Felhasználói kézikönyv. Mitac Mio C250

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói kézikönyv. Mitac Mio C250"

Átírás

1 Felhasználói kézikönyv Mitac Mio C250 Kiadás: R00 Védjegyek Minden márkajelzés és terméknév a megfelelı vállalatok bejegyzett márka-védjegye. Megjegyzés

2 A kézikönyvben található információ elızetes értesítés nélkül megváltozhat.

3 Tartalomjegyzék 1. Ismerkedés a készülékkel A készülék részei... 6 Az elılap részei... 6 A hátoldal részei... 7 A készülék jobb oldala... 7 A készülék teteje... 8 A készülék alja A PNA elsı használatba vétele A PNA használata az autóban Az autós tartó használata Az autós töltı csatlakoztatása Az alapfunkciók használata Be- és kikapcsolás A készülék kezelése Fımenü Az SD/MMC kártya behelyezése MP Az MP3 lejátszó indítása és bezárása Az MP3 fájlok elıkészítése a készülékre MP3 fájlok lejátszása Az MP3 lejátszás vezérlése A lejátszás listák használata Lejátszás lista készítése Lejátszás lista megnyitása Hangszínszabályzó Beállítások A beállítások indítása és bezárása Háttérvilágítás Hangerı Képernyı Energia Dátum és idı Nyelv kiválasztása Mio Transfer A Mio Transfer telepítése A Mio Transfer indítása és bezárása MP3 fájlok másolása a készülékre Az MP3 fájlok kezelése... 34

4 5. Hibaelhárítás és karbantartás A rendszer újraindítása Hibaelhárítás Akkumulátor problémák Képernyı problémák Csatlakozási problémák GPS Problémák A készülék karbantartása Biztonsági információk Biztonsági óvintézkedések A töltés A hálózati töltı Az akkumulátor... 39

5 Óvintézkedések és figyelmeztetések Az Ön biztonsága érdekében kérjük ne üzemeltesse a készüléket vezetés közben. Körültekintıen használja a navigációs eszközt. A készülék használatának célja a navigáció segítése. Nem egy precíz irány, távolság, helyzet, vagy terepmérı eszköz. A kiszámított útvonal csak tájékoztató jellegő. A felhasználó felelıssége, hogy kövesse a közlekedési jelzéseket, KRESZ táblákat és a helyi szabályozásokat az úton. Amikor kiszáll a gépkocsiból, akkor ne hagyja a készüléket a mőszerfalon, ahol ki van téve a közvetlen napsütésnek. Az akkumulátor túlmelegedése hibás mőködést és/vagy veszélyt okozhat. A GPS-t az Amerikai Egyesült Államok kormánya mőködteti, és kizárólagosan felelıs a GPS teljesítményéért. Bármilyen változás a GPS rendszerben befolyásolja az összes GPS berendezés pontosságát. A GPS mőholdak jelei nem tudnak áthatolni a szilárd anyagokon (kivéve az üveget). Amikor egy alagút, vagy épület belsejében tartózkodik, akkor a GPS helymeghatározás nem mőködıképes. Minimum 4 GPS mőhold jele szükséges az aktuális GPS pozíció meghatározásához. A jel vételét befolyásolja a rossz idıjárás, az antenna felett lévı sőrő akadályok (például a fák és magas épületek). Az autóban lévı más vezeték nélküli készülékek zavarhatják a mőholdak jeleinek vételét, és a GPS jel vételének instabilitását okozhatják. Autós tartó szükséges, amikor a készüléket az autóban használjuk. Tegyük a készüléket egy alkalmas helyre, hogy ne zavarja a vezetı kilátását vagy a légzsákok mőködési tartományát.

6 1.1. A készülék részei MEGJEGYZÉS: A megvásárolt modelltıl függıen, a készülék színe eltérı lehet a könyvben bemutatottól. Az elılap részei Szám Komponens Leírás ❶ Érintıképernyı A készülék kijelzıje. A menü elemek kiválasztásához vagy az információ bevitelhez érintse meg a képernyıt a PDA ceruzával. ❷ Töltés jelzı Sárga fénnyel villog, ha az akkumulátor éppen tölt és zöld fénnyel világít, ha feltöltıdött.

7 A hátoldal részei Szám Komponens Leírás ❶ Hangszóró Zene, hang és beszéd lejátszására. A készülék jobb oldala

8 Szám Komponens Leírás ❶ SD/MMC kártyahely SD vagy MMC kártyán lévı adatok, például MP3 zene fogadására alkalmas. ❷ Fülhallgató csatlakozó A sztereó fülhallgató fogadására alkalmas. A készülék teteje Szám Komponens Leírás ❶ Külsı GPS antenna csatlakozó A gumi takarógomb alatt található csatlakozó lehetıvé teszi egy mágneses autós antenna csatlakoztatását, így a jobb vétel érdekében az antennát az autó tetejére helyezheti, ha gyenge vételi helyen tartózkodik. ❷ Bekapcsoló gomb Ki- és bekapcsolhatja vele a készüléket. A készülék alja Szám Komponens Leírás ❶ Mini USB csatlakozó Az USB kábel, vagy az autós töltı csatlakoztatására szolgál.

9 1.2. A PNA elsı használatba vétele 1. Gyızıdjön meg róla, hogy a készüléknek van áramellátása. (Nézze meg a következı fejezetet bıvebb információért.) 2. Az elsı bekapcsoláskor tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot 6 másodpercen keresztül. Megjegyzés: Normál mőködésnél csak röviden nyomja meg a bekapcsoló gombot a ki- és bekapcsoláshoz. 3. Megjelenik a Change Language képernyı. Érintse meg a bal/jobb nyíl gombokat, a nyelv kiválasztásához. Ezután érintse meg a gombot. 3. Megjelenik a Date&Time képernyı. A nyíl gombokkal válassza ki az idızónát, dátumot és idıt. A folytatáshoz érintse meg a gombot.

10 4. Megjelenik a kezdı képernyı. Most már használhatja a készüléket.

11 1.3. A PNA használata az autóban Az autós tartó használata Figyelem: Válasszon egy megfelelı helyet a tartónak. Soha ne tegye olyan helyre, ahol akadályozhatja a vezetı kilátását. Ha az autó üvege fényvisszaverı réteggel van bevonva, valószínőleg külsı GPS antennára lesz szüksége (külön megvásárolható), melynek segítségével kivezetheti a GPS jelvevıt az autó tetejére az ablakon keresztül. Amikor felhúzza az ablakot, vigyázzon, hogy ne csípje be az antennakábelt. Használja az autós tartót a készülék gépjármőbe való beszereléséhez. Figyeljen rá, hogy az antennának szabad rálátása legyen az égboltra. Az autós töltı csatlakoztatása Az autós töltı elektromos áramot biztosít a készülék számára, amikor azt az autóban használja. Figyelem: Csak az autó motorjának beindítása után csatlakoztassa a töltıt, hogy megvédje az eszközt a hirtelen áramingadozástól. 1. Csatlakoztassa az autós töltıt az eszközhöz. 2. A kábel másik végét csatlakoztassa az autó szivargyújtójához. Az autós töltın található LED zölden kezd világítani, ezzel jelzi, hogy áramot szolgáltat a PNA számára.

12 Figyelem: A lítium akkumulátor optimális üzemeltetése érdekében vegye figyelembe a következıket: Ne töltse olyan helyen az akkumulátort, ahol a hımérséklet magas (pl. tőzı napon). Nem szükséges lemeríteni teljesen az akkumulátort mielıtt újból feltöltené. Feltöltheti akkor is, ha az akkumulátor még nem merült le. Ha hosszabb idın keresztül nem használja az akkumulátort, akkor is töltse fel teljesen legalább kéthetente. Ha az akkumulátor túlságosan lemerül az befolyásolhatja a késıbbi tölthetıségét. Megjegyzés: Az eszköz a számítógépen keresztül is tölthetı, ha az USB porton csatlakoztatva van. Ha ilyen módon szeretné tölteni a készüléket, kapcsolja ki a PNA-t, hogy hamarabb feltöltıdjön Alapmőveletek Kikapcsolás A készülék kikapcsolásához röviden nyomja meg a bekapcsoló gombot. Ekkor a lenti képernyı jelenik meg. Normál használat mellett érintse meg a Suspend (felfüggesztés) gombot. Az eszköz készenléti állapotba kerül és abbahagyja a mőködést. Amikor újból bekapcsolja rendszert, az rögtön visszatér. Ha hosszabb ideig nem használja a készüléket, akkor Shutdown (leállítás) gombot érintse meg, ekkor a készülék teljesen kikapcsol. Legközelebb ha be akarja kapcsolni a készüléket, 6 másodpercen keresztül tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot. Megjegyzés: Az utóbbi kikapcsolást úgy is végrehajthatja, ha 6 másodpercen keresztül nyomva tartja a bekapcsoló gombot. Érintse meg a Restart gombot, ha újra akarja indítani a készüléket valamilyen szoftverhiba miatt.

13 Az érintıképernyı használata Érintés Az elemek megnyitásához vagy egy lehetıség kiválasztásához érintse meg egyszer a képernyıt a mutatóujjával. Húzás Tartsa a mutatóujját a képernyın és húzza fel/le/balra/jobbra vagy keresztül a képernyın. Érintés és tartás Érintse és tartsa a mutatóujját addig, amíg az esemény befejezıdik vagy egy eredmény vagy menü megjelenik. Kezdı képernyı Az elsı alkalommal, amikor bekapcsolja a készüléket a kezdı képernyı jelenik meg. A kezdı képernyı számos lehetıség kiindulópontja. Érintsen meg egy gombot, hogy elindítson egy alkalmazást, vagy hogy egy másik menübe léphessen. Gomb neve Leírás Részletes információ Mio Map Elindítja a navigációs programot. Bıvebb információt a térkép program leírásában találhat. MP3 Ezzel az alkalmazással MP3 zenét játszhat le. 2. fejezet Beállítások A rendszer beállítások meghatározása. 3. fejezet

14 Az SD/MMC kártya behelyezése A PNA rendelkezik egy SD/MMC kártyahellyel, mely SD vagy MMC kártya fogadására képes. Az SD/MMC kártyát úgy helyezze be, hogy a csatlakozóval ellátott oldala a kártyahely felé, a kártya felirata pedig a készülék elılapja felé essen. A kártya kivétele elıtt ellenırizze, hogy ne legyen olyan megnyitott alkalmazás, amely a kártyát használja. Ezután erıltetés nélkül nyomja meg a kártya felsı részét, majd húzza ki a kártyahelybıl. MEGJEGYZÉS: Gyızıdjön meg arról, hogy nincs semmilyen idegen tárgy a kártyahelybe helyezve. Amikor nem használja, akkor tartsa az SD vagy MMC kártyát egy jól védett dobozban, hogy megóvja a portól és a nedvességtıl.

15 2. MP Az MP3 lejátszó indítása és bezárása Az MP3 alkalmazás segítségével a PNA MP3 lejátszóvá alakul át. Az MP3 lejátszás tulajdonságai: MP3 fájlok lejátszása. Alapvetı vezérlés: lejátszás, szünet, állj, következı és elızı szám. 11 elıre kalibrált hangszín beállítás. Különbözı lejátszási módok: egyes lejátszás, ismétlés, egyes ismétlés, minta lejátszás, normál sorrend és véletlen sorrend. Az alkalmazás támogatja a lejátszás listákat. A program indításához a kezdı képernyın érintse meg az MP3 gombot. Ekkor a képernyın a vezérlıpult jelenik meg, ahonnan könnyen vezérelheti az MP3 player programot, ha a vezérlı gombokat megérinti. Ha ki szeretne lépni a programból, érintsük meg a gombot.

16 2.2. Az MP3 fájlok elıkészítése a készülékre A program használata elıtt az MP3 fájloknak a készülék flash memóriájában vagy tároló kártyáján kell lenniük. A Mio Transfer programmal tudja egyszerően átmásolni a kívánt fájlokat a számítógéprıl a megfelelı helyre. (Nézze meg a 4.3. részt.) 2.3. MP3 fájlok lejátszása 1. Ha az MP3 fájlok a tároló kártyán vannak, akkor helyezze a kártyát a készülékbe. 2. Érintse meg az MP3 gombot a Fımenüben, ezzel elindítja az alkalmazást. 3. A program megkeresi a készüléken és a tároló kártyán található MP3 fájlokat. A megtalált MP3 fájlok automatikusan hozzáadódnak a lejátszás listához. MEGJEGYZÉS: Elkészítheti a saját lejátszás listáját is, a jövıbeli lejátszáshoz. (Nézze meg a 2.5. részt.) 4. A lejátszás elindításához érintse meg a gombot. A lejátszás vezérléséhez a következıkben bemutatott vezérlı gombokat használhatja.

17 2.4. Az Mp3 lejátszás vezérlése Vezérlıgomb Név Leírás Lejátszás/Szünet A lejátszás elindítása vagy szüneteltetése. Állj Megállítja a lejátszást. Elızı/Következı Hangerı Kilépés Lejátszás lista Hangszínszabályzó Lejátszás mód Átválthat az elızı vagy következı fájlra. A hangerı növelése vagy csökkentése. A kijelzın láthatja az aktuális hangerı-szintet. A program bezárása és visszatérés a kezdı képernyıre. Lejátszás lista megnyitása. (Bıvebb információ a 2.5. részben.) Megnyitja vagy bezárja a hangszínszabályzót. (Bıvebb információ a 2.6. részben.) A következı módok közül választhat: Aktuális fájl ismétlése Mintavételes lejátszás sorrendben Mintavételes lejátszás véletlen sorrendben Az aktuális fájl egyszeri lejátszása Minden fájl ismételt lejátszása sorrendben Minden fájl ismételt lejátszása véletlen sorrendben Súgó Bemutatja minden ikon funkcióját és mőködését. Érintsen meg egy ikont és a képernyı alján megjelenik az ikonhoz tartozó rövid magyarázat.

18 2.5. A lejátszás listák használata Alapértelmezésben a rendszer automatikusan betölt minden MP3 fájlt a lejátszás listába. Elkészítheti saját lejátszás listáját is a késıbbi használatra. A lejátszás lista készítése 1. Az MP3 lejátszó indítása után érintse meg a gombot a vezérlıpulton, hogy megnyissa a lejátszás lista képernyıt. 2. Ha egy zeneszámot szeretne a listához adni, akkor érintse meg a gombot. Válassza ki a mappát ahol a zeneszámok találhatók. 3. A megjelenı képernyı tartalmaz minden MP3 fájlt. Érintse meg azt a fájlt, amit a listához kíván adni, majd érintse meg a gombot.

19 4. Ha el akarja menteni a lejátszás listát érintse meg a gombot. 5. Ha vissza szeretne térni a vezérlıpultra, akkor érintse meg a gombot. Lejátszás lista megnyitása Kövesse az alábbi lépéseket, amennyiben meg szeretné nyitni az egyik elıre elkészített lejátszás listát: 1. Miután elindította az MP3 Player programot, érintse meg a gombot a vezérlıpulton. 2. Érintse meg a gombot, és a készülék megjeleníti az összes létrehozott lejátszás listát. 3. Érintse meg a megnyitni kívánt lejátszás listát és érintse meg a gombot.

20 4. Ha vissza szeretné térni a vezérlıpultra, akkor érintse meg a gombot Hangszínszabályzó Az MP3 Player 11 elıre beállított értéket biztosít a különbözı zenei hatásokhoz. Érintse meg a gombot, hogy megnyissuk a hangszínszabályozó panelt. Érintse meg a vagy a gombot, hogy kiválassza a rendelkezésre álló opciókat: Default (alapbeállítás), Rock, Pop, Jazz, Classic (klasszikus), Dance, Heavy, Disco, Soft (lágy), 3D és Hall. Érintse meg a vezérlıpultra. Vagy érintse meg a vezérlıpultra. gombot, ezzel elmenti a választást és visszatér a gombot, és ezzel elveti a választást és visszatér a A Default profil választásához érintse meg a gombot.

21 3. Beállítások 3.1. A beállítások indítása és bezárása A készüléken megváltoztathatja többek között a háttérvilágítás, a hangerı és a nyelv beállításait. Ha megváltoztatja a beállításokat, akkor a kiválasztott értékek a következı változtatásig megmaradnak. Érintse meg a Settings gombot a kezdı képernyın. Az alábbi menüt fogja látni: Ha ki akar lépni, érintse meg a gombot. Az alábbi részekben ismertetjük a gombok használatát és funkcióját.

22 3.2. Háttérvilágítás 1. A kezdı képernyın érintse meg a Settings gombot. 2. Majd érintse meg a Backlight gombot. 3. A beállítást a csúszka segítségével tudjuk elvégezni. Amennyiben csökkenteni kívánja a háttérvilágítás erejét, mozgassa a csúszkát balra. A háttérvilágítás növeléséhez mozgassa a csúszkát jobbra. 4. A változtatások rögzítéséhez érintse meg a gombot.

23 3.3. Hangerı 1. A kezdı képernyın érintse meg a Settings gombot. 2. Majd érintse meg a Volume gombot. 3. A hangerı beállításához mozgassa a csúszkát. Ha csökkenteni kívánja a hangerıt mozgassa a csúszkát balra. A hangerı növeléséhez mozgassa a csúszkát jobbra. 4. A változtatások rögzítéséhez érintse meg a gombot.

24 3.4. Képernyı Ha a képernyı nem reagál megfelelıen az érintésekre, ebben a menüpontban kalibrálhatja újra. 1. A kezdı képernyın érintse meg a Settings gombot. 2. Majd érintse meg a Screen gombot. 3. A kalibrálás megkezdéséhez érintse meg a gombot. 3. Érintse meg hosszan a célpont közepét.

25 5. Amikor a célpont másik helyre mozog, újra érintse meg hosszan. Ezeket a lépéseket addig ismételje míg a beállítás be nem fejezıdik. 6. Amikor készen van, érintse meg a gombot Energia Az akkumulátor fennmaradó energia szintjének ellenırzéséhez, és/vagy az energiatakarékos funkció beállításához: 1. A kezdı képernyın érintse meg a Settings gombot. 2. Majd érintse meg a Power gombot. 3. A képernyın látható lesz az akkumulátor fennmaradó töltési szintje. Beállíthat egy idıintervallumot is, melynek leteltével a készülék automatikusan kikapcsol, ha közben nem használjuk. A lehetséges opciók a Never (soha), 30 minutes (perc), 20 minutes és 10 minutes.

26 4. A változtatások rögzítéséhez érintse meg a gombot Dátum és idı 1. A kezdı képernyın érintse meg a Settings gombot. 2. Majd érintse meg a Date&Time gombot. 3. Az idızóna megváltoztatásához érintse meg a bal/jobb nyilat, melyeket a Time Zone elem mellett talál.

27 4. A dátum beállításához érintse meg a lefelé mutató nyilat a Date mezı mellett. Ekkor egy naptár jelenik meg. Érintse meg a bal nyilat a naptáron, ha korábbi hónapra, vagy évre akar váltani vagy a jobb nyilat, hogy késıbbi hónapra és évre váltson. A hónap és év közvetlen megváltoztatásához érintse meg a naptár tetején lévı évet vagy hónapot. Amikor a naptár az aktuális hónapot mutatja, akkor válassza ki érintéssel a kívánt dátumot a naptáron. 5. Az idı beállításához elıször is érintse meg az órát, percet vagy másodpercet a Time mezıben, majd érintse meg a felfelé mutató nyilat az érték növeléséhez vagy a lefelé mutató nyilat az érték csökkentéséhez. 6. A változtatások rögzítéséhez érintse meg a gombot Nyelv kiválasztása MEGJEGYZÉS: a Mio Map navigációs program nyelvét nem ebben a menüpontban, hanem a Mio Map program beállításai között tudja megváltoztatni. (Errıl bıvebb információt a navigációs programhoz mellékelt leírásban talál.) 1. A kezdı képernyın érintse meg a Settings gombot. 2. Majd érintse meg a Change Language gombot.

28 3. Érintsük meg a bal/jobb nyíl gombot, hogy kiválassza a megfelelı nyelvet. 4. A változtatások rögzítéséhez érintse meg a gombot. 5. Érintse meg a gombot, hogy az új beállítások életbe lépjenek.

29 4. Mio Transfer 4.1. A Mio Transfer telepítése A Mio Transfer segítségével könnyen másolhat adatokat, például MP3-kat és képeket a készülék és az otthoni számítógép között. A Mio Transfer programot az alábbiak szerint telepítse a számítógépre: 1. Kapcsolja be a számítógépet és helyezze be a mellékelt CD/DVD-t a számítógép CD/DVD-ROM meghajtójába. 2. A nyelvválasztás képernyın válasszuk ki a kívánt nyelvet.

30 4. Kattintson az Install Mio Transfer lehetıségre. 4. Kattintson a Next gombra, majd a telepítés végrehajtásához kövesse a képernyın megjelenı utasításokat. MEGJEGYZÉS: Ha a Mio Transfer már telepítve volt a számítógépünkre, akkor az Install Mio Transfer lehetıségre történı kattintás el fogja távolítani a korábban telepített alkalmazást a rendszerbıl.

31 4.2. A Mio Transfer indítása és bezárása Kattintson duplán a Windows asztalon található Mio Transfer ikonra, a program indításához. Ekkor megjelenik a Mio Transfer képernyıje. A Mio Transfer felsı menüsorán a következı füleket találhatja: MP3 MP3 fájlok átvitele a készülék és a számítógép között. (Részleteket a 4.3. részben talál.) Online A Mio weboldalára mutató link ( About Itt információkat talál a programról. Ha ki szeretne lépni a Mio Transfer programból, akkor kattintson a képernyı jobb alsó sarkában lévı Exit feliratra.

32 4.3. MP3 vagy képek másolása a készülékre Mielıtt MP3 zenét hallgatna, vagy képeket nézegetne, az MP3 vagy kép fájloknak már a készüléken kell lenniük. A Mio Transfer alkalmazás segítségével másolja a fájlokat a számítógéprıl a készülékre. 1. Amennyiben az MP3 vagy kép fájlokat a tároló kártyára szeretné másolni, akkor helyezze elıször a tároló kártyát a készülékbe. 2. Kapcsolja be a PNA-t és a számítógépet is. 3. Csatlakoztassa az USB kábel mini-usb végét a készülék alsó részéhez, a másik végét pedig csatlakoztassa a számítógép egyik USB portjához. 4. Indítsa el a Mio Transfer programot, kattintson az asztalon a Mio Transfer ikonjára. Ekkor megjelenik a Mio Transfer képernyı. 5. Kattintson az MP3 gombra a felsı menüsoron. A bal oszlopban láthatók a számítógép meghajtói és a jobb oszlopban láthatja a készülék aktuális mappájában lévı fájlokat (vagy vagy ).

33 6. Válassza ki a cél tartományt a készüléken, kattintson az alábbi ikonok egyikére: - A készülék flash memóriája. - A készülékbe helyezett tároló kártya. 7. A bal oldalon válassza ki az MP3 vagy kép fájlok tároló mappáját. Válassza ki a másolni kívánt fájlt, majd kattintson a másolásának aktuális állapotát. gombra. A státusz soron nyomon követheti a fájl MEGJEGYZÉS: A készülékrıl is másolhat fájlokat a számítógépre. Elıször válassza ki a másolni kívánt fájlt a jobb oszlopban, majd a bal oszlopban válassza ki, hogy melyik mappába kívánja helyezni a fájlokat. Kattintson a gombra, hogy a program megkezdje a fájl átvitelét.

34 Az MP3 fájlok kezelése A következı gombokkal tudja a fájlokat kezelni: Rename A kiválasztott fájl nevét változtathatja meg. Delete Törli a kiválasztott fájlt. FIGYELEM: Legyen elıvigyázatos, amikor fájlokat töröl. Ha olyan fájlt is töröl, aminek a funkcióját nem ismeri, akkor azzal a programok hibás mőködését okozhatja. Cancel A folyamat megszakítása. New Folder Ezzel a gombbal új mappát hozhat létre a kiválasztott meghajtón vagy mappában.

35 5. Hibaelhárítás és karbantartás 5.1. A rendszer újraindítása Bizonyos esetekben elıfordulhat, hogy újra kell indítani a PNA-t. Például mindenképpen újra kell indítani a rendszert, ha a készülék hosszú idın keresztül nem válaszol. Próbálja meg újraindítani a rendszert úgy hogy megnyomja a bekapcsoló gombot, majd megérinti a Restart gombot. Ha ez nem mőködne tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot 6 másodpercen keresztül, ekkor a készülék kikapcsol, majd tartsa ismét lenyomva a gombot 6 másodpercen keresztül és a készülék újra bekapcsol Hibaelhárítás MEGJEGYZÉS: Ha olyan problémával találkozik, amit nem tud megoldani, akkor kérjen segítséget a megbízott szerviz központtól. Akkumulátor problémák A készülék nem kapcsol be, pedig benne van az akkumulátor Az akkumulátor töltöttsége nem elegendı a készülék mőködtetéséhez. Ilyenkor csatlakoztassa a PNA-t a hálózati töltıhöz és a külsı áramforráshoz, végül kapcsolja be a készüléket. Képernyı problémák A képernyı lassan reagál Gyızıdjön meg arról, hogy a készülék akkumulátora nem merült-e le. Ha a probléma ennek ellenére is fennáll, indítsuk újra a rendszert. A képernyı lefagy Indítsa újra a rendszert.

36 Nehezen olvasható a képernyı Gyızıdjön meg arról, hogy a készülék háttérvilágítása be van-e kapcsolva. Vigye a készüléket egy jól megvilágított helyre. A képernyı csak nehezen érzékeli a ceruzát Kalibrálja újra az érintıképernyıt. Csatlakozási problémák Kábel csatlakoztatási problémák Ellenırizze, hogy a kapcsolat létesítése elıtt mind a készülék, mind az asztali számítógép bekapcsolt állapotban van-e. Ellenırizze, hogy az USB kábelt megfelelıen csatlakoztatta-e az asztali számítógéphez és a PNA-hoz. Az USB kábelt ne vezesse USB hubon keresztül, hanem közvetlenül a számítógéphez csatlakoztassa. A kábel csatlakoztatása elıtt indítsa újra a PNA-t. Mindig bontsa a kapcsolatot a PNA és a számítógép között, mielıtt újraindítaná a számítógépet. GPS Problémák Ha a készülék nem talál GPS jelet, ellenırizze a következıket: Ellenırizze, hogy a GPS antennának tiszta rálátása van-e az égboltra. A GPS jel vételét a következık is befolyásolhatják: Rossz idıjárás. Sőrő, antenna feletti akadályok (pl. fák és magas épületek). Más vezeték nélküli készülékek az autóban. Az autó szélvédıjének visszatükrözıdı bevonata.

37 5.3. A készülék karbantartása Az alábbi tanácsok betartásával elısegítheti, hogy PNA-ja üzemzavarmentesen és megbízhatóan mőködjön. A készüléket tartsa távol a szennyezıdésektıl és kerülje az extrém hımérsékleti körülményeket. Ne tegye ki készüléket hosszabb ideig közvetlen napfénynek vagy erıs ultraibolya sugárzásnak. Ne helyezzen és ne ejtsen tárgyakat a készülékre. Kerülje a készülék leejtését vagy más tárggyal való összeütıdését. A készüléket ne tegye ki hirtelen hıváltozásnak, mert ez a készülék belsejében páralecsapódást okozhat, ami tönkreteheti a PNA-t. Amennyiben mégis hirtelen hımérsékletváltozás érné a készüléket, úgy a használat elıtt hagyja teljesen kiszáradni. Vigyázzon, hogy nehogy a készülékre üljön véletlenül. Azt javasoljuk, hogy a készüléket ne hordja a hátsó zsebében. A képernyı felülete könnyen megkarcolódhat. Ezért a képernyıt ne érintse meg éles tárggyal. A kisebb karcolódásoktól megóvhatja a képernyıt, ha képernyıvédı fóliát használ. Bekapcsolt állapotban soha ne tisztítsa a készüléket. Használjon puha, pihementes, vízzel enyhén megnedvesített anyagot a képernyı, illetve a készülék külsı felületeinek tisztítására. Ne használjon papírtörlıt a képernyı törléséhez. Soha ne próbálja meg a készüléket szétszedni, megjavítani vagy átalakítani, mivel ez balesetveszélyes és a termék garanciájának elvesztésével jár. Utazás vagy tárolás esetén ne tegye a kézi számítógépet egy helyre gyúlékony, robbanó vagy gáznemő anyagokkal.

38 6. Biztonsági információk 6.1. Biztonsági óvintézkedések Ha hosszú idın keresztül hallgatja teljes hangerın a zenét, a hallása károsodhat. A töltés Csak a készülék saját hálózati töltıjét használja (ATECH, ATPI-68HT0501-NC1.0). Más típusú hálózati töltık használata hibás mőködést okozhat. A termék áramellátását csak a felsorolt töltıkkel biztosítsa, ezek kimenı paraméterei: +5 V DC/1,0 A. Csak a meghatározott akkumulátorral használja a berendezést. A hálózati töltı Ne használja a töltıt magas páratartalmú környezetben. Soha ne érintse meg a töltıt, ha a nedves a bırfelülete. Biztosítsa a megfelelı szellızést a töltı körül, amikor a készülék mőködtetésére vagy az akkumulátor töltésére használja. Ne takarja le a töltıt papírral vagy más tárggyal, ami nem engedné lehőlni a töltıt. Ne használja a hálózati töltıt a hordozó táskájában. A hálózati töltıt csak a megfelelı hálózatba csatlakoztassa. A hálózati feszültségre és a földelési követelményekre vonatkozó kritériumokat a termék dobozán és/vagy csomagolásán találhatja meg. Ne használja a töltıt, ha annak kábele megsérült. Ne próbálja meg javítani az eszközt. Nincsenek benne javítható alkatrészek. Ha az eszköz megsérült vagy túl sok nedvességnek lett kitéve, akkor cserélje ki.

39 Az akkumulátor Csak a gyártó által jóváhagyott töltıt használja. FIGYELEM: Ez az egység nem cserélhetı belsı Lítium ion akkumulátorral rendelkezik. Ne rongálja meg, ne lyukassza ki és ne dobja tőzbe az akkumulátort. Az akkumulátor ilyenkor szétpukkanhat, vagy felrobbanhat, vagy veszélyes vegyi anyagok szabadulhatnak ki belıle. Fontos utasítások (a szerviz számára): FIGYELEM: Robbanásveszély állhat elı, ha az akkumulátort hibás típussal cseréljük le. Az elıírásoknak megfelelıen kezelje a használt akkumulátorokat. Csak a gyártó által is jóváhagyott, ugyanolyan, vagy azzal teljesen egyenértékő típusra cserélje. Az akkumulátort újra kell hasznosítani vagy környezetvédelmi szempontból megfelelıen kell kezelni. Csak a meghatározott berendezésben használja az akkumulátort. Forgalmazó: Speedshop Kft.

Az Ön kézikönyve MIO C250

Az Ön kézikönyve MIO C250 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató MIO C250. Megtalálja a választ minden kérdésre az MIO C250 a felhasználói kézikönyv (információk, leírások,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Saját biztonsága érdekében ne használja a készülék gombjait vezetés közben. Használja

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Kiadás: R00 Védjegyek Minden márkajelzés és terméknév a megfelelı vállalatok bejegyzett márka-védjegye. Megjegyzés A kézikönyvben található információ elızetes értesítés nélkül megváltozhat.

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2

N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 N450 Felhasználói kézikönyv User Manual V1.2 (2008.08.04.) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GPS navigációs készülék NAVON N450 1 Tartalom: Biztonsági információ 3 Telepítés 7 Nézetek 13 GPS (Globális helymeghatározó

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司 Kezelési Útmutató Elıszó 远峰国际有限公司 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Kezelési Útmutató Alcor Race 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az esetleges termékfejlesztés

Részletesebben

1.1 Bemutató 1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok

1.1 Bemutató        1.2 Rendszerkövetelmények 1.3 Tartozékok 1. Fejezet Áttekintés 1.1 Bemutató Fontos figyelmeztetés: A televízió adások vétele a mindenkori vételi viszonyok illetve DVB-T lefedettség függvénye. A vételt befolyásolja továbbá a használt tetıantenna

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AIRIS T930 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1218279

Az Ön kézikönyve AIRIS T930 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1218279 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AIRIS T930. Megtalálja a választ minden kérdésre az AIRIS T930 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral 1 Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral Használati és beszerelési útmutató Nyilatkozat A parkolást segítı rendszert arra tervezték,

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Termék áttekintése...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék Készülék jellemzők A vezérlőegységben egy 5000mAh akkumulátor van, melynek köszönhetően 8-10 órán keresztül működik egy töltéssel. Amikor kezd lemerülni

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv i Kiadás: R00 Védjegyek A Bluetooth jelölés és logó a Bluetooth SIG, Inc. Tulajdona. Minden más márkajelzés és terméknév a megfelelő vállalatok bejegyzett márkavédjegye. Megjegyzés

Részletesebben

Gyors üzembehelyezési útmutató

Gyors üzembehelyezési útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót, mielıtt a készüléket használatba venné. Javasoljuk, hogy ırizze meg ezt a dokumentumot késıbbi felhasználásra.

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet 1. e e etés.... somag tartalma. e ds er k etelmé ek..... Megjegyzések: 1. Az Amazon Fire TV-vel együtt csak az "Apps2Fire" androidos alkalmazáson

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS JÓTÁLLÁSI JEGY SG 500

HASZNÁLATI UTASÍTÁS JÓTÁLLÁSI JEGY SG 500 HASZNÁLATI UTASÍTÁS SG 500 JÓTÁLLÁSI JEGY A jótállási jegy ennek a használati utasításnak az utolsó oldalán található, melyet a vásárlás helyén kérünk kitölteni. Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy a SIEGER

Részletesebben

EM1053-66 az 1-ben kártyaolvasó USB 2.0

EM1053-66 az 1-ben kártyaolvasó USB 2.0 E EM1053-66 az 1-ben kártyaolvasó USB 2.0 2 MAGYAR EM1053-66 az 1-ben kártyaolvasó USB 2.0 Figyelmeztetések és felhívások A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását

Részletesebben

RC11 Air Mouse. Használati útmutató

RC11 Air Mouse. Használati útmutató RC11 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld?

A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld? A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld? Az első teendő a készüléket regisztrálni. Ennek elvégzéséhez a MyDrive szoftver letöltése szükséges: https://tomtom.com/hu_hu/mytomtom/getstarted/

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK 0. Gyors telepítés...3 1. Bevezetés...4 1.1 Áttekintés...4 1.2 Fő jellemzők...4 1.3 Alkalmazási

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást

MYJACK AUX-IN BLUETOOTH KONVERTER FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Kérjük, hasznosítsa újra a csomagolást Minden itt említett védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezi. Hacsak másképp nem jelezzük, a védjegyek használata nem jelenti, hogy azok tulajdonosa kapcsolatban

Részletesebben

RC12 Air Mouse. Használati útmutató

RC12 Air Mouse. Használati útmutató RC12 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját.

A csomag a következő elemeket tartalmazza: Ha a fenti elemek bármelyike hiányzik, kérjük, keresse meg viszonteladóját. A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, 2000, Me, and 98SE Kezdő lépések DSM-320 Vezeték nélküli Médialejátszó A következőkre lesz szüksége: Windows XP, 2000, Me vagy 98SE, 500MHz-es

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

RDS AUTÓRÁDIÓ CD/MP3 LEJÁTSZÓ AM / FM SZTEREÓ RDS FUNKCIÓ ( PTY/TA/AF) LOPÁS ELLENI, LESZERELHETİ ELİLAP KIMENETI TELJESÍTMÉNY 60 WATT

RDS AUTÓRÁDIÓ CD/MP3 LEJÁTSZÓ AM / FM SZTEREÓ RDS FUNKCIÓ ( PTY/TA/AF) LOPÁS ELLENI, LESZERELHETİ ELİLAP KIMENETI TELJESÍTMÉNY 60 WATT MCX 10 RDS AUTÓRÁDIÓ CD/MP3 LEJÁTSZÓ AM / FM SZTEREÓ RDS FUNKCIÓ ( PTY/TA/AF) LOPÁS ELLENI, LESZERELHETİ ELİLAP KIMENETI TELJESÍTMÉNY 60 WATT HASZNÁLATI ÉS FELSZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1 1. Felszerelés Óvintézkedések

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re PU007V2 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU007V2 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek

Részletesebben

Készülék kézikönyv NAVIGON 3100 3110

Készülék kézikönyv NAVIGON 3100 3110 Készülék kézikönyv NAVIGON 3100 3110 Védjegy Minden márka és termék elnevezés a mindenkori cégek védjegyeit vagy bejegyzett védjegyeit képezik. Tudnivaló A jelen kézikönyv tartalmának módosítása fenntartva.

Részletesebben

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VC-50M FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1. BEVEZETÉS 2 2. A MÉRLEG

Részletesebben

HD720P Sport Kamera használati útmutató

HD720P Sport Kamera használati útmutató HD720P Sport Kamera használati útmutató Tartalom: Figyelmeztetések 1 Szerkezet 2 Jellemzők 3 Műszaki leírás 4 Útmutató 5 Általános problémák 8 Csomag tartalma 9 Figyelmeztetések 1. Ne használja a kamerát

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI 1014 10000mAh Utasítások: Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Az első használat előtt, kérjük olvassa el ezt a kézikönyvet, a termék megfelelő használata

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU Használati útmutató Köszönjük, hogy a Hama termékét választotta. Kérjük, hogy figyelmesen és az elejétől a végéig olvassa el a használati útmutatót. A dokumentumot gondosan őrizze meg, mert még szüksége

Részletesebben

HA8EV Antennaforgató vezérlı 6.0e

HA8EV Antennaforgató vezérlı 6.0e HA8EV Antennaforgató vezérlı 6.0e Copyright 2010 HA8EV Szőcs Péter Tartalomjegyzék: 1.) Bevezetés 3 2.) Az áramkör rövid ismertetése 3 3.) Az áramkör kalibrálása 4 4.) Nulla pozíció, avagy végállás keresése

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550, 216-7017,

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

efarmer Navi Telepítési útmutató

efarmer Navi Telepítési útmutató Telepítési útmutató Tartalomjegyzék Követelmények Csatlakozó kábel Az antenna felszerelése LED állapotjelzők Hibaelhárítás Alkalmazás beállítása Követelmények A következő eszközökre lesz szükség: 1. Android

Részletesebben

U-Band P1 GPS. Használati utasítás - 1 -

U-Band P1 GPS. Használati utasítás - 1 - U-Band P1 GPS Használati utasítás - 1 - Telefon párosítás Használja a Zeroner Health Pro-t ios vagy Android okostelefonján az okoskarperec beállításához az alábbiak szerint: Figyelem: a karkötővel való

Részletesebben

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS ID:7004 CE A zsebóra tulajdonságai Egygombos mőködtetés és programozás, magyarul beszélı menü segítségével. A készüléket nem kell sem bekapcsolni, sem kikapcsolni,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System)

Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) QSG_hun 29/12/04 15:17 Page 67 Magyar Kezdeti lépések a PSS-sel (Personal Sound System) Olvassa el ezt az ismertetőt, mielőtt használatba veszi PSS-ét. Személyi hangrendszer (pss) eszközének használatához

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon

Ismerkedés a MyPal készülékkel. Kezelőszervek a hátlapon Ismerkedés a MyPal készülékkel Kezelőszervek az előlapon Kezelőszervek az oldalon Kezelőszervek a hátlapon Kezelőszervek a készülék tetején Kezelőszervek a készülék alján A MyPal készülék beüzemelése Mielőtt

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

A készülék ismertetése

A készülék ismertetése Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta! Reméljük hogy készülékét sokáig örömmel és megelégedéssel fogja használni, ehhez kérjük, hogy alaposan olvassa el ezt az Útmutatót, mielıtt az eszközt használatba

Részletesebben

Az OPN2001 telepítése és használata

Az OPN2001 telepítése és használata Az OPN2001 telepítése és használata Tartalomjegyzék A meghajtó telepítése 2 A scanner csatlakoztatása 3 OPN2001 USB-csatlakozó 3 A scanner leolvasása 3 Az OPN2001 scanner 4 Használat 4 Funkciók 5 Problémamegoldás

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató HP Mobile távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

VDP-610 VEZETÉK NÉLKÜLI VIDEÓS KAPUTELEFON SZETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

VDP-610 VEZETÉK NÉLKÜLI VIDEÓS KAPUTELEFON SZETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VDP-610 VEZETÉK NÉLKÜLI VIDEÓS KAPUTELEFON SZETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM A kültéri egység 3 A beltéri egység.. 4 A kijelzın megjelenített információk 5 Kezelıi útmutató. 6 Technikai paraméterek 7

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii i25 Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii i25 Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i25 Vezetéknélküli Billentyűzet 1. Bevezetés Ez egy kisméretű, vezetéknélküli, multifunkciós QWERTY billentyűzet, egér kurzorral kombinálva. Kiválóan alkalmas e-mailek írásához,

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés)

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) 1. TARTALOM Ügyfél panasza Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) NINCS HANG (kijelző OK) NINCS KIJELZŐ (hang OK) GPS probléma Bluetooth USB lejátszás

Részletesebben

KERÉKPÁROS COMPUTERHEZ

KERÉKPÁROS COMPUTERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ igs20e GPS KERÉKPÁROS COMPUTERHEZ www.igpsport.com WUHAN QIWU TECHNOLOGY CO., LTD 1. A dobozban igs20e x1 Micro USB kábel x1 Leírás x1 Dokkoló x1 Gumialátét x1 O-gyűrű x2 2. GOMBOK

Részletesebben

Csak tömegmérı mérleg

Csak tömegmérı mérleg PS-50/60 Csak tömegmérı mérleg FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MICRA-Metripond Kft. 6800 Hódmezıvásárhely Bajcsy-Zsilinszky u. 70. Telefon: (62) 245-460 Fax: (62) 244-096 www.micra.hu E-mail: micra@micra.hu 1.

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU011 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe. A

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Telepítési kézikönyv és használati útmutató

Telepítési kézikönyv és használati útmutató Megjegyzés: A készülék tápfeszültsége 12 V / 24 V. A túl magas vagy túl alacsony feszültség a készülék károsodását vagy meghibásodását okozhatja. A készüléket az USB lemezzel vagy SD kártyával csak a jármű

Részletesebben

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY

MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY MULTIFUNKCIÓS INDÍTÁSI SEGÉLY HASZNÁLATI UTASÍTÁS AXR YJ006 autó indítás kiemelkedő biztonság mobil töltés s.o.s. vészvillogó figyelmeztetés Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítást, melynek

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Belépés a rendszerbe. Gyors menü

Belépés a rendszerbe. Gyors menü Belépés a rendszerbe A menübe lépéshez szükséges alapértelmezett DVR Azonosító /Device ID/: 000000, megadott Jelszó /Password/ nélkül. A rendszer biztonságos használata érdekében az adminisztrátor felhasználónak

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben