ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELÿSÉG mint els fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELÿSÉG mint els fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság"

Átírás

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELÿSÉG mint els fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Gyÿr, Árpád u Levélcím : 9002 Gyÿr, Pf Telefon: Központi: 96/ , Ügyfélszolgálat: 96/ Fax: 96/ Ügyfélfogadás az Ügyfélszolgálati Irodán: Hétfÿ, Kedd, Szerda: 9-15 óráig, Csütörtök: 9-16 óráig Beadványában ügyiratszámunkra szíveskedjék hivatkozni! A határozat JOGERÿS: Év: hó: Nap: KÜJ: KTJ: Ügyiratszám: H /2005.I. Hiv. szám: Tárgy: Rajka, Ügyintézÿ: Dr. Jagadics Zoltán /HKné Melléklet: Extra-Pig Kft. sertéstelep környezethasználati engedélyhez felülvizsgálatra kötelezés H a t á r o z a t I. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelÿség mint elsÿfokú hatóság az Extra-Pig Sertéstenyésztÿ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ( 9224 Rajka- Meixner tanya, statisztikai azonosító jel: ) részére a Rajka-Márialiget 070. hrsz-ú ingatlanon m ködÿ, tenyészkoca férÿhelybÿl, 1746 malac férÿhelybÿl, 2281 hízó férÿhelybÿl és 15 tenyészkan férÿhelybÿl álló - sertéstelep (EOV koordináta: X: , Y: ) üzemeltetésére Erdÿs Attila ( 9095 Táp, Gyÿr út 2.) környezetvédelmi megbízott által készített teljes kör környezetvédelmi felülvizsgálati dokumentáció alapján a következÿk szerint: környezetvédelmi m ködési engedélyt, s egyben egységes környezethasználati engedélyt ad II. Az eljáró hatóság el írásai: - A keletkezÿ veszélyes hulladékokat a keletkezés helyén, a munkahelyi gy jtÿhelyen, a környezet szennyezését kizáró edényzetben, a tevékenység zavartalan végzését nem akadályozó mennyiségben gy jtheti, legfeljebb 1 évig.

2 2 - Egyéb hulladékok gy jtése és tárolása, csak zártan, gy jtÿedényben, illetve más edényzetben, vagy ideiglenes tárolásra szolgáló berendezésben ( gy jtÿedényben) történhet, a további kezelésnek megfelelÿ módon elkülönítve, a környezet szennyezését megelÿzÿ, károsítását kizáró módon. - A keletkezÿ hulladékok nyilvántartását kódokkal kell vezetni, megfelelÿ kezelésükrÿl a tevékenység végzésére megfelelÿ környezetvédelmi hatósági engedéllyel rendelkezÿ személy vagy gazdálkodó szervezet útján - gondoskodni kell. - A keletkezÿ hulladékokkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni kell. - A tevékenység során bekövetkezÿ esetleges környezetszennyezést a kárelhárítás egyidej megkezdésével az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelÿségnek be kell jelenteni. - Az állati hulladékok gy jtésére és szállítására vonatkozó követelményeket be kell tartani. Az állati hulladékokat, a keletkezésüket követÿ 24 órán belül össze kell gy jteni, és el kell szállítani az állati hulladékokat kezelÿ és feldolgozó engedéllyel rendelkezÿ létesítménybe. - A telephelyen keletkezÿ települési folyékony hulladék szállítását és további kezelését az arra engedéllyel rendelkezÿ vállalkozó, vagy gazdálkodó szervezet végezheti. - Az üzemeltetés alatt a munkahelyi utak kiporzás mentesítésérÿl locsolással gondoskodni kell. - Az ömlesztett anyag szállítása, csak letakart járm vel történhet. - A sertések óljait megfelelÿ szellÿzéssel kell ellátni, hogy a trágya hÿmérséklete alacsony maradjon. - A takarmánykeverékben a nyers fehérje tartalmat csökkenteni kell, elsÿsorban szintetikus aminosavak alkalmazásával. - Minimálisra kell csökkenteni a trágya érintkezését a levegÿvel, az alábbi módszerek segítségével: Minimálisra kell csökkenteni az idÿt, amit a trágya az istállóban tölt, rendszeresen el kell azt távolítani, akár úsztatásos, akár leöblítéses, akár mechanikus módszerrel. A rácspadozat arányának megfelelÿ megválasztásával, valamint gyors trágyagy jtési technológia alkalmazásával el kell érni, hogy a lehetÿ legkisebb felületen érintkezzen a levegÿ a hígtrágyával.

3 3 - Minél nagyobb szárazanyag-tartalom elérésére kell törekedni, a trágya felesleges víztartalmát növelÿ vízcsöpögéseket, kiömléseket meg kell akadályozni. - A tárolókban a trágya felületét a lehetÿ legkisebbre kell csökkenteni. - A hígtrágya aknák ürítését és feltöltését a folyadék felszín alatt kell elvégezni, és amennyiben biztonságosan megvalósítható, a trágyaszállító járm vekbÿl a szennyezett levegÿt vissza kell sajtolni a tárolókba. - A trágyát a földekre szivárgás biztos járm vel kell kiszállítani. - A b zhatásra érzékeny helyekhez képest széllel szemben kell végezni a trágyázást. - A trágyakijuttatást száraz, szeles idÿszakban kell elvégezni, a kora reggeli órákban, kerülve a vasárnapokat és az ünnepnapokat. - A tevékenység ellenÿrzött körülmények között folyhat a talajvíz állapotának nyomon követése céljából a telep területén 2 db monitoring kút (szerves trágyatároló mellett, illetve V. és VI. trágyacsurgalék gy jtÿmedencék között) és 1 db háttérkút 6 hónapon belül történÿ kialakítása szükséges. A monitoring kutak vízjogi engedély köteles létesítménynek minÿsülnek. - A kutakban féléves rendszerességgel mérni kell a vízszintet, és akkreditált laboratóriumban meg kell határozni a talajvíz általános vízkémiai paramétereit (ph, fajlagos elektromos vezetÿképesség, KOI ps, Nitrit, Nitrát, Klorid, Ammónium, Foszfát, Szulfát). A vizsgálati eredményeket az értékelÿ jelentés részeként félévente (január 15-ig, ill. július 15-ig) meg kell küldeni az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelÿség részére. - A mintavételt és a vizsgálatokat akkreditált szervezettel kell elvégeztetni. - Gondoskodni kell a trágyacsurgalék gy jtÿmedencék és vezetékek, szervestrágya-tároló, továbbá a kommunális szennyvízakna állapotának felülvizsgálatáról, és szükség szerint a szigetelésérÿl és korszer sítésérÿl is a jó mezÿgazdasági gyakorlat kritériumainak figyelembevételével. Teljesítési határidÿ: január A tárolók, gy jtÿaknák és vezetékek felülvizsgálatáról és az elvégzett munkálatokról összefoglaló jelentést kell készíteni, melyet a Felügyelÿség részére be kell nyújtani. Teljesítési határidÿ: február 1. - Az engedélyes köteles biztosítani, hogy a gy jtÿmedencék mindenkori maximális telítettsége ne haladja meg a 85 %-ot. - Gondoskodni kell a takarmánytároló m tárgyak rendszeres ellenÿrzésérÿl és karbantartásáról, illetve a tápanyagok csöpögés, szivárgás- és szennyezésmentes tárolásáról.

4 4 - Az Alap-bejelentÿlap a felszín alatti víz és a földtani közeg veszélyeztetésérÿl, terhelésérÿl megnevezés alap-adatlapokat - trágyacsurgalék gy jtÿaknák, ideiglenes dögtároló vonatkozásában az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelÿség részére a határozat jogerÿre emelkedését követÿen 30 napon belül kell benyújtani. A benyújtott alap-adatlapon közölt tárgyévben bekövetkezett változást, a tárgyév utolsó napján érvényes adatokkal változás bejelentÿlapon kell benyújtani a tárgyévet követ év március 31-ig. - Tilos a szennyezÿ anyag engedély nélküli közvetlen, vagy közvetett felszíni, illetve felszín alatti vízbe történÿ bevezetése. - A haváriát az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelÿségnek haladéktalanul be kell jelenteni. - A tevékenység során fellépÿ rendkívüli események (havária) bekövetkezése esetén biztosítani kell a környezeti elemek maximális védelmét. Szakhatósági el írások III. ÁNTSZ Gyÿr-Moson-Sopron Megyei Intézet szakhatósági elÿírásai: - Legalább évente el kell végezni a szociális vízellátást biztosító kút ellenÿrzÿ bakteriológiai ( telepszám 22 C, Escherichia coli, Coliform szám) és vegyi ( fajlagos vezetÿképesség, KOI ps, klorid, ammónia, nitrit, nitrát, szulfát, összes keménység, lúgosság, vas, mangán tartalom) vizsgálatát. Gyÿr-Moson-Sopron Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenÿrzÿ Állomás szakhatósági elÿírásai: - A hígtrágyát a telep közelében kijelölt és hatóságilag engedélyezett erdÿ, vagy szántó területen kell ártalmatlanítani. Gyÿr-Moson-Sopron Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálat szakhatósági elÿírásai: - A sertés istállók üzemeltetése során biztosítani kell, hogy a tevékenység az ingatlan beépítésre nem került földrészein ( termÿföldnek nem minÿsülÿ föld) és a környezÿ eredeti hasznosításban lévÿ termÿföldek minÿségében kárt, talajszennyezést ne okozzon.

5 5 - A jó mezÿgazdasági gyakorlat szabályait alkalmazni kell a sertés telepen keletkezÿ almos és hígtrágya tárolása és a termÿföldön történÿ hasznosítása során. - A mezÿgazdasági tevékenységet folytatónak folyamatos nyilvántartást kell vezetnie az állattartó teleprÿl, és az erre rendszeresített nyomtatványon köteles adatot szolgáltatni a tárgyévet követÿ év február 28-ig a talajvédelmi hatóságnak. IV. A jelen határozatban megadott engedély a határozatban foglaltak - legkésÿbb 5 évenként történÿ felülvizsgálata tárgyában hozott határozat jogerÿre emelkedéséig hatályos. V. A hatóság az egységes környezethasználati engedély ötévenkénti felülvizsgálata érdekében elrendeli a tevékenység teljes kör felülvizsgálatát úgy, hogy az arról készített dokumentációt az engedélyes a határozat jogerÿre emelkedését követÿ öt év elteltével öt példányban nyújtsa be az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelÿséghez. VI. A határozat ellen a kézhezvételtÿl számított 15 napon belül az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Fÿfelügyelÿségnek címzett, de az elsÿfokú hatósághoz két példányban benyújtandó ,- Ft érték illetékbélyeggel ellátott - fellebbezéssel lehet élni. I N D O K O L Á S Az Extra-Pig Sertéstenyésztÿ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ( 9224 Rajka- Meixner tanya) - a továbbiakban. Kft. - az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás részletes szabályairól szóló 193/2001. (X. 19.) Korm. rendelet a továbbiakban: R. 14. (4) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget téve bejelentette a környezetvédelmi hatóságnak, hogy a rajkai 070. hrsz-ú Meixner tanyán m ködÿ telepén a R. hatálya alá tartozó sertéstelepet üzemeltet, mely telepen intenzív sertéstenyésztés folyik, a

6 6 malacférÿhelyek száma: 1746 db; a hízóférÿhelyek száma: 2281 db; a tenyészkoca férÿhelyek száma: 450 db, melyet 600 db-ra kívánnak növelni; tenyészkan férÿhelyek száma: 15 db. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelÿség a bejelentés alapján a Kft-t a H /2003. számú határozattal kiegészített H /2003. számú határozatával az egységes környezethasználati engedély beszerzése céljából a rajkai 070. hrsz-ú ingatlanon m ködÿ telepen folytatott tevékenységének - teljes kör környezetvédelmi felülvizsgálatára kötelezte. A Kft. megbízásából Erdÿs Attila ( 9095 Táp, Gyÿri út 2.) környezetvédelmi megbízott elkészítette a környezetvédelmi felülvizsgálati dokumentációt. A hatóság a benyújtott dokumentáció és hiánypótlás alapján a következÿ tényállást állapította meg: A sertéstelep (EOV koordináta: X: , Y: ) Hegyehalomtól kb. 9 km-es távolságban fekszik a Rajka-Márialiget 070. hrsz-ú ingatlanon. A Mosoni-Duna vízgy jtÿ területén található telephez legközelebb esÿ felszíni vízfolyás a telep háta mögött 700 m-es távolságban található, a Rétárok csatorna. A telep környezetében É-i, ÉNy-i és ÉK-i irányban mezÿgazdasági m velés területek találhatók, ahol növénytermesztés folyik, a D-i irányban pedig szántó és gyepm velés területek találhatók. A telephely az 1960-as években létesült, mely a 90-es évekig BM határÿrlaktanyaként üzemelt. Az átalakítást követÿen sertéstelepet hoztak létre, melynek rekonstrukciója 1996-ban kezdÿdött el és 2000-ben fejezÿdött be. A sertéstelep üzemeltetését 2000 óta végzi az Extra- Pig Sertéstenyésztÿ Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A komplex szakosított sertéstelepen malac elÿállítás, sertés nevelés és hizlalás folyik. A telepen a sertéstartó tevékenység a már meglévÿ 1 db hízó és koca istállóban, valamint 4 db koca és 3 db hízó istállóban és 1 db malac elÿnevelÿ istállóban folyik. Az építési engedélyek alapján tervezett további 1-1 db sertés fialtató és hízó istálló kialakítása is folyamatban van, azonban ez a bÿvítés nem az állatlétszám emelését célozza, hanem az EU állatjóléti és higiéniai igényeinek való megfelelést. A sertéshizlalás átlagos idÿtartamát tekintve évente 2,2 turnus kerül ki a teleprÿl. A telep sertéshizlaló tevékenysége folyamatosan növekedÿ tendenciát mutat, melynek eredményeképp 2005-re maximális kihasználtság érhetÿ el. A telep állatlétszáma a legutóbbi év adatai alapján: 1669 db hízósertés, 1212 db süldÿ, 1046 db választott malac, 642 db szopós malac, 524 db koca és 15 db tenyészkan.

7 7 A tevékenység során az állattartó épületekben évente kb tonna almostrágya keletkezik. A trágya tárolása vasbeton alapú szivárgásmentes fedetlen trágyatálcán történik. A tervezett bÿvítés részeként a telepen kialakításra kerül a jelenlegi tároló mellett egy 439 m 2 -es, mintegy 4000 tonna szervestrágya befogadására alkalmas fedett tároló. A keletkezÿ trágya felhasználására kb ha termÿföld áll rendelkezésre Hegyeshalom, Bezenye, Rajka és Levél községek külterületén. Az almostartás következtében a telepen csak évi 600 tonna trágyacsurgalék keletkezésével kell számolni, mely az istállókból földalatti csÿrendszeren keresztül jut az aknákba. A trágyacsurgalék tárolása 3 db betonozott kialakítású gy jtÿaknában (60 m 3, 122 m 3 és 210 m 3 ) történik. Emellett tervezett 1 db további gy jtÿakna (265 m 3 ), mely a fedett szervestrágyatároló csurgalékvizeit gy jti össze. A trágyacsurgalék ezt követÿen az illetékes talajvédelmi hatóság engedélye alapján kerül kiöntözésre Levél község külterületén lévÿ szántókon. A telep vízellátását a telepen létesített B-37 kataszteri számú 78,0 m mélység kút biztosítja. A sertéstelep üzemeltetésére vonatkozó vízjogi engedélyben ( /2001. sz. határozat) m 3 /éves vízmennyiség került megállapításra. A dokumentáció szerint az éves ivóvízfelhasználás m 3, melybÿl az átlagos napi vízfogyasztás m 3. A szennyvíz kizárólag a szociális létesítmények üzemeltetésébÿl származik. A keletkezÿ kommunális szennyvíz gy jtése 1 db 15 m 3 -es betonozott kivitel aknákban történik, melynek éves mennyisége 219 m 3 /év. A folyékony kommunális hulladékot szerzÿdés alapján a Münzer-Hungária Kft. szállítja el a teleprÿl. A tetÿfelületekre hulló szennyezetlen csapadékvizeket zárt csatornarendszeren keresztül a telepet körülvevÿ szikkasztó árokrendszerbe vezetik és elszikkasztják. A takarmánytárolók mellett 1 db 203 m 3 -es szigetelt beton szennyezetlen csapadékvíz tároló létesült, melybÿl a csapadékvizet búvárszivattyúval átemelve az árokrendszerbe elszikkasztják. A trágyával szennyezett csapadékvizeket a trágyacsurgalékkal együtt gy jtik össze és vezetik a szigetelt tárolókba. A telephelyen folyó tevékenység nincs kapcsolatban élÿvízfolyásokkal, közvetlen közelében veszélyeztetett vízfolyás nem található. A legközelebb esÿ felszíni vízfolyás a telep háta mögött 700 m-es távolságban található, a Rétárok csatorna. A telephelyen mélyített vizsgálati furatban a vizsgálat idÿpontjában a talajvízszint 7,5 m alatt húzódott.

8 8 A telepen található állatállomány takarmányozása az engedélyes saját takarmánykeverÿ üzemében elÿállított takarmányból történik. A telepen raktározott és felhasznált szemestakarmány éves mennyisége tonna. A telep m ködését 2 db Merlo típusú homlokrakodó biztosítja napi 3 órás üzemórával. A gépek tárolása a telepen kialakított betonozott kialakítású géptárolóban történik. A telephelyen a földalatti trágyacsurgalék gy jtÿvezetékein kívül tartályok és vezetékek nincsenek. A m ködés során képzÿdÿ veszélyes hulladékok: Megnevezés EWC kód Nem fertÿzÿ betegségben elhullott állatok tetemei, testrészei V Injekciós t k, fecskendÿk, infúziók, transzfúziós szerelékek, vágó, szúró éles eszközök, ampullák, tárgy-lemezek V Egyéb hulladékok, melyek gy jtése és ártalmatlanítása speciális * követelményekhez kötött a fertÿzések elkerülése érdekében Szintetikus motor-, hajtóm - és kenÿolajok * Veszélyes anyagokkal szennyezett abszorbensek, sz rÿanyagok * (ideértve a közelebbrÿl nem meghatározott olajsz rÿket), törlÿkendÿk, védÿruházat Veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó, vagy azokkal * szennyezett csomagolási hulladékok A sertéstartás során keletkezÿ nem fertÿzÿ betegségben elhullott állati tetemek gy jtése zárható, szigetelt beton aljzatú, csurgalékvíz gy jtÿ aknával ellátott munkahelyi gy jtÿhelyen, zárható 4 m 3 befogadó képesség konténerekben történik. Az esetlegesen keletkezÿ csurgalékvizek az épülethez tartozó szennyvíztároló aknába kerülnek elvezetésre. A hulladékká vált állatgyógyászati eszközök és göngyölegek gy jtése zárt edényzetben, az állatorvosi helyiségben kialakított munkahelyi gy jtÿhelyen történik. A karbantartási tevékenységbÿl keletkezÿ fáradt olaj-, illetve olajjal szennyezett hulladékok gy jtése a gépm helyben kialakított munkahelyi gy jtÿhelyen történik, hulladékfajtánként elkülönítve.

9 9 A m ködés során keletkezÿ nem veszélyes hulladékok: Megnevezés Állati ürülék, vizelet és trágya (beleértve a szennyezett szalmát), elkülönítve gy jtött és nem a képzÿdés helyén kezelt folyékony hulladék (hígtrágya) EWC kód Egyéb települési hulladék, ideértve a kevert települési hulladékot is Emésztÿgödrökbÿl származó iszap Közelebbrÿl nem meghatározott lakossági hulladékok Az istállókban alkalmazott ferdepados, taposóalmos, szalmás technológia mellett döntÿen szalmás istállótrágya keletkezik, melyet vízzáró vasbeton térburkolattal ellátott, támfal nélküli, fedetlen trágyatárolóban helyeznek el. A keletkezÿ hígtrágya felszín alatti csÿvezetéken jut a telepen található monolit vasbeton szigeteléssel ellátott gy jtÿaknákba, ahonnét idÿközönkénti elszállítása szippantós gépjárm vel történik. A hígtrágya további felhasználása a szilárd fázishoz hasonlóan - az Extra-Pig Kft. kezelésében lévÿ, az illetékes talajvédelmi hatóság engedélyének megfelelÿ szántóföldi területeken történik. A kommunális tevékenységbÿl keletkezÿ szilárd hulladékok gy jtése szabványos hulladékgy jtÿ edényzetben ( 5 m 3 -es konténerben) történik. A települési folyékony hulladékok gy jtése a további kezelésre történÿ átadásig 15 m 3 befogadóképesség, szivárgásmentesen kialakított vasbeton aknában történik. A tevékenység gyakorlása során a munkagépek és szállítójárm vek kipufogógázai légszennyezÿ hatásával, porképzÿdéssel és jelentÿs b zhatással kell számolni. A b zhatás elsÿsorban az állattartás során keletkezÿ trágyából és trágyakezelésbÿl adódik. A tevékenység végzése lakóterületektÿl távol külterületen történik. Az állattartó telepen folytatott tevékenység (szállítás, tárolás, takarmánykeverés stb.) zajterhelése nem haladja meg a területre megengedett zajterhelési határértéket. A telephely közvetlen környezetében zajvédelmi szempontból védendÿ terület nincs. A telep eddigi m ködése során havária esemény nem volt. Havária következhet be a mechanikai rendszer meghibásodása, üzemzavar, vagy emberi mulasztás esetén, melynek következtében a tartózkodási idÿ megnövekedhet a tároló m tárgyakban, mely intenzívebb b zhatást eredményezhet.

10 10 Rendkívüli események alkalmával állatállomány járványszer pusztulása esetén az ártalmatlanító soron kívül elszállítja az állati eredet hulladékot. Rendkívüli esemény következhet be baleset, vagy m szaki meghibásodás esetén üzemanyag, vagy trágyacsurgalék elfolyás formájában is. További rendkívüli eseményeket okozhatnak a különbözÿ természeti katasztrófák, balesetek is. Tevékenység felhagyása után teendÿ intézkedések: - Berendezések kiszerelése, elszállíttatása. - Épületek elbontása, az alépítmények (alapok, vezetékek, tartályok) felszedése. - A keletkezett hulladékok ártalmatlanítása /hasznosítása/ engedéllyel rendelkezÿ kezelÿnek történÿ átadással. - Zárójelentés a hatályban lévÿ jogszabályok alapján az ártalmatlanított hulladékokról. - Állapotfelmérés végzése a más célú hasznosíthatóság megállapítására. - Kialakított monitoring kutak határozatban elÿírt m ködtetése és mintázása. Az érintett terület szennyezÿdés érzékenységi besorolás szempontjából B azaz érzékeny területnek minÿsül. A felülvizsgálati dokumentáció szerint a sertéstelepen a trágyatároló közelében alakítottak ki mintavételi helyet (M1) a talajvíz szennyezettségének megállapítására, illetve mintavétel történt a telepen található ásott kút vizébÿl (M2) is. A vett minták vizsgálatát a gyÿri Spectrum Labor Kkt. akkreditált laboratóriumában vizsgáltatták be, mely nem mutatott B szennyezettségi határértéket meghaladó koncentrációt. Az eljáró hatóság álláspontja szerint a tevékenység a hatósági elÿírások betartása mellett megfelel az elérhetÿ legjobb technika követelményeinek. Miután a hatóság - a kért hiánypótlás benyújtása után - megállapította, hogy a dokumentáció megfelel a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv. 75. (1) bekezdésében elÿírt környezetvédelmi felülvizsgálatra vonatkozó feltételeknek, mind a környezetvédelmi felülvizsgálat végzéséhez szükséges szakmai feltételekrÿl és a feljogosítás módjáról, valamint a felülvizsgálat dokumentációjának tartalmi követelményeirÿl szóló 12/1996. (VII. 4.) KTM rendeletben elÿírt, a teljes kör környezetvédelmi felülvizsgálatra vonatkozó tartalmi követelményeknek, a kiegészített dokumentáció megküldésével megkereste a R. 4. sz. melléklete által meghatározott, területileg illetékes szakhatóságokat, a R. 7. a.) és b.) pontjai alapján.

11 11 A szakhatóságok közül az ÁNTSZ Gyÿr-Moson-Sopron Megyei Intézete ( 9024 Gyÿr, Jósika u. 16.) az /2005. számú, a Gyÿr-Moson-Sopron Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenÿrzÿ Állomás ( 9028 Gyÿr, Régi Veszprémi út 10.) a 00695/001/Gyÿr/2005. számú, a Gyÿr-Moson-Sopron Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálat ( 9028 Gyÿr, Arató u. 5.) a /2005. számú, a Földhivatal Mosonmagyaróvár ( 9200 Mosonmagyaróvár, Pozsonyi u. 87.) a 10030/2005. számú szakhatósági állásfoglalásaikban hozzájárultak az egységes környezethasználati engedély kiadásához. A Rajka Polgármesteri Hivatal Jegyzÿje ( 9224 Rajka, Szabadság tér 1.) a megkereséstÿl számított 30 napon belül nem nyilatkozott, ezért az eljáró hatóság az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló évi IV. tv. 21. (2) bekezdése alapján, a hozzájárulását megadottnak tekintette. A határozat egyes rendelkezései a következÿ jogszabályi helyeken alapulnak: Az állati hulladékok kezelésére vonatkozó rendelkezés az állati hulladékok kezelésének és a hasznosításukkal készült termékek forgalomba hozatalának állategészségügyi szabályairól szóló 71/2003.(VI.27.) FVM rendelet 9. -án és az 1. számú mellékletén alapul. A felszín alatti vízszennyezés nyomon követésére és az eredmények megküldésére tett elÿírás a R. 6. számú melléklet 3. pontján, valamint a felszín alatti vizek védelmérÿl szóló 219/2004.(VII.21.) Korm. rendelet 8. b./ pontján alapul. Az akkreditált szervezetekre vonatkozó rendelkezés a 219/2004.(VII.21.) Korm. rendelet 47. (3) bekezdésén alapul. A m tárgyak kialakítására vonatkozó rendelkezés a vizek mezÿgazdasági eredet nitrátszennyezéssel szembeni védelmérÿl szóló 49/2001. (IV.3.) Korm. rendelet 1. számú mellékletén alapul, mely tartalmazza a jó mezÿgazdasági gyakorlat szabályait. A havária bejelentése a 219/2004.(VII.21.) Korm. rendelet 19. (1) bekezdésén alapul. A veszélyes hulladékokra vonatkozó rendelkezés a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeirÿl szóló 98/2001.(VI.15.) Korm. rendelet 10. (1) bekezdésén alapul. A keletkezÿ hulladékok besorolását a hulladékok jegyzékérÿl szóló 16/2001. (VII.18.) KöM rendelet tartalmazza.

12 12 Az egyéb hulladékokra vonatkozó rendelkezés a települési hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeirÿl szóló 213/2001. (XI.14.) Korm. rendelet 4. (1) bekezdésén és az 5. (1) bekezdésén alapul. A települési folyékony hulladékra vonatkozó rendelkezés a 213/2001. (XI.14.) Korm. rendelet 15. -án alapul. Az adatszolgáltatásra, nyilvántartásra vonatkozó rendelkezés a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv. a továbbiakban: Kvtv (1) bekezdésén, a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. tv. 51. (1) bekezdésén, a települési hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeirÿl szóló 213/2001. (XI.14.) Korm. rendelet 4. (2 ) bekezdésén, a R. 12. (1) bekezdésén, valamint a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekrÿl szóló 164/2003.(X.18.) Korm. rendelet, továbbá a R. 6. számú melléklet 3. a) pontja rendelkezésein alapul. A monitoring kutak a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996.(V.22.) Korm. rendelet 3. (1) bekezdése alapján vízjogi engedélyköteles létesítménynek minÿsülnek. Az alap-adatlappal kapcsolatos változás bejelentésére vonatkozó rendelkezés a felszín alatti vizek védelmérÿl szóló 219/2004.(VII.21.) Korm. rendelet 16. (6) és (7) bekezdésein alapul. Az engedély idÿbeli hatályára és a felülvizsgálatára vonatkozó rendelékezés a R. 9. (1) és (2) bekezdésein alapul. A hatáskör a Kvtv. 72/A. (1) bekezdésén alapul. Az eljáró hatóság megállapította, hogy az egységes környezethasználati engedély magában foglalja a Kvtv. 79. (1) bekezdés a.) pontja szerinti m ködési engedélyt, valamint a R. 8. (1) bekezdése szerint, ha a környezetvédelmi hatóság az egységes környezethasználati engedély megadásáról döntött, akkor a környezetvédelmi hatóság hatáskörébe tartozó engedélyeket megadottnak kell tekinteni. A hatóság a tevékenység környezetre gyakorolt hatásainak ismeretében, a rendelkezÿ részben foglaltak szerint az egységes környezethasználati, egyben környezetvédelmi m ködési engedélyt a már hivatkozott jogszabályi rendelkezések, valamint a R. 8. (2) bekezdése és a Kvtv. 72/A. (1) bekezdése, továbbá a Kvtv. 79. (1) bekezdés a.) pontja alapján, továbbá a szakhatósági állásfoglalások alapján megadta.

13 13 A határozattal szemben a fellebbezési jogot az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló évi IV. tv. 62. (1) és (2) bekezdései biztosítják. A fellebbezés illetékének mértékét az illetékekrÿl szóló évi XCIII. tv. XIV. mellékletének 2./ pontja állapította meg. Gyÿr, szeptember 1. Dr. Baranyai Judit s.k. osztályvezet

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYEL HATÁROZAT

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYEL HATÁROZAT ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYEL SÉG 9021 Gyÿr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Gyÿr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELOSÉG H A T Á R O Z A T

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELOSÉG H A T Á R O Z A T ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELOSÉG Mint elsofokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Gyor, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Gyor, Pf. 471.

Részletesebben

Beadványában ügyiratszámunkra szíveskedjék hivatkozni!

Beadványában ügyiratszámunkra szíveskedjék hivatkozni! ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

A hígtrágya tárolásának és kezelésének hatósági háttere

A hígtrágya tárolásának és kezelésének hatósági háttere Előadó: Hoffmann György tanácsos Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2007. szeptember 5. Budapest Az engedélyeztetés jogszabályi háttere A vizek mezőgazdasági eredetű

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 522-9/2016. Tárgy: Szil, Ügyintéző: dr. Tatár Beatrix Margit Bartókné Hajnali Beáta Mellékletek: - Telefon: (96) 524-000 Hiv. szám: - HIDRÁNS Kft., 045/1

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: 96/524-000, Fax: 96/524-024 Ügyfélfogadás az Ügyfélszolgálati Irodán: Hétfő, Kedd, Szerda: 9-15 óráig, Csütörtök: 9-16 óráig Beadványában

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Iktatószám /2012 Hiv. szám: Tárgy: Ács Önkormányzat- Jeges puszta, házi vízellátó rendszer fennmaradási és üzemeltetési engedélye V É G Z É S

Iktatószám /2012 Hiv. szám: Tárgy: Ács Önkormányzat- Jeges puszta, házi vízellátó rendszer fennmaradási és üzemeltetési engedélye V É G Z É S ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Vízügyi Iroda Felszíni Vízvédelmi Osztály 9021 Győr, Árpád

Részletesebben

Iktatószám: H /2011. Hiv. szám: Tárgy: Rajka, Rajka Község Önkormányzatának Előadók: Dr. Jagadics Zoltán Melléklet:

Iktatószám: H /2011. Hiv. szám: Tárgy: Rajka, Rajka Község Önkormányzatának Előadók: Dr. Jagadics Zoltán Melléklet: ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda - Vízminőségi és Vízgazdálkodási

Részletesebben

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete 11/1999. (XII. 30.) önkormányzati rendelete AZ EGYES HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZ IGÉNYBEVÉTELÉR L A módosításokkal: 14/2004. (VI. 16.) ÖR, 11/2007. (X.

Részletesebben

A határozat JOGERŐS: év: 2011 hó: 08. nap: 15. KÜJ: 100 170 793 KTJ: Határozat

A határozat JOGERŐS: év: 2011 hó: 08. nap: 15. KÜJ: 100 170 793 KTJ: Határozat ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

év: 2011. hó: 10. nap: 17. KÜJ: 100299935 KTJ: 100484602 KTJ: 101605369

év: 2011. hó: 10. nap: 17. KÜJ: 100299935 KTJ: 100484602 KTJ: 101605369 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: 100378469 KTJ: TH KTJ: 100895853 Iktatószám: 1759-7/2013. Hiv. szám: Tárgy: Előadó: Dr.

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELOSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELOSÉG A JOGEROS: ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELOSÉG határozat Mint elsofokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Gyor, Árpád u. 28-32. Levélcím :

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Iktatószám H- 2396-11/2009. Hiv. szám: Tárgy: Előadó: ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021

Részletesebben

A határozat év: hó: nap: KÜJ: KTJ: JOGERŐS:

A határozat év: hó: nap: KÜJ: KTJ: JOGERŐS: ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: (96) 524-000; Fax: (96) 328-031 Beadványában ügyiratszámunkra szíveskedjék hivatkozni! Ügyfélfogadás:

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

TELEPHELY ADATOK (Th)

TELEPHELY ADATOK (Th) Th. melléklet TELEPHELY ADATOK (Th) Száma: Th. 3/1. oldal Telephely megnevezése: Ivánbattyán sertéstelep címe: Ivánbattyán hrsz.: 078 1. A telephely területi adatai: Település megnevezése Helyrajzi szám

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024 web:

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 1184-17/2016. Tárgy: Rábaszentandrás, Karakai-I Agro Kft. és Karakai-Zs Agrár Kft., 021/36, 021/38, 021/39, 021/40, 021/42 hrsz. alatti sertéstelep egységes

Részletesebben

Kaposvári Járási Hivatal

Kaposvári Járási Hivatal Kaposvári Járási Hivatal KÖZLEMÉNY környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról Az ügy tárgya: Fitoprodukt Kft. Mernye külterület, 090/3., 091. hrsz-ú ingatlanon lévő sertéstelep összevont környezeti

Részletesebben

Sárhida Község Önkormányzat Képvisel -testülete 18/2004. (XII. 30.) önkormányzati rendelete A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓL.

Sárhida Község Önkormányzat Képvisel -testülete 18/2004. (XII. 30.) önkormányzati rendelete A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓL. Sárhida Község Önkormányzat Képvisel -testülete 18/2004. (XII. 30.) önkormányzati rendelete A TALAJTERHELÉSI DÍJRÓL. (A módosításokkal: 4/2005. (III. 18.) önkormányzati rendelet 4/2012. (II. 09.) önkormányzati

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 921 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 92 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-, Ügyfélszolgálat: 96/524-1 Fax: 96/524-24 web: http://edktvf.zoldhatosag.hu

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A hatóság a Batya Kft. (szh.: 9012 Győr, Cédrus u. 23., statisztikai azonosító jel: ) részére

H A T Á R O Z A T. A hatóság a Batya Kft. (szh.: 9012 Győr, Cédrus u. 23., statisztikai azonosító jel: ) részére ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda - Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

Iktatószám: H /2005 Hiv. szám: Tárgy: Beled, Községi Önkormányzat települési

Iktatószám: H /2005 Hiv. szám: Tárgy: Beled, Községi Önkormányzat települési ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Környezet- és Természetvédelmi Iroda Levegő- és Zajvédelmi

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: Ügyiratszám: H-2987-2/2006. Hiv. szám: Tárgy: Csép, Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezet egységes környezethasználati engedélye Ügyintéző: Dr. Jagadics Zoltán Melléklet:

Részletesebben

év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H A T Á R O Z A T

év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H A T Á R O Z A T ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS Kérdőív Kelt: Kitöltötte: Beosztás, telefon, telefax: 1. Biztosított neve címe: 2. Tevékenység ismertetése: Mutassa be a telephelyen végzett tevékenységet Kérjük,

Részletesebben

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról /A 10/2018.

Részletesebben

BAROMFI-COOP KFT. Tiszaszalka 027/27 hrsz ú baromfitelep ALAPÁLLAPOT JELENTÉS

BAROMFI-COOP KFT. Tiszaszalka 027/27 hrsz ú baromfitelep ALAPÁLLAPOT JELENTÉS A BAROMFI-COOP Kft. Tiszaszalka 027/27 hrsz ú baromfitelep ALAPÁLLAPOT JELENTÉS MEGRENDELŐ: BAROMFI-COOP KFT. KÉSZÍTETTE: KÖMIR KFT. 4030. Debrecen, Vécsey u. 34. 4400. NYÍREGYHÁZA TULIPÁN U. 82. Nyíregyháza,

Részletesebben

Tárgy: Mell.: HATÁROZAT

Tárgy: Mell.: HATÁROZAT Ügyszám: Ügyintéző: Telefon mellék: 312-13/2016. Székelyhidi Ferenc 226 Tárgy: Mell.: HATÁROZAT A Tarnamajor Kft. Nyírbátor 0353/1, 0348/10, 0350/1, 0341, 0327/5b, 0332/1, 0339a,b,d. hrsz. alatti ingatlanokon

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Melléklet: HATÁROZAT I.

Melléklet: HATÁROZAT I. ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda -Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Magyarszerdahely Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2013. (XII. 02.) önkormányzati rendelete. a talajterhelési díjról. A rendelet hatálya

Magyarszerdahely Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2013. (XII. 02.) önkormányzati rendelete. a talajterhelési díjról. A rendelet hatálya Magyarszerdahely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 02.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról Magyarszerdahely Község Önkormányzat Képviselő-testülete a környezetterhelési

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Egyházasrádóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Egyházasrádóc

Részletesebben

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben)

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben) Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(I.23.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Módosította:

Részletesebben

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024

Részletesebben

Vízvédelmi-vízgazdálkodás:

Vízvédelmi-vízgazdálkodás: 1. II. félévre vonatkozó környezeti adatok Kenderesre vonatkozóan a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelıség adatai alapján I. Vízvédelmi-vízgazdálkodás: Ipari üzemek

Részletesebben

Iktatószám: /2011. Hiv. szám: Tárgy: Tata, ÉDV Zrt. hulladékkezelési engedélye Előadó: Dr. Reiner Viktória/ Kelemenné Sz. T.

Iktatószám: /2011. Hiv. szám: Tárgy: Tata, ÉDV Zrt. hulladékkezelési engedélye Előadó: Dr. Reiner Viktória/ Kelemenné Sz. T. ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

Vizes adatszolgáltatás az OKIR rendszerben és az elmúlt évek tapasztalatai

Vizes adatszolgáltatás az OKIR rendszerben és az elmúlt évek tapasztalatai Vizes adatszolgáltatás az OKIR rendszerben és az elmúlt évek tapasztalatai FAVI rendszer (FAVI, MIR-K) Előadó: Papp Dóra Jogszabályi háttér A felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2004. (VII.21.) Kormányrendelet.

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. A rendelet hatálya

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

év: hó: 11. Nap: 21. KÜJ: KTJ: Melléklet: - H A T Á R O Z A T

év: hó: 11. Nap: 21. KÜJ: KTJ: Melléklet: - H A T Á R O Z A T ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda - Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség 1 Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Ügyiratszám: 79979-1-20/2011. Tárgy: Veszélyes és nem veszélyes hulladék be- El adó: dr. Séra Judit (jogi) gy jtés, szállítás,

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 5086-15/2016. Tárgy: Győrszemere, GALLITÉT Kft. 0395/41 hrsz. alatti baromfitelep egységes környezethasználati engedélyének felülvizsgálata Ügyintéző:

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Üi.szám: 81475-1-13/2012. engedély Ea: dr. Petrovics György Pádár Csilla Tárgy: hulladékkezelési H A T Á R O Z A T A Holdi Környezettechnológiai

Részletesebben

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 1 ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024

Részletesebben

A veszélyes hulladékok kezelése

A veszélyes hulladékok kezelése Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség A veszélyes hulladékok kezelése Pataki Ferenc osztályvezető Besorolás (2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról) 63. (1) A hulladék

Részletesebben

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 59. -a (3) bekezdésének d) pontjában

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 701-8/2016. Tárgy: Győr, RÁBA energiaszolgáltató Kft. Energiatermelő tevékenységének egységes környezethasználati engedélye Ügyintéző: dr. Király Bernadett

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése

1. A közszolgáltatás tartalma. 2. A közszolgáltatással ellátott terület. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése Pécsely Község Önkormányzat képviselő-testületének 12/2015. (VIII.15. ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pécsely

Részletesebben

Zalacsány község Önkormányzati Képviselőtestületének. 12 /2004.(VIII.26.) rendelete

Zalacsány község Önkormányzati Képviselőtestületének. 12 /2004.(VIII.26.) rendelete Zalacsány község Önkormányzati Képviselőtestületének 12 /2004.(VIII.26.) rendelete a talajterhelési díjról Zalacsány község Önkormányzati Képviselőtestülete a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság HULLADÉKKÁ VÁLT GÉPJÁRMŰVEK KEZELÉSI ENGEDÉLYKÉRELEM TARTALMI KÖVETELMÉNYEI Ezúton hívjuk fel figyelmét,

Részletesebben

Fejér Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal Fejér Megyei Kormányhivatal Ügyszám: KTF-15808/2015., 34232/2016. Ügyintéző: Stéger Ferenc, Dr. Somlai Ildikó Telefon: (22) 514-300, (22) 514-310 Tárgy: Egységes környezethasználati engedély Melléklet:

Részletesebben

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság

ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint I. fokú hatóság ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKAI BERENDEZÉSEK KEZELÉSI ENGEDÉLYKÉRELEM TARTALMI KÖVETELMÉNYEI Ezúton hívjuk

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999.(IX.29.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999.(IX.29.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/1999.(IX.29.) r e n d e l e t e a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (a módosításokkal

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda Vízminőségi és Vízgazdálkodási Osztály

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda Vízminőségi és Vízgazdálkodási Osztály ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda Vízminőségi és Vízgazdálkodási Osztály 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 59. -a (3) bekezdésének d) pontjában

Részletesebben

Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség

Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség mint I. fokú hatóság Iktatószám: 5470-11/2014. Előadó: Fülöpné Schmidt Gabriella dr. Agyaki Diána Tárgy: KÜJ: KTJ: Frőhling Tibor egyéni

Részletesebben

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. A rendelet hatálya. Kötelező helyi közszolgáltatás

I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. A rendelet hatálya. Kötelező helyi közszolgáltatás Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2003.(VII.14.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról 1 (egységes szerkezetben a módosításáról

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemről, közterületek használatáról és az állattartásról Hatályos: 2016. szeptember 6. Nyirád 2001

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás ellátásának rendje

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás ellátásának rendje Füzesgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről és ártalommentes elhelyezéséről Füzesgyarmat

Részletesebben

Környezeti Alapnyilvántartó Rendszer (rövidítése: KAR):

Környezeti Alapnyilvántartó Rendszer (rövidítése: KAR): Környezeti Alapnyilvántartó Rendszer (rövidítése: KAR): a környezeti alapnyilvántartás informatikai rendszere, azaz a környezetvédelmi ágazat által egységesen használt országos számítógépes alapnyilvántartási

Részletesebben

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG Ügyszám: 19388/2014. Iktatószám: 82966/2014. Ügyintéző: Sturmné Laczó Andrea Tárgy: Hulladékgazdálkodási engedély H A T Á R O Z A T 1.00

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Szám: 14578-7-15/2011. El adó: Szenes Róbert (KVO) dr. Séra Judit (EJT) Tárgy: Pontforrás m ködési engedély H A T Á R O Z A

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Kérjük, vá laszában hivatkozzon iktatószá munkra! Ikt. sz.: KTVF: 2-29/2010. Tárgy: A Budapesti Vegyiművek Zrt. f. a. Budapest,

Részletesebben

Zalakomár Község Önkormányzatának 1./2005. (I.31.) sz. rendelettel módosított17/2004.(ix.1.) sz. rendelete a talajterhelési díjról

Zalakomár Község Önkormányzatának 1./2005. (I.31.) sz. rendelettel módosított17/2004.(ix.1.) sz. rendelete a talajterhelési díjról Zalakomár Község Önkormányzatának 1./2005. (I.31.) sz. rendelettel módosított17/2004.(ix.1.) sz. rendelete a talajterhelési díjról Zalakomár Község Önkormányzata a környezetterhelési díjról szóló 2003.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A Márki 91 Vegytisztító-Mosoda Szolgáltató Kft. (6640 Csongrád F u. 11-17.) továbbiakban engedélyes részére.

H A T Á R O Z A T. A Márki 91 Vegytisztító-Mosoda Szolgáltató Kft. (6640 Csongrád F u. 11-17.) továbbiakban engedélyes részére. CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 14703-7-3/2015. Ügyintéz : dr. Séra Judit Retek Zoltán Tel.: +36 (62) 553-060/44253 Tárgy: leveg tisztaság-védelmi engedély H A T Á R O Z A T A Márki 91 Vegytisztító-Mosoda

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda - Környezetvédelmi Engedélyezési Osztály

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda - Környezetvédelmi Engedélyezési Osztály ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda - Környezetvédelmi Engedélyezési Osztály 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Üzlet m ködésének engedélyezése iránti KÉRELEM

Üzlet m ködésének engedélyezése iránti KÉRELEM 10.000,- Ft. Illetékbélyeg helye Üzlet m ködésének engedélyezése iránti KÉRELEM Illetékbélyeg helye Iktató bélyegz Az rlap minden rovatát olvashatóan, NYOMTATOTT BET KKEL szíveskedjen kitölteni! Kérem

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 6/2005. ( ) sz. rendelete a talajterhelési díjról

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 6/2005. ( ) sz. rendelete a talajterhelési díjról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 6/2005. (03. 07.) sz. rendelete a talajterhelési díjról (A 7/2006. (02.22.) számú és a 44/2007. (12.28.) számú módosító önkormányzati rendeletekkel egységes

Részletesebben

HULLADÉKKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁS. - illetékességi területe az ügyben: Budapest Főváros, Pest megye

HULLADÉKKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁS. - illetékességi területe az ügyben: Budapest Főváros, Pest megye HULLADÉKKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁS Hatáskörrel rendelkező szerv: Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete 4 Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Szuhakálló

Részletesebben

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG Tárgy: Hulladékgazdálkodási engedély Ügyszám: 18151/2014. Iktatószám: 19309/2015. Ügyintéző: Horváth Zoltán H A T Á R O Z A T 1.00 Engedélyes:

Részletesebben

I Fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya

I Fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya Tiszatenyő községi önkormányzat képviselőtestületének 26/2004 (XI. 1.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 25/2004 (IX. 20.) rendeletének módosítására, és

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf. 25

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.( ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról (t e r v e z e t) Simontornya

Részletesebben

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: Iktatószám: H /2008. Hiv. szám: Tárgy: Rábapordány PANNON-VÍZ Előadó: Műszaki ea.

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: Iktatószám: H /2008. Hiv. szám: Tárgy: Rábapordány PANNON-VÍZ Előadó: Műszaki ea. ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint elsőfokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. m ó d o s í t j a :

H A T Á R O Z A T. m ó d o s í t j a : Ügyszám: Ügyintéző: Telefonmellék: FELSŐ TISZA VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 4400 Nyíregyháza, Kölcsey F. u. 12-14. : Pf.:246, : (42) 598-930, Fax: (42) 598-941, E-mail:

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Vízminőségi és Vízgazdálkodási Osztály 9021 Győr, Árpád u.

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint elsőfokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG H A T Á R O Z A T

KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG H A T Á R O Z A T KÖZÉP-DUNA-VÖLGYI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Ikt. sz.: KTVF: 1740-4/2011. Tárgy: Előadó: Radványi Miklós Szabariné Madar Orsolya Ferencz Zsuzsanna Katkó Lajos Schwenk Zsuzsanna

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. A rendelet hatálya

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2012. (IX.14.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csetény Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015 (VI.8..) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Csetény Község

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda Vízminőségi és Vízgazdálkodási Osztály

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda Vízminőségi és Vízgazdálkodási Osztály ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Hatósági Engedélyezési Iroda Vízminőségi és Vízgazdálkodási Osztály 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. engedélyezem,

H A T Á R O Z A T. engedélyezem, Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Üi.szám: 23753-10-7/2011. Ea: dr. Petrovics György Pádár Csilla Tárgy: hulladékkezelési engedély H A T Á R O Z A T A BÁCSVÍZ

Részletesebben

Melléklet: - H A T Á R O Z A T

Melléklet: - H A T Á R O Z A T A határozat év: hó: nap: KÜJ: KTJ: jogerős: Iktatószám: 14505-12/2009 Hiv. szám: - Tárgy: Győr Előadó: ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi,

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. levegőtisztaság-védelmi engedélyt

H A T Á R O Z A T. levegőtisztaság-védelmi engedélyt ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Környezet- és Természetvédelmi Iroda Levegő- és Zajvédelmi

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím : 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez

Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez Kérelem vízilétesítmény vízjogi fennmaradási engedélyhez 1. Kérelmező neve: lakcíme: elérhetősége (tel.szám, email cím):. Illetékbélyeg helye 2. A kérelemmel érintett ingatlan címe: Ófehértó,. utca..szám

Részletesebben