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI FELADATOK VÉGZÉSE 1428-06/1 AZ ÉLELMEZÉSI ÜZEMRE VONATKOZÓ MUNKAVÉDELMI, ÉRINTÉSVÉDELMI, BALESET- ÉS TŰZVÉDELMI, VALAMINT A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSRA VONATKOZÓ

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

1 Ft-ért házhoz szállítjuk és összeszereljük! * -40% Álomkonyhát mindenkinek! AKCIÓK. kika - a lakberendezési ötletek sztárja!

1 Ft-ért házhoz szállítjuk és összeszereljük! * -40% Álomkonyhát mindenkinek! AKCIÓK. kika - a lakberendezési ötletek sztárja! Álomkonyhát mindenkinek! kika - a lakberendezési ötletek sztárja! : Spot tervezhető konyhaprogram Bázis: 819.900,- helyett 489.900,- Family: 1.414.900,- helyett 839.900,- (11533967) 489.900.- 819.900.-

Részletesebben

Az Ön életstílusára szabva

Az Ön életstílusára szabva Az Ön életstílusára szabva Prémium multifokális lencsék Prémium multifokális szemüveglencsék a Hoya-tól Ebből a füzetből minden lényeges információt megtudhat a Hoya forradalmi fejlesztésű progresszív

Részletesebben

Szilikon zacskók. Termékismertető

Szilikon zacskók. Termékismertető Szilikon zacskók hu Termékismertető Kedves Vásárlónk! Új szilikon zacskói nemcsak élelmiszerek frissen tartására, lefagyasztására vagy pácolására alkalmasak, hanem akár melegítéshez és ételkészítéshez

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

SNACK BERENDEZÉSEK FIGYELMEZTETÉS: A gáz berendezések ezekre a gázfajtákra és gáznyomásokra vannak elkészítve:

SNACK BERENDEZÉSEK FIGYELMEZTETÉS: A gáz berendezések ezekre a gázfajtákra és gáznyomásokra vannak elkészítve: SNACK BERENDEZÉSEK SNACK FIGYELMEZTETÉS: A gáz berendezések ezekre a gázfajtákra és gáznyomásokra vannak elkészítve: LPG: 37 g/cm 2 Földgáz: 20 g/cm 2 CG-310 típusu tűzhelyek gázpalack tároló szekrénnyel

Részletesebben

TANDEMBOX intivo. Minden alkalommal más, mindig különleges. www.blum.com

TANDEMBOX intivo. Minden alkalommal más, mindig különleges. www.blum.com TANDEMBOX intivo Minden alkalommal más, mindig különleges www.blum.com Ötletek realizálása, kívánságok teljesítése A vevőkívánságok egyre speciálisabbak lesznek, a személyre szabott design egyre jobban

Részletesebben

PAX ÉS KOMPLEMENT TOLÓAJTÓK

PAX ÉS KOMPLEMENT TOLÓAJTÓK MINDENNAPOS MINŐSÉGI GARANCIA PAX ÉS KOMPLEMENT TOLÓAJTÓK ÉV További részleteket a garancia brosúrában olvashatsz. BIZTONSÁG Falhoz kell rögzíteni. Különböző típusú falakhoz különböző rögzítőket ajánlunk.

Részletesebben

GYORS MEGOLDÁS VÁRATLAN VENDÉGEKHEZ. by TEKA MICROWAVES

GYORS MEGOLDÁS VÁRATLAN VENDÉGEKHEZ. by TEKA MICROWAVES GYORS MEGOLDÁS VÁRATLAN VENDÉGEKHEZ by TEKA MICROWAVES M I K R O H U L L Á M Ú S Ü T Ő K A Teka mikrohullámú sütők a legjobb szövetségeseink a konyhában, hiszen amellett, hogy időt spórolnak meg nekünk,

Részletesebben

GEBERIT ACANTO. is megfelelnek. Életstílusának egyediségét az Acanto sokoldalúan moduláris jellege adja. Tiszta vonalak, egyedi részletek.

GEBERIT ACANTO. is megfelelnek. Életstílusának egyediségét az Acanto sokoldalúan moduláris jellege adja. Tiszta vonalak, egyedi részletek. GEBERIT ACANTO GEBERIT ACANTO A Geberit Acanto komplett fürdőszobai termékcsalád a tiszta designt organikus formákkal és intelligens megoldásokat rejtő részletekkel vegyíti, amelyek a legkülönbözőbb igényeknek,

Részletesebben

A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható

A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható A munkalap A legkedveltebb és legolcsóbb típusok a postforming eljárással, rétegelt díszítőlemez felragasztásával készülő egy, vagy két oldalán kerekített élű forgácslapból készülő lapok. A 28mm-es munkalapok

Részletesebben

MOBILTRENDEK A SZÁLLÁSFOGLALÁSBAN

MOBILTRENDEK A SZÁLLÁSFOGLALÁSBAN MOBILTRENDEK A SZÁLLÁSFOGLALÁSBAN AZ MSZÉSZ XXXVIII. KÖZGYŰLÉSE HOTEL EGER PARK 2012.11.21. Gál Péter Tanácsadó BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. TÉMÁK NEMZETKÖZI ÉS MAGYAR MOBILPENETRÁCIÓ,

Részletesebben

KORPUSZ SZEKRÉNYCSALÁD kereskedelmi árlista

KORPUSZ SZEKRÉNYCSALÁD kereskedelmi árlista KORPUSZ SZEKRÉNYCSALÁD kereskedelmi árlista A KORPUSZ szekrényrendszer elemei minden bútorcsaládunkhoz felhasználhatóak. A szekrények széles méretválasztéka biztosítja a legjobb helykihasználást. Egyenes,

Részletesebben

TANDEMBOX antaro. Vonalvezetése szögletes és letisztult. www.blum.com

TANDEMBOX antaro. Vonalvezetése szögletes és letisztult. www.blum.com TANDEMBOX antaro Vonalvezetése szögletes és letisztult www.blum.com 2 Letisztult design. Bevált technika. TANDEMBOX antaro A TANDEMBOX fiókrendszer a bevált technikával évek óta elvarázsolja a bútorhasználókat

Részletesebben

Work measurement. Mozgáskódokra épülő folyamatfelmérés. Lengyel Kristóf CMC jelölt prezentáció

Work measurement. Mozgáskódokra épülő folyamatfelmérés. Lengyel Kristóf CMC jelölt prezentáció Work measurement Mozgáskódokra épülő folyamatfelmérés Lengyel Kristóf CMC jelölt prezentáció Agenda 1. A Work measurement célja, felhasználási területei 2. A rendszer bemutatása 3. Egyszerű példa bemutatása

Részletesebben

az otthon szíve: A Konyha

az otthon szíve: A Konyha az otthon szíve: A Konyha Az otthon szíve a konyha, de azt is tudjuk, hogy mennyi utánajárást és időt igényel, mire a megfelelőt megtaláljuk. Mi most levesszük az Ön válláról a terhet. Lakberendezőink

Részletesebben

2.rész Felmérés - korpusz méretek és anyagok

2.rész Felmérés - korpusz méretek és anyagok Konyhakadémia 2.rész Felmérés - korpusz méretek és anyagok Ez az a rész, amiről önmagában tudnánk egy diplomamunkának megfelelő mennyiségű és tartalmú fejezetet írni, de legalábbis szakember jelölteknek

Részletesebben

14:17 h KÖZÖS ÉLMÉNY. Én főzök, te megteríted az asztalt... és ki fog mosogatni?

14:17 h KÖZÖS ÉLMÉNY. Én főzök, te megteríted az asztalt... és ki fog mosogatni? 14:17 h KÖZÖS ÉLMÉNY Én főzök, te megteríted az asztalt... és ki fog mosogatni? Mosogatógépek A Teka mosogatógépek nem csak az edények tisztításáról gondoskodnak, hanem vizet és energiát is spórolnak otthonában.

Részletesebben

AZ AKKUS ABLAKTISZTÍTÓK ÚJ GENERÁCIÓJA

AZ AKKUS ABLAKTISZTÍTÓK ÚJ GENERÁCIÓJA AZ AKKUS ABLAKTISZTÍTÓK ÚJ GENERÁCIÓJA AKKUMULÁTOROS ABLAKTISZTÍTÓ A praktikus elszívó funkciónak és az egyszerű kezelésnek köszönhetően a Kärcher ablaktisztítóival az ablaktisztítás jelentősen könnyebb

Részletesebben

KONYHAI VILÁGÍTÁS VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET

KONYHAI VILÁGÍTÁS VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET KONYHAI VILÁGÍTÁS Az étel előkészítésénél a munkalap megfelelő megvilágítása nem csak biztonságosabbá, de könnyebbé és élvezhetőbbé is teszi a konyhai tennivalókat. A fali szekrények

Részletesebben

Food Processing Equipment. NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS

Food Processing Equipment. NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS Darabos és törékeny ételek széles választékának nagy teljesítményű főzésére/előfőzésére tervezték. Az előfőzést/főzést

Részletesebben

TIP-ON. A mechanikus nyitásrásegítés fogantyú nélküli ajtókhoz. www.blum.com

TIP-ON. A mechanikus nyitásrásegítés fogantyú nélküli ajtókhoz. www.blum.com TIP-ON A mechanikus nyitásrásegítés fogantyú nélküli ajtókhoz www.blum.com TIP-ON nyitja a fogantyú nélküli ajtókat 2 Nyitáskomfort fogantyú nélküli ajtókhoz A fogantyú nélküli bútorok a teljes lakótérben

Részletesebben

HÚSKÉSZÍTMÉNYEK, TŐKEHÚSOK A HAZAI VÁSÁRLÁSOKBAN. Sánta Zoltán, GfK Hungária Magyar Húsiparosok Szövetsége Húsvéti sajtótájékozató, 2012. március 27.

HÚSKÉSZÍTMÉNYEK, TŐKEHÚSOK A HAZAI VÁSÁRLÁSOKBAN. Sánta Zoltán, GfK Hungária Magyar Húsiparosok Szövetsége Húsvéti sajtótájékozató, 2012. március 27. HÚSKÉSZÍTMÉNYEK, TŐKEHÚSOK A HAZAI VÁSÁRLÁSOKBAN Sánta Zoltán, GfK Hungária Magyar Húsiparosok Szövetsége Húsvéti sajtótájékozató, 2012. március 27. 1 Nézzük először globálisan. Jól teljesítők Magyarország

Részletesebben

Tudja, hogy... könnyen kiszámíthatja az árat és egyszerűen megrendeli az alumínium keretek megrendelőlap segítségével, amely letölthető a www

Tudja, hogy... könnyen kiszámíthatja az árat és egyszerűen megrendeli az alumínium keretek megrendelőlap segítségével, amely letölthető a www Tudja, hogy... könnyen kiszámíthatja az árat és egyszerűen megrendeli az alumínium keretek megrendelőlap segítségével, amely letölthető a www oldalunkon? alumínium program Ajtó és fiók profilok Rápattintható

Részletesebben

Jogi és menedzsment ismeretek

Jogi és menedzsment ismeretek Jogi és menedzsment ismeretek Értékesítési politika Célja: A marketingcsatorna kiválasztására és alkalmazására vonatkozó elvek és módszerek meghatározása Lépései: a) a lehetséges értékesítési csatornák

Részletesebben

Aljdeszka. Aljdeszka oldalpereme 20mm legyen, ha ennél kisebb akkor nincs elegendő hely alul a. Tamási 1/2 NB rakodó kaptár

Aljdeszka. Aljdeszka oldalpereme 20mm legyen, ha ennél kisebb akkor nincs elegendő hely alul a. Tamási 1/2 NB rakodó kaptár A kaptár gyártás a minőségi alapanyag kiválasztással kezdődik. Miután ezzel megvagyunk kezdődhet a kiszemelt kaptártípus tervének az alapos tanulmányozása- Határozzuk meg mennyi kaptárt tudunk készíteni

Részletesebben

SODEXO MINDENNAPOK KÁRTYA ELFOGADÁSI TÁJÉKOZTATÓ

SODEXO MINDENNAPOK KÁRTYA ELFOGADÁSI TÁJÉKOZTATÓ SODEXO MINDENNAPOK KÁRTYA ELFOGADÁSI TÁJÉKOZTATÓ Sodexo MINDENNAPOK kártya A Sodexo kártya a céges juttatások egy új, modern formája, melynek segítségével a munkáltatók vagy üzleti partnerek által biztosított

Részletesebben

TANDEMBOX plus BLUMOTION. A tökéletes mozgás most beépítve

TANDEMBOX plus BLUMOTION. A tökéletes mozgás most beépítve TANDEMBOX plus BLUMOTION A tökéletes mozgás most beépítve Az új TANDEMBOX. Most integrált BLUMOTION-nel A teljes BLUMOTION rendszerünket beépítettük TANDEMBOX plus BLUMOTION egy új és a piacon egyedülálló

Részletesebben

Végre van egy Mielém! Legjobb minőség legjobb áron. Új Miele Active mosogatógépek.

Végre van egy Mielém! Legjobb minőség legjobb áron. Új Miele Active mosogatógépek. Végre van egy Mielém! Legjobb minőség legjobb áron. Új Miele Active mosogatógépek. Miele Active mosogatógépek Kimagasló tisztítási teljesítmény a leghosszabb élettartam mellett Ragyogóvá tesszük edényeit

Részletesebben

Háztartási gépek használata

Háztartási gépek használata Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus képző Intézet Tárgy: Felnőttek pedagógiai kísérése Oktató: Horváth Péter Háztartási gépek használata Használati útmutató Készítette:

Részletesebben

Ajándék tartozékok a még tökéletesebb konyhai eredményért.

Ajándék tartozékok a még tökéletesebb konyhai eredményért. A BSH csoport a Siemens AG védjegyjogosultja. Ajándék tartozékok a még tökéletesebb konyhai eredményért. Vásároljon most Siemens iq700 és iq500 beépíthető készülékeket és egészítse ki a főzési élményt

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET ELVARLI. Nyitott tárolórendszer TERVEZŐ:

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET ELVARLI. Nyitott tárolórendszer TERVEZŐ: VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET ELVARLI Nyitott tárolórendszer TERVEZŐ: Ehlén Johansson BIZTONSÁG: Az állítható oszlopot a mennyezethez kell rögzíteni (a padlóhoz nem), az oldalelemet pedig a falhoz. Bizonyos mennyezetekhez

Részletesebben

Apartmanok a Schladming-Dachstein régióban www.sissipark.at

Apartmanok a Schladming-Dachstein régióban www.sissipark.at SISSIPARK Apartmanok a Schladming-Dachstein régióban 1 Apartmanok Studió plusz A stúdió plusz egy légterű, nappali/hálószobás apartman dupla ággyal és kihúzható kanapéval. A stúdiókhoz étkező, teljesen

Részletesebben

FEHÉR KONYHA alsószekrények

FEHÉR KONYHA alsószekrények FEHÉR KONYHA alsószekrények KISKERESKEDELMI ÁRLISTA I. KATEGÓRIÁS FRONTTAL H-04 Budapest, IV. Árpád út 90-9. E-mail: konyhastudio@kifa.hu Telefon: -09- Fax: -09- www.kifa.hu 008. janu. AK-5A 5x8x568 mm

Részletesebben

Koncepció mosogatók. Mosogatók, csaptelepek és hulladékgyûjtôk. Aktív konyha. All in One. Planar

Koncepció mosogatók. Mosogatók, csaptelepek és hulladékgyûjtôk. Aktív konyha. All in One. Planar Nemesacél mosogató választék: A svájci minôség Koncepció mosogatók Aktív konyha Mosogatók, csaptelepek és hulladékgyûjtôk Érvényes 2008. szeptember 22-tôl 2008. december 18-ig vagy visszavonásig AKX 654

Részletesebben

Megjegyzések: A jelentések tartalmán változtatnék. A szerződésben vállalt feltételeknek megfelelően mindig küldik a jelentést időben.

Megjegyzések: A jelentések tartalmán változtatnék. A szerződésben vállalt feltételeknek megfelelően mindig küldik a jelentést időben. ComFit Kft. részére végzett A kérdőív zárásának időpontja: 2014.03.24. A kiküldött kérdőívek száma: Összes bejegyzés száma a kérdőívben: 37 30 1. Mennyire elégedett a ComFit Kft. szolgáltatásával összességében?

Részletesebben

GEBERIT SMYLE FÜRDŐSZOBAI TERMÉKCSALÁD

GEBERIT SMYLE FÜRDŐSZOBAI TERMÉKCSALÁD GEBERIT SMYLE ÚJ GEBERIT SMYLE A Geberit Smyle fürdőszobai termékcsalád a korszerű designnal és a finom vonalvezetéssel önfeledt és pozitív fürdőszobai környezetet teremt. Így harmóniát és könnyedséget

Részletesebben

Treston munkaasztalok tp. Acél fiókos szekrény x 500 mm (Mélység x Szélesség)

Treston munkaasztalok tp. Acél fiókos szekrény x 500 mm (Mélység x Szélesség) Treston munkaasztalok tp Ergonomikus munkaasztalok könnyû szerelésre alkalmasak. Váza, acél epoxi pórszórt bevonattal RAL7035 színben. A munkafelület 26 mm vastag laminált munkapad, magasság állítás Allen

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET. Tárolórendszer sorozat. ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra.

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET. Tárolórendszer sorozat. ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra. VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET EKET Tárolórendszer sorozat ÁPOLÁS Enyhe tisztítószeres, nedves ruhával töröld le. Tiszta ruhával töröld szárazra. BIZTONSÁG A felborulást megelőzendő, a bútort rögzíteni kell a falhoz

Részletesebben

szabadabban a szabadban

szabadabban a szabadban A kerti összejövetelek persze nem elsősorban 3 a főzésről és az evésről szólnak. Mégis ezek szolgáltatnak apropót és ezek nyújtanak alapot egy jó bulira. szabadabban a szabadban Vajon miért szeretnek az

Részletesebben

kedvező adottságok, de csökkenő termelés kemény korlátok között: időjárás, import, botrányok, feketegazdaság, A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés

kedvező adottságok, de csökkenő termelés kemény korlátok között: időjárás, import, botrányok, feketegazdaság, A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés GfK Custom Research A friss zöldség, gyümölcs vásárlások GfK Hungária / Sánta Zoltán OMÉK 2011 A zöldség- és gyümölcsszektor - Termelés kedvező adottságok, de csökkenő termelés 2 kemény korlátok között:

Részletesebben

Vételár: 197.900,- Törlesztő részlet: 36 x 7.872,- Saját erő: 0,- THM: 28,08% 2014.02.26-03.18-ig 2014.02.26-03.18-ig 2014.02.26-03.

Vételár: 197.900,- Törlesztő részlet: 36 x 7.872,- Saját erő: 0,- THM: 28,08% 2014.02.26-03.18-ig 2014.02.26-03.18-ig 2014.02.26-03. Konyhabútorok ízlés szerint! KIKA, HOVA MÁSHOVA! 2014.02.26-03.18. SZÁMÍTÓGÉPES LÁTVÁNYTERVEZÉS Speed tervezhető konyha-összeállítás Speed tervezhető konyha-összeállítás Sokféle munkalap és fogantyú, széles

Részletesebben

IVAR VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET. Tárolórendszer

IVAR VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET. Tárolórendszer VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET IVAR Tárolórendszer HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartós és könnyen tisztán tartható felületet kapsz, ha lekezeled olajjal, méhviasszal, lakkal, festékkel vagy páccal. KÖRNYEZET Újrafelhasználható

Részletesebben

Érdekes informatika feladatok

Érdekes informatika feladatok A keres,kkel és adatbázissal ellátott lengyel honlap számos díjat kapott: Spirit of Delphi '98, Delphi Community Award, Poland on the Internet, Golden Bagel Award stb. Az itt megtalálható komponenseket

Részletesebben

Indukciós asztali főzőlap - HP

Indukciós asztali főzőlap - HP A sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban telepíthető:

Részletesebben

Scharle Ágota: Családi napközi hálózat működtetésének költség-haszon elemzése

Scharle Ágota: Családi napközi hálózat működtetésének költség-haszon elemzése Scharle Ágota: Családi napközi hálózat működtetésének költség-haszon elemzése Ez a fejezet a hálózatban működő családi napközik átlagos hozamára és költségére ad becslést, illetve felvázol egy lehetséges

Részletesebben

COMPAGNUCCI FORMENTI & GIOVENZANA

COMPAGNUCCI FORMENTI & GIOVENZANA Tartalomjegyzék Tiramigiù... 3 Kihúzható kamraszekrények... 4 Sarokszekrény kihúzható vasalatok... 5 Kihúzható kamraszekrények alsó szekrénybe... 9 Edénycsepegtetők... 12 Mosogató alatti szerelvények...

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI. Hálószobabútor-sorozat. TERVEZŐ Ola Wihlborg VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET NORDLI Hálószobabútor-sorozat TERVEZŐ Ola Wihlborg KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Enyhe szappanos oldattal tisztítsd, majd tiszta ruhával töröld szárazra. BIZTONSÁG A bútorok némelyikét a mellékelt

Részletesebben

Üdvözöljük annak alkalmából, hogy kezében tartja 2011 évi egyedi gyártású "rozsdamentes bútor" árjegyzékünket!

Üdvözöljük annak alkalmából, hogy kezében tartja 2011 évi egyedi gyártású rozsdamentes bútor árjegyzékünket! Üdvözöljük annak alkalmából, hogy kezében tartja 2011 évi egyedi gyártású "rozsdamentes bútor" árjegyzékünket! Ezen az oldalon bemutatjuk a cégünk által forgalmazott termékek fontosabb jellemzőit. Általános

Részletesebben

Négygyermekes családra szabva

Négygyermekes családra szabva Négygyermekes családra szabva A lakás 110 nm-vel a magyarországi átlag négyzetmétereket tekintve azt jóval meghaladja (Budapesten 64 nm, míg vidéken 88 nm), mégis igazi kihívás volt az eredeti alaprajzból

Részletesebben

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban.

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. Szabványos megoldások Horizontális páternoszter rendszerek Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. 20 21 Kardex Remstar Horizontal Kardex Remstar Horizontal:

Részletesebben