Bizottsag elnoke kepviselo kepviselo

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bizottsag elnoke kepviselo kepviselo"

Átírás

1 SAJOSZENTPETER VAROSI ONKORMANYZAT Kepviselo-testiiletenek a.) jegyzokonyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 26.,27.,28. d.) hatarozatai: 223., 224., 225., 226., 227., 228., 229., 230., 231., 232., 233., 234., 235., 236., 237.,238. Keszfilt: Sajoszentpeter Varosi Onkonminyzat Kepviselo-testUletenek december 19. napjan rai kezdettel a Polgarmesteri Hivatal tanacskozo termeben (3770 Sajoszentpeter, Kalvin ter 4.) megtartott nyilt onkormanyzati iilesen Jelen vannak: tiles elejen 11 to tiles vegen 10 to Dr. Farago Peter Delik Laszlo Barta JozsefIstvan Balla Albert Geregur Jozsef Kocsi Tibor Lesko Imre Nagy Imre Perenyi Barnabas Remias Andras Schwaitzer Janosne Az files teljes idotartamaroltavol: Molnar Andras polgarmester kepviselo kepviselo, Jogi, Ugyrendi es Kozbiztonsagi Bizottsag elnoke kepviselo, Epitesi, Fejlesztesi, Kornyezetvedelmi Varostizemeltetesi Bizottsag elnoke kepviselo, alpolgarmester kepviselo, Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke, valamint a Kozbeszerzesi Biral6 Bizottsag elnoke kepviselo kepviselo kepviselo, Kozoktatasi, Bizottsag elnoke kepviselo kepviselo kepviselo Kulturalis, Szocialis es Egeszsegiigyi Dr. Gulane Bacs6 Krisztina Fucsk6 Robertne Pechy Orsolya PappTamas Ujvari Andor Hudakne Orosz Ildik6 aljegyzo igazgatasi osztalyvezeto penztigyiesvagyongazdalkodasiosztalyvezeto vacosiizemeltetesi 6s beruhazasi osztalyvezeto toepitesz belso ellenor Az tiles torvenyessegi feltigyeletet a jegyz6 tavollet6ben Dr. Gulane Bacso Krisztina aljegyzo latta el. Dr. Farago Peter polgarmester koszontotte a nyilt iilesen megjelenteket. Megallapitotta, hogy a 12 tos kepviselo-testuletbol II to jelen van, hianyzik Molnar Andras, a testulet hatlirozatkepes es az tilest 10, 9 or ak or megnyltotta..

2 1. Tajekoztat6 a ket files kozott tett fontosabb intezkedesekrol, valamint kepviseloi bejelentesek, kerdesek, inditvanyok megvitatasa 3. Eloterjesztes a szocialis igazgatasr61 es szocialis ellamsokr61 sz616 11/2011. (V.30.) onkormanyzati rendelet m6dositasara 4. Eloterjesztes Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Szervezeti es Miikodesi Szabillyzatar61 sz616 17/2013.(lX.09.) onkormanyzati rendelet m6dositasara 7. Eloterjesztes Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat 3 eves koteiezettsegei finanszirozasi forrasainak bemutamsara 8. Eloterjesztes a Saj6szentpeter, 1755/1-5 hrsz-u teriileten beavatkozasi es klirmentesitesi monitoring tervezesehez forras biztositasara 10. Eloterjesztes a Saj6szentpeter, Bercsenyi u. 4. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo nem lakas celjara szolga16 helyiseg kozos koltseg viselesenek megosztasara 11. Eloterjesztes a Saj6szentpeter, belteriilet 3290 hrsz-u ingatlan 120/480 tulajdoni hanyadara vonatkoz6 elovasarlasijogr61 torteno lemondasra 12. Eloterjesztes a Sajoszentpeter, Pech A. u. 1. II. lph. 3/3. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo lakas bojlerenek cserejehez forras biztositasara Bejelentette, hogy a meghiv6ban szereplo es megkiildott napirendi anyagokon kivfil 2 rendkiviili eloterjesztes erkezett, melyek napirendre vetelet es megtargyalasat javasolta az alabbiak szerint: 17. sorszammal eloterjesztes a Gyogyit6-MegelozO Intezmeny tobbletfinanszirozasanak biztositlisara, valamint 18. sorszammal eloterjesztes a Miskolc Komyeki Rekultivaci6s Onkormanyzati Tarsulas Tlirsulasi Megallapodasanak 2. szamu m6dositlisara Ezt kovetoen polgarmester ur egyeb napirendre vonatkoz6 m6dosito javaslat megtetelere adott lehetoseget.

3 Napirendre vonatkozo m6dosito javaslat nem volt. A kepviselo-testiilet 11 igen szavazattal a nyut iiles napirendjet az ahibbiak szerint fogadta el: 1. Ta,jekoztat6 a ket iiles kozott tett fontosabb intezkedesekrol, valamint kepviseloi bejelentesek, kerdesek, inditvanyok megvitatasa 3. Eloterjesztes a szocialis igazgatasr61 es szocialis ellatasokr61 sz (V.30.) onkormanyzati rendelet m6dositasara 4. Eloterjesztes Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Szervezeti es Miikodesi Szabalyzatar6l sz6l6 17/2013.(lX.09.) onkormanyzati rendelet m6dositasara 7. Eloterjesztes Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat 3 eves kotelezettsegei finanszirozasi fornisainak bemutatasara 8. Eloterjesztes a Saj6szentpeter, 1755/1-5 hrsz-u teriileten beavatkozasi es kcirmentesitesi monitoring tervezesehez forras biztositasara 10. Eloterjesztes a Saj6szentpeter, Bercsenyi u. 4. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo nem lakas celjara szo1gal6 helyiseg kozos koltseg viselesenek megoszmsara 11. Eloterjesztes a Saj6szentpeter, belteriilet 3290 hrsz-u ingatlan 120/480 tulajdoni Mnyadara vonatkoz6 elovasarlasijogr61 torteno lemondasra 12. Eloterjesztes a Saj6szentpeter, Pech A. u. 1. II. lph. 3/3. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo lakas bojlerenek cserejehez [orras biztositasara 17. Rendkiviili eloterjesztes a Gy6gyit6-Megelozo Intezmeny tobbletfinanszirozasanak biztositcisara 18. Rendkiviili eloterjesztes a Miskolc Komyeki Rekultivaci6s Onkormanyzati Tarsulas Tarsulasi Megallapodasanak 2. szamu m6dositasara Jelezte, hogy a 2.1. es 2.2. sorszammal je1zett eloterjesztesek hogy zart iilesben kivanja-e targyalni. eseteben a testiiletnek kell dontenie arr6l, A kepviselo-testiilet 11 igen szavazattai tamogatta, hogy a 2.1. es 2.2. sorszammai jelzett eloterjesztesek zart iilesen keriiljenek megvitatasra es a zart iilesi napirendet az ahibbiak szerint fogadta ei:

4 t.napirend: 1. sorszamu tajekoztato a ket iiies kozott tett fontosabb intezkedesekrol, valamint kepviseloi bejelentesek, kerdesek, inditvanyok megvitatasa Dr. Farago Peter polgarmester: a mult iiiesen tobb kerdes felmeriilt. Ezek kozill voltak olyanok, amelyre a valaszt inisban megkaptak a kepviselok. Nagy Imre felvetette, hogy az Ibolya telepi aluljar6ban a vilagit6 testek egy resze nem mukodik, ezek p6tlasat, javitasat keri. Szinten Nagy Imre vetette fel, hogy az Erzsebet telepen talalhat6 felszedni. fekvo rendort az ott lak6k kerik Nagy Imre felvetese volt tovabba, hogy az Erzsebet telepen egyiranyu.sitottak egy uteat, amit a ket vegen tablaval jeloltek. Az egyik tabla ki lett veve, ami eppen azt jelezte, hogy onnan behajtani tilos. Ez mar problemat okozott az ott kozlekedoknek. Molnar Andras kerdese volt, hogy mivel hamarosan leesik a ho, felkesziiltek-e hoesesben is fenn tudjak-e tartani? ra, a kozutak allapotat Valasz: a teli idoszakra felkesziiltek, a szilkseges gepek rendelkezesre allnak. A Varosgondnoksag a siktalanftashoz szilkseges sz6r6anyagot megvasarolta. Beszerzes alatt van 18 db 500 liter sz6r6anyag tarolasahoz alkalmas edenyzet, amelyek a legforgalmasabb jardaszakaszok melle keriil kihelyezesre. Balla Albert vetette fel, hogy a Szabadsag telepen lak6k megkerestek, mert a Kossuth ut-alaeskai ut es a Vorosmarty ut kozotti szakaszon a jarda nagyon rossz allapotban van. Szemelyesen megnezte, jogos a felvetes, mert babakoesival es rokkantkoesival ott nagyon nehez kozlekedni. A Magtar es a Pizzera elott egyaltalan nines is jarda. Kerte, hogy jovore iitemezzek be es ha az idojaras engedi pr6baljak meg ezt ajardat felujftani, akar palyazati penzhol is. Valasz: a Kossuth ut 226/B. szamu iizlethelyiseg es a Deak Ferenc utea kozotti szakaszon ninesjarda. A jarda epitesi engedely koteles tevekenyseg. Eiso lepesoben meg kell terveztetni, be kell szerezni az engedelyt, melynek a beesiilt koltsege 300 eft, majd ezt kovetoen keriilhet sor a kivitelezesre. A Deak Ferenc es Alaeskai ut kozotti szakaszon a jarda rossz minosegil, ezt fel lehetne ujitani engedely nelkiil, ha ehhez az onkormanyzatnak rendelkezesere allna a szilkseges fedezet. A palyazati lehetosegeket figyelemmel kiserik, mert jelenleg nem all rendelkezesre forras. Balla Albert felvetese volt tovabba a fekvo rendorokkel kapesolatban, hogy ahol felszedik, ott a sebesseg esokkento es bukkan6t jelzo tablakat is vegyek be, mert van olyan ahol mar nines, de a tabla tovabbra is ott van. Ilyet a Tompa Mihaly uton latott legut6bb.

5 A mult iilesen elhangzott a VOLAN buszok parkolasaval kapcsolatban, hogy hajnalonkent a beinditott motorok turaztatasa zavarja a komyeken lak6kat. Felvette a kapcsolatot a VOLAN-nal, es a vezerigazgat6-helyettessel megallapodtak abban, hogy januar elso napjaiban kimennek egy bejarasra, es megpr6balnak egy olyan helyet keresni, ahol a buszok nem nem fogjak zavami a lak6kat. Szemelyes velemenye, hogy majdnem lehetetlennek tartja, hogy talaljanak ilyen helyet a varosban, hacsak nem kiilteriileten keriilnek elhelyezesre a buszok parkolas celjab61. Megkoszonte a Kossuth 6t szam alatti tarsashaz lak6inak es Balkanyi Istvan kozos kepviselonek a kihelyezett betlehemi jaszol orzeseben ny6jtott segitseget a sajat tulajdonukban levo terfigyelo kamerarendszerrel. Bejelentette tovabba, hogy az onkormanyzat osszessegeben mintegy 110 milli6 Ft tamogatast kapott. Ennek egy resze 101 milli6 Ft, ami onhiki neven ismert es ez6ton is megkoszonte Demeter Zoltan orszaggyiiiesi kepviselo eredmenyes kozremiikodeset, hiszen ezzel atmetelileg megold6dott a yaros anyagi helyzete, valamint vis maiorra 3,6 milli6 Ft mmogams hivhat6 Ie, tovabba 7 milli6 Ft-ot kapott vissza az onkormanyzat az allami iskola fenntartasahoz kifizetett hozzajarulasb61. Polgarmester 6r mast bejelenteni nem kivant, ezert atadta a sz6t a kepviselok szimara kerdesek, bejelentesek megtetelere. Nagy Imre kepviselo: a ZOldfa ut es Hegyalja 6t keresztezodeseben 3 honappal ezelott esotores volt. A hibat elharitottak, viszont a bitumenes 6t nines rendbe teve mintegy 2,5-3 meteres szakaszon, melynek helyreallitasat keri. A Dozsa Gyorgy 6t vegen meg mindig ott van a beton tomb, kerdese meddig marad ott, mikor lesz elszallitva. Mikor lesz a D6zsa Gyorgy 6tnak az a szakasza kijavitva es ki fogja elvegezni, ami tonkre ment a berentei ut epitese kovetkezteben. A D6zsa Gyorgy 6t 11. szamu hiz lakasa udvara, pinceje minden egyes esozes alkalmaval viz ala keriil. Ezt tobbszor elmondta, de a mai napig nem tortent intezkedes ebben az iigyben. Istvan kiraly ut feliiljar6 feloli reszen 2-3 h6nappal ezelott a lak6k falevel kupacokat helyeztek el, amik nem keriiltek elszallitasra. Kerdese tovabba, mi a helyzet a volt iiveggyar teriiletevel? A mult iilesen is jelezte, hogy ket eeg szeretett volna odamenni es nem talaltak a volt iiveggyar teriiletet alkalmasnak arra, hogy idetelepiiljenek. Mintegy 70 embemek ad6dott volna munkalehetoseg. Dr. Farago Peter polgarmester: a m6lt iilesen is elmondta, es esak ismetelni tudja onmagat, az iiveggyar nem az onkormanyzat tulajdona, rossza helyre cimezi a kepviselo a kerdeset. Barta Jozsef kepviselo: Demeter Zolmn orszaggyiilesi kepviselo a mai iilesre nagyon szeretett volna eljonni, de halaszthatatlan kozfeladat ellamsa miatt nem tudta megtenni. Kerte mondja el, hogy szivesen segitett a varosnak es az elkovetkezendo idoben is mindent megtesz azert, hogy az itt elo polgarok a leheto legjobb eletkoriilmenyek kozott tudjanak elni. Amit kormanyzati segitseggel meg lehet tenni minden eszkozzel azon lesz, es keri majd a polgari kormany tamogatasat. Kerte tovabba, hogy tolmacsolja a saj6szentpeteri polgarok fele es a kepviselo-testiiletnek j6kivansagait es aldott, bekes karaesonyt kivant, valamint sikerekben gazdag, boldog 6j esztendot. Nagy Imre kepviselo: elmondta, hogy december 26-an rat61 egesz nap a raszorul6 szegeny esaladoknak ismet ruha es elelmiszer osztast szerveznek.

6 Dr. Farago Peter polgarmester: tobbszor elmondta, hogy a testiileti iiles nem a reklam helye. Sok bejelenteshez lehetoseget ad, de ha sorban a partok ugyanezt elkezdenek folytatni, nagyon rossz neven venne. A reklamot a jovoben maskeppen kell megoldani. Nagy Imre kepviselo: ha valamenyi part osztana a szegenyeknek, akkor meg kellene adnia a televizi6nak a lehetoseget arra, hogy ezt elmondjak. Dr. Farago Peter polgarmester: a demag6giaval semmire nem mennek. A Saj6 TV szivesen all rendelkezesre politikai hirdetes kereteben annak megtetelere, hogy ezt a nemes feladatot Onak el tudjak latni. A javoben azt keri, hogy ami politikai jellegii, azt mellozzek meg akkor is, ha beburkoljak egy i1yen nagyon szep, nemes dologba. Tajekoztatasul elmondta, hogy alpolgarmester umal is jelentkezett egy hom kozel a1l6 part kepviseloje, hogy ruhcit szeretne osztani, amihez segitseget kert. Ezt a kerest is elutasitotta, mert mint polgarmester es alpolgarmester nem tehetik meg azt, amit egyebkent maganemberkent megtehetnenek. Ezt azert mondta el, nehogy azt gondolja a kepviselo, hogy barmelyik pcirtta1 szemben lennenek averzi6i. Nem errol van sz6. Tovabbi eszrevetel, javaslat nem volt, eurt polgarmester ur a napirendet lezarta, es 9 ora 23 perckor zart filest rendelt el. Zart iiiest kovetoen 9 6ra 34 perckor polgarmester ill a nyilt iiiest megnyitotta, 16tszam 11 fo, hianyzik Molnar Andras. Polgarmester ur napirend elott ismertette, hogy zart iiies kereteben a kepviselo-testiilet dontott kovetelesek behajthatatlanna minositeserol es berleti dijtartozas reszletfizetessel torteno kiegyenliteserol. 2. napirend: 3. sorszamu eloterjesztes a szocialis igazgatasr61 es szocialis ellatasokrol szolo 11/2011.(V.30.) onkormanyzati rendelet m6dositasara (Az eloterjesztes szovege csatolva a jegyzokonyvhoz.) Barta Jozsef Jogi, Ugyrendi es Kozbiztonsagi Bizottsag elnoke: a bizottsag targyalta az eloterjesztest, mely leirja, hogy a parlament elfogadta az onkormanyzati segely kialakiffisaval osszeftiggo t6rvenyek m6dositasar61 sz evi LXXV. t6rvenyt, amely 2014.januar 1. napjat61 a telepiilesi onkormanyzat altai adhat6 segelyformak egysegesiteset szolgalja. A torveny celja az onkormanyzati segely kialakitasa, ezaltal a szocialis ellat6rendszer atlathat6bba tete Ie, illetve a nytijthat6 tamogatasi formak szamanak cs6kkentese. Valtozast eredmenyez a hivatkozott torveny azon rendelkezese is, mely szerint a meltanyossagi kozgy6gyellatassal kapcsolatos feladatok a jegyzo hataskorebol a telepiilesi onkormanyzat kepviselo-testiiletenek hataskorebe keriiltek, tovabba a mielobbi segitsegnytijtas erdekeben a hat6sagi eljeirasokra altalanosan iranyad6 30 napos iigyintezesi hatarido 15 napra csokken. A jelenlegi szabalyozas szerint az atmeneti segely es a rendkiviili gyermekvedelmi tamogatas iranti kerelmek elbiralasa a Kepviselo-testiiIet Kozoktaffisi, Kulturalis, Szocialis es Egeszsegiigyi Bizottsaga, a temetesi segely kerelmek elbiralasa pedig a Polgarmester hatask6rebe tartozik.

7 A 4. (7) bekezdese rogziti, hogy rendkivtili helyzet (havaria) eseten az onkorm{myzati segely megallapitasar61 a polgarmester donthet, azonban a donteserol ut6lagos tajekoztatasi kotelezettsege van a Kozoktatasi, Kulturalis, Szocialis es Egeszsegiigyi Bizottsag soron kovetkezo iilesen. Az 6j egysegesitett tamogatasi forma eseteben a hataskor gyakorlasat celszeru tovabbra is a Bizottsagra ruhazni meg akkor is, ha az iigyintezesi hatarido csokkenese miatt havonta ket iilesnel tobb bizottsagi tiles megtartasat fogja eredmenyezni. A telepiilesi onkormanyzatnak legkesobb december 31. napjalg kell megalkotnia az onkormanyzati segely megallapitasanak, kifizetesenek, foly6sitasanak, valamint felhasznalasa ellenorzesenek szabalyair61 sz616 rendeletet. A rendelettervezet mellekletet kepezi az egyszerubb, attekinthetobb igenylest szolgal6 egyseges kerelem-nyomtatvany. A bizottsag a rendelettervezetet 4 igen szavazattal tamogatta. Perenyi Barnabas Kozoktatasi, Knltnralis, Egeszsegiigyi es Szocialis Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta a rendelettervezetet. Kiegesziteskent elmondta, hogy kedvezobbek lesznek a feltetelek es lehetosegek a segelyhez folyamod6 polgarok sumara, valamint gyorsabb lesz az iigyintezes, mivel15 nap all rendelkezesre. Erre a feladatra a bizottsag felkesziilt es munkatervet 6gy alakitja, hogy az idopontot tartani tudja januar 1. napjat61. A bizottsag 5 igen szavazattal elfogadasra javasolja a rendelet m6dositasat. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 11 igen szavazattal tamogatta a rendelettervezetben foglaltakat es a kovetkezo rendeletet alkotta: Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 26/2013 (XII.20.) onkormanyzati rendelete a szocialis igazgamsrol es szocialis ellamsokrol sz6lo (V~30.) onkormanyzati rendelet modosimsarol 3. napirend: 4. sorszamu eloterjesztes Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Szervezeti es MiikOdesi Szabalyzatarol sz6lo 17/2013.(IX.09.) onkormanyzati rendelet modositasara Dr. Gulane Bacso Krisztina aljegyzo: a parlament elfogadta, hogy a szocialis temetkezesre vonatkoz6 jogszabalyvaitozas hataiybalepesenek idopontja nem januar 1. napja, hanem januar 1. napja, ezert a hataskor gyakorlasar61 a rendeletben most nem kell rendelkezni. EbbOl kifolyolag az onkormanyzati SZMSZ akkent modosul, hogy az 1. (1) bekezdese torlesre keriil, a 17/20 I1.(IX.09.) onkormanyzati rendelet 1. melleklet h) pontja hatalyon kiviil helyezesre keriil es a rendelettervezet 3. (2) bekezdese ezzel a kiegeszitessel boviil. Barta Jozsef Jogi, Ugyrendi es Kozbiztonsagi Bizottsag elnoke: a bizottsag targyalta az eloterjesztest. Az onkormanyzati segely kialakitasaval osszefiiggo torvenyek modositasarol szol evi LXXV. torveny rendelkezeseinek ertelmeben januar 1. napjatol kezdodoen a temetesi segely, a rendkiviili gyermekvedelmi tamogatas es az atmeneti segely helyebe lepo onkormanyzati segellyel kapcsolatos, valamint a meltanyossagi kozgy6gyell<itassal kapcsolatos feladat es hamskorok a teleptilesi onkormanyzat kepviselo-tesmletenek hataskorebe keriilnek. A jogszabalyok osszhangjanak megteremtese erdekeben sziikseges az Onkormanyzat Szervezeti es Miikodesi Szabalyzatanak ide vonatkozo rendelkezeseit is modositani. A bizottsag a rendelettervezetet 4 igen szavazattal tamogatta.

8 Perenyi Barnabas Kozoktatasi, Kulturalis, Egeszsegiigyi es Szocialis Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta a rendelet modositasat es 5 igen szavazattal elfogadasrajavasolja. Polgarmester 6r eloszor az aljegyzo altai ismertetett modositlisra kert szavazlist, melyet a kepviselotestlilet II igen szavazattal tamogatott. Ezt kovetoen modositassal egyiitt a kepviselo-testiilet 11 igen szavazattal tamogatta a rendelettervezetben foglaltakat es a kovetkezo rendeletet alkotta: Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 27/2013 (XII.20.) onkormanyzati rendelete Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Szervezeti es MiikodCsi Szabalyzatar61 szolo 17/2013.(IX.09.) onkormanyzati rendelet modositasarol Barta Jozsef Jogi, Ugyrendi es Kozbiztonsagi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtlirgyalta az eloterjesztest. Nagyon orliltek annak, hogy elkeszlilt ez a rendelettervezet, hiszen olvashato az anyagban is, hogy Sajoszentpeter vonatkozlisaban evben 1,2010. evben 1,2011. evben 2, evben 2 esetben tortent riasztlisi kliszobertek t611epes. A Borsod-Aba6j-Zemplen Megyei Kormanyhivatal javasolta Sajoszentpeter Vcirosi Onkormanyzat Kepviselo-tesruletenek, hogy az evi LIIl. torveny 48. (4) bekezdes a) ponija alapjan a hataskorebe tactoidftistkod-riadoterv kesziteserol december 31. napjaig hozzon dontest. A Polgarmesteri Hivatal Vciroslizemeltetesies Beruhazasi Osztlilya a jelzett hatciridoig nem a terv kesziteserol szolo donms tervezetet, hanem magat a ftistkod-riado tervrol szolo onkormanyzati rendelet tervezetet is elkeszitette. Megkoszonte ezt a gyors reakciot. Bizott abban, hogy a kormany altai meghozott rezsicsokkentes segitseg lesz abban, hogy visszaterjenek a szilard ruzelesrol a gaztlize16sre.ezliltal a magas szlillopor koncentratum erteke is csokkenni fog, mivel tudjak, hogy az egeszsegre negativ hatlissalvan a szlillopor. A bizottsag megallapitotta, hogy a rendelettervezet megfelel a jogszabalyi kovetelmenyeknek, ezert 4 igen szavazattal tamogatta az abban foglaltakat Balla Albert Epitesi, Fejlesztesi, Kornyezetvedelmi es Varosiizemeltetesi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtlirgyalta az eloterjesztest. Megallapitottak, hogy az utobbi evekben 5 alkalommal lepte lil a telepiilesen a riasztasi kliszobot a szlillopor koncentratum. A bizottsag velemenye szerint tobb tenyezo jarul hom ahhoz, hogy ilyen magasak az ertekek. Egyik ilyen a BorsodChem kozelsege, masik a teleplilesen atmeno nagy tehergepjarmii forgalom, az idojaras alakulasa, valamint a szilard tlizelo anyagra valo visszaallas. Tobb olyan lakossal besz6lt, aki a gazrol visszaallt szilard tlizelesre es megkerdezte tollik, hogy a rezsicsokkentes hatlisara nem allnak-e vissza. Velemenylik szerint meg mindig erdemesebb szilard tlizeloanyaggal fiiteni, mint gazzal, annak ellenere, hogy jovore az eredeti gazar mar 30 %-kal kerlil csokkentesre. Megoldast jelenthetne a varost elkerlilo 6t megeplilese. Az eloterjesztesben Ie van irva, hogy milyen intezkedeseket kell vegrehajtani, ha t611epika kliszoberteket. A bizottsag az eloterjesztest 4 igen szavazattal tamogatta. Dr. Farago Peter polgarmester: a polgarmester feladata a tajekoztatas es klilonbozo intezkedesek elrendelese. A tavalyi evben is kerte a katasztrofavedelem,hogy intezkedjen. Kerdese, telen hogyan tud intezkedni? Nem hivhaija fel a lakossagot, hogy ne fiitson. Ez elkepzelhetetlen. A varosban kb. 20 % fiit gazzal, 80 % szilard ruzelovel. Nem ez a problema a varosban. Elmondta a TV2 riport alkalmaval is, hogy a problemat alapvetoen az jelenti, hogy a 26-os utat elkeriilo 6t nem eplilt meg. Oriasi a gepkocsiforgalom, amit ez a yaros nem bir el. A teli idojaras meg jobban lenyomja a szmogot a varosba.

9 Tajekoztatta a kepviselo-tesmletet, hogy a 26-os utat elkeriilo 6.tkerdeseben meg volt a kisajeititcis.az allam rendelkezik a foldtulajdonokkal. Megtortent a regeszeti feltaras, meg volt az elkeriilo 6.traaz epitesi engedely. EI lehetett volna kezdeni az epitkezest, 2,5 evig nem tortent semmi es az osszes epitesi engedely februarjaban lejart. Ez azt jelenti, hogy 6.jra el kell kezdeni az epitesi engedelyeztetesi, hat6sagi engedelyezesi eljarast, raadasul a kornyezetvedelem a Saj6n eitmenohiddal kapcsolatban is fenntartasokkal van. A kapott informaci6 alapjeina legjobb esetben az engedelyek 2016-ban fognak rendelkezesre allni. EU-s beruhazas lett volna, amit el kellett volna kezdeni, es az elso iitemnek meg kellett volna val6sulnia. Ket evig semmi nem fog tortenni, a szmog ugyanolyan lesz, mert azt a nagy gepkocsiforgalom okozza es nem az, hogy a Mztartasokba begy6jtanak szilard mzeloanyaggal. A BorsodChem sem okoz kiilonosebb problemat, a szmogot 0 sem allitja elo. Remelte fel fognak gyorsulni az esemenyek es a hatasagi engedelyek, epitesi engedely rendelkezesre fognak allni es elindul a 26-os utat elkeriilo 6t megepitesenek folyamata. Kerdes eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 11 igen szavazattal tamogatta a rendelettervezetben foglaltakat es a kovetkezo rendeletet alkotta: Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 28/2013.(Xll.20.) onkormanyzati rendelete a rtistkod-riado tervrol 5. napirend: 6. sorszamu eloterjesztes Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat evi I. feleves munkatervere Barta J6zsef Jogi, Ugyrendi es Kozbiztonsagi Bizottsag elnoke: A bizottsag a kozmeghallgatcis idopontjeit februar 12. (szerda) araban javasolja meghatarozni. Ezzel egyiitt a munkatervet 4 igen szavazattal elfogadasra javasolja. Balla Albert Epitesi, Fejlesztesi, Kornyezetvedelmi es Varosiizemeltetesi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta. Egyetert a munkatervben foglaltakkal. A kozmeghallgatas idopontjeit2014. februar 12. (szerda) araban javasoljak meghatcirozni. Ezzel egyiitt a munkatervet 4 igen szavazattal elfogadasrajavasolja a bizottsag. Perenyi Barnabas Kozoktatasi, Kulturalis, Egeszsegiigyi es Szochilis Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta az eloterjesztest. A kozmeghallgatas idopontjat februar 12. (szerda) araban javasolja bizottsaguk is meghatarozni. Ezzel egyiitt a munkatervet 5 igen szavazattal elfogadasra javasolja. Kerdes, eszrevetel nem volt. Polgarmester ur eloszor a kozmeghallgatas idopontjara vonatkozo javaslatra kert szavazast, melyet a kepviselo-testiilet 11igen szavazattal tamogatott. Kovetkezokent polgarmester ur a kozmeghallgatas idopontjaval egyiitt kert szavazast a evi I. feleves munkatervre, melyet a kepviselo-testiilet 11igen szavazattal tamogatott es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek (Xll.19.) hatarozata Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat evi I. feleves munkaterverol Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-tesmlete megtargyalta az eloterjesztest es az alabbi dontest hozta:

10 Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat evi 1. feleves munkatervere vonatkozo eloterjesztest a hatarozat melleklete szerint elfogadta. 6. napirend: 7. sorszamu eloterjesztes Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat 3 eves kotelezettsegei finanszirozasi forrasainak bemutatasara Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: az Allami Szamvevoszek Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat penziigyi helyzetenek ellenorzeserol szolo jelentese alapjan a Kepviselo-testiilet intezkedesi tervet fogadott el, mely szerint a kotelezettsegek finanszirozasanak foitasait3 eyre kitekintoen havonta bemutato eloterjeszteseket leghamarabb junius 30-ig, utana havonta folyamatosan be kell mutatni. A bizottsag a hatarozati javaslatot 4 igen szavazattal elfogadasra javasolja. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 9 igen szavazattal tamogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hamrozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 226/2013. (XII.19.) hamrozata Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat 3 eves kotelezettsegei finanszirozasi forrasainak bemutatasar61 Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiilete az onkormanyzat idoszakra tervezett kotelezettsegeire es azok varhato finanszirozasi foitasairavonatkoz6 tajekoztatast tudomasul veszi. 7. napirend: 8. sorszamu eloterjesztes a Saj6szentpeter, 1755/1-5 hrsz-u teriileten beavatkozasi es karmentesitesi monitoring tervezesehez forras biztositasara Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta az eloterjesztest, mely leirja, hogy az iiveggyar melletti teriiletet mindenkeppen karmentesiteni sziikseges. Az elso lepcso, hogy meg kell terveztetni a monitoringhoz sziikseges dolgokat. A bizottsag 4 igen szavazattal j avasoita, hogy a tervezeshez sziikseges eft felhalmozasi foitastbiztositsa az Onkormanyzat evi koltsegveteseben a kotveny torleszteserej6vahagyott osszeg terhere. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 10 igen szavazattal tamogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta:

11 Sajoszentpeter Yaros Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 227/2013 (XlI. 19.) hatarozata Saj6szentpeter 1755/1-5 hrsz-u teriileten beavatkozasi es karmentesitesi monitoring tervezesehez forris biztositasar61 Saj6szentpeter Varosi 6nkormanyzat Kepviselo-testtilete az eloterjesztest megtargyalta es az alabbi d6ntest hozta: A Kepviselo-testiilet a hrsz-u teriileten eszlelt f61dtani k6zeg es felszin alatti viz szennyezettseg megsziintetese erdekeben elrendelt aktualizal6 tenyfeltaras es ennek eredmenye alapjan aktualizait beavatkozasi es karmentesitesi monitoring tervezesehez eft felhalmozasi forrast biztosit az 6nkormanyzat evi koltsegveteseben a k6tveny torleszteserej6vahagyott 6sszeg terhere. Felelos: Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto Foepitesz Kocsi Tibor Penziigyi es VagyongazdaIkodisi Bizottsag elnoke: a bizottsag targyalta az eloterjesztest, mely tartalmazza, hogy ket kerelem erkezett a hivatalhoz, melyekben ingatlan tulajdoni Mnyadot ajanlanak fel megvetelre az onkormanyzat szamara. A Varosiizemeltetesi es Beruhazasi Osztaly szakvelemenyeben a felajanlas elfogadasat nem javasolja, mivel az ingatlanoknak tobbtulajdonosuk van, igy a hasznositasukra nines lehetoseg. Szemely szerint sem javasolja a ket ingatlan megvasarlasat. A bizottsag mindket hatarozati javaslat "C" altemativajanak elfogadasatjavasolja 4 igen szavazattal. Kerdes, eszrevetel nem volt. Polgarmester ur eloszor a Saj6szentpeter, kiilteriilet 5025 hrsz-u ingatlan megvasarlasara vonatkoz6 javaslatra kert szavazast. A kepviselo-testiilet a hatarozati javaslat "C" alternativajaban foglaltakat 10 igen szavazattal tamogatta es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 228/2013. (XlI. 19.) hatarozata a Saj6szentpeter, kiilteriilet 5025 hrsz-u ingatlan megvasarhisra torteno felajanlasarol Saj6szentpeter Varosi 6nkormanyzat Kepviselo-testiilete az eloterjesztest megtargyalta es az alabbi hatarozatot hozta: A Kepviselo-testiilet a Saj6szentpeter, kiilteriilet 5025 hrsz-u, termeszetben Saj6szentpeter, Ujbanya telep 16/1. sz. alatt talalhat6, kivett lakohaz, udvar megnevezesii ingatlan Varga Laszl6ne (3770 Saj6szentpeter, Ujbanya telep 16/1. sz. alatti lakos) tulajdonaban ali6 328/8000 tulajdoni hanyadat nem kivanja megvasarolni. Felelos: Polgarmester Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto

12 Kovetkezokent polgarmester or a Saj6szentpeter, kiilteriilet 5011 hrsz-o ingatlan megvasarlasra torteno hatarozati javaslatra kert szavazast. A kepviselo..testiilet a hatarozati javaslat "C" alternativajaban foglaltakat tamogatta 10 igen szavazattal es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 229/2013. (XII. 19.) hatarozata a Saj6szentpeter, kiilteriilet 5011 hrsz-o ingatlan megvasarlasra torteno felajanlasar61 A Kepviselo-tesrulet Sajoszentpeter, kiilteri.ilet 50 II hrsz-u, termeszetben Sajoszentpeter, Ujbanya telep 8/6. sz. alatt talalhato, kivett lakohaz, udvar megnevezesii ingatlan Cimbak Jozsef es Cimbak Jozsefne (3770 Sajoszentpeter, Ujbanya telep 8/6. sz. alatti Iakos) tulajdonaban allo 33333/ tulajdoni hanyadlit nem kivanja megvasarolni. Felelos: Polgarmester Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto 9. napirend: 10. sorszamu eloterjesztes a Saj6szentpeter, Bercsenyi u. 4. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo nem lakas celjara szolgal6 helyiseg kozos koltseg viselesenek megosztasara Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta az eloterjesztest. A mult havi iilesen mar talalkoztak egy ilyen kerelemme1. Ebben az esetben is a Bercsenyi u. 4. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban Ievo nem Iakas celjara szoigalo helyiseg berloje kerelemmel fordult az onkormanyzathoz, melyben a kozos koltseg viselesenek megosztasat keri. A berlo a Ft/ho berleti dij kiegyenlitese mellett vallalja, hogy a hitelfeivetel elotti kozos koltseg nagysagat, azaz Ft-ot havonta tovabbra is megfizeti, azonban keri, hogy a tulajdonos onkormanyzat vallalja az epiilet felujitasahoz es biztositasahoz kapcsolodo Ft-os kozos koltseg reszt. A bizottsag 4 igen szavazattal a hatarozatijavaslat "A" altemativajanak elfogadasatjavasolja. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 10 igen szavazattal tamogatta a hamrozati javaslat "A" alternativajaban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 230/2013. (XII.19.) hatarozata a Saj6szentpeter, Bercsenyi u. 4. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo nem lakas chjara szolgal6 helyiseg kozos koltseg viselesenek inegosztasar61 Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-tesrulete az eloterjesztest megtlirgyalta es az allibbi hatarozatot hozta: 1. A Kepviselo-testiilet hozzaj<irui, hogy a Lang Richard (3770 Sajoszentpeter, Biikkalja u. 37/4. sz. alatti Iakos) altai berelt Sajoszentpeter, Semmelweis u. A. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo nem lakas celjara szolgaio iizlethelyiseg kozos koltsegeboi a felujitasi munkak fedezetere szolgalo hitel ingatlanra juto Ft osszeget Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat az elkiilonitett Iakasalap terhere atvallalja a berlotol januar 1. napjatol a berletijogviszony utolso napjaig. 2. A Kepviselo- tesrulet felhatalmazza a Polgarmestert az atvallalasra vonatkozo megallapodas alairasara.

13 Felelos: PoIgarmester Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto 10. napirend: 11. sorszamu eloterjesztes a Saj6szentpeter, belteriilet 3290 hrsz-u ingatlan 120/480 tulajdoni hanyadara vonatkoz6 elovasarlasi jogr61 torteno lemondasra Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyaita az eloterjesztest, melynek Ienyege, a Saj6szentpeter, zartkert 3290 hrsz-u, szolo megnevezesii, m 2 teriiletii ingatlan 60/480 tulajdoni hlinyadban Bagoly Tibor, 60/480 tulajdoni hanyadban Bagoly Tibome tulajdonaban all, akik megkerestek az onkormanyzatot, hogy az ingatianreszt tehermentesen forint vetelliron kivanjak ertekesiteni. Az ingatian 48/480 tulajdoni hanyada Saj6szentpeter Vlirosi Onkormanyzat tulajdonat kepezi, ezert a tulajdonosok megkeresesiikben az elovaslirhisijoggai kapcsolatos onkormanyzati nyilatkozatot kerik. TekintetteI arra, hogy ingatianresz megvaslirhisat telepiilesfejlesztesi celok, gazdasagi vagy miiszaki erdekek nem indokoijak, valamint figyelembe veve az onkormanyzat penziigyi helyzetet, a bizottsag 4 igen szavazattai javasoija, hogy Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat elovaslirllisi jogat ne ervenyesitse. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 9 igen szavazattal tamogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 231/2013. (Xll.19.) hatarozata a Sajoszentpeter, belteriilet 3290 hrsz-u ingatlan 120/480 tulajdoni hanyadara vonatkozo elovasarlasi jogrol torteno lemondasrol Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiilete megtargyalta a targyi eloterjesztest es az alabbi hatarozatot hozta: 1. A Kepviselo-testiilet a Saj6szentpeter, zartkert 3290 hrsz-u ingatian vonatkozasaban elovasarilisijogavai nem kivan elni. 2. A Kepviselo-testiilet felhatalmazzaa Polgarmestert az elovaslirllisijogr61 lemond6 nyilatkozat alairlislira. Felelos: Polgarmester Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto 11. napirend: 12. sorszamu eioterjesztes a Sajoszentpeter, Pech A. u. 1. n. Iph. 3/3. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo lakas bojlerenek cserejehez forras biztositasara

14 Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta az eloterjesztest, mely arr61 sz61, hogy a lakas berloje megkereste az onkormanyzatot, melyben a Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzatt61 berelt lakasaban levo bojler meghibasodasatjelezte. A Varoslizemeltetesi es Beruhazasi Osztcily helyszini ellenorzest tartott a lakasban. A helyszini szemle soran megallapitasra kerlilt, hogy a lakasban levo bojler milkodeskeptelen, javithatatlan, mivel tobb helyen korrodalt, lyukas, ezert javasolja a berendezes cserejet. A bizottsag 4 igen szavazattal javasolta a bojler cserejehez szlikseges Ft forras biztositasat a lakasalap terhere. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 10 igen szavazattal tamogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo habirozatot hozta: Saj6szentpeter Yaros Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek (Xll.19.) habirozata a Saj6szentpeter, Pech A. u. 1. II. Iph. 3/3. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo lakas bojlerenek cserejehez forras biztositlisar61 Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testlilete az eloterjesztest megtargyalta es az alabbi dontest hozta: A Kepviselo-testlilet a Saj6szentpeter, Pech A. u. 1. II. Iph. 3/3. sz. alatti onkormanyzati tulajdonban levo lakas bojlerenek cserejehez szlikseges Ft forrast a lakasalap terhere biztositja. Felelos: Polgarmester Penzligyi es VagyongazdaIkodasi Osztalyvezeto Varoslizemeltetesi es Beruhazasi Osztalyvezeto Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta az eloterjesztest, mely leirja, hogy evtol az allamhaztartasi szervezetek, igy az onkormanyzatok szamviteli rendje alapjaiban megvaltozik. A Magyar Allamkincstar altai jelenleg ingyenesen biztositott TTG konyvelo program a jovo evi konyvelesi feladatok elllitasara mar nem lesz alkalmas. A MAK egy masik, regebbi tipusu, DOS alapu DOKK nevil program fejlesztesevel tervezi az igenylo onkormanyzatok reszere biztositani a konyvvezetes lehetoseget, melyrol jelenleg tovabbi informaci6kkal nem rendelkezlink. A korabbi evek tapasztalata szerint a TTG program eves frissitese is rendszeresen kesett, fgy az elso negyedeves konyveles es beszamo16 elkeszitesere pi. a 2013-as evben 2 het allt rendelkezesre. Nem tudhat6, hogy a DOKK programot milyen hataridore tudja a MAK biztositani. A evi konyvvezetesi feladatokra mar beszerezheto konyvelo program, melynek ara 420 eft. Ezen programmal a kovetkezo evtol Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat valamennyi koltsegvetesi szervenek konyvelese megoldott lenne. Az uj tipusu penzligyi es koltsegvetesi szlimviteli feladatokat is biztosit6 program beszerzese nelklil a jogszabalyokban eloirt konyvvezetes megva16simsa, a beszlimo16k hatliridore va16 elkeszitese kerdesesse valik. Az eloterjesztesben leirtakra tekintettel a bizottsag 4 igen szavazattal a hatarozati javaslat elfogadasat javasolja. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 10 igen szavazattal tlimogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta:

15 Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 233/2013. (XII.19.) hatarozata konyvelo program beszerzesehez forras biztositasar61 Saj6szentpeter Varosi 6nkormanyzat Kepviselo-testlilete az eloteijesztest megtargyalta es az alabbi dontest hozta: A Kepviselo-testtilet az onkormanyzat evi koltsegveteseben 420 eft felhalmozasi forrast biztosit konyvelo program beszerzesere a kotveny torlesztesere j6vahagyott osszeg terhere. Felelos: Polgarmester Penztigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto 13. napirend: 14. sorszamt'i eloterjesztes az elkiilonitett lakisalap atmeneti felhasznalasanak engedelyezesere Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag megtargyalta az eloteijesztest, mely tartalmazza, hogy a korabbi evekben mar engedelyezte a kepviselo-testlilet a "Lakasalap" atmeneti (koltsegvetesi even beltili) felhasznalasat az onkormanyzat gazdalkodasaban jelentkezo likvidimsi nehezsegek athidalasa erdekben. Az ev kozben igenybe vett osszeg december 31. napjan az elktilonitett szamlara mindig visszavezetesre kertilt. Most is azt ked az eloterjeszto, hogy a lakasalap januar 02. napjat december 31. napjaig va16 atmeneti felhasznalasat engedelyezze a testlilet. A bizottsag 4 igen szavazattal javasolta a hatarozati javaslatban foglaltak elfogadasat. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 10 igen szavazattal tamogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 234/2013. (XII.19.) hatarozata az elkiilonitett lakisalap atmeneti felhasznalasanak engedelyezeserol Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testlilete az eloterjesztest megtargyalta es az ahibbi dontest hozta: A Kepviselo-testtilet felhatalmazza a Polgarmestert, hogy Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat elki.ilonitett lakasalap alszamlajan leva osszeget januar 02. napjat december 31. napjaig ideiglenes jelleggel, a likvidiffisi nehezsegek athidalasa erdekeben felhasznalja. Felelos: Polgarmester Penzligyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto 14. napirend: 15. sorszamt'i eloterjesztes a Saj6 Televizi6 Nonprofit Kft. iigyvezetojenek dijazasara Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag targyalta az eloterjesztest.

16 A Saj6 Televizi6 Nonprofit Kft. iigyvezetojenek a Kepviselo-testiilet decernberiiilesen a feladat ellatasaert Ft osszegii dijazast allapitott rneg. Koztudott, hogy a Kormany dontese szerint a evi rninirnalber Ft lesz, igy sziikseges az iigyvezeto dijazasanak rn6dosimsa. A bizottsag 4 igen szavazattal tarnogatta a hatarozatijavaslatban foglaltak elfogadasat. Kerdes, eszrevetel nern volt, a kepviselo-testiilet 9 igen (Dr. Farago Peter, Deak Laszlo, Geregur Jozsef, Kocsi Tibor, Lesko Irnre, Nagy Irnre, Perenyi Barnabas, Rernias Andras, Schwaitzer Janosne) 1 fo (Balla Albert) nern szavazott szavazattal tarnogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 235/2013. (XU. 19.) hatarozata a Saj6 Televizio Nonprofit Kft. iigyvezetojenek dijazasar61 Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiilete az eloterjesztest rnegtargyalt a es az alabbi hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testii1ete a Saj6 Te1evizi6 Nonprofit Kft. (cegjegyzekszarn: ) alapit6jakent Sulyok Barnabas iigyvezeto dijazasat januar 01. napjm ft/h6 osszegben allapitja rneg. Felelos: polgcirmester kft. iigyvezetoje Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag targyalta az eloteijesztest. Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat a evi koltsegvetesi koncepci6 targyalasakor dontott arr61,hogy a Saj6 Te1evizi evi rniikodesere7.000 eft osszegii miikodesi celu tamogatas tervezheto ev vegen is a Saj6 Televizi6 Nonprofit Kft. tamogatasban reszesiilt a evi miikodesehez, melyet a kft. az ev vegeig fel is hasznal evben, a koltsegvetesi rendelet elfogadasanak idopontjaig a kft. reszere tamogamst nem lehet fo1y6sitani, igy a miikodese ebben az idoszakban - forrashiany miatt - nem biztositott. Erre val6 tekintettel a Saj6 Televizi6 Nonprofit Kft evi miikodesenek tamogatasahoz sziikseges onkormanyzati forrast meg a evi koltsegvetesben biztositani, melynek fedezete a kotveny torlesztes kiadas soran az ad6ssagrendezes miatt jelentkeza megtakaritas. A bizottsag 4 igen szavazattal tamogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat. Perenyi Barnabas Kozoktatasi, Kulturalis, Egeszsegiigyi es Szocialis Bizottsag elnoke: a bizottsag Megtargyalta az eloterjesztest es 4 igen, 1 tart6zkodas mellett tamogatta a hatarozati javaslat elfogadasat. Kerdes, eszrevetel nern volt, a kepviselo-testiilet 9 igen (Dr. Farago Peter, Balla Albert, Deak Laszlo, Geregur Jozsef, Kocsi Tibor, Lesko Imre, Perenyi Barnabas, Rernw Andras, Schwaitzer Janosne), 1 tartozkodas (Nagy Imre) szavazattal tamogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta:

17 Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 236/2013. (XII.19.) hatarozata a Sajo Televizio Nonprofit Kft. timogatasarol Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testUlete az eloterjesztest megtargyalta es az ahlbbi dontest hozta: 1. A Kepviselo-testUlet az onkormanyzat evi koltsegveteseben eft forcist biztosit a Sajo Televizio Nonprofit Kft evi miikodesenek tamogatasara a kotveny torlesztesere jovahagyott osszeg terhere. Felelos: Polgarmester Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto 16.napirend: 17. sorszamu rendklviili eloterjesztes a Gyogyito-Megelozo Intezmeny tobbletfinanszirozasanak biztositasara Kocsi Tibor Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag elnoke: a bizottsag tegnap delutani iilese alatt kapta meg az eloterjesztest. Elmondta, hogy ezek azok a tortenesek, amiknek nem volna szabad megtortennie egy yaros eleteben. A bizottsag meg volt dobbenve, hogy decembereben kapnak egy olyan anyagot a GYOMI vezetajetal, amiben azt keri, hogy eft tobbletfinanszirozast biztositson a testulet szamara. Ennek okakent leirta, hogy ev kozben a jarobeteg finanszirozas szabalyozasa kedvezotleniil modosult es a TVK-n (teljesitmeny volumen korlm) feliili betegforgalmat az OEP nem finanszirozta. Ezt el tudta a bizottsag fogadni, azonban evkozben mar vilagosan IMni lehetett volna, hogy valamilyen problema van. A evi koltsegvetes elfogadasakor a testulet arrol targyalt, es az intezmeny vezetoje is kinyilatkozta, hogy a jarobeteg szakellmashoz nem kell pluszt penzt utalni. Most azzal allnak szemben, hogy a dolgok nem jottek be. A bizottsag velemenye volt, hogy amikor ev kozben jottek be a penzek a konyvelesnel hitni kellett volna, hogy nem teljesiilnek azok a sorok, amivel szamoltak, az intezmeny vezetajenek pedig jelezni kellett volna e.zt a testulet fele. Jelen pillanatban egyet tehetnek, meg kell finanszirozni a kert osszeget. Pozitivum, hogy nagyon jol miikodik a jarobeteg szakellatas. Ha majd azt mondjak, hogy ehhez a magas szintii ellmashoz plusz forrast kell tenni, akkor majd a testlilet eldonti, hogy rendel-e melle forrast, vagy nem. Penziigyi szempontbol nagyon nem volna szerencses, ha hasonlo esetek elofordulnanak. A bizottsag 4 igen szavazattal a hatarozati javaslatban foglaltakat tamogatta, azonban hatarozottan azt keri valamennyi intezmeny vezetojetol, hogy a jovaben ilyen esetek ne forduljanak ela. Most abban a szerencses helyzetben van az onkormanyzat, hogy tud fizetni, azonban lehetett volna ugy is, hogy nem es akkor nagy problemak lettek volna. A evi koltsegveteshez keri az intezmenyvezetotal, hogy szamolja at ujbol a jarobeteg szakellatashoz sziikseges osszegeket, a szemelyi juttatlisokat valamint annak jarulekait, adja Ie es a Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag, valamint a testiilet donteni fog rola.

18 Dr. Kacsandi Laszlo GYOMI vezetoje: teljes mertekben egyetert a Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Bizottsag allasfoglalasaval, mert valoban ugy tiinik, mintha koltsegvetesi tervezesi hiba tortent volna a GYOMI reszerol. Elmondta, a kert osszeg nem teljesitmeny nelictii kernlt kifizetesre. A jar6beteg szakellatas forgalma a teljesitmeny volumen korlathoz kepest 30 %-kal magasabb. Gyakorlatilag a betegek megjelentek a szakrendeleseken, el lettek IMva, csak a korlat felso hataranak a valtozatlanul hagyasa mellett sajnos nem kernltek plusz finanszirozassal az OEP reszerol kifizetesre. Tortent jogszabalyi valtozas is a evhez kepest, hiszen ott a volumen korlat f6lotti osszegnek kozel a 20 %-a meg finanszirozasra kernlt. Sajnos 2013-ban a volumen korlat feletti resz mindossze 8 %-a kernlt pluszban finanszirozasra. Val6ban lehetett volna jelezni azt, hogy ev vegere ilyen helyzetbe kernl a rendelointezet. Nem mentegetodzeskeppen de el kivanta mondani, hogy az elmult evekben az ev vegen volt ugynevezett kasszasopres, tehat a j6l dolgoz6 intezmenyek szamara ha volt val6s plusz teljesitmeny azt altalaban kompenzalta a penztar. Sajnos ez ebben az evben elmaradt. A kritika jogos. A GYOMI bizott abban, hogy az ev vegen plusz penzhez jutnak. Sajnos ez nem jott be. igerte, hogy a kovetkezo evi koltsegvetesben igyekezni fognak a szintet tartani. Amikor arrol volt sz6, hogy az intezmeny megtartja a jar6beteg szakellatast, ami nem kotelezo feladata az onkormanyzatnak val6ban nem tudtak pontosan, hogy milyen teherrel fog jami. Jelenleg kozel 80 %-ban azok az onkormanyzatok, akik rendelointezetet miikodtetnek hasonl6 probiemaval kiizdenek. Ponto san a jar6beteg szakellatas finanszirozasa maradt ki a finanszirozas emelesek koziil. Sajnos a testiilet sem tudhatta elore, es meg most sem tudjak, hogy jovore hogyan fog alakulni a finanszirozas. Kerdes, eszrevetel nem volt, a kepviselo-testiilet 10 igen szavazattal tamogatta a habirozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta: Sajoszentpefer Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 237/2013. (XII.19.) hatarozata a Gyogyit6-Megelozo Intezmeny tobbletfinanszirozasanak biztositasar6l Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiilete az eloterjesztest megtargyalta es az alabbi hatarozatot hozta: 1) A Kepviselo-testiilet eft tobbletfofflist biztosit a GYOMI targyevi szallit6i allomanyanak rendezesehez, illetve 250 eft tobbletforrast biztosit a vedonoi dijazas rendezesehez december 31-ig a kotvenytorlesztes terhere. Felelos: Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Hatarido: azonnal Osztalyvezeto, intezmenyvezeto 2) A Kepviselo-testiilet a GYOMI evi koltsegveteseben brutto 331 eft szemelyi juttatas es jarulekat, osszesen 420 eft eloiranyzatot biztosit a vedonok dijazasara a jogszabalyi eloirasoknak val6 megfeleies erdekeben, mely osszeg az intezmeny evi koltsegvetesebe betervezheto. Felelos: Penziigyi es Vagyongazdalkodasi Osztalyvezeto, intezmenyvezeto Hatarido: a evi koltsegvetes tervezese 17. napirend: 18. sorszamu eloterjesztes a Miskolc Kornyeki Rekultivaci6s Onkormanyzati Tarsulas Tarsulasi Megallapodasanak 2. szamu modositasara

19 Bizottsag az eloterjesztest nem targyalta. A kepviselok reszerol kerdes, eszrevetel nem volt. A kepviselo-testiilet 10 igen szavazattal mmogatta a hatarozati javaslatban foglaltakat es a kovetkezo hatarozatot hozta: Saj6szentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek (Xll.19.) hatarozata a Misko1c Kornyeki Rekultivaci6s Onkormanyzati Tarsulas Tarsulasi Megallapodasanak 2. szamu modositasar61 Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat Kepviselo-testiilete az eloterjesztest megtargyalta es az alabbi dontest hozta: I. Sajoszentpeter Varosi Onkormanyzat, mint a Miskolc Komyeki Rekultivacios Onkormanyzati Tarsulas tagonkormanyzata a Tarsulasi Megallapodas 2. szamu modositasat a hatarozati me1l6klete szerint elfogadja. Hatarido: Felelos: folyamatos polgarmester T6bb megvitatando napirend nem 16ven polgarmester ur a napirendek vimjat lezarta. Mindenkinek kellemes kanicsonyi unnepet, bekes, holdog uj evet kiv<lnt, es az ulest 10 ora 20 perckor bezarta. /,,~ ~--~...?-;- / Dr. Farago Peter polgarmester

JEGYZOKONYV. Perenyi Barnabas kepviselo, Kozoktatasi, Kulturalis, Szocialis es Egeszsegiigyi. Bizottsag elnoke

JEGYZOKONYV. Perenyi Barnabas kepviselo, Kozoktatasi, Kulturalis, Szocialis es Egeszsegiigyi. Bizottsag elnoke SAJOSZENTPETER VA.ROSI ONKORMA.NYZAT Kepviselo- testiiletenek a.) jegyzokonyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 14. d.) hatarozatai: 125., 126., 127., 128., 129., 130. JEGYZOKONYV Kesziilt: Saj6szentpeter

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat JEGYZŐKÖNYV Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22-én, 13:00 órai kezdettel megtartott, Képviselő-testületi üléséről a Gamási Önkormányzat tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. december 23. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. december 23. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. december 23. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

JEGYZOKONYV. Az tiles torvenyessegi feliigyeletet a jegyzo tavolieteben Dr. Gulane Bacso Krisztina aljegyzo latta el.

JEGYZOKONYV. Az tiles torvenyessegi feliigyeletet a jegyzo tavolieteben Dr. Gulane Bacso Krisztina aljegyzo latta el. SAJOSZENTPETER VAROSIONKORMANYZAT Kepviselo- testiiletenek a.) jegyzokonyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 15., 16., 17., 18. d.) hatarozatai: 140., 141., 142., 143., 144., 145., 146., 147., 148., 149.,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. szeptember 24-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselő-testület ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. szeptember 24-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselő-testület ülésén. Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-9/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. szeptember 24-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi

Részletesebben

Jelen vannak: iiles elejen 10 fo iiles vegen 12 fo

Jelen vannak: iiles elejen 10 fo iiles vegen 12 fo SAJOSZENTPETER VAROSI ONKORMANYZAT Kepviselo- testiiletenek a.) jegyzokonyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 9. d.) haurrozatai: 75., 76., 77., 787., 79., 80., 81., 82., 83., 84., 85., 86., 87., 88.,

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 228/2015.(X.21.) határozat az önkormányzati tulajdonú tornateremben természeti eredetű

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 1062-3/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. július 24-én (szerda) 18 órakor megtartott rendkívüli ülésén, a Varsányi Közös Önkormányzati Hivatalban. Jelen vannak: Pintérné Kanyó Judit polgármester Bárány Erzsébet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó terem 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 16-án 14,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.április 29. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 10/2012. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 8- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 10/2012. (XI.19.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 14-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 10-én (szerdán) 14,00 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott nyilvános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014. Psz/59/23/2014. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 19-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 92/2014. (XI.19.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről 170/17/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről Határozatok: 110/2014. (IX.30.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 10.416-3/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról 188 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. november 23-án 14 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 21/2013.

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 42 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. március 11- én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 12/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. május 28 án megtartott rendkívüli ülésről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 12/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. május 28 án megtartott rendkívüli ülésről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2015. sz. jegyzőkönyve a 2015. május 28 án megtartott rendkívüli ülésről 1 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015.

Részletesebben

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása.

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-13/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. július 4-én (kedden) 8.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 1/2014. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 5- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 1/2014. (II.10.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak: Bukodi Károly

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 17. napján délután 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Nemesbikk Község Önkormányzata képviselő testülete december 22.napján megtartott ülésen.

Jegyzőkönyv. Készült: Nemesbikk Község Önkormányzata képviselő testülete december 22.napján megtartott ülésen. Nemesbikk Község Önkormányzata Képviselő testülete 3592 Nemesbikk Petőfi út 13. Jegyzőkönyv Készült: Nemesbikk Község Önkormányzata képviselő testülete 2014. december 22.napján megtartott ülésen. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2011. december 13-án a ség tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános testületi ülésén. JELEN VANNAK: Sipos Balázs Fekete Csaba al Sipos László képviselők Nagy Gáborné

Részletesebben

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. Jegyzőkönyv

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. Jegyzőkönyv Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. Iktatószám: 4/2014. Jegyzőkönyv Készült: Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481. Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-1/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-én 15 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. Tel: 46/ 500-740 Szám: 17/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Nagyecseden, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, 2015. augusztus 25-én az önkormányzati képviselő-testület r e n d k í v ü l i nyilvános üléséről Jelen voltak: Kovács

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről 170/2/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én tartott nyílt üléséről Rendeletek: 2/2014.(II.28.) önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 27- én, 15 óra 30 perctől megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint. A polgármester megállapítja a határozatképességet. A képviselőtestület ülése

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-18/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17. napján

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László polgármester Dékányné dr. Balogh Andrea alpolgármester Barna

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal Oroszlány 5/2015. KTÜ J E GYZŐ KÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol van: Meghívottak: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv

Részletesebben

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat

1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-32/2008. 268/2008. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 30-i rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. június 18. napján a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Jelenléti ív

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: -1/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2018. június 20-án, Nagyecsed Város Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében Nagyecsed Város Önkormányzati Képviselő-testület Szociális Bizottságának üléséről (Zárt ülés)

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. március 30-án a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./

Részletesebben

M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy:

M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy: J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Csataszög Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. december 16ai Képviselő testületi üléséről M u t a t ó : Határozat: Rendelet Tárgy: 139/2014.(XII.16.) Napirendi pontok

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. nem képviselő, a bizottság tagja

JEGYZŐKÖNYV. nem képviselő, a bizottság tagja JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő- testületének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2010. december 14-én tartott üléséről. Jelen vannak: Zrinszki István B.Tóth Attila

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. október 28 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én megtartott nyílt ülésről

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én megtartott nyílt ülésről 64/13/2013 Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én megtartott nyílt ülésről Határozatok: 87/2013.(X.31.) kt. határozat 88/2013.(X.31.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. 183/15/2013. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. Rendelet: 10/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8293 Vigántpetend Száma: 270-6 /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 19-én (csütörtökön ) 18 órai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26.. napján megtartott nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26.. napján megtartott nyílt üléséről. Szám: 7988-2/2014. J e g y z ő k ö n y v Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26.. napján megtartott nyílt üléséről. Készült: 4 példányban 1 pld. Pest Megyei Kormányhivatal vezetője

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

Jegyzokonyv. 2. Eloterjesztes a Kiskorpadi Szivarvanypalota Ovoda 2013. evi gazdalkodasarol (irasos eloterjesztese) Eloado: Pikler Jozsef polgarmester

Jegyzokonyv. 2. Eloterjesztes a Kiskorpadi Szivarvanypalota Ovoda 2013. evi gazdalkodasarol (irasos eloterjesztese) Eloado: Pikler Jozsef polgarmester Jegyzokonyv Keszult: a Kiskorpad Kozsegi Onkormanyzat Kepviselo-testiiletenek 2014. aprilis 30 -i testiileti iileserol, az onkormanyzat emeleti tanacstermeben 18.30 orakor. Jelen varmak a mellekelt jelenleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. április 26-án 17, 30 órakor megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Vuk István Lengyel Attiláné Kanizsai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Mezőkomárom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én 14 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Mezőkomárom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én 14 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testületének 2014. május 15-én 14 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Mezőkomárom Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom, Petőfi u. 74. Jelen

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T PAPOS KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2003. január 30-án tartott nyilvános képviselőtestületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozatai: 1-2 Rendelete: -- Készült: 2. példányban Kapják: 2. sz. példányát

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata. J e g y z ő k ö n y v

Ortaháza Község Önkormányzata. J e g y z ő k ö n y v 32/13/2013 Zala Megye Ortaháza Község Önkormányzata J e g y z ő k ö n y v Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31.- én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 96/2013.(X.31.)

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 29-30. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 29/2014.(V.08.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. június 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Jegyzőkönyv. Készült: 2012. június 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének Jegyzőkönyv Készült: 2012. június 28-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselőtestületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Radó Béla polgármester Balogh András képviselő Fercsák András képviselő

Részletesebben

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.április 4.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. könyve c. határozatok:41/2013. (IV. 4.) számú határozat d. rendeletek:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010.

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010. Önkormányzat Kapolcs Száma: 94-15/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete 2010. november 24-én 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 172/2015. (VI.16.) határozata a Dédes Szolgáltató Nonprofit Kft. VA és az Önkormányzat

Részletesebben

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi 9. számú Jegyzőkönyve

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi 9. számú Jegyzőkönyve Legénd Községi Önkormányzat 2012. évi 9. számú Jegyzőkönyve Készült: 2012. március 22-én a legéndi önkormányzat hivatalában megtartott rendkívüli -testületi ülésről 2 Jelen vannak: Szavlik Zoltán Bíró

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. december 15-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről.

Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. Szám: 362-20/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 13-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dozmat Község képviselő-testületének február 04-én megtartott testületi ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Dozmat Község képviselő-testületének február 04-én megtartott testületi ülésén DOZMAT KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSE JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 04-én megtartott testületi ülésén Helye: Dozmati Faluház Jelen vannak: Horváth Ádám Csongor polgármester, Dankovics Norbert képviselő,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyszombathely Község Polgármesterétől Bakonyszombathely 175-5/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyszombathely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. április 24-én 16.00 órától megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Városgazdálkodási Bizottságának szeptember 15. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Városgazdálkodási Bizottságának szeptember 15. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a 2008. szeptember 15. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Héri Viktor a bizottság elnöke, Bodnár János, Tóth István bizottság tagok, Palsics János bizottsági tag a

Részletesebben

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült 3 példányban! 2014 1. sz. példány Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2014. szeptember 11-én megtartott rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M.113-7/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ fax: 46/

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ fax: 46/ ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 26/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32.

Az ülés helye: Többfunkciós Közösségi Ház helyisége Vigántpetend, Kossuth u.32. Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 8293. Vigántpetend, Kossuth u. 32. Szám: 119-5/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 6-án (szerda) 17 órakor megtartott rendkívüli ülésén, a Közös Önkormányzati Hivatalban Jelen vannak: Pintérné

Részletesebben